Opfølgning på nationale målsætninger for indkøb og logistik 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opfølgning på nationale målsætninger for indkøb og logistik 2015"

Transkript

1 Regionshuset Aarhus Indkøb & Medicoteknik Olof Palmes Allé 15 DK-Aarhus N Tel Fax: im@rm.dk Opfølgning på nationale målsætninger for indkøb og logistik 2015 I regi af Danske Regioner enedes man i 2010 om at opstille 8 målsætninger for indkøb og logistik områderne, som alle regioner i Danmark skal opfylde i I dette notat gives en status for, hvor langt vi er med dette i region Midt og hvad der er igangsat. Dato [skriv dato] Sagsbehandler: Sagsnr.: Side 1 Målsætning 1: I 2015 har samtlige regioner aftaledækket alle relevante vare- og tjenesteydelsesområder efter forudgående markedsanalyser og konkurrenceudsætning. 1. Hver region skaber et samlet overblik over den nuværende aftale dækningsgrad og aftaleportefølje i forhold til relevante varer og tjenesteydelser. 2. Fælles aktivitet: Regionerne udarbejder i samarbejde en Spend-analyse for alle varer og tjenesteydelser. 3. Hver region etablerer en plan for en forøgelse af aftaledækningen frem mod fuld dækning på alle relevante områder i Hver region udarbejder årligt detaljerede planer over hvilke udbud, der gennemføres. 5. Fælles aktivitet: Der gennemføres i samarbejde mellem regionerne enkle markedsanalyser til understøttelse af prioritering af aktiviteter og aftaleområder. 6. Fælles aktivitet: Der udvikles i samarbejde mellem regionerne en sammenlignelig struktur med henblik på at gennemføre koordinering og måling mellem regionerne på området. 7. Fælles aktivitet: De udarbejdede udbudsplaner samordnes systematisk mellem regionerne.

2 Man har efterfølgende besluttet ikke at gennemføre punkt 2 i fællesskab. Indkøb & Medicoteknik (I&M) har selv igangsat en Spendanalyse, der færdiggøres i efteråret Denne analyse vil danne grundlag for at skabe et samlet overblik over aftaledækningsgrad m.v. Analysen vil ligeledes være grundlag for udarbejdelse af en plan for en forøgelse af aftaledækningen og der vil på baggrund af denne en gang om året blive udarbejdet en plan for, hvilke udbud, der gennemføres i det efterfølgende år. Denne plan vil blive forelagt Lederforum for Økonomi til godkendelse. Koncernøkonomi samt I&M arbejder tæt sammen med de øvrige regioner i regi af Danske Regioner med de fælles initiativer. Side 2 Målsætning 2. I 2015 anvendes der faste procedurer for brugerinddragelse og brugeransvar i indkøbsprocessen, som indebærer en mere hensigtsmæssig tidsanvendelse og mindre spildtid end i dag. Procedurerne er drøftet med alle relevante institutionsledelser, og der følges systematisk op på brugernes tilfredshed 1. Hver region etablerer klare retningslinjer for brugerinddragelse, herunder etablering af brugergrupper samt udpegning af repræsentanter til brugergrupperne og sikrer eksplicit opbakning fra alle ledelsesniveauer til den vedtagne brugerinddragelse 2. Hver region gennemfører en forstærket indsats med henblik på at skabe en større forståelse hos brugerne for rammerne for regionens indkøb og konkurrenceudsættelse. 3. Fælles aktivitet: Der udvikles og etableres i samarbejde mellem regionernes evalueringsprincipper på udvalgte områder og i forhold til udvalgte interessegrupper for at følge systematisk op på brugernes tilfredshed med udbudsprocessen. Region Midtjylland har allerede retningslinjer for brugerinddragelse og nedsættelse af brugergrupper og vurderingen er, at brugerinddragelsen fungerer godt, men er meget ressourcekrævende, der er derfor i bl.a. regi af Lederforum for Økonomi aftalt, at I&M laver et oplæg til revision af de eksisterende retningslinjer med henblik på at effektivisere brugerinddragelsen. Målsætning 3:

3 I 2015 er der 100 pct. efterlevelse blandt brugerne på samtlige af regionernes aftaler 1. Hver region sikrer, at der er klart udmeldt politik om, at alle regionens indkøbsaftaler skal benyttes. 2. Hver region sikrer, at der gennemføres fuld elektronisk handel så de indgåede aftaler let kan benyttes, herunder at der skabes større synlighed om de indgåede aftaler. 3. Hver region sikrer synliggørelse af effekten af udbud og nye kontrakter. 4. Hver region sikrer en hurtig og effektiv implementering af indgåede kontrakter, herunder at leverandørerne i højere grad involveres i implementeringsprocessen. 5. Hver region sikrer, at der skal ske en tæt monitorering og løbende opfølgning på institutionsniveau af brugernes benyttelse af regionens aftaler. Side 3 Der arbejdes løbende gennem forandringsagenter, forskellige ledelsesfora m.v. med at få udbredt kendskabet til og brugen af de indgåede aftaler. Et af resultaterne af spend analysen vil være et overblik over i hvor høj grad aftalerne anvendes, samt i hvilket omfang regionen er aftaledækket. Spend analysen vil således kunne danne grundlag for både udarbejdelse af en plan for, hvordan regionen bliver fuldt afdækket og information om, hvor der skal sættes ind i forhold til sikre at de eksisterende aftaler anvendes. Der arbejdes løbende med, at få en stadig større andel af varekøbene ind i det elektroniske indkøbssystem (ILM). Der er i øjeblikket et arbejde i gang med i tilknytning til ILM at etablere en markedsplads, således at der via ILM bliver adgang direkte til leverandørernes varekataloger. Dette vil bevirke, at en større del af varekøbene vil blive indkøbt via ILM. De første leverandørers varekataloger forventes at være klar ca. 1. april 2012, og herefter vil man arbejde med at udvide antallet af leverandører over de næste 4 år. Der er i dag en funktionalitet i systemerne ØS-BW rapporter, hvoraf det kan ses, hvad der ikke indkøbes via ILM. Dette er ikke umiddelbart tilgængeligt for hospitalerne. Det undersøges i øjeblikket, hvordan hospitalerne bedst muligt kan få oplysninger, de enkelte afdelingers indkøb udenfor ILM en og dermed selv få et redskab til at kunne arbejde med en sikring af, at der købes mest muligt via aftalerne.

4 Der vil hvert år blive fremlagt en opgørelse for Lederforum for Økonomi, hvor det synliggøres, hvilke besparelser, der er opnået på de gennemførte aftaleindgåelser. Målsætning 4: I 2015 skal omfanget af fælles udbud på tværs af regionerne være væsentligt større. Det er et foreløbigt mål, at 35 pct. af alle varer indkøbes på fælles aftaler (inkl. medicin) 1. Fælles aktivitet: der identificeres i samarbejde mellem regionerne områder hvor det er økonomisk og procesmæssigt lønsomt at etablere fælles udbud mellem to eller flere regioner. 2. Fælles aktivitet: der opstilles i samarbejde mellem regionerne i videst muligt omfang ensartede kvalitetskrav samt krav til service. 3. Fælles aktivitet: der udvikles i samarbejde mellem regionerne redskaber til at gennemføre simple, standardiserede analyser med henblik på at identificere egnede områder til fælles udbud. Side 4 De regionale indkøbschefer arbejder med denne målsætning. Målsætning 5: I 2015 skal alle regioner have etableret en logistikstruktur, der bl.a. sigter på at optimere lagerfunktionen, forsyningsenhederne og de interne varestrømme 1. Fælles aktivitet: der gennemføres i samarbejde mellem regionerne en samlet analyse af logistik (inklusiv analyse af transportopgaver) 2. Hver region udarbejder en handlingsplan for optimering af logistikområdet, hvor alle elementer i forsyningskæden indtænkes, og hvor der tages stilling til en effektivisering af hele forsyningskæden fra leverandør til slutbruger og standardisering med henblik på at sikre forsyningssikkerhed, service og procesoptimering samt lav kapital binding og frigørelse af ressourcer. 3. Hver region tager stilling til, i hvilket omfang professionelt forsyningspersonale i højere grad skal varetage forsyningsopgaverne. 4. Hver region sikrer, at effektiv forsyning indgår i planlægning af nyt sygehusbyggeri set i et regionalt perspektiv.

5 Der er i 2011 igangsat flere store logistikprojekter på tværs af regionen. I projektet Midtlogistik vil hele varelagerdelen samt varetransport til hospitalerne blive konkurrenceudsat og i denne forbindelse forventes en effektivisering af området, således at det samlede varelager nedskrives ligesom transporten til hospitalerne optimeres. Et andet projekt er transportprojektet, hvor der ses på transport af varer og personer mellem hospitalerne. Her er flere tiltag i gang. Således er der allerede etableret shuttlebusser imellem hospitalerne i Århus, hvilket har erstattet en lang række taxakørsler. Side 5 Endvidere er der flere mindre projekter på enkelt afdelinger på hospitalerne, hvor man optimerer den interne vareforsyning på afdelingen. Der er en stigende interesse for disse projekter. I forbindelse med kvalitetsfondsprojekterne er der både i forbindelse med DNU og DNV etableret planlægningsafdelinger, der arbejder med logistikprocesserne i de nye hospitaler. I&M arbejder tæt sammen med de to afdelinger, således at der sikres en sammenhæng mellem de regionale tanker på området og de lokale valg i de to projekter. I&M deltager endvidere i ved udstrækning som rådgivere på projekterne. Målsætning 6: I 2015 skal 100 pct. af alle relevante indkøbstransaktioner i hver region ske igennem et centralt indkøbssystem, som er integreret med betalingssystemet, økonomisystemet og lagerstyringssystemet. Den fuldt udbyggede elektroniske handel vil ske ud fra fælles vedtagne internationale standarder 1. Hver region udarbejder en plan for implementering af fuld elektronisk handel. 2. Hver region sikrer understøttelse af indkøbs- og logistikprocesserne gennem tilrettelæggelse af organisationen og it-systemerne, herunder sikrer opbakning til faste retningslinjer for brug af indkøbs- og logistiksystemer. 3. Fælles aktivitet: Der arbejdes i samarbejde mellem regionerne for benyttelse af fælles klassificeringer og standarder for elektronisk handel.

6 4. Fælles aktivitet: valg af standard for elektronisk kommunikation og datatransport koordineres og overvåges i samarbejde mellem regionerne. 5. Fælles aktivitet: der arbejdes mellem regionerne for at stille end krav til alle leverandører om brug af elektronisk handel. 6. Fælles aktivitet: i samarbejde mellem regionerne skal leverandørerne aktiveres således, at de bliver klar til at håndtere e-handel fuldt ud. Koncernindkøbs- og logistikmodul ILM er allerede integreret i økonomisystemet ØS indsigt. Grunden er således lagt for fuld elektronisk handel. Nu arbejdes der som tidligere nævnt på via spendanalyse og etablering af markedsplads, at få en fortsat større andel af den samlede handel til at foregå via ILM. Side 6 Målsætning 7 I 2015 kan regionerne bl.a. gennemføre flere udbud og konkurrenceudsættelser som resultat af en reduktion i både det nationale og EU bureaukrati, som hæmmer udviklingen af området i 2010 Følgende aktiviteter er foreslået af Danske Regioner i 2010: 1. Fælles aktivitet: regionerne synliggør i samarbejde alvorlige uhensigtsmæssigheder ved det nuværende udbudsretlige regime. 2. Fælles aktivitet: regionerne udarbejder i fællesskab et katalog af forslag til, hvordan negativ bureaukrati i forbindelse med udbud kan nedsættes og der opsamles systmeatisk data på udbudsområdet omfattende eksempler på negativ bureaukrati og tidsspilde. 3. Fælles aktivitet: der udarbejdes et politisk papir om EU s udbudsregler, der skal bruges til at fremme regionernes interesser bl.a. i forbindelse med en kommende revision af EU s udbudsregler. Der arbejdes for at regulere leverandørernes adgang til aktindsigt i udbudssager. 4. Fælles aktivitet: regionerne vil i samarbejde fortsat tage kontakt til relevante samarbejdspartnere med henblik på at påvirke lovgivning og klagesystem så der skabes et system, der fremmer en smidig samhandel mellem de offentlige og dets leverandører. 5. Fælles aktivitet: regionerne vil i fællesskab arbejde aktivt for at påvirke EU-kommisionen med henblik på at skabe større klarhed og konsistens i EU s udbudsregler bla. I forhold til øvrige direktiver.

7 I&M har udarbejdet og indsendt kommentarer til uhensigtsmæssigheder på udbudsområdet samt eksempler på dette til Danske Regioner. Danske Regioner arbejder videre på med dette, bla. i forbindelse med den forestående revision af EU s udbudsregler. Målsætning 8 I 2015 vil regionerne stille ensartede basale miljømæssige og etiske krav i forbindelse med alle EU-udbud 1. Fælles aktivitet: med henblik på at det skal være lettere at handle miljørigtigt for indkøberne såvel som leverandørerne, arbejder regionerne i fællesskab for udviklingen af ensartede miljøkrav. 2. Fælles aktivitet: der skal i samarbejde mellem regionerne skabes bedre fælles værktøjer for regionernes indkøbere med henblik på at gennemføre miljørigtige indkøb. 3. Fælles aktivitet: der arbejdes i fællesskab mellem regionerne for, at Miljøstyrelsen udarbejder flere vejledninger til gavn for både den offentlige og den private sektor. Side 7 Region Midtjylland deltager i det arbejde der igangsættes indenfor dette område i Danske Regioner.

Regionerne har opstillet følgende overordnede mål for indkøb og logistik (håndtering af varer) frem mod 2015, for at realisere områdets potentiale:

Regionerne har opstillet følgende overordnede mål for indkøb og logistik (håndtering af varer) frem mod 2015, for at realisere områdets potentiale: N O T A T Regionernes mål for indkøb og logistik i 2015 11-04-2010 Sag nr. 10/413 Dokumentnr. 18141/10 Strategisk Indkøb Regionerne står stærkt inden for offentlige indkøb. Der er etableret fem centrale

Læs mere

Opfølgning på Udvidet forvaltningsrevision 2010, udbudsområdet varer og tjenesteydelser

Opfølgning på Udvidet forvaltningsrevision 2010, udbudsområdet varer og tjenesteydelser Region Midtjylland Indkøb & Medicoteknik Olof Palmes Allé 15 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 8949 8510 Fax: +45 8949 8515 mta@rm.dk www.mta.rm.dk Opfølgning på Udvidet forvaltningsrevision 2010, udbudsområdet

Læs mere

Indkøbspolitik for Aalborg Universitet

Indkøbspolitik for Aalborg Universitet Indkøbspolitik for Aalborg Universitet Formål Det overordnede formål med AAU s indkøbspolitik er at skabe rammerne for, at AAU som helhed kan købe varer tjenesteydelser i den ønskede kvalitet på de økonomiske

Læs mere

Indkøbspolitik for Aalborg Universitet

Indkøbspolitik for Aalborg Universitet Indkøbspolitik for Aalborg Universitet Formål Det overordnede formål med AAU s indkøbspolitik er at skabe rammerne for, at AAU som helhed kan købe varer tjenesteydelser i den ønskede kvalitet på de økonomiske

Læs mere

Region Midtjylland. Forslag til foreløbig indkøbspolitik. Bilag. til Regionsrådets møde den 28. marts 2007. Punkt nr. 4

Region Midtjylland. Forslag til foreløbig indkøbspolitik. Bilag. til Regionsrådets møde den 28. marts 2007. Punkt nr. 4 Region Midtjylland Forslag til foreløbig indkøbspolitik Bilag til Regionsrådets møde den 28. marts 2007 Punkt nr. 4 Regionshuset Viborg Regionsøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45

Læs mere

Målrettet indkøb der giver større økonomisk råderum til velfærd.

Målrettet indkøb der giver større økonomisk råderum til velfærd. Målrettet indkøb der giver større økonomisk råderum til velfærd. Birgitte Nellemann Indkøbschef Region Midtjylland 25. januar 2018 SKI Årsdage www.regionmidtjylland.dk Agenda / Målrettet indkøbsarbejde

Læs mere

Udkast til Region Sjællands indkøbspolitik 2011-2015

Udkast til Region Sjællands indkøbspolitik 2011-2015 Dato: 28. september 2011 Brevid: 1493520 Udkast til Region Sjællands indkøbspolitik 2011-2015 1. Indledning Indkøb er et væsentligt område, der yder vigtige bidrag til, at regionens ansatte kan løse kerneopgaverne

Læs mere

Region Midtjyllands indkøbspolitik. Region Midtjylland

Region Midtjyllands indkøbspolitik. Region Midtjylland Region Midtjyllands indkøbspolitik Region Midtjylland 1. FORORD Indkøbsområdet i Region Midtjylland er et strategisk vigtigt område, da det samlede indkøbsvolumen gør det muligt at indgå attraktive aftaler

Læs mere

FAQ: Hyppigt stillede spørgsmål på indkøbsområdet

FAQ: Hyppigt stillede spørgsmål på indkøbsområdet FAQ: Hyppigt stillede spørgsmål på indkøbsområdet Regionsrådet har besluttet, at en privat logistikpartner skal etablere og drive et fælles varelager for Region Midtjylland. Der skal vælges logistikpartner

Læs mere

Indkøbspolitik for Hillerød kommune. Gældende fra januar 2010. Side 1

Indkøbspolitik for Hillerød kommune. Gældende fra januar 2010. Side 1 Indkøbspolitik for Hillerød kommune Gældende fra januar 2010 Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Formål... 3 2. Overordnede målsætninger og indsatsområder... 3 3. Omfang og afgrænsning... 3 4. Rammebetingelser

Læs mere

Shared A/S INDKØBSPOLITIK. Fælles grundlag for indkøb

Shared A/S INDKØBSPOLITIK. Fælles grundlag for indkøb Shared A/S INDKØBSPOLITIK Fælles grundlag for indkøb INDHOLD 1 Baggrund og formål for indkøbspolitikken... 3 2 Formålet med Shared... 3 3 Shareds funktion og arbejdsopgaver... 3 4 Fælles indkøbspolitik...

Læs mere

UDBUD. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Retningslinjer for Udbud. varer og tjenesteydelser. Vedtaget af Økonomiudvalget den 1.

UDBUD. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Retningslinjer for Udbud. varer og tjenesteydelser. Vedtaget af Økonomiudvalget den 1. UDBUD i Lyngby-Taarbæk Kommune Retningslinjer for Udbud af varer og tjenesteydelser Vedtaget af Økonomiudvalget den 1. oktober 2015 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund for retningslinjerne... 2 2. Hvem er

Læs mere

FIF: Digitalisering af indkøbs- og udbudsprocesser

FIF: Digitalisering af indkøbs- og udbudsprocesser FIF: Digitalisering af indkøbs- og udbudsprocesser Indkøbsprocesser i kommunerne: Digitalisering af indkøb via e-handel har været et ønske i kommunerne igennem en årrække. Faktum er at antallet af elektroniske

Læs mere

Indkøbsstrategi 2014-2017. Herning Kommune

Indkøbsstrategi 2014-2017. Herning Kommune Indkøbsstrategi 2014-2017 Herning Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 Indsatsområder:... 3 2. Effektiv kontraktstyring... 4 2.1. E-handel (digitalisering af indkøbsprocessen)... 4 2.2. Fakturakontrol...

Læs mere

8. januar Sagsnr.: 06/862

8. januar Sagsnr.: 06/862 8. januar 2007 Indkøbspolitik Region Syddanmark Sagsnr.: 06/862 Indkøbspolitik Region Syddanmark Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle 79631000 INDKØBSPOLITIK REGION SYDDANMARK...1 1. INDLEDNING...2

Læs mere

Brugerinddragelse ved udbud - af varer og tjenesteydelser i Region Midtjylland

Brugerinddragelse ved udbud - af varer og tjenesteydelser i Region Midtjylland Brugerinddragelse ved udbud - af varer og tjenesteydelser i Region Midtjylland Brugergrupper Analyse Udbud Leverandørvalg Implementering Evaluering Maj 2014 Region Midtjylland Indkøb & Medicoteknik Brugerinddragelse

Læs mere

Brugergrupper. Involvering ved udbud og indkøb i Region Nordjylland.

Brugergrupper. Involvering ved udbud og indkøb i Region Nordjylland. Brugergrupper Involvering ved udbud og indkøb i Region Nordjylland. Koncerntankegang - stor omsætning fælles grundlag Indkøbsområdet i Region Nordjylland er et vigtigt strategisk område, og Region Nordjylland

Læs mere

Shared A/S INDKØBSPOLITIK. Fælles grundlag for indkøb

Shared A/S INDKØBSPOLITIK. Fælles grundlag for indkøb Shared A/S INDKØBSPOLITIK Fælles grundlag for indkøb INDHOLD 1 Baggrund og formål for indkøbspolitikken... 3 2 Formålet med Shared... 3 3 Medejerskab af SamAqua... 3 4 Shareds funktion og arbejdsopgaver...

Læs mere

INDKØBSPOLITIK FOR GENTOFTE KOMMUNE

INDKØBSPOLITIK FOR GENTOFTE KOMMUNE INDKØBSPOLITIK FOR GENTOFTE KOMMUNE Indhold 1. Indledning... 2 2. Gentofte Kommunes vision... 2 3. Formål, målsætninger og rækkevidde... 3 4. Organisering... 8 5. Dokumenter med tilknytning til spolitikken...

Læs mere

Indkøbspolitik i Varde Kommune

Indkøbspolitik i Varde Kommune Indkøbspolitik i Varde Kommune Indkøbspolitikken Varde Kommunes indkøbspolitik udgør de overordnede rammer for indkøb i Varde Kommune. Politikken er vedtaget af Byrådet. Indkøbspolitikken gælder for alle

Læs mere

Udbudsstrategien er gældende til valgperiodens udløb i 2013, men Regionsrådet kan til enhver tid vælge at revidere strategien

Udbudsstrategien er gældende til valgperiodens udløb i 2013, men Regionsrådet kan til enhver tid vælge at revidere strategien Udbudsstrategi for Region Sjælland 2010-2013 1. Indledning I henhold til bestemmelserne i Regionslovens 33 skal Regionsrådet udarbejde en udbudsstrategi. Formålet med udbudsstrategien er at vurdere, på

Læs mere

INDKØBSPOLITIK THISTED KOMMUNE

INDKØBSPOLITIK THISTED KOMMUNE INDKØBSPOLITIK THISTED KOMMUNE Thisted november 2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Formål... 2 Mål... 3 Omfang og afgrænsning... 3 Indkøbspolitikkens indhold... 4 Udbud... 4 Miljø... 4 Klima... 5

Læs mere

Retningslinjer for indkøb i Hillerød Kommune

Retningslinjer for indkøb i Hillerød Kommune Retningslinjer for indkøb i Hillerød Kommune Indholdsfortegnelse: 1. Retningsliniernes formål... 3 2. Organisering... 3 3. Krav til leverandører... 3 4. Brugerinvolvering... 4 5. Indkøbsprocessen... 4

Læs mere

Indkøb i Aalborg Forsyning. Udbuds- og Indkøbspolitik

Indkøb i Aalborg Forsyning. Udbuds- og Indkøbspolitik Indkøb i Aalborg Forsyning Udbuds- og Indkøbspolitik UD T S KA Indhold Forord... 3 Formål og indhold... 5 Samfundsansvar og FN s Verdensmål... 7 Effektivitet og innovation... 9 Samarbejde og kommunikation...

Læs mere

Udbuds og indkøbspolitik

Udbuds og indkøbspolitik Udbuds og indkøbspolitik Oktober 2017 2 FORORD Udbuds- og indkøbspolitikken fastlægger de overordnede rammer for udbud og indkøb af varer og tjenesteydelser i Vesthimmerlands Kommune herunder også konkurrenceudsættelse

Læs mere

Forord og formål. Den 15. september 2014. Borgmester Stén Knuth. Side 1

Forord og formål. Den 15. september 2014. Borgmester Stén Knuth. Side 1 Forord og formål Slagelse Kommunes indkøbspolitik sætter en retning hvor offentlig-privat samarbejde, bedre og billigere indkøb, og større fokus på lokal handel går op i en højere enhed. Indkøbspolitikken

Læs mere

Politik for konkurrenceudsættelse. (Indkøbs- og Udbudspolitik)

Politik for konkurrenceudsættelse. (Indkøbs- og Udbudspolitik) Politik for konkurrenceudsættelse (Indkøbs- og Udbudspolitik) Økonomisk Forvaltning April 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 2 1 POLITIKKENS DÆKNINGSOMRÅDE... 3 1.1 Hvad dækker politikken... 3 1.2 Hvem

Læs mere

Procedurer og retningslinjer for indkøb i Region Syddanmark for medarbejdere (bilag til indkøbspolitikken)

Procedurer og retningslinjer for indkøb i Region Syddanmark for medarbejdere (bilag til indkøbspolitikken) Operationelle retningslinjer til indkøbspolitikken i Region Syddanmark 31. januar 2007 Sagsnr.: 06/862 Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle 76631000 Procedurer og retningslinjer for indkøb i Region

Læs mere

INDKØBSPOLITIK FOR VIBORG KOMMUNE

INDKØBSPOLITIK FOR VIBORG KOMMUNE INDKØBSPOLITIK FOR VIBORG KOMMUNE UDKAST Afsnit Indhold Side 1 Indkøbspolitikkens grundlag 3 2 Indkøbspolitikkens formål 3 3 Overordnede mål 3 4 Indkøbspolitikkens omfang og afgrænsning 4 5 Miljøvenlig

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb

Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb Indhold 3 Formål 5 Ansvarsfordeling og samarbejdsflader 6 Interessenter 8 Mål for kommunikationen 10 Kanaler 11 Handlingsplan og evaluering Kommunikationsstrategi

Læs mere

Indkøbspolitik for Odsherred Kommune.

Indkøbspolitik for Odsherred Kommune. Projekt Indkøb Dok. Nr. 306-2010-192320 Indkøbspolitik for Odsherred Kommune. Baggrund Odsherred kommune forvalter med sine ca. 33.000 indbyggere et indkøbsbudget på over 400 mill kr. årligt. Odsherred

Læs mere

Implementeringen af den nye fælles indkøbsstrategi

Implementeringen af den nye fælles indkøbsstrategi Implementeringen af den nye fælles indkøbsstrategi - Udvalget for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde, USE Jacob Stengaard Madsen sdirektør i Midtjylland Formand for Styregruppen for regionernes indkøb

Læs mere

Til: Forretningsudvalget. FU temadrøftelse om ressourcepolitikken Fakta om og Udbud og Indkøb.

Til: Forretningsudvalget. FU temadrøftelse om ressourcepolitikken Fakta om og Udbud og Indkøb. Til: Forretningsudvalget Center for Økonomi Indkøb Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 38665000 Mail Web www.regionh.dk Journalnummer:17014805 Dato: 19. maj 2017 FU temadrøftelse om ressourcepolitikken

Læs mere

INDKØBS- OG UDBUDSSTRATEGI. Godkendt af byrådet den

INDKØBS- OG UDBUDSSTRATEGI. Godkendt af byrådet den INDKØBS- OG UDBUDSSTRATEGI Godkendt af byrådet den 5.10.2016 INDLEDNING... 1 MÅLSÆTNING... 2 RAMMER FOR INDKØB OG UDBUD... 2 MÅLSÆTNING 1: EFFEKTIVITET... 4 HVORDAN ARBEJDER VI MED MÅLSÆTNINGEN?... 4

Læs mere

Forslag til. Region Midtjyllands. endelige indkøbspolitik

Forslag til. Region Midtjyllands. endelige indkøbspolitik Forslag til Region Midtjyllands endelige indkøbspolitik - til drøftelse i RMU juni 2007 Forord Indkøbsområdet er et vigtigt strategisk område, og Region Midtjylland vil udnytte sin størrelse til at opbygge

Læs mere

Esbjerg Kommunes Indkøbsstrategi

Esbjerg Kommunes Indkøbsstrategi Esbjerg Kommunes Indkøbsstrategi 2017-2020 Forord I Esbjerg Kommune har udbud og indkøb haft stort fokus siden 2013, hvor indkøbsstrategi 2013-2014 resulterede i opnormering på området, for derved at opnå

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet Maj 2003 Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet (varer og tjenesteydelser) Overordnet politik for indkøb

Læs mere

Indkøbs- & udbudspolitik

Indkøbs- & udbudspolitik Indkøbs- & udbudspolitik Godkendt af Byrådet den 26. maj 2014 1 Forord Fredensborg Kommune er en stor virksomhed med et bruttobudget på 3,8 mia. kr. og mere end 3.000 medarbejdere, der leverer myndighedsopgaver,

Læs mere

Indkøb i Region Midtjylland

Indkøb i Region Midtjylland køb Indk i Regi dtjylland Værd at vide i om Reg Mid i køb Reg i Indk i Re egi dtjylland Mid køb Midtjyl ylland Indk Midtjylla and Indk dkøb ire Regi dtjylland Indkø øb Mid køb Midtjylla and Indk Reg Regsøkonomi

Læs mere

SYDDANSK UNIVERSITETS INDKØBSPOLITIK

SYDDANSK UNIVERSITETS INDKØBSPOLITIK SYDDANSK UNIVERSITETS INDKØBSPOLITIK Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 2. Formål... 1 3. Vision... 1 4. Målsætninger... 1 5. Omfang og begrænsning... 1 6. Udbudspligt... 1 6.1 Ansvar... 1 7. Indkøb,

Læs mere

Region Midtjylland. Region Midtjylland har 1,28 millioner indbyggere Det svarer til 23 procent af den samlede befolkning i Danmark

Region Midtjylland. Region Midtjylland har 1,28 millioner indbyggere Det svarer til 23 procent af den samlede befolkning i Danmark Indkøb & Medicoteknik i Region Midtjylland V/Afdelingschef Frank Neidhardt www.regionmidtjylland.dk Region Midtjylland Region Midtjylland har 1,28 millioner indbyggere Det svarer til 23 procent af den

Læs mere

INDKØBSSTRATEGI DISPOSITION. 1. Overordnet formål. 2. Omfang og afgrænsning.

INDKØBSSTRATEGI DISPOSITION. 1. Overordnet formål. 2. Omfang og afgrænsning. INDKØBSSTRATEGI DISPOSITION 1. Overordnet formål. 2. Omfang og afgrænsning. 3. Indkøbspolitik. 3.1. Generelt. 3.2. e-handel. 3.3. Indkøbsaftaler. 3.4. Miljø. 3.5. Leverandørpolitik. 4. Information. 5.

Læs mere

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Procesbeskrivelse for udarbejdelse af 1. generation af Den regionale udviklingsplan for Region Midtjylland Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728

Læs mere

Indkøbs- og udbudspolitik

Indkøbs- og udbudspolitik Indkøbs- og udbudspolitik 1 2 Forord Indkøbs- og udbudspolitikken fastlægger de overordnede rammer for indkøb og udbud i Randers Kommune. Politikken gælder dermed for hele Randers Kommune. Den er rettet

Læs mere

Der er mange håndtag, der skal skrues på, før vi er i mål.

Der er mange håndtag, der skal skrues på, før vi er i mål. Vi sparer penge, når vi køber ind sammen Region Midtjylland køber årligt varer og tjenesteydelser for cirka 8 milliarder kroner. Det svarer til næsten 30 % af regionens samlede økonomi, og derfor er der

Læs mere

NOTAT. Indkøbspolitik i Lejre Kommune. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk

NOTAT. Indkøbspolitik i Lejre Kommune. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Charlotte Aagreen Økonomi D 4646 4477 E Chaa@lejre.dk Indkøbspolitik i Lejre Kommune Dato: 4. november 2010 J.nr.:

Læs mere

Mål for fælleskommunal indkøbsstrategi

Mål for fælleskommunal indkøbsstrategi Mål for fælleskommunal indkøbsstrategi Den 4. februar 2008 Indledning og resumé af mål Der er disse år fokus på mulighederne for at effektivisere offentlige indkøb i både stat, regioner og kommuner. Det

Læs mere

1. Forslag nr.: 11 2. Spareforslag overskrift: Outsourcing af Transport- og Logistikopgaver 3. Dato: 05-01-2010

1. Forslag nr.: 11 2. Spareforslag overskrift: Outsourcing af Transport- og Logistikopgaver 3. Dato: 05-01-2010 1. Forslag nr.: 11 2. Spareforslag overskrift: Outsourcing af Transport- og Logistikopgaver 3. Dato: 05-01-2010 4. Beskrivelse af spareforslaget: Jævnfør Region Midtjyllands udbudsstrategi ønskes en fælles

Læs mere

Vi ønsker at bruge indkøb strategisk til at styrke kommunens økonomi og samtidig fremme bæredygtighed

Vi ønsker at bruge indkøb strategisk til at styrke kommunens økonomi og samtidig fremme bæredygtighed Sorø Kommune, den 1. maj 2011. Borgmesterens forord til indkøbspolitikken Med denne indkøbspolitik tager Sorø Kommune endnu et skridt hen imod at kunne høste alle de fordele, der ligger i at købe fælles

Læs mere

Indkøbspolitik. Udkast

Indkøbspolitik. Udkast Indkøbspolitik Udkast INDHOLD Forord Formål Omfang og afgrænsning Retningslinjer for indkøb Indkøbsaftaler Generelle principper Udbud Leverandører 3 4 Vi vil være en erhvervsvenlig kommune. Det kræver

Læs mere

Vejledning til indkøbspolitikken

Vejledning til indkøbspolitikken Vejledning til indkøbspolitikken Særligt om varer, tjenesteydelser og IT-systemer Målsætninger Der henvises til Ringkøbing-Skjern Kommunes indkøbspolitik 2016. Ringkøbing-Skjern Kommune har en målsætning

Læs mere

Tema den effektive indkøbsorganisation

Tema den effektive indkøbsorganisation Årsdage for offentlig indkøb Tema den effektive indkøbsorganisation Spor 3 indkøb i praksis 11.30-12.30 Compliance Tina Bjørnholt Udbuds- og indkøbschef, Viborg Kommune Oplæg om compliance Hvorfor er compliance

Læs mere

Indkøbspolitik for Furesø Kommune

Indkøbspolitik for Furesø Kommune Indkøbspolitik for Furesø Kommune Tilrettet efter beslutning truffet i Byrådet den 31. januar 2007 1. Formål Det overordnede formål med Furesø Kommunes indkøbspolitik er, at Furesø Kommune kan købe sine

Læs mere

INDKØBSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE

INDKØBSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE INDKØBSPOLITIK I ALLERØD KOMMUNE 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indkøbspolitikkens formål og principper 2. Indkøbspolitik og udbudsstrategi 3. Hvem er omfattet 4. Organisering af indkøb i Allerød Kommune

Læs mere

Indkøbsstrategi Ringkøbing-Skjern Kommune Indkøbsstrategien er godkendt i Byrådet den

Indkøbsstrategi Ringkøbing-Skjern Kommune Indkøbsstrategien er godkendt i Byrådet den Indkøbsstrategi Ringkøbing-Skjern Kommune 2019 Indkøbsstrategien er godkendt i Byrådet den 18.6.2019. Indhold Indledning... 3 Formål og omfang... 3 Kvalitet, bæredygtighed og pris... 3 Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Indkøbspolitik i Esbjerg Kommune

Indkøbspolitik i Esbjerg Kommune Indkøbspolitik i Esbjerg Kommune Grundlag for indkøbspolitikken Esbjerg Kommune forvalter som Danmarks 5. største kommune et indkøbsbudget med et stort økonomisk potentiale. Det er derfor nødvendigt at

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om regionernes brug af konsulenter

Rigsrevisionens notat om beretning om regionernes brug af konsulenter Rigsrevisionens notat om beretning om regionernes brug af konsulenter November 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 19/2016 om regionernes

Læs mere

PJECE Udbudskultur 2015

PJECE Udbudskultur 2015 PJECE Udbudskultur 2015 Dato: 8. oktober 2015 Pjecen er udarbejdet af Rådet for Offentlig-privat Samarbejde UDBUDSKULTUR Indhold 1 Udbudskultur En tværgående opsamling på analyser fra Rådet for Offentlig-Privat

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen

ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen Journal nr. 09/52508 26. oktober 2009 Bjarkesvej 2, 3450 Allerød (Forslag) Handlingsplan for grønne indkøb ALLERØD KOMMUNE side 2 Indhold: Baggrund Mål Målgrupper Ansvar og

Læs mere

Indkøbs- & udbudspolitik

Indkøbs- & udbudspolitik Indkøbs- & udbudspolitik Godkendt i Byrådet den 20. juni 2016 1 Forord Fredensborg Kommune er en stor virksomhed med et bruttobudget på 3,9 mia. kr. og mere end 3.000 medarbejdere, der leverer myndighedsopgaver,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om staten som indkøber. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om staten som indkøber. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om staten som indkøber Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om staten som indkøber (beretning nr. 13/05) 2. marts 2010

Læs mere

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere)

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere) N O T A T Mindre spild, mere sundhed Regionernes mål for mere sundhed for pengene frem mod 2013 Effektivisering af driften i sundhedsvæsnet har været et højt prioriteret område for regionerne, siden de

Læs mere

Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College

Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 Statens Indkøbspolitik...3 Samarbejde på tværs af Danmark...4 Lokale

Læs mere

Udkast til Udbudspolitik for. Kommunalt Udbudsfællesskab af 2012 u

Udkast til Udbudspolitik for. Kommunalt Udbudsfællesskab af 2012 u Udkast til Udbudspolitik for Kommunalt Udbudsfællesskab af 2012 u 12. december 2011 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Afgrænsning... 3 1.3 Miljø og sociale klausuler... 3 2. Overordnede mål...

Læs mere

DK-Aarhus: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2011/S 171-281336 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer

DK-Aarhus: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2011/S 171-281336 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:281336-2011:text:da:html DK-Aarhus: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2011/S 171-281336

Læs mere

Professionel vareforsyning.

Professionel vareforsyning. Professionel vareforsyning www.regionmidtjylland.dk Vi sparer penge, når vi køber ind sammen Region Midtjylland køber årligt varer og tjenesteydelser for cirka 8 milliarder kroner. Det svarer til næsten

Læs mere

Fællesudbud Sjælland Kommissorium for fællesudbud Sjælland 2015-2018

Fællesudbud Sjælland Kommissorium for fællesudbud Sjælland 2015-2018 Fællesudbud Sjælland Kommissorium for fællesudbud Sjælland 2015-2018 Kommissorium for Fællesudbud Sjælland 2015 18 Fællesudbud Sjælland (FUS) er et velfungerende udbudssamarbejde mellem 16 af de 17 kommuner

Læs mere

Udbuds- og indkøbspolitik i Allerød Kommune

Udbuds- og indkøbspolitik i Allerød Kommune Udbuds- og indkøbspolitik i Allerød Kommune Udbuds- og indkøbspolitik i Allerød Kommune Politikkens formål og principper Udbuds- og indkøbspolitikken sætter den overordnede politiske retning for Allerød

Læs mere

Nedenstående kan alle målene læses samt målopfølgningen på dem inviduelt.

Nedenstående kan alle målene læses samt målopfølgningen på dem inviduelt. Afrapportering på udbudsstrategien Regionsrådet godkendte d. 23. marts 2013 Region Midtjyllands udbudsstrategi. Udbudsstrategien omhandler udbud af driftsopgaver (udlicitering) som regionen løser eller

Læs mere

Bilag 2.2 Kompetencer, analyser og udbudsplan. Gør tanke til handling VIA University College

Bilag 2.2 Kompetencer, analyser og udbudsplan. Gør tanke til handling VIA University College Bilag 2.2 Kompetencer, analyser og udbudsplan Gør tanke til handling VIA University College Formål I dette notat findes anbefalinger til den samlede kreds af ansvarlige for indkøb på de 7 University Colleges

Læs mere

Udbudsstrategi for Region Midtjylland

Udbudsstrategi for Region Midtjylland Udbudsstrategi for Region Midtjylland Strategi for udbud af driftsopgaver i Region Midtjylland Regionsrådet 23. marts 2011 Region Midtjylland 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Driftsområder hvor

Læs mere

POLITIK FOR INDKØB OG UDBUD

POLITIK FOR INDKØB OG UDBUD POLITIK FOR INDKØB OG UDBUD FORORD 2 1 INDKØB OG UDBUD 3 2 BAGGRUND, FORMÅL OG MÅL 3 3 POLITIK, STRATEGIER OG RETNINGSLINJER 4 4 GENERELLE KRAV TIL INDKØB OG UDBUD 5 5 KRAV TIL REBILD KOMMUNES LEVERANDØRER

Læs mere

Indkøbsvejledning Afrapportering. 1. Indkøbspolitikkens formål og omfang

Indkøbsvejledning Afrapportering. 1. Indkøbspolitikkens formål og omfang Indkøbspolitik Indholdsfortegnelse 1. Indkøbspolitikkens formål & omfang. 1 2. Indkøbsstrategi 2.1. Økonomiske gevinster.. 2.2. Bæredygtige indkøb & miljøprincipper. 2 2.3. Indkøb & leverandørprincipper.

Læs mere

Bilag 2.4. Procesbeskrivelse for fælles udbud. Gør tanke til handling VIA University College

Bilag 2.4. Procesbeskrivelse for fælles udbud. Gør tanke til handling VIA University College Bilag 2.4. Procesbeskrivelse for fælles udbud Gør tanke til handling VIA University College Indholdsfortegnelse 1. Formål...3 2. Opgaven...3 3. Begreber...3 4. Udgifter til gennemførelse af fællesudbud...4

Læs mere

MINIGUIDE. Samarbejdet med projektgrupperne. Forpligtende aftaler

MINIGUIDE. Samarbejdet med projektgrupperne. Forpligtende aftaler MINIGUIDE Samarbejdet med rne Forpligtende aftaler 26082016 Miniguide om samarbejdet med r Om denne miniguide Denne miniguide skal give dig indblik i samarbejdet om de forpligtende aftaler, som kommunerne,

Læs mere

Aalborg Kommunes udbuds- og indkøbspolitik

Aalborg Kommunes udbuds- og indkøbspolitik #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Økonomikontoret Sagsnr./Dok.nr. 2017-015815 / 2017-015815-13 Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg 07-07-2017 Aalborg Kommunes

Læs mere

Fællescenter HR og Projekt rdve Sag nr. 11/6006. Vigtigt med dialog med decentrale brugere inden der indgås bindende aftaler.

Fællescenter HR og Projekt rdve Sag nr. 11/6006. Vigtigt med dialog med decentrale brugere inden der indgås bindende aftaler. NOTAT Fællescenter HR og Projekt 05.03.2012 rdve Sag nr. 11/6006 Nr. Afsender Høringssvarenes indhold Forvaltningens bemærkninger 1. Skolebestyrelsen, Suldrup Skole Bakker op om Politik for indkøb og udbud

Læs mere

Introduktion for brugergrupper ved udbud og indkøb i Region Syddanmark

Introduktion for brugergrupper ved udbud og indkøb i Region Syddanmark Introduktion for brugergrupper ved udbud og indkøb i Region Syddanmark Vælg farve www.rsyd.dk Indkøbsafdelingen Indhold Afdelingens kontaktoplysninger Forord Brugergruppens arbejde Derfor nedsætter vi

Læs mere

Indkøbspolitik Lolland Kommune

Indkøbspolitik Lolland Kommune Indkøbspolitik 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Anvendelsesområde... 3 1.3. Målsætning... 3 2. Indkøbsaftaler og udbud... 3 2.1. Inddragelse af organisationen i udbudsforretninger...

Læs mere

Indkøbspolitik Dragør Kommune. (revideret den 3. juni 2016)

Indkøbspolitik Dragør Kommune. (revideret den 3. juni 2016) Indkøbspolitik Dragør Kommune (revideret den 3. juni 2016) Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Omfang og afgrænsning... 3 3. Indhold og prioriteter... 4 4. Indkøbsaftaler... 5 4.1 Udbud af indkøbsaftaler...

Læs mere

NORDDJURS KOMMUNES INDKØBSPOLITIK.

NORDDJURS KOMMUNES INDKØBSPOLITIK. NORDDJURS KOMMUNES INDKØBSPOLITIK www.norddjurs.dk/erhverv/udbud-og-indkoeb/indkoeb/indkoebspolitik Denne politik sammenfatter de grundlæggende elementer for indkøb i Norddjurs Kommune. Norddjurs Kommune

Læs mere

Greve Kommune. Ansvar og arbejdsdeling ved indkøb af varer og tjenesteydelser

Greve Kommune. Ansvar og arbejdsdeling ved indkøb af varer og tjenesteydelser Greve Kommune Ansvar og arbejdsdeling ved indkøb af varer og tjenesteydelser Opgaver og funktioner Opgaver Eventuel udlicitering af tjenesteydelser. (>1,438 mill. ekskl. moms i kontraktperioden = EU-udbud)

Læs mere

Regionernes fælles strategi for indkøb frem mod 2020

Regionernes fælles strategi for indkøb frem mod 2020 Regionernes fælles strategi for indkøb frem mod 2020 Regionernes fælles strategi for indkøb frem mod 2020 Danske Regioner 2013 Tryk: Danske Regioner Layout: UHI ISBN tryk 978-87-7723-869-7 ISBN elektr

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens brug af konsulenter. November 2013

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens brug af konsulenter. November 2013 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens brug af konsulenter November 2013 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse

Læs mere

Rubrik forregion Midtjyllands. kompetenceudviklingspolitik

Rubrik forregion Midtjyllands. kompetenceudviklingspolitik Rubrik forregion Midtjyllands kompetenceudviklingspolitik Forord Region Midtjyllands mission er at bidrage til velfærd ved at fremme borgernes mulighed for sundhed, trivsel og velstand. Vi vil stræbe efter

Læs mere

Analyser af psykiatrien

Analyser af psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Analyser af psykiatrien I henhold til konstitueringsaftalen for regionsrådet i Region Midtjylland for

Læs mere

Notat om revisionsberetning nr. 35 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2015

Notat om revisionsberetning nr. 35 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2015 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Notat om revisionsberetning nr. 35 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2015 8800 Vibrog Tel. +45 87285000 koncernoekonomi@stab.rm.dk

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. november 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 89 40 22 67 Jour. nr.: 83.15.05.G00.00001.03

Læs mere

Indkøbsarbejdet i Hjørring Kommune

Indkøbsarbejdet i Hjørring Kommune Indkøbsarbejdet i Hjørring Kommune Indkøbsarbejdet i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes Indkøbspolitik er vedtaget i byrådet den 25. marts 2008. Indkøbspolitikken skal sikre, at vi i Hjørring Kommune opnår

Læs mere

Aalborg Kommunes udbuds- og indkøbspolitik

Aalborg Kommunes udbuds- og indkøbspolitik #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel 14-05-2018 Aalborg Kommunes udbuds- og indkøbspolitik AK Indkøb Borgmesterens Forvaltning Rantzausgade 4 9000 Aalborg Indholdsfortegnelse 0.

Læs mere

INDKØBSPOLITIK FOR HERNING KOMMUNE

INDKØBSPOLITIK FOR HERNING KOMMUNE INDKØBSPOLITIK FOR HERNING KOMMUNE 2 Indholdsfortegnelse Hvad er omfattet... 3 Hvem er omfattet... 3 Forretningsmæssige kriterier... 3 Obligatoriske aftaler... 4 Digitalisering via Indkøbsportalen... 5

Læs mere

Regionernes fælles strategi for indkøb frem mod 2020

Regionernes fælles strategi for indkøb frem mod 2020 Regionernes fælles strategi for indkøb frem mod 2020 1 Regionernes fælles strategi for indkøb frem mod 2020 Regionerne er i front med udvikling og effektivisering af det offentlige indkøbsområde. Indkøb

Læs mere

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder.

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplan for KomUdbud 2016-2019 I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplanen skal opfattes som en ramme, der beskriver, hvordan visionen for KomUdbud

Læs mere

Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser

Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser Initialer: peh Sag: 306-2010-23455 Dok.: 306-2010-289257 Oprettet: 14. december 2010 Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser Baggrund Odsherred Kommunes overordnede udbudsstrategi sætter fokus på, hvordan

Læs mere

Status på forløbsprogrammer 2014

Status på forløbsprogrammer 2014 Dato 19-12-2014 Sagsnr. 4-1611-8/14 kiha fobs@sst.dk Status på forløbsprogrammer 2014 Introduktion I dette notat beskrives den aktuelle status på udarbejdelsen og implementeringen af forløbsprogrammer

Læs mere

Indkøbs- og udbudspolitik for Aabenraa Kommune

Indkøbs- og udbudspolitik for Aabenraa Kommune Indkøbs- og udbudspolitik for Aabenraa Kommune Godkendt 30. marts 2016 Indholdsfortegnelse 1. Formål...3 2. Hvad og hvem er omfattet...3 3. Udbud af varer og tjenesteydelser...3 4. Udbud af bygge- og anlægsopgaver...4

Læs mere

indkøbs politik med underliggende procedurer Ansvar Netværk Nytænkning Ambition Minervavej 1. 3700 Rønne. T: 5695 9700. campusbornholm.

indkøbs politik med underliggende procedurer Ansvar Netværk Nytænkning Ambition Minervavej 1. 3700 Rønne. T: 5695 9700. campusbornholm. indkøbs politik med underliggende procedurer Ansvar Netværk Nytænkning Ambition Minervavej 1. 3700 Rønne. T: 5695 9700. campusbornholm.dk Indholdsfortegnelse Indledning Side 3 Formål Side 3 Organisering

Læs mere

Politisk budgetvejledning for budget 2020

Politisk budgetvejledning for budget 2020 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Politisk budgetvejledning for budget 2020 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område Dato november 2011 i Region Midtjylland Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan arbejde

Læs mere

BygningsServiceFællesskabet (Bygsfs)

BygningsServiceFællesskabet (Bygsfs) BygningsServiceFællesskabet (Bygsfs) 1. Administrativt fællesskab 2. Hvor er vi nu 3. Hvor vil vi hen 4. Muligheder, visualisering 5. Hvilken værdi har det for partnerne 6. Opgavefordeling Bygsfs - partnere

Læs mere