Kære alle forældre og børn

Relaterede dokumenter
Velkommen til Alfehøjen

Krone 1 s evaluering af Københavns Kommunes pejlemærker 2015

Afrapportering pædagogisk læreplan :

Krop og bevægelse. Jeg er min krop

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Troldestuen

Nyhedsbrev fra Balle Børnehus.

Krone 1 s evaluering af pejlemærket SPROGINDSATSEN muligheder gennem sprog

Velkommen til Vuggestuen Krible Krable

MAJ Dagen efter Kr. Himmelfartsdag er som bekendt en lukkedag. For tilmeldte børn i området, er der pasning i Nøddehegnet.

Så er det igen blevet tid til et nyhedsbrev, fra os i vuggestuen, med lidt informationer fra hver enkel stue samt vigtige datoer i december.

Evaluering af den pædagogiske læreplan Januar 2014

Velkommen til Kontaktinformationer:

Nyhedsbrev Juni Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Velkommen til Uglestuen, som du skal starte på d.

Note fra Slangerup Børnehave

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Nyhedsbrev Regnbuen Januar 2017.

Nyhedsbrev september 2018

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Signe s Signe dagpleje

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard

Evaluering af læreplan Børneuniverset

Barnets alsidige personlighedsudvikling.

Nyhedsbrev. Skovhuset

For barnet betyder det at Det knytter venskaber Det hjælpes til at løse konflikter selv Det opfordres til at hjælpe andre børn

Evaluering af pædagogiske læreplaner

LÆREPLANERNE HOS ÆLLINGERNE

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Evaluering af læreplan Børneuniverset

Nyhedsbrev Oktober 2015

Velkommen til Annemariegården!

Pædagogiske Læreplaner børnehaven. i Kastanieborgen

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg b!

Skive d. 3 Juli Nyhedsbrev Sommer 2013

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken

Velkommen til Guldsmeden 2017

Læreplan for D.I.I. Huset på Bakken Side 1

Pædagogisk læreplan for Skovvejens børnehave

Humlebo nyt januar/februar 2017

Læreplan for Skejby Vorrevang Dagtilbud , Skibet

Delmål: Børn skal udfordres til sproglig kreativitet og til at udtrykke sig på mange forskellige måder.

Langsø Vuggestue. De pædagogiske læreplaner

Nattergalen er blandt andet kendt for at have dyr, som børnene er med til at

Pædagogiske læreplaner Fyrkatvej og Børnebakken Alsidig personlig udvikling Personlige kompetencer

Nyhedsbrev. 3. november 2016

Indholdsfortegnelse Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY

Sammenhæng: Mål: Inklusion: Tegn

Lene & Franks dagpleje. Kontakt oplysninger: Lene og Frank Petersen Lyngparken 42, Holsted St Holsted Tlf.:

Pædagogisk læreplan for vuggestuen

Pædagogiske læreplaner for Vuggestuen Småland, Langelandsgade 62, 8000 Århus C

Pædagogiske læreplaner Vuggestuen Småland, Langelandsgade 62, 8000 Aarhus C

Læreplaner for vuggestuen Østergade

Heidis dagpleje. Kontakt oplysninger: Heidi Birk Petreavej Bække Tlf.: hjj-birk@mail.dk. Heidi Birk Redigeret af Maria Moesgaard

Nyhedsbrev for februar

Hver måned har vi fælles legetræf i huset, hvor vi lærer og leger Gerlevlege med hinanden. Hver uge leger en gruppe børn fra stuen på skift legene.

Pædagogisk læreplan for Mariehønen

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge Grundlovsdag 5. juni!

Evaluering af årshjul for Børnehaven Tangloppen

Navn Susanne Olesen Mai-Britt Norup Maria Mølholm Hansen. Mailadresse

Pædagogisk Handleplan Børnehuset Jordbærvangen 2012 IT og kommunikation

Myretuen. Maribovej 3B 4960 Holeby. Myretuen tlf Skovgruppen tlf / myretuen.lolland.inst.

Barnets sociale udvikling

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan.

Min familie består af min kæreste Jens-Peter og vores 2 dejlige piger Sarah (2008) og Johanne (2011).

Det vil sige, det vi vil gøre og lægge vægt på i 2013 /14

Daginstitutionen Ejbyvang

MÅL- OG HANDLEPLANSSKEMA

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon

Jf. Dagtilbudsloven, afsnit II, kap. 2, 8.:

Velkommen. Børnehuset Digterparken

BLÅBJERG BØRNEHAVE. - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave

Nyhedsbrev Regnbuen. Oktober Kære forældre.

Dagtilbudsområdet Tilsyn 2013

Kære. Velkommen hos Tumlingerne. Dine voksne hedder: Torben Jutta Sanne Pædagog Medhjælper Medhjælper

Transkript:

Kære alle forældre og børn Hermed lidt nyt fra os på Dragebakken. Ny hjemmeside Så kom vores nye hjemmeside op at køre, I kan tjekke den ud via Holbæk Kommunes hjemmeside. Som noget nyt, er vi begyndt at lægge små filmsekvenser ud, som på en lidt kreativ måde viser, hvordan det er at gå på Dragebakken. Vores nyhedsbreve vil i fremtiden blive lagt på hjemmesiden og sendt ud til jer via mail, hvis I har tilmeldt jer. Mere hermed når denne service er klar.

Fælles fokus på førstehjælp. I april måned slår vi et slag for førstehjælp på Dragebakken. Alle ansatte tager på 7 timers kursus og får genopfrisket deres kompetencer inden for livsreddende førstehjælp. Men også de ældste af vores børn skal på førstehjælpskursus den 22. eller 29. april. Kurset er for kommende skolebørn og vi håber, at det kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed, således at alle børn, får kurset i løbet af deres tid på Dragebakken. Her kan I læse lidt fra kursusafholderens beskrivelse af forløbet. Førstehjælp i børnehøjde. Vi taler om hvilke organer vi har i kroppen, samt hvad vi/kroppen består af. Vi skiller en torso dukke ad, børnene viser på skift organerne frem for hinanden, og andre børn får lov til at sætte organerne på plads. Når torsoen er samlet igen, taler vi lidt omkring farlige og ufarlige ting i hjemmet. Her tænkes bl.a. på opvasketabs, vitaminpiller. leg med ild, tændstikker, ligthere osv. Vi ser på nogle billeder, hvor der mangler sikkerhedsseler og cykelhjelme. Taler lidt om hvorfor vi skal have sele på, og hvorfor det er en god ide at cykle med cykelhjelm. Vi ser også, hvorfor det er forbudt at have cykelhjelmen på, når vi leger på legepladsen. Hjernerystelse bevidstløshed. Stabilt sideleje vises, og bagefter går vi i små grupper og øver det på hinanden både voksne og børn. Tilkaldes af hjælp 1-1-2. Plaster: Jeg viser hvordan man skal trøste rense sætte plaster på og til sidst trøste igen. Dette øves i de små grupper. Kurset afsluttes og alle børn får diplomer.

Fokus i uge 10 - mindre mobiltelefonsnak når børnene afhentes Vi oplever ofte forældre der taler i mobiltelefon, når de afhenter deres børn. Dette vil bestyrelsen og medarbejderne gerne slå et slag for nedbringes. Langt de fleste af vores børn har glædet sig til at blive afhentet, og de har alle en masse spændende oplevelser, de på hver deres måde, har behov for at tale med deres forældre om, når de bliver afhentet. Bestyrelsen har til formålet udarbejdet fine skilte, der skal hjælpe til med at skærpe opmærksomheden på emnet i den kommende tid. Skiltene bliver i lighed med sidste år hængt op på træerne langs stien op til legepladsen. Vi søger legetøj Genbrug er godt og på Dragebakken har vi altid passet godt på ressourcerne, hvad enten det har været vores egne penge eller miljøet ift. genbrug og økologi. Derfor vil vi gerne slå et slag for at genbruge legetøj. Der er ingen grund til at vi køber nyt og I som forældre f.eks. smider ud og kører på genbrugspladsen. Så derfor appellerer vi til, at I donerer det legetøj som jeres børn ikke benytter mere og som er fuldt ud funktionsdygtigt. Vi søger bl.a. Flexitracks bane eller biler Lego Barbie dukker og tøj Metalbiler Dyr Riddere Playmobil Bøger (som børnene selv kan kikke/ læse i)

Da det ikke er sikkert, at det lige præcis er jeres barns stue, der står og mangler det som I evt. kan bidrage med, er det vigtigt, at I snakker med jeres barn om, at legetøjet doneres til hele huset. På forhånd tak Tilmelding til fællespasning i påsken Så er det allerede blevet tid, at I skal tilmelde jeres barn til fællespasning den 1. april, hvis I har behov for dette. I vores distrikt Sofielund er det som noget nyt at Dragebakken står for fællespasningen, men det er også muligt, at tilmelde sit barn til fællespasning i Tølløse, Regstrup eller Mørkøv. Hvis I ønsker at tilmelde jeres barn, skal I sende mail til lapj@holb.dk og I vil her efter få tilsendt et tilmeldingslink.

Nyt fra Haletudserne. Vi er nu kommet rigtig godt i gang med vores ipad, de ældste Haletudser er meget interesseret i at bruge den. Børnene er blevet gode til at genkende figurerne i puslespillene, og føre dem ned til det rigtige sted. De er også blevet bedre til at vente på, at det bliver deres tur, noget som var meget svært i starten. Læringsmålet har jo været at træne finmotorikken, og blive dus med IT, og det har været både sjovt og lærerigt at følge med i. Vi vil lave små videoklip af børnene fra hverdagens aktiviteter, og i sjove situationer, som I forældre så efterfølgende kan se på vores ipad. Vi har fået nye børn på stuen. Vi har sagt velkommen til Thea d.1/12 Celina og Nate d.1/12 og Ida My d.1/1 i år. Vi er så heldige, at der er flere børn på vej, så vi skal sige velkommen til Zofia, Olivia, samt Milo og deres familier d.1/2. Flere børn kræver mere plads, så vi får børnehavestuen (Myggene), der ligger i forlængelse af vores egen stue, fra den 1. februar. Det vil sige, vi forbliver en vuggestuegruppe men bare med to grupperum. Vi glæder os også til at sige velkommen til Tina, der bliver den fjerde voksne hos Haletudserne. Der er flere vuggestuebørn på vej til marts, det vender vi tilbage til senere, når vi ved hvor mange det bliver. Hilsen Dina, Maj Britt og Connie

Nyt fra Uglerne. Uglestuen byder velkommen til Jason og Sunay, som starter 1. februar. Den 1. februar byder vi ligeledes velkommen til Casper, der er studerende i 3. praktik fra Slagelse Seminarium. Han skal være her i 6 måneder. Fremover holder vi morgensamling kl. 9-9:15. Til samling snakker vi om hvem der er kommet, og hvad der skal ske i løbet af dagen. Derudover synger vi en sang eller fortæller en historie. Hver tirsdag har vi dialogisk læsning for Piraterne. De bøger vi læser, arbejder vi videre med i Piratgruppen hen over foråret. Hver torsdag laver vi rytmik i små grupper på stuen. Her leger vi med bl.a. rasleæg, faldskærm, bolde og lignende. Vi er i gang med at fordybe os i eventyret Prinsessen på ærten. Det munder ud i at børnene skal spille teater for hinanden, hvortil vi har lavet en sang. Vi vil også fremstille et dukketeater, som børnene på skift kan fortælle og vise eventyret for hinanden. Vi har fokus på relationer. Det betyder, at vi vil opdele børnene i mindre grupper, hvor vi via lege, spil og aktiviteter vil styrke relationer børnene imellem. Det kan f.eks. være, hvordan man taler til hinanden, hvordan man kan være en god ven og hvordan man hjælper hinanden. Hilsen Uglerne

GRÆSHOPPENYT Vi er her i januar startet op med et dyretema. Alle børn skal vælge et dyr, finde ud af hvad det spiser, hvor det bor, hvad ungerne hedder, hvad det er god til m.m. Vi vil bruge ipad, bøger, spil og I som forældre må meget gerne følge op hjemme og søge fakta om dyret, det kunne være sjovt hvis I ville veje/måle jeres barn så kan vi sammenligne med dyrets vægt/højde. Vi hænger det op på stuen, så vi kan kigge på de forskellige dyr og løbende snakke om det. Vi vil komme omkring alle læreplanstemaerne, ved at tegne, male dyr, bruge kroppen ligesom dyrene, ved samling vil vi snakke, synge om dyr og til sidst skal hvert enkelt barn fortælle de andre om deres dyr. Vores mål er at børnene får ny viden om forskellige dyr, bliver nysgerrige på dyrelivet, andre lande og kulturer. Samt at de uopfordret fortæller om hinandens dyr og fortæller forældrene om dyrene derhjemme. 1 gang om ugen vil piraterne have dialogisk læsning sammen med brumbasserne. Målet er at give børnene større sprogforståelse, at de anvender sproget kreativt og nuanceret, samt styrker deres brug af dialog til konfliktløsning.

Nyhedsbrev Brumbasserne En gang om ugen deler vi børnegruppen op og laver rytmik, vi har prøvet med drenge og pigegrupper, det har været rigtig godt for begge grupper. Dette vil vi gerne arbejde videre med, da begge grupper har haft gavn af opdelingen, specielt med hensyn til børnenes indbyrdes venskaber. Vi skal sige farvel til Ludvig, i 4 mdr. da han tager på jordomrejse med sin familie. Vi vil løbende følge deres rejse via familiens hjemmeside rejsefodspor.dk og snakke med børnegruppen om de spændende ting Ludvig og familien møder rundt omkring i verden. I marts måned vil vi fokusere på naturen og hvad der sker med dyrene, i takt med at foråret kommer. Vores mål er, at børnene opnår større viden om hvilket dyr der lever i vores nærmiljø. Vi skal bla. lære om: hvordan de ser ud, hvad de spiser, er der mange eller få af dem, hvor lever de, kan man spise dem, hvem spiser dem mv. Vi tager billeder af dyrene med vores Ipad, og laver edderkopper samt mariehøns i div materialer. Mere omkring disse aktiviteter og mange andre på vores ugeplaner Vi skal sige tillykke til Sarah, som har haft fødselsdag i februar. En lille opfordring Vi har en opfordring til alle forældre om at skrive navn i tøj og støvler, da der er mange der har ens tøj og støvler, da det vil gøre hverdagen nemmere for både os og jer forældre. Hilsen Brumbasser

Kære forældre Nyhedsbrev fra Egern og Skovmus Hvert barn har i vuggestuen haft en mappe med billeder af familien, tegninger, udklip osv. Det er blevet besluttet at disse mapper spares væk fra 2015. Vi har bedt alle medbringe et billede af hvert familiemedlem i barnets nærmeste familie, og disse hænger ved barnets garderobeplads. Billedet vil blive lamineret, så vi kan tage dem ned og kigge på, og bruge dem i vores pædagogiske arbejde med læreplanerne, hvor Barnets alsidige personlige udvikling er læringstemaet. Endvidere skulle billederne gerne invitere til samtale mellem børn og forældre også. Vi har stadig meget fokus på selvhjulpenhed hos børnene, og vil stadig opfordre forældre til at hjælpe deres børn til at kunne tage tøj af og på selv. Børn der kan selv, udvikler højt selvværd, stolthed og tro på egne evner. Så hjælp os med at hjælpe dit barn, til at hjælpe sig selv Velkommen til: Khalid d.1/1-15 på Natalie d.1/2-15 på Mathias d.1/2-15 på Farvel til: Jason d.1/2-15 fra Sunay d.1/3-15 fra Med venlig hilsen Stine, Heidi, Susanne, Marianne og Trine