Selvværd. Emner. Undervisning. Mellemtrin klasse. 3. Klasse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Selvværd. Emner. Undervisning. Mellemtrin. 3.- 6.klasse. 3. Klasse"

Transkript

1 Mellemtrin klasse Selvværd På mellemtrinnet er det særlig vigtigt, at der arbejdes med styrkelse af elevens selvværd. Selvværdsbegrebet refererer til børn og unges oplevelse af at have værdi i sig selv, en sikker forvisning om at være accepteret i en verden sammen med andre (Schibbye; 2007:113). Selvet skal på en og samme tid forstås som intrapsykisk og relateret, og der foregår forskellige processer indenfor selvet og mellem selvet og andre. Særligt forholdet til andre og følelsen af accept i fællesskabet er vigtig i den forebyggende undervisning. Dette udspringer af, at meget kriminalpræventiv forskning peger mod at netop højt selvværd, trivsel og tryghed i fællesskabet nedsætter risikoen for, at den unge bliver tiltrukket af et kriminelt og uhensigtsmæssigt miljø. De nedenstående emner, der anbefales for mellemtrinsklasserne, beror derfor alle på at styrke selvværdet hos hver enkelt elev samt at øge følelsen af tryghed i skolen og fællesskabet. 3. Klasse Emner Vi er ens/forskellige Kulturforskelle Gruppe og klikedannelse Identitet Undervisning Det anbefales, at der arbejdes med emnet identitet. Gennem konkrete øvelser ledes eleverne gennem nogle processer, hvor de får mulighed for at udforske deres forhold til sig selv og andre samt muligheden for at tage stilling til, hvordan de ønsker at præge deres eget liv. Gennem refleksionsøvelser lægges der op til drøftelse af temaer som udseende, karaktertræk, begavelse og talenter, familie, miljø og drømme. Se Dit Liv - dit valg side 16 for udførlig trinfor-trin guide og undervisningsmateriale.

2 Skole-hjem-samarbejdet Forældresamspillet mellemtrin: Spil til lærer og forældre på mellemtrinnet udviklet af Det Kriminalpræventive Råd. Spillet sætter fokus på de ting, der optager forældre og giver mulighed for at etablere positive relationer i forældregruppen og dermed trivsel og tryghed mellem børnene. Spillet handler ikke om at skabe enighed blandt forældrene, men er udelukkende ment som et afsæt for en fælles debat. Spillet kan bestilles gratis på undervisning samspillet.øvrige samarbejdspartnere Øvrige samarbejdspartnere - Ishøj lokalpoliti gennemfører prøve og undervisning i cykelkørsel. Det er nødvendigt, at klasselæren aktivt tilmelder sig dette tilbud. Litteratur og andet materiale - Dit liv dit valg? Ideer og inspiration til den kriminalpræventive undervisning på mellemtrinnet, udarbejdet af Det kriminalpræventive råd. Kan gratis rekvireres elektronisk på undervisning kriminalpræventiv undervisning inspirationshæfte. Emner der berøres i materialet: Etik og moral Rettigheder og pligter Mobning og drilleri Gruppepres Fritid - Skolens sociale liv. Undervisningsmateriale udviklet af Det kriminalpræventive råd: Hæfte 1, Introduktion til - og vejledning i brug af undervisningsmateriale om konflikthåndtering i forbindelse med skolens sociale liv. Hæfte 2, Undervisningsmateriale med øvelser lavet på baggrund af rapport om Skolens sociale liv.

3 Hæfte 3, Undervisningsmateriale og eksempler på konflikthåndtering i tre forskellige skoler. - Byréus, K.: Du har hovedrollen i dit liv - håndbog i forumspil for børn og unge. Bogen sætter fokus på gruppepres og øger elevernes selvbevidsthed gennem praktiske øvelser. - Broberg, K. (1995): Men jeg kan så meget andet - en elevbog om stærke følelser. Om identitet, selvværd, håndtering af følelser, dilemmaer mm. En række forskellige tekster og oplæg til procesorienteret arbejde i 3. til 5. klasse. Film: - Pigerne i 4.B. Dokumentar der omhandler mobning og klikedannelse samt den klassiske og arketypisk rollebesætning: prinsessen, rivalinden, hjælperen, budbringeren og alle de andre. Filmen lægger op til plenumdiskussion, samt en bevidstgørelse af hvilken position hver enkelt elev selv indtager i klassen. Kan rekvireres på og ses gratis på - Ghettoprinsesse. I filmen følges tyrkiske Yagmur og danske Vivi på 10 år, der går i samme klasse og er slyngveninder. En dokumentar der sætter fokus på kulturforskelle, og som lægger op til plenumdiskussion af forskellighed. Kan rekvireres på og ses gratis på Internetadresser: - Om mobning og brug af digitale medier. - Børns vilkår undervisningsmateriale om bl.a. mobning til mellemtrinet. Dansk Film Institut.

4 4. Klasse Emner Selvværd og ligeværd Gruppepres Konflikthåndtering Fritid Undervisning Det anbefales, at der gennemføres undervisning i konflikthåndtering. Formålet med undervisningen er, at eleverne lærer om egen rolle i konflikter, og om hvorledes eleverne selv kan medvirke til at nedtrappe eventuelle konflikter. På nærværende klassetrin kan der arbejdes med Isbjergsmodellen, som rummer temaerne; Anerkendelse af sig selv og andre, kommunikation, samarbejde og konstruktiv konflikthåndtering.udførlig trin-for-trin guide til undervisningsforløbet findes i bogen Grib konflikten s Skole-hjem-samarbejdet Forældresamspillet mellemtrin: Spil til lærer og forældre på mellemtrinnet udviklet af Det kriminalpræventive råd. Spillet sætter fokus på de ting der optager forældre og giver mulighed for at etablere positive relationer i forældregruppen og dermed trivsel og tryghed mellem børnene. Spillet handler ikke om at skabe enighed blandt forældrene, men er udelukkende ment som et afsæt for en fælles debat.

5 Litteratur og andet materiale - Broberg, K. (1995): Men jeg kan så meget andet - en elevbog om stærke følelser. Om identitet, selvværd, håndtering af følelser, dilemmaer mm. En række forskellige tekster og oplæg til procesorienteret arbejde i 3. til 5. klasse. - Er du med mod mobning? 42 veje til bedre trivsel. En metodehåndbog udviklet af DCUM - Grib konflikten - om konstruktiv konflikthåndtering i skolen. Det Kriminalpræventive Råd og Center for Konfliktløsning. - Dit liv dit valg Ideer og inspiration til den kriminalpræventive undervisning på mellemtrinnet, udarbejdet af Det Kriminalpræventive Råd. Emner der berøres i materialet: Etik og moral Rettigheder og pligter Mobning og drilleri Gruppepres Fritid Film: - Og dem udenfor (2001): En samling af tre film, hvor børn og unge på tre forskellige klassetrin fortæller om drillerier og mobning i skolen. Sammen med en vejledning til læreren sigter filmene på at forebygge mobning. Filmene kan bestilles hos Det Kriminalpræventive Råd. Se også Internetadresser: Spil der belyser unges brug af mobiltelefoner, udarbejdet af teleindustrien. Værktøjer til og fokus på løsning af konflikter i skolen Eksempler på konkret brug af konfliktløsningsøvelser.

6 5. Klasse Emner Rygning Etik og brug af digitale medier Konfliktløsning Undervisning Københavns Vestegns politiet og Den kriminalpræventive sektion tilbyder på dette klassetrin alle kommunens skoler og elever deltagelse i projekt Jeg er sej, når jeg siger nej. Projekt er et forebyggelsesprojekt, som har fokus på flertalsmisforståelser og sociale overdrivelser blandt unge i 5. klasse, særligt med fokus på rygning. Det er nødvendigt, at SSP-læreren aktivt tilmelder skolen til dette tilbud. På dette klassetrin anbefales det, at der arbejdes videre på udvikling af etik og normer vedrørende elevernes brug af mobiltelefon og digitale medier. Der kan arbejdes med Red Barnets Avisprojekt som netop berører og udfordrer elevernes sociale liv med mobil og chat. I projektets aktiviteter inddrages fagene dansk, matematik og samfundsfag. Samtidig søges de digitale medier inddraget på en konstruktiv måde. I arbejdet står eleverne selv for det redaktionelle arbejde og for indsamling af data fra felten under supervision af en lærer. Det er oplagt, at eleverne bruger billeder, videosekvenser og lyd optaget med mobiltelefonen. For trin-for-trin guide samt undervisningsmateriale, se fagfolk holdningsudvikling inspirationskatalog.

7 Skole-hjem-samarbejdet Avisprojektet kan danne grundlag for debat på et forældremøde, hvor forældrene drøfter regler og etik for børns brug af digitale medier. Inddrag eventuelt materiale specifikt udarbejdet til forældredebat fra Forældreaften hvor en medarbejder fra Københavns vestegns kriminalpræventiv sektion præsenterer klassens forældre for begreberne flertalsmisforståelser og sociale overdrivelser. Forældrene konfronteres med deres børns besvarelser jf. projektet Jeg er sej, når jeg siger nej, og deltager selv i en lektion med spørgsmål omhandlende rygning og flertalsmisforståelser. Forældresamspillet mellemtrin: Spil til lærer og forældre på mellemtrinnet udviklet af Det kriminalpræventive råd. Spillet sætter fokus på de ting der optager forældre og giver mulighed for at etablere positive relationer i forældregruppen og dermed trivsel og tryghed mellem børnene. Spillet handler ikke om at skabe enighed blandt forældrene, men er udelukkende ment som et afsæt for en fælles debat. Øvrige samarbejdspartnere - Sundhedsplejersken underviser i pubertet enten i klassen eller i mindre grupper. - Børne-ungelægen underviser sammen med en fysioterapeut i fysisk aktivitet som en væsentlig sundhedsfremmende faktor. - Ishøj Lokalpoliti underviser sammen med Københavns Vestegns Politikreds i "jeg er sej når jeg siger nej", som er forebyggelse mod rygning. Litteratur og andet materiale - Dit liv dit valg? Ideer og inspiration til den kriminalpræventive undervisning på mellemtrinnet, udarbejdet af Det kriminalpræventive råd. Emner der berøres i materialet: Etik og moral Rettigheder og pligter Mobning og drilleri Gruppepres Fritid

8 - Mølvang, K. & Søndergaard, P.S.: Så er festen slut, Tobias - og andre noveller til den kriminalpræventive undervisning på mellemtrinnet. - Grib konflikten - om konstruktiv konflikthåndtering i skolen. Det Kriminalpræventive Råd og Center for Konfliktløsning. - Park Lynge, L. & Pedersen, R (2008). Den åbne dagbog unges brug af nettet Internetadresser: - Spil om etik og forsvarligt brug af digitale medier. - Undervisningsmateriale om holdningsdannelse - brug af internettet og sms Information om flertalsmisforståelser og social pejling. 6. Klasse Emner Vold og trusler Mobning Konfliktløsning Undervisning På dette klassetrin anbefales det, at der gennemføres undervisning i flertalsmisforståelser omhandlende emnet vold og trusler. Det færdigudviklede materiale til denne undervisning kan anskaffes hos konsulent for proaktiv kriminalitetsforebyggelse, herunder både klikkersystem samt de tilhørende spørgsmål jf. afsnit om teoretisk og metodisk fundament. SSP-læreren på den enkelte skole kan være behjælpelig med gennemførslen af denne undervisningslektion.

9 Skole-hjem-samarbejdet Forældreaften flertalsmisforståelser om vold og trusler: Forældrene præsenteres for den samme undervisning som deres børn har modtaget omhandlende flertalsmisforståelser omkring vold og trusler. Forældrene deltager i en klikkerlektion hvor forældregruppen samtidig får mulighed for i fællesskab at drøfte temaet vold og trusler. Materiale til denne forældreaften kan ligeledes rekvireres hos konsulent for proaktiv kriminalitetsforebyggelse. Klasselæreren kan i samarbejde med skolens SSP-lærer tilrettelægge denne forældreaften. Forældresamspillet mellemtrin: Spil til lærer og forældre på mellemtrinnet udviklet af Det Kriminalpræventive Råd. Spillet sætter fokus på de ting, der optager forældre og giver mulighed for at etablere positive relationer i forældregruppen og dermed trivsel og tryghed mellem børnene. Spillet handler ikke om at skabe enighed blandt forældrene, men er udelukkende ment som et afsæt for en fælles debat. Spillet kan bestilles gratis på undervisning samspillet. Litteratur og andet materiale - Andersen, L. (1993): At mobbe - etik for børn. Lærervejledning. - Er du mod mobning? 42 veje til bedre trivsel. Dansk Center for Undervisningsmiljø. - Grib konflikten om konstruktiv konflikthåndtering i skolen. Udviklet af Det kriminalpræventive råd og center for konfliktløsning. - Dit liv dit valg? Ideer og inspiration til den kriminalpræventive undervisning, udarbejdet af Det kriminalpræventive råd. Emner der berøres i materialet: Etik og moral Rettigheder og pligter Mobning og drilleri Gruppepres Fritid Internetadresser: - undervisningsmateriale om holdningsdannelse samt brug af internettet og sms.

10 viden og værktøjer til arbejdet med børne- og undervisningsmiljø. artikler og de nyeste rapporter omhandlende mobning. informations- og undervisningsmateriale. dilemmaspil om mobiltelefonetik. Det Kriminalpræventive Råd.

ISHØJ KOMMUNE. Ishøj Kommune

ISHØJ KOMMUNE. Ishøj Kommune ISHØJ KOMMUNE Ishøj Kommune 1 INDHOLD SSP-læseplan Ishøj Indskoling Børnehaveklasse... s. 5 1. klasse... s. 6 2. klasse... s. 7. Mellemtrin 3. klasse... s. 9 4. klasse... s. 10 5. klasse...s. 11 6. klasse...

Læs mere

Forslag til Kriminalitetsforebyggende undervisning i 0. - 9. klasser på Ydre Nørrebro

Forslag til Kriminalitetsforebyggende undervisning i 0. - 9. klasser på Ydre Nørrebro Forslag til Kriminalitetsforebyggende undervisning i 0. - 9. klasser på Ydre Nørrebro Forslag til Kriminalitetsforebyggende undervisning i 0.-9. klasser på Ydre Nørrebro De fire skoler på Ydre Nørrebro;

Læs mere

Vesterbro 20-9-2013 KRIMINALPRÆVENTIV LÆSEPLAN SSP. Distrikt Vesterbro Børne- og Ungdomsforvaltningen

Vesterbro 20-9-2013 KRIMINALPRÆVENTIV LÆSEPLAN SSP. Distrikt Vesterbro Børne- og Ungdomsforvaltningen Vesterbro 20-9-2013 SSP KRIMINALPRÆVENTIV LÆSEPLAN Distrikt Vesterbro Børne- og Ungdomsforvaltningen 2 Forslag til læseplan for Kriminalpræventiv undervisning i 0. - 10. klasse på Vesterbro Afsnit Side

Læs mere

SSP-HÅNDBOG Inspiration til den kriminalpræventive undervisning i klasse

SSP-HÅNDBOG Inspiration til den kriminalpræventive undervisning i klasse SSP-HÅNDBOG Inspiration til den kriminalpræventive undervisning i 5. - 9. klasse Børn og unge i Ballerup Kommune skal have et liv med høj livskvalitet, fri af alkohol- og narkotikamisbrug, S ådan lyder

Læs mere

Ishøj. en tryg by SSP. læseplan. Ishøj Kommune

Ishøj. en tryg by SSP. læseplan. Ishøj Kommune Ishøj en tryg by SSP læseplan Ishøj Kommune 1 INDHOLD SSP-samarbejdet i Ishøj Kommune... 3 Formål... 4 Begrebsafklaring... 5 Èn sammenhængende kriminalitetsforebyggende indsats... 6 PRIK-modellen... 7

Læs mere

Kriminalitetsforbyggende Undervisningsforløb for 4.-10. klasse. Identitet og handlekompetence.

Kriminalitetsforbyggende Undervisningsforløb for 4.-10. klasse. Identitet og handlekompetence. 1 Greve Kommune Center for Børn & Familier Februar 2013 Greve Kommune, Den Kriminalitetsforebyggende Indsats 2013-2015. Bilag Projekt 1: KFI og tidlig forebyggelse Kriminalitetsforbyggende Undervisningsforløb

Læs mere

Læseplan for SSP Sorø

Læseplan for SSP Sorø Læseplan for SSP Sorø 2019-2020 2 Det vil SSP Sorø SSP Sorø vil med den kriminalpræventive undervisningsguide gøre det nemmerefor skoler og undervisere at invitere den kriminalpræventive undervisning ind

Læs mere

Den Kriminalitetsforebyggende Indsats 2013-2015

Den Kriminalitetsforebyggende Indsats 2013-2015 Greve Kommune Den Kriminalitetsforebyggende Indsats 2013-2015 KFI læseplan 2 Indhold Kriminalitetsforbyggende undervisningsforløb for 3.-10. klasse. Identitet og handlekompetence... 3 Formål med indsatsen...

Læs mere

Undervisningstilbud fra Sundhedstjenesten, SSP, Forebyggelse og Sundhedsfremme

Undervisningstilbud fra Sundhedstjenesten, SSP, Forebyggelse og Sundhedsfremme Undervisningstilbud - fra Sundhedstjenesten, SSP, Forebyggelse og Sundhedsfremme 2018-19 Undervisning og gæstelærere 2018-19 Side 1 Kære læser Vi kan med stolthed præsentere forebyggelseskataloget for

Læs mere

.til kriminalitetsforebyggelse fra SSP i Nørre Djurs

.til kriminalitetsforebyggelse fra SSP i Nørre Djurs .til kriminalitetsforebyggelse fra SSP i Nørre Djurs Indholdsfortegnelse Formålet med det forebyggende arbejde i folkeskolen Side 3 Indledning Side 4 Børnehaveklasse Side 5 1. Klasse... Side 6 2. Klasse..

Læs mere

Læseplan for SSP Ung Sorø

Læseplan for SSP Ung Sorø Læseplan for SSP Ung Sorø 2017 2018 2 Det vil SSP Ung Sorø SSP Ung Sorø vil med den kriminalpræventive undervisningsguide gøre det nemt for skoler og undervisere at invitere den kriminalpræventive undervisning

Læs mere

Kriminalitetsforebyggende undervisning i folkeskolen

Kriminalitetsforebyggende undervisning i folkeskolen Kriminalitetsforebyggende undervisning i folkeskolen SSP Karlebo Vejledning til den kriminalitets- og misbrugsforebyggende undervisning Indhold Kære lærere i Karlebo Kommune Forord...3 Børnehaveklassen...4

Læs mere

INDHOLD OMRÅDE INDHOLD DELTAGERE ÅRGANG SIDE

INDHOLD OMRÅDE INDHOLD DELTAGERE ÅRGANG SIDE SAMARBEJDSKATALOG I FORHOLD TIL SSP FOREBYGGELSES- OG LÆSEPLAN I NORDDJURS KOMMUNE REV. APRIL 2015 : NÆSTE SIDE OMRÅDE DELTAGERE ÅRGANG SIDE Forebyggelses- og læseplan Introduktion af planerne Forældre

Læs mere

Den Robuste Generation. Læreplan for god trivsel

Den Robuste Generation. Læreplan for god trivsel Den Robuste Generation Læreplan for god trivsel Indholdsfortegnelse Den Robuste Generation... 3 Formål med undervisningen... 3 Formål med samarbejdet... 4 Begrebsafklaring... 4 0.klasse... 6 Digital adfærd...

Læs mere

Positiv selvopfattelse

Positiv selvopfattelse Positiv selvopfattelse Kompetencemål: Eleven kan stå ved egne meninger og rettigheder på en positiv og tydelig måde. *: Målet er identisk med et mål fra Forenklede Fælles Mål for sundheds- og (Undervisningsministeriet

Læs mere

Gratis FOreBYGGelsestilBUD. - til skoler og KLUBBer. sparrin. events. Oplæg. Under visning

Gratis FOreBYGGelsestilBUD. - til skoler og KLUBBer. sparrin. events. Oplæg. Under visning Gratis FOreBYGGelsestilBUD - til skoler og KLUBBer g sparrin events Under visning Oplæg ! Kære lærere og pædagoger I sidder her med SSP Frederiksberg og Forebyggelsesområdets fælles tilbudspjece over den

Læs mere

TÆNK. i nye vaner. Inspiration til ansatte der arbejder med børn og unge i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE

TÆNK. i nye vaner. Inspiration til ansatte der arbejder med børn og unge i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE TÆNK i nye vaner Inspiration til ansatte der arbejder med børn og unge i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE 1 UNDERVISNING OG INFORMATION Dette forebyggelseshæfte er til dig, som planlægger et sundhedsfremmende

Læs mere

MOBBEPOLITIK. Grydemoseskolen Helsingør Kommune. Alle børn har ret til god trivsel

MOBBEPOLITIK. Grydemoseskolen Helsingør Kommune. Alle børn har ret til god trivsel Grydemoseskolen Alle børn har ret til god trivsel Grydemoseskolens mobbepolitik Grydemoseskolen vil være et mobbefrit område og derfor arbejder vi aktivt på at forhindre mobning. Alle børn har ret til

Læs mere

Tilbudskatalog. Undervisningstilbud fra Sundhedstjenesten, SSP, Forebyggelse og Sundhedsfremme s. 1

Tilbudskatalog. Undervisningstilbud fra Sundhedstjenesten, SSP, Forebyggelse og Sundhedsfremme s. 1 Tilbudskatalog Undervisningstilbud fra Sundhedstjenesten, SSP, Forebyggelse og Sundhedsfremme s. 1 2019-2020 Spændende tilbud Tilbudskataloget for skoleåret 2019/20 indeholder en vifte af spændende undervisningstilbud

Læs mere

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Gældende fra den September 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe og vedligeholde et miljø, hvor eleverne kan udvikle sig, og som er præget

Læs mere

SSP-katalog 2013-2014

SSP-katalog 2013-2014 SSP-katalog 2013-2014 1 Indhold Kære klasselærer... 3 SSP-samarbejdet... 4 TEMA OG DIALOG I KLASSEN... 5 Ad hoc puljen... 6 7. klasser... 7 7.- 9. klasser... 9 Sparring og Samarbejde... 10 Konsulentbistand

Læs mere

Skoletilbud fra SSP i 2014-15

Skoletilbud fra SSP i 2014-15 1 Baggrund for SSP s skoletilbud SSP-samarbejdet vil med nedenstående tilbud sikre at forældre og elever kommer omkring væsentlige kriminalpræventive diskussioner og at vidensgrundlaget blandt børn og

Læs mere

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik)

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Klostermarksskolens værdigrundlag Hjerne og hjerte Vi vil være en god og dynamisk skole for elever og personale

Læs mere

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Strategien inddeles i 1) Indledning og baggrund 2) Mål for Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi 3) Definition på mobning 4) Digital

Læs mere

Skoletilbud. Vi handler, taler og tier, som vi tror, andre forventer det af os

Skoletilbud. Vi handler, taler og tier, som vi tror, andre forventer det af os Skoletilbud Vi handler, taler og tier, som vi tror, andre forventer det af os.er udgangspunktet for det misbrugs- og kriminalitetsforebyggende arbejde. Det er derfor af afgørende betydning, at der sættes

Læs mere

- vi søger langsigtede resultater

- vi søger langsigtede resultater Hedensted chat amfetamin forældre ssp hash butikstyveri alkohol børn ansvar unge fuld stoffer Skoleår 11-12 ungdomskultur mobning lærer SSP - vi søger langsigtede resultater I Hedensted Kommune er SSP

Læs mere

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Et godt sted at være Et godt sted at lære for alle Skolen arbejder til stadighed på, at styrke hvert barns selvtillid, samarbejdsevne og mellemmenneskelige forståelse.

Læs mere

Undervisning og gæstelærere

Undervisning og gæstelærere Undervisning og gæstelærere 2015-16 Undervisning og gæstelærere 2015-16 Side 1 Til lærere, pædagoger m.fl. Dette katalog indeholder en oversigt over de tilbud, der udbydes til skolerne i første halvdel

Læs mere

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Indhold Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 1 Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 2 Formål... 2 Definition af mobning... 2 Negative handlinger... 2 Forebyggende

Læs mere

Skoletilbud fra SSP i 2013-14

Skoletilbud fra SSP i 2013-14 Baggrund for SSP s skoletilbud SSP-samarbejdet vil med nedenstående tilbud sikre at forældre og elever kommer omkring væsentlige kriminalpræventive diskussioner og at vidensgrundlaget blandt børn og forældre

Læs mere

Faxe Kommune SSP Læseplan

Faxe Kommune SSP Læseplan Faxe Kommune SSP Læseplan Indhold: Indledning & forord side 2 Formål side 3 0. klasse / Børnehaveklassen side 4 1. klasse side 5 2. klasse side 6 3. klasse side 7 4. klasse side 8 5. klasse side 9 6. klasse

Læs mere

Billund Ungdomsskole Vejlevej 31, Boks 71, 7190 Billund Tlf. 72 13 16 50, Fax. 72 13 16 51 ung@billund.dk

Billund Ungdomsskole Vejlevej 31, Boks 71, 7190 Billund Tlf. 72 13 16 50, Fax. 72 13 16 51 ung@billund.dk Du sidder nu med en oversigt over, hvad vi i SSP Billund Ungdomsskole kan tilbyde af forskellige input på de enkelte årgange i Folkeskolen. Oversigten er tænkt som en guide og inspiration til jeres daglige

Læs mere

Curriculum for Mental Sundhed 10. Klasse - inspirationsmaterialer

Curriculum for Mental Sundhed 10. Klasse - inspirationsmaterialer Curriculum for Mental Sundhed 10. Klasse - inspirationsmaterialer Læringsmål Inspirationsmaterialer Tænkte fag Positiv tænkning Eleven kan anvende positiv tænkning i hverdagen. Eleven har viden om strategier

Læs mere

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Forældrenetværk Forældrenetværk er grupper af forældre, der ønsker at sætte

Læs mere

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Et godt sted at være Et godt sted at lære for alle Skolen arbejder til stadighed på, at styrke hvert barns selvtillid, samarbejdsevne og mellemmenneskelige forståelse.

Læs mere

Antimobbestrategi. Gældende fra den 1. januar 2017

Antimobbestrategi. Gældende fra den 1. januar 2017 Antimobbestrategi Gældende fra den 1. januar 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil: Have tolerante børn Skabe trygge forpligtende fællesskaber Have at ethvert barn oplever at være

Læs mere

Lynghøjskolens antimobbe-handleplan

Lynghøjskolens antimobbe-handleplan Lynghøjskolens antimobbe-handleplan Denne handleplan er en del af Lynghøjskolens Trivselsmanual - for trivsel og inklusion på Lynghøjskolen, der arbejder for at fremme elevernes trivsel generelt. Mobning

Læs mere

Den Kriminalitetsforebyggende Indsats 2013-2016

Den Kriminalitetsforebyggende Indsats 2013-2016 Den Kriminalitetsforebyggende Indsats 2013-2016 Indhold Forord... 3 Formål med indsatsen... 3 Det overordnede formål... 3 KFI i Greve Kommune... 4 Organisering... 4 Forældreinddragelse... 4 Det skal skoleledelsen

Læs mere

L Æ S E P L A N. U d a r b e j d e t f o r å r e t 2 0 1 1. SSP Læseplan. SSP Rosenholmvej 1, 8543 Hornslet

L Æ S E P L A N. U d a r b e j d e t f o r å r e t 2 0 1 1. SSP Læseplan. SSP Rosenholmvej 1, 8543 Hornslet L Æ S E P L A N U d a r b e j d e t f o r å r e t 2 0 1 1 Indholdsfortegnelse Indledning side 1 0. klasse side 3 1. klasse side 4 2. klasse side 5 3. klasse side 6 4. klasse side 7 5. klasse side 8 6.

Læs mere

Trivselspolitik. Kjellerup Skole

Trivselspolitik. Kjellerup Skole Trivselspolitik Kjellerup Skole Trivselspolitik på Kjellerup Skole Ved skoleårets start 2006 var der udarbejdet et hæfte, som var blevet til på baggrund af drøftelser i elevråd, pædagogisk råd og skolebestyrelse.

Læs mere

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Antimobbestrategi Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling God undervisning er tæt forbundet med bl.a. et læringsfremmende og stimulerende klima i klassen. På Al Quds Skole arbejder

Læs mere

Trivselsplan Nordbyskolen 2014-2015. Trivselsplan 2014-2015

Trivselsplan Nordbyskolen 2014-2015. Trivselsplan 2014-2015 Trivselsplan 2014-2015 1 Nordbyskolens trivselspolitik Vores trivselspolitik tager udgangspunkt i vores visioner: En tryg skole i et nærværende, anerkendende og autentisk miljø Et fagligt udfordrende læringsmiljø

Læs mere

Trivselslæseplan for 5. klasse. Mig selv og de andre SKANDERBORG REALSKOLE

Trivselslæseplan for 5. klasse. Mig selv og de andre SKANDERBORG REALSKOLE Trivselslæseplan for 5. klasse Mig selv og de andre SKANDERBORG REALSKOLE Fokus på trivsel Denne læseplan er endnu et led i Skanderborg Realskoles bestræbelse på at sætte fokus på vigtigheden af elevernes

Læs mere

Antimobbestrategi for Ramløse Skole. Gældende fra den20-04-10

Antimobbestrategi for Ramløse Skole. Gældende fra den20-04-10 Antimobbestrategi for Ramløse Skole Gældende fra den20-04-10 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Alle omkring skolen, både elever, skolens personale og forældre, ved, at mobning ikke tolereres

Læs mere

SSP læseplan. Kriminalitets- og misbrugsforebyggende undervisning 2014

SSP læseplan. Kriminalitets- og misbrugsforebyggende undervisning 2014 SSP læseplan Kriminalitets- og misbrugsforebyggende undervisning 2014 Forord: I løbet af 2012 og 2013 har vi i Norddjurs kommune udarbejdet en ny sammenhængende Børnepolitik, en politik for inklusion og

Læs mere

TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI

TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI Vores sted TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI Formål Antimobbestrategien har til formål at understøtte vores daglige trivselsarbejde med at skabe inkluderende fællesskaber, hvor alle elever kan trives

Læs mere

Esajasskolens Sociale Læringsplan

Esajasskolens Sociale Læringsplan Indholdsfortegnelse. Indledning/brug af hæftet s. 4 Børnehaveklassen s. 5 1. klasse s. 6 2. klasse s. 7 3. klasse s. 8 4. klasse s. 9 5. klasse s. 10 6. klasse s. 11 7. klasse s. 12 8. klasse s. 13 9.

Læs mere

FOREBYGGELSESTILBUD Tilbud om forebyggende undervisning til skoler og klubber i Frederiksberg Kommune

FOREBYGGELSESTILBUD Tilbud om forebyggende undervisning til skoler og klubber i Frederiksberg Kommune 2018/19 FOREBYGGELSESTILBUD Tilbud om forebyggende undervisning til skoler og klubber i Frederiksberg Kommune Kære lærere og pædagoger Vi kan her præsentere SSP Frederiksberg og Forebyggelsesteamets fælles

Læs mere

Syddjurs Kommune SSP Læseplan

Syddjurs Kommune SSP Læseplan Bilag 4. Syddjurs Kommune SSP Læseplan Indhold: Indledning side 2 0. klasse / Børnehaveklassen side 3 1. klasse side 4 2. klasse side 5 3. klasse side 6 4. klasse side 7 5. klasse side 8 6. klasse side

Læs mere

TIKØB SKOLE MOBBEPOLITIK

TIKØB SKOLE MOBBEPOLITIK TIKØB SKOLE MOBBEPOLITIK HELSINGØR KOMMUNE VI ARBEJDER AKTIVT PÅ, AT TIKØB SKOLE ER EN SKOLE HVOR ALLE TRIVES VI ARBEJDER AKTIVT FOR EN MOBBEFRI SKOLE. ALLE BØRN HAR RET TIL GOD TRIVSEL TIKØB SKOLES MOBBEPOLITK

Læs mere

Definition af mobning & digital mobning

Definition af mobning & digital mobning Mobbehandleplan Store Heddinge skole Store Heddinge Skole bygger på et fundament af frihed under ansvar og gensidig respekt mellem elever, lærere og forældre. Mobning accepteres ikke på skolen. Det forventes

Læs mere

Trivselsarbejde i klasserne

Trivselsarbejde i klasserne Det forudsættes, at der til hver afdeling er tilknyttet en AKT-lærer, der kan hjælpe med problemløsning, igangsætning og forslag til forskellige materialer og metoder. Metoder og materialer er tænkt som

Læs mere

SSP LÆSEPLAN KRIMINALITETS- OG MISBRUGSFOREBYGGENDE UNDERVISNING 2014

SSP LÆSEPLAN KRIMINALITETS- OG MISBRUGSFOREBYGGENDE UNDERVISNING 2014 SSP LÆSEPLAN KRIMINALITETS- OG MISBRUGSFOREBYGGENDE UNDERVISNING 2014 INDHOLD: Forord... 3 Baggrund... 3 Anvendelse af læseplanen... 4 Bh. Klasse... 6 1. Klasse... 7 2. Klasse... 8 3. Klasse... 9 4.. Klasse...10

Læs mere

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber Antimobbestrategi Formål Hvad er formålet med jeres antimobbestrategi? Målet med vores antimobbestrategi er, at skolen forebygger og reducerer mobning (digitalt og på skolen) i videst mulige omfang og

Læs mere

Antimobbestrategi for Kongevejens Skole. Gældende fra Januar 2013

Antimobbestrategi for Kongevejens Skole. Gældende fra Januar 2013 KONGEVEJENS SKOLE Antimobbestrategi for Kongevejens Skole Gældende fra Januar 2013 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil sikre et trygt undervisningsmiljø, hvor børn og unge trives og

Læs mere

Trivselsplan Nordbyskolen 2015-2016. Trivselsplan 2015-2016

Trivselsplan Nordbyskolen 2015-2016. Trivselsplan 2015-2016 Trivselsplan 2015-2016 1 Nordbyskolens trivselspolitik Vores trivselspolitik tager udgangspunkt i vores visioner: En tryg skole i et nærværende, anerkendende og autentisk miljø Et fagligt udfordrende læringsmiljø

Læs mere

GRUNDSKOLER. Sinding-Ørre Midtpunkt - Skolen

GRUNDSKOLER. Sinding-Ørre Midtpunkt - Skolen GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Sinding-Ørre Midtpunkt - Skolen Udarbejdet (dato): Februar 2013 Hvad forstår vi ved trivsel? Det vi forstår ved trivsel er, at eleven føler sig set, hørt, anerkendt og

Læs mere

Trivselspolitik for Ølsted Skole

Trivselspolitik for Ølsted Skole Trivselspolitik for Formål: Et godt skolemiljø - hvor elever, forældre og personale trives og føler sig godt tilpas Vi har en anerkendende tilgang til hinanden og skolens fællesskab bygger på omsorg, mod,

Læs mere

Læseplan for emnet sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

Læseplan for emnet sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab Læseplan for emnet sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab Indhold Indledning 3 1. trinforløb for børnehaveklasse til 3. klassetrin 4 Sundhed og trivsel 4 Køn, krop og seksualitet 6 2. trinforløb

Læs mere

Retningslinjer for at arbejde med mobning

Retningslinjer for at arbejde med mobning Retningslinjerne tager udgangspunkt i skolebestyrelsens antimobbeprincip. Distriktsskole Stenløse bygger på et fundament af frihed under ansvar og gensidig respekt mellem elever, lærere og forældre. Mobning

Læs mere

GRATIS FOREBYGGELSESTILBUD

GRATIS FOREBYGGELSESTILBUD GRATIS FOREBYGGELSESTILBUD - TIL SKOLER OG KLUBBER Sparring 20 16/17 Undervisning Events Oplæg ! KÆRE LÆRERE OG PÆDAGOGER Vi kan her præsentere SSP Frederiksberg og Forebyggelsesteamets fælles tilbudspjece

Læs mere

SSP LÆSEPLAN TRIVSELSFREMMENDE, KRIMINALITETS- OG MISBRUGSFOREBYGGENDE UNDERVISNING

SSP LÆSEPLAN TRIVSELSFREMMENDE, KRIMINALITETS- OG MISBRUGSFOREBYGGENDE UNDERVISNING SSP LÆSEPLAN TRIVSELSFREMMENDE, KRIMINALITETS- OG MISBRUGSFOREBYGGENDE UNDERVISNING INDHOLD: Forord... 3 Baggrund... 3 Anvendelse af læseplanen... 4 Bh. Klasse... 6 1. Klasse... 7 2. Klasse... 8 3. Klasse...

Læs mere

FOREBYGGENDE TRIVSELSARBEJDE BØGBALLE FRISKOLE

FOREBYGGENDE TRIVSELSARBEJDE BØGBALLE FRISKOLE FOREBYGGENDE TRIVSELSARBEJDE BØGBALLE FRISKOLE Forebyggende t rivselsarbejde på Bøgballe Friskole På Bøgballe Friskole ønsker vi at lægge vægt på forebyggende trivselsindsatser til gavn for det sociale

Læs mere

Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune.

Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Programmet Oplæg ved Charlie Lywood. 17.00 17.45 Gruppearbejde klassevis. 17.45 18.25 Opsamling i plenum. 18.25 19.00 5. kl. forældremøde.

Læs mere

Trivselskanon Ulbjerg skole.

Trivselskanon Ulbjerg skole. På Ulbjerg skole mener vi at faglig og personlig udvikling går hånd i hånd. Derfor arbejder vi altid for, at alle vores elever trives. Alle børn skal trives i skolen! Trivselskanon Ulbjerg skole. Jesper

Læs mere

NORDVESTSKOLEN. Antimobbepolitik

NORDVESTSKOLEN. Antimobbepolitik NORDVESTSKOLEN Antimobbepolitik 2017 Vi har et ønske om, at man på Nordvestskolen ser elever, der er glade, trives, tager ansvar for hinanden og har overskud til undervisningen. Det er derfor skolens målsætning

Læs mere

Forumspil om konflikter O M

Forumspil om konflikter O M Forumspil om konflikter T D A O M K E R I Indhold En øvelse, hvor eleverne via forumspil skal bearbejde forskellige konflikter. Forumspil er en velegnet metode til at lære i fællesskab. Som optakt til

Læs mere

Undervisningstilbud fra Sundhedstjenesten, SSP, Forebyggelse og Sundhedsfremme

Undervisningstilbud fra Sundhedstjenesten, SSP, Forebyggelse og Sundhedsfremme Undervisningstilbud - fra Sundhedstjenesten, SSP, Forebyggelse og Sundhedsfremme 2017-18 Undervisningstilbud i grundskolen 2017-18 Side 1 Kære læser - lærere, pædagoger m.fl. Vi kan med stolthed præsentere

Læs mere

1 of 17 L Æ S E P L A N. SSP Rosenholmvej 1, 8543 Hornslet

1 of 17 L Æ S E P L A N. SSP Rosenholmvej 1, 8543 Hornslet 1 of 17 L Æ S E P L A N 2 of 17 Indholdsfortegnelse Indledning side 1 0. klasse side 3 1. klasse side 4 2. klasse side 5 3. klasse side 6 4. klasse side 7 5. klasse side 8 6. klasse side 9 7. klasse side

Læs mere

Antimobbepolitik for Rosenkilde Skole Februar 2018

Antimobbepolitik for Rosenkilde Skole Februar 2018 Antimobbepolitik for Rosenkilde Skole Februar 2018 Vi vil med vores antimobbepolitik sikre elevernes trivsel i deres skolegang på Rosenkilde Skole. Den skal hjælpe os med at skabe læringsmiljøer, der sikrer,

Læs mere

Trivselsplan for Tjørnegårdsskolen

Trivselsplan for Tjørnegårdsskolen Trivselsplan for Tjørnegårdsskolen med fokus på mobning Tjørnegårdsskolen overordnede holdning: Alle børn har ret til værdighed. Alle børn har ret til et liv i fred og frihed. Alle børn har ret til at

Læs mere

Antimobbestrategi for

Antimobbestrategi for Antimobbestrategi for Mobning og Sct. Ib Skole Sct. Ibs Skole er en katolsk skole, der bygger på det kristne livs- og menneskesyn. Som udtrykt i skolens formålsparagraf ønsker vi at danne og uddanne eleverne

Læs mere

Antimobbestrategi: Fælleskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling

Antimobbestrategi: Fælleskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Antimobbestrategi: Fælleskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Trivsel og læring er hinandens forudsætninger. I Båring Børneunivers arbejder vi bevidst med at skabe et godt læringsmiljø

Læs mere

SSP LÆSEPLAN KRIMINALITETS- OG MISBRUGSFOREBYGGENDE UNDERVISNING HERNING KOMMUNE 2017

SSP LÆSEPLAN KRIMINALITETS- OG MISBRUGSFOREBYGGENDE UNDERVISNING HERNING KOMMUNE 2017 SSP LÆSEPLAN KRIMINALITETS- OG MISBRUGSFOREBYGGENDE UNDERVISNING HERNING KOMMUNE 2017 INDHOLD: FORORD:... 3 BAGGRUND:... 3 FORMÅL:... 3 ANVENDELSE AF LÆSEPLANEN:... 4 OVERSIGT:... 5 BH. KLASSE:... 6 1.

Læs mere

Kriminalitetsforebyggende undervisningstilbud

Kriminalitetsforebyggende undervisningstilbud Kriminalitetsforebyggende undervisningstilbud Mød os lokalt! - og på Facebook Mike Bell tlf. 51 27 48 84 mike.bell@kalundborg.dk Brian Larsen tlf. 20 31 06 31 brian.larsen@kalundborg.dk Lotte Houlind tlf.

Læs mere

Antimobbestrategi. Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning.

Antimobbestrategi. Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning. Antimobbestrategi Gældende fra: 1. maj 2018 Revideret d. Formål Hvad er formålet med antimobbestrategien? Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning. - Forebygge

Læs mere

FAVRSKOV. Principper

FAVRSKOV. Principper FAVRSKOV Principper 01-06-2014 Indhold Faglig fordybelse/lektiecafé... 3 Understøttende undervisning (UU)... 4 Holddannelse.... 5 Elevers brug af mobiltelefon og tablets på Lilleåskolen.... 6 Trivselspolitik

Læs mere

TÆNK. i nye vaner. Inspiration til ansatte der arbejder med børn og unge i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE

TÆNK. i nye vaner. Inspiration til ansatte der arbejder med børn og unge i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE TÆNK i nye vaner Inspiration til ansatte der arbejder med børn og unge i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE UNDERVISNING OG INFORMATION Denne inspirationsmappe er til dig, som planlægger et sundhedsfremmende

Læs mere

Antimobbestrategi for Mosedeskolen

Antimobbestrategi for Mosedeskolen Antimobbestrategi for Mosedeskolen Gældende fra: 1/12-2017 Revideres d.: 12/2018 Formål På Mosedeskolen vil vi ikke acceptere mobning. Det gælder på både i skolen og i fritiden. Målsætninger Målsætning

Læs mere

Odder Kommunes SSP Samarbejdet mellem Skoler, Social og Politi. SSP Ydelseskatalog. Odder Kommune 2016/2018

Odder Kommunes SSP Samarbejdet mellem Skoler, Social og Politi. SSP Ydelseskatalog. Odder Kommune 2016/2018 Odder Kommunes SSP Samarbejdet mellem Skoler, Social og Politi SSP Ydelseskatalog Odder Kommune 2016/2018 1 Bagggrund.... side 2 2 Formål.... side 3 3 Vidensbaseret arbejde i SSP-regi... side 4 4 Tilbud...

Læs mere

SSP i Næstved ønsker med dette diasshow at give inspiration til dannelse af forældrenetværk.

SSP i Næstved ønsker med dette diasshow at give inspiration til dannelse af forældrenetværk. Sammen kan vi mere! SSP i Næstved ønsker med dette diasshow at give inspiration til dannelse af forældrenetværk. Et godt forældresamarbejde er af stor betydning for at kunne styrke den sociale kapital

Læs mere

Hvordan kan du som forælder i klassen bidrage til at stoppe mobning? Hvad gør du, når dit barn fortæller, at det bliver mobbet?

Hvordan kan du som forælder i klassen bidrage til at stoppe mobning? Hvad gør du, når dit barn fortæller, at det bliver mobbet? Hvad gør du, når dit barn fortæller, at det bliver mobbet? Hvordan kan du som forælder i klassen bidrage til at stoppe mobning? Hvordan kan du kommunikere med de andre forældre i klassen om mobningen?

Læs mere

SSP Furesø. Alle de andre gør det. Digital adfærd og trivsel samt alkohol. Temadag om sociale overdrivelser og flertalsmisforståelser.

SSP Furesø. Alle de andre gør det. Digital adfærd og trivsel samt alkohol. Temadag om sociale overdrivelser og flertalsmisforståelser. Alle de andre gør det Digital adfærd og trivsel samt alkohol SSP Furesø Temadag om sociale overdrivelser og flertalsmisforståelser. Undervisningsforløb med lærervejledning. SSP Furesø Paltholmterrasserne

Læs mere

Gældende fra den 1/ FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER. Hvad forstår vi ved trivsel?

Gældende fra den 1/ FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER. Hvad forstår vi ved trivsel? Antimobbestrategi for Firkløverskolen Gældende fra den 1/1-2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER Hvad forstår vi ved trivsel? Firkløverskolen skal

Læs mere

RAMMER, OPGAVER OG FORSLAG TIL TEMAER PÅ FORÆLDREMØDER

RAMMER, OPGAVER OG FORSLAG TIL TEMAER PÅ FORÆLDREMØDER RAMMER, OPGAVER OG FORSLAG TIL TEMAER PÅ FORÆLDREMØDER Formål: Formålet med skole-hjem-samarbejdet er at sikre, at man som forældre får et indblik, hvordan ens barn/børn fungerer, lærer, trives og udvikler

Læs mere

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre.

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre. Social- og Sundhedsforvaltningen og Skole- og Kulturforvaltningen 2009 Indledning Formålet med at opdatere den eksisterende handleplan er at sikre, at indsatsten lever op til krav og forventninger, der

Læs mere

Skæring Skoles trivsel for alle - med fokus på handlinger mod mobning

Skæring Skoles trivsel for alle - med fokus på handlinger mod mobning Skæring Skoles trivsel for alle - med fokus på handlinger mod mobning 14. juni 2011 Skæring skoles nye vision: Skæring Skole er Vores skole, hvor vi med udgangspunkt i den enkeltes og de fælles muligheder

Læs mere

Undervisning og gæstelærere

Undervisning og gæstelærere Undervisning og gæstelærere 2014-15 Undervisning og gæstelærere 2014-15 Side 1 Til lærere, pædagoger m.fl. Dette katalog indeholder en oversigt over de tilbud, der udbydes til skolerne i første halvdel

Læs mere

Undervisningsvejledning til udskolingen

Undervisningsvejledning til udskolingen Undervisningsvejledning til udskolingen INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion til Min skole Min ven Målgruppe Anvendelse af materialet Tidsforbrug Forberedelse Drejebog for undervisningen Fælles Mål 3 4 4 4

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... 3 HVAD GØR VI FOR AT FOREBYGGE MOBNING... 3 LÆRERNES

Læs mere

Antimobbestrategi for Spurvelundskolen gældende fra den1. oktober 2013

Antimobbestrategi for Spurvelundskolen gældende fra den1. oktober 2013 Spurvelundskolen Spurvelundsvej 16-5270 Odense N Tlf. 63 75 27 00 spurvelundskolen.buf@odense.dk EAN: 5798006606832 Antimobbestrategi for Spurvelundskolen gældende fra den1. oktober 2013 FORMÅL Hvad vil

Læs mere

Forældreaften i 5. klasse Marie Kruse skole

Forældreaften i 5. klasse Marie Kruse skole Forældreaften i 5. klasse Marie Kruse skole Med Thomas Aistrup, SSP-kontaktlærer Du må meget gerne hente app en socrative student. Den kan hentes til Iphones og Android-telefoner. Programmet Oplæg ved

Læs mere

TÆT PÅ DIGITALE UNGE

TÆT PÅ DIGITALE UNGE TÆT PÅ DIGITALE UNGE CENTER FOR DIGITAL PÆDAGOGIK / GENERATOR KONFERENCE MØDECENTER ODENSE 29.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK TÆT PÅ DIGITALE UNGE Facebook, Instagram og Youtube

Læs mere

Livsduelige børn trives. Hillerødsholmskolen. Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik. Faglighed og fællesskab

Livsduelige børn trives. Hillerødsholmskolen. Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik. Faglighed og fællesskab Livsduelige børn trives Hillerødsholmskolen Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik Faglighed og fællesskab Et godt sted at lære - et godt sted at være... Tryghed og trivsel Trivsel er i fokus på

Læs mere

Antimobbestrategi for Lindebjergskolen

Antimobbestrategi for Lindebjergskolen Antimobbestrategi for Lindebjergskolen Lindebjergskolen har som ambition at alle skal opleve tryg og fælles læring i deres hverdag. Trygge og tolerante fællesskaber er det bedste middel mod mobning, og

Læs mere

Principper for trivsel

Principper for trivsel Principper for trivsel Indledning Skolens opgave er at skabe de bedst mulige rammer for elevernes faglige og sociale indlæring. Dagligdagen på Finderuphøj Skole skal være præget af tryghed, ligeværd, anerkendelse,

Læs mere

Store Heddinge skole. Definition af mobning: Mobbepolitik

Store Heddinge skole. Definition af mobning: Mobbepolitik Mobbepolitik Store Heddinge skole Store Heddinge skole bygger på et fundament af frihed under ansvar og gensidig respekt mellem elever, lærere og forældre. Mobning accepteres ikke på skolen. Det forventes

Læs mere

Undervisningstilbud 2016-17. - fra Sundhedsplejen, SSP samt Forebyggelsen og sundhedsfremme

Undervisningstilbud 2016-17. - fra Sundhedsplejen, SSP samt Forebyggelsen og sundhedsfremme Undervisningstilbud - fra Sundhedsplejen, SSP samt Forebyggelsen og sundhedsfremme 2016-17 Side 1 Kære læser - lærere, pædagoger m.fl. Vi kan med stolthed præsentere forebyggelseskataloget 2016/17 som

Læs mere

Antimobbestrategi for Spangsbjergskolen

Antimobbestrategi for Spangsbjergskolen Antimobbestrategi for Spangsbjergskolen Gældende fra den 15. august 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker en skole med trivsel, positive relationer, faglighed og god adfærd, hvor

Læs mere

Eggeslevmagle Skole Inklusion elevernes trivsel

Eggeslevmagle Skole Inklusion elevernes trivsel s definition af inklusion At være inkluderet betyder, at man oplever sig som deltager i et fællesskab. Inklusion handler ikke kun om at rumme eller integrere. Inklusion handler om den enkelte elevs oplevelse

Læs mere