Byg og Miljø integration - installation

Relaterede dokumenter
Muligheden for generering af bogmærkedokumenter i Word slås til på denne måde:

Alle dokumenter der oprettes på en sag i GE på fanen Dokument gemmes i mappen for den pågældende sagstype.

BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ. Version 2.0

Denne vejledning beskriver integration mellem miljø- og byggesagssystemet GeoEnviron (GE) og ESDH-systemet edoc, der er udviklet af Fujitsu.

Nyheder i GeoEnviron Version 7.3.1

Indholdsfortegnelse Brugervejledning til Generelt i Caretaker

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7

Installationsvejledning til LMeSmartClient

Installationsvejledning

GeoGIS Graf Manual. Installation Side Installation. 1.1 Hent programinstallation GeoGIS Graf kan hentes på forsyning.ramboll.

Overførsel af data. Virksomheder og Landbrug PÅ DENNE SIDE SE OGSÅ

Installationsvejledning til LMeSmartClient

Uni-Login Skift adgangskode

09/ Version 1.4 Side 1 af 37

Sektornet VPN. Opsætning af Novell 5.1 server og klient på. Windows 2000/NT/XP

FAQ til Web Ansøger, Web ejendomsfunktionær, Web investeringskunde og Web bestyrelse Installationsvejledning

Guide - Sådan opretter du en backup

QUICKGUIDE TIL XMEDIA

Kommende nyheder i WinKompas

Installation af Outlook integration til Unik Bolig 4

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User

BRUGERVEJLEDNING VEDVARENDE KUNDELOGIN MODUL VERSION BRUGERVEJLEDNING VEDVARENDE KUNDELOGIN - MAGENTO MODUL

Installation af Point Yomani terminal

Serverguide v. Logos Consult

OS2faktor. AD FS Connector Vejledning. Version: Date: Author: BSG

Installation og opsætning af EjdExplorer 2.4

API-import af kundedata fra e-conomic

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

INVENTIO.IT. Debitor plus. Microsoft Dynamic C5

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version

Ny forbedret version

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 16. august J.nr V

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner

Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User

18/ Version 2.0 Side 1 af 36

Citrix Online Plugin Client Install Integra

FairSSL Fair priser fair support

Brugervejledning til EG On Klagenævn

PID2000 Archive Service

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 13. juli J.nr V

Navision Stat (NS 9.3)

Vejledning til opsætning af mail

Integration med Microsoft SharePoint

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM

Hvordan opretter jeg en ODBC-forbindelse til en MySql-database?

Planner4You: Pixi-guide

Transkript:

integration - installation Følgende gennemgår installationen af integrationen til byggesags- og miljømoduler. Vigtig information Hvis der allerede er oprettet sager i, som er manuelt oprettet i GeoEnviron, og du ønsker at koble disse på de eksisterende sager i GeoEnviron, er dette muligt ved at gå ind i sagsbehandlings-delen i og skrive journalnummeret fra sagen i GeoEnviron ind i sagsnummeret i Det er ikke muligt for integrationen at identificere, om der er dokumenter (manuelt oprettet i GeoEnviron), som er identiske med de dokumenter, der er vedhæftet i Byg og Miljø. Derfor vil alle dokumenter blive hentet og oprettet fra "" efter sammenkoblingen. Dette SKAL gøres før servicen for integrationen startes! Det vil ikke efterfølgende være muligt at koble sagerne sammen. PÅ DENNE SIDE Installation Guid e til instal lation af MSI pakk en Geo Envir on Servi ce BOM Log-informati on Efter installation Systemopsæt ning Mapning af kodelister Oprettelse af miljøsager som byggesager Vigtigt i forhold til ESDH integration SE OGSÅ Serverprogra mmer Installation Installationen består af følgende dele: Opgradering af GeoEnviron (til nyeste version) Opgradering af GeoEnvirons database med opsætningsparametre til GE - Service - (ved at køre databasepatch til nyeste version) Nyeste version af GE - Service - Serverprogrammet der står for dataudvekslingen med Guide til installation af MSI pakken GeoEnviron Service BOM Installationsvejledning til BOM service.pdf Log-information Serverprogrammet logger oplysninger flere steder, da det kører som en Windows tjeneste på en server, brugerne ikke har direkte adgang til. Køsystemets log i GeoEviron databasen. Her ligger al log-information. Log'en findes ved at logge ind som administrator og vælge menupunktet System Adm./Opsætning/Serverprogrammer.

Serverens Windows Logbog (eventlog) - her står hvornår tjenesten starter og stopper. Ved hver opstart kontrolleres om der er korrekt forbindelse til de nødvendige komponenter. Der kan også her stå forklaring på, hvorfor tjenesten ikke kan starte. Efter installation Aktivering af modul Før det er muligt at bruge funktionaliteten, som integrationen mellem GeoEnviron og Byg og Miljø tilbyder, skal modulet aktiveres. Dette gøres under menupunktet System Adm./Opsætning/Administration af moduler. Når modulet er aktiveret og GeoEnviron genstartet vil menuerne Forkontor og Sta mdata/ være tilgængelige. Desuden vil dokumenttyperne BOM Ud og BOM Ind vær e aktiveret og dermed synlige i dokumentfanerne.

Systemopsætning Opsætningsparametre til skal angives i gruppen på fanen Fælles opsætning. Log på GeoEnviron med administrator login, vælg menupunktet System Adm./Opsætning/Systemopsætning, fanen Fælles opsætning og gruppe/overskrift = Byg og Miljø. Angiv værdi for hver række. For yderligere information om, hvordan man finder frem til serienummeret for certifikatet, henvises til installationsvejledningen for GE - Service - Byg og Miljø (findes nederst på siden her). Mapning af kodelister Der skal foretages mapning af koder til henholdsvis GE Miljø og GE Byggesag - dette gøres via menupunktet Stamdata/. Mapningen benyttes til at foreslå en sagsstatus, sagsfase, initiativpligt og sagstype for den sag du ønsker at oprette i GeoEnviron. Mapningen er lavet som lister, hvor allerede mappede emner ikke længere er tilgængelige - for at lette arbejdet med at sætte integrationen op.

Sagsstatus Initiativpligt Sagstyper sagsstatus mappes til GE Miljø sagsstatus (fælles for miljømoduler eller pr. modul) sagsstatus mappes til GE Byggesa g sagsstatus initiativpligt er mappet til sagsstatus og sagsfase i fanen BO M Status Mapning. Det er muligt at ændre initiativpligt på en sag direkte i fanen Sag. MST-sagstype mappes til GE Miljø sagstype (fæ lles for miljømoduler eller pr. modul) VST-sagstype mappes til GE Miljø sagstype (for modul Virksomheder) BST-sagstype mappes til GE Byggesag sagsko de - ikke til sagstype I tidligere versioner af GeoEnviron var der kun én mapning mellem sagsstatus i Byg og Miljø og GeoEnviron. Det vil sige, at kunder der gjorde brug af byggesagsmodulet havde behov for at oprette "fælles" sagsstatus under Stamdata/Fælles stamdata/sag og Journal. Der er mulighed for at mappe sagsstatus fra til henholdsvis sagsstatus for Bygges ag og sagsstatus for miljømoduler ( Fælles) i GeoEnviron. Sagsstatus, der kan benyttes på tværs af flere moduler, kan oprettes under Stamdata/Fælles stamdata/sag og journal. Eksempel Der er lavet mapning af sagstypen Tilslutning af tag- og... fra til sagstypen Spilde vandstilladelser... i GeoEnviron. Denne sagstype er kun tilgængelig for landbrugsmodulet. Ved fremsøgning af lokaliteter for ansøgninger med denne sagstype i Opret sag-vinduet er det

kun lokaliteter i dette modul, der vil være tilgængelige. Verifikation af kontakttyper Ved oprettelsen af en sag i kommer der information om indsender og ansøger. Der kan desuden også være information om ejeren af matriklen. For at GeoEnviron er i stand til at oprette disse kontakt-personer korrekt, skal man sikre sig, at alle tre kontakttyper eksisterer. Hvis integrationen benyttes til både byg- og miljøsager, skal der eksistere tre kontakttyper til hver sagsområde. Stamdata for kontakttyper findes under menupunktet Stamdata/Fælles stamdata/sag og journal. Hvis der eksisterer mere end én af en bestemt systemtype (eksempelvis to "Ansøgere"), så vil integrationen oprette den modtagne Ansøger fra "", som den kontakttyper der står først i stamdata. Oprettelse af miljøsager som byggesager I nogle kommuner håndteres en række miljøsager i byggesagsafdelingen, som gerne vil kunne håndtere dem i byggesagsmodulet på linje med deres andre sager. De kan fx ønske at BOM sager om jordvarmeanlæg i Forkontor præsenteres under Forkontor - Byggesag i stedet for under Forkontor - Miljø. Visning af BoM-sagstyper i BoM Forkontor styres af feltet Visning i GE i fanen Visning i BoM Forkontor i Stamdata/. Standardværdierne kan ændres. Husk at ændre mapning af de pågældende sagstyper på fanerne Sagstyper (Miljø) og Sagstype r (Byggesag) i Stamdata/.

Vigtigt i forhold til ESDH integration Inden integrationen kan tages i brug med en eksisterende ESDH integration skal f ølgende opsætning gennemgås: 1. De nye Dokumenttyper (BOM Ud og BOM Ind) skal mappes til de ønskede dokumenttyper i ESDH, således det er muligt at journalisere indgående og udgående dokumenter, der er relateret til. Mapningen kan foretages under menupunktet System Adm/OpsætningIESDH opsætning Vær opmærksom på, at GeoEnviron-ESDH-servicen skal genstartes efter ændring af ovenstående mapning er gemt.