Mulighed for realisering af skovrejsning ved Lysgård Sø i Vildbjerg. DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU ØKE BYR x

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mulighed for realisering af skovrejsning ved Lysgård Sø i Vildbjerg. DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU ØKE BYR x"

Transkript

1 Herning Byråd, udvalg for Teknik og Miljø, mødereferat den 2. november 2015 (dagsordenspunkt 213: Mulighed for realisering af skovrejsning ved Lysgård Sø i Vildbjerg): Sagsnr.: P Sagsbehandler: Lise Kjær Poulsen Mulighed for realisering af skovrejsning ved Lysgård Sø i Vildbjerg DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU ØKE BYR x Øvrige sagsbehandlere: Erik Skibsted, Pia Colstrup Sagsresumé På Teknik- og Miljøudvalgets møde den 18. marts 2013 besluttede udvaget at rejse skov med tilskud fra staten på 2,6 ha ved Lysgård Sø i Vildbjerg. Der blev dog ikke opnået tilskud fra staten til dette areal. Herning Kommune er blevet tilbudt en gave i form af 1 ha skov fra foreningen GROW FOR IT, hvilket gør sagen aktuel igen. Forvaltningen anbefaler, at der godkendes plantning af 2,6 ha skov ved Lysgård Sø. Byrådet har i budgetforliget for budget 2016 besluttet at arbejdet for rejsning af mere bynær skov. Sagsfremstilling På Teknik- og Miljøudvalgets møde den 18. marts 2013, pkt. 66, besluttede udvalget at rejse skov på en række bynære arealer herunder de 2,6 ha ved Lysgård Sø. Sagen er efterfølgende vedtaget i Byrådet. Dette areal blev dog underkendt som tilskudsberettiget, da det var for smalt, og det samlede areal ikke var stort nok. Arealet er derfor ikke tilplantet men er lejet ud til landbrugsdrift. Arealet ved Lysgård Sø, del af matr. nr. 1aa Lysgård, Vildbjerg, ligger på nordsiden af Lysgård Sø og afgrænser Lysgård Sø fra de åbne marker. Arealet indgår som del af delområde 1 i lokalplan 149. Lokalplanens bestemmelser for området beskriver, at arealerne skal anvendes til rekreative offentlige formål, og at kommunalbestyrelsen kan fastsætte de nærmere bestemmelser for områdets brug. Tilplantning af arealet med skov vil gøre afgrænsningen mere markant og skabe tiltrængt læ fra nordvest. Tilplantningen vil øge områdets kvalitet som rekreativt område væsentligt. Dels fordi der skabes læ fra nordvest, dels fordi der ingen skov er i området i forvejen. Den midtjyske forening GROW FOR IT har tilbudt Herning Kommune en gave i form af 1 ha skov. Gaven består af kr. inkl. moms, og skal dække udgifter til anlæg af 1 ha skov, mens Herning Kommune selv skal stå for den efterfølgende vedligeholdelse af skoven samt hegning, hvis dette ønskes. Foreningen har sit udspring i Brande, hvor den oprindeligt er

2 stiftet af medarbejdere fra Siemens Wind Power. Foreningens midler er indsamlet af foreningens medlemmer på forskellig vis. Kravet fra foreningen, for at skænke Herning Kommune gaven, er, at arealet skal tilplantes i år, at skoven skal plantes et sted, hvor mange får glæde af den, og at foreningen skal anerkendes for gaven i forbindelse med indvielsen. Foreningen er blevet præsenteret for arealet ved Lysgård Sø, og finder det så velegnet, at de ønsker at skænke gaven til Herning Kommune, men kun såfremt der kan plantes inden årsskiftet. Alternativt har de andre muligheder uden for kommunen, hvor de så vil donere skoven til i stedet. Gaven fra GROW FOR IT kan betale ca. 50% af anlægsomkostningerne til beplantning for det samlede areal. Det svarer stort set til det statslige tilskud på op til 55% af anlægsomkostningerne. Statens tilskud ville heller ikke dække den efterfølgende renholdelse af arealet, indtil træerne er i god vækst. Forvaltningen finder, at plantning af kun 1 ha er uhensigtsmæssig pga. arealets ukurante form. Projektet falder ind under Naturpolitikkens mål for skove, nemlig at kommunens eget skovareal skal øges med 2,2 % inden Økonomi Anlægsudgifterne til den nye bynære skov beløber sig til i alt kr. I beløbet er indeholdt forudgående jordbearbejdning, tilplantning, renholdelse i en 3-årig periode og efterplantning om nødvendigt. Se også vedlagte bilag. GROW FOR IT skænker i alt kr. inkl. moms i gave hertil, mens de resterende anlægsomkostninger til plantning af skov på kr. skal afholdes for endnu uforbrugte midler i 2015 på driftsramme Serviceområde 04 Grønne områder, Skove og Naturpladser, fra penge til at realisere naturpolitikkens mål. Der skal afregnes 17,5% i moms af tilskuddet svarende til et netto-tilskud på kr. Indtægten indeholdes i det afsatte driftsbudget på Serviceområde 04 Grønne områder. Arealet kan hegnes for at sikre en hurtigere etablering uden skader fra vildtbid. Ekstraomkostning for hegning beløber sig til ca kr. Omkostninger til renholdelse af arealet i 3 år fra anlæg beløber sig til i alt kr. Dette beløb skal afholdes inden for driftsrammen på Serviceområde 04 Grønne områder, Skove og Naturpladser. Fremtidige driftsudgifter efter år 3 forventes afholdt inden for den nuværende driftsramme på Serviceområde 04 Grønne områder, Skove og Naturpladser. Der forventes dog kun ganske få eller ingen driftsudgifter fra år 4 fra etablering og indtil første udtynding skal foretages om måske 20 år. Ejendomsskatter for arealet udgør 0 kr.

3 Afledt drift på Serviceområde 01 Byggemodning: Ved at inddrage arealet til skovrejsning vil der være en manglende lejeindtægt for udlejning til landbrugsformål, hvilket er på i alt kr./årligt i nugældende lejeperiode. Lejeindtægten er fastsat ved bud. Indstilling Direktøren for Teknik og Miljø indstiller, at arealet nord for Lysgård Sø tilplantes med i alt 2,6 ha skov, at gaven på 1 ha skov fra GROW FOR IT accepteres som en del af finansieringen, at projektomkostninger, udover den modtagne gave, afholdes inden for den nuværende driftsramme på Serviceområde 04 Grønne områder, Skove og Naturpladser, at gaven/tilskuddet indeholdes i det afsatte budget på Serviceområde 04 Grønne områder. Direktøren for Teknik og Miljø indstiller, Beslutning Indstillingen tiltrådt. Hegning af det ny tilplantede område ønskes ikke medtaget i projektet. Bilag BILAG - Lysgård sø afd 404_oversigtskort BILAG - Lysgård søskov_projektomkostninger ( Indvielse af den nye skovrejsning ved Lysgård Sø i Vildbjerg den 18. december To taler: (1) Kent Falkenvig, medlem af Herning Byråd (V), 1. viceborgmester: Velkommen. Det er mig en stor glæde at byde velkommen her i dag til alle fremmødte. Særligt vil jeg byde velkommen til den midtjyske forening GROW FOR IT, hvis fortjeneste det er, at vi nu får plantet dette areal til med skov. Også særligt velkommen til de nærmeste naboer og Vildbjergs borgere generelt. I er nok dem der får størst glæde af projektet her.

4 Det er juletid, og juletid er gavetid. Og en gave er netop hvad GROW FOR IT er kommet med her. En gave til Herning Kommunes borgere. GROW FOR IT har skænket cirka halvdelen af de godt 2½ ha ny bynær skov vi indvier i dag. Stor tak for det. Resten er betalt af Herning Kommune. Det er den lykkelige historie om et offentlig-privat partnerskab om grøn profil, der kommer Jer borgere til gode. Et sandt juleeventyr, kunne man måske sige. Når de små planter, vi ser på i dag, får lov at vokse op og danne en indbydende løvskov, vil skoven være med til at afrunde det rekreative område omkring Lysgård Sø. Skoven vil dels skabe læ fra det meget åbne landskab mod nordvest, samtidig med at der bliver tilført området noget natur, som ikke er her i forvejen. Skoven kan måske ligefrem være med til at fremhæve søen og det omkringliggende, og gøre gåturen rundt om søen mere interessant og varieret. Der er også en stor samfundsøkonomisk værdi af den række af miljøgoder, som følger af etablering af nye skove. Det drejer sig især om beskyttelse af grundvandet og lagring af CO 2. Vi kan også forvente at se flere forskellige smådyr og fugle i forbindelse med skoven. De får også glæde af de bær, insekter, læ med mere, som en skov bringer med sig. Skovrejsningen er i rigtig god tråd med Herning Kommunes Naturpolitik. Det er nemlig vedtaget, at inden 2025 skal kommunens eget skovareal øges med 2,2 procent. Disse 2½ ha er et skridt i den rigtige retning. Nu står de her så. Planterne. Trods store tekniske vanskeligheder, som følge af det særdeles våde vejr i november og december, er de nu blevet sat i jorden. Men det har kostet lidt i form af synlige spor i den vandmættede jord. Køresporene må vi leve med lidt endnu, men så snart forholdene bedres, bliver arealet pudset af, så det ser ordentligt ud igen. Måske bliver det først til foråret. Men jeg skulle hilse og sige at planterne har det godt det er mest øjet der irriteres. Tillykke med skoven. Pas på den. Og hermed vi jeg give ordet til den glade giver, formand for foreningen GROW FOR IT Jens Thomsen, som har ønsket også at sige et par ord i dagens anledning. Værs god. /KF. (2) Jens Schiersing Thomsen, foreningen GROW FOR IT:

5 Jeg vil allerførst gerne takke Lise Kjær Poulsen fra Herning Kommune og Mogens Karlsen fra GROW FOR IT. Det er Deres fortjeneste, at vi står her i dag idet de fandt sammen om en praktisk løsning på plantningen i Det er foreningen GROW FOR IT, der har betalt for plantning af 1 hektar af skoven og hvorfor pokker har vi så egentlig det? GROW FOR IT vil vise, at træer kan bruges som modsvar til global opvarmning en art moderne fortsættelse af Dalgas arbejde med at få træer på den jyske hede denne gang er det dog med et globalt perspektiv. GROW FOR IT er en forening, der udspringer af personer, der arbejder i den midtjyske vindmølleindustri. Foreningen mener, at den globale opvarmning er det største enkeltproblem, vi som mennesker og natur står overfor. Vi véd, at fossil energi på sigt blive erstattet af vindmøller og andre vedvarende energikilder, men vi tror desværre ikke, omstillingen vil ske hurtigt nok. Så ønsker vi at fortsætte vores levestil, med udlandsrejser, bilkørsel & bøffer, bliver vi nødt til at opsuge CO2 fra atmosfæren og her er træer nok den billigste løsning. 1 hektar skov (100x100m) i god vækst opsuget pr. år den samme mængde CO2 som et dansk gennemsnitsmenneske udleder cirka 8 tons CO2 per år. Det vil altså sige, at vi alle kan skabe os livslang CO2 balancering ved, at hver person får plantet 1 hektar skov et sted i verden. Herefter kan vi så fortsætte vores livsstil med en klart bedre samvittighed. Plantningen her er relativ dyr per hektar - og den er her betalt ud af et projektlederhonorar, som GROW FOR IT har videredoneret til Lysgård Sø Skov. I udlandet kan man dog plante billigere. Her er prisen 1000 Euro = kr / ha. Det svarer til 750 kroner i 10 år. For en familie på 4 bliver det så 750 kroner per kvartal i 10 år hvilket stadig er et mindre beløb end det jeg brugte, da jeg tilhørte skaren af cigaretrygere. Dette er budskabet, som GROW FOR IT gerne vil sprede. Og det gør vi gennem projekter der viser, hvad vi hver især har mulighed for kan gøre. Så skulle I ønske at få skabt livslang balance i Jeres CO2 regnskab, ved I nu hvor I kan henvende Jer. Så skal vi i GROW FOR IT nok stå for det praktiske. /JST.

En løsningsmodel der kan købe menneskeheden lidt mere tid.

En løsningsmodel der kan købe menneskeheden lidt mere tid. En løsningsmodel der kan købe menneskeheden lidt mere tid. GROW FOR IT er en non-profit forening der tilbyder mennesker en mulighed for at balancere deres CO 2 udledning gennem skovrejsning. Den 1. marts

Læs mere

DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU ØKE BYR X

DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU ØKE BYR X 132. Rammeudmelding budget 2019-2022 Sagsnr.: 00.30.10-S00-1-17 Sagsbehandler: Leo Merrild Pedersen Forventet behandlingsforløb DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU ØKE BYR X Øvrige sagsbehandlere: - Thomas

Læs mere

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov.

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 73490 Brevid. 2055563 Ref. JEST Dir. tlf. 46 31 3404 jensst@roskilde.dk 4. februar 2015 NOTAT: Gulddysse Skov: status og fornyet samarbejdsaftale Status Gundsø Kommune, Naturstyrelsen

Læs mere

Plantning af træer til sikring af rent drikkevand og CO2 reduktion i fremtidens Danmark

Plantning af træer til sikring af rent drikkevand og CO2 reduktion i fremtidens Danmark Plantning af træer til sikring af rent drikkevand og CO2 reduktion i fremtidens Danmark Hvem er vi og hvad vil vi? Growing Trees Network er en socialøkonomisk virksomhed, hvis almennyttige formål er plantning

Læs mere

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov.

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 73490 Brevid. 2055563 Ref. JEST Dir. tlf. 46 31 3404 jensst@roskilde.dk 19. marts 2015 NOTAT: Gulddysse Skov: status og fornyet samarbejdsaftale Status Gundsø Kommune, Naturstyrelsen

Læs mere

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013.

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 11. juni 2013 Skovrejsning 2014-2017 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Status for Skovrejsning 2009 2012 og forslag til ny skovhandlingsplan

Læs mere

Ansøgning om nettoanlægsbevilling på 1.010.000 kr. til skovrejsning på 15,3 ha landbrugsjord ved Byagervej i Beder

Ansøgning om nettoanlægsbevilling på 1.010.000 kr. til skovrejsning på 15,3 ha landbrugsjord ved Byagervej i Beder Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 15. oktober 2014 Skovrejsning ved Byagervej i Beder Ansøgning om nettoanlægsbevilling på 1.010.000 kr. til skovrejsning på 15,3 ha

Læs mere

Skovrejsning Natur og Miljø juni 2009

Skovrejsning Natur og Miljø juni 2009 Skovrejsning 2009-2012 Natur og Miljø juni 2009 1 Hvorfor skal vi have mere skov? Kommuneplan 2009. Kommuneplan 2009 indeholder en udpegning af nye skovrejsningsområder. Sammenlagt er udpeget ca. 3200

Læs mere

Solcelle projekter med grøn energi til 15.741 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40.

Solcelle projekter med grøn energi til 15.741 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40. Tihøje 60,6 ha Kilde 40,4 ha Rejstrup - 78 ha Vildbjerg 73,9 ha Solcelle projekter med grøn energi til 15.741 hustande i Herning Kommune Frist for høring: Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40 Indhold

Læs mere

Indstilling. Tillæg til Aftale om samarbejde mellem Århus Kommune og Miljøministeriet ved Skov- og Naturstyrelsen om skovrejsning. 1.

Indstilling. Tillæg til Aftale om samarbejde mellem Århus Kommune og Miljøministeriet ved Skov- og Naturstyrelsen om skovrejsning. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 25. september 2008 Tillæg til Aftale om samarbejde mellem Århus Kommune og Miljøministeriet ved Skov- og Naturstyrelsen om skovrejsning ved

Læs mere

Herning Kommune Byplanudvalget

Herning Kommune Byplanudvalget 3 41. Ny planlægning for vindmøller ved St. Soels i Herning og Holstebro Kommuner Sagsnr.: 01.16.06-P19-1-17 Sagsbehandler: Louise Kruse Hansen Forventet behandlingsforløb DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU

Læs mere

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi.

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi. Allerød Kommune Natur og Miljø Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-,

Læs mere

Totaloversigt over resultat og overførsler ANLÆG

Totaloversigt over resultat og overførsler ANLÆG Totaloversigt over resultat og overførsler 2012 - ANLÆG Regnskabsår 2012 Anlæg -1.000 kr.- Vedtaget Tillægsbevillinger og omplaceringer Genbevillinger Korrigeret Resultat Afvigelse Søges overført 01 Økonomi-

Læs mere

HERNING KOMMUNE ÆLDRERÅDET

HERNING KOMMUNE ÆLDRERÅDET ÆLDRERÅDET Refer for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 9.30 Mødelokale B2.01 Fraværende: Mødet hævet kl.: 12.00 Kommentar [lm1]: C:\DOCU AgendaWork\F0052398.doc 2 Der foreligger følgende sager til behandling:

Læs mere

Bilag 5. Sagsnr

Bilag 5. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik og Miljøforvaltningen NOTAT Bilag 5 Notat vedrørende træpolitikkens økonomiske konsekvenser Nærværende notat indeholder en vurdering af de økonomiske konsekvenser af forslaget

Læs mere

Solcelle projekter med grøn energi til 10.286 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: 25. februar 2015. Fordebat til Kommuneplantillæg nr.

Solcelle projekter med grøn energi til 10.286 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: 25. februar 2015. Fordebat til Kommuneplantillæg nr. Kilde 40,4 ha Rejstrup - 78 ha Vildbjerg 73,9 ha Solcelle projekter med grøn energi til 10.286 hustande i Herning Kommune Frist for høring: 25. februar 2015 Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40 Indhold

Læs mere

HERNING KOMMUNE Herning Byråd

HERNING KOMMUNE Herning Byråd Mødedo: 1 175. Indss over for hudkræft Sagsnr.: 2010050325E Sagsbehandler: Ina Ahrensberg, Louise Theilgaard Nikolajsen Forventet behandlingsforløb: DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU ØKE BYR x X X Sagsresume:

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Forventet behandlingsforløb DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU ØKE BYR X X X. Øvrige sagsbehandlere: Pia Elgetti, Britta Andersen, Bo Meldgaard

Forventet behandlingsforløb DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU ØKE BYR X X X. Øvrige sagsbehandlere: Pia Elgetti, Britta Andersen, Bo Meldgaard 1 191. Decentral struktur for folkeskoler og daginstitutioner Sagsnr.: 00.00.00-P19-8-14 Sagsbehandler: Sven Nørgaard Forventet behandlingsforløb DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU ØKE BYR X X X Øvrige sagsbehandlere:

Læs mere

Dato: 16. februar qweqwe

Dato: 16. februar qweqwe Dato: 16. februar 2017 qweqwe Skov har mange funktioner. Den er vigtigt som en rekreativ ressource. Den giver gode levevilkår for det vilde plante og dyreliv. Den er med til at begrænse drivhusgas og CO2,

Læs mere

7. maj Kl. 10:00

7. maj Kl. 10:00 for beredskabskommissionen for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 10:00 Brandstationen H.P. Hansens Vej 112B, Herning Fraværende: Lars Krarup Hans Østergaard 2 Der foreligger følgende sager til behandling:

Læs mere

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 Administrationspraksis for grøn ordning Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Anvendelsesmuligheder for pengene...3 3. Geografisk fordeling af VE-midlerne...3

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

En vedtaget lokalplan er desværre ikke det samme som at den overholdes.

En vedtaget lokalplan er desværre ikke det samme som at den overholdes. Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Rådhuset Torvet 1 4600 Køge tmf@koege.dk 19 maj 2019 Høringssvar til Forslag til lokalplan 1084 for STC III Lokalplanens indhold, side 6: I delområde A kan der

Læs mere

Reduktionskatalog til Budget Teknik- og Miljøudvalgets område

Reduktionskatalog til Budget Teknik- og Miljøudvalgets område Reduktionskatalog til Budget 2019-2022 Teknik- og Miljøudvalgets område Reduktion/navn mio. kr. 2019 2020 2021 2022 Reduktion/beskrivelse Reduktionsmål i alt 1,923 3,847 5,771 5,771 Reduktion i årsværker:

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse)

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af lokalplan 7-1-110 Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) 2016-069294 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 7-1-110 endeligt

Læs mere

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Tirsdag den 5. februar 2013. Mødetid: 18:00-18:25

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Tirsdag den 5. februar 2013. Mødetid: 18:00-18:25 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:25 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

Balanceplan for Center for Børn og Forebyggelse, Børn og Unge

Balanceplan for Center for Børn og Forebyggelse, Børn og Unge Balanceplan for Center for Børn og Forebyggelse, Børn og Unge Kommunikation DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU ØKE BYR X X X Øvrige sagsbehandlere: Thomas Herskind, Antonio M. Barahona RESUME På baggrund

Læs mere

Vdr. Forslag til plejeplan for skovbevoksninger ved Drejens Boligby

Vdr. Forslag til plejeplan for skovbevoksninger ved Drejens Boligby Drejens Boligby 18. februar 2015 Vdr. Forslag til plejeplan for skovbevoksninger ved Drejens Boligby Denne plejeplan skal ses som forslag til hvordan skovbevoksningerne ved Farøvej, Langøvej og Samsøvej

Læs mere

Vedr.: Forslag til ændring af rammeafgrænsning for erhvervsområde ved Vestermarksvej i.f.m. fordebat vedr. erhvervsområde vest for Viborg.

Vedr.: Forslag til ændring af rammeafgrænsning for erhvervsområde ved Vestermarksvej i.f.m. fordebat vedr. erhvervsområde vest for Viborg. Bilag nr. 3 til TU den 4. marts 2009 Bemærkninger fra forudgående offentlighed og høring af grundejer.1111 Viborg Kommune Plan- og udviklingsafdelingen Rødevej 3 8800 Viborg Att.: Arkitekt M.A.A. Britta

Læs mere

Klimaeffekter hvilken rolle kan biomassen spille

Klimaeffekter hvilken rolle kan biomassen spille Klimaeffekter hvilken rolle kan biomassen spille Pia Frederiksen, Seniorforsker ved Institut for Miljøvidenskab, AU Medlem af Klimarådet Biomassens betydning for grøn omstilling Klimaperspektiver og anbefalinger

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 27. januar 2015 Tid 15:00 Sted ML 0.28 NB. Fraværende Børge Jensen Stedfortræder Medlemmer Steen Jensen (Frederikshavn Ungdoms Fællesråd) -

Læs mere

Byrådet 26. juni Placering(er) af kunstgræsbane Sagsnr: P Sagen afgøres i: Byrådet

Byrådet 26. juni Placering(er) af kunstgræsbane Sagsnr: P Sagen afgøres i: Byrådet 134 Placering(er) af kunstgræsbane Sagsnr: 04.00.00-P20-2-13 Sagen afgøres i: Sagsresume Søren Søe har på vegne af Oplandslisten anmodet om at pkt 84 på KFU's dagsorden, "Placeringer af kunstgræsbaner",

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 29-04-2019 18:30 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 29-04-2019 18:30 1 (Åben) Godkendelse

Læs mere

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land.

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land. Administrationsgrundlag for Grøn Ordning i Jammerbugt Kommune Den 19.8.2015 Indledning Der er i Lov om vedvarende energi [1] etableret en Grøn Ordning for nye vindmøller over 25 meter, der er opstillet

Læs mere

Skovrejsning. Forslag. Tillæg nr. 20 til Kommuneplan Forslaget er i offentlig høring fra den xx. xx til den xx. xx 2011.

Skovrejsning. Forslag. Tillæg nr. 20 til Kommuneplan Forslaget er i offentlig høring fra den xx. xx til den xx. xx 2011. Skovrejsning Tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2009-2021 Forslag Forslaget er i offentlig høring fra den xx. xx til den xx. xx 2011. Indhold Læsevejledning og offentliggørelse...... Forord...... Retningslinje......

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Postadresse: Plan Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax : 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Frederiksgade 9-4690 Haslev Landzonetilladelse til udstykning

Læs mere

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Pkt. 344 Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Sagsnr. 277920 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Jyllingehallernes bestyrelse ansøger om 17 mio. kr. til genopbygning af bygningerne

Læs mere

Rensning af nyplantede skovarealer for Naturstyrelsen Østsjælland

Rensning af nyplantede skovarealer for Naturstyrelsen Østsjælland Bilag 3. Kravspecifikation Rensning af nyplantede skovarealer for Naturstyrelsen Østsjælland 6. marts 2015 NST-222-00029 Beskrivelse af rensningsopgave Nærværende udbud omhandler rensning af kulturer i

Læs mere

SKOVBYSKOVEN ET LOKALT GRØNT PARTNERSKAB

SKOVBYSKOVEN ET LOKALT GRØNT PARTNERSKAB Til Skanderborg Kommune Rådhuset Adelgade 44 8660 Skanderborg Skovby Vandværk Skovby 25. maj 2012 SKOVBYSKOVEN ET LOKALT GRØNT PARTNERSKAB Projektforum Galten-Skovby og Skovby Vandværk anmoder hermed Skanderborg

Læs mere

Budgetbilag. Resume Via de stående udvalg foreligger nu resultatet af den 1. egentlige budgetopfølgning for regnskabsåret 2011.

Budgetbilag. Resume Via de stående udvalg foreligger nu resultatet af den 1. egentlige budgetopfølgning for regnskabsåret 2011. Til: 4-årsbudget 2012-2015 Nr. 4 ØKONOMI & PLANLÆGNING Do: 13. april 2011 Tlf. dir.: 4477 2202 Kontakt: Robert Jensen Sagsnr: 2011-3820 Dok.nr: 2011-63929 Budgetbilag Første egentlige budgetopfølgning

Læs mere

! "#!$ % " # # " $ % & &' '# # !" # # $ ' $ " ' !"# $%#&"'" (! ) ""! * %"!&+#+ #!

! #!$ %  # #  $ % & &' '# # ! # # $ ' $  ' !# $%#&' (! ) ! * %!&+#+ #! ! "#!$ %! "" "#& " # # " $ % & &' '# #!" # # $ ' $ " '!"# $%#&"'" (! ) ""! * %"!&+#+ #! '%$ (% " $ $ ( ) ( & & ( * $ $ & ( ' $$ $ $*% * ' ' $ "$ ' " $ ' # # ' $ " & " & $ + ,-# &!"# $ %#&"'" (-.)!"! (

Læs mere

Lone Cecilie Jensen Elbjergvej 52 Vejrhøj 9610 Nørager. Sendt pr. mail: KM.regnogbyg@gmail.com

Lone Cecilie Jensen Elbjergvej 52 Vejrhøj 9610 Nørager. Sendt pr. mail: KM.regnogbyg@gmail.com Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Lone Cecilie Jensen Elbjergvej 52 Vejrhøj 9610 Nørager Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk Sendt pr. mail:

Læs mere

Referat af afdelingsmøde i Lykkebo Mandag den 18. april 2016 kl. 19:00 fælleshuset

Referat af afdelingsmøde i Lykkebo Mandag den 18. april 2016 kl. 19:00 fælleshuset Referat af afdelingsmøde i Lykkebo Mandag den 18. april 2016 kl. 19:00 fælleshuset 17. maj 2016 Der var mødt 6 lejemål op svarende til 12 stemmer 1. Velkomst og valg af dirigent Formanden bød velkommen

Læs mere

Tønder Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 4. marts 2015. lokale 121. Starttidspunkt for møde: 15:00.

Tønder Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 4. marts 2015. lokale 121. Starttidspunkt for møde: 15:00. Mødedo: 4. marts 2015 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 121 Starttidspunkt for møde: 15:00 Fraværende: 4. marts 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Ansøgning om tilskud til

Læs mere

27. februar Underretningsbrev - Fordebat for planlægning for vindmøller og solceller

27. februar Underretningsbrev - Fordebat for planlægning for vindmøller og solceller 27. februar 2019 Underretningsbrev - Fordebat for planlægning for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive Skive Kommunes forvaltning Teknik, Miljø og Udvikling har januar 2019 modtaget en ansøgning

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 6. marts 2008

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 6. marts 2008 Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 6. marts 2008 Borgmesterens Afdeling Teknik og Miljø Århus Kommune Etablering af et nyt udstillingshus - Informationscenter om De Bynære

Læs mere

Der er endnu ikke taget stilling til, hvilke rekreative funktioner der skal være i området.

Der er endnu ikke taget stilling til, hvilke rekreative funktioner der skal være i området. Dagsordenpunkt Borgerbudgetforløb og samskabelse på det grønne område på Kong Hans Allé Beslutning For: 22 (A, B, C, F, I, V, Ø) Imod: 3 (O) Tiltrådt. Gennemgang af sagen Som en del af klimatilpasningen

Læs mere

Tilladelse til skovrejsning i et areal udlagt til skovrejsning uønsket Teknik & Økonomi Negativt skovrejsningsområde og skovrejsning Lovgrundlag

Tilladelse til skovrejsning i et areal udlagt til skovrejsning uønsket Teknik & Økonomi Negativt skovrejsningsområde og skovrejsning Lovgrundlag Villy Elmer Nielsen Kolstrupvej 64 Grindsted Mk 7200 Grindsted Tilladelse til skovrejsning i et areal udlagt til skovrejsning uønsket Dato: 25-01-2018 Billund Kommune har den 12. december 2018 modtaget

Læs mere

Udvalget for Miljø og Natur Oversigt over Anlæg

Udvalget for Miljø og Natur Oversigt over Anlæg 2010-2013 Oversigt over Anlæg Anlæg totalt 24.475 7.500 7.500 7.500 Afledt drift totalt 0 200 200 200 Udvalg I alt nye sforslag 6.500 3.500 3.500 3.500 Afledt drift af ovenstående Tude Ådal - naturgenopretning

Læs mere

Nordsjælland J.nr. NST 229-00027 Ref. iddni Den 20. december 2014. Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov

Nordsjælland J.nr. NST 229-00027 Ref. iddni Den 20. december 2014. Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov Nordsjælland J.nr. NST 229-00027 Ref. iddni Den 20. december 2014 Mødereferat fra møde i Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov. Mødet blev afholdt torsdag den 25. september

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af et madpakkehus på matr. Nr. 4c Melby By, Melby

Landzonetilladelse til opførelse af et madpakkehus på matr. Nr. 4c Melby By, Melby 27-09-2018 Sagsnr. 02.00.20-G01-1-18 Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk.. Landzonetilladelse til opførelse af et madpakkehus på matr. Nr. 4c Melby By, Melby Halsnæs Kommune har den 17. juli

Læs mere

Notat om planforhold og anvendelsesmuligheder for Gjerlev-Enslev Skole

Notat om planforhold og anvendelsesmuligheder for Gjerlev-Enslev Skole Notat om planforhold og anvendelsesmuligheder for Gjerlev-Enslev Skole ndv ej Nyere parcel- og rækkehuse Rekreativt område Bolig område Den gamle landsby Fremtidig byzone Bolig område Til R and ers Ce

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Vejledning til ansøgning om tilskud til private natur og friluftsprojekter i Middelfart Kommune 2016 Søg tilskud

Læs mere

Tiltag til at fremme vedvarende energi

Tiltag til at fremme vedvarende energi Tiltag til at fremme vedvarende energi Lov om fremme af vedvarende energi (også kaldet VE-loven) indeholder 4 ordninger, som administreres af Energinet.dk: Garantiordning som garanterer lån til finansiering

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 16. december 2010 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 16. december 2010 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 16. december 2010 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 381. Løgstør Boligforening - optagelse af lån i afd. 9 - Opland 781 382. Lukket - Evt. salg

Læs mere

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Alle mødt. Mødet hævet kl.: 17.13 Pkt. Tekst Side 21 Udvælgelse af projekter til anvendelse af midler i Grøn Ordning

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag Forslag til Kommuneplantillæg 14 for Kommuneplan 2013-2025 og ( Forslag til Kommuneplantillæg nr. 1 til Forslag til Kommuneplan 2017-2029 ) Solcelleanlæg ved Næssundvej, Sindbjerg, Juni 2018 Morsø Kommune

Læs mere

DISPENSATION fra åbeskyttelseslinjen

DISPENSATION fra åbeskyttelseslinjen Per Flindt og Mette Flindt Dato: 27.10.2015 Strædet 5 Sagsb.: Michael Leth-Espensen 4420 Regstrup Sagsnr.: 15/15908 Dir. tlf.: 72 36 41 50 E-mail: landzone@holb.dk DISPENSATION fra åbeskyttelseslinjen

Læs mere

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Notat vedrørende søområdet Side 1 Baggrund Grundejerforeningen Smidstup Strandpark ønsker at få set på deres lille søområde med nye øjne samt fokus på de rekreative

Læs mere

AFSLAG PÅ DISPENSATION

AFSLAG PÅ DISPENSATION AFSLAG PÅ DISPENSATION Dato: 15. november 2018 Sagsnr.: 01.05.02-P21-1-18 Advokatfirmaet Himmerland ApS Bindslev & Kjeldsen Kirkegade 1 9600 Aars Att: Advokat Carsten Kjeldsen Sendt til mail: mk@advhim.dk

Læs mere

Bliv klimakommune. i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening

Bliv klimakommune. i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening Bliv klimakommune i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening Det nytter at gøre noget lokalt. Du og din kommune kan gøre en positiv forskel for vores klima. Danmarks Naturfredningsforening kan hjælpe

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Vejledning til ansøgning om tilskud til private naturprojekter i Middelfart Kommune 2014 Søg tilskud til et

Læs mere

Tale v. første spadestik, Østerild besøgs- og driftscenter

Tale v. første spadestik, Østerild besøgs- og driftscenter Tale v. første spadestik, Østerild besøgs- og driftscenter Mandag 5. september Det er altid festligt at sætte et nyt byggeri i gang. Men i dag er det alligevel lidt anderledes end normalt, fordi vi her

Læs mere

Naturplan Granhøjgaard marts 2012

Naturplan Granhøjgaard marts 2012 1 Naturplan Granhøjgaard marts 2012 Jørgen & Kirsten Andersen Udarbejdet af skovrider Søren Paludan, Paludan Skov og Naturkonsulent Landbrug Landskab Natur Jagt Park 2 Indhold Sammendrag... 3 Rydning af

Læs mere

Forstplant Aps, Ribevej 47, 8723 Løsning. Tlf. nr , Matr. nr. 11k, Græsted By, Græsted.

Forstplant Aps, Ribevej 47, 8723 Løsning. Tlf. nr ,   Matr. nr. 11k, Græsted By, Græsted. VVM-screeningsskema Generelle oplysninger om projektet Projekt beskrivelse Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnummer Projektets placering Projektet berører følgende kommuner

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes Tekniske Forvaltning i Slangerup

Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes Tekniske Forvaltning i Slangerup Skovrejsningsråd Hørup Skov Nordsjælland J.nr. NST -210-00007 Ref. iddni Den 9. april 2019 Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes

Læs mere

Vindmølleordninger. Dato - Dok.nr. Titel. Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller

Vindmølleordninger. Dato - Dok.nr. Titel. Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller Vindmølleordninger 1 Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller Ordningernes formål er at øge den lokale forankring og accept af nye vindmøller. Vindmølleordningerne

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ekstraordinært møde Dato 6. juli 2012 Tid 11:000 Sted ML-FRE-Rådhus 0.27 Partirum/Mødelokale NB. Fraværende Ingenn Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Jens

Læs mere

Byggemodning af område til boliger på Elevvej, Lisbjerg

Byggemodning af område til boliger på Elevvej, Lisbjerg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 4. juli 2014 Byggemodning af område til boliger på Elevvej, Lisbjerg Kommunale arealer i, Lisbjerg landsby foreslås byggemodnet, udstykket

Læs mere

Byrådscentret Rev. 26. februar 2013. Baggrundsnotat til Byrådet skove - Kommuneplan 2014

Byrådscentret Rev. 26. februar 2013. Baggrundsnotat til Byrådet skove - Kommuneplan 2014 NOTAT Byrådscentret Rev. 26. februar 2013 Baggrundsnotat til Byrådet skove - Kommuneplan 2014 1) Lovgivning/krav og overordnet planlægning Planloven: 11a: Stiller krav om, at kommuneplanen udpeger skovrejsningsområder

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 26. april 2012 Tid 16:30 Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer ML-FRE-Rådhus 0.23 Presse, borger, VIP rum Ordinært møde Pia Karlsen, Henrik

Læs mere

Indstilling. Indkøb af bæredygtig energi og Aarhus som første WindMade kommune i verden. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø

Indstilling. Indkøb af bæredygtig energi og Aarhus som første WindMade kommune i verden. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. maj 2013 Indkøb af bæredygtig energi og Aarhus som første WindMade kommune i verden Denne indstilling skal fremme anvendelsen af vedvarende

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid Åbent Referat til Mødedato: Onsdag den 17. april 2013 Mødetidspunkt: 14:00-15:00 Mødested: Mødelokale 1, Bytoften Deltagere: Lisbet Rosendahl, Ingvard Ladefoged, Peter Nielsen, Bøje Meiner Jensen, Hans

Læs mere

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 339. Fremtidens Børnehjem...

Læs mere

Nye penge til skovrejsning

Nye penge til skovrejsning Nye penge til skovrejsning S-SF-R regeringen og støttepartiet Enhedslisten er enige om, at der skal rejses mere skov, herunder bynær skov, og at EU's landdistriktsmidler i højere grad skal målrettes mod

Læs mere

Negativt skovrejsningsområde og skovrejsning Det ansøgte areal er i kommuneplan udpeget til skovrejsning uønsket.

Negativt skovrejsningsområde og skovrejsning Det ansøgte areal er i kommuneplan udpeget til skovrejsning uønsket. Tilladelse til skovrejsning i negativ område Dato: 26-08-2019 Billund Kommune har modtaget en ansøgning om skovrejsning på matr. nr. 5eø Vorbasse by, Vorbasse. Projektområdet er 24 ha hvoraf 3,7 ha tilplantes.

Læs mere

GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid...

GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid... GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid... GO2GREEN Svendborg Kommune er partner i GO2Green. GO2Green er en nonprofitorganisation, som arbejder for den grønne omstilling. Organisationen finansieres

Læs mere

Plantning af træer til sikring af rent drikkevand og CO2 reduktion i fremtidens Danmark

Plantning af træer til sikring af rent drikkevand og CO2 reduktion i fremtidens Danmark Plantning af træer til sikring af rent drikkevand og CO2 reduktion i fremtidens Danmark Udfordringen Danmarks drikkevand er truet De senere år er der i gennemsnit lukket 2 vandboringer om ugen (kilde:

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Tolstrup

Borgermøde om vindmøller ved Tolstrup Borgermøde om vindmøller ved Tolstrup Onsdag den 31. oktober 2018 Program 1. Velkommen v. Stine Damborg, formand for Klima og Miljøudvalget i 2. Proces for behandling af vindmølleprojekt v. 3. Vindmølleprojektet,

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 15. maj 2007 Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg køber ejendommen Skovvangsvej 97, 8200 Århus N af Magistratsafdelingen for Teknik

Læs mere

Ansøgning om tilskud fra Grøn Ordning

Ansøgning om tilskud fra Grøn Ordning #split# Ansøgning om tilskud fra Grøn Ordning Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk sikkerpost@99454545.dk www.bronderslev.dk Ansøgningsskemaet

Læs mere

Energiaftalen 2012 en faglig vurdering

Energiaftalen 2012 en faglig vurdering Energiaftalen 2012 en faglig vurdering Ingeniørforeningen 2012 Energiaftalen 2012 en faglig vurdering 2 Energiaftalen Den 22. marts indgik regeringen og det meste af oppositionen en aftale om Danmarks

Læs mere

Gribskov Kommune Center for Teknik og Miljø Rådhusvej Helsinge Masnedøgade København Ø Telefon: Mail:

Gribskov Kommune Center for Teknik og Miljø Rådhusvej Helsinge Masnedøgade København Ø Telefon: Mail: Dato: 12/10-2016 Gribskov Kommune Center for Teknik og Miljø Rådhusvej 3 3200 Helsinge Masnedøgade 20 2100 København Ø Telefon: 39 17 40 00 Mail: dn@dn.dk Orientering om planlagt fredning af Esrum Søs

Læs mere

Nyd din skov. og dyrk den med Skovdyrkerne. Skovdyrkerne har både idéerne, erfaringen og den faglige viden, som skal til for at hjælpe dig med at

Nyd din skov. og dyrk den med Skovdyrkerne. Skovdyrkerne har både idéerne, erfaringen og den faglige viden, som skal til for at hjælpe dig med at Nyd din skov og dyrk den med Skovdyrkerne Skovdyrkerne har både idéerne, erfaringen og den faglige viden, som skal til for at hjælpe dig med at renovere dine læhegn med overskud øge din ejendoms herlighedsværdi

Læs mere

Projektbeskrivelse. Solceller Tryggevælde Mark

Projektbeskrivelse. Solceller Tryggevælde Mark Projektbeskrivelse Solceller Tryggevælde Mark September 2018 1 Projektansøger: Christian Danneskiold Lassen Holmegaard, Juellinge og Tryggevælde Godskontor Holmegaardsvej 71 4684 Holmegaard e-mail: cdl@holmegaardgods.dk

Læs mere

Dette notat indeholder en orientering om de overordnede tal for regnskab 2013 for Københavns Kommune.

Dette notat indeholder en orientering om de overordnede tal for regnskab 2013 for Københavns Kommune. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til ØU Dette notat indeholder en orientering om de overordnede tal for regnskab for Københavns Kommune. et forelægges for ØU den 1. april 2014 og for BR den 10. april 2014, hvor

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 for Kommuneplan Solcelleanlæg ved Næssundvej, Sindbjerg August Morsø Kommune - KOMMUNEPLANTILLÆG

Kommuneplantillæg 14 for Kommuneplan Solcelleanlæg ved Næssundvej, Sindbjerg August Morsø Kommune -   KOMMUNEPLANTILLÆG Kommuneplantillæg 14 for Kommuneplan 2013-2025 Solcelleanlæg ved Næssundvej, Sindbjerg August 2018 Morsø Kommune - www.morsoe.dk KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre kommuneplanen

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 25.01.2007 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 25.01.2007 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Kommunalbestyrelsen 1 Punkter på lukket møde: 52. Skovrejsning ved Øster Hovensvej i Aabybro...2 Afbud: Helle Bak Andreasen (V)

Læs mere

EU-kommissionen godkendte i 2000 den danske plan for udvikling af landdistrikterne i henhold til Rådets forordning (EF) nr. 1257/1999.

EU-kommissionen godkendte i 2000 den danske plan for udvikling af landdistrikterne i henhold til Rådets forordning (EF) nr. 1257/1999. Udgave nr. 5 SKOV- OG NATURSTYRELSEN Økonomikontoret J.nr. SN 2001-0323-0008 Ref. ARD/GJE/OEJ Vejledning om medfinansiering af offentlig skovtilplantning Den 11. oktober 2005 Indledning: EU-kommissionen

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 9. oktober 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Ruhøjvej 10, Moestrup.

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 9. oktober 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Ruhøjvej 10, Moestrup. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen Ruhøjvej 10, Moestrup, 8983 Gjerlev J som følge af opstilling af vindmøller ved Allestrupgård i henhold til lokalplan nr. 565 for Randers Kommune

Læs mere

Ekstraordinært møde. Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus. Bruno Müller, Jens Porsborg. Steen Jensen, Hanne Lundholm

Ekstraordinært møde. Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus. Bruno Müller, Jens Porsborg. Steen Jensen, Hanne Lundholm Referat Frederikshavn Byråd Ekstraordinært møde Dato 4. december 2013 Tid 17:30 Sted Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Bruno Müller, Jens Porsborg Steen Jensen, Hanne

Læs mere

»Hvad sker der med grundvandsdannelsen og kvaliteten - når arealanvendelsen ændres fra landbrug til natur?

»Hvad sker der med grundvandsdannelsen og kvaliteten - når arealanvendelsen ændres fra landbrug til natur? »Hvad sker der med grundvandsdannelsen og kvaliteten - når arealanvendelsen ændres fra landbrug til natur? ENVINA Natur og Miljø 2014 Ph.D. Hydrogeolog Ulla Lyngs Ladekarl, ALECTIA A/S Skov- og Landskabsingeniør

Læs mere

HERNING KOMMUNE Udsatteråd

HERNING KOMMUNE Udsatteråd HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 12:30 Lokale A3.25 Fraværende: Anne Mette Frydensbjerg Lars Jensen Linda Lund Amir Rehmann 2 Der foreligger følgende sager til behandling: Side 11 Godkendelse

Læs mere

Grøn omstilling katalog over indsatser

Grøn omstilling katalog over indsatser Grøn omstilling katalog over indsatser September 2019 Indhold Forord.................................................. 3 Indledning.............................................. 4 Status..................................................

Læs mere

Lovliggørende dispensation fra åbeskyttelseslinjen til juletræsbeplantning

Lovliggørende dispensation fra åbeskyttelseslinjen til juletræsbeplantning Lovliggørende dispensation fra åbeskyttelseslinjen til juletræsbeplantning Billund Kommune har den 15. og den 21. september 2015 konstateret, at der er blevet plantet juletræer på matr. nr. 6ø, 16d og

Læs mere

Side2/9. Billeder af maskinerne: Flishuggeren

Side2/9. Billeder af maskinerne: Flishuggeren Når man går ad stien gennem Tude Ådal i disse dage, vil man straks bemærke, at der er sket en hel del i vinterens løb. Flot udsigt over Tude Å og ådalen er dukket op og landskabets form er blevet tydeligere.

Læs mere