Det er op til tilbudsgiverne frit at fastsætte timelønssatsen og timelønssatsen er således ikke begrænset til tilbudsgiverens faktiske kostpris.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det er op til tilbudsgiverne frit at fastsætte timelønssatsen og timelønssatsen er således ikke begrænset til tilbudsgiverens faktiske kostpris."

Transkript

1 Spørgsmål og svar til udbuddet for Fremtidens Industrielle Forretningsmodeller (TED-publication ( )) 1. Spørgsmål stillet d. 8 oktober Det handler om rammeaftalen, hvor vi gerne vil have en bekræftelse på at vi som konsulent ikke er omfattet af følgende i Bekendtgørelse om støtteberettigelse, regnskab mm... Kap 3 Paragraf 9 Stk. 4. For projekter under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse kan EU-tilskuddet i et projekt ikke overstige 50 % af de afholdte og betalte støtteberettigede udgifter, jf. 10. og Kap Ved anvendelse af løn som støtteberettiget udgift kan der maksimalt medregnes den faktiske timeløn ganget med det antal timer, som anvendes på projektet. Timelønnen for månedslønnede beregnes efter retningslinjer udsendt af tilsagnsgiver. Den beregnede løn (den faktiske timeløn ganget med det antal timer der anvendes) kan ikke overstige den betalte løn. Dvs. at vi kan fastsætte vores timepris efter vores egen vurdering i hvad der er rimeligt ud fra den betragtning at komme med et udbud der er det økonomiske mest fordelagtige tilbud og som nedfældes i et bilag 3 som vi selv udarbejder. Honorartilbuddet skal jf. udbudsbetingelsernes pkt afgives som timelønssats for de konsulenter, der skal udføre opgaver omfattet af rammeaftalen. Som det fremgår af udbudsbetingelsernes pkt skal der i timelønssatsen være inkluderet samtlige omkostninger, herunder, men ikke begrænset til, omkostninger til administration, afrapportering, transport, overnatning, forplejning (både til konsulent og deltagere i vækst- og udviklingsforløb), leje af mødelokale og AV-udstyr. Det er op til tilbudsgiverne frit at fastsætte timelønssatsen og timelønssatsen er således ikke begrænset til tilbudsgiverens faktiske kostpris. Tilbuddet skal afgives ved udfyldelse af tilbudslisten, der indgår som en del af udbudsmaterialet. 2. Spørgsmål stillet d 8 oktober I rammeaftalen om levering af konsulentydelser er der beskrevet (2.2) 1 ud af 5 rammeaftaler. Vil det sige at der er mulighed at ansøge som: Et konsortium hvor flere konsulenthuse går sammen om at ansøge om projektet eller Et konsulenthus ansøger om projektet og så er der op til 5 konsulenthuse som kan få andel i projektet om Fremtidens Industrielle Forretningsmodeller.

2 VIA vil, forudsat at der indkommer min. 5 konditionsmæssige og egnede tilbud, indgå rammeaftale med 5 forskellige tilbudsgivere om løsning af opgaven. Tildeling af en konkret aftale på baggrund af rammeaftalen vil herefter ske til én af de 5 tilbudsgivere, som der er indgået rammeaftale med i henhold til proceduren beskrevet i rammeaftalens pkt. 5. Det er op til de enkelte virksomheder og afgøre, om de vil afgive selvstændige bud eller i stedet afgive bud sammen med andre virksomheder som et konsortium. 3. Spørgsmål stillet d 11 oktober Kan et konsulenthus med flere afdelinger afgive et samlet tilbud omfattende ydelser på flere af de 5 temaer? f.eks : Konsulenthusets afd.1 tilbyder Trimmet produktion, og konsulenthusets afd. 2 tilbyder Holistisk forretning i stedet for bred produktfokusering. Såfremt bevillingsgiver kun ønsker at anvende tilbud afgivet af den ene af afdelingerne, vil det diskvalificere hele konsulenthusets tilbud? Det ses gerne, at der afgives et samlet tilbud med de relevante kompetencer, som konsulenthuset kan tilbyde. Det vil ikke diskvalificere konsulenthusets tilbud, såfremt der afgives et samlet tilbud. Der er tale om en rammeaftale. 4. Spørgsmål stillet d 23 oktober I ydelsesbeskrivelsen til Fremtidens Industrielle Forretningsmodeller angives under punktet : Maks. betaling for de enkelte opgaver, at - Maksimum betaling for afholdelse af en strategiworkshop inklusiv alt, herunder men ikke begrænset til indledende og afsluttende møder, procesfacilitering af workshoppen, transport, materialer m.m. er ekskl. moms. - Maksimum betaling for afholdelse af vækst og udviklingsgruppe forløb inklusiv alt, herunder men ikke begrænset til workshops, kurser, transport, forplejning til deltagere, leje af lokaler, materialer m.m. er ekskl. moms for gruppeforløbet og maksimum ekskl. moms for hver deltagende virksomhed. Virksomheden skal som minimum deltage i 3 møder for at kunne registreres som deltager.

3 I de tilbudte timepriser skal samtlige omkostninger være indeholdt jf. udbudsbetingelsernes pkt Vi vil gerne have præciseret, at vi ved angivelse af en timepris kan angive en timepris både gældende for afholdelse af strategiworkshop og afholdelse af vækst-udviklingsgruppe forløb, hvor det vil være en timepris, der vil omfatte alt, herunder transport, materialer, kurser, lokaleleje, forplejning ect. Ja, det er korrekt. Der skal alene anføres en timepris, som skal gælde for konsulentydelser i forbindelse med gennemførelse af både strategiworkshop og vækst- og udviklingsgrupper. I timeprisen skal (som anført i udbudsmaterialet) være indeholdt samtlige omkostninger forbundet med gennemførelsen af aktiviteterne med undtagelse af moms. 5. Spørgsmål stillet d 24 oktober Med henvisning til udbuddets pkt Egnethedsvurdering skal vi bede om et svar på om samtlige dele af nedenstående formulering vedr. konsortier og solidarisk hæftelse også finder anvendelse hvor en rådgivningsvirksomhed benytter sig af underleverandører. Såfremt tilbuddet afgives af et konsortium, skal konsortiet forinden evt. indgåelse af rammeaftale afgive en erklæring om direkte, ubegrænset og solidarisk hæftelse mellem alle deltagere i konsortiet, samt en bemyndigelse til én deltager i konsortiet til ubegrænset at kunne forpligte de øvrige medlemmer af konsortiet ved sin underskrift. I det omfang tilbudsgiver støtter sine kompetencer på en anden virksomheds økonomiske og finansielle formåen, skal oplysningerne i henhold til punkt B også vedlægges for denne virksomhed sammen med en erklæring om, at virksomheden indestår for tilbudsgivers opfyldelse af rammeaftalen. I det omfang tilbudsgiver støtter sine kompetencer på en anden virksomheds tekniske formåen, skal oplysningerne i henhold til punkt C også vedlægges for denne virksomhed sammen med en erklæring om, at virksomheden stiller sine ressourcer til rådighed for tilbudsgiveren i forbindelse med opfyldelse af rammeaftalen. Vil anvendelse af underleverandører også være omfattet af ovenstående punkter: Det øverste afsnit vedrørende konsortium og solidarisk hæftelse finder alene anvendelse, hvis tilbuddet afgives af et konsortium bestående af flere virksomheder, som ønsker at afgive fælles bud og dermed hæfte fælles over for VIA for opgavens udførelse.

4 Ønsker en tilbudsgiver at anvende underleverandører/underrådgivere, hæfter alene tilbudsgiver over for VIA. Anvendes underleverandører hæfter tilbudsgiver altså også for underleverandørens/underrådgiverens korrekte opfyldelse af aftalen jf. også rammeaftalens pkt Anvendes der underleverandører/underrådgivere til opgavens løsning, og ønsker tilbudsgiver, at der skal lægges vægt på denne underleverandørs/underrådgivers tekniske kompetencer i forbindelse med egnethedsvurderingen af tilbudsgiver, skal der jf. det ovenfor anførte vedlægges en erklæring fra underleverandøren/underrådgiveren om, at denne stiller sine ressourcer til rådighed for tilbudsgiveren i forbindelse med opfyldelsen af rammeaftalen samt vedlægges de i udbudsbetingelsernes pkt C anførte oplysninger for underleverandøren/underrådgiveren. Ønsker tilbudsgiver ikke, at der skal lægges vægt på underleverandørens/underrådgiverens tekniske kompetencer, behøver tilbudsgiver ikke at vedlægge disse oplysninger. Tilbudsgivers egnethed vil i så fald alene blive vurderet på baggrund af tilbudsgivers egne tekniske kompetencer. Ønsker en tilbudsgiver at anvende underleverandører/underrådgivere til løsning af dele af opgaverne, kan der desuden vedlægges CV-er fra underrådgiveren som led i tilbuddet jf. udbudsbetingelsernes pkt Der må dog maks vedlægges 8 cv-er inkl. evt. cv-er fra underleverandører/underrådgivere. I det omfang tilbudsgiver til brig for egnethedsvurderingen ønsker at støtte sine finansielle kompetencer på en anden virksomheds økonomiske og finansielle formåen (dette kunne typisk være f.eks. et moderselskab, der indestår for et datterselskab), skal oplysningerne i henhold til punkt B også vedlægges for denne virksomhed sammen med en erklæring om, at virksomheden indestår for tilbudsgivers opfyldelse af rammeaftalen. 6. Spørgsmål stillet d 24 oktober Da der er tale om en rammeaftale ønsker vi det nærmere uddybet hvordan denne ramme i praksis vil blive forvaltet. a. Strategiworkshops: Er det den enkelte virksomhed som beslutter hvilken rådgiver der skal benyttes? b. Vækst og udviklingsgrupper: Hvordan afgøres det hvilke temaer og hvilke rådgivere, der kan samles en gruppe omkring? c. Vil udbyder kunne garantere rådgiver en minimumsandel af den samlede budgetramme? a. Tildeling af konkrete aftaler på baggrund af de indgåede rammeaftaler sker jf. rammeaftalens pkt. 5 på baggrund af de i tilbuddene på rammeaftalen oplyste timelønssatser (Pris) og tilbudte CV er (kompetencer) og i henhold til tildelingskriteriet "det økonomisk mest fordelagtige tilbud" med underkriterierne "Pris" (25 %) og "Kompetencer" (75 %).

5 Tildeling af konkrete aftaler på rammeaftalen vil således ske på baggrund af en fornyet evaluering af tilbuddene i relation til kriterierne anført ovenfor og på baggrund af behovet i den konkrete aftale. Det er ekspertpanelet fra basecamp som i dialog med virksomheden, der foretager valg af konsulent og emne for den efterfølgende strategiworkshop. Panelet består af uvildige konsulenter og forskere fra Århus Universitet, VIA University College, Dansk Industri og Væksthus Midtjylland samt evt. suppleret med erfarne erhvervsledere. b. Tildeling af konkrete aftaler på baggrund af de indgåede rammeaftaler sker jf. rammeaftalens ligesom ovenstående på baggrund af de i tilbuddene på rammeaftalen oplyste timelønssatser (Pris) og tilbudte CV er (kompetencer) og i henhold til tildelingskriteriet "det økonomisk mest fordelagtige tilbud" med underkriterierne "Pris" (25 %) og "Kompetencer" (75 %). Tildeling af konkrete aftaler på rammeaftalen vil således ske på baggrund af en fornyet evaluering af tilbuddene i relation til kriterierne anført ovenfor og på baggrund af behovet i den konkrete aftale. Det er projektledelsen som i dialog og i enighed med virksomhederne, der foretager valg af konsulent og emne for de efterfølgende vækst og udviklingsgrupper. c. Nej, da konsulenternes samlede honorar dels vil afhænge af det konkrete behov, der bliver for at trække på rammeaftalerne, dels vil afhænge af, hvor mange opgaver den enkelte konsulent får tildelt på baggrund af ovenstående procedure. 7. Spørgsmål stillet d 24 oktober I udbudsmateriale pkt angives, at der kan indsendes max 8 CV i løsning af en opgave forstås en opgave her som 8 CV i forhold til Strategiworkshop + 8 Cv er i forhold til udviklingsforløb eller samlet 8 CV pr tilbudsgiver/konsortium Der skal indsendes max 8 CV ere i alt. De max 8 CV ere skal således dække strategiworkshop og vækst/udviklingsgrupper. 8. Spørgsmål stillet d 24 oktober Vil strategi workshoppen, der afholdes hos den enkelte virksomheden være tematiseret altså har den enkelte virksomhed forud valgt et eller flere af de 5 temaer? Ja, - det forventes, at resultatet af virksomhedens basecamp vil være, at ekspertpanelet i dialog med den enkelte virksomhed vil vælge konsulent ud fra de kriterier, der er anført i rammeaftalen og tema for den efterfølgende strategiworkshop.

6 9. Spørgsmål stillet d 25 oktober I pkt i udbudsbetingelserne under afsnittet vedr. tilbudgiverens økonomiske og finansielle formåen står der, at tilbudsgiver bl.a. skal oplyse omsætningstal for de seneste tre regnskabsår. Vil det være tilstrækkeligt, at vedlægge de officielle og revisor reviderede årsrapporter, hvor toplinien er oplyst i form af bruttofortjenesten, og således ikke omsætningen? Og såfremt dette ej er tilstrækkeligt, forlanges det, at de oplyste omsætningstal er revisor certificerede? Det er ok, hvis der som alternativ til omsætningstal i stedet vedlægges dokumentation for bruttofortjeneste. Tilbudsgiver kan dokumentere sin egnethed i relation til økonomisk kapacitet ved vedlægges af årsregnskaber eller alternativt en ledelsesattesteret erklæring. Der er således ikke krav om, at erklæring med økonomiske nøgletal er revisorattesteret med mindre, der er tale om en virksomhed, der endnu ikke har afsluttet det første regnskabsår jf. udbudsbetingelsernes pkt B 10. Spørgsmål stillet d 25 oktober I pkt i udbudsbetingelserne under metodebeskrivelse står der, at VIA vil lægge vægt på: "... hvorledes tilbudsgiver vil sikre inddragelse af virksomheder i tilbudsgivers og projektpartnernes netværk i projektet". Skal det forstås sådan, at tilbudsgiver har et medansvar for visitering af virksomheder til projektet, evt. allerede i projektets indledende faser, hvor de lokale erhvervscenter og Væksthus Midtjylland skal screene virksomheder til projektet? Tilbudsgiver har ikke et medansvar for visitering af virksomheder til projektet. 11. Spørgsmål stillet d 25 oktober I ydelsesbeskrivelsen under afsnittet "Overordnet indhold af programmet" står der, at som forberedelse til de individuelle strategiworkshops skal virksomhederne deltage i en basecamp, hvor de bl.a. skal præsentere deres vækstambitionener og egne forventninger til projektet for et ekspertpanel. Det oplyses endvidere, at mindst 100 virksomheder skal deltage på en basecamp. Er planen at afholde en stor basecamp - evt. over to dage - hvor alle 100 virksomheder deltager, eller planlægger I at holde flere basecamps. Er det planlagt, hvornår I afholder basecamp og evt. hvor? Det forventes, at der afholdes basecamps med deltagelse af ialt 100 virksomheder. Den første er planlagt til d. 17 december, mens resten forventes afholdt frem mod juli 2014.

7 12. Spørgsmål stillet d 25 oktober I ydelsesbeskrivelsen under afsnittet "Overordnet indhold af programmet" står der endvidere, at virksomhederne får mulighed for at møde de udvalgte tilbudsgivere (konsulenter) på basecampen. Men hvem bestemmer egentligt hvilke konsulenter, der skal knyttes til hvilke virksomheder, og hvornår sker det? Det er ikke sikkert, at det af praktiske/logistiske grunde er muligt for virksomhederne at møde udvalgte konsulenter på basecampen, men det er ekspertpanelet i dialog med den enkelte virksomhed, der bestemmer hvilken konsulent, der skal afholde den efterfølgende strategiworkshop. Det forventes at finde sted i forbindelse med afholdelsen af basecamp mødet. Udvælgelsen sker på baggrund af kriterierne anført i rammeaftalens pkt Spørgsmål stillet d 25 oktober I forlængelse af forrige spørgsmål: Hvornår kan tilbudgiver tidligst forvente at få tildelt opgaver? Januar Spørgsmål stillet d 25 oktober I ydelsesbeskrivelsen under afsnittet "Overordnet indhold af programmet" står der, at hver virksomhed tilbydes en strategiworkshop med en konsulent med henblik på "at identificere virksomhedens centrale udfordringer og prioritere virksomhedens fremadrettede indsats." Skal dette udsagn forstås sådan, at virksomheden sammen med konsulenten selv får lov til at bestemme, hvilken udfordringer, de vil fokusere på, og at Væksthusets indledende Væksthjuls-afklaring og ekspertpanelets vurderinger alene skal tjene som input til det videre forløb? Nej, det forventes at væksthusets specialiserede vejledning sammen med ekspertpanelets vurderinger ligger til grund for det videre arbejde i strategiworkshoppen. Det er inden for den ramme, at konsulenten sammen med virksomheden bestemmer hvilke udfordringer, de vil fokusere på. 15. Spørgsmål stillet d 25 oktober I ydelsesbeskrivelsen under afsnittet "Beskrivelse af de konkrete opgaver og krav til indhold" står der, at "konsulentvirksomhederne skal udvikle og afholde vækst- og udviklingsgrupper for de deltagende virksomheder. Skal det forstås sådan, at flere konsulentvirksomheder godt kan blive udpeget til i samarbejde at arrangere og gennemføre et enkelt vækst- og udviklingsgruppeforløb, eller bliver der kun knyttet én konsulentvirksomhed til hvert vækst- og udviklingsforløb?

8 Nej umiddelbart er det tænkt således, at en konsulent/konsulentvirksomhed arrangerer og gennemfører et vækst og udviklingsforløb. 16. Spørgsmål stillet d 25 oktober I ydelsesbeskrivelsen under afsnittet "Maks. betaling for de enkelte opgaver" står der, at hver virksomhed, der deltager i vækst- og udviklingsforløbene som minimum skal deltage i "3 møder for at kunne blive registreret som deltager". Vi vil i den forbindelse høre, om en manglende registrering er ensbetydende med, at der ikke sker en udbetaling på kr. til konsulenten for pågældende virksomhed? Hvis det er tilfældet, vil vi gerne opfordre Jer til at genoverveje denne bestemmelse, fordi den pålægger konsulenten en risiko, som konsulenten reelt set kun har en begrænset mulighed for at styre. Vi vil i stedet foreslå, at der indføres en no-show-fee på fx kr. hver gang en virksomhed ikke dukker op. Det er jo alene virksomhederne, der bestemmer, om de dukker op eller ej. Det er derfor kun rimeligt - og mest effektivt - at de økonomiske incitamenter for virksomhedernes deltagelse i vækst- og udviklingsgruppeforløbene rettes mod dem selv. Ja et manglende fremmøde vil betyde, at der ikke sker en udbetaling på 8000 kr og der påtænkes ikke indført et no-show fee. Virksomheden forventes som udgangspunkt have stor interesse i at deltage i vækst og gruppeforløbet, idet de har betalt for deltagelsen. 17. Spørgsmål stillet d 25 oktober Endelig vil vi gerne høre, om det er muligt først at afholde et vækst- og udviklingsforløb for en gruppe virksomheder og herefter gennemføre de individuelle strategiworkshops? Vi mener, spørgsmålet er yderst relevant, fordi forretningsmodeludvikling er en hel ny disciplin for de fleste virksomheder. Det er vores erfaring, at virksomhederne har brug for en god og grundlæggende introduktion til emnet og til de mere operationelle værktøjer, før end de sammen med en konsulent kan begynde at arbejde fornuftigt med forretningsmodeludvikling. Nej, - strukturen i projektet ligger fast. Der gennemføres strategiworkshops inden vækst og udviklingsgrupperne påbegyndes 18. Spørgsmål stillet d 28 oktober Såfremt der påtænkes et konsortiesamarbejde med Aarhus Universitet, eller lignende organisation, der indgår i ekspertpanelet vil det give habilitetsproblemer og i så fald være diskvalificerende på grund af mulige interessekonflikter? Med andre ord: kan organisationer (eksempelvis Aarhus Universitet), der indgår i ekspertpanelet accepteres som evt. partnere i et konsortium, der udfører strategiworkshop og vækst/udviklingsgrupper?

9 Nej, - De parter, som udgør konsortiet kan ikke byde ind på strategiworkshops og vækst/udviklingsgrupper. 19. Spørgsmål stillet d 28 oktober Er det muligt at få oplyst navne og tilhørsforhold på de personer, der indgår i Ekspertpanelet på basecamp? Nej, - ekspertpanelet er ikke på plads for nuværende og forventes heller ikke at være på plads frem mod d 11 november. VI forventer at offentliggøre ekspertpanelet omkring d 1 december. 20. Spørgsmål stillet d 28 oktober I jeres udbudsmateriale ifb. med Fremtidens industrielle Forretningsmodeller har i et bilag, Reglab rapporten Fremtidens industri i Danmark. Pdf udgaven har imidlertid 2 rapportsider på en pdf side, og det gør det svært læselig, når man udprinter (rapport læsning på godt gammeldags papir er nu at foretrække). Det er mig ikke muligt at manipulere dette. Har I en udgave, hvor det er 1:1 (altså en rapportside på en pdf side)? På Reglabs hjemmeside skal man være medlem for at kunne logge på biblioteket. Nej, det er desværre ikke muligt for os, at hjælpe med en anden version end den der er tilgængelig på FIF hjemmesiden. 21. Spørgsmål stillet d 28 oktober Punkt Dokumentation for erhvervsansvarsforsikring. Menes der her rådgiveransvar? Er der krav til forsikringssummer? Tilbudsgiverne skal med henblik på opfyldelse af kravet om dokumentation for erhvervsansvarsforsikring fremsende kopi af police. Erhvervsansvarsforsikringen vil for konsulenter ofte blandt andet omfatte rådgiveransvar. Er tilbudsgivers rådgiveransvar omfattet af særskilt rådgiveransvarsforsikring, kan tilbudsgiver som alternativ til erhvervsansvarsforsikring fremsende dokumentation for rådgiveransvarsforsikring i form af kopi af police.

10 22. Spørgsmål stillet d 29 oktober Spørgsmål ang pkt 10.4 i Rammeaftalen : 10.4 Konsulenten er i forbindelse med afrapportering og evaluering forpligtet til at anvende de af VIA anviste værktøjer og programmer til brug herfor. Kan I komme lidt ind på hvilken kompleksitestgrad disse værktøjer har? Vores IT afdeling krymper sig lidt ved tanken om at vi kan blive pålagt et eller andet programkompleks der ikke kan indpasses i vores it værktøjer. Hvis det f.eks. drejer sig alene om online værktøjer eller lign. er det ikke noget problem. Der vil ikke være tale om værktøjer eller programmer af stor kompleksitet. Vi forestiller os følgende potentielle værktøjer/programmer, som primært er onlinebaseret. - Adobe Connect Pro til afholdelse af webinarer m.m. - Scopia Desktop til videomøder - Fælles kalender. Vi regner med at bruge - VIA projektwebsted primært til fildeling Dertil kommer nogle fælles dokumenter, som følger de deltagende virksomheder. 23. Spørgsmål stillet d 29 oktober I ydelsesbeskrivelsen står der under Beskrivelse af de konkrete opgaver og krav til indhold Der afsættes maks. 20 timer pr. virksomhed inkl. tre møder og forberedelse hertil. Skal dette forstås som at forløbet SKAL være planlagt således at virksomheden ikke kommer til at bruge flere timer hvis det f.eks. vil give mening at de bruger mere tid til forberedelse mellem møderne er dette så OK? Eller forstås de 20 timer som vores konsulent timer? Timetallet refererer ikke til virksomhedens timeforbrug udelukkende til konsulentvirksomhedens ressourcetræk og estimat. 24. Spørgsmål stillet d 29 oktober : Metodebeskrivelse i Ydelsesbeskrivelse Sætningen: Hvorledes sikres inddragelse af virksomheder fra både tilbudsgivers og projektpartnernes netværk i projektet Jeg kan forstå på et tidligere spørgsmål at dette ikke drejer sig om visitering af flere/nye virksomheder, kan I derfor komme ind på hvad formålet med denne inddragelse er?

11 Det er ikke tilbudsgivers ansvar at visitere virksomheder til projektet, - men det forventes at projektet formidles og udbredes til relevante virksomheder i tilbudsgivers netværk.

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene".

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene. Udbudsbetingelser Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene". Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Generelle forhold... 3 3. Udbudsmateriale... 4 4. De udbudte aftaler... 5

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning... 3. 2. Generelle forhold... 3. 3. Udbudsmateriale... 4. 4. Den udbudte rammeaftale... 5

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning... 3. 2. Generelle forhold... 3. 3. Udbudsmateriale... 4. 4. Den udbudte rammeaftale... 5 Udbudsbetingelser Udbud af rammeaftaler om levering af konsulentydelser i forbindelse med gennemførelse af kursusmoduler til MEA - Midtjysk ErhvervsudvikingsAkademi. Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene".

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene. Udbudsbetingelser Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene". 1. Indledning Væksthus Midtjylland indbyder herved til at afgive tilbud på aftaler om levering af konsulentydelser til

Læs mere

Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST

Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 100320/530 SBJ/MGL Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST Januar 2015 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges

Læs mere

Danmark-Aarhus: Rengørings- og sanitetstjenester 2015/S 054-094645. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Aarhus: Rengørings- og sanitetstjenester 2015/S 054-094645. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:94645-2015:text:da:html Danmark-Aarhus: Rengørings- og sanitetstjenester 2015/S 054-094645 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Læs mere

Væksthus Midtjylland udbyder opgaven vedrørende Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene

Væksthus Midtjylland udbyder opgaven vedrørende Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene Væksthus Midtjylland udbyder opgaven vedrørende Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene Generelle forhold omkring udbuddet Ordregiver er: Væksthus Midtjylland

Læs mere

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Udbudsannonce Prækvalifikation Torvegade 74 6700 Esbjerg Indhold Baggrund og formål...3 Opgavebeskrivelse og omfang...3 Ordregiver...3 Spørgsmål og kontaktperson...3 Prækvalifikationsmateriale...4 Udbudsproces...4

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S

Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S 125-255498 Dato for offentliggørelse: 10.07.2017 Nummer Spørgsmål Svar 1 I materialet står der, at man godt må tilbyde

Læs mere

Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST

Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST Februar 2016 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges Gade 2 DK-8100 Aarhus C T, +45 8934 0000 holst-law.com CVR nr. 35680470 ID: 40035 104586

Læs mere

Udbudsbetingelser Februar 2016

Udbudsbetingelser Februar 2016 Udbudsbetingelser Februar 2016 Udbud af rammeaftale om levering af konsulentydelser til projektet "Vækstprogram for små og mellemstore produktionsvirksomheder" Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans

Læs mere

I/s Reno-Nord Analyseopgaver på affaldsanlæg

I/s Reno-Nord Analyseopgaver på affaldsanlæg I/s Reno-Nord Analyseopgaver på affaldsanlæg Oplysninger som tilbudsgiver skal aflevere som en del af tilbuddet samt formularer til brug for indsendelse af dokumentation for den vindende tilbudsgiver 15.

Læs mere

Udbudsbetingelser September 2014

Udbudsbetingelser September 2014 Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 040704-0003 SBJ/MGL Udbudsbetingelser September 2014 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges Gade 2 DK-8100 Aarhus C T, +45

Læs mere

Spørgsmål og svar af 25. februar 2013

Spørgsmål og svar af 25. februar 2013 Spørgsmål og svar af 25. februar 2013 Af nedenstående fremgår spørgsmål og svar, der har været stillet i forbindelse med prækvalifikation, og som kan have relevans for fortolkningen af Udbudsbekendtgørelsen

Læs mere

EU- udbud 2014/S 040-06591 på levering af operationel leasing af gasbiler til Skive Kommune Spørgsmål/svar af 21.03.2014

EU- udbud 2014/S 040-06591 på levering af operationel leasing af gasbiler til Skive Kommune Spørgsmål/svar af 21.03.2014 EU- udbud 2014/S 040-06591 på levering af operationel leasing af gasbiler til Skive Kommune Spørgsmål/svar af 21.03.2014 Spørgsmål Svar Ændring til udbudsmaterialet 1. 2.13 Konsortier / 14 Underleverandører

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob

Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob 1 Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Alle spørgsmål er anonymiseret, spørgsmålene står med sort skrift og svaret står med blå skrift. Spørgsmål

Læs mere

Spørgsmål og svar. ATP udbud af juridisk bistand

Spørgsmål og svar. ATP udbud af juridisk bistand Spørgsmål og svar ATP udbud af juridisk bistand ID Modtaget Spørgsmål Svar 1 27. marts 2012 I punkt 8.1 af materialet står der "Tilbuddet skal afleveres som en præsentation". Hvordan skal udtrykket "præsentation"

Læs mere

Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave

Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave 1. Indledning... 3 2. Ordregiver... 3 3. Den udbudte opgave... 3 4. Tidsplan... 4 5. Spørgsmål... 4 6. Ansøgningsfrist... 4 7. Supplerende oplysninger...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Begrænset udbud for indkøb af billetsystem til Musikhuset Aarhus. April 2015. Side 1 af 13

UDBUDSBETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Begrænset udbud for indkøb af billetsystem til Musikhuset Aarhus. April 2015. Side 1 af 13 UDBUDSBETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Begrænset udbud for indkøb af billetsystem til Musikhuset Aarhus April 2015 Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 2. Ordregiver... 4 2.1. Ordregivers

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER Dato: 15. august 2013 J. nr.: 102794 UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER 1. Indledning og beskrivelse Boligorganisationen Tårnbyhuse ønsker at indgå rammeaftale

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER Begrænset udbud af indkøbsordning September 2015 1. Indledning Disse prækvalifikationsbetingelser gælder for Aarhus Kommunes (herefter benævnt "Ordregiver") udbud af indkøbsordning

Læs mere

Bilag 2. Tilbudsskema. Udbud af indsamling af dagrenovation. Side 1 af 11

Bilag 2. Tilbudsskema. Udbud af indsamling af dagrenovation. Side 1 af 11 Bilag 2 Tilbudsskema Udbud af indsamling af dagrenovation Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Udvælgelseskriterier... 3 2.1. Oplysninger om virksomheden, jf. udbudsmaterialets punkt

Læs mere

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark 11-10-2013 Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET Sagsnr. 1-23-4-101-8-13 Spørgsmål og svar skema Prækvalifikation på udbud af kontormøbler til 4 regioner 1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET 1 Prækvalifikationsbilag 11. Det publicerede dokument

Læs mere

Danmark-Aarhus: Skabe 2014/S 049-081164. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Aarhus: Skabe 2014/S 049-081164. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:81164-2014:text:da:html Danmark-Aarhus: Skabe 2014/S 049-081164 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF Del I:

Læs mere

I/S Amager Ressourcecenter. Afhentning, transport, opbevaring og nyttiggørelse af råslagge fra ARC s nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke

I/S Amager Ressourcecenter. Afhentning, transport, opbevaring og nyttiggørelse af råslagge fra ARC s nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke Sagsnr. 08/262 Dok.nr. 5338/15 Initialer ANJ I/S Amager Ressourcecenter Afhentning, transport, opbevaring og nyttiggørelse af råslagge fra ARC s nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke Udbudsbetingelser for

Læs mere

Prækvalifikationsmateriale 17. november 2016

Prækvalifikationsmateriale 17. november 2016 17. november 2016 Hovedentreprise vedrørende facadeudskiftning etape 4, SVS Esbjerg 1. Indledning Region Syddanmark udbyder etape 4 af facadeudskiftning på dele af sengebygning C1 på Sydvestjysk Sygehus,

Læs mere

ARBEJDE MED GRAVE- MASKINER. Tilbudsliste

ARBEJDE MED GRAVE- MASKINER. Tilbudsliste ARBEJDE MED GRAVE- MASKINER Tilbudsliste Juni 2017 Arbejde med gravemaskiner, tilbudsliste 1 Indholdsfortegnelse 1. GENERELT 2 1.1 Vejledning 2 1.2 Oplysninger 3 1.2.1 Generelle oplysninger 3 1.2.2 Oplysninger

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud af bygge- og anlægsarbejde på Støvring Gymnasium

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud af bygge- og anlægsarbejde på Støvring Gymnasium BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Begrænset udbud af bygge- og anlægsarbejde på Støvring Gymnasium 1 Indledning: 1.1 Disse betingelser gælder for prækvalifikation til Støvring Gymnasiums ombygning af gymnasiet.

Læs mere

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse VEJLEDNING Vejledning til konsortiedannelse 17082016 Vejledning til konsortiedannelse Indledning SKI udbyder rammeaftaler på vegne af det offentlige Danmark. Vores hovedopgave er at tilvejebringe rammeaftaler

Læs mere

DK-Århus: Medicinsk udstyr 2010/S 184-281081 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer

DK-Århus: Medicinsk udstyr 2010/S 184-281081 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer 1/7 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:281081-2010:text:da:html DK-Århus: Medicinsk udstyr 2010/S 184-281081 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Varer DEL I: ORDREGIVENDE MYNDIGHED

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 7.3.2018 01 PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 1. INDLEDNING På bygherrens vegne skal vi med henvisning til den offentliggjorte udbudsbekendtgørelse opfordre Dem til at søge om prækvalifikation

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_nwejesja NO_DOC_EXT: 2017-020517 SOFTWARE VERSION: 9.4.0 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: jwn@niras.dk

Læs mere

Foreligger der en estimeret anlægssum eller projektbudget for det samlede projekt, som du kan oplyse om?

Foreligger der en estimeret anlægssum eller projektbudget for det samlede projekt, som du kan oplyse om? SPØRGSMÅL/SVAR Svardato Spørgsmål Tirsdag den 13. februar 2018 Spørgsmål 1-3 Torsdag den 15. februar 2018 Spørgsmål 4 Fredag den 23. februar 2018 Spørgsmål 5-7 Mandag den 26. februar 2018 Spørgsmål 8-9

Læs mere

BLANKET TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER VED ANMODNING OM DELTAGELSE I BEGRÆNSET UDBUD AF TERMINALANLÆG HERNING KOMMUNE

BLANKET TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER VED ANMODNING OM DELTAGELSE I BEGRÆNSET UDBUD AF TERMINALANLÆG HERNING KOMMUNE Sagsnr: BLANKET TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER VED ANMODNING OM DELTAGELSE I BEGRÆNSET UDBUD AF TERMINALANLÆG HERNING KOMMUNE Begrænset udbud af terminalanlæg SKABELON 1 Generelle oplysninger Evt. angivelse

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål Kan man gå med på flere teams som underrådgiver? Da udbudsbetingelserne foreskriver, at et rådgiverteam kun kan tildeles én opgave, er det ikke muligt for en virksomhed at være

Læs mere

Det er ikke et krav, at virksomheden anvender prækvalifikationsmaterialet i forbindelse med ansøgning om prækvalifikation.

Det er ikke et krav, at virksomheden anvender prækvalifikationsmaterialet i forbindelse med ansøgning om prækvalifikation. Tina Braad Partner Sagsnr. 056947-0002 tbr/hai T +45 72 27 33 21 tbr@bechbruun.com PROJEKTKONKURRENCE HIMMERLAND BOLIG- FORENING - AFDELING 51 BLÅKILDEVEJ, KILDE- PARKEN 2020 5. marts 2013 Dette prækvalifikationsmateriale

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling Prækvalifikationsbetingelser Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S 242-441803 Udbud med forhandling Aarhus Kommune Levering af uddannelsesrettede forløb for aktivitetsparate og uddannelsesparate unge -

Læs mere

Bilag 1. Skabelon til brug for anmodning om prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg

Bilag 1. Skabelon til brug for anmodning om prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Bilag 1 Skabelon til brug for anmodning om prækvalifikation Torvegade 74 6700 Esbjerg Indhold 1. Indledning... 3 2. Oplysninger om ansøger... 3 3. Beskrivelse af virksomheden... 3 4. Udvælgelse og mindstekrav

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Offentligt udbud

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Offentligt udbud 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:278689-2011:text:da:html DK-Aarhus: Reparation og vedligeholdelse af elektriske og mekaniske installationer i bygninger

Læs mere

Ansøger skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til det øvrige prækvalifikationsmateriale.

Ansøger skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til det øvrige prækvalifikationsmateriale. Spørgsmål og svar vedrørende begrænset EU-udbud af merchandise, profilbeklædning og julegaver til University College Nordjylland (UCN), udbudsbekendtgørelse nr. 2015/S 210-380900 Opdateret den Ansøger

Læs mere

Udbud af markedsføringsindsats for Grøn Boligkontrakt

Udbud af markedsføringsindsats for Grøn Boligkontrakt Udbud af markedsføringsindsats for Grøn Boligkontrakt Besvarelse af spørgsmål til udbudsbekendtgørelse 2013/S 220-383535 Energistyrelsen har modtaget en række spørgsmål til udbud af markedsføringsindsats

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS. [Skriv tekst]

UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS. [Skriv tekst] [Skriv tekst] UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED 1 3. UDBUDSMATERIALET 1 4. TIDSPLAN FOR UDBUDSFORRETNINGEN 2 4.1 Anmodninger om yderligere oplysninger

Læs mere

Denne Vejledning er udarbejdet som en hjælp til de virksomheder, der ønsker at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på [ ].

Denne Vejledning er udarbejdet som en hjælp til de virksomheder, der ønsker at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på [ ]. Forhold markeret med gult er forhold, som skal præciseres eller som der skal tages stilling til i den konkrete ansøgning om prækvalifikation. Dokumentet er i øvrigt baseret på forslag til de oplysninger,

Læs mere

AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker

AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker Til de bydende Dato 3. oktober 2016 Sagsbehandler Jørn Andreas Kristensen Mail jkris@vd.dk Telefon 7244 2245 Dokument 16/10839-27 Side 1/7 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 04 AD-DV.R001 Rammeaftale

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859

Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859 Sagsnr.: 2014-32-134-00019 Dato:22-01-2015 Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859 Dato for spørgsmål Spørgsmål i anonymiseret

Læs mere

Plus Bolig - Poul Paghs Gade Udbudsbetingelser. Udvælgelse og ESPD. Side 1 af 6 KMS

Plus Bolig - Poul Paghs Gade Udbudsbetingelser. Udvælgelse og ESPD. Side 1 af 6 KMS Udbudsbetingelser Udvælgelse og ESPD Side 1 af 6 KMS 412 8.0 1. Indledning Dette er gennemførelse af et begrænset udbud i EU efter Udbudslovens afsnit II om offentlige indkøb over tærskelværdien. Udbuddet

Læs mere

Vejledning og vilkår for udbud

Vejledning og vilkår for udbud Vejledning og vilkår for udbud Indhold 1. Indledning... 2 Udbyder... 2 Hosted løsning eller In-house-løsning... 2 Tidsplan... 2 2. Udbudsbetingelser... 3 Behandling af spørgsmål... 4 Vedståelsesfrist...

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af Insulinpumper og forbrugsvarer. Indkøb og Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af Insulinpumper og forbrugsvarer. Indkøb og Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af Insulinpumper og forbrugsvarer www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Offentliggørelses tidspunkt Afleveringstidpunktet Spørgsmål

Læs mere

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald Februar 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2206 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af kanylebokse Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af kanylebokse Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af kanylebokse 13.03.2014 www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Anders Dalsgaard Karin Leth Brugergruppe bestående af repræsentanter

Læs mere

AFSÆTNING AF MINE- RALSK AFFALD. Tilbudsliste

AFSÆTNING AF MINE- RALSK AFFALD. Tilbudsliste AFSÆTNING AF MINE- RALSK AFFALD Tilbudsliste Januar 2017 Afsætning af mineralsk affald, tilbudsliste 1 Indholdsfortegnelse 1. GENERELT 2 1.1 Vejledning 2 1.2 Oplysninger 3 1.2.1 Generelle oplysninger 3

Læs mere

1 Bestemmelse om udbud og tilbud

1 Bestemmelse om udbud og tilbud 1 Bestemmelse om udbud og tilbud 1.1 Generelt Sønderborg Kommune (i det efterfølgende nævnt Ordregiver) udbyder ved nærværende udbud udførelse af vintertjeneste i Sønderborg Kommune. Arbejdet er udbudt

Læs mere

Aarhus Universitetshospital DNC-J109

Aarhus Universitetshospital DNC-J109 VersAKAM25-03-19 Aarhus Universitetshospital DNC-J109 Prækvalifikationsbetingelser REGION MIDTJYLLAND 12. APRIL 2019 Projekt nr.: Version 1.0 Revision A Udarbejdet af BIGM Kontrolleret af Godkendt af Indhold

Læs mere

Ny daginstitution i Bygholm Bakker. Prækvalifikationsbetingelser HORSENS KOMMUNE Projekt nr.: Version 1.0 Revision

Ny daginstitution i Bygholm Bakker. Prækvalifikationsbetingelser HORSENS KOMMUNE Projekt nr.: Version 1.0 Revision VersAKAM25-03-19 Ny daginstitution i Bygholm Bakker Prækvalifikationsbetingelser HORSENS KOMMUNE 22-08-2019 Projekt nr.: Version 1.0 Revision Udarbejdet af BIGM Kontrolleret af JLPN Godkendt af Indhold

Læs mere

Danmark-Århus: Medicinsk udstyr, lægemidler og produkter til personlig pleje 2013/S 183-315346. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Århus: Medicinsk udstyr, lægemidler og produkter til personlig pleje 2013/S 183-315346. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:315346-2013:text:da:html Danmark-Århus: Medicinsk udstyr, lægemidler og produkter til personlig pleje 2013/S 183-315346

Læs mere

Konkurrencebetingelser Rammeaftale om teknisk rådgivning

Konkurrencebetingelser Rammeaftale om teknisk rådgivning 15. maj 2017 REFER EU Projekt med 25 fjernvarmeselskaber Region Midtjylland, Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg BISGAARD EJSING Aps Rosenkrantzgade 23, 4. sal 8000 Aarhus C Region Midtjylland

Læs mere

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Begrænset udbud

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Begrænset udbud 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:269665-2011:text:da:html DK-Aarhus: Rådgivning i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder 2011/S 163-269665 UDBUDSBEKENDTGØRELSE

Læs mere

Danmark-Hadsund: Arkitekt-, konstruktions-, ingeniør- og inspektionsvirksomhed 2014/S 155-279370. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed

Danmark-Hadsund: Arkitekt-, konstruktions-, ingeniør- og inspektionsvirksomhed 2014/S 155-279370. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:279370-2014:text:da:html Danmark-Hadsund: Arkitekt-, konstruktions-, ingeniør- og inspektionsvirksomhed 2014/S 155-279370

Læs mere

Danmark-Kastrup: Lavtgulvsbusser 2015/S 149-276304. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Varer

Danmark-Kastrup: Lavtgulvsbusser 2015/S 149-276304. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:276304-2015:text:da:html Danmark-Kastrup: Lavtgulvsbusser 2015/S 149-276304 Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed

Læs mere

Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB

Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB Spørgsmål og svar Nr. Spørgsmål: Svar: Er det muligt at få tilsendt Ja. Kontakt VAB på mail og vi 1 skabeloner(bilag 1-4) i word-format? fremsender det.

Læs mere

Spørgsmål: Er det et krav, at der skal være tegnet en erhvervsforsikring for at afgive tilbud?

Spørgsmål: Er det et krav, at der skal være tegnet en erhvervsforsikring for at afgive tilbud? Spørgsmål/svar til udbud rådgivning om naturpleje Er det et krav, at der skal være tegnet en erhvervsforsikring for at afgive tilbud? Nej. Men på tidspunktet for aftaleindgåelse, skal der være tegnet en

Læs mere

3. Spørgsmål og svar Udbud Vækst via Ledelse

3. Spørgsmål og svar Udbud Vækst via Ledelse 3. Spørgsmål og svar Udbud Vækst via Ledelse Spørgsmål 16) Er det rigtigt forstået, at bilag 2 er en oversigt over det samlede lederforløb, som påtænkes gennemført, og at det, indeværende udbud omhandler

Læs mere

Informationsmøde Prækvalifikation til FM Managementkonsulentaftalen

Informationsmøde Prækvalifikation til FM Managementkonsulentaftalen Informationsmøde Prækvalifikation til FM Managementkonsulentaftalen Onsdag den 6. februar 2013 kl. 10:00 ved Søren Østergaard Pedersen (Moderniseringsstyrelsen), Rebecca Hoelgaard Preisler(Moderniseringsstyrelsen),

Læs mere

DK-Århus: Hjerteklapper 2009/S UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Vareindkøbsaftale

DK-Århus: Hjerteklapper 2009/S UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Vareindkøbsaftale 1/5 DK-Århus: Hjerteklapper 2009/S 175-252308 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Vareindkøbsaftale DEL I: ORDREGIVENDE MYNDIGHED I.1) NAVN, ADRESSER OG KONTAKT(ER): Region Midtjylland, indkøb og Logistik, Olof Palmes

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Kontoret for Beskæftigelse og Uddannelse Holbergsgade 6

Læs mere

Anmodning om optagelse på kvalifikationsordning for rydningsvirksomheder

Anmodning om optagelse på kvalifikationsordning for rydningsvirksomheder Anmodning om optagelse på kvalifikationsordning for rydningsvirksomheder En anmodning om optagelse på kvalifikationsordningen for rydningsvirksomheder består af det fælles europæiske udbudsdokument (European

Læs mere

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud Domstolsstyrelsen Sagsbeh. Dir.tlf. Mail joher@domstolsstyrelsen.dk 2013-8302-0001-19 Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3 Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte

Læs mere

Begrænset licitation Udførelse af teknisk isolering for Aarhus Kommune, Teknik og Miljø

Begrænset licitation Udførelse af teknisk isolering for Aarhus Kommune, Teknik og Miljø Udbudsannonce 14. januar 2015 Begrænset licitation Udførelse af teknisk isolering for Aarhus Kommune, Teknik og Miljø Aarhus Kommune, Teknik og Miljø udbyder herved udførelse af teknisk isolering i begrænset

Læs mere

Danmark-Viborg: Rengøring 2015/S 044-076341. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Viborg: Rengøring 2015/S 044-076341. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:76341-2015:text:da:html Danmark-Viborg: Rengøring 2015/S 044-076341 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser Direktiv 2004/18/EF

Læs mere

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser mv.

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser mv. Udbudsannonce Prækvalifikation mv. Indhold Baggrund og formål...3 Opgavebeskrivelse og omfang...3 Ordregiver...4 Spørgsmål og kontaktperson...4 Prækvalifikationsmateriale...4 Udbudsproces...4 Udvælgelseskriterier

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Informationsmøde for udbud af måtteservice www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Anders Dalsgaard Jeanette Wolf Sørensen Brugergruppe bestående af repræsentanter

Læs mere

Potentielle tilbudsgivere vedr. Region Hovedstadens lederudviklingsprogram

Potentielle tilbudsgivere vedr. Region Hovedstadens lederudviklingsprogram Til: Potentielle tilbudsgivere vedr. Region Hovedstadens lederudviklingsprogram version 2.0 Koncern Økonomi Indkøb Opgang Blok C Afsnit 1.sal Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon +45 38 66 50 00 Direkte

Læs mere

Offentligt udbud. Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner. Rudersdal Kommune

Offentligt udbud. Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner. Rudersdal Kommune Offentligt udbud Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner i Rudersdal Kommune 1. Generelle udbudsbetingelser 15.12.2017 1 Indholdsfortegnelse Forside Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER. Vil fremgå af rekvisitionen for de konkrete opgaver.

Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER. Vil fremgå af rekvisitionen for de konkrete opgaver. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2013 13/18808-1 Morten Weigand mwe@vd.dk 7244 3059 Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER SAP OPGAVENR.

Læs mere

1 Bestemmelse om udbud og tilbud

1 Bestemmelse om udbud og tilbud 1 Bestemmelse om udbud og tilbud 1.1 Generelt (i det efterfølgende nævnt Ordregiver) udbyder ved nærværende udbud udførelse af vintertjeneste i. Dette udbud omfatter 19 entrepriser vedrørende kørsel i

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Cochlear implantater med tilbehør. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af Cochlear implantater med tilbehør. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af Cochlear implantater med tilbehør www.regionmidtjylland.dk Dagens program Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning Spørgsmål til udbudsmaterialet Betingelser for deltagelse/udvælgelseskriterier

Læs mere

Danmark-København: Rådgivning i forbindelse med energiudnyttelsesgrad 2015/S 047-081641. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-København: Rådgivning i forbindelse med energiudnyttelsesgrad 2015/S 047-081641. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:81641-2015:text:da:html Danmark-København: Rådgivning i forbindelse med energiudnyttelsesgrad 2015/S 047-081641 Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Spørgsmål og svar. Spørgsmål Besvaret Svar 1. Jeg tillader mig at skrive til dig, da vi er kommet lidt i tvivl om 2 rammeaftale

Spørgsmål og svar. Spørgsmål Besvaret Svar 1. Jeg tillader mig at skrive til dig, da vi er kommet lidt i tvivl om 2 rammeaftale Notat 3. november 2015 J.nr. 15-2906701 ICE, Jura og Stab MTG Spørgsmål og svar Spørgsmål Besvaret Svar 1. Jeg tillader mig at skrive til dig, da vi er kommet lidt i tvivl om 2 rammeaftale udbud. Det første

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR UDBUD MED FORHANDLING AF PROCESLEDELSE OG ANALYSER I TVÆRREGIONALT PROJEKT OM VÆRDIBASERET STYRING I SUNDHEDSVÆSENET DANSKE REGIONER

SPØRGSMÅL OG SVAR UDBUD MED FORHANDLING AF PROCESLEDELSE OG ANALYSER I TVÆRREGIONALT PROJEKT OM VÆRDIBASERET STYRING I SUNDHEDSVÆSENET DANSKE REGIONER SPØRGSMÅL OG SVAR UDBUD MED FORHANDLING AF PROCESLEDELSE OG ANALYSER I TVÆRREGIONALT PROJEKT OM VÆRDIBASERET STYRING I SUNDHEDSVÆSENET DANSKE REGIONER PRÆKVALIFIKATIONSFASE EU-UDBUD NR. 2016/S 243-443517

Læs mere

27. april Informationsmøde: Udbud af kardiologiske produkter. Sagsnr. 15/6117. Form

27. april Informationsmøde: Udbud af kardiologiske produkter. Sagsnr. 15/6117. Form 27. april 2015 Informationsmøde: Udbud af kardiologiske produkter 1 Sagsnr. 15/6117 Velkomst og praktiske detaljer Først laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet Dernæst udleveres

Læs mere

Spørgsmål/svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S 118-171261. Vedr. personalegoder og fleksible lønpakker. Region Midtjylland

Spørgsmål/svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S 118-171261. Vedr. personalegoder og fleksible lønpakker. Region Midtjylland Spørgsmål/svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S 118-171261 Vedr. personalegoder og fleksible lønpakker Region Midtjylland Spørgsmål 1 Svar 1 Spørgsmål 2 Svar 2 Spørgsmål 3 Svar 3 Spørgsmål 4 I blandt kravene

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde om rammeudbud for håndværkerydelser 2016-2018. Mandag d. 17. august 2015 kl. 15

Velkommen til orienteringsmøde om rammeudbud for håndværkerydelser 2016-2018. Mandag d. 17. august 2015 kl. 15 Velkommen til orienteringsmøde om rammeudbud for håndværkerydelser 2016-2018 Mandag d. 17. august 2015 kl. 15 Introduktion Leder for Ejendom, Vej & Park: Projektleder: Rådgiver (Rambøll): Erhvervskonsulent:

Læs mere

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed Indledning Energistyrelsen indbyder hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på kommunikationsydelser til Energistyrelsen. Baggrund

Læs mere

DK-Aarhus: Medicinsk udstyr 2011/S Udbudsbekendtgørelse. Varer

DK-Aarhus: Medicinsk udstyr 2011/S Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:319439-2011:text:da:html DK-Aarhus: Medicinsk udstyr 2011/S 196-319439 Udbudsbekendtgørelse Varer Del I: Ordregivende

Læs mere

Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel. EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009

Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel. EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009 Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009 Spørgsmål 1: Vi vil gerne spørge om vi ikke kan garantere overfor udbyder at følgende er i orden:

Læs mere

NATURERHVERVSTYRELSEN OFFENTLIGT UDBUD AF KONTRAKT OM INDKØB AF SOFTWARE ASSURANCE OG LICENSER TIL ORACLE-SOFTWARE BILAG B:

NATURERHVERVSTYRELSEN OFFENTLIGT UDBUD AF KONTRAKT OM INDKØB AF SOFTWARE ASSURANCE OG LICENSER TIL ORACLE-SOFTWARE BILAG B: NATURERHVERVSTYRELSEN OFFENTLIGT UDBUD AF KONTRAKT OM INDKØB AF SOFTWARE ASSURANCE OG LICENSER TIL ORACLE-SOFTWARE BILAG B: SKABELON TIL BRUG FOR AFGIVELSE AF TILBUDSOPLYSNINGER Version 1.0 9. oktober

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af flytteservice. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af flytteservice. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af flytteservice www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning Spørgsmål til udbudsmaterialet

Læs mere

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 3a: Miniudbudsbetingelser Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

dinesen & partnere a/s bygherrerådgivning boligadministration

dinesen & partnere a/s bygherrerådgivning boligadministration Satellitten, 12 boliger ved Holmegårdsvej i Ringkøbing Udbud totalrådgivning Tilbudsliste Dato 27. september 2013. Oplysninger om totalrådgiver og evt. underrådgiver: Totalrådgiver Virksomhedens navn:

Læs mere

Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S

Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S 040-086927 Dato for offentliggørelse: 14. marts 2018 Nummer Spørgsmål Svar 1 2 3 4 Vil det være muligt,

Læs mere

UDBUD. Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse

UDBUD. Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse UDBUD Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse Marts 2014 Indhold 1. INDLEDNING... 3 1.1 RÅDGIVERAFTALENS OMFANG... 3 1.2 KONTRAKTPERIODE... 3 1.3 UDBUDSFORM OG RETSGRUNDLAG... 3 1.4 UDBUDSMATERIALET...

Læs mere

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen af Sekretariat for administration af tilskudsordning 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet...

Læs mere

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser December 2016 Udgivelsesdato : Projekt : 2063 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : TWIN, Maho Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS 1. Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen... 1 1.Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning

Læs mere

RAMMEAFTALE OM BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDE HERUNDER RENOVERING OG UDSKIFTNING AF KØKKENER OG BADEVÆ- RELSESMILJØER

RAMMEAFTALE OM BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDE HERUNDER RENOVERING OG UDSKIFTNING AF KØKKENER OG BADEVÆ- RELSESMILJØER Dato: 19. december 2013 J. nr.: 102907 UDBUDSBETINGELSER Vedrørende udbud af RAMMEAFTALE OM BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDE HERUNDER RENOVERING OG UDSKIFTNING AF KØKKENER OG BADEVÆ- RELSESMILJØER 1. Indledning

Læs mere

Tilbuddet er afgivet i henhold til de i udbudsperioden udsendte rettelsesblade.

Tilbuddet er afgivet i henhold til de i udbudsperioden udsendte rettelsesblade. TILBUDSBREV VINTERTJENESTE PÅ KØREBANER 2013 Hermed afgives tilbud på Vintertjeneste på kørebaner 2013. Tilbuddet omfatter de på vintersamlelisterne anførte entrepriser til de i vintersamlelisterne oplyste:

Læs mere

Udbud af kontrakt om nyt intranet til Femern A/S Prækvalifikation

Udbud af kontrakt om nyt intranet til Femern A/S Prækvalifikation 8. juli 2014 Udbud af kontrakt om nyt intranet til Prækvalifikation har til opgave at designe og planlægge en fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland over Femern Bælt. er en del af det danske, statsejede

Læs mere