Gennemgang af bemærkninger. Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gennemgang af bemærkninger. Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas"

Transkript

1 Gennemgang af bemærkninger Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas

2 Indhold 1. Bemærkning 1 Museum Østjylland Bemærkning 2 Vejdirektoratet Bemærkning 3 Jette og Ole Riis Bemærkning 4 Hørning Menighedsråd Bemærkning 5 FDO Danske olieberedskabslagre Bemærkning 6 Gitte og Erik Jørgensen Bemærkning 7 Vibeke Welling Jensen Bemærkning 8 Lene og Lars Jørgensen Bemærkning 9 Borgere i Hørning og omegn Bemærkning 10 Naturstyrelsen Bemærkning 11 Maj-Britt, Jesper og Kaj Nielsen... 15

3 Bemærkning 1 Museum Østjylland Stemannsgade Randers C På grund af tidligere fund er der mulighed for, at der på det udpegede område kan være hidtil uregistrerede fortidsminder. Museum Østjylland anbefaler derfor, at der forud for en eventuel byggefase, foretages arkæologiske sonderinger. Museum Østjylland gør endvidere opmærksom på, at anlæggelsen af et biogasanlæg meget let kan komme til at berøre et fredet markdige omfattet af museumslovens 29a. Udpegningen har karakter af en arealreservation på nuværende tidspunkt. De arkæologiske forhold og eventuelle afværgeforanstaltninger i forbindelse med planlægningen forud for etableringen af et konkret anlæg, vil blive håndteret i forbindelse med en VVM-redegørelse. Randers Kommune anbefaler at der bliver lavet prøvegravninger, forud for et eventuelt konkret anlæg.

4 Bemærkning 2 Vejdirektoratet Niels Bohrs Vej Aalborg Øst Vejdirektoratet har fremsendt bemærkninger vedr. kommuneplantillægget i forhold til vejadgangen til Ebeltoftvej, overkørsler til statsvejen og intern vejadgang fra kommunevejen. Vejdirektoratet har derudover bemærkninger om at biogasanlæggets bygninger og bygningslignende anlæg aftrappes og får en moderat højde ud mod statsvejen. De påpeger også, at biogasanlægget i den videre planlægningsproces bør visualiseres på fotos eller lignende for at vise, hvorledes anlægget vil komme til at se ud fra statsvejen. Forvaltningen har telefonisk været i kontakt med Vejdirektoratet og de er indstillet på at acceptere arealudlægget til biogasanlæg. Anlægget skal afskærmes/aftrappes ud mod rute 21 og adgangsbetjenes via en kommunevej, som vist i kommuneplantillægget. Vejdirektoratet er enigt i, at konkrete forhold vedrørende vejadgang, landskabelig påvirkning og konkrete trafiksikkerhedsmæssige tiltag, er forhold der vil indgå i en eventuel VVM-proces og et kommuneplantillæg.

5 Bemærkning 3 Jette og Ole Riis Ebeltoftvej Randers SØ Er utilfreds med, at man kan finde på at placeres et biogasanlæg på et så naturskønt sted. Nævner, at der nærmest ikke findes svineproducenter eller egnede leverandører i miles omkreds. Den lange transport afstand vil give et negativt CO 2 regnskab. Ønsker at der etableres lokale biogasanlæg hos den enkelte producent, fremfor et stort samlet anlæg. Udpegning af arealer til fælles biogasanlæg er en lovbunden opgave. Randers Kommune kan ikke i forbindelse med verserende planlægning gå i dialog med Staten om alternativer til opnåelse af regeringens energipolitiske målsætning. Det skal hertil bemærkes, at Staten klart har formuleret, at et af formålene med etablering af fælles biogasanlæg er at skabe mulighed for afgasning af husdyrgødning fra gårdejere, der ikke selv vil investere i eller drive et anlæg. Randers Kommune har i kommuneplan 2009 konkret vurderet ind- og udsigt til Hørning kirke og har udpeget et tilhørende kirkeindsigtsområde. Arealreservationen til fælles biogasanlæg, ligger ikke indenfor dette konkret vurderede kirkeindsigtsområde, ligesom det heller ikke ligger inden for de udpegede områder med landskabelig værdi. Der er forbindelse med den konkrete planlægning ved Hørning, vurderet på om arealet, til trods for at det ikke er omfattet af nogen udpegninger i naturbeskyttelsesloven, eller kommuneplanen, vil sløre indsigten til Hørning kirke. Indsigten til Hørning kirke er primært fra indfaldsvejene til Hørning, hvilket arealudpegningen ikke får indflydelse på. Fra det udpegede område, vil der på grund af terrænforskelle og beplantning omkring Hørning kirke, ikke være direkte indsigt. Det er således Randers Kommunes vurdering, at den planlagte arealreservation ikke i væsentlig grad vil på virke ind- og udsynet til Hørning kirke. Randers Kommune har foretaget en analyse af husdyrpotentialet indenfor en radius på 10 km. Analysen viser, at der er tilstrækkelig basis for et biogasanlæg. I den forbindelse bemærkes, at mælkeproducenter, der leverer til Arla, og økologiske producenter gerne må modtage afgasset husdyrgødning, forudsat at produktet ikke indeholder slam fra rensningsanlæg mv. Økologiske producenter er dog begrænset af den mængde ikke-økologiske husdyrgødning, de må modtage (maks. 70 kg N/ha år).

6 Bemærkning 4 Hørning Menighedsråd Att. Kaj Nielsen Krogsagervej 3, Krogsager 8960 Randers SØ Menighedsrådet protesterer mod en placering nordøst for Hørning. Udtrykker bekymring for den skønne natur i området, og fremhæver, at der ikke er bebyggelse mellem den påtænkte placering og Hørning Kirke. De nævner risikoen for lugtgener, især ved barnedåb, bryllupper o. lign. Er bekymret for transporterne til og fra biogasanlægget gennem Hørning by og forbi kirke og kirkegård. Nævner at kirkegårdsdiget kun ligger 2 meter fra vejen og rystelser fra den tunge transport vil kunne gøre stor skade på kirkegårdsdiget. Randers Kommune har i kommuneplan 2009 konkret vurderet ind- og udsigt til Hørning kirke og har udpeget et tilhørende kirkeindsigtsområde. Arealreservationen til fælles biogasanlæg, ligger ikke indenfor dette konkret vurderede kirkeindsigtsområde, ligesom det heller ikke ligger inden for de udpegede områder med landskabelig værdi. Der er forbindelse med den konkrete planlægning ved Hørning, vurderet på om arealet, til trods for at det ikke er omfattet af nogen udpegninger i naturbeskyttelsesloven, eller kommuneplanen, vil sløre indsigten til Hørning kirke. Indsigten til Hørning kirke er primært fra indfaldsvejene til Hørning, hvilket arealudpegningen ikke får indflydelse på. Fra det udpegede område, vil der på grund af terrænforskelle og beplantning omkring Hørning kirke, ikke være direkte indsigt. Det er således Randers Kommunes vurdering, at den planlagte arealreservation ikke i væsentlig grad vil på virke ind- og udsynet til Hørning kirke. De landskabelige påvirkninger og eventuelle afværgeforanstaltninger i forbindelse med planlægningen forud for etableringen af et konkret anlæg, vil blive håndteret i forbindelse med en VVM redegørelse. Udpegningen ligger ikke i et område med landskabelige interesser, ligesom det ligger udenfor kirkeindsigtsområdet. Med hensyn til miljøpåvirkninger forventer Randers Kommune, at der ved overholdelse af de kriterier, Staten har opsat for planlægningen, ikke vil opstå væsentlige miljøpåvirkninger, hverken i forhold til lugt, transporter eller drivhusgasser/co 2 -balance. Der er således sikret mindst 500 meter til alle beboelser. Der er ikke taget stilling til hvor stort biogasanlægget skal være. Det kan derfor ikke gøres op hvor stor trafikken til og fra anlægget vil være. På grund af vejsystemets udformning på den vestlige del af Ebeltoft vil en del af trafikken til anlægget dog køre gennem Hørning. I lokalplanlægningen vil der blive lagt vægt på, at der sikres gode vej- og tilkørselsforhold, der tilgodeser trafiksikkerhed og minimering af gener for miljø og naboer. Der kan således evt. være behov for en forbedring/forstærkning af visse veje. I samarbejde med politiet er der også mulighed for at forbyde gennemkørende trafik på visse veje, hvis det skønnes nødvendigt.

7 Bemærkning 5 FDO Danske olieberedskabslagre Vestergade Fårup Nævner at to olieberedskabslagre snart skal nedlægges, og at installationerne muligvis kunne anvendes til biogasanlæg. Det ene anlæg er ved Asferg, den anden sydøst for Hørning. De to foreslåede lokaliteter vurderes desværre ikke egnede på grund af nærhed til beboelsesejendomme (< 500 meter). Lokaliteten ved Asferg ligger desuden i område med særlige drikkevandsinteresser.

8 Bemærkning 6 Gitte og Erik Jørgensen Præstedalsvej 9, Hørning 8960 Randers SØ Indsiger ejer en del af det udpegede område til biogasanlæg, og gør opmærksom på, at de ikke er interesseret i at sælge jorden. Udtrykker bekymring for den tunge trafik og trafiksikkerheden ved krydset Ebeltoftvej og Præstedalsvej. Finder det uacceptabelt at skæmme det smukke landskab med et sådant anlæg. Det forudsættes i Randers Kommunes planlægning, at etableringen af et eventuelt anlæg, vil basere sig på frivillige aftaler. Det vil være op til en eventuel projektudvikler at vurdere økonomi og muligheder for opkøb af jord til formålet. Der er ikke taget stilling til hvor stort biogasanlægget skal være. Det kan derfor ikke gøres op hvor stor trafikken til og fra anlægget vil være. På grund af vejsystemets udformning på den vestlige del af Ebeltoftvej vil en del af trafikken til anlægget dog køre gennem Hørning. I lokalplanlægningen vil der blive lagt vægt på, at der sikres gode vej- og tilkørselsforhold, der tilgodeser trafiksikkerhed og minimering af gener for miljø og naboer. Der kan således evt. være behov for en forbedring/forstærkning af visse veje. I samarbejde med politiet er der også mulighed for at forbyde gennemkørende trafik på visse veje, hvis det skønnes nødvendigt. Efter ombygning af krydset Ebeltoftvej/Præstedalsvej er det forvaltningens opfattelse, at det er forsvarligt at lede trafikken til og fra anlægget gennem krydset. Randers Kommune har i kommuneplan 2009 konkret vurderet ind- og udsigt til Hørning kirke og har udpeget et tilhørende kirkeindsigtsområde. Arealreservationen til fælles biogasanlæg, ligger ikke indenfor dette konkret vurderede kirkeindsigtsområde, ligesom det heller ikke ligger inden for de udpegede områder med landskabelig værdi. Der er forbindelse med den konkrete planlægning ved Hørning, vurderet på om arealet, til trods for at det ikke er omfattet af nogen udpegninger i naturbeskyttelsesloven, eller kommuneplanen, vil sløre indsigten til Hørning kirke. Indsigten til Hørning kirke er primært fra indfaldsvejene til Hørning, hvilket arealudpegningen ikke får indflydelse på. Fra det udpegede område, vil der på grund af terrænforskelle og beplantning omkring Hørning kirke, ikke være direkte indsigt. Det er således Randers Kommunes vurdering, at den planlagte arealreservation ikke i væsentlig grad vil på virke ind- og udsynet til Hørning kirke. De landskabelige påvirkninger og eventuelle afværgeforanstaltninger i forbindelse med planlægningen forud for etableringen af et konkret anlæg, vil blive håndteret i forbindelse med en VVM redegørelse. Udpegningen ligger ikke i et område med landskabelige interesser, ligesom det ligger udenfor kirkeindsigtsområdet.

9 Bemærkning 7 Vibeke Welling Jensen Sendt med mail. Forstår ikke hvorfor kommunen ikke foreslår regeringen og EU, at biogasanlæg etableres direkte på stedet hos producenterne. Dermed undgår man urentable, ildelugtende og skæmmende anlæg. Stiller sig kritisk overfor udmeldingen om, at nye højtteknologiske anlæg ikke lugter. Udtrykker bekymring for trafikbelastningen og sikkerheden, samt udledningen af CO 2 på grund af transport. Ønsker ikke store anlæg, men derimod tilskud små anlæg hos producenterne. Udpegning af arealer til fælles biogasanlæg er en lovbunden opgave. Randers Kommune kan ikke i forbindelse med verserende planlægning gå i dialog med Staten om alternativer til opnåelse af regeringens energipolitiske målsætning. Det skal hertil bemærkes, at Staten klart har formuleret, at et af formålene med etablering af fælles biogasanlæg er at skabe mulighed for afgasning af husdyrgødning fra de landbrug hvor der er gårdejere, der ikke selv vil investere i eller drive et anlæg. Der er ikke taget stilling til hvor stort biogasanlægget skal være. Det kan derfor ikke gøres op hvor stor trafikken til og fra anlægget vil være. På grund af vejsystemets udformning på den vestlige del af Ebeltoftvej vil en del af trafikken til anlægget dog køre gennem Hørning. I lokalplanlægningen vil der blive lagt vægt på, at der sikres gode vej- og tilkørselsforhold, der tilgodeser trafiksikkerhed og minimering af gener for miljø og naboer. Der kan således evt. være behov for en forbedring/forstærkning af visse veje. I samarbejde med politiet er der også mulighed for at forbyde gennemkørende trafik på visse veje, hvis det skønnes nødvendigt. Efter ombygning af krydset Ebeltoftvej/Præstedalsvej er det forvaltningens opfattelse, at det er forsvarligt at lede trafikken til og fra anlægget gennem krydset. Med hensyn til miljøpåvirkninger forventer Randers Kommune, at der ved overholdelse af de kriterier, Staten har opsat for planlægningen, ikke vil opstå væsentlige miljøpåvirkninger, hverken i forhold til lugt, transporter eller drivhusgasser/co 2 -balance. Der er således sikret mindst 500 meter til alle beboelser og nærhed til det overordnede vejnet. Herudover er der foretaget analyser, der viser, at der er husdyrpotentiale indenfor en afstand af 10 km.

10 Bemærkning 8 Lene og Lars Jørgensen Krogsagervej 1, Krogsager 8960 Randers SØ Indsiger ejer en del af det udpegede område til biogasanlæg, og gør opmærksom på, at de ikke er interesseret i at sælge jorden. De skal bruge deres jord, for at kunne opfylde deres miljøgodkendelse. Mener biogasanlægget vil virke meget skæmmende på landskabet. Udtrykker utilfredshed med kommunikationen fra kommunen. Stiller spørgsmål ved deres mulighed for at fortsætte med deres økologiske landbrug. Udtrykker bekymring for den tunge trafik og trafiksikkerheden ved krydset Ebeltoftvej og Præstedalsvej. Det forudsættes i Randers Kommunes planlægning, at etableringen af et eventuelt anlæg, vil basere sig på frivillige aftaler. Det vil være op til en eventuel projektudvikler at vurdere økonomi og muligheder for opkøb af jord til formålet, herunder en eventuel sælgers muligheder for fortsat at drive landbrug. Randers Kommune har i kommuneplan 2009 konkret vurderet ind- og udsigt til Hørning kirke og har udpeget et tilhørende kirkeindsigtsområde. Arealreservationen til fælles biogasanlæg, ligger ikke indenfor dette konkret vurderede kirkeindsigtsområde, ligesom det heller ikke ligger inden for de udpegede områder med landskabelig værdi. Der er forbindelse med den konkrete planlægning ved Hørning, vurderet på om arealet, til trods for at det ikke er omfattet af nogen udpegninger i naturbeskyttelsesloven, eller kommuneplanen, vil sløre indsigten til Hørning kirke. Indsigten til Hørning kirke er primært fra indfaldsvejene til Hørning, hvilket arealudpegningen ikke får indflydelse på. Fra det udpegede område, vil der på grund af terrænforskelle og beplantning omkring Hørning kirke, ikke være direkte indsigt. Det er således Randers Kommunes vurdering, at den planlagte arealreservation ikke i væsentlig grad vil på virke ind- og udsynet til Hørning kirke. De landskabelige påvirkninger og eventuelle afværgeforanstaltninger i forbindelse med planlægningen forud for etableringen af et konkret anlæg, vil blive håndteret i forbindelse med en VVM redegørelse. Udpegningen ligger ikke i et område med landskabelige interesser, ligesom det ligger udenfor kirkeindsigtsområdet. Der har i løbet af offentlighedsperioden været afholdt møder med de implicerede lodsejere og der har været afholdt et borgermøde i Hørning. Der er ikke taget stilling til hvor stort biogasanlægget skal være. Det kan derfor ikke gøres op hvor stor trafikken til og fra anlægget vil være. På grund af vejsystemets udformning på den vestlige del af Ebeltoftvej vil en del af trafikken til anlægget dog køre gennem Hørning. I lokalplanlægningen vil der blive lagt vægt på, at der sikres gode vej- og tilkørselsforhold, der tilgodeser trafiksikkerhed og minimering af gener for miljø og naboer. Der kan således evt. være behov for en forbedring/forstærkning af visse veje. I samarbejde med politiet er der også mulighed for at forbyde gennemkørende trafik på visse veje, hvis det skønnes

11 nødvendigt. Efter ombygning af krydset Ebeltoftvej/Præstedalsvej er det forvaltningens opfattelse, at det er forsvarligt at lede trafikken til og fra anlægget gennem krydset.

12 Bemærkning 9 Borgere i Hørning og omegn Att. Erik Engvang Præstedalsvej 5, Hørning 8960 Randers SØ Mener landskabet omkring Hørning bliver særligt belastet i forhold til de andre undersøgte placeringsmuligheder i Randers Kommune. Placering af et biogasanlæg vil ødelægge det unikke kulturlandskab, og nævner at området i dag er friholdt for tekniske anlæg. Nævner, at biogasanlægget vil dominere ankomsten til byen og især oplevelsen af Hørning kirke. Påpeger de arkæologiske interesser i området og tidligere vikingeboplads ved Moeskær. Kan ikke acceptere den tunge trafik gennem Hørning by. Mener ikke vejene i Hørning og opland har kapacitet til den tunge trafik. Mener transporten af gylle og andet affald vil medføre væsentlige lugtgener. Placeringen vil hindre kommunens egne udpegninger til fremtidig boligudvikling omkring Hørning. Efterlyser saglige argumenter for valget af en placering ved Hørning, fremfor 2-3 andre mere egnede placeringer. Randers Kommune har i kommuneplan 2009 konkret vurderet ind- og udsigt til Hørning kirke og har udpeget et tilhørende kirkeindsigtsområde. Arealreservationen til fælles biogasanlæg, ligger ikke indenfor dette konkret vurderede kirkeindsigtsområde, ligesom det heller ikke ligger inden for de udpegede områder med landskabelig værdi. Der er forbindelse med den konkrete planlægning ved Hørning, vurderet på om arealet, til trods for at det ikke er omfattet af nogen udpegninger i naturbeskyttelsesloven, eller kommuneplanen, vil sløre indsigten til Hørning kirke. Indsigten til Hørning kirke er primært fra indfaldsvejene til Hørning, hvilket arealudpegningen ikke får indflydelse på. Fra det udpegede område, vil der på grund af terrænforskelle og beplantning omkring Hørning kirke, ikke være direkte indsigt. Det er således Randers Kommunes vurdering, at den planlagte arealreservation ikke i væsentlig grad vil på virke ind- og udsynet til Hørning kirke. De landskabelige og arkæologiske påvirkninger og eventuelle afværgeforanstaltninger i forbindelse med planlægningen forud for etableringen af et konkret anlæg, vil blive håndteret i forbindelse med en VVM redegørelse. Randers Kommune anbefaler at der bliver lavet prøvegravninger, forud for et eventuelt konkret anlæg. Udpegningen ligger ikke i et område med landskabelige interesser, ligesom det ligger udenfor kirkeindsigtsområdet. Der er ikke taget stilling til hvor stort biogasanlægget skal være. Det kan derfor ikke gøres op hvor stor trafikken til og fra anlægget vil være. På grund af vejsystemets udformning på den vestlige del af Ebeltoftvej vil en del af trafikken til anlægget dog køre gennem Hørning. I lokalplanlægningen vil der blive lagt vægt på, at der sikres gode vej- og tilkørselsforhold, der tilgodeser trafiksikkerhed og minimering af gener for miljø og naboer. Der kan således evt. være behov for en forbedring/forstærkning af visse veje. I samarbejde med

13 politiet er der også mulighed for at forbyde gennemkørende trafik på visse veje, hvis det skønnes nødvendigt. Efter ombygning af krydset Ebeltoftvej/Præstedalsvej er det forvaltningens opfattelse, at det er forsvarligt at lede trafikken til og fra anlægget gennem krydset. Der er ikke i kommuneplan 2009 og forslaget til kommuneplan 2013, udlagt nye rammer til lokalplanlægningen eller arealer til fremtidig byvækst. Nybyggeri forventes at kunne etableres inden for den eksisterende landsbyramme, som huludfyldning eller bebyggelse af åbne arealer. Valget af placeringen ved Hørning i forholdt til de andre områder der har været i spil, er udtryk for en politisk prioritering. Der henvises til sagsfremstillingen for uddybning af valget.

14 Bemærkning 10 Naturstyrelsen Naturstyrelsen Haraldsgade København Ø Naturstyrelsen nedlægger veto mod kommuneplantillægget efter planlovens 29. Vetoet er fremsat på anmodning af Ministeriet for Ligestilling og Kirke, på vegne af Hørning menighedsråd. Vetoet er begrundet i at den planlagte placering af biogasanlægget i det åbne landskab vurderes, at ville påvirke ind- og udsynet til Hørning Kirke som et markant pejlemærke i naturen. En vedtagelse af kommuneplantillægget i byrådet forudsætter, at Naturstyrelsens veto trækkes tilbage. Forvaltningen er i dialog med Naturstyrelsen om dette og Naturstyrelsens endelige tilkendegivelse forventes at foreligge inden byrådets behandling. Randers Kommune har i kommuneplan 2009 konkret vurderet ind- og udsigt til Hørning kirke og har udpeget et tilhørende kirkeindsigtsområde. Arealreservationen til fælles biogasanlæg, ligger ikke indenfor dette konkret vurderede kirkeindsigtsområde, ligesom det heller ikke ligger inden for de udpegede områder med landskabelig værdi. Der er dog alligevel i forbindelse med den konkrete planlægning ved Hørning, vurderet på om arealet vil sløre indsigten til Hørning kirke. Indsigten til Hørning kirke er primært fra indfaldsvejene til Hørning, hvilket arealudpegningen ikke får indflydelse på. Fra det udpegede område, vil der på grund af terrænforskelle og beplantning omkring Hørning kirke, ikke være direkte indsigt. Det er således Randers Kommunes vurdering, at den planlagte arealreservation ikke i væsentlig grad vil på virke ind- og udsynet til Hørning kirke. De landskabelige påvirkninger og eventuelle afværgeforanstaltninger i forbindelse med planlægningen forud for etableringen af et konkret anlæg, vil blive håndteret i forbindelse med en VVM redegørelse. Udpegningen ligger ikke i et område med landskabelige interesser, ligesom det ligger udenfor kirkeindsigtsområdet.

15 Bemærkning 11 Maj-Britt, Jesper og Kaj Nielsen Krogsagervej 3, Krogsager 8960 Randers SØ Der protesteres over placeringen i forhold til påvirkningen af Hørning kirke, landskabet og udsigten fra krogsager. Der protesteres også over de transport- og trafikmæssige forhold ved udpegningen af et areal til biogasanlæg. Der stilles spørgsmål ved, hvorvidt den pågældende økologiske landmand der ejer arealerne, vil kunne fortsætte hvis han skal sælge arealerne. Det foreslås at etablere mindre gårdanlæg i stedet for store fælles anlæg. Der stiles spørgsmålstegn ved den politiske proces. Randers Kommune har i kommuneplan 2009 konkret vurderet ind- og udsigt til Hørning kirke og har udpeget et tilhørende kirkeindsigtsområde. Arealreservationen til fælles biogasanlæg, ligger ikke indenfor dette konkret vurderede kirkeindsigtsområde, ligesom det heller ikke ligger inden for de udpegede områder med landskabelig værdi. Der er forbindelse med den konkrete planlægning ved Hørning, vurderet på om arealet, til trods for at det ikke er omfattet af nogen udpegninger i naturbeskyttelsesloven, eller kommuneplanen, vil sløre indsigten til Hørning kirke. Indsigten til Hørning kirke er primært fra indfaldsvejene til Hørning, hvilket arealudpegningen ikke får indflydelse på. Fra det udpegede område, vil der på grund af terrænforskelle og beplantning omkring Hørning kirke, ikke være direkte indsigt. Det er således Randers Kommunes vurdering, at den planlagte arealreservation ikke i væsentlig grad vil på virke ind- og udsynet til Hørning kirke. De landskabelige påvirkninger og eventuelle afværgeforanstaltninger i forbindelse med planlægningen forud for etableringen af et konkret anlæg, vil blive håndteret i forbindelse med en VVM redegørelse. Udpegningen ligger ikke i et område med landskabelige interesser, ligesom det ligger udenfor kirkeindsigtsområdet. Med hensyn til miljøpåvirkninger forventer Randers Kommune, at der ved overholdelse af de kriterier, Staten har opsat for planlægningen, ikke vil opstå væsentlige miljøpåvirkninger, hverken i forhold til lugt, transporter eller drivhusgasser/co 2 -balance. Der er således sikret mindst 500 meter til alle beboelser. Der er ikke taget stilling til hvor stort biogasanlægget skal være. Det kan derfor ikke gøres op hvor stor trafikken til og fra anlægget vil være. På grund af vejsystemets udformning på den vestlige del af Ebeltoft vil en del af trafikken til anlægget dog køre gennem Hørning. I lokalplanlægningen vil der blive lagt vægt på, at der sikres gode vej- og tilkørselsforhold, der tilgodeser trafiksikkerhed og minimering af gener for miljø og naboer. Der kan således evt. være behov for en forbedring/forstærkning af visse veje. I samarbejde med politiet er der også mulighed for at forbyde gennemkørende trafik på visse veje, hvis det skønnes nødvendigt. Det forudsættes i Randers Kommunes planlægning, at etableringen af et eventuelt anlæg, vil basere sig på frivillige aftaler. Det vil være op til en eventuel projektudvikler at vurdere økonomi og muligheder for opkøb af jord til formålet. Udpegning af arealer til fælles biogasanlæg er en lovbunden opgave. Randers Kommune kan ikke i forbindelse med verserende planlægning gå i dialog med Staten om alternativer til opnåelse af regeringens energipolitiske målsætning.

16 Det skal hertil bemærkes, at Staten klart har formuleret, at et af formålene med etablering af fælles biogasanlæg er at skabe mulighed for afgasning af husdyrgødning fra de landbrug hvor der er gårdejere, der ikke selv vil investere i eller drive et anlæg. Valget af placeringen ved Hørning i forholdt til de andre områder der har været i spil, er udtryk for en politisk prioritering. Der henvises til sagsfremstillingen for uddybning af valget. Forvaltningen indstiller at bemærkningen ikke medfører ændringer i forslaget til kommuneplantillæg

Gennemgang af bemærkninger. Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas

Gennemgang af bemærkninger. Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas Gennemgang af bemærkninger Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas Indhold Bemærkning 1 Museum Østjylland... 3 Bemærkning 2 Vejdirektoratet... 4 Bemærkning 3 Jette og Ole Riis... 5 Bemærkning 4 Hørning Menighedsråd...

Læs mere

Fra: Ernst Stidsing Til:

Fra: Ernst Stidsing Til: Fra: Ernst Stidsing [es@museumoj.dk] Til: Plankontor [Plankontor@randers.dk] Sendt dato: 16-04-2013 10:37 Modtaget Dato: 16-04-2013 10:37 Vedrørende: Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas Vedhæftninger: image001.jpg

Læs mere

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1 til Kommuneplan 2013 BIOGAS INDHOLD Kommuneplantillæg Redegørelse Kommuneplantillæg 1 Biogas... 3 Læsevejledning... 3 Hvad er et kommuneplantillæg?... 3 Kommuneplan

Læs mere

Kommuneplantillæg KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune

Kommuneplantillæg KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune Kommuneplantillæg KOMMUNEPLANTILLÆG 1 til Kommuneplan 2013 BIOGAS INDHOLD Kommuneplantillæg Redegørelse Kommuneplantillæg 1 Biogas... 3 Læsevejledning... 3 Hvad er et kommuneplantillæg?... 3 Kommuneplan

Læs mere

Kommuneplantillæg KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune

Kommuneplantillæg KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune Kommuneplantillæg KOMMUNEPLANTILLÆG 1 til Kommuneplan 2013 BIOGAS INDHOLD Kommuneplantillæg Redegørelse Kommuneplantillæg 1 Biogas... 3 Læsevejledning... 3 Hvad er et kommuneplantillæg?... 3 Kommuneplan

Læs mere

Debat om lokalisering af fælles biogasanlæg i Randers Kommune

Debat om lokalisering af fælles biogasanlæg i Randers Kommune Debat om lokalisering af fælles biogasanlæg i Randers Kommune 1 2 Baggrund Kommuneplan 2013 skal som noget nyt planlægge for fælles biogasanlæg. Det er et statsligt mål, at halvdelen af husdyrgødningen

Læs mere

Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning af et biogasanlæg i erhvervsområde nord for Thorning. Debatoplæg

Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning af et biogasanlæg i erhvervsområde nord for Thorning. Debatoplæg Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning af et biogasanlæg i erhvervsområde nord for Thorning Debatoplæg Deltag i debatten Silkeborg Kommune har igangsat planlægningen for et biogasanlæg i et erhvervsområde

Læs mere

Borgermøde om Viborg Bioenergi

Borgermøde om Viborg Bioenergi Borgermøde om Viborg Bioenergi Onsdag den 28. februar 2018 Program 1. Velkommen v/ Stine Damborg Hust, formand, Klima- og Miljøudvalget 2. Regler, planer og proces v/ Anna Dorte Nørgaard, 3. Præsentation

Læs mere

Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten

Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten Der blev afholdt en fordebat om den nye planlægning for et solcelleanlæg ved Evetofte i 20. januar til den 18. februar 2015. Desuden er der indkaldt forslag og ideer

Læs mere

Noter vedr. store husdyrbrug

Noter vedr. store husdyrbrug Noter vedr. store husdyrbrug https://hjoerring.dk/media/10733/punkt_1_bilag_9.pdf (Kommuneplan 2016 for Hjørring Kommune) Side 34 Side 49-51 Landbrug Afsnittet er en sammenskrivning af mål og strategi

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 15 og lokalplanforslag nr. 629 Planens indhold Den eksisterende lokalplan, nr. 58 Gadstrup Erhvervspark,

Læs mere

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3A til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk

S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk Til Kerteminde Kommune att. Kent Stephensen Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Dato: 19.02.2008. Bemærkninger til planforslaget

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

Borgermøde om Iglsø Biogas

Borgermøde om Iglsø Biogas Borgermøde om Iglsø Biogas Tirsdag den 16. maj 2017 Program Kl. 17.00 Kl. 17.15 Kl. 17.30 Kl. 17.35 Velkommen v/ Mads Panny, formand for Klima- og Miljøudvalget Regler og planer v/ Præsentation af Iglsø

Læs mere

FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER. Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark

FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER. Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark Idé Denne folder er udarbejdet i et samarbejde mellem Ministeriet for Ligestilling og Kirke og Stifterne i Danmark.

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag til emner, der skal belyses i miljøkonsekvensrapport for udbygning af Sinding-Ørre Biogasanlæg

Indkaldelse af idéer og forslag til emner, der skal belyses i miljøkonsekvensrapport for udbygning af Sinding-Ørre Biogasanlæg Indkaldelse af idéer og forslag til emner, der skal belyses i miljøkonsekvensrapport for udbygning af Sinding-Ørre Biogasanlæg Herning Bioenergi, Sinding-Ørre Biogasanlæg, Rosmosevej 4, 7400 Herning Oktober

Læs mere

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3B til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Kommuneplantillæg nr. 44 - Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Vejledning Hvad er en sammenfattende redegørelse?

Læs mere

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune I V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune Varde Kommune sigter mod en CO2 neutral energiproduktion Vision Varde Byråd ønsker at medvirke til, at de nationale mål for udnyttelse af alternative energikilder

Læs mere

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Dalbyover Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev Asferg Spentrup Fårup Mellerup Mejlby Harridslev Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport

Læs mere

Idefase Indkaldelse af forslag og ideer til planlægning for placering af biogasanlæg i Vordingborg Kommune

Idefase Indkaldelse af forslag og ideer til planlægning for placering af biogasanlæg i Vordingborg Kommune Idefase Indkaldelse af forslag og ideer til planlægning for placering af biogasanlæg i Vordingborg Kommune Hvorfor skal vi have biogasanlæg? Med Folketingets vedtagelse af Grøn Vækst er det besluttet at

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Indkaldelse af ideer og forslag Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Oktober 2009 Hvad er en VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet. VVM-reglerne for anlæg på land fremgår

Læs mere

Tillæg 35 til Kommuneplan Boliger ved Rugvænget i Mejlby. Status: Vedtaget

Tillæg 35 til Kommuneplan Boliger ved Rugvænget i Mejlby. Status: Vedtaget Tillæg 35 til Kommuneplan 2017 - Boliger ved Rugvænget i Mejlby Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 3. juni 2019 Høringsperiode start: 26. marts 2019 Høringsperiode slut: 23. april 2019

Læs mere

Bilag 2: Tjekliste til MV-screening

Bilag 2: Tjekliste til MV-screening Bilag 2: Tjekliste til MV-screening Titel: Kommuneplantillæg nr. 6 Til Fae Kommuneplan 2009 Rammeområde Å-T12 Stenknuseri ved Fae Kalkbrud Sagsbehandler: ANFR Dato: 12.10.2011 Sagsnr: 09/25495 Beskrivelse

Læs mere

Afsender Bemærkninger/Indsigelser Forvaltningens kommentarer

Afsender Bemærkninger/Indsigelser Forvaltningens kommentarer Afsender Bemærkninger/Indsigelser Forvaltningens kommentarer DN Guldborgsund DN finder ikke, at det er en god ide at opstille to 125 meter vindmøller på Nordfalster. European Wind Systems Gundslev Kirkevej

Læs mere

Randers - Neder Hornbæk

Randers - Neder Hornbæk Randers - Neder Hornbæk Opsummering af høringssvar 5) Det foreslås at matr. 5e, Neder Hornbæk ændrer anvendelse til boligområde i kommuneplanen. (se kort) 18) Det foreslås at den vestlige del af matr.

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Låstrup. Tirsdag den 16. august 2016 kl Velkommen!

Borgermøde om vindmøller ved Låstrup. Tirsdag den 16. august 2016 kl Velkommen! Borgermøde om vindmøller ved Låstrup Tirsdag den 16. august 2016 kl.17.00 Velkommen! Program Kl. 17.00 Kl. 17.15 Kl. 17.30 Velkommen v/ Mads Panny, formand for Klima- og Miljøudvalget Vindmøller, regler

Læs mere

Vindmøller ved Hallendrup

Vindmøller ved Hallendrup Debatopl æg Vindmøller ved Hallendrup Indkaldelse af ideer og forslag Vindmølle Område for vindmøller fra 50-80 meter i total højde Område for Vindmøller fra 100 meter i total højde Voldum Vissing erg

Læs mere

Statslig indsigelse mod forslag til tillæg nr. 25 til kommuneplan 2009 for Holstebro Kommune - opstilling af vindmøller nordøst for Vemb

Statslig indsigelse mod forslag til tillæg nr. 25 til kommuneplan 2009 for Holstebro Kommune - opstilling af vindmøller nordøst for Vemb Holstebro Kommune Teknik & Miljø Planafdelingen Sendt på e-mail til: planafdelingen@holstebro.dk, km@km.dk Tværgående planlægning J.nr. NST-122-661-00026 Ref. togri Den 20. februar 2014 Statslig indsigelse

Læs mere

Oversigt over indkomne idéer og forslag vedr. forslag til lokalplan med tilhørende kommuneplantillæg 23

Oversigt over indkomne idéer og forslag vedr. forslag til lokalplan med tilhørende kommuneplantillæg 23 Oversigt over indkomne idéer og forslag vedr. forslag til lokalplan 0715-35 med tilhørende kommuneplantillæg 23 Afsender Idéer og forslag Forvaltningens kommentarer Emner til videre planlægning og miljøvurdering

Læs mere

VIBORG STIFTSØVRIGHED

VIBORG STIFTSØVRIGHED VIBORG STIFTSØVRIGHED E-post Viborg, den 17. november 2008 Dok nr. 110415 AN/br Struer Kommune Rådhuset Planafdelingen Østergade 11-15 7600 Struer./. Med Kommunens brev af 22. september 2008 (j.nr. 01.02.20-P15-2-08)

Læs mere

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Til berørte myndigheder, organisationer og foreninger Team Plan Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Kommuneplantillæg for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan , Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse).

Kommuneplantillæg for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan , Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse). Punkt 4. Kommuneplantillæg 6.013 for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan 6-3- 103, Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse). 2010-47938. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

VINDMØLLER. GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER Byrådet har som mål, at Århus Kommune skal være. give gode muligheder for produktion af vedvarende

VINDMØLLER. GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER Byrådet har som mål, at Århus Kommune skal være. give gode muligheder for produktion af vedvarende VINDMØLLER MÅRUP GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER Byrådet har som mål, at Århus Kommune skal være CO 2-neutral i 2030. Derfor ønsker Byrådet at give gode muligheder for produktion af vedvarende energi. På den

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Høring indtil: 15. februar 2019 Informationsmøde: 29. januar 2029 kl. 19:00 i Svend Gønge Hallen AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

Læs mere

13. Ansøgning om opstilling af vindmøller ved Sandbæk

13. Ansøgning om opstilling af vindmøller ved Sandbæk Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 13. Ansøgning om opstilling af vindmøller ved Sandbæk 15-022379 Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune har i 2013 modtaget

Læs mere

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning A. A 1.1. Banedanmark Ingen kommentar A 1. Meddeler at Banedanmark

Læs mere

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011.

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011. Bilag nr. 3: Behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 317 for et erhvervsområde ved Herningvej og Åhusevej i Karup samt forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009 2021 for Viborg Kommune

Læs mere

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Vedtaget

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Vedtaget Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 20. juni 2018 Høringsperiode start: 20. juni 2018 Høringsperiode

Læs mere

DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. De indkomne bemærkninger til debatoplæg for DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest.

DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. De indkomne bemærkninger til debatoplæg for DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest De indkomne bemærkninger til debatoplæg for DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. BILAG 3 Debat DNV - 1 - Viborg Stiftsøvrighed Side 1 af 3 VIBORG STIFTSØVRIGHED

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse For kommuneplantillæg og lokalplan Biogasanlæg og kraftvarmeværk i Vegger September 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Planvedtagelse...3 3. Integrering

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget Tillæg 30 til Kommuneplan 2017 - Landsbyafgrænsning i Tjærby Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 1. april 2019 Høringsperiode start: 1. april 2019 Høringsperiode slut: 29. april 2019 Vedtagelsesdato:

Læs mere

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Bilag 2 Forvaltningens kommentarer til indkomne bemærkninger fra offentlig høring 1 Der er indkommet

Læs mere

PPas på miljøet - udskriv kun denne hvis det er nødvendigt.

PPas på miljøet - udskriv kun denne  hvis det er nødvendigt. Fra: 1 - Erhvervsstyrelsens Susanne høringssvar Roslev Bukh til [SusRos@erst.dk] forslag om loka Hører til journalnummer: 01.02.05-P16-2-16 Til: TM - Planafdelingen Postkasse [TM-Planafdelingen-Postkasse@holstebro.dk]

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 8 Hovedstruktur 11 Vision 12 Overordnet struktur 13 Udvikling 21 Landskab 26 Bæredygtighed 28 Forudsætninger 32 Forhold til anden planlægning

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

VVM-tilladelse. for. Biogasanlæg ved Korskro i Esbjerg Kommune

VVM-tilladelse. for. Biogasanlæg ved Korskro i Esbjerg Kommune VVM-tilladelse for Biogasanlæg ved Korskro i Esbjerg Kommune November 2013 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 VVM-tilladelse for Biogasanlæg ved Korskro... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Beskrivelse

Læs mere

Bilag A. Vurdering af placeringsmuligheder

Bilag A. Vurdering af placeringsmuligheder Vurdering af placeringsmuligheder Placering omkring Tommerup St.: Placering omkring Tommerup St. er ifølge ansøger ikke en mulighed, idet transmissionsledningen er baseret på og dimensioneret for forsyning

Læs mere

1. Velkomst ved Borgmester

1. Velkomst ved Borgmester TEMAMØDE OM BIOGAS 1. Velkomst ved Borgmester Dagsorden 1. Velkomst v/ borgmester Christina Krzyrosiak Hansen 2. Oplæg fra Danmarks Naturfredningsforening v/ miljø- og energipolitisk rådgiver Jens Peter

Læs mere

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune Debatoplæg om vindmøller Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune 1 Debatoplæg om vindmøller Hvorfor ny planlægning? Foroffentlighed for vindmølleplanlægning

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune Forslag til Tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 Lemvig kommunalbestyrelse har den 25. marts 2015 vedtaget forslag til tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 for Lemvig Varmeværk, Lemvig.

Læs mere

"Grøn vækst planlægning" i Kommuneplan 2013 status for jordbrugs- og biogasplanlægningen 6. JUNI 2013 "GRØN VÆKST PLANLÆGNING" I KOMMUNEPLAN 13

Grøn vækst planlægning i Kommuneplan 2013 status for jordbrugs- og biogasplanlægningen 6. JUNI 2013 GRØN VÆKST PLANLÆGNING I KOMMUNEPLAN 13 "Grøn vækst planlægning" i Kommuneplan 2013 status for jordbrugs- og biogasplanlægningen 1 6. JUNI 2013 Følgende fremgår af "Aftale om Grøn Vækst", 16. juni 2009, og "Aftale om Grøn Vækst 2.0", 9. april

Læs mere

Nr. 420, juni NATURKLAGENÆVNET ORIENTERER

Nr. 420, juni NATURKLAGENÆVNET ORIENTERER Nr. 420, juni 2007 - NATURKLAGENÆVNET ORIENTERER ISSN 0909-1882 Kommuneplanens betydning for landzoneadministrationen vedrørende bebyggelse til helårsboliger i afgrænsede landsbyer Naturklagenævnet har

Læs mere

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene Norddjurs Kommune Att. Gerda Enevoldsen Torvet 3 8500 Grenaa Sendt pr. e-mail til: ge@norddjurs.dk. Dato 12. februar 2015 Sagsbehandler Jesper Møller Mail jesm@vd.dk Telefon +45 7244 2044 Dokument 15/01839-7

Læs mere

Fordebat. Borgermøde om fælles biogasanlæg mandag den 9. sept kl.19. Velkommen! Kilde: Biogasrejseholdet

Fordebat. Borgermøde om fælles biogasanlæg mandag den 9. sept kl.19. Velkommen! Kilde: Biogasrejseholdet Fordebat Borgermøde om fælles biogasanlæg mandag den 9. sept. 2013 kl.19. Velkommen! Kilde: Biogasrejseholdet Program Kl. 19.00 Kl. 19.15 Kl. 19.30 Kl. 19.45 Kl. 20.00 Kl. 20.45 Velkommen v/ Jens Ravn,

Læs mere

Planlægning. Landzonetilladelse? gives der også begrænsninger. Når der gives muligheder. Regeringenslovgivning. Planlov. Statslig interesse

Planlægning. Landzonetilladelse? gives der også begrænsninger. Når der gives muligheder. Regeringenslovgivning. Planlov. Statslig interesse Når der gives muligheder gives der også begrænsninger Planlægning Landzonetilladelse? Politik / Strategi Synlighed / Borger Statens forhold Vedtaget 60 stemmer for forslaget (V, DF, KF, LA) 49 stemmer

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Notat Bilag til Teknisk udvalg d. 27. januar 2016 Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Byrådet vedtog den 20. juni 2012 (sag nr. 6 Kommuneplan 2013 2025, behandling af alle indkomne ideer og forslag

Læs mere

Afgørelse i sagen om etablering af et biogasanlæg i Østervrå, Sæby Kommune

Afgørelse i sagen om etablering af et biogasanlæg i Østervrå, Sæby Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 18. marts 2004 J.nr.: 03-31/800-0081 AGS Afgørelse i sagen om

Læs mere

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune.

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. Program 19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. 19:05 Vindmølleplanlægning i Vejen Kommune v. fagkoordinator Thomas Boldsen, Vejen kommune. 19:25 Indlæg omkring

Læs mere

Forslag til Lokalplan 1080 og Kommuneplantillæg har været fremlagt til høring i perioden 26. marts 2018 til 21. maj 2018.

Forslag til Lokalplan 1080 og Kommuneplantillæg har været fremlagt til høring i perioden 26. marts 2018 til 21. maj 2018. Høringsnotat vedrørende forslag til Lokalplan nr. 1080 for et erhvervsområde ved Niels Bohrs Vej og Hvidkildevej i Hørning, samt tilhørende forslag til Kommuneplantillæg 16-13 og tillæg 16-15. Forslag

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Forslag

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Forslag Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. juni 2018 Høringsperiode start: 20. juni 2018 Høringsperiode

Læs mere

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget Tillæg 25 til Kommuneplan 2017 - Centererhverv ved Messingvej Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 18. marts 2019 Høringsperiode start: 18. marts 2019 Høringsperiode slut: 15. april 2019

Læs mere

Prioritering af kommuneplantillæg for Erhvervsområde samt lokalplan for Biogasanlæg ved Snævre

Prioritering af kommuneplantillæg for Erhvervsområde samt lokalplan for Biogasanlæg ved Snævre HOLBÆK KOMMUNE Bilag 6 Dato: 26. juli 2018 Sagsb.: Lasse Emil Stougaard Sagsnr.: 18/33897 Dir.tlf.: 72364846 E-mail: lasse@holb.dk Prioritering af kommuneplantillæg for Erhvervsområde samt lokalplan for

Læs mere

Skovrejsning. Forslag. Tillæg nr. 20 til Kommuneplan Forslaget er i offentlig høring fra den xx. xx til den xx. xx 2011.

Skovrejsning. Forslag. Tillæg nr. 20 til Kommuneplan Forslaget er i offentlig høring fra den xx. xx til den xx. xx 2011. Skovrejsning Tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2009-2021 Forslag Forslaget er i offentlig høring fra den xx. xx til den xx. xx 2011. Indhold Læsevejledning og offentliggørelse...... Forord...... Retningslinje......

Læs mere

HVIDBOG FORUDGÅENDE HØRING TIETGENBYEN NORD

HVIDBOG FORUDGÅENDE HØRING TIETGENBYEN NORD 1 HVIDBOG FORUDGÅENDE HØRING TIETGENBYEN NORD I FORBINDELSE MED BEHANDLING AF FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 49, OMFORDELING AF BYZONEAREAL OG NYT ERHVERVSOMRÅDE VED STIGE 2 Introduktion For

Læs mere

Orientering om indkaldelse af idéer til kommende planlægning for en landsbyafgrænsning i Basballe

Orientering om indkaldelse af idéer til kommende planlægning for en landsbyafgrænsning i Basballe 1 of 5 Mols Bjerge Vej 8A 12-06-2015 Mols Bjerge Vej 8A Sagsnr.: 15/9465 8400 Ebeltoft Sagsbehandler: Iben Randlev Hundebøl Tlf.: 8753 5293 Orientering om indkaldelse af idéer til kommende planlægning

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til tillæg til lokalplan nr. 253 Go-kartbane i Hedeland Planens indhold Lokalplantillæg giver mulighed for at delområde

Læs mere

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 5 vedr. udpegning af område til landskabelige interesser

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 5 vedr. udpegning af område til landskabelige interesser Kommuneplan 2017-2029 Forslag til tillæg nr. 5 vedr. udpegning af område til landskabelige interesser Marts 2018 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING... 2 Baggrund for kommuneplantillægget...

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan AKV - Kartoffelmelsfabrikken Vendsyssel, Gravsholtvej, Langholt (2.

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan AKV - Kartoffelmelsfabrikken Vendsyssel, Gravsholtvej, Langholt (2. Punkt 5. Godkendelse af kommuneplantillæg 5.023 og Lokalplan 5-9-108 AKV - Kartoffelmelsfabrikken Vendsyssel, Gravsholtvej, Langholt (2. forelæggelse) 2016-017963 By- og Landskabsudvalget indstiller, at

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE KOMMUNEPLAN 2013-25 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE

Læs mere

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT Sted: Mødelokale 250 Rådhuset, Grenaa Dato: Fredag den 29. april 2016 Start kl.: 16:00 Slut kl.: 17:15 REFERAT Medlemmer: Fraværende: Else Søjmark (A) Olaf Krogh Madsen (L) Bente Hedegaard (A) Allan Gjersbøl

Læs mere

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan Forslag til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 00. måned - 00. måned 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Tilladelse til opførelse af ny halmlade og udvidelse af eksisterende lade Tvedslundvej 19, 5471 Søndersø

Tilladelse til opførelse af ny halmlade og udvidelse af eksisterende lade Tvedslundvej 19, 5471 Søndersø Genopførelse og udvidelse af Stormskadet lade Ny halmlade Tilladelse til opførelse af ny halmlade og udvidelse af eksisterende lade Tvedslundvej 19, 5471 Søndersø 27. februar 2014 Afgørelse vedr. opførelse

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Område til offentlig formål i Støvring

Kommuneplantillæg nr Område til offentlig formål i Støvring Kommuneplantillæg nr. 15 - Område til offentlig formål i Støvring Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Rammer 5 Kommuneplanramme 09.O8 - Offentlig område 6 2 Redegørelse Baggrund Planområdet er en del af

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde 1 MØLLE SKJULT AF BEPLANTNING Vindmøller øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller øst for Rendbæk. Det nye vindmølleområde forventes

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 20 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra

Læs mere

Forslag til lokalplan , Blandet bolig og erhverv, Yding i byzone, Yding

Forslag til lokalplan , Blandet bolig og erhverv, Yding i byzone, Yding Plan og By Sagbehandler: Helene Mai Krusborg Sagsnr. 01.02.05-P16-4-16 Dato: 23. Maj 2018 Notat om høringssvar Forslag til lokalplan 2016-11, Blandet bolig og erhverv, Yding i byzone, Yding Ved høringsfristens

Læs mere

Bilag 5 Behandling af høringssvar fra offentlighedsfasen

Bilag 5 Behandling af høringssvar fra offentlighedsfasen Bilag 5 Behandling af høringssvar fra offentlighedsfasen Holbæk Kommune Vækst og Bæredygtighed -Plan og Strategisk forsyning ankll J.nr. 15/16315 25. marts 2015 Forslag til kommuneplantillæg 3 og Lokalplanforslag

Læs mere

Skovrejsning. Tillæg nr. 20 til Kommuneplan

Skovrejsning. Tillæg nr. 20 til Kommuneplan Skovrejsning Tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2009-2021 Vedtaget af byrådet den 5. september 2012 Indhold Læsevejledning og offentliggørelse...... Forord...... Retningslinje...... Redegørelse...... 2 3 4

Læs mere

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej.

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. april 2013 12/06000-25 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF CYKELSTI I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse af kommuneplantillæg nr. 10 til Silkeborg Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan nr. 15-009 For et område til teknisk anlæg ved Allingvej 13, 8632 Lemming Februar 2018 UDKAST Titel:

Læs mere

Forslag til Tillæg nr ( tidligere benævnt )

Forslag til Tillæg nr ( tidligere benævnt ) Forslag til Tillæg nr. 2017.04 ( tidligere benævnt 2013.24) Forord Svendborg Kommune har i kommuneplantillæggets høringsperiode frem til den 18. februar 2018 været i dialog med Erhvervsstyrelsen med henblik

Læs mere

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE TIL TILLÆG 3 TIL KOMMUNEPLAN 2013-25 FOR HOLBÆK KOMMUNE OG LOKALPLAN 6.13 FOR ET AFFALDSHÅND- TERINGSANLÆG OG ET SOLENERGIANLÆG VED AUDEBO UDKAST VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

Læs mere

Biogasanlæg - del af GreenLab Skive

Biogasanlæg - del af GreenLab Skive WH-PlanAction Aps Danmarksvej 8 DK-5660 Skanderborg Tel.: +45 8745 3900 CVR.: 2791 6929 www.wh-pa.dk Biogasanlæg - del af GreenLab Skive 6. marts 2017 Debatoplæg Side 1 af 7 Indhold 1 Indledning... 3 2

Læs mere

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. december 2017 Høringsperiode start: 20. december 2017 Høringsperiode slut: 28. februar

Læs mere

ÅRHUS STIFT Telefon DALGAS AVENUE 46 Telefax ÅRHUS C

ÅRHUS STIFT Telefon DALGAS AVENUE 46 Telefax ÅRHUS C ÅRHUS STIFT Telefon 86 14 51 00 DALGAS AVENUE 46 Telefax 86 14 55 21 8000 ÅRHUS C www.aarhus.stift.dk E-mail: kmaar@km.dk Århus Kommune plaenlaegningogbyggeri@aarhus.dk Den 10. december 2009 Dokument nr.:

Læs mere

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL.

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Erhvervs- og Borgerservice Plan og Ejendomsudvikling Dato: 16.04.2013 Sags nr.: 12/34166 Sagsbehandler: Jens Østergaard Larsen NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Firmaet

Læs mere

Pay and play golfbane ved Lindum

Pay and play golfbane ved Lindum Tillæg nr. 67 til Regionplan 2000-2012 Pay and play golfbane ved Lindum Viborg Amtsråd September 2004 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-2-511-02 Tillæg nr.67 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet

Læs mere

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 14. november 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om

Læs mere

Idéoplæg Skal vi have et biogasanlæg i Lejre Kommune?

Idéoplæg Skal vi have et biogasanlæg i Lejre Kommune? Idéoplæg Skal vi have et biogasanlæg i Lejre Kommune? Baggrund Lejre Kommune har modtaget en ansøgning, fra Daka ReFood, som ønsker at undersøge mulighederne for at etablere et anlæg i det område, der

Læs mere