Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9."

Transkript

1 17. januar DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen Mødet afsluttet: Kl DAGSORDEN 1. Opstart på AVV-budgetlægning for Nedsættelse af forbrændingstakster (CO2 afgifter) 3. Aftale om afsætning af varme til Hjørring Varmeforsyning 4. Fastsættelse af næste bestyrelsesmøde 5. Formanden orienterer 6. Øvrige bestyrelsesmedlemmer orienterer 7. Administrationen orienterer 8. Eventuelt Herudover 2 punkter på lukket dagsorden.

2 17. januar Opstart på AVV-budgetlægning for 2013 J.nr.: 07.50S02/ Resumé Der skal udarbejdes drifts- og anlægsbudget for Budgettet skal fremsendes til interessentkommunerne senest den 1. juni. Sagsfremstilling Arbejdsplan for budgetarbejdet: Der afholdes møde med de to interessentkommuners tekniske direktører, hvor grundlaget for bestyrelsens beslutninger om forudsætningerne for budgettet aftales. Der udarbejdes dialogbudget med budgetforudsætninger til behandling på bestyrelsens møde den 28. februar Der afholdes en møderække med interessenternes teknikere om budgetlægningen. Der orienteres i bestyrelsen på mødet i bestyrelsen den 27. marts om budgetarbejdet. Forslag til budget fremlægges på bestyrelsesmødet den 24. april. Budgetforslaget præsenteres for interessentkommunernes udvalg. Endeligt budgetforslag behandles på bestyrelsesmødet den 22. maj. Lovgrundlag Vedtægt for AVV. Økonomiske konsekvenser Fastlæggelse af den økonomiske bevilling for Personalemæssige konsekvenser Afhængig af det endelige budget. Miljømæssige konsekvenser Afhængig af det endelige budget. At ovenstående plan for budgetarbejdet vedtages.

3 17. januar Godkendt som indstillet. 2. Ændring af forbrændingstaksterne for 2012 J.nr.: 07.50S02/ Resume Udbetaling af CO2 kompensation har muliggjort en nedsættelse af forbrændingstaksterne på dagrenovation og erhvervsaffald. Sagsfremstilling AVV har jf. Elforsyningsloven ansøgt Energinet Dk om CO2 kompensation for årene 2010 og 2011, og forventeligt vil vi modtage ca. 5,0 mio. kr. Samtidig er der en forventning om, at vi i 2012 vil få en stigning i NOX- afgifterne med en faktor 5, hvilket betyder, at vi i stedet for ca kr. (budget) skal betale kr. Ovennævnte vil betyde en forbedring af forbrændingsanlæggets nettoresultat med 3,0 mio. kr. Det foreslås, at den øgede indtægt anvendes til nedsættelse af forbrændingstaksterne for brændbart erhvervsaffald og dagrenovation. Mængde Oprindelig pris Nedsat pris Nettokonsekvens Erhvervsaffald ton 535,00 kr./ton 470,00 kr./ton kr. Dagrenovation ton 535,00 kr./ton 495,00 kr./ton kr kr. Forbrændingstaksterne er godkendt af de to interessentkommuner i forbindelse med godkendelsen af AVV-budget 2012 og kommunernes takstgodkendelser. Det kræves derfor, at interessentkommunerne skal godkende takstændringerne.

4 17. januar Lovgrundlaget Forbrændingspriserne skal afspejle omkostninger til forbrænding og skal over tid hvile i sig selv. Økonomiske konsekvenser Nedsættelsen af forbrændingstaksterne kan finansieres for CO2 kompensationen og kan indeholdes i forbrændingsanlæggets budget for Personalemæssige konsekvenser Ingen. Miljøkonsekvenser Ingen. Bilag Ingen. At bestyrelsen anbefaler interessentkommunerne at ændre forbrændingstaksterne for forbrænding af dagrenovation fra 535,00 kr./ton til 495,00 kr./ton og forbrænding af erhvervsaffald fra 535,00 kr./ton til 470,00 kr./ton. Godkendt som indstillet. 3. Aftale om afsætning af varme til Hjørring Varmeforsyning J.nr.: 13.03Ø29/ Resume Den nuværende aftale med Hjørring Varmeforsyning om levering af varme og prisen herfor indeholder en passus om, at prisen gældende for den sidste del af aftaleperioden, fra 1. januar 2012 til , skal forhandles i Der er i november måned forhandlet ny leverings- og prisaftale med Hjørring Varmeforsyning gældende for 2012 til , da begge parter udover en prisaftale gældende til og med 2016 ønsker at aftale pris og levering til og med Der er i de to ledelser enighed om principperne for leveringsmængder og prisfastsættelser for aftalen. Der har været afholdt møde ultimo dec mellem formændene for de 2 selskaber for endelig fastlæggelse af aftalens indhold.

5 17. januar Det bestyrelsen skal tage stilling til er, om der skal aftales forlængelse for både levering og pris. Sagsfremstilling Den nugældende varmeleveringsaftale, underskrevet 1999, udløber ultimo Aftalen indeholder bestemmelser om varmepris, leveringsrettigheder og forpligtigelse, bl.a. at der skal forhandles nye priser gældende fra 1. januar Fra Hjørring Varmeforsynings side er der udtrykt ønske om at tage hele aftalen op til forhandling med henblik på at lave en aftale, der rækker længere end til Der er i årene lavet tillægsaftaler til den oprindelige aftale. En aftale om levering af kølevarme i sommermånederne og en aftale om betaling af varme produceret på indkøbt biobrændsel. Der har ligeledes været en aftale om betaling af den mængde varme, der blev afsat til Hjørring Varmeforsyning ud over 375 TJ. Denne aftale er opsagt og er ikke mere aktuel, da der nu leveres varme til Hirtshals. Der har mellem ledelsen af Hjørring Varmeforsyning og ledelsen af AVV pågået forhandlinger om en ny Leverance og prisaftale for perioden 1. januar 2012 til 31. december Perioden afspejler beslutningen om at levetidsforlænge ovnlinje 2 med en forventet levetid på 10 år. Der har i forhandlingerne været tre fokusområder: 1. Leverancemængder og fordeling af dem over året. 2. Varmeprisen. 3. Igangværende sag i Energitilsynet. Leverance: AVV har ret til at levere al den varme til Hjørring Varmeforsyning, som Hjørring Varmeforsyning kan aftage og afsætte i sit net som 1. prioritets varmekilde. Varmen leveres jævnt fordelt over året efter en varmeafsætningsplan, der udarbejdes af AVV, og der vedtages i et samarbejde mellem Hjørring Varmeforsyning, Hirtshals Fjernvarme og AVV. AVVs garantileverance er på gennemsnitlig ca. 360 TJ ( se nedenstående fordeling over årene) en forøgelse på ca. 20 TJ i forhold den nuværende aftale. Garantileverancen i TJ/år er i aftaleperioden fordelt således: Antal år

6 17. januar Det foreslås, at parterne gensidigt dækker hinandens dokumenterede økonomiske tab som følge af mindre leverance eller mindre aftag. Det er en forudsætning for AVVs dækning af HV s meromkostninger ved AVVs manglende overholdelse af garantileverancen, at AVV kan tegne en forsikring, som dækker disse meromkostninger. Forsikringspræmien indgår som en særomkostning for varmesiden. Hjørring Varmeforsyning leverer back-up-varme i tilfælde af driftsstop til dækning af forbruget hos Lørslev, MV og AVV. For at sikre en garantimængde på gennemsnitlig 360 TJ pr. år til Hjørring Varmeforsyning etableres røggasrensning (se bilag). Etablering og drift af røggaskondenseringsanlægget er en særomkostning for alle varmeaftagerne. AVV kan i aftaleperioden indgå aftale med andre aftagere, såfremt AVV i aftale-perioden får etableret ny og større ovn-/forbrændingskapacitet. Det er den deraf følgende forøgede varmeproduktion i forhold til den varmeproduktion, der kan præsteres med AVVs nuværende ovn-bestykning inkl. opgradering og røggaskondensering, som AVV kan afsætte til andre aftagere. Varmepris: Prisberegningen foretages efter Varmeforsyningslovens bestemmelser, hvor prisen skal være den laveste af, Energitilsynets prisloft, substitutionsprisen (den pris Hjørring Varmeforsyning kan producere den samlede mængde varme til) eller AVVs omkostningsbestemte pris. Det antages, at den omkostningsbestemte pris vil være den laveste i alle årene. Den årlige pris fastsættes som en a contopris beregnet ud fra AVVs budget. Når der foreligger endeligt regnskab, foretages endelig afregning for året. Den omkostningsbestemte pris, der afregnes efter, er den omkostningsbestemte pris ab AVV. Omkostninger opgøres i, Fællesomkostninger (omkostninger som betales af både varmesiden og affaldssiden). Særomkostninger for varmesiden (omkostninger der betales af varmesiden). Særomkostninger for affaldssiden (omkostning, der skal betales af affaldsleverandørerne). Omkostninger/rabatter, som kan henføres direkte til enkelte varmeaftagere (f.eks rabataftaler og ledningstab). For dokumentation fremsendes varmeprisberegningen til Hjørring Varmeforsyning.

7 17. januar Der forventes i perioden en lavere pris på varmen end den nu aftalte pris, men den pris vi opnår, vil være den maksimale pris, vi kan opnå, når Varmeprisloven overholdes. Prisen for affaldsbehandling vil forventes i perioden at være på det nuværende niveau. At behandlingsprisen for affaldsbehandling ikke falder parallelt med varmeprisen skyldes, at afgiftsbelastningen på affald er i forhold til produceret energi, og med stigende udnyttelse af affaldets energiindhold bliver afgiftsbelastningen større pr. ton affald. Eventuel indkøb af biomasse til opfyldelse af AVVs leveringsforpligtigelse indregnes i fællesomkostningerne. Indkøb af biomasse for udnyttelse af overskydende kapacitet skal ske efter aftale om mængde og pris og må ikke være fordyrende for affaldsleverandørerne. Igangværende sag i Energitilsynet: Fra AVVs ledelse er der forhandlet med det mandat, at der kun kan forhandles en længerevarende aftale, hvis Hjørring Varmeforsyning trækker sagen i Energitilsynet tilbage. Det skal påpeges, at Hjørring Varmeforsynings eventuelle tilbagetrækning ikke forhindrer Energitilsynet til egenhændigt at behandle sagen og komme med en afgørelse, ligesom en forbruger indenfor Hjørring Varmeforsynings leveringsområde også kan begære en afgørelse på sagen. Det indgår ligeledes i forudsætningerne, at den nye aftale erstatter alle tidligere aftaler, med undtagelse af aftalen om at levere gratis (Hjørring Varmeforsyning betaler affaldsvarmeafgifter) kølevarme i sommermånederne. Leverancen er maksimalt på 10 TJ. Lovgrundlag: Varmeforsyningsloven. Økonomiske konsekvenser Aftalen vil sikre en stabil levering af varme til den pris, der i henhold til nugældende lovgivning er det maksimale, vi kan opnå. Aftalen vil ligeledes sikre, at affaldskunderne får en stabil prisudvikling. Aftalen sikrer en udnyttelse af den produktionskapacitet, der bliver etableret med den planlagte renovering af ovn 2 Personalemæssige konsekvenser Ingen.

8 17. januar Miljømæssige konsekvenser De planlagte investeringer i ovnlinje 2, som også er grundlag for denne aftale, betyder en bedre udnyttelse af energien i affaldet, som igen betyder et mindre forbrug af fossile brændsler og dermed en CO2-reduktion. Bilag: 1. Aftale om levering af affaldsvarme dateret 22. november 1999 (nugældende aftale). 2. Forhandlingskonklusion af pr. 1. december Notat dateret 9. januar 2012 vedrørende etablering af røggaskondensering. : Da Hjørring Varmeforsyning har accepteret aftalen, indstilles til bestyrelsen, at der arbejdes videre med en endelig aftale om leverance- og prisaftale for varme leveret til Hjørring Varmeforsyning fra AVVs forbrændingsanlæg. Garantileverancen i TJ/år er i aftaleperioden fordelt således: Antal år Det er en forudsætning for AVVs dækning af HV s meromkostninger ved AVVs manglende overholdelse af garantileverancen, at AVV kan tegne en forsikring, som dækker disse meromkostninger. Forsikringspræmien indgår som en særomkostning for varmesiden. AVV kan i aftaleperioden indgå aftale med andre aftagere, såfremt AVV i aftale-perioden får etableret ny og større ovn-/forbrændingskapacitet. Det er den deraf følgende forøgede varmeproduktion i forhold til den varmeproduktion, der kan præsteres med AVVs nuværende ovn-bestykning inkl. opgradering og røggaskondensering, som AVV kan afsætte til andre aftagere. Under forudsætning af, at Hjørring Varmeforsyning trækker igangværende sag i Energitilsynet tilbage, arbejdes der videre med en endelig aftale om leverance- og prisaftale for varme leveret til Hjørring Varmeforsyning fra AVVs forbrændingsanlæg. Referat fra 20. december 2011 afholdt mellem div. energiaktører udleveret på mødet.

9 17. januar Fastsættelse af næste bestyrelsesmøde J.nr.: 00.01A10/ Resumé Næste møde i bestyrelsen er fastsat til tirsdag 28. februar 2012, kl At mødet 28. februar 2012, kl fastholdes. Godkendt som indstillet. 5. Formanden orienterer, herunder Husstandsindsamling Sponsering Til efterretning. Orienteringen taget til efterretning. Sponsering medtages på næste bestyrelsesmøde. 6. Øvrige bestyrelsesmedlemmer orienterer, herunder Ingen orienteringspunkter ved udarbejdelsen af dagsorden. Til efterretning. Til efterretning.

10 17. januar Administrationen orienterer, herunder Ændring i afgifter for flasker Rent træ og biobrændsel Forslag til dagsorden for Teamdag: Mission og Vision At orienteringen tages til efterretning. Der arbejdes videre med forberedelserne til Teamdag omkring AVVs mission og vision. Affaldsguide 2012 for hhv. Hjørring og Brønderslev Kommune udleveret. TV Nords program fra Tårs GP fremvist. Orienteringen i øvrigt taget til efterretning. 8. Eventuelt Intet.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09. 19. september 2011 1545 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09. 27. maj 2014 1825 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Birthe Andersen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09. 16. juni 2015 1927 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Mødet

Læs mere

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN y^ Bestyrelsen for 2113 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Onsdag den kl. 9. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13. 24. juni 2014 1833 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: - Mødet

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09. 26. august 2014 1846 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: -

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S fredag 16. december 2011, kl. 10.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S fredag 16. december 2011, kl. 10. 16. december 2011 1587 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S fredag 16. december 2011, kl. 10.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09. 7. oktober 2014 1853 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: -

Læs mere

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde Bestyrelsen for Referat AVV Bestyrelsesmøde Tidspunkt Onsdag 22. maj 2019 kl. 10:00 Sted Den Pæne Stue Bemærkninger Mødet er inkl. udvalg, hvor der drøftes budget 2020. Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 11. september under AffaldVarme Århus.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 11. september under AffaldVarme Århus. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 11. september 2009 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Takstændringer pr. 1. oktober 2009 for AffaldVarme Århus 1. Resume Indstillingen

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2007 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: 13.00 16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/57 Indledende drøftelser vedrørende

Læs mere

på 66,2 mio. kr. til etablering af genvinding af varme fra forbrændingsanlægget. på 5,0 mio. kr. til nedlæggelse af vekslerstation på Randersvej.

på 66,2 mio. kr. til etablering af genvinding af varme fra forbrændingsanlægget. på 5,0 mio. kr. til nedlæggelse af vekslerstation på Randersvej. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 29. april 2008 Teknik og Miljø Århus Kommune Affaldscenter Århus - genvinding af varme fra forbrændingsanlægget, anlægsbevilling og tillægsbevilling 1. Resume

Læs mere

I/S AffaldPlus Ved Fjorden Næstved

I/S AffaldPlus Ved Fjorden Næstved I/S AffaldPlus Ved Fjorden 20 4700 Næstved Fremsendes alene pr. e-mail til: I/S AffaldPlus: tof@affaldplus.dk og affaldplus@affaldplus.dk, Næstved Varmeværk A.m.b.a.v/advokat Agnete Nordentoft, Bech-Bruun:

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl 16. oktober 2017 2122 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl. 9.00 12.00 Mødested: AVVs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4

Læs mere

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde PROTOKOL til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30 Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde 1. Formanden orienterer 2. Formandskabet orienterer 3. Administrationen

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V INDSTILLING Til Århus Byråd Den 18. maj 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 1553 Jour. nr.: 00.01A00, ÅKV/2004/01189

Læs mere

Indstilling. Takstændringer pr. 1. juli 2013 for varmeområdet. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Takstændringer pr. 1. juli 2013 for varmeområdet. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 21. maj 2013 Aarhus Kommune AffaldVarme Aarhus Teknik og Miljø 1. Resume Indstillingen vedrører takstændringer pr. 1. juli 2013 for varmeområdet

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. december 2014, kl. 10.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. december 2014, kl. 10. 16. december 2014 1859 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. december 2014, kl. 10.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

DANSK FJERNVARME STRATEGI PÅ AFFALDSOMRÅDET. Kim Behnke, vicedirektør

DANSK FJERNVARME STRATEGI PÅ AFFALDSOMRÅDET. Kim Behnke, vicedirektør DANSK FJERNVARME STRATEGI PÅ AFFALDSOMRÅDET Kim Behnke, vicedirektør DANSK FJERNVARME OG AFFALDSSEKTOREN Varme fra affaldsforbrændingsanlæg er meget velkommen. Non-profit og prisloft er en nødvendig regulering,

Læs mere

Indstilling. Takstændringer pr. 1. januar 2012 for AffaldVarme. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. AffaldVarme Aarhus. Den 2.

Indstilling. Takstændringer pr. 1. januar 2012 for AffaldVarme. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. AffaldVarme Aarhus. Den 2. Indstilling Til Byråd via Magistraten Den 2. november 2011 AffaldVarme Teknik og Miljø Kommune 1. Resume Indstillingen vedrører takstændringer pr. 1. januar 2012 for Affald- Varme. AffaldsCenter (Forbrændingsanlægget)

Læs mere

Vejledende udtalelse om substitutionsprisprincippet og omkostningsfordeling på anlæg med forenet produktion

Vejledende udtalelse om substitutionsprisprincippet og omkostningsfordeling på anlæg med forenet produktion Ea Energianalyse a/s Att. Hans Henrik Lindboe Sendt via mail: hhl@eaea.dk 4. juli 2017 Varme 17/02452 RVN Vejledende udtalelse om substitutionsprisprincippet og omkostningsfordeling på anlæg med forenet

Læs mere

AFFALDPLUS E.T. J.NR. 13/10729 KLAGE FRA NÆSTVED VARME- VÆRK

AFFALDPLUS E.T. J.NR. 13/10729 KLAGE FRA NÆSTVED VARME- VÆRK Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 www.horten.dk Energitilsynet Att. Marianne Larsson Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Eigil Worm Dir +45 3334 4212 Mob +45 5234

Læs mere

AFFALDPLUS E.T. J.NR. 13/10729 KLAGE FRA NÆSTVED VARME- VÆRK

AFFALDPLUS E.T. J.NR. 13/10729 KLAGE FRA NÆSTVED VARME- VÆRK Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 www.horten.dk Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Eigil Worm Dir +45 3334 4212 Mob +45 5234 4212 ewo@horten.dk

Læs mere

Bestyrelsen for Dag og år

Bestyrelsen for Dag og år 6. april 2017 JK 880 DAGSORDEN møde i bestyrelsen Modtagestation Vendsyssel I/S torsdag den 6. april 2017 kl. 08.30 Mødested: Administrationen Mandøvej 4 9800 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet sluttede:

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00 16:15 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A)

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13. 12. maj 2015 1912 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: - Mødet

Læs mere

KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation fra prisloftet for affaldsvarme for 2016

KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation fra prisloftet for affaldsvarme for 2016 A F G Ø R E L S E (Varmeforsyningsloven) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation

Læs mere

Bekendtgørelse om fastsættelse af prislofter og maksimalpriser for fjernvarme fra affaldsforbrændingsanlæg

Bekendtgørelse om fastsættelse af prislofter og maksimalpriser for fjernvarme fra affaldsforbrændingsanlæg Bekendtgørelse om fastsættelse af prislofter og maksimalpriser for fjernvarme fra affaldsforbrændingsanlæg Bekendtgørelse nr. 234 af 23. marts 2006 I medfør af 20, stk. 4, i lov om varmeforsyning, jf.

Læs mere

Skema med beskrivelse af ændringer i forbindelse med ny prisloftbekendtgørelse

Skema med beskrivelse af ændringer i forbindelse med ny prisloftbekendtgørelse Skema med beskrivelse af ændringer i forbindelse med ny prisloftbekendtgørelse Kontor/afdeling Center for Forsyning Dato 15. marts 2017 J nr. 2017-1443 /TBQ Titel Indledning Anvendelsesområde Ny titel

Læs mere

KLAGE FRA Svendborg Kraftvarme A/S OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation fra prisloftet for affaldsvarme for 2016

KLAGE FRA Svendborg Kraftvarme A/S OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation fra prisloftet for affaldsvarme for 2016 A F G Ø R E L S E (Varmeforsyningsloven) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA Svendborg Kraftvarme A/S OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

Høringsudkast til ENS' afgørelse om dispensation fra det af Energitilsynet fastsatte prisloft for 2015

Høringsudkast til ENS' afgørelse om dispensation fra det af Energitilsynet fastsatte prisloft for 2015 HØRINGSUDKAST Dansk Fjernvarme Att. John Tang Merkurvej 7 6000 Kolding Sendt via mail mail@danskfjernvarme.dk og jt.@danskfjernvarme.dk Kopi til: Energitilsynet via post@energitilsynet.dk og tbho@energitilsynet.dk

Læs mere

3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren

3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren Referat Energitilsynsmøde den 24. februar 2015 Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde 160 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren Sager til

Læs mere

På baggrund af sekretariatets udkast til afgørelse og de modtagne høringssvar, skal sekretariatet meddele følgende:

På baggrund af sekretariatets udkast til afgørelse og de modtagne høringssvar, skal sekretariatet meddele følgende: [INDSÆT MODTAGERE] Sendt pr. e-mail til [e-mailadresser] 14. oktober 2016 Varme 16/xxxxx TBHO AFGØRELSE UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT FOR [AF- FALDSFORBRÆNDINGSANLÆG] FOR ÅR 2017 I medfør af 4, stk.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /13 Tid: Tirsdag den 9. april 2013 kl Sted: Central Åderupvej

Referat fra bestyrelsesmøde nr /13 Tid: Tirsdag den 9. april 2013 kl Sted: Central Åderupvej Referat fra bestyrelsesmøde nr. 11-2012/13 Tid: Tirsdag den 9. april 2013 kl. 18 00 Sted: Central Åderupvej Tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen, Søren Hartmann, Lars Fischer og Michael

Læs mere

Plan for fremtidig forsyningssikkerhed i Energnist. Teknisk høring i Kolding Kommune

Plan for fremtidig forsyningssikkerhed i Energnist. Teknisk høring i Kolding Kommune Plan for fremtidig forsyningssikkerhed i Energnist Teknisk høring i Kolding Kommune Resume I Energnist-oplandet produceres ca. 456.000 ton forbrændingsegnet affald pr. år og forsyningssikkerheden sikres

Læs mere

4. Odense Kraftvarmeværk A/S klage fra Fjernvarme Fyn A/S over prisen på affaldsvarme fra kraftvarmeværket.

4. Odense Kraftvarmeværk A/S klage fra Fjernvarme Fyn A/S over prisen på affaldsvarme fra kraftvarmeværket. Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde nr. 121. 2. Meddelelser fra formanden. 3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra vicedirektøren. Sager til beslutning 4. Odense Kraftvarmeværk

Læs mere

VARMEFORSYNINGSLOVENS PRISBESTEMMELSER. Søren P. Nielsen

VARMEFORSYNINGSLOVENS PRISBESTEMMELSER. Søren P. Nielsen VARMEFORSYNINGSLOVENS PRISBESTEMMELSER Søren P. Nielsen VARMEFORSYNINGSLOVENS PRISBESTEMMELSER Formål: Forbrugerbeskyttelse Prisbestemmelserne skal hindre at en monopolsituation ikke udnyttes Prisfastsættelse

Læs mere

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for. for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den 21. juni 2016 kl

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for. for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den 21. juni 2016 kl 2023 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den kl. 09. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud fra: Jens Andersen

Læs mere

Referat. Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune. Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13

Referat. Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune. Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13 Referat Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13 Mødet afholdt hos Renovest I/S Stengårdsvej 33 9670 Løgstør Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr /2016. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Punkt 2: Meddelelser og orientering

Bestyrelsesmøde nr /2016. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Punkt 2: Meddelelser og orientering Bestyrelsesmøde nr. 3. 2015/2016 Dato 10. februar 2016 kl. 15:00 på varmeværkets kontor Punkt 1: Referat fra seneste møde Referat fra møde nr. 2 2015/2016 blev underskrevet. Punkt 2: Meddelelser og orientering

Læs mere

REVIDERET BUDGET 2018 FORELØBIG BUDGET 2019 SAMT OVERSLAG FOR ÅRENE 2020, 2021 og 2022

REVIDERET BUDGET 2018 FORELØBIG BUDGET 2019 SAMT OVERSLAG FOR ÅRENE 2020, 2021 og 2022 REVIDERET BUDGET 2018 FORELØBIG BUDGET 2019 SAMT OVERSLAG FOR ÅRENE 2020, 2021 og 2022 Vedtaget den 2018 Indholdsfortegnelse Generelle kommentarer... 3 Budgetbemærkninger... 4 Resultatoverblik samlet for

Læs mere

Indstilling. Takststigning pr. 1. januar 2009 for varmeområdet. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Teknik Miljø. Den 22.

Indstilling. Takststigning pr. 1. januar 2009 for varmeområdet. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Teknik Miljø. Den 22. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik Miljø Den 22. oktober 2008 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Takststigning pr. 1. januar 2009 for varmeområdet 1. Resume Da forventet regnskab

Læs mere

Varmeforsyningslovens prisregulering og etableringskrav

Varmeforsyningslovens prisregulering og etableringskrav N O T AT 20. februar 2014 Ref. rvn/fbe Forsyning Side 1/5 Varmeforsyningslovens prisregulering og etableringskrav 1. Definition af et kollektivt varmeforsyningsanlæg Varmeforsyningsloven (VFL) regulerer

Læs mere

Energiklagenævnet afviser anmodningen om at genoptage afgørelsen

Energiklagenævnet afviser anmodningen om at genoptage afgørelsen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.a OVER Energiklagenævnets

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 15-15 Regnskab for 2. kvartal 2015 16-15 Øget genanvendelse af dagrenovion via optisk sortering 17-15 Forslag om ændring

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700. Medlemmer Fravær Underskrift. Bestyrelsesmøde Bornholms Varme A/S

Referat. Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700. Medlemmer Fravær Underskrift. Bestyrelsesmøde Bornholms Varme A/S 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700 Medlemmer Fravær Underskrift René Nordin Bloch - (formand) Carsten Scheibye - (næstformand) Bjarne Westerdahl Carsten

Læs mere

Bilag 8. Hovedpunkter i ejeraftalen fra 2012 og de to tillægsaftaler

Bilag 8. Hovedpunkter i ejeraftalen fra 2012 og de to tillægsaftaler KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 15. maj 2018 Bilag 8. Hovedpunkter i ejeraftalen fra 2012 og de to tillægsaftaler Sagsnr. 2018-0130766 I følgende skema fremgår de

Læs mere

2. Nedenfor refereres høringssvar, opdelt på høringssvarets emner, som efterfølges af sekretariatets bemærkninger (i kursiv).

2. Nedenfor refereres høringssvar, opdelt på høringssvarets emner, som efterfølges af sekretariatets bemærkninger (i kursiv). PUNKT 6 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 23. JUNI 2015 HØRINGSSVAR BILAG 1 10. juni 2015 Varme 13/12063 MLD 5. HØRINGSSVAR 1. Udkast til afgørelse blev sendt i høring den 20. februar 2015 med frist den 6. marts

Læs mere

NOTAT. Klimaplan Udsortering af plast fra affald. 1. Beskrivelse af virkemidlet

NOTAT. Klimaplan Udsortering af plast fra affald. 1. Beskrivelse af virkemidlet NOTAT Miljøteknologi J.nr. MST-142-00012 Ref:Medal Den 11. juni 2013 Klimaplan Udsortering af plast fra affald 1. Beskrivelse af virkemidlet Dette virkemiddel består i at kommunerne fastsætter regler for

Læs mere

Sendt pr. til og

Sendt pr.  til og Svendborg Kraftvarme A/S Svendborg Fjernvarme A.m.b.a. Sendt pr. e-mail til kraftvarme@svendborg.dk og info@svendborgfjernvarme.dk 14. oktober 2016 Varme 16/09529 TBHO AFGØRELSE UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

Aftale om opgaveoverførsel

Aftale om opgaveoverførsel Aarhus August 2018 Sagsnr. 036007-0015 phe/krl/jhp Aftale om opgaveoverførsel Håndtering af have- og parkaffald (Biomasseaffald) København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Værkmestergade

Læs mere

Takstændringer pr. 1. januar 2015 for varmeområdet under AffaldVarme Aarhus.

Takstændringer pr. 1. januar 2015 for varmeområdet under AffaldVarme Aarhus. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 12. november 2014, varmeområdet under AffaldVarme Aarhus. 1. Resume Indstillingen vedrører takstændringer pr. 1. januar 2015 under

Læs mere

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret ^Q AVV 18. september 018 Til Brønderslev Kommune, Teknisk Forvaltning Hjørring Kommune, Teknisk Forvaltning AW budgetforslag 019 revideret Med anbefaling fra AWs bestyrelse fremsendes hermed forslag til

Læs mere

BILAG 1 - RETSGRUNDLAG

BILAG 1 - RETSGRUNDLAG 14. oktober 2016 Varme TBHO BILAG 1 - RETSGRUNDLAG MINISTERENS HJEMMEL TIL AT FASTSÆTTE PRISLOFTER OG MAKSIMALPRISER FOR FJERNVARME FRA AFFALDSFORBRÆNDINGSANLÆG Hjemlen til at fastsætte regler om et prisloft

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 18. juni 2013 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 18. juni 2013 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 18. juni 2013 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Konsulent Erik Sørensen, DFP deltager under

Læs mere

Byrådsindstilling. Tillægsaftale til aftale om fjernvarmeleverance fra Studstrupværket for viderelevering til Varmeplan Århus

Byrådsindstilling. Tillægsaftale til aftale om fjernvarmeleverance fra Studstrupværket for viderelevering til Varmeplan Århus Byrådsindstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 7. november 2005 Tillægsaftale til aftale om fjernvarmeleverance fra Studstrupværket for viderelevering til Varmeplan Århus Århus Kommune Århus Kommunale

Læs mere

Tillæg til Varmeplan TVIS

Tillæg til Varmeplan TVIS Tillæg til Varmeplan TVIS Forudsætninger for projektforslag Januar 2015 TVIS er ejet af Kolding Kommune Fredericia Kommune Vejle Kommune Middelfart Kommune 2 VARMEPLAN TVIS BILAG E FORUDSÆTNINGER FOR PROJEKTFORSLAG

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S. Referat. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 15. april 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S. Referat. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 15. april 2014, kl. 09. 15. april 2014 1807 Referat for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 15. april 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Torben

Læs mere

Juridisk Kontor. Offentligt referat. til mødet i. Havnebestyrelsen. 4. december 2017 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Offentligt referat. til mødet i. Havnebestyrelsen. 4. december 2017 i Havnekontoret Juridisk Kontor Offentligt referat til mødet i Havnebestyrelsen 4. december 2017 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 26 Underskrive referat fra seneste møde 1 27 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

I/S MOKANA BESTYRELSEN

I/S MOKANA BESTYRELSEN 519 I/S MOKANA BESTYRELSEN Mødet tirsdag den 23. september 2014 kl. 14.00 hos I/S Reno-Nord Til stede : Lene Krabbe Dahl, Jens Chr. Golding, Jens Peder Hedevang, Thøger Elmelund Kristensen og Per Lynge

Læs mere

Bilag 3. Krav til regnskaber mv.

Bilag 3. Krav til regnskaber mv. Bilag 3 Krav til regnskaber mv. Indholdsfortegnelse 1. PLIGT TIL AT UDARBEJDE SÆRSKILTE REGNSKABER... 3 2. UDVEKSLING AF YDELSER MELLEM AKTIVITETER... 3 3. OMKOSTNINGSFORDELING... 3 4. INDTÆGTSFORDELING...

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Varme A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Varme A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 7 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Varme A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen,

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:00 Mødested/mødelokale InSide, Dalvej 1, 8450 Hammel Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 13. Budgetopfølgning Favrskov Forsyning 2018 - ÅBENT 24 14. Forretningsorden Favrskov

Læs mere

Godkendelse af projekt vedr. øget varmeleverance fra I/S Reno-Nord

Godkendelse af projekt vedr. øget varmeleverance fra I/S Reno-Nord Punkt 15. Godkendelse af projekt vedr. øget varmeleverance fra I/S Reno-Nord 2017-026680 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Magistraten godkender, at projektforslag for øget varmeleverance fra

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr /2018. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Dato 19. juni 2018, kl. 15:00 på varmeværkets kontor.

Bestyrelsesmøde nr /2018. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Dato 19. juni 2018, kl. 15:00 på varmeværkets kontor. Bestyrelsesmøde nr. 7. 2017/2018 Dato 19. juni 2018, kl. 15:00 på varmeværkets kontor. Bestyrelsen var fuldtallig Peter deltager under punkt 4 og 5 Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. 1 Punkt

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. september 2012, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. september 2012, kl. 09. 25. september 2012 1655 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. september 2012, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

BUDGET 2011. INTERESSENTSKABET Reno-Nord BUDGET

BUDGET 2011. INTERESSENTSKABET Reno-Nord BUDGET BUDGET 2011 INTERESSENTSKABET Reno-Nord BUDGET Koncernen Regnskab 2009 Budget 2010 Omsætning: Energianlæg... 149.665 134.000 127.700 Losseplads... 16.131 15.600 14.300 Kølemøbler og elektronikaffald...

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. oktober 2011, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. oktober 2011, kl. 09. 25. oktober 2011 1561 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. oktober 2011, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Onsdag, den 11. april 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Onsdag, den 11. april 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Onsdag, den 11. april 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Afbud: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Statsaut. revisor Ole Jespersen-Skree

Læs mere

Budget 20 Reno-Nord INTERESSENTSKABET

Budget 20 Reno-Nord INTERESSENTSKABET Budget 20 I N T E R E S S E N T S K A B E T Reno-Nord Koncernen Regnskab 2011 Budget 2012 Omsætning: Energianlæg... 156.805 137.400 137.500 Losseplads... 18.522 16.400 16.400 Kølemøbler og elektronikaffald...

Læs mere

J.nr. 021384-0019 ano/jhp BILAG 1 TEKNISKE FORHOLD Maj 2012 1. Ejergrænser 1.1 Den samlede struktur af fjernvarmesystemet med tilhørende ejergrænser, herunder den nærmere afgrænsning mellem Energi Viborg

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNET A F G Ø R E L S E. 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0005 HJD. (varmeforsyning)

ENERGIKLAGENÆVNET A F G Ø R E L S E. 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0005 HJD. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0005 HJD A F G Ø R E L S E (varmeforsyning) Klage fra over afgørelse

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Elektronisk møde Fraværende: Følgende sager

Læs mere

1. Generelt AffaldsCenter, Forbrændingsanlæg mission AffaldsCenter, Forbrændingsanlæg vision... 3

1. Generelt AffaldsCenter, Forbrændingsanlæg mission AffaldsCenter, Forbrændingsanlæg vision... 3 Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 1.0 AffaldsCenter, Forbrændingsanlæg mission... 3 1.1 AffaldsCenter, Forbrændingsanlæg vision... 3 1.2 AffaldsCenter, Forbrændingsanlæg ydre vilkår... 3 1.3 Afskrivninger...

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /15 Tirsdag den 19. maj 2015 kl På Central Åderupvej 22-24

Referat fra bestyrelsesmøde nr /15 Tirsdag den 19. maj 2015 kl På Central Åderupvej 22-24 Referat fra bestyrelsesmøde nr. 10-2014/15 Tirsdag den 19. maj 2015 kl. 18 00 På Central Åderupvej 22-24 Tilstede: Afbud: Mødeleder: Referent: Øvrige tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen,

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energistyrelsens afgørelse af 11. juni 2013.

Energiklagenævnet stadfæster Energistyrelsens afgørelse af 11. juni 2013. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato 10. september 2012 Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Hammel Administrationsbygning Afbud fra INDHOLD Favrskov Spildevand A/S 10. september 2012 Sagsnr. Side

Læs mere

Baggrundsnotat Ophørsaftalen

Baggrundsnotat Ophørsaftalen Aarhus 11. maj 2016 Kristian Raun Larsen T +45 72 27 33 27 krl@bechbruun.com Sagsnr. 036007-0014 phe/rfj/jhp Baggrundsnotat Ophørsaftalen 1. Indledning Formålet med notatet er at redegøre for indholdet

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 8. januar 2009. AffaldVarme Århus

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 8. januar 2009. AffaldVarme Århus Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 8. januar 2009 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Affaldscenter Århus, ny ovnlinje 5, anlægsbevilling til forprojekt og myndighedsbehandling

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 4. december 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 4. december 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 4. december 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Statsaut. revisor Ole Jespersen-Skree

Læs mere

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 30. september 2013 kl Bestyrelsesmøde mandag den 30. september 2013

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 30. september 2013 kl Bestyrelsesmøde mandag den 30. september 2013 I/S RENO-NORD BESTYRELSEN Mødet mandag den 30. september 2013 kl. 09.00 REFERAT I/S Reno-Nord Troensevej 2 9220 Aalborg Øst Telefon 98 15 65 66 Telefax 98 15 17 97 E-mail renonord@renonord.dk 1306 I/S

Læs mere

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet tirsdag den 24. juni 2008 kl Bestyrelsesmøde tirsdag den 24. juni 2008

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet tirsdag den 24. juni 2008 kl Bestyrelsesmøde tirsdag den 24. juni 2008 I/S RENO-NORD BESTYRELSEN Mødet tirsdag den 24. juni 2008 kl. 13.30 REFERAT I/S Reno-Nord Troensevej 2 9220 Aalborg Øst Telefon 98 15 65 66 Telefax 98 15 17 97 E-mail renonord@renonord.dk 1130 I/S RENO-NORD

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S

ENERGI VIBORG VAND A/S Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 1 Fraværende: Allan Clifford Christensen, Peter Juhl SAG NR. SIDE 1. Bemyndigelser fra bestyrelsen til formand og direktion 3 2. Takster for drikkevand 2017

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: den 9.3.2011 Mødetid: 14,30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Punkt 1. Vedtægtsændringer. Som følge af bekendtgørelse om forbrugerindflydelse

Læs mere

Samfundsøkonomiske forudsætninger

Samfundsøkonomiske forudsætninger 1 VARMEPLAN TVIS BILAG E FORUDSÆTNINGER FOR PROJEKTFORSLAG 22. november 2018 I det følgende opstilles samfunds- og selskabsøkonomiske forudsætninger for fjernvarmeselskabernes udarbejdelse og kommunernes

Læs mere

ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF PRODUKTIONSOMKOSTNINGER TIL FASTSÆTTELSE AF PRISLOFT INDLEDNING... 3 INDBERETNING...

ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF PRODUKTIONSOMKOSTNINGER TIL FASTSÆTTELSE AF PRISLOFT INDLEDNING... 3 INDBERETNING... Side 2/7 ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF PRODUKTIONSOMKOSTNINGER TIL INDHOLD INDLEDNING... 3 INDBERETNING... 3 ANMELDELSE AF PRODUKTIONSOMKOSTNINGER OG OPLYSNINGER OM INVESTERINGER... 4 1.

Læs mere

31/82 32/82 33/82 34/82 35/82 36/82 37/82 38/82 39/82 40/82 41/82 42/82 43/82 44/82 45/82 46/82 47/82 48/82 49/82 50/82 51/82 Bilag 2 Svar på spørgsmål fra ENT Til Energitilsynet Besvarelse af Energitilsynets

Læs mere

Afgifts- og tilskudsregler i Danmark, Sverige og Tyskland ved afbrænding af affald

Afgifts- og tilskudsregler i Danmark, Sverige og Tyskland ved afbrænding af affald Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 82 Offentligt Notat 10. december 2010 J.nr. 2010-500-0002 Afgifts- og tilskudsregler i Danmark, Sverige og Tyskland ved afbrænding af affald I dette notat beskrives

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5-2014/15 Tid: 2. december 2014 Sted: Central Åderupvej

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5-2014/15 Tid: 2. december 2014 Sted: Central Åderupvej Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5-2014/15 Tid: 2. december 2014 Sted: Central Åderupvej Tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen, Søren Hartmann, Lars Fischer, Peter Frederiksen, Jens Møller

Læs mere

SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M 2 SOLVARME

SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M 2 SOLVARME Til Kalundborg Kommune Dokumenttype Projektforslag Dato November 2015 SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M 2 SOLVARME SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M2 SOLVARME Revision 01

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Dato: 12. april 2011 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 12 Mødedato: Tirsdag den 12. april 2011, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mødelokalet, Lyngbygårdsvej 2, 2800 Kgs.

Læs mere

budget INTERESSENTSKABET Reno-Nord

budget INTERESSENTSKABET Reno-Nord budget INTERESSENTSKABET Reno-Nord Koncernen Regnskab 2012 Budget 2013 Omsætning: Energianlæg... 139.999 140.000 137.400 Rærup Deponi... 15.629 15.800 16.400 Elektronikaffald... 1.948 157.576 1.900 157.700

Læs mere

REVIDERET BUDGET 2019 SAMT OVERSLAG FOR ÅRENE 2020, 2021, 2022 og 2023

REVIDERET BUDGET 2019 SAMT OVERSLAG FOR ÅRENE 2020, 2021, 2022 og 2023 REVIDERET BUDGET 2019 SAMT OVERSLAG FOR ÅRENE 2020, 2021, 2022 og 2023 Vedtaget den 2018 Indholdsfortegnelse Generelle kommentarer... 3 Budgetbemærkninger... 4 Resultatoverblik samlet for VEKS... 5 Investeringsoverblik

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2012/13 Tid: Tirsdag den 21. august 2012 kl. 18 00-20 00 Sted: Central Åderupvej

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2012/13 Tid: Tirsdag den 21. august 2012 kl. 18 00-20 00 Sted: Central Åderupvej Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2012/13 Tid: Tirsdag den 21. august 2012 kl. 18 00-20 00 Sted: Central Åderupvej Tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen, Søren Hartmann Lars Fischer,

Læs mere

Punkt 6 Energitilsynets møde den 27. november 2012. Afskrivning på straksbetaling for rådighedsret over varmeproduktionskapaciteten.

Punkt 6 Energitilsynets møde den 27. november 2012. Afskrivning på straksbetaling for rådighedsret over varmeproduktionskapaciteten. Dato: 27. november 2012 Punkt 6 Energitilsynets møde den 27. november 2012 Sag: 12/09.759 Varme Sagsbehandler: MEL/ Afskrivning på straksbetaling for rådighedsret over varmeproduktionskapaciteten på Studstrupværket

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 29. august 2014 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 18:04 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Eva Sommer-Madsen (formand), Else-Marie Langballe

Læs mere

Bestyrelsesmøde; Mølleåværket A/S. Referat

Bestyrelsesmøde; Mølleåværket A/S. Referat Bestyrelsesmøde; Mølleåværket A/S Referat Dato: 21-09-2018 Ref.: msv Mødenr.: 3/2018 Mødedato: 20. september 2018 kl. 14-16 Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken 12, 2800 Kgs. Lyngby Dagsorden

Læs mere