Referat af møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC torsdag den 4. juni 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC torsdag den 4. juni 2015"

Transkript

1 Referat af møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC torsdag den 4. juni Velkommen til udvalget og særlig præsentation af nye medlemmer. Der var en præsentation af udvalgets medlemmer. 2. Opsamling siden sidste møde, samt kort opridsning af formålet med udvalget. NSK bød velkommen til mødet og beklagede at der er gået så lang tid siden sidt. Nu får vi aftalt møder fra gang til gang, så vi får udvalget formaliseret igen. NSK orienterede om formålet uddannelsesudvalget og en ny tilrettet forretningsorden blev uddelt. Lars har set frem til mødet og arbejdet og her især med henblik på forkus på medarbejdernes kompetencer, som en særlig ressource. JK og Lars har drøftet muligheden for at klarlægge alle medarbejdernes kompetencer og samle dette i en form for kompetence- skudmålsbog på hver enkelte medarbejder, på den måde kan medarbejderne fortsætte sin kompetenceudvikling med afsæt heri i tilfælde af job et andet sted. Ulla: Det er godt at repræsentanter fra virksomhederne sider i udvalget på den måde får man set kompetence og uddannelse fra alle sider. Uddannelse, beskæftigelse og erhverv. Dem kommende reform lægger vægt ufaglærte. De ledige vil i fremtiden skulle til flere samtaler med jobcenteret ca. en gang om måneden. Der ligges op til et tættere samarbejde med fagforeningerne og a-kasserne, som ligeledes skal have en mere aktiv rolle. Leif: Der er fortsat muligheden for op til et års uddannelse med ydelse for de ledige og når fokus mindskes på aktiviteter for de ledige er der i stedet fokus på at de ledige skal i virksomhedspraktik. Kommunen oplever ikke problemer med at finde virksomgedspraktikpladser. Der var en drøftelse af det. Ulla orienterede om virksomhedscentre hvor servicevirksomheder eks. Føtex kan ansøge om midler til at ansatte kan få en mentor i virksomhederne. Refusionsreformen kommer i gang nu. Lars oplever at flere ansatte hos ham har en anden etniskbaggrund end dansk.

2 NSK fortæller om THL s muligheder for hjælpe på de tosprogede område og der er mulighed for at kunne udbyde FVU0. TH. LANGS HF & VUC Lars arbejder sammen med JK med en kompetenceudviklingsplan for hvert enkelt medarbejder. Der er var en drøftelse af sprogudfordringen hos de ansatte og den udfordringer der kan være ved at ansætte flygtninge, der kan være traumatiserede og der vil i den forbindelse være behov for hjælp andet sted fra eks. psykolog. Leif giver ret. 3. Orientering fra THL FVU: Vi har to morgenbånd, der er fyldte, et eftermiddagsbånd og et aftenhold. Vi har mange tosprogede. Der er en generelt stigning på 30% i forhold til Leif: De er et ønske om at få de screenet noget tidligere, da det som det er nu kommer for sent. Måske skal det sket tidligere f.eks. i folkeskolen. De kører et forsøg. Lars: Som bestyrelsesmedlem i sin tid på Balleskolen havde de spurgt Børne-ungeafdelingen om hvordan feedbacken på dette område var ned til folkeskolen. Der var en drøfte af det. OBU: 20 aktive hold. Der sættes ind på IT-siden særlige apps til og arbejdet med telefoner. Her er der mulighed for undervisning i et særligt program digitalbruger, hvor man taler ind i telefonen og det man siger skrives automatisk ind /ned i et dokument. JK: der er brug for information til bl.a. virksomhederne om, hvilke hjælpemidler og muligheder, der er for at deres ansatte med læseskriveudfordringer kan få særligt hjælp via eks. telefoner, digitalbrugerprogrammet,mv. Lars finder det præsenterede system meget anvendeligt også for de medarbejdere der ikke har vanskeligheder, men for at gøre det lettere at dokumenterer arbejdsopgaverne. Morten fortæller, at de kører et forsøg for SoSu-medhjælperne. EUD-forberedende forløb på THL LS fortæller om EUD forberedende forløb. Kursisterne får dansk, matematik og engelsk på 10. klasse niveau. 24 timer om ugen. Der etableres et tæt samarbejde mellem uddannelserne. 6 undervisere skal undervise på lignende forløb på handelsskolen, samt deres nye udbud af EUX. Vi har haft et godt samspil med erhvervsuddannelserne om dette og markedsfører forløbende med start i efteråret.

3 Det er et fællesprojekt med SoSu og teknisk skole. Leif fortæller, at der er særligt fokus på at flere unge skal søge ind på erhvervsuddannelserne. TH. LANGS HF & VUC Vi har fået ny bygning. Fået gang i VEU. Vi har fået nye medarbejdere. Flex på HF. EUD-reformen har vi arbejdet med. Campus Bindslevs Plads. Vi har fået nye opgaver til. 4. Status på FVU og OBUfra AOF v /Morten Skivild Stor aktivitet på OBU før, men det er lidt faldende og han tænker, at det skyldes færre ledige. Det har betydet et par undervisere færre end sidste år. Der har været en stigning på FVU. Der er etableret flere virksomhedshold. De har et godt ungesamarbejde. Morten ønsker større samarbejde ungeindsatsen, så vi bliver bedre til at støtte de svage. Der var en drøftelse af det. SprogcenterMidt v/ Margot Skyum-Jensen Afbud fra Margot. 5. Sidste nyt fra Jobcenteret v / Ulla Westergaard Ulla fortalte tidligere om, hvad de havde på Jobcenteret. Jobrotation er stadig en mulighed og nu også på enkelt persons niveau. Leif fortæller, at pedellerne hos dem har fået uddannelse i samarbejde med AOF. Morten fortæller, at de skal til møde vedr. forløb for rengøringspersonalet. Det er ikke så let, som det var på pedellerne. Ulla om et møde om at samle alle vedr. realkompetence.. RKV bliver det næste, som der skal være hold på. Det bliver en ret til at blive realkompetence vurderet. 6. Orientering fra skolens eksterne afdeling v /Jan Kristensen VEU-samarbejdet, projekter, virksomhedshold, mv. Der er kommet mål for VEU-samarbejdet. Kompetenceforsyning starter op til august. Interreg-projektet kommer i gang til efteråret. I indgang VEU- Østjylland er det THL, Århus Tech og Learnmark i Horsens, der er en del af projektet. THL forventer meget af projektet. Afklaringsforløb i Laven, hvor produktionen flyttes til Sjælland. Ribo vedr. kompetenceafklaring. Vi har et godt samarbejde med Netværkslokomotivet.

4 7. Opsamling på mødet og drøftelse af, hvordan vi ønsker arbejdet i udvalget skal være. Referat Fin form med tema, og vi ønsker at følge forretningsordenen. Næste møde er den 26. november kl hos Lars på Elfac. 8. Eventuelt. Der var intet til dette punkt.

5 7. Mødets tema: Fremtidens kompetencebehov og THL s rolle v/nsk Bilag: Slut rapport om kompetencemidt 2,0 Motivering/formål/ Sagsfremstilling Reformer på kontanthjælpsområdet, beskæftigelsesområdet og ikke mindst skoleområdet har stor fokus på befolkningens uddannelsesmæssige kompetencer og realkompetencer. Der er brug for at sammentænke beskæftigelsespolitik, uddannelsespolitik og erhvervspolitik med henblik på et samlet strategisk fokus på kompetenceudvikling. Der skal en koordineret kompetenceudviklingsindsats til for at sikre en veluddannet arbejdskraft, der kan matche virksomhedernes efterspørgsel. Uddannelsesinstitutionernes rolle er meget klar: Vi skal sikre, at Danmark får den bedst uddannede generation i danmarkshistorien. PISA-undersøgelser viser, at det står sløjt til med de almene kompetencer i Danmark, hvor hver 6. dansker har store udfordringer, når det drejer sig om læsning, matematik og ITkompetencer. Vi ønsker en drøftelse her i uddannelsesudvalget af, hvordan vi sammen med virksomhederne, de øvrige institutioner i samarbejdet og VEU bedst muligt i almindelighed sikrer kompetenceforsyningen og i særdeleshed sikrer opfyldelse af målene i beskæftigelses- og kontanthjælpsreform. Vi orienterer kort om to projekter, THL deltager i i regi af VEU-Center Østjylland. Kompetenceforsyningen Vi forventer at indgå i det regionale kompetenceudviklingsprogram; Kompetenceforsyningen, som er under udarbejdelse. Projektet har fokus på at sammentænke beskæftigelsespolitik, uddannelsespolitik og erhvervspolitik og sikre en koordineret indsats for at kvalificere arbejdskraften. Projektet arbejder med udvikling af vækstrategier og med strategisk kompetenceudvikling af virksomhedernes medarbejdere. Det sker bl.a. gennem forpligtende samarbejder mellem de tre politikområder. Interreg-projektet også kaldet KOBRA Vi indgår som partner sammen med to andre skoler i VEU-center Østjylland i det nordiske kompetenceprojekt Interreg. Projektets hovedfokus er at etablere et fælles konsulentnetværk, der indsamler viden om og analyserer virksomhedernes efterspørgsel efter kompetencer.

6 Begge ovenstående projekter finansieres af EU-socialfondsmidler og styres via VEU-center Østjylland. Nye forløb og samarbejder på det almene område Forberedelse til erhvervsuddannelser/ EUD-forberedende forløb på THL Vi har i samarbejde med Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg, Tekniske Skole Silkeborg og Handelsskolen Silkeborg udviklet EUD-forberedende forløb. Der blev allerede pr. 16/ udbudt et turboforløb på AVU med henblik på at gøre kursisterne klar til enten HF2 eller til EUD. Det nye er, at vi fra næste skoleår udbyder halvårs forløb med start i august og januar som forberedelse til EUD. Vi udvikler desuden særlige forløb på c-niveau til HG voksenforløb på Handelsskolen Silkeborg, hvor står vi for afviklingen af undervisningen, der gennemføres på Handelsskolen. Den kombinerede ungdomsuddannelse (KUU) er nu godkendt i Silkeborg Den kombinerede ungdomsuddannelse er nu godkendt i Silkeborg under det nye navn KUURS. Vi skal som skole levere AVU-faglighed til eleverne i KUURS. Arbejdet med at detailplanlægge uddannelsen er i fuld gang. Det er Silkeborg Produktionshøjskolen, der er tovholderskole på uddannelsen. Vi ønsker her i uddannelsesudvalget en drøftelse af de udfordringer og muligheder, I ser for fremtidens kompetenceudvikling. Hvordan kan vi sammen med virksomhederne, de øvrige institutioner i samarbejdet og VEU sikre en optimal kompetenceforsyning, der opfylder målene i beskæftigelses- og kontanthjælpsreform og i uddannelsesreformerne? Referat Der er ikke taget egentligt referat af denne drøftelse, men det virker godt med et tema Vi takker for den gode debat og drøftelse.

7

Møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC tirsdag den 25. august 2016

Møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC tirsdag den 25. august 2016 Møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC tirsdag den 25. august 2016 Tidspunkt: Torsdag den 25. august 2016 Kl. 14.00-15.30 Lokale: Mødelokale F4 Dagsorden 1. Godkendelse af referat fra den 19.

Læs mere

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for TH. Langs HF & VUC

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for TH. Langs HF & VUC Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for TH. Langs HF & VUC Sted: TH-Langs HF & VUC Tid: Tirsdag den 13. september 2011 Referent: Susanne Hansen Deltagere: Vagn Larsen Ulla Westergaard Frederiksen

Læs mere

Campus Bornholms VEU Strategi

Campus Bornholms VEU Strategi Campus Bornholms VEU Strategi 2019-2021 Bornholm skal være den bedst uddannede landsdel i Danmark i forhold til erhvervslivets krav til arbejdsstyrkens kvalifikationer. På Campus Bornholm forpligter vi

Læs mere

Beskæftigelsespolitik Silkeborg Kommune 2015-2018

Beskæftigelsespolitik Silkeborg Kommune 2015-2018 Beskæftigelsespolitik Silkeborg Kommune 2015-2018 Beskæftigelsespolitikkens formål er at fremme borgernes mulighed for beskæftigelse og sikre virksomhederne kvalificeret arbejdskraft. Med Beskæftigelsespolitikken

Læs mere

Dorthe Jensen Lundqvist, rektor. Dorthe Jensen Lundqvist, april 2019

Dorthe Jensen Lundqvist, rektor. Dorthe Jensen Lundqvist, april 2019 Dorthe Jensen Lundqvist, rektor SITUATIONEN LIGE NU UDDANNELSER FORBEREDENDE OG GYMNASIALE TILBUD FAKTA OM VUC ROSKILDE Nu Fra august 2019 o Roskilde, Greve og Køge o Hf, AVU, FVU, OBU o 1.250 årskursister

Læs mere

VUC ROSKILDE UDDANNELSER, FACTS OG TAL

VUC ROSKILDE UDDANNELSER, FACTS OG TAL VUC ROSKILDE UDDANNELSER, FACTS OG TAL FAKTA OM VUC ROSKILDE Center for voksen- og efteruddannelse 3 adresser: Roskilde, Greve og Køge 4 uddannelser: HF, AVU, FVU, OBU 1250 årskursister (3800 sjæle) 185

Læs mere

Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018

Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018 Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018 Etablering af lokal FGU-institution FGU erstatter en række af de nuværende forberedende tilbud, som bliver integreret

Læs mere

Virksomhedsindsatsen under VEU og samarbejde med jobcentre

Virksomhedsindsatsen under VEU og samarbejde med jobcentre Virksomhedsindsatsen under VEU og samarbejde med jobcentre Bygge- og anlægsbranchen jobrotation og voksenlærlinge som veje til kvalificeret arbejdskraft v/susanne Toftager Præsentation af VEU Center Fyn

Læs mere

Integration af medarbejdere

Integration af medarbejdere Opdateret september 2019 Integration af medarbejdere Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at ansætte medarbejdere fra udlandet. I dette dokument kan du få et overblik over, hvilken

Læs mere

Velkommen til. Basismodul

Velkommen til. Basismodul Velkommen til Basismodul DAGENS PROGRAM HVEM ER VI SAMLET DEFINITIONEN PÅ EN ORGANISATION: En organisation består af to eller flere mennesker, der arbejder sammen på en struktureret måde for at nå et specifikt

Læs mere

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 15.08.00-A00-1-17 312. Orientering om den nye Forberedende Grunduddannelse og stillingtagen til den kommende proces Resumé

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC

Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC Holbæk, 29.11.17 Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC 28.11.17 Til stede: Jakob Thykier, Jens Kronborg, Turid Eikeland, Sine Agerholm, Sarah Buskbjerg (personalerepræsentant), Ida

Læs mere

Uddannelseskonsulenten = jeres vejleder

Uddannelseskonsulenten = jeres vejleder 1 Uddannelseskonsulenten = jeres vejleder VUC Erhverv - orientering om og tilrettelæggelse af undervisning på virksomheder, institutioner, jobcentre og andet ud af huset. Læse- og matematikscreeninger.

Læs mere

Referat af centerrådsmøde Den 16. maj 2017 kl hos Selandia-CEU

Referat af centerrådsmøde Den 16. maj 2017 kl hos Selandia-CEU Referat af centerrådsmøde Den 16. maj 2017 kl. 09.00-11.00 hos Selandia-CEU Deltagere: Afbud: Helle Jürgensen, Selandia CEU Michael Kaas-Andersen, Selandia-CEU Kurt Ole Jørgensen EUC NVS Steffen Lund,

Læs mere

1. Aftalens parter. 2. Formål. 3. Aftalens indhold. 4. Parterne. Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.

1. Aftalens parter. 2. Formål. 3. Aftalens indhold. 4. Parterne. Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa. 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.dk og VUC Syd Christian d. X s vej 39 6100 Haderslev www.vucsyd.dk 2. Formål Et partnerskab mellem Aabenraa

Læs mere

FOF- Herning har ikke ønsket deltagelse. Begrundelse at de ikke har aktivitet i området.

FOF- Herning har ikke ønsket deltagelse. Begrundelse at de ikke har aktivitet i området. Referat af møde i uddannelsesudvalget ved VUC Ringkøbing Skjern d. 9. januar kl. 14.00 på VUC i Skjern, Skolebyen 5. Referat = kursiv Til stede: Viktor Jensen, Susan Bruun, Poul Erik Delfs, Ivan Thomsen,

Læs mere

Dato for fremlæggelse af medarbejdertrivselsundersøgelsen (MTU) den 15. december.

Dato for fremlæggelse af medarbejdertrivselsundersøgelsen (MTU) den 15. december. Mellem os Skolen Dato for fremlæggelse af medarbejdertrivselsundersøgelsen (MTU) den 15. december. Mandag den 15. december kl. 12.00 16.00 kommer Tage Søndergaard og fremlægger den gennemførte undersøgelse

Læs mere

Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd mandag den 16. marts 2014 kl , Nygade 20, Aabenraa. Lokale: Mødelokalet.

Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd mandag den 16. marts 2014 kl , Nygade 20, Aabenraa. Lokale: Mødelokalet. Dato: 06/03/2015 Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd mandag den 16. marts 2014 kl. 8.00 10.00, Nygade 20, Aabenraa. Lokale: Mødelokalet. Deltagere Hans Jørgen Hansen, Christian Bock,

Læs mere

Arbejdstitlen til den fælles FGU-institution er: Forberedende Grunduddannelse Sydøstjylland.

Arbejdstitlen til den fælles FGU-institution er: Forberedende Grunduddannelse Sydøstjylland. Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale 1 Skitse til samarbejdsaftale mellem: Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland og Centerrådet for VEU center MidtØst Centerrådet for VEU center Østjylland

Læs mere

Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune

Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune Hedensted Notatark Sagsnr. 15.20.00-A00-1-18 Sagsbehandler Per Lunding Pia Hermanstad 21.1.2018 Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune Den Forberedende Grunduddannelse FGU er en ny uddannelse,

Læs mere

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse?

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Reformen af erhvervsuddannelserne er et paradigmeskift, som lægger op til en ny kvalitetsdagsorden med fokus på folkeskolens uddannelsesparate elever,

Læs mere

GARANTISKOLEN SILKEBORG

GARANTISKOLEN SILKEBORG GARANTISKOLEN SILKEBORG 29. og 30. november 2016 KL Uddannelsestræf. a. Opstart: En kort fortælling om baggrunden for dannelsen af Garantiskolesamarbejdet b. Samarbejde og fælles ansvar: En skitsering

Læs mere

Institutionsudvikling i mindre bysamfund. Indlæg v/ vicedirektør Per Rahbek

Institutionsudvikling i mindre bysamfund. Indlæg v/ vicedirektør Per Rahbek Institutionsudvikling i mindre bysamfund Indlæg v/ vicedirektør Per Rahbek Udfordringer før, nu og fremover Faldende ungdomsårgange Relativt lavt uddannelsesniveau i arbejdsstyrken Svært at tiltrække højtuddannet

Læs mere

Danske Erhvervsskoler - Lederne

Danske Erhvervsskoler - Lederne Danske Erhvervsskoler - Lederne Håndens kundskab og voksenpædagogiske udfordringer i relation til erhvervsuddannelserne Fakta Tech College Aalborg Antal årselever ca. 4000 hvilket giver mange cpr. nr.

Læs mere

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Flere unge skal have en erhvervsuddannelse hvordan bidrager erhvervsskolereformen til dette. Oplæg ved Vicedirektør Hanne Muchitsch, Aalborg

Læs mere

HCT EUC AMU FKB IKV GVU EUD VEU. TBF = tre bogstavs forkortelser

HCT EUC AMU FKB IKV GVU EUD VEU. TBF = tre bogstavs forkortelser HCT EUC AMU FKB IKV GVU EUD VEU TBF = tre bogstavs forkortelser EUC Erhvervs Uddannelses Center Syd Sønderborg - Tønder Haderslev Aabenraa 450 engagerede medarbejdere 75 lange og korte erhvervsuddannelser

Læs mere

Bliv klogere på jobrotation og kompetenceudvikling og hvordan det bruges i samspil 9. oktober 2013

Bliv klogere på jobrotation og kompetenceudvikling og hvordan det bruges i samspil 9. oktober 2013 Bliv klogere på jobrotation og kompetenceudvikling og hvordan det bruges i samspil 9. oktober 2013 Hvordan kommer virksomhederne i gang med at efteruddanne medarbejderne hvad kan VEU Centrene hjælpe med?

Læs mere

Uddannelseskonsulent

Uddannelseskonsulent Uddannelseskonsulent VUC Erhverv - orientering om og tilrettelæggelse af undervisning på virksomheder, institutioner, jobcentre og andet ud af huset. Læse- og matematikscreeninger. Samarbejde med de øvrige

Læs mere

Samspil mellem erhvervsfremme, uddannelse og beskæftigelse

Samspil mellem erhvervsfremme, uddannelse og beskæftigelse Samspil mellem erhvervsfremme, uddannelse og beskæftigelse Kort introduktion til offentlige aktører, der arbejder med erhvervsfremme i Nordjylland, 27. juni 2018 v./susanne M. Nielsen, Arbejdsmarkedskontor

Læs mere

Forretningsorden for VEU-center Østjyllands Centerråd

Forretningsorden for VEU-center Østjyllands Centerråd Forretningsorden for VEU-center Østjyllands Centerråd 1. Centerrådets konstituering 1.1. Sammensætning Centerrådet sammensættes af et bestyrelsesmedlem fra hver udbyder af arbejdsmarkedsuddannelser og

Læs mere

Uddannelseskonsulent

Uddannelseskonsulent Uddannelseskonsulent VUC Erhverv - orientering om og tilrettelæggelse af undervisning på virksomheder, institutioner, jobcentre og andet ud af huset. Læse- og matematikscreeninger. Samarbejde med de øvrige

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1/ / for rektor Nanna Skulvad, TH. LANGS HF&VUC

Resultatlønskontrakt for perioden 1/ / for rektor Nanna Skulvad, TH. LANGS HF&VUC Resultatlønskontrakt for perioden 1/8 2017-31/7 2018 for rektor Nanna Skulvad, TH. LANGS HF&VUC Parterne og gyldighedsperioden Kontrakten er indgået mellem bestyrelsen for TH. LANGS HF & VUC ved formand

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Basisramme Emne Evaluering Vægtning Målopfyldelse 1. Fokus på uddannelserne og rekruttering Sikre at flere unge vælger uddannelsesområdet sundhed-, omsorg og pædagogik

Læs mere

Referat: SFR orienterede om de to nye medlemmer Henrik Mehlsen, udpeget af KKR, og Ove Outzen der erstatter Anders Bech Thøgersen.

Referat: SFR orienterede om de to nye medlemmer Henrik Mehlsen, udpeget af KKR, og Ove Outzen der erstatter Anders Bech Thøgersen. Dato: 20/11/2014 Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd torsdag den 11. december 2014 kl. 8.00 10.00, Chr X s Vej 39, Haderslev. Lokale: Damaskus, 4. sal. Deltagere Hans Jørgen Hansen, Lone

Læs mere

Aftale mellem erhvervsilkeborg, Handelsskolen Silkeborg Business College, LO Silkeborg-Favrskov og Teknisk skole Silkeborg.

Aftale mellem erhvervsilkeborg, Handelsskolen Silkeborg Business College, LO Silkeborg-Favrskov og Teknisk skole Silkeborg. Aftale mellem erhvervsilkeborg, Handelsskolen Silkeborg Business College, LO Silkeborg-Favrskov og Teknisk skole Silkeborg. Krisen i verden og i Danmark har betydet, at det er nødvendigt med nogle fælles

Læs mere

Nyhedsbrev: uge 16. Mellem os. Skolen. Personale. Tak for en rigtig dejlig årsfest. TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre

Nyhedsbrev: uge 16. Mellem os. Skolen. Personale. Tak for en rigtig dejlig årsfest. TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre Mellem os Skolen Personale Den 26. april 2016 starter Karen i praktik i Bogudlån. Karen er på THL tre dage om ugen - mandag, onsdag og fredag - i tre timer. Indtil videre er Karen hos os i tre måneder.

Læs mere

De forskelliges reformers fælles fokus på uddannelsesinitiativer

De forskelliges reformers fælles fokus på uddannelsesinitiativer De forskelliges reformers fælles fokus på uddannelsesinitiativer LO s arbejdsmarkeds- uddannelses- og erhvervspolitiske konference 2014 Morten Lund Dam, VEU-center Aalborg/Himmerland Reformers fokus på

Læs mere

Ministeriet for Børn og Undervisning. Endnu bedre uddannelser for unge og voksne

Ministeriet for Børn og Undervisning. Endnu bedre uddannelser for unge og voksne Ministeriet for Børn og Undervisning Endnu bedre uddannelser for unge og voksne 0 Endnu bedre uddannelser for unge og voksne Nyt kapitel Vi har i Danmark gode ungdomsuddannelser og gode voksen- og efteruddannelser.

Læs mere

De almene kompetencer

De almene kompetencer De almene kompetencer Kurser for voksne, der ønsker at blive bedre til at læse, skrive eller regne. Også mulighed for at lære engelsk eller blive bedre til at bruge it. www.aof.dk AOF tilbyder kurser,

Læs mere

Hermed udsendes referat af bestyrelsesmødet den 15. september 2010 på VUC Sønderjylland, Nørregade 13, Haderslev.

Hermed udsendes referat af bestyrelsesmødet den 15. september 2010 på VUC Sønderjylland, Nørregade 13, Haderslev. Dato: 15. september 2010 Emne: 0.3.8.0 Ref: Margit Viig E-mail: hjh@vucsyd.dk Direkte telefon: 73613340 Til medlemmerne af bestyrelsen for VUC Sønderjylland Hermed udsendes referat af bestyrelsesmødet

Læs mere

Almen voksenuddannelse (avu)

Almen voksenuddannelse (avu) 1 Almen voksenuddannelse (avu) Almen voksenuddannelse er et tilbud til voksne, som ønsker at forbedre deres almene kundskaber. Undervisningen i avu tilrettelægges som enkeltfagsundervisning, og det er

Læs mere

VUC Vestsjælland Syd. Bestyrelsesmøde. Referat. Den 17.juni 2015 kl. 16.00-1800 I Ringsted

VUC Vestsjælland Syd. Bestyrelsesmøde. Referat. Den 17.juni 2015 kl. 16.00-1800 I Ringsted Referat Bestyrelsesmøde Den 17.juni 2015 kl. 16.00-1800 I Ringsted Tilstede: Ulla Koch, Leif Nielsen, Michael Kaas-Andersen, Anne Knudsen, Lene Meyland, Henning Kjær Petersen Johnny Nielsen og Jørgen Kay

Læs mere

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Til implementering af Aftale om bedre veje til uddannelse og job skal der udarbejdes læreplaner og fagbilag for de nye grunduddannelser. December 2017

Læs mere

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune.

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune. Referat fra lokalt uddannelsesudvalg (LUU) For det pædagogiske område 8. september 2011 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Karin Mathiesen, Jørgen Nielsen, Jonna Lauritsen, Birgit Nielsen, Kenneth

Læs mere

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Samarbejde om fastholdelse og forebyggelse mod frafald Aftale mellem Skive Handelsskole, Skive Tekniske Skole, Skive Gymnasium/HF, Socialog sundhedsskolen,

Læs mere

Hvor kan jeg søge yderligere information?

Hvor kan jeg søge yderligere information? Hvor kan jeg søge yderligere information? Du kan læse mere om de forskellige tilbud på: ASV Horsens www.horsenskom.dk/institutioner/asv-horsens.dk Bygholm Landbrugsskole www.bygholm.dk Horsens Gymnasium

Læs mere

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet S Y D D A N M A R K S Y D D A N M A R K KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet Layout: KL s Trykkeri

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl 5.december 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl. 15.00 17.00 Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem Damian Eis, elevrepræsentant 1. Godkendelse af

Læs mere

Referat af centerrådsmøde

Referat af centerrådsmøde Referat af centerrådsmøde Den 24. august 2010 kl. 15.30 til 17.30 hos Selandia-CEU Deltagere: Frank Tonsberg, EUC NVS Lars Thore Jensen, VUC NVS/UCSJ Ulla Koch, VUC VSS/UCSJ Jens Timm Jensen, VUC NVS Jørgen

Læs mere

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen.

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen. Dagsordenpunkt Placering af en institution til Forberedende Grunduddannelse i Beslutning Baggrund Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgik 13.10.2017

Læs mere

VEU Center Østjylland

VEU Center Østjylland Lovgrundlag 13 VEU-centre Medlemmer af VEU-Centerr Centerråd Østjylland Per Bergenhagen Johan Schmidt Henrik Dybdahl Svend Skov Jensen Viggo Thinggaard Hans-Jørgen Hørning H Sonja Mikkelsen Thomas MøllerM

Læs mere

RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT

RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT Workshop på lederseminar for VEU-Centrene region Midtjylland RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT 27. november 2012 Ulla Nistrup 1 Program for workshoppen Introduktion til workshop 30 min.

Læs mere

- Jobcenterets rolle i uddannelsespolitikken

- Jobcenterets rolle i uddannelsespolitikken - Jobcenterets rolle i uddannelsespolitikken 1. Uddannelsesrådet 2. En indgang til erhvervslivet 3. Virksomhedsservice 4. Partnerskabsnetværk 5. Local Social Responsibility 6. SUK Festivalen 7. Kortere

Læs mere

1. Evaluering af indsatsen for VUC Syds dækningsområde

1. Evaluering af indsatsen for VUC Syds dækningsområde FVU- plan 1. Evaluering af indsatsen for VUC Syds dækningsområde 1.1 Kvantitativ evaluering: Tabel 1: Sidste års mål for FVU- indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-

Læs mere

VEU-konsulenten som kompetencesparringspartner. Tirsdag den 21. august 2012

VEU-konsulenten som kompetencesparringspartner. Tirsdag den 21. august 2012 Tirsdag den 21. august 2012 Formål med etablering af VU-centrene Én indgang for virksomheder og borgere, der ønsker voksen- og efteruddannelse Skabe større fokus på kvalitet og effekt inden for voksen-

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde 36 for VUC Djursland den 290414 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse

Referat til bestyrelsesmøde 36 for VUC Djursland den 290414 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Konstituering... 2 1.1 Konstituering... 2 1.2 Vedtægter og forretningsorden... 2 1.3 VEU valg... 2 1.4 Overdragelse af personaleansvar... 2 1.5 Mødestruktur... 2 2 Status på skolen...

Læs mere

Deltagere: Inger Stranddorf, Mona Syndergaard, Kim Laugesen, Ervind Gam, Brian H. Willadsen, Jacob Ø. M. Hansen, Pia R. Schou, Charlotte G.

Deltagere: Inger Stranddorf, Mona Syndergaard, Kim Laugesen, Ervind Gam, Brian H. Willadsen, Jacob Ø. M. Hansen, Pia R. Schou, Charlotte G. REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Tirsdag den 15. maj 2018, kl. 08:30 10:00 Deltagere: Inger Stranddorf, Mona Syndergaard,

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune AFKLARINGSFORLØB i samarbejde med Horsens Kommune Tekst NEXT STEP Historien Målgruppe, mål og visitering Indhold Hvad siger eleverne Status Perspektiv! KUU der dur Målgruppen er: unge i alderen 15-24 år,

Læs mere

Ervin Gam, Inger Stranddorf, Inger V. Rasmussen, Ole List, Leif Kloster, Kim Laugesen, Kaj Østergaard, Lasse Gram,

Ervin Gam, Inger Stranddorf, Inger V. Rasmussen, Ole List, Leif Kloster, Kim Laugesen, Kaj Østergaard, Lasse Gram, REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Onsdag den 26. november 2014 kl. 08:30 10:00 Deltagere: Afbud: Referent: Ervin Gam, Inger

Læs mere

Tildeling af puljemidler til særlige indsats- og udviklingsopgaver 18. maj 2011

Tildeling af puljemidler til særlige indsats- og udviklingsopgaver 18. maj 2011 Tildeling af puljemidler til særlige indsats- og udviklingsopgaver 18. maj - Oversigt over godkendte aktiviteter under de særlige puljemidler j.nr. Konsortium Projektpartnere Beskrivelse af aktivitet Godkendt

Læs mere

Påskehilsen marts 2015

Påskehilsen marts 2015 Påskehilsen marts 2015 TH. LANGS HF & VUC Kære alle. En varm hilsen for at ønske jer alle en rigtig god påskeferie. Jeg håber, ferien må blive med en sol og forårstegn Nu er det igen tid til seneste nyt

Læs mere

Referat fra 3. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 14. august 2007 kl. 9-14, FOA, Vesterbro 120, 5000 Odense C.

Referat fra 3. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 14. august 2007 kl. 9-14, FOA, Vesterbro 120, 5000 Odense C. Social- og Sundhedsskolen Fyn Referat fra 3. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 14. august 2007 kl. 9-14, FOA, Vesterbro 120, 5000 Odense C. Til stede: Direktør Erik Knudsen,

Læs mere

Status på erhvervsuddannelsesreformen og sammenhængen til VEU. Lars Mortensen Undervisningsministeriet, Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser

Status på erhvervsuddannelsesreformen og sammenhængen til VEU. Lars Mortensen Undervisningsministeriet, Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Status på erhvervsuddannelsesreformen og sammenhængen til VEU Lars Mortensen Undervisningsministeriet, Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Implementering Offentliggjort udfoldet tidsplan på uvm.dk

Læs mere

Integration af udlændinge

Integration af udlændinge Opdateret september 2018 Integration af udlændinge Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at ansætte medarbejdere fra udlandet. I dette dokument kan du få et overblik over, hvilken

Læs mere

Beskæftigelsespolitiske fokusområder

Beskæftigelsespolitiske fokusområder NOTAT KKR SYDDANMARK Beskæftigelsespolitiske fokusområder KKR Syddanmarks overordnede beskæftigelsespolitiske fokus er Vækst og Arbejdspladser. Dette fokus skal sætte retning for den kommunale interessevaretagelse,

Læs mere

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 1 Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 2018-2021 2 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? Andelen af unge, der vælger og gennemfører en gymnasial ungdomsuddannelse, inden de fylder 22

Læs mere

Referat. Møde i Det midtjyske Kompetenceråd. Fredag den kl HK Østjylland, Sødalsparken 22, Brabrand

Referat. Møde i Det midtjyske Kompetenceråd. Fredag den kl HK Østjylland, Sødalsparken 22, Brabrand Referat Møde i Det midtjyske Kompetenceråd Fredag den 5.2.2016 kl. 9.00-12.00 HK Østjylland, Sødalsparken 22, Brabrand 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Præsentation af Vækstplan 2016-20 v./ Bent

Læs mere

Orientering fra projektsekretariatet vedr. Kort projektstatus - Bilag til Kompetencerådsmødet den 4. marts 2011, dagsordenens pkt.

Orientering fra projektsekretariatet vedr. Kort projektstatus - Bilag til Kompetencerådsmødet den 4. marts 2011, dagsordenens pkt. Orientering fra projektsekretariatet vedr. Kort projektstatus - Bilag til Kompetencerådsmødet den 4. marts 2011, dagsordenens pkt. 4 Opsummering - indledning Den seneste periode har været kendetegnet ved

Læs mere

BAGGRUND VISION MÅLSÆTNING

BAGGRUND VISION MÅLSÆTNING CAMPUS NAKSKOV CAMPUS NAKSKOV BAGGRUND Lolland Kommune og uddannelsesinstitutionerne i Nakskov Uddannelsescenter står overfor tre store fælles udfordringer på uddannelsesområdet: 1. Befolkningens uddannelsesniveau

Læs mere

Fælles procedurer og kvalitetsstandarder VEU- center Øst og Øerne

Fælles procedurer og kvalitetsstandarder VEU- center Øst og Øerne Fælles procedurer og kvalitetsstandarder VEU- center Øst og Øerne Fælles udgangspunkt for gennemførelse af vurderinger og anerkendelse af realkompetencer... 3 Formål... 3 Elementer i en kompetencevurdering...

Læs mere

Muligheder og udfordringer på ungdoms- og voksenuddannelsesområdet

Muligheder og udfordringer på ungdoms- og voksenuddannelsesområdet Muligheder og udfordringer på ungdoms- og voksenuddannelsesområdet VUC Årsmøde 2014 i Nyborg Afdelingschef Lars Mortensen Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser Side 1 Disposition 1) Udviklingen

Læs mere

Projekt Styrket Indsats

Projekt Styrket Indsats Projekt Styrket Indsats Det almene kompetenceløft En landsdækkende indsats målrettet ledige og beskæftigede www.psi.aof.dk Projekt Styrket Indsats (PSI) er et tilbud til virksomheder, fagforeninger, tillidsrepræsentanter,

Læs mere

Udbudspolitik 2015. For KompetenceSilkeborg Fusion mellem Kursusafdelinger Teknisk Skole Silkeborg og Silkeborg Business College

Udbudspolitik 2015. For KompetenceSilkeborg Fusion mellem Kursusafdelinger Teknisk Skole Silkeborg og Silkeborg Business College Udbudspolitik 2015 For KompetenceSilkeborg Fusion mellem Kursusafdelinger Teknisk Skole Silkeborg og Silkeborg Business College Godkendt af bestyrelsen for Silkeborg Business College Godkendt af bestyrelsen

Læs mere

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder NOTAT KKR HOVEDSTADEN Bilag vedr. tværkommunale samarbejder I forbindelse med beskæftigelsesreformen er De Regionale Beskæftigelsesråd erstattet af otte Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR). De enkelte arbejdsmarkedsråd

Læs mere

Udbudspolitik 2016 for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE)

Udbudspolitik 2016 for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) Udbudspolitik 2016 for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) Nærværende politik - CELFs udbudspolitik for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) - er udarbejdet for, at sikre kontinuiteten

Læs mere

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssikring og evaluering for KUU Køge-Roskilde-Greve Formålet med kvalitetssikringssystemet for KUU Køge-Roskilde-Greve er at sikre, at uddannelsen i vores

Læs mere

RANDERS UDDANNER ALLE UNGE

RANDERS UDDANNER ALLE UNGE RANDERS UDDANNER ALLE UNGE - RANDERS UDDANNER ALLE UNGE MÅLSÆTNING: Uddannelse, beskæftigelse, selvforsørgelse og livsduelighed NATIONALE MÅL FOR FOLKESKOLEN 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så

Læs mere

Vurdering af Nanna Skulvads resultatlønskontrakt 2013-2014

Vurdering af Nanna Skulvads resultatlønskontrakt 2013-2014 1 Vurdering af Nanna Skulvads resultatlønskontrakt 2013-2014 1. Destination 2016: Arbejdet med og implementering af skolens strategiske fokusområder frem mod 2016 1.1. Professionalisering af organisationen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 29. november 2011

Referat af bestyrelsesmøde den 29. november 2011 Referat af bestyrelsesmøde den 29. november 2011 TH. LANGS HF & VUC Tilstede: PLO, CRH, PL, KVN, BB, TKS, PBB, TEF, EF, NSK, ES og BKG Fraværende: HF, PB Referent: SUH 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen

Læs mere

VEU-centrene i Syddanmark Akut-pakkens uddannelsesordning. Vejle 14. januar 2013

VEU-centrene i Syddanmark Akut-pakkens uddannelsesordning. Vejle 14. januar 2013 VEU-centrene i Syddanmark Akut-pakkens uddannelsesordning Vejle 14. januar 2013 De 4 syddanske VEU-centre VEU-center Syd Kommuner: Aabenraa, Haderslev, Sønderborg, Tønder VEU-center Fyn Kommuner: Odense,

Læs mere

Integration af udlændinge

Integration af udlændinge Opdateret september 2018 Integration af udlændinge Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at ansætte medarbejdere fra udlandet. I dette dokument kan du få et overblik over, hvilken

Læs mere

Udfordringerne for erhvervsskolerne. Lars Kunov Direktør Danske Erhvervsskoler

Udfordringerne for erhvervsskolerne. Lars Kunov Direktør Danske Erhvervsskoler Udfordringerne for erhvervsskolerne Lars Kunov Direktør Danske Erhvervsskoler Dagens tekst Hvad er erhvervsskolerne Opgaver Organisering Erhvervsskolernes uddannelser EUD E-GYM VEU Nogle af de store spørgsmål

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

Brugen af RKV i vejledningsindsatsen - praksis, udfordringer og muligheder. v/lone Gullmaj Græbe, VEU-koordinator, VEU-center Øst og Øerne

Brugen af RKV i vejledningsindsatsen - praksis, udfordringer og muligheder. v/lone Gullmaj Græbe, VEU-koordinator, VEU-center Øst og Øerne Brugen af RKV i vejledningsindsatsen - praksis, udfordringer og muligheder v/lone Gullmaj Græbe, VEU-koordinator, VEU-center Øst og Øerne RAR vejlederkonference, 7.12.2016 Vejen til job En anden vej Realkompetencer

Læs mere

Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt

Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt P r æ s e n t a t i o Status på implementeringen af RAR/VEU-modellen v/arbejdsmarkedsdirektør Karl Schmidt Den lokale organisering, arbejdsopgaverne og det tværgående samarbejde Nye Kompetencer hele livet

Læs mere

Fremtidig organisering af 10. klasse.

Fremtidig organisering af 10. klasse. Punkt 4. Fremtidig organisering af 10. klasse. 2014-35882. Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets drøftelse forskellige modeller for fremtidig organisering af 10. klasse med henblik på stillingtagen

Læs mere

Samarbejdsgrundlag for VEU- Center Østjylland

Samarbejdsgrundlag for VEU- Center Østjylland Samarbejdsgrundlag for VEU- Center Østjylland Værtsinstitution: VEU Centerfunktionen varetages af AARHUS TECH med virkning fra 1. januar 2010 Geografi: VEU- Centeret dækker følgende geografi: Horsens,

Læs mere

Kick off seminar - veucentre 29. januar 2010 Den regionale rolle ift. voksen- og efteruddannelse

Kick off seminar - veucentre 29. januar 2010 Den regionale rolle ift. voksen- og efteruddannelse Kick off seminar - veucentre 29. januar 2010 Den regionale rolle ift. voksen- og efteruddannelse Dorte Stigaard Direktør Region Nordjylland Samspil mellem politikker og aktører Erhvervsudvikling Virksomheder,

Læs mere

Tildeling af puljemidler til særlige indsats- og udviklingsopgaver november 2010

Tildeling af puljemidler til særlige indsats- og udviklingsopgaver november 2010 Tildeling af puljemidler til særlige indsats- og udviklingsopgaver november - Oversigt over godkendte aktiviteter under de særlige puljemidler j.nr. Konsortium Projektpartnere Beskrivelse af aktivitet

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde 11.06.2014 kl. 18.00 20.00

Referat fra bestyrelsesmøde 11.06.2014 kl. 18.00 20.00 fra bestyrelsesmøde 11.06.2014 kl. 18.00 20.00 Deltagere: Lars Bang (LB) Dan Skovgaard Larsen (DS) Knud Vestergaard Nielsen (KV) Susanne Markussen (SM) Sebastian Torst Iversen (SI) Henrik Mikkelsen (HM)

Læs mere

Vordingborg Uddannelsesråd (VUR)

Vordingborg Uddannelsesråd (VUR) (VUR) Referat Dato 25. april 2016 Mødetidspun kt Sted Medlemmer Fraværende Bemærkninge r 8:00 Sluttidspunkt 10:00 Kahytten, Jobcenter Vordingborg Allan Bjørn, Ann Descroix (næstformand), Claus Holm Oppermann,

Læs mere

Opfølgning iht. resultatkontrakt KOMPETENCEmidt november 2008

Opfølgning iht. resultatkontrakt KOMPETENCEmidt november 2008 Konsortium: KompetenceCenter Silkeborg Opfølgning iht. resultatkontrakt november 2008 Udfyldt af Lead-Partner: Silkeborg Handelsskole Dato: 27. november 2008 Nedenstående skema udfyldes som et led i den

Læs mere

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats.

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats. Social, Job og Sundhed Skole og Børn Sagsnr. 290007 Brevid. NOTAT: Organisering af en samlet kommunal ungeindsats Januar 2019 Indledning Processen for den fremtidige organisering af Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

1.1. VEU-centerfunktionen og medvirkende institutioner i VEUcentersamarbejdet

1.1. VEU-centerfunktionen og medvirkende institutioner i VEUcentersamarbejdet Strategi for opgaveløsning og samarbejde Nedenfor præsenteres VEU-center Østjyllands mission og vision, strategi for opgaveløsning samt samarbejdsgrundlag til understøttelse af de lovgivningsmæssige intentioner

Læs mere

Orientering 50 min Orientering Lone redegjorde for det historiske grundlag for VUC.

Orientering 50 min Orientering Lone redegjorde for det historiske grundlag for VUC. Referat til ordinært møde i Holbæk Kommunes Integrationsråd 8. Oktober 2018 kl. 17.00-19.30 Nordvestsjællands HF & VUC Holbæk Slotshaven 5, 4300 Holbæk Til stede: Derya Tamer, Ann-Cherie Thulstrup, Jens

Læs mere

Resultatlønskontrakt for forstander på VUC Lyngby

Resultatlønskontrakt for forstander på VUC Lyngby Resultatkontrakten bygger på gældende retningslinjer, rammer og vilkår for anvendelse af resultatløn, som de fremgår af Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og

Læs mere

Almen undervisning - Til din virksomhed

Almen undervisning - Til din virksomhed Almen undervisning - Til din virksomhed Opdateret december 2017 Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at finde frem til undervisningsforløb. I dette katalog kan du få overblik over

Læs mere

Velkommen til session 1 BEDRE VEJE TIL ERHVERVSUDDANNELSER

Velkommen til session 1 BEDRE VEJE TIL ERHVERVSUDDANNELSER SESSION 1 JOBCAMP 16 Velkommen til session 1 BEDRE VEJE TIL ERHVERVSUDDANNELSER SESSION 1 JOBCAMP 16 BEDRE VEJE TIL ERHVERVSUDDANNELSER Formand Mads Andersen (K), Arbejdsmarkedsudvalget, Køge Kommune Formand

Læs mere