Kommunikationsværktøj

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommunikationsværktøj"

Transkript

1 Hjælp til selvhjælp Kommunikationsværktøj Gode overvejelser til projektlederen om interessenter og kommunikation o o Tænk over projektets interessenter og over kommunikationen af jeres projekt fra start til slut og skærp produktet Brug jeres kanaler til at sætte dialogen og kommunikationen af jeres projekt i spil

2 INTRODUKTION TIL KOMMUNIKATIONSVÆRKTØJET Denne værkstøjskasse har til formål at give dig som projektleder nogle konkrete input til, hvordan du kan være med til at skabe bl.a. synlighed, ejerskab og dialog om et projekt. Sigtet er, at værktøjskassen skal bruges i arbejdet med at gøre kommunikationen til et integreret element i hele projektforløbet lige fra udviklingen af projektet til afslutningen. Når kommunikationen indtager denne centrale plads, kan I være med til at skabe merværdi for projektet undervejs og skabe større effekt og spredning af projektets resultater og dets forankring i organisationen. Værktøjskassens indhold Kom godt i gang med at bruge værktøjskassen procesforslag Model: Hvem er projektet interessant for? (Inkluderer en udfyldt og en tom til jeres egen udfyldelse) Introduktion til møder som kommunikationskanal 15 inspirationskort over formidlingsformater og kanaler. (Kick off møde i egen organisation, SU møde, Ledelsesmøde, Punkt på ordinært møde/afdelingsmøde, Møder med samarbejdspartnere, Konferencer/oplæg, Blog, Nyhedsbrev, Hjemmeside, Video, LinkedIn, Personaleblad, Intranet, Internt ugebrev, Fællestavle ) Nemt at gå til En interessentmodel og 15 små inspirationskort Værktøjskassen er nem at gå til og består af en model og 15 små inspirationskort, der giver input til, hvordan og hvad du kan bruge forskellige kommunikationskanaler til. Brug interessentmodellen til at få overblik over, hvem jeres vigtigste interessenter/ aktører er. Interessentanalysen danner baggrund for jeres kommunikationsindsats. Brug de 15 små inspirationskort til, hvordan du kan bruge/aktivere jeres interne kanaler, såsom intranet, fællestavler, det interne ugebrev og kontormøder, samt jeres eksterne kanaler, såsom nyhedsbrev, hjemmeside og møder med samarbejdspartnere. Hvordan skaber I den rigtige værdi for jeres projekt? Når I bruger inspirationskortene, er det vigtigt, at I tager afsæt i, hvad der skaber værdi for jeres projekt, og hvordan I kan sætte det i spil i forhold til jeres organisationskultur. Vær opmærksom på følgende, når I arbejder med jeres kommunikation: Modtager: Hvem skal der kommunikeres til? Budskab: Hvad vil I fortælle? Kanal: Hvordan skal der kommunikeres? Hvad har I af eksisterende kanaler, der er oplagt at bruge for at få budskabet ud? Er der behov for og ressourcer til at udvikle nye kanaler? Afsender: Hvem er den rette afsender? Timing: Hvornår skal der kommunikeres? Hvilken timing skaber størst effekt? God fornøjelse!

3 KOM GODT I GANG MED AT BRUGE VÆRKTØJSKASSEN PROCESFORSLAG Step 1) Læs kuvertens forside og bagside op sammen. Giver det mening for projektet? Hvad giver mening, hvad gør ikke? Step 2) Start med at tage interessentmodellen frem, både den udfyldte og den tomme. Brug minutter på at snakke om projektets interessenter. Stil spørgsmål: Hvem er projektets/jeres vigtige interessenter?, Hvem vil kunne inspirere projektet og måske tilføre værdi og viden til det undervejs?, Hvor og hvordan ser vi muligheder for at inddrage dem på den rigtige måde?. Erfaringerne er, at det er godt at bruge (lang) tid på interessentsnakken. Step 3) Hvis projektet er klar til det, så brug minutter på inspirationskortene over formater/ kanaler sammen med jeres interessentanalyse: Hvad kan formaterne, hvad kan kanalerne, hvad kan de bidrage med til jeres projekt, hvad kan lade sig gøre hos jer?

4

5

6 INTRODUKTION TIL MØDER SOM KOMMUNIKATIONSKANAL Forberedelse hvordan engagerer I de centrale aktører? Brug møder som en platform til at gå i dialog om jeres projekt. Hvor og hvornår ved I, at der findes møder i fx ledelsesgruppen, i professionelle netværk, med samarbejdspartnere, årlige konferencer osv., som I kan bruge til at skabe dialog om projektet? Eller hvornår er det oplagt at arrangere et møde? Når I planlægger møder som kommunikationskanal, skal I være opmærksomme på, hvem, det er særligt vigtigt, er til stede i forhold til at få synliggjort projektet, hvem I gerne vil skabe kontakt til, og hvordan I sikrer ledelsesopbakning, medarbejder involvering eller andet, som er vigtigt for projektets fremdrift, læring og resultater. Som forberedelse kan I fx lave en generel status på projektet og diskutere, hvordan jeres behov for dialog om projektet ser ud, og hvem I skal have som modtagere og deltagere på mødet. Udover mødedeltagere (hvem) skal I overveje, hvordan I vil holde mødet, og hvad det skal handle om. Til jeres forberedelse af mødet kan I have glæde af at læse pjecen Rollen som Facilitator, se tekst om facilitering på: Eksempel på proces Arranger et (kick off)møde om projektet for afdelingsledere, hvor du eller fx din leder er værter ( afsendere ). Mødet kan tilrettelægges således: Før mødet Invitér din nærmeste leder til et planlægningsmøde. Lav sammen en drejebog for (kick off)mødet, hvor I tydeligt aftaler, hvad din rolle som projektleder er, og hvad din leders rolle er til mødet. Vær klare på formålet og intentionen med (kick off)mødet og på, hvad I vil have ud af mødets deltagere. Tænk over deltagersammensætningen. Er der blandt deltagerne eller i organisationens afdelinger nogle mulige barrierer for projektet, som kan imødekommes på mødet? Selve mødet Præsenter projektet kort. Tænk over formidlingen, gør den også gerne visuel og grafisk, da mødedeltagerne kan repræsentere meget forskellige fagligheder og arbejdsområder i organisationen. Indlæg processer undervejs, hvor deltagerne aktiveres: 2 og 2 summer de om, hvad de synes, der er det vigtigste ved projektet, hvordan kan det være med til at gøre en forskel i organisationen/for medarbejderne/for den enkelte afdeling/for lederne mv. Spørg fx: Hvilken rolle kan du som leder på arbejdspladsen spille i forhold til at synliggøre projektet? Opsamling: Sørg for, at lederne kommer aktivt på banen og får taletid. Lad dem komme med bud på, hvordan de som afdelingsledere kan være ambassadører for projektet og sikre forankring. Efter mødet Sørg for efter (kick off)mødet løbende at orientere deltagerne om projektets videre forløb, så du fastholder deres interesse og kan trække på dem ved en anden lejlighed, hvor de kan være en støtte for projektet.

7 15 inspirationskort over formidlingsformater og kanaler Kick off møde i egen organisation Et kick off møde om projektet i jeres egen organisation kan være med til at dagsordensætte projektet og synliggøre det over for hele organisationen og ikke kun de direkte involverede. Det kan fx være et kick off møde for afdelingsledere i organisationen. Præsenter hovedindhold fra projektet og indlæg evt. små processer, hvor deltagerne kommer på banen og får mulighed for at præge indholdsdiskussioner. Gør det klart for mødedeltagerne, hvad du vil bruge deres input til, så der skabes en god dialog, hvor ingen føler at de spilder deres tid. Punkt på ordinært møde/afdelingsmøde At projektet kommer på som punkt løbende på ordinære møder/afdelingsmøder i organisationen kan være med til at sikre, at kolleger bakker op om projektet, hvis de skulle blive berørt af det på et senere tidspunkt. Vær opmærksom på barrierer, som fx Vi har da ikke noget at gøre med det projekt, hvorfor skal vi nu bruge tid på det? Inviter ind til feedback på projektet og meld ud, at I gerne tager imod ideer.

8 Ledelsesmøde En kort orientering om projektet på et ledelsesmøde kan være med til at sikre fortsat opbakning og skabe synlighed. Hvis det er vigtigt at have ledere ude i organisationen som aktive ambassadører, er det også vigtigt at sikre, at de løbende orienteres om projektet. Det behøver ikke kun være, når der opstår udfordringer i projektet, fx økonomisk eller indholdsmæssigt, at ledelsen skal orienteres, det kan også være almindelig orientering. Klæd din egen leder på til at orientere kort om projektet (lav fx en powerpoint) eller spørg om du kan få 2 minutter på ledelsesmødet til en kort orientering. SU møde En kort præsentation om projektet på et SU møde kan sikre, at både medarbejder og lederside i organisationen bakker op om det. Præsenter hovedindhold fra projektet og indlæg evt. små processer, hvor deltagerne kommer på banen og får mulighed for at præge indholdsdiskussioner. Gør det klart for mødedeltagerne, hvad du vil bruge deres input til, så der skabes en god dialog, hvor ingen føler at de spilder deres tid.

9 Møder med samarbejdspartnere, faglige netværk, andre eksterne interessenter/aktører fra fx andre brancher Et møde med samarbejdspartnere, et fagligt netværk eller andre eksterne interessenter/aktører kan være med til at give nye input til projektet og er samtidigt en lejlighed til at synliggøre, hvad I laver. Desuden sender et sådan møde et godt signal til dem om, at de er vigtige interessenter, der kan bringe kvalitet ind i projektet. Brainstorm om, hvad I gerne i jeres projekt vil forstyrres af andre omkring, hvem I gerne vil have input fra, og hvordan I vil tilrettelægge mødet. Hav det strategiske blik med: Hvem er det strategisk vigtigt at have dialog med? Inviter ind til et dialogmøde med dem og læg op til, at I gerne vil have tilført nye vinkler, ideer og feedback på det, I gør og har tænkt jer at gøre. Konferencer/oplæg (egne eller deltagelse på andres) Konferencer og oplæg kan være med til at skabe synlighed og interesse for projektet. Vær opmærksom på, om der er årlige konferencer, interne som eksterne, hvor det ville være oplagt og relevant at fortælle om projektet eller synliggøre temaer knyttet til projektet. Det kunne være via oplæg, en stand eller en konkurrence, som sætter spot på projektet eller et vigtigt tema/budskab for projektet. Det kan også være, at projektet i sig selv kan bære en konference, eller at der allerede som en del af projektets aktivitetsplan er indtænkt en konference som en platform til at formidle jeres projekt. Vær her opmærksom på timingen, og hvad eventen skal bidrage med til projektet skal der fx indsamles viden fra deltagerne eller udvikles materiale til deltagerne for at øge deres interesse for emnet efterfølgende?

10 Blog Denne kanal kan være med til at skabe dialog og co creation. Fortæl løbende om projektet på jeres egen blog eller slå noget op på andre relevante blogs. Er der fx nogen i projektgruppen eller på arbejdspladsen, der som en del af deres digitale netværk følger faglige blogs, som vil kunne nå relevante interessenter? Blogindlæg er ofte personlige og uformelle. Læg gerne op til dialog og input fra andre, der læser bloggen. Nyhedsbrev Denne kanal kan være med til at skabe synlighed og signalere, at projektet er strategisk prioriteret. Ved løbende at fortælle om projektet i jeres eksternt rettede nyhedsbrev, kan I være med til at fastholde fokus på, at projektet er prioriteret og vigtigt både eksternt og internt. Lav aftaler med centrale aktører/samarbejdspartnere om også at omtale projektet i deres nyhedsbreve. Indlæg i et nyhedsbrev har organisationen som overordnet afsender, derfor er sproget mere formelt end fx i blogindlæg. Læg gerne op til dialog og input fra dem, der læser nyhedsbrevet.

11 Hjemmeside Denne kanal kan være med til at samle og formidle mange informationer om og temaer inden for projektet. Husk at fortælle om projektet på jeres hjemmeside, hvis det er relevant for dem, der bruger hjemmesiden. I kan også oprette en helt ny hjemmeside eller et nyt univers på jeres eksisterende hjemmeside, alt afhængig af projektet og dets omfang. Få andre relevante hjemmesider til at linke til indhold på jeres hjemmeside. En hjemmeside kan bruges som katalog over projektet, og som alle andre digitale kanaler kan den være med til at skabe dialog, hvis man udnytter funktioner som kommentarfunktion og del på fx twitter, facebook osv. Video Denne kanal kan være med til at skabe et personligt og levende indtryk af projektet og øge levetiden af formidlingen. Lav fx små videoer, hvor I interviewer forskellige interessenter om projektet. De kan på en troværdig måde fortælle forskellige historier og synspunkter. Video kan også bruges til at dokumentere eller forlænge levetiden på et hovedoplæg på en konference. Med video kan man også lave animationsfilm, der visualiserer en proces eller et komplekst koncept på en enkel måde. Efterhånden laver vi alle videoer med vores smartphones, men vær opmærksom på, at der er forskel på udstyr, og vælg det, der er passende i forhold til det signal, der skal sendes. Prøv at eksperimentere med fortællemæssige og visuelle greb for at forstærke budskabet.

12 LinkedIn Denne kanal kan være med til at synliggøre og skabe dialog omkring projektet i faglige netværk på nettet. I kan opfordre medarbejdere og eksterne interessenter til at synliggøre og skabe dialog omkring temaer, ved at de poster opslag via deres LinkedIn profil og de relevante grupper, de indgår i på LinkedIn. I kan også selv oprette en gruppe om et tema eller melde jer til grupper, der er relevante at følge i forhold til projektet. Ligesom det gør sig gældende med blogindlæg, så er opslag på LinkedIn personbårne og mindre formelle. De lægger også gerne op til debat og interaktion med de andre i netværket. Personaleblad Denne kanal kan være med til at skabe synlighed og ejerskab internt i en uformel ramme. Med et indlæg i personalebladet kan I fortælle om projektet internt både før, under og efter. I kan fx lave en konkurrence for at motivere kollegerne til at involvere sig i at komme med forslag, input mv. I kan bringe billeder fra processen, fejringer eller lignende, som kan være med til at skabe fortællinger og ejerskab omkring projektet i organisationen. Brug flere interne kanaler for at sikre dig, at budskabet når ud, da dine kolleger ikke nødvendigvis orienterer sig lige godt i de forskellige interne kanaler.

13 Intranet Denne kanal kan give medarbejderne adgang til viden, de i forvejen gerne vil finde. Medarbejderne bruger ofte intranettet, når de søger efter specifikke oplysninger. Tænk derfor i at lede medarbejderne ind på intranettet via andre interne kanaler, såsom plakater, personalebladet og det interne ugebrev, og her samle uddybende informationer og materiale, opslå konkurrencer for at motivere kolleger til at involvere sig i at komme med forslag, input mv. I kan bringe billeder fra processen, fejringer eller lignende, som kan være med til at skabe fortællinger og ejerskab omkring projektet i organisationen. Brug flere interne kanaler for at sikre dig, at budskabet når ud, da dine kolleger ikke nødvendigvis orienterer sig lige godt i de forskellige interne kanaler. Internt ugebrev (fra fx ledelsen, tillidsrepræsentanten, de faglige klubber) Denne kanal kan være med til at skabe synlighed og signalere, at projektet er strategisk prioriteret af ledelsen eller din faglige repræsentant/klub. Få ledelsen/tr/klubben til at tage ejerskab til projektet og gerne løbende orientere om projektet i deres elektroniske ugebrev, klumme i personalebladet eller lignende. Jo mere de er synlige omkring, at de bakker op om projektet, des større sandsynlighed for at projektet får gennemslagskraft i organisationen. Lav selv rugbrødsarbejdet og få ledelsen/tr til at tage ejerskab for og formidle budskabet.

14 Fællestavle Denne kanal kan være effektiv, når der skal skabes synlighed og formidles korte budskaber internt. Man overser ofte denne kanal, men den kan være ret effektiv, hvis man får identificeret de rigtige steder, hvor folk opholder sig. Det kan være ved kaffemaskinen, i elevatoren, i køen i kantinen, på toilettet ja kun fantasien sætter grænser. Opsæt fx plakater med visuelt blikfang og korte budskaber og henvis til mere information på intranettet eller lignende.

Strategi for den interne kommunikation

Strategi for den interne kommunikation Baggrund Intet nyt er aldrig godt nyt for ansatte i organisationer, der flytter sammen. Føler de ansatte sig ikke tilstrækkeligt informerede om, hvad der sker og skal ske, opstår der rygter og myter, som

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

Kommunikations- politik. December 2017

Kommunikations- politik. December 2017 Kommunikations- politik December 2017 Indhold En kommunikationspolitik for alle Fem principper for god kommunikation Målgrupper Kommunikationskanaler Det daglige kommunikationsansvar Ekstern kommunikation

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK. for Jammerbugt Kommune

KOMMUNIKATIONSPOLITIK. for Jammerbugt Kommune KOMMUNIKATIONSPOLITIK for Jammerbugt Kommune KOMMUNIKATIONSPOLITIK for Jammerbugt Kommune Vi kommunikerer hele tiden med kolleger, borgere, virksomheder, samarbejdspartnere og mange andre. Det sker via

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Frivillige på bibliotekerne

Frivillige på bibliotekerne Frivillige på bibliotekerne - 3. møde Gentofte Hovedbibliotek, d. 10. nov. 2011 Program formiddag: 08.45-09.00: Kaffe og rundstykker 09.00-10.00: Velkomst, opsamling på hjemmeopgave og arbejde i netværksgrupperne

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Pressen og medierne er vigtige for os. Det er her, meget af den daglige dialog og debat i forhold til borgere, virksomheder og øvrige interessenter foregår. Samtidig er pressen med

Læs mere

Strategisk lederkommunikation

Strategisk lederkommunikation Strategisk lederkommunikation Introduktion til kommunikationsplanlægning Hvorfor skal jeg lave en kommunikationsplan? Med en kommunikationsplan kan du planlægge og styre din kommunikation, så sandsynligheden

Læs mere

Københavns Amts. Kommunikationspolitik

Københavns Amts. Kommunikationspolitik Københavns Amts Kommunikationspolitik INDHOLD Indledning 3 Principper for god kommunikation i Københavns Amt 4 1. Vi vil være synlige og skabe indsigt i de opgaver, amtet løser 5 2. Vi vil skabe god ekstern

Læs mere

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud s kommunikationsstrategi forberedt på skybrud Januar2014 Indhold Hvad går KLIKOVAND ud på?... 3 Målsætninger for kommunikationen... 3 Hvad vil vi sige?... 4 Hvem vil vi sige det til? (Målgrupperne)...

Læs mere

Kommunikationsplan hvordan? - en guide til en god kommunikationsplan i KMS

Kommunikationsplan hvordan? - en guide til en god kommunikationsplan i KMS Kommunikationsplan hvordan? - en guide til en god kommunikationsplan i KMS Kommunikationsplan hvorfor? Alle større oplæg til projekter, beslutninger og initiativer i KMS skal ledsages af en kommunikationsplan.

Læs mere

Arbejdsgruppens tjekliste (eksempler på opgaver, der kræver forberedelse): Drejebog Fase 5

Arbejdsgruppens tjekliste (eksempler på opgaver, der kræver forberedelse): Drejebog Fase 5 Fa Skabelonen til drejebogen er et skema, som udfyldes. I højre kolonne er indført en guide, som I kan lade jer inspirere af, når I planlægger jeres etableringsworkshop. Som det fremgår i beskrivelsen

Læs mere

Kommunikation og Borgerinddragelse. Politik

Kommunikation og Borgerinddragelse. Politik Kommunikation og Borgerinddragelse Politik Kommunikations- og Borgerinddragelsespolitik Bærende principper: Dialogbaseret Rettidig Gennemsigtig Kommunikation på baggrund af vision og strategi Ringsted

Læs mere

Revideret november Kommunikationspolitik

Revideret november Kommunikationspolitik Revideret november 2014 Kommunikationspolitik Forord Vi siger, hvad vi gør. Og vi gør, hvad vi siger. Vi siger det i et enkelt og klart sprog. Det er kommunikationspolitikken i Svendborg Kommune. Både

Læs mere

Kommunikation og Borgerinddragelse. Politik

Kommunikation og Borgerinddragelse. Politik Kommunikation og Borgerinddragelse Politik Kommunikation på baggrund af vision og strategi Ringsted Kommunes kommunikations- og borgerinddragelsespolitik understøtter Byrådets vision for Ringsted Kommune

Læs mere

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Skarp og målrettet kommunikation af en sag Når I har overvejet, hvilke sager der kan være interessante for jer at skabe debat om i forbindelse

Læs mere

Digitalisering af relationer

Digitalisering af relationer Digitalisering af relationer De digitale relationer skal styrkes. Det sker blandt andet gennem profilering af de faglige medarbejdere. Det giver brugeren mulighed for at sætte et ansigt på den faglige

Læs mere

Sådan HÅNDTERER du forandringer

Sådan HÅNDTERER du forandringer Sådan HÅNDTERER du forandringer Værktøjskasse til forandringsledelse FOKUS: Simple værktøjer der understøttes af konkrete handlinger! Kort forklaring: GEVINSTDIAGRAM - metode Gevinstdiagrammet er et værktøj

Læs mere

Kommunikation. Og information. V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden

Kommunikation. Og information. V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden Kommunikation Og information V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden 2 Energi Horsens Fonden Hvem vi er Vi investerer i innovative projekter, virksomheder, iværksættere inden for: Energi

Læs mere

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR Folkelig forankring handler om opbakning til og engagement i det internationale udviklingsarbejde. Kommunikation og oplysning kan hjælpe jer

Læs mere

Kommunikationsplan 2018 Voksenhandicap Gentænkt

Kommunikationsplan 2018 Voksenhandicap Gentænkt Kommunikationsplan 2018 Voksenhandicap Gentænkt Dette er en konkret kommunikationsplan for Voksenhandicap Gentænkt i 2018. Planen tager udgangspunkt i den overordnede kommunikationsramme for Voksenhandicap

Læs mere

Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod

Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod Afsluttende rapport, januar 2012 Af projektleder Anne Hvilsted Andersen, Greve Bibliotek Indholdsfortegnelse Baggrund for projektet og projektets

Læs mere

PROJEKTDOKUMENT. [Projekttitel]

PROJEKTDOKUMENT. [Projekttitel] PROJEKTDOKUMENT [Projekttitel] Indholdsfortegnelse Projektdokument... 3 Vejledning... 3 Dokumentets status sæt kryds... 4 Udfordringsbeskrivelse... 5 1. Baggrund og tidligere erfaringer... 5 2. Formål...

Læs mere

Side 1 - Kommunikationsstrategi Foreningen af Kliniske Diætister For alle ernæringsprofessionelle

Side 1 - Kommunikationsstrategi Foreningen af Kliniske Diætister For alle ernæringsprofessionelle Side 1 - Kommunikationsstrategi 2016-18 Foreningen af Kliniske Diætister For alle ernæringsprofessionelle Side 2 - Indhold INDHOLD Indledning Målgrupper Mål Principper Budskaber Kanaler Partnerskaber Side

Læs mere

Kommunikationspolitik for Ringsted Kommune

Kommunikationspolitik for Ringsted Kommune Kommunikationspolitik for Ringsted Kommune Ringsted Kommune ønsker, at det skal være nemt, nyttigt og nærværende at kommunikere i og med kommunen. Kommunikation på baggrund af vision og strategi Ringsted

Læs mere

Maria Andersen Københavns Madhus BRUG INFLUENCERS I DIN KOMMUNIKATION

Maria Andersen Københavns Madhus BRUG INFLUENCERS I DIN KOMMUNIKATION Maria Andersen Københavns Madhus BRUG INFLUENCERS I DIN KOMMUNIKATION LIDT OM MIG OG KBH MADHUS Om Københavns Madhus Københavns Madhus blev grundlagt i 2007 af Københavns Kommune som en selvejende, almennyttig

Læs mere

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN Om Albæk Kommunikation Historien om Albæk Kommunikation begyndte i 2014, hvor vi flyttede ind i vores første lokaler på Vesterbro i København. Forud var gået måneder, hvor vi holdt

Læs mere

Promote your library! Co-creation med studerende ved VIA Biblioteker Campus Horsens

Promote your library! Co-creation med studerende ved VIA Biblioteker Campus Horsens Promote your library! Co-creation med studerende ved VIA Biblioteker Campus Horsens Formål: Producere animationsfilm til biblioteket. Samarbejdspartnere: Animationsskolen i Viborg samt studerende primært

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Formidling i naturparker. Underviser: Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair

Formidling i naturparker. Underviser: Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair Formidling i naturparker Underviser: Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair Program for i dag Formålet med dagen er at forstå hvordan den gode historie kan være med til at engagere frivillige til

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Inspirationskatalog Projekt: KY Kommunernes Ydelsessystem

Inspirationskatalog Projekt: KY Kommunernes Ydelsessystem Inspirationskatalog Projekt: KY Kommunernes Ydelsessystem. Indholdet af dette materiale, herunder tekst, billeder og anden grafik og deres arrangement, er ophavsretligt beskyttet af EG A/S eller dets tilknyttede,

Læs mere

Giv volden en skalle. forebygvold.dk TEMADAG. - identifikation, forebyggelse og håndtering af vold og trusler på jobbet

Giv volden en skalle. forebygvold.dk TEMADAG. - identifikation, forebyggelse og håndtering af vold og trusler på jobbet Giv volden en skalle - identifikation, forebyggelse og håndtering af vold og trusler på jobbet TEMADAG forebygvold.dk OPSKRIFTEN PÅ EN TEMADAG OM VOLD OG TRUSLER Sæt vold og trusler på dagsordenen Vold

Læs mere

INTERN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI FOR HOLBÆK KOMMUNE

INTERN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI FOR HOLBÆK KOMMUNE INTERN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI FOR HOLBÆK KOMMUNE 2 Overordnet formål med den interne kommunikation I Holbæk Kommune skal vi alle være stærke medspillere for og med borgere og virksomheder. For at vi kan

Læs mere

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Tak, fordi I vil være en del af Rigtige Mænd-projektet og fordi I vil være med til at arrangere Rigtige Mænd Løbet, som er det første mandeløb,

Læs mere

OPGAVE 1: Den gode arbejdsdag

OPGAVE 1: Den gode arbejdsdag OPGAVE 1: Den gode arbejdsdag INSTRUKTION Aftal interviews med makker inden for de næste 2 dage. Hvert interview varer 10 min. Hold tiden! I behøver ikke nå helt til bunds. Makkerne interviewer hinanden

Læs mere

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud s kommunikationsstrategi forberedt på skybrud November 2012 Indhold Hvad går KLIKOVAND ud på?... 3 Målsætninger for kommunikationen... 3 Hvad vil vi sige?... 4 Hvem vil vi sige det til? (Målgrupperne)...

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE

6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE 6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE Artikel af Christian Schwarz Lausten, Seismonaut 6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE I takt med, at sociale netværk, debatfora og communities vinder

Læs mere

Checkliste for kommunikationskanaler

Checkliste for kommunikationskanaler Checkliste for skanaler 19.07.06 Her kan I få inspiration, når I over overvejer, hvilke kanaler, der kunne være de bedste at brug til en bestemt type Af Ulrik Herløv, projektleder, Integrationsministeriet

Læs mere

KERNEOPGAVEN I CENTRUM

KERNEOPGAVEN I CENTRUM SPILLEVEJLEDNING KERNEOPGAVEN I CENTRUM 11 opgaver til opbygning af fælles forståelse af arbejdspladsens kerneopgave og målsætninger Social Kapital på Spil OVERBLIK OVER SPILLET Varighed: 10-12 uger MISSION

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune I Rudersdal Kommune prioriterer vi den gode borgerdialog. For at styrke denne og for at give dialogen en klar retning er der formuleret tre principper for

Læs mere

ALLES VELFÆRD VORES KAMP

ALLES VELFÆRD VORES KAMP ALLES VELFÆRD VORES KAMP Få idéer til lokale aktiviteter, som du kan planlægge sammen med dine kolleger. ALLES VELFÆRD VORES KAMP Kampen for at nå vores mål ved overenskomstforhandlingerne er vigtig. Og

Læs mere

Læring i projekter skaber bedre bundlinje. Hvordan arbejder vi bedre i projekter

Læring i projekter skaber bedre bundlinje. Hvordan arbejder vi bedre i projekter Læring i projekter skaber bedre bundlinje Hvordan arbejder vi bedre i projekter Præsentation af Henrik Steffensen Uddannelse: Projektleder uddannelse EASV MBA fra SDU-Odense HDA fra SDU-Kolding Baggrund:

Læs mere

ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION

ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION GOD KOMMUNIKATION KØBENHAVNS KOMMUNE 3 GOD KOMMUNIKATION ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION Kommunikation er en nødvendig del af arbejdet for alle, der arbejder i Københavns Kommune uanset om du

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Potentialet, det praktiske og samarbejdet med BetterNow OM BETTERNOW... 2 FORDELE VED BRUG AF ONLINE EGEN-INDSAMLINGER... 2 POTENTIALET VED

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi 20.04.05 Kommunikationsstrategi for Ikast-Brande Kommune Kommunikationsstrategi Formål og udbytte Kommunikationsstrategien for Ikast-Brande Kommune bygger som udgangspunkt på fire principper: 1. Interessentanalyse

Læs mere

Det gode MED-møde. MED-konferencen 11 maj 2017 i Herning Kongrescenter. Rikke Brændgaard, Skalmejegaarden og Lene Krogh, Koncern HR

Det gode MED-møde. MED-konferencen 11 maj 2017 i Herning Kongrescenter. Rikke Brændgaard, Skalmejegaarden og Lene Krogh, Koncern HR Det gode MED-møde MED-konferencen 11 maj 2017 i Herning Kongrescenter Rikke Brændgaard, Skalmejegaarden og Lene Krogh, Koncern HR Forudsætninger for det gode MED-møde og erfaringer fra praksis 1. Det

Læs mere

Online Markedsføring // 2015

Online Markedsføring // 2015 Din virksomhed har tre medier 1. Medier som I ejer 2. Medier som I betaler for 3. Medier som I gør jer fortjent til Hvilken kategori tilhører de sociale medier? 3 faktorer er fælles for de sociale medier

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 17-12-2018 17:00 1 (Åben) Godkendelse af forslag til kommissorium

Læs mere

EFTERÅR 2016 NATURPARK PARTNERPROGRAM UDVIKLINGSPROJEKT

EFTERÅR 2016 NATURPARK PARTNERPROGRAM UDVIKLINGSPROJEKT EFTERÅR 2016 NATURPARK PARTNERPROGRAM UDVIKLINGSPROJEKT AFRAPPORTERING VEDRØRENDE NATURPARKPARTNERSKABSPROCESSEN TIL FRILUFTSRÅDET INDLEDNING Naturpark Vesterhavet er beliggende i et helt særligt landskab

Læs mere

DET NYE HILLERØD. Hillerød Skævinge. Kommunikationsstrategi for fase 2. Beslutningsfasen. Fusionssekretariatet den 18.

DET NYE HILLERØD. Hillerød Skævinge. Kommunikationsstrategi for fase 2. Beslutningsfasen. Fusionssekretariatet den 18. DET NYE HILLERØD Hillerød Skævinge Fusionssekretariatet den 18. januar 2006/ ae Kommunikationsstrategi for fase 2 Beslutningsfasen 1 Formål Formålet med dette notat er at beskrive den fælles kommunikationsstrategi

Læs mere

Opstart

Opstart 1 2 3 11 12 13 21 22 23 Denne fase fører jer først gennem en række redskaber, som bidrager til at kvalificere, om co-creation metoden er relevant for jeres udfordring. Derefter hjælper fasens øvrige redskaber

Læs mere

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017 1 Overvej, hvad tillid betyder for dig. Det kan både være i personligt regi og i professionelt regi. Måske er det faktisk ikke så forskelligt fra hinanden. Skriv det ned på en seddel, så du bliver tvunget

Læs mere

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012.

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. Din vært: Ole Bach Andersen linkedin.com/in/olebachandersen Salg med LinkedIn Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg Introduktion til kurset det

Læs mere

SYNLIGHED PÅ VESTERBRO KOMMUNIKATION OG DIALOG VESTERBRO LOKALUDVALGS KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019

SYNLIGHED PÅ VESTERBRO KOMMUNIKATION OG DIALOG VESTERBRO LOKALUDVALGS KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019 SYNLIGHED PÅ VESTERBRO KOMMUNIKATION OG DIALOG VESTERBRO LOKALUDVALGS KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019 FORMÅL Formålet med kommunikationsstrategien er at understøtte Vesterbro Lokaludvalgs arbejde, og fungere

Læs mere

Aktørinvolvering. Benyt jer af følgende to redskaber i kronologisk rækkefølge: Aktøroverblik Aktørmøder. Fase 4 Fasebeskrivelse

Aktørinvolvering. Benyt jer af følgende to redskaber i kronologisk rækkefølge: Aktøroverblik Aktørmøder. Fase 4 Fasebeskrivelse Nu er det tid til at involvere de eksterne aktører, som er potentielle deltagere i initiativet. Det kræver særlig forberedelse at tage kontakt til aktørerne i et co-creation initiativ. I Fase 4 skabes

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

Slagelse Kommune. Kommunikationspolitik

Slagelse Kommune. Kommunikationspolitik Slagelse Kommune Kommunikationspolitik 1 Indledning Kommunikation har altid været central for kommunernes arbejde og bliver det ikke mindre i en stor kommune. Men vi skal i højere grad, end vi har været

Læs mere

OMMUNIKATIONS. OLITIK Bispebjerg Hospital

OMMUNIKATIONS. OLITIK Bispebjerg Hospital OMMUNIKATIONS OLITIK Bispebjerg Hospital B I S P E B J E R GH O S P I T A L 1 K O M M U N I K A T I O N S P O L I T I K 2005 OMMUNIKATIONS OLITIK 3 Forord 4 Generelle principper for kommunikation på Bispebjerg

Læs mere

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Social Media Strategi Muligheder og udfordringer November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Weblog: Hovedet

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

Tønder Kommune har været på Facebook siden 2009 og den officielle facebookside bliver suppleret af andre facebooksider i decentralt regi.

Tønder Kommune har været på Facebook siden 2009 og den officielle facebookside bliver suppleret af andre facebooksider i decentralt regi. Social media playbook En guide til afdelinger og ansatte i Tønder Kommunes tilstedeværelse på de socialee medier. 1 Indledning Kommunikationsafdelingen har udviklet et praktisk redskab til at hjælpe ansatte

Læs mere

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN OPDATERET 09.12.14 FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN Bornholms Regionskommune står for Folkemødets praktiske rammer. Men det politiske indhold selve festivalens substans bliver leveret af partier, organisationer,

Læs mere

1. projektbesøg - inspirationsslides

1. projektbesøg - inspirationsslides 1. projektbesøg - inspirationsslides Ung og sund: Sundhedsfremmende initiativer for unge uden for eller på vej ud af uddannelsessystemet 1 Formål med projektbesøget Sikre klarhed og sammenhæng omkring

Læs mere

Før under efter - kommunikation

Før under efter - kommunikation Før under efter - kommunikation 1 Få mere ud af arrangementet med kommunikation FØR UNDER - EFTER Vi afholder et arrangement for at gøre opmærksom på et emne eller et budskab Tænk arrangementet som én

Læs mere

Kommunikationspolitik Hillerød Kommune

Kommunikationspolitik Hillerød Kommune Hillerød Kommune Kommunikationspolitik 2017 2020 Hillerød Kommune Kommunikationspolitikken stiller skarpt på de forskellige områder af Hillerød Kommunes kommunikation, og hvordan vi kan optimere kommunikation

Læs mere

REG X CLUSTER FACILITATOR TRAINING

REG X CLUSTER FACILITATOR TRAINING REG X CLUSTER FACILITATOR TRAINING MODUL 6: BRAND YOU! 4 5 OKTOBER 2011 PROGRAM 1 BRAND YOU!: REG X træning, 4. 5. oktober 2011, Marselis Hotel, Aarhus Baggrund: På Brand YOU! modulet fokuserer vi på DIN

Læs mere

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015 Din genvej til Danmarks mest populære bloggere Mediekit 2015 Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvem der vil være den rette ambassadør for dine produkter eller ydelser. Blogly gør det nemt

Læs mere

Logbog. -På vej mod Recovery-orienteret Rehabilitering. Efterår 2015

Logbog. -På vej mod Recovery-orienteret Rehabilitering. Efterår 2015 Logbog -På vej mod Recovery-orienteret Rehabilitering Efterår 2015 Aarhus Kommune Socialforvaltningen Det Sociale Akademi Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Velkommen til Basisuddannelsen - på vej mod Recovery-orienteret

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering

Strategi for brugerinvolvering Strategi for brugerinvolvering Vores Genbrugshjem Gruppe 7: Lasse Lund, Simone Drechsler, Louise Bossen og Kirstine Jacobsen Valg af TV-program og begrundelse Vores genbrugshjem på TV2, produceret af Nordisk

Læs mere

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009 Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune 4. udkast, 25. marts 2009 Dato Kære leder Hvad skal jeg med et ledelsesgrundlag? vil du måske tænke. I dette ledelsesgrundlag beskriver vi hvad vi i Ringsted Kommune vil

Læs mere

BILAG. Samarbejde og. kommunikation

BILAG. Samarbejde og. kommunikation BILAG Samarbejde og kommunikation I RENOVERINGSPROjekter BILAG Samarbejde og kommunikation I RENOVERINGSPROjekter Bilag 1 Eksempel på spilleregler for et projekt 2 Oversigt over møder i byggeprojekt 3

Læs mere

Sociale medier. Seks trin til bedre indhold

Sociale medier. Seks trin til bedre indhold Sociale medier Seks trin til bedre indhold Med inspiration fra Sig du kan li mig Indholdsstrategi for sociale medier af Astrid Haug. Middelfart Sparekasse 2017 1 Kend dit formål Hvad vil du opnå med din

Læs mere

Beskriv baggrund for at implementer FlexRegnskab. Hvad skal implementeringen resultere i for kunden, de ansatte og rådgivningscentret?

Beskriv baggrund for at implementer FlexRegnskab. Hvad skal implementeringen resultere i for kunden, de ansatte og rådgivningscentret? Tjekliste for udarbejdelse af minikampagner. Tjeklisten er en skabelon for implementering af FlexRegnskab på et lokalt rådgivningscenter. Tjeklisten er opbygget som et skema med tre kolonner: 1. Planlægningsprocessen.

Læs mere

Virksomhedskontakt i forbindelse med innovation i undervisningen.

Virksomhedskontakt i forbindelse med innovation i undervisningen. Virksomhedskontakt i forbindelse med innovation i undervisningen. Når man som skole gerne vil samarbejde med en virksomhed, organisation eller forening fra lokalområdet er her et par bud på, hvordan man

Læs mere

Kommunikationspolitik Assens Kommune

Kommunikationspolitik Assens Kommune Kommunikationspolitik Assens Kommune Indholdsfortegnelse 1.0 Kommunikationspolitik...3 1.1 Sådan omsætter vi kommunikationsprincipperne...4 1.2 Sådan føres Kommunikationspolitikken ud i livet...5 1.3 Kommunikation

Læs mere

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik Ballerup Kommunes kommunikationspolitik 1. Et fælles udgangspunkt for kommunikation Denne kommunikationspolitik sætter den overordnede ramme om kommunikation i Ballerup Kommune og opstiller mål for, hvad

Læs mere

Involvering på sociale medier

Involvering på sociale medier Involvering på sociale medier Content Marketing og Employee Advocacy Maria Schwarz @mariaschwarz Fotos: Morten Fauerby, Montgomery.dk Seismonaut rådgiver virksomheder og organisationer i at navigere i

Læs mere

Kommunikationspolitik Assens Kommune

Kommunikationspolitik Assens Kommune Kommunikationspolitik Assens Kommune Indholdsfortegnelse 1.0 Kommunikationspolitik...3 1.1 Sådan omsætter vi kommunikationsprincipperne...4 1.2 Sådan føres Kommunikationspolitikken ud i livet...5 1.3 Kommunikation

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2022

Kommunikationsstrategi 2022 Dansk Firmaidrætsforbund Kommunikationsstrategi 2022 Sådan vil vi skabe Et sjovere Danmark i bevægelse. I KOMMUNIKATIONSSTRATEGIEN KAN DU LÆSE: 1 Introduktion 2 2 Formål med vores kommunikationsstrategi

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Denne manual kan bruges af lederen eller arbejdsmiljøgruppen, alt efter hvordan I fordeler opgaven. Indholdsfortegnelse Før dialogmødet: Tjekliste til din

Læs mere

Workshop. Ledelse på afstand. Landsforeningens årsmøde 2014

Workshop. Ledelse på afstand. Landsforeningens årsmøde 2014 Workshop Ledelse på afstand Landsforeningens årsmøde 2014 Program den 25. maj 2014 Formål med workshop Vilkår for ledelse på afstand Udfordringer ved ledelse på afstand: Forventningsafstemning Formål og

Læs mere

afholdt d. 6. juni 2013 Forudsætninger for forandring Hvem er jeg? Forskningsprojekt om hygiejnekommunikation 06-06-2013

afholdt d. 6. juni 2013 Forudsætninger for forandring Hvem er jeg? Forskningsprojekt om hygiejnekommunikation 06-06-2013 Forudsætninger for forandring - hvordan kommunikerer man sig til en ændring i hygiejneadfærd på arbejdspladsen? Helle Petersen, ph.d., MPO Lektor i strategisk kommunikation, Roskilde Universitet Erhvervsforsker,

Læs mere

Klubudviklingsprojekter

Klubudviklingsprojekter Klubudviklingsprojekter Alle klubber i Dansk Styrkeløft Forbund har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt med forbundets udviklingskonsulent. Formålet med aktiviteterne er at styrke klubben på

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

Planlægning i Vejle. - En anderledes tilgang til kommuneplan og planstrategi

Planlægning i Vejle. - En anderledes tilgang til kommuneplan og planstrategi Planlægning i Vejle - En anderledes tilgang til kommuneplan og planstrategi Af plan, Teknik & Miljø, oktober 2018 Præsentation I Hvem er jeg Christoffer Aagaard Melson Byrådsmedlem (V) siden 2013 Udvalg:

Læs mere

Resume af Seminar Bestyrelsen, Støvring Gymnasium. 12. September 2012 Pernille Storgaard Bøge, U-facilitator (www.u-facilitator.

Resume af Seminar Bestyrelsen, Støvring Gymnasium. 12. September 2012 Pernille Storgaard Bøge, U-facilitator (www.u-facilitator. Resume af Seminar Bestyrelsen, Støvring Gymnasium 12. September 2012 Pernille Storgaard Bøge, U-facilitator (www.u-facilitator.dk) Formål og program Formål med dagen Program for dagen At gøre kort status

Læs mere

ALLES VELFÆRD VORES KAMP

ALLES VELFÆRD VORES KAMP ALLES VELFÆRD VORES KAMP Få idéer til lokale aktiviteter, som du kan planlægge sammen med dine kolleger. ALLES VELFÆRD VORES KAMP Kampen for at nå vores mål ved overenskomstforhandlingerne er vigtig. Og

Læs mere

Gode råd til samarbejdet med ambassadører

Gode råd til samarbejdet med ambassadører Gode råd til samarbejdet med ambassadører Guide til landsdelskonsulenter Marts 2016 Denne guides indhold Formål Din opgave som landsdelskonsulent Ambassadøren Ambassadøren Ambassadørens opgave Tre eksempler

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Målsætninger præsentation i grupper Projektmatrice øvelse Projekter: hvad, hvordan og hvorfor? oplæg

Læs mere

Vejen til mere kvalitet og effektivitet

Vejen til mere kvalitet og effektivitet INNOVATIONSPLAN 2013-2015 Innovation i Helsingør Kommune Vejen til mere kvalitet og effektivitet Indholdsfortegnelse 1. En innovationskultur - hvorfor?... 2 2. Hvad er innovation?... 3 3. Hvad er grundlaget

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook RANDERS BIBLIOTEK Introduktion til Facebook Indhold 1. Facebook derfor!... 3 1.1. Hvorfor bruge Facebook?... 3 1.2. Hvad får jeg ud af at bruge Facebook?... 3 2. Biblioteket på Facebook... 4 2.1. Facebook-ansvarlige...

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Elevatorpitch præsentation Fra idé til realisering, del 1 - oplæg Projektskabelon, del

Læs mere