Ændringer i OPUS Journal version 4.5

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ændringer i OPUS Journal version 4.5"

Transkript

1 Nr. 10 oktober 2003 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Journal version 4.5 i forhold til 4.4 Vi udsender hermed nyhedsbrev nummer 10, der omhandler ændringer i OPUS Journal version 4.5. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte din konsulent hos CSC Scandihealth. Vær opmærksom på, at releasen indeholder nye funktionaliteter, der kræver selvstændig aftale før ibrugtagning. Ændringer i OPUS Journal version 4.5 Adgange Når sikkerhedsadministrator vælger menupunktet Afslut bruger, kommer der en meddelelse, hvis den pågældende bruger har uafsluttede opgaver liggende på sin arbejdsliste. Den sikkerhedsansvarlige kan vælge at se de uafsluttede opgaver mhp. færdiggørelse af disse. Alle opgaver, der ikke automatisk bliver slettet fra arbejdslisten efter 24 timer, opfattes som uafsluttede opgaver. Journaler på patienter, som kun har en kontakt på en afdeling, der er lukket og derfor ikke eksisterer længere, kan kun ses af brugere, som har adgang til hele sygehuset. Anæstesijournal Brugeren kan godkende blokkene Anæstesirekvisition og OP-rekvisition på Anæstesijournalen, hvorved der dannes to selvstændige rekvisitioner, der overføres til Forløbskoder.

2 SIDE 2 AF 7 Når brugeren godkender de to blokke, bliver felterne prioritet, anæstesi start, anæstesi slut, rekvirent, producent, ansvarlig, stue start, stue slut, SKS-koder og tillægskoder overført fra blokkene til Forløbskoder. Når brugeren så efterfølgende godkender Forløbskoder for at få koden overført til PAS, bliver stuenummer, de påsatte behandlerkoder for tilstedeværende anæstesiologer samt for operationspersonalet desuden sendt med til PAS. Funktionaliteten gælder kun på nyoprettede Anæstesijournaler. Funktionaliteten er en tilkøbsmulighed. Arbejds- og patientlister Sikkerhedsadministratorer har adgang til andre brugeres arbejds- og patientlister. Hvis sikkerhedsadministrator vælger en patient på en brugers arbejds- og/eller patientliste, foretager journalen en validering i forhold til sikkerhedsadministratorens adgange, således at den sikkerhedsansvarlige kun får vist journalen, hvis vedkommende har adgang til denne. Kommentarer på patientlisterne Patientlisterne er ændret, således at der kan sættes kommentarer på ud for hver enkelt patient. Kommentarerne vises på alle patientlister og skrives med ud, hvis brugeren vælger at udskrive patientlisten. Funktionaliteten gælder også for eksisterende patienter på patientlisten. Oprettelse af lokale patientlister De systemansvarlige brugere kan selv oprette lokale patientlister. De lokale patientlister bliver oprettet, navngivet og bestemt, hvilket organisatorisk niveau, de skal tilhøre, vha. hjælpeværktøjet Redigér små klassifikationer. Patientlisterne bliver kun synlige i valglisten hos de brugere, der har adgang til den nyoprettede, lokale patientliste. Brugerne kan lægge patienter på og fjerne patienter fra en lokal patientliste vha. menupunkter på patientikonet svarende til funktionen vedr. egne patientlister. Egne ark Egne ark er udvidet med en funktion til at oprette kolonner. Brugerne kan via værktøjet Dokumentsamlinger oprette skemaer med henholdsvis tre, seks, ni eller tolv kolonner og definere, hvor mange rækker skemaet skal bestå af. Egne ark er en tilkøbsmulighed. Forløbskoder Forløbskoder er udvidet med en mulighed for at angive en prioritet, som sammen med de øvrige oplysninger bliver sendt til PAS. Den nye kolonne bliver også tilføjet på eksisterende ark.

3 SIDE 3 AF 7 Kaution på Forløbsoplysninger Hvis brugeren har sat en til-dato på kautionen, fjernes krydset i Kaution automatisk, når denne til dato er overskredet. Hele linien blankes således ved overskridelse af til-datoen. Dette gælder også på eksisterende ark. Udvidet snitflade til GS Når SKS-koder overføres fra Forløbskoder til GS, valideres der for udfyldning af prioritet, stuenr. og behandlerkoder, hvis oplysningerne stammer fra et indgrebsnotat. Det er således muligt at få oprettet rekvisitioner med prioritet Planlagt, akut eller fremskyndet og at få overført stuenr. og signaturer på op til tre behandlere til GS. Der skal være udfyldt mindst én behandler, for at notatet kan godkendes. De ændrede valideringer er en tilkøbsmulighed. Indgrebsnotat Når brugeren godkender indgrebsnotatet, bliver start- og evt. sluttidspunkt ud for feltet Kode på Indgrebsnotat fremover sendt til Forløbskoder, hvilket er en ændring fra i dag, hvor det er notatets start- og sluttidspunkt, der overføres som rekvisitionstidspunkterne. Stuenummer og behandlerkoder samt prioritet fra det tilhørende Indgrebsnotat bliver ligeledes sendt med til GS. Overførslen af stuenummer og behandlerkoder samt prioritet er en tilkøbsmulighed. Kurve Der er indført historik på Kurven, således at brugeren kan se historikken på de to bagvedliggende ark Kurvegraf tabel og Kurve Væsketabel. Det er således muligt at se tidligere registreringer. Hvis brugeren ønsker at se, hvem der har foretaget registreringen, skal brugeren anvende funktionen Vis Detaljer. Historikken vil også blive registreret på eksisterende ark fra installationstidspunktet. Scanning Brugerne kan registrere indscannet materiale i en ny blok Indscannet materiale på arket Modtaget information. Brugeren kan efter registreringen åbne det indscannede materiale direkte fra patientens journal, idet blokken indeholder en knap, hvorfra en scanning kan starte. Brugeren kan manuelt tilføje den nye blok på allerede eksisterende ark. Visning af indscannede dokumenter forudsætter, at Adobe Reader er installeret. Indscanning er en tilkøbsmulighed.

4 SIDE 4 AF 7 Notesblok Der er tilføjet et nyt ark Notesblok, hvor der kan anføres oplysninger, der vedrører patienten, men som ikke vedrører selve patientbehandlingen. Brugeren skriver i fri tekst eller vælger en kommentar fra en valgliste, som bliver redigeret i værktøjet Rediger små klassifikationer (tabellen Bemærkning på Notesblok ). Brugeren har mulighed for at angive hver kommentar på notesblokken med en fradato og en eventuel tildato. Bliver journalen åbnet på et tidspunkt, der ligger mellem disse to tidspunkter, bliver notesblokken automatisk vist til brugeren. Notesblokken bliver lagt ind i alle journaler ved installationen, og vil herefter være en del af standardjournalen. Notesblokken er en tilkøbsmulighed. Opgavefunktion (F5) Valglisten Person på Opgave bliver sorteret alfabetisk efter navn. Hvis brugeren modtager en opgave på sin arbejdsliste, er det muligt at sende et svar tilbage til den, der sendte opgaven til brugeren. Når der bliver sendt et svar retur, optræder opgaven på både opgavestillerens og opgavemodtagerens arbejdsliste med status 'Svar retur'. Opgavestilleren kan herefter markere opgaven som 'Set', hvorefter opgaven skifter status til 'Set' og straks forsvinder fra alles arbejdslister. Opgaven bliver herefter flyttet til mappen 'Afsluttede opgaver'. En afsluttet opgave kan som tidligere genoptages, men der kan kun sendes svar retur én gang per opgave. En opgave kan naturligvis også afsluttes på vanlig vis, dvs. uden svar til opgavestilleren. Dette gælder også for eksisterende opgaver. SKS-browser Brugeren kan ændre størrelsen på SKS-browseren ved at trække i browserens hjørne, således at det bliver lettere at overskue at finde den rette kode.

5 SIDE 5 AF 7 Ændringer i OPUS Journal version 4.5 i forhold til 4.4 Adgange Hvis brugeren taster sin brugerid og/eller sin adgangskode forkert, kommer der en fejlmeddelelse om, Du har indtastet en forkert brugerid. Brugere, der ikke længere er sikkerhedsadministratorer, har ikke mere sikkerhedsadministratorens rettigheder over den senest fremsøgte bruger. Afsluttede brugere er fjernet fra valglisterne i journalen. Ændringen slår igennem i alle eksisterende valglister. Arbejds- og patientliste I sjældne tilfælde er det sket, at brugeren er blevet forhindret i at lægge en patient på sin patientliste. Dette er nu rettet. Visningen af patientlisten er gjort hurtigere, og grænsen for antal viste patienter sat op fra 100 til 500. Patienter, der har en H-kontakt (Henvisning) i PAS, vises ikke længere på patientlisterne. Brev Når en patient bliver valgt som modtager på Brev, bliver en evt. angivet midlertidig adresse på Personoplysninger indsat som anden række i modtagerfeltet på Brev med c/o skrevet foran adressen. Der bliver ikke rettet op på eksisterende breve. Brugeroplysninger Bruger får en dansk og ikke en engelsk fejlmeddelelse, når bruger angiver et kortnummer eller et bruger id, som i forvejen bliver benyttet af en anden bruger. Dobbeltvalide data Der opstår ikke længere de såkaldte dobbeltvalide data, som er felter, hvori der står to eller flere værdier over hinanden. Der bliver ryddet op i eksisterende dobbeltvalide data.

6 SIDE 6 AF 7 Fletning af forløb Titlerne på Epikrise og Sygeplejerapport bliver opdateret med det nye forløbsnummer ved fletning af forløb. Der bliver ikke rettet op på fejl, som er opstået ved tidligere fletninger. Forløbskoder Bruger kan fremover ikke fejlagtigt komme til at godkende Forløbskoder for et forløb, der er slettet. Dette har tidligere givet fejl i snitfladen. Rettelsen gælder også for eksisterende Forløbskoder. Forløbsoplysninger Ved overførsel af kontakter med en lukket afdeling som behandlingsansvar eller et lukket afsnit som opholdsadresse, validerer journalen nu mod kontaktdatoen for at se, om afdelingen var åben på dette tidspunkt. Tidligere blev alle overførsler af kontakter med lukkede afdelinger eller afsnit afvist af snitfladen. Indstillinger Bruger får nu en dansk og ikke en engelsk fejlmeddelelse, når bruger indtaster zoomfaktorer, der ligger uden for intervallet mellem 30 og 300. Bruger kan slette en indtastet zoomfaktor. Medicin Fremtidige medicinordinationer af typen fast eller skema, som er under ændring, bliver vist i blokken Ikke godkendte ordinationer, ændringer og seponeringer på Aktuel medicin og ikke som før også i Godkendte planlagte ordinationer. Rettelsen slår også igennem på eksisterende ark. Medicinordinationer, der er under ændring, bliver vist på både Medicinkort og Status (aktuelt forløb). Dermed er det de samme kriterier som for visning på Epikrise og Udskrivning. Rettelsen slår igennem på eksisterende Status (aktuelt forløb), men der bliver ikke rettet op på eksisterende Medicinkort. Døgndosis bliver vist korrekt på Aktuel medicin ved sletning af Antal på en dosering med efterfølgende doseringer på en medicinordination af typen Fast eller Skema. Doseringsenheden for døgndosis på medicinordinationer af typen Fast eller Skema bliver vist korrekt ved sletning af Antal på en dosering. Medicineditor Når bruger åbner et præparat til redigering, forbliver feltet Drug-id udfyldt.. Redigér små klassifikationer Det er gjort muligt at have to ens værdier i to forskellige rækker i tabellen Logon tjeck.

7 SIDE 7 AF 7 Status (aktuelt forløb) Satellitten Ordinationer bliver nu sorteret på ordinationsdato i faldende orden, så nyeste ordination står øverst. En eventuel dato i feltet Planlagt til bliver anvendt som anden sorteringsparameter - ligeledes i faldende orden. Sygepleje Kost- og væskeskemaet får sin egen mappe i Nye Ark. Problemark, som er oprettet via en Tjekliste, ændrer forløbstilknytning, hvis Tjeklisten skifter forløb. Den fejl, hvor brugeren kun kunne se den sidst linje af flere angivne i standardteksten, når standarden blev hentet ind i Indlæggelsessamtale/ Indlæggelsessamtale V.H er rettet. Brugeren kan således lægge en standardtekst, der er lavet i værktøjet Dokumentsamlinger, og som har flere linjers tekst til hvert punkt, ind i journalen. Der bliver ikke rettet op på eksisterende ark. Udleveret information Modtager på Udleveret information viser fremover data fra den første linje i adressen på brev og ikke den anden linje. Latest Changes Én gang i døgnet bliver alt i tabellen LatestChanges, som er mere end 24 timer gammelt, slettet. Sletningen bliver udført af hensyn til databasestørrelsen, og sletningen har ingen indflydelse på funktionaliteten i journalen.

Opus Journal. Personoplysninger. Forløbsoplysninger. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Udlandsadresse. Visning af kontakter

Opus Journal. Personoplysninger. Forløbsoplysninger. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Udlandsadresse. Visning af kontakter Nr. 1 Juni 2006 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Obstetrik Ændringer i OPUS Diabetes Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 1 i 2006, der omhandler

Læs mere

OPUS Journal. Kontinuation. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Filtrering af notater. Samspil med Anæstesi

OPUS Journal. Kontinuation. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Filtrering af notater. Samspil med Anæstesi Nr. 1 marts 2007 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Obstetrik Ændringer i OPUS Diabetes Vi udsender hermed nyhedsbrev nr. 1 i 2007, der omhandler

Læs mere

NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. OPUS Journal. Ændring i den blå bjælke. Ændringen vil gælde for både eksisterende og nye ark

NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. OPUS Journal. Ændring i den blå bjælke. Ændringen vil gælde for både eksisterende og nye ark Nr. 4 december 2005 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Obstetrik Ændringer i OPUS Diabetes Vi udsender hermed nyhedsbrev nr. 4 2005, der omhandler

Læs mere

OPUS Journal. Indgrebsnotat. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL

OPUS Journal. Indgrebsnotat. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL Nr. 3 maj 2005 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Pædiatri Vi udsender hermed nyhedsbrev nr. 3, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik, OPUS

Læs mere

OPUS Journal. Anæstesi. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL

OPUS Journal. Anæstesi. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL Nr. 1 februar 2004 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Pædiatri Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 1 i 2004, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik,

Læs mere

Opus Journal. Strukturreform. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Personoplysninger. Recept

Opus Journal. Strukturreform. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Personoplysninger. Recept Nr. 2 December 2006 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 2 i 2006, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik

Læs mere

FMK begreber & Quickguide

FMK begreber & Quickguide FMK begreber & Quickguide Medicinkortet i XMO v8.22 Quickguide til Medicinkort i XMO v8.22 Version 1.2 Ændring i vejledning fra version 1.1 til 1.2 Tilføjelse til side 14. Rød markering af præparater.

Læs mere

IT vejledning i MUS for medarbejdere

IT vejledning i MUS for medarbejdere IT vejledning i MUS for medarbejdere Indhold 1 Indledning... 2 2 MUS processen... 2 3 AUHRA pålogning og startside... 2 4 Medarbejder modtager invitation til MUS... 5 5 Medarbejderens forberedelse til

Læs mere

OPUS Arbejdsplads. Knappen Godkend er fjernet i den nye løsning. KMD-profilen GODE_KORRESP_AUTO_GODKEND skal sættes til JA.

OPUS Arbejdsplads. Knappen Godkend er fjernet i den nye løsning. KMD-profilen GODE_KORRESP_AUTO_GODKEND skal sættes til JA. - GS!ÅBEN INDHOLD OPUS Arbejdsplads Afhængighed mellem korrespondancebrevet og kuverten Modul til nyfødte Omvisitere henvisning med bilag til eksterne sygehuse Validering af oprettelse af A-kontakt Indberetning

Læs mere

NOVAX manual Indhold

NOVAX manual Indhold Indhold Journalen... 3 Notater... 3 e-boks... 3 Emner til korrespondancebrev... 3 Notat med frase... 3 Visning af slettemarkerede notater... 4 Tilføj/Fjern vedhæftning fra et notat... 5 DDV... 6 FMK...

Læs mere

Breve Fraser Makroer m.m.

Breve Fraser Makroer m.m. Koncern IT Anvendelse og udvikling Breve Fraser Makroer m.m. Oprettelse af brevprofiler (margintekst) 2 Anvendelse af brevmodul 4 Funktionsfelter i notatmodulet 6 Fremhævet tekst i notater 8 Standardtekster

Læs mere

Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation

Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation Version 1.0, jnr.: 1084-V0667-11 Løsningsbeskrivelse Side 1 af 22 Indholdsfortegnelse 1. Manuel bestilling af SMS-notifikation... 3 1.1 Løsningens

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-12 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

FMK opgradering. Messedag 7.nov

FMK opgradering. Messedag 7.nov Messedag 7.nov 2013 www.regionmidtjylland.dk Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har fremlagt en ny forpligtende plan for ibrugtagning og fuld anvendelse af FMK. For regioner og praksislæger skal dette

Læs mere

LUDUS Web version Den 2. november LUDUS Web Versionsbrev. J.nr V

LUDUS Web version Den 2. november LUDUS Web Versionsbrev. J.nr V Versionsbrev LUDUS Web version 2.52.2 Den 2. november 2016 J.nr. 4004-V0694-16 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Indholdsfortegnelse 1. Resumé... 2 2. Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Validering af felter... 3 Vis effektueringer og recepter... 4 Sidste recept kolonnen... 4 Klausuleret tilskud... 5 Ændring af behandlingsstart

Læs mere

Kom godt i gang... 2 Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Opret ny medicin... 9

Kom godt i gang... 2 Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Opret ny medicin... 9 FMK vejledning 1. Kom godt i gang... 2 2. Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Rettigheder i FMK... 4 Genvejstaster... 4 Højrekliksmenuer... 5 Præparatvælgeren... 7 3. Opret ny medicin... 9 Dosering...

Læs mere

Brugervejledning til OIB Administrationsmodul

Brugervejledning til OIB Administrationsmodul Brugervejledning til OIB Administrationsmodul Brugervejledning til OIB administrationsmodul 1. Velkommen... 3 2. Support... 3 3. Om administration.oib.dk... 3 4. Log ind... 4 4.1. Hjælp til log ind...

Læs mere

IT vejledning i MUS for ledere

IT vejledning i MUS for ledere IT vejledning i MUS for ledere Indhold 1. Indledning... 1 2. MUS processen... 1 3. AUHRA pålogning og startside... 2 4. Lederens invitation til MUS... 5 5. Lederens forberedelse til MUS... 7 6. Lederens

Læs mere

Brugervejledning. til. CR Udvalg

Brugervejledning. til. CR Udvalg Brugervejledning til CR Udvalg Indholdsfortegnelse Afsnit 1 (Forord) Side Forord 1 Hovedmenuen 2 Generelle forhold i CR Udvalg 4 Aktiv periode 7 Afsnit 2 (Systemtilpasning) Side Databasestier 1 Postnumre

Læs mere

Releasenote til Jobcenter Planner il Superbrugere. 4. februar 2013

Releasenote til Jobcenter Planner il Superbrugere. 4. februar 2013 Releasenote til Jobcenter Planner Vejledning t pr. il Superbrugere 4. februar 2013 i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet af Kirsten Vestergaard Oprettet den 1. februar 2013 Godkendt af Pia Poulsen Godkendt

Læs mere

Brug af det Fælles Medicinkort, FMK

Brug af det Fælles Medicinkort, FMK Brug af det Fælles Medicinkort, FMK Indhold Kort om FMK... 2 Log på FMK... 4 Hent Medicinkort... 5 Opret recept - Læge... 7 Opret recept Sekretær... 9 Lægens godkendelse af recepter... 10 Opret faste ordinationer

Læs mere

LinkGRC. Dokumenter. Brugermanual

LinkGRC. Dokumenter. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Denne vejledning beskriver kort anvendelsen af Kørebog for Pocket PC version 3.0 Programmet giver mulighed for registrering af den daglige kørsel. Registreringen

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning August 2017 Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning August 2017 Denne vejledning er udarbejdet af:

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Børne- og Kulturforvaltningen Kultur- og Fritidsafdelingen Vejledning til brug af Foreningsportalen Foreningsportalen kan benyttes af både borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger. Som

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra   klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Side 579 Social Journal Ark Færdig oprettet notat med bilag og tilknyttede dokumenter Alle Social Journal Ark oprettes fra side 579L.

Side 579 Social Journal Ark Færdig oprettet notat med bilag og tilknyttede dokumenter Alle Social Journal Ark oprettes fra side 579L. Side 579 Social Journal Ark Færdig oprettet notat med bilag og tilknyttede dokumenter Alle Social Journal Ark oprettes fra side 579L. Alle Social Journal Ark, der er tilknyttet ét CPR-nummer, vises på

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne.

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. Vejledning i brug af Interbook Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. 1 Indledning Tønder Kommunes lokalebookingsystem og foreningsportal (Interbook) er et program,

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG Jobordre Version: 1.0 Oprettet den 26. september 2017 INDHOLD 1. JOBORDRE... 3 2. OPRETTELSE OG VISNING AF JOBORDREOPLYSNINGER... 3 2.1 OPRETTELSE AF EN JOBORDRE...

Læs mere

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest Ortopædkirurgisk Afdeling, Hospitalsenhed Vest Side 1 af 28 Indholdsfortegnelse Hvornår bruges Afslut, Overflyt samt Skift opholdsadresse...3 Akut indlæggelse

Læs mere

Indhold. Valg af effektuering...4. Ændring af effektuering midt i en dispenseringsperiode...5. Ved seponering...5

Indhold. Valg af effektuering...4. Ændring af effektuering midt i en dispenseringsperiode...5. Ved seponering...5 Indhold Oprette og opdatere FMK...2 Tilretning af medarbejder fejl ved FMK-opdatering...2 Lokal ordination...3 Dispensering...3 Flytning af ordinationer mellem Anden medicin og Medicin dispenseret til

Læs mere

FMK v Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK i XMO.

FMK v Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK i XMO. FMK v.1.4.4 Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK 1.4.4 i XMO. Der findes i øjeblikket fire versioner af FMK i drift, version 1.4.0 1.4.2 og 1.4.4 som den nyeste. Seneste

Læs mere

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile ersttt BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk

Læs mere

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille.

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille. Indholdsfortegnelse Der skal ALTID udfyldes følgende, før du kan komme i gang med medicin i Nexus:... 2 Medicininformation:... 2 Tilknyt til FMK/opdatere FMK... 3 Opret lokalt medicinskema i Nexus/opdater

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Login 1. Glemt password 2. Ændre personlige oplysninger 2. Min side 3. Global meldingsboks 5. Administrerede sager 7

Indholdsfortegnelse. Login 1. Glemt password 2. Ændre personlige oplysninger 2. Min side 3. Global meldingsboks 5. Administrerede sager 7 Klient Indholdsfortegnelse Login 1 Glemt password 2 Ændre personlige oplysninger 2 Min side 3 Global meldingsboks 5 Administrerede sager 7 Sagsoversigt 9 Oversigt sager 11 Statistik sager 12 Beskeder 14

Læs mere

Pensioneringsprocessen/Statens Administration

Pensioneringsprocessen/Statens Administration PENSAB Pensioneringsprocessen/Statens Administration Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Tildel pensionssag... 3 2.1 Søg i listen [Pensionssager]... 5 2.2 Tildel sag... 5 2.3 Afgiv sag...

Læs mere

Login og introduktion til SEI2

Login og introduktion til SEI2 BRUGERVEJLEDNING 2019 Login og introduktion til SEI2 Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man logger på Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

Vejledning. til. Billedet Sundhed_V. Dyreregistrering

Vejledning. til. Billedet Sundhed_V. Dyreregistrering Vejledning til Billedet Sundhed_V i Dyreregistrering Herunder Ny Sundhedsrådgivning Dansk Kvæg 3. januar 2006 Introduktion Nedenfor er beskrevet, hvordan fanerne generelt skal bruges, samt hvordan du som

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra  klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Medicinskema og Recepter

Medicinskema og Recepter Kom godt i gang med: Medicinskema og Recepter EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23

Læs mere

MedWin laboratorieskema

MedWin laboratorieskema MedWin laboratorieskema EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

Indhold. Vejledning Værdipapir Nova. 14. december 2016

Indhold. Vejledning Værdipapir Nova. 14. december 2016 Vejledning 14. december 2016 Indhold 1 Hvad er Værdipapirmodulet?... 3 1.1 Grundlæggende om... 3 1.2 Hvor finder jeg?... 3 1.3 Opbygningen af... 3 1.3.1 Forsiden... 4 1.3.1.1 Handling... 4 1.3.1.2 Oversigt

Læs mere

Godkendelse og afvisning af rekvisition

Godkendelse og afvisning af rekvisition Godkendelse og afvisning af rekvisition Hvad Kommentar Tast Du har rollen godkender og skal godkende en rekvisition Når du har rollen godkender, har du 3 muligheder for at godkende rekvisitionen: Godkend

Læs mere

CaseFlow Releasenote april 2015

CaseFlow Releasenote april 2015 CaseFlow Releasenote april 2015 Generelle funktioner Kalender Skift til næste periode i kalenderen Sammenkædning af besøg Fakturering af SMS-påmindelser Medicin Egne præparater Fejlbesked ved print Tekstrettelse

Læs mere

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 Fakturamanager Guide eprocurement 1. Søgning blandt fakturaer 2 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 3. Behandling af Ufuldstændige læs-ind fakturaer 5 4. Ny faktura (fra papir til elektronisk faktira) 11

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fremover vil din lønseddel blive sendt til e-boks. e-boks er en elektronisk postkasse og arkiv, som du har adgang til via Internettet. Alle danskere kan gratis anvende e-boks.

Læs mere

JTAnno. Annoncestyring. til. Microsoft Business Solutions C5 JTA DATA. Jylland

JTAnno. Annoncestyring. til. Microsoft Business Solutions C5 JTA DATA. Jylland nno Annoncestyring til Microsoft Business Solutions C5 -Data nno vers. 1.2.1 til Microsoft Business Solutions C5 vers. 3 1. Introduktion til nno nno til Microsoft Business Solutions C5 vers. 3 er et ekstra

Læs mere

Procesomfang: Processen beskriver bestilling, ændring, og sletning af en transportrekvisition. Ligeledes, en gennemgang af brugen af køreplanen.

Procesomfang: Processen beskriver bestilling, ændring, og sletning af en transportrekvisition. Ligeledes, en gennemgang af brugen af køreplanen. Formål: Formålet er at beskrive processen ved bestilling/ændring og sletning af en bus eller blokvognstransport, således at en rekvisition hver gang, den er blevet oprettet, eller ændret, indeholder de

Læs mere

Opsætning af 60 dags regel

Opsætning af 60 dags regel 2015 Opsætning af 60 dags regel Indhold... 0 Guide til opsætning af 60-dags regel i Autolog Klienten... 1 Hvad er forskellen mellem den Automatiske og Manuelle opsætning af 60-dags reglen?... 2 Hvordan

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.42.1. Den 27. maj 2015. J.nr. 4004-V0720-15

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.42.1. Den 27. maj 2015. J.nr. 4004-V0720-15 Versionsbrev LUDUS Web version 2.42.1 Den 27. maj 2015 J.nr. 4004-V0720-15 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Vejledning i indberetning til registreringsnettet i alm. rajgræs, engrapgræs og strandsvingel 2014

Vejledning i indberetning til registreringsnettet i alm. rajgræs, engrapgræs og strandsvingel 2014 Vejledning i indberetning til registreringsnettet i alm. rajgræs, engrapgræs og strandsvingel 2014 Du finder siderne til registreringsnettet på LandbrugsInfo Planteavl Planteværn Varsling/registreringsnet

Læs mere

Vejledning til akkrediteringssitet.

Vejledning til akkrediteringssitet. Vejledning til akkrediteringssitet. 12. oktober 2018 Indholdsfortegnelse 1. Sådan logger du på akkrediteringssitet side 2 2. Opbygning af akkrediteringssitet side 3 3. Sådan udarbejder du en ny retningslinje

Læs mere

WebReq - MobilLab Teknisk manual 2018

WebReq - MobilLab Teknisk manual 2018 WebReq - MobilLab Teknisk manual 2018 Indhold 1. Klinikkens adgang til MobilLab i WebReq... 2 1.1 Rekvirering af MobilLab... 2 2. Adgang til MobilLab... 4 2.1 Oprettelse af brugere til MobilLab... 4 2.2

Læs mere

VEJLEDNING TIL SELVBETJENING OPRETTELSE / REDIGERING AF PRODUKTIONSANLÆG

VEJLEDNING TIL SELVBETJENING OPRETTELSE / REDIGERING AF PRODUKTIONSANLÆG 1/9 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk Vat-nr. 28 98 06 71 VEJLEDNING TIL SELVBETJENING OPRETTELSE / REDIGERING AF PRODUKTIONSANLÆG Dato: 8/5 2017 Forfatter:

Læs mere

Brugervejledning e-arkiv. Arbejde med e-arkiv

Brugervejledning e-arkiv. Arbejde med e-arkiv Brugervejledning e-arkiv Arbejde med e-arkiv Indhold 1. Tilføje (uploade) dokumenter/bilag til arkivet 2. Lægge dokumenter/bilag på plads i arkivet (tilføje tags) 3. Arbejde med dokumenter/bilag i arkivet

Læs mere

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World.

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World. Indhold Hvad er Arkivet?... 2 Arkiv er elektronisk, og ligger nederst i hver menu... 3 Arkivgrupper... 3 Oprette hovedmapper under de enkelte faner... 5 Oprette sagsmapper under hovedmapper... 6 Arkivering

Læs mere

FMK... 2 Receptfornyelser fra hjemmeplejen Godkendelse af FMK kommunikation Konfiguring af journalen... 37

FMK... 2 Receptfornyelser fra hjemmeplejen Godkendelse af FMK kommunikation Konfiguring af journalen... 37 Indholdsfortegnelse FMK... 2 Præparatvælgeren... 3 Undgå dobbeltordinationer på FMK... 4 Knapper i FMK... 4 Opret ny medicin uden genudlevering... 5 Opret ny medicin med genudlevering... 8 Opret ny medicin

Læs mere

UDKAST: Indeholder kun indtastning

UDKAST: Indeholder kun indtastning København d. dd. mmmmm yyyy Dokument: Måler modul manual.doc Manual vedrørende: IDAP manual Måler modul UDKAST: Indeholder kun indtastning Adresse: Århusgade 88, 4.sal 2100 København Ø Danmark Kontakt:

Læs mere

Uddannelsesplaner i MinUddannelse

Uddannelsesplaner i MinUddannelse Uddannelsesplaner i MinUddannelse Denne vejledning giver et overblik over arbejdet med MinUddannelse fra en UU-vejleders synspunkt. Indhold 1. Introduktion... 2 2. Tekniske specifikationer... 2 3. Som

Læs mere

Manual til Kundekartotek

Manual til Kundekartotek 2016 Manual til Kundekartotek ShopPlanner Customers Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer kundeoplysninger www.obels.dk 1 Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Anvendelse... 3 2 Referencer...

Læs mere

IDAP manual Emission

IDAP manual Emission IDAP manual Emission Dato: 08-06-2005 16:32:35 Indhold INDHOLD... 1 1 EMISSION... 2 1.1 KURVER... 2 1.2 RAPPORTER... 5 1.3 DATA REDIGERING... 6 1.3.1 Masse redigering... 7 1.3.2 Enkelt redigering... 10

Læs mere

Brugervejledning til EasyBusiness

Brugervejledning til EasyBusiness Brugervejledning til EasyBusiness Indholdsfortegnelse: 1. Sådan logger man på EasyBusiness 2. Sådan foretager man en søgning 3. Hvordan gemmes og åbnes en søgning? 4. Hvordan downloader man gemte søgninger?

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

Brugervejledning til. Vejleder

Brugervejledning til. Vejleder Brugervejledning til Vejleder UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 ADGANG TIL LOGBOGEN... 2 MIN PROFIL... 6 ÆNDRING AF KODEORD... 7 KALENDER... 8 KOMPETENCEOVERSIGT... 9 UDDANNELSESLÆGER... 10 KOMPETENCER

Læs mere

Indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse

Indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 11. november J.nr V

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 11. november J.nr V Versionsbrev LUDUS Web version 2.44.3 Den 11. november 2015 J.nr. 4004-V1495-15 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Indberetning af rituel omskæring

Indberetning af rituel omskæring BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af rituel omskæring - Foretaget uden for klinikker og sygehuse Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugervejledning (1. udgave),

Læs mere

NR. 55 LUDUS. Valg af valgfag DEN 7. OKTOBER 2011 LUDUS. Tilpas valgfag

NR. 55 LUDUS. Valg af valgfag DEN 7. OKTOBER 2011 LUDUS. Tilpas valgfag NR. 55 LUDUS DEN 7. OKTOBER 2011 INDHOLD LUDUS Tilpas valgfag Om valgfag i øvrigt Tilpas studieretning Fag i studieretningen Valgfag til studieretningen Fag til fravælgelse af valgfag Kopier studieretning

Læs mere

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS DEN 16. DECEMBER 2011 Studieretningsvalg og skift af hold og klasser Denne vejledning henvender sig til de skoler, som anvender LUDUS Web til kursisternes valg af studieretning,

Læs mere

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6 Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse: Generelt om WWBakt...3 Brugere...3 Anvendelse af patientoplysninger....3 Adgang til programmet...3 Anbefalet skærmindstilling....3 Log på programmet...4

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ SÅDAN OPRETTER DU EN BRUGER... 3 SÅDAN LOGGER DU IND... 5 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 6 SÅDAN

Læs mere

Vejledning til anmodning om driftslignende tilskud fra Undervisningsministeriet

Vejledning til anmodning om driftslignende tilskud fra Undervisningsministeriet Vejledning til anmodning om driftslignende tilskud fra Undervisningsministeriet 1 1. INDLEDNING 3 2. HVEM KAN ANMODE OM DRIFTSLIGNENDE TILSKUD 3 3. KRAV TIL ANMODNINGENS FORM OG INDHOLD 3 4. DET ELEKTRONISKE

Læs mere

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille.

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille. Indholdsfortegnelse Der skal ALTID udfyldes følgende, før du kan komme i gang med medicin i Nexus:... 2 Medicininformation:... 2 Tilknyt til FMK/opdatere FMK... 3 Opret lokalt medicinskema i Nexus/opdater

Læs mere

FMK Bruger dokumentation Administrativ GUI

FMK Bruger dokumentation Administrativ GUI FMK Bruger dokumentation Administrativ GUI Trifork A/S Margrethepladsen 3 DK-8000 Århus C Denmark Phone: +45 8732 8787 Fax: +45 8732 8788 www.trifork.com Versionering Version Dato Forfatter Ændring 0.0.1

Læs mere

cpos Online Quickguide Version https://betalingskort.aalborg.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version https://betalingskort.aalborg.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 https://betalingskort.aalborg.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN UDBETALER

Læs mere

Afgrænset søgning (AGN): Søgebilledet afgrænset søgning kan kaldes frem både fra indlæggelses-, ambulantskade- og fødselsmenuen.

Afgrænset søgning (AGN): Søgebilledet afgrænset søgning kan kaldes frem både fra indlæggelses-, ambulantskade- og fødselsmenuen. Kort vejledning til brugen af Afgrænset søgning AGN: Afgrænset søgning (AGN): Søgebilledet afgrænset søgning kan kaldes frem både fra indlæggelses-, ambulantskade- og fødselsmenuen. Menupunktet: AGN Bestillingsbilledet:

Læs mere

Tips & Tricks nr. 66 LUDUS Web Undervisningsbeskrivelser

Tips & Tricks nr. 66 LUDUS Web Undervisningsbeskrivelser LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 66 LUDUS Web Undervisningsbeskrivelser

Læs mere

1. Huskeseddel Sagsoprettelse

1. Huskeseddel Sagsoprettelse 1. Huskeseddel Sagsoprettelse Oprette en sag Vælg: Opret Sag i menuen Filer, eller brug genvejen Ctrl + N Når du opretter en sag, danner du som det første et sagsnummer. Der skal vælges en kategori, et

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård   Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Lemvig Ungdomsgård https://ug.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN

Læs mere

INDHOLD OPUS ARBEJDSPLADS OG OPUS NOTAT PRODUKTER - GS!ÅBEN DEN 17. MARTS Beskyttede patienter

INDHOLD OPUS ARBEJDSPLADS OG OPUS NOTAT PRODUKTER - GS!ÅBEN DEN 17. MARTS Beskyttede patienter - GS!ÅBEN DEN 17. MARTS 2014 INDHOLD OPUS Arbejdsplads Beskyttede patienter Sende henvisninger /behandlingsanmodning er til sygehuse Registrer eksterne ydelser for ECPR-nr. Ekstern rekvirering på ECPR-nr.

Læs mere

Diagnose- og Procedure Registrerings kvikguide

Diagnose- og Procedure Registrerings kvikguide Diagnose- og Procedure Registrerings kvikguide Indhold Denne kvikguide indeholder følgende emner Emne Side Generelt Cosmic kontakt / LPR kontakt 2 SKS SKS browser 3 SKS koder nye 3 Stamafdeling og lokalitet

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL JANUAR 2017 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2010 OG 2013 2 VEJLEDNING I ANVENDELSE AF VÆRKTØJ TIL EFFEKTMÅLING INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE

Læs mere

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012 Vejledning Lønindberetning Opdateret 14. februar 2012 Indhold Forudsætninger... 3 Indberetningsmappe... 3 TF-koder... 3 Lærernes aktiviteter... 4 Forud-oprettelse... 4 Bagud-oprettelse... 4 Indstillinger...

Læs mere

Tips & Tricks nr. 55 Valg af valgfag

Tips & Tricks nr. 55 Valg af valgfag LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 55 Valg af valgfag Den 7. oktober 2011

Læs mere

Brugervejledning e-arkiv. Arbejde med e-arkiv

Brugervejledning e-arkiv. Arbejde med e-arkiv Brugervejledning e-arkiv Arbejde med e-arkiv Indhold 1. Tilføje (uploade) dokumenter/bilag til arkivet 2. Lægge dokumenter/bilag på plads i arkivet (tilføje tags) 3. Arbejde med dokumenter/bilag i arkivet

Læs mere

Retningslinjer for Ipads GRÅSTEN FRISKOLE Version 2.0 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014

Retningslinjer for Ipads GRÅSTEN FRISKOLE Version 2.0 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014 Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 1 side 2 af 11 Gældende fra 1.11.2014 Indhold Introduktion... Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 32 ipad-sættet... 3 Ejerskab

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang 1. Åbn Internet Explorer 2. Skriv følgende adresse i adresselinjen: http://rudersdal.emshost.dk 3. Tryk på ENTER-tasten 4. Tilføj adressen til dine foretrukne hjemmesider: 1 Log

Læs mere

Vejledning Foreningsportalen

Vejledning Foreningsportalen Vejledning Foreningsportalen Opdateret 29-01-2019 Foreningsportalen o Forening o Skytter o Klassificering Foreningsportalen. For at logge ind i Foreningsportalen, skal du anvende dit DGI login, som du

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Vejledning til brug af tilskudsmodulet i FMK

Vejledning til brug af tilskudsmodulet i FMK Vejledning til brug af tilskudsmodulet i FMK www.fmk-online.dk (Vejledning til hele FMK kan hentes her). Inden du starter er her lidt nyttig viden. Læger uden ydernr. kan ansøge om medicintilskud ved at

Læs mere

Guide: Start- & Slutbreve og modtagelse af breve. Indhold

Guide: Start- & Slutbreve og modtagelse af breve. Indhold Guide: Start- & Slutbreve og modtagelse af breve Indhold Hvorledes laves et start/slut (epikrise) brev?... 1 Hvorledes rettes skabelonen?... 1 Ændring af andre skabeloner (breve)... 3 Hvordan kan man finde

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. april 2016 Version 1.3 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere