1. Besøg på Campus Tønder. 2. Godkendelse af dagsorden og referat. 3. Gensidige orienteringer. Dato: 29/05/2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Besøg på Campus Tønder. 2. Godkendelse af dagsorden og referat. 3. Gensidige orienteringer. Dato: 29/05/2015"

Transkript

1 Dato: 29/05/2015 Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd mandag den 8. juni 2015 kl , Tønder Handelsgymnasium, Martin Hammerichsvej 2. Lokale 24. (NB: vi mødes ved Campus Tønder på Plantagevej). Deltagere Christian Bock, Jens Egon Jørgensen, Henrik Mehlsen, Ove Outzen, Bo Morthorst Rasmussen, Lone Gloy, Susanne Fricke og Allan Emiliussen (sekretær/tovholder). Afbud: Søren Tang Sørensen, Hans Jørgen Hansen og Jan Thomsen. 1. Besøg på Campus Tønder På det seneste møde i udvalget blev der ytret ønske om at besøge Campus Tønder. Der gives derfor en kortere rundvisning, hvor der fortælles om de tanker og muligheder der ligger bag, herunder vejledningssamarbejdet. Vi mødes i forhallen i det nye campus. Leder af vejledningen, Jesper Andreasen, vil deltage under denne del og fortælle om vejledersamarbejdet. at rundvisning og orientering tages til efterretning Taget til efterretning. 2. Godkendelse af dagsorden og referat Referatet kan læses nedenfor i bilaget eller nederst i dette dokument. Bilag Godkendt. 3. Gensidige orienteringer Alle har her mulighed for gensidigt at orientere hinanden.

2 VUC Syd har ønsket at måle effekterne af de nye moderne undervisningsrammer, og vil her give en orientering om løfteevnen. Derudover gives en status over vores partnerskabsaftaler. Bilag: løfteevne VUC Syd orienterede om VUCs løfteevne og partnerskabsaftaler. LG ønsker i god tid at vide hvornår vi kører ugekursus, således de i god tid kan advisere og få medarbejdere på kurset aht deres planlægning. 4. Præsentation af ibooks og kursistproduktion Uddannelsesudvalget har tidligere fået en kort præsentation af undervisningsmaterialet ibook. VUC Syd er godt i gang med produktionerne af nye ibooks der understøtter VUC Syds løfteevne og kursister som de aktivt producerende. Redaktør Klaus Just vil give en præsentation af en ibook og en kursistproduktion lavet på baggrund af ibooks multimodale muligheder. Derudover giver Hans Jørgen Hansen en status over VUC Syds initiativer. at præsentation og status tages til efterretning Taget til efterretning. Efter aftale linkes der op til udgaver der pt. kan hentes gratis: Ebola efter Klaus Vejlgaard Just Brug tegnene efter Susanne Bach Years efter Dennis Bertz Thygesen 5. Opfølgning af IBC s udbud af FVU/OBU i VUC Syds dækningsområde På det seneste møde blev udvalget præsenteret for et bilagsmateriale der viser FVU/OBU aktiviteter fordelt på de fire sønderjyske kommuner. Bilaget viste at aktiviteten er markant mindre i Aabenraa efter IBC s udbudsaktiviteter. Spørgsmål om lovlighed ift gældende regler blev stillet, hvorfor en tilsynssag i øjeblikket kører i Kvalitets og Tilsynsstyrelsen. Spørgsmålet bliver efter aftale rejst af Jan Thomsen i uddannelsesudvalget i Aabenraa om hvorfor jobcenteret gør brug af dem, idet det er jobcenteret der skaber denne mulighed. IBC sidder med ved bordet.

3 Jan Thomsen har været bortrejst under det seneste møde, men vil rejse spørgsmålet ved næste møde. at Jan Thomsen rejser spørgsmålet og afkræver svar ifm det næste møde Udvalget ønsker at Jan løfter det ifm næste møde i rådet den 30. november. 6. Arbejdet i uddannelsesudvalget Sagsindhold Som et fast punkt på dagsordenen lægges der op til at udvalget kan komme med ideer udvalget kan arbejde med eller behandle. Der er kommet to ønsker: 1. Lone Gloy har drøftet muligheden for et ugekursus med digitalt indhold med VUC Syd. Vi har vedhæftet en flyer på vores tilbud, som er rundsendt til virksomheder i de fire sønderjyske kommuner. VUC Syd vil med ugekurserne gerne være med til gøre medarbejdere endnu dygtigere til at kommunikere på arbejdspladsen og i det offentlige rum. For nogle medarbejdere kan det være svært at forholde sig til eksempelvis skriftlig information, hvis man har udfordringer med at læse og skrive, og disse medarbejdere bruger mange ressourcer på at forstå tekster, manualer og lønsedler i det daglige. Kurset er gratis og der er mulighed for refusion efter gældende regler, hvis kurset afvikles i arbejdstiden. Bilag 2. Ove Outzen har ønsket at høre om VUC Syds IT udvikling som eks. ibooks og vore pædagogisk didaktiske overvejelser. Dagsordenens programpunkter vil have besvaret dette ønske. at de to ønsker drøftes og tages til efterretning, og at muligheder for at behandle nye ideer i udvalgsarbejdet drøftes Taget til efterretning. Tiden løb fra kursistproduktion, og det er ønsket at se eksempler på det ifm kommende møde. 7. Høringssvar FVU plan Regionsrådet har vurderet VUC Syds fremsendte FVU plan. Udvalget for Regional Udvikling har kompetence til at varetage regionens opgaver inden for FVU området, og vurderer at der er et tilstrækkeligt og varieret udbud af FVU undervisning i VUC Syds geografiske dækningsområde.

4 at høringssvaret tages til efterretning Bilag Taget til efterretning. 8. Eventuelt Intet. 9. Næste møde Næste møde er den 24. august i Sønderborg.

5 BILAG Bilag til punkt 2: Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd mandag den 16. marts 2015 kl , Nygade 20, Aabenraa. Lokale: Mødelokalet. Deltagere Hans Jørgen Hansen, Christian Bock, Jens Egon Jørgensen, Søren Tang Sørensen, Henrik Mehlsen, Jan Thomsen, Susanne Fricke og Allan Emiliussen (sekretær/tovholder). Afbud : Ove Outzen, Bo Morthorst Rasmussen og Lone Gloy. 1. Godkendelse af dagsorden og referat Referatet kan læses nedenfor i bilaget. Bilag Godkendt. 2. Gensidige orienteringer Alle har her mulighed for gensidigt at orientere hinanden. Intet. 3. Behandling af driftsoverenskomst på FVU På baggrund af en anmodning fra EUC Syds ansøgning om driftsoverenskomster på FVU området (læsning og matematik) skal udvalget afgive et høringssvar herom til VUC Syds bestyrelse. Af høringssvaret skal det fremgå hvorvidt man kan anbefale en driftsoverenskomst eller ej. at der tages stilling til hvorvidt driftsoverenskomst på FVU kan anbefales, og at der afgives et høringssvar herom til bestyrelsen Bilag

6 Der var en drøftelse af organiseringen af FVU, herunder om der var et tilstrækkeligt kursistgrundlag til EUC Syd til at skabe et fornuftigt grundlag. En udfordring er bl.a. at når folk kommer på et to ugers AMU kursus, og har læse og matematik problemer, kan der ikke gøres noget ved det under et sådant forløb. Udvalget var af den opfattelse, at det er bedre at koncentrere sig om indsatsen ved at intensivere udbudet blandt de to nuværende udbydere. Derfor besluttede udvalget, at det undersøges om der kan etableres et intensiveret samarbejde med EUC Syd, og hvad der eventuelt kunne være til hinder for dette. Udvalget ønskede endvidere, at der aftales et møde mellem de to direktører. Her er det ønsket at EUC Syd bl.a. skal argumentere for hvordan de mener at kunne gøre det bedre end de eksisterende tilbud. 4. IBC s udbud af FVU/OBU i VUC Syds dækningsområde Udvalget præsenteres for et bilagsmateriale der viser FVU/OBU aktiviteter fordelt på de fire sønderjyske kommuner. Bilag at FVU/OBU aktiviteterne drøftes og tages til efterretning Aktiviteten er markant mindre i Aabenraa efter IBC s udbudsaktiviteter. Spørgsmål om lovlighed ift gældende regler blev stillet: en tilsynssag kører i øjeblikket i Kvalitets og Tilsynsstyrelsen. Spørgsmålet rejses af Jan Thomsen i uddannelsesudvalget i Aabenraa ift hvorfor jobcenteret gør brug af dem, idet det er jobcenteret der skaber denne mulighed. Her sidder IBC også med ved bordet, og følgelig afkræves svar. Der følges op på dette. 5. Orientering om samarbejdsmodeller med virksomheder under VEU formandsskabet På det seneste møde blev der orienteret om VEU formandskabets møde på VUC Syd i Haderslev. Der gives en orientering om samarbejdsmodeller med virksomheder. at orienteringen tages til efterretning Susanne gav en orientering om de forskellige samarbejdsfora ift åben vejledning, opsøgende arbejde koordineret med AOF, og åbent hus i undervisningstraileren omkring faglige kurser. Endelig også om OBU hos virksomhederne samt samarbejde med sygeplejerskeuddannelsen.

7 Søren orienterede kort om samarbejde omkring det virksomhedsrettede en samordning af indsatsen. Hans Jørgen orienterede om generelt dalende engagement fra virksomheder til samarbejde. Dørene er ikke så åbne som tidligere. Også hos kommunerne er der sket ændringer. Jan Thomsen problematiserede brugen af de mange vikarer. 6. Orientering om nyt på uddannelsesområdet set med kommunalpolitiske briller På det seneste møde var det et ønske, at de to byrådspolitiske medlemmer i udvalget orienterer om ting der rører sig på uddannelsesområdet i kommunerne. Der er afbud fra Bo Morthorst, men Henrik Mehlsen orienterer. at orienteringen tages til efterretning Der sker meget på uddannelsesområdet, særligt med implementeringen af skolereformen. Der tegnes ikke altid et korrekt billede af reformen, der opleves mere positivt som det fremstillinges i pressen. Meget fokus på ledelsen på skoleområdet. Mange ressourcer er brugt på digitale læringsmidler i Tønder efter inspiration af VUC dog bliver 1:1 konceptet næppe indført. Mange skoler er lukket for at skabe volumen, hvilket viste sig at blive en forudsætning for god implementering af skolereformen. De vil gøre brug af Mind Factory ift 10. klasse skolen. Åben skole: fokus på alt det der ligger uden for skolen. Inklusion: mål om at 96 % modtager deres skoletilbud inden for almenundervisningen næsten er nået. Rullende skolestart har haft den styrke at de større børn er obs på de små. 7. EUD reformens udfordringer og grundtræk Sagsindhold På det seneste møde var der et ønske om et punkt vedrørende EUD reformens grundtræk og udfordringer. Der gives en orientering herom. at orienteringen tages til efterretning. Der kommer et karakterkrav om minimum 02 i dansk og matematik i grundforløbet. Skærpede faglige krav fra grundforløb til hovedforløb og kan man lykkes med det på 20 ugers grundforløb? Partnerskab mellem VUC Syd og EUC Syd er lavet med det mål at flest unge i Sønderjylland kan påbegynde og gennemføre et grundforløb der fører frem til ønsket

8 erhvervsuddannelse. Man kan maksimalt påbegynde et grundforløb tre gange, hvilket betyder flere vil miste muligheden for at gennemføre en EUD. 8. Arbejdet i uddannelsesudvalget Sagsindhold Som et fast punkt på dagsordenen lægges der op til at udvalget kan komme med ideer udvalget kan arbejde med eller behandle. Den 16. februar blev der efter aftale sendt en mail ud med opfordring om at komme med ideer til behandling. Der er kommet to punkter fra henholdsvis Ove Outzen og Lone Gloy, men da de begge har meldt afbud kommer punkterne først på juni mødet. at muligheder for at behandle ideer i udvalgsarbejdet drøftes Vi besøger Campus Tønder, hvor der fortælles om tanker og muligheder. Herunder vejledningssamarbejde. 9. Næste møde Næste møde afholdes den 8. juni i Tønder. 10. Eventuelt Intet. Bilag til punkt 3 Uddannelsesløft hos VUC Syd Baggrund og formål VUC Syd har ønsket at måle effekterne af de nye moderne undervisningsrammer og læringspædagogik med bl.a. indførelse af 1:1 med ipad. De nye undervisningsrammer og indførelse af 1:1 blev påbegyndt i Det er på denne baggrund gennemført en analyse af: aktivitetsudvikling Frafald Eksamensdeltagelse Videreuddannelse

9 Aktivitetsudvikling. VUC Syd er fra 2010 vokset 43 % målt i årskursister. Udviklingen på landsplan viser også en vækst, dog kun på 29 %. VUC Syd er altså vokset markant mere, hvad primært kan forklares i fornyelse af undervisningsrammer, pædagogik og indførelse af 1:1. Tabellen nedenunder viser udviklingen fordelt på områder: Årskursister Vækst i % Hf % AVU/FVU og OBU % I alt % Frafald og eksamensdeltagelse: Aldersgennemsnittet på VUC Syd er samlet set på ca. 27 år med en klar overvægt af unge mellem år. Rigtig mange af kursisterne er unge med en uddannelsesmæssig og social svag baggrund, som har haft dårlige skoleerfaringer og hyppigt også er droppet ud af tidligere uddannelser. VUC s mission er at give kursisterne forudsætninger for at kunne gennemføre en erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse. Fra 2010 til 2014 er det lykkedes VUC Syd at reducere frafaldet på hf 37 % i 2010 til 23 % i 2014, og på AVU er frafaldet reduceret fra 46 % til 39 %. Tilsvarende er afslutning med eksamen på hf vokset til 77 % i 2014 og til 61 % på AVU. Frafaldstallene rummer også en del kursister, som ikke gennemfører deres VUC forløb på normeret tid, men har brug for at gentage forløb for at nå frem til eksamen. Videreuddannelse. Vi har undersøgt, om kursisterne et år efter afslutning af deres uddannelsesforløb på VUC Syd er i gang med videreuddannelse. Konkret er det undersøgt for henholdsvis AVU (Almen Voksenuddannelse) og hf for de kursister, der afsluttede i henholdsvis 2010 og Det vil sige en undersøgelse, hvor mange der er i gang med uddannelse i henholdsvis 2011 og 2014 for at kunne sammenligne effekterne af de nye læringsmiljøer. Der er en del kursister på VUC, som ikke nødvendigvis har videreuddannelse som mål, men vil bruge deres VUC uddannelse til at styrke deres arbejdsmarkedskompetencer. En del af dem, vil derfor et år efter være i arbejde. Undersøgelsen viser betydelige effekter i forhold til videreuddannelse, hvilket fremgår af nedenstående diagrammer. I 2010 afsluttede i alt kursister og i 2013 var det tilsvarende tal Diagram A viser antallet af kursister, der er fortsat i videreuddannelse et år efter afslutning på VUC, fordelt på uddannelsestyper:

10 Som diagrammet viser, er der markant flere i 2014, der et år efter afsluttet VUC er i gang med en erhvervsfaglig uddannelse, en mellemlang videregående uddannelse eller en universitetsuddannelse (akademisk bachelor). Diagram A alle kursister Diagram B AVU kursister

11 Diagram C Hf kursister Diagram B og C viser udviklingen henholdsvis på AVU og hf. På AVU er mønsteret både i 2011 og 2014, at man enten fortsætter i en gymnasial uddannelse eller i en erhvervsfaglig uddannelse. Antallet der er i uddannelse et år efter er steget markant. Antallet, der umiddelbart efter hf fortsætter i en videregående uddannelse, er steget markant, og især er stigningen i antallet, der påbegynder en akademisk bacheloruddannelse påfaldende. I 2014 var der over 1.000, der et år efter afsluttet hf på VUC Syd, enten enkeltfags hf eller 2 årigt hf, der var i gang med en videregående uddannelse. Påfaldende er også den store stigning af kursister, der efter hf påbegynder en erhvervsfaglig uddannelse. Tallet er steget fra knap 200 i 2011 til over 400 i Diagram D viser videreuddannelsesadfærden for avu kursister i en sammenligning mellem 2011 og Som grafikken viser, var der kun ca. 15 % af avu kursister i 2011 der et år efter afsluttet VUC var i gang med en uddannelse. I 2014 er tallet steget til ca. 34 %, og som det ses af figuren, er det især frekvensstigningen i forhold til erhvervsfaglig uddannelse, der udgør hovedparten af forskellen, og overgangsfrekvensen til EUD er mere end fordoblet. Diagram D andel af avu kursister, der er i uddannelse et år efter VUC:

12 Den tilsvarende udvikling på hf er vist i diagram E. På hf er andelen, der er i uddannelse et år efter VUC, steget fra 35,3 % til 47,4 %, hvilket skyldes en stigende frekvens til både erhvervsuddannelser og videregående uddannelser. Men især frekvensfordoblingen i forhold til universitetsuddannelser (bachelor) er markant. Diagram E andel af hf kursister, der er i uddannelse et år efter VUC: Selvom overgangsfrekvensen til uddannelse er steget markant fra 2011 til 2014, både på hf og på AVU, er der mange kursister, der ikke er i gang med uddannelse et år efter afsluttet VUC. Tallene dækker over såvel enkeltfagskursister og fuldtidskursister, og især enkeltfagskursisterne kan være i arbejde frem for i uddannelse. Men der er sandsynligvis en stor gruppe, der et år efter er ledige. Dette vil blive undersøgt, når tallene for arbejdsmarkedstilknytning for 2014 er tilgængelige i Danmarks Statistik medio Figur F viser den samlede overgangsfrekvens til videreuddannelse i Som det ses af figuren valgte ca. hver femte en erhvervsfaglig uddannelse og ca. hver syvende en professionsbacheloruddannelse.

13 Figur G viser de tilsvarende tal for I 2014 var det ca. 35 %, der var gået i gang med en erhvervsfaglig uddannelse, og ca. 30 % der var i gang med en videregående uddannelse. Figur F: Overgangsfrekvenser i 2011: Figur G: Overgangsfrekvenser I 2014: Figur H viser de samme tal blot opstillet I en direkte sammenligning mellem 2011 og 2014.

14 Figur I viser stigninger i overgangsfrekvenser til de forskellige uddannelsesområder. Særlig bemærkelsesværdigt er den meget store stigning i antallet, der går i gang med en universitetsbachelor. Stigningen i universitetsbachelorer er på 159 %. Figur I stigninger i overgangsfrekvenser:

15 VUC Syds resultater for perioden kan kort opsummeres: Det er lykkedes at få væsentlig flere i gang med uddannelse, og dermed flere unge med en uddannelsesmæssig og social svag baggrund til at påbegynde et uddannelsesforløb på VUC Syd Det er samtidig med været muligt at reducere frafaldet og at få flere til at gennemføre med eksamen på normeret tid. Og markant flere er et år efter endt VUC uddannelse i gang med en videreuddannelse. Bilag til punkt 6 vedrørende ugekurus med digitalt indhold er vedhæftet mail til dagsordenen. Bilag til punkt 7 vedrørende høringssvar for FVU plan er eftersendt pr mail.

Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd mandag den 16. marts 2014 kl , Nygade 20, Aabenraa. Lokale: Mødelokalet.

Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd mandag den 16. marts 2014 kl , Nygade 20, Aabenraa. Lokale: Mødelokalet. Dato: 06/03/2015 Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd mandag den 16. marts 2014 kl. 8.00 10.00, Nygade 20, Aabenraa. Lokale: Mødelokalet. Deltagere Hans Jørgen Hansen, Christian Bock,

Læs mere

Referat: SFR orienterede om de to nye medlemmer Henrik Mehlsen, udpeget af KKR, og Ove Outzen der erstatter Anders Bech Thøgersen.

Referat: SFR orienterede om de to nye medlemmer Henrik Mehlsen, udpeget af KKR, og Ove Outzen der erstatter Anders Bech Thøgersen. Dato: 20/11/2014 Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd torsdag den 11. december 2014 kl. 8.00 10.00, Chr X s Vej 39, Haderslev. Lokale: Damaskus, 4. sal. Deltagere Hans Jørgen Hansen, Lone

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat. 2. Gensidige orienteringer. Dato: 12/11/2015

1. Godkendelse af dagsorden og referat. 2. Gensidige orienteringer. Dato: 12/11/2015 Dato: 12/11/2015 Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget hos VUC Syd mandag den 16. november 2015 kl. 8.00 10.00, VUC Syd/Haderslev, Chr. X s Vej 39, lokale Damaskus. Deltagere Christian Bock, Hans Jørgen

Læs mere

Referat af Uddannelsesudvalgets møde på VUC Syd Flow Factory, Christiansfeldvej, Haderslev d. 29. november 2016 kl

Referat af Uddannelsesudvalgets møde på VUC Syd Flow Factory, Christiansfeldvej, Haderslev d. 29. november 2016 kl 29/11/2016 Referat af Uddannelsesudvalgets møde på VUC Syd Flow Factory, Christiansfeldvej, Haderslev d. 29. november 2016 kl. 8.00-10.00 Deltagere: Susanne Fricke, Lone Gloy, Peter Thode Loft, Christian

Læs mere

Referat af Uddannelsesudvalgets møde på VUC Syd afdeling Haderslev d. 24. marts 2016.

Referat af Uddannelsesudvalgets møde på VUC Syd afdeling Haderslev d. 24. marts 2016. 24. marts 2017 Referat af Uddannelsesudvalgets møde på VUC Syd afdeling Haderslev d. 24. marts 2016. Medlemmer: Christian Bock (formand), Peter Thode Loft, Jens Egon Jørgensen, Henrik Mehlsen, Jacob Buris

Læs mere

Referat af møde i Uddannelsesudvalget hos VUC Syd mandag den 29. februar 2016 kl , VUC Syd, Campus Tønder, lokale HP.

Referat af møde i Uddannelsesudvalget hos VUC Syd mandag den 29. februar 2016 kl , VUC Syd, Campus Tønder, lokale HP. Dato: 25/01/2016 Referat af møde i Uddannelsesudvalget hos VUC Syd mandag den 29. februar 2016 kl. 10.00-12.00, VUC Syd, Campus Tønder, lokale HP. Deltagere Christian Bock, Henrik Mehlsen, Jens Egon Jørgensen,

Læs mere

Indledning 2. Forberedende Voksenundervisning - FVU indsatsen i Sønderjylland i Deltagerevaluering af FVU

Indledning 2. Forberedende Voksenundervisning - FVU indsatsen i Sønderjylland i Deltagerevaluering af FVU Indledning 2 Forberedende Voksenundervisning - FVU indsatsen i Sønderjylland i 2016 3 FVU indsatsen i Sønderjylland i 2016 3 FVU aktivitet 2010 til 2016 4 FVU aktiviteten i 2016 sammenlignet med 2015 4

Læs mere

Hermed fremsendes referat af mødet i uddannelsesudvalget onsdag den 15. august 2007 kl. 15 17.

Hermed fremsendes referat af mødet i uddannelsesudvalget onsdag den 15. august 2007 kl. 15 17. Til medlemmerne af uddannelsesudvalget ved VUC Sønderjylland Dato: 16. august 2007 Emne: 0.3.7.15 Ref: blu/el Hermed fremsendes referat af mødet i uddannelsesudvalget onsdag den 15. august 2007 kl. 15

Læs mere

Evaluering af arbejdet med mål og indsatsområder og udmøntning af resultatkontrakt for direktør Hans Jørgen Hansen i kursusåret 2015/16

Evaluering af arbejdet med mål og indsatsområder og udmøntning af resultatkontrakt for direktør Hans Jørgen Hansen i kursusåret 2015/16 Dato: 30. august 2016 Evaluering af arbejdet med mål og indsatsområder og udmøntning af resultatkontrakt for direktør Hans Jørgen Hansen i kursusåret 2015/16 Ministeriet har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget

Læs mere

Hermed udsendes referat af bestyrelsesmødet den 15. september 2010 på VUC Sønderjylland, Nørregade 13, Haderslev.

Hermed udsendes referat af bestyrelsesmødet den 15. september 2010 på VUC Sønderjylland, Nørregade 13, Haderslev. Dato: 15. september 2010 Emne: 0.3.8.0 Ref: Margit Viig E-mail: hjh@vucsyd.dk Direkte telefon: 73613340 Til medlemmerne af bestyrelsen for VUC Sønderjylland Hermed udsendes referat af bestyrelsesmødet

Læs mere

1. Aftalens parter. 2. Formål. 3. Aftalens indhold. 4. Parterne. Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.

1. Aftalens parter. 2. Formål. 3. Aftalens indhold. 4. Parterne. Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa. 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.dk og VUC Syd Christian d. X s vej 39 6100 Haderslev www.vucsyd.dk 2. Formål Et partnerskab mellem Aabenraa

Læs mere

VUC sikrer lige adgang til kvalitetsuddannelse for alle

VUC sikrer lige adgang til kvalitetsuddannelse for alle 11. marts 2019 VUC sikrer lige adgang til kvalitetsuddannelse for alle VUC spiller en helt central rolle i det danske uddannelseslandskab ved at udgøre et parallelt uddannelsessystem, der sikrer uddannelse

Læs mere

1. Evaluering af indsatsen for VUC Syds dækningsområde

1. Evaluering af indsatsen for VUC Syds dækningsområde FVU- plan 1. Evaluering af indsatsen for VUC Syds dækningsområde 1.1 Kvantitativ evaluering: Tabel 1: Sidste års mål for FVU- indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-

Læs mere

Evaluering af arbejdet med mål og indsatsområder og resultatkontrakt for direktør Hans Jørgen Hansen i kursusåret 2014/2015

Evaluering af arbejdet med mål og indsatsområder og resultatkontrakt for direktør Hans Jørgen Hansen i kursusåret 2014/2015 Dato: 27. august 2015 Evaluering af arbejdet med mål og indsatsområder og resultatkontrakt for direktør Hans Jørgen Hansen i kursusåret 2014/2015 Ministeriet har senest i brev af 27. juni 2013 bemyndiget

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Tabel 1: Sidste års mål for FVU indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-kursister.

Tabel 1: Sidste års mål for FVU indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-kursister. FVU-plan På baggrund af Region Syddanmarks oplæg til indhold og form til FVU-planerne, og den efterfølgende drøftelse heraf med voksenuddannelsescentrene og deres uddannelsesudvalg den 27. november 2007,

Læs mere

Tabel 1: Sidste års mål for FVU indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-kursister.

Tabel 1: Sidste års mål for FVU indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-kursister. FVU-plan På baggrund af Region Syddanmarks oplæg til indhold og form til FVU-planerne, og den efterfølgende drøftelse heraf med voksenuddannelsescentrene og deres uddannelsesudvalg den 27. november 2007,

Læs mere

Ungdomsuddannelsesniveau 1990 1995 2000 2001 2002 2003. Med ungdomsuddannelse 77,0 81,5 82,8 80,6 79,5 80,3

Ungdomsuddannelsesniveau 1990 1995 2000 2001 2002 2003. Med ungdomsuddannelse 77,0 81,5 82,8 80,6 79,5 80,3 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om de gymnasiale uddannelser i tal 1 1. Baggrund De

Læs mere

FVU-planer Tabel 1 skal anvendes til at vise konkret, hvor langt det enkelte voksenuddannelsescenter er nået i forhold til dets mål.

FVU-planer Tabel 1 skal anvendes til at vise konkret, hvor langt det enkelte voksenuddannelsescenter er nået i forhold til dets mål. FVU-planer 2018 1. Evaluering af hidtidig indsats Der ønskes en kvalitativ og kvantitativ evaluering. 1.1 Kvantitativ evaluering: Tabel 1 skal anvendes til at vise konkret, hvor langt det enkelte voksenuddannelsescenter

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC

Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC Holbæk, 29.11.17 Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC 28.11.17 Til stede: Jakob Thykier, Jens Kronborg, Turid Eikeland, Sine Agerholm, Sarah Buskbjerg (personalerepræsentant), Ida

Læs mere

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse?

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Reformen af erhvervsuddannelserne er et paradigmeskift, som lægger op til en ny kvalitetsdagsorden med fokus på folkeskolens uddannelsesparate elever,

Læs mere

Vordingborg Uddannelsesråd (VUR)

Vordingborg Uddannelsesråd (VUR) (VUR) Referat Dato 25. april 2016 Mødetidspun kt Sted Medlemmer Fraværende Bemærkninge r 8:00 Sluttidspunkt 10:00 Kahytten, Jobcenter Vordingborg Allan Bjørn, Ann Descroix (næstformand), Claus Holm Oppermann,

Læs mere

VUC ROSKILDE UDDANNELSER, FACTS OG TAL

VUC ROSKILDE UDDANNELSER, FACTS OG TAL VUC ROSKILDE UDDANNELSER, FACTS OG TAL FAKTA OM VUC ROSKILDE Center for voksen- og efteruddannelse 3 adresser: Roskilde, Greve og Køge 4 uddannelser: HF, AVU, FVU, OBU 1250 årskursister (3800 sjæle) 185

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 8. juni 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Referat fra møde i LUA

Referat fra møde i LUA Referat fra møde i LUA Dato: Fredag den 11. december 2015 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

Tabel 1: Sidste års mål for FVU indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-kursister (holdkursister)

Tabel 1: Sidste års mål for FVU indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-kursister (holdkursister) FVU-plan På baggrund af Region Syddanmarks oplæg til indhold og form til FVU-planerne, og den efterfølgende drøftelse heraf med voksenuddannelsescentrene og deres uddannelsesudvalg den 27. november 2007,

Læs mere

>> Danske HF & VUC 2017 ÅRSRAPPORT

>> Danske HF & VUC 2017 ÅRSRAPPORT >> Danske HF & VUC 2017 ÅRSRAPPORT INDHOLD >> Forord >> VUC i uddannelsessystemet >> VUC-institutionerne >> Aktivitet i 2017 >> Aktivitetsudvikling af VUC s uddannelse >> Fra VUC til videregående uddannelse

Læs mere

FVU-plan, Kolding HF & VUC 2015

FVU-plan, Kolding HF & VUC 2015 FVU-plan, HF & 2015 1. Evaluering af indsatsen 2014. HF & har i 2014 fortsat sit arbejde i samarbejde med driftoverenskomsthaverne med at udvikle, tilrettelægge og gennemføre særligt tilrettelagte uddannelses-

Læs mere

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Regionsrådet godkendte på sit møde den 29. november 2016 Udkast til Uddannelsesplanens fokusområder 2017-2018. Herunder blev det bl.a. vedtaget

Læs mere

Det danske uddannelsessystem

Det danske uddannelsessystem Det danske uddannelsessystem Det danske uddannelsessystem består af både et ordinært uddannelsessystem og et parallelt uddannelsessystem for voksen- og efteruddannelse. Pjecen beskriver uddannelsessystemet

Læs mere

Strategi for Vestegnen HF & VUC

Strategi for Vestegnen HF & VUC 1 Strategi for Vestegnen HF & VUC 2015-2018 Strategien er vedtaget i bestyrelsen den 17. juni 2015. Strategien er resultatet af en grundig dialog mellem medarbejdere, kursistråd og bestyrelse. Tegningen

Læs mere

Referat af centerrådsmøde

Referat af centerrådsmøde Referat af centerrådsmøde Den 26. august 2015 kl. 08.30 til 10.30 hos Selandia-CEU Deltagere: Afbud: Svend R. Hartmann, Selandia CEU/Dansk Byggeri Michael Kaas-Andersen, Selandia-CEU Kurt Ole Jørgensen

Læs mere

DAGSORDEN TIL FÆLLES UU-LUU MØDE FOR OVERFLADEBEHANDLINGSINDUSTRI TEMA: MARKEDSFØRING AF OVERFLADEBEHANLDERUDDANNELSEN

DAGSORDEN TIL FÆLLES UU-LUU MØDE FOR OVERFLADEBEHANDLINGSINDUSTRI TEMA: MARKEDSFØRING AF OVERFLADEBEHANLDERUDDANNELSEN København den 29.september 2014 LUU AMU Vest LUU Tradium UU Overfladebehandling Allan Thomsen (3F Industri) Allan Max Frinsch (DI) Allan Borgwardt Schmidt (3F Industri) Bernard Pedersen (Dansk Byggeri)

Læs mere

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 15.08.00-A00-1-17 312. Orientering om den nye Forberedende Grunduddannelse og stillingtagen til den kommende proces Resumé

Læs mere

Studenterne fra 2008 - hvem er de, og hvor langt var de kommet i 2012?

Studenterne fra 2008 - hvem er de, og hvor langt var de kommet i 2012? Studenterne fra 2008 - hvem er de, og hvor langt var de kommet i 2012? GL og Gymnasieskolernes Rektorforening følger de elever, der bestod en ungdomsuddannelse i 2008 på baggrund af dataudtræk fra Danmark

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland 16. sept. 2015 Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 9. september 2015 kl. 15-17 Forud for bestyrelsesmødet rundvisning af netop indviede lokaler og hal på Fem Høje,

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013. tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013. tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Det samlede årselevtal vurderes nu at blive ÅE eller en justering på -11,9 ÅE i forhold til ankerbudgettet.

Det samlede årselevtal vurderes nu at blive ÅE eller en justering på -11,9 ÅE i forhold til ankerbudgettet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 19. september 2018 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 20. september 2018 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

FOF- Herning har ikke ønsket deltagelse. Begrundelse at de ikke har aktivitet i området.

FOF- Herning har ikke ønsket deltagelse. Begrundelse at de ikke har aktivitet i området. Referat af møde i uddannelsesudvalget ved VUC Ringkøbing Skjern d. 9. januar kl. 14.00 på VUC i Skjern, Skolebyen 5. Referat = kursiv Til stede: Viktor Jensen, Susan Bruun, Poul Erik Delfs, Ivan Thomsen,

Læs mere

Referat af møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC torsdag den 4. juni 2015

Referat af møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC torsdag den 4. juni 2015 Referat af møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC torsdag den 4. juni 2015 1. Velkommen til udvalget og særlig præsentation af nye medlemmer. Der var en præsentation af udvalgets medlemmer. 2.

Læs mere

VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSE

VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSE 9. august 2004 Af Søren Jakobsen VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSE Det gennemsnitlige tilskud til deltagere i voksen- og efteruddannelse er faldet med 15 procent eller 8.300 kr. fra 2001 til 2004. Faldet er først

Læs mere

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem Udkast til Partnerskabsaftale mellem Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Koordination af indsats og udveksling af information om praktikpladssøgende...

Læs mere

Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4

Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4 Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den 26-03-2018 Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4 Deltagere: Henrik Nielsen, Pia Dam, Jan Ole Jakobsen, Tonny Gjersen Afbud: Carl Jørgen Heide, Minna Henriksen,

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 13. juni 2017 kl. 16.00 i konferencelokalet Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse af referat fra

Læs mere

HCT EUC AMU FKB IKV GVU EUD VEU. TBF = tre bogstavs forkortelser

HCT EUC AMU FKB IKV GVU EUD VEU. TBF = tre bogstavs forkortelser HCT EUC AMU FKB IKV GVU EUD VEU TBF = tre bogstavs forkortelser EUC Erhvervs Uddannelses Center Syd Sønderborg - Tønder Haderslev Aabenraa 450 engagerede medarbejdere 75 lange og korte erhvervsuddannelser

Læs mere

Referat fra mødet. Dato: Onsdag den 17. september 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat fra mødet. Dato: Onsdag den 17. september 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat fra mødet Udvalg: PASS Dato: Onsdag den 17. september 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen,

Læs mere

Fraværende med afbud: Kirsten Jakobsen (udtræder), Stina Løvgreen Møllenbach, Michael Bang, og Michala Steen.

Fraværende med afbud: Kirsten Jakobsen (udtræder), Stina Løvgreen Møllenbach, Michael Bang, og Michala Steen. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 19. juni 2019 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1700 www.vucstor.dk CVR: 29541868 9. september 2019 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Jens Gredal, Jan

Læs mere

REFERAT. Inger V. Rasmussen. Lone Bjerregaard Kristensen. Dagsorden for mødet: Ad 1 / Valg af ordstyrer

REFERAT. Inger V. Rasmussen. Lone Bjerregaard Kristensen. Dagsorden for mødet: Ad 1 / Valg af ordstyrer REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Onsdag den 8. februar 2017 kl. 08:30 10:00 Deltagere: Inger Stranddorf, Mona Syndergaard,

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 26. september 2017 kl. 16.00 i lokale A229 - det nye konferencelokale Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken 15.00 17.00 Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8. 1. Godkendelse af referat 2. Bestyrelsesvederlag Bestyrelsen

Læs mere

Referat af centerrådsmøde

Referat af centerrådsmøde Referat af centerrådsmøde Den 25. august 2014 kl. 16.00 til 18.00 hos Selandia-CEU Deltagere: Søren Clausen, SOSU Sjælland Svend R. Hartmann, Selandia CEU/Dansk Byggeri Michael Kaas-Andersen, Selandia-CEU

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 3 Referat 2.10.2014 Kl. 16:00-19:00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Afbud: Deltagere: Carlsbergvej 34, Hillerød, Mødelokale,

Læs mere

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet.

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 27. juni 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 28. juni 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, John

Læs mere

Notat vedrørende undersøgelse af hf studenter årgang 2011 fra Frederiksberg hf kursus

Notat vedrørende undersøgelse af hf studenter årgang 2011 fra Frederiksberg hf kursus Notat vedrørende undersøgelse af hf studenter årgang fra kursus Lars Klewe Institut for uddannelse og pædagogik, Aarhus Universitet Maj Institut for uddannelse og pædagogik (DPU), Aarhus Universitet har

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 22. september klokken på Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 22. september klokken på Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 22. september klokken 16 18 på Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro. Holstebro den 9. september 2014 1. Velkomst af 2 nye kursistrepræsentanter i bestyrelsen.

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde 40 for VUC Djursland den 230315 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse

Referat til bestyrelsesmøde 40 for VUC Djursland den 230315 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 Godkendelse af regnskab 2014... 2 3 Konsolidering og bygningsstrategi. LUKKET... 2 4 Personale. LUKKET... 2 5 Overenskomst OK13. LUKKET... 2 6 Ændringer i tilstedeværelse...

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde 36 for VUC Djursland den 290414 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse

Referat til bestyrelsesmøde 36 for VUC Djursland den 290414 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Konstituering... 2 1.1 Konstituering... 2 1.2 Vedtægter og forretningsorden... 2 1.3 VEU valg... 2 1.4 Overdragelse af personaleansvar... 2 1.5 Mødestruktur... 2 2 Status på skolen...

Læs mere

Campus Bornholms VEU Strategi

Campus Bornholms VEU Strategi Campus Bornholms VEU Strategi 2019-2021 Bornholm skal være den bedst uddannede landsdel i Danmark i forhold til erhvervslivets krav til arbejdsstyrkens kvalifikationer. På Campus Bornholm forpligter vi

Læs mere

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Referat af møde torsdag d. 27. februar 2014 Deltagere: Søren Christensen, Benedicte Drejer, Jesper Madsen, Thomas Rasmussen, Johnny Jørgensen,

Læs mere

Ændringer i deltagerbetaling for gymnasiale enkeltfag pr. 1. januar 2011

Ændringer i deltagerbetaling for gymnasiale enkeltfag pr. 1. januar 2011 Til private gymnasieskoler m.v. Institutionsafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Ændringer i deltagerbetaling

Læs mere

Møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC tirsdag den 25. august 2016

Møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC tirsdag den 25. august 2016 Møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC tirsdag den 25. august 2016 Tidspunkt: Torsdag den 25. august 2016 Kl. 14.00-15.30 Lokale: Mødelokale F4 Dagsorden 1. Godkendelse af referat fra den 19.

Læs mere

UDDANNELSESORDNINGEN STYRKER DINE JOBMULIGHEDER. Er dine dagpenge snart opbrugt? Bliv gearet til arbejdsmarkedet

UDDANNELSESORDNINGEN STYRKER DINE JOBMULIGHEDER. Er dine dagpenge snart opbrugt? Bliv gearet til arbejdsmarkedet Er dine dagpenge snart opbrugt? Denne folder er til dig, hvis dagpenge eller ret til uddannelsesydelse er opbrugt i 2. halvår 2013 UDDANNELSESORDNINGEN STYRKER DINE JOBMULIGHEDER Bliv gearet til arbejdsmarkedet

Læs mere

1. Høringssvar fra VUC Skive-Viborg. Hører til journalnummer: Udskrevet den

1. Høringssvar fra VUC Skive-Viborg. Hører til journalnummer: Udskrevet den 1. Høringssvar fra VUC Skive-Viborg Hører til journalnummer: 1-10-76-2-07 1 2. Høringssvar fra Viborg Gymnasium og HF Hører til journalnummer: 1-10-76-2-07 Regionsrådet for Region Midt Regionshuset Viborg

Læs mere

Mandag den 8. september 2014 kl på Vesterbro 14 st. th., Aalborg

Mandag den 8. september 2014 kl på Vesterbro 14 st. th., Aalborg Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Vesterbro 14, st. th. 9000 Aalborg Tlf. 99 300 100 vuc@vucnordjylland.dk www.vucnordjylland.dk Den 15. september 2014 Godkendt udkast til referat af Bestyrelsesmøde Mandag

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg inden for elektrikere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg inden for elektrikere 0 Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg inden for elektrikere 27-05-2014, kl. 13:00 15:00 Selandia, Willemoesvej 4, Slagelse (caféen) Jeanette Kloster Nielsen Til stede / afbud / fraværende uden

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni tirsdag den 12. juni 2012 kl I konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni tirsdag den 12. juni 2012 kl I konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni 2012 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 12. juni 2012 kl. 16.00 I konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Status på erhvervsuddannelsesreformen og sammenhængen til VEU. Lars Mortensen Undervisningsministeriet, Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser

Status på erhvervsuddannelsesreformen og sammenhængen til VEU. Lars Mortensen Undervisningsministeriet, Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Status på erhvervsuddannelsesreformen og sammenhængen til VEU Lars Mortensen Undervisningsministeriet, Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Implementering Offentliggjort udfoldet tidsplan på uvm.dk

Læs mere

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen.

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen. R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 28. august 2014 Mødetid 9.00 12.00 Mødested Nygade 56 Skjern lokale 2 Fraværende Afbud fra Linda Nielsen i stedet

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. fra møde i Panel for uddannelse og kompetence 22. maj Viborg, den 3.

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. fra møde i Panel for uddannelse og kompetence 22. maj Viborg, den 3. Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 3. juni 2008 /BODPRI Referat fra møde i Panel for uddannelse og kompetence 22. maj 2008 Panel for uddannelse og kompetence 2 Dagsorden: 1. Orientering

Læs mere

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Tid 18. marts 2015 kl. 14.30 16.00 Sted SOSU Nord, På Sporet 8, 9000 Aalborg, lokale 1.046 (henv. i informationen) Mødedeltagere:

Læs mere

Referat af centerrådsmøde

Referat af centerrådsmøde Referat af centerrådsmøde Den 4. juni 2015 kl. 14.00 til 16.00 hos Selandia-CEU Deltagere: Afbud: Svend R. Hartmann, Selandia CEU/Dansk Byggeri Michael Kaas-Andersen, Selandia-CEU Frank Tonsberg, EUC NVS

Læs mere

Dorthe Jensen Lundqvist, rektor. Dorthe Jensen Lundqvist, april 2019

Dorthe Jensen Lundqvist, rektor. Dorthe Jensen Lundqvist, april 2019 Dorthe Jensen Lundqvist, rektor SITUATIONEN LIGE NU UDDANNELSER FORBEREDENDE OG GYMNASIALE TILBUD FAKTA OM VUC ROSKILDE Nu Fra august 2019 o Roskilde, Greve og Køge o Hf, AVU, FVU, OBU o 1.250 årskursister

Læs mere

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 9. december 2014 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Hüdaverdi

Læs mere

Kvartalsrapport 4. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse

Kvartalsrapport 4. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde Kvartalsrapport ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 1 Kvartalsrapport Indholdsfortegnelse INDLEDNING/LÆSEVEJLEDNING...3

Læs mere

Ekstraordinært Uddannelsesudvalgsmøde for VUC nr. 1/2017

Ekstraordinært Uddannelsesudvalgsmøde for VUC nr. 1/2017 Til: Medlemmer af Uddannelsesudvalg for VUC Dato: 22.februar 2017 Deres ref.: BB Mail: bb@cabh.dk Ekstraordinært Uddannelsesudvalgsmøde for VUC nr. 1/2017 22. februar 2017 kl. 14.00-15.30 Campus Bornholm,

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Referat Det lokale beskæftigelsesråd 06.10.2011 kl. 16:30 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/9 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 6. oktober 2011 1. Godkendelse

Læs mere

Kvartalsrapport 4. kvartal ung. erhvervsuddannelse. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse

Kvartalsrapport 4. kvartal ung. erhvervsuddannelse. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde Kvartalsrapport ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 1 Kvartalsrapport Indholdsfortegnelse INDLEDNING/LÆSEVEJLEDNING..

Læs mere

BESPARELSER PÅ UDDANNELSE I DANMARK

BESPARELSER PÅ UDDANNELSE I DANMARK 9. august 2004 Af Søren Jakobsen BESPARELSER PÅ UDDANNELSE I DANMARK I 2002 udgav regeringen sine visioner for uddannelsessystemet i Danmark med publikationen Bedre, hvor målsætningen er ambitiøs uddannelsestilbuddene

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde mandag den 27. maj 2013 klokken

Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde mandag den 27. maj 2013 klokken Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde mandag den 27. maj 2013 klokken 15.00 17.00 Mødelokalet på VUC i Holstebro 1. Godkendelse af referat Der er ikke indkommet kommentarer til referatet. 2. Budgetopfølgning

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 09.08.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Status over igangværende LBR-indsatgsområder, -projekter og - aktiviteter

Læs mere

Strategi 2015 2016 STRATEGI 2015-16 PEJLEMÆRKER OG MÅL. Indholdsfortegnelse

Strategi 2015 2016 STRATEGI 2015-16 PEJLEMÆRKER OG MÅL. Indholdsfortegnelse STRATEGI 2015-16 Strategi 2015 2016 PEJLEMÆRKER OG MÅL Indholdsfortegnelse Forord 2 1.0 Strategiske pejlemærker 3 2.0 Strategiske mål 7 3.0 Proces for ZBC Strategi 11 Forord Det handler om stolthed, begejstring,

Læs mere

Kursister på forberedende voksenundervisning (FVU)

Kursister på forberedende voksenundervisning (FVU) på forberedende voksenundervisning (FVU) Undervisningsene 2004/05-2006/07 Af Jens Andersen og Asger Hyldebrandt Pedersen Et stigende antal voksne (over 18 ) deltager i forberedende voksenundervisning (FVU).

Læs mere

Resultatlønskontrakt for forstander på VUC Lyngby

Resultatlønskontrakt for forstander på VUC Lyngby Resultatkontrakten bygger på gældende retningslinjer, rammer og vilkår for anvendelse af resultatløn, som de fremgår af Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og

Læs mere

BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSFORVALTNINGEN. Temadrøftelse om unge Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSFORVALTNINGEN. Temadrøftelse om unge Beskæftigelses- og Integrationsudvalget BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSFORVALTNINGEN Temadrøftelse om unge Beskæftigelses- og Integrationsudvalget BORGERE I BIF FORDELT PÅ YDELSE OG ALDER Ca. 8.000 unge (16-29 år) helårspersoner i 2014 (ex.

Læs mere

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018 Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018 Kilder: Undervisningsministeriets datavarehus (www.uddannelsesstatistik.dk), gymnasiets studieadministrative system Lectio, Studievalg Nord samt gymnasiets årsregnskaber

Læs mere

Erhvervsskoler: Reform har løftet niveauet

Erhvervsskoler: Reform har løftet niveauet 19. maj 217 ARTIKEL Af Kristian Stokholm Erhvervsskoler: Reform har løftet niveauet Dygtigere, mere motiverede elever, der møder op til undervisningen, og som ikke falder fra. Det er ifølge skolerne den

Læs mere

Uddannelsesstatistik Februar 2012 Ringsted Kommune

Uddannelsesstatistik Februar 2012 Ringsted Kommune Uddannelsesstatistik Februar 2012 Ringsted Kommune UU s ledelsesinformation. Hermed sjette leverance af uddannelsesstatistik og uddannelsesniveau for Ringsted Kommune. Placeringsstatistikker: 15 17 årige:

Læs mere

ung erhvervsuddannelse engagement efterskole lyst til at lære arbejde praktik gymnasieuddannelse uddannelsesplan

ung erhvervsuddannelse engagement efterskole lyst til at lære arbejde praktik gymnasieuddannelse uddannelsesplan efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 4. kvartal 20 1 Kvartalsrapport 4. kvartal 20 Kvartalsrapporten for 4. kvartal

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på VUC Lyngby 1/ /7 2019

Resultatlønskontrakt for rektor på VUC Lyngby 1/ /7 2019 Resultatkontrakten bygger på gældende retningslinjer, rammer og vilkår for anvendelse af resultatløn, som de fremgår af Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og

Læs mere

Kortlægning af supplerende undervisning på EUD. Tabelrapport

Kortlægning af supplerende undervisning på EUD. Tabelrapport Kortlægning af supplerende undervisning på EUD Tabelrapport INDHOLD Kortlægning af supplerende undervisning på EUD 1 Ledere på EUD - frekvenstabeller 4 2 Ledere på VUC - frekvenstabeller 12 Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

UDDANNELSESORDNINGEN STYRKER DINE JOBMULIGHEDER. Er dine dagpenge snart opbrugt? Bliv gearet til arbejdsmarkedet

UDDANNELSESORDNINGEN STYRKER DINE JOBMULIGHEDER. Er dine dagpenge snart opbrugt? Bliv gearet til arbejdsmarkedet Er dine dagpenge snart opbrugt? Denne folder er til dig, hvis dagpenge eller ret til uddannelsesydelse er opbrugt i 2. halvår 2013 UDDANNELSESORDNINGEN STYRKER DINE JOBMULIGHEDER Bliv gearet til arbejdsmarkedet

Læs mere

Markant fremgang blandt de unge i boligområder med boligsociale helhedsplaner

Markant fremgang blandt de unge i boligområder med boligsociale helhedsplaner Dansk/vestlig Efterkommer Indvandrer Dansk/vestlig Efterkommer Indvandrer Dansk/vestlig Efterkommer Indvandrer Markant fremgang blandt de unge i boligområder med boligsociale helhedsplaner 1. Indledning

Læs mere

Dagsorden. LUU møde. Torsdag den 3. april 2014 fra klokken 8.30 til 11.30. Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8

Dagsorden. LUU møde. Torsdag den 3. april 2014 fra klokken 8.30 til 11.30. Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 Dagsorden LUU møde Torsdag den 3. april 2014 fra klokken 8.30 til 11.30 Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 Side 2 af 5 3 fagkyndige medlemmer repræsenterende kommunerne i Sønderjylland:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 29. august kl i Domus Medica

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 29. august kl i Domus Medica Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 29. august kl. 12.00 i Domus Medica Til stede: Mogens Hüttel (formand), Lars Bønløkke, Annette Frölich, Jørgen Lassen, Anne Thomassen,

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Mandag den 15. maj kl. 14.00 16.00 i mødelokale 1 på Social & Sundhedsskolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Susanne Andersen, suppleant for formanden for LUA Tania

Læs mere

Tønder Kommune Lokalt Beskæftigelsesråd. Ekstraordinært møde. Referat. Mødedato: 5. november 2014. Mødelokale: Mødelokale 204, Tønder Rådhus

Tønder Kommune Lokalt Beskæftigelsesråd. Ekstraordinært møde. Referat. Mødedato: 5. november 2014. Mødelokale: Mødelokale 204, Tønder Rådhus Ekstraordinært møde Mødedato: 5. november 2014 Mødelokale: Mødelokale 204, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 15:00 Sluttidspunkt for møde: 15:30 Tilstede: Susanne Linnet, Connie Andersen, Hans L.

Læs mere

Afbud fra Christian Holm Donatsky Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Trine Larsen. Dagsorden

Afbud fra Christian Holm Donatsky Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Trine Larsen. Dagsorden Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 02. juni 2014 Til stede: Bolette Christensen, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Freja Södergran, Niels Holm medarbejderrepræsentant

Læs mere

Behov for justeringer i erhvervsuddannelsesreformen

Behov for justeringer i erhvervsuddannelsesreformen Til erhvervsuddannelsesordførerne 4. december 2015 Behov for justeringer i erhvervsuddannelsesreformen Forligskredsen om erhvervsuddannelsesreformen mødes den 8. december for bl.a. at drøfte status på

Læs mere

2. Godkendelse af budget 2013 Bilag vedlagt. 3. Drøftelse af ændringer i hf tilbudsplanen 13/14 Bilag vedlagt.

2. Godkendelse af budget 2013 Bilag vedlagt. 3. Drøftelse af ændringer i hf tilbudsplanen 13/14 Bilag vedlagt. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 12. december klokken 15.00 18.00 i mødelokalet på VUC i Holstebro. Der serveres en let traktement klokken 17.00. Afbud: Asbjørn Heide Holstebro den 5. december 2012

Læs mere

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet Tid 18. marts 2015 kl. 12.30 14.00 Sted Aalborg Kommune, ældre- og sundhed, Storemosevej 17-21, Mødelokale 5 (kælderen

Læs mere