FMK v Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK i XMO.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FMK v Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK i XMO."

Transkript

1 FMK v Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK i XMO. Der findes i øjeblikket fire versioner af FMK i drift, version og som den nyeste. Seneste version af XMO er certificeret til den nyeste version af FMK uden AK behandling.

2 FMK Begreber I forbindelse med FMK, er der en række begreber som er vigtige at kende. Nogle af begreberne hedder det samme som tidligere men har ændret betydning i forbindelse med FMK. Det anbefales at kigge på hjemmesiden Ordinationer En ordination beskriver et præparat, som en patient får, med dosis, indikation m.v. I FMK knyttes recepterne til de ordinationer men danner recepten ud fra, og danner hermed en historik, som alle kan se. Man retter derfor så vidt muligt i den eksisterende ordination frem for at lave en ny, hvis der f.eks. er ændringer i dosering. Ordinationerne på FMK kan ændres af alle parter, og man kan derfor også ændre dosering på en ordination, der kommer fra andre end en selv og omvendt. Recepter At man laver en recept på FMK betyder, at man anviser, at en ordination må udleveres på apoteket. Recepten indeholder som tidligere apotek og udleveringsted men bliver som udgangspunkt ikke længere sendt som edifact, men afleveret direkte til FMK. Dette skulle gerne betyde mindre administrativt arbejde omkring recepter og hurtigere ekspeditionstid. Effektuering En effektuering opstår, når patienten henvender sig på apoteket og får udleveret det som vedkommende har recept på. Her vil man via FMK kunne se, hvornår det er sket, hvor det er sket og hvad de reelt set har fået udleveret på apoteket. En effektuering kan dog også ske i klinikken, på sygehuset m.v., hvis man her får udleveret medicin direkte. Løse Recepter En løs recept opstår, når der sker en effektuering af en recept, der ikke kommer fra FMK. Det kan f.eks. være en recept fra en klinik, der ikke anvender FMK eller en papirrecept. Da disse ikke kan knyttes til en bestemt ordination på FMK, bliver de registreret som en løs recept. FMK er født med 2 års historisk data fra Receptserveren, og derfor kan der på mange patienter være en række løse recepter, da disse er lavet før FMK.

3 Sammenkodning/tilknytning Når man i sit medicinkort har en ordination af f.eks. Panodil, som patienten har fået lavet recept på 3 gange tidligere før FMK, så vil der på FMK findes 3 løse recepter på Panodil. Disse løse recepter kan man knytte til ordinationen ved at sammenkode/tilknytte. Typisk vil man i XMO allerede have ordinationshistorikken, da medicinkortet altid har gemt disse oplysninger, men sammenkodningen/ tilknytningen gør, at andre parter også kan se, at recepterne passer til ordinationen, og de vil ikke længere figurere som løse recepter. Sammenkodningen/ tilknytningen er ikke et overenskomstmæssigt krav og vil ofte ikke have den store betydning for lægen selv, da man jo allerede har historik i XMO. Men det letter arbejdet for andre og hvis man en dag selv får en ny patient, er det rart at få en pæn opryddet patient, frem for en bunke ordinationer og løse recepter. Dog skal man være opmærksom på, at der kan være løse recepter, som indikerer udleveringer, man ikke kender til. Dette kan ske, hvis patienten har været hos en anden læge og fået udleveret en recept og man bør derfor altid gå de løse recepter igennem og se om der er noget væsentligt. Da man kun er forpligtet til at bruge FMK fremadrettet, skal man ikke bruge tid på ikke aktuelle præparater, som f.eks. en penicillinkur, en patient har fået for 1 år siden. Disse har alligevel ingen betydning for FMK. Ajourfør medicinkort Ajourføring af medicinkort foretages af patientens egen læge sammen med patienten. Når lægen og patienten er enige om, hvad patienten får af medicin, angiver lægen dette ved at fortælle systemet, at medicinen er ajourført. Når man laver ajourføringen, kan man også ved samme lejlighed gennemgå de løse recepter på patienten, dvs. tilknytte de som har interesse eller oprette dem i medicinkortet som ordinationer. Det er et krav i overenskomsten at lave en ajourføring af medicinkortet, men hvor omfattende man laver den mht. sammenkodning af løse recepter m.v., er der ikke noget krav til. Når man har lavet ajourføringen, angiver man samtidigt, at man har taget stilling til de løse recepter disse vil herefter blive markeret ikke aktuel. Fast medicin på FMK På FMK anvender man begrebet fast medicin, næsten ligesom man kender det fra XMO. På FMK er fast medicin en ordination uden udløbsdato dvs., at den er aktuel, og forbliver på FMK, indtil nogen seponerer den eller angiver en udløbsdato. I praksis betyder det, at medicin efter behov også bør angives som fast i XMO, for at det bliver på FMK. Når udløbsdato på en ordination er overskredet, forsvinder den fra FMK.

4 Seponering på FMK Når man angiver, at en ordination er seponeret, så angiver man, at den ikke er aktuel mere, og den bliver derfor ikke vist på FMK. I XMO vil man fortsat kunne se ordinationen, men den vil ikke længere kunne anvendes i forbindelse med FMK og andre parter kan ikke se, at patienten tidligere har fået præparatet. FMK Version Princippet for versionering på FMK er, at ændringer af patientens medicinering versioneres. Dvs. at en ændring af patientens medicinering på lægemiddelordinationer og medicinkortet vil medføre en ny version.

5 FMK medicinkortet for den aktive patient åbnes med (Ctrl+Alt+M).

6 Beskrivelse af de forskellige vinduer. ( Advarsler og Ordinationsdetaljer ). Indeholder cave og interaktions information. NB! Obligatorisk info. Indeholder detaljer om den markerede ordination. Viser info fra skjulte kolonner i oversigten.

7 Beskrivelse af de forskellige vinduer. ( Medicinkortdetaljer og Opret ordination ). Indeholder information om det åbne medicinkort. Til direkte fremsøgning af præparat. Er der flueben i Vis liste vises resultaterne i et Grid Et Grid

8 Beskrivelse af de forskellige vinduer. ( FMK ordinationer ). Viser aktuelle FMK ordinationer. Ikon og farve forklaring. I oversigten vises som minimum de obligatoriske info kolonner. (Når en ordination Seponeres eller udløber, flyttes den automatisk til fanen Seponerede/udløbet ordinationer Grøn tekst: Viser at der også findes en Receptanmodning på ordinationen. Blå tekst: Viser at ordinationen er Oprettet/ændret af anden sundhedsperson. Rød tekst: Viser at der er elementer af ordinationen som ikke er afsendt til FMK. Viser at ordinationen er Magistrel. Viser at der findes en Receptanmodning på ordinationen. Viser at der findes en Cave eller interaktion på ordinationen. Viser at ordinationen er Oprettet/ændret af anden sundhedsperson. Viser at der er flere Perioder på ordinationen. Viser at ordinationen er Dosisdispenseret. Viser at der er elementer af ordinationen som ikke er afsendt til FMK. ( FMK kø ) Viser at en ordination er Pauseret. Viser at der findes en Bemærkning på ordinationen.

9 Beskrivelse af de forskellige vinduer. ( Seponerede/udløbet ordinationer ). Viser seponerede og udløbet ordinationer. (Når en FMK ordination seponeres eller udløber bliver den automatisk flyttet til denne fane).

10 Beskrivelse af de forskellige vinduer. ( Historik, effektueringer, recepter mm ). Indeholder: Løse recepter Receptanmodninger Recepter og effektueringer Ordinationseffektueringer Ordinationshistorik Caver

11 Beskrivelse af de forskellige vinduer. ( Løse recepter ). Ved højre klik vises de funktioner, der er specifikke for netop løse recepter. Alle funktioner findes under Alt+F1 Funktioner. Beskrivelse af de forskellige vinduer. ( Receptanmodninger ). Ved højre klik vises de specifikke funktioner for netop Receptanmodninger. Alle funktioner findes under Alt+F1 Funktioner.

12 Beskrivelse af de forskellige vinduer. ( Recepter og effektueringer ). Ved højre klik vises de specifikke funktioner for netop Recepter og effektueringer. Alle funktioner findes under Alt+F1 Funktioner. Beskrivelse af de forskellige vinduer. ( Ordinationseffektueringer ). Ved højre klik vises de specifikke funktioner netop for Ordinationseffektueringer. Alle funktioner findes under Alt+F1 Funktioner.

13 Beskrivelse af de forskellige vinduer. ( Ordinationshistorik ). Ved højre klik vises de specifikke funktioner for Ordinationshistorik. Alle funktioner findes under Alt+F1 Funktioner. Beskrivelse af de forskellige vinduer. ( Caver ). Ved højre klik vises de specifikke funktioner for netop Caver. Alle funktioner findes under Alt+F1 Funktioner.

14 Beskrivelse af de forskellige vinduer.( Medicinkort på dato ). Vælger man Medicinkort på dato kommer nedenstående dato felt frem. (Ctrl+F3) Her vælger man den ønskede dato, hvorefter systemet vil vise FMK som det så ud på den pågældende dato. Sådan så patientens FMK medicinkort ud den

15 Opret ordination (F5) For at oprette en ny ordination, kan der trykkes ( via nedenstående søgefelt. ) eller der kan søges direkte fra oversigten Trykkes der (F5) kommer nedenstående ordinationsbillede frem. I ordinationsbilledet markeres de obligatoriske felter med en rød ramme.

16 Opret ordination/recept (F5) I linjen søg er der udover søgning på varenavn og indholdsstof, nu også mulighed for at søge på varenavn og styrke. Eks vis: Furix 250, hvilket vil fremsøge Furix 250mg som vist nedenfor. Efter man har valgt det præparat man ønsker, hopper systemet automatisk ned til Pakning, og viser de paknings muligheder, der er ifølge taksten, som vist nedenfor.

17 Feltet Dosisenheder udfyldes automatisk med mindre det er eksempelvis frihandel præparater, så kan der vælges Dosisenhed ved at trykke på dropdown knappen på feltet. Man kan også begynde at skrive den ønskede Dosisehed, hvorefter systemet vil vise de muligheder der er. Feltet Administrationsvej udfyldes automatisk med mindre det er eksempelvis frihandel præparater, så kan der vælges Administrationsvej ved at trykke på dropdown knappen på feltet. Man kan også begynde at skrive den ønskede Administrationsvej, hvorefter systemet vil vise de muligheder der er. Feltet Indikation udfyldes automatisk, med mindre det er eksempelvis frihandel præparater, så kan man udfylde feltet med en fritekst. Feltet Dosisforslag udfyldes ikke, men der kan typisk vælges et Dosisforslag. Det er også muligt at skrive en fritekst, eller bruge vinduet nedenfor til at bygge en struktureret dosering. Det er også muligt at bruge funktionen Hent dosering (F9) for evt. at hente tidligere gemte dosisforslag.

18 Ny ordinationseffektuering. Vil man oprette en ordinationseffektuering, er det ikke nødvendigt at vælge en pakning, hvis der udleveres X antal tabletter eller lignende fra lægetasken. Men udleveres der en pakning til patienten, skal der vælges en pakning. (Pakningen kan også vælges når der trykkes F5 Ny effektuering se næste side.

19 Ny ordinationseffektuering. Trykkes der F5 Ny effektuering fra ordinationsbilledet, kommer nedenstående billede frem. Her vælges dato og tid, for effektueringen, pakning (hvis der udleveres en pakke til patienten), om det er en indgivelse eller en udlevering, samt antal udleveret/indgivet. Man kan også angive, hvor mange der er i den pakke man udlevere til patienten, eller om det er en hel pakke. Er det hele pakker, kan der angives, hvis der udleveres flere hele pakker.

20 Nedtrapningsskema Der er i denne version af medicinkortet mulighed for at lave et op og nedtrapnings skema, med mulighed for at udskrive dette, og mulighed for at sende det til FMK. I forbindelse med en ordinations oprettelse trykkes der på nedenstående billede kommer frem., hvorefter Selve nedtrapningen. Skema beregnes på baggrund af disse oplysninger.

21 Ordinationsbilledet efter man har lavet en nedtrapning. Nederst kan man se hvordan et nedtrapnings skema bliver sendt til FMK.

22 Udskrift af nedtrapningsskema. Ønsker man en udskrift af nedtrapningen, trykker man på. Man kan efterfølgende åbne en ordination og genudskrive skemaet ved at trykke på.

23 Det samme gør sig gældende for Optrapningsskemaer. Opslag på varenummer (Promedicin.dk) For at lave et opslag på varenummer, skal man enten stå på en eksisterende ordination i medicinkortet, eller man skal stå i Griddet, mens man er ved at fremsøge et præparat. For at få nedenstående Grid frem skal man trykke på knappen med de 3 prikker, eller trykke Ctrl+O fra søgebilledet som vist ovenfor. Herefter trykker man Ctrl+F10 for at lave opslag på varenummer.

24 Recept fornyelse. For at forny en recept, skal man stå på den ordination, man ønsker at danne en recept ud fra. Herefter kan man trykke på Space/mellemrums tasten eller ikonet i bjælken. OBS! Hvis der findes åbne recepter på ordinationen kommer følgende spørgsmål. Der vil herefter stå Fornyet i status kolonnen. Man kan herefter trykke Enter for at ændre detaljer på recepten, eller vælge en anden ordination og forny en recept på denne. For at sende dine bestillinger til FMK lukkes medicinkortet med F12, eller tryk Escape og vælg Ja til at gemme ændringer. Alt bliver herefter sendt til FMK, eller lagt til godkendelse, alt afhængig af brugerens rolle.

25 Udskriv medicinkort Der er mulighed for at lave udskrifter af patientens medicinkort. Knappen vil danne en udskrift af FMK ordinationer eller Seponerede/udløbet ordinationer, i forhold til, hvor man står i medicinkortet: FMK Ordinationer Seponerede/udløbet ordinationer Der er på udskriften mulighed for at få vist Effektueringer og Bemærkninger.

26 Udskriv ordination med udleveringer. Der er også mulighed for at udskrive en enkelt ordination med alle udleveringer på denne. Dette kan i øjeblikket kun gøres med højreklik på den valgte ordination. Her vælges Udskriv ordination med udleveringer, hvorefter der skal vælges et dato interval for denne udskrift. Standard er sat til et år. Herefter dannes en udskrift af den valgte ordination, med udleveringerne for denne.

27 Fortryd rettelse. Det er i denne version af medicinkortet muligt, at fortryde sine ændringer. Har man lavet en ordinations ændring, eller fornyet en recept hvor man ikke skulle, er det nu muligt at trykke Ctrl+S Fortryd rettelse. OBS! Har man annulleret en recept ved en fejl, kan man ikke bruge ovenstående løsning, men derimod skal man trykke Annuller recept igen, for at ændre status tilbage igen.

28 Statistik og udskrift. I medicinkortet er der mulighed for at lave en visning over eksempelvis, hvilke pencilin patienten har fået, og udskrive disse på en liste, hvis det ønskes. Under Alt+F1 i medicinkortet finder man punktet Statistik oversigt. Her kan man eksempelvis trække ATC tekst kolonnen op i den mørkegrå bjælke med teksten ( Drag a column header here to group by that column ), det vil sortere listen efter ATC tekst. Billedet vil herefter se ud som nedenstående. Man kan så markere og trykke på + knappen for at se hvilke mediciner patienten har fået ud fra ATC tekst. Man har mulighed for at udskrive en liste med den markerede ATC tekst Åbn menuen Alt+F1 og vælg Udskriv medicinkort med udleveringer Ctrl+F7.

29 Ordinationsvindue Obligatoriske felter er markeret med en rød ramme. Søg: Dosisenheder: Administrationsvej: Indikation: Dosisforslag: Udfyldes med varenavn, varenavn og styrke eller indholdsstof. Udfyldes med stk., tabletter, mm. hvis det ikke automatisk udfyldes. Udfyldes med oral anvendelse osv. hvis det ikke automatisk udfyldes. Udfyldes med mod smerter osv. hvis der ikke automatisk vises forslag. Udfyldes med mindre man ønsker at bruge doseringsskemaet nedenfor. I så fald trykkes der på Enter, hvorefter markøren stiller sig i doseringsskemaet nedenfor.

30 Magistrel recept. Medicinkort -> Ctrl+F5 En magistrel recept laves nu fra medicinkortet, da disse fremover vil blive registreret på FMK. Nedenstående billede kommer, når der trykkes Ctrl+F5 (Ny magistrel ordination) Alle felter markeret med rød udfyldes.

31 Efter felterne er udfyldt er det muligt at gemme den magistrelle ordination, så denne kan hentes frem igen senere. Magistrelle ordinationer kan hentes på alle patienter, ikke kun den patient som den er oprettet på. (Gem præparat F4) Herefter er det fra medicinkortet (Ny magistrel ordination Ctrl+F5) muligt at hente de gemte ordinationer frem igen. Dette gøres ved at trykke på (Hent præparat F3) som vist nedenfor.

32 På en magistrel ordination er det også muligt at liste de aktive stoffer. (Fritekst) Når ordinationen er lavet, kan der trykkes Ny recept (F6), hvorefter denne kan printes. OBS. Det er kun den magistrelle ordination der gemmes på FMK. Recepten kan ikke sendes via FMK, men skal printes. Den oprettede magistrelle ordination bliver nu gemt på patientens medicinkort, og kan fornyes/dannes recept som på andre ordinationer.

FMK begreber & Quickguide

FMK begreber & Quickguide FMK begreber & Quickguide Medicinkortet i XMO v8.22 Quickguide til Medicinkort i XMO v8.22 Version 1.2 Ændring i vejledning fra version 1.1 til 1.2 Tilføjelse til side 14. Rød markering af præparater.

Læs mere

FMK... 2 Receptfornyelser fra hjemmeplejen Godkendelse af FMK kommunikation Konfiguring af journalen... 37

FMK... 2 Receptfornyelser fra hjemmeplejen Godkendelse af FMK kommunikation Konfiguring af journalen... 37 Indholdsfortegnelse FMK... 2 Præparatvælgeren... 3 Undgå dobbeltordinationer på FMK... 4 Knapper i FMK... 4 Opret ny medicin uden genudlevering... 5 Opret ny medicin med genudlevering... 8 Opret ny medicin

Læs mere

Kom godt i gang... 2 Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Opret ny medicin... 9

Kom godt i gang... 2 Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Opret ny medicin... 9 FMK vejledning 1. Kom godt i gang... 2 2. Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Rettigheder i FMK... 4 Genvejstaster... 4 Højrekliksmenuer... 5 Præparatvælgeren... 7 3. Opret ny medicin... 9 Dosering...

Læs mere

Medicinskema og Recepter

Medicinskema og Recepter Kom godt i gang med: Medicinskema og Recepter EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23

Læs mere

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille.

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille. Indholdsfortegnelse Der skal ALTID udfyldes følgende, før du kan komme i gang med medicin i Nexus:... 2 Medicininformation:... 2 Tilknyt til FMK/opdatere FMK... 3 Opret lokalt medicinskema i Nexus/opdater

Læs mere

Indhold Brug af FMK... 2 Ny ordination inkl. recept... 2 Genudpeg Recept Rediger i en genudpeget recept... 3 Ændring modtager ved oprettelse af en

Indhold Brug af FMK... 2 Ny ordination inkl. recept... 2 Genudpeg Recept Rediger i en genudpeget recept... 3 Ændring modtager ved oprettelse af en Indhold Brug af FMK... 2 Ny ordination inkl. recept... 2 Genudpeg Recept Rediger i en genudpeget recept... 3 Ændring modtager ved oprettelse af en recept... 3 Ændring i en ordination... 3 Pausere ordination...

Læs mere

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille.

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille. Indholdsfortegnelse Der skal ALTID udfyldes følgende, før du kan komme i gang med medicin i Nexus:... 2 Medicininformation:... 2 Tilknyt til FMK/opdatere FMK... 3 Opret lokalt medicinskema i Nexus/opdater

Læs mere

Indhold. Valg af effektuering...4. Ændring af effektuering midt i en dispenseringsperiode...5. Ved seponering...5

Indhold. Valg af effektuering...4. Ændring af effektuering midt i en dispenseringsperiode...5. Ved seponering...5 Indhold Oprette og opdatere FMK...2 Tilretning af medarbejder fejl ved FMK-opdatering...2 Lokal ordination...3 Dispensering...3 Flytning af ordinationer mellem Anden medicin og Medicin dispenseret til

Læs mere

Indhold. Vejledning til FMK-online... 3. 1.0 Indledning... 3. 1.1 Definition af begreber... 3. 1.2 Adgang til FMK-online... 4

Indhold. Vejledning til FMK-online... 3. 1.0 Indledning... 3. 1.1 Definition af begreber... 3. 1.2 Adgang til FMK-online... 4 National Sundheds-it www.ssi.dk Dato: 6. juli 2014 Sagsbeh: hbal Sagsnr.: Dokumentnr.: Indhold Vejledning til FMK-online... 3 1.0 Indledning... 3 1.1 Definition af begreber... 3 1.2 Adgang til FMK-online...

Læs mere

1 Brugermanual Fællesmedicinkort i TDjournal BRUGERMANUAL. Sådan benytter du Det Fælles Medicinkort i TDjournal

1 Brugermanual Fællesmedicinkort i TDjournal BRUGERMANUAL. Sådan benytter du Det Fælles Medicinkort i TDjournal 1 Brugermanual Fællesmedicinkort i TDjournal BRUGERMANUAL Sådan benytter du Det Fælles Medicinkort i TDjournal 2 Brugermanual Fællesmedicinkort i TDjournal Indholdsfortegnelse Har du husket?... 3 Fælles

Læs mere

1. MARTS Vejledning. Oprettelse af magistrelle lægemiddelordinationer i FMK-online samt oprettelse af recepter til brug i egen praksis

1. MARTS Vejledning. Oprettelse af magistrelle lægemiddelordinationer i FMK-online samt oprettelse af recepter til brug i egen praksis 1. MARTS 2019 Vejledning Oprettelse af magistrelle lægemiddelordinationer i FMK-online samt oprettelse af recepter til brug i egen praksis 1. Indhold Oversigt... 3 Godkendte lægemidler...3 Magistrelle

Læs mere

Nedenstående skærmbillede er et eksempel på et medicinkort med aktive ordinationer i FMK.

Nedenstående skærmbillede er et eksempel på et medicinkort med aktive ordinationer i FMK. Manual til FMK Indhold Fælles Medicinkort... 3 Datoer vedr. en ordination i FMK... 3 Symboler/ kolonner... 4 Øverste bjælke... 4 Ny ordination... 7 Substitution og tilskud... 11 Dubletkontrol... 11 Seponér...

Læs mere

Medicin i Nexus. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Medicin i Nexus. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse FMK-Tilknytning... 2 MEDICININFORMATION... 2 Tilknyt til FMK/opdatere FMK... 3 Opret lokalt medicinskema i Nexus/opdater allerede eksisterende:... 5 REGISTRER AT

Læs mere

8. FEBRUAR Vejledning til oprettelse af magistrelle lægemiddelordinationer i FMK-online

8. FEBRUAR Vejledning til oprettelse af magistrelle lægemiddelordinationer i FMK-online 8. FEBRUAR 2019 Vejledning til oprettelse af magistrelle lægemiddelordinationer i FMK-online Vejledning til oprettelse af magistrelle lægemiddelordinationer i FMK-online Oversigt Godkendte lægemidler Her

Læs mere

Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m.

Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m. Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m. MedCom - version 2 Beskrivelse af mulige arbejdsgange ved genbestilling og receptfornyelse af medicin og andre udfordringer i forbindelse med Fælles

Læs mere

Indhold. National Sundheds-it Sagsbeh: hbal www.ssi.dk. Sagsnr.: Dato: 8. september 2015 Dokumentnr.: Vejledning til FMK-online...

Indhold. National Sundheds-it Sagsbeh: hbal www.ssi.dk. Sagsnr.: Dato: 8. september 2015 Dokumentnr.: Vejledning til FMK-online... National Sundheds-it Sagsbeh: hbal www.ssi.dk Sagsnr.: Dato: 8. september 2015 Dokumentnr.: Indhold Vejledning til FMK-online... 3 1.0 Indledning... 3 1.1 Definition af begreber... 3 1.2 Adgang til FMK-online...

Læs mere

Brug af det Fælles Medicinkort, FMK

Brug af det Fælles Medicinkort, FMK Brug af det Fælles Medicinkort, FMK Indhold Kort om FMK... 2 Log på FMK... 4 Hent Medicinkort... 5 Opret recept - Læge... 7 Opret recept Sekretær... 9 Lægens godkendelse af recepter... 10 Opret faste ordinationer

Læs mere

FMK-online, vejledning for apoteksansatte Juni 2014 Side 1

FMK-online, vejledning for apoteksansatte Juni 2014 Side 1 Mini-vejledning for apoteksansatte Opslag på FMK Uanset om du logger ind på www.fmk-online.dk eller sundhed.dk vil du blive bedt om login. Hvis du i forvejen er logget ind, vil billedet med arbejdssted

Læs mere

FMK Opret ordination med recept

FMK Opret ordination med recept Opret ny ordination med recept Vælg i medicinkortet for at oprette en ny ordination med dertilhørende recept. 1. Opret Ordination Skriv præparatnavn i feltet "Præparat". Søgningen foregår i "Vælg

Læs mere

Brugermanual. Til Det Fælles Medicinkort i WinPLC

Brugermanual. Til Det Fælles Medicinkort i WinPLC Brugermanual Til Det Fælles Medicinkort i WinPLC Januar 2014 Indhold Før du går i gang med FMK... 4 Digital signatur... 4 CPR-nummer på alle FMK-brugere... 4 Opret klinikkens øvrige personale... 4 Fælles

Læs mere

EG Clinea Version 16.4

EG Clinea Version 16.4 EG Clinea Version 16.4 Ændringer og nye funktioner til medicinmodulet FMK 1.4.4 Medicinkortet har overordnet set samme opbygning som FMK 1.4.0. De visuelle ændringer og nye funktioner er i punktform herunder,

Læs mere

Januar 2015. Brugermanual. Til Det Fælles Medicinkort i WinPLC. Tlf. 38 77 00 40 www.a-data.dk info@a-data.dk

Januar 2015. Brugermanual. Til Det Fælles Medicinkort i WinPLC. Tlf. 38 77 00 40 www.a-data.dk info@a-data.dk Januar 2015 Brugermanual Til Det Fælles Medicinkort i WinPLC 1 Indhold Før du går i gang med FMK... 4 Digital signatur... 4 CPR-nummer på alle FMK-brugere... 4 Opret klinikkens øvrige personale... 4 Fælles

Læs mere

Har patienten ikke tidligere fået oprettet et FMK-kort og har fået sendt/udskrevet recept i det tidligere medicinkort, vises nedenstående pop-up.

Har patienten ikke tidligere fået oprettet et FMK-kort og har fået sendt/udskrevet recept i det tidligere medicinkort, vises nedenstående pop-up. FMK Indhold Brug af FMK... 2 Ny ordination inkl. recept... 2 Genudpeg Recept Rediger i en genudpeget recept Incl. evt. tilskud... 3 Ændring modtager ved oprettelse af en recept... 3 Ændring i en ordination...

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2.6

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2.6 Det Fælles Medicinkort Godkendelseskriterier for version 1.2.6 2012-07-01 Det Fælles Medicinkort - Godkendelseskriterier for version 1.2.6 Formål Dette dokument beskriver de kriterier, et system skal overholde,

Læs mere

Det fælles medicinkort. 27. februar 2008

Det fælles medicinkort. 27. februar 2008 Det fælles medicinkort 27. februar 2008 Begreber Følgende begreber anvendes når vi taler om det fælles medicingrundlag Medicinkort Et medicinkort til alle med et dansk CPR-nummer Lægemiddelordination Lægens

Læs mere

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Indholdsfortegnelse 1. Resumé... 2 2. Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Validering af felter... 3 Vis effektueringer og recepter... 4 Sidste recept kolonnen... 4 Klausuleret tilskud... 5 Ændring af behandlingsstart

Læs mere

ClinicCare læge - skærmbilleder

ClinicCare læge - skærmbilleder ClinicCare læge - skærmbilleder Udgave 15. dec 2015 Dataene er lagret på en central sikret SQL-database, hvilket betyder, at det eneste man skal installere på PC en er en klient (tager 2 minutter), hvorefter

Læs mere

Vejledning FMK-online

Vejledning FMK-online VEJLEDNING 2019 Vejledning FMK-online 1 / 45 Udgiver FMK programmet Ansvarlig institution Sundhedsdatastyrelsen Design [Tekst] Copyright [Tekst] Version [#] Versionsdato 7. februar 2019 Web-adresse www.sundhedsdata.dk

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2 Det Fælles Medicinkort Godkendelseskriterier for version 1.2 2010-12-17 Det Fælles Medicinkort - Godkendelseskriterier for version 1.2 Formål Dette dokument beskriver de kriterier, et system skal overholde,

Læs mere

Afstem og synkroniser mellem FMK og SP

Afstem og synkroniser mellem FMK og SP Afstem og synkroniser mellem FMK og SP 1. Ambulante forløb: Vælg Plan. (I det indlagte Vælg Vis journal ) Følgende skærmbilleder gælder for ambulante (for indlagte, gå til punkt 75 (yes: syv fem ;-) )

Læs mere

VEJLEDNING MEDICINREGISTRERING PEM

VEJLEDNING MEDICINREGISTRERING PEM VEJLEDNING MEDICINREGISTRERING PEM11-10-2011 Indholdsfortegnelse: Angiv korrekt borger Åbn medicinmodulet Knyt borgeren til PEM Generelle informationer Præparatregistrering Fast dosering - Medicin til

Læs mere

Vejledning til Fælles Medicin Kort Juni Version 2

Vejledning til Fælles Medicin Kort Juni Version 2 Vejledning til Fælles Medicin Kort Juni 2014 1.2.6 Version 2 06-06-2014 Side 1 af 25 BW Indledning... 3 Første gang FMK kort åbnes på udvalgt patient... 4 Gennemgang af løse recepter (Udleveret på Edifact-

Læs mere

XMO vejledning - fra V7 til V8

XMO vejledning - fra V7 til V8 XMO vejledning - fra V7 til V8 Indhold Medicinkortet med FMK... - 1 - Ny ordination... - 1 - Ordinationsmodulet... - 2 - Ændring af en eksisterende ordination... - 2 - FMK Sammenkodning og overførsel...

Læs mere

Introduktion til Dosisdispensering på Fælles Medicinkort (FMK)

Introduktion til Dosisdispensering på Fælles Medicinkort (FMK) Introduktion til Dosisdispensering på Fælles Medicinkort (FMK) 2019 Udgiver Team for fælles medicinkort, Sundhedsdatastyrelsen Ansvarlig institution Sundhedsdatastyrelsen Version 1 Versionsdato 30. august

Læs mere

FMK opgradering. Messedag 7.nov

FMK opgradering. Messedag 7.nov Messedag 7.nov 2013 www.regionmidtjylland.dk Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har fremlagt en ny forpligtende plan for ibrugtagning og fuld anvendelse af FMK. For regioner og praksislæger skal dette

Læs mere

EG-Clinea vejledning til fremsøgning af patienter

EG-Clinea vejledning til fremsøgning af patienter EG-Clinea vejledning til fremsøgning af patienter Vejledningen beskriver med tekst og skærmdumps (med talangivelse), hvordan du kan fremsøge dine patienter. Tallene nedenfor refererer direkte til skærmdumps

Læs mere

EG Clinea Version 16.4

EG Clinea Version 16.4 EG Clinea Version 16.4 side 1 af 13 Indledning EG Clinea 16.4 er nu klar. Det er en version, der indeholder et opdateret Medicinmodul, hvor kravene, der sættes af Sundhedsdatastyrelsen, til FMK version

Læs mere

MedWin programopdatering: EG A/S. Lautrupvang Ballerup. Dusager Aarhus N. Albert Ginges Vej Hjørring

MedWin programopdatering: EG A/S. Lautrupvang Ballerup. Dusager Aarhus N. Albert Ginges Vej Hjørring MedWin programopdatering: 4.10.100 EG A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 25 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 70 13 22 11 Telefon Service Desk: 72 60 26 10 - www.eg.dk medwin@eg.dk

Læs mere

Fælles Medicinkort i MedWin ver. 3.85

Fælles Medicinkort i MedWin ver. 3.85 i MedWin ver. 3.85 EG A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51 11 - www.eg.dk medwin@eg.dk - CVR-nr:

Læs mere

EG Clinea Version 19.1

EG Clinea Version 19.1 EG Clinea Version 19.1 side 1 af 12 Indledning EG Clinea version 19.1 understøtter udvidet mulighed for fremadrettet at kunne sende recepter elektronisk via FMK fra modulet Medicin i EG Clinea på præparater

Læs mere

Brugervejledning AmbuFlex

Brugervejledning AmbuFlex Brugervejledning AmbuFlex En online ambulant patientjournal Understøtter fleksible patientforløb Følger patienten over sektorgrænser Integrerer patientrapporterede helbredsdata Online visning af patient-registerdata

Læs mere

Fælles Medicinkort i TDjournal

Fælles Medicinkort i TDjournal Maj 2016 Fælles Medicinkort i TDjournal 1 Indhold Har du husket?... 3 At bestille Digital signatur... 3 CPR-nummer på alle FMK-brugere... 3 Oprette klinikkens øvrige personale, hvis ønsket... 3 At knytte

Læs mere

DANBIO vejledning for nye brugere

DANBIO vejledning for nye brugere DANBIO vejledning for nye brugere SØG EFTER EN PATIENT... 2 OPRETTE EN NY PATIENT... 3 OPRET NYT VISIT 1: HVIS PATIENTEN HAR BESVARET SPØRGSMÅL PÅ TOUCHSKÆRM... 6 OPRET NYT VISIT 2: HVIS AFD. IKKE HAR

Læs mere

NOVAX manual Indhold

NOVAX manual Indhold Indhold Journalen... 3 Notater... 3 e-boks... 3 Emner til korrespondancebrev... 3 Notat med frase... 3 Visning af slettemarkerede notater... 4 Tilføj/Fjern vedhæftning fra et notat... 5 DDV... 6 FMK...

Læs mere

MedWin Lægevagt: Fælles MedicinKort

MedWin Lægevagt: Fælles MedicinKort EG Data Inform A/S MedWin Lægevagt: Fælles MedicinKort Introduktion Lone Ellegaard Poulsen 07-08-2014 Introduktion Dette dokument er udarbejdet med henblik på at give en kort introduktion til det fælles

Læs mere

NOVAX manual 2014. Indholdsfortegnelse

NOVAX manual 2014. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Notater i journalen... 2 Fleksibel oprettelse af henvisning... 2 Opret korrespondancebrev ud fra flere notater... 2 Tilføj flere forløbsdiagnoser til et notat... 3 2. Patientindgangen...

Læs mere

Center for Ældre og Handicap IT Implement. Medicin (FMK) Vejledning. (inkl. vejledning til digital signatur)

Center for Ældre og Handicap IT Implement. Medicin (FMK) Vejledning. (inkl. vejledning til digital signatur) Medicin (FMK) Vejledning (inkl. vejledning til digital signatur) INDHOLDSFORTEGNELSE TILGANG TIL FÆLLES MEDICINKORT (FMK)... 2 MEDICIN ADMINISTRATION SKER MED DATA FRA FMK... 2 OPRETTELSE AF MEDICINSKEMA

Læs mere

Vejledning til medicinmodul/pem i CSC Omsorg. Indholdsfortegnelse. Medicinmodul/PEM

Vejledning til medicinmodul/pem i CSC Omsorg. Indholdsfortegnelse. Medicinmodul/PEM Indholdsfortegnelse Medicinmodul/PEM... 1 Åbne medicinmodul på valgt borger... 2 Tilknytte borger til PEM 1. gang.... 2 Afslutte borger i PEM... 2 Afslutning af medicinadministration af plejepersonale

Læs mere

FMK Ven eller fjende? (Session 10)

FMK Ven eller fjende? (Session 10) FMK Ven eller fjende? (Session 10) Præsentation Lenike Gilhøj Vemmelund Datakonsulent i Region Syddanmark Palle Mark Christensen Speciallæge i alm medicin, klinisk farmakologi, ph.d. Lægerne Lærkevej,

Læs mere

3.84.102. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring

3.84.102. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring MedWin programopdatering: 3.84.10 EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 800 Aarhus N Lautrupvang 1 750 Ballerup Telefon: 96 3 51 00 Telefon Service Desk: 96 3 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

Godkendelsestest for...

Godkendelsestest for... Godkendelsestest for... Certificeringstesten udført ved... den: DD.MM.ÅÅÅÅ OBS Før testen kan udføres skal systemet whitelistes via adm-gui'en, se punkt 32 Version 1.2.4 2011-10-13 GK 1 GK 1.1 Stamdata

Læs mere

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Region Syddanmark Sagsnr. 13/31059 Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Indholdsfortegnelse.....Side

Læs mere

Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m.

Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m. Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m. MedCom - version 6 Beskrivelse af mulige arbejdsgange ved genbestilling og receptfornyelse af medicin via FMK 18-1-2017 MedCom vil med denne vejledning

Læs mere

ATC. DosageStructure. DosageQuantity

ATC. DosageStructure. DosageQuantity Begreb Beskrivelse Evt. XML kommentar Administrationsvej Angiver vejen ad hvilken medicinen administreres - fx RouteOfAdministration intravenøst, pr.os, intracardielt, intraossøst, trachealt. Aktiv substans

Læs mere

Supportforum møde September 2016 Alice Kristensen MedCom

Supportforum møde September 2016 Alice Kristensen MedCom Supportforum møde 1 29. September 2016 Alice Kristensen MedCom 2 Dagsorden 1. Velkomst, formål med gruppen og præsentation v/alice 2. MedComs opsamlingsfunktion for ukorrekt anvendelse af FMK 3. Datosæt

Læs mere

NOVAX manual Indholdsfortegnelse

NOVAX manual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Notater i journalen... 2 Fleksibel oprettelse af henvisning... 2 Opret korrespondancebrev ud fra flere notater... 2 Tilføj flere forløbsdiagnoser til et notat... 3 2. Patientindgangen...

Læs mere

Vejledning i allergiskema

Vejledning i allergiskema Marts 2017 Vejledning i allergiskema Denne vejledning handler om tilføjelsen og anvendelsen af allergiskemaer i WinPLC. Det nye allergiskema Som noget nyt kan man nu registrere patienters tilhørsforhold

Læs mere

Oktober 2015. Brugermanual. Til Det Danske Vaccinationsregister i WinPLC

Oktober 2015. Brugermanual. Til Det Danske Vaccinationsregister i WinPLC Oktober 2015 Brugermanual Til Det Danske Vaccinationsregister i WinPLC Indhold Generelt om DDV... 3 Adgang for klinikkens øvrige personale... 3 Data på DDV... 3 Vaccinationer... 4 Troværdighed... 4 Privatmarkering...

Læs mere

FMK - ven eller fjende? Klinikpersonalets uddannelsesdag Middelfart 27. maj 2015

FMK - ven eller fjende? Klinikpersonalets uddannelsesdag Middelfart 27. maj 2015 FMK - ven eller fjende? 1 Klinikpersonalets uddannelsesdag Middelfart 27. maj 2015 Hvem er vi? Lenike Gilhøj Vemmelund Datakonsulent, Region Syddanmark, Praksisenheden Odense 2 Gitte Witt Sekretær, Lægerne

Læs mere

EG Clinea Version 16.1

EG Clinea Version 16.1 EG Clinea Version 16.1 side 1 af 14 Indledning Clinea 16.1 indeholder en række nye funktioner og et nyt modul. Vi kan eksempelvis introducere et INR modul til registrering af koagulationsværdier. Vi præsenterer

Læs mere

Statistikmodul i WinPLC

Statistikmodul i WinPLC Juni 2018 Statistikmodul i WinPLC Indlæs patientfortegnelse fra sundhed.dk Inden du benytter statistikmodulet i WinPLC, er det en god ide at indlæse en opdateret patientfortegnelse fra sundhed.dk. Denne

Læs mere

MedWin programopdatering: EG A/S. Lautrupvang Ballerup. Dusager Aarhus N. Albert Ginges Vej Hjørring

MedWin programopdatering: EG A/S. Lautrupvang Ballerup. Dusager Aarhus N. Albert Ginges Vej Hjørring MedWin programopdatering: 4.13.102 EG A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 25 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 70 13 22 11 Telefon Service Desk: 72 60 26 10 - www.eg.dk medwin@eg.dk

Læs mere

FMK og andre tips WinPLC (A-Data)

FMK og andre tips WinPLC (A-Data) Velkommen FMK og andre tips WinPLC (A-Data) Fyraftensmøde 23.01.18 Præsentation Birthe Daugaard, Læge Ulla Frederiksen, A-Data Lenike Gilhøj Vemmelund, Datakonsulent Bo Christensen, Datakonsulent. Program

Læs mere

MedWin programopdatering: EG A/S. Lautrupvang Ballerup. Dusager Aarhus N. Albert Ginges Vej Hjørring

MedWin programopdatering: EG A/S. Lautrupvang Ballerup. Dusager Aarhus N. Albert Ginges Vej Hjørring MedWin programopdatering: 4.13.101 EG A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 25 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 70 13 22 11 Telefon Service Desk: 72 60 26 10 - www.eg.dk medwin@eg.dk

Læs mere

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger 29-10-2007/version 1/mgl Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Fremsøgning af elever Opret (nye) kontaktlærertilknytninger

Læs mere

Juni Brugermanual. Til Det Fælles Medicinkort i WinPLC. Tlf

Juni Brugermanual. Til Det Fælles Medicinkort i WinPLC. Tlf Juni 2016 Brugermanual Til Det Fælles Medicinkort i WinPLC 1 Indhold Før du går i gang med FMK... 4 Digital signatur... 4 CPR-nummer på alle FMK-brugere... 4 Opret klinikkens øvrige personale... 4 Fælles

Læs mere

BRUGERMANUAL. Sådan benytter du Det Fælles Medicinkort i WinPLC

BRUGERMANUAL. Sådan benytter du Det Fælles Medicinkort i WinPLC BRUGERMANUAL Sådan benytter du Det Fælles Medicinkort i WinPLC Brugermanual - Fællesmedicinkort i WinPLC 2 Indholdsfortegnelse Har du husket at? side 3 Fælles Medicinkort i WinPLC side 4 Manuel oprettelse

Læs mere

FMK - ven eller fjende? Klinikpersonalets uddannelsesdag Roskilde 11. maj 2015

FMK - ven eller fjende? Klinikpersonalets uddannelsesdag Roskilde 11. maj 2015 FMK - ven eller fjende? 1 Klinikpersonalets uddannelsesdag Roskilde 11. maj 2015 Hvem er vi? Lenike Gilhøj Vemmelund Datakonsulent, Region Syddanmark, Praksisenheden Odense 2 Gitte Witt Sekretær, Lægerne

Læs mere

FMK arbejdsgange. Doknr 3820/16

FMK arbejdsgange. Doknr 3820/16 FMK arbejdsgange 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 FMK arbejdsgange Varde Kommune... 3 Kommunikation og samarbejde med praktiserende læger om borgernes medicin... 3 Begreber:... 4 Opstart...

Læs mere

Ansøgning om medicintilskud via FMK

Ansøgning om medicintilskud via FMK Ansøgning om medicintilskud via FMK ANSØGNING OM MEDICINTILSKUD VIA FMK...1 INDLEDNING...2 1. LOGIN...2 Angivelse af ansættelsessted... 5 Søg 6 cifre... 6 Vælg anden læge i samme organisation... 6 2. FMK-ONLINE

Læs mere

XMO Quickguide V8 - 1 -

XMO Quickguide V8 - 1 - XMO Quickguide V8-1 - XMO Quickguide Menu... - 4 - Generel beskrivelse af XMO menu punkter.... - 4 - Hjælpemenuen.... - 5 - Patient ... - 6 - Søg patient... - 6 - Søg patient & patientstamkort...

Læs mere

Guide: Brug af det danske vaccinationsregister - DDV. Udgave 1/11 2015

Guide: Brug af det danske vaccinationsregister - DDV. Udgave 1/11 2015 Guide: Brug af det danske vaccinationsregister - DDV Udgave 1/11 2015 Målet med DDV er at alt sundhedspersonel skal have adgang til vaccinationsdata. DDV er bygget efter de samme principper som FMK. Via

Læs mere

Best practice på FMK. Udgivet af FMK National Klinisk Brugergruppe Version 2.0 Dato

Best practice på FMK. Udgivet af FMK National Klinisk Brugergruppe Version 2.0 Dato 21. december 2017 FMK AAGS/ FMK NATIONAL KLINIKS BRUGERGRUPPE. Best practice på FMK Udgivet af FMK National Klinisk Brugergruppe Version 2.0 Dato 18.12.2017 Gældende bekendtgørelser og vejledninger for

Læs mere

FYRAFTENSMØDE FMK OG FORLØBSPLANER

FYRAFTENSMØDE FMK OG FORLØBSPLANER Velkommen FYRAFTENSMØDE med fokus på FMK OG FORLØBSPLANER XMO 11.10.18 Præsentation Kirsten Wengler, Læge Kjeld Gandrup, XMO Lenike Gilhøj Vemmelund, Datakonsulent Vi hjælper praksis med IT og data Vejleder

Læs mere

FMK integration i Avaleo Omsorg. 18. marts 2015/ Version 1.5

FMK integration i Avaleo Omsorg. 18. marts 2015/ Version 1.5 FMK integration i Avaleo Omsorg 18. marts 2015/ Version 1.5 1 Revisionshistorik Revisionsnummer Revisionsdato Opsummering af ændringer 1.0 03.07.2014 1.1 05.11.2014 Præcisering af afsnittet Suspenderet

Læs mere

Juli Brugermanual. Til Det Fælles Medicinkort i WinPLC. Tlf

Juli Brugermanual. Til Det Fælles Medicinkort i WinPLC. Tlf Juli 2018 Brugermanual Til Det Fælles Medicinkort i WinPLC 1 Indhold Før du går i gang med FMK... 5 Digital signatur... 5 CPR-nummer på alle FMK-brugere... 5 Opret klinikkens øvrige personale... 5 Fælles

Læs mere

Anbefalede arbejdsgange med FMK

Anbefalede arbejdsgange med FMK MedCom Anbefalede arbejdsgange med FMK Anbefalinger til hvordan medarbejdere i kommuner skal anvende medicinoplysninger baseret på FMK 25-08-2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Arbejdssituationer

Læs mere

Nexus - EOJ. FSIII Metoden EOJ vejledning

Nexus - EOJ. FSIII Metoden EOJ vejledning Nexus - EOJ FSIII Metoden EOJ vejledning December 2018 Opgave 1 Opret Borger Opret borger Gå i borgervisning tryk på borgervisningen alle åbne forløb Opret borger med CPR Vælg opret borger med CPR Vælg

Læs mere

FMK Bruger dokumentation Administrativ GUI

FMK Bruger dokumentation Administrativ GUI FMK Bruger dokumentation Administrativ GUI Trifork A/S Margrethepladsen 3 DK-8000 Århus C Denmark Phone: +45 8732 8787 Fax: +45 8732 8788 www.trifork.com Versionering Version Dato Forfatter Ændring 0.0.1

Læs mere

NOVAX Lægesystem. Manglende undersøgelsessvar

NOVAX Lægesystem. Manglende undersøgelsessvar NOVAX Lægesystem Manglende undersøgelsessvar Indholdsfortegnelse Undersøgelsessvar-funktionen... 2 Fanen Manglende undersøgelsessvar... 2 Oversigten... 3 Bestilling af laboratorieprøver... 4 Udestående...

Læs mere

QUICK GUIDE. til E-handel

QUICK GUIDE. til E-handel QUICK GUIDE til E-handel QUICK GUIDE Via vores hjemmeside www.ecolab.dk får du adgang til vores E-handel. Her kan du bl.a. finde produktbeskrivelser, sikkerhedsdatablade samt se hvilke produkter, der er

Læs mere

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Undersøgelsessvar-funktionen... 2

Undersøgelsessvar-funktionen... 2 Indholdsfortegnelse Undersøgelsessvar-funktionen... 2 Fanen Manglende undersøgelsessvar... 2 Oversigten... 3 Bestilling af laboratorieprøver... 4 Udestående... 5 Gul status... 5 Grøn status... 6 Blå status...

Læs mere

ExtraNet. Sider beskyttet med kodeord i OLO

ExtraNet. Sider beskyttet med kodeord i OLO ExtraNet Sider beskyttet med kodeord i OLO Side 1 af 16 For brugeren af din hjemmeside Fra forsiden kan du indsætte en knap, som henviser til en side, som kræver en kode. Side 2 af 16 Login er nødvendigt

Læs mere

6.1.2 Tilmeld person Tilmelding af deltager til arrangement eller aktivitet når deltageren ringer eller møder personligt frem.

6.1.2 Tilmeld person Tilmelding af deltager til arrangement eller aktivitet når deltageren ringer eller møder personligt frem. 6.. Tilmeld person Tilmelding af deltager til arrangement eller aktivitet når deltageren ringer eller møder personligt frem. Man kan tage udgangspunkt i arrangementet eller personen. Tag udgangspunkt i

Læs mere

Patientlister. Tilføj / rediger eksisterende lister. VEJLEDNING Patientlister

Patientlister. Tilføj / rediger eksisterende lister. VEJLEDNING Patientlister Patientlister Tilføj / rediger eksisterende lister Patientlister benyttes til at holde styr på, hvilke patienter der f.eks. har fået lavet et implantat, skal have narkose eller på anden vis, skal figurere

Læs mere

Fælles medicinkort... 2 Oprettelse af henvisninger... 2 Adviseringer... 4 Laboratoriesvar-funktion... 4 Fritekstsøgning i notater...

Fælles medicinkort... 2 Oprettelse af henvisninger... 2 Adviseringer... 4 Laboratoriesvar-funktion... 4 Fritekstsøgning i notater... Indhold Fælles medicinkort... 2 Oprettelse af henvisninger... 2 Adviseringer... 4 Laboratoriesvar-funktion... 4 Fritekstsøgning i notater... 4 Søgning... 5 Gendannelse af paneler... 6 Kommunikation...

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Daglig brug af Jit-klient

Daglig brug af Jit-klient Daglig brug af Jit-klient Indholdsfortegnelse Opret person...3 Alternativ oprettelse...3 Søgning af personer...4 Send besked...5 Vælg besked...6 Opret mappe...6 Opret skabelon...6 Slet mapper og skabeloner...6

Læs mere

Sådan bruger du i Online II til medicinbestilling

Sådan bruger du i Online II til medicinbestilling Sådan bruger du i Online II til medicinbestilling Indledning Online II er hospitalsapoteks edb-system til onlinebestilling af medicin. Du kan fra dette system bestille medicin fra afdelingens standardsortiment.

Læs mere

FMK arbejdsgange 1 Doknr 3820/16 KFAU Maj 2017

FMK arbejdsgange 1 Doknr 3820/16 KFAU Maj 2017 FMK arbejdsgange 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 FMK arbejdsgange Varde Kommune... 3 Kommunikation og samarbejde med praktiserende læger om borgernes medicin... 3 Begreber:... 4 Opstart...

Læs mere

22. maj Best Pratice på FMK. Udgivet af FMK National Klinisk Brugergruppe Version 2.1

22. maj Best Pratice på FMK. Udgivet af FMK National Klinisk Brugergruppe Version 2.1 22. maj 2018 Best Pratice på FMK Udgivet af FMK National Klinisk Brugergruppe Version 2.1 Indhold Forord 3 Henvisning...3 Kontakt...3 Arbejdsgange i forbindelse med ordinationer... 4 Hvilke ordinationer

Læs mere

Elevplan vejledning 2013

Elevplan vejledning 2013 Elevplan vejledning 2013 Indhold Sådan logger du på:... 1 Sådan indtaster du dit mobilnummer og ændre din mailadresse:... 2 Fraværsbesked sendt fra startsiden... 3 Fraværsbesked sendt fra skemaet... 4

Læs mere

Guide til Medicinkort app en

Guide til Medicinkort app en Guide til Medicinkort app en Log på Medicinkort app en første gang Efter du har downloadet app en, vil du møde en introduktion, som du skal acceptere for at komme videre i app opsætningen. Du bliver nu

Læs mere

Nexus Mobil version 2

Nexus Mobil version 2 Nexus Mobil version 2 Personalevejledning Indhold Login og synkronisering... 2 Grundlæggende funktioner... 3 Navigationsbjælken... 3 Borgerbanner... 3 Borgersidens elementer... 4 Kørelisten... 4 Hente

Læs mere

Juli Brugermanual. Til Det Fælles Medicinkort i WinPLC. Tlf

Juli Brugermanual. Til Det Fælles Medicinkort i WinPLC. Tlf Juli 2017 Brugermanual Til Det Fælles Medicinkort i WinPLC 1 Indhold Før du går i gang med FMK... 4 Digital signatur... 4 CPR-nummer på alle FMK-brugere... 4 Opret klinikkens øvrige personale... 4 Fælles

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Snitfladebeskrivelse for Receptfornyelse og genbestilling. Version 1.4.0

Det Fælles Medicinkort. Snitfladebeskrivelse for Receptfornyelse og genbestilling. Version 1.4.0 Det Fælles Medicinkort Snitfladebeskrivelse for Receptfornyelse og genbestilling Version 1.4.0 2012-11-21 Trifork A/S Margrethepladsen 4 DK-8000 Århus C Denmark +45 8732 8787 Fax: +45 8732 8788 DK www.trifork.com

Læs mere

Tidsbestillingsgrupper... 3

Tidsbestillingsgrupper... 3 Indholdsfortegnelse Tidsbestillingsgrupper... 3 Fanen Behandler... 4 Fanen Gruppe... 5 Skift gruppe ved hjælp af genvejstaster:... 5 Skift gruppe med musen:... 6 Vedligeholdelse af grupper... 6 Behandlingskoder...

Læs mere

Anbefalede arbejdsgange med et FMK- integreret IT-system

Anbefalede arbejdsgange med et FMK- integreret IT-system MedCom Anbefalede arbejdsgange med et FMK- integreret IT-system Anbefalinger til hvordan medarbejdere på fx sociale bosteder, institutioner og misbrugsområdet kan anvende medicinoplysninger baseret på

Læs mere

Tabulex Tilsyn - Det pædagogiske tilsyn. Vejledning til tilsynsførende (Forvaltning)

Tabulex Tilsyn - Det pædagogiske tilsyn. Vejledning til tilsynsførende (Forvaltning) Tabulex Tilsyn - Det pædagogiske tilsyn Vejledning til tilsynsførende (Forvaltning) Indhold Tilsyn... 3 Om det pædagogiske tilsyn... 3 Log på og arbejdsgang... 4 Skabeloner... 5 Opret skabelon... 6 Navngiv

Læs mere