Orientering om situationen på Klostertorv. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Til Socialudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orientering om situationen på Klostertorv. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Til Socialudvalget"

Transkript

1 Orientering om situationen på Klostertorv Til Socialudvalget Side 1 af 6 I løbet af sommeren og efteråret 2013 var der en lang række klager fra beboere og forretningsdrivende på og omkring Klostertorv over udsatte borgere, som tog ophold i området og skabte uro og uorden. Henover vinteren har der været relativt roligt i området, men såvel Socialforvaltningen, Østjyllands Politi, de frivillige organisationer som beboere og forretningsdrivende på og omkring Klostertorv oplever nu tiltagende udfordringer med udsatte mennesker på Klostertorv. Situationen betinger, at der gøres en særlig indsats allerede nu i foråret. Notatet beskriver først situationen og udfordringerne omkring Klostertorv. Dernæst beskrives den eksisterende indsats. I den sidste del af notatet anvises løsningsforslag på kort og på langt sigt. Løsningsforslagene fremkommer på baggrund af arbejdsseminar i Det Grønlandske Hus d. 20. marts Situationen på Klostertorv Gruppen af udsatte mennesker, som opholder sig på Klostertorv, består af ca personer, og de kan deles op i tre hovedgrupper: danskere, grønlændere og østeuropæere. Groft talt er der 1/3 i hver gruppe. Især grønlænderne optræder højtråbende og udadreagerende. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Staben Jægergården, Værkmestergade Aarhus C Direkte telefon: Telefax: suv@msb.aarhus.dk Direkte such@aarhus.dk Sagsbehandler: Susanne Corydon Harritsø Kirkens Korshær oplever, at der løbende kommer flere grønlændere, og at det er svært at rumme dem i Det Døgnåbne Værested. Det er en fælles udfordring, som også de opsøgende medarbejdere i Socialforvaltningen kan nikke genkende til. Den grønlandske gruppe kan deles op i tre undergrupper: De meget hårdt belastede, som er svære at komme i kontakt med og som drikker voldsomt, de udsatte, som i et vist omfang kan indgå i meningsfulde sammenhænge og de nyankomne. De opsøgende medarbejdere peger også på andre problemstillinger, som er med til at skærpe situationen i området. Der færdes nogle få, men meget voldsomme og udadreagerende mennesker i byen og dermed også på Klostertorv. Der er tale om personer, som optræder voldsomt og truende. Nogle er aarhusborgere, andre kommer fra andre kommuner. Der peges endvidere på en uheldig alliance mellem østeuropæiske mænd og yngre grønlandske kvinder.

2 Østjyllands Politi patruljerer og foretager almindeligt tilsyn med området og rykker ud akut ved henvendelser om slagsmål og lignende uro. Politiet gør opmærksom på, at de mangler reelle handlemuligheder i forhold til gruppen. Politiet kan handle i forhold til de personer, som handler stoffer mv., men de har ingen reelle muligheder i forhold til grønlænderne, som drikker og opholder sig i området. De har ingen steder at henvise dem til. Side 2 af 6 Det er tydeligt, at situationen kalder på, at der gøres en målrettet indsats for at imødekomme udfordringerne på Klostertorv. Og at indsatsen foregår i et tæt og koordineret samarbejde på tværs af politi, frivillige organisationer, forvaltningen og alle de øvrige aktører på området. Indsatser Der gøres allerede nu en indsats i forhold til de udsatte på Klostertorv. De opsøgende medarbejdere færdes dagligt i området og har kontakt med de borgere, der opholder sig i området. Der er ansat sociale viceværter som et bindeled mellem de forskellige parter omkring stofindtagelsesrummet i Kirkens Korshær. De sociale viceværter taler med brugerne i området og har kontakt til politiet og til de forretningsdrivende. De sociale viceværter skal endvidere sørge for, at der ikke flyder med affald, herunder især henkastede kanyler. De opsøgende medarbejdere og de sociale viceværter samarbejder om at motivere og henstille til borgerne om at udvise en mere hensigtsmæssig adfærd og opfordre til at søge andre steder hen. Det værd at understrege, hvilket Østjyllands Politi også fremhæver, at de kommunale medarbejdere ikke har nogen myndighed til at flytte borgerne andre steder hen. Klostertorv er et offentligt rum, hvor alle kan opholde sig, ophold reguleres alene af den adfærd, der udvises. De kommunale medarbejdere kan udelukkende tage kontakt og motivere. I forbindelse med driften af stofindtagelsesrummet i Kirkens Korshær mødes medarbejdere fra Kirkens Korshær med de sociale viceværter, de opsøgende medarbejdere og Østjyllands Politi løbende. På disse møder taler man også om udfordringerne omkring Klostertorv og holder hinanden orienteret om situationen. På trods af det arbejde der allerede gøres i området, er det nødvendigt at se på, hvad der kan gøres for at bedre situationen. En umiddelbar strategi ville være at finde løsninger i forhold til gruppen af grønlændere, som består af ca. 25 personer, og lade det arbejde være første skridt.

3 Derfor blev det besluttet at afholde et arbejdsseminar i Det Grønlandske Hus d. 20. marts. Formålet med seminaret var at se mere specifikt på, hvad der kan sættes i værk umiddelbart og på langt sigt. Side 3 af 6 Under Grønlænderstrategien er der udarbejdet en samarbejdsmodel, som skal styrke det koordinerende arbejde mellem de kommunale, private og frivillige tilbud, så vi fremover kan tilbyde en styrket indsats overfor socialt udsatte grønlændere på tværs af de forskellige instanser. Samarbejdsmodellen sættes i spil i forhold til en del af målgruppen. Indsats målrettet den grønlandske gruppe Der var stor opbakning til mødet i Det Grønlandske Hus. Der var inviteret 26 personer fra en bred vifte af interessenter på området de fleste chefer og beslutningsdygtige ledere. Alle inviterede instanser var repræsenteret på mødet: Østjyllands Politi, Det Grønlandske Hus, Kirkens Korshær, Frelsens Hær, Kofoed Skole, Jobcenter, Trafik og Miljø, Natur og Miljø, Socialforvaltningen og Gøglerskolen. Socialchef Lotte Henriksen og søjlechef Niels Schwartz ridsede problemstillingerne op og understregede nødvendigheden af at finde anvendelige løsninger. Målet var at finde løsningsmodeller, som overordnet set kan tilgodese behov i de tre forskellige kategorier, indenfor den samlede grønlandske gruppe. At der arbejdes forebyggende og beskæftigelsesorienteret med de nytilkomne, At der arbejdes i retning af beskæftigelse eller meningsfuld aktivitet for mellemgruppen At der arbejdes skadesreducerende i forhold til den mest belastede del af gruppen Deltagerkredsen fremlagde en række forskellige forslag til inspiration: grønlandsk værested på havnen, daglejerprojekt, Sjakservice, kontaktsted inspireret af indsats i Ålborg, indretning af pladsen foran Vor Frue Kirke, generel indretning af byens pladser inspireret af Enghave Plads i København, andre og nemmere tilgange til alkoholbehandling og misbrugsbehandling. Deltagerne blev delt i 3 grupper, som hver fik til opgave at komme tilbage med forslag til løsninger. Resultatet af gruppernes arbejde er følgende forslag, som Lotte Henriksen og Niels Schwartz tog med sig hjem til nærmere overvejelse:

4 At de ca. 25 grønlændere henvises til et nyt sted med personale. Stedet etableres i området omkring Spanien/Jægergårdsgade. Stedet bør indeholde såvel indendørs som udendørs opholdsmuligheder. Der bør være mulighed for at indtage alkohol på stedet. Side 4 af 6 Indholdsmæssigt arbejdes der med forslag om, at stedet skal rumme mulighed for, at man kan komme videre, når man er motiveret. Der skal være opmærksomhed på at gribe de personer, der er parate og motiverede til at komme videre i meningsfuld beskæftigelse og/eller beskæftigelse. Stedet kan eventuelt have et vist kulturelt præg. Der kan etableres fremskudt myndighed og fremskudt alkoholbehandling, og at stedet kan være opsamlingssted for et daglejerprojekt. Indholdsmæssigt kan der arbejdes videre med forskellige ideer og muligheder. Alle relevante aktører bidrager til løsning af opgaven. Tidsplan: etableringen sættes i værk umiddelbart og effektueres indenfor én måned. Lotte Henriksen takkede for dagen og for de mange input og understregede, at den skitserede løsning kan karakteriseres som en løsning på kort sigt. Det er en løsning, som kun tilgodeser en del af de udfordringer, der er på Klostertorv. Der skal også arbejdes videre på andre muligheder på den korte og den lange bane og ses på, hvad der er brug for i forhold til grønlænderne og for andre grupper. Det videre forløb Som opfølgning på den opgave, der ligger i forlængelse af mødet i Det Grønlandske Hus, er der efterfølgende afholdt møde mellem Socialpsykiatri og Udsatte Voksne og Kirkens Korshær med henblik på at træffe aftale om at etablere et mødested for grønlændere i Spanien 61. Kirkens Korshær er indstillet på at drive et tilbud for grønlændere i samarbejde med Aarhus Kommune. Kirkens Korshær kan handle hurtigt og tilbuddet kan sættes i værk med åbning umiddelbart efter påske. Bygningen anvendes af Blå Kors som nødherberg til udenlandske hjemløse indtil 1. april 2014 og bygningen besigtiges en af de nærmeste dage. For at motivere grønlænderne til at flytte opholdssted fra Klostertorv til Spanien 61 skal tilbuddet være attraktivt, og for at fastholde de grønlandske borgere i Spanien 61 skal tilbuddet være bedre end Kloster Torv. De attraktive elementer ved Kloster Torv skal så vidt muligt findes i Spanien 61 og sammen med en vifte af andre tilbud.

5 Med udgangspunkt i de ønsker, grønlænderne har til et tilbud, og i de aftaler, der blev truffet på mødet i Det Grønlandske Hus d. 20. marts 2014, bliver der arbejdet på følgende model: Side 5 af 6 Der er tale om et bynært helhedsorienteret tilbud med mulighed for ude- såvel som indeaktiviteter og kontakt til de offentlige og private tilbud og myndigheder. Tilbuddet skal køre som forsøg i 1 år finansieret af hhv. Aarhus Kommune og Kirkens Korshær Tilbuddet skal være åbent alle ugens dage fra kl , som er det tidsrum, vi ved, grønlænderne befinder sig på Kloster Torv. Der skal altid være min. 2 medarbejdere til stede i tilbuddet En del af personalet skal være grønlandsk talende En del af personalet skal være frivillige Der skal være mulighed for at få kaffe og lidt mad i løbet af dagen og et måltid varmt mad sidst på dagen - madbilletter Der skal være mulighed for at indtage spiritus og ryge i tilbuddets uderum Der skal være tilbud om en bred og varieret vifte af aktiviteter Alle relevante samarbejdspartnere skal ansvarliggøres og deltage i driften af tilbuddet, således, o Socialpsykiatri og Udsatte Voksne bygning og drift af bygning samt 2 medarbejdere o Kirkens Korshær drift af tilbuddet o Kofoed Skole aktiviteter og undervisning o Kammak og Det Grønlandske Hus aktiviteter og rådgivning o Beskæftigelsesforvaltningen model for udbetaling af ydelser ved fremmøde i tilbuddet o Center for Alkoholbehandling ambulant behandling og råd og vejledning o Forsorgshjemmet Østervang afrusning o Center for Myndighed fremskudt myndighed herunder råd og vejledning o Center for Akut og Opsøgende indsatser opsøgende arbejde og de sociale viceværter o Gadeteam gadesygeplejerskerne - sundhedstilbud o Tuberkuloseklinikken o Sjakservice daglejerprojekt o Værestedet Jægergårdsgade godt naboskab o UnoX tanken, Jægergårdsgade godt naboskab o Kontakthuset, Spanien godt naboskab o Asian Food godt naboskab Der skal træffes aftaler med ovenstående interne og eksterne samarbejdspartnere om deres roller og bidrag til tilbuddet.

6 Der skal endvidere træffes aftaler med Østjyllands Politi om, hvordan de bedst muligt bidrager til, at grønlænderne flytter sig fra Klostertorv til Spanien. Side 6 af 6 Som beskrevet ovenfor er flytning af grønlænderne fra Klostertorv til Spanien en delløsning. Der er stadigvæk forskellige andre grupperinger på Klostertorv at tage stilling til bl.a. den østeuropæiske gruppe, som er en politimæssig opgave. Beboerne og de forretningsdrivende på og omkring Klostertorv skal inddrages i processen om de fremadrettede aktiviteter for at tilgodese Klostertorv og de mennesker, der færdes der - såvel de udsatte, beboere, forretningsdrivende som andre borgere. Som et led i inddragelsen kan der anlægges en konkret kommunikationsstrategi.

Indstilling. Til Aarhus Byråd Via Magistraten. Den 31. maj Placering af stofindtagelsesrum

Indstilling. Til Aarhus Byråd Via Magistraten. Den 31. maj Placering af stofindtagelsesrum Indstilling Til Aarhus Byråd Via Magistraten Den 31. maj 2013 1. Resume På baggrund af byrådsbeslutning om etablering af stofindtagelsesrum i Aarhus skal der tages stilling til placering og drift. Forvaltningen

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende indlagte hjemløse

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende indlagte hjemløse Notat Side 1 af 6 Til Til Kopi til Jette Jensen, Enhedslisten Orientering Aarhus Byråd Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende indlagte hjemløse Byrådsmedlem Jette Jensen, Enhedslisten har fremsendt

Læs mere

HANDLINGSPLAN BYENS RUM. Aarhus har en vision om at være en God By for Alle. Sagsnummer: 17/

HANDLINGSPLAN BYENS RUM. Aarhus har en vision om at være en God By for Alle. Sagsnummer: 17/ Side 1 af 10 Aarhus har en vision om at være en God By for Alle. Sagsnummer: 17/006088-7 Et aspekt i dette er, at der skal være plads og rum i byen til alle byens borgere. Dette også til byens hjemløse

Læs mere

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé.

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. Notat Til Socialudvalget Side 1 af 6 - Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. I dette notat redegøres for sagsforløbet, som udspringer

Læs mere

Fraværende: Steffen Rasmussen, Mette Birk, Michael Alber, Merete Graabæk, Christina Strauss, Kent T. Jensen, Jesper Schandorff, Tage Gøttsche

Fraværende: Steffen Rasmussen, Mette Birk, Michael Alber, Merete Graabæk, Christina Strauss, Kent T. Jensen, Jesper Schandorff, Tage Gøttsche Referat af møde i Udsatterådet Tidspunkt: 5. februar 2015 kl. 13:00 16:00 Sted: Blå Kors, Jægergårdsgade 2a, 8000 Aarhus C Deltagere: Kjeld Holm (formand), Aarhus Stift Michael Alber (næstformand), Kofoeds

Læs mere

Udtalelse. Forslag fra V og K om tryghed på byens torve SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE TEKNIK OG MILJØ. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Forslag fra V og K om tryghed på byens torve SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE TEKNIK OG MILJØ. Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse Side 1 af 6 Til Aarhus Byråd via Magistraten Forslag fra V og K om tryghed på byens torve 1. Konklusion På byrådsmøde den 14. september 2016 drøftedes et forslag fra Venstres og Det Konservative

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 11.06.2013.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 11.06.2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11.06.2013 Driftsfinansiering af Stofindtagelsesrum fra 2014 1. Resume Aarhus Byråd traf ved Byrådsmødet d. 20. februar

Læs mere

Udtalelse. Aarhus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Udtalelse. Aarhus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Udtalelse Til: Aarhus Byråd Den 14. januar 2013 Aarhus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Udtalelse vedrørende beslutningsforslag fra SF om at indføre Sundhedsrum for misbrugere

Læs mere

Det er intensionen, at der snarest etableres et pissoir og etableres overdækning som alternativ til ophold i busskurene.

Det er intensionen, at der snarest etableres et pissoir og etableres overdækning som alternativ til ophold i busskurene. Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse vedrørende forslag til byrådsbeslutning fra den socialdemokratiske Byrådsgruppe og byrådsgruppen for Det Konservative Folkeparti om at gentænke

Læs mere

Sammenfatning af kortlægning om unge hjemløse i Aarhus Kommune.

Sammenfatning af kortlægning om unge hjemløse i Aarhus Kommune. Sammenfatning af kortlægning om unge hjemløse i Aarhus Kommune. Indledning Denne undersøgelse har til formål at give en kort sammenfatning af kortlægningen omhandlende unge hjemløse i alderen 17-24 år

Læs mere

Udtalelse. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Forslag fra SF om vores grønlandske medborgere

Udtalelse. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Forslag fra SF om vores grønlandske medborgere Udtalelse Til Aarhus Byråd via Magistraten Side 1 af 6 Forslag fra SF om vores grønlandske medborgere 1. Konklusion På byrådsmødet den 4. november 2015 fremsatte SF et forslag vedrørende grønlandske medborgere.

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014 Styrket og inkluderende indsats mod hjemløshed 1. Resume I perioden fra 2009

Læs mere

Dagsorden til møde i Udsatterådet Tid: onsdag den 9. marts kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C

Dagsorden til møde i Udsatterådet Tid: onsdag den 9. marts kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Dagsorden til møde i Udsatterådet Tid: onsdag den 9. marts kl. 13.00 16.00 Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Deltagere Kjeld Holm (formand), Aarhus Stift Michael Alber (næstformand), Kofoeds

Læs mere

Grønlænderstrategi 2013 2016

Grønlænderstrategi 2013 2016 Grønlænderstrategi 2013 2016 Samarbejdsmodel mellem kommunale, frivillige og private aktører i indsatsen for socialt udsatte grønlændere Aarhus Kommune 1 Samarbejdsmodellen Som et led i grønlænderstrategien

Læs mere

Recovery og udsatte mennesker

Recovery og udsatte mennesker Recovery og udsatte mennesker Oplæg Socialudvalget den 30. januar 2014 Socialpsykiatri og Udsatte Voksne - budget Nettobudget: 376.000.000 (Statsrefusion, salg af pladser til andre kommuner, brugerbetaling

Læs mere

Kommissorium til kortlægning af nyankomne og unge grønlændere i Aalborg.

Kommissorium til kortlægning af nyankomne og unge grønlændere i Aalborg. Kommissorium til kortlægning af nyankomne og unge grønlændere i Aalborg. Baggrund og formål. I 2006 foretog Brobyggerselskabet De Udstødte en undersøgelse af indsatsen for socialt marginaliseret grønlændere

Læs mere

Orientering: Status ift. strategi for socialt udsatte grønlændere

Orientering: Status ift. strategi for socialt udsatte grønlændere Punkt 3. Orientering: Status ift. strategi for socialt udsatte grønlændere 2015-011369 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering At nedenstående er

Læs mere

Tabel 1: Oversigt over nuværende og allerede implementerede indsatser i projektperioden 2009-2013

Tabel 1: Oversigt over nuværende og allerede implementerede indsatser i projektperioden 2009-2013 Notat Emne Bilag 1. Oversigt over Hjemløseplanens samlede indsatser 2009-2013 Til Kopi til Den 8. maj 2013 Aarhus Kommune Tabel 1 nedenfor viser, hvilke indsatser, der har været etableret i projektperioden.

Læs mere

Indstilling. Nedsættelse af projektgruppe med det formål at styrke indsatsen mod tvangsprostitution og menneskehandel.

Indstilling. Nedsættelse af projektgruppe med det formål at styrke indsatsen mod tvangsprostitution og menneskehandel. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 16. juli 2007 Nedsættelse af projektgruppe med det formål at styrke indsatsen mod tvangsprostitution og 1. Resume

Læs mere

Status på belægning og køb/salg af pladser på hjemløse- og krisecenterområdet

Status på belægning og køb/salg af pladser på hjemløse- og krisecenterområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Til Socialudvalget Status på belægning og køb/salg af pladser på hjemløse- og krisecenterområdet Følgende er en oversigt over

Læs mere

Kortlægning af nyankomne og unge grønlændere i Aalborg i perioden 1.1.2008 31.12.2008

Kortlægning af nyankomne og unge grønlændere i Aalborg i perioden 1.1.2008 31.12.2008 Kortlægning af nyankomne og unge grønlændere i Aalborg i perioden 1.1.2008 31.12.2008 En undersøgelse foretaget af Brobyggerselskabet De udstødte ved CMU i Aalborg kommune, perioden 1.1.2008 31.12.2008

Læs mere

Individual. I alt Community. Case Ma- kontaktska- Løsla- Treatment. nagement. delse (ACT) (ICM)

Individual. I alt Community. Case Ma- kontaktska- Løsla- Treatment. nagement. delse (ACT) (ICM) Bilag 2 Emne Til Kopi til Bilag til byrådsindstilling Aarhus Kommune Den 17. august 2012 I de 8 deltagerkommuner har i alt 1.681 borgere indtil nu været indskrevet i et metodeforløb under Hjemløsestrategien.

Læs mere

ARBEJDET MED SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE I DANMARK

ARBEJDET MED SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE I DANMARK ARBEJDET MED SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE I DANMARK til handling fra fratanke tanke til handling I DANMARK BOR 10-12.000 GRØNLÆNDERE. Ud af dem er der 7-900 mennesker, som befinder sig på samfundets bund.

Læs mere

DOK DIAKONALE ORGANISATIONER I KØBENHAVN

DOK DIAKONALE ORGANISATIONER I KØBENHAVN DOK DIAKONALE ORGANISATIONER I KØBENHAVN Til September 2016 Socialudvalget, Københavns Kommune Invitation til dialog og vidensudveksling DOK Diakonale Organisationer i København, er et fællesforum for

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Udsattepolitik for Aarhus Kommune 1. Resume Socialdemokratiet v/ Tatiana Sørensen

Læs mere

Svar på 10-dages forespørgsel fra Venstre og Liberal Alliance: Afdækning af hvordan Det Sociale Frikort anvendes i Aarhus Kommune

Svar på 10-dages forespørgsel fra Venstre og Liberal Alliance: Afdækning af hvordan Det Sociale Frikort anvendes i Aarhus Kommune Svar på 10-dages forespørgsel fra Venstre og Liberal Alliance: Afdækning af hvordan Det Sociale Frikort anvendes i Aarhus Kommune Side 1 af 5 Baggrund Venstre og Liberal Alliances byrådsgrupper har til

Læs mere

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg arbejder vi for, at alle udsatte i Odense skal have et godt

Læs mere

Mødereferat. Aarhus Kommune

Mødereferat. Aarhus Kommune Mødereferat Emne Mødedato/-tid 12. juni 2012 Mødested Forsorgshjemmet Østervang, Tranbjerg Referatdato Den 12. juli 2012 Dagsorden 1. Introduktion til og rundvisning på Østervang 2. Siden sidst 3. Status

Læs mere

Sekretariatet, Socialforvaltningen MSB Aarhus Kommune. Udvalgsseminar april 2014 Socialudvalget

Sekretariatet, Socialforvaltningen MSB Aarhus Kommune. Udvalgsseminar april 2014 Socialudvalget Udvalgsseminar 2014 10.-11. april 2014 Socialudvalget Bofællesskabet Hjortshøj Bofællesskabet Hjortshøj Bofællesskabet Hjortshøj er et bofællesskab for voksne med udviklingshæmning med begrænset behov

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Jette Jensen Orientering Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra medlem af Aarhus Byråd Jette Jensen, Enhedslisten de rødgrønne om kommunens hjælp til voksne med handicap

Læs mere

Projektbeskrivelse. Strategien for udsatte grønlændere Aalborg Kommune

Projektbeskrivelse. Strategien for udsatte grønlændere Aalborg Kommune #BREVFLET# Projektbeskrivelse Strategien for udsatte grønlændere Aalborg Kommune 1. Formål og baggrund I Aalborg kommune er der fra kommunal og de frivillige/private aktørers side bred enighed om, at projektets

Læs mere

Grønlandsudvalget, Socialudvalget 2010-11 GRU alm. del Bilag 12, SOU alm. del Bilag 48 Offentligt

Grønlandsudvalget, Socialudvalget 2010-11 GRU alm. del Bilag 12, SOU alm. del Bilag 48 Offentligt Grønlandsudvalget, Socialudvalget 2010-11 GRU alm. del Bilag 12, SOU alm. del Bilag 48 Offentligt Socialministeriet Bilag til spørgsmål nr. 59 (GRU Alm. del). J.nr. 2010-2930 Initiativer vedr. udsatte

Læs mere

Til Byrådet Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Til Byrådet Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Byrådet Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. oktober 2018 Masterplan på Hjemløseområdet - Til at forebygge og afhjælpe hjemløshed i lyset af visionen om

Læs mere

Socialudvalget har ønsket en halvårlig opgørelse af antallet af udsættelsessager.

Socialudvalget har ønsket en halvårlig opgørelse af antallet af udsættelsessager. Notat Til Til Kopi til Socialudvalget Orientering 10. oktober Side 1 af 6 Udsættelsessager pr. Socialudvalget har ønsket en halvårlig opgørelse af antallet af udsættelsessager. En udsættelsessag opstår,

Læs mere

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde.

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Lovgrundlag: Ydelser inden for opsøgende socialt 99 i Lov om Social Service (LSS). Ved opsøgende socialt arbejde forstås ydelser i relation til: Opsøgende

Læs mere

Politik for socialt udsatte borgere

Politik for socialt udsatte borgere Politik for socialt udsatte borgere Svendborg Kommune har som en af de første kommuner i landet besluttet at udarbejde en politik for kommunens socialt udsatte borgere. Politikken er en overordnet retningsgivende

Læs mere

Svar på 10 dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune

Svar på 10 dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune Svar på 10 dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune Side 1 af 6 Venstre har fremsat en 10-dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune. Dette notat indeholder svar

Læs mere

Orientering om konsekvenserne af finansloven for 2016 for Socialforvaltningens målgrupper

Orientering om konsekvenserne af finansloven for 2016 for Socialforvaltningens målgrupper KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om konsekvenserne af finansloven for 2016 for Socialforvaltningens målgrupper Baggrund Den 19. november 2015

Læs mere

Til Socialudvalget. Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE

Til Socialudvalget. Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Til Socialudvalget Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge Side 1 af 5 Baggrund Byrådet drøftede den 15. april 2015 en indstilling fra MSB vedr. Velkomstarrangement for flygtninge i Aarhus.

Læs mere

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg arbejder vi for, at alle udsatte i Odense skal have et godt

Læs mere

CENTERCHEF TIL CENTER FOR UDSATTE OG KRIMINALITETSTRUEDE UNGE

CENTERCHEF TIL CENTER FOR UDSATTE OG KRIMINALITETSTRUEDE UNGE KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge STILLINGS- OG PERSONPROFIL CENTERCHEF TIL CENTER FOR UDSATTE OG KRIMINALITETSTRUEDE UNGE SOCIALFORVALTNINGEN, KØBENHAVNS KOMMUNE Om Socialforvaltningen

Læs mere

Aarhus Kommune har sammen med København og Odense kommuner deltaget i en undersøgelse af narkotikarelaterede dødsfald i de store danske byer.

Aarhus Kommune har sammen med København og Odense kommuner deltaget i en undersøgelse af narkotikarelaterede dødsfald i de store danske byer. Notat Orientering til Socialudvalget - om undersøgelsen Forgiftningsdødsfald og øvrige narkotikarelaterede dødsfald i Danmark 2008-2011 Aarhus Kommune har sammen med København og Odense kommuner deltaget

Læs mere

Referat af møde i Udsatterådet Tid: tirsdag den 23. august 2016 kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C

Referat af møde i Udsatterådet Tid: tirsdag den 23. august 2016 kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Referat af møde i Udsatterådet Tid: tirsdag den 23. august 2016 kl. 13.00 16.00 Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Deltagere Kjeld Holm (formand), Aarhus Stift Michael Alber (næstformand),

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Den 12. maj 2012. Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Tilbudstype og form Adresse Telefonnummer E-mail adresse

Læs mere

Orientering om status for projekt Udvidet Økonomisk Rådgivning

Orientering om status for projekt Udvidet Økonomisk Rådgivning Punkt 9. Orientering om status for projekt Udvidet Økonomisk Rådgivning 2018-054442 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering om status for projekt Udvidet

Læs mere

1.Egen bolig/støtte i egen bolig

1.Egen bolig/støtte i egen bolig .Egen bolig/støtte i egen bolig Hvad vil vi? Hvad gør vi? Sikre borgere med særlige behov hjælp til at få og fastholde en bolig. Sikre en koordinerende og helhedsorienteret indsats for borgeren. Sørge

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Den 5. juli 2012. Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Tilbudstype og form Adresse Telefonnummer E-mail adresse

Læs mere

Forsorgshjem og herberger i Danmark Undersøgelse blandt ledere ved forsorgshjem og herberger

Forsorgshjem og herberger i Danmark Undersøgelse blandt ledere ved forsorgshjem og herberger Forsorgshjem og herberger i Danmark Undersøgelse blandt ledere ved forsorgshjem og herberger August 2017 RAPPORT Forsorgshjem og herberger i Danmark Undersøgelse blandt ledere ved forsorgshjem og herberger

Læs mere

Mødereferat. Aarhus Kommune. Emne. Møde i Udsatterådet

Mødereferat. Aarhus Kommune. Emne. Møde i Udsatterådet Mødereferat Emne Mødedato/-tid 27. marts 2012 Mødested Center for Misbrugsbehandling Referatdato Den 3. april 2012 Dagsorden Deltagere Fraværende Kopi til 1. Introduktion til Center for Misbrugsbehandling

Læs mere

PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE

PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE /2 Vi vil samarbejdet med de socialt udsatte Den første politik for socialt udsatte borgere udkom i 2009. Den politik var og er vi stadig stolte over.

Læs mere

Orientering om spørgeskemaundersøgelse på indre Vesterbro

Orientering om spørgeskemaundersøgelse på indre Vesterbro KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Til Socialudvalget Orientering om spørgeskemaundersøgelse på indre Vesterbro Socialforvaltningen gennemførte i september en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL TOVHOLDER- FUNKTION. Socialt Udviklingscenter SUS

BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL TOVHOLDER- FUNKTION. Socialt Udviklingscenter SUS BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL TOVHOLDER- FUNKTION Socialt Udviklingscenter SUS TOVHOLDERFUNKTION (ET BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL) Socialt Udviklingscenter SUS, 2014 Udarbejdet for Socialstyrelsen www.sus.dk

Læs mere

Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 2006-03-27 Grønlænderafdelingen. Døgnværested for hjemløse grønlændere i København

Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 2006-03-27 Grønlænderafdelingen. Døgnværested for hjemløse grønlændere i København Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 2006-03-27 Grønlænderafdelingen Vedr.: Døgnværested for hjemløse grønlændere i København Projektbeskrivelse Baggrund Opsøgende medarbejdere fra Kofoeds

Læs mere

Casebeskrivelser, Interviews og logbog

Casebeskrivelser, Interviews og logbog Juni 2016/CN/SIV Holstebro Casebeskrivelser, Interviews og logbog - lokal dataindsamling i forbindelse med Projekt SIV Holstebro Kommune Casebeskrivelserne er udarbejdet i samarbejde med det kommunale

Læs mere

BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele

BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele I Valby er der ansat en medarbejder, som foretager det opsøgende gadeplansarbejde i bydelen. Det opsøgende arbejde har stået på i et år og er et

Læs mere

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde.

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Lovgrundlag: Ydelser inden for opsøgende 99 i Lov om Social Service (LSS). Ved opsøgende socialt arbejde forstås ydelser i relation til: Opsøgende og afklarende

Læs mere

Misbrugspolitik. Silkeborg Kommune

Misbrugspolitik. Silkeborg Kommune Misbrugspolitik i Silkeborg Kommune Baggrunden Silkeborg Kommune overtog i forbindelse med kommunalreformen en række opgaver fra det tidligere Århus Amt, herunder alkohol- og stofmisbrugsbehandling samt

Læs mere

Tak for din henvendelse af 24. januar 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 24. januar 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør Jakob Gorm, MB 02. februar 2018 Sagsnr. 2018-0042616 Dokumentnr. 2018-0042616-6 Kære Jakob Gorm Tak for din henvendelse af 24. januar 2018, hvor du

Læs mere

23-01-2015. Til BUU. Afrapportering af status på ungdomsklubområdet

23-01-2015. Til BUU. Afrapportering af status på ungdomsklubområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ungdom NOTAT Til BUU 23-01-2015 Afrapportering af status på ungdomsklubområdet Baggrund Forvaltningen fremlægger i dette notat status for udviklingen på

Læs mere

En styrket udredningskapacitet inkl. en styrket myndighedsindsats

En styrket udredningskapacitet inkl. en styrket myndighedsindsats En styrket udredningskapacitet inkl. en styrket myndighedsindsats En styrkelse af myndighedsområdet dækker over såvel en styrket udredningskapacitet som en styrket myndighedsindsats. Indsatserne er beskrevet

Læs mere

25. september Sagsnr

25. september Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 25. september 2018 Bilag 3. Spørgeguide for indsamling af skriftlige bidrag Socialforvaltningen foreslår, at der iværksættes

Læs mere

Henvendelse fra Kompasset til Socialudvalgets medlemmer

Henvendelse fra Kompasset til Socialudvalgets medlemmer KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Henvendelse fra Kompasset til Socialudvalgets medlemmer Susannah L. Sønderlund, Kirkens Korshær, Kompasset Worsaaesvej 15B,

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan - for Skive Kommune 2018-2021 www.skive.dk Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatriog rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del

Læs mere

Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen. psykiatriområdet jf. Servicelovens 99

Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen. psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen (SKP) på psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Udarbejdet af: Dato: Sagsid.: Fælles November13 Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard for

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Redegørelse for 2012 om magtanvendelse ved Socialforvaltningens

Notat. Aarhus Kommune. Redegørelse for 2012 om magtanvendelse ved Socialforvaltningens Notat Emne Til Kopi til Redegørelse for om magtanvendelse ved s tilbud i Århus Kommune Rådmanden Byrådet, Socialudvalget, Handicaprådet, Det Sociale Forbrugerråd, s chefgruppe, Anne Marie Thyrring og Helene

Læs mere

Hjemløsekoordinationsskemaet

Hjemløsekoordinationsskemaet Projekt Bedre kvalitet i arbejdet med hjemløse Hjemløsekoordinationsskemaet Denne udgave af hjemløsekoordinationsskemaet blev udviklet under projektet, men blev ikke taget i brug, da det blev besluttet

Læs mere

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud NOTAT 17. november 2018 Journal nr. 27.03.00-A00-1-18 Sagsbehandler SKRAS Navn på tilbud Formål Rådgivningshuset Formålet med Rådgivningshuset er

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Den 4. juni 2013. Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Forsorgstilbuddet Nordbyen, Center for Akut- og Opsøgende

Læs mere

T r i v s e l o g S u n d h e d. Misbrugspolitik. Juni 2010

T r i v s e l o g S u n d h e d. Misbrugspolitik. Juni 2010 T r i v s e l o g S u n d h e d Misbrugspolitik Juni 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund... 2 1.1. Indledning...2 1.2. Misbrugsområdet i Morsø Kommune...2 1.3. Kommunalreformens betydning

Læs mere

Evaluering af Socialforvaltningens samarbejde om fire pladser med Alexandrakollegiet ( )

Evaluering af Socialforvaltningens samarbejde om fire pladser med Alexandrakollegiet ( ) KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Til Socialudvalget Evaluering af Socialforvaltningens samarbejde om fire pladser med Alexandrakollegiet (2012-2013) Socialudvalget

Læs mere

Følgende er forvaltningens redegørelse for ansvarsfordelingen.

Følgende er forvaltningens redegørelse for ansvarsfordelingen. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Socialudvalget Orientering om ansvarsfordeling for psykiatri, alkohol- og misbrugsbehandling mellem kommuner og regioner På socialudvalgsmødet d. 18. maj 2016 blev Socialforvaltningen

Læs mere

Fælles 6-by mål på det sociale område

Fælles 6-by mål på det sociale område Punkt 6. Fælles 6-by mål på det sociale område 2014-157 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalgets godkender At 6-byerne iværksætter systematiske målinger efter

Læs mere

HJEMLØSESTRATEGI. Vejle Kommune Tværgående samarbejde Voksenudvalget Teknisk Udvalg Arbejdsmarkedsudvalget

HJEMLØSESTRATEGI. Vejle Kommune Tværgående samarbejde Voksenudvalget Teknisk Udvalg Arbejdsmarkedsudvalget HJEMLØSESTRATEGI Vejle Kommune 2019-2021 Tværgående samarbejde Voksenudvalget Teknisk Udvalg Arbejdsmarkedsudvalget TVÆRGÅENDE SAMARBEJDE en fælles indsats Tværgående hjemløsestrategi Vejle Kommune 2019-2021

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 11. maj 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Forslag til organisering af funktionen som Social Vicevært i forbindelse med etablering af 6 skæve boliger Målgruppe til de skæve boliger er borgere

Forslag til organisering af funktionen som Social Vicevært i forbindelse med etablering af 6 skæve boliger Målgruppe til de skæve boliger er borgere Forslag til organisering af funktionen som Social Vicevært i forbindelse med etablering af 6 skæve boliger Målgruppe til de skæve boliger er borgere fra 18 år, som generelt har svært ved at indpasse sig

Læs mere

Det kan være borgere med misbrugsproblemer, kriminalitet og hjemløshed. Og det handler om unge, der har problemer med at gennemføre en uddannelse.

Det kan være borgere med misbrugsproblemer, kriminalitet og hjemløshed. Og det handler om unge, der har problemer med at gennemføre en uddannelse. Forord Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens mission er at skabe et godt hverdagsliv for alle borgere i Aalborg Kommune. Det drejer sig blandt andet om at gøre en særlig indsats for borgere med svære

Læs mere

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 21:40 Mødested: Udvalgsværelse 2 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 30. Fortsat udvikling under Bispeengbuen Åbent - 01.11.20-P20-6-17

Læs mere

RÅDETS ANBEFALINGER 11 forslag til konkrete forbedringer af stofmisbrugsindsatsen

RÅDETS ANBEFALINGER 11 forslag til konkrete forbedringer af stofmisbrugsindsatsen RÅDETS ANBEFALINGER 11 forslag til konkrete forbedringer af stofmisbrugsindsatsen FOREBYGGELSE Der skal etableres åbne tilbud til udsatte unge med tilknyttede socialog misbrugsfaglige medarbejdere (herunder

Læs mere

Pia Toft Jepsen Sektionsleder

Pia Toft Jepsen Sektionsleder Pia Toft Jepsen Sektionsleder Kommunalreform 2007 Hjemtagelse af misbrugsområdet mhp. koordineret og helhedsorienteret indsats Organisering og incitament på det nære behandlingstilbud, tættere styring

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for opsøgende socialt

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for opsøgende socialt Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde 2 Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde Formålet med opsøgende socialt arbejde Formålet med opsøgende socialt arbejde

Læs mere

Dialogforum for socialt udsatte BESLUTNINGSREFERAT

Dialogforum for socialt udsatte BESLUTNINGSREFERAT BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 1, rådhuset Torvet 3 8500 Grenaa Dato: Torsdag den 25. august 2016 Start kl.: 14:00 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Merete Holck Tinne Christiansen Tine Klausen

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune 2018-2021 Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatri- og rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del af Sundhedsafdelingen.

Læs mere

Tak for din henvendelse af 17. maj 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 17. maj 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 29. maj 2018 Line Ervolder, MB Sagsnr. 2018-0138841 Dokumentnr. 2018-0138841-7 Kære Line Ervolder Tak for din henvendelse af 17. maj 2018, hvor du stiller

Læs mere

Til Socialministeriet. Sagsnr Ansøgning om brug af strategimidler i 2013

Til Socialministeriet. Sagsnr Ansøgning om brug af strategimidler i 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for mål og rammer Til Socialministeriet Ansøgning om brug af strategimidler i 2013 Københavns Kommune og Socialministeriet drøftede på et møde d. 11. april

Læs mere

Referat af møde i Udsatterådet Tid: tirsdag den 29. november 2016 kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C

Referat af møde i Udsatterådet Tid: tirsdag den 29. november 2016 kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Referat af møde i Udsatterådet Tid: tirsdag den 29. november 2016 kl. 9.00 12.00 Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Deltagere Kjeld Holm (formand) Michael Alber (næstformand), Kofoeds Skole

Læs mere

Udsattepolitik Nyborg Kommune

Udsattepolitik Nyborg Kommune - Danmarks Udsattepolitik 2019-2023 Nyborg Kommune Forord I Nyborg Kommune skal der være plads til alle. Derfor har vi en udsattepolitik og et udsatteråd for at sikre socialt udsatte et talerør og samtidig

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 1 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Lovgrundlag Behandlingsgaranti Lov om social service 101 og Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Instruktion om anvendelse af fysisk magt overfor voksne med handicap samt psykiatriske lidelser og udsatte voksne... 2 Administrationsgrundlag... 2 Målgruppe... 2 Bestemmelserne om magtanvendelse.... 3

Læs mere

På Socialudvalgets møde den 29. marts 2017, under punkt 4, afgav SF og Enhedslisten følgende protokolbemærkning:

På Socialudvalgets møde den 29. marts 2017, under punkt 4, afgav SF og Enhedslisten følgende protokolbemærkning: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for politik NOTAT Til Socialudvalget Notat om prostitutionsområdet i København På Socialudvalgets møde den 29. marts 2017, under punkt 4, afgav SF og Enhedslisten

Læs mere

OMRÅDECHEF BØRNEFAMILIEENHEDEN BRØNSHØJ-HUSUM-VANLØSE

OMRÅDECHEF BØRNEFAMILIEENHEDEN BRØNSHØJ-HUSUM-VANLØSE KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge STILLINGS- OG PERSONPROFIL OMRÅDECHEF BØRNEFAMILIEENHEDEN BRØNSHØJ-HUSUM-VANLØSE SOCIALFORVALTNINGEN, KØBENHAVNS KOMMUNE Om Socialforvaltningen

Læs mere

1. Hvad laves der af opsøgende kriminalpræventivt arbejde i Blågårdskvarteret (inkl. Prater, Ågården mv.)? opsøgende gadeplansarbejde i samme

1. Hvad laves der af opsøgende kriminalpræventivt arbejde i Blågårdskvarteret (inkl. Prater, Ågården mv.)? opsøgende gadeplansarbejde i samme Margrethe Wivel, MB 8. februar 2012 Sagsnr. 2012-17996 Kære Margrethe Wivel Dokumentnr. 2012-106133 Tak for din henvendelse af 31. januar 2012, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: 1.

Læs mere

2. Indhold Beslutningsforslaget fra Enhedslisten blev på byrådsmødet den 31. august 2016 fremsendt til udtalelse i Sociale Forhold og Beskæftigelse.

2. Indhold Beslutningsforslaget fra Enhedslisten blev på byrådsmødet den 31. august 2016 fremsendt til udtalelse i Sociale Forhold og Beskæftigelse. Side 1 af 5 Udtalelse Til Aarhus Byråd via Magistraten SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune Forslag fra EL om kontanthjælpsreform 1. Konklusion Sociale Forhold og Beskæftigelse har igangsat

Læs mere

Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede

Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede 1 Debatoplæg: Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede børn og unge Fællesskabet 1. Udsatte børn og unge skal med i fællesskabet: Udgangspunktet for arbejdet med udsatte og

Læs mere

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag Økonomiudvalget 18.06.2013 Punkt nr. 140, 20. bilag juni 2013 1 Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden

Læs mere

Godkendelse af forsættelse af Sundhedspolitik og Strategi for det nære sundhedsvæsen

Godkendelse af forsættelse af Sundhedspolitik og Strategi for det nære sundhedsvæsen Punkt 8. Godkendelse af forsættelse af Sundhedspolitik 2015-2018 og Strategi for det nære sundhedsvæsen 2017-050028 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender,

Læs mere

Kommissorium for Handleplan for socialt udsatte i byens rum og pladser

Kommissorium for Handleplan for socialt udsatte i byens rum og pladser Kommissorium for Handleplan for socialt udsatte i byens rum og pladser I det følgende præsenteres kommissorium for projekt Handleplan for socialt udsatte i byens rum og pladser. Indledningsvis er der baggrunden

Læs mere

Statusrapport Målregnskab 2015 Socialudvalget. Effekt Ydelser Organisering Ressourcer

Statusrapport Målregnskab 2015 Socialudvalget. Effekt Ydelser Organisering Ressourcer Statusrapport Målregnskab 2015 Socialudvalget Effekt Ydelser Organisering Ressourcer MÅL - familier, børn og unge Børn får det bedre Effektvurderinger af udsatte børn Udvikling og adfærd Familieforhold

Læs mere

Til Hoved MED, Sagsnr Forslag til fremtidig centerstruktur på Udsatteområdet per Dokumentnr.

Til Hoved MED, Sagsnr Forslag til fremtidig centerstruktur på Udsatteområdet per Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Drifts- og Udviklingskontoret for Udsatte grupper og Psykiatri NOTAT Til Hoved MED, Forslag til fremtidig centerstruktur på Udsatteområdet per 1.1.2012. Baggrund

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen. jf. Servicelovens 99

Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen. jf. Servicelovens 99 Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen (SKP) på psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Udarbejdet af: Fælles Dato: December 2015 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 5 Revideret: Januar

Læs mere