Bilag 1.7 Forvaltningsspecifikke effektiviseringer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1.7 Forvaltningsspecifikke effektiviseringer"

Transkript

1 Bilag 1.7 Forvaltningsspecifikke effektiviseringer Effektiviseringsforslag Beskrivelse Teknik- og Miljøforvaltningen Forvaltningsspecifikke effektiviseringsforslag 2011 Vintertjeneste - lokalaftaler om rådighedsvagt Forhandlinger om lokalaftaler vedr. rådighedsvagt gældende for de medarbejdere, som indgår i vinterbered-skabet. Forhandlingerne har resulteret i, at det samme Orgel og kor Orgel og kor omorganiseres så det kan hvile i sig selv eller nedlægges som kommunal 170 ydelse til kapellerne. Sygefravær Aktiv indsats for at nedbringe sygefraværet i forvaltningen. Gennemgang af de eksisterende kantineaftaler i forvaltningen med henblik på fælles Kantinedrift - fælles udbud udbud. Etablering af fælles vagtcentral Samling af vagtberedskab i en fælles vagtcentral i forvaltningen. En samlet kundeindgang CPK's og CKU's kundecenter samles til en enhed. I alt

2 Forslag Bevilling Styringsområde Vintertjeneste - lokalaftaler om rådighedsvagt (TMU) Ordinær drift Rammebelagt drift Økonomiske konsekvenser kr PL Forslag Funktion Samlede bruttodriftsbesparelser Investerings- og/eller etableringsomkostninger Driftsomkostninger ved ny løsning Samlede bruttoudgifter Samlet nettoændring Personalemæssige konsekvenser Beskrivelse af forslaget Teknik- og Miljøforvaltningen, 3F og Dansk Metal har i september 2008 indgået Lokalaftale om rådighedsvagt og udkald i forbindelse med saltning og snerydning, for perioden 1. maj 2008 til 30. april 2011 (i det følgende benævnt Lokalaftalen ). Lokalaftalen trådte i kraft fra vinteren 2008/09 og er således implementeret. Lønudgiften til rådighedsvagt i forbindelse med Vintertjenesten var før lokalaftalens implementering ca. 5,85 mio. kr. pr. år. Efter lokalaftalens implementering er lønudgiften til rådighedsvagt i forbindelse med Vintertjenesten til forvaltningens medarbejdere 2,4 mio. kr. pr. år. Dertil kommer lønudgiften til rådighedsvagt til underentreprenører. 47 procent af vinterruterne er udliciteret, den samlede udgift til rådighedsvagt i forbindelse med Vintertjenesten er derfor 4,8 mio. kr. årligt. Det vil sige, at lokalaftalen har medført en besparelse på 1,05 mio. kr. i forhold til tidligere. Beskrivelse af forslagets konsekvenser for medarbejdertilfredshed, brugertilfredshed og kvalitet Der var en række medarbejdere for hvem Lokalaftalen betød en ændring i forholdene (vedr. kort/lang vagtperiode), som der var utilfredshed med. Lokalaftalen har ikke medført ændringer i Vintertjenestens serviceniveau eller kvalitet, og således heller ingen ændringer i brugertilfredsheden.

3 Beskrivelse af forslagets konsekvenser for opgavesnittet til tilknyttede områder Lokalaftalen har ikke haft direkte konsekvenser for opgavesnittet til tilknyttede områder. Beskrivelse af forslagets effekt i forhold til slutbrugere Lokalaftalen vurderes ikke at have nogen betydning for slutbrugerne/borgerne. Nøgletal, herunder sammenligning med 6-byerne Kr. pr. indbygger Århus Odense Aalborg Esbjerg Randers København Vintervedligeholdelse Samlet budget for området Der er i 2010 samlet budgetteret med t.kr. til vintertjeneste.

4 Forslag Bevilling Styringsområde Orgel og kor (TMU) Ordinær drift Rammebelagt drift Økonomiske konsekvenser kr PL Forslag Funktion Samlede bruttodriftsbesparelser Investerings- og/eller etableringsomkostninger Driftsomkostninger ved ny løsning Samlede bruttoudgifter Samlet nettoændring Personalemæssige konsekvenser Beskrivelse af forslaget Orgel og kor nedlægges eller omorganiseres som kommunal ydelse til kapellerne. Mange kommuner har allerede nedlagt ydelsen orgel og kor, da efterspørgslen herefter er meget lille. Dette betyder også, at ydelses bliver relativ omkostningstung, da udgifterne til beredskabet ikke dækkes af indtægterne. Man giver i dag kr. for orgelspil og korsang (2 stemmer), mens orgelspil alene koster 717 kr. Formålet er at nedlægge eller omorganisere funktionen således at det økonomisk kommer til at hvile i sig selv. En omorganisering vil betyde, at man fremover kun vil kunne købe ydelsen fra onsdag til lørdag mens mandag og tirsdag vil være uden mulighed for bestilling af orgel og kor. Mandag og tirsdag er de mindst benyttede dage med tilsammen 19,3 % af højtidelighederne. Det betyder, at udgifterne til funktionen kan bringes på niveau med indtægterne og således hvile i sig selv. Resultatet vil i begge tilfælde være at det ikke er skatteborgernes penge, der er med til at finansiere orgel og kirkekor ved begravelser i kommunens kapeller. Brugerne af denne ydelse er de pårørende til afdøde, der som regel gennem en bedemand bestiller ydelsen hos Center for Kirkegårde (TMF). Herudover vil de præster der medvirker ved bisættelsen være interessent. Center for Kirkegårde er ansvarlige for implementeringen af forslaget, og de berørte organister og korister vil blive indkaldt til et møde sammen med deres faglige organisationer. Med vedtagelse af forslaget skal taksten for orgel og kirkekor tages ud af takstbilaget for 2011, og ydelsen vil dermed bortfalde fra 1. januar 2011.

5 Beskrivelse af forslagets konsekvenser for medarbejdertilfredshed, brugertilfredshed og kvalitet Beskrivelse af forslagets konsekvenser for opgavesnittet til tilknyttede områder Beskrivelse af forslagets effekt i forhold til slutbrugere Brugerne af kapellerne vil kunne opleve det som en serviceforringelse at kommunen ikke længere tilbyder orgel og kor til begravelseshandlinger. Det er som regel gennem en bedemand at ydelsen bestilles, og disse vil kunne bestille ydelsen gennem andre, men det kan betyde at ydelsen bliver dyrere. Nøgletal, herunder sammenligning med 6-byerne Der er ingen nøgletal for orgel og kor Samlet budget for området Nettobudget for området er på de 170 t.kr. som også er angivet som besparelsespotentialet.

6 Forslag Bevilling Styringsområde Sygefravær (TMU) Ordinær drift Rammebelagt drift Økonomiske konsekvenser kr PL Forslag Funktion Samlede bruttodriftsbesparelser Investerings- og/eller etableringsomkostninger Driftsomkostninger ved ny løsning Samlede bruttoudgifter Samlet nettoændring Personalemæssige konsekvenser Beskrivelse af forslaget Nedbringelse af sygefraværet i forvaltningen. Målet er at reducere det gennemsnitlige sygefravær pr. medarbejder med en dag om året. En reduktion i sygefraværet vil betyde, at de samme opgaver vil kunne løses med færre medarbejdere, og herved opstår besparelsen. Reduktionen i antallet af medarbejdere forventes at kunne håndteres ved naturlig afgang, da effekten vil komme løbende. En reduktion af det gennemsnitlige sygefravær i forvaltningen med 1 dag om året vil betyde, at der kan spares 7,8 årsværk. Det vil give en besparelse på 3,6 mio. kr. For at nedbringe sygefraværet ansættes der en medarbejder som målrettet skal arbejde for primært at nedbringe langtidssygefraværet. Samtidig afsættes der en pulje, som udmøntes til initiativer der kan bidrage til nedbringelse af sygefraværet. Til disse initiativer skal der afsættes 0,85 mio. kr. Beskrivelse af forslagets konsekvenser for medarbejdertilfredshed, brugertilfredshed og kvalitet En reduktion i sygefraværet vil være med til at give en højere medarbejdertilfredshed. Beskrivelse af forslagets konsekvenser for opgavesnittet til tilknyttede områder Forslaget er i tråd med statens samt kommunens tiltag på området.

7 Beskrivelse af forslagets effekt i forhold til slutbrugere Forslaget bevirker umiddelbart at slutbrugeren får samme ydelse, men til en billigere pris. Nøgletal, herunder sammenligning med 6-byerne I 2008 var det gennemsnitlige sygefraværet i 6-byerne følgende: København 16,1 dage/år Odense 15,1 dage/år Århus 14,7 dage/år Esbjerg 14,4 dage/år Ålborg 13,1 dage/år Randers 12,3 dage/år Samlet budget for området Forvaltningen har i 2010 et lønbudget på i alt 851,1 mio. kr.

8 Forslag Bevilling Styringsområde Kantinedrift - fælles udbud (TMU) Ordinær drift Rammebelagt drift Økonomiske konsekvenser kr PL Forslag Funktion Samlede bruttodriftsbesparelser Investerings- og/eller etableringsomkostninger Driftsomkostninger ved ny løsning Samlede bruttoudgifter Samlet nettoændring Personalemæssige konsekvenser Beskrivelse af forslaget Fælles udbud af forvaltningens kantiner. Målet er at udgiften til kantinedrift pr. medarbejder bliver ens for alle forvaltningens kantiner. Forvaltningen er allerede ved at udbyde kantinedriften i to af kantinerne og erfaringerne herfra kan bruges i det videre arbejde. Det forventes, at kantinerne gennem fælles udbud kan opretholde den standard der er i dag, og samtidig drives for en lavere pris. Besparelsen er beregnet ud fra at der kan opnås besparelser i alle forvaltningens kantiner og at de alle vil kunne drives for netto kr. pr. medarbejder pr. år. Der måles på medarbejdernes tilfredshed med standarden før og efter ændringerne implementeres for at sikre, at der ikke kommer væsentlige forringelser. Beskrivelse af forslagets konsekvenser for medarbejdertilfredshed, brugertilfredshed og kvalitet Standarden fra kantinerne i dag skal opretholdes og dermed bør forslaget ikke påvirke medarbejdertilfredshed mv. Beskrivelse af forslagets konsekvenser for opgavesnittet til tilknyttede områder Samling af al kantinedrift centralt i forvaltningen, så der kan opnås besparelse ved at gennemføre samlede udbud.

9 Beskrivelse af forslagets effekt i forhold til slutbrugere Samme som medarbejdertilfredsheden Nøgletal, herunder sammenligning med 6-byerne Samlet budget for området Nettobudgettet for kantinerne er på 4,8 mio. kr. i 2010

10 Forslag Bevilling Styringsområde Etablering af fælles vagtcentral (TMU) Ordinær drift og Parkering Rammebelagt drift Økonomiske konsekvenser kr PL Forslag Funktion Samlede bruttodriftsbesparelser Forskellige funktioner Investerings- og/eller etableringsomkostninger Driftsomkostninger ved ny løsning Samlede bruttoudgifter Samlet nettoændring Personalemæssige konsekvenser Beskrivelse af forslaget Etablering af en fælles vagtcentral i Teknik- og Miljøforvaltningen. Der er nedsat en projektgruppe med repræsentanter fra de centre, som har vagtordninger uden for tidsrummet kl. 8:00-16:00. På baggrund af input fra de berørte centre, er der udarbejdet en plan for organiseringen af opgaverne for en fælles vagtcentral i forvaltningen. Den fælles vagtcentral placeres i Center for Parkerings nuværende vagtcentral, der akkommoderes til at varetage de opgaver, der ligger i den fællesvagtcentral samtidig med overvågningen af de underjordiske parkeringsanlæg. Den fælles vagtcentral vil i første omgang primært agere på henvendelser fra forvaltningens medarbejdere og på længere sigt udbygges til modtagelse af eksterne henvendelser. Vagtcentralen organiseres med en bemanding i tidsrummet 16:00-8:00 året rundt, og der tilknyttes en områdechef til at håndtere henvendelser, som kræver ledelsesmæssig kompetence. Det forventes, at en fælles vagtcentral vil kunne: Erstatte eksisterende rådighedsvagtordninger og sikre tjenestegørende medarbejdere vished for, at der altid er nogen, der har ledelsesmæssigt ansvar for at beslutte og handle. Bidrage til at skabe en større tryghed for de medarbejdere, der færdes på gaden efter almindelig åbningstid, og give disse medarbejdere nødvendig bistand i en akut situation. Åbne op for en bedre mulighed for samarbejde, helhedssyn og optimeret koordinering mellem centrene i TMF. Sikre løsningen af monitorerings- og beredskabsmæssige opgaver. Ordningen kan successivt implementeres fra medio 2010 og hvis det gøres, forventes det, at etableringsomkostningerne kan finansieres af de opnåede besparelser i 2010.

11 Beskrivelse af forslagets konsekvenser for medarbejdertilfredshed, brugertilfredshed og kvalitet Bedre kvalitet i arbejdsmiljøet generelt og særligt vedrørende tryghed og sikkerhed. Større diversitet i opgaveporteføljen for nogle grupper af medarbejdere, og andre undgår arbejde/udkald på skæve tidspunkter. Beskrivelse af forslagets konsekvenser for opgavesnittet til tilknyttede områder Samling af TMF aktiviteter under en fælles vagtcentral er indledende fase i forhold til at afsøge muligheder for overflytning af beredskabsmæssige opgaver og monitoreringsopgaver til en fælles kommunal vagtcentral. Beskrivelse af forslagets effekt i forhold til slutbrugere Nøgletal, herunder sammenligning med 6-byerne Samlet budget for området

12 Forslag Bevilling Styringsområde En samlet kundeindgang (TMU) Ordinær drift Rammebelagt drift Økonomiske konsekvenser kr PL Forslag Funktion Samlede bruttodriftsbesparelser Flere funktioner Investerings- og/eller etableringsomkostninger Driftsomkostninger ved ny løsning Samlede bruttoudgifter Samlet nettoændring Personalemæssige konsekvenser -1,5-1,5-1,5-1,5 Beskrivelse af forslaget Center for Parkerings kundecenter lægges sammen med forvaltningens kundecenter i Njalsgården. Center for Parkering har i dag selv et kundecenter, som svarer på henvendelser vedrørende parkering. Dette kan med fordel slås sammen med forvaltningens kundecenter. Det anbefales, at der oprettes et særskilt team som primært hjælper borgerne med parkeringsspørgsmål, men som også vil kunne hjælpe med spørgsmål vedrørende vejafmærkning, skiltning mv., som er nært knyttet til parkeringsområdet, og som i dag varetages af andre. Da kundebetjeningen på affaldsområdet er besluttet flyttet fra forvaltningens kundecenter til kommunens Kontaktcenter, og dette vil ske i løbet af 2010, vil det være muligt at samle forvaltningens kunderettede områder i det nuværende kundecenter. Der vil således kun være brug for en områdechef for det samlede kundecenter og besparelsen er opgjort som en områdechef mindre samt synergieffekter ved kun at have et kundecenter. Beskrivelse af forslagets konsekvenser for medarbejdertilfredshed, brugertilfredshed og kvalitet Borgerne skal henvende sig et sted for at få svar på spørgsmål vedrørende forvaltningens ressortområde, og det vil formenligt blive oplevet som en forbedring. Kvaliteten af besvarelserne vil blive opretholdt ved at danne et særskilt parkeringsteam som har tæt kontakt med Center for Parkering, så det sikres, at der fortsat er den nødvendige videns deling. Beskrivelse af forslagets konsekvenser for opgavesnittet til tilknyttede områder

13 Beskrivelse af forslagets effekt i forhold til slutbrugere Det skulle gerne opleves som en forbedring for brugerne at al henvendelse vedrørende forvaltningens opgaver skal rettes til samme sted. Desuden er det en forbedring at parkeringsteamet også vil kunne hjælpe med spørgsmål til nært relaterede områder. Nøgletal, herunder sammenligning med 6-byerne Samlet budget for området

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014 Oversigt effektiviseringsforslag Plan og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag budget 2014 Effektiviseringsforslag (1.000 kr. ) Nr. Forslag 201 4 1 Borgerinddragelse Digitalisering ifm. Lokal og kommuneplaner

Læs mere

BILAG 1. FORDELING AF POTENTIALER

BILAG 1. FORDELING AF POTENTIALER BILAG 1. FORDELING AF POTENTIALER 1. Opgørelser over fordeling af estimerede effektiviserings- og omstillingspotentialer på styringsområder og temaer. 2. Medarbejderne i Omstillingsstrategien. 3. Omstillingsstrategiens

Læs mere

1.6 Forvaltningsspecifikke effektiviseringsforslag

1.6 Forvaltningsspecifikke effektiviseringsforslag 1.6 Forvaltningsspecifikke effektiviseringsforslag Effektiviseringsforslag 2012 2013 2014 2015 Beskrivelse Arealoptimering -1.500-1.500-1.500-1.500 Øget udnyttelse af eksisterende arealer på Islands Brygge

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget har det overordnede ansvar for Københavns Kommunes opgaver indenfor Teknik- og Miljøområdet.

Teknik- og Miljøudvalget har det overordnede ansvar for Københavns Kommunes opgaver indenfor Teknik- og Miljøområdet. 1.1 Udvalgsafsnit Teknik- og Miljøudvalget UDVALGSAFSNIT Overordnet opgavebeskrivelse for udvalget: Teknik- og Miljøudvalget har det overordnede ansvar for Københavns Kommunes opgaver indenfor Teknik-

Læs mere

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til TMU Affaldsgebyr 2012 - supplerende oplysninger TMU har på mødet den 14-11-2011 ønsket et notat med en række supplerende oplysninger

Læs mere

Oversigt over tilpasningsforslag, fremlagt på møderne i fagudvalgene den

Oversigt over tilpasningsforslag, fremlagt på møderne i fagudvalgene den Oversigt over tilpasningsforslag, fremlagt på møderne i fagudvalgene den 8.6.2016 Miljø- og Teknikudvalget Udvalgets andel af tilpasningskrav 2017: 2,4 mio.kr., 2018: 3,6 mio.kr. og 2019-: 4,8 mio.kr.

Læs mere

Oversigt effektiviseringsforslag. Klima- og Miljøudvalgets effektiviseringsforslag - budget Effektiviseringsforslag (1000. kr.

Oversigt effektiviseringsforslag. Klima- og Miljøudvalgets effektiviseringsforslag - budget Effektiviseringsforslag (1000. kr. Oversigt effektiviseringsforslag Klima og Miljøudvalgets effektiviseringsforslag budget 2014 Effektiviseringsforslag (1000. kr. ) N r. Forslag 2014 1 Bekæmpelse af bjørneklo 50 2 Driftsoptimering på renhold

Læs mere

Yderligere forslag til effektiviseringer

Yderligere forslag til effektiviseringer Yderligere forslag til effektiviseringer Nedlæggelse af to vicedirektørstillinger og ændring af lønniveau... 2 Udlejning i Kødbyen øget indsats... 5 Tilskud til det Kongelige Teater ingen prisfremskrivning...

Læs mere

Dette rettelsesblad forholder sig til afstemningsprogrammet til 2. behandling af budgetforslag 2013 og vedrører tekniske korrektioner.

Dette rettelsesblad forholder sig til afstemningsprogrammet til 2. behandling af budgetforslag 2013 og vedrører tekniske korrektioner. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Borgerrepræsentationen Rettelsesblad til afstemningsprogram 2013 Dette rettelsesblad forholder sig til afstemningsprogrammet til 2.

Læs mere

DRIFT - ØNSKELISTEFORSLAG. Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag 2014. Ønskelisteforslag [Hele 1.000 kr.]

DRIFT - ØNSKELISTEFORSLAG. Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag 2014. Ønskelisteforslag [Hele 1.000 kr.] Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag 2014 Nr. Ønskelisteforslag [Hele 1.000 kr.] 1 Tandplejen indkøb af Digitale røntgenapparater 840 2 Tandplejen øge budgettet med 100 kr. per barn 770 3

Læs mere

Spareforslag 2016-2019. 1.41 Beskæftigelsesforvaltningen service STU Lyngå. Økonomiske konsekvenser og personaleændringer 2016-2019

Spareforslag 2016-2019. 1.41 Beskæftigelsesforvaltningen service STU Lyngå. Økonomiske konsekvenser og personaleændringer 2016-2019 Spareforslag 2016-2019 MSB - x 1.41 Beskæftigelsesforvaltningen service STU Lyngå Forslag Eff 2016 2017 2018 2019 STU Lyngå -1.000-2.000-2.000-2.000 Nettoændring i -1.000-2.000-2.000-2.000 driftsudgifter

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Øget forældrebetaling på fritidsinstitutioner Forældrebetalingen skal øges for fritidsinstitutionerne for de 6-9 årige i København, så den kommer

Læs mere

Tabel 1: Forventede varige effektiviseringer ved tværgående systemer kr p/l Forudsatte effektiviseringer i Kvantum BC

Tabel 1: Forventede varige effektiviseringer ved tværgående systemer kr p/l Forudsatte effektiviseringer i Kvantum BC KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncern IT Bilag 9. Revideret gevinstrealisering på tværgående ved Kvantum Sagsbeskrivelse I business casen for Kvantum er der estimeret et overordnet årligt besparelsespotentiale

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Bedre udnyttelse af arbejdstiden - budgetanalysens fase 1

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Bedre udnyttelse af arbejdstiden - budgetanalysens fase 1 EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Bedre udnyttelse af arbejdstiden - budgetanalysens fase 1 Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Teknik- og Miljøforvaltningen har, med

Læs mere

DRIFT - ØNSKELISTEFORSLAG. Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag Ønskelisteforslag [Hele kr.]

DRIFT - ØNSKELISTEFORSLAG. Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag Ønskelisteforslag [Hele kr.] Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag 2014 Nr. Ønskelisteforslag [Hele 1.000 kr.] ANLÆG: 1 Tandplejen indkøb af Digitale røgtenapparater 800 2 Pulje til It- hardware på 0-16 års området 1.500

Læs mere

Side 1 af september 2015 revideret den 30. september 2015 (rettelser understreget med gult) Budgetforslag 2016 for Vestsjællands Brandvæsen:

Side 1 af september 2015 revideret den 30. september 2015 (rettelser understreget med gult) Budgetforslag 2016 for Vestsjællands Brandvæsen: Budgetforslag for Vestsjællands Brandvæsen: Indledning Nærværende budgetforslag er udarbejdet på grundlag af den beslutning, kommunalbestyrelser og byråd traf i juni 2015: regnskab 2013 fremskrevet iht.

Læs mere

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse Opgang Blok A Afsnit 1. sal Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 59 17 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721

Læs mere

*** 1. Baggrund og beslutninger. Landsbyen Sølund

*** 1. Baggrund og beslutninger. Landsbyen Sølund 30. juni 2014. Beskrivelse af fire forslag til udmøntning af besparelse på sygeplejeydelser i Landsbyen Sølund, som følge af rammereduktion af sundhedsudgifter på ældreområdet i Skanderborg Kommune Indhold

Læs mere

Spareforslag 2016-2019 MTM 1

Spareforslag 2016-2019 MTM 1 Spareforslag 2016-2019 MTM 1 2.00 MTM - tværgående IT-springet, fem digitaliseringsprojekter IT-springet, Digital Post, Eff. -191-191 -191-191 CAE IT-springet, Digital Post, Eff. -895-895 -895-895 CBM

Læs mere

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Status på forslag fra dagtilbudsledere til implementering af effektiviseringsmåltal I budget 2016 indgår et effektiviseringsforslag på dagtilbudsområdet, der udarbejdes

Læs mere

1.000 kr p/l Styringsområde

1.000 kr p/l Styringsområde BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Ren by med smartere affaldskurve Teknik- og miljøforvaltningen vil nedbringe

Læs mere

Katalog med tværgående effektiviseringsforslag

Katalog med tværgående effektiviseringsforslag Bilag 5 Katalog med tværgående effektiviseringsforslag I efteråret 2009 blev der nedsat en styregruppe for effektiviseringsstrategi 2011 med repræsentanter fra alle forvaltninger. Styregruppen har til

Læs mere

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag Resultatbudget 2015-2018 - Inkl.ændringsforslag og tekniske ændringer Budgetområder mio. kr. Regnskab Forventet regnskab Budgetforslag 24. september 2014 Netto-mio. kr. 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Det

Læs mere

TILLÆG TIL ANALYSE BUDGETBLOKKE TIL EFFEKTIVISERING AF FAMILIEOMRÅDET I RANDERS KOMMUNE

TILLÆG TIL ANALYSE BUDGETBLOKKE TIL EFFEKTIVISERING AF FAMILIEOMRÅDET I RANDERS KOMMUNE TILLÆG TIL ANALYSE BUDGETBLOKKE TIL EFFEKTIVISERING AF FAMILIEOMRÅDET I RANDERS KOMMUNE INDLEDNING OG BAGGRUND AFGRÆNSNING AF ANALYSESPORET Familieområdet i Randers har, som det er vist i den udførte benchmarkinganalyse

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Forvaltningen henviser generelt til udvalgets 2. behandling af budgetforslag 2017 den 27. april 2016.

Forvaltningen henviser generelt til udvalgets 2. behandling af budgetforslag 2017 den 27. april 2016. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy Bilag 1. Oversigt over effektiviseringer i vedtaget budget 2017 Effektiviseringerne vedtaget i budget 2017 er delt op i to typer: - De

Læs mere

Mulighedskatalog Økonomiudvalget

Mulighedskatalog Økonomiudvalget Økonomiudvalget 1.000 kr. Nr. Økonomiudvalget 2016 2017 2018 2019 Udvidelser i alt 0 0 0 0 M.ØU1 Reducere åbningstider i Jobcenteret samt Borger og Kulturhuset 0 0 0 0 M.ØU1A Reducere åbningstider i Jobcenter

Læs mere

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget 9. oktober 2013 Vedtagne reduktionsforslag Budget 2014-17 Nr. R-101 X Reduktion af budget til arbejdsskader Politikområde 105 Tværgående udgifter Økonomiudvalget Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring

Læs mere

Høringssvar fra medarbejdersiden i SMU- Specialiserede Social, vedrørende budget 2016-19.

Høringssvar fra medarbejdersiden i SMU- Specialiserede Social, vedrørende budget 2016-19. Børn og Familie fra medarbejdersiden i SMU- Specialiserede Social, vedrørende budget 2016-19. U-407 Medarbejdersiden på det specialiserede område vil gerne starte med at ytre tilfredshed over, at byrådet

Læs mere

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET Oversigt: M01. Udvendig bygningsvedligeholdelse (930.000 kr.)...2 M02. Administrationsbygninger (300.000 kr.)...2 M03. Offentlige toiletter (311.000 kr.)...2 M04. Grønne områder og naturområder (692.000

Læs mere

Budgetår. Total reduktion i * Mulig ikrafttrædelsesdato 1. januar Besparelsen er besluttet i 2012.

Budgetår. Total reduktion i * Mulig ikrafttrædelsesdato 1. januar Besparelsen er besluttet i 2012. Budget 2012-15 Besparelsesforslag: Kommissoriumnummer (indeholder udvalgsforkortelse og fortløbende numre, hvis flere forskellige forslag angiv A, B, C mv.) Familiekonsulenter I budgetforlig 2011 blev

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Politikområde 10: Forsyning og Drift

Politikområde 10: Forsyning og Drift Politikområde 10: Forsyning og Drift Politikområde 10 Forsyning og Drift hører under Teknik- og Miljøudvalget. Politikområdet omfatter fire virksomheder med i alt ca. 250 ansatte (tallet varierer dog en

Læs mere

Tilpasning af vinterregulativet for vintertjenesten med henblik på at skabe balance i økonomien.

Tilpasning af vinterregulativet for vintertjenesten med henblik på at skabe balance i økonomien. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 17. august 2017 Nyt vinterregulativ 2017 Tilpasning af vinterregulativet for vintertjenesten med henblik på at skabe balance i økonomien.

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Projekt social kapital skaber vi med borgerne - Den kærlig kommune i praksis 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Århus kommune

Læs mere

TM133 Tilgængelighedsteams

TM133 Tilgængelighedsteams KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT Den 28. august 2018 TM133 Tilgængelighedsteams Baggrund Der er blevet bestilt et budgetnotat til Budget 2019 om oprettelse af tilgængelighedsteams

Læs mere

Effektiviseringsstrategi

Effektiviseringsstrategi Allerød Kommune Effektiviseringsstrategi 2017-20 Maj 2016 1 Indledning Med afsæt i Allerød Kommunes vision Fælles udvikling i Balance, præsenteres hermed kommunens effektiviseringsstrategi. Fælles - ved

Læs mere

Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi

Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi Allerød Kommune Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi 2017-20 April 2016 1 Indledning Med afsæt i Allerød Kommunes vision Fælles udvikling i Balance præsenteres hermed kommunens effektiviseringsstrategien.

Læs mere

Bilag 2 administrative nøgletal

Bilag 2 administrative nøgletal Økonomiforvaltningen Administrationsanalysen Bilag 2 administrative nøgletal Dato: 17. januar 2006/CB Nøgletal for administration og styring af udvikling i udgifterne Nøgletal for kommunens administrationsudgifter

Læs mere

Bilag 1: Projektplan for digitalisering og omstrukturering af parkeringsbetaling og parkeringskontrol.

Bilag 1: Projektplan for digitalisering og omstrukturering af parkeringsbetaling og parkeringskontrol. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering NOTAT Bilag 1: Projektplan for digitalisering og omstrukturering af parkeringsbetaling og parkeringskontrol. Investeringsbudgettet

Læs mere

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 6 4101 Øge forældrebetaling til mad i dagtilbud til 72 pct. I loven er der ikke angivet en øvre grænse for forældrebetaling på mad i dagtilbud. I 2019 opkræves

Læs mere

Notat til aflæggerbordet om effektivisering af rengøring

Notat til aflæggerbordet om effektivisering af rengøring KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget 4. april 2018 Notat til aflæggerbordet om effektivisering af rengøring 1. Indledning Børne- og ungdomsforvaltningen

Læs mere

Marts Rigsrevisionens notat om beretning om. Region Hovedstadens akuttelefon 1813

Marts Rigsrevisionens notat om beretning om. Region Hovedstadens akuttelefon 1813 Marts 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om Region Hovedstadens akuttelefon 1813 Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om Region Hovedstadens akuttelefon 1813 (beretning nr. 17/2016)

Læs mere

Bilag 3h - By- og Miljøudvalget, samlet oversigt

Bilag 3h - By- og Miljøudvalget, samlet oversigt Bilag 3h - By- og Miljøudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 810 Kirkegårde 1.004

Læs mere

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019 2020 2021 2022 Udvalgets samlede ramme 822.846 858.781 869.282 869.282 Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 21. september 2017 Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget 2018 Effektiviseringerne i budget 2018 er overordnet delt

Læs mere

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene.

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Baggrund

Læs mere

Samlet varig ændring

Samlet varig ændring INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Bedre trivsel og færre voldsomme episoder på specialskoler og almene skoler

Læs mere

Bilag 1: Katalog med effektiviseringsforslag til budget 2017

Bilag 1: Katalog med effektiviseringsforslag til budget 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Strategi og Økonomi Bilag 1: Katalog med effektiviseringsforslag til budget 2017 Bilag 1 indeholder følgende forslag: Effektiviseringsforslag til budget

Læs mere

Bilag 2 Effektiviseringsstrategi 2017

Bilag 2 Effektiviseringsstrategi 2017 Bilag 2 Effektiviseringsstrategi 2017 Borgerrepræsentationen besluttede med budget 2016 at videreføre den flerårige effektiviseringsstrategi. I forbindelse med Økonomiudvalgets behandling af Indkaldelsescirkulæret

Læs mere

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger 22. august 2018 Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger Indledning Det vedlagte materiale udgør Direktørgruppens forslag til,

Læs mere

Økonomiudvalget - Forslag til budget 2018 pr. april 2017

Økonomiudvalget - Forslag til budget 2018 pr. april 2017 - Forslag til budget 2018 pr. april 2017 Omstillingsforslag Forslag 2018 2019 2020 2021 Område Center ØK 1 Dynamiske udbud -200-200 -200-200 Tværgående RC (Der kan være overlap til tiltag i Moderniserings-

Læs mere

NOTAT. Analyse nr. 4 - Effektvurdering af klubområdet

NOTAT. Analyse nr. 4 - Effektvurdering af klubområdet NOTAT Kultur- og Økonomiforvaltningen Kultur- og Idrætsafdelingen Analyse nr. 4 - Effektvurdering af klubområdet Resume: Formålet med denne analyse er at undersøge hvilke aktiviteter, der bedst kan undværes

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Effektivisering af kommunal dagbehandling Københavns Kommunes dagsbehandlingstilbud er dyrere i enhedsprisen end eksterne dagbehandlingstilbud. ser et

Læs mere

Tip en 13 er Sandt eller falsk om sygefravær i MSO

Tip en 13 er Sandt eller falsk om sygefravær i MSO 1 Medarbejderne er oftest syge når de skal have weekendvagt? 2 Hvis nærmeste leder er syg, er medarbejderne også mere syge? 3 Medarbejderne i Plejeboliger er mest syge? 4 Medarbejdere med mange weekendvagter

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Ændret tilrettelæggelse af undervisningen mv. på Center for Specialundervisning for Voksne Det foreslås

Læs mere

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget November 2018 Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget 2019-22 0 Indledning Effektiviseringskatalog Fagudvalgenes arbejde med effektiviseringer af driften sker med udgangspunkt i den af Byrådet vedtagne

Læs mere

BUSINESS CASE Forslagets titel:

BUSINESS CASE Forslagets titel: BUSINESS CASE Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: OPI - Offentlig-privat innovationsprojekt om udvikling af emballage til SUF og BUF Afprøvning af den udbudslov(opi)

Læs mere

Tandplejen. Forslag til besparelse budget Indholdsfortegnelse

Tandplejen. Forslag til besparelse budget Indholdsfortegnelse Tandplejen. Forslag til besparelse budget 2016-2019. Indholdsfortegnelse Forslag 1 Forlængelse af undersøgelsesintervaller...2 Forslag 2 Første besøg for 1½ årige bortfalder...4 Forslag 3 Forlængelse af

Læs mere

1.3 FORSLAGETS INDHOLD Det samlede effektiviseringsforslag for sundhedsplejen består af 3 dele.

1.3 FORSLAGETS INDHOLD Det samlede effektiviseringsforslag for sundhedsplejen består af 3 dele. Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Udvikling og omlægning af sundhedsplejens tilbud Det foreslås at effektivisere på sundhedsplejens tilbud til skoler, dagtilbud

Læs mere

08-08-2012. Bilag 4. Sagsnr. 2012-87333. Effektiviseringsstrategi 2013: Overblik

08-08-2012. Bilag 4. Sagsnr. 2012-87333. Effektiviseringsstrategi 2013: Overblik KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Bilag 4 Effektiviseringsstrategi 2013: Overblik I budgetaftalen for 2012 besluttede Borgerrepræsentationen at fortsætte den flerårige

Læs mere

Forvaltningen ønsker derfor at iværksætte en fleksjobpakke, som skal medvirke til at øge antallet af fleksjobansatte (primært) i kommunen.

Forvaltningen ønsker derfor at iværksætte en fleksjobpakke, som skal medvirke til at øge antallet af fleksjobansatte (primært) i kommunen. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI4 Flere i fleksjob Baggrund Københavns Kommune har som arbejdsplads relativt få ansatte i fleksjob (1,4 %) sammenlignet med andre kommuner (4

Læs mere

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG REDUKTION Sæt kryds ( X ) EFFEKTIVISERING ( ) Lb. Nr. PKU-F-01 Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) Udvalg: Plan & Kulturudvalget Center: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016

Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016 Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016 Nr. Effektiviseringsforslag [Hele 1.000 kr.] Tværgående effektiviseringsforslag År 2013 Effektivisering TV 1 Hjemmearbejdspladser 300 X TV 2 Kørselskontor

Læs mere

Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt

Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt I hele 1.000 kr. - 2016 priser 2016 2017 2018 2019 Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling 1 Ledelsessekretariatet - Rammebesparelse -53-53

Læs mere

Bilag 4. Forvaltningsspecifikke effektiviseringsforslag 2015

Bilag 4. Forvaltningsspecifikke effektiviseringsforslag 2015 Bilag 4. Forvaltningsspecifikke effektiviseringsforslag 2015 Konkrete forslag 1 Bedre flow af politiske bestillinger. Kvalitetsprojektet skal sikre bedre flow af politiske bestillinger og færre notater

Læs mere

Bilag 4 Effektiviseringsstrategi Overblik

Bilag 4 Effektiviseringsstrategi Overblik Bilag 4 Effektiviseringsstrategi 2018 - Overblik Borgerrepræsentationen besluttede med budget 2017 at videreføre den flerårige effektiviseringsstrategi. I forbindelse med Økonomiudvalgets behandling af

Læs mere

1000 kr p/l Styringsområde Varige ændringer Samlet varig ændring

1000 kr p/l Styringsområde Varige ændringer Samlet varig ændring BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: Optimering af driften af legepladserne i Valby, Kgs. Enghave

Læs mere

Takst- og budgetanalyse af teknikog miljøforvaltningen fase 2. Teknisk gennemgang for TMU, 29. april 2019

Takst- og budgetanalyse af teknikog miljøforvaltningen fase 2. Teknisk gennemgang for TMU, 29. april 2019 Takst- og budgetanalyse af teknikog miljøforvaltningen fase 2 Teknisk gennemgang for TMU, 29. april 2019 Dagsorden 1. Introduktion 2. Gennemgang af budgetanalyse 3. Spørgsmål og drøftelse Side 2 Baggrund

Læs mere

Bilag 1. Teknisk gennemgang af nye bevillingsmodeller på fritidsområdet

Bilag 1. Teknisk gennemgang af nye bevillingsmodeller på fritidsområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy og Administrativt Ressourcecenter BILAG 15-09-2015 Sagsnr. 2015-0081469 Dokumentnr. 2015-0081469-18 Bilag 1. Teknisk gennemgang af nye

Læs mere

Bilag 3 - Baggrundsanalyse

Bilag 3 - Baggrundsanalyse KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 11. marts 2019 Bilag 3 - Baggrundsanalyse Nærværende baggrundsanalyse beskriver udfordringerne i forhold til: 1. Økonomisk

Læs mere

Effektivisering af det tekniske serviceområde

Effektivisering af det tekniske serviceområde GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Den 30. marts 2009 Effektivisering af det tekniske serviceområde 1. Baggrund Byrådet besluttede i juni 2008 (BR 11.06.2008 sag nr. 106) i sagen om Analyse

Læs mere

Samlet varig ændring

Samlet varig ændring BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: BU03: Investeringsforslag omstilling af Familie- og ungerådgivningerne

Læs mere

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Baggrund Folkeskolen i Albertslund har det ikke godt. Trivselsmålingerne viser, at mange af vores børn trives rigtig dårligt i vores skoler - resultaterne er ringere

Læs mere

Børne- og Ungdomsforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Børne- og Ungdomsforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Udvidelse af Asta - den digitale sagsassistent Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

Bilag 5 Effektiviseringsstrategi 2020 og investeringspuljerne

Bilag 5 Effektiviseringsstrategi 2020 og investeringspuljerne Bilag 5 Effektiviseringsstrategi 2020 og investeringspuljerne Med budget 2019 besluttede Borgerrepræsentationen at fortsætte effektiviseringsstrategien i 2020. Effektiviseringsmåltallet i 2019 udgjorde

Læs mere

OVERSIGT OVER EFFEKTIVISERINGER I 2016

OVERSIGT OVER EFFEKTIVISERINGER I 2016 BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSFORVALTNINGEN Bilag 1: Effektiviseringskatalog 2016 OVERSIGT OVER EFFEKTIVISERINGER I 2016 Effektiviseringskrav i 2016 Kravet til de forvaltningsspecifikke effektiviseringer

Læs mere

Samlet varig ændring Service Samlet økonomisk påvirkning

Samlet varig ændring Service Samlet økonomisk påvirkning INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Etablering af borgervendt løsning i Børnetandplejen Det foreslås at etablere

Læs mere

Udvikling i administrationsudgifter.

Udvikling i administrationsudgifter. Udvikling i administrationsudgifter. Dato: 27. maj 2013 Til: Økonomiudvalget Vedrørende: Input til budgetovervejelser vedr. konto 6 politikområde 1 og 2 Nedenstående analyse er udarbejdet med udgangspunkt

Læs mere

Tema 1: Akutområdet og det præhospitale område

Tema 1: Akutområdet og det præhospitale område A. Spareplanens spor nr. 1: Akutområdet og det præhospitale område B. Forslag nr.: 9 C. Spareforslag overskrift: 9. Reduktion i udgifterne til børneområdet (pædiatri) D. Beskrivelse af området I Region

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: BU06/BCXX - Effektivisering af kommunal dagbehandling Københavns Kommunes dagsbehandlingstilbud er dyrere i enhedsprisen end eksterne dagbehandlingstilbud.

Læs mere

18-05-2011. Til BUU. Sagsnr. 2011-69485. Dokumentnr. 2011-356608

18-05-2011. Til BUU. Sagsnr. 2011-69485. Dokumentnr. 2011-356608 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Sundhed og Tidlig Indsats NOTAT Til BUU 18-05-2011 Sagsnr. 2011-69485 Den Kommunale Sundhedstjeneste På Børne- og Ungdomsudvalgets budgetseminar d. 3.-4.

Læs mere

Godkendelse af En nem, enkel og kendt indgang til Ældre- og Handicapforvaltningen (vagtcentral/udskrivningsenhed) - med høringssvar

Godkendelse af En nem, enkel og kendt indgang til Ældre- og Handicapforvaltningen (vagtcentral/udskrivningsenhed) - med høringssvar Punkt 8. Godkendelse af En nem, enkel og kendt indgang til Ældre- og Handicapforvaltningen (vagtcentral/udskrivningsenhed) - med høringssvar 2015-004182 Ældre og Handicapforvaltningen indstiller, at Ældre-

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcentret

Aftale for Social- og Handicapcentret Aftale for Social- og Handicapcentret Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 3

Læs mere

2. Opgaven, organisering og tilgang til opgaven

2. Opgaven, organisering og tilgang til opgaven Notat Afdeling/enhed Ledelsessekretariatet Oprettelsesdato 17-nov-2015 Udarbejdet af OLSJ Journalnummer 0200-15048-2015 Dokumentnavn Notat ef-984124 Dokumentnummer 984124 1. Udviklings-, Effektiviserings

Læs mere

Budget 2016 drift Udvalget for Social og Sundhed

Budget 2016 drift Udvalget for Social og Sundhed Ældreområdet 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 CRS 0 0-500 -500 Plejecentre - generel lønbesparelse - 1.900-1.900-1.400-1.400 I alt -1.900-1.900-1.900-1.900 + = udgift, - = indtægt 1: Hjemtagning af opgaver,

Læs mere

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling Punkt 8. Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling 2017-055395 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender den fremlagte model for udmøntning af besparelse på

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Social og Sundhed Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 HJÆLPEMIDDELOMRÅDETS

Læs mere

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd)

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Som overskriften angiver, er der tale om et kort resume af et meget omfattende materiale, som

Læs mere

1.000 kr p/l Styringsområde Efterspørgselsstyrede overførsler Efterspørgselsstyrede overførsler

1.000 kr p/l Styringsområde Efterspørgselsstyrede overførsler Efterspørgselsstyrede overførsler BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Fastholdelse af sygemeldte på deres hidtidige arbejdsplads ved overgangen

Læs mere

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud 001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud Byrådet behandlede på møde 24. juni 2015 et forslag om at tilpasse strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats så den i højere grad bliver virksomhedsvendt.

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

Budgetønske Oversigt over bidrag til råderumspulje

Budgetønske Oversigt over bidrag til råderumspulje 2010-2013 Oversigt over bidrag til råderumspulje Råderumspulje total 75.000 75.000 75.000 75.000 I alt specifikke bidrag til råderumspulje 47.500 46.500 46.500 46.500 Forsikring Reduktion af opsparing

Læs mere

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014 Notat Den 1. september 2014 Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav i Børn og Unge (0,7 pct.) Med vedtagelsen af budgettet for 2013 og 2014 blev det besluttet, at Aarhus Kommune

Læs mere

Katalog med mulige tiltag for at nedbringe responstiderne

Katalog med mulige tiltag for at nedbringe responstiderne Afdeling: Sundhedsplanlægning Journal nr.: 18/5510 Dato: 29. august 2018 Notat Katalog med mulige tiltag for at nedbringe responstiderne Oprettelse af flere ambulanceberedskaber Oprettelsen af et nyt ambulanceberedskab

Læs mere

Bilag 4 Effektiviseringsstrategi 2017 Overblik

Bilag 4 Effektiviseringsstrategi 2017 Overblik Bilag 4 Effektiviseringsstrategi 2017 Overblik Borgerrepræsentationen besluttede med budget 2016 at videreføre den flerårige effektiviseringsstrategi. I forbindelse med Økonomiudvalgets behandling af Indkaldelsescirkulæret

Læs mere

Forslag til ny opgave (driftsønske), budget

Forslag til ny opgave (driftsønske), budget Budgetområde Titel Jobformidler til a-dagpengeområdet Nr.: ø 826-01 Helsingør Kommune har haft et fald i antal langtidsledige på a-dagpenge i 2015 på 21 % svarende til 47 personer. Sammenlignelige kommuner

Læs mere

Bilag 1. Rammerne for uddelingen af 18-midler og 6- byssammenligning

Bilag 1. Rammerne for uddelingen af 18-midler og 6- byssammenligning KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT Bilag 1. Rammerne for uddelingen af 18-midler og 6- byssammenligning 15. november 2018 I indeværende bilag gennemgås rammerne

Læs mere