(marked 4), engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) og engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb (marked 6).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "(marked 4), engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) og engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb (marked 6)."

Transkript

1 TDC A/S Fremsendes alene via 11. juni 2014 /seyadi-erst /andlon-erst /rasjak-erst Afgørelse vedrørende TDC A/S bestemmelser om kompensation i standardtilbud på engrosmarkederne for fysisk netværksinfrastrukturadgang, bredbåndstilslutninger og terminerende segmenter af faste kredsløb (marked 4, 5 og 6) Indledning Erhvervsstyrelsen valgte i forbindelse med styrelsens tilsyn med TDC s standardtilbud på engrosbredbåndsmarkederne på marked 4, 5 og 6, som blev afsluttet den 22. maj 2013, at udskille behandlingen af standardtilbuddenes bestemmelser om kompensation til en selvstændig tilsynssag. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr erst@erst.dk Erhvervsstyrelsen har på den baggrund gennemført et tilsyn med, hvorvidt de kompensationsbestemmelser, der findes i TDC s standardtilbud, er i overensstemmelse med de forpligtelser, TDC er pålagt i markedsafgørelserne af 16. august 2012 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4), engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) og engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb (marked 6). Erhvervsstyrelsen har på baggrund af sit tilsyn fundet anledning til at træffe nedenstående afgørelse: Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer hermed i medfør af telelovens 1 52 afgørelse om, at TDC A/S senest fredag den 4. juli 2014 skal ændre følgende i alle standardtilbud på marked 4, 5 og 6: 1. TDC skal indføre en fastlagt procedure for, hvordan forsinkelse og mangler håndteres. 2. Kompensationsbeløbene skal ved misligholdelse kumuleres løbende i følgende tilfælde: A. Forsinket levering. B. Mangelfuld levering. C. Udbedring af mangler ved eksisterende forbindelse. D. Flere tilfælde af misligholdelse, der knytter sig til samme linje. 1 Bekendtgørelse nr. 128 af 7. februar 2014 af lov om elektroniske kommunikationsnet og tjenester.

2 2/13 3. Retten til kompensation må kun bortfalde i det omfang en fejlagtig prognose har betydning for TDC s evne til at levere rettidigt. 4. TDC må ikke anvende kompensationsordningen til at fraskrive sig erstatningsansvar for forhold, der ikke er dækket af en kompensationsudbetaling. Indholdet af afgørelsens enkelte punkter er uddybet nedenfor på s. 5 ff. Sagsforløbet I forbindelse med Erhvervsstyrelsens tilsyn med TDC s standardtilbud på engrosbredbåndsmarkederne på marked 4, 5 og 6, som blev afsluttet den 22. maj 2013, fandt Erhvervsstyrelsen behov for særskilt at foretage en evaluering af de gældende bods- og kompensationsordninger på engrosbredbåndsmarkederne. Telenor havde den 13. december 2012 i forbindelse med høringen over TDC s standardtilbud på marked 4, 5 og 6 tilkendegivet, at kompensationsbestemmelserne efter selskabets opfattelse havde behov for en mere gennemgående evaluering. Den 19. september 2013 inviterede Erhvervsstyrelsen TDC til et møde med henblik på at drøfte de nuværende kompensationsbestemmelser. Styrelsen havde forud for mødet anmodet TDC om at oplyse: i) I hvor mange tilfælde TDC havde udbetalt kompensation i perioden på marked 4, 5 og 6? ii) I hvor mange tilfælde de alternative teleselskaber havde fravalgt muligheden for kompensation mod til gengæld at få bedre afhjælpningsmuligheder mv. i medfør af TDC s standardtilbud? TDC oplyste den 1. oktober 2013 over for Erhvervsstyrelsen, at: Vi mener ikke, at vi i perioden har udbetalt bod efter denne bestemmelse. Det betyder så til gengæld, at kunderne generelt benytter sig af at svigt udbedres efter bestemmelserne om ekspresudbedring, men antallet heraf har TDC ikke opgjort. Vi kan dog ikke med sikkerhed afvise, at der i enkelte tilfælde skulle være udbetalt kompensation. Den 3. oktober 2013 afholdt Erhvervsstyrelsen et møde med TDC, hvor selskabet tilkendegav, at kompensationsbestemmelserne efter selskabets opfattelse er incitamentsfremmende over for TDC. TDC oplyste, at tilstedeværelsen af expresudbedring i selskabets standardtilbud gav selskabet tilstrækkeligt incitament, idet denne type fejludbedring er omkostningstung for TDC. Endvidere gentog TDC, at der ikke er engroskunder, som hidtil har fået kompensation eller anvendt muligheden for kompensation i henhold til bestemmelserne i standardtilbuddene på marked 4, 5 og 6.

3 3/13 Dertil oplyste TDC, at det både er i TDC s og selskabets engroskunders interesse at få udbedret mangler så hurtigt som muligt, og at TDC i dag i forbindelse med fejlretninger ikke systematisk registrerer, om en fejl skyldes TDC eller engroskunden. TDC oplyste, at en ændring af standardtilbuddenes vilkår, hvor der indføres mere automatiserede udbetalinger af kompensation, ville indebære en ændring af den nuværende praksis i forbindelse med rettidig og mangelfri levering, og at det ville være forbundet med væsentlige omkostninger for TDC. På baggrund af TDC s bemærkninger på mødet den 3. oktober 2013 anmodede Erhvervsstyrelsen den 4. december 2013 Telenor om selskabets bemærkninger til en række spørgsmål vedrørende TDC's bestemmelser om bod og kompensation. Erhvervsstyrelsen anmodede bl.a. Telenor om at konkretisere, hvilke erfaringer Telenor havde haft med TDC s kompensationsbestemmelser, herunder hvilke konkrete tiltag selskabet efterlyste. Telenor sendte ved af 8. januar 2014 selskabets bemærkninger til Erhvervsstyrelsen. Telenor beskrev bl.a. en række konkrete eksempler og forslag til ændringer af bestemmelserne om kompensation i TDC s standardtilbud, som efter Telenors opfattelse ville indebære en forbedring. Telenor oplyste blandt andet, at den administrative proces 2, kompensationsbeløbets størrelse, kravet om prognosesikkerhed og standardtilbuddenes udformning af kompensationsbestemmelserne generelt har bevirket, at selskabet ikke gør brug af ordningen. Telenor anførte, at TDC i forbindelse med manglende rettidig og mangelfri levering efter selskabets opfattelse selv er vidende om, hvorvidt der har fundet en hændelse sted, som udløser en ret til kompensation. Ifølge Telenor har TDC en facitliste med egne registreringer, som TDC sammenholder med det alternative selskabs opgørelser. Telenor foreslog desuden, at muligheden for kompensation ikke burde bortfalde, selv om engroskunden vælger ekspresudbedring af mangelfuld leverance. Endelig anførte Telenor, at TDC s krav om prognosepræcision alene har praktisk betydning i få situationer. Telenor mener, at bestemmelsens nuværende udformning indebærer, at en prognoseafvigelse på mere end 10 % indebærer, at alle typer af kompensation bortfalder. Dette finder selskabet ikke er rimeligt. Erhvervsstyrelsen og TDC har den 6. maj 2014 afholdt møde, hvor styrelsen præsenterede de overvejelser, styrelsen har haft i forbindelse med udarbejdelse af udkast til afgørelse. 2 Erhvervsstyrelsen har ikke inddraget den administrative proces for udbetaling af kompensation i denne afgørelse.

4 4/13 Erhvervsstyrelsen sendte den 7. maj 2014 et udkast til afgørelse i høring hos TDC. TDC har i sit høringssvar den 28. maj 2014 anført, at en mangelfuld levering i forhold til begrebet svigt, ikke nødvendigvis er væsentlig, og TDC bør indrømmes en vis tid til at udbedre en mangel opstået på en bestående forbindelse. TDC har endvidere oplyst, at der kan gå en periode, fra det tidspunkt hvor operatøren foretager fejlmelding, og indtil det tidspunkt hvor det kan konstateres, at der reelt foreligger en mangel, der er væsentlig, og som berettiger operatøren til at få kompensation herfor. Det afgørende i forhold til tidspunktet for forpligtelsen til at udbetale kompensation er derfor tidligst det tidspunkt, hvor operatøren foretager fejlmelding. Derudover anfører TDC, at det forhold, at operatøren foretager en fejlmelding - og tidspunktet herfor - ikke skal være bestemmende for vurderingen af, om der foreligger en mangel. TDC oplyser, at baggrunden for, at TDC suspenderer kompensationsordningen for et kvartal, hvis engroskunden i det pågældende kvartal har afgivet ordrer i et antal, der afviger med mere end 10 % i forhold til engroskundens senest afgivne prognose, er, at det er nødvendigt at have en incitamentsskabende struktur, der får kunden til at levere præcise prognoser. Et alternativ hertil ville fx være, at TDC indførte et gebyr for operatørernes fejlagtige prognoser. TDC s høringssvar af 28. maj 2014 har ikke givet Erhvervsstyrelsen anledning til at justere i sit afgørelsesudkast. TDC s standardtilbud TDC anvender i en række af selskabets standardtilbud bl.a. på rå kobber, rå fiber, ebsa og Fiber BSA formuleringer, der medfører, at TDC yder kompensation i de tilfælde, hvor: TDC ikke møder op på slutbrugerens adresse på det mellem engroskunden og TDC aftalte tidspunkt. TDC ikke har afsluttet fejlretning inden for en bestemt tidsramme (oftest 12 dage regnet fra den dato hvor engroskunden har fejlmeldt forbindelsen). TDC's ydelse leveres med mangler, og hvor engroskunden af denne grund er forhindret i at tage ydelsen i brug. I henhold til nogle af standardtilbuddene yder TDC desuden kompensation, når TDC overskrider den maksimale leveringsfrist. Erhvervsstyrelsens vurdering Erhvervsstyrelsen kan konstatere, at de alternative teleselskaber i praksis fravælger muligheden for at få udbetalt kompensation.

5 5/13 Baggrunden for markedsafgørelsernes krav om, at TDC skal udarbejde standardtilbud, samt de nærmere krav til indholdet heraf tager bl.a. udgangspunkt i det forhold, at der ikke er tale om et jævnbyrdigt aftaleforhold mellem TDC og selskabets engroskunder. De alternative teleselskaber har således som følge af TDC s stærke markedsposition på engrosmarkederne ikke mulighed for at købe engrosprodukterne andetsteds. Leveringstidspunkt og tidspunktet for en eventuel afhjælpning er desuden af væsentlig betydning for det alternative selskab, idet relationen til slutkunden påvirkes, når en forbindelse er forsinket eller ramt af fejl og mangler. Misligholder TDC sine aftaler, risikerer dette således at gå ud over det alternative selskabs varemærke og kunderelationer. De alternative teleselskaber vurderes at have vanskeligt ved at anvende misligholdelsesbeføjelser på sædvanlig vis, idet der ikke er tale om et ligeværdigt aftaleforhold mellem to parter, der har sammenlignelige forhandlingspositioner. De alternative teleselskaber vil i praksis således have yderst vanskeligt ved at anvende traditionelle misligholdelsesbeføjelser som fx ophævelse af aftalen over for TDC. Det fremgår derfor af markedsafgørelserne på marked 4, 5 og 6, at TDC er forpligtet til at have vilkår i deres standardtilbud om, at der skal betales økonomisk kompensation i forbindelse med manglende eller ikke rettidig overholdelse eller opfyldelse af en indgået aftale. Dertil fremgår det, at den økonomiske kompensation skal have en incitamentsfremmende karakter. Ad afgørelsens pkt. 1. TDC skal indføre en fastlagt procedure for, hvordan forsinkelse og mangler håndteres TDC opererer i dag med to afhjælpningsmuligheder i tilfælde af svigt 3 : Standardudbedring af mangelfuld levering, som indebærer, at engroskunden har mulighed for at få kompensation ved forsinkelse eller mangler. Expresudbedring af mangelfuld leverance, som indebærer, at engroskunden mod at fraskrive sig retten til kompensation får mulighed for at anvende en fastlagt procedure, der sandsynliggør en hurtigere levering af en mangelfri ydelse. TDC har, som tidligere nævnt, oplyst, at der ikke er nogle af selskabets engroskunder, der benytter sig af Standardudbedring af mangelfuld levering. Dette medfører i praksis, at der ikke udbetales kompensation til al- 3 I relation til kompensationsbestemmelserne anvender TDC begrebet svigt til at beskrive forskellige situationer, hvor TDC misligholder selskabets kontraktlige forpligtelser over for en engroskunde. TDC skelner således ikke mellem forsinkelse og mangler i dele af selskabets standardtilbud. Derfor må ethvert svigt fortolkes som en potentielt væsentlig misligholdelse, der kan begrunde en ophævelse af kontraktforholdet, idet enhver forsinkelse er væsentlig i handelskøb.

6 6/13 ternative teleselskaber som følge af TDC s forsinkelse eller mangelfulde leveringer. Telenor har oplyst, at selskabet siden 2009 har valgt at anvende expresudbedring ved mangelfuld levering. Telenor har bl.a. anført, at valget af expresudbedring er foretaget med henblik på at vende en dårlig oplevelse for en ny kunde til en om ikke god oplevelse så i det mindste en oplevelse, der viser, at Telenor tager den enkelte kunde alvorligt. I TDC s vilkår om Expresudbedring fremgår det, at: Kontaktes Kundeservice inden kl , aftaler Kundeservice et nyt tidspunkt for installation til den efterfølgende arbejdsdag i tidsrummet kl :30, 12:30-16:30 eller 7:30-16:30. Kontaktes Kundeservice efter kl , betragtes modtagelsen sket den efterfølgende hverdag. Ordrer er klarmeldt: Indmeldes fejlen i FASIN under den konkrete produktgruppe med brug af ledige Ekspresintervaller i booking kalenderen. Ved standardudbedring afhænger tidspunktet for fejlretningen af, hvilken serviceaftale engroskunden har med TDC. Hvis forbindelsen ikke er tilknyttet en serviceaftale, fremgår der ikke nogen fastlagt procedure for levering eller fejlretning i TDC s standardtilbud, der giver engroskunden mulighed for umiddelbart at sammenligne sine rettigheder ved standardudbedring i forhold til eksempelvis expresudbedring. Det må lægges til grund, at de alternative teleselskaber ikke ønsker at misligholde det aftaleforhold, de har med deres slutkunder. Derfor forekommer det naturligt, at selskaberne vælger en løsning, hvor TDC har fastlagt en procedure for levering eller fejlretning. Det fremgår af netadgangsforpligtelsen i markedsafgørelserne for marked 4, 5 og 6, at TDC skal sikre, at opfyldelsen af forpligtelsen til netadgang sker redeligt, rimeligt og rettidigt. Det er efter Erhvervsstyrelsens vurdering hverken rimeligt eller redeligt, at alternative teleselskaber reelt skal fraskrive sig retten til kompensation for at sikre sig en fastlagt procedure for, hvorledes TDC planlægger at begrænse sin egen misligholdelse. På den baggrund finder Erhvervsstyrelsen det rimeligt og proportionalt at pålægge TDC at indføre en fastlagt procedure i selskabets standardtilbud, der beskriver, hvorledes forsinkelse og mangler håndteres, uden at dette indebærer, at aftaleparten skal fraskrive sig retten til kompensation. Det følger af bilag 2 til markedsafgørelserne for marked 4, 5 og 6, at TDC skal yde engroskunderne en økonomisk kompensation i forbindelse med manglende eller ikke rettidig overholdelse eller opfyldelse af en indgået aftale, og at den økonomiske kompensation skal have en incita-

7 7/13 mentsfremmende karakter. Disse krav skal iagttages i forbindelse med udarbejdelsen af den ovennævnte procedure. Ad afgørelsens pkt. 2. Kompensationsbeløbene skal ved misligholdelse kumuleres løbende Idet TDC ifølge markedsafgørelserne for marked 4, 5 og 6 skal have et økonomisk incitament til at undgå at misligholde selskabets aftaleforhold med alternative teleselskaber. Erhvervsstyrelsen kan konstatere, at de nuværende bestemmelser ikke i praksis medfører, at TDC udbetaler kompensation ved misligholdelse, da selskabets engroskunder tilsyneladende finder det mere attraktivt at anvende andre ordninger, hvorved de fraskriver sig retten til kompensation. På den baggrund finder Erhvervsstyrelsen det rimeligt og proportionalt at pålægge TDC at ændre procedurerne i selskabets standardtilbud på den nedenfor (i pkt. A-D) beskrevne måde med henblik på at skabe et øget økonomisk incitament for TDC til at undgå misligholdelse. Erhvervsstyrelsen skal gøre opmærksom på, at TDC har mulighed for at differentiere kompensationsbeløbenes størrelse, så længe TDC kan argumentere for, at beløbsstørrelserne er økonomisk incitamentsfremmende for selskabet. I forhold til, at TDC som nævnt i note 3 ikke sondrer imellem forsinkelse og mangler, men anvender begrebet svigt ved enhver mangel eller forsinkelse, skal styrelsen knytte følgende kommentarer. Der er efter Erhvervsstyrelsens opfattelse væsentlig forskel på de to misligholdelsesformer, herunder navnlig i forhold til væsentlighedsvurderingen forbundet med misligholdelsen. En forsinkelse i forhold til en aftalt leveringsdato vil således efter Erhvervsstyrelsens opfattelse altid være væsentlig, mens en mangel opstået på en bestående forbindelse ikke nødvendigvis vil være væsentlig fra dag ét. Det kan med andre ord være rimeligt, at TDC indrømmes en vis tid til at udbedre en mangel opstået på en bestående forbindelse. TDC s anvendelse af begrebet svigt er således efter Erhvervsstyrelsens opfattelse ikke i sig selv et problem, så længe anvendelsen af begrebet ikke medfører en ringere retsstilling for engroskunden, end hvis der havde været sondret imellem misligholdelsesformer. Ad afgørelsens pkt. 2A. Forsinket levering TDC skal ifølge selskabets gældende standardtilbud udbetale et engangsbeløb som kompensation ved forsinket levering, uanset hvor længe forsinkelsen står på, når den maksimale leveringsfrist er overskredet. Den økonomiske kompensation, der gives i de nuværende bestemmelser, giver efter Erhvervsstyrelsens vurdering ikke TDC et tilstrækkelig økonomisk incitament til at levere hurtigt, idet kompensationsbeløbet er det samme,

8 8/13 uanset hvor længe forsinkelsen varer. Det vil sige, at hvis forsinkelsen først er indtruffet, så har TDC ikke noget økonomisk incitament til at prioritere leveringen tværtimod. Det kan i dette tilfælde være mere økonomisk rationelt for TDC at nedprioritere denne ordre for at sikre rettidig levering af andre ordre. Erhvervsstyrelsen vurderer derfor, at TDC s nuværende bestemmelser vedrørende TDC s pligt til at udbetale kompensation ved overskridelse af den maksimale leveringsfrist ikke er i overensstemmelse med standardtilbudsforpligtelsen i markedsafgørelserne på marked 4, 5 og 6. For at sikre TDC et økonomisk incitament til at begrænse omfanget af en eventuel indtruffet forsinkelse, skal TDC indføre bestemmelser i selskabets standardtilbud, der sikrer følgende: a. Engroskunden berettiges til et kompensationsbeløb på det tidspunkt, hvor forsinkelsen indtræffer. b. Der påløber herefter et kompensationsbeløb for hver hverdag, forsinkelsen fortsætter, indtil levering har fundet sted. Ad afgørelsens pkt. 2B. Mangelfuld levering I dag sondrer TDC ikke mellem forsinkelse og mangler i de relevante standardtilbud. Medmindre TDC fremadrettet vælger at sondre mellem forsinkelse og mangler i standardtilbuddene, gør de ovennævnte betragtninger vedrørende kompensation ved forsinket levering sig også gældende i relation til mangelfuld levering. I de relevante afsnit benævner TDC begge dele for svigt. For at sikre TDC et økonomisk incitament til at begrænse det tidsrum, TDC misligholder selskabets aftale med engroskunden som følge af en mangelfuld levering, skal TDC indføre bestemmelser i selskabets standardtilbud, der sikrer følgende: a. Engroskunden berettiges til et kompensationsbeløb på det tidspunkt, hvor TDC leverer en mangelfuld ydelse, under hensyntagen til tidspunktet for fejlmelding. b. Der påløber herefter et kompensationsbeløb for hver hverdag, indtil manglen er udbedret. Ad afgørelsens pkt. 2C. Udbedring af mangler ved eksisterende forbindelse Erhvervsstyrelsen vurderer, at TDC s økonomiske incitament til at udbedre eventuelle mangler ved en eksisterende forbindelse inden for en fastlagt tidsramme (oftest 12 dage) er begrænset af det forhold, at kompensationsbeløbet er det samme, uanset om manglen udbedres på dag 1 eller dag 12.

9 9/13 TDC har endvidere ikke i medfør af formuleringerne i selskabets standardtilbud et økonomisk incitament til at afhjælpe en mangel ved en eksisterende forbindelse hurtigst muligt, når denne tidsramme er overskredet. Erhvervsstyrelsen vurderer derfor, at TDC s nuværende bestemmelser i standardtilbuddene vedrørende udbedring af mangler i forhold til en eksisterende forbindelse ikke er i overensstemmelse med standardtilbudsforpligtelsen i markedsafgørelserne for marked 4, 5 og 6, idet standardtilbuddene ikke indeholder en økonomisk kompensation, der giver TDC incitament til at begrænse omfanget af selskabets misligholdelse. Såfremt der er tale om en mangel, der opstår ved en allerede leveret linje, vurderer Erhvervsstyrelsen, at TDC har mulighed for at udskyde den første udbetaling af kompensation, indtil TDC har haft en kort frist til at afhjælpe manglen. Det skyldes, at en opstået fejl eller mangel relaterer sig til den service level agreement, der er indgået mellem parterne, mens en engroskunde skal kunne indrette sig efter at modtage en mangelfri ydelse på leveringsdatoen. Denne mulighed forudsætter imidlertid, at TDC sondrer mellem forsinkelse og mangler i de relevante dele af selskabets standardtilbud, hvilket ikke er tilfældet i øjeblikket. For at sikre TDC et økonomisk incitament til at begrænse omfanget af selskabets misligholdelse, skal TDC derfor indføre bestemmelser i selskabets standardtilbud, der sikrer følgende: a. Efter manglen er konstateret, har TDC eventuelt en kort frist til at afhjælpe denne. b. Når denne eventuelle frist overskrides, skal det alternative selskab være berettiget til et kompensationsbeløb for hver hverdag, indtil manglen er udbedret. Ad afgørelsens pkt. 2D. Flere tilfælde af misligholdelse, der knytter sig til samme linje Det følger af TDC s nuværende standardtilbud, at flere samtidige svigt kun udløser én kompensation. Dette synes at medføre, at engroskunden i øjeblikket kun har mulighed for at blive kompenseret én gang, uanset om en forbindelse eksempelvis først er forsinket og senere leveres i mangelfuld tilstand. Dette vilkår fratager i en sådan forståelse efter Erhvervsstyrelsens vurdering TDC en række økonomiske incitamenter til at begrænse selskabets misligholdelse. For det første fratager vilkåret TDC et økonomisk incitament til at begrænse omfanget af en indtruffet forsinkelse. For det andet fratager vilkåret TDC et økonomisk incitament til at udbedre mangler ved en ydelse, der tidligere samme kvartal har været leveret for sent. Erhvervsstyrelsen vurderer derfor, at TDC s nuværende bestemmelser i standardtilbuddene vedrørende misligholdelse, der knytter sig til samme linje, ikke er i overensstemmelse med standardtilbudsforpligtelsen i mar-

10 10/13 kedsafgørelserne for marked 4, 5 og 6, idet standardtilbuddene ikke indeholder en økonomisk kompensation, der har en tilstrækkelig incitamentsfremmende karakter for TDC. For at sikre TDC et økonomisk incitament til at begrænse omfanget af en enhver misligholdelse, skal TDC: a. Præcisere selskabets vilkår om samtidigt svigt, så de alternative teleselskabers ret til at modtage kompensation flere gange for TDC s misligholdelse, der knytter sig til samme linje, udtrykkeligt fastholdes når der er tale om adskilte hændelser. Ad afgørelsens pkt. 3. Retten til kompensation må kun bortfalde i det omfang en fejlagtig prognose har betydning for TDC s evne til at levere rettidigt Af TDC s standardtilbud fremgår i en række produkttillæg (eksempelvis Produkttillæg: Ethernet BSA, pkt ), at TDC suspenderer kompensationsordningen for et kvartal, hvis engroskunden i det pågældende kvartal har afgivet ordrer i et antal, der afviger med mere end 10 % i forhold til engroskundens senest afgivne prognose. Erhvervsstyrelsens antager, at bestemmelserne er indsat med henblik på at imødegå, at TDC skal bruge væsentlig flere ressourcer på at levere forbindelser, end TDC har haft anledning til at planlægge ud fra engroskundens prognose. Erhvervsstyrelsen finder imidlertid, at vilkåret fratager TDC s økonomiske incitament til at begrænse misligholdelse og omfanget heraf, når en engroskunde har indgivet en prognose, der på et tidspunkt viser sig at afvige mere end 10 %. Det er Erhvervsstyrelsens opfattelse, at kun situationer, hvor en engroskunde bestiller mere end 10 % flere oprettelser, kan retfærdiggøre, at TDC s forpligtelser i forhold til leveringstiden påvirkes. Erhvervsstyrelsen finder det på den baggrund rimeligt og proportionalt at pålægge TDC at fjerne vilkåret fra selskabets standardtilbud i sin nuværende udformning, idet det efter styrelsens vurdering er i strid med TDC s standardtilbudsforpligtelse som fastsat i markedsafgørelserne på marked 4, 5 og 6. Alternativt kan TDC tilpasse vilkåret, således at kun afvigelser, der har betydning for TDC s evne til at opfylde kontrakten, kan retfærdiggøre en undtagelse fra pligten til at yde kompensation. Erhvervsstyrelsen skal bemærke, at TDC har mulighed for at anvende andre vilkår, der kan give de alternative teleselskaber incitamenter til at indgive retvisende prognosticeringer.

11 11/13 Erhvervsstyrelsen har blandt andet noteret sig, at det fremgår af pkt om konsekvenser af fejlagtig prognose i TDC s Generelle vilkår og betingelser for levering og drift af TDC s engrostjenester, at: [ ] Er der tale om forøgede kapacitetskrav, som kræver en væsentlig geografisk eller funktionel udvidelse af TDC s net og/eller IT-systemer, vil TDC bestræbe sig på, men er ikke forpligtet til, at levere ud over den mængde af Ydelser, der er beskrevet i dette punkt 5.3. [...] Ad afgørelsens pkt. 4. TDC må ikke anvende kompensationsordningen til at fraskrive sig erstatningsansvar for forhold, der ikke er dækket af en kompensationsudbetaling Det fremgår i standardtilbuddenes Generelle vilkår og betingelser for levering og drift af TDC s engrostjenester, pkt (Ansvarsbegrænsninger), at: I relation til misligholdelsesformer, hvor Kunden i henhold til denne Aftale har ret til bod eller kompensation er TDC ikke erstatningsansvarlig. Vilkåret indebærer, at TDC med henvisning til kompensationsordningen fraskriver sig ethvert erstatningsansvar både i og uden for kontrakt. Vilkåret indebærer således, at alternative selskaber mister muligheden for at gøre et erstatningsansvar gældende over for TDC, hvis der er tale om et forhold, der er omfattet af kompensationsordningen. Det er Erhvervsstyrelsens vurdering, at dette forhold er egnet til at forhindre TDC s engroskunder i at få adgang til TDC s net på en rimelig, redelig og rettidig måde, hvorfor det omhandlede vilkår efter styrelsens vurdering er i strid med de forpligtelser, som TDC er pålagt i markedsafgørelserne for marked 4, 5 og 6. Erhvervsstyrelsen skal hertil bemærke, at formålet med kompensationsordningen er at sikre TDC s engroskunder et instrument, der kan anvendes som alternativ til de sædvanlige misligholdelsesbeføjelser (fx ophævelse af aftalen eller erstatning i kontrakt). Erhvervsstyrelsen finder det derfor rimeligt, at engroskunden ikke både kan kræve kompensation og erstatning i kontrakt for det samme forhold. Erhvervsstyrelsen finder det imidlertid ikke rimeligt, at engroskunden fortaber retten til erstatning i kontrakt, hvis engroskunden konkret undlader at påberåbe sig retten til at få udbetalt kompensation. Det fremgår af netadgangsforpligtelsen i markedsafgørelserne for marked 4, 5 og 6, at TDC skal sikre, at opfyldelsen af forpligtelsen til netadgang sker redeligt, rimeligt og rettidigt. Erhvervsstyrelsen finder det på den baggrund rimeligt og proportionalt at pålægge TDC at tilpasse vilkåret i selskabets standardtilbud, så engros-

12 12/13 kundens ret til erstatning i kontrakt alene fortabes, når engroskunden påberåber sig retten til kompensation. Det retlige grundlag Det fremgår af 52 i teleloven, at: 52. Erhvervsstyrelsen fører tilsyn med overholdelse af reglerne i dette afsnit og regler udstedt i medfør heraf. Markedsafgørelserne Erhvervsstyrelsen konkluderer i markedsafgørelserne på marked 4, 5 og 6, at TDC har status af udbyder med stærk markedsposition på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang, bredbåndstilslutninger og terminerende segmenter af faste kredsløb. På den baggrund har Erhvervsstyrelsen i tre markedsafgørelser pålagt TDC en række forpligtelser i henhold til teleloven på disse markeder. Erhvervsstyrelsen traf den 16. august 2012 de relevante markedsafgørelser i henhold til telelovens 40, stk. 1, og 41, stk. 1. Forpligtelse til netadgang TDC er på marked 4, 5 og 6 pålagt en forpligtelse til netadgang, jf. telelovens 41, stk. 2, nr. 1, jf. 42. Af markedsafgørelserne fremgår det, at: TDC skal sikre, at opfyldelsen af forpligtelsen til netadgang sker redeligt, rimeligt og rettidigt. TDC må således navnlig ikke i administrationen af forpligtelsen til netadgang indføre procedurer, kriterier, krav, definitioner eller noget andet tiltag, der er egnet til at forsinke, begrænse eller udelukke opfyldelsen af forpligtelsen til netadgang, medmindre dette er sagligt begrundet i beskyttelsesværdige hensyn. Ligeledes fremgår det, at: TDC skal i opfyldelsen af forpligtelsen til netadgang udvise en rimelig, redelig og rettidig adfærd i imødekommelsen af kundernes behov. Forpligtelse til transparens TDC er på marked 4, 5 og 6 pålagt en forpligtelse til transparens, jf. telelovens 41, stk. 2, nr. 3, jf. 44. Af markedsafgørelserne fremgår det, at TDC skal udarbejde standardtilbud, der: [ ] skal indeholde en detaljeret og gennemskuelig beskrivelse af de tilbudte produkter og ydelser og de dertil knyttede vilkår og betingelser. Dette sikrer, at alternative selskaber kan gøre sig bekendt med alle aftalevilkår på en nem og overskuelig måde. Rammerne for udarbejdelsen af de standardtilbud, som TDC i medfør af markedsafgørelserne er pålagt at udarbejde, fremgår af bilag 2 til mar-

13 13/13 kedsafgørelserne. Det følger bl.a. af bilag 2 4, at TDC s standardtilbud skal indeholde: Økonomisk kompensation i forbindelse med manglende eller ikke rettidig overholdelse eller opfyldelse af en indgået aftale. Den økonomiske kompensation skal have en incitamentsfremmende karakter. Klagevejledning Erhvervsstyrelsens afgørelse kan påklages til Teleklagenævnet, Slotholmsgade 12, 1216 København K, tlf.: , tkn@evm.dk. En klage skal være Teleklagenævnet i hænde senest fire uger efter, at Erhvervsstyrelsen har truffet afgørelse i sagen. Opmærksomheden henledes på, at der i medfør af 3, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 383 af 21. april 2011 om Teleklagenævnets virksomhed skal betales et gebyr på kr for behandling af klager af denne type i Teleklagenævnet. Beløbet vil blive opkrævet af Teleklagenævnets sekretariat. Med venlig hilsen Sebastian Yann Dines 4 Minimumsliste over elementer, der skal indgå i de standardtilbud, som TDC er forpligtet til at udarbejde på engrosmarkedet for engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang.

TDC A/S.

TDC A/S. TDC A/S 17. januar 2012 regulering@tdc.dk Påbud om offentliggørelse af månedlige KPI er til standardtilbud for rå kobber og delt rå kobber på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked

Læs mere

I forbindelse med høringen har IT- og Telestyrelsen modtaget fem høringssvar.

I forbindelse med høringen har IT- og Telestyrelsen modtaget fem høringssvar. TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om TDC A/S standardtilbud af 26. januar 2009 om samhusning Indledning Den 19. december 2008 traf afgørelse om TDC A/S standardtilbud af 15.

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8)

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) 1 Indledning Den

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Rå fiber til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_Rå_fiber_v_141016-2141016 Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler

Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler TDC A/S regulering@tdc.dk 10. oktober 2013 / sunnie, seyadi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Rå fiber til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_Rå fiber_v_std_220114.docx Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for

Læs mere

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse:

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse: Afgørelse vedrørende Hi3G s standardtilbud af 19. juni 2008 på engrosmarkedet for terminering i Hi3G Denmark ApS s mobilnet (marked 16) 2. september 2009 Indledning Den 4. april 2008 traf afgørelse over

Læs mere

til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: Ethernet BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester mellem og TDC A/S PT_EBSA_v_std_020913.docx Side 1 af 7 1 Præambel Dette

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Fiber BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_FBSA_v_std_220114.docx Side 1 af 7 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA)

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA) TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 25. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 Indledning TDC

Læs mere

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Telenor regulation@telenor.dk 2. maj 2013 /mobljo Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Indledning Telenor har i brev af 18. december 2012

Læs mere

TDC anmeldte og sendte den 17. november 2017 selskabets samlede aftalekompleks/standardtilbud

TDC anmeldte og sendte den 17. november 2017 selskabets samlede aftalekompleks/standardtilbud TDC A/S regulering@tdc.dk 29. marts 2019 Sag 2017-14082 /chasta TDC s standardtilbud på marked 3a og 3b afrunding Erhvervsstyrelsen har nu gennemgået TDC s samlede aftalekompleks/standardtilbud på engrosmarkedet

Læs mere

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse:

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse: TDC A/S regulering@tdc.dk 30. september 2014 /seyadi-erst Fremsendes alene via e-mail /mobljo-erst Afgørelse om prisen på TDC s gebyr NP SP Håndteringsgebyr Indledning Erhvervsstyrelsen har i forbindelse

Læs mere

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 24. april 2018 Fremsendes alene via e-mail Tillægsafgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2018 fiber 1. Indledning TDC A/S (i det følgende

Læs mere

Produkttillæg: Ethernet transmission af BSA og VULA trafik. Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Produkttillæg: Ethernet transmission af BSA og VULA trafik. Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Ethernet transmission af BSA og VULA trafik til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_ETrans_v_171117171117 Side 1 af 5 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de

Læs mere

til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: VULA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester mellem og TDC A/S PT_VULA_v_std_020913.docx Side 1 af 7 1 Præambel Dette Produkttillæg

Læs mere

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC A/S Teglholmsgade 3 2450 København SV 23. marts 2018 Sag 2017-9688 regulering@tdc.dk Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC har iværksat

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail SuperTel A/S GlobalConnect Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 65 vedrørende TDC A/S prissætning af mobilaccess til SuperTel A/S frikaldsnumre Indledning SuperTel A/S (herefter SuperTel)

Læs mere

Bilag 5: Fejlmeldeprocedurer og andre processer

Bilag 5: Fejlmeldeprocedurer og andre processer Bilag 5: Fejlmeldeprocedurer og andre processer Gældende fra 16. juli 2018. 1. Omfang Dette bilag gælder for følgende produkter: ebsa FBSA Kobber RåFiber/ VULA C VULA UC FTTH Produkter x x X x x x I nedenstående

Læs mere

Til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Aftalenr.: Produkttillæg: Fiber og transmission Til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester mellem og TDC A/S PT Fiber og transmision v standard 12 06 2009.doc Side 1 af 6 1 Præambel

Læs mere

Bilag 4: Service Level Agreement

Bilag 4: Service Level Agreement Bilag 4: Service Level Agreement Gældende fra 16. juli 2018. 1. Omfang Dette bilag gælder for følgende produkter: Produkter x x X x x x I Nedenstående benyttes Produktet som reference til ovenstående produkter.

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail

TDC A/S Fremsendes alene via mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende standardservice i TDC s standardtilbud om rå kobber/delt rå kobber (marked 4) og Ethernet BSA (marked 5) 1 Indledning TDC A/S (herefter

Læs mere

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende standardtilbud af 11. maj 2009 om udveksling af trafik mobil mellem udbydere af telenet og teletjenester på engrosmarkedet for

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test TDC A/S regulering@tdc.dk 8. oktober 2013 /chkjgi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test Erhvervsstyrelsen har undersøgt, hvorvidt TDC i løbet af kampagnen

Læs mere

i forhold til den regulerede ydelse, som den er defineret i Den danske Telemyndigheds (nu Erhvervsstyrelsen) LRAICafgørelse

i forhold til den regulerede ydelse, som den er defineret i Den danske Telemyndigheds (nu Erhvervsstyrelsen) LRAICafgørelse Telia Danmark regulatory@telia.dk 7. august 2012 Afgørelse vedrørende TDC's produktdefinitioner i forbindelse med den LRAIC-regulerede ydelse opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Indledning

Læs mere

Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering i Hi3G s mobilnet.

Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering i Hi3G s mobilnet. Hi3G Denmark ApS anne.louisevogensen@3.dk Fremsendes alene via e-mail 19. december 2013 Sag 13/05613 / camped ERHVERVSSTYRELSEN Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Fiber BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_FBSA_v_140319140319 Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC s

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Ethernet BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_EBSA_v_std_220115 Side 1 af 7 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: IP Transmission kabel-tv net til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_IP_Trans_kabel-tv_net_v_std_190115 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse 1. PRÆAMBEL... 3 2. PARTER...

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1)

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Bilag 1 10. april 2017 Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Erhvervsstyrelsen har i perioden

Læs mere

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity A/S Overgaden Neden Vandet 7 1414 København K 65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity har ved brev af 10. juni

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test TDC A/S regulering@tdc.dk 17. september 2013 /chkjgi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test Erhvervsstyrelsen har undersøgt, hvorvidt TDC iværksatte en prisklemme

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: VULA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_VULA_v_std_220115 Side 1 af 8 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC s levering

Læs mere

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com TDC A/S regulering@tdc.dk 9. maj 2014 /andlon Fremsendes alene via e-mail Afgørelse af Telias klage vedrørende udveksling af oplysninger internt i TDC

Læs mere

Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5)

Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) 22. august 2011 1 Indledning har med henblik på

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Rå fiber til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_Rå_fiber_v_140319140319 Side 1 af 5 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail 25. februar 2014 timepe-erst camped-erst Erhvervsstyrelsens opfølgning i forbindelse med TDC A/S standardtilbud for uncontended VULA på marked 4 Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone. Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom 5. februar 2013 /mobljo Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.com Afgørelse om den maksimale pris for terminering

Læs mere

I medfør af telelovens 73, stk. 3, skal TDC senest en måned efter, at denne afgørelse er truffet, udmønte denne i et opdateret standardtilbud.

I medfør af telelovens 73, stk. 3, skal TDC senest en måned efter, at denne afgørelse er truffet, udmønte denne i et opdateret standardtilbud. TDC A/S regulering@tdc.dk Telenor A/S regulation@sonofon.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende Telenor A/S (tidligere Cybercity A/S) klage over TDC A/S prissætning af ydelsen fall back 1

Læs mere

Tillægsaftale. til Aftale. Transmission. mellem. TDC Totalløsninger A/S. Barablu Mobile Ltd.

Tillægsaftale. til Aftale. Transmission. mellem. TDC Totalløsninger A/S. Barablu Mobile Ltd. 7. september 2006 Tillægsaftale til Aftale om Transmission mellem TDC Totalløsninger A/S og Barablu Mobile Ltd. 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse...2 1.1 Bilagsliste...2 2 Præambel...3 3 Parterne...3

Læs mere

Produkttillæg IP Transmission kabel-tv net

Produkttillæg IP Transmission kabel-tv net 3. marts 2012 Rammeaftale nr. Aftale nr. Produkttillæg IP Transmission kabel-tv Til Rammeaftale om levering og drift af YouSee s engrostjenester mellem og YouSee A/S YouSee A/S Teglholmsgade 1

Læs mere

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt 1 Indledning modtog den 26. november 2009 TDC s nye

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: BSA coax (tidligere BSA Kabel-tv net) til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_BSA_Coax_v_211215 Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1. PRÆAMBEL... 3 2. PARTER... 3

Læs mere

IT- og Telestyrelsen har den 1. oktober 2008 sendt udkast til afgørelse i høring hos Sonofon og Bibob.

IT- og Telestyrelsen har den 1. oktober 2008 sendt udkast til afgørelse i høring hos Sonofon og Bibob. Sonofon A/S Juridisk afdeling Frederikskaj 1780 København V Afgørelse efter telelovens 63, stk. 3, vedrørende anmodning om ikke at offentliggøre dele af samtrafikaftale mellem Sonofon og CBB Sonofon A/S,

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Ethernet BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_EBSA_v_140319140319 Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via

TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende TDC s standardtilbud af 16. maj 2008 1 om transmissionsydelser på engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb

Læs mere

Hi3G Denmark ApS. Fremsendes alene via . Afgørelse om Hi3G Denmarks ApS behandling og opbevaring af lokaliseringsdata

Hi3G Denmark ApS. Fremsendes alene via  . Afgørelse om Hi3G Denmarks ApS behandling og opbevaring af lokaliseringsdata Hi3G Denmark ApS 15. juni 2017 Fremsendes alene via e-mail /chtoch Afgørelse om Hi3G Denmarks ApS behandling og opbevaring af lokaliseringsdata til fejlsøgning Indledning På baggrund af en borgerhenvendelse

Læs mere

Telia Danmark Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med. opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1.

Telia Danmark Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med. opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Telia Danmark regulatory@telia.dk 19. april 2012 Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Indledning Telia klagede den 24. november

Læs mere

af 16. august 2012 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang 4).

af 16. august 2012 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang 4). Comflex Networks ApS v/ Finn Lindau finn.lindau@comflex.dk 29. september 2014 /CHASTA Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende klage fra Comflex om TDC s administration af forpligtelsen til netadgang

Læs mere

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet)

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet) TDC A/S regulering@tdc.dk Telia Danmark regulatory@telia.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s faktureringspraksis i forbindelse med opsætning af KAP-stik 1 Indledning Telia har den 24.

Læs mere

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX 4. december 2007 Tillægsaftale om Grossist Service mellem TDC A/S og XXX 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse...1 1.1 Bilagsliste... 2 2 Præambel...3 3 Parterne...3 4 Tillægsaftalens ikrafttræden...3

Læs mere

om den manglende transparens i TDC s organisering, processer og itsystemer,

om den manglende transparens i TDC s organisering, processer og itsystemer, Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att. postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70

Læs mere

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) Forpligtelse om regnskabsmæssig opsplitning for så vidt angår bredbåndstilslutninger via TDC s kabel-tv-net UDKAST af 27.

Læs mere

Møde i NGA-forum. Torsdag den 3. maj 2018 Kl hos Erhvervsstyrelsen

Møde i NGA-forum. Torsdag den 3. maj 2018 Kl hos Erhvervsstyrelsen Møde i NGA-forum Torsdag den 3. maj 2018 Kl. 10-12 hos Erhvervsstyrelsen Dagsorden 1) Velkomst + oplæg til kort evaluering af dialogen i NGA-forum (v/formanden) 2) Kort om status for kommende teledirektivpakke

Læs mere

Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K. Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL

Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K. Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL Cybercity har i brev af 2. august 2004 anmodet om at træffe afgørelse efter telelovens 65, fordi

Læs mere

Produkttillæg BSA. YouSee A/S. Til Rammeaftale om levering og drift af YouSee s engrostjenester. mellem <Kunde> og. 2. januar 2013

Produkttillæg BSA. YouSee A/S. Til Rammeaftale om levering og drift af YouSee s engrostjenester. mellem <Kunde> og. 2. januar 2013 2. januar 2013 Rammeaftale nr. Aftale nr. Produkttillæg BSA Til Rammeaftale om levering og drift af YouSee s engrostjenester mellem og YouSee A/S YouSee A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Wholesale

Læs mere

Telia Danmark regulatory@telia.dk. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail

Telia Danmark regulatory@telia.dk. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om mulig diskriminerende adfærd i forbindelse med adgang til TDC's fibernet 1 Indledning Telia Danmark (herefter

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej

Læs mere

Bilag 4: Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber

Bilag 4: Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber Bilag 4: Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber Bilag 4 gældende pr. 1. marts 2015. 1 Indhold 1 INDHOLD... 1 2 INDLEDNING... 1 3 KVALITET... 2 4 LEVERINGSPRÆCISION... 3 5 LEVERINGSTID...

Læs mere

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) Ændring af marked 5-afgørelsen med henblik på at relevante slutbrugerbredbåndsprodukter baseret på pair bonding medtages

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens. (prisklemmetilsynet).

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens. (prisklemmetilsynet). 18. december 2017 TDC A/S Regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn 1 Indledning TDC er i medfør af afsnit 4.5.4

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2).

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2). 10. september 2018 /andbec ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C

TDC A/S Nørregade København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse i 65 sag om ændring af aftale om tjenesteudbyderadgang på fastnettet mellem Tele2 og TDC ( hvilende abonnement ) Tele2 anmodede med brev af 7. juli 2004

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB)

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 9. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) Indledning TDC er

Læs mere

Møde i VULA-/NGA-forum. Tirsdag den 22. august 2017 Kl. 10:00-12:00

Møde i VULA-/NGA-forum. Tirsdag den 22. august 2017 Kl. 10:00-12:00 Møde i VULA-/NGA-forum Tirsdag den 22. august 2017 Kl. 10:00-12:00 Dagsorden 1. Velkomst (v/formanden) 2. Status over markedsafgørelser (v/erst) NGA-forum Forpligtelser, ikrafttrædelse og proces b) Øvrige

Læs mere

Produkttillæg: Rå kobber/delt rå kobber

Produkttillæg: Rå kobber/delt rå kobber Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Produkttillæg: Rå kobber/delt rå kobber Til Ram m eaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester mellem < Kunde> og TDC A/S PT Kobber v standard 01 10 2009.doc Side

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: VULA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_VULA_v_140319140319 Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC s levering

Læs mere

Aftale nr.: Dato: Standardaftale om. Frit operatørvalg. mellem XXX TDC A/S

Aftale nr.: Dato: Standardaftale om. Frit operatørvalg. mellem XXX TDC A/S Aftale nr.: Dato: Standardaftale om Frit operatørvalg mellem XXX og TDC A/S 1. Aftalens parter 1.1 Denne tillægsaftale er indgået mellem: XXX (Operatøren) og TDC A/S Wholesale Teglholmsgade 3 0900 København

Læs mere

Tillægsaftale. Ethernet Bitstream Access Multikanaler (Ethernet BSA Multikanaler) mellem. TDC Totalløsninger A/S. Cybercity A/S

Tillægsaftale. Ethernet Bitstream Access Multikanaler (Ethernet BSA Multikanaler) mellem. TDC Totalløsninger A/S. Cybercity A/S 20. september 2007 Tillægsaftale om Ethernet Bitstream Access Multikanaler (Ethernet BSA Multikanaler) mellem TDC Totalløsninger A/S og Cybercity A/S 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 1.1

Læs mere

Produkttillæg: VULA UC. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester. PT_VULA_UC_v_ af 7

Produkttillæg: VULA UC. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester. PT_VULA_UC_v_ af 7 Produkttillæg: VULA UC til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_VULA_UC_v_140319 1 af 7 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC s levering

Læs mere

VULA-forum. 19. december 2012

VULA-forum. 19. december 2012 VULA-forum 19. december 2012 Dagsorden Dagsordenen for mødet er: 1. Velkommen, herunder godkendelse af dagsordenen (v/ Finn Petersen) 2. Drøftelse af TDC's standardtilbud på VULA (v/ Helle Bøjen Larsen)

Læs mere

UDKAST. Telia Fremsendes alene via

UDKAST. Telia Fremsendes alene via Telia regulatory@telia.dk 31. august 2018 Fremsendes alene via e-mail /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Telias mobilnet for 2019 1 Indledning

Læs mere

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at:

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at: Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70 00

Læs mere

Afgørelse i 65 sag om indførelse af et håndteringsvarsel i gensalgsaftalen mellem Tele2 og TDC

Afgørelse i 65 sag om indførelse af et håndteringsvarsel i gensalgsaftalen mellem Tele2 og TDC TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse i 65 sag om indførelse af et håndteringsvarsel i gensalgsaftalen mellem Tele2 og TDC Tele2s indgav den 12. marts 2004 en klage til Konkurrencestyrelsen vedrørende

Læs mere

TDC A/S Nørregade København K. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V

TDC A/S Nørregade København K. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC A/S Nørregade 21 0900 København K Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse vedr. adgang til løbende opdateret oversigt over ledig dark fiberkapacitet 9. oktober 2007 Cybercity har ved

Læs mere

Produkttillæg: Samhusning. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Produkttillæg: Samhusning. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester - Produkttillæg: Samhusning til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC s ydelse Samhusning. I henhold til

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. 1.1. 1.2. Generelt Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden skriftlig aftale. Købers indkøbsbetingelser

Læs mere

Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: Kobber. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester. mellem <Kunde> og TDC A/S

Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: Kobber. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester. mellem <Kunde> og TDC A/S Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: Kobber til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester mellem og TDC A/S 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke

Læs mere

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning,

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, jf. telelovens

Læs mere

UDKAST. Hi3G Fremsendes alene via

UDKAST. Hi3G Fremsendes alene via Hi3G anne.louisevogensen@3.dk Fremsendes alene via e-mail 1. september 2017 /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Hi3G s mobilnet for 2018

Læs mere

UDKAST. Mundio Mobile Fremsendes alene via

UDKAST. Mundio Mobile Fremsendes alene via Mundio Mobile legal@mundio.com Fremsendes alene via e-mail 1. september 2017 /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Mundio Mobile s mobilnet

Læs mere

2.3. Er der ikke i tilbuddet oplyst en fast tilbudssum, udføres arbejdet i regning.

2.3. Er der ikke i tilbuddet oplyst en fast tilbudssum, udføres arbejdet i regning. FD Sikring A/S (FD Alarmer) cvr. nr. 11 77 76 00 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER (Erhverv) 1. Almindelige bestemmelser 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle aftaler

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER DANSKE SOLCELLER APS CVR-NR

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER DANSKE SOLCELLER APS CVR-NR SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER DANSKE SOLCELLER APS CVR-NR. 32 44 93 44 Maj 2019 1. Generelt 1.1 Danske Solceller ApS, CVR-nr. 32 44 93 44 (herefter Danske Solceller) sælger og leverer komplette solcelleanlæg

Læs mere

2.3. Er der ikke i tilbuddet oplyst en fast tilbudssum, udføres arbejdet i regning.

2.3. Er der ikke i tilbuddet oplyst en fast tilbudssum, udføres arbejdet i regning. TROLDHEDE INSTALLATIONSFORRETNING A/S CVR. NR. 35 52 64 47 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER (Erhverv) 1. Almindelige bestemmelser 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle

Læs mere

RINGKØBING-SKJERN INSTALLATIONSFORRETNING A/S, CVR nr , Herunder TI-AUTOMATION A/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

RINGKØBING-SKJERN INSTALLATIONSFORRETNING A/S, CVR nr , Herunder TI-AUTOMATION A/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER RINGKØBING-SKJERN INSTALLATIONSFORRETNING A/S, CVR nr. 26 10 37 97, Herunder TI-AUTOMATION A/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER (Erhverv) 1. Almindelige bestemmelser 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser

Læs mere

Telia Danmark TDC A/S Fremsendes alene via mail

Telia Danmark TDC A/S Fremsendes alene via mail Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om TDC s opkrævning af transitafgift i forbindelse med aflevering af opkaldstrafik til Fullrates og A+ Telecoms

Læs mere

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende:

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende: TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændring af afgørelse af 2. november 2005 på engrosmarkedet for bredbåndstilslutning (marked 12)

Læs mere

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4) Ændring af marked 4-afgørelsen med henblik på at relevante slutbrugerbredbåndsprodukter baseret på pair bonding

Læs mere

TDC A/S. Fremsendes alene via

TDC A/S. Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 16. juni 2014 timepe-erst chtoch-erst Fremsendes alene via e-mail Erhvervsstyrelsens opfølgning i forbindelse med TDC s standardtilbud vedr. vectoring på fremskudte indkoblingspunkter

Læs mere

Selskab S ApS. Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven. 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 11. maj 2013 et tilsynsbesøg hos S ApS.

Selskab S ApS. Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven. 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 11. maj 2013 et tilsynsbesøg hos S ApS. Selskab S ApS 13. maj 2013 Sag 2013-0034037 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 11. maj 2013 et tilsynsbesøg hos S ApS. Formålet med tilsynsbesøget var

Læs mere

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN 1. Generelt 1.1. Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden

Læs mere

VULA-videreudvikling 11. april 2014

VULA-videreudvikling 11. april 2014 VULA-videreudvikling 11. april 2014 Dagsorden 1. Status på ibrugtagning af VULA (v. ERST) 2. Status på VULA UC (v. TDC) a) XML-grænseflade b) Test af multicast c) Multiple PVC'er 3. Status på standardtilbud

Læs mere

Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Sendt til e-mail: postmar@erst.dk

Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.4.2018 C(2018) 2331 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Danmark Att.: Katrine Winding Generaldirektør E-mail: postmar@erst.dk

Læs mere

De nye bilag vedrører produktbeskrivelse (bilag 1f) og priser (bilag 2c) for ethernet BSA G.SHDSL.

De nye bilag vedrører produktbeskrivelse (bilag 1f) og priser (bilag 2c) for ethernet BSA G.SHDSL. Notat G.SHDSL Et marked 5- eller marked 6-produkt? 1 Indledning Den 14. marts 2011 har TDC A/S (TDC) fremsendt nye bilag 1f og bilag 2c til selskabets produkttillæg for ethernet BSA. De nye bilag er således

Læs mere

HØRINGSSVAR - UDKAST TIL MARKEDSAFGRÆNSNING PÅ ENGROSMARKEDET FOR TERMINERING AF SMS I INDIVIDUELLE MOBILNET

HØRINGSSVAR - UDKAST TIL MARKEDSAFGRÆNSNING PÅ ENGROSMARKEDET FOR TERMINERING AF SMS I INDIVIDUELLE MOBILNET E-MAIL (postmar@erst.dk) Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø HØRINGSSVAR - UDKAST TIL MARKEDSAFGRÆNSNING PÅ ENGROSMARKEDET FOR TERMINERING AF SMS I INDIVIDUELLE MOBILNET 1. INDLEDNING

Læs mere

Den gennemsnitlige kundelevetid opgøres som: 30. januar 2014. /chkjgi. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø

Den gennemsnitlige kundelevetid opgøres som: 30. januar 2014. /chkjgi. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø 30. januar 2014 /chkjgi Dataindsamling til brug for prisklemmerevision Hermed fremsendes udkast til dataanmodning, som skal anvendes i forbindelse med Erhvervsstyrelsens revision af prisklemmetilsynet.

Læs mere

Bilag 4 : Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber

Bilag 4 : Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber Bilag 4 : Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber 1 Indhold 1 INDHOLD...1 2 INDLEDNING...1 3 KVALITET...2 4 LEVERINGSPRÆCISION...3 5 LEVERINGSTID...4 6 FEJLRETNINGSTID...5 7 KOMPENSATION...6

Læs mere