Oksekød - hvad er hvad

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oksekød - hvad er hvad"

Transkript

1

2 Oksekød - hvad er hvad Tykkam Mellemskært Tværreb Bryst Short rib Bov Højreb Tyndsteg Striploin Culotte Cuvette Filet Mørbrad T-bone steak Entrecôte Farmerbøf Côte de Boeuf Engelsk bøf Tournedos Inderlår Klump Roastbeef Skært oksekød Oksesmåkød Oksehaler Osso Buco Kogning, suppe, gryderetter Kogning, suppe, gryderetter, ovnstegning Kogning, grydestegning, ovnstegning Ovnstegning, grillstegning Ovnstegning, grydestegning Pandestegning, grillstegning Grydestegning, pandetegning Grydestegning, ovnstegning Grydestegning Suppe, gryderetter Gryderetter

3 Stegning af oksekød Ovnstegning Kødet gnides med salt lige inden stegningen. Det lægges i en bradepande, evt. på rist, hvis der skal tilsættes væske. Et stegetermometer stikkes i, så spidsten sidder i den tykkeste del af kødet, men ikke i et fedtlag og ikke ved et ben. Skal der tilsættes væske under stegningen, må bradepanden ikke være for stor, så fordamper der for meget væske. Stegen brunes ca. 15 min. ved 225 C. Kødet steger videre ved 160 C. Stegetiden afhænger af: 1) Kødets vægt. 2) Kødets form og tykkelse. 3) Fedtmarmorering. 4) Hvor rødt man ønsker det færdige kød. 5) Stegens temperatur, når den stilles i ovnen. 6) En tyk, kort steg kræver længere stegetid end en tynd steg, selv om vægten er ens. 7) Fedtmarmoreret kød kræver lidt længere stegetid, fodi fedtet først skal varmes op. Er stegen meget kold i midten, lægges nogle min. til stegetiden. Under stegningen svinder kødet noget pga. væsketab. Svindet er større, jo længere tid der steges. Mindst svind fås ved at understege kødet og lade det hvile ca. 20 min. indpakket i alufolie. I den tid sker der en fordeling af varmen i kødet udefra og indefter, så temperaturen i midten stiger. Samtidig vil det høje tryk, der dannes i kødet under stegningen, langsomt falde. Det betyder, at kødsaften ikke løber så meget, når kødet først skæres efter 20 min. Kødet skæres i ret tynde skiver på tværs af kødfibrene. Selv den møreste steg kan virke lidt sej, hvis den skæres for tykt. Udseende Færdig Temperaturstigning Sluttemperatur stegetemperatur C 10-8 C C Rødt, en anelse blodigt C 8-6 C C Rødt i midten, lyserødt i kanten C 6-4 C C Lyserødt i midten Grydestegen Kødet brunes i en gryde i margarine ved god varme. Bruning af en steg på ca. 1 kg varer 5-7 min. Kødet saltes og krydres og steger videre ved svagere varme under låg. Stegetiden afhænger af kødets vægt, tykkelse, form og hvor rødt man ønsker det. En oksefilet på ca. 1 kg skal stege min. efter bruning. En roastbeef på ca. 1 kg skal stege min. Tilsættes væske efter bruningen, forlænges stegningen med ca. 5 min., fordi temperaturen i gryden falder.

4 Kogning før stegning Roastbeef, oksefilet og tykstegsfilet kan koges inden stegning. Kødet kommes i en gryde med rigeligt kogende vand, så det dækker kødet. Tiden beregnes fra det øjeblik, vandet koger igen. Roastbeef skal småkoge 14 min., tykstegsfilet 18 min. og oksefilet 22 min. Kødet tages op og tørres med papir. Brunes i en gryde med fedtstof ved god varme og drysses med salt og peber. Man kan koge kødet i forvejen, pakke det i alufolie og brune det lidt længere end ellers (ca. 10 min.), for at kødet kan blive gennemvarmet. Kogning af oksekød Det er nemmest at sætte kødet over i kogende vand. Der dannes mindre skum, fordi proteinet hurtigt koagulerer, så der bliver ikke meget at skumme. Vandet koger hurtigt op igen, så kogetiden er nem at beregne. Vandmængden afhænger af kødets vægt og form samt grydens størrelse. En høj cylindrisk grøde er bedst, den kræver ikke så meget vand. Kødet kommes i kogende, letsaltet vand, der skal dække kødet, så der må evt. tilsættes lidt mere vand afhængig af grydens størrelse. Grøntsager og krydderier tilsættes, og kødet skal nu småkoge, nærmest "skælve" under låg. Hvis grøntsagerne skal bruges i retten, tages de op, efterhånden som de er møre. Kødet skal koge, til indertemperaturen er C. Efter kogning kan gryden tages fra varmen, og kødet står i den varme suppe ca. 20 min. Temperaturen i kødet stiger ca. 5 C samtidig med, at vandets temperatur falder. Denne "efterkogning" giver saftigere kød, end hvis kødet tages op med det samme. Suppen sies gennem et fugtigt tyndt viskestykke. Et tørt viskestykke opsuger for meget af den gode suppe. Suppen skummes for fedt. Det er nemmest, hvis suppen koges dagen før, så stivner fedtet. Afbrudt stegning Stegen tages ud af ovnen en eller flere gange under stegningen og trækker på køkkenbordet ½-1 time, inden den stilles i ovnen igen. Fordelen er, at varmen i stegen når at forplante sig mellem stegningerne, så kødet bliver rødt uden at være råt. Medens stegen trækker på køkkenbordet, er der mulighed for at bruge ovnen til andre ting. Stegetiden er vanskelig at forudsige, så et stegetermometer er næsten uundværligt ved denne form for stegning. Kødet er stegt, når termometeret viser C.

5 Stegning af tyndstegsfilet, højrebssteg uden ben, culotte og cuvette Fedtlaget ridses og stegen gnides med salt og evt. hvidløg. Stegen lægges i en lille bradepande. Brunes ca. 15 min. ved 225 C, videresteger ved 160 C. Tyndstegsfilet (1-1¼ kg) min. Højrebssteg (1-1¼ kg) min. Culotte (ca. 1 kg) min. Cuvette (ca. ¾ kg) min. Grillstegt tyndstegsfilet og culotte Fedtlaget ridses, stegen gnides med salt og evt. hvidlag. Stegen snøres med bomuldsgarn, så den er nemmere at få til at sidde på spiddet. Stegen stikkes på roterende grillspid. Grillsteges ved ca. 250 C. Tyndstegsfilet (1-1¼ kg) min. Culotte (ca. 1 kg) min. Grilltiden afhænger af, hvor rødt man ønsker kødet skal være. Lad stegen stå indpakket i alufolie ca. 20 min. inden den skæres i skiver. Stegning af bøffer uden fedtkant Panden varmes godt op, bøfferne lægges på den tørre pande, så porerne lukkes. Efter 1 minut vendes bøfferne, de skal slippe panden, ellers skal de have længere tid. Bøfferne steger dernæst 2-3 min. på hver side ved jævn varme. Fedtmarmorerede bøffer kan steges uden tilsætning af fedtstof. Magre bøffer kan steges i g smør eller margarine. Bøfferne krydres med salt og peber enten lige inden stegningen eller efter stegningen. Stegning af bøffer med fedtkant Farmerbøf, Cote de Boeuf, T-bone steak, Texasbøf. Fedtkanten klippes eller skæres med 3-4 cm mellemrum ned til kødet, så trækker den sig ikke sammen under stegningen. Pandestegning Panden varmes godt op. Kødet stilles på højkant tæt samlet med fedtkanten nedad. En del af fedtet smeltes af, og bøfferne lægges ned på panden. Steger derefter 2-3 min. på hver side ved jævn varme. Krydres med salt og peber. Grillstegning Kødet grilles 6-8 cm fra grillelementet. Grilles 3-4 min. på hver side. Krydres med salt og peber.

6 Tykkam - Mellemskært Tykkam og mellemskært Tykkam og mellemskært hører til det billige forkød. Det er fedtmarmoreret med god smag og mørhed. Tykkam sælges både med og uden ben. Mellemskært sælges uden ben. Mellemskært kød har lidt flere hinder og mere bindevæv end skært kød, derfor kræves lidt længere kogetid. Tværreb, bryst og short rib Tværreb, bryst og short ribs hører til den billigkødet e del af oksekødet. Det er ret fedt med temmelig meget svind og god oksesmag. Tværreb og tykbryst sidder midt på oksen under højrebet. I tværrebet sidder ribbenene på tværs, og i tykbrystet sidder det ret store brystben. Short ribs (korte ribben) skæres af tværrebet, som deles på langs og skæres i firkanter efter benene. Kødet kræver lang tilberedningstid, helst ved svag varme for at blive mørt og saftigt. Retter tilberedt med tværreb, bryst og short rib bør skummes for fedt, inden de spises. Oksebov Oksebov Oksebov hører til det billigere oksekød. Det er forkød og sælges i skiver på 1-1½ kg. Rundt om boven ligger en fedtbræmme, men selve kødet hører til det magre oksekød. Midt i boven sidder et ben af varierende størrelse. Kødfibrene er ret grove, og kødet kræver varsom tilberedning for ikke at blive tørt, dvs. kogning og stegning ved svag varme. Oksebovklumpsteg eller gammeldags oksesteg er udbenet med fedtbræmme. Det kan tilberedes som oksebov m/ben, men egner sig også godt til gammeldags oksesteg i ovn eller gryde. En del oksebov er i dag modnet ligesom oksestege og bliver derfor dejlig mørt i stedet for tørt. Opskrifter med oksebovklump kan laves af oksebov med ben. Oksehøjreb - Oksetyndsteg Oksehøjreb Oksehøjreb hører til det dyre oksekød, men pga. benene er kiloprisen lavere end for højrebssteg uden ben og for filet. Et helt oksehøjreb er på 8 ben. Den øverste del af højrebet op mod tykkammen er mere ureel end stykket ned mod tyndstegen. Musklen, som strækker sig gennem højrebet, er fileten. Under fileten lægger ribbenene, og på fileten sidder en fedtbræmme, som er med til at give kødet dets gode smag.

7 Oksetyndsteg Tyndsteg kaldes også mørbradssteg. Oksetyndsteg hører til det dyre oksekød. Stegen udskæres efter højrebet, den har et fladt ben i midten. Fileten sidder på den anden side af benet og med mørbraden på den anden side. Fileten er dækket af en fedtbræmme, og ved siden af og delvis over mørbraden sidder krølfedtet. Stege med fedtkant Fælles for stege med fedtkant er, at det er reelle, møre stege med et tyndt lag fedt på oversiden. Kiloprisen for stegene er ret høj, til gengæld er svindet lille. Da der ikke er nogen ben, er de nemme at skære ud. Flade stege får den pæneste facon, hvis de snøres med bomuldsgarn inden stegningen. Højrebssteg uden ben (Striploin) Et dyrt stykke kød, men temmelig reelt og uden meget svind. Kødet skæres fra den øverste ende af højrebet op mod tykkammen. Striploin er fedtmarmoreret med god smag og mørhed. Tyndstegsfilet med fedtkant Dyrt, men mørt og meget reelt stykke oksekød. Fileten i tyndstegen er ret bred og har en tynd fedtbræmme. ' Tyndstegsfilet kan også købes i skiver, de steges som bøffer med fedtkant. Culottesteg Dyrt, velsmagende oksekød, hvor mørheden kan variere. Culottestegen udgøres af den øverste bagerste del af tykstegen, størrelsen kan variere meget. Fedtbræmmen på culotten er ofte uens og bør evt. skæres til inden stegningen. Stegen er sammensat af flere muskler og kan derfor være lidt vanskelig at skære for. Muskeltrådenes forløb ses på undersiden af stegen. Kødet skæres på tværs af muskeltrådene, lidt på skrå fra den brede ende i tynde skiver. Cuvette Cuvette er billigere end culotte og ikke helt så mørt som denne. Det er skåret bag culotten og er den sidste del af tykstegen. Bøffer Côte de Boeuf Côtes de Boeuf udskæres af okehøjrebet. Skiverne er ca. 2 cm tykke, har fedtkant foroven og ben forneden.

8 Farmerbøf Farmerbøf udskæres af oksehøjrebet uden ben. Skiverne er ca. 2 cm tykke og har fedtkant foroven. Entrecôte Entrecôte udskæres af højrebsfilet, der ikke er afpudset. Kødstykkerne er fedtmarmorerede, men har ingen egentlig fedtkant. T-bone steak T-bone steak er en skive af tyndstegen. Benet i midten danner et T, hvor fileten sidder på den ene side og mørbraden på den anden. Texasbøf Texasbøf er culottestegen skåret i 1-1½ cm tykke stykker. Engelsk bøf Engelsk bøf skæres af afpudset tykstegsfilet, højrebsfilet eller oksemørbrad. Fedtmarmoreringen varirerer fra stykke til stykke. Roastbeef - Inderlår - Klump - Minutbøffer Roastbeef Roastbeef er snøret inderlår, klump eller tykstegsfilet. Det er magert kød med ret svag oksekødssmag, så det kan tåle nogle krydderier. Roastbeef ovn- eller grydesteges, evt. efter forudgående kogning. Inderlår og klump Inderlår og klump sælges enten i stykker eller udskåret til fx Bøf Stroganoff. Det bruges til gryderetter og fondue, hvis det er godt mørt. Minutbøffer Minutbøffer er okseinderlår skåret i skiver. Bøfferne er ofte "steaked", dvs. gennemhullede, så de lettere bliver møre. Steakningen giver en større overflade. De skal stege kort tid ved stærk varme, så kødsaften ikke trænger ud.

9 Småkød - Skært oksekød Oksesmåkød Oksesmåkød sælges både helt og skåret i terninger. Småkød er mere ureelt end skært kød, men ofte mere fedtmarmoreret. Skært oksekød Skært oksekød sælges helt og udskåret i terninger til gullasch, i strimler til Bøf Stroganoff og i skvier til bankekød. Bøf Stroganoff er skåret af inderlår eller klump. De andre udskæringer er fra den øvrige del af det skære oksebagkød (yderlår, muskel, lårtunge). Skært oksekød er meget magert og bliver tørt, hvis det steges for længe. Osso Buco - Oksehaler - Kraftben Osso Buco Osso Buco er for- og bagskank skåret i 2-4 cm tykke skiver. Kødet i skankerne er ret magert, men spises marven med, bliver retterne lidt federe. Kødet indeholder en del sener, som skal blive møre, så det kræver lang kogetid. Osso Buco klippes eller skæres i kanten for at skiverne ikke trækker sig sammen under kogningen. Oksehaler Oksehaler bruges til kogning af suppe og ragout. De er ofte fede, og noget af fedtet kan skæres af inden tilberedningen. Det er kraftig mad, som kræver lang kogetid, så det betaler sig at lave til et par dage. Kraftben Kraftben er gode til suppe, evt. som supplement sammen med tværreb eller bryst. Kraftbenene kan koges med grøntsager til en fond til sauce.

Lam. Det hele lam. Skær bovene fra ved at lægge kniven under skanken og løsne hinderne hele vejen rundt. Når boven er løsnet, brækkes den bagover.

Lam. Det hele lam. Skær bovene fra ved at lægge kniven under skanken og løsne hinderne hele vejen rundt. Når boven er løsnet, brækkes den bagover. Lam Partering Kødet er finttrådet og bliver let mørt. Optøningen skal ske langsomt i køleskab, da det eftermodner kødet. Kødet bliver mere mørt og får mere smag. Bov, kølle og ryg er ca. 2 døgn om at tø

Læs mere

Fjerkræ. Hurtig optøning Fjerkræet kan evt. optøes i en plastpose i lunkent vand, derefter er optøningstiden 3-5 timer.

Fjerkræ. Hurtig optøning Fjerkræet kan evt. optøes i en plastpose i lunkent vand, derefter er optøningstiden 3-5 timer. Fjerkræ Frosset fjerkræ Optøs bedst i køleskab. Den langsomme optøning giver kødet mulighed for at modne, og et yderligere ophold på 1 døgn i køleskab gør det mere mørt og saftigt. Det bør optø og eftermodne

Læs mere

3 Oplysninger om hele stege, stykstege og tern og strimler i Fokus Kød

3 Oplysninger om hele stege, stykstege og tern og strimler i Fokus Kød 3 Oplysninger om hele stege, stykstege og tern og strimler i Fokus Kød Her kan du læse om Stege og hele udskæringer af svinekød Sprængning af kød Stykstege af svinekød Tern og strimler af svinekød Stege

Læs mere

Varmebehandling af kød

Varmebehandling af kød Varmebehandling af kød Noget kød kan spises råt, så mørt er det, men det gælder kun få stykker på dyret. Som hovedregel varmebehandler vi kødet. Der er mange måder at varmebehandle kød på. I tidligere

Læs mere

FineFood vil sikre, at vores logo altid garanterer for en god kvalitet og dermed en god oplevelse for dem der spiser vores produkter.

FineFood vil sikre, at vores logo altid garanterer for en god kvalitet og dermed en god oplevelse for dem der spiser vores produkter. OM OS Fine Food er leverandør af ferske kødprodukter til danske restauranter, grillbarer, pizzeriaer mm. samt leverandør af udvalgte kødprodukter til detailhandlen. Vi har fokus på levering af den bedste

Læs mere

Filet Royal 2 g Sauté skiver af svinefilet 2 g Medaljon af svinefilet 2 g

Filet Royal 2 g Sauté skiver af svinefilet 2 g Medaljon af svinefilet 2 g Fedt i 100 g råt kød: Filet Royal 2 g Sauté skiver af svinefilet 2 g Medaljon af svinefilet 2 g Skinkeschnitzel af inderlår 2 g Wok strimler af inderlår 2 g Kalkun uden skind 2 g Kalveschnitzel af inderlår

Læs mere

14 Tilberedning af kød

14 Tilberedning af kød 14 Tilberedning af kød Her kan du læse om Farve under tilberedning Mørhed Nedbrydning af kødets proteiner Bindevæv Lugt og smag Gourmetsaltning WOF Stegemutagener Vandindhold og saftighed Centrumtemperaturens

Læs mere

Produktkatalog kalv-og okseudskæringer

Produktkatalog kalv-og okseudskæringer Bilag 5 Dato 16/9 2011 Projektnr. 2000696 Init.MTDE Mættet fedtindhold i dansk okse- og kalvekød Produktkatalog kalv-og okseudskæringer 1 Forord Produktkataloget er oprettet for at dokumentere skærekvaliteten

Læs mere

Opskrifter. Vinter menu. Kildegaarden Dansk Kødkvæg

Opskrifter. Vinter menu. Kildegaarden Dansk Kødkvæg Opskrifter Tips og Tricks Vinter menu Kildegaarden Dansk Kødkvæg Kødkvæg fra Kildegaarden Ud fra Gitte og Erik Skovsgaards klare overbevisning man kan smage på kødet, hvordan dyrene har haft det under

Læs mere

Stegeanvisning. Perfekte stege og fjerkræ til jul

Stegeanvisning. Perfekte stege og fjerkræ til jul Stegeanvisning Perfekte stege og fjerkræ til jul For at få den største oplevelse anbefaler vi, at man steger i almindelig varmluft ovn. Ved stegning i ovn skal ovnen altid være på rette temperatur, inden

Læs mere

Sous vide. Vi spiser det også selv... Et godt produkt fra Sørwi - Håndlavet efter stolte nordjyske slagtertraditioner

Sous vide. Vi spiser det også selv... Et godt produkt fra Sørwi - Håndlavet efter stolte nordjyske slagtertraditioner Et godt produkt fra Sørwi - Håndlavet efter stolte nordjyske slagtertraditioner Lammekølle uden ben med hvidløg, persille og enebær Sørwi: 425 Kg: 60764 Ce: 800094 Lammekød, salt, peber, 0,1% hvidløg,

Læs mere

Bedre spisekvalitet mindre svind

Bedre spisekvalitet mindre svind Bedre spisekvalitet mindre svind Hanne Castenschiold Chefkonsulent Afsætning, Ernæring & Markedsudvikling hca@lf.dk maj 2013 Skabe og formidle viden Ernæring og sundhed Køds positive og negative betydning

Læs mere

VIdEn VÆKST BalancE. BaSiSark MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD. BaSISarK 1/9

VIdEn VÆKST BalancE. BaSiSark MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD. BaSISarK 1/9 VIdEn VÆKST BalancE BaSiSark MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD BaSISarK 1/9 Indhold Hakkebøf 2 Bøf 3 Svinekotelet 4 Skinkeschnitzel 5 Skinkemignon 6 Frikadeller 7 HUSK de 8 stegeråd 8 2/9 Hakkebøf 1

Læs mere

Pistol 1900 Kg Oksepistol 65-75 kg. Lår 1901 Kg Okselår 35-45 kg. Vinge 1902 Kg Oksevinge 65-75 kg

Pistol 1900 Kg Oksepistol 65-75 kg. Lår 1901 Kg Okselår 35-45 kg. Vinge 1902 Kg Oksevinge 65-75 kg Pistol 1900 Kg Oksepistol 65-75 kg Lår 1901 Kg Okselår 35-45 kg Vinge 1902 Kg Oksevinge 65-75 kg Reb 1903 Kg Okselangreb m/ben 15-20 kg 1904 1000 Kg Oksehøjreb m/9-10 ben, egen modning, Alder -30 mdr.,

Læs mere

Så det smager. Lækre og simple opskrifter fra Daugaard Cattle

Så det smager. Lækre og simple opskrifter fra Daugaard Cattle Så det smager Lækre og simple opskrifter fra Daugaard Cattle INDHOLDS - FORTEGNELSE Udskæringer og tilberedning 4 Roastbeef med rucolasalat 8 Oksefilet med ovnbagte kartofler 11 Grillspyd med salat og

Læs mere

OKSEKØD (OPSKRIFTERNE ER TIL 4 PORTIONER)

OKSEKØD (OPSKRIFTERNE ER TIL 4 PORTIONER) (OPSKRIFTERNE ER TIL 4 PORTIONER) OKSEKØD KRYDRET OKSEKØDSPIE SVENSK FARSBRØD AMERIKANSK FARSBRØD UNGARSK RISFAD OKSEKØD I FAD VINTERGRYDE BØFGRYDE M/ GRØNSAGER UNGARSK PAPRIKAGRYDE STRIMLEBØF ALM. GULLASCH

Læs mere

Opskrifter Oktober 2014

Opskrifter Oktober 2014 Boller i selleri 600 g hakket kalv og flæsk 1 æg 1 dl mel 1 spsk. revet løg 2 dl bouillon el. mælk ½ kg selleri (1 stor selleri) 35 g smør 35 g mel 4 dl suppe Evt. muskat Rør hakket kød med æg, mel, løg

Læs mere

--------------------------- 1 flæskesteg 500 g rødbeder 500 g gulerødder 500 g selleri 500 g kartofler 2 bdt. forårsløg

--------------------------- 1 flæskesteg 500 g rødbeder 500 g gulerødder 500 g selleri 500 g kartofler 2 bdt. forårsløg Boller i selleri 600 g hakket kalv og flæsk 1 æg 1 dl mel 1 spsk. revet løg 2 dl bouillon el. mælk ½ kg selleri (1 stor selleri) 35 g smør 35 g mel 4 dl suppe Evt. muskat Rør hakket kød med æg, mel, løg

Læs mere

15 Svind under tilberedning og frem til servering

15 Svind under tilberedning og frem til servering 15 Svind under tilberedning og frem til servering Her kan du læse om Variationer i svind Tilberedningssvind Ovntemperaturens betydning Skal stegen hvile? Hvile- og nedkølingssvind Varmholdningssvind Skæresvind

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken. UGe 42-43. inderholder i denne uge

Indkøbsliste. Ugepakken. UGe 42-43. inderholder i denne uge UGe 42-43 Indkøbsliste QR-koden for Ugepakken inderholder i denne uge 600 gram friskhakket oksefars 1 kilo tykkamsteg 800 gram kalkungyros 4 stk. store jægerfugle 1 stk citron 1 stk rødløg 9 stk alm løg

Læs mere

UDSKÆRING OG TILBEREDNING AF SVINEKØD. God mad med svinekød - ganske enkelt

UDSKÆRING OG TILBEREDNING AF SVINEKØD. God mad med svinekød - ganske enkelt UDSKÆRING OG TILBEREDNING AF SVINEKØD God mad med svinekød - ganske enkelt FORORD DANSKE SLAGTERIER udgiver her en ny udgave af opslagsværket Udskæring og tilberedning af svinekød med fotos af de optimale

Læs mere

MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD

MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD ViDen VÆKST BaLanCe STeG KøD Rigtigt MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD STeG KøD rigtigt 1/5 Steg kød rigtigt Kød bliver tilberedt, så kødet: Bliver sikkert at spise Bliver nemmere at tygge Bliver lettere

Læs mere

OPSKRIFTER SALTIMBOCCAFARS MED PASTA. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 47 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER SALTIMBOCCAFARS MED PASTA. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 47 MESTERSLAGTERENS SALTIMBOCCAFARS MED PASTA 600 g hakket skinkekød 2 skiver røget skinke uden fedtkant 3 spsk. ost, f.eks. emmentaler 4 blade frisk salvie eller ½ tsk tørret 2 spsk. mel 10 g smør 1½ dl bouillon ¾ dl fløde

Læs mere

Kød. Indkøb, kødkvalitet og opbevaring. De kødtyper, der hovedsageligt anvendes i de danske køkkener, stammer fra tre slags husdyr:

Kød. Indkøb, kødkvalitet og opbevaring. De kødtyper, der hovedsageligt anvendes i de danske køkkener, stammer fra tre slags husdyr: Varekendskab Kød De kødtyper, der hovedsageligt anvendes i de danske køkkener, stammer fra tre slags husdyr: Kreaturer (kalv, ko). Får. Svin. Kødet fra disse dyr betegnes henholdsvis oksekød, kalvekød,

Læs mere

Opskrifter. Ovnbagte kåldolmer med skinkekød. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 39. mesterslagterens

Opskrifter. Ovnbagte kåldolmer med skinkekød. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 39. mesterslagterens Ovnbagte kåldolmer med skinkekød 600 g hakket skinkekød 200 g finthakkede champignoner 25 g smør 2 spsk. hvedemel 1 finthakket løg 100 g hytteost 1 tsk. groft salt 8 hvidkålsblade 1 liter vand 1 tsk groft

Læs mere

MESTERSLAGTEREN VI GRILLER STADIG LÆKRE GRILLOPSKRIFTER FYLDT MED SMAG

MESTERSLAGTEREN VI GRILLER STADIG LÆKRE GRILLOPSKRIFTER FYLDT MED SMAG MESTERSLAGTEREN VI GRILLER STADIG LÆKRE GRILLOPSKRIFTER FYLDT MED SMAG TILBUDENE GÆLDER FRA D. 25/08 TIL D. 06/09-2014 CÔTE DE BOEUF 2 stk Côte de boeuf Salt og peber. Dup kødet tørt og krydr det godt

Læs mere

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens Xl koteletter med varm kartoffelsalat 4 XL koteletter (svinekoteletter) 1 liter vand 1 kg skrabede nye kartofler Varm kartoffelsalat ¾ dl lagereddike 4 spsk. sirup friskkværnet peber 3 små, nye gulerødder

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 44-45

Indkøbsliste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 44-45 UGe 44-45 Indkøbsliste for at se mere. Ugepakken inderholder kødet 600 g hakket oksekød 700 g kalvemedister 600 g oksekød i tern 4 stk kalveschnitzler 8 kyllingespyd Øvrige indkøb: 1 pk bacon i tern 9

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

Opskrifter MED BLØDE LØG. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 50. mesterslagterens

Opskrifter MED BLØDE LØG. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 50. mesterslagterens DANSK HAKKEBØF MED BLØDE LØG 600 g hakket oksekød 4 løg skåret i tynde skiver 75 g smør/margarine 4 spsk mel 6 dl bouillon eller kartoffelvand Kulør Kogte kartofler og surt som asier, rødbeder, agurkesalat

Læs mere

IRMAS. Limousine KØD MED SMAG & DYREVELFÆRD. INSPIRATION til aftensmaden

IRMAS. Limousine KØD MED SMAG & DYREVELFÆRD. INSPIRATION til aftensmaden IRMAS Limousine KØD MED SMAG & DYREVELFÆRD INSPIRATION til aftensmaden Kød fra dyr, der har spist meget græs, har en mørkere farve end kød fra dyr, der ikke har spist græs. VIDSTE DU... 2 IRMAS LIMOUSINE

Læs mere

Vi producerer kød i pagt med naturen

Vi producerer kød i pagt med naturen Vi producerer kød i pagt med naturen Skallebølle tehus Vissenbjerg SKALLEBØLLE KØDKVÆG Kødpakke I: Kødpakker 1 stk. inderlår (ca. 3 kg) 1 stk. cuvette (ca. 2 kg) T-bone steaks (ca. 2 kg) 1 stk. mørbradhoved

Læs mere

Første opskrift er en rigtig kraftig ret, nemlig:

Første opskrift er en rigtig kraftig ret, nemlig: Side 1 af 7 Herunder følger en række madopskrifter, for hvorfor kun drikke kaffe, når kaffens dejlige, kraftige og krydrede smag kan bruges i forbindelse med madlavning? Hvis du kender en opskrift med

Læs mere

Mad kund skab Undervisningsforløb om oksekød og kødkvalitet

Mad kund skab Undervisningsforløb om oksekød og kødkvalitet Mad kund skab Undervisningsforløb om oksekød og kødkvalitet SIDE 2 Undervisningsforløb om oksekød og kødkvalitet Materialet er udviklet af Madkulturen med bidrag fra madkundskabslærere i Roskilde Kommune.

Læs mere

Mad kund skab Undervisningsforløb om oksekød og kødkvalitet

Mad kund skab Undervisningsforløb om oksekød og kødkvalitet Mad kund skab Undervisningsforløb om oksekød og kødkvalitet SIDE 2 Undervisningsforløb om oksekød og kødkvalitet Undervisningsforløb om oksekød og kødkvalitet SIDE 3 Materialet er udviklet af Madkulturen

Læs mere

8 lækre opskrifter på lam

8 lækre opskrifter på lam 8 lækre opskrifter på lam Lammeskank med mørk øl og lakrids 2 store eller 4 små lammeskanke ½ spsk. lakridspulver eller ½ lakridsrod 2 store mørke øl 8 fed hakket hvidløg 3 gulerødder i tern 1 løg i tern

Læs mere

DET FRANSKE HJØRNE. Opskrifter fra kokkeskolen. Courgette mousse. Fiskesuppe. Aioli. Opskrifter til ca. 10 personer

DET FRANSKE HJØRNE. Opskrifter fra kokkeskolen. Courgette mousse. Fiskesuppe. Aioli. Opskrifter til ca. 10 personer Opskrifter til ca. 10 personer Fiskesuppe 1 daurade eller fiskeben 2 løg 1 fennikel 1 ds flåede tomater 3 fed 3 spiseske olivenolie lidt safran lidt hvidvin 2 l vand Courgette mousse 1 courgette 1 spiseske

Læs mere

JULEMIDDAG. Flæskestegssovs. Optimér din sovs til julemiddagens med denne lækre opskrift på flæskestegssovs

JULEMIDDAG. Flæskestegssovs. Optimér din sovs til julemiddagens med denne lækre opskrift på flæskestegssovs Flæskestegssovs Optimér din sovs til julemiddagens med denne lækre opskrift på flæskestegssovs 1,5-2 kg svineben 3 stk. store løg 3-4 fed hvidløg 2 stk. gulerødder 0,5 stk. knoldselleri 3-4 kviste timian

Læs mere

LAMMEKØD FRA CHILE & NEW ZEALAND. Lam, let og lækkert. Opskrifter med lammekød. Opskrift på side 6.

LAMMEKØD FRA CHILE & NEW ZEALAND. Lam, let og lækkert. Opskrifter med lammekød. Opskrift på side 6. Lam, let og lækkert Opskrifter med lammekød LAMMEKØD FRA CHILE & NEW ZEALAND Opskrift på side 6. Vi har rejst jorden rundt for at finde det bedste lammekød Vores lammekød kommer fra New Zealand og Chile

Læs mere

OPSKRIFTER THAI NUDELSALAT MED BØNNER OG KÅL. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 33 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER THAI NUDELSALAT MED BØNNER OG KÅL. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 33 MESTERSLAGTERENS THAI NUDELSALAT MED BØNNER OG KÅL 200 g risnudler 2 fed hvidløg 1 rødløg 250 g kål, f.eks. spidskål eller hvidkål 150 g bønner 1 rød peberfrugt evt. 1 frisk chili 600 g hakket oksekød, ca. 10% fedt 4-6

Læs mere

Eriks Mad og Musik 29. september 2009 Europa rundt 3. og sidste del

Eriks Mad og Musik 29. september 2009 Europa rundt 3. og sidste del Eriks Mad og Musik 9. september 009 Europa rundt. og sidste del. del af den kulinariske Europarejse i juliprogrammet. del af den kulinariske Europarejse i augustprogrammet . og sidste del af den kulinariske

Læs mere

OPSKRIFTER OKSEKØDSTÆRTE. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 39 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER OKSEKØDSTÆRTE. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 39 MESTERSLAGTERENS OKSEKØDSTÆRTE 600 g oksekød 1-2 løg, i skiver 1-2 peberfrugter 1 lille ds. koncentreret tomatpuré 1 dl. vand salt, peber, merian 2 fed hvidløg 5 pl. Butterdej ca. 5 tomater 100-150 g reven ost. Svits løgene

Læs mere

OPSKRIFTER CHILI CON CARNE. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 03 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER CHILI CON CARNE. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 03 MESTERSLAGTERENS CHILI CON CARNE 800 g hakket oksekød 2 dåser Chili beans 1 dåse flåede tomater 4 fed hvidløg pillet og hakket 1 stort løg i tern 50 g mørk chokolade hakket 1 dl stærk sort kaffe 1 spsk. Chipotle pulver

Læs mere

Opskrifter. Risnudler med hakket oksekød og grøntsager. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 28. mesterslagterens

Opskrifter. Risnudler med hakket oksekød og grøntsager. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 28. mesterslagterens Risnudler med hakket oksekød og grøntsager 600 g hakket oksekød 150 g risnudler 2 fed hvidløg 1 rødløg 250 g kål fx spidskål eller hvidkål 150 g bønner 1 rød peberfrugt 1 frisk chili 4-6 spsk. sød chilisauce

Læs mere

Opskrifter. Kødboller i rød karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 27. mesterslagterens

Opskrifter. Kødboller i rød karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 27. mesterslagterens Kødboller i rød karry og kokosmælk 600 g hakket kalv og skinke 1-1½ tsk. salt ½ tsk. peber 2 æg 1 løg ½ hvedemel 1½ dl mælk fx letmælk 1 spsk. olie eller 15 g smør/margarine 1 tsk. rød karrypasta eller

Læs mere

BC Slagter sortiment. BC Catering Kolding A/S Kokbjerg 28 6000 Kolding Tlf. 76 32 18 00 Fax. 76 32 18 10 www.bcck.dk

BC Slagter sortiment. BC Catering Kolding A/S Kokbjerg 28 6000 Kolding Tlf. 76 32 18 00 Fax. 76 32 18 10 www.bcck.dk BC Slagter sortiment BC Catering Kolding A/S Kokbjerg 28 6000 Kolding Tlf. 76 32 18 00 Fax. 76 32 18 10 www.bcck.dk VuiV Oksekød Vi har en række oksekødsprodukter fra andre leverandører på lager. Danish

Læs mere

Opskrifter. Indbagt oksefars med salat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 46. mesterslagterens

Opskrifter. Indbagt oksefars med salat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 46. mesterslagterens Indbagt oksefars med salat 500 g hakket oksekød 2 løg 500 g friske champignoner Salt og peber 200 g butterdej 4 spsk. rapsolie Salat 4 tomater 1 agurk 2 peberfrugt 1 hovedsalat 1 ds majs Skyl champignon

Læs mere

Opskrifter. Marineret kyllingebryst med pasta. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 02. mesterslagterens

Opskrifter. Marineret kyllingebryst med pasta. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 02. mesterslagterens Marineret kyllingebryst med pasta og gorgonzola sovs 4 marinerede kyllingebryster 2 pakker frisk pasta ½ l madlavningsfløde 1 stykke Gorgonzola ost Fedtstof Lidt jævning Ruccula salat Flutes Steg kyllingebrysterne

Læs mere

GRILL. AMA-tips.d. - så er der mere ros til kokken

GRILL. AMA-tips.d. - så er der mere ros til kokken GRILL Se mange opskrifter pflere å AMA-tips.d k - så er der mere ros til kokken SAFTIG GRILLMAD MED LÆKRE MARINADER Duften af grill hører sommeren til, og mange danskere byder den tidlige sommer velkommen

Læs mere

OPSKRIFTER STEGT FLÆSK MED PERSILLESOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 27 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER STEGT FLÆSK MED PERSILLESOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 27 MESTERSLAGTERENS STEGT FLÆSK MED PERSILLESOVS 1 kg flæsk i skiver Persillesovs: 2 spsk. smør 2 spsk. hvedemel 5 dl mælk 1/2 øko citron, saft og skal herfra 2 håndfulde persille, finthakket Salt Sort peber, friskkværnet

Læs mere

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober 3 auberginer Salt Moussaka Lidt olie til stegning 1 hakket løg 2 fed fin hakket hvidløg 1 kg hakket lamme eller oksekød 1 dl rødvin 2 spsk tomatpure 1 nip sukker ¼ tsk stødt kanel 1 spsk frisk hakket oregano

Læs mere

----------------------- Ribbensteg. 1 stk. ribbensteg Groft salt Laurbærblad Hele peberkorn 1 løg ¾ l vand Fløde

----------------------- Ribbensteg. 1 stk. ribbensteg Groft salt Laurbærblad Hele peberkorn 1 løg ¾ l vand Fløde Gyroskoteletter med varm coleslaw 4 stk. gyroskoteletter 1 4 hvidkål (i fine strimler) 1 forårsløg (skåret i skiver) ½ dl sukker ½ dl eddike 1 ds. tørrede sellerifrø (efter smag) 1 tsk. salt ½ dl vindruekerneolie

Læs mere

OPSKRIFTER PARISERBURGER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 40 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER PARISERBURGER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 40 MESTERSLAGTERENS PARISERBURGER 600 g hakket oksekød 3 spsk. kapers 1 dl finthakkede syltede rødbeder 1 tsk. groft salt Friskkværnet peber 1 pasteuriseret æggeblomme 25 g smør 4 store burgerboller 1 dl grov sennepspickles

Læs mere

OPSKRIFTER SPAGHETTI MED KØDSOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 12 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER SPAGHETTI MED KØDSOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 12 MESTERSLAGTERENS SPAGHETTI MED KØDSOVS 600 g hakket oksekød 3 spsk. olivenolie 1 stk. stort løg 1 stk. gulerod 2 fed hvidløg 1 dåse flåede tomater 1 dl bouillon 1 tsk. oregano 1 tsk. basilikum 1 tsk. salt En smule peber

Læs mere

UDSKÆRING OG TILBEREDNING AF SVINEKØD. god mad med svinekød - ganske enkelt

UDSKÆRING OG TILBEREDNING AF SVINEKØD. god mad med svinekød - ganske enkelt UDSKÆRING OG TILBEREDNING AF SVINEKØD god mad med svinekød - ganske enkelt FORORD DANSKE SLAGTERIER udgiver her tredje udgave af opslagsværket Udskæring og tilberedning af svinekød Med fotos af de optimale

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: Mine yndlingsopskrifter i Eventyrhuset. Kære mor og far I Eventyrhuset får vi serveret meget forskellig mad, og jeg har nogle madretter, som jeg elsker, og spiser rigtig meget af. Jeg har løbende fået

Læs mere

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Uge 13 Mandag: Glaseret skinke med flødekartofler og karamelliserede løg 5 stk. kartofler 2 stk. løg 1 fed. hvidløg 1 stk. hønsebouillon terning 0,25 l fløde

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Balsamicomarineret oksefilet med balsamicocreme Oksefileten lægges i fryseren i ca. 3 timer. Når den er skalfrossen skæres den i tynde skiver med en laksekniv eller på pålægsmaskine.

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39 Uge 38-39 Indkøbsliste Ugepakken inderholder i denne uge 600 gram friskhakket oksekød 650 gram oksekødsgyros 8 stk. fadkoteletter 800 gram kyllingestrimler 2 glas champignon (evt. 500 g friske) 7 fed hvidløg

Læs mere

OPSKRIFTER MILLIONBØF MED KARTOFLER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 11 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER MILLIONBØF MED KARTOFLER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 11 MESTERSLAGTERENS MILLIONBØF MED KARTOFLER 600 g hakket oksekød 1 stort løg 1 lille dåse tomatpuré 3 spsk. mel Smør/margarine til stegning Salt og peber Vand Kulør Tilbehør Kartofler Pil og hak løget fint. Smelt og brun

Læs mere

Kokkelærens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Ovnbagt laks med squash og agurkedressing. kartofler. surt Kolde hasselbagte kartofler

Kokkelærens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Ovnbagt laks med squash og agurkedressing. kartofler. surt Kolde hasselbagte kartofler Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Kokkelærens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Nakkekotelet Broccoli og Espressostegt Spaghetti med stegte løgtærte med

Læs mere

ANDEBRYST OG MORKLER. ufs.com. Ingredienser: 5 andebryster 100 g smør 1 hvidløg Timian kvist

ANDEBRYST OG MORKLER. ufs.com. Ingredienser: 5 andebryster 100 g smør 1 hvidløg Timian kvist ANDEBRYST OG MORKLER 67251858 5 andebryster 100 g smør 1 hvidløg Timian kvist Morkler med kyllingefars: 40 friske/tørret morkler 1 kyllingebryst 20 g salt 150 g fløde 100 g æggehvider Hakket morkler 2

Læs mere

Opskrift og fremgangsmåde til 4 personer

Opskrift og fremgangsmåde til 4 personer Opskrift og fremgangsmåde til 4 personer Syltet gul vandel med mos af polaris, dild, brunet smør og citron, samt lbe-2. Saltet pighvar og østers Opskrift syltet gul vandel og mos af polaris, dild, brunet

Læs mere

ForAR. SOL 0g. lyse tider

ForAR. SOL 0g. lyse tider ForAR SOL 0g lyse tider Forord Lammekølle Lammeskank Lammeculotte Lammeryg Røget kylling Ovnstegt kylling Røget hamburgerryg Hamburgerryg kotteletter Æblesild Kødkvægstatar Culotte Oksehøjreb 3 4-5 6-7

Læs mere

Den 19. februar 2015. Danmarks bedste. v/rikke Kring

Den 19. februar 2015. Danmarks bedste. v/rikke Kring Den 19. februar 2015 Danmarks bedste v/rikke Kring www.mgi.dk Menu Gammeldaws Flæskesteg m/kartofler, brun sovs og hjemmelaver rødkål Lækkerier fra Kring chokoladekage af chokolade fra Ecuador med blødende

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Karrysuppe Pizza med Fiskefilet Hamburgerryg Omelet med med kylling fra

Læs mere

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer Lad dig bare friste Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer 400-500 g hakket oksekød 1 spsk. Knorr krydderblanding til Kød og Grill Becel flydende til stegning af bøfferne Rodfrugtmos: 3-4

Læs mere

Inspirationsmateriale. til. Arbejdsmarkedsuddannelse. 45680 Råvarer og grundtilberedning for ferskvareområdet

Inspirationsmateriale. til. Arbejdsmarkedsuddannelse. 45680 Råvarer og grundtilberedning for ferskvareområdet Inspirationsmateriale til Arbejdsmarkedsuddannelse 45680 Råvarer og grundtilberedning for ferskvareområdet Udviklet af: Claus Junker Holstebro tekniske Skole Claus William Hansen Holstebro tekniske Skole

Læs mere

Madplan nov. 1. Madværkstedets. Tunfrikadeller med pastasalat og dressing. Koteletter i fad med tomatsauce og ris

Madplan nov. 1. Madværkstedets. Tunfrikadeller med pastasalat og dressing. Koteletter i fad med tomatsauce og ris Madværkstedets nov. 1 Koteletter i fad med tomatsauce og ris Tunfrikadeller med pastasalat og dressing Culottesteg med stegte svampe, jordskokcreme og kartoffelbåde November 1 Dag 1 Koteletter i fad med

Læs mere

OPSKRIFTERNE AIDT SLAGTEHUS I/S

OPSKRIFTERNE AIDT SLAGTEHUS I/S OPSKRIFTERNE AIDT SLAGTEHUS I/S Roastbeef med krydderurtebrød-dressing Kære læser Vi overtog slagtehuset den 1. oktober 2008. Vi er begge udlært butiksslagtere, og har flere års erfaring fra mindre slagtehuse,

Læs mere

Opskrifter. Frikadeller med havregryn. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 35. mesterslagterens

Opskrifter. Frikadeller med havregryn. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 35. mesterslagterens Frikadeller med havregryn 600 g hakket skinkekød 1 lille revet/ finthakket løg 2 æg 1-2 dl havregryn Salt - peber Ca. 1 1/2 dl mælk eller lidt mindre vand olie, med en klat smør, til stegning Rør hakket

Læs mere

Opskrifter. Benløse fugle med selleri creme. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 21. mesterslagterens

Opskrifter. Benløse fugle med selleri creme. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 21. mesterslagterens Benløse fugle med selleri creme og gulerodssalat 6 benløse fugle 1 hakket løg ½ porrer i skiver 1 l kalv eller grøntsags fond 30 g fedt stof Sellericreme ½ knoldselleri ½ dl vand 2 dl fløde 8 gulerødder

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. med. Rugbrød med kylling og agurkesalat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. med. Rugbrød med kylling og agurkesalat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Spaghetti Kylling med Lakseruller Ribbensteg med med urtekødboller nye

Læs mere

Økologisk GEDEKØD. fra Stenalt Gods OPSKRIFTER

Økologisk GEDEKØD. fra Stenalt Gods OPSKRIFTER Økologisk GEDEKØD fra Stenalt Gods OPSKRIFTER Et naturligt liv Det omkring 700 år gamle gods, Stenalt, ligger ved Ørsted på Norddjursland. Hele bedriften blev omlagt til økologi i 1998. Gederne på Stenalt

Læs mere

OPSKRIFTER BOLLER I KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 03 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER BOLLER I KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 03 MESTERSLAGTERENS BOLLER I KARRY 600 g hakket skinkekød 1½ tsk. salt ½ tsk. peber 1 æg 1 løg ½-1 dl hvedemel 1-1½ dl mælk fx minimælk Karrysauce 1 løg 30 g smør/margarine 1-2 tsk karry 3 spsk mel 4 dl bouillon 1 syrligt

Læs mere

NytårsMåltidsKassen indeholder:

NytårsMåltidsKassen indeholder: NytårsMåltidsKassen indeholder: 1 oksefilet, 600 g Røget laks, 200 g 1 pakke Blå Kornblomst 1 pakke gedefriskost m. ramsløg 3 stk. piskefløde à ¼ l 2 bægre creme fraiche 18 % 2 citroner 5 bagekartofler

Læs mere

Et moderne slagtehus med respekt for traditionerne og godt gammeldags håndværk

Et moderne slagtehus med respekt for traditionerne og godt gammeldags håndværk Et moderne slagtehus med respekt for traditionerne og godt gammeldags håndværk Gudme Privatslagteri Teglværksvej 89 5884 Gudme Tlf. 62 25 10 81 www.gudmeprivatslagteri.dk Vi er gode til meget Vi er i ordets

Læs mere

Opskrifter. Grillet spyd med hakket oksekød, nye kartofler og chutney. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 29. mesterslagterens

Opskrifter. Grillet spyd med hakket oksekød, nye kartofler og chutney. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 29. mesterslagterens Grillet spyd med hakket oksekød, nye kartofler og chutney 600 g hakket oksekød 2 løg 1 bundt bredbladet persille 1 tsk. salt Peber 8 små træspyd 800 g nye kartofler Rabarberchutney ½ kg rabarber 4 bananskalotteløg

Læs mere

Opskrifter. Brændende kærlighed. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 38. mesterslagterens

Opskrifter. Brændende kærlighed. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 38. mesterslagterens Brændende kærlighed 1 kg bacon 4 store hakkede løg 1½ kg melede kartofler 1½ dl skummet- eller minimælk ½ tsk groft salt ½ dl klippet purløg 400 g syltede rødbeder 240 g rugbrød eller andet godt brød Kartoffelmos

Læs mere

OPSKRIFTER SPAGHETTI MED KØDSOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 13 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER SPAGHETTI MED KØDSOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 13 MESTERSLAGTERENS SPAGHETTI MED KØDSOVS 600 g hakket oksekød 2 spsk. olivenolie 50 g god røget bacon 3 kviste frisk timian (eller 1 1/2 tsk. tørret) 2 fed hvidløg, finthakket 2 løg, finthakket 2 glas rødvin 100 g finthakkede

Læs mere

Indkøbsvejledning til okse- og lammekød. godkendte landbrug kvalitetssikring sikkerhed for dig

Indkøbsvejledning til okse- og lammekød. godkendte landbrug kvalitetssikring sikkerhed for dig Indkøbsvejledning til okse- og lammekød godkendte landbrug kvalitetssikring sikkerhed for dig Specifikationer er vigtige 2 Detaljerede trinvise opskæringsspecifikationer for alle udskæringer i denne brochure

Læs mere

MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD

MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD VIDeN VæKsT BaLaNce KøD& SMaG MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD KøD & smag 1/10 Kød & Smag Kød er dyrenes muskler. Kød er bygget op af muskelfibre, der er sat sammen i bundter og omgivet af hinder, som

Læs mere

OPSKRIFTER KRYDREDE FRIKADELLER MED FLØDETOMATSAUCE OG PASTA. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 43 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER KRYDREDE FRIKADELLER MED FLØDETOMATSAUCE OG PASTA. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 43 MESTERSLAGTERENS KRYDREDE FRIKADELLER MED FLØDETOMATSAUCE OG PASTA 600 g hakket skinkekød 1 æg 1 dl hvedemel 1 dl skummetmælk 3 fed hvidløg 3 spsk. frisk oregano 3 spsk. frisk basilikum 1 tsk. salt ½ tsk. peber 150 g mozzarella

Læs mere

MESTERSLAGTEREN VINTERMAD

MESTERSLAGTEREN VINTERMAD MESTERSLAGTEREN VINTERMAD ØLBRAISERET NAKKEFILET 2 4 PERSONER INGREDIENSER: 1 kg Nakkefilet 100 g røget bacon 3 gulerødder 2 løg 1 porre 4 fed hvidløg 1 mørk øl (Ale eller lign) 1,5 kg kartofler 100 g

Læs mere

Opskrifter. Sommerfrikadeller. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 31. mesterslagterens

Opskrifter. Sommerfrikadeller. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 31. mesterslagterens Sommerfrikadeller 600 g hakket skinkekød 1 tsk salt ¼ tsk. peber 1 æg 1 lille løg 2 dl mælk eller vand 1 dl hvedemel 2 spsk. purløg 2 spsk. dild ¼- ½ rød peberfrugt 1 fed hvidløg evt. lidt Tabascosauce

Læs mere

Kokkelærens madplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Strimler af nakkekotelet. med. kartoffelskiver

Kokkelærens madplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Strimler af nakkekotelet. med. kartoffelskiver Aftensmad Madpakkeforslag Kokkelærens madplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Nakkekoteletter Klassisk med asparges æggekage med og kartofler bacon Laks fra i fredags med agurkedressing Strimler af

Læs mere

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 10 HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 10 HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG Bløde løg 10 g smør 4 zittauerløg i halve, tynde ringe (ca. 300 g) ½ tsk. groft salt 3 dl vand Hakkebøffer 15 g smør 600 g hakket oksekød ¼ tsk. groft salt friskkværnet peber

Læs mere

Stegt Berberi andebryst med sauce af østershat.

Stegt Berberi andebryst med sauce af østershat. Stegt Berberi andebryst med sauce af østershat. 4 andebryster. 200 g østershat ¼ p. fløde andefond hvidvin honning haricovert bønner brocoli asparges kartofler Start med at skære/trække skindet af brysterne

Læs mere

Ossobuco i hvidvin med tomater og oliven

Ossobuco i hvidvin med tomater og oliven Ossobuco i hvidvin med tomater og oliven Ossobuco i hvidvin med tomater og oliven Det skal du bruge (4 pers.) 2-4 pakker Ossobuco 1 tyk skive røget bacon Lidt hvedemel Olie til stegning 1 helt hvidløg

Læs mere

OPSKRIFTER FARSEREDE PORRER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 41 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER FARSEREDE PORRER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 41 MESTERSLAGTERENS FARSEREDE PORRER 3-4 porrer 600 g hakket svinekød 1 æg 1½ spsk. mel 1 dl havregryn Ca. 1 dl vand 1 tsk. salt ¼ tsk. peber 50 g rasp Lidt olie Porrerne skylles og renses. Skæres i stave på ca. 7 cm længde,

Læs mere

RØGEGRILL 3I1 BRUGERVEJLEDNING. HN 3966 Model AA248-CA0042. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference.

RØGEGRILL 3I1 BRUGERVEJLEDNING. HN 3966 Model AA248-CA0042. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. RØGEGRILL 3I1 HN 3966 Model AA248-CA0042 BRUGERVEJLEDNING Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. Vigtige forholdsregler Læs de følgende forholdsregler grundigt

Læs mere

Opskrifter 1900-1950

Opskrifter 1900-1950 Opskrifter 1900-1950 Når man skal forstå en gammel opskrift, må man vide, hvor meget de gamle mål er. Nedenstående tabel kan hjælpe dig med at omregne til moderne mål. En kvint Et lod Et pund En pægl En

Læs mere

Fup og fakta om tilberedning af kød

Fup og fakta om tilberedning af kød Fup og fakta om tilberedning af kød Ved orienteringsmøde/nytårskur på Axelborg torsdag den 4. og fredag den 5. januar 2007. Af Måltids- og ernæringschef Grethe Andersen - ga@danishmeat.dk Hvad er DMA?

Læs mere

Madlavning for finere mænd. Grill retter

Madlavning for finere mænd. Grill retter Grill retter Grill Ananas a la Cuba... 3 Baby spareribs med krydret æblecider marinade... 4 Choy Bau finger-steaks... 5 Fyldte tomater med ratatouille... 6 Grillet ananas med vaniljeis... 7 Grillet Laks...

Læs mere

er den måde, hvorpå vi meget dyrene, men jagt er og bliver naturpleje. Det, der er synd, snyde sigselv for en af det ikke mindst synd at

er den måde, hvorpå vi meget dyrene, men jagt er og bliver naturpleje. Det, der er synd, snyde sigselv for en af det ikke mindst synd at Alle opskrifter er til fire personer Mange synes, at det er synd at jage og skyde dyrene, men jagt er og bliver naturpleje. Det, der er synd, er den måde, hvorpå vi meget ofte behandler dyrene på deres

Læs mere

Opskrifter. i karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45. mesterslagterens

Opskrifter. i karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45. mesterslagterens Boller i karry 600 g hakket kalv- og skinkekød 1½ tsk. salt ½ tsk. peber 1 æg 1 løg ½-1 dl hvedemel 1-1½ dl mælk fx minimælk Karrysauce 1 løg 30 g smør/margarine 1-2 tsk. karry 3 spsk. mel 4 dl bouillon

Læs mere

Forloren hare med vildt sauce. 1 stk. forloren hare. 200 g ribsgele 1 l. sødmælk 100 g margarine 4 spsk. hvedemel 200 g Dana Blue Salt og peber Kulør

Forloren hare med vildt sauce. 1 stk. forloren hare. 200 g ribsgele 1 l. sødmælk 100 g margarine 4 spsk. hvedemel 200 g Dana Blue Salt og peber Kulør Forloren hare med vildt sauce. 1 stk. forloren hare 200 g ribsgele 1 l. sødmælk 100 g margarine 4 spsk. hvedemel 200 g Dana Blue Kulør Sæt haren i ovnen, ved 225 C i ca. ½ time. Sovs: Hæld sødmælk i en

Læs mere

ANDRE MÅDER AT FÅ VARM MAD PÅ

ANDRE MÅDER AT FÅ VARM MAD PÅ ANDRE MÅDER AT FÅ VARM MAD PÅ BRÆNDEBESPARENDE KOMFUR Har i begrænsede mængder brænde eller ønsker I at få mest mulig energi ud af træet, så kan det anbefales at bruge et brændebesparende komfur. Det er

Læs mere

2 Baggrunden for specifikationerne til udskæringerne

2 Baggrunden for specifikationerne til udskæringerne 2 Baggrunden for specifikationerne til udskæringerne Her kan du læse om ESS-FOOD's nummerbetegnelse ESS-FOOD's skærekrav Fremmedlegemer Ensretning af udskæringsnavne Svær, spæk, fedt eller talg? Metoder

Læs mere

Fiskefilet bon femme. 3 pers

Fiskefilet bon femme. 3 pers Fiskefilet bon femme 3 pers 3 fiskefileter Olie til at smøre med 30 g. Skalotteløg 100 g. Champignon/svampe ½ dl. Hvidvin 1 ½ dl. Vand Salt og peber Blond Roux (smør/mel) Ca. 1 ½ dl. Hollandaise 1 spsk.

Læs mere