Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service"

Transkript

1 Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:00 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende: Abdul Wahidulla Noorzada, Jasna Idrozovic, Mai Nguyen, Seghir Ajjouri, Uta Lorentz, Inge Nielsen, Mogens Bjerre, Frank Tronborg, Heidi Skov Villadsen, Henning Sigsgaard og Helle Glyø. Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Udkast til dagsorden 2 2 Dialogmøde med Borgmester og repræsentanter fra de relevante 3 fagudvalg 3 Justering af landstal for 2016 og Synliggørelse af Integrationsrådet 8 5 Borgmesterdag Dialogmøde med foreningslivet: Tiltag til at hjælpe flere flygtninge ind i 14 foreningslivet 7 Godkendelse af Integrationsrådets årsberetning 2015 i Byrådet 16 8 Integrationsrådets mødekalender Samarbejdsaftaler vedr. virksomhedsforløb Samarbejde med Rotary Hirtshals vedr. fastholdelse af udenlandsk 22 arbejdskraft i Hirtshals 11 Eventuelt og orientering Integrationsrådet 26

2 Side A Udkast til dagsorden Resumé Integrationsråd skal godkende udkast til dagsorden. Sagsfremstilling Efter 11, stk. 3, i Integrationsrådets forretningsorden kan rådets medlemmer få optaget en sag på dagsordenen ved at sende forslag til formand eller sekretariat senest 2 uger før mødets afholdelse. Efter 11, stk. 4, i Integrationsrådets forretningsorden kan en sag, der ikke har været optaget på den udsendte dagsorden, ved mødets begyndelse optages på dagsordenen, hvis formanden finder, at sagen ikke tåler opsættelse, og hvis dette kan tiltrædes af et flertal af rådets medlemmer. En sag kan endvidere optages på dagsordenen, hvis der er enighed herom. Økonomi Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, at rådet godkender dagsordenen. Beslutning Dagsordenen blev godkendt. Abdul Wahidulla Noorzada, Jasna Idrozovic, Mai Nguyen, Seghir Ajjouri, Uta Lorentz, Inge Nielsen, Mogens Bjerre, Frank Tronborg, Heidi Skov Villadsen, Henning Sigsgaard og Helle Glyø deltog ikke i mødet. Myrtelle Soa Steffensen deltog med observatørstatus.

3 Side A Dialogmøde med Borgmester og repræsentanter fra de relevante fagudvalg Resumé Integrationsrådet skal planmæssigt afholde det årlige dialogmøde med Borgmester og repræsentanter fra relevante fagudvalg d. 2. november Sagsfremstilling Dialogmødet afvikles i kantinen på Rådhuset i tidsummet 17:00-19:00. Integrationsrådet har i møde d. 24. august 2016 foreslået følgende emner til dagsorden: Borgmesterdagen Situationen i skoler og daginstitutioner i relation til det stigende antal tosprogede børn Modersmålundervisning på frivillig basis varetaget af frivillige undervisere Praktikforløb: Hvordan skabes et godt samarbejde med virksomhederne med henblik på at skaffe flere praktikforløb til flygtninge. Fagudvalgene drøfter input til dagsorden, samt udpeger repræsentanter til deltagelse i dialogmødet parallelt i perioden september Sekretariatet medbringer de indkomne forslag, samt navnene på udvalgets repræsentanter til præsentation på dagens møde. Økonomi Ingen bemærkninger Formanden for Integrationsrådet indstiller, At rådet drøfter eventuelt indkomne forslag til dagsorden og fastsætter en dagsorden for dialogmødet med Borgmester og repræsentanter fra fagudvalgene.

4 Beslutning Fagudvalgene har udpeget følgende personer til deltagelse i dialogmødet: Side 4. Arbejdsmarkedsudvalget: Jørgen Christensen og Line Kraghede Jensen Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget: Kasper Maarup Andersen og Dan Andersen Fritid-, Kultur- og Bosætningsudvalget Michael Vajhøj og John Robert Larsen Sundhed-, Ældre- og Handicapudvalget Birthe Andersen og Lilli Damsgaard Økonomiudvalget Arne Boelt og Jørgen Bing Indspil til dagsorden fra fagudvalg: Drøftelse af mulige konkrete integrationstiltag, der er målrettet foreningslivet og folkeoplysningsudvalget (Fritid-, Kultur- og Bosætningsudvalget) Orientering om cykelprojekt ved AVV og projekt Ren By City Bike (Økonomiudvalget) Integrationsrådet ønsker følgende punkter sat på dagsordenen: Situationen i skoler og daginstitutioner i relation til det stigende antal tosprogede børn Modersmålundervisning på frivillig basis varetaget af frivillige undervisere Borgmesterdagen Praktikforløb: Hvordan skabes et godt samarbejde med virksomhederne med henblik på at skaffe flere praktikforløb til flygtninge Status for udarbejdelse af handleplaner for udmøntning af Hjørring Kommunes Integrationspolitik Drøftelse af mulige konkrete integrationstiltag, der er målrettet foreningslivet og folkeoplysningsudvalget (Indstillet af Fritid-, Kultur- og Bosætningsudvalget) Orientering om cykelprojekt ved AVV og projekt "Ren By City Bike" (Indstillet af Økonomiudvalget)

5 Abdul Wahidulla Noorzada, Jasna Idrozovic, Mai Nguyen, Seghir Ajjouri, Uta Lorentz, Inge Nielsen, Mogens Bjerre, Frank Tronborg, Heidi Skov Villadsen, Henning Sigsgaard og Helle Glyø deltog ikke i mødet. Myrtelle Soa Steffensen deltog med observatørstatus. Side 5.

6 Side A Justering af landstal for 2016 og 2017 Resumé Udlændingestyrelsen justerer sit skøn over det antal flygtninge, der i 2016 forventes at blive visiteret til boligplacering i kommunerne til personer og personer i Sagsfremstilling Udlændingestyrelsen har den 31. august 2016 udsendt en justering af landstal for flygtninge gældende for 2016 og Landstallet for flygtninge i 2016 er ændret til personer, og landstallet for flygtninge i 2017 er ændret til Dette indebærer en nedsættelse af kvoten for Nordjylland for 2016 fra til flygtninge og for 2017 fra til flygtninge. KKR Nordjylland besluttede på mødet den 27. februar 2015, at fordeling af flygtninge fremover fastsættes af Udlændingestyrelsen efter den såkaldte matematiske model. Der lægges derfor ikke op til, at der indgås en frivillig aftale mellem kommunerne i Nordjylland om en fordeling. KKR Nordjylland besluttede i møde 16. september 2016, at meddele Udlændingestyrelsen, at de 11 nordjyske kommuner tager fordelingen af de nedsatte kvoter for 2016 og 2017 efter den matematiske model til efterretning. s kvote for 2016 falder herefter fra 176 til 105 flygtninge, og kvoten for 2017 falder fra 234 til 136 flygtninge. Efter integrationsloven er en flygtning en udlænding, der får opholdstilladelse fx fordi vedkommende er omfattet af Flygtningekonventionen af 28. juli 1951, risikerer dødsstraf, tortur, umenneskelig behandling el. lign. ved hjemsendelse, har fået afslag på opholdstilladelse, men hvor udsendelse ikke har været mulig i mindst 18 måneder, eller

7 er under 18 år og ikke bør gennemgå en asylsagsbehandling. Side 7. Økonomi Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At rådet tager orienteringen om justeringen af landstallet til efterretning. Beslutning Integrationsrådet tog orienteringen til efterretning. Abdul Wahidulla Noorzada, Jasna Idrozovic, Mai Nguyen, Seghir Ajjouri, Uta Lorentz, Inge Nielsen, Mogens Bjerre, Frank Tronborg, Heidi Skov Villadsen, Henning Sigsgaard og Helle Glyø deltog ikke i mødet. Myrtelle Soa Steffensen deltog med observatørstatus.

8 Side P Synliggørelse af Integrationsrådet Resumé Til Integrationsrådets møde d. 24. august 2016 vedtog Integrationsrådet at igangsætte tiltag med henblik på at synliggøre rådet i forhold til borgerne i, herunder særligt borgere med anden etnisk baggrund end dansk. Sagsfremstilling Integrationsrådet ønsker at være synlige for såvel borgere, den kommunale forvaltning og politikere i kommunen. Rådet ønsker at være et naturligt sted at henvende sig for alle integrationsaktører og borgere i kommunen, når og hvis de har noget på hjertet, der har relevans for den kommunale integrationsindsats. For at synliggøre Rådets arbejde, har Rådet tidligere taget initiativ til følgende: Uddelt "Integrationsrådets påskønnelse" i 2016 til to virksomheder i, der i 2015 havde gjort en særlig påskønnelsesværdig indsasts ved at stille (sprog-) praktikpladser til rådighed for kommunens integrationsindsats. Opfordret alle udvalgsformænd i kommunen til et tæt samarbejde via fremsendelse af en skriftlig skrivelse af 24. august Udleveret brochurer vedr. Integrationsrådets arbejde til Sprogskolen med henblik på omdeling til relevante kandidater. Integrationsrådets næstformand og sekretær har afholdt møde med interesserede kandidater til Integrationsrådet med henblik på at orientere om Rådets arbejde, samt at præsentere Rådets forretningsorden, således at kandidaterne på et mere oplyst grundlag kunne overveje sit kandidatur. Sekretariatet har været i dialog med Integrationsrådet i Frederikshavn med henblik på erfaringsudveksling i forhold til hvervning af interesserede. Deltaget i dialogmøder med Arbejdsmarkedsudvalget, samt til Byrådets temadag om integration. Støttet musikfestivalen Musik uden grænser med kr.

9 Som næste skridt ønsker Rådet at gøre en indsats for at synliggøre Rådet overfor borgerne i kommunen, herunder særligt borgere med anden etnisk baggrund end dansk, hvis interesser rådet skal være fortaler for. Side 9. Til dagens møde bedes Rådet derfor drøfte tiltag til synliggørelse overfor den nævnte målgruppe. Økonomi Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At Rådet drøfter synliggørelse af rådet overfor kommunens borgere, herunder særligt borgere med anden etnisk baggrund end dansk, hvis interesser rådet skal være fortaler for. Beslutning Integrationsrådet nedsatte en arbejdsgruppe bestående af Peter Duetoft, Niels Rosenbom, Gitte Adamsen og Aneta Christensen, der skal arbejde videre med synliggørelse af rådet. Arbejdsgruppen arbejder videre med følgende ideer: Udarbejdelse af en A4 plakat, der på en visuelt illustrativ måde fortæller om Integrationsrådets funktion og aktiviteter. Plakaten kan sættes op de steder, hvor der kommer mange borgere med anden etnisk baggrund end dansk, eksempelvis Sprogskolen og Cafe Venligbo. Udarbejdelse af en skriftlig beskrivelse af Rådets funktion til bl.a. Rådets hjemmeside. Fremstilling af en film hvor Rådets konkrete aktiviter beskrives. Filmen skal oversættes til relevante sprog. Integrationsrådet har med interesse noteret sig, at der er dannet en Eritreisk forening i. Integrationsrådet ønsker at invitere repræsentanter fra denne forening til et møde mhp. at fortælle om Rådets arbejde og aktiviteter. Det skal endvidere undersøges, om en beskrivelse af Integrationsrådets virke kan blive en del af Kommunens velkomstforløb for nye flygtninge og familiesammenførte til flygtninge.

10 Abdul Wahidulla Noorzada, Jasna Idrozovic, Mai Nguyen, Seghir Ajjouri, Uta Lorentz, Inge Nielsen, Mogens Bjerre, Frank Tronborg, Heidi Skov Villadsen, Henning Sigsgaard og Helle Glyø deltog ikke i mødet. Myrtelle Soa Steffensen deltog med observatørstatus. Side 10.

11 Side A Borgmesterdag 2017 Resumé Integrationsråd og Borgmester har aftalt, at der skal afvikles to årlige Borgmesterdage i hhv. juni og december. Sagsfremstilling Formålet med Borgmesterdagen er at skabe positiv opmærksomhed om kommunens integrationsindsats, dem der bidrager hertil, og de der er, eller har været, omfattet heraf. Integrationsrådet opfordres ved dagens møde til at arbejde videre med planlægning af afvikling af Borgmesterdagene i Dato: Integrationsrådet besluttede på møde d. 24. august 2016, at Borgmesterdagen skal afholdes ultimo juni og ultimo december. Disse tidspunkter er valgt, da de tidsmæssigt falder sammen med sprogskolens to årlige eksamensterminer, samt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets to årlige indfødsretsprøver, der begge finder sted i hhv. juni og december. Forslag til datoer: 29. juni 2017, kl. 16:00-18: december 2017, kl. 16:00-18:00. Indhold for dagen: Det er tanken, at Borgmesterdagen skal være en festlig dag, hvor Hjørring Kommune er vært ved et mindre traktement (frugt og vand). Endvidere kan der indgås aftaler om relevante musiske indslag. Borgmesteren holder minutters velkomst- og tillykketale på dansk. Det vil være naturligt, om Borgmesteren i sin tale anerkender de frivillige sociale organisationer, sprogskole og kommunale medarbejdere, der bidrager til og / eller understøtter kommunens integrationsindsats. Borgmesteren uddeler "Borgmesterens påskønnelse" til en virksomhed, der i det forgangne år har gjort en særlig påskønnelsesværdig indsats

12 ved at stille (sprog-) praktikpladser til rådighed for kommunens integrationsindsats. Såfremt Sprogskolen ønsker det, kan sprogskolen uddele Sprogskolens påskønnelse" til en kandidat fra hver af danskuddannelserne (DU1, DU2 og DU3), der har bestået uddannelsen og har gjort en særlig indsats. Endvidere er det håbet, at Integrationsrådet blandt borgere, der har bestået indfødsretsprøven, kan finde en, der vil være interesseret i at fremlægge sin personlige beretning: Fra flygtning til dansk statsborger i. Side 12. Der kan på forhånd være lavet aftaler med kandidater, der har afsluttet danskuddannelsen om at hjælpe med oversættelser i forhold til nyankommne flygtninge. Hvis der opnås kontakt med de borgere, der har opnået dansk statsborgerskab kan også disse få mulighed for at hjælpe. Deltagerkreds: På Integrationsrådets møde d. 24. august 2016 vedtog Integrationsrådet, at den inviterede deltagerkreds til Borgmesterdagen er: Nyankomne flygtninge jvf. flygtningekvote Nyankomne familesammenførte Familie herudover Borgere der har bestået Danskuddannelsen Borgere der har fået meddelse om dansk indfødsret. Estimat af antal deltagere: Udlændingestyrelsen nedjusterede d. 31. august 2016 landstallet for Sekretariatet har derfor udarbejdet et nyt estimat af målgruppen, der anslår, at såfremt alle målgrupper vælger at deltage vil det maksimale deltagerantal være 274. Økonomi Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At Integrationsrådet foretager et estimat af det forventede antal deltagere. At Integrationsrådet drøfter, hvorledes usikkerheden i planlægningsgrundlaget kan reduceres, herunder hvordan Rådet motiverer målgruppen til deltagelse.

13 At Integrationsrådet forbereder forslag omkring afvikling af Borgmesterdagen i 2017 til behandling i Byrådet. Side 13. Beslutning Integrationsrådet foreslår at omdøbe arrangementet fra "Borgmesterdagen" til "Velkomstdagen", da det er vigtigt for Rådet, at det tydeligt fremgår, at formålet med dagen er at byde velkommen til nyankomne flygtninge og familiesammenførte. Integrationsrådet foreslår, at første Velkomstdag afholdes i Hirtshals, hvor der procentvis bor en stor del af kommunens flygtninge og familiesammenførte. Integrationsrådet ønsker, at Velkomstdagene tidsmæssigt afholdes i januar og juni Sekretariatet arbejder videre med planlægning af første Velkomstdag i januar Abdul Wahidulla Noorzada, Jasna Idrozovic, Mai Nguyen, Seghir Ajjouri, Uta Lorentz, Inge Nielsen, Mogens Bjerre, Frank Tronborg, Heidi Skov Villadsen, Henning Sigsgaard og Helle Glyø deltog ikke i mødet. Myrtelle Soa Steffensen deltog med observatørstatus. Bilag Bilag 1 - Estimat af antal deltagere ved afholdelse af Borgmesterdag i juni 2017

14 Side A Dialogmøde med foreningslivet: Tiltag til at hjælpe flere flygtninge ind i foreningslivet Resumé Integrationsrådet besluttede i møde d. 8. juni 2016, at Rådet vil tage initiativ til et dialogmøde / workshop med relevante aktører i foreningslivet med henblik på at hjælpe flere flygtninge og familiesammenførte til flygtninge ind i foreningslivet. Arbejdsgruppen fremlægger status. Sagsfremstilling Arbejdsgruppen har sendt en anmodning til Folkeoplysningsudvalget vedr. deltagelse i arrangementet. Folkeoplysningsudvalget behandlede anmodningen på møde d. 29. august Folkeoplysningen finder initiativet interessant og har udpeget Heidi Villadsen, samt kulturkonsulent Sine Dam Møller som deltagere i arbejdsgruppen. Arbejdsgruppen havde første møde d. 14. september 2016, hvor følgende blev drøftet: Arbejdsgruppen foreslår, at arrangementet afvikles i uge i tidsrummet 18:30-21:00. Dato og sted er endnu ikke fastlagt. Arbejdsgruppen arbejder pt. med følgende forslag til program (med forbehold for ændringer): Oplæg fra DGI's Inklusionskonsulent Oplæg fra to lokale foreninger omkring erfaringer, udfordringer, successer mv. Oplæg fra en flygtning/familiesammenført omkring egne erfaringer med deltagelse i foreningslivet Oplæg fra Kløvergårdens familiebehandlere: Hvad er familiebehandlernes oplevelse, når de kommer i familierne vedr. deltagelse i foreningslivet? Pause inkl. besøg ved diverse stande

15 Debat Side 15. I anden sammenhæng, har Fritids-, Kultur- og Bosætningsforvaltningen modtaget en forespørgelse fra Frederikshavn Kommune vedr. muligheden for at arrangere en tværkommunal integrationskonference med samme emne med deltagelse fra begge kommuner. Arbejdsgruppen er positivt indstillet overfor henvendelsen fra Frederikshavn kommune. Såfremt de to kommuner vedtager at lave en tværkommunal integrationskonference med emnet "Tiltag til at hjælpe flygtninge og familiesammenførte ind i foreningslivet" kan der søges om midler til afvikling i "Fritidsalliancen", der er en tværkommunal fond delt mellem Hjørring og Frederikshavn. Arbejdsgruppen mødes igen d. 31. oktober Økonomi Der må påregnes en udgift til forplejning, samt transportudgifter til oplægsholdere. Såfremt Frederikshavn kommune ønsker at deltage i konferencen, vil der blive ansøgt om fælles midler til afvikling af konferencen via "Fritidsalliancen". Formanden for Integrationsrådet indstiller, At Integrationsrådet drøfter muligheden for at lave en tværkommunal konference med Frederikshavn kommune, samt udkast til program for konferencen vedr. tiltag til at hjælpe flygtninge og familiessammenførte til flygtninge ind i foreningslivet. Beslutning Integrationsrådet tilslutter sig foreslaget om en tværkommunal konference i samarbejde med Integrationsrådet og Folkeoplysningsudvalget i Frederikshavn kommune. Abdul Wahidulla Noorzada, Jasna Idrozovic, Mai Nguyen, Seghir Ajjouri, Uta Lorentz, Inge Nielsen, Mogens Bjerre, Frank Tronborg, Heidi Skov Villadsen, Henning Sigsgaard og Helle Glyø deltog ikke i mødet. Myrtelle Soa Steffensen deltog med observatørstatus.

16 Side A Godkendelse af Integrationsrådets årsberetning 2015 i Byrådet Resumé Integrationsrådets årsberetning for 2015 blev godkendt af Byrådet d. 31. august Sagsfremstilling Byrådet godkendte Integrationsrådets årsberetning for Per Hyldig (DF) stemte imod. Formanden redegør for behandlingen af årsberetningen i Byrådet. Økonomi Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At Rådet tager orienteringen til efterretning. Beslutning Integrationsrådet tog orienteringen til efterretning. Abdul Wahidulla Noorzada, Jasna Idrozovic, Mai Nguyen, Seghir Ajjouri, Uta Lorentz, Inge Nielsen, Mogens Bjerre, Frank Tronborg, Heidi Skov Villadsen, Henning Sigsgaard og Helle Glyø deltog ikke i mødet. Myrtelle Soa Steffensen deltog med observatørstatus.

17 Side A Integrationsrådets mødekalender 2017 Resumé Integrationsrådet skal fastlægge en mødeplan for Sagsfremstilling Arbejdsmarkedsudvalget fastsatte i møde 26. september 2016 egen mødeplan for Udvalget besluttede endvidere at anbefale følgende datoer for Integrationsrådets mødevirksomhed i 2017: 8. februar 2017, kl. 17:00-19:00 (ordinært rådsmøde) 5. april 2017, kl. 17:00-19:00 (ordinært rådsmøde) 17. maj 2017, kl. 17:00-19:00 (dialogmøde med Arbejdsmarkedsudvalget) 7. juni 2017, kl. 17:00-19:00 (ordinært rådsmøde) 16. august 2017, kl. 17:00-19:00 (ordinært rådsmøde) 11. september 2017, kl. 17:00-19:00 (Høringsmøde vedr. budget) 4. oktober, kl. 17:00-19:00 (ordinært rådsmøde) 8. november, kl. 17:00-19:00 (dialogmøde med Borgmester og repræsentanter fra fagudvalgene) 13. december, kl. 17:00-19:00 (ordinært rådsmøde) Foruden disse møder foreslås følgende datoer til afholdelse af Borgmesterdagene i 2017: 29. juni 2016, kl. 16:00-18: december 2016, kl. 16:00-18:00. Dialogmøde med foreningslivet forslås afholdt: Uge Økonomi Ingen bemærkninger

18 Formanden for Integrationsrådet indstiller, At rådet godkender forslag til mødekalender for Side 18. Beslutning Datoerne for afvikling af Borgmesterdagen / Velkomstdagen ændres til hhv. januar og juni Dato for dialogmødet med foreningslivet er endnu ikke fastsat. Med disse forbehold godkendte Integrationsrådet mødekalenderen for Abdul Wahidulla Noorzada, Jasna Idrozovic, Mai Nguyen, Seghir Ajjouri, Uta Lorentz, Inge Nielsen, Mogens Bjerre, Frank Tronborg, Heidi Skov Villadsen, Henning Sigsgaard og Helle Glyø deltog ikke i mødet. Myrtelle Soa Steffensen deltog med observatørstatus.

19 Side A Samarbejdsaftaler vedr. virksomhedsforløb Resumé For at imødegå ændringerne af integrationsloven pr. 3. juni 2016, hvor der er krav om øget fokus på den virksomhedsrettede indsats, har Arbejdsmarkedsforvaltningen indgået konkrete samarbejdsaftaler med forskellige virksomheder. Til Integrationsrådets orientering gives en præsentation af de konkrete samarbejdsaftaler. Sagsfremstilling Det følger af ændringerne af integrationsloven pr. 3. juni 2016, at alle flygtninge og familiesammenførte til flygtninge skal modtage et virksomhedsrettet tilbud senest 4 uger efter ankomst til kommunen, og efterfølgende kontinuerligt skal modtage virksomhedsrettede tilbud. Arbejdsmarkedsudvalgets integrationsstrategi tager højde for denne øgede virksomhedsrettede indsats ved at have fokus på nødvendigheden af at mobilisere flere virksomheder til at stille arbejdspladser til rådighed for integrationsindsatsen. Mange virksomheder har allerede tilkendegivet en interesse for at bidrage i Jobcentrets indsats og der er indgået konkrete samarbejdsaftaler. Disse virksomheder mangler typisk arbejdskraft og ser derfor samarbejdet med Jobcentret som en interessant rekrutteringsmulighed. Til Integrationsrådets orientering gives nedenstående en præsentation af de konkrete samarbejdsaftaler. Samarbejdsaftale med Dansk Supermarked Jobcentret har indgået samarbejdsaftale med Dansk Supermarked A/S om etablering af vejledning- og opkvalificeringsforløb, samt virksomhedspraktikker for mænd og kvinder over 18 år med flygtningebaggrund, der har behov for sproglig opkvalificering og indsigt i dansk arbejdskultur for at kunne opnå beskæftigelse eller påbegynde uddannelse. Det følger af samarbejdsaftalen, at kandidaterne udfører egnede opgaver for Dansk Supermarked A/S ved enten AZ-Hjørring eller Føtex Hjørring ud fra en individuel vurdering af både sproglige, faglige, sociale og personlige kompetencer. Kandidaterne er stadig tilknyttet sprogskolen og A2B gennemfører

20 danskundervisningen i et lokale i AZ-Hjørring. Dansk Supermarked A/S udvælger 1 mentor pr. kandidat. Mentoren indgår i tæt samspil med kandidaten og hjælper og støtter i forhold til den sproglige opkvalificering, samt sekundært den sociale og faglige opkvalificering. Side 20. Opkvalificeringen skal sikre indsigt i det danske arbejdsmarked og at kandidaterne opnår kompetencer til at kunne opnå beskæftigelse i eller uden for Dansk Supermarked Group eller påbegynde uddannnelse. Efter aftalen er Dansk Supermarked A/S forpligtet til at anvende eget netværk, såfremt der ikke aktuelt er jobmuligheder i AZ-Hjørring eller Føtex Hjørring for kandidater, som er vurderet egnet til ansættelse. Samarbejdsaftalen gælder 15 kandidater og der er løbende optag. Forløbets længde vurderes individuelt, men udgør minimum 2 x 13 uger pr. kandidat. Samarbejdsaftale med Blæksprutten Jobcentret har indgået aftale med Blæksprutten om etablering af vejledning- og opkvalificeringsforløb, samt virksomhedspraktikker for mænd og kvinder over 18 år med flygtningebaggrund, der har behov for sproglig opkvalificering og indsigt i dansk arbejdskultur for at kunne opnå beskæftigelse eller påbegynde uddannelse. Det følger af samarbejdsaftalen, at kandidaterne udfører egnede opgaver for Blæksprutten ud fra en individuel vurdering af både sproglige, faglige, sociale og personlige kompetencer. Kandidaterne vil stadig være tilknyttet sprogskolen, og A2B gennemfører danskundervisningen i et lokale ved Blæksprutten. Blæksprutten udvælger 1 mentor pr. kandidat. Mentoren indgår i tæt samspil med kandidaten og hjælper og støtter i forhold til den sproglige opkvalificering, samt sekundært den sociale og faglige opkvalificering. Samarbejdsaftalen gælder 10 kandidater, og der er løbende optag. Forløbets længde vurderes individuelt, men udgør minimum 13 uger pr. kandidat. Økonomi Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At Integrationsrådet tager orienteringen til efterretning.

21 Beslutning Integrationsrådet tog orienteringen til efterretning. Side 21. Abdul Wahidulla Noorzada, Jasna Idrozovic, Mai Nguyen, Seghir Ajjouri, Uta Lorentz, Inge Nielsen, Mogens Bjerre, Frank Tronborg, Heidi Skov Villadsen, Henning Sigsgaard og Helle Glyø deltog ikke i mødet. Myrtelle Soa Steffensen deltog med observatørstatus.

22 Side A Samarbejde med Rotary Hirtshals vedr. fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft i Hirtshals Resumé har indgået et samarbejde med Rotary Hirtshals om at få internationale borgere i Hirtshals til at bosætte sig permanent i området. Sagsfremstilling 1.0: Sagens baggrund: I vinteren 2016 tog Rotary i Hirtshals kontakt til bosætningskoordinator Bolette Falbe-Hansen, Plan og Udvikling, samt planlægger Rikke Ishøy, Jobcentret, idet netværket gerne ville indgå i et samarbejde med om at få internationale borgere i Hirtshals til at bosætte sig permanent i området. Rotary Hirtshals havde forinden gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt de internationale borgere, man havde kendskab til i Hirtshals, hvor man fik ca. 20 besvarelser tilbage. Hovedparten af de internationale borgere svarede positivt på spørgsmålet om, hvorvidt de gerne ville bosætte sig i Hirtshals også efter endt Ph.d.-uddannelse eller afsluttet special-forløb som eksternt hyret højt kvalificeret arbejdskraft. Det typiske er, at disse borgere er i job eller uddannelse på Forskerpark Nordsøen eller i en af de større virksomheder på Hirtshals Havn fx Nordic Seafood. Den 6. april 2016 afholdt Rotary Hirtshals og en workshop for ovennævnte målgruppe på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Her mødtes i alt 37 personer med 13 forskellige nationaliteter fx fra Pakistan, Chile, Portugal, Tyskland, Bulgarien, Italien og Japan. Formålet med workshoppen var at afdække, hvad der skulle til, førend målgruppen kunne tænkes at bosætte sig permanent i Hirtshals. Hovedparten af målgruppen gav udtryk for et ønske om at bosætte sig, men mangler hjælp til at få et netværk i kommunen, et job til ægtefællen, et studiejob, en barnepige til børnene, samt en mulighed for at lære dansk på en lokation i Hirtshals. Flere har fravalgt danskuddannelsen, da de pga. arbejdstider ikke kan nå ind til Hjørring i tide til at deltage i danskuddannelsen her. Deres manglende

23 danskkundskaber gør det svært for dem at begå sig blandt lokalbefolkningen i Hirtshals. Side 23. Konklusionen på workshoppen blev, at alle meget gerne ville mødes igen, og næste møde fandt sted d. 24. maj 2016, hvor 18 mennesker mødtes til fælles networking, samt oplæg om bl.a. frivilligt arbejde som middel til at skabe sig et lokalt netværk. Dannelsen af netværk og relationer har stor betydning for, om de internationale borgere bliver boende i kommunen eller ej. Gruppen blev derfor også introduceret for netværket Hjørring Internationals, der er et initiativ i regi af Jobcentret. Netværket arrangerer løbende arrangementer for målgruppen, samt har en aktiv facebookgruppe af samme navn, hvor man kan følge med i aktiviteter i - på engelsk. Gruppen har efter mødet i maj aftalt, at gruppen fremadrettet skal mødes en gang månedligt. Næste møde finder sted i september 2016, hvor Hotel Skaga vil være vært. Rotary Hirtshals og planlægger i fællesskab møderne i gruppen. Næste skridt bliver at involvere netværkets medlemmer mere aktivt i tilrettelæggelsen af møderne, således de selv tager ejerskab for netværket. 2.0: Effekter af samarbejdet siden april 2016 Samarbejdet mellem Rotary Hirtshals og har indtil videre resulteret i, at Rotary Hirtshals har hjulpet en pakistansk tandlæge i praktik og en tjekkisk UCN-studerende i studiejob. Medlemmerne i Rotary har et godt netværk i Hirtshals og kan derfor nemt formidle kontakten videre til en relevant virksomhed for den enkelte internationale borger. har været behjælpelig med at starte et danskkursus op i lokaler på Forskerpark Nordsøen i Hirtshals. Holdet, der har 13 deltagere, startede undervisning primo august Undervisningen forestås af A2B, der vil undervise målgruppen to aftener om ugen. Dette svarer til den undervisning, målgruppen ville have modtaget, såfremt de havde deltaget i undervisningen i A2B's lokaler i Hjørring. Ydermere har såvel Rotary Hirtshals, som medarbejderne fra være behjælpelig med svar på de mange praktiske spørgsmål, som de internationale borgere har haft omkring deres liv i, og har dermed forhåbentligt hjulpet borgerne bedre til rette i Hirtshals. Et konkret eksempel er en tysk phd.studerende, der længe har ønsket at tage kørekort i Danmark, men ikke har haft held til at finde en køreskole, der underviser på

24 engelsk. Via Rotary kom hun i kontakt med den rette køreskole og er pt. i gang med at tage kørekort, hvilket vil lette hendes daglige transport mellem bopælen i Hirtshals og Aalborg universitet. Side 24. Rotary Hirtshals og arbejder pt. på udvikling af en velkomstfolder, der kan udleveres til udenlandske medarbejdere inden ankomst til Danmark. Folderen indeholder en lang række praktiske oplysninger omkring opholdsregistrering, cpr.nr., sygesikring, mv., men indeholder også en beskrivelse af de forskellige byer i kommunen, således potentielle medarbejdere kan få et indblik i kommunens mange tilbud og få hjælp til at bosætte sig i det område i kommunen, der passer bedst i forhold til pågældendes ønsker til bopæl. Når folderen er færdig, vil den blive sendt til virksomheder mv., som således vil kunne benytte folderen i rekrutteringsøjemed. Flere af de internationale borgere har efter første workshop givet udtryk for, at de føler sig utroligt velkomne i Hirtshals og, og at de sætter stor pris på den indsats som Rotary Hirtshals og i fællesskab yder. 3.0: Sammenhæng med Arbejdsmarkedsudvalgets integrationsindsats Samarbejdet med Rotary er et forsøg på at inddrage lokale virksomheder og ildsjæle i Hirtshals i integrationsarbejdet med de internationale borgere. Indsatsen ligger godt i tråd med Arbejdsmarkedsudvalgets integrationsindsats, hvor det tilstræbes at skabe en bedre integration af allerede beskæftigede udlændinge i kommunen og dermed hjælpe disse til en mere permanent bosætning. Arbejdskraftindvandrerne udgør en stor ressource i henhold til at sikre udbuddet af kvalificeret arbejdskraft i kommunen og kan være med til at fastholde arbejdspladser i kommunen. Samtidig kan arbejdet med målgruppen give vigtig viden om, hvad der skal til for at få flere flygtninge ind på arbejdsmarkedet, da denne målgruppe har en del tilfælles med arbejdskraftindvandrene, idet en stor andel af begge målgrupper ikke mestrer det danske sprog. Arbejdsmarkedsudvalgets særlige satsning Jobskabelse i vækstområde Hirtshals bliver endvidere understøttet af samarbejdet med Rotary Hirtshals, idet der arbejdes på at fastholde tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft med specifikke fagrelevante kompetencer, der matcher virksomhedernes behov i Hirtshals.

25 Økonomi Ingen bemærkninger Side 25. Formanden for Integrationsrådet indstiller, at Integrationsrådet tager orienteringen til efterretning. Beslutning Integrationsrådet tog orienteringen til efterretning. Abdul Wahidulla Noorzada, Jasna Idrozovic, Mai Nguyen, Seghir Ajjouri, Uta Lorentz, Inge Nielsen, Mogens Bjerre, Frank Tronborg, Heidi Skov Villadsen, Henning Sigsgaard og Helle Glyø deltog ikke i mødet. Myrtelle Soa Steffensen deltog med observatørstatus.

26 Side A Eventuelt og orientering Integrationsrådet Resumé Sagsfremstilling Eventuelt Orientering 1. Formanden orienterer 2. Medlemmerne orienterer Mehrsad Sadjadi orienterede Rådet om, at Gholam Miydin Sakhi ønsker at træde ud af rådet. 3. Sekretariatet orienterer Dialogmøder i november 2016 vedr. den kommende Frivillighedspolitik for det sociale område (Sundhed, Ældre- og Handicapforvaltningen) (vedlagt som bilag 2). Invitation til Tværkommunalt temadøg 2016, fredag d. 2. december 2016 (vedlagt som bilag 3). Fast orienteringspunkt: Status for boligplacering af flygtninge (vedlagt som bilag 3). Pr. 1. oktober 2016 skal kommunen modtage 14 nye borgere, herunder 5 voksne og 9 børn.

27 Fast orienteringspunkt: Status for Projekt Ægtefælleforsørgede Indvandrere (vedlagt som bilag 4-7) Side 27. Økonomi Beslutning Regeringen fremsatte i forbindelse med Folketingets åbning d. 4. oktober 2016 et lovprogram, hvoraf det fremgår, at ændring af lov om dansk uddannelse til voksne udlændinge m.fl. er programsat til februar Temaet "Danskuddannelse / Sprogskole" til voksne sættes derfor på som punkt til Integrationsrådets møde d. 5. april Integrationsrådet ønsker punktet "Evaluering af Integrationsrådets arbejde" som tema på rådets næstkommende ordinære møde. Abdul Wahidulla Noorzada, Jasna Idrozovic, Mai Nguyen, Seghir Ajjouri, Uta Lorentz, Inge Nielsen, Mogens Bjerre, Frank Tronborg, Heidi Skov Villadsen, Henning Sigsgaard og Helle Glyø deltog ikke i mødet. Myrtelle Soa Steffensen deltog med observatørstatus. Bilag Bilag 4 - Status for boligplacering af flygtninge pr Bilag 7 Statusudtræk_Projekt 500 Bilag 6 - Evalueringsstatus_Projekt 500 Bilag 5 - Formidlingsplan projekt 500 juli 2016 Bilag 4 - Status projekt 500 september 2016 Bilag 2 - Ny frivillighedspolitik invitation GÆLDENDE UDGAVE 21. september 2016 Bilag 3 - Invitation til ARV Temadøgn 2016; Program

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18.50 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 19:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:00 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen

Læs mere

Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016

Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016 Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016 Indhold 1. Forord... 2 2. Rådets aktiviteter for at opnå mere synlighed... 2 2.1. Borgmesterdag... 2 2.2: Integrationspris 2016... 3 2.3. Temaaften: Integration

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Byrådssalen, Hjørring

Læs mere

REFERAT. Referat: Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde.

REFERAT. Referat: Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde. REFERAT 1. Velkomst v. Arbejdsmarkedsudvalgets formand, Ivan Leth Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Godkendelse

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:10 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:15 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring

Læs mere

REFERAT. Referat: Mehrsad Sadjadi og Thomas Klimek bød velkommen til mødet, hvorefter deltagerne præsenterede sig.

REFERAT. Referat: Mehrsad Sadjadi og Thomas Klimek bød velkommen til mødet, hvorefter deltagerne præsenterede sig. REFERAT 1. Velkomst og præsentation af mødets deltagere (kl. 17:00-17:10) Som initiativtager til mødet åbner formanden for Integrationsrådet mødet, men mødet ledes i øvrigt af formand for Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Integrationsrådet Juni 2016 ÅRSBERETNING Korrektur

Integrationsrådet Juni 2016 ÅRSBERETNING Korrektur Integrationsrådet Juni 2016 ÅRSBERETNING 2015 Korrektur Indhold 1. Forord... 2 2. Rådets aktiviteter for at opnå mere synlighed... 2 2.1. Musik uden Grænser Venligboerne Flygtningehjælp... 2 2.2. Borgmesterdag...

Læs mere

Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017

Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017 Indhold 1. Forord... 3 2. Rådets aktiviteter i 2017... 3 2.1. Temaaften vedr. Integration i foreningslivet... 3 2.2. Hjørring Kommunes Integrationsdage

Læs mere

ÅRSBERETNING 2014 Integrationsrådet marts 2015

ÅRSBERETNING 2014 Integrationsrådet marts 2015 ÅRSBERETNING 2014 Integrationsrådet marts 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 2 2 RÅDETS AKTIVITETER FOR AT OPNÅ MERE SYNLIGHED 2 3 STATUS VEDRØRENDE TIDLIGERE ÅRS ANBEFALINGER 3 4 STATUS FOR IMPLEMENTERING

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus

Læs mere

INGEN TILMELDING => INGEN MØDESERVERING!

INGEN TILMELDING => INGEN MØDESERVERING! Mødet begyndt: Mødet afsluttet: Mødested: Kl. 16:30 Kl. 18:30 Hjørring Rådhus. R-lokale-049 Medlemmer Stedfortrædere Tilkendegivelser D Mai Thi Nguyen A Thanh Chau efter indkaldelse D Seghir Ajjouri D

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

STATUS UDMØNTNING AF HJØRRING KOMMUNES INTEGRATIONSSTRATEGI

STATUS UDMØNTNING AF HJØRRING KOMMUNES INTEGRATIONSSTRATEGI Hjørring Kommune Arbejdsmarkedsforvaltning Initialer: RØI NOTATARK 26. april 2017 STATUS UDMØNTNING AF HJØRRING KOMMUNES INTEGRATIONSSTRATEGI 1.0. Baggrund Arbejdsmarkedsudvalget vedtog d. 9. maj 2016

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 31.01.2011 kl. 18:15 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Carmen Sofia Oganisian (. ) Johnny Jensen (. ) Maryam Hamze (. ) Peter Erkmann (. ) Rukiye Demir (. ) Sussi Petersen

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring Rådhus Deltagere:

Læs mere

Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet. Aalborg Kommune

Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet. Aalborg Kommune Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Aalborg Kommune Status januar 2018 Sagsbeskrivelse Enslydende indstillingen sendes til orientering i Beskæftigelsesudvalget d. 13. februar 2018. Status antal

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

ÅRSBERETNING 2016 I N T E G R A T I O N S R Å D E T I S Ø N D E R B O R G K O M M U N E. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed

ÅRSBERETNING 2016 I N T E G R A T I O N S R Å D E T I S Ø N D E R B O R G K O M M U N E. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed ÅRSBERETNING 2016 I N T E G R A T I O N S R Å D E T I S Ø N D E R B O R G K O M M U N E Sønderborg Kommune Borger, Beskæftigelse og Sundhed Januar 2017 Godkendt i Integrationsrådet den 26. januar 2017

Læs mere

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag den 8. januar 2007 kl

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag den 8. januar 2007 kl REFERAT Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget Mandag den 8. januar 2007 kl. 16.00 på Frederikssund Rådhus i lokale nr. 311 Direktøren for Social-, arbejdsmarked og kommunikations kontor Mødedeltagere: Kim

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

Åben dagsorden (REFERAT) Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden (REFERAT) Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden (REFERAT) Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 18-05-2016 16:15 Medborgerhuset sal C Afbud fra: Mia Scmidt, Jeanette Gammelgaard, Tina Borja, Kirsten Buur, Anahit Karapetian, Sevak Karapetian, Pia Møller, Haris

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 22-04-2015 16:00 Medborgerhuset, sal D Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

På denne baggrund, samt som følge af den løbende erfaringsdannelse, tilpasses integrationsstrategien den aktuelle situation.

På denne baggrund, samt som følge af den løbende erfaringsdannelse, tilpasses integrationsstrategien den aktuelle situation. Integrationsstrategi Forord Frederikssund kommunes hidtidige integrationsstrategi blev udarbejdet i 2015-16 og vedtaget i foråret 2016, hvor kommunen i lighed med landets øvrige kommuner modtog et stigende

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-03-2016 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:00 Tilstede:

Læs mere

Nationalt fokus på lokal integration

Nationalt fokus på lokal integration Nationalt fokus på lokal integration -Strategi og retning for den nationale integrationsindsats Karin Ingemann, Integration og Medborgerskab En dansk motorvej i september 2015 Udfordringen: Den nationale

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune Forretningsorden for Integrationsrådet Odsherred Kommune Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at afgive udtalelse i alle spørgsmål, der har betydning for,

Læs mere

Til Socialudvalget. Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE

Til Socialudvalget. Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Til Socialudvalget Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge Side 1 af 5 Baggrund Byrådet drøftede den 15. april 2015 en indstilling fra MSB vedr. Velkomstarrangement for flygtninge i Aarhus.

Læs mere

1 Strategi Integration Job & Uddannelse. Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter.

1 Strategi Integration Job & Uddannelse. Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter. 1 Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter. At den enkelte udlænding hurtigst muligt opnår varig tilknytning til arbejdsmarkedet på ordinære vilkår,

Læs mere

Dialogforum for integration BESLUTNINGSREFERAT

Dialogforum for integration BESLUTNINGSREFERAT Dialogforum for integration BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokalet Viden Djurs Århusvej 49 8500 Grenaa Dato: Mandag den 10. oktober 2016 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 17:15 Medlemmer: Fraværende: Jens Højlund

Læs mere

Referat Integrationsrådet's møde Torsdag den 12-09-2013 Kl. 19:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Integrationsrådet's møde Torsdag den 12-09-2013 Kl. 19:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Integrationsrådet's møde Torsdag den 12-09-2013 Kl. 19:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Fadil Bucan, Bente Kjær, Cafer Koyuncu, Banafsheh Razavian, Siham Christensen,

Læs mere

Referat af møde i integrationsrådet 3. februar , Kanalstræde 2, mødecentret

Referat af møde i integrationsrådet 3. februar , Kanalstræde 2, mødecentret Referat af møde i integrationsrådet 3. februar 2016 19-21, Kanalstræde 2, mødecentret Til stede: Christel, Jean, Christina, Susanne, Mahad, Erdogan, Ann-Katrine, Ann-Cherie, Hristina, Gitte (referent)

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013

Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013 Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013 Til stede: Rasmus, Ann-Cherie, Mahad, Erdogan, Elena, Jean, Kristina, Gitte (referent), Gæst: Camilla Wikke fra Strategi og Udvikling

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt Referat af s møde den 20.01.2014 kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt Tilstedeværende: Mads Andersen Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer Jørn Frigast

Læs mere

Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet

Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet Punkt 5. Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet 2016-038673 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender, til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på opfølgning

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 3. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

ÅRSBERETNING 2012. Hjørring Kommune

ÅRSBERETNING 2012. Hjørring Kommune INTEgrationsRÅDets ÅRSBERETNING 2012 Hjørring Kommune 1 Forord Efter 16 i Integrationsrådets forretningsorden skal rådet hvert år udarbejde en skriftlig beretning over rådets virksomhed. Beretningen skal

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet Dato: 08. 02.2018 J.nr.: Sagsid: Sagsbeh.: Khalil Ahmad Direkte tlf.: 4631 7958 E-mail: khalila@roskilde.dk Forretningsorden for Integrationsrådet

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Virksomhedspartnerskabet Sammen om integration

Virksomhedspartnerskabet Sammen om integration Virksomhedspartnerskabet Sammen om integration Nina Svanborg, Styrelsen for International Rekruttering, Integrationsministeriet og Helle Aaen, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd Om bestyrelsesmødet Mødedato: Onsdag den 25. juni 2014 Mødested: Ungehuset, Bredahlsgade 3C, 4200 Slagelse Starttidspunkt: 18:00 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Christopher Trung Paulsen, Jen Noel

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015 Referat mandag den 1. juni 2015 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Dialogtema Ny beskæftigelsesreform og Erhvervsuddannelsesreform...2

Læs mere

Integrationsområdet i Skanderborg Kommune. Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 15. august 2018

Integrationsområdet i Skanderborg Kommune. Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 15. august 2018 Integrationsområdet i Skanderborg Kommune Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 15. august 2018 Integrationspolitikken i Skanderborg Kommune Strategispor: En differentieret integrationsindsats Fælles

Læs mere

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2017 - tillæg til Beskæftigelsesplan 2016-2019 Indledning Kommunerne skal hvert år udarbejde en beskæftigelsesplan, der beskriver strategi og målsætning for beskæftigelsesindsatsen i

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:20 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-12-2015 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:10 Tilstede:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Dagsorden for møde i Lokalt Arbejdsmarkedsråd (LAR), Hjørring Kommune

Dagsorden for møde i Lokalt Arbejdsmarkedsråd (LAR), Hjørring Kommune Det lokale Arbejdsmarkedsråd Hjørring Kommune LAR Afd.: ARB, Adm. & Service Initialer: RCT Hjørring, 20. august 2015 Dagsorden for møde i Lokalt Arbejdsmarkedsråd (LAR), Hjørring Kommune 1. Godkendelse

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 93. Integrationsråd 3 94. KL s sociale temamøde den 22. - 23. maj 2008 5 Deltager ikke. 5 95. Orientering

Læs mere

Lov om integration af udlændinge i Danmark (Integrationsloven) 4, stk. 1:

Lov om integration af udlændinge i Danmark (Integrationsloven) 4, stk. 1: Job og Arbejdsmarked Notat Til: Sagsnr.: 2009/16143 Dato: 16-12-2009 Sag: Indsatsområder for integration i 2010 Sagsbehandler: Hanne Stausgaard Integrationskonsulent Indhold 1. Kommunens opgaver efter

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. marts 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. marts 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 4. marts 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering i marts...2 3. JA - Handleplan for ungeindsats 2013...3 4.

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 19.04.2010 kl. 19:30 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Anwar Abdulaziz Al-Nameh (. ) Enayatullah Safi (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Maryam Hamze (. ) Ridvan

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes beskæftigelsespolitik (styringsmodel) Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 24-06-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Princess May Gildhoff og Sahat

Læs mere

Referat. Integrationsrådet

Referat. Integrationsrådet Referat Den, kl. 18:00 holdt ordinært møde i Multietnisk Kulturhus, Lille Madsegade 32, Rønne. Mødet slut kl. 18,47 Fraværende med anmeldt forfald: Carl Ilsøe, Beata A. Hansen, Trine Rasmussen Fraværende

Læs mere

Indhold. Forord... 3 Uddannelse... 5 Job/Erhvervsmuligheder... 6 Bosætning... 7 Mødet med andre medborgere... 8 Mødet med det danske system...

Indhold. Forord... 3 Uddannelse... 5 Job/Erhvervsmuligheder... 6 Bosætning... 7 Mødet med andre medborgere... 8 Mødet med det danske system... Integrationspolitik 2016 Indhold Forord... 3 Uddannelse... 5 Job/Erhvervsmuligheder...... 6 Bosætning... 7 Mødet med andre medborgere... 8 Mødet med det danske system... 9 2 Godkendt af Kerteminde Byråd

Læs mere

Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet

Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Punkt 7. Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet 2014-187836 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding Sidenr. 1 Mødedato: 23. februar 2011 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: Fraværende: Festsalen Nicolaiplads 6 6000 Kolding Muhubu Mahamud Barre GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Åbent Referat. til. Integrationsrådet

Åbent Referat. til. Integrationsrådet Åbent Referat til Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 22. oktober 2014 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Deltagere: Kantinen, BCV (lille del) Abder Razak Jenayah, Saida Guled, Lone H. Pedersen, Keld

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

Referat af. ekstraordinært møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Tirsdag den 10. april 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 3607

Referat af. ekstraordinært møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Tirsdag den 10. april 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 3607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af ekstraordinært møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Tirsdag den 10. april 2018 kl. 19.00 21.30 Gladsaxe Rådhus, lokale

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 189 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 189 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt BILAG ad spm. nr. 24 (L 189) Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2016/2333 Ændringsforslag

Læs mere

Tilsyn med danskuddannelserne til voksne udlændinge m.fl.

Tilsyn med danskuddannelserne til voksne udlændinge m.fl. Tilsyn med danskuddannelserne til voksne udlændinge m.fl. Rapport Styrelsen for International Rekruttering og Integration 1. december 2016 1 Indhold 1. Indledning:... 3 2. Udviklingen på området siden

Læs mere

Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune. Alle skal bidrage

Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune. Alle skal bidrage Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune Alle skal bidrage Alle flygtninge og familiesammenførte, der ankommer til Fredericia, udgør en ressource både som almindelige

Læs mere

Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen. Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018

Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen. Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018 Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018 Organisering i Aktiv indsats og Integration Modtagelse/boligplacering Beskæftigelses

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 2. kvartal 20 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver NOTAT Børne- og Uddannelsesforvaltningen Center for Dansk og Integration Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd 2017-2021 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 24-02-2016 16:15 C118, Silkeborg Rådhus Afbud fra: Almira Mujanovic, Sevak Karapetian, Ivan Jovanovic, Merete Wolf Andersen, Mercy Viedemann, Jeanette Gammelgaard,

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser...

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser... FURESØ KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet Medlemmerne mødt. Afbud fra Susanne Mortensen (C) Mødet hævet kl. 18.50 Lars Carpens

Læs mere