Katalog over kerneydelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Katalog over kerneydelser"

Transkript

1 kning og l ent Katalog over kerneydelser AU Forskning og Talent AARHUS AU UNIVERSITET DECEMBER 2011

2 AARHUS UNIVERSITET 3 INDHOLD AU Forskning og Talent...04 Kerneydelser Forskningsadministration...06 Kerneydelser Internationalisering Kerneydelser Talentudvikling... 16

3 4 AARHUS UNIVERSITET AU AU Forskning og Talent understøtter Aarhus Universitets kerneaktiviteter inden for forskning, talentudvikling og internationalisering. Områderne er samlet administrativt for at opnå sammenhæng og synergi mellem fagligt beslægtede indsatsområder. AU Forskning og Talent er sammensat af tre tværgående enheder og fire administrative centre. Bærende er de administrative centre, der har fokus på at sikre nærhed og helstøbte services til internationale studerende, unge forskertalenter og videnskabelige medarbejdere. De tværgående enheder er tovholdere på opgaver, der dels går på tværs af de fire hovedområder, dels opnår en kritisk masse på fællesskabsniveau. Området er organiseret med henblik på at sikre en tæt kobling mellem drift og udvikling. Udviklingsopgaver med implikationer for hele universitetet er således et samarbejde mellem de tværgående enheder og de administrative centre. Dertil kommer et nært samarbejde med dekansekretariaterne og øvrige vicedirektørområder. Foruden bidrag til opgaver på fællesskabsniveau har de administrative centre en vigtig rolle i at understøtte dekanater og institutter i udvikling, strategiprocesser og udarbejdelse af ledelsesinformation. Det bærende princip er, at opgaven og brugernes behov afgør, hvilke enheder og kompetencer som bringes i spil dette gælder også på tværs af vicedirektørområderne. Nærværende katalog er en første beskrivelse af kerneydelser for AU Forskning og Talent samt snitflader til øvrige funktioner. Det er forventningen, at beskrivelserne vil udvikle sig over tid, ligesom der udestår en systematisk forventningsafstemning med brugere, institutter og dekanater. Kataloget er derfor tiltænkt at give et foreløbigt overblik og facilitere dialog om ydelser og administrativ service.

4 AARHUS UNIVERSITET 5 Administrativt Center, AR Funktionschef Steen Weisner Administrativt Center, ST Funktionschef Marianne Aarø-Hansen Administrativt Center, HE Funktionschef Kirsten Wisborg Administrativt Center, BSS Funktionschef Nikolaj Harbjerg Tværgående forskningsenhed Funktionschef John Starup Westensee Tværgående talentenhed Funktionschef Jeppe Dørup Olesen Internationalt Center International chef Ulla Bo Gjørling AU Forskning og Talent Vicedirektør Kristian Thorn Figur: Organisationdiagram for AU Forskning og Talent

5 6 AARHUS UNIVERSITET KERNEYDELSER FORSKNINGSADMINISTRATION Som led i arbejdet med at styrke Aarhus Universitets forskningsprofil satses på hjemtagning af prestigefyldte og store, nationale og internationale forskningsprojekter, hvor koordineringen sker fra AU. Det forudsætter en professionel administrativ støtte i alle projektfaser fra vugge til grav. Endvidere har Aarhus Universitet en ambition om i stigende grad at arbejde strategisk og proaktivt i forhold til eksterne aktører for derigennem at påvirke fremtidens vilkår for konkurrenceudsat finansiering. Også her er en fleksibel administrativ støtte af betydning. Tværgående Forskningsenhed De forskningsunderstøttende aktiviteter i AU Forskning og Talent er organiseret i en tværgående forskningsenhed med tre områder, der arbejder tæt sammen med de fire administrative centre og de øvrige vicedirektørområder. Forskningsstøtte (pre-award) Forskningsstøtteenheden er et samarbejde mellem Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet. Enhedens fokus er kanalisering af information om ansøgningsmuligheder til universitetets forskere og assistance i forbindelse med ansøgninger om ekstern forskningsfinansiering. Arbejdet er organiseret i henholdsvis en brugerrettet og en understøttende funktion. Den brugerrettede funktion løftes af tre faglige teams SciTech, Health og Arts/BSS. Hvert team tilbyder hjælp i alle projektfaser fra første idé til indsendelse af en ansøgning på grundlag af erfaringer fra tidligere ansøgningsrunder. Assistancen tilbydes som kort- eller længerevarende sparring med fokus på både tekniske og strategiske elementer. Eksempler på hjælp er:

6 AARHUS UNIVERSITET 7 Finansieringsstrategi på individ- eller gruppeniveau på kort og lang sigt Vinkling af projektidé i forhold til forskellige typer bevillingsgivere Identifikation af mulige bevillingsgivere Input til ikke-videnskabelige dele af ansøgning Budgetlægning Kontakt til projektpartnere og bevillingsgiver Hjælp til elektroniske ansøgningssystemer Bibliometrimålinger Gennemlæsning af ansøgning Udarbejdelse af ansøgningsskabelon Hvert team tilpasser servicen til de enkelte forskeres behov på det pågældende hovedområde. Forskningsstøtteenheden tilstræber, at den enkelte forsker møder samme person fra gang til gang med henblik på at skabe kontinuitet og indsigt i fagområdet hos den administrative medarbejder. Kontakten vil som hovedregel ske på foranledning af forskeren. Hvert team vil dog også tage kontakt til enkelte forskere, når nye, store opslag dukker op. De tre teams tilbyder to halvdagskurser: Den Succesfulde Ansøgning og Finansieringslandskabet i Danmark og Udlandet. Førstnævnte kursus udbydes ca gange om året på dansk og engelsk og kan også rekvireres til større forskergrupper eller institutmøder. Foruden assistance til forskningsansøgninger yder Forskningsstøtteenheden hjælp til hjemtagning af finansiering til uddannelsesprojekter og internationalt uddannelsessamarbejde, herunder LLP Intensive Programmer og Erasmus Mundus. Enheden bistår også med juridisk rådgivning om det danske regelsæt på området.

7 8 AARHUS UNIVERSITET Forskningsstøtteenhedens understøttende funktion udbygger og vedligeholder fondsdatabasen, som forskere på Aarhus Universitet kan tilgå via en webbrowser. Databasen indeholder detaljerede oplysninger om ca. 800 nationale og internationale samt private og offentlige bevillingsgivere brugere har lagt en forskningsprofil ind i databasen. På baggrund af profilen tilbydes brugerne en målrettet, ugentlig mail med aktuelle ansøgningsmuligheder. Strategi og Politik Den forskningsstrategiske enhed betjener det tværgående bånd for forskning i samarbejde med AU Strategi og dekansekretariaterne. Enheden leverer sagsforberedelse til Forskningsbåndets møder og medvirker til udmøntning af beslutninger med implikationer for hele universitetet. Enheden understøtter endvidere universitetsbrede, strategiske satsninger på forskningsområdet. Det gælder bl.a. AU IDEAS under Aarhus Universitets Forskningsfond og etablering af interdisciplinære forskningscentre, hvor enheden koordinerer og leverer administrativ støtte til ansøgnings- og evalueringsprocessen. Endelig analyserer enheden policy-udspil samt overvåger den nationale og internationale udvikling på forskningsområdet med henblik på at levere oplæg til indsatsområder, påvirkningsmuligheder mv. Ambitionen er at understøtte faglige beslutningsprocesser og skabe grundlaget for, at Aarhus Universitet påvirker forskningspolitik og finansieringsmuligheder allerede i formuleringsfasen. Projektadministration (post-award) Enheden understøtter ambitionen om hjemtagning og koordination af flere komplekse, nationale og internationale forskningsprojekter i tæt samarbejde med AU Økonomi og Planlægning.

8 AARHUS UNIVERSITET 9 Enheden inkluderer specialistviden om administrationsregler, systemer og værktøjer til projektstyring, hvor decentrale projektadministratorer kan få hjælp og sparring. Enheden faciliterer også netværksdannelse, erfaringsudveksling og kompetenceudvikling blandt decentrale projektadministratorer. Projekter under EU s rammeprogram for forskning og udvikling (FP7) godkendes både på ansøgnings-, kontraktforhandlings- og afrapporteringstidspunktet i denne enhed med henblik på at sikre kvalitet og forankring i centrale beslutningsfora. Enheden varetager også kontakt til revisor i relation til projektrevision og har beføjelse til at underskrive på vegne af Aarhus Universitet. Forskningsadministrative opgaver i de administrative centre Projektadministration (post-award) I et tæt samarbejde mellem AU Forskning og Talent og AU Økonomi og Planlægning medvirker de administrative centre til håndtering af administrative opgaver knyttet til nationale og internationale, komplekse forskningsprojekter. Hjælp til partnerdialog, kommunikation, dialog med bevillingsgiver og daglig administration mv. tilbydes gennem lokal betjening. Omfanget af og prisen for hjælpen forhandles fra projekt til projekt.

9 10 AARHUS UNIVERSITET Internationalisering af forskning I relation til internationalt forskningssamarbejde bidrager de administrative centre med analyser og støtte til fremstød og initiativer, som styrker samarbejde med udenlandske forskningsinstitutioner, universiteter og strategiske netværk. Der ydes støtte og følges op gennem hele den cyklus, der kendetegner opdyrkningen af internationale markeder: Fra forsker-til-forsker interessestadiet, over afdækning af styrker og komplementaritet til match-making aktiviteter og rammer for forskningssamarbejde. Samtidig tilstræbes universitetets behov for institutionalisering og erfaringsopsamling varetaget gennem kortlægning af aktiviteter, formalisering af aftaler samt monitorering og evaluering. Ledelsessupport på forskningsområdet De administrative centre understøtter dekanater og institutter i arbejdet med at præcisere målsætninger i handlingsplaner på forskningsområdet gennem f.eks. bibliometriske analyser, mål for ekstern finansiering og information om midler til gæsteforskere. De administrative centre bidrager også til oplæg og høringssvar med interesse for det enkelte hovedområde eller hele Aarhus Universitet i samarbejde med den tværgående forskningsenhed.

10 AARHUS UNIVERSITET 11 KERNEYDELSER INTERNATIONALISERING AU Forskning og Talents ydelser på det internationale område tager udgangspunkt i Aarhus Universitets internationaliseringsstrategi. Ambitionen er at understøtte universitetets placering som et ledende og synligt internationalt universitet, hvor globalt samarbejde indgår som en naturlig del af alle universitetets kerneaktiviteter. Internationalt Center Internationalt Center (IC) leverer administrative ydelser på det internationale område, hvor den kritiske masse opnås på tværs af de fire hovedområder. Centeret er placeret i Dale T. Mortensen Bygningen, der samler administrative, faglige og sociale aktiviteter rettet mod internationale studerende og unge forskere. Arbejdet koncentrerer sig om følgende aktiviteter: Studentermobilitet Internationalt Center understøtter udgående mobilitet af studerende gennem administration af Erasmus og Nordplus/Nordlys programmerne, ikke-faglig vejledning af studerende i centerets reception, information om udlandsstipendieordningen samt generel markedsføring af studiemuligheder i udlandet, herunder afholdelse af international dag. Internationalt Center samarbejder med de administrative centre om håndteringen af partnerdialog vedr. universitetsbrede studenterudvekslingsaftaler. For internationale studerende, der ønsker at læse på Aarhus Universitet, fungerer centeret som kontaktpunkt for indgående udvekslingsstuderende. Internationale studerende på hele uddannelser søger om studieplads gennem AU Studieadministration. Internationalt Center er tovholder på afholdelse af introduktionsprogrammer for alle typer af internationale studerende. Ligeledes varetager centeret sagsbehandling vedrørende den strategiske pulje af statsfinansierede fripladser og stipendiemidler.

11 12 AARHUS UNIVERSITET I tæt samarbejde med AU Kommunikation og de administrative centre medvirker Internationalt Center til markedsføring af udvekslingsmuligheder og rekruttering af internationale studerende til hele uddannelser. Der gælder nogle særlige forhold for de tidligere ASB studieområder, hvor BSS administrationscenteret fungerer som kontaktpunkt for udvekslingsstuderende på tidligere ASB s-studieområder samt varetager opgaverne med afholdelse af informationsmøder om og generel markedsføring af studiemuligheder i udlandet. Desuden tilbydes de internationale fuldtidsstuderende på tidligere ASB-studieområder et særligt forløb i samarbejde med BSS Studieadministration. Sommerskole AU Summer University Internationalt Center understøtter Aarhus Universitets ambition om at styrke sommerskole-aktiviteterne med et stærkt internationalt islæt. Centeret gennemfører intern og ekstern markedsføring af sommerskolen og håndterer administrative processer knyttet til rekruttering af internationale gæsteundervisere. Desuden faciliterer centeret ansøgning til fagene i samarbejde med AU Studieadministration, indskriver udvekslingsstuderende på sommerskolen, assisterer i forhold til SKAT og Udlændingeservice samt boligservicerer gæsteundervisere. I forbindelse med eventen administrerer centeret den nødvendige undervisningsinfrastruktur, etablerer en help desk og arrangerer sociale aktiviteter for danske og internationale studerende. Boligservice Internationalt Center boligservicerer Campus Aarhus og Campus Emdrup. Centeret overtager boligadministration på Campus Herning og IHA i løbet af 2012.

12 AARHUS UNIVERSITET 13 I relation til studerende har Internationalt Center en boliggaranti for indgående udvekslingsstuderende og sommerskolestuderende. Studerende på hele uddannelser på Campus Aarhus serviceres i samarbejde med Kollegiekontoret. Centeret drifter IC-kollegiet i Dale T. Mortensen bygningen. Sammen med Vennelyst Kollegiet er værelserne dedikeret til nyankomne internationale ph.d.-studerende. I det omfang Internationalt Center råder over andre typer af boliger, serviceres internationale postdoc er samt gæsteforskere og deres familie. Forsker- og ph.d. mobilitet Internationalt Center vedligeholder webressourcer og leverer personlig rådgivning til indrejsende og udrejsende internationale forskere og ph.d.-studerende om praktiske forhold, herunder varetages kontakt til Udlændingeservice i vanskelige sager. Hvert kvartal gennemføres introduktionsarrangementer for indrejsende ph.d.-studerende og forskere. Desuden tilbydes nytilkomne danskkurser i samarbejde med LærDansk. Arbejdsretlige forhold og rådgivning om skat varetages af AU HR. På Campus Aarhus driver Internationalt Center University International Club (UIC), som er et socialt tilbud til indrejsende forskere og den medfølgende familie. I regi af UIC udbydes seminarer med et kulturelt eller fagligt afsæt. Aarhus Universitet er også en aktiv spiller i International Community, der leverer sociale arrangementer med fokus på netværk og integration. Partnerskaber Internationalt Center understøtter etablering af samarbejdsaftaler med universiteter i udlandet, som går på tværs af Aarhus Universitets hovedområder. Centeret faciliterer desuden universitetets aktiviteter

13 14 AARHUS UNIVERSITET i relation til strategiske netværk som Coimbra-gruppen, Utrechtnetværket, Nordic Centre Fudan m.fl. Endelig betjener Internationalt Center rektoratet på det internationale område og har ansvar for internationale delegationsbesøg med et universitetsbredt fokus. Sekretariatsbetjening af det Tværgående Bånd for Uddannelse Internationalt Center indgår i tæt samarbejde med de administrative centre og de øvrige vicedirektørområder i udviklingsprojekter på det internationale område. Centeret er i den forbindelse ansvarlig for levering af koordinerede input til det tværgående bånd for uddannelse. Internationale opgaver i de administrative centre Studentermobilitet De administrative centre yder faglig vejledning af AU-studerende, som planlægger et studieophold i udlandet og varetager administrationen af fakultetsstipendier. I relation til indgående internationale studerende understøtter de administrative centre den faglige vurdering af ansøgninger i samarbejde med faglige internationale koordinatorer (VIP). Medarbejderne i AU Forskning og Talent håndterer ansøgninger fra udvekslingsstuderende, og AU Studieadministration er ansvarlig for internationale studerende på hele uddannelser. Alle internationale studerende tilbydes en støtteordning i forbindelse med studiestart det være sig en mentor, tutor eller buddy ligesom de administrative centre afholder hovedområdespecifikke introduktionsforløb.

14 AARHUS UNIVERSITET 15 I samarbejde med de faglige miljøer medvirker de administrative centre til at udvikle og drive internationale uddannelsessamarbejder som eksempelvis double og joint degrees, Erasmus Mundus - uddannelser, herunder koordination med internationale partnere. Centrene understøtter ligeledes i samarbejde med AU Kommunikation international rekruttering og markedsføring af hovedområdets uddannelser i udlandet (herunder også full degree), ligesom centrene medvirker til at vedligeholde hovedområdernes partnerportefølje, bl.a. gennem løbende partnerkontakt. Forsker og ph.d. mobilitet I relation til internationale ph.d.-studerende varetager de administrative centre ph.d.-opslag, ansøgninger, ansættelse samt personlig vejledning og rådgivning. Partnerskaber De administrative centre understøtter dekanater og institutter i etablering af hovedområdespecifikke samarbejdsaftaler med universiteter i udlandet. I tæt samarbejde med dekansekretariaterne medvirker de administrative centre desuden til betjening af dekanaterne på det internationale område og bidrager til internationale delegationsbesøg. International akkreditering På BSS varetager det administrative center opgaver vedrørende de internationale akkrediteringer i tæt samarbejde med dekanatet.

15 16 AARHUS UNIVERSITET KERNEYDELSER TALENTUDVIKLING På talentområdet er det AU Forskning og Talents opgave at understøtte ambitionen om at udvikle talentindsatsen som en fjerde søjle i Aarhus Universitets strategi og etablere universitetet som et af de mest attraktive steder i Europa for unge forskere at uddanne og udvikle sig. De fire administrative centre varetager opgaver relateret til administrationen af forskeruddannelsesprogrammer på de fire hovedområder. Derudover findes en tværgående talentenhed, der understøtter processer og initiativer, der går på tværs af de fire hovedområder. Tværgående Talentenhed Den tværgående talentenhed er koordinator på udviklings- og driftsopgaver, der går på tværs af AU s talentområde. Eksempler på dette er arbejdet med PhD planner, nye hjemmesider for ph.d.-skolerne, understøttelse af tværgående konferencer og transferable skills -kurser. Talentenheden understøtter det strategiske arbejde i det tværgående bånd for talentudvikling i samarbejde med AU Strategi, dekansekretariaterne og de administrative centre. Som en del af den fremtidige talentindsats er det besluttet at oprette Aarhus Institute of Advanced Studies, et center der skal tiltrække internationale forskningstalenter til Aarhus Universitet. Den tværgående talentenhed har det administrative ansvar for at udvikle og etablere Aarhus Institute of Advanced Studies, herunder de services som fellows på instituttet vil modtage.

16 AARHUS UNIVERSITET 17 Talentadministration i de administrative centre AU Forskning og Talent varetager administrative opgaver knyttet til forskeruddannelse i kæden fra tidligt rekrutterede ph.d.-studerende til postdoc-niveau. Talent-administrationen fungerer som bindeled til andre forvaltningsområder, som eksempelvis AU HR, AU Kommunikation og økonomiområdet, således at brugere på området ikke skal forholde sig til forskellige enheder i administrationen. De administrative centre håndterer alle administrative aspekter vedrørende ph.d.-forløb fra ansøgning til tildeling af grad. Ph.d.-administrationen servicerer ph.d.-skolerne med markedsføring af ph.d.-uddannelser, opslag af stipendier, vejledning af ansøgere og understøttelse af bedømmelsesprocesser. Desuden står ph.d.-administrationen for indskrivning af studerende på ph.d.-skolen, legalitetskontrol samt håndtering af studieporteføljen. Ph.d.-administrationens centrale opgaver er: Markedsføring af hovedområdets ph.d.-uddannelser Opbygning og vedligeholdelse af hjemmeside for ph.d.-uddannelse Sekretariatsbetjening af ph.d.-skoleleder og ph.d.-udvalg Administration knyttet til intern og ekstern finansiering af ph.d.-forløb Opslag af ph.d.-stipendier Vejledning af ansøgere Indskrivning og ansættelse af ph.d.-studerende Administration af uddannelsesforløbet, herunder evalueringer og ph.d.-plan HR-opgaver relateret til den ph.d.-studerendes ansættelse Udarbejdelse af ph.d.-beviser Ledelsesinformation og statistik

17 18 AARHUS UNIVERSITET De administrative centre bidrager desuden til udarbejdelse og implementering af nye initiativer på tværs af ph.d.-skolerne, således at der sikres sammenhæng mellem drift og udvikling af talentindsatsen. Vigtige opgaver i den forbindelse er bidrag til sekretariatsbetjening af det tværgående bånd for talentudvikling og færdigudvikling af it-systemet PhD Planner, som sikrer fælles arbejdsgange og giver adgang til tværgående ledelsesinformation. De administrative centre og deres services er skabt med respekt for forskellige traditioner og faglige behov. Derfor er der visse forskelle mellem de administrative centres opgaveportefølje. Eksempelvis varetager administrationscenteret på Health alle ph.d.-kurser på dette hovedområde, mens denne opgave for nuværende ligger på institutniveau på de øvrige hovedområder. Services og praktiske opgaver på ph.d.-området som eksempelvis etablering af arbejdsplads, arrangering af rejser for bedømmere og praktik forbundet med ph.d.-forsvaret varetages af institutterne.

18 fors ta LÆS MERE PÅ:

Fælles grundlag for samarbejde

Fælles grundlag for samarbejde 1 Fælles grundlag for samarbejde Fælles grundlag for samarbejde Side: 1 of 68 Først etableret: 29. februar 2012 35 Fælles grundlag for samarbejde AU Forskning og Talent Formål Nærværende ydelseskatalog

Læs mere

AARHUS UNIVERSITY. Forskningsstøtteenheden UHH

AARHUS UNIVERSITY. Forskningsstøtteenheden UHH AARHUS UNIVERSITY Forskningsstøtteenheden UHH 1 Hvorfor har AU/AUH en forskningsstøtteenhed? Hvorfor er jeg her i dag? FSEs kunder Aarhus Universitet (forskere og ledelse) Aarhus Universitetshospital (forskere

Læs mere

Projektinitieringsdokument. Organisering af AU Talent og Forskning. Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument. Organisering af AU Talent og Forskning. Aarhus Universitet Møde i universitetsledelsen den 27. juni 2011 Punkt 1, bilag 1c: DFU PiD vedr. Talent og Forskning AARHUS UNIVERSITET Projektinitieringsdokument Organisering af AU Talent og Forskning Aarhus Universitet

Læs mere

QUICK GUIDE TIL HIGH LEVEL DELEGATIONSBESØG OG INDGÅELSE AF SAMARBEJDSAFTALER PÅ AU ST

QUICK GUIDE TIL HIGH LEVEL DELEGATIONSBESØG OG INDGÅELSE AF SAMARBEJDSAFTALER PÅ AU ST 1 Quick Guide Delegationsbesøg & Samarbejdsaftaler Sci Tech QUICK GUIDE TIL HIGH LEVEL DELEGATIONSBESØG OG INDGÅELSE AF SAMARBEJDSAFTALER PÅ AU ST Introduktion I takt med at Aarhus Universitets placering

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Arts strategi for rekruttering af nye VIP-medarbejdere NOTAT

AARHUS UNIVERSITET. Arts strategi for rekruttering af nye VIP-medarbejdere NOTAT NOTAT Arts strategi for rekruttering af nye VIP-medarbejdere Baggrund og formål Fremragende medarbejdere og studerende spiller en altafgørende rolle for fakultetets fremtidige udvikling. Ikke mindst gælder

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Kvalitetssikring af internationale partnerskaber

AARHUS UNIVERSITET. Kvalitetssikring af internationale partnerskaber Kvalitetssikring af internationale partnerskaber Verdens førende universiteter samarbejder med og rekrutterer fra hele verden i en tid, hvor de internationale rammevilkår er under forandring. Gennem internationale

Læs mere

KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING

KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING INTERNATIONALISERINGSNETVÆRKETS KONFERENCE DEN 29. APRIL 2015 KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING V. REKTOR LAUST JOEN JAKOBSEN 1 INTRO Formålet med kortlægningen er at understøtte realiseringen af 2020-målene

Læs mere

2. Mulighederne for og potentialet i udenlandsophold indgår som en fast. 3. Erasmusaftaler med lærermobilitet promoveres og bruges til at opnå

2. Mulighederne for og potentialet i udenlandsophold indgår som en fast. 3. Erasmusaftaler med lærermobilitet promoveres og bruges til at opnå Handleplanens indsatsområder, opdelt i aktionsformer Version 22.03.2013 Som supplement til internationaliseringsstrategiens handlingsplan, og som værktøj for institutledere, skoleledere og andre relevante

Læs mere

Indsatsområde: Kvalitetssikring af ph.d.-uddannelserne på AU

Indsatsområde: Kvalitetssikring af ph.d.-uddannelserne på AU Indsatsområde: Kvalitetssikring af ph.d.-uddannelserne på AU AU s mål er at: - Medvirke til at sætte - Udvikle fælles - Tilbyde en ph.d.- - Udarbejde kvalitetssikringspolitik med den internationale kvalitetsstandarder

Læs mere

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtægter for forskerskolen Danish Cardiovascular Research Academy (DaCRA) ved Københavns Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Med deltagelse af De Sundhedsvidenskabelige Fakulteter ved Aarhus

Læs mere

Ilisimatusarfik strategi 2015-2020

Ilisimatusarfik strategi 2015-2020 Forord Ilisimatusarfik strategi 2015-2020 Ilisimatusarfik Grønlands Universitet - er anerkendt som et arktisk universitet, der bedriver forskning og uddannelse med arktiske kultur-, sprog-, sundheds- og

Læs mere

Det overordnede AU-strategikort - INSTITUT FOR FOLKESUNDHED

Det overordnede AU-strategikort - INSTITUT FOR FOLKESUNDHED Det overordnede AU-strategikort - INSTITUT FOR FOLKESUNDHED Vision Mission Interessenter AU skal tilhøre eliten af universiteter og bidrage til udvikling af national og global velfærd Gennem forskning

Læs mere

2. Lokal procesplan for AU FE Den udleverede procesplan blev kort gennemgået. Der er områder, der stadig mangler afklaring.

2. Lokal procesplan for AU FE Den udleverede procesplan blev kort gennemgået. Der er områder, der stadig mangler afklaring. Møde d. 7. november 2014 kl. 13-15 Aarhus: 5128-132, Emdrup: A204 REFERAT Interim LSU-møde nr. 1 i AU Forskning og Erhvervssamarbejde Deltagere: John Westensee (fmd.), Jeppe Dørup Olesen, Thomas Tscherning,

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem University College Sjælland og Aalborg Universitet

Samarbejdsaftale mellem University College Sjælland og Aalborg Universitet September 2012 Samarbejdsaftale mellem University College Sjælland og Aalborg Universitet Denne samarbejdsaftale er gældende mellem University College Sjælland (refereres til som UCSJ i det følgende) og

Læs mere

at understøtte åbne og inklusive uddannelser i samarbejde med nationale og internationale

at understøtte åbne og inklusive uddannelser i samarbejde med nationale og internationale STRATEGI Vision og strategi for Educational IT på Arts, 2013-2020 Arts, dekanatet Vision Arts sætter i uddannelsesdelen af strategien for 2013 20 fokus på kvalitetsudvikling af uddannelserne, herunder

Læs mere

Informationsmøde 3. November. - Set fra en institutleders perspektiv

Informationsmøde 3. November. - Set fra en institutleders perspektiv Informationsmøde 3. November Den faglige udviklingsproces - Set fra en institutleders perspektiv Dias 2 Dagsorden Hvor er vi? Analysearbejdet Institutstruktur, overordnet struktur Det nye institut Nye

Læs mere

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE 2017-2018 Baggrund I Region Sjælland blev i foråret 2017 gennemført en større evaluering af forskningsområdets udvikling siden

Læs mere

Strategi for Institut for Kulturvidenskaber november november 2017

Strategi for Institut for Kulturvidenskaber november november 2017 Strategi for Institut for Kulturvidenskaber november 2014 - november 2017 IKV s strategi forholder sig til SDU s overordnede ambitioner i universitetets Strategi- og ledelsesgrundlag. Den indeholder fem

Læs mere

STRATEGI FOR INTERNATIONALISERING AF UDDANNELSER PÅ ARTS

STRATEGI FOR INTERNATIONALISERING AF UDDANNELSER PÅ ARTS STRATEGI FOR INTERNATIONALISERING AF UDDANNELSER PÅ 2014-2020 Indledning Denne strategi skal betragtes som del af en samlet uddannelsesstrategi. I en samlet uddannelsesstrategi indgår naturligvis en hel

Læs mere

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS APRIL 2019 CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS STRATEGI STRATEGI 2 INDLEDNING Center for Forebyggelse i praksis er en faglig enhed etableret i KL s Kontor for Sundhed og

Læs mere

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET JURIDISKE FAKULTET Retningslinjer for etablering, forlængelse og nedlæggelse af Forskningscentre og forskningsgrupper 1 ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet Fastsat

Læs mere

ARBEJDSUDVALGET VEDR. KOMMUNIKATION

ARBEJDSUDVALGET VEDR. KOMMUNIKATION ARBEJDSUDVALGET VEDR. KOMMUNIKATION, 19. NOV 2010 VICEDIREKTØR FOR KOMMUNIKATION UNI VERSITET PROJEKTINDHOLD Interessentinterviews, interne Bl.a. forsker, forskningschefer, institutledelse, administrative

Læs mere

Administration på AU og Arts

Administration på AU og Arts 7. Administration på AU og Arts Store forandringer mange spørgsmål AARHUS UNIVERSITET Hvorfor? Fagligt: For at sikre universitetets konkurrencedygtighed i fremtiden Kunne skaffe bevillinger, forskere og

Læs mere

National indsats for talentfulde elever

National indsats for talentfulde elever National indsats for talentfulde elever National indsats for talentfulde elever Layout: Presse- og Kommunikationssekretariatet, Undervisningsministeriet Fotograf: Jakob Dall, Ulrik Jantzen ISBN nr.:978-87-603-3217-3

Læs mere

Administration på AU og Arts

Administration på AU og Arts 7. Administration på AU og Arts AARHUS UNIVERSITET Fremtidens administration på fremtidens AU Forbedrede vilkår for den faglige udvikling af AU gennem: Ensartet og effektiv administration (90% - 10%) Professionalisering

Læs mere

Støtte til de akademiske miljøers samfundsengagement

Støtte til de akademiske miljøers samfundsengagement DU IO Støtte til de akademiske miljøers samfundsengagement Kære forsker En grundsten i universitetets strategi er, at vi skal skabe værdi for og med samfundet. Det gør vi på mange måder, for der findes

Læs mere

VELKOMMEN TIL INTRO-ARRANGEMENT FOR NYE MEDARBEJDERE I AU FORSKNING OG EKSTERNE RELATIONER

VELKOMMEN TIL INTRO-ARRANGEMENT FOR NYE MEDARBEJDERE I AU FORSKNING OG EKSTERNE RELATIONER VELKOMMEN TIL INTRO-ARRANGEMENT FOR NYE MEDARBEJDERE I FORSKNING OG EKSTERNE RELATIONER JOHN WESTENSEE VICEDIREKTØR INTRO-ARRANGEMENTETS FORLØB Mødet begynder kl. 9 på Katrinebjergvej med vicedirektørens

Læs mere

Proces for de interdisciplinære centre. Processen for oprettelse af et interdisciplinært center:

Proces for de interdisciplinære centre. Processen for oprettelse af et interdisciplinært center: Modtager(e): Universitetsledelsen NOTAT Proces for de interdisciplinære centre Interdisciplinære centre Søren Klit Lindegaard Fuldmægtig Dato: 01. juni 2011 Ref: SKL Side 1/5 I forbindelse med rapporten

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Health Aarhus Universitet Nordre Ringgade Aarhus C. Tlf.:

AARHUS UNIVERSITET. Health Aarhus Universitet Nordre Ringgade Aarhus C. Tlf.: Prioritering af strategimidler 2013 pr. 20. december 2012 På baggrund af institutternes og SKT s ønsker om tildeling af strategimidler 2013 og hovedområdets tiltag, der kræver finansiering, har dekanatet

Læs mere

INSTITUT FOR FOLKESUNDHED DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR FOLKESUNDHED DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET Møde i forskningsudvalget 5. oktober 2017, kl 12.30-14.00 Sted: 1265-238 Deltagere: Klavs Madsen, Annette Bachmann, Bo Christensen, Cecilia Ramlau-Hansen, Erik Parner, formand for forskerskolen i folkesundhed

Læs mere

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel

Læs mere

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 17. JUNI 2010 REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 Bestyrelsens beslutning Fire hovedområder: Aarhus Faculty of Arts, Kulturvidenskab Aarhus Faculty of Science and Technology, Naturvidenskab og Teknologi

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

FORSKERSKOLER MED TILSKUD FRA FORSKNINGS- OG INNOVATIONSSTYRELSEN (FIST): SLUTRAPPORT

FORSKERSKOLER MED TILSKUD FRA FORSKNINGS- OG INNOVATIONSSTYRELSEN (FIST): SLUTRAPPORT DECEMBER 2003 FORSKERSKOLER MED TILSKUD FRA FORSKNINGS- OG INNOVATIONSSTYRELSEN (FIST): SLUTRAPPORT Sagsnr. 646-03-0028 Forskerskolens navn Forskerskolens leder Værtsuniversitet Deltagende universiteter

Læs mere

FREMTIDENS UNIVERSITET

FREMTIDENS UNIVERSITET FREMTIDENS Program: 14.30 14.55 De administrative forandringer v. Jørgen Jørgensen 14.55 15.20 Økonomiadministrationen v. Søren Trangbæk 15.20 15.35 Den videre proces v. Louise Gade 15.35 16.00 Diskussion

Læs mere

Administrativ support til store / komplekse forskningsprojekter

Administrativ support til store / komplekse forskningsprojekter Administrativ support til store / komplekse forskningsprojekter Support til administration af eksterne forskningsmidler Universitetsledelsen har besluttet, at der skal tilbydes et udvidet serviceniveau

Læs mere

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer Strategiske AU s mål er ift. 2011 at opnå derfor have kvalitetssikring af uddannelser på opnå fuld

Læs mere

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS NOVEMBER 2016 CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS STRATEGI STRATEGI 2 Center for forebyggelse i praksis - Strategi INDLEDNING Med denne strategi for Center for Forebyggelse

Læs mere

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

1. PROFESSORATSPOLITIK... 2

1. PROFESSORATSPOLITIK... 2 NOTAT Professoratspolitik på Arts Indhold 1. PROFESSORATSPOLITIK... 2 1.1 Baggrund... 2 1.2 Professorater ift. øvrige hovedområder og universiteter... 2 1.3 Strategiske målsætninger fra 2013... 3 1.4 Anvendelse

Læs mere

Det overordnede AU-strategikort - INSTITUT FOR KLINISK MEDICIN

Det overordnede AU-strategikort - INSTITUT FOR KLINISK MEDICIN Det overordnede AU-strategikort - INSTITUT FOR KLINISK MEDICIN Vision Mission Interessenter AU skal tilhøre eliten af universiteter og bidrage til udvikling af national og global velfærd Gennem forskning

Læs mere

KÆRE NYE KOLLEGA VELKOMMEN TIL AU FORSKNING OG EKSTERNE RELATIONER AARHUS UNIVERSITET

KÆRE NYE KOLLEGA VELKOMMEN TIL AU FORSKNING OG EKSTERNE RELATIONER AARHUS UNIVERSITET KÆRE NYE KOLLEGA VELKOMMEN TIL AU FORSKNING OG EKSTERNE RELATIONER ET LANDSDÆKKENDE ORGANISATIONSDIAGRAM FOR AU SLEDELSE ADMINISTRATIONEN PÅ AU Enhedsadministrationen består af fællesadministrationen og

Læs mere

Aarhus University Library - snitflader til Statsbiblioteket

Aarhus University Library - snitflader til Statsbiblioteket Aarhus University Library - snitflader til Statsbiblioteket Præsentation ved AUL arbejdsgruppemøde nr. 5 Tema: organisering Ellen V. Knudsen Tonny Skovgård Jensen Indhold Lidt om Statsbiblioteket Vores

Læs mere

københavns universitet det teologiske fakultet Målplan Det Teologiske Fakultet

københavns universitet det teologiske fakultet Målplan Det Teologiske Fakultet københavns universitet det teologiske fakultet Målplan 2018-2023 Det Teologiske Fakultet Indledning Det Teologiske Fakultet har som mål at befinde sig i toppen blandt teologiske fagmiljøer og institutioner

Læs mere

Foto: Colourbox STRATEGIEN I OVERSKRIFTER HVOR SKAL VI HEN? 2013-2020. Aarhus Universitet Health Institut for Folkesundhed

Foto: Colourbox STRATEGIEN I OVERSKRIFTER HVOR SKAL VI HEN? 2013-2020. Aarhus Universitet Health Institut for Folkesundhed Foto: Colourbox STRATEGIEN I OVERSKRIFTER HVOR SKAL VI HEN? 2013-2020 Aarhus Universitet Health Institut for Folkesundhed stra folk tegi esun dhed Strategien understøtter udviklingen her på instituttet,

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Strategi 2020 Syddansk Universitet

Strategi 2020 Syddansk Universitet Strategi 2020 Syddansk Universitet Forord 3 PÅ VEJ MOD 2020 I 2012 påbegyndte SDU arbejdet med at udvikle en samlet strategi, som kan favne hele universitetet. Resultatet er nærværende strategi, som skal

Læs mere

Strategi- og handlingsplan for den sundhedsvidenskabelige ph.d.-uddannelse

Strategi- og handlingsplan for den sundhedsvidenskabelige ph.d.-uddannelse Strategi- og handlingsplan for den sundhedsvidenskabelige ph.d.-uddannelse 2016-20 Prioriterede mål og delmål Aarhus Universitet, Health Maj 2016 [1] Indledning Dette dokument indeholder prioriterede elementer

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET NOTAT. Arts strategi for rekruttering af nye VIP-medarbejdere

AARHUS UNIVERSITET NOTAT. Arts strategi for rekruttering af nye VIP-medarbejdere NOTAT Arts strategi for rekruttering af nye VIP-medarbejdere Baggrund og formål Fremragende medarbejdere og studerende spiller en altafgørende rolle for fakultetets fremtidige udvikling. Ikke mindst gælder

Læs mere

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Formål med kvalitetsarbejdet Kvalitetspolitikken har til formål at etablere et fælles værdigrundlag for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet

Læs mere

Adgang til ph.d.-uddannelsen i molekylær medicin Den ph.d.-studerende skal have en sundheds- eller naturvidenskabelig uddannelsesbaggrund.

Adgang til ph.d.-uddannelsen i molekylær medicin Den ph.d.-studerende skal have en sundheds- eller naturvidenskabelig uddannelsesbaggrund. Modtager(e): Notat Ph.d. uddannelse i molekylær medicin med tilknyttet Honors master Mellem ph.d.-skolerne på ST og HE er der enighed om at etablere en fælles ph.d.- uddannelse i molekylær medicin, hvor

Læs mere

POST-AWARD: ERFARINGER OG BEST-PRACTICE

POST-AWARD: ERFARINGER OG BEST-PRACTICE POST-AWARD: ERFARINGER OG BEST-PRACTICE En workshop baseret på erfaringer fra AAU v/ Lone Varn Johannsen Baggrund for workshop Med udgangspunkt i en behovsanalyse, som er gennemført blandt forskere på

Læs mere

Hvad er udfordringen på ph.d.-området?

Hvad er udfordringen på ph.d.-området? CGI s ph.d.-løsning Hvad er udfordringen på ph.d.-området? I Danmark optages stadig flere ph.d.-studerende. Det stiller større krav til håndtering af de studerende på ph.d.- uddannelserne. Ph.d.-skolerne

Læs mere

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1 KU Digital Københavns Universitets digitaliseringsstrategi Dias 1 Universitetets formål Forskning Uddannelse Formidling og vidensudveksling Rådgivning Dias 2 KU er Skandinaviens største universitet Cirka

Læs mere

Globalisering er en del af Aalborg tekniske gymnasiums strategiske handleplan og skal anvendes som styringsinstrument henimod at:

Globalisering er en del af Aalborg tekniske gymnasiums strategiske handleplan og skal anvendes som styringsinstrument henimod at: Tillæg til TECH Colleges Globaliseringsstrategi for Aalborg tekniske gymnasium 2019- Globalisering - et strategisk indsatsområde for Aalborg tekniske gymnasium. Baggrund: AATG har siden 2006 arbejdet målrettet

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

Dagsorden. Møde den: 19. december 2013 kl. 13.30 16.30 Frandsensalen Møde i AU Forum for Talentudvikling

Dagsorden. Møde den: 19. december 2013 kl. 13.30 16.30 Frandsensalen Møde i AU Forum for Talentudvikling Møde den: 19. december 2013 kl. 13.30 16.30 Frandsensalen Møde i AU Forum for Talentudvikling Dagsorden Deltagere: Helle Prætorius, Rasmus Tanggaard Varneskov, Kristina Pagh Kristensen, Christioffer Tobias

Læs mere

Debatoplæg fra uddannelsesminister Morten Østergaard: Plads til talenterne

Debatoplæg fra uddannelsesminister Morten Østergaard: Plads til talenterne Debatoplæg fra uddannelsesminister Morten Østergaard: Plads til talenterne De videregående uddannelsesinstitutioner skal have strategisk fokus på at udvikle talenter på alle niveauer og i en langt bredere

Læs mere

FINANSIERING AF STUDIEOPHOLD I UDLANDET

FINANSIERING AF STUDIEOPHOLD I UDLANDET FINANSIERING AF STUDIEOPHOLD I UDLANDET AU AARHUS UNIVERSITET 5. OKTOBER 2017 MULIGHEDER FOR FINANSIERING Aarhus Universitet, Internationalt Center Muligheder for stipendier på AU, fakultetsstipendier,

Læs mere

Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008

Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008 Akademikernes Centralorganisation Sekretariatet Den 11. maj 2006 Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008 Regeringens globaliseringsstrategi rummer en række nye initiativer på forskningsområdet

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØDE FOR MENTORER/BUDDIES

VELKOMMEN TIL MØDE FOR MENTORER/BUDDIES Juni 2014 VELKOMMEN TIL MØDE FOR MENTORER/BUDDIES præsen TATION Program for mødet Velkomst og praktisk information/v. Internationalt Center Kernopgaver som mentor/buddy og vigtig baggrundsviden Friendship

Læs mere

Aalborg Universitets strategi og handlingsplan i forhold til konsekvenserne af den nye lov om ændring af universitetsloven

Aalborg Universitets strategi og handlingsplan i forhold til konsekvenserne af den nye lov om ændring af universitetsloven Til Bestyrelsen AALBORG UNIVERSITET Bestyrelsesmøde: 4-05 Pkt.: 6 Bilag: B Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9635 9500 www.aau.dk Sagsbehandler Hanne Engelund Tlf.

Læs mere

Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel udenlandske som

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET NOTAT. Noter fra ph.d.-seminar den september 2010 på Sandbjerg

AARHUS UNIVERSITET NOTAT. Noter fra ph.d.-seminar den september 2010 på Sandbjerg NOTAT Noter fra ph.d.-seminar den 29. 30. september 2010 på Sandbjerg Rebekka Sylvest Specialkonsulent Dato: 14. oktober 2010 Ref: rsy Side 1/6 Ph.d. og den faglige udviklingsproces v. Mogens Nielsen Rektoratet

Læs mere

Det samlede antal årsværk er på ca. 165, hvoraf ca. 75 er indtægtsdækkede stillinger.

Det samlede antal årsværk er på ca. 165, hvoraf ca. 75 er indtægtsdækkede stillinger. l Koncern HR Koncern HR ledes af to afdelingschefer samt en sekretariatschef, der alle har reference til direktionen. Afdelingen er organiseret med en overordnet strategisk og koordinerende enhed i Regionshuset

Læs mere

Bilag B: Beskrivelse af principper for sagsgange ved TTO samt beslutningsprocedurer

Bilag B: Beskrivelse af principper for sagsgange ved TTO samt beslutningsprocedurer Bilag B: Beskrivelse af principper for sagsgange ved TTO samt beslutningsprocedurer Juridisk behandling af samarbejdsaftaler TTO forestår legalitetskontrol, herunder udarbejdelse, gennemgang og forhandling

Læs mere

Finansiering fra SDC sekretariatet 2013

Finansiering fra SDC sekretariatet 2013 Finansiering fra SDC sekretariatet 2013 SDC-sekretariatet kompenserer de danske universiteter for udsendelse af fastansat videnskabeligt personale (VIP) samt ph.d.-studerende ansat ved danske universiteter

Læs mere

Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions-

Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions- Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions- og udviklingsbasering samt forskningssamarbejde Dokumentdato: Dokumentansvarlig: bbc Godkendt af UCN s direktion den 27. oktober 2008 Senest revideret:

Læs mere

Aarhus universitet. Viden som forudsætning for innovation, vækst og velfærd. Ole Olsen Vicedirektør Aarhus Universitet AARHUS UNIVERSITET

Aarhus universitet. Viden som forudsætning for innovation, vækst og velfærd. Ole Olsen Vicedirektør Aarhus Universitet AARHUS UNIVERSITET 10. marts 2011 Viden som forudsætning for innovation, vækst og velfærd Ole Olsen Vicedirektør Aarhus Universitet Aarhus universitet Temaer: Globale uddannelsespolitiske udfordringer for universiteterne

Læs mere

FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH

FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH OPLÆG AF DEKAN ALLAN FLYVBJERG OPLÆG AF INSTITUTLEDER THOMAS G. JENSEN AU AARHUS HEALTH HVORDAN ER STRATEGI 2013-2017 BLEVET TIL? Involverende bottom-up-proces

Læs mere

REKTORSEKRETARIATET. Stillings- og profilbeskrivelse HR-chef Syddansk Universitet

REKTORSEKRETARIATET. Stillings- og profilbeskrivelse HR-chef Syddansk Universitet REKTORSEKRETARIATET Stillings- og profilbeskrivelse HR-chef Syddansk Universitet 1 Oplysninger Stilling Adresse / tjenestested Refererer til HR-chef Syddansk Universitet (SDU) Campusvej 55 5230 Odense

Læs mere

University College Sjælland (UCSJ) Slagelsevej 7 4180 Sorø

University College Sjælland (UCSJ) Slagelsevej 7 4180 Sorø Februar 2013 Rammeaftale for samarbejdet mellem Syddansk Universitet (SDU) Campusvej 55 5230 Odense M og University College Sjælland (UCSJ) Slagelsevej 7 4180 Sorø 1. Præambel Denne rammeaftale har til

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2013

Kommunikationsstrategi 2013 Kommunikationsstrategi 2013 4 STYRKER x 3 MÅLGRUPPER x 3 TRIN Baggrund Kommunikationsstrategien 4 x 3 x 3 er sammen med kommunikationspartnerne udviklet af den nyetablerede fælles kommunikationsafdeling

Læs mere

AARHUS UNIVERSITY 12. JUNI 2013 NYT FRA DEKANEN. Allan Flyvbjerg. Professorsammenslutningen. 12. juni 2013 HEALTH

AARHUS UNIVERSITY 12. JUNI 2013 NYT FRA DEKANEN. Allan Flyvbjerg. Professorsammenslutningen. 12. juni 2013 HEALTH NYT FRA DEKANEN Allan Flyvbjerg Professorsammenslutningen 12. juni 2013 HEALTH EMNER I. Strategiproces ved Health og AU II. Wie gehts? III. IV. Fokus på ekstern fundraising Personalemæssige tiltag V. Spørgsmål

Læs mere

STATSKUNDSKAB INFORMATIONSMØDE OM UDLANDSOPHOLD I EFTERÅRET 2018 OG FORÅRET 2019

STATSKUNDSKAB INFORMATIONSMØDE OM UDLANDSOPHOLD I EFTERÅRET 2018 OG FORÅRET 2019 STATSKUNDSKAB INFORMATIONSMØDE OM UDLANDSOPHOLD I EFTERÅRET 018 OG FORÅRET 019 30. OKTOBER 017 INTERNATIONAL KOORDINATOR 30. OKTOBER 017 OM MIG Line Riggelsen International koordinator Aarhus BSS Tåsingegade

Læs mere

AU STUDY ABROAD FAIR 4. OKTOBER 2018

AU STUDY ABROAD FAIR 4. OKTOBER 2018 AU STUDY ABROAD FAIR AU AARHUS UNIVERSITET HVEM KAN DU MØDE I DAG? Dem kan du møde på messen: De internationale koordinatorer fra fagene Internationalt Center, infomateriale i nederste etage Hjemvendte

Læs mere

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET Institutlederen er instituttets øverste leder, hvis vigtigste opgave er at udøve et tydeligt og inspirerende lederskab, der sikrer og videreudvikler den højeste

Læs mere

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen International strategi for Hotel- og Restaurantskolen November 2017 Hvorfor internationalisering på Hotel- og Restaurantskolen? Hotel- og Restaurantskolen skal være en erhvervsskole med et internationalt

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Leicester University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Leicester University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Leicester University Land: England Periode: Fra: 21-01-14 Til: 21-06-14 Udvekslingsprogram: Erasmus Hvorfor

Læs mere

Juridisk Institut Strategi

Juridisk Institut Strategi 1 3 Vision, formål, værdier og kultur VISION vil præge udviklingen af den nationale retsvidenskab og vil have international gennemslagskraft gennem forskning på højt fagligt niveau. vil yde et væsentligt

Læs mere

Bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen ved universiteterne og visse kunstneriske uddannelsesinstitutioner (ph.d.-bekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen ved universiteterne og visse kunstneriske uddannelsesinstitutioner (ph.d.-bekendtgørelsen) BEK nr 1039 af 27/08/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser

Læs mere

Funktionsbeskrivelse Ledelsessekretariatet

Funktionsbeskrivelse Ledelsessekretariatet Funktionsbeskrivelse Ledelsessekretariatet Overordnet beskrivelse af sekretariatets arbejdsopgaver Ledelsessekretariatets overordnede formål er at servicere og administrativt understøtte UCN s øverste

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Evaluering af and+ og videreførelse i TAP Evaluering af det 3-årige Center for Arkitektur,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af universitetsloven, lov om teknologioverførsel m.v. ved offentlige forskningsinstitutioner og lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af universitetsloven, lov om teknologioverførsel m.v. ved offentlige forskningsinstitutioner og lov om almene boliger m.v. Til lovforslag nr. L 143 Folketinget 2010-11 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 19. maj 2011 Forslag til Lov om ændring af universitetsloven, lov om teknologioverførsel m.v. ved offentlige forskningsinstitutioner

Læs mere

Retningslinjer for eksterne hjemmesider på Heålth

Retningslinjer for eksterne hjemmesider på Heålth Retningslinjer for eksterne hjemmesider på Heålth Indhold Indledning... 2 Eksterne hjemmesider på Health... 2 Standarder for eksterne fakultets- og instituthjemmesider... 2 1. Navigationsmenu... 2 2. Beskrivelser

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Roskilde Universitet (RUC) og University College Sjælland (UCSJ)

Samarbejdsaftale mellem Roskilde Universitet (RUC) og University College Sjælland (UCSJ) 27. april 2015 Samarbejdsaftale mellem Roskilde Universitet (RUC) og University College Sjælland (UCSJ) Samarbejdsaftalen gælder i perioden fra den 27. april 2015 til den 30. april 2017. Samarbejdsaftalen

Læs mere

Opsamling på workshop for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-studerende og forskere

Opsamling på workshop for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-studerende og forskere Opsamling på workshop for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-studerende og forskere Om opsamlingen Her er opsamlingen på workshoppen for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-

Læs mere

Danmarks Pædagogiske Universitet. Kompetencestrategi

Danmarks Pædagogiske Universitet. Kompetencestrategi Danmarks Pædagogiske Universitet Kompetencestrategi Vedtaget i HSSIU 2006 1 Indledning...3 Kompetence og kompetenceudvikling....3 De generelle indsatsområder og strategiens målsætning...4 Implementering

Læs mere

Forsk strategisk! 700 mio. kr. til forskning i samfundsudfordringer.

Forsk strategisk! 700 mio. kr. til forskning i samfundsudfordringer. Forsk strategisk! 700 mio. kr. til forskning i samfundsudfordringer 2013 Vi ønsker at værne om den forskningsmæssige metodefrihed i strategisk forskning Hvad er strategisk forskning? styrke offentligt/privat

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin Land: Tyskland Periode: Fra: Sebtember 2011 Til: Februar 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Udviklingskontrakt for IT-Universitetet i København 2015-2017

Udviklingskontrakt for IT-Universitetet i København 2015-2017 Udviklingskontrakt for IT-Universitetet i København 2015-2017 Indledning Denne udviklingskontrakt omhandler IT-Universitetet i Københavns udvikling 2015-2017 inden for følgende områder: 1. Bedre kvalitet

Læs mere

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg. (følgende benævnt Kommunen )

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg. (følgende benævnt Kommunen ) PARTNERSKABSAFTALE Indgået mellem Danmarks Idrætsforbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby (følgende benævnt DIF ) og Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg (følgende benævnt Kommunen

Læs mere

Handlingsplan Bestyrelsen

Handlingsplan Bestyrelsen Handlingsplan 2019 07-12-2018 Bestyrelsen Interessevaretagelse Interessevaretagelse over for beslutningstagere (især politikere og embedsmænd), lokalt, landsplan og internationalt Netværk og samarbejde

Læs mere

Retningslinjer for eksterne hjemmesider på Health

Retningslinjer for eksterne hjemmesider på Health Retningslinjer for eksterne hjemmesider på Health Indhold Indledning... 2 Eksterne hjemmesider på Health... 2 Standarder for eksterne fakultets- og instituthjemmesider... 2 1. Navigationsmenu... 2 2. Beskrivelser

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning. Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning

AARHUS UNIVERSITET. Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning. Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning Af mange forskellige grunde er det vigtigt, at AU Herning opbygger et robust forskningsmiljø,

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Institut d Etudes de Politiques, Paris (Sciences Po, Paris) Land: Frankrig Periode: Fra: August

Læs mere

Høringssvar vedrørende talentudvikling på de videregående uddannelser

Høringssvar vedrørende talentudvikling på de videregående uddannelser 28. august 2012 JW Styrelsen for Universiteter og Internationalisering Kontoret for uddannelsespolitik Att. fuldmægtig Torsten Asmund Sørensen Lundtoftevej 266 2800 Kgs. Lyngby Høringssvar vedrørende talentudvikling

Læs mere