FMK Implementationsnote. - Håndtering tidsangivelser i FMK Af Helle Balle og Thomas Sonne Olesen. Introduktion

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FMK Implementationsnote. - Håndtering tidsangivelser i FMK Af Helle Balle og Thomas Sonne Olesen. Introduktion"

Transkript

1 Dato: Projektnavn: Fælles Medicinkort Ansvarlig: Thomas Sonne Olesen Tel FMK Implementationsnote - Håndtering tidsangivelser i FMK Af Helle Balle og Thomas Sonne Olesen Introduktion I FMK fjernes muligheden for at angive tidspunkter på en række start- og slutdatoer. Denne implementeringsnote beskriver baggrunden for denne beslutning, hvordan den ændrede snitflade skal anvendes, hvordan det giver mulighed for mere præcis doseringsangivelse og endeligt, hvordan kompatibilitet med tidlige versioner håndteres. Systemernes brug af tidsangivelser i FMK 1.4.4, uden at det går ud over muligheden for at fastholde klinisk relevant præcision, beskrives også. Muligheden for at angive konkrete doseringstidspunkter i ordinationen beskrives ikke, da disse muligheder ikke ændres i Mange blander ordination og administration sammen. FMK er ikke beregnet til at håndtere administration, men udelukkende til at registre og udveksle information om ordinationer. Mange af de situationer, hvor brugere efterspørger præcision/klokkeslæt, er erfaringsmæssigt knyttet til administrationsproblematikker. Disse skal håndteres i de lokale systemer og skal ikke udveksles via FMK. (Det er muligt, at fremtidige FMK versioner kommer til at indeholde og udveksle administrationsoplysninger). Baggrund I FMK er det muligt at angive dato eller dato og tid flere steder. Disse angivelser af dato eller dato og tid kan overordnet opdeles i to typer: 1. Angivelser af perioder, hvor data er klinisk gyldige eller aktuelle i bred forstand. 2. Tidsstempler. Tidsstempler f.eks. eksakte tidspunkter, hvor data er oprettet eller opdateret. Disse tidsstempler gemmes i FMK's modifikator informationer og fjernes ikke, da de generelt er uproblematiske. De anvendes til logning og til at fastslå tidspunktet for registreringen og bør ikke tillægges klinisk værdi, da der alene er tale om registreringstidspunkt. Administrationstidspunkter er pt. ikke en del af FMK, da FMK ikke er et administrationssystem. Administrationstidspunkter behandles derfor ikke yderligere i denne note. Den øvrige brug af dato og tid knyttet til gyldighedsperioder findes i strukturerne for lægemiddelordinationer og tilhørende underelementer.

2 For en lægemiddelordination findes der en række forskellige tidsangivelser, hvor man i FMK versioner før FMK kunne angive dato eller dato og tid. Der er tale om: Lægemiddelordinationens gyldighedsinterval: Angives som lægemiddelordinationens behandlingsstartdato eller undtagelsesvist som tidligere ukendt dato. Og som lægemiddelordinationens behandlingsslutdato eller ikke angivet Eventuelt lægemiddelordinationens seponeringstidspunkt En eventuel pausering af lægemiddelordinationen angives pauseret eller med en optionel periode For en dosering på en lægemiddelordination, uanset om denne er den eneste eller en af flere perioder, kan der angives: Doseringens gyldighedsinterval Endeligt gælder for de enkelte doser i en dosering, at der kan angives et tidspunkt: En dosis uden eksakt tidsangivelse, dvs. med betydningen engang i løbet af dagen. Med tidsangivelserne morgen, middag, aften eller nat. Eller med eksakte klokkeslæt, f.eks. 08:30:00. Muligheden for at angive eksakte tidspunkter på lægemiddelordinationer behandlings- og doseringens- start og slut er oprindeligt indført helt tilbage i FMK's pilotfase. Først og fremmest efter ønske fra leverandører af EPJ-systemer, der derved fik en simpel måde at oprette og opdatere disse tider ud fra data i EPJ-systemet. I forbindelse med introduktion af doseringsperioder i FMK blev det tydeligt, at man løber ind i en række problemer i forhold til fortolkning og visning, når doseringsperioder ikke skifter ved midnat. Flere af disse problemer eksisterer også med tidligere FMKversioner i forbindelse med dagen for doserings-start og doserings-slut, men har ikke tidligere givet anledning til diskussion primært, fordi man ofte blot ignorere disse tidspunkter. I forhold til tidsangivelser på de enkelte doser (med mulighed for høj præcision) er der ikke problemer med fortolkning eller visning. Mulighederne for doseringsangivelser er vist i afsnittet Angivelse af tidspunkter for enkelte doser sidst i dette dokument. Der er ingen overvejelser om at ændre på det, og de berøres derfor ikke yderligere i dette notat. Klinisk betydning af klokkeslæt på et gyldighedsinterval I de tidligere FMK snitflader er det tydeligt beskrevet, at klokkeslæt kun må angives, når det har klinisk betydning både i forbindelse med behandlingens gyldighedsinterval eller doseringens gyldighedsinterval, men også for de enkelte doser. På trods af dette har sygehusene stort set konsekvent angivet klokkeslæt på behandlings- og doserings- start og slut. Dette betyder i praksis, at det er umuligt at afgøre, om klokkeslættet har klinisk betydning eller ej. Derfor tillægges de i dag ingen reel betydning, og mange systemer viser

3 ikke klokkeslæt for hverken behandlings- eller doserings- start og slut, med mindre brugeren beder om detalje-visning. Det har været diskuteret med enkelte EPJ-systemleverandører, hvorvidt der i EPJ-systemet skulle tilføjes et flag, hvormed brugeren kunne angive, at klokkeslæt var af væsentlig klinisk betydning. Dette er dog endnu ikke implementeret i EPJ-systemerne. FMK I FMK er der visse steder fjernet mulighed for at angive klokkeslæt. For FMK gælder at: Mulighed for at angive dato og tid i behandlingens gyldighedsinterval er fjernet, således at der kun kan angives en start- og en slutdato. Mulighed for at angive dato og tid i doseringens gyldighedsinterval er fjernet, således at der også her kun er muligt at angive en start- og en slutdato eller evt. ikke angivet som tidligere beskrevet. Mulighed for at angive dato og tid for en pauserings gyldighedsinterval er fjernet, således at der kun kan angives dato, eller alternativt en pausering uden dato. I de frigivne XML-skemaerne for FMK er muligheden for at angive klokkeslæt for pausering desværre ikke fjernet, men problemet er ikke stort, da der ikke er åbnet for registrering af planlagte pauseringer. Når der åbnes, skal systemerne sikre at der kun afleveres dato. En seponering er en her-og-nu handling. Det betyder, at hentes et medicinkort umiddelbart efter, at en ordination er seponeret, vil denne ikke længere findes på FMK. Når der hentes lister over seponerede ordinationer, returneres disse kun med en seponeringsdato. For de enkelte doser er tidsangivelse uændret. Tolkning Det har altid været gældende, at når der, på FMK angives start- og slutdatoer, er begge datoer inklusive. Dette gælder fortsat herunder vist en række eksempler hvordan: En lægemiddelordination med behandlingsstartdato 1/5 og behandlingsslutdato 10/5 angiver en periode på 10 dages behandling, idet begge dage er inklusive. En dosering med startdato 1/5 og slutdato 10/5 giver ligeledes en dosering på 10 dage, idet begge dage er inklusive. En pausering fra med startdato 2/5 og slutdato 5/5 giver en pause på 4 dage, begge dage er inklusive. En seponering, der er fortaget 1/5, er trådt i kraft den pågældende dato.

4 Beskrivelse af problemet Visningsproblemer FMK version før tillader i dag, at der angives både dato og klokkeslæt for behandlings- start og slut og for doserings- start og slut (herunder også doserings periodernes start og slut). Dette resulterer i en række ubesvarede spørgsmål omkring visning af dosering på disse start- og slutdatoer. For en helt almindelig dosering som 1 tablet morgen og aften (eller ), der slutter kl. 12:00, er det uklart, hvad skal vises som dosering, hvis der slås op på FMK den sidste dag. Endnu værre bliver det, hvis doseringen har to perioder, der skifter kl 12:00, f.eks. fra en dosering til Det er her uklart, om doseringen på skiftedagen skal vises som eller , eller om den skal vises som to forskellige doseringer på samme dag. Uanset om der laves en fast definition for ovenstående og mange andre spørgsmål, vil der være muligheder for fejltolkning, samt en mængde problemer i implementering af doseringsvisning i alle klientsystemet. Fjernes klokkeslæt på start- og slutdatoer, vil problemerne omkring tolkning af randtilfældene i forbindelse med start, slut og periodeovergange formindskes eller helt forsvinde. Præcisionsproblemer I specifikationen til FMK fremgår det, at klokkeslæt på start- og sluttidspunkter kun må angives, hvis dette har en væsentlig klinisk betydning. De fleste EPJ-systemer sætter dog altid klokkeslæt på ordinationer, der overføres til FMK, uanset om dette har klinisk betydning eller ej. Årsagen er, at ordinationer i EPJ altid oprettes med klokkeslæt i EPJ af hensyn til den interne administration, og denne starttid overføres så til FMK. Samme klokkeslæt anvendes så også på slutdatoen, uagtet at oprettelsestidspunkt ofte blot er bestemt af tidspunktet for ordinationens oprettelse i EPJ-systemet og derved ikke nødvendigvis har klinisk betydning. I dag giver dette ikke anledning til de store problemer, da mange systemer ofte slet ikke viser disse klokkeslæt i almindelige visninger. Det bliver dog vanskeligere at ignorere klokkeslæt, når systemerne skal til at håndtere periodevise doseringer. Brug af klokkeslæt på behandlingens- start og slut og doserings start og slut har været oppe i et specielt indkaldt klinikerforum (hvor medlemmerne var udpeget af PLO, KL og DR mhp. den konkrete problemstilling og afgørelse), hvor der var bred enighed om, at i forbindelse med den medicinering, der fortages uden for sygehusene (og som FMK anvendes til), er klokkeslæt på start- og sluttidspunkter ikke klinisk væsentlige. For risikolægemidler udleveres ikke mere end patienten må tage, så det er ikke klinisk afgørende, om der er et klokkeslæt på - hverken på start- eller slutdatoen. Anbefalingen fra klinikerforum var derfor, at klokkeslæt blev fjernet, så der ikke opstår tvivl om doseringen i de forskellige sektorer.

5 Som det fremgår senere i dette notat, er det fortsat muligt at lave præcise doseringer, der afviger fra start- og slutdag, de skal blot registreres på en måde, så klinikeren kan se, at det er væsentligt. Anvendelse af de forenklede start- og slutfelter i FMK Almindelige ikke-periodevise doseringer For almindelige ikke-periodevise doseringer er klokkeslæt normalt uden betydning. Doseringen har en startdato og en slutdato, og det kan direkte registreres på FMK og begge datoer er inklusiv. Har man i sjældne tilfælde behov for at angive en kur, der starter skævt om eftermiddagen, fortsætter 3 dage og slutter skævt om formiddagen, kan dette enten angives i et doseringsskema: Første dag: Anden dag: Tredje dag: Fjerde dag: Femte dag: Alternativt kan man angive det som en periodevis dosering: Dag 1: Dag 2, 3 og 4: Dag 4: Medmindre det vil medføre store doseringsstrukturer med mange dage, må første variant foretrækkes bl.a. af hensyn til bagud-kompatibilitet og simplicitet, både i selve den strukturerede dosering og i den lange doseringsoversættelse. Hvis det reelt er klinisk vigtigt, at medicinen indtages på præcise klokkeslæt, kan dette defineres på doserne på de enkelte dage. Det er således fortsat muligt at angive en præcis dosering med skæve start/stop dage. Det kræver blot, at man registrerer dem på en anden måde. Samtidig opnår man, at øvrige aktører kan se, at det er noget specielt, og man har gjort noget særligt for at få den ønskede præcision. Periodevise doseringer Periodevise dosering er tænkt til at håndtere skift i doseringen. Normalt vil der kun være 2 eller måske 3 perioder. F.eks. en kortere periode med en op- eller nedtrapning beskrevet på skemaform, efterfulgt at en periode med en fast dosering. I periodevise doseringer kan der indgå perioder uden dosering, start- og slutdatoer på disse angives på samme måde som perioder med dosering.

6 Det er ikke meningen, at selve op- eller nedtrapningen beskrives som flere perioder, med mindre det er en langstrakt ændring. F.eks. en periode på 3 uger med 3 tabletter dagligt, efterfulgt af 3 uger med 2 tabletter dagligt, hvorefter man fortsætter uden slutdato på 1 tablet daglig. Med den mulighed for at angive klokkeslæt på periode start og slut som FMK tillader, er det muligt at misbruge perioder til meget hyppige skift, f.eks. flere inden for samme dag. Dette har aldrig været hensigten, da doseringen kan og bør registreres som et dags-skema, der har eksisteret siden FMK 1.0. Som tidligere omtalt giver periodeskift midt på dagen visningsmæssige udfordringer på skiftedagen, hvor man skal vise den aktuelle dosering. Begge disse uhensigtsmæssigheder forsvinder, når det ikke længere er muligt at angive klokkeslæt for perioders start og slut. Implementering af periodevise doseringer er således lettere i FMK end i FMK 1.4.2, da en række problemstillinger er fjernet, når FMK ikke har klokkeslæt på periode start/stop. Hvis et system vælger at implementere FMK uden fuld understøttelse af periodevise doseringer, kan der laves forskellige grader af visning. Enten ved at vise hele doseringen som tekst, dvs. vise indholdet af FMK's lange doseringsoversættelse. Alternativt ved at vise de enkelte perioder som tekst. Igen kan indholdet af svaret fra FMK benyttes, idet hver doseringsperiode vil have en selvstændig lang eller evt. kort doseringsoversættelse. Håndtering af tidspunkter uden klokkeslæt Systemer, der internt arbejder med klokkeslæt på start og slut, vil skulle forholde sig til mapning mellem intern start og slut og angivelse af start og slut på FMK. Ved assisteret oprettelse af lægemiddelordinationer fra FMK kan systemerne allerede håndtere start og slut datoer uden klokkeslæt. Dette er stadig det oftest forekommende, og de indlæses således, at begge datoer er inklusive, altså fra start-dato kl. 00:00 til slut-dato 23:59:59. Ved aflevering af datoer til FMK kan der være udfordringer. I forbindelse med fast medicin (uden slutdato) er det kun startdatoen, der skal afrundes. Da FMK's formål er at vise aktuel medicin, vil man i de tilfælde, hvor startdatoen er passeret, blot kunne fjerne klokkeslættet og aflevere datoen. Hvis starttidspunktet ligger ud i fremtiden (og man virkelige mener, at det er afgørende, at starttidspunktet afviger fra midnat), må doseringen lægges på FMK med en særlig periode for den første dag, hvor denne dags dosering er angivet. I forbindelse med kure (med både start og sluttidspunkt) vil simpel afrunding have den konsekvens, at kuren forlænges med en dag. F.eks. vil en behandling, der skal vare 5 døgn, men starter til middag på dag 1, først slutte på dag 6. Hvis man blot fjerner klokkeslæt, vil det på FMK se ud, som om ordination var på 6 hele dage. Der er tre mulige løsninger på dette: 1. Opdele kuren i 3 perioder. En på startdagen, hvor den dags dosering beskrives, en til de fulde dage, og en til slutdagen, hvor sidste dags dosering angives.

7 2. Ændre startdatoen til den første dag med fuld dosering og fjern klokkeslæt på slutdatoen. Herved vil den ordinerede længde af kuren/behandlingen være identisk med den ordinerede. 3. Fjern klokkeslæt fra startdatoen og sætte slutdosering til den sidste dag med fuld dosering. Herved opnås ligeledes, at længden af kuren er efter lægens ordination. Dog skal patienten vide, at de skal tage den sidste dosis dagen efter slutdagen. For hhv. 2 og 3 skal det være tydeligt for brugeren, hvilke konsekvenser deres handlinger har for oplysningerne på FMK. Kompatibilitet med systemer før FMK Grundet EPJ-systemernes fejlagtige anvendelse af klokkeslæt i dag, eksisterer der et større antal ordinationer i FMK med dato og klokkeslæt for start og slut. Når disse returneres via FMK snitfladen, vil der ske en afrunding, således at kun datoen afleveres. FMK vil antage, at alle klokkeslæt er i dansk normaltid, således at Zuluklokkeslæt omkring midnat vil returnere datoen, som den var i DK, og ikke som den er registreret i dato-feltet. Et tidspunkt registreret som 21/05 14:45 vil blive afleveret som datoen 21/05. Et tidspunkt registreret som 22/05 0:30 vil blive afleveret som datoen 22/05, selv om det afleveres til FMK som zulu-tidspunktet 21/05 23:30 (grundet vores tidszone) Dette gælder både for behandlingens start og slut, doseringens start og slut, og for pauseringens start og slut stop. Denne afrunding har været diskuteret med klinikere og konklusionen var, at afrundingen ikke har kliniske konsekvenser. Klokkeslæt vises i forvejen kun i et fåtal af systemer, hvilket ikke har givet anledning til problemer. I forhold til de få risikolægemidler, hvor slut-tidspunktet kunne være væsentligt, udleveres der ikke mere medicin end patienten må tage, og klokkeslættet på FMK, er derfor ikke afgørende. Datoer, der indberettes i FMK uden klokkeslæt, kan uden problemer afleveres i de gamle snitflader, da klokkeslættet er optionelt. Periodevise doseringer kan ikke afleveres i de gamle snitflader. De vil derfor blive oversat til en fritekst dosering, der beskriver doseringen. NB: Den ovenstående afrunding, der er implementeret i den gældende version af FMK har givet anledning til en del bekymring. Årsagen er at for tidsbegrænsede doseringer kan det pga. afrundingen se ud som om, den samlede dosis er størrer end tiltænkt. Det overvejes derfor at ændre den central løsning, så disse skæve ordinationer i FMK 1.4.4, bliver afleveret som periodevise doseringer med en special periode for den første og sidste dag. Det vil få mængden af periodevise doseringer til at stige kraftigt, men ulempen ved disse komplekse ordinationer må så opvejes, mod ulempen ved den nuværende afrunding.

8 Kompatibilitet med FMK Start og sluttidspunkter for behandlingens gyldighedsinterval, doseringen og pausering, der er oprettet via FMK 1.4.2, mappes til datoer i FMK på samme måde som for systemer før FMK Periodevise doseringer, der er registret i FMK 1.4.2, vil blive mappet til periodevise doseringer i FMK uden klokkeslæt på periode start/stop. Mapningen sker med afrunding af periode-skiftet, så startdagen bibeholdes (uden klokkeslæt) og slutdagen for perioden gælder hele den pågældende dag. Den efterfølgende periodes start mappes til den efterfølgende dag. Dette er i overensstemmelse med, hvad der er afklaret og aftalt med klinikergruppen, da fjernelse af klokkeslæt blev diskuteret. Der kan potentielt set være indberettet perioder, der er kortere end et døgn, som ved ovenstående mapningsregler vil forsvinde. Hvis det er tilfældet, vil hele doseringen blive afleveret som en fritekstdosering, der beskriver de enkelte perioder. NB: Som nævnt ovenfor overvejes muligheden for at den centrale FMK indsætter ekstra perioder for eventuelle halve dage. Implementeres denne udvidelse, vil de også gælde periodevise doseringer med skæve skifte tidspunkter. Angivelse af tidspunkter for enkelte doser Afslutningsvist skal der her kort opsummeres, hvorledes der kan angives tidspunkter på de enkelte doser. Den eksakte specifikation findes i FMK's XML-skemaer og på FMK's dokumentations-wiki: Med en række eksempler under: id=fmk:generel:dosering:eksempler_pa_strukturerede_doseringer FMK's strukturerede doseringer består af en eller flere perioder, der hver indeholder en struktureret dosering. Hver struktureret dosering indeholder en definition af en eller flere dage med en eller flere doser. For hver dosis gælder, at der kan angives: En dosis uden eksakt tidsangivelse, dvs. med betydningen engang i løbet af dagen. Der kan angives en eller flere af disse doser uden eksakt tidsangivelse i løbet af en dag, der skal forstås på samme måde som en dosering som f.eks. 1 tablet 3 gange dagligt, altså at tabletterne skal tages nogenlunde jævnt fordelt i løbet af dagen. På formen morgen, middag, aften eller nat, hver af disse tidspunkter kan kun angives en gang samme dag. Eller med eksakte klokkeslæt, f.eks. 08:30:00. Klokkeslæt i doser angives altid i lokal tid, som en undtagelse til den ellers generelle regel på FMK. Der kan angives en eller flere klokkeslæt samme dag.

9 For alle doser gælder, at de kan suppleres med en angivelse af, at dosen er efter behov (PN). Mængdeangivelser på doser vil normalt være et tal samt enhed (f.eks. 2 tabletter), men kan også angives som interval, f.eks. (1-2 tabletter). Doser kan blandes uden begrænsning, f.eks. 1 tablet morgen, middag og aften samt 22:00 PN og 04:00 PN. Blandes typer af doser er det dog op til brugeren og dennes system at sikre, at doseringen stadig er tydelig, f.eks. bør det undgås at oprette en dosering 1 tablet middag og 12:00:00.

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2.6

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2.6 Det Fælles Medicinkort Godkendelseskriterier for version 1.2.6 2012-07-01 Det Fælles Medicinkort - Godkendelseskriterier for version 1.2.6 Formål Dette dokument beskriver de kriterier, et system skal overholde,

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2 Det Fælles Medicinkort Godkendelseskriterier for version 1.2 2010-12-17 Det Fælles Medicinkort - Godkendelseskriterier for version 1.2 Formål Dette dokument beskriver de kriterier, et system skal overholde,

Læs mere

Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer

Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer Dato: 10.06.2013 Projektnavn: Fælles Medicinkort Ansvarlig: Helle Balle og Thomas Sonne Olesen Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer Baggrund Under implementeringen af FMK i regionerne,

Læs mere

Det fælles medicinkort. 27. februar 2008

Det fælles medicinkort. 27. februar 2008 Det fælles medicinkort 27. februar 2008 Begreber Følgende begreber anvendes når vi taler om det fælles medicingrundlag Medicinkort Et medicinkort til alle med et dansk CPR-nummer Lægemiddelordination Lægens

Læs mere

Introduktion til Dosisdispensering på Fælles Medicinkort (FMK)

Introduktion til Dosisdispensering på Fælles Medicinkort (FMK) Introduktion til Dosisdispensering på Fælles Medicinkort (FMK) 2019 Udgiver Team for fælles medicinkort, Sundhedsdatastyrelsen Ansvarlig institution Sundhedsdatastyrelsen Version 1 Versionsdato 30. august

Læs mere

FMK begreber & Quickguide

FMK begreber & Quickguide FMK begreber & Quickguide Medicinkortet i XMO v8.22 Quickguide til Medicinkort i XMO v8.22 Version 1.2 Ændring i vejledning fra version 1.1 til 1.2 Tilføjelse til side 14. Rød markering af præparater.

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Snitfladebeskrivelse for Receptfornyelse og genbestilling. Version 1.4.0

Det Fælles Medicinkort. Snitfladebeskrivelse for Receptfornyelse og genbestilling. Version 1.4.0 Det Fælles Medicinkort Snitfladebeskrivelse for Receptfornyelse og genbestilling Version 1.4.0 2012-11-21 Trifork A/S Margrethepladsen 4 DK-8000 Århus C Denmark +45 8732 8787 Fax: +45 8732 8788 DK www.trifork.com

Læs mere

VEJLEDNING MEDICINREGISTRERING PEM

VEJLEDNING MEDICINREGISTRERING PEM VEJLEDNING MEDICINREGISTRERING PEM11-10-2011 Indholdsfortegnelse: Angiv korrekt borger Åbn medicinmodulet Knyt borgeren til PEM Generelle informationer Præparatregistrering Fast dosering - Medicin til

Læs mere

ATC. DosageStructure. DosageQuantity

ATC. DosageStructure. DosageQuantity Begreb Beskrivelse Evt. XML kommentar Administrationsvej Angiver vejen ad hvilken medicinen administreres - fx RouteOfAdministration intravenøst, pr.os, intracardielt, intraossøst, trachealt. Aktiv substans

Læs mere

National AK løsning NSP. AK klient

National AK løsning NSP. AK klient National understøttelse af AK behandling - Overordnet projektbeskrivelse Dato: 30.06.2014 Version: 1.0 Udarbejdet af: NSI (TSO) Statens Seruminstitut Sektor for National Sundheds-IT www.nsi.dk Artillerivej

Læs mere

FMK Opret ordination med recept

FMK Opret ordination med recept Opret ny ordination med recept Vælg i medicinkortet for at oprette en ny ordination med dertilhørende recept. 1. Opret Ordination Skriv præparatnavn i feltet "Præparat". Søgningen foregår i "Vælg

Læs mere

Supportforum møde September 2016 Alice Kristensen MedCom

Supportforum møde September 2016 Alice Kristensen MedCom Supportforum møde 1 29. September 2016 Alice Kristensen MedCom 2 Dagsorden 1. Velkomst, formål med gruppen og præsentation v/alice 2. MedComs opsamlingsfunktion for ukorrekt anvendelse af FMK 3. Datosæt

Læs mere

EG Clinea Version 16.4

EG Clinea Version 16.4 EG Clinea Version 16.4 Ændringer og nye funktioner til medicinmodulet FMK 1.4.4 Medicinkortet har overordnet set samme opbygning som FMK 1.4.0. De visuelle ændringer og nye funktioner er i punktform herunder,

Læs mere

Referat fra 2. FMK Klinikerforummøde

Referat fra 2. FMK Klinikerforummøde Referat fra 2. FMK Klinikerforummøde Møde afholdt: Onsdag d. 29. juni 2011, kl. 10:00 15:00 I National Sundheds it, Islands Brygge 39, 2300 København S Deltagere: Overlæge Lars Kristian Munck (RSJ) Overlæge

Læs mere

Identificerede problemer Lægernes og sygeplejerskernes medicineringsarbejdsgange er blevet observeret og analyseret hver for sig.

Identificerede problemer Lægernes og sygeplejerskernes medicineringsarbejdsgange er blevet observeret og analyseret hver for sig. Dato: 12. februar 2018 Optimering af medicinering i Sundhedsplatformen Sundhedsplatformen er pr 1. januar 2018 overgået til den varige driftsorganisation og der er i henhold til samarbejdsaftalen mellem

Læs mere

FMK v Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK i XMO.

FMK v Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK i XMO. FMK v.1.4.4 Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK 1.4.4 i XMO. Der findes i øjeblikket fire versioner af FMK i drift, version 1.4.0 1.4.2 og 1.4.4 som den nyeste. Seneste

Læs mere

Dosisdispensering. Introduktion. Forudsætninger

Dosisdispensering. Introduktion. Forudsætninger Dosisdispensering Forudsætninger Dato 2016-10-03 Introduktion En kommende løsning til dosisdispensering i FMK vil være baseret på en række forudsætninger, for at løsningen kan fungere optimalt. Nogle af

Læs mere

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Region Syddanmark Sagsnr. 13/31059 Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Indholdsfortegnelse.....Side

Læs mere

Indhold. Valg af effektuering...4. Ændring af effektuering midt i en dispenseringsperiode...5. Ved seponering...5

Indhold. Valg af effektuering...4. Ændring af effektuering midt i en dispenseringsperiode...5. Ved seponering...5 Indhold Oprette og opdatere FMK...2 Tilretning af medarbejder fejl ved FMK-opdatering...2 Lokal ordination...3 Dispensering...3 Flytning af ordinationer mellem Anden medicin og Medicin dispenseret til

Læs mere

Vejledning i håndtering af medicinskema i EKJ

Vejledning i håndtering af medicinskema i EKJ Dokumenttype: Amtslig administrativ vejledning Udarbejdet af: Arbejdsgruppe om medicinhåndtering i Den Fælles Kvalitetsmodel Gældende fra: 15.06.2006 Standarder: Korrekt overførelse af medicinordination;

Læs mere

FMK ERFA-møde. Onsdag den 15. marts Marianne Nielsen, Iben Søgaard & Karina Hasager Hedevang, MedCom

FMK ERFA-møde. Onsdag den 15. marts Marianne Nielsen, Iben Søgaard & Karina Hasager Hedevang, MedCom FMK ERFA-møde Onsdag den 15. marts 2017 Marianne Nielsen, Iben Søgaard & Karina Hasager Hedevang, MedCom Agenda 1. Velkomst 2. Kort status fra MedCom, hvad er der sket siden sidst? 3. Orientering fra de

Læs mere

Det Fælles Medicinkort

Det Fælles Medicinkort Det Fælles Medicinkort 1.4 Adviseringer 2013-09-18 Trifork A/S Margrethepladsen 4 DK-8000 Århus C Denmark 45 8732 8787 Fax: 45 8732 8788 DK20921897 www.trifork.com Indhold Formål...3 Workflows...3 Workflow:

Læs mere

3.82. 102. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring

3.82. 102. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring MedWin programopdatering: 3.82. 102 EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m.

Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m. Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m. MedCom - version 2 Beskrivelse af mulige arbejdsgange ved genbestilling og receptfornyelse af medicin og andre udfordringer i forbindelse med Fælles

Læs mere

EG Clinea Version 16.4

EG Clinea Version 16.4 EG Clinea Version 16.4 side 1 af 13 Indledning EG Clinea 16.4 er nu klar. Det er en version, der indeholder et opdateret Medicinmodul, hvor kravene, der sættes af Sundhedsdatastyrelsen, til FMK version

Læs mere

FMK... 2 Receptfornyelser fra hjemmeplejen Godkendelse af FMK kommunikation Konfiguring af journalen... 37

FMK... 2 Receptfornyelser fra hjemmeplejen Godkendelse af FMK kommunikation Konfiguring af journalen... 37 Indholdsfortegnelse FMK... 2 Præparatvælgeren... 3 Undgå dobbeltordinationer på FMK... 4 Knapper i FMK... 4 Opret ny medicin uden genudlevering... 5 Opret ny medicin med genudlevering... 8 Opret ny medicin

Læs mere

Klinikerforum (FMK) 12. juni Helle Balle, NSI Thomas Sonne, Lakeside

Klinikerforum (FMK) 12. juni Helle Balle, NSI Thomas Sonne, Lakeside Klinikerforum (FMK) 12. juni 2013 Helle Balle, NSI Thomas Sonne, Lakeside Dagsorden 8. klinikerforummøde 1. Status for den centrale - og de lokale FMK løsninger 2. Status for implementering 3. Status på

Læs mere

Manual - medicinhåndtering

Manual - medicinhåndtering Vedledning i anvendelse og ibrugtagning af medicinhåndtering rev. 10.2012 Indhold side Indholdsfortegnelse 1 Kort beskrivelse af løsning 2 Nødvendig oprettelse i kartoteker 2 Procedurer 2 Kørsler 3 Medicinkartotek

Læs mere

Sundhedsaftale, Region Hovedstaden 2011-2014. Medicinhåndtering ved sektorovergange: Kommunikation, koordination og kontinuitet

Sundhedsaftale, Region Hovedstaden 2011-2014. Medicinhåndtering ved sektorovergange: Kommunikation, koordination og kontinuitet Medicinhåndtering ved sektorovergange: Kommunikation, koordination og kontinuitet Nr. 11.1. Godkendt af den administrative styregruppe Dato: 26. november 2010 Bemærkninger Medicin Medicinhåndtering ved

Læs mere

22. maj Best Pratice på FMK. Udgivet af FMK National Klinisk Brugergruppe Version 2.1

22. maj Best Pratice på FMK. Udgivet af FMK National Klinisk Brugergruppe Version 2.1 22. maj 2018 Best Pratice på FMK Udgivet af FMK National Klinisk Brugergruppe Version 2.1 Indhold Forord 3 Henvisning...3 Kontakt...3 Arbejdsgange i forbindelse med ordinationer... 4 Hvilke ordinationer

Læs mere

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille.

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille. Indholdsfortegnelse Der skal ALTID udfyldes følgende, før du kan komme i gang med medicin i Nexus:... 2 Medicininformation:... 2 Tilknyt til FMK/opdatere FMK... 3 Opret lokalt medicinskema i Nexus/opdater

Læs mere

Ny apotekersnitflade. Det Fælles Medicinkort December 2013

Ny apotekersnitflade. Det Fælles Medicinkort December 2013 Ny apotekersnitflade Det Fælles Medicinkort December 2013 Emner Opfølgning på reimplementering af apotekersnitfladen Ny apotekersnitflade: Dosisdispensering + enstrengethed + digital signatur Oplæg til

Læs mere

Klinikerforum (FMK) 30. maj Helle Balle, NSI Thomas Sonne, Lakeside

Klinikerforum (FMK) 30. maj Helle Balle, NSI Thomas Sonne, Lakeside Klinikerforum (FMK) 30. maj 2012 Helle Balle, NSI Thomas Sonne, Lakeside Dagsorden 6. klinikerforummøde 1. Velkomst 2. Status for den centrale- og de decentrale FMK løsninger. Herunder begrebet for ny

Læs mere

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille.

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille. Indholdsfortegnelse Der skal ALTID udfyldes følgende, før du kan komme i gang med medicin i Nexus:... 2 Medicininformation:... 2 Tilknyt til FMK/opdatere FMK... 3 Opret lokalt medicinskema i Nexus/opdater

Læs mere

Klinikerforum (FMK) 7. marts Helle Balle, NSI Thomas Sonne, Lakeside

Klinikerforum (FMK) 7. marts Helle Balle, NSI Thomas Sonne, Lakeside Klinikerforum (FMK) 7. marts 2012 Helle Balle, NSI Thomas Sonne, Lakeside Dagsorden 5. klinikerforummøde Velkomst Status for den centrale- og de decentrale FMK løsninger Status på implementering i regioner

Læs mere

Pilotkriterier. Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for apotekerne Del 1. Version 1.0

Pilotkriterier. Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for apotekerne Del 1. Version 1.0 Pilotkriterier Det Fælles Medicinkort Godkendelseskriterier for apotekerne Del 1. Version 1.0 2016-07-01 Side 1 af 11 Versionering Version Dato Udført af Ændring 1.0 1. juli 2016 BIDR Pilotkriterier Certificeringskrav

Læs mere

Best practice på FMK. Udgivet af FMK National Klinisk Brugergruppe Version 2.0 Dato

Best practice på FMK. Udgivet af FMK National Klinisk Brugergruppe Version 2.0 Dato 21. december 2017 FMK AAGS/ FMK NATIONAL KLINIKS BRUGERGRUPPE. Best practice på FMK Udgivet af FMK National Klinisk Brugergruppe Version 2.0 Dato 18.12.2017 Gældende bekendtgørelser og vejledninger for

Læs mere

Medicin i Nexus. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Medicin i Nexus. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse FMK-Tilknytning... 2 MEDICININFORMATION... 2 Tilknyt til FMK/opdatere FMK... 3 Opret lokalt medicinskema i Nexus/opdater allerede eksisterende:... 5 REGISTRER AT

Læs mere

Bilag 2. Medicininstruks for Elleslettegård

Bilag 2. Medicininstruks for Elleslettegård Bilag 2 Medicininstruks for Elleslettegård Formålet: Formålet med denne medicininstruks er at sikre en sikker medicinhåndtering og dermed at forebygge utilsigtede hændelser. Eleven skal have den rigtige

Læs mere

Fælles Medicinkort (FMK)

Fælles Medicinkort (FMK) Fælles Medicinkort (FMK) Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses konference: IMPLEMENTERING AF COMPLIANCE-INITIATIVER, DER VIRKER Fredag d. 12. juni 2009 Ivan Lund Pedersen, Projektchef & læge, Digital

Læs mere

struktureret dosering dosisdispensering dosisdispensering og frihandelsvarer ret tidligere dosisdispensering op til FMK receptanmodninger i FMK

struktureret dosering dosisdispensering dosisdispensering og frihandelsvarer ret tidligere dosisdispensering op til FMK receptanmodninger i FMK FMK 1.4.4 GANGLION blev, som nævnt i forrige nyhedsbrev, et af de første lægesystemer certificeret til FMK 1.4.4. medio februar. Et er certificering, noget andet er om lægesystemet formår at lave et brugermiljø,

Læs mere

Status på kommunernes opkobling til FMK. Indlæg på E-Sundhedsobservatoriet 2012 Poul Erik Kristensen KL og Morten Thomsen Devoteam

Status på kommunernes opkobling til FMK. Indlæg på E-Sundhedsobservatoriet 2012 Poul Erik Kristensen KL og Morten Thomsen Devoteam Status på kommunernes opkobling til FMK Indlæg på E-Sundhedsobservatoriet 2012 Poul Erik Kristensen KL og Morten Thomsen Devoteam Indhold 1. Hvem er vi? 2. Hvad handler projektet om? 3. Organisering &

Læs mere

FMK opgradering. Messedag 7.nov

FMK opgradering. Messedag 7.nov Messedag 7.nov 2013 www.regionmidtjylland.dk Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har fremlagt en ny forpligtende plan for ibrugtagning og fuld anvendelse af FMK. For regioner og praksislæger skal dette

Læs mere

Rettigheder, ansvar og forpligtigelser ved brug af Fælles Medicinkort (FMK) og udfordringer i praksis. Henrik L Hansen

Rettigheder, ansvar og forpligtigelser ved brug af Fælles Medicinkort (FMK) og udfordringer i praksis. Henrik L Hansen Rettigheder, ansvar og forpligtigelser ved brug af Fælles Medicinkort (FMK) og udfordringer i praksis Henrik L Hansen Det Fælles Medicinkort Nye muligheder og nye udfordringer FMK består af en central

Læs mere

Fælles Medicinkort. Kick - Off Region Nord Helle Balle - National Sundheds it Thomas Sonne - Lakeside

Fælles Medicinkort. Kick - Off Region Nord Helle Balle - National Sundheds it Thomas Sonne - Lakeside Fælles Medicinkort Kick - Off Region Nord Helle Balle - National Sundheds it Thomas Sonne - Lakeside Hvad er Fælles Medicinkort? En fælles centraldatabase med medicinoplysninger Et samlet overblik over

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for FMK version 1.4.4. Version 1.6

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for FMK version 1.4.4. Version 1.6 Det Fælles Medicinkort Godkendelseskriterier for FMK version 1.4.4 Version 1.6 2015-04-28 Versionering Version Dato Udført af Ændring 1.0 15.02.2013 BIDR Certificeringskriterier i høring, høringsfrist

Læs mere

FMK snitflade-versionering

FMK snitflade-versionering FMK snitflade-versionering Principper for snitflade-versionering FMKs snitflader er versionerede Der er flere forskellige versioner i drift, aktuelt 1.2.4 og 1.2.2 FMK versioneres således at: Udviklingsversioner

Læs mere

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0 SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer Version 3.0 Infrastruktur i dagens sundheds IT Det sundhedsfaglige personale benytter sig i dag af en række forskellige systemer i forbindelse med

Læs mere

Afsluttende evaluering af tværsektorielt. mellem Frederiksberg Hospital og Frederiksberg Sundhedscenter

Afsluttende evaluering af tværsektorielt. mellem Frederiksberg Hospital og Frederiksberg Sundhedscenter Dato: 28. juli 2015 Afsluttende evaluering af tværsektorielt samarbejdsprojekt mellem Frederiksberg Hospital og Frederiksberg Sundhedscenter - Medicin pa tværs Indledning Det overordnede fokus for dette

Læs mere

FMK EOJ-leverandørmøde

FMK EOJ-leverandørmøde FMK EOJ-leverandørmøde Tirsdag den 4. oktober 2016 Karina Hasager Hedevang, Konsulent Agenda 1. Velkomst 2. Udestående fra sidste møde 3. Nyt fra SDS 4. Overgang til version 1.4.4 5. End2end-test 6. Nyt

Læs mere

Tilpasset anmeldt tilsyn 2012 Lilleskov

Tilpasset anmeldt tilsyn 2012 Lilleskov Område: Psykiatri og socialstaben Afdeling: Psykiatri og socialstaben Journal nr.: 10/18900 Dato: 31. oktober 2012 Udarbejdet af: Hege Margrethe Grunnet E-mail: Hege.Margrethe.Grunnet@regionsyddanmark.dk

Læs mere

Det Fælles Medicinkort

Det Fælles Medicinkort Det Fælles Medicinkort Snitfladebeskrivelse for Registrering af tilknytning til hjemmesygeplejen Version 1.4.0 2012-11-21 Trifork A/S Margrethepladsen 4 DK-8000 Århus C Denmark +45 8732 8787 Fax: +45 8732

Læs mere

FYRAFTENSMØDE FMK OG FORLØBSPLANER

FYRAFTENSMØDE FMK OG FORLØBSPLANER Velkommen FYRAFTENSMØDE med fokus på FMK OG FORLØBSPLANER XMO 11.10.18 Præsentation Kirsten Wengler, Læge Kjeld Gandrup, XMO Lenike Gilhøj Vemmelund, Datakonsulent Vi hjælper praksis med IT og data Vejleder

Læs mere

EG Clinea Version 18.3

EG Clinea Version 18.3 EG Clinea Version 18.3 side 1 af 7 Indledning Implementering af en række MedCom krav i EG Clinea 18.3 betyder såvel tilføjelse af ny funktionalitet som udvidelse til eksisterende. Med afsæt i Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Magistrelle lægemidler

Magistrelle lægemidler Magistrelle lægemidler Implementeringsnote Introduktion Fra 2019 stilles der et stamdatasæt til rådighed på NSP en, indeholdende magistrelle lægemidler produceret efter fast forskrift. Magistrelle lægemidler

Læs mere

FMK netværksmøde i Region Midtjylland

FMK netværksmøde i Region Midtjylland FMK netværksmøde i Region Midtjylland Tirsdag den 15. september 2015 Konsulent Karina Hasager Hedevang MedCom, Forskerparken 10, DK-5230 Odense M Mobil: (+45) 29174703 Mail to: khs@medcom.dk Dagsorden

Læs mere

Den Gode Webservice. version 1.0.1 W 1

Den Gode Webservice. version 1.0.1 W 1 Den Gode Webservice version 1.0.1 W 1 Indhold Introduktion...3 Tid...4 Tidsangivelse...4 Tidssynkronisering...5 Referencer...6 MedCom. Den Gode Webservice version 1.0.1 2 Introduktion Den Gode Webservice

Læs mere

Ændringer i OPUS Journal version 4.5

Ændringer i OPUS Journal version 4.5 Nr. 10 oktober 2003 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Journal version 4.5 i forhold til 4.4 Vi udsender hermed nyhedsbrev nummer 10, der omhandler

Læs mere

Det Fælles Medicinkort Use Cases

Det Fælles Medicinkort Use Cases Det Fælles Medicinkort Use Cases Trifork A/S Margrethepladsen 3 DK-8000 Århus C Denmark +45 8732 8787 Fa: +45 8732 8788 DK20921897 www.trifork.com Versionering Version 0.0.1 0.0.2 0.0.3 0.0.4 Dato 2007-03-01

Læs mere

MedWin Lægevagt: Fælles MedicinKort

MedWin Lægevagt: Fælles MedicinKort EG Data Inform A/S MedWin Lægevagt: Fælles MedicinKort Introduktion Lone Ellegaard Poulsen 07-08-2014 Introduktion Dette dokument er udarbejdet med henblik på at give en kort introduktion til det fælles

Læs mere

Vejledning til overførelse og opmåling af medicin

Vejledning til overførelse og opmåling af medicin Vejledning Medicinhåndtering Dokumenttype: Regional vejledning. Anvendelsesområde: Alle sociale tilbud i Region Hovedstaden som håndterer medicin. Målgruppe: Ledelse og medarbejdere på sociale tilbud i

Læs mere

Referat fra 7. FMK Klinikerforummøde

Referat fra 7. FMK Klinikerforummøde Referat fra 7. FMK Klinikerforummøde Møde afholdt: Onsdag d. 12. september 2012, kl. 10:00 14:30 hos National Sundheds it, Islands Brygge 39, 2300 København S Deltagere: Overlæge Lars Kristian Munck (RSJ)

Læs mere

Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering

Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Dokumenttype: Lokal instruks Anvendelsesområde: Rehabiliteringscenter Strandgården Region

Læs mere

Godkendelsestest for...

Godkendelsestest for... Godkendelsestest for... Certificeringstesten udført ved... den: DD.MM.ÅÅÅÅ OBS Før testen kan udføres skal systemet whitelistes via adm-gui'en, se punkt 32 Version 1.2.4 2011-10-13 GK 1 GK 1.1 Stamdata

Læs mere

FMK netværksmøde i Region Sjælland

FMK netværksmøde i Region Sjælland FMK netværksmøde i Region Sjælland Onsdag den 9. september 2015 Konsulent Karina Hasager Hedevang MedCom, Forskerparken 10, DK-5230 Odense M Mobil: (+45) 29174703 Mail to: khs@medcom.dk 10:00-10:15 Velkomst

Læs mere

Releasenote november 2014

Releasenote november 2014 Releasenote november 2014 Generelle funktioner Leverandørfelt påkrævet på ydelser Linjeskift i datavisninger Printknap Filtre på indsatskataloget MedCom Autosignatur på medcom Indlæggelsesrapport Kalender

Læs mere

UTH KLINIK FREDERIKSHAVN

UTH KLINIK FREDERIKSHAVN UTH KLINIK FREDERIKSHAVN 1 LÆRING OM UTILSIGTEDE HÆNDELSER MELLEM SUNDHEDSAKTØRER I FREDERIKSHAVN KOMMUNE. APOTEKER PREBEN SMED JEPPESEN SÆBY APOTEK 2 BAGGRUND DPSD INDBERETNINGER HVORDAN KAN VI BRUGE

Læs mere

Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m.

Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m. Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m. MedCom - version 6 Beskrivelse af mulige arbejdsgange ved genbestilling og receptfornyelse af medicin via FMK 18-1-2017 MedCom vil med denne vejledning

Læs mere

Brug af det Fælles Medicinkort, FMK

Brug af det Fælles Medicinkort, FMK Brug af det Fælles Medicinkort, FMK Indhold Kort om FMK... 2 Log på FMK... 4 Hent Medicinkort... 5 Opret recept - Læge... 7 Opret recept Sekretær... 9 Lægens godkendelse af recepter... 10 Opret faste ordinationer

Læs mere

Referat fra 9. FMK Klinikerforummøde

Referat fra 9. FMK Klinikerforummøde Referat fra 9. FMK Klinikerforummøde Møde afholdt: Onsdag d. 12. juni 2013 kl. 10:00 14:30 hos National Sundheds it, Artillerivej 5, 2300 København S Deltagere: Overlæge Lars Kristian Munck (RSJ) Overlæge

Læs mere

Systematik i medicinafstemning og medicingennemgang anbefalinger for samarbejde mellem almen praksis og de øvrige parter i primærsektoren

Systematik i medicinafstemning og medicingennemgang anbefalinger for samarbejde mellem almen praksis og de øvrige parter i primærsektoren Systematik i medicinafstemning og medicingennemgang anbefalinger for samarbejde mellem almen praksis og de øvrige parter i primærsektoren regionsyddanmark.dk Forord Denne folder er udarbejdet i forbindelse

Læs mere

Fælles Medicinkort. Konsulent Ken Wacker MedCom, Forskerparken 10, DK-5230 Odense M Tlf: (+45) Mail to:

Fælles Medicinkort. Konsulent Ken Wacker MedCom, Forskerparken 10, DK-5230 Odense M Tlf: (+45) Mail to: Fælles Medicinkort Konsulent Ken Wacker MedCom, Forskerparken 10, DK-5230 Odense M Tlf: (+45) 29161026 Mail to: kwa@medcom.dk Dagsorden National status på FMK KL v/ Ken Wacker, MedCom PLO-aftalen v/ Poul

Læs mere

3.84.102. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring

3.84.102. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring MedWin programopdatering: 3.84.10 EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 800 Aarhus N Lautrupvang 1 750 Ballerup Telefon: 96 3 51 00 Telefon Service Desk: 96 3 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

DOSIS. dispensering. af medicin i Københavns Kommune. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen www.kk.dk.

DOSIS. dispensering. af medicin i Københavns Kommune. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen www.kk.dk. DOSIS dispensering af medicin i Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen www.kk.dk Etcetera-design Hvad er dosisdispensering Sundhedsstyrelsen anbefaler dosisdispensering

Læs mere

FÆLLES MEDICINKORT, FMK

FÆLLES MEDICINKORT, FMK FÆLLES MEDICINKORT, FMK 4. netværksmøde i Region Syddanmark 14.04.2015 1 Fokusområder Opfølgning på FMK Kulturforandring Ledelsesbeslutninger Ledelsesopbakning Ledelsesfokus Tilbagemelding fra superbrugerne

Læs mere

Pillerne væk! En håndsrækning til medicinmisbrugere tilknyttet den danske hjemmesygepleje

Pillerne væk! En håndsrækning til medicinmisbrugere tilknyttet den danske hjemmesygepleje Pillerne væk! En håndsrækning til medicinmisbrugere tilknyttet den danske hjemmesygepleje Charlotte Niss & Henriette Søgaard Lauridsen 4MSc Industriel Design, Arkitektur & Design Aalborg Universitet Efterår

Læs mere

FMK ERFA-gruppemøde. Onsdag den 2. marts 2016

FMK ERFA-gruppemøde. Onsdag den 2. marts 2016 FMK ERFA-gruppemøde Onsdag den 2. marts 2016 Konsulent Karina Hasager Hedevang MedCom, Forskerparken 10, DK-5230 Odense M Mobil: (+45) 29174703 Mail to: khs@medcom.dk Dagsorden Velkomst og kort status

Læs mere

Klinikerforum (FMK) 6. marts Helle Balle, NSI Thomas Sonne, Lakeside

Klinikerforum (FMK) 6. marts Helle Balle, NSI Thomas Sonne, Lakeside Klinikerforum (FMK) 6. marts 2013 Helle Balle, NSI Thomas Sonne, Lakeside Dagsorden 8. klinikerforummøde 1. Velkomst 2. Status for den centrale- og de lokale FMK løsninger 3. Status for implementering

Læs mere

Referat fra 6. FMK Klinikerforummøde

Referat fra 6. FMK Klinikerforummøde Referat fra 6. FMK Klinikerforummøde Møde afholdt: Onsdag d. 30. maj 2012, kl. 10:00 15:00 hos National Sundheds it, Islands Brygge 39, 2300 København S Deltagere: Overlæge Lars Kristian Munck (RSJ) Overlæge

Læs mere

En best practice-model for sikker dosisdispensering

En best practice-model for sikker dosisdispensering En best practice-model for sikker dosisdispensering Et resultat af projektet Dosisdispensering fra maskine til mund Modellen er udarbejdet på basis af de anbefalinger til dosisdispenseringsordningen, som

Læs mere

Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019

Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019 1 Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019 2 Dagsorden Velkomst og beskeder Information fra møde ml. PLO og RLTN 30. april 2019 Status siden sidste møde LPS Testcamp

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Snitfladebeskrivelse. Version 1.2

Det Fælles Medicinkort. Snitfladebeskrivelse. Version 1.2 Det Fælles Medicinkort Snitfladebeskrivelse Version 1.2 2011-08-09 Versionering Version Dato Forfatter Ændring 0.0.1 2007-04-20 TKN Udkast oprettet på baggrund af use cases og første møde med teknikere.

Læs mere

Bilag 10. Dataindhold i SUP-databaser. Udkast af 12. juni Udarbejdet for. SUP-Styregruppen

Bilag 10. Dataindhold i SUP-databaser. Udkast af 12. juni Udarbejdet for. SUP-Styregruppen SUP-specifikation, version 2.0 Bilag 10 Dataindhold i SUP-databaser Udkast af 12. juni 2003 Udarbejdet for SUP-Styregruppen Uddrag af indholdet kan gengives med tydelig kildeangivelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

2. Supportforummøde Alice Kristensen MedCom

2. Supportforummøde Alice Kristensen MedCom 2. Supportforummøde 07.03.2017 Alice Kristensen MedCom alk@medcom.dk 2 Dagsorden Velkomst og beskeder v. Alice Datosæt i FMK v. Marianne Behandling start og slut Dosering start og slut LPS-vejledninger

Læs mere

Pilotprojektet for det (FMK) Fælles Medicinkort. pilotprojektet.

Pilotprojektet for det (FMK) Fælles Medicinkort. pilotprojektet. Pilotprojektet for det (FMK) Fælles Medicinkort Jan Poulsen, Lægemiddelstyrelsen, pilotprojektet. styregruppeformand på Morten Thomsen, Devoteam, projektleder for Lægemiddelstyrelsen på pilotprojektet.

Læs mere

Vejledning til FMK opdateringer

Vejledning til FMK opdateringer Udsøg kommunikations oversigt Vælg distrikt ubehandlet og FMK opdateringer udsøg Stå på den ønskede advis og hø. klik Vælg gør klienten til den aktive klient Tryk på ikonet Klient medicin Hvis du ikke

Læs mere

Indhold Brug af FMK... 2 Ny ordination inkl. recept... 2 Genudpeg Recept Rediger i en genudpeget recept... 3 Ændring modtager ved oprettelse af en

Indhold Brug af FMK... 2 Ny ordination inkl. recept... 2 Genudpeg Recept Rediger i en genudpeget recept... 3 Ændring modtager ved oprettelse af en Indhold Brug af FMK... 2 Ny ordination inkl. recept... 2 Genudpeg Recept Rediger i en genudpeget recept... 3 Ændring modtager ved oprettelse af en recept... 3 Ændring i en ordination... 3 Pausere ordination...

Læs mere

Introduktion til. Det Fælles Medicinkort

Introduktion til. Det Fælles Medicinkort Introduktion til Det Fælles Medicinkort Hvad er Fælles Medicinkort? Fælles Medicinkort (FMK) er en løsning, hvor alle borgere får et centralt opbevaret elektronisk medicinkort, der afspejler borgerens

Læs mere

Sundhedsplatformen - Medicineringsprojektet 2018 Medicineringsprojektet 2018

Sundhedsplatformen - Medicineringsprojektet 2018 Medicineringsprojektet 2018 Medicineringsprojektet 2018 Farveforklaring Gul Rød Delvist leveret Opgaveløsning følger planen Der foreligger endnu ikke plan, planen er ændret eller planen er truet af udestående, som dog vurderes at

Læs mere

Regional vejledning om håndtering af patienter med dosispakket medicin ved indlæggelse og udskrivning.

Regional vejledning om håndtering af patienter med dosispakket medicin ved indlæggelse og udskrivning. Regional vejledning om håndtering af patienter med dosispakket medicin ved indlæggelse og udskrivning. Baggrund Det fremgår af medicinafsnittet i den gældende sundhedsaftale, at der i de lokale samordningsfora

Læs mere

Kom godt i gang... 2 Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Opret ny medicin... 9

Kom godt i gang... 2 Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Opret ny medicin... 9 FMK vejledning 1. Kom godt i gang... 2 2. Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Rettigheder i FMK... 4 Genvejstaster... 4 Højrekliksmenuer... 5 Præparatvælgeren... 7 3. Opret ny medicin... 9 Dosering...

Læs mere

Psykiatri og Social Administrationen. Kvalitet Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel

Psykiatri og Social Administrationen. Kvalitet Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel Psykiatri og Social Administrationen Kvalitet Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Oplæg til drøftelse af sundhedsopgaven på det sociale område På

Læs mere

Hyppige spørgsmål og svar vedrørende FMK

Hyppige spørgsmål og svar vedrørende FMK Version maj 2016 - PLO vil løbende udvikle og udvide FAQ en. Hyppige spørgsmål og svar vedrørende FMK 1. Hvad er lægens ansvar i forbindelse med brug af FMK? En læge er i medfør af Autorisationslovens

Læs mere

Netværksmøde Region Nordjylland FMK

Netværksmøde Region Nordjylland FMK Netværksmøde Region Nordjylland FMK Torsdag d. 23. april 2015 Konsulent Marianne Nielsen MedCom, Forskerparken 10, DK-5230 Odense M Mobil: (+45) 4023 0927 Mail to: mni@medcom.dk Dagsorden 10:00-10:15 Velkomst

Læs mere

Netværksmøde Region Midtjylland FMK

Netværksmøde Region Midtjylland FMK Netværksmøde Region Midtjylland FMK Tirsdag d. 28. april 2015 Konsulent Marianne Nielsen MedCom, Forskerparken 10, DK-5230 Odense M Mobil: (+45) 4023 0927 Mail to: mni@medcom.dk Dagsorden 10:00-10:15 Velkomst

Læs mere

Dagsorden. Regionshuset Viborg

Dagsorden. Regionshuset Viborg Den tværsektorielle arbejdsgruppe vedr. implementering af FMK i Region Midtjylland Torsdag den 27. november 2014 Mødelokale: Konference 1, regionshuset Viborg Tidspunkt: 16.00 18.00 Regionshuset Viborg

Læs mere

Afstem og synkroniser mellem FMK og SP

Afstem og synkroniser mellem FMK og SP Afstem og synkroniser mellem FMK og SP 1. Ambulante forløb: Vælg Plan. (I det indlagte Vælg Vis journal ) Følgende skærmbilleder gælder for ambulante (for indlagte, gå til punkt 75 (yes: syv fem ;-) )

Læs mere

FMK ERFA-gruppemøde. Torsdag den 17. november Karina Hasager Hedevang, MedCom

FMK ERFA-gruppemøde. Torsdag den 17. november Karina Hasager Hedevang, MedCom FMK ERFA-gruppemøde Torsdag den 17. november 2016 Karina Hasager Hedevang, MedCom Agenda 1. Velkomst 2. Kort status fra MedCom, hvad er der sket siden sidst? 3. Orientering fra de nationale FMK-grupper

Læs mere

Referat fra 1. FMK Klinikerforummøde

Referat fra 1. FMK Klinikerforummøde Referat fra 1. FMK Klinikerforummøde Møde afholdt: Onsdag d. 30. marts 2011, kl. 10:00 15:00 I National Sundheds it, Islands Brygge 39, 2300 København S Deltagere: Overlæge Lars Kristian Munck (RSJ) Overlæge

Læs mere

1. Baggrund. 1 Aktuel medicinering er en oplistning af en patients aktuelle lægemiddelordinationer. Læger er kun forpligtet til at

1. Baggrund. 1 Aktuel medicinering er en oplistning af en patients aktuelle lægemiddelordinationer. Læger er kun forpligtet til at Forlængelse af implementeringsaftale mellem KL, Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation om oprydning i forbindelse med igangsætningsindsats i forhold til implementering af FMK i kommunerne

Læs mere