POSTEN EFTERVISNING AF SKYGGER FRA TÅRNBYGNINGER TIL LOKALPLAN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "POSTEN EFTERVISNING AF SKYGGER FRA TÅRNBYGNINGER TIL LOKALPLAN"

Transkript

1 5 oktober 2017 NOTAT POSTEN EFTERVISNING AF SKYGGER FRA TÅRNBYGNINGER TIL LOKALPLAN INDLEDNING Nærværende notat er udarbejdet i henhold til aftale med KK TMF for eftervisning og præcisering af merskygge genereret af Postens tårnbygningerne ved sommersolhverv den 21. juni samt den 21. juli og den 21. august i tidsrummet fra lige før skyggerne fra tårnene rammer Islands Brygge til solnedgang. EFTERVISNING AF TÅRNSKYGGER Nedenfor er indsat skyggediagrammer for eftervisning og præcisering af de specifikke mer-skygger i forhold til skyggedannelse fra eksisterende bebyggelse, som Postens tårnbygninger generer på Islands Brygge på sommeraftener ved sommersolhverv den 21. juni (Fig. 1-5), den 21. juli (Fig. 6-10) og den 21. august (Fig ). Diagrammerne tydeliggør de af tårnbygningerne genererede skygger ved farvelægning af deres specifikke skyggedannelse fratrukket skyggedannelser fra eksisterende bebyggelse på Kalvebod Brygge, herunder SEB, Ingeniørernes hus, Hotel Marriott, Nykredit m.fl. PILESTRÆDE 10, 3 SAL / 1112 KØBENHAVN K / TLF / CVR / BANK

2 2 af 15 Skyggeeftervisning den 21. juni. Ved sommersolhverv den 21. juni rammer skyggen fra det højeste tårn på Posten Islands Brygge midt for Medborgerhuset kl. 20:10, og har kl. 20:40 bevæget sig helt forbi arealet foran Medborgerhuset, hvorefter solen hurtigt går ned bag ved Københavns generelle kiphøjde, for helt at forsvinde ved solnedgang kl. 21:58. Tårnenes slankhed er medvirkende til, at de skygger de kaster, er tilsvarende smalle og flygtige, hvilket vil betyde, at en person, der sidder udendørs foran Medborgerhuset (i den sydlige ende af bygningen) højest vil opleve at sidde i skygge fra tårnene i et interval på 5 min, inden skyggen har bevæget sig videre. Det kan påpeges, at skyggedannelsen fra Hotel Marriott kl. 20:40 har lagt den nordlige del af forarealet til Medborgerhuset i blivende skygge resten af aftenen ved sommersolhverv den 20. juni. Fig. 1: Skygger fra tårnene på Posten har endnu ikke ramt kajen på Islands Brygge.

3 3 af 15 Fig. 2: Skyggen fra det højeste tårn på Posten rammer Islands Brygge midt for Medborgerhuset. Fig. 3: Skyggerne af de 2 højeste tårne på Posten har passeret udearealet foran Medborgerhuset. Blivende skygge fra Hotel Marriott har på nuværende tidspunkt lagt en stor del af Islands Brygge i skygge.

4 4 af 15 Fig. 4: Alle skygger fra bebyggelse på Kalvebod Brygge er blevet lange og påvirker Islands Brygge grundet solens aftagende højde. Fig. 5: Solen er gået ned bag horisonten.

5 5 af 15 Skyggeeftervisning den 21. juli. Grundet det senere tidspunkt på året har solen den 21. juli rykket sig, og står lavere på himmelen, hvilket betyder at skyggen fra det højest tårn på Posten, ligesom skyggerne fra eksisterende bebyggelse på Kalvebod Brygge, kl. 20:00 går i land på Islands Brygge 10 minutter tidligere, i forhold til skyggerne ved sommersolhverv den 21. juni. Skyggen fra Posten s højeste tårn rammer Islands Brygge lige nord for arealet foran Medborgerhuset kl. 20:00, og kl. 20:30 har den slanke tårnskygge bevæget sig til midt for Medborgerhuset, hvorefter de af tårnbygningerne genererede skygger bliver sammenfaldende med skyggedannelser fra eksisterende bebyggelse på Kalvebod Brygge, der frem mod kl. 20:50 og solnedgang kl. 21:35 lægger størstedelen af Islands Brygge i skygge. Fig. 6: Skygger fra tårnene på Posten har endnu ikke ramt kajen på Islands Brygge.

6 6 af 15 Fig. 7: Skyggen fra det højeste tårn på Posten rammer Islands Brygge lige nord for Medborgerhuset. Fig. 8: Det højeste tårn på Posten kaster skygge på udearealet foran Medborger- -huset. Skygger fra de øvrige tårne er sammenfaldende med eksis. skygger.

7 7 af 15 Fig. 9: Størstedelen af Islands Brygge henligger i skygge fra eksis. bebyggelse. Fig. 10: Solen er gået ned bag horisonten.

8 8 af 15 Skyggeeftervisning den 21. august. Den 21. august har solen rykket sig på himmelen, således at den slanke skygge af toppen på det højeste tårn på Posten rammer Islands Brygge kl. 19:10, en time tidligere og en del nordligere end ved sommersolhverv den 21. juni. Resterende skygge af det højeste tårn samt øvrige tårnbygninger er i forhold til miljøet på Islands Brygge sammenfaldende med skyggedannelse fra eksisterende bebyggelse på Kalvebod Brygge - Hotel Marriott hvilket gør sig gældende resten af aftenen frem mod solnedgang kl. 20:31. Fig. 11: Skygger fra tårnene på Posten har endnu ikke ramt kajen på Islands Brygge.

9 9 af 15 Fig. 12: Skyggen fra det højeste tårn på Posten rammer Islands Brygge. Fig. 13: Skyggerne fra tårnene på Posten er stort set sammenfaldende med eksis. skygger.

10 10 af 15 Fig. 14: Islands Brygge henligger i generel skygge fra eksis. bebyggelse Fig. 15: Solen er gået ned bag horisonten..

11 11 af 15 Præcisering og sammenligning af Postens og eksisterende skygger på Islands Brygge. Nedenstående skema Fig. 16 samt Fig redegør og sammenligner tidspunkt for hvornår skygge fra Posten s højeste tårn og eksisterende skygge fra Hotel Marriott rammer kajkanten på Islands Brygge den 21. juni, den 21. juli og den 21. august. Fig. 16. Skema for præcisering og sammenligning af skygge fra Posten s højeste tårn og Hotel Marriott.

12 12 af 15

13 13 af 15

14 14 af 15

15 15 af 15 KONKLUSION Udviklingen af helhedsplanens kompositoriske udformning er sket i dialog med den omkringliggende by, og ud fra ønsket om at skabe et nyt og åbent bykvarter for alle, der med sin placering og udformning sikrer positiv og berigende sammenhæng med den eksisterende by. De cirkulære tårnbygningerne i det kommende bykvarter på Postgrunden er udformet som slanke fritstående bygninger i varierende højder, som på en selvfølgelig måde, i det nære og på afstand, blender ind i den københavnske kontekst, og sikrer en naturlig sammenfletning med den eksisterende by. Tårnenes slankhed medvirker til, at deres skygger bliver tilsvarende smalle, flygtige og vil flytte sig hurtigt på Islands Brygge. Ved sommersolhverv den 21. juni rammer skyggen fra det højeste tårn på Posten Islands Brygge midt for Medborgerhuset kl. 20:10, og bevæger sig mod syd, således at den kl. 20:40 har bevæget sig helt forbi arealet foran Medborgerhuset. Efter kl. 21:00 er solens højde så aftagende, at det frem mod solnedgang kl. 21:58 ikke længere giver mening at tale om skyggescenarier. Eftervisning af skyggedannelse fra tårnbygningerne på Posten den 21. juli og den 21. august viser, at grundet solens bane og placering på himmelen rammer skyggen fra det højest tårn på Posten, ligesom skyggerne fra eksisterende bebyggelse på Kalvebod Brygge, Islands Brygge tidligere og nordligere end ved sommersolhverv den 21. juni. For begge datoer gælder, at skyggerne bliver længere og større i forhold til ved sommersolhverv den 21. juni, og skyggerne fra tårnene på Posten smelter sammen med de skygger, der i forvejen kastes på Islands Brygge fra eksisterende bebyggelse på Kalvebod Brygge, hvorfor det i dag eksisterende skyggescenarie på Islands Brygge fortsat vil være det dominerende og ikke ændres væsentligt ved realisering af det kommende bykvarter Postgrunden. Med nærværende notat og ovenstående diagrammer for mer-skygger fra tårnbygningerne på Postgrunden menes det dokumenteret, at Posten s skyggevirkning på Islands Brygge i vidt omfang vil være sammenfaldende med skyggedannelserne fra eksisterende bebyggelse på Kalvebod Brygge - særligt den 21. juli og den 21. august - hvorfor tårnbygningernes påvirkning af miljøet på Islands Brygge vurderes at blive yderst begrænset i et beskedent tidsrum på de efterviste sommeraftener. Metode og resultater for eftervisning af skyggedannelser på Islands Brygge beskrevet i nærværende notat er valideret af seniorforsker v/sbi, Kjeld Johnsen. L&T / 5. oktober 2017

Som opfølgning på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. april 2017 blev forvaltningen bedt om at verificere rigtigheden af det viste skyggediagram.

Som opfølgning på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. april 2017 blev forvaltningen bedt om at verificere rigtigheden af det viste skyggediagram. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning NOTAT 24-04-2017 Notat vedr. skyggediagrammer lokalplanforslag vedr. Postgrunden Som opfølgning på Teknik- og Miljøudvalgets møde

Læs mere

1. En placering af bygningerne på Postgrunden, så Islands Brygge ikke bliver skyggepåvirket.

1. En placering af bygningerne på Postgrunden, så Islands Brygge ikke bliver skyggepåvirket. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Borgerrepræsentationen Notat vedrørende skyggers påvirkning af Islands Brygge lokalplanforslag vedrørende Postgrunden Som opfølgning

Læs mere

POSTEN EFTERVISNING AF SCENARIER FOR TÅRNHØJDER TIL LOKALPLAN SCENARIER FOR ÆNDREDE TÅRNHØJDER

POSTEN EFTERVISNING AF SCENARIER FOR TÅRNHØJDER TIL LOKALPLAN SCENARIER FOR ÆNDREDE TÅRNHØJDER 13 september 2017 NOTAT POSTEN EFTERVISNING AF SCENARIER FOR TÅRNHØJDER TIL LOKALPLAN INDLEDNING Nærværende notat er en præcisering og supplerende illustrering af scenarie 1 - Omplacering af Posten s 2

Læs mere

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 19 henvendelser, jf. bilag 2 Henvendelser modtaget i

Læs mere

Sol og skyggeforhold i forbindelse med projektet for Høje Taastrup C:

Sol og skyggeforhold i forbindelse med projektet for Høje Taastrup C: Dato: 18.04.2018, Sted: Høje Taastrup C NOTAT - SKYGGESTUDIE Sol og skyggeforhold i forbindelse med projektet for Høje Taastrup C: Det er forventeligt at sol, skygge og udsigtsforhold forhold løbende ændrer

Læs mere

From:Mogens Gundersen To:Post til KIB Subject:Partshøring vedrørende Borupgårdscentret, Snekkersten

From:Mogens Gundersen To:Post til KIB Subject:Partshøring vedrørende Borupgårdscentret, Snekkersten From:Mogens Gundersen Subject:Partshøring vedrørende Borupgårdscentret, Snekkersten Som en af de nærmeste naboer til det eksisterende samt kommende Borupgårdscenter som lyder godt. Men det bliver alt for

Læs mere

21. september Sagsnr Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering. Dokumentnr

21. september Sagsnr Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 5 21. september 2017 Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering som indgår i VVM og Miljøvurdering af nyt kvarter på Postgrunden

Læs mere

Indsigelse fra Grundejerforeningen Bækkelundsvej Øst mod lokalplan 1031

Indsigelse fra Grundejerforeningen Bækkelundsvej Øst mod lokalplan 1031 Indsigelse fra Grundejerforeningen Bækkelundsvej Øst mod lokalplan 1031 Indhold Samlet konklusion for Bækkelundsvej Øst angående skyggegener... 2 Beskrivelse af skyggegener i delområderne 1 og 2... 2 Lokalplanens

Læs mere

Indsigelse til lokalplanforslag for Bellahøjen! Bellahøj, d. 9. november 2014

Indsigelse til lokalplanforslag for Bellahøjen! Bellahøj, d. 9. november 2014 Indsigelse til lokalplanforslag for Bellahøjen! Bellahøj, d. 9. november 2014 Vi, beboerne i Bellahøjkvarteret, kræver, at Københavns Kommune sikrer en velfungerende og attraktiv boligbebyggelse på vandværksgrunden,

Læs mere

SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER SYD FOR ARDAGH

SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER SYD FOR ARDAGH SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER SYD FOR ARDAGH 23.05.2019 OVERSIGTSKORT SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER 4-6 ETAGER PROJEKTET Baggrund: CALUM A/S ønsker mulighed for at opføre boliger, kontor og liberalt

Læs mere

Uddybende vurdering af den visuelle påvirkning af oplevelsen af Velling Kirke som kulturelement ved opstilling af vindmøller i Velling Mærsk

Uddybende vurdering af den visuelle påvirkning af oplevelsen af Velling Kirke som kulturelement ved opstilling af vindmøller i Velling Mærsk Uddybende vurdering af den visuelle påvirkning af oplevelsen af Velling Kirke som kulturelement ved opstilling af vindmøller i Velling Mærsk December 2014 Indledning Dette notat er en uddybning af afsnit

Læs mere

AB Lindstrand 08/2013 EVALUERING AF DAGSLYS I BOLIGER IFM. OPSÆTNING AF ALTANER

AB Lindstrand 08/2013 EVALUERING AF DAGSLYS I BOLIGER IFM. OPSÆTNING AF ALTANER AB Lindstrand 08/2013 EVALUERING AF DAGSLYS I BOLIGER IFM. OPSÆTNING AF ALTANER 35 43 10 10 PETER JAHN & PARTNERE A/S pjp@pjp.dk HJALMAR BRANTINGS PLADS 6 www.pjp.dk 2100 KØBENHAVN Ø Formål og læsevejledning

Læs mere

Indstilling. Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2009 Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Indsigelse imod lokalplan nr. 11.C31.2

Indsigelse imod lokalplan nr. 11.C31.2 Indsigelse imod lokalplan nr. 11.C31.2 Jf. fremsendte annoncering d. 30. august 2018 omkring lokalplan 11.C31.2, fremsender jeg hermed min indsigelse imod lokalplanen. Grundet den nye maksimale bebyggelsesprocent

Læs mere

NOTAT. Københavns Kommune. Parkeringshuset i Helsinkigade i Århusgadekvarteret

NOTAT. Københavns Kommune. Parkeringshuset i Helsinkigade i Århusgadekvarteret NOTAT Til: Fra: Emne: Københavns Kommune By & Havn Parkeringshuset i Helsinkigade i Århusgadekvarteret Baggrund Teknik- og Miljøudvalget drøftede den 16. marts 2015 dispensationsanmodningen fra By og Havn

Læs mere

Ark 01 af 01. Emne: SVAR PÅ INDSIGELSER FRA NABOHØRING OM TILBYGNING TIL SVS ESBJERG. Eksempel: Kl. 0730

Ark 01 af 01. Emne: SVAR PÅ INDSIGELSER FRA NABOHØRING OM TILBYGNING TIL SVS ESBJERG. Eksempel: Kl. 0730 Ark 01 af 01 Emne: SVAR PÅ INDSIGELSER FRA NABOHØRING OM TILBYGNING TIL SVS ESBJERG BAGGRUND I forlængelse af nabohøringen, der har været gennemført af Esbjerg Kommune, er hermed svar på indsigelserne.

Læs mere

Lergravsvej. Bilag 2. Forslag til lokalplan i supplerende høring. Supplerende høring fra den 7. marts til den 24. marts 2014

Lergravsvej. Bilag 2. Forslag til lokalplan i supplerende høring. Supplerende høring fra den 7. marts til den 24. marts 2014 Forslag til lokalplan i supplerende høring Bilag 2 I denne pjece kan du læse om ændring af det projekt, der ligger til grund for det tidligere offentliggjorte lokalplanforslag, og om dine muligheder for

Læs mere

Forslag til tillæg 28 og lokalplan , Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens.

Forslag til tillæg 28 og lokalplan , Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens. Plan og By Sagsbehandler: Sanne Wenzel Jespersen Sagsnr. 01.02.05-P16-16-15 Dato:23.5.2016 Notat om høringssvar Forslag til tillæg 28 og lokalplan 2015-24, Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens. Ved

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger og kontorer, Sankelmarksgade-Bleggårdsgangen, Aalborg Midtby (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger og kontorer, Sankelmarksgade-Bleggårdsgangen, Aalborg Midtby (2. Punkt 4. Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.033 og Lokalplan 1-1-123 Boliger og kontorer, Sankelmarksgade-Bleggårdsgangen, Aalborg Midtby (2. forelæggelse) 2014-38628 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Hvis et byggeønske ikke kræver lokalplan, kan der umiddelbart ske en byggesagsbehandling med efterfølgende byggetilladelse.

Hvis et byggeønske ikke kræver lokalplan, kan der umiddelbart ske en byggesagsbehandling med efterfølgende byggetilladelse. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning NOTAT 12-03-2014 Bilag 8 Til Teknik- og Miljøudvalget Lokalplan- og byggesagsprocessen Sagsnr. 2014-0229918 Dokumentnr. 2014-0229918-4

Læs mere

Notat: Indsigelser til lokalplanforslag nr To parcelhuse på Elmevej Teknik- og Planudvalget den 8. november 2016

Notat: Indsigelser til lokalplanforslag nr To parcelhuse på Elmevej Teknik- og Planudvalget den 8. november 2016 Notat: Indsigelser til lokalplanforslag nr. 1-139 To parcelhuse Teknik- og Planudvalget den 8. november 2016 Indsigelser 1. fra Grundejerforeningen Parkvej Indsiger Indsigelser Forvaltningens bemærkninger

Læs mere

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises

Læs mere

Forslag til Lokalplan L01 Skydebaneanlæg ved Ansager

Forslag til Lokalplan L01 Skydebaneanlæg ved Ansager Forslag til Lokalplan 03.10.L01 Skydebaneanlæg ved Ansager Resume af indsigelser indkommet i forbindelse med offentlig høring af ovennævnte lokalplanforslag, suppleret med forvaltningens oplæg til byrådets

Læs mere

1. Skyggepåvirkningen især i vintermånederne

1. Skyggepåvirkningen især i vintermånederne 21-05-2016/Birthe F Rasmussen, Bækkelundsvej 43B, 8240 Risskov, medlem af bestyrelsen for Bækkelundsvej Øst. I forlængelse af tidligere indsendt høringssvar fra Bækkelundsvej 43B understreges her, at der

Læs mere

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KAB Vester Voldgade 17 1552 København V 03-03-2015 Sagsnr. 2015-0044911 Dokumentnr. 2015-0044911-7 22496298 Naboorientering vedrørende Islands

Læs mere

Bygherre/ejer af ejendommen: Zeshan Ali Ansøger: DPO Holding Aps

Bygherre/ejer af ejendommen: Zeshan Ali Ansøger: DPO Holding Aps GLADSAXE KOMMUNE Rådhus Allé 7 2860 Søborg Byggesags afdelingen Sag: Skovtoften 17 Sagsnr: 1415 Fase: Ansøgning om byggetilladelse Dato: 30-11-2014 Princip ansøgning Hermed ansøges venligst om principiel

Læs mere

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21.

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for NOTAT Bilag 3 Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. 06-12-2010 Sagsnr. 2010-25364

Læs mere

DSB Telegade Taastrup 15. januar 2016

DSB Telegade Taastrup 15. januar 2016 Byggesagsafdelingen Gladsaxe Kommune Rådhus Alle 7, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 05. E-mail: byggesag@gladsaxe.dk DSB Telegade 2 2630 Taastrup 15. januar 2016 Naboorientering Matr.nr. : 15 f Buddinge

Læs mere

Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen Valdemarsgade 11, 8000 Aarhus C.

Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen Valdemarsgade 11, 8000 Aarhus C. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. april 2015 Etagebyggeri i Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen, 8000 Aarhus C.

Læs mere

Lydia Nørrelykke og Niels Pram Gad, Gl. Flensborgvej. Kurt Wind, Gammel Flensborgvej , 6200 Aabenraa. Christian Henriksen, Gl.

Lydia Nørrelykke og Niels Pram Gad, Gl. Flensborgvej. Kurt Wind, Gammel Flensborgvej , 6200 Aabenraa. Christian Henriksen, Gl. KME Plan og Gis Dato: 20. januar 2017 Sagsnr.: 15/23404 Sagsbehandler: Kasper Espersen Direkte tlf.: 7376 6264 E-mail: kesp@aabenraa.dk Notat Bemærkninger til foroffentlighed, Kommuneplantillæg nr. 6.

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Postbox 447 1505 København V email: bydesign@tmf.kk.dk

Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Postbox 447 1505 København V email: bydesign@tmf.kk.dk Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Postbox 447 1505 København V email: bydesign@tmf.kk.dk Andelsboligforeningen, Jagtvej 167 / Teglværksgade 2-12 gør hermed fortsat indsigelse og kommer

Læs mere

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej side 0 forside Arkitektur og bygningsbeskrivelse Byggeriet fremstår som en række bygninger, der tilsammen danner en vinkelbygning på hjørnet af Provstevej

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er ansøgt om tilladelse til ombygning og udvidelse af

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 4. Aalborg Midtby, Kjellerupsgade 12 og 14 "Symfonien", Boliger og erhverv. Kommuneplantillæg 1.022, Lokalplan 1-1-115 og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse). 2012-43473. By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej.

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde BB1.3 Vedtaget af byrådet den 25. marts 2015 Rammeområde

Læs mere

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Plan og Miljø Byplanlægger: Christian Jacob Brammann Sagsnr.: 17/30181 Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 Dato: 20-03-2018/cjb I

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 25. juni 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Purhusvej 4, Ørrild, 8990 Fårup.

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 25. juni 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Purhusvej 4, Ørrild, 8990 Fårup. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen Purhusvej 4, Ørrild, 8990 Fårup som følge af opstilling af vindmøller ved Trikelshøj i henhold til lokalplan nr. 573 for Randers Kommune sagsnr.

Læs mere

*! + '"!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! ".&/!! /& &.&!!&! &" 1"! /!& 1"&! /& /

*! + '!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! .&/!! /& &.&!!&! & 1! /!& 1&! /& / !" #!"#! # $%&! '!$&(! ) &&!!!! #" *! + '"!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! ".&/!! /& &.&!!&! &" 1"! /!& 1"&! /& /!-1"! &&/ "!1"!!!. 0!!!& 1"&0 &!222%!&!&/!&!/& )!&/!!!.& && &!.&& & 56 78 222 9 $!% 4."'& /!6 6

Læs mere

15. Opfølgning på startredegørelse af den 2. maj 2016 til forslag til lokalplan "Postgrunden", Vesterbro ( )

15. Opfølgning på startredegørelse af den 2. maj 2016 til forslag til lokalplan Postgrunden, Vesterbro ( ) Bilag 6 15. Opfølgning på startredegørelse af den 2. maj 2016 til forslag til lokalplan "Postgrunden", Vesterbro (2016-0250847) Bilag Bilag 1 Videreudvikling af projektet efter TMU-mødet den 2. maj 2016

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 5 til Helhedsplan17

Kommuneplantillæg nr. 5 til Helhedsplan17 Kommuneplantillæg nr. 5 til Helhedsplan17 Foroffentlighed Jammerbugt Kommune har modtaget en ansøgning om at bygge et udsigtstårn centralt i Blokhus. Dette vil kræve en ændring i den gældende kommuneplan

Læs mere

Udkast til sammenfattende redegørelse ved endelig vedtagelse af

Udkast til sammenfattende redegørelse ved endelig vedtagelse af BY, ERHVERV OG KULTUR Udkast til sammenfattende redegørelse ved endelig vedtagelse af kommuneplantillæg nr. 42 og lokalplan 14.B12.1 for et boligområde ved Grøndahlsvej i Herning Ved den endelige vedtagelse

Læs mere

Side 1: Den første side illustrerer det ansøgte byggeprojekts skyggepåvirkninger kl. 12 henholdsvis den 23. marts og den 23. juni.

Side 1: Den første side illustrerer det ansøgte byggeprojekts skyggepåvirkninger kl. 12 henholdsvis den 23. marts og den 23. juni. Skyggediagrammer Læsevejledning De af ansøger indsendte skyggediagrammer, som rekvireret i uge består af 6 r, 1 6, som hver er illustreret med to billeder på hver. Side 3 og 4 er endvidere illustreret

Læs mere

POSTEN LUNDGAARD & TRANBERG ARKITEKTER A/S GEHL ARCHITECTS BORGERM 0 1DE FEBRUAR 2016 DANICA EJENDOMME BLACKROCK NORDKRANEN

POSTEN LUNDGAARD & TRANBERG ARKITEKTER A/S GEHL ARCHITECTS BORGERM 0 1DE FEBRUAR 2016 DANICA EJENDOMME BLACKROCK NORDKRANEN POSTEN LUNDGAARD & TRANBERG ARKITEKTER A/S BORGERM 0 1DE FEBRUAR 2016 DANICA EJENDOMME BLACKROCK NORDKRANEN KARREBY I TEGL PAVILLONER. KALVEBOD BRYGGE INDUSTRI POSTEN BANETERR 0 4NET 1 3K 0 1BENHAVNS SKYLINE

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

DEBATHÆFTE. Ny planlægning for etageboliger ved Niels Brocks Gade 1 i Randers by. Fordebat i 4 uger fra 20. marts 2019 til 17.

DEBATHÆFTE. Ny planlægning for etageboliger ved Niels Brocks Gade 1 i Randers by. Fordebat i 4 uger fra 20. marts 2019 til 17. Fordebat i 4 uger fra 20. marts 2019 til 17. april 2019 Havndal Dalbyover Udbyhøj Gassum Råby Gjerlev Øster Tørslev DEBATHÆFTE Ny planlægning for etageboliger ved Niels Brocks Gade 1 i Randers by Asferg

Læs mere

6. Startredegørelse for forslag til lokalplan "Postgrunden", Vesterbro ( )

6. Startredegørelse for forslag til lokalplan Postgrunden, Vesterbro ( ) 6. Startredegørelse for forslag til lokalplan "Postgrunden", Vesterbro (2016-0055269) Bilag Bilag 1 Startredegørelse for udarbejdelse af forslag til lokalplan Postgrunden samt kommuneplantillæg Bilag 2

Læs mere

Tillæg nr. 50 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 50 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Tillæg nr. 50 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Rammeområde E7 for et område til transport- og logostikerhverv Tillæg nr. 50 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Redegørelse Herning Kommune ønsker at skabe

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Afgørelse om placering af digital reklamestander på Købmagergade ud for Silkegade.

Afgørelse om placering af digital reklamestander på Købmagergade ud for Silkegade. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift 10-02-2017 Anonymiseret afgørelsesbrev: Afgørelse om placering af digital reklamestander på Købmagergade 20-22 ud for Silkegade. Sagsnr. 2016-0450824

Læs mere

Tillæg til kommuneplanen

Tillæg til kommuneplanen 1 Tillæg til kommuneplanen Tillæg nr. 62 til 2009 for Aarhus Kommune tillægget omfatter et område i Aarhus Havn, der er beliggende i rammeområderne 050204ER, 050205ER, 050208ER, 050209ER, samt en del af

Læs mere

SKYGGEDIAGRAMMER VEDR. NY TORSTEDHAL - HORSENS

SKYGGEDIAGRAMMER VEDR. NY TORSTEDHAL - HORSENS SKYGGEDIAGRAMMER VEDR. NY TORSTEDHAL - HORSENS JÆVNDØGN ÅRETS LÆNGSTE DAG EKSIST. FORHOLD - 20 MARTS 21 JUNI 21 DECEMBER 21 DECEMBER Diagrammerne illustrerer skyggen af den nye Torstedhal på årets korteste

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej.

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde BB1.3 Vedtaget af byrådet den 27. august 2014 Rammeområde

Læs mere

Oversigt over høringssvar vedr. forslag til lokalplan Boliger ved Tvedvej og kommuneplantillæg 34

Oversigt over høringssvar vedr. forslag til lokalplan Boliger ved Tvedvej og kommuneplantillæg 34 Oversigt over høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1013-13 Boliger ved Tvedvej og kommuneplantillæg 34 Afsender Høringssvar og indsigelser Forvaltningens kommentarer Ændringer 1. Bente Hansen, a. Bebyggelsen

Læs mere

Frederikssund Kommune 22. august 2016 Torvet Frederikssund Att: TEAM BYGGESAG - Henrik Fomsgaard m.fl.

Frederikssund Kommune 22. august 2016 Torvet Frederikssund Att: TEAM BYGGESAG - Henrik Fomsgaard m.fl. Frederikssund Kommune 22. august 2016 Torvet 2 3600 Frederikssund Att: TEAM BYGGESAG - Henrik Fomsgaard m.fl. Tak for dialogmødet d. 15. august 2016 vedrørende byggeriet på Bruhnsvej 22, 3600 (deres sagsnr.

Læs mere

Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr.

Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 8 Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425

Læs mere

LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN

LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 Fredericia Kommune og volumenstudie November 2017 LIFA PLAN Odense T: 6313 6800 Fredericia T: 7591 1200 Kolding T: 7552 0577 Vejle T: 7641 7100

Læs mere

Referat for møde i Indre By Lokaludvalgs Byudviklingsgruppe

Referat for møde i Indre By Lokaludvalgs Byudviklingsgruppe Referat for møde i Indre By Lokaludvalgs Byudviklingsgruppe Tid: Torsdag den 1. juni 2017 kl. 17,00-19,00 Sted: Miljøpunktet på Regnbuepladsen 1/ Præsentation af eventuelle nye medlemmer i arbejdsgruppen

Læs mere

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området.

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Ørestads Boulevard 4-5 Svend Aukens Plads 1, 3, 5, 7, 9 og 11 Njalsgade 58, 60, 62,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7

Kommuneplantillæg nr. 7 til 4.E.16 - Lindø Industripark september 2014 Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk Indhold Forslag til Kommuneplantillæg nr. 7

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan 13-012 støj og luft

Miljøvurdering af lokalplan 13-012 støj og luft 30. oktober 2014 Miljøvurdering af lokalplan 13-012 støj og luft Miljøvurdering af væsentlige miljøpåvirkninger Indledning Miljøvurdering af lokalplan 13-012: Etablering af mere forureningsfølsomt erhverv

Læs mere

THRIGEFIRKANTEN HØRINGSMATERIALE VEDR. BOLIGER I BYGGEFELT A

THRIGEFIRKANTEN HØRINGSMATERIALE VEDR. BOLIGER I BYGGEFELT A A3 THRIGEFIRKATE HØRIGSMATERIALE VEDR. BOLIGER I BYGGEFELT A3 25.01.2019 Indhold Byggefelt A3 3 Situationsplan 6 Lokalplansforhold 7 Designforslag 9 Facade 11 Skyggeanalyse 14 Sammenligning 16 Side 2 Byggefelt

Læs mere

HENVENDELSER MODTAGET I HØRINGSPERIODEN

HENVENDELSER MODTAGET I HØRINGSPERIODEN HENVENDELSER MODTAGET I HØRINGSPERIODEN Til forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 555 Postgrunden Offentlig høringsperiode fra den 10. september 2018 til den 1. oktober 2018 Bilag 3 Høringssvar Besvarelser

Læs mere

BILAG 3. Teknik- og Miljøforvaltningen

BILAG 3. Teknik- og Miljøforvaltningen BILAG 3 Christianshavn Lokaludvalg Rådhuspladsen 77, st. 1550 København V Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen har den 10. november 2011 bedt om et høringssvar angående startredegørelsen,

Læs mere

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015 ØKONOMIUDVALGET Plan og Udvikling Sagsnr. 246187 Brevid. 2229089 Ref. PKA Dir. tlf. 4631 3548 peterka@roskilde.dk NOTAT: Almene boligprojekter i Roskilde 3. december 2015 Indledning: Der er behov for flere

Læs mere

Referat fra borgermøde

Referat fra borgermøde KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 5 Referat fra borgermøde Dato: 14.3.2016 Tid: Kl. 19-21 Sted: Østerbrohuset, Århusgade, Kbh Ø Mødedeltagere: Ca. 35 Kim Vindbjerg

Læs mere

Gennemgang af den visuelle påvirkning af omgivelserne - byggeri jf. Lokalplan HL20

Gennemgang af den visuelle påvirkning af omgivelserne - byggeri jf. Lokalplan HL20 Center for It og Udvikling 3. marts 2014 Gennemgang af den visuelle påvirkning af omgivelserne - byggeri jf. Lokalplan HL20 På de følgende sider vises hvordan bebyggelse ved HCS A/S og Kopenhagen Fur vil

Læs mere

Nattehimlen april 2018

Nattehimlen april 2018 Nattehimlen april 2018 Forårsstjerner En ny måned, endnu en fin samling af objekter at betragte på nattehimlen. De strålende stjernebilleder Tyren, Orion og Store Hund går mod vest efter solnedgang og

Læs mere

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Bydesign Islands Brygge 35 2300 København S Njalsgade 106, 2. sal, lok. 17.3.242 2300 København S www.avlu.dk HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN

Læs mere

Udsigt til udeliv. Drømmen. Den bedste leverandør, hvis du overvejer at etablere et ekstra uderum på din ejendom

Udsigt til udeliv. Drømmen. Den bedste leverandør, hvis du overvejer at etablere et ekstra uderum på din ejendom Udsigt til udeliv Drømmen Den bedste leverandør, hvis du overvejer at etablere et ekstra uderum på din ejendom Altaner at kunne træde udenfor BOR DU I BYEN? Og savner du muligheden for at kunne nyde naturen

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Notat vedrørende lokalplanforslag nr. 993 Thorsvej 6A -

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Notat vedrørende lokalplanforslag nr. 993 Thorsvej 6A - Punkt 2 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 26. oktober 2015 Til: Teknisk Udvalg 21, oktober 2015 Side 1 af 5 Notat vedrørende lokalplanforslag nr. 993 Thorsvej 6A - 1. Indhold Til mødet på Teknisk Udvalg

Læs mere

Vedlagt følger udbudsmateriale for salg af del af Brofæstet i Viborg Baneby, Viborg.

Vedlagt følger udbudsmateriale for salg af del af Brofæstet i Viborg Baneby, Viborg. Til Tilbudsgiver Den 25. marts 2019 Offentligt udbud for del af Brofæstet i Viborg Vedlagt følger udbudsmateriale for salg af del af Brofæstet i Viborg Baneby, Viborg. 1. Udbudsmaterialet Udbudsmaterialet

Læs mere

GLOSEMOSEVEJ, GLOSTRUP

GLOSEMOSEVEJ, GLOSTRUP GLOSEMOSEVEJ, GLOSTRUP 22.05.2018 MATRIKLER OG BEBYGGELSE OPGØRELSER MATRIKLER BEBYGGELSE Matrikel 4ao + 4q 8132m² Matrikel 8pi 402m² Boligbebyggelse 20.700m² Matrikel 8fm 736m² Matrikel 8fo 767m² Matrikel

Læs mere

Notat. Arkitekturen. Ørkenfortet, ombygning fra kontor til hotel. Argumentation for fuld tagetage. Projekt. Notatnr. Dato 26. april 2018.

Notat. Arkitekturen. Ørkenfortet, ombygning fra kontor til hotel. Argumentation for fuld tagetage. Projekt. Notatnr. Dato 26. april 2018. henninglarsen.com Notat Projekt Ørkenfortet, ombygning fra kontor til hotel Notatnr. Dato 26. april 2018 Emne Argumentation for fuld tagetage Fra LS Lars Steffensen, HL Til PJN Peter Juul Nielsen, TMF,

Læs mere

Tillæg 11 til Kommuneplan Udvidelse af fjernvarmeanlæg i Rødby

Tillæg 11 til Kommuneplan Udvidelse af fjernvarmeanlæg i Rødby Tillæg 11 til Kommuneplan 2017-2029 Udvidelse af fjernvarmeanlæg i Rødby Juni 2019 Annonce I HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Indhold Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan.

Læs mere

Allerød Kommune Dagtilbud

Allerød Kommune Dagtilbud Udvidede åbningstider Allerød Kommune Dagtilbud 1 Indledning Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af kommissorium om Behov for dagtilbud med udvidede åbningstider. For at inddrage så mange forældre

Læs mere

Effektiv planlægning af skærme mod trafikstøj Støjskærmes indvirkning på årsmiddelværdier

Effektiv planlægning af skærme mod trafikstøj Støjskærmes indvirkning på årsmiddelværdier Støjskærmes indvirkning på årsmiddelværdier Jørgen Kragh a, Gilles Pigasse a, Jakob Fryd b a) Vejdirektoratet, Vejteknisk Institut, kragh@vd.dk, gip@vd.dk b) Vejdirektoratet, Vejplan- og miljøafdelingen,

Læs mere

SEB Bank & Pension - Københavns største in- situ projekt

SEB Bank & Pension - Københavns største in- situ projekt SEB Bank & Pension - Københavns største in- situ projekt Byens Netværk 27.01.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Først skød 9 slanke betonsiloer i vejret på havnefronten ved Kalvebod Brygge og mange

Læs mere

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området.

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning BILAG 1 Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Ørestads Boulevard 4-5 Svend Aukens Plads 1, 3, 5, 7, 9 og 11 Njalsgade 58,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 1

Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplantillæg nr. 1 Boliger i det vestlige Hagested Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Formål Kommuneplantillægget udarbejdes på baggrund

Læs mere

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises

Læs mere

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 420 For Centerområde ved Frederiksværksgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 420 For Centerområde ved Frederiksværksgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 HØRINGSNOTAT LOKALPLANFORSLAG NR. 420 For Centerområde ved Frederiksværksgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 1 INDHOLD Samlet indstilling Oversigt over indkomne høringssvar og forslag Resumé af høringssvar

Læs mere

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Tillæg nr 25 Hører til lokalplan nr. 1276 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2019 KOMMUNEPLAN 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget den 21. november 2018 Forslag

Læs mere

Konklusioner fra Solar Mapping og resultater af dagslysanalyser

Konklusioner fra Solar Mapping og resultater af dagslysanalyser Konklusioner fra Solar Mapping og resultater af dagslysanalyser Workshop d. 3.9.2012 Thomas Fænø Mondrup Nikolaj Nørregård Rasmussen Simon Christoffer Uth Agenda Præsentation af resultater fra solar mapping

Læs mere

Projektbeskrivelse af solcellepark ved Navnsø

Projektbeskrivelse af solcellepark ved Navnsø Projektbeskrivelse af solcellepark ved Navnsø Baggrund Areal nordvest for Aars ved Navnsø på 46 Ha er velegnet for opstilling af solceller. Et solcelleanlæg på arealet forventes at blive på 28 MW, svarende

Læs mere

Vurdering af miljømæssige effekter ved ændring af placering af vindmøllerne på Prøvestenen syd for volden i stedet for nord for volden.

Vurdering af miljømæssige effekter ved ændring af placering af vindmøllerne på Prøvestenen syd for volden i stedet for nord for volden. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø Bilag 1 04-09-2012 Sagsnr. 2012-124709 Vurdering af miljømæssige effekter ved ændring af placering af vindmøllerne på Prøvestenen syd for

Læs mere

visualiseringspunkter til foroffentlighedsfase

visualiseringspunkter til foroffentlighedsfase Banegårdvej 1 - Udkast til visualiseringer til foroffentlighedsfas 42 - Skanderborg visualiseringspunkter til foroffentlighedsfase 1. 3. 2. 4. 18.04.20171 kt. 1 - fra Banegårdsgade ned over søen 18.04.2017

Læs mere

Novo Nordisk A/S VVM FOR NOVO NORDISK A/S, SITE HILLERØD. November 2013, offentlig høring

Novo Nordisk A/S VVM FOR NOVO NORDISK A/S, SITE HILLERØD. November 2013, offentlig høring - Novo Nordisk A/S VVM FOR NOVO NORDISK A/S, SITE HILLERØD November 2013, offentlig høring 1 af 17 Del 1 Forslag til Kommuneplantillæg med miljøvurdering Del 2 Ikke teknisk resume Del 3 VVM redegørelse

Læs mere

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format.

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format. Bilag 5 Forslag til besvarelse af indkomne bemærkninger og idéer i den forudgående offentlig høring, vedr. ny boligbebyggelse på Trøjborgvej 72-74 I perioden fra den 19. februar til den 11. marts 2016

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2009-2021 Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 392 og af forslag til

Læs mere

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen.

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen. Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri Til ejere og lejere i ejendommen 3. oktober 2013 edoc: 2013-0179424 Orientering Center for Byggeri har modtaget en ansøgning om dispensation til, i den

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Den 4. januar 2017 udsatte forvaltningen lokaludvalgets svarfrist til efter lokaludvalgets møde de 12. januar Det takker vi for!!.

Den 4. januar 2017 udsatte forvaltningen lokaludvalgets svarfrist til efter lokaludvalgets møde de 12. januar Det takker vi for!!. Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. december

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

Biomassefyret kraftvarmeværk ved Miljøvej i Herning. Tillæg nr. 5 til Kommuneplan

Biomassefyret kraftvarmeværk ved Miljøvej i Herning. Tillæg nr. 5 til Kommuneplan Nyt Kraftvarmeværk Biomassefyret kraftvarmeværk ved Miljøvej i Herning Debatoplæg Debat: 17.11-15.12 2016 Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer og forslag til emner, der skal belyses

Læs mere

Tuborg Syd Danica Præsentation

Tuborg Syd Danica Præsentation Tuborg Syd Danica Præsentation 25.04.2018 Visionen er at skabe et rekreativt friareal, der i størrelse og kvalitet kan måle sig med tilsvarende kystnære friarealer i området. N Tuborg Havn Kysthus Byggefelt

Læs mere

BYOMDANNELSE VED KOCKSVEJ OG LUNDEBJERGVEJ

BYOMDANNELSE VED KOCKSVEJ OG LUNDEBJERGVEJ BYOMDANNELSE VED KOCKSVEJ OG LUNDEBJERGVEJ Materiale til lokalplan Til Frederikssund Kommune Udvikler: Michael Irgens, Direktør Zolac Danmark Ulrikkenborg Allé 51 2800 Lyngby +45 28116471 mi@zolac.dk www.zolac.dk

Læs mere

VIBORG KOMMUNE SKYGGE- OG VINDSTUDIER FOR DOMKIRKEKVARTERET

VIBORG KOMMUNE SKYGGE- OG VINDSTUDIER FOR DOMKIRKEKVARTERET SKYGGE- OG VINDSTUDIER FOR DOMKIRKEKVARTERET 2 3 INDHOLD 5 BAGGRUND 7 SOL- OG SKYYGESTUDIE 11 VINDSTUDIE 4 5 BAGGRUND Viborg Kommune ønsker at omdanne Domkirkekvarteret, så der skabes et mere sammenhængende

Læs mere

Skitseprojekt. Oktober 2012 Dagligvarebutik i Slangerup

Skitseprojekt. Oktober 2012 Dagligvarebutik i Slangerup Skitseprojekt. Oktober 2012 Dagligvarebutik i Slangerup Ny dagligvarebutik i Slagerup. Skitseprojekt 1. oktober2012 Udviklingsselskab DPI Strandvejen 171, 2 Dk-2900 Hellerup www.dpi.dk Arkitekt Gottlieb

Læs mere