PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL"

Transkript

1 SEPTEMBER 2016 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL CASERAPPORT PSYKISK ARBEJDSMILJØ

2

3 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 DK-2800 Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL CASERAPPORT PSYKISK ARBEJDSMILJØ PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. Caserapport VERSION 1.0 UDGIVELSESDATO 6. september 2016 UDARBEJDET GRGU KONTROLLERET PEA GODKENDT PEA

4

5 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL 5 INDHOLD 1 Indledning 6 2 Baggrundsoplysninger 8 3 Dataindsamling 9 4 Interventionen Målgruppe Aktiviteter Mål og effekter Virksomhedens egen vurdering af indsatsen 19 5 Analyse Virkningsevaluering Økonomi 23 6 Sammenfatning 25

6 6 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL 1 Indledning COWI har fået midler fra Arbejdsmiljøforskningsfonden til et projekt om arbejdsmiljøøkonomi. Projektet har titlen: "Virksomheders økonomiske omkostninger og gevinster ved interventioner i arbejdsmiljøet og deres betydning for arbejdsmiljøarbejdet". Formålet med projektet er at udvikle et materiale, som kan anvendes af virksomheder til at fremme lønsomme investeringer i et bedre arbejdsmiljø. Som led i opfyldelsen af dette formål har projektet følgende delmål: At undersøge, hvordan økonomiske overvejelser indgår i beslutninger om og udformning af interventioner i arbejdsmiljøet. At opgøre virksomheders økonomiske omkostninger til og gevinster ved investeringer i arbejdsmiljøet. At udvikle en metode for opstilling af en business case, som virksomheder kan anvende i det strategiske arbejdsmiljøarbejde. Projektet er et multi-casestudie omfattende 24 cases. Hver case er et specifikt projekt eller indsats i en virksomhed, som med succes har forbedret arbejdsmiljøet. Undersøgelsen indeholder seks cases vedrørende ergonomisk arbejdsmiljø, ti cases vedrørende psykisk arbejdsmiljø og otte cases vedrørende interventioner, der har reduceret ulykkesrisikoen. COWI har gennemført dataindsamlingen på de 24 casevirksomheder via interviews med medarbejdere og ledere, som har indgået i interventionen på den pågældende virksomhed. På baggrund af de indsamlede data er der lavet en caserapport for hver virksomhed, hvor interventionen i casevirksomheden er beskrevet, analyseret og evalueret. Analysen belyser interventionen, dens forandringslogik, dens kontekst, dens effekter, dens økonomi, beslutningen om den og udformningen af den.

7 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL 7 Analysen tager udgangspunkt i realistisk evaluering/virkningsevaluering, som har fokus på kontekst, mekanismer og outcome. Denne metode sikrer fokus på at identificere, hvad der virker for hvem, hvordan, på hvilke måder og under hvilke betingelser og medvirker således til at fremme den praktiske udnyttelse af resultaterne. Hver af de 24 caserapporter er opbygget således, at først beskrives virksomhedens baggrundsoplysninger. Dernæst beskrives dataindsamlingen, og til sidst fremgår selve analysen af interventionen med en kort beskrivelse af interventionen, herunder dens målgruppe, aktiviteter, virksomme mekanismer, kontekst, mål og effekter samt økonomi. Dette dokument er caserapporten, som omhandler den intervention, der er foregået blandt portørerne på Glostrup Hospital.

8 8 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL 2 Baggrundsoplysninger Nedenfor fremgår casevirksomhedens baggrundsoplysninger. Virksomhed: Glostrup Hospital, Transport- og Forsyningsafdeling (portørerne) Titel på intervention: 'Opbygning af den social kapital' og 'Kompetenceløft i portørkorpset' Arbejdsmiljøemne: Psykisk arbejdsmiljø Branche: Hospital Sektor: Den offentlige sektor Portørerne på Glostrup Hospital varetager traditionelle portøropgaver med hovedvægt på transport af senge/patienter. Derudover er en gruppe af portører siden 2008 blevet uddannet til plejeportører og varetager dermed ligeledes mindre plejeopgaver, som f.eks. at sidde vagt hos alvorligt syge patienter og måle patienters værdier. Fra marts 2015 er samtlige portører i portørkorpset blevet certificerede plejeportører.

9 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL 9 3 Dataindsamling Dataindsamlingen på Glostrup Hospital blev gennemført den 10. september 2015 af Gry Grundtvig (GRGU) fra COWI. Der blev gennemført følgende seks interviews: Interview Navn Titel 1 Robert Jensen Funktionschef 2 Johnny Blichfeldt Plejeportør 3 Michael Panduro Portør 4 Janich Hjertekvist Portør 5 Erik Portør og AMR Der er i forbindelse med dataindsamlingen blevet indhentet følgende dokumenter med relevans for interventionen. Titel Data Forfatter TrivselOp Rapport 2011 TrivselOp Rapport 2014 Evalueringsrapport Evalueringsrapport Sygefravær Rapport med resultater på trivselsundersøgelse for Rapport med resultater på trivselsundersøgelse for Evalueringsrapport 'Opbygning af den sociale kapital hos portørkorpsene på Bispebjerg og Glostrup Hospital'. Evalueringsrapport 'Kompetenceløft i portørkorpset'. Sygefraværsstatistik for Transport- og Forsyningsafdelingen Region H Region H Navigent Navigent Region H

10 10 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL Regnskab Forebyggelsesfonden Regnskab Forebyggelsesfonden Løn Regnskab til Forebyggelsesfonden, 'Opbygning af den sociale kapital' Regnskab til Forebyggelsesfonden, 'Kompetenceløft i portørkorpset' Gennemsnitsløn for de forskellige personalegrupper. Region H Region H Transport- og Forsyningsafdelingen.

11 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL 11 4 Interventionen Igennem mange år var der et højt sygefravær blandt portørerne på Glostrup Hospital. I 2009 steg sygefraværet yderligere, og det blev derfor besluttet, at det var på tide at iværksætte en indsats for at forbedre dette. Dertil var afdelingen præget af en lav social kapital, som primært bundede i en hård tone blandt portørerne, der tenderede til mobning. Lederne havde været på lederkursus med konsulentfirmaet Navigent sammen med bl.a. lederne fra Bispebjerg Hospitals portørkorps, som stod over for de samme udfordringer. Sammen med Bispebjerg Hospital iværksatte Glostrup Hospital en indsats for at øge den sociale kapital blandt portørerne på begge hospitaler. Navigent stod for indsatsen. Indsatsen blev iværksat i efteråret 2010 og bestod af dialogprocesser med portørerne i de respektive portørkorps samt ledercoaching på tværs af hospitalerne. Indsatsen blev fortsat med et kursus i kommunikation og samarbejde for portørerne. Det samlede projekt blev afsluttet i oktober I 2011 blev regionens trivselsundersøgelsens TrivselOP gennemført. Resultaterne heraf var med til at underbygge, at portørkorpset havde et dårligt arbejdsmiljø. TrivselOP viste bl.a., at der var store udfordringer med mobning blandt portørerne. TrivselOP var således med til at underbygge den indsats, portørkorpset havde iværksat, og var med til at motivere medarbejderne til at tage aktiv del i indsatsen. 4.1 Målgruppe Målgruppen for interventionen var alle portører og ledere i portørkorpset på Glostrup Hospital (og Bispebjerg Hospital i forhold til første del af projektet). I nærværende rapport beskæftiger vi os kun med Glostrup Hospitals portørkorps. Det dækkede i ledere og ca. 60 portører. 4.2 Aktiviteter De forskellige aktiviteter, som blev gennemført i løbet af indsatsen beskrives nedenfor.

12 12 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL Nedenfor ses dels en figur over projektets forandringslogik, dels en figur med tidslinje for projektet. Figur 1 Projektets forandringslogik Figur 2 Tidslinje Arbejdspladsobservationer Forud for dialogseancerne foretog konsulenten 1-dags observation på arbejdspladsen for at få viden om, hvad der foregår på arbejdspladsen i løbet af arbejdsdagen og for at kunne observere bl.a. tonen og adfærden medarbejderne imellem samt ledelsen og medarbejderne imellem Raskstudier Derudover blev 6 portører på Glostrup Hospital (og 5 på Bispebjerg Hospital), der ikke havde haft nogen sygedage det foregående år, interviewet for at analysere, om elementer i deres adfærd, indstilling eller lign. var årsag til deres manglende sygefravær, og som ville kunne overføres til de øvrige medarbejdere Dialogseancer Konsulenten fra Navigent afholdt 4-5 seancer med portørerne af en halv til en hel dags varighed. På seancerne blev portørkorpset inddelt i ca. 5 grupper på tværs af deres arbejdsgrupper. Grupperne deltog på forskudte dage, således at afdelingen fortsat kunne varetage portøropgaverne på hospitalet. På gruppeseancerne blev der ved hjælp af forskellige psykologiske værktøjer sat fokus på samarbejde og tillid. Bl.a. blev portørerne bedt om at komme med bud på, hvad der skulle til for at skabe et bedre arbejdsmiljø. Portørerne prioriterede deres forbedringsforslag, som blev givet videre til ledelsen samt MED-udvalget. Derudfra blev der truffet beslutninger om, hvilke forslag der skulle implementeres.

13 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL Katalog med heltehistorier I løbet af projektet interviewede portørerne hospitalsdirektøren, sygeplejersker, læger, sosu-assistenter m.m. om portørernes indsats. På denne baggrund er der udarbejdet et hæfte, der fortæller om portørernes 'heltegerninger' i dagligdagen på hospitalet. Tanken bag dette var at skabe selvbevidsthed og faglig stolthed blandt portørerne LederLab Der blev etableret et forum for lederne fra hhv. Glostrup og Bispebjerg Hospitals portørkorps. Der blev afholdt undervisningsseancer for lederne om håndtering af ledelsesudfordringer, hvor der bl.a. blev undervist i værktøjer, der understøttede deres individuelle udvikling samt udmøntning og implementering af medarbejdernes forbedringsforslag. Der har særligt været fokus på deres kommunikation med medarbejderne, feedback-metoder samt coachingmetoder. Til lederseancerne fik lederne mulighed for at udveksle erfaringer, viden og udfordringer med udgangspunkt i de input/forbedringsforslag, medarbejderne var kommet med. Der blev afholdt 5 ledelsesseancer. Derudover blev lederne observeret og fik feedback i forhold til deres ledelse og adfærd i dagligdagen Kompetenceløft (kommunikations- og samarbejdskursus) Hen mod afslutningen af projekt 'Opbygning af social kapital' stod det klart for ledelsen af Glostrup Hospitals portørkorps, at der ikke var skabt tilstrækkeligt grundlag og fundament til, at afdelingen selv kunne videreføre ændringerne i afdelingen. Derfor søgte ledelsen igen om midler fra Forebyggelsesfonden til at fortsætte indsatsen med projekt 'Kompetenceløft i portørkorpset'. Under projekt 'Opbygning af social kapital' gav portørerne udtryk for, at de ønskede den samme opkvalificering, som lederne havde fået i forhold til kommunikation, feedback og coaching. Indsatsen under projekt 'Kompetenceløft i portørkorpset' bestod i et intensivt kursus i kommunikation og samarbejde for portørerne. Formålet var at etablere et nyt arbejdsfællesskab baseret på gensidig respekt og ansvar for hinandens trivsel. Dialogmøde Forud for kurset blev der afholdt et dialogmøde med et en gruppe af portører for at sikre, at kurset blev bygget op om portørernes aktuelle udfordringer. Kursus Kurset bestod af to sammenhængende undervisningsdage samt én opfølgningsdag ca. 1 måned efter. Undervisningen indeholdt øvelser og faglige input om f.eks. kommunikation, konflikthåndtering, konstruktiv dialog, og hvordan den enkelte

14 14 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL medarbejders adfærd påvirker andre. Derudover er portørerne blevet undervist i feedback-teknikker. På opfølgningsdagen blev der fulgt op på den praktiske anvendelse af de værktøjer og teknikker, der var blevet gennemgået på kurset Konsuler Fem portører blev i forbindelse med projekt 'Kompetenceløft' udpeget som såkaldte konsuler, der skulle fungere som medarbejderambassadører og formidlere til ledelsen. Hensigten var at sikre god dialog mellem ledelsen og medarbejderne. Konsulerne fik coaching, således at de var klædt på til dialog med ledelsen. Konsulerne mødtes ud over undervisningen for bl.a. at udarbejde leveregler for portørkorpset. Konsulerne mødtes 5 gange af ca. 2 timers varighed i løbet af indsatsperioden Forankring Det vigtigste element i forhold til fastholdelse af indsatsen har været mellemlederens rolle. Han har haft til opgave løbende at observere stemningen og tonen medarbejderne imellem og tage hånd herom, så snart der opstod uhensigtsmæssige situationer, tonen begyndte at ændre sig m.m. Dette var hans første prioritet i hans daglige arbejde (indtil han stoppede på Glostrup Hospital primo 2015) og blev prioriteret højere end f.eks. ledelsesmøder m.m. På enkelte tidspunkter har afdelingen tilkaldt konsulenten fra Navigent for at få afdelingen på ret køl igen. Levereglerne som medarbejderambassadører udarbejdede i projektperioden benyttes fortsat i afdelingen. Hver morgen afholdes der tavlemøde for portørkorpset. Tavlemødet tager 15 min. På mødet tales der bl.a. om trivsel. Fra primo 2015 er informationer fra mødet ligeledes blevet udsendt til medarbejderne pr. mail samt hængt på opslagstavle i frokoststuen, således at alle medarbejdere bliver informeret. Funktionschefen går meget op i, at afdelingen hele tiden udvikler sig. Derfor betragter han heller ikke indsatserne som afsluttede. Endelig er indsatsen spredt til andre afdelinger på Glostrup Hospital. I 2013 gennemførte gartnerne, rengøring, telefonomstillingen, post- og journalafdelingen, linned- og beklædningsafdelingen samt hjælpemiddeldepotet samme intervention. 4.3 Mål og effekter I dette afsnit præsenteres de målsætninger virksomheden har opsat for interventionen, samt hvilke effekter interventionen har haft for portørkorpset Mål Målet med indsatsen var, at:

15 Procent PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL 15 Øge den sociale kapital med 25 % i 1. projektperiode og til 30 % efter 2. projektperiode. Reducere sygefraværet med 20 % i 1. projektperiode og med yderligere 10 % i 2. projektperiode. Lederne føler sig godt rustet til at videreføre og understøtte de ændringer, der er gennemført i forløbet. Udvalgte portører får nye kommunikations- og samarbejdskompetencer, som de aktivt anvender og udbreder. Der skabes en fælles feedbackkultur. Positive adfærdsmønstre og fællesskab erstatter uformelle ledelsesstrukturer og intern hakkeorden Målopfyldelse Indsatsen har øget den sociale kapital samt reduceret sygefraværet. Derudover fik lederne redskaber til at videreføre og fastholde ændringerne. For at måle udviklingen i den sociale kapital udfyldte portørerne et spørgeskema før interventionen, efter projekt 'Opbygning af social kapital' (1) og efter projekt 'Kompetenceløft' (2). I nedenstående figurer vises udviklingen i den sociale kapital. Den sociale kapital er målt i forhold til tillid og retfærdighed. Tillid: Kan man stole på de udmeldinger, der kommer fra ledelsen? I meget høj grad I høj grad Delvist I ringe grad I meget ringe grad Før Efter (1) Efter (2)

16 Procent Procent Procent 16 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL Tillid: Stoler ledelsen på, at medarbejderne gør et godt stykke arbejde? I meget høj grad I høj grad Delvist I ringe grad I meget ringe grad Før Efter (1) Efter (2) Retfærdighed: Bliver konflikterne løst på en retfærdig måde? Før Efter (1) Efter (2) 10 0 I meget høj grad I høj grad Delvist I ringe grad I meget ringe grad Retfærdighed: Bliver arbejdsopgaverne fordelt på en retfærdig måde? Før Efter (1) Efter (2) 10 0 I meget høj grad I høj grad Delvist I ringe grad I meget ringe grad

17 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL 17 Omregnet til talværdier (0-100) giver udviklingen ud fra de fire spørgsmål en stigning på hhv. 28 %, 12 %, 30 % og 28 % fra før-målingen til 1. effektmåling. Gennemsnitligt er den sociale kapital således steget med 24,5 % (med et mål på 25 %). Fra 1. til 2. effektmålingen var målsætningen, at den sociale kapital skulle stige med yderligere 5 % (så den sociale kapital i alt skulle være steget med 30 % fra før-målingen til 2. effektmåling). Fra før-målingen til 2. effektmåling steg værdierne med hhv. 1 %, 10 %, 21 % og 12 % for de fire spørgsmål. Der var således en gennemsnitlig stigning på 11 %. Målet om de 30 % blev således ikke opfyldt. Det ses ligeledes af figurerne, at tillid og retfærdighed stiger fra før til 1.måling for igen at falde lidt fra 1. til 2. måling (men dog ikke til startniveauet). Årsagen hertil er uvis. I nedenstående tabel ses sygefraværet for Sygefraværsdage pct ,38 % ,17 % ,98 % ,56 % ,97 % Som det ses af tabellen blev sygefraværet reduceret efter i indsatserne i 2011 og yderligere i Fra 2010 til 2011 faldt sygefraværet med 34,6 % og yderligere med 28,5 % fra 2011 til Fra 2010 til 2012 faldt sygefraværet således med 53,3%. I 2013 og 2014 steg sygefraværet igen (dog ikke til begyndelsesniveauet). Dette vurderes af de interviewede at skyldes de besparelser, og dermed reduktion af bemandingen, der er foretaget de seneste år. Ledernes evne til at videreføre og understøtte de ændringer, der er gennemført er vurderet på baggrund af et spørgeskema samt interview med lederne, udvalgte medarbejdere samt ledernes ledere, der blev gennemført som led i evalueringen af indsatserne. Evalueringen viser, 'at lederne har arbejdet aktivt på at gennemføre og forankre en række af de forslag, som medarbejderne havde stillet.' Andre effekter I dette afsnit beskrives effekter af interventionen, som ikke har været en aktiv målsætning fra virksomhedens side, men som virksomheden vurderer, har været et resultat af interventionen. Faglig stolthed blandt medarbejderne. Gladere medarbejdere. Bedre sammenhold og større fællesskabsfølelse portørerne imellem. Mere kollegial opbakning.

18 18 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL Medarbejderne blev bevidste om, at de er afhængige af hinanden, og at det påvirker kollegaerne, når man er syg. Dette har skabt øget loyalitet mellem portørerne og har reduceret sygefraværet. Der blev skabt selverkendelse blandt medarbejderne og lederne, som var katalysator for, at de ændrede adfærd. Mindre hierarki i afdelingen både mellem ledelsen og medarbejderne og medarbejderne imellem. Mere tillid medarbejderne imellem og mellem ledelse og medarbejdere. Medarbejderne er indbyrdes mere sociale, også efter arbejde. Bedre samarbejde med hospitalsafdelingerne (f.eks. sengeafsnit, røntgen m.fl.), som skyldes, at portørerne i højere grad tænker over deres adfærd i det daglige arbejde. Dette har betydet, at portører bruges på flere sengeafsnit i kraft af deres funktion som plejeportører. Portørerne vurderes af funktionschefen at være blevet % mere effektive, fordi de trives bedre. Der er skabt et fast dialogforum mellem lederne og konsulerne som tillæg til MED-systemet. Ledelsen har formidlet projektets resultater i diverse fora bl.a. i erfa-gruppe med andre driftsafdelinger i Region H. Regionens TrivselOP-undersøgelse viser ligeledes en positiv udvikling i portørkorpsets psykiske arbejdsmiljø. Nedenfor ses udviklingen i TrivselOP fra , hvor der er sket en betydelig forbedring på samtlige parametre. TrivselOP Indflydelse og udviklingsmuligheder 56,5 67,2 Udbytte af medarbejderudviklingssamtaler 29,5 61,8 Tid til jobbet 52,2 57,5 Faglig kvalitet 64,1 75,8 Forudsigelighed 36,7 53,0 Håndtering af følelsesmæssigt belastende situationer 38,4 65,9 Klare opgavereferencer 69,7 79,9 Respekt og anerkendelse 61,1 77,4 Godt kollegaskab 64,8 81,1 Ledelseskvalitet 41,8 65,2 Tillid og retfærdighed (social kapital) 38,8 64,6 Generel tilfredshed 53,6 76,9

19 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL Virksomhedens egen vurdering af indsatsen I dette afsnit beskrives interviewpersonernes vurdering af interventionen, og hvilke aspekter, der ifølge dem, har haft betydning for interventionens succes. For de interviewede har følgende faktorer særligt haft betydning for, at indsatsen har været en succes: Indsatsen var målrettet og blev hele tiden fastholdt. Ledelsen er gået foran og har ændret adfærd. Det faktum, at lederne ligeledes var inddraget i indsatsen, således at der ikke kun var fokus på, at medarbejderne skulle forbedre sig, men at dette også gjaldt ledelsen, har været vigtigt. Indsatsen var ledelsesinitieret, hvilket har været vigtigt for signalværdien, vurderer medarbejderne. Dertil har det været vigtigt, at det var konsulenten, der styrede processen og faciliterede dialogseancerne, og at lederne ikke stod for dette. At medarbejderne til dialogseancerne blev inddelt i grupper på tværs af de daglige arbejdsgrupper, da det var med til at skabe bedre samarbejde og kollegial opbakning på tværs af hele portørkorpset. Mere nærværende og synlig ledelse. En ledelse, der åbent har fremlagt alt for medarbejderne, også sine egne svagheder. Det er legitimt at sige til hinanden, når kollegaerne ikke taler ordentligt til én eller bakker én op. Det var det ikke tidligere. Medarbejderne er ligeledes blevet mere åbne over for hinanden i forhold til, hvordan de har det den pågældende dag, og der er skabt større forståelse for hinanden og hinandens reaktioner f.eks. i stressede situationer. Det betyder bl.a. at en vrissende eller hård bemærkning i stressede situationer ikke bliver opfattet ligeså hårdt som tidligere. Portørerne tager ligeledes mere hensyn til hinanden. Der blev gjort op med, at hver medarbejder og arbejdsgruppe passer sig selv, således at portørerne i højere grad samarbejder og hjælper hinanden i det daglige arbejde. Det er blevet klart for medarbejderne, at de er afhængige af hinanden, og at det påvirker kollegaerne, når man er syg. Dette har skabt øget loyalitet mellem portørerne og har reduceret sygefraværet.

20 20 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL Medarbejderne var motiverede, fordi TrivselOP viste store udfordringer med det psykiske arbejdsmiljø bl.a. i forhold til manglende tillid til ledelsen og mobning. Særligt mobningen gjorde et stort indtryk på mange af portørerne. Selverkendelse blandt medarbejderne og lederne. Både ledere og medarbejdere blev bevidste om, at andre kunne opfatte deres adfærd, humor, tone m.m. som mobbende eller anstødende. Særligt blev mellemlederen bevidst om dette og ændrede fra den ene til den anden dag sin adfærd. Konsulenten havde kendskab til hospitalsvæsenet fra sin fortid som afdelingssygeplejerske, hvilket hun benyttede aktivt i sin tilgang til portørerne. Dertil benyttede hun hård tone som virkemiddel over for portørerne for at synliggøre deres indbyrdes adfærd. Begge dele havde en stor effekt på portørerne, som oplevede en konsulent, der forstod dem og deres arbejdsvilkår. Til at begynde med var der en del modstand fra portørerne i forhold til at skulle forholde sig til deres følelser og adfærd. Men TrivselOP-undersøgelsen samt konsulentens tilgang til portørerne ændrede dette. Kort inde i forløbet var portørerne meget motiverede for at ændre den dårlige tone og arbejdsmiljø, som prægede afdelingen.

21 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL 21 5 Analyse I dette afsnit hæver casebeskrivelsen sig op på et højere analytisk niveau. Først præsenteres en virkningsevaluering af interventionen, hvor det analyseres hvilke virksomme mekanismer, der har været til stede for, at interventionen resulterede i effekterne samt hvilke omstændigheder (konteksten), der har været til stede, for at de virksomme mekanismer trådte i kraft. Dernæst præsenteres en økonomisk evaluering, hvori der gøres rede for, hvilke økonomiske gevinster og omkostninger interventionen har haft. 5.1 Virkningsevaluering En virkningsevaluering har fokus på sammenhængen mellem en indsats og de resultater, der kommer ud af den og hvilke betingelser, der skal være til stede, for at en indsats fører til de forventede resultater. Det væsentlige i en virkningsevaluering består i at finde frem til de mekanismer som i samspil med konteksten kan føre til et bestemt resultat. Herved bliver det muligt at bestemme, hvad der virker, og hvordan det virker i en konkret kontekst, og gennem forståelse af mekanismerne bliver det muligt at overføre denne viden til andre sammenhænge Virksomme mekanismer De virksomme mekanismer angiver hvilke grundlæggende mekanismer, der skal være til stede for, at interventionen resulterer i de opstillede mål. De virksomme mekanismer beskriver således, hvordan det potentielt kan lykkes at forbinde aktiviteterne i en intervention med et succesfuldt resultat. De virksomme mekanismer i forbindelse med indsatserne på Glostrup Hospital, portørerne er: Synlig ledelse, der ligeledes er gået foran i processen ved at forandre deres adfærd.

22 22 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL Ekstern konsulent til facilitering af dialog og processer, således at medarbejderne kunne være åbne om udfordringer med ledelsen. Kompetent ekstern konsulent. Hendes brug af hård tone som virkemiddel samt hendes kendskab til hospitalsvæsenet havde stor betydning i forhold til hendes indvirkning på portørerne. Motiverede medarbejdere. Feedback fra andre faggrupper på hospitalet. Portørerne interviewede andre faggrupper på hospitalet til deres blad om heltegerninger og fik dermed feedback om deres arbejde. Nyt perspektiv på ledelsesopgaven. Lederen af portørerne samarbejdede med Bispebjerg Hospital og delte således erfaringer og fik nye perspektiver på ledelsesopgaven. Nyt perspektiv på portøropgaven. Portørerne blev placeret i grupper på tværs af portørkorpset for at diskutere arbejdsmiljøet. Dermed fik de indblik i deres kollegaers syn på arbejdsopgaver og trivsel, hvilket gav nye perspektiver på portørarbejdet. Fokus på at klæde lederne på som forandringsagenter/til at gå foran. Anerkendelse. Ved at portørerne samlede og beskrev heltegerninger blev der sat fokus på positive historier til inspiration i hverdagen Kontekst Konteksten angiver hvilke omstændigheder, der skal være til stede, for at den virksomme mekanisme træder i kraft. Konteksten beskriver således de betingelser, der aktiverer den virksomme mekanisme eller med hvilke hjælpemidler den virksomme mekanisme med størst sandsynlighed træder i kraft. Den kontekst, som var med til at fremme den virksomme mekanisme, altså som var med til at fremme, at ledelsens ageren og holdning kunne føre til opfyldelsen af deres mål, var følgende: I 2008 begyndte afdelingen at uddanne portørerne til plejeportører, således at en gruppe af medarbejdere også kan varetage lettere plejeopgaver på behandlingsafdelingerne. Dette har påvirket medarbejdernes jobtilfredshed i en positiv retning og har øget deres motivation for nye indsatser. Afdelingen har fået økonomisk tilskud til indsatserne fra Forebyggelsesfonden, hvilket har muliggjort, at den havde råd til at gennemføre indsatserne. Højt og stigende sygefravær.

23 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL Økonomi I dette afsnit vil der blive gjort rede for de økonomiske gevinster og omkostninger, der har været i forbindelse med interventionen, og på baggrund af disse vil det blive beregnet, om interventionen har kunnet svare sig rent økonomisk. De økonomiske resultater opgøres i sygefravær, da det ikke har været muligt at fremskaffe oplysninger om økonomiske effekter afledt af den øgede effektivitet m.v. Sygefraværet er faldet i projektperioden og vurderes i høj grad at skyldes interventionen. Dog er portørerne ligeledes i perioden blevet uddannet til plejeportører, hvilket vurderes at have en positiv indflydelse på det psykiske arbejdsmiljø, og dermed påvirke sygefraværet. Derfor tilskriver interviewpersonerne 25 % af effekten dette. Reduktionen i sygefraværet tilskrives således indsatsen med 75 %. Indsatsperioden betragtes som , da indsatsen sluttede i foråret Gevinster af sygefraværet ses af nedenstående tabel. Gevinster Indsatsperiode ( ) Besparelser ift. sygefravær kr. Besparelse m. tilbagediskontering kr. 1 Beregningen er tilbagediskonteret, hvor der regnes med en rente lig inflationen på 2 % I nedenstående tabel fremgår det hvilke omkostninger, der har været i forbindelse med interventionen i perioden Som tabellen viser, er de økonomiske omkostninger i forbindelse med interventionen på kr. Omkostninger Projekt 'Opbygning af social kapital' Løn Eksterne konsulenter Transport/kørsel Materialer Øvrige udgifter I alt kr kr kr kr kr kr. Projekt 'Kompetenceløft i portørkorpset' Løn Eksterne konsulenter Transport/kørsel Materialer Evaluering kr kr kr kr kr.

24 24 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL Revision Øvrige udgifter I alt Omkostninger i alt Omkostninger i alt med tilbagediskontering kr kr kr kr kr. 1 Beregningen er tilbagediskonteret, hvor der regnes med en rente lig inflationen på 2 % Beregnes Benefit Cost Ratio 1 er resultatet, at portørkorpset har fået investeringen 0,9 gange igen i perioden Benefit Cost Ratio er kun beregnet i forhold til interventionsperioden og ikke i forhold til opfølgningsperioden, da vi desværre ikke har kunnet beregne omkostningerne i opfølgningsperioden Økonomisk tilskud Portørkorpset har modtaget midler fra Forebyggelsesfonden. Til projekt 'Opbygning af social kapital modtog de kr., og til projekt 'Kompetenceløft i portørkorpset' modtog de kr. til indsatsen. Trækkes tilskuddene fra har portørkorpset kun haft udgifter for kr. 1 Benefit Cost Ratio er beregnet som: BCR=Gevinst/Investering

25 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL 25 6 Sammenfatning Indsatsen blev iværksat i efteråret 2010 og bestod af dialogprocesser med portørerne i de respektive portørkorps samt ledercoaching på tværs af hospitalerne. Indsatsen blev fortsat med et kursus i kommunikation og samarbejde for portørerne. Det samlede projekt blev afsluttet i oktober Interventionen blev iværksat, fordi der var et højt sygefravær blandt portørerne samt fordi afdelingen var præget af en negativ social kapital pga. en hård tone blandt portørerne, der tenderede til mobning. Formålet med indsatsen var at øge den sociale kapital og reducere sygefraværet. Effekten af indsatsen har været en kraftig reduktion i sygefraværet. Der er skabt en øget social kapital blandt portørerne, og de er blevet gladere for at gå på arbejde. De virksomme mekanismer, der har skabt succes i projekt, har særligt været, at ledelsen er gået foran ved at forandre deres adfærd, at det var en ekstern konsulent, der faciliterede processerne, og at vedkommende havde en særlig tilgang til portørerne, som betød, at de var modtagelige for indsatsen. Derudover var det en vigtig mekanisme, at medarbejderne var motiverede, samt at de blev bevidstgjort om, at de er afhængige af hinanden, og at det påvirker kollegaerne, når man er syg. Dette har skabt øget loyalitet mellem portørerne og har reduceret sygefraværet. Dertil blev der skabt selverkendelse blandt medarbejderne og lederne, og de blev bevidste om, at deres tone og adfærd kunne have negative konsekvenser for andre. I forhold til økonomiske omkostninger har interventionen kostet kr. Gevinsterne opgøres i besparelser i sygefravær. Portørkorpset på Glostrup Hospital har sparet kr. i projektperioden. Derudover er der en formodet gevinst i øget produktivitet, som det ikke har været muligt at beregne. Beregnes Benefit Cost Ratio 2, på baggrund af de tilgængelige data, er resultatet, at afdelingen har fået investeringen 0,9 gange igen i perioden Benefit Cost Ratio er beregnet som: BCR=Gevinst/Investering

26 26 PORTØRERNE, GLOSTRUP HOSPITAL Benefit Cost Ratio er kun beregnet i forhold til interventionsperioden og ikke i forhold til opfølgningsperioden, da vi desværre ikke har kunnet beregne omkostningerne i opfølgningsperioden.

SEPTEMBER 2016 ESBERNHUS CASERAPPORT PSYKISK ARBEJDSMILJØ

SEPTEMBER 2016 ESBERNHUS CASERAPPORT PSYKISK ARBEJDSMILJØ SEPTEMBER 2016 ESBERNHUS CASERAPPORT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 DK-2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016 ESBERNHUS CASERAPPORT

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE, HJEMMEPLEJEN

ROSKILDE KOMMUNE, HJEMMEPLEJEN SEPTEMBER 2016 ROSKILDE KOMMUNE, HJEMMEPLEJEN CASERAPPORT ERGONOMI ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 DK-2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016 ROSKILDE KOMMUNE,

Læs mere

SEPTEMBER 2016 DAGPLEJE CASERAPPORT - ULYKKER

SEPTEMBER 2016 DAGPLEJE CASERAPPORT - ULYKKER SEPTEMBER 2016 DAGPLEJE CASERAPPORT - ULYKKER ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016 DAGPLEJE CASERAPPORT - ULYKKER PROJEKTNR. A032456

Læs mere

RØDOVRE KOMMUNE, SOCIAL- OG PSYKIATRIAFDELINGEN

RØDOVRE KOMMUNE, SOCIAL- OG PSYKIATRIAFDELINGEN SEPTEMBER 2016 RØDOVRE KOMMUNE, SOCIAL- OG PSYKIATRIAFDELINGEN CASERAPPORT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 DK-2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

FREDERIKSHAVNS KOMMUNE - ÆLDREPLEJEN

FREDERIKSHAVNS KOMMUNE - ÆLDREPLEJEN SEPTEMBER 2016 FREDERIKSHAVNS KOMMUNE - ÆLDREPLEJEN CASERAPPORT - ULYKKER ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016 FREDERIKSHAVNS KOMMUNE

Læs mere

NEUROINTENSIVT AFSNIT, RIGSHOSPITALET

NEUROINTENSIVT AFSNIT, RIGSHOSPITALET SEPTEMBER 2016 NEUROINTENSIVT AFSNIT, RIGSHOSPITALET CASERAPPORT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 DK-2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER

Læs mere

SEPTEMBER 2016 DONG ENERGY CASERAPPORT ULYKKER

SEPTEMBER 2016 DONG ENERGY CASERAPPORT ULYKKER SEPTEMBER 2016 DONG ENERGY CASERAPPORT ULYKKER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 DK-2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016 DONG ENERGY CASERAPPORT ULYKKER

Læs mere

Faktaark: Ledelseskvalitet

Faktaark: Ledelseskvalitet Faktaark: Ledelseskvalitet Dette faktaark omhandler djøfernes vurdering af deres nærmeste personaleansvarlige leder i sammenhæng med forskellige faktorer i det psykiske arbejdsmiljø. Resultaterne stammer

Læs mere

FEBRUAR 2017 KOMMUNE DAGPLEJE CASERAPPORT ERGONOMISK ARBEJDSMILJØ

FEBRUAR 2017 KOMMUNE DAGPLEJE CASERAPPORT ERGONOMISK ARBEJDSMILJØ FEBRUAR 2017 KOMMUNE DAGPLEJE CASERAPPORT ERGONOMISK ARBEJDSMILJØ ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FEBRUAR 2017 KOMMUNE DAGPLEJE CASERAPPORT

Læs mere

SEPTEMBER 2016 VARDE KOMMUNE CASERAPPORT - ERGONOMI

SEPTEMBER 2016 VARDE KOMMUNE CASERAPPORT - ERGONOMI SEPTEMBER 2016 VARDE KOMMUNE CASERAPPORT - ERGONOMI ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016 VARDE KOMMUNE CASERAPPORT - ERGONOMI PROJEKTNR.

Læs mere

FREDERICIA KOMMUNE - PLEJEN

FREDERICIA KOMMUNE - PLEJEN SEPTEMBER 2016 FREDERICIA KOMMUNE - PLEJEN CASERAPPORT - ULYKKER ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016 FREDERICIA KOMMUNE - PLEJEN

Læs mere

SEPTEMBER 2016 FRELSENS HÆR GENBRUG CASERAPPORT - ERGONOMI

SEPTEMBER 2016 FRELSENS HÆR GENBRUG CASERAPPORT - ERGONOMI SEPTEMBER 2016 FRELSENS HÆR GENBRUG CASERAPPORT - ERGONOMI ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016 FRELSENS HÆR GENBRUG CASERAPPORT

Læs mere

SEPTEMBER 2016 NCC CASERAPPORT ULYKKER

SEPTEMBER 2016 NCC CASERAPPORT ULYKKER SEPTEMBER 2016 NCC CASERAPPORT ULYKKER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 DK-2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016 NCC CASERAPPORT ULYKKER PROJEKTNR. A032456

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

Faktaark om social kapital 2014

Faktaark om social kapital 2014 Ref. KAB/- Faktaark om social kapital 2014 12.06.2015 Indhold Baggrund: Hvad er social kapital?...2 Social kapital opdelt efter sektor...4 Social kapital opdelt efter køn...5 Sammenhæng mellem social kapital,

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

SEPTEMBER 2016 BOSTEDET LINDEVANG CASERAPPORT PSYKISK ARBEJDSMILJØ

SEPTEMBER 2016 BOSTEDET LINDEVANG CASERAPPORT PSYKISK ARBEJDSMILJØ SEPTEMBER 2016 BOSTEDET LINDEVANG CASERAPPORT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 DK-2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016 BOSTEDET LINDEVANG

Læs mere

TEMARAPPORT. HR træfpunkt 2011. Social kapital på danske arbejdspladser Temaanalysen er gennemført af Interresearch

TEMARAPPORT. HR træfpunkt 2011. Social kapital på danske arbejdspladser Temaanalysen er gennemført af Interresearch TEMARAPPORT HR træfpunkt 2011 Social kapital på danske arbejdspladser Temaanalysen er gennemført af Interresearch Kort om årets temaanalyse Træfpunkt Human Ressource 2011, der afholdes den 5. og 6. oktober

Læs mere

SEPTEMBER 2016 BOTILBUDDET LYNGDAL CASERAPPORT ULYKKER

SEPTEMBER 2016 BOTILBUDDET LYNGDAL CASERAPPORT ULYKKER SEPTEMBER 2016 BOTILBUDDET LYNGDAL CASERAPPORT ULYKKER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 DK-2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016 BOTILBUDDET LYNGDAL CASERAPPORT

Læs mere

Evaluering af projekt 5i12. Spørgeskema til deltagerne i arbejdsgrupperne

Evaluering af projekt 5i12. Spørgeskema til deltagerne i arbejdsgrupperne Evaluering af projekt 5i12 Spørgeskema til deltagerne i arbejdsgrupperne 1 Evaluering af Projekt 5 i 12 Bedre trivsel og arbejdsmiljø i Region Hovedstaden Kære deltager Vi er nu nået til sidste laboratoriedag,

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! LEDER/ARBEJDSGIVER SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

Forslag til Virksomhedsskema for Aarhus Kommune

Forslag til Virksomhedsskema for Aarhus Kommune Forslag til Virksomhedsskema for Aarhus Kommune Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har udviklet et nyt spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø Dansk Psykosocialt Spørgeskema. I den forbindelse

Læs mere

Vi er hinandens arbejdsmiljø skab trivsel i hverdagen

Vi er hinandens arbejdsmiljø skab trivsel i hverdagen Vi er hinandens arbejdsmiljø skab trivsel i hverdagen Maria Marshall Ebbesen, sundhedsfaglig konsulent, Willis Towers Watson Fokus på at fremme trivsel og produktivitet Sygefraværet i Danmark 6,35 dage

Læs mere

Slutrapporten skal sikre, at Forebyggelsesfonden kan opsamle og formidle projekters resultater på en hensigtsmæssig måde.

Slutrapporten skal sikre, at Forebyggelsesfonden kan opsamle og formidle projekters resultater på en hensigtsmæssig måde. Slutrapport Slutrapporten skal sikre, at Forebyggelsesfonden kan opsamle og formidle projekters resultater på en hensigtsmæssig måde. Rapporten udfyldes ved projektets afslutning. Det er en god idé at

Læs mere

Projekt 5 i 12 bedre trivsel og arbejdsmiljø

Projekt 5 i 12 bedre trivsel og arbejdsmiljø Projekt 5 i 12 bedre trivsel og arbejdsmiljø Midtvejsstatus juni 2012 1 Indhold Projekt 5 i 12 bedre trivsel og arbejdsmiljø... 1 Om midtvejsstatus... 3 Laboratorier... 4 Konsulentstøtte... 5 Trivsel Op

Læs mere

God ledelse i Solrød Kommune

God ledelse i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN God ledelse i Solrød Kommune Sådan leder vi i Solrød Kommune Marts 2014 Indledning God ledelse er en forudsætning for at skabe attraktive og effektive arbejdspladser - og god

Læs mere

Allerød Kommunes Personale- og Arbejdsmiljøpolitik

Allerød Kommunes Personale- og Arbejdsmiljøpolitik Allerød Kommunes Personale- og Arbejdsmiljøpolitik INDHOLD FORORD 2 VISION 3 ALLERØD KOMMUNES VÆRDIGRUNDLAG 4 ALLERØD KOMMUNES MED-AFTALE 5 FORMÅL 5 HVAD KAN MED-UDVALGET TAGE STILLING TIL? 5 INFORMATION

Læs mere

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING ER VIRKSOMHEDENS MEDARBEJDERE KLÆDT PÅ TIL FREMTIDEN? SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING KOMPETENCEUDVIKLING = NY

Læs mere

Forslag til uddybende spørgsmål i dialogen om det psykiske arbejdsmiljø

Forslag til uddybende spørgsmål i dialogen om det psykiske arbejdsmiljø Trivsel 1. Er du tilfreds med dit job som helhed, alt taget i betragtning? Hvad gør os særligt tilfredse? Hvad gør os mindre tilfredse? Giv gerne nogle konkrete eksempler. 2. Føler du dig motiveret og

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Konstruktion af skalaer De numre, der står ud for de enkelte spørgsmål markerer de numre, spørgsmålene har i virksomhedsskemaet.

Konstruktion af skalaer De numre, der står ud for de enkelte spørgsmål markerer de numre, spørgsmålene har i virksomhedsskemaet. Uddybende vejledning til NFAs virksomhedsskema og psykisk arbejdsmiljø Konstruktion af skalaer og beregning af skalaværdier Når vi skal måle psykisk arbejdsmiljø ved hjælp af spørgeskemaer, har vi den

Læs mere

SAMARBEJDE SKABER RESULTATER

SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Om psykisk arbejdsmiljø i detailhandlen Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! Medarbejder SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne møder

Læs mere

Tilfredshed 2010/11. Sygehusapoteket. Januar Fortroligt. Region Nordjylland. Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137)

Tilfredshed 2010/11. Sygehusapoteket. Januar Fortroligt. Region Nordjylland. Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137) Tilfredshed 21/11 Region Nordjylland Januar 211 Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137) Fortroligt Indhold Indhold Introduktion Information om undersøgelsen og resultatforklaring 3 Strategi

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2013

TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN 0 SOCIALFORVALTNINGEN SVARPROCENT: 9% (8/99) 0 INDHOLD Introduktion Information om undersøgelsen 8 Indsatsområder Job og organisering, Indflydelse, Nærmeste leder,

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSEN

TRIVSELSUNDERSØGELSEN TRIVSELSUNDERSØGELSEN En måling af trivslen i Odense Kommune Trivselsrapport for Fritidsundervisning Antal inviterede: 8 Antal besvarelser: 4 Besvarelses procent: 50.00 % 01-10-2015 Den årlige trivselsundersøgelse

Læs mere

SLAGELSE KOMMUNE, HJEMMEPLEJEN

SLAGELSE KOMMUNE, HJEMMEPLEJEN SEPTEMBER 2016 SLAGELSE KOMMUNE, HJEMMEPLEJEN CASERAPPORT ERGONOMI ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 DK-2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016 SLAGELSE KOMMUNE,

Læs mere

SOCIAL KAPITAL EN FÆLLES SAG

SOCIAL KAPITAL EN FÆLLES SAG SOCIAL KAPITAL EN FÆLLES SAG TRIVSEL HAR POSITIV EFFEKT PÅ BUNDLINJEN Arbejdspladsernes sociale kapital handler om, hvordan man fungerer sammen på arbejdspladsen. Det interessante er, at man kan påvise

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø

Psykisk arbejdsmiljø Psykisk arbejdsmiljø Fra kortlægning til handling Seniorforsker Thomas Clausen (tcl@nfa.dk) Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø NFA Program 1. Hvad er psykisk arbejdsmiljø og hvorfor er det

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN / 2017 ØVRIGE INTERN REVISION. Arbejdspladsrapport Svarprocent: 100% (11/11)

KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN / 2017 ØVRIGE INTERN REVISION. Arbejdspladsrapport Svarprocent: 100% (11/11) KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN / 2017 ØVRIGE INTERN REVISION Arbejdspladsrapport Svarprocent: 100% (11/11) Indhold Del 1 Del 2 Introduktion Svarfordelinger Temaoversigt Største positive og negative

Læs mere

Aarhus kommune: Strategisk arbejde med sygefraværspolitik som rammesætning for retningslinjer og indsatser

Aarhus kommune: Strategisk arbejde med sygefraværspolitik som rammesætning for retningslinjer og indsatser Aarhus kommune: Strategisk arbejde med sygefraværspolitik som rammesætning for retningslinjer og indsatser v. Personalekonsulent Lærke Gelineck Berg og Fælles-AMR Rikke Gierahn Andersen Inspiration - videndeling

Læs mere

HERNING KOMMUNE CENTER FOR DRIFT OG SERVICE

HERNING KOMMUNE CENTER FOR DRIFT OG SERVICE SEPTEMBER 2016 HERNING KOMMUNE CENTER FOR DRIFT OG SERVICE CASERAPPORT PSYKISK ARBEJDSMILJØ SEPTEMBER 2016 ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Projekt - Håndtering af psykisk arbejdsmiljø i ledelsessystemer

Projekt - Håndtering af psykisk arbejdsmiljø i ledelsessystemer Projekt - Håndtering af psykisk arbejdsmiljø i er Hans Jørgen Limborg - Teamarbejdsliv Bureau Veritas Konventum Finansieret af Arbejdsmiljøforskningsfonden Certificeringsudvalget indgår som følgegruppe

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2011 Lokal rapport

Trivselsundersøgelse 2011 Lokal rapport Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen i hele Furesø Kommune 2011. Trivselsmålingen har en svarprocent på.9 pct. En svarprocent på 0-0 pct. regnes sædvanligvis for at være tilfredsstillende

Læs mere

https://online4.safetynet.dk/odensekommune/questionnaire/questionnaireinternal.as...

https://online4.safetynet.dk/odensekommune/questionnaire/questionnaireinternal.as... Spørgeramme 01 Side 1 af 1 1-0-01 Arbejdets organisering og indhold De følgende spørgsmål handler om indhold og organisering af dine arbejdsopgaver Spørgeramme 01 Anonym Trivselsundersøgelse i Odense Kommune

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1 Formålet med undersøgelsen Hvorfor se på Den sociale kapital... 3 Tillid og magt... 3 Retfærdighed...

Indholdsfortegnelse 1 Formålet med undersøgelsen Hvorfor se på Den sociale kapital... 3 Tillid og magt... 3 Retfærdighed... Den sociale kapital på Herningsholm Erhvervsskole 2017 Indholdsfortegnelse 1 Formålet med undersøgelsen... 3 2 Hvorfor se på Den sociale kapital... 3 Tillid og magt... 3 Retfærdighed... 3 Samarbejdsevne...

Læs mere

Ledelsens evaluering af arbejdsmiljøarbejdet i organisationen - november 2017

Ledelsens evaluering af arbejdsmiljøarbejdet i organisationen - november 2017 Ledelsens evaluering af arbejdsmiljøarbejdet i organisationen - november 2017 Arbejdsmiljøledelsessystemet evalueres en gang årligt i direktionen med henblik på at konstatere, om systemet fortsat er egnet,

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Kultur og adfærdsændringer - Projekt om intern færdsel

Kultur og adfærdsændringer - Projekt om intern færdsel Kultur og adfærdsændringer - Projekt om intern færdsel Sikker adfærd i færdsel BAR Jord til Bord, Kødindustriens Arbejdsmiljøudvalg 2 kødforædlingsvirksomheder Projektindhold: Opnå sikker adfærd i den

Læs mere

Ledelsesevaluering. Formål med afsæt i ledelsespolitik og ledelsesværdier. Inspiration til forberedelse og gennemførelse

Ledelsesevaluering. Formål med afsæt i ledelsespolitik og ledelsesværdier. Inspiration til forberedelse og gennemførelse Ledelsesevaluering Inspiration til forberedelse og gennemførelse At gennemføre en ledelsesevaluering kræver grundig forberedelse for at give et godt resultat. Her finder I inspiration og gode råd til at

Læs mere

Psykisk APV+ Næstved Kommune. Arbejdsmiljøkonference 6. november 2014

Psykisk APV+ Næstved Kommune. Arbejdsmiljøkonference 6. november 2014 Psykisk APV+ Næstved Kommune Arbejdsmiljøkonference 6. november 2014 Kort om APV Fokus på kerneopgaven Forberedelse Undervisningsmiljø Børnemiljø Årlig arbejdsmiljødrøftelse Opfølgning Kortlægning Trivselsmåling

Læs mere

Trivselsmåling 2011 - Dagplejen

Trivselsmåling 2011 - Dagplejen Trivselsmåling 2011 - Dagplejen 1 Trivselsmåling 2011 Billund kommune har i starten af 2011 gennemført en trivselsmåling for hele kommunen. Trivselsmålingen er en del af KTO/Sundhedskartellets aftale om

Læs mere

STRESS. Stresspolitik for Børne- og Ungdomsforvaltningen

STRESS. Stresspolitik for Børne- og Ungdomsforvaltningen STRESS Stresspolitik for Børne- og Ungdomsforvaltningen Streespolitik for Børne- og Ungdomsforvaltningen Der blev ved overenskomstforhandlingerne i 2005 indgået en aftale mellem KL og KTO vedrørende arbejdsbetinges

Læs mere

udvikling af menneskelige ressourcer

udvikling af menneskelige ressourcer Coaching - og hvordan man anvender coaching i hverdagens ledelse. Konsulent, cand. mag. Dorte Cohr Lützen, Lützen Management. Coaching er et modeord inden for ledelse for tiden, mange ledere har lært at

Læs mere

SPØRGERAMME FOR TRIVSELSUNDERSØGELSEN

SPØRGERAMME FOR TRIVSELSUNDERSØGELSEN SPØRGERAMME FOR TRIVSELSUNDERSØGELSEN ARBEJDETS ORGANISERING OG INDHOLD* Ved du klart, hvad der er dine ansvarsområder? Ved du hvad der forventes af dig i dit arbejde? Er dine arbejdsopgaver meningsfulde?

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg Overordnede informationer

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg Overordnede informationer Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Marts-december 2013 Målgruppe : Temadage, fyraftensmøder og netværksdage

Læs mere

Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2014 på Socialområdet

Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2014 på Socialområdet Dato: 27. maj 2014 Brevid: 2309476 Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2014 på Socialområdet I dette notat gives en endelig opfølgning på Driftaftale for Socialområdet 2013 og den afledte effekt for målopfyldelsen

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

Midtvejsstatus i projekt 5i12

Midtvejsstatus i projekt 5i12 Midtvejsstatus i projekt 5i12 1 Midtvejsstatus i Projekt 5 i 12 Bedre trivsel og arbejdsmiljø i Region Hovedstaden Kære deltager Vi er nu nået til 4. og 5. laboratoriedag, så det er tid gøre status over

Læs mere

DEN GODE ARBEJDS- PLADS

DEN GODE ARBEJDS- PLADS DEN GODE ARBEJDS- PLADS TILLID RETFÆRDIGHED SAMARBEJDE Sæt social kapital på dagsordenen - og skab godt samarbejde VI SATTE DET PÅ DAGSORDENEN Udgivet af: FIU s Udviklingsenhed i samarbejde med forbundene

Læs mere

Trivselsrapport for 2 BKF - By- og Kulturforvaltningen

Trivselsrapport for 2 BKF - By- og Kulturforvaltningen TRIVSELSUNDERSØGELSEN En måling af trivslen i Odense Kommune Trivselsrapport for 2 BKF - By- og Kulturforvaltningen Antal inviterede: 1306 Antal besvarelser: 1022 Besvarelses procent: 78.25 % 23-09-2016

Læs mere

BOLIGKONTORET ÅRHUS OG ARBEJDERNES ANDELS- BOLIGFORENING ÅRHUS

BOLIGKONTORET ÅRHUS OG ARBEJDERNES ANDELS- BOLIGFORENING ÅRHUS SEPTEMBER 2016 BOLIGKONTORET ÅRHUS OG ARBEJDERNES ANDELS- BOLIGFORENING ÅRHUS CASERAPPORT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Status på projektet for Personale Politisk Udvalg

Status på projektet for Personale Politisk Udvalg Status på projektet for Personale Politisk Udvalg Overblik - her er vi nu Step 1 Afholdelse af kick off d. 21.maj 2013 Step 2 Emner og aktiviteter udvikles og planlægges på baggrund af tilbagemeldinger

Læs mere

8: Social kapital. Februar 2014

8: Social kapital. Februar 2014 8: Social kapital Februar 2014 Djøfs undersøgelse af psykisk arbejdsmiljø, stress og balance 2012 Faktaark nr. 8: Social kapital Dette faktaark omhandler djøfernes vurdering af den sociale kapital på deres

Læs mere

SEPTEMBER 2016 LÅN & SPAR BANK CASERAPPORT PSYKISK ARBEJDSMILJØ

SEPTEMBER 2016 LÅN & SPAR BANK CASERAPPORT PSYKISK ARBEJDSMILJØ SEPTEMBER 2016 LÅN & SPAR BANK CASERAPPORT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 DK-2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016 LÅN & SPAR BANK

Læs mere

Antal inviterede: 2557

Antal inviterede: 2557 TRIVSELSMÅLING Ringsted Kommune Totalrapport April 2019 Antal inviterede: 2557 Antal besvarelser: 1964 Svarprocent: 77% INDHOLD OM DENNE RAPPORT 3 DASHBOARD 5 DEN SOCIALE KAPITAL I ENHEDEN 6 SAMLET SOCIAL

Læs mere

KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014

KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014 SundTrivsel A/S KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014 VELKOMMEN Sammensætningen i vores kursus- og uddannelsesrække bygger på vores forståelse af trivsel hos det hele menneske. For os indebærer trivsel/sundhed,

Læs mere

Trivselsrådgiver uddannelsen

Trivselsrådgiver uddannelsen Trivselsrådgiver uddannelsen En trivselsrådgiver er en resurseperson i organisationen, som kan udspørge, opsamle og formidle viden om trivsel. Rådgiveren er ikke behandler, terapeut eller proceskonsulent.

Læs mere

Det nordfynske ledelsesgrundlag

Det nordfynske ledelsesgrundlag Det nordfynske ledelsesgrundlag Ledelsesgrundlag for Nordfyns Kommune Derfor et ledelsesgrundlag Nordfyns Kommune er en politisk ledet organisation i udvikling. Internt i form af nye innovative arbejdsformer,

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2016 i Langeland Kommune.

Trivselsundersøgelse 2016 i Langeland Kommune. Trivselsundersøgelse 2016 i Langeland Kommune. Læsevejledning Der er tilføjet forslag til nogle nye spørgsmål, der omhandler kerneopgave, udviklingspartnerskabsaftalen samt samarbejdet mellem leder og

Læs mere

Trivselsmålinger Inspiration fra social kapital v. Karin Kell Nielsen Leder organisationsudvikling, arbejdsmiljø og socialrådgivning, HR&U

Trivselsmålinger Inspiration fra social kapital v. Karin Kell Nielsen Leder organisationsudvikling, arbejdsmiljø og socialrådgivning, HR&U Trivselsmålinger Inspiration fra social kapital v. Karin Kell Nielsen Leder organisationsudvikling, arbejdsmiljø og socialrådgivning, HR&U Konference Nyborg Strand 29. november 2010 Bispebjerg Hospital

Læs mere

Medarbejdertrivselsundersøgelse Erhvervsskoler samlet. ESB Benchmarking rapport. Svarprocent: 88% (3560 besvarelser ud af 4058 mulige)

Medarbejdertrivselsundersøgelse Erhvervsskoler samlet. ESB Benchmarking rapport. Svarprocent: 88% (3560 besvarelser ud af 4058 mulige) Medarbejdertrivselsundersøgelse 2017 Svarprocent: 88% (35 besvarelser ud af 4058 mulige) ESB Benchmarking rapport Indhold Indholdsfortegnelse Introduktion 3 Information om undersøgelsen og resultatforklaring

Læs mere

Samarbejde om arbejdsmiljøindsatser

Samarbejde om arbejdsmiljøindsatser Samarbejde om arbejdsmiljøindsatser Perspektiver på den lokale indsats på arbejdspladsen Seniorforsker Thomas Clausen (tcl@nfa.dk) Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø NFA Dagsorden 1. Baggrund

Læs mere

Medarbejdertrivselsundersøgelse SOSU samlet. ESB Benchmarking rapport. Svarprocent: 84% (537 besvarelser ud af 636 mulige)

Medarbejdertrivselsundersøgelse SOSU samlet. ESB Benchmarking rapport. Svarprocent: 84% (537 besvarelser ud af 636 mulige) Medarbejdertrivselsundersøgelse 2017 Svarprocent: 84% (537 besvarelser ud af 636 mulige) ESB Benchmarking rapport Indhold Indholdsfortegnelse Introduktion 3 Information om undersøgelsen og resultatforklaring

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø ved fusioner

Psykisk arbejdsmiljø ved fusioner Psykisk arbejdsmiljø ved fusioner Når afdelinger eller virksomheder skal sammenlægges MEDINDFLYDELSE og MEDBESTEMMELSE. KRAV til INFORMATIONER. med RESPEKT SE MULIGHED FREMFOR BEGRÆNSNINGER ÅBENHED OG

Læs mere

Fakta om kommunikation og konflikthåndtering

Fakta om kommunikation og konflikthåndtering Fakta om kommunikation og konflikthåndtering at det psykiske arbejdsmiljø ikke har negative konsekvenser for helbredet. En lang række undersøgelser viser, at god kommunikation og effektiv konflikthåndtering

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2013

TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN 0 BØRNE- OG UNGDOMSFORVALTNINGEN SVARPROCENT: 8% (/) 0 INDHOLD Introduktion Information om undersøgelsen 8 Indsatsområder Job og organisering, Indflydelse, Nærmeste

Læs mere

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv...

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv... 1 Indhold Sygefravær... 3 Køn... 4 Alder... 4 Hjemmeboende børn... 4 Sektor... 5 Stillingsniveau... 5 Balancen mellem arbejde og privatliv... 6 God nærmeste leder... 6 Trivsel... 7 Stress... 7 Sygenærvær...

Læs mere

Social Kapital og Sygefravær Baggrund og forløbsbeskrivelse

Social Kapital og Sygefravær Baggrund og forløbsbeskrivelse Social Kapital og Sygefravær Baggrund og forløbsbeskrivelse Baggrund Det er veldokumenteret, at der er en klar sammenhæng mellem Sygefravær og Social Kapital. Derfor er det muligt at reducere Sygefravær

Læs mere

2: Krisens betydning for det psykiske arbejdsmiljø. Marts 2013

2: Krisens betydning for det psykiske arbejdsmiljø. Marts 2013 2: Krisens betydning for det psykiske arbejdsmiljø Marts 2013 Djøfs undersøgelse af psykisk arbejdsmiljø, stress og balance 2012 Faktaark nr. 2: Krisens betydning for det psykiske arbejdsmiljø Dette faktaark

Læs mere

Medarbejdertrivsel på Vordingborg Gymnasium & HF

Medarbejdertrivsel på Vordingborg Gymnasium & HF Medarbejdertrivsel på Vordingborg Gymnasium & HF Undersøgelse af trivslen blandt medarbejderne på Vordingborg Gymnasium & HF skoleåret 13-14 I foråret 2014 gennemførte vi i samarbejde med firmaet ENNOVA

Læs mere

Dagtilbud - vi skaber trivsel og arbejdslivsglæde gennem refleksion over faglighed og ledelse. Samarbejdskompetence

Dagtilbud - vi skaber trivsel og arbejdslivsglæde gennem refleksion over faglighed og ledelse. Samarbejdskompetence Dagtilbud - vi skaber trivsel og arbejdslivsglæde gennem refleksion over faglighed og ledelse Organisering Refleksiv kompetence Professionel Pædagogisk faglighed i Dagtilbuddet Kommunikation Pædagogisk

Læs mere

Inspiration og værktøjer til at styrke det. psykiske arbejdsmiljø

Inspiration og værktøjer til at styrke det. psykiske arbejdsmiljø Inspiration og værktøjer til at styrke det psykiske arbejdsmiljø Inspirationsoplæg: få inspiration og værktøjer til at styrke det psykiske arbejdsmiljø Som et nyt tiltag afholder Socialpædagogerne Østjylland

Læs mere

Værktøj 3 anerkendende APV Evaluering

Værktøj 3 anerkendende APV Evaluering Værktøj 3 anerkendende APV Evaluering Udarbejdet af Plambech & Bøgedal September 2012 Indhold Indledning... 3 Konklusion... 3 Forslag til tilpasninger af værktøj 3... 4 Programteori... 4 Evalueringsspørgsmål...

Læs mere

Dette er Region Nordjyllands Arbejdsmiljøplan for perioden Planen er vedtaget af og forankret i Hovedudvalget.

Dette er Region Nordjyllands Arbejdsmiljøplan for perioden Planen er vedtaget af og forankret i Hovedudvalget. 11.03.2011 1 Region Nordjyllands Arbejdsmiljøplan 2011-2013 1. Indledning Dette er Region Nordjyllands Arbejdsmiljøplan for perioden 2011-2013. Planen er vedtaget af og forankret i Hovedudvalget. Arbejdsmiljøplanen

Læs mere

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET o Magasinet Arbejdsmiljø lderntet indhold eller funktionalitet. Bladnummer: 09 Årgang: 2006 arbejdsliv i udvikling MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET 23 medarbejdere på Medicinsk afdeling på Silkeborg

Læs mere

Ledelse og medarbejderindflydelse. Per Mathiasen kommunaldirektør

Ledelse og medarbejderindflydelse. Per Mathiasen kommunaldirektør Ledelse og medarbejderindflydelse Per Mathiasen kommunaldirektør Disposition Hvorfor har vi fokus på ledelse og inddragelse? Hvad er god kommunal ledelse? Hvad betyder en god kultur i organisationen? Hvordan

Læs mere

Projektplan - MUS vejen til bedre arbejdsmiljø - Et projekt der skal støtte faglighed og fastholdelse gennem lederudvikling

Projektplan - MUS vejen til bedre arbejdsmiljø - Et projekt der skal støtte faglighed og fastholdelse gennem lederudvikling Projektplan - MUS vejen til bedre arbejdsmiljø - Et projekt der skal støtte faglighed og fastholdelse gennem lederudvikling Baggrund På baggrund af TrivselOp, samt en kvalitativ og kvantitativ undersøgelse

Læs mere

Trivselsmåling GS1 Denmark

Trivselsmåling GS1 Denmark Analyse og Rådgivning til det Gode Arbejdsliv Trivselsmåling GS1 Denmark November 2016 ARGA survey www.argasurvey.dk - info@argasurvey.dk - Hjortholms Allé 38, 2400 København NV 26 14 65 89 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

»Arbejdsmiljø og økonomi. Jasper Eriksen Chefkonsulent 30109685 / jaer@alectia.com

»Arbejdsmiljø og økonomi. Jasper Eriksen Chefkonsulent 30109685 / jaer@alectia.com »Arbejdsmiljø og økonomi Jasper Eriksen Chefkonsulent 30109685 / jaer@alectia.com »Oplægsholderen Jasper Eriksen Uddannet biolog Tilsynsførende ved Arbejdstilsynet, 9 år Sikkerhedsleder i kommune Alectia

Læs mere

Den sunde arbejdsplads

Den sunde arbejdsplads Den sunde arbejdsplads Sundheds- og omsorgsområdet Områdeudvalget marts 2017 15-03-2017 Side 1 Indledning Følgende notat er udarbejdet af områdeudvalget på Sundheds- og omsorgsområdet og præsenteres på

Læs mere

Trivselsundersøgelse BRK 2016

Trivselsundersøgelse BRK 2016 Trivselsundersøgelse BRK 2016 Denne rapport sammenfatter resultaterne af BRK's trivselsmåling. Den omfatter BRK's standardspørgeskema 20,38% 1,66% 77,96% Distribueret Nogen svar Gennemført Respondenter:

Læs mere

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse?

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse? Workshop Kodeks for god ledelse Landsforeningens årsmøde 2015 Program den 31. maj 2015 Formål med workshop Baggrund for kodeks for god ledelse Hvorfor kodeks for god ledelse? Gennemgang af kodekset Øvelser

Læs mere

UNIFIED NETWORK. vækst gennem indsigt

UNIFIED NETWORK. vækst gennem indsigt UNIFIED NETWORK Unified Network Unified Network arbejder med vækstkultur vi klargør og motiverer virksomhedernes vækstfundament, nemlig menneskerne i organisationen. Hvorfor gøre noget? Hvis sygefraværet

Læs mere

Tilfredshed 2012. Personalekantiner. Oktober 2012. Region Nordjylland. Svarprocent: 82% (18/22)

Tilfredshed 2012. Personalekantiner. Oktober 2012. Region Nordjylland. Svarprocent: 82% (18/22) Tilfredshed 12 Oktober 12 Region Nordjylland Svarprocent: 82% (18/22) Indhold Indhold Introduktion Information om undersøgelsen og resultatforklaring Social kapital Information og overordnede resultater

Læs mere

Social kapital en ressource der er værd at kende

Social kapital en ressource der er værd at kende Social kapital en ressource der er værd at kende Ergoterapeutforeningen d. 17. april 2013 Eva Thoft, Arbejdsmiljøkonsulent Hvorfor er social kapital interessant? En ny platform for udvikling af arbejdspladsen

Læs mere

Vejen til mere kvalitet og effektivitet

Vejen til mere kvalitet og effektivitet INNOVATIONSPLAN 2013-2015 Innovation i Helsingør Kommune Vejen til mere kvalitet og effektivitet Indholdsfortegnelse 1. En innovationskultur - hvorfor?... 2 2. Hvad er innovation?... 3 3. Hvad er grundlaget

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom

VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom Mål for politikken Målet for politikken er at VIA er en arbejdsplads med et fysisk og psykisk arbejdsmiljø, som udvikler og fremmer medarbejdernes trivsel,

Læs mere