Møde nr.: 7 Mødedato: 06. maj 2010 Mødevarighed: Mødested: Stensballegaard Golfklub Peter Sørensen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde nr.: 7 Mødedato: 06. maj 2010 Mødevarighed: Mødested: Stensballegaard Golfklub Peter Sørensen"

Transkript

1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 7 Mødedato: Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Stensballegaard Golfklub Peter Sørensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Temadrøftelse vedr. idrætsområdet i Horsens Kommune 2 KU Budgetforslag 2011 og overslagsårene KU Udvalgsplan, Kulturudvalget, 2011, udkast til indsatsområder 4 KU Benyttelse af kunstgræsbaner 5 KU Århus Kulturby 2017, orientering om det hidtidige og kommende arbejde 6 KU Brugs- og samarbejdsaftale mellem Horsens Håndboldklub a/s og Horsens Kommune 7 KU Brugs- og samarbejdsaftale mellem AC Horsens og Horsens kommune 8 KU Brugs- og samarbejdsaftale mellem arrangører og Horsens Kommune vedr. store kulturelle arrangementer og koncerter på Forum Horsens Stadion 9 KU Tilskud til kulturelle formål, sammenlægning af puljer og forslag til nye retningslinier 10 KU Håndværker- og Industriforeningens Sangkor, ansøgning om tilskud til besøg af Moss Sangforening 11 KU Natur & Ungdom, ansøgning om tilskud til guidede ture på "Skovens Dag" 12 KU Musikkens Udviklingspulje 2010, 2. ansøgningsrunde 13 KU Spil Dansk Dagen 2010, ansøgning om tilskud 14 KU Det' for børn, børnekulturkalender, ansøgning om tilskud 15 KU Kulturudvalget 2010, orientering

2 Side 2/25 1 KU Temadrøftelse vedr. idrætsområdet i Horsens Kommune Temadrøftelse vedr. idrætsområdet i Horsens Kommune. Sagen afgøres af Kulturudvalget. Direktionen indstiller, at Kulturudvalget drøfter sagen. Idrætspolitikken optages til debat på dagsordenen. Kulturudvalget besluttede på sit møde den 11. februar 2010 at afsætte tid til en temadrøftelse vedr. idrætsområdet i Horsens Kommune. Horsens Kommunes eksisterende idrætspolitik er vedtaget den 19. december 2006.

3 Side 3/25 2 KU Budgetforslag 2011 og overslagsårene Drøftelse af budget 2011 og overslagsårene Direktionen indstiller, at Kulturudvalget drøfter sagen. Drøftet. Drøftelse af budget 2011 og overslagsårene Med henblik på vedtagelse af budgetforslag for 2011 og overslagsår den 20. maj 2010 vil kulturafdelingen og kulturinstitutioner i relation til budget 2011 på mødet orientere om kultur- og fritidsområdet generelt arrangementsområdet biblioteksområdet området haller og idrætsanlæg, herunder Forum Horsens museumsområdet musikområdet teaterområdet folkeoplysningsområdet. Museumschef Anne Bjerrekær, museumschef Claus Hagedorn-Olsen, bibliotekschef Lisbeth Christensen, leder af Musikstedet Jeppe Vind, leder af Komediehuset Jan Torp, musikskoleleder Jørn Steffensen og direktør Jørn Juul er inviteret til at deltage i mødet fra kl. 10.

4 Side 4/25 3 KU Udvalgsplan, Kulturudvalget, 2011, udkast til indsatsområder I henhold til den vedtagne model for udarbejdelse af udvalgsplaner fremsendes forslag til indsatsområder for Kulturudvalgets udvalgsplan 2011 med henblik på en drøftelse i relation til budget Sagen afgøres af Kulturudvalget. Direktionen indstiller, at Kulturudvalget drøfter indsatsområderne. Drøftet. Direktionen i Horsens Kommune ønsker at sikre helhed og sammenhæng på tværs af budgetlægning og udvalgsplanlægning. Direktionen har derfor besluttet, at der foretages en årlig temadrøftelse i fagudvalgene med henblik på forberedelse af det kommende års udvalgsplan og budget. Formålet med temadrøftelsen er: Overordnet drøftelse af indsatser og prioriteringer på fagudvalgets område Årligt samlet overblik over indholdet i Udvalgets ansvarsområder Forberedelse af næste års udvalgsplan Forventningsafstemning mellem det politiske og det administrative niveau. Prioriteringer og indsatser drøftes inden for rammen af årets budget. De foreslåede indsatsområder er: Creative Academy - undervisnings- og uddannelsesmuligheder for børn og for unge med talent og potentiale indenfor skabende kunst Det skæve og det sublime - events og helårsattraktioner, understøtte vækstlag Den levende by - bymiljøer for kreative mennesker samt muligheder for bevægelse og oplevelser i byrummet Vi løfter i flok - udbygge og udvikle kulturtilbud, hvor borgere involveres og motiveres til at være aktive.

5 Side 5/25 Creative Academy Det har stor betydning for børns udvikling, at de får lov til at udfolde sig kreativt og kunstnerisk. Samtidig lærer man færdigheder som at samarbejde og at udvise ansvarlighed, når man f.eks. er med i et musikskolekor eller en børneteaterforestilling. Færdigheder som er helt nødvendige for vores samfund. Færdigheder der skal gøre det muligt at imødekomme de krav, vi står overfor i de kommende årtier. For eksempel kravet om at have et innovativt erhvervsliv for at klare sig i den stadigt mere globaliserede økonomi. Som ung er man nået dertil, hvor man både kan noget, og gerne vil vise andre, hvad man kan. Horsens skal gøre det muligt for unge at vise, hvad de kan. Og vi skal gøre det muligt at blive endnu bedre. Det skæve og det sublime Horsens har som mål at få flere indbyggere. Derfor skal vi tiltrække par, der kan lide store byer som København og Århus, men som samtidig gerne vil have, at deres børn vokser op i et hus med have. Der er vi i konkurrence med Vejle, Randers og Kolding. For at vinde den konkurrence er det vigtigt, at vi ikke bliver endnu en by i provinsen. I stedet skal vi være den funky forstad i det østjyske bybånd. Det kræver, at vi er klar til at rumme de skæve, anderledes og store oplevelser. Den levende by Kunst og kulturelle oplevelser opleves først som rigtigt interessante, når man får noget andet eller mere end det, man er vant til. Det er nødvendigt at sprænge rammerne. Blandt andet ved at få kunsten ud på byens største scene, den mellem alle husene. På den måde kan vi bidrage til at skabe byliv. Der er også et udbredt ønske om at kunne dyrke idræt andre steder end de sædvanlige haller og fodboldbaner. Man kan også sprænge rammer, når institutioner der ikke er vant til det, begynder at samarbejde. Vi løfter i flok! Kultur og kunstoplevelser skal ikke altid være en passiv oplevelse, hvor man står og ser på. Der skal være oplevelser, hvor man engageres og involveres. Derfor skal kulturlivet i Horsens udstede en åben invitation til alle: Kom og vær med!

6 Side 6/25 4 KU Benyttelse af kunstgræsbaner I forbindelse med etablering af kunstgræsbaner i Horsens Kommune skal der fastlægges retningslinier for benyttelse af banerne. Sagen afgøres af Byrådet. Direktionen indstiller,. at der godkendes takster og retningslinier for benyttelse af kunstgræsbaner jf. bilag, dateret at foreninger, der anvender egne foreningsmidler til etablering af kunstgræsbane, får mulighed for at "afskrive" de investerede midler ved benyttelse af banen for en periode efter en nærmere aftalt model. Tidligere beslutning Kulturudvalg den 8. marts 2010 kl Sagens behandling udsattes. Peter Sørensen deltog ikke i sagens behandling. Kulturudvalg den 25. marts 2010 kl Kulturudvalget besluttede, at - godkende takster og retningslinier for benyttelse af kunstgræsbaner jv. bilag, dateret med en enkelt tilføjelse - foreninger, der anvender egne foreningsmidler til etablering af kunstgræsbane, får mulighed for at "afskrive" de investerede midler ved benyttelse af banen for en periode efter en nærmere aftalt model - anmode om Folkeoplysningsudvalgets bemærkninger inden fremsendelse til byrådets godkendelse. Andreas Boesen og Lene Offersen deltog ikke i mødet.

7 Tiltrådt med en enkelt ændring. Side 7/25 Der skal være ensartede vilkår for benyttelse af kommunens boldbaner for idrætsforeningerne i kommunen. Banerne kan stilles gratis til rådighed for foreningerne, eller der kan opkræves et gebyr for benyttelse af banerne. Omfanget af benyttelsen af banerne kendes ikke på forhånd, og det kan ikke med sikkerhed vurderes, hvor store indtægterne i tilfælde af gebyropkrævning vil være. Der er endvidere en sammenhæng imellem prisniveau og efterspørgsel efter baner. Der opkræves idag et gebyr for benyttelse af kunstgræsbanen på Forum Horsens Stadion. Det foreslås, at ordningen også indføres i forhold til kommende kunstgræsbaner i kommunen dog således, at foreninger, der anvender foreningens egne midler til etablering af kunstgræsbane, kan "afskrive" disse midler i relation til benyttelse af banen efter en nærmere fastlagt model. Det foreslås endvidere, at der udarbejdes retningslinier for tildeling af træningstid på kunstgræsbaner i vinterperioden i relation til de anlæg, hvor Horsens Kommune finansierer anlæggene helt eller delvist. For at foreningerne kan planlægge vedr. etablering, drift og benyttelse af banerne foreslås det, at Kulturudvalget træffer beslutning om retningslinier for benyttelse af banerne (+/- gebyr samt træningstider), og at Kulturudvalgets beslutning vedr. drift af kunstgræsbaner meddeles foreningerne samtidig med information om beslutning vedr. etablering af baner. Sagen blev behandlet på Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. april Folkeoplysningsudvalget har ingen bemærkninger til sagen.

8 5 KU Århus Kulturby 2017, orientering om det hidtidige og kommende arbejde Side 8/25 Horsens Byråd besluttede den 23. juni 2009 at samarbejde med Århus Kommune om Århus' forsøg på at blive Europæisk Kulturhovedstad i Der orienteres om det forløbne arbejde og den kommende proces. Sagen afgøres af Byrådet. Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. en tiltrådtes. Århus Kommune inviterede i 2009 Horsens, Herning, Holstebro, Viborg, Randers og Silkeborg til et regionalt samarbejde om Århus forsøg på at blive Europæisk Kulturhovedstad i Samarbejdet skal styrke bl.a. kultursektoren, turisme, kreative erhverv og internationalt samarbejde i den midtjyske region. Horsens Byråd besluttede den 23. juni 2009 at indgå i samarbejdet med Århus Kommune. Processen er delt i en række faser. Først har Århus Kommune udviklet projektet. Derefter har de igangsat en omfattende kortlægning af kulturlivet i Århus og Region Midtjylland. Denne fase nærmer sig nu sin afslutning. Projektet går nu over i en visionsfase. Århus 2017-sekretariatet forventer, at Århus Byråd inden sommerferien vil godkende visioner for projektet, der kan anvendes som udgangspunkt ved afvikling af en række visionsseminarer. Visionerne tænkes tematisk, f.eks. "leg og læring", "kunst og nye medier", "bæredygtighed" osv. Efter visionsseminarerne følger en programfase, hvor der skal udarbejdes et programudkast, der indeholder valgte temaer og koncepter, en skitse til konkrete aktiviteter og strukturering af aktiviteter både op til kulturåret og i selve kulturåret. Programudkastet skal være afleveret senest 1. juni Herefter vil EU's bedømmelsekomite (med både danske og internationale repræsentanter) tage stilling til, hvilke byer, der vil gå videre i processen. Bedømmelseskomiteen vil pege på områder, man skal arbejde videre med.

9 Side 9/25 Dette vil føre til en udbygget ansøgning, der skal afleveres senest 2. juni Herefter bestemmes det hvilken dansk by, der skal være Europæisk Kulturhovedstad i Århus har som princip for hele ansøgningsfasen, at den skal foregå åbent, så samarbejdskommuner, borgere og væsentlige partnere bliver inddraget. Kortlægningen af kulturlivet i Århus og Region Midtjylland har berørt Horsens på en række områder. I øjeblikket er to grupper af oplevelsesøkonomistuderende fra Århus Universitet ved at undersøge specifikke områder i Horsens Midtby og udarbejde forslag til, hvordan man kan få en bedre oplevelse på de steder. Der er udarbejdet to store rapporter om hhv. de kreative erhverv og kunstnernes vilkår i Region Midtjylland. Undersøgelserne har givet interessante oplysninger om udviklingspotentialer for kunstnere og kreative erhverv. Rapporten om kreative erhverv i Region Midtjylland indeholder dog en meget interessant opgørelse af antal kreative virksomheder i forskellige kommuner. Hovedresultaterne fremgår af den nedenstående tabel. Som det ses har Horsens færre kreative virksomheder end sammenlignelige kommuner. En gennemgang af de underliggende tal viser, at de enkelte virksomheder også har færre medarbejdere end i de andre kommuner. I alt Arkitektvirksomhed Indretningsdesign Produkt design Grafisk design Reklamebureauer PR og kommunikation Herning Randers Silkeborg Skanderborg Viborg Horsens Den mest omfattende kortlægning af kulturlivet i Horsens er dog sket gennem afholdelse af en SWOT-workshop den 26. november. Her blev styrker, svagheder, muligheder og trusler for kulturlivet i Horsens kortlagt. I workshoppen deltog 49 personer fra kulturlivet i Horsens. De behandlede temaerne kulturarv, kunst, kreative erhverv, den fysiske by, mangfoldighed og ungdom. Analysen peger på, at den fælles bevidsthed om, at man har udviklet sig fra industriby med blakket omdømme til moderne kulturby er en stor styrke for byen. Byens kulturliv nyder også gavn af mange frivillige og af, at der er gode netværk i byen. Samtidig er placeringen tæt ved vand og skov og tæt på både Århus og Trekantsområdet en stor fordel.

10 Side 10/25 Ved svagheder peges der på, at byen har en begrænset størrelse. Der efterlyses mod og vilje til at skeje ud. I vores egne hoveder er vi stadig en fattig by med de begrænsninger, det giver. Der er mangel på "hverdagskultur", der sker ikke så meget en hverdag efter 18. Endvidere nævner mange, at det er et problem, at VIAs studerende ikke er inddraget i byens aktiviteter. Som fremtidige muligheder nævnes, at midtbyen og havnen kan gøres til en levende del af byen. Fængslet nævnes også som en stor mulighed. Der peges på muligheden for at skabe midlertidige projekter på de områder, hvor vi venter på, at store projekter bliver sat i gang, f.eks. Slagterigrunden. Selv om der i forvejen er et godt samarbejde, nævnes det af flere, at der er muligheder i at skabe nye samarbejder. Som fremtidige trusler peger mange på, at de frivillige og ildsjælene kan brænde ud. Det fulde referat af swot'en og et notat om de væsentligste hovedlinjer i swot'en er vedlagt som bilag. Århus forventes at udarbejde en samlet rapport om SWOT-analyserne i Randers, Silkeborg, Viborg, Holstebro, Herning og Horsens. Denne vil blive fremsendt til Kulturudvalget. Som det fremgår erder allerede betydelige resultater for Horsens af at deltage i Århus arbejde med at blive europæisk kulturby. Kortlægningen har peget på væsentlige forhold, som bør indgå i de kommende års arbejde med at udvikle Horsens. I særdeleshed kan den indgå i arbejdet med at udvikle en kulturstrategi for Horsens. Kulturafdelingen vil deltage i den kommende visionsfase og arbejde aktivt for, at både ansøgningsfasen og en eventuel afholdelse af kulturbyen i Århus i givet fald vil få en væsentlig og konkret positiv betydning for Horsens.

11 Side 11/25 6 KU Brugs- og samarbejdsaftale mellem Horsens Håndboldklub a/s og Horsens Kommune Forslag til Brugs- og Samarbejdsaftale mellem Horsens Håndboldklub a/s og Horsens Kommune. Sagen afgøres af Byrådet. Direktionens indstilling vil foreligge til mødet. Sagens behandling udsattes. Horsens Håndboldklub a/s blev stiftet med virkning fra , og der skal indgås en brugs- og samarbejdsaftale vedr. Horsens Håndboldklub a/s' anvendelse af Forum Horsens. Det forventes, at der kan fremsendes aftaleudkast til kulturudvalgsmødet. Eftersendes.

12 7 KU Brugs- og samarbejdsaftale mellem AC Horsens og Horsens kommune Forslag til Brugs- og samarbejdsaftale mellem AC Horsens og Horsens Kommune. Sagen afgøres af Byrådet. Side 12/25 Direktionens indstilling vil foreligge til mødet. Sagens behandling udsattes. AC Horsens tog det nye Forum Horsens Stadion i brug pr Der skal indgås en brugs- og samarbejdsaftale vedr. AC Horsens brug af Stadion. Det nye stadion stod delvist færdig pr og ved start på fodboldsæsonen 2010/2011 vil Stadion stå helt færdigt. Der er derfor forslag om én pris for perioden , (hvor loungen ikke var etableret), en forhøjet pris for perioden (med delvis færdig lounge) og en endelig pris, som gælder fra d , hvor alle dele af Stadion står færdig. I Horsens Kommunes budget 2010 og overslagsår er der indarbejdet en lejeindtægt fra AC Horsens på 1 mio. kr. (2009-niveau) i henhold til tidligere aftale. Det forventes, at der kan fremsendes aftaleudkast til kulturudvalgsmødet. Eftersendes.

13 Side 13/25

14 Side 14/25 8 KU Brugs- og samarbejdsaftale mellem arrangører og Horsens Kommune vedr. store kulturelle arrangementer og koncerter på Forum Horsens Stadion Forslag til Brug- og Samarbejdsaftale mellem arrangør og Horsens Kommune vedr. store kulturelle arrangementer og koncerter på Forum Horsens Stadion. Sagen afgøres af Byrådet. Direktionens indstilling vil foreligge til mødet. Sagens behandling udsattes. Forum Horsens Stadion kan tages i brug til store kulturelle arrangementer og koncerter pr I denne forbindelse skal der indgås aftale mellem Horsens Kommune og arrangører på Stadion. Det forventes, at der kan fremsendes aftaleudkast til kulturudvalgsmødet. Eftersendes.

15 9 KU Tilskud til kulturelle formål, sammenlægning af puljer og forslag til nye retningslinier Side 15/25 På Økonomiudvalgets møde den 22. juni 2009 blev det besluttet, at puljen "Tilskud efter ansøgning" fra 2010 skulle overføres til Kulturudvalgets område og administreres af Kulturafdelingen. Kulturafdelingen foreslår, at puljen lægges sammen med Kulturpuljen og fremsender forslag til nye retningslinier for puljen. Sagen afgøres af Kulturudvalget. Direktionen foreslår, at puljen "Tilskud efter ansøgning" sammenlægges med Kulturpuljen, og at de fremsendte reviderede retningslinier for Kulturpuljen vedtages. en tiltrådtes. På Økonomiudvalgets møde den 22. juni 2009 blev det besluttet, at puljen "Tilskud efter ansøgning" fra 2010 skulle overføres til Kulturudvalgets område og administreres af Kulturafdelingen. Puljen var i 2009 på kr. Det blev samtidig vedtaget, at der fremover skulle ydes et fast årligt tilskud på kr. af puljebeløbet til vedligeholdelse af blomsterhaven ved Boller Slot. Kulturafdelingen foreslår, at det resterende puljebeløb lægges sammen med Kulturpuljen og fremsender forslag til nye retningslinier for puljen.

16 Side 16/25

17 10 KU Håndværker- og Industriforeningens Sangkor, ansøgning om tilskud til besøg af Moss Sangforening Side 17/25 I brev af 12. april 2010 ansøger Jørgen Møller, Håndværker- og Industriforeningens Sangkor, om et tilskud til et besøg af Moss Sangforening i forbindelse med korets 160 års jubilæum. Sagen afgøres af Kulturudvalget. Direktionen indstiller, at der bevilges et tilskud på kr. fra kontoen Kulturpuljen 2010 til arrangementet. en tiltrådtes. I brev af 12. april 2010 ansøger Jørgen Møller, Håndværker- og Industriforeningens Sangkor, om et tilskud til et besøg af Moss Sangforening i forbindelse med korets 160 års jubilæum. Håndværker- og Industriforeningens sangkor har tidligere besøgt det norske kor i Horsens Kommunes venskabsby Moss. De to kor giver koncert sammen med to andre kor fra hhv. Vejle og Skanderborg i Vor Frelsers Kirke lørdag den 21. august Koret forventer at have udgifter for kr. til arrangementet, og de ansøger om støtte til bl.a. markedsføring af koncerten. Der resterer kr. på kontoen Kulturpuljen 2010.

18 Side 18/25 11 KU Natur & Ungdom, ansøgning om tilskud til guidede ture på "Skovens Dag" I mail af 31. marts 2010 ansøger Annette Rask Krogsøe, Natur & Ungdom, på vegne af en kreds af kulturelle aktører, om et tilskud til tre guidede historiefortællerture på Sukkertoppen på Skovens Dag den 9. maj Sagen afgøres af Kulturudvalget. Direktionen indstiller, at der bevilges et tilskud på kr. fra kontoen Kulturpuljen 2010 til det ansøgte formål. en tiltrådtes. I mail af 31. marts 2010 ansøger Annette Rask Krogsøe, Natur & Ungdom, på vegne af en kreds af kulturelle aktører - BestigBjerge.dk, Oplev Søhøjlandet, foreningen Natur & Ungdom og Gode historier i Søhøjlandet - om et tilskud på kr. til tre guidede historiefortællerture på Sukkertoppen i forbindelse med Skovens Dag den 9. maj Sukkertoppen er én af de 15 bakketoppe, der indgår i projektet BestigBjerge.dk, som er et projekt opstået i samarbejde mellem Oplev Søhøjlandet, Horsens Kommune, Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune. BestigBjerge.dk omtaler 15 bakketoppe med optegnede ruter og skjulte koder til brug for en konkurrence om at bestige flest højdemeter. Der er fem bakketoppe i hver af de tre kommuner. Der resterer kr. på kontoen Kulturpuljen 2010.

19 Side 19/25 12 KU Musikkens Udviklingspulje 2010, 2. ansøgningsrunde Der er modtaget én ansøgning til Musikkens Udviklingspuljes 2. ansøgningsrunde den 1. april Ansøgningen er fra Musikforeningens Mosstock, der ansøger om kr. til festivalaktiviteter i forbindelse med Mosstock Festvial 2010, der finder sted 29. juli-1. august. Sagen afgøres af Kulturudvalget. Direktionen indstiller, at ansøgningen ikke imødekommes, da den ikke opfylder retningslinierne for Musikkens Udviklingspulje. en tiltrådtes. Der er modtaget én ansøgning til Musikkens Udviklingspuljes 2. ansøgningsrunde den 1. april Ansøgningen er fra Musikforeningen Mosstock, der søger om kr. til festivalaktiviteter i forbindelse med Mosstock Festivalens 40 års jubilæum. Foreningen ønsker at skabe 70'erstemning på festivalen i anledning af jubilæet ved hjælp af udsmykning, personalebeklædning, lyssætning og publikumsworkshops. Der resterer kr. på kontoen Musikkens Udviklingspulje 2010.

20 Side 20/25 13 KU Spil Dansk Dagen 2010, ansøgning om tilskud Kulturafdelingen ansøger om et tilskud på kr. til arrangementer og markedsføring i forbindelse med Spil Dansk Dagen den 28. oktober Sagen afgøres af Kulturudvalget. Direktionen indstiller, at der bevilges et tilskud på kr. fra kontoen Musikpuljen en tiltrådtes. I 2010 kan Spil Dansk Dagen fejre sit 10 års jubilæum. Siden 2001 har den sidste torsdag i oktober været dansk musiks festdag, og det er blevet markeret over hele landet. Bag Spil Dansk Dagen står KODA samt en lang række af musiklivets interesseorganisationer. Horsens Kommune har deltaget i fejringen af Spil Dansk Dagen hvert år siden 2002, hvor Horsens vandt prisen som Årets Spil Dansk Kommune i en konkurrence, der de første år var en del af konceptet. Kulturafdelingen har gennem årene stået for at opfordre kommunens musikliv, virksomheder og institutioner til at medvirke på dagen, og har med tilskud fra Kulturudvalget stået for markedsføring af dagens aktiviteter. Spil Dansk Dagen er efterhånden blevet en tradition for mange musikaktører, fra børnehavebørn til lokalcentre i Horsens. I 2010 har Spil Dansk Dagen 10 års jubilæum, og i den anledning ønsker man fra centralt hold at bidrage til fejringen i de mest aktive Spil Dansk Kommuner, her i blandt Horsens. Det betyder, at Horsens Kommune får en såkaldt "kommunepakke", der rummer bl.a kr. til koncerter, komponistbesøg på to af kommunens skoler, en hjemmeside til programinformation m.m. Kulturafdelingen vil gerne fortsætte den positive udvikling af Spil Dansk Dagen i Horsens Kommune og søger derfor om et tilskud på kr. til arrangementer og markedsføring. Ønsket er at lave aktiviteter, der dækker alle aldersgrupper, at udvikle samarbejdet med folkeskolernes musiklærere og som tidligere at levere den helt særlige Spil Dansk Event, der bliver lagt mærke til som tidligere, hvor "Det syngende Telegram" og andre tiltag har givet positiv opmærksomhed, også ud over kommunens grænser.

21 Side 21/25 I 2009 blev der bevilget et tilskud på kr. til Spil Dansk Dagen fra Kulturpuljen. Der resterer kr. på kontoen Musikpuljen 2010.

22 Side 22/25 14 KU Det' for børn, børnekulturkalender, ansøgning om tilskud Kulturafdelingen fremsender et forslag om en sammenlægning af de to børnekulturelle udgivelser, "Det' for børn" og "Ferieaktiviteter for børn og unge", til én tryksag der udgives tre gange om året. Der søges om et tilskud på kr. til det næste års udgivelser, heraf kr. i Sagen afgøres af Kulturudvalget. Direktionen indstiller, at der bevilges et tilskud på kr. fra kontoen Kulturpuljen 2010 samt et tilskud på kr. fra kontoen Kulturpuljen 2011 til tre udgaver af den nye "Det' for børn"-folder. en tiltrådtes. Kulturafdelingen fremsender forslag om en sammenlægning af de to udgivelser, "Det for børn", som er udkommet to gange om året, og "Ferieaktiviteter for børn og unge", som er udkommet tre gange om året i forbindelse med skolernes vinter-, efterårs- og sommerferie. Kulturafdelingen har udgivet ferieaktivitetsfoldere siden vinterferien Folderne har været annoncørfinansieret og er blevet distribueret ud til alle kommunens skoleelever. Folderne er løbende blevet mere og mere fyldige. Omtale i folderen har kostet 900 kr. for den enkelte annoncør. Børnekulturkalenderen "Det' for børn" er udkommet i september 2009 og i januar 2010 på forsøgsbasis. Kulturudvalget ydede et tilskud på kr. fra Kulturpuljen 2009 til de to foldere, der i øvrigt var annoncørfinansierede. Prisen for kalenderomtale har været 500 kr. pr. annoncør. "Det' for børn" er en børnekulturkalender, der omtaler alle typer af aktiviteter og arrangementer, der ikke kræver tilmelding for en sæson, fik en meget positiv modtagelse, både hos annoncører og hos børnefamilier. Den er distribueret til alle kommunens skolebørn samt børnehaver. I lyset af at der er en høj grad af overlapning mellem såvel arrangører som perioder i de to foldere, foreslår Kulturafdelingen, at folderne fremover smelter sammen til én tryksag med navnet "Det' for børn", der udkommer tre gange årligt og dermed dækker hele kalenderåret. Det vil betyde øget synlighed for de børnekulturelle arrangører og forhindre, at der er

23 Side 23/25 arrangementer, der ikke kan få kalenderomtale. Desuden vil det kræve færre ressourcer i Kulturafdelingen at redigere tre frem for fem foldere. Fremover vil det koste 600 kr. for en annoncør at få omtale i kalenderen. Kulturafdelingen søger om et tilskud på kr. til det første års udgivelser af den nye udgave af "Det' for børn" og vil derefter evaluere tryksagen og modtagelsen af den. Der resterer kr. på kontoen Kulturpuljen 2010.

24 Side 24/25 15 KU Kulturudvalget 2010, orientering Kulturdirektøren orienterer. - Tilladelse til indkøb af stof til middelalderfestivalboder (ca kr.) blev givet af udvalget. - Tilladelse til opstilling af skulptur af Angus Young foran Forum Horsens blev givet af udvalget. - Horsens Skolebio takker for tilskud fra Kulturudvalget. - Uddelt på mødet. - Rapport fra Udvalget om folkebibliotekerne i vidensamfundet. - Uddelt på mødet. Kulturdirektøren orienterer: Horsens Sejlklub, Morten Fjerbæk takker Kulturudvalget for støtte til DMarrangement for H-både i dagene juli Kulturudvalget inviteres i samme tidsrum på sejltur, såfremt det har interesse. Horsens Petanque-klub er den 23. april 2010 administrativt bevilget et tilskud på kr. til afholdelse af et kommunemesterskab i petanque. Orientering om Europæiske Middelalderfestival Pressemateriale vedr. Kultuhverv. - Uddeles på mødet.

25 Side 25/25 Saliem H. Bader Underskrift Helle Frost Underskrift Jørgen Korshøj Underskrift Dorthe Mogensen Underskrift Andreas Boesen Underskrift Lone Ørsted Underskrift Lene Offersen, Byrådet Underskrift Kristian Dyhr Underskrift

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Ferie og Musik på Endelave, ansøgning om tilskud

Læs mere

Møde nr.: 07 Mødedato: 09. juni 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, lokale 1

Møde nr.: 07 Mødedato: 09. juni 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, lokale 1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 07 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-16.40 Fraværende: Mødested: Rådhuset, lokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Forum Horsens Fonden, årsrapport 2010 2 KU Billedskolen,

Læs mere

Møde nr.: 07 Mødedato: 09. juni 2011 Mødetid: Mødested: Rådhuset, lokale 1

Møde nr.: 07 Mødedato: 09. juni 2011 Mødetid: Mødested: Rådhuset, lokale 1 Dagsorden Kulturudvalg Møde nr.: 07 Mødedato: 09. juni 2011 Mødetid: 14.30 Mødested: Rådhuset, lokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Forum Horsens Fonden, årsrapport 2010 2 KU Billedskolen,

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dorthe Mogensen, Tommy Lund Christensen

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dorthe Mogensen, Tommy Lund Christensen REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-16.10 Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dorthe Mogensen, Tommy Lund Christensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Musikpuljen

Læs mere

Møde nr.: 5 Mødedato: 25. marts 2010 Mødevarighed: Mødested: Horsens Kunstmuseum Andreas Boesen, Lene Offersen, Byrådet

Møde nr.: 5 Mødedato: 25. marts 2010 Mødevarighed: Mødested: Horsens Kunstmuseum Andreas Boesen, Lene Offersen, Byrådet REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-16.35 Fraværende: Mødested: Horsens Kunstmuseum Andreas Boesen, Lene Offersen, Byrådet Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Regnskab 2009,

Læs mere

Møde nr.: 06 Mødedato: 19. maj 2011 Mødevarighed: 14.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Andreas Boesen, Kristian Dyhr

Møde nr.: 06 Mødedato: 19. maj 2011 Mødevarighed: 14.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Andreas Boesen, Kristian Dyhr REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 06 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Andreas Boesen, Kristian Dyhr Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Lund IF, idrætsanlæg 2 KU

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødetid: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødetid: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Dagsorden Kulturudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 10. oktober 2013 Mødetid: 14.30 Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Musikpuljen 2014 2 KU Ansøgninger til mellembypuljen

Læs mere

Møde nr.: 14 Mødedato: 11. november 2010 Mødevarighed: Mødested: Industrimuseet i Horsens

Møde nr.: 14 Mødedato: 11. november 2010 Mødevarighed: Mødested: Industrimuseet i Horsens REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 14 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Industrimuseet i Horsens Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Industrimuseet i Horsens, orientering 2 KU

Læs mere

Møde nr.: 9 Mødedato: 18. maj 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 9 Mødedato: 18. maj 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.05 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Horsens Kommunes Innovations- og Udviklingsstrategi: Nye

Læs mere

Udvalgsplan Kulturudvalget

Udvalgsplan Kulturudvalget Udvalgsplan 2014-2017 Kulturudvalget KULTURAFDELINGEN Forord I de sidste 20 år har Horsens Kommune forandret sig. Kulturlivet har spillet en central rolle i forandringen. Horsens brand er ændret fra fængselsby

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 08. marts 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 3

Møde nr.: 4 Mødedato: 08. marts 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 13.00-13.55 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Forslag til anlægsarbejder på kultur- og fritidsområdet

Læs mere

Møde nr.: 06 Mødedato: 19. maj 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 06 Mødedato: 19. maj 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Kulturudvalg Møde nr.: 06 Mødedato: 19. maj 2011 Mødetid: 14.30 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Lund IF, idrætsanlæg 2 KU Danmarks formandskab i EU, orientering

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Korshøj Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Teknik- og miljøudvalgets budgetforslag

Læs mere

at det af de regionale udviklingsmidler reserveres 1 mio. kr. fordelt ligeligt på årene 2009 og 2010

at det af de regionale udviklingsmidler reserveres 1 mio. kr. fordelt ligeligt på årene 2009 og 2010 Til Vækstforum for Region Midtjylland Den 19. februar 2009 Regionalt samarbejde omkring Århus som Europæisk Kulturhovedstad i 2017 Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Baggrund

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 2 Mødedato: 23.04.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Charlotte Juhl Andersen, Ulrik Kragh, Elise Gerstrøm, Mødested: Mødelokale 4 Jytte Holm Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje.

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. Punkt 4. Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. 2014-33295. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller til, at udvalget drøfter og godkender forslag til justerede retningslinjer

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Møde nr.: 9 Mødedato: 07. november 2013 Mødevarighed: Mødested: Midtbyskolen, afd. Skolegade Tommy Lund Christensen

Møde nr.: 9 Mødedato: 07. november 2013 Mødevarighed: Mødested: Midtbyskolen, afd. Skolegade Tommy Lund Christensen REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Midtbyskolen, afd. Skolegade Tommy Lund Christensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Implementering af

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Anlægsinvesteringer

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 12-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 12-12-2018 17:00 1 (Åben) Udviklingspuljen

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål

Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Kulturområdet Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Forord Kulturlivet

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER HORSENS KOMMUNE BUDGET 217 1 KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt 132.728.127 kr. Politikområde Biblioteker 37.587.23 kr. Museer 11.584.477 kr. Musikaktiviteter 6.76.65 kr. Idræt 23.47.342 kr. Fritidsaktiviteter

Læs mere

Næstformand: Christian Jørgensen (V) Anette Hyre-Jensen (A) Bente Ankersen (A) Karsten Byrgesen (Løsgænger)

Næstformand: Christian Jørgensen (V) Anette Hyre-Jensen (A) Bente Ankersen (A) Karsten Byrgesen (Løsgænger) Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 7. februar 2019 Mødested: Fredericia Bibliotek, 4. sal Mødetidspunkt: Kl. 15:30-18:30 Medlemmer: Formand: Lars Ejby Pedersen

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Kulturstrategi for Odense / Visioner

Kulturstrategi for Odense / Visioner Kulturstrategi for Odense / Visioner OKTOBER 2004 Kulturstrategi for Odense / ER Kulturstrategi for Odense er en sammenfatning af de mange idéer og forslag der er opstillet i Udkast til kulturstrategi

Læs mere

Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål

Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Kulturområdet Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er dynamisk

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

Referat. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland

Referat. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Referat Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Mødedato: 11. oktober 2011 Starttidspunkt for møde: 15:00 Sluttidspunkt for møde: Lokale: Rådhuset, Adelgade 44, Skanderborg Fraværende: m. afbud: Henrik

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Årsplan i Kultur- og Sundhedsudvalget for 2014

Årsplan i Kultur- og Sundhedsudvalget for 2014 Årsplan i Kultur- og sudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver, som udvalget

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget Beslutningsprotokol

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget Beslutningsprotokol Kultur- Fritids- og Idrætsudvalget sprotokol 21-05-2014 16:00 Medborgerhuset Bindslevs Plads 5 Lokale 3 Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 12. oktober 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Gentofte Stadion, Ved Stadion 6, 2820 Gentofte Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsrådet

Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Mødedato: 23. april 2014 Mødetid: 16:30 Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: 1 Valg af formand og næstformand 2 2 Folkeoplysningsrådet, budget 2015 3 3 Folkeoplysningsrådets

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD:

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD: Sagsnr. 20.00.00-G01-37-15 UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 KULTURPOLITIK Næstved Kommune 2018-2022 INDHOLD: 1. Sammen om et stærkt kulturliv 2. Fokusområder 3. Næstved som regional

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012 Referat torsdag den 24. maj 2012 Kl. 18:00 i Fasaneriet, Ledreborg Alle 2A Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat. fra Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Referat. fra Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Tirsdag den 14. januar 2014 Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Brian Franklin, Einer Lyduch, Elise Andersen, Frants

Læs mere

Referat af møde i Kultur- og fritidsudvalget

Referat af møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Kultur- og fritidsudvalget Referat åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.:

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed:

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: REFERAT Byrådet Konstituering Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: 18.00-18.25 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 Valg af borgmester 2 Valg af 1. og

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 26. oktober 2015 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 209 Medlemmer: Afbud: Einer Lyduch, Brian Franklin, Elise Andersen, Frants

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Tirsdag den 09-05-2017 Mødedato: Tirsdag den 09-05-2017 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl Kultur og Fritids mødelokale

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl Kultur og Fritids mødelokale Mødedato: 11. juni 2015 Side: 21 Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl. 17.00 - Kultur og Fritids mødelokale Medlemmer Birger L. Hansen Dina Oxfeldt Finn Jensen Henrik

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 15. maj 2017 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: 215, Mødelokale Medlemmer: Einer Lyduch, Elise Andersen, Frants Nielsen, Jan

Læs mere

Referat. 22 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: 15/60664 Mikael Dahl-Jensen. 23 Forslag til mission, vision og strategi for aktiviteter på Fælleden

Referat. 22 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: 15/60664 Mikael Dahl-Jensen. 23 Forslag til mission, vision og strategi for aktiviteter på Fælleden Referat Dato: 09-12-2015 14:00:00 Udvalg: 17, stk. 4-udvalg - Administrations- og idrætscenter på Fælleden Sted: Konferencesalen, Skanderborg Rådhus 22 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 15/60664 Mikael

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 034. Orientering - Orienteringer fra administrationen. 69 035. Orientering - Økonomirapport

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 46 Præsentation af forvaltningen 47 Valg af formand og næstformand

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 11.00-12.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Per Schmidt Andersen, Allan Kristensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Fælles trafikportal

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013 Referat torsdag den 14. marts 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Resultataftale 2012 WEBUDGAVE HORSENS MUSIKSKOLE

Resultataftale 2012 WEBUDGAVE HORSENS MUSIKSKOLE Resultataftale 2012 HORSENS MUSIKSKOLE Indsatsområder 2012 Den levende by kunst, kultur og bevægelse i byrummet. Musikskolen vil arbejde med at øge sin synlighed bl.a. ved at lave flere arrangementer

Læs mere

Kultur-og Fritidsudvalget

Kultur-og Fritidsudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 7. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.11/rådhuset Per Møller Jensen, Gudrun Bjerregaard, Anders Bertel, Mads Panny,

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen sprotokol 22-06-2018 10:00 Brandstationen Viborg, Industrivej 3, 8800 Viborg, mødelokalet stueetagen Afbud fra: Stedfortrædere: Medlemmer af udvalget: Jens Kaasgaard Lone Gaisie

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Resultataftale 2013 HORSENS MUSIKSKOLE

Resultataftale 2013 HORSENS MUSIKSKOLE Resultataftale 2013 HORSENS MUSIKSKOLE Indsatsområder 2013. Den levende by kunst, kultur og bevægelse i byrummet. Musikskolen har 44 højtuddannede musiklærere, som alle er meget kompetente på deres instrumenter.

Læs mere

Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret 2017 og frem til 2020.

Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret 2017 og frem til 2020. Indstilling Til Aarhus Byråd Fra Magistraten for Kultur og Borgerservice Dato 13. oktober 2016 Kulturpolitik 2017-2020 Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den 18.06.2008 kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 106. Meddelelser og orientering... 3 107. Budget 2009 prioritering

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg

GLOSTRUP KOMMUNE. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg GLOSTRUP KOMMUNE Referat Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg Mødedato: Torsdag den 2. november 2017 Mødetidspunkt: kl. 19.00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Møderum 5, Glostrup Fritidscenter Louise

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Indholdsfortegnelse 51. Drøftelse af visioner, strategi og udvikling i børne- og skoleudvalget 52. Dialogstruktur 53. Juniorklub

Læs mere

Notat. Kulturhovedstad 2017: Overgangen mellem fase 1 og 2: Valg af visionstemaer for kulturhovedstadsprojektet

Notat. Kulturhovedstad 2017: Overgangen mellem fase 1 og 2: Valg af visionstemaer for kulturhovedstadsprojektet Notat Emne: Århus som kandidat til Europæisk Kulturhovedstad i 2017 Til: Kulturudvalget til Kulturudvalgsmødet den 20. april 2010 Den 13. april 2010 Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget. Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for tilskud. gældende pr. 1. januar 2019.

Kultur- og Fritidsudvalget. Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for tilskud. gældende pr. 1. januar 2019. Kultur- og Fritidsudvalget Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for tilskud gældende pr. 1. januar 2019. Indhold Baggrund...2 Prioriterede fokusområder, som du skal forholde dig til i ansøgningen...3

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

FURESØ KOMMUNE REFERAT

FURESØ KOMMUNE REFERAT FURESØ KOMMUNE Børneudvalg 7. februar 2007, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Mødelokale 14 F, (mødelokalet ved det tidligere borgmesterkontor) Administrationsbygning 2, Rådhustorvet 2, Farum Medlemmerne mødte. Berit

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 10 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært Møde Dato Tid Sted 25. oktober 2004 17:30 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Hans Krarup Olesen uden afbud Indholdsfortegnelse 1. Samlet budget

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Referat åben Mødedato 23. august 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse A Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.20 Tilstede:

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 10. oktober 2012 kl. 14:00 i Cafeen på Hessel

åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 10. oktober 2012 kl. 14:00 i Cafeen på Hessel åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 10. oktober 2012 kl. 14:00 i Cafeen på Hessel Indholdsfortegnelse 103. Aars Tennisklub - Ansøgning om tilskud til afholdelse af DM for veteraner i 2013

Læs mere

Fritidsrådet Beslutningsprotokol

Fritidsrådet Beslutningsprotokol Fritidsrådet sprotokol 27-08-2014 16:00 Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Lokale 1 Afbud fra: Ivan Greve Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat. Bæredygtighedsudvalget. Bæredygtighedsudvalget Tirsdag den 11. juni 2019 Kl. 13:00 Molslaboratoriet Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft

Referat. Bæredygtighedsudvalget. Bæredygtighedsudvalget Tirsdag den 11. juni 2019 Kl. 13:00 Molslaboratoriet Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft Referat Bæredygtighedsudvalget Bæredygtighedsudvalget Tirsdag den 11. juni 2019 Kl. 13:00 Molslaboratoriet Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft Medlemmer Flemming Hynkemejer, formand Michael Mikkelsen

Læs mere

8680 RY Torsdag den 12. juni 2014 klokken 18,00

8680 RY Torsdag den 12. juni 2014 klokken 18,00 Dagsorden Fraværende Godkendelse af dagsorden 63. Godkendelse af referat fra mødet den 8. maj 2014 64. Meddelelser 1. Provstiet 2. Stiftet 3. Ministeriet for Ligestilling og Kirke 65. Meddelelser 1. Formanden

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dat Vedtaget i Fanø Byråd den (dato) Udarbejdelsen af en ny politik Udarbejdelsen af den nye Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Resultataftale 2011 Horsens Musikskole

Resultataftale 2011 Horsens Musikskole Resultataftale 2011 Horsens Musikskole Prisen som Årets Musikskolekommune 2010 overrækkes til Kulturudvalgsformanden. Plænen Tivoli juni 2010 Indsatsområder 2011. Creative Academy Musikskolen vil arbejde

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere