Redaktionen og bestyrelsen ønsker alle vore læsere en rigtig god og varm. Kalenderen. Igen i dette nummer har redaktionen. indlæg til vores blad.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redaktionen og bestyrelsen ønsker alle vore læsere en rigtig god og varm. Kalenderen. Igen i dette nummer har redaktionen. indlæg til vores blad."

Transkript

1 Nr. 7 juli/august 2014 Kalenderen August 18. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl Deadline for s-posten 26. Budgetmøde, Birkelundgård kl S-posten udsendes, Birkelund gård kl årgang Igen i dette nummer har redaktionen modtaget gode indlæg til vores blad. God læselyst i de kommende feriemåneder. Vi udkommer først igen i slutningen af august. Redaktionen og bestyrelsen ønsker alle vore læsere en rigtig god og varm

2 Side 2 S-POSTEN Medlemsblad for Socialdemokraterne i Albertslund. Redaktion: Jette Kammer Jensen (ansvarshavende) Britta S. Jørgensen Indlæg sendes eller mailes til: Jette Kammer Jensen Tranehusene 96, 2620, Albertslund Tlf.: kammerjensen@webspeed.dk Deadline - se kalenderen bagest i bladet S-posten tilgår medlemmerne, Folkebibliotekerne, ABA, Albertslund Posten m.fl. S-posten findes på hjemmesiden Leveringsproblemer - kontakt: Aage Jensen, tlf Indhold: S-posten Redaktion og bladets indhold... side 2 Valgsejr til S kræver mere end Løkkes skandaler... side 3 Medlemsmøder i side 4 Alle skal med... side 5 Gruppens hjørne... side 7 Skolemad med gevinst... side 9 Set fra sidelinjen... side 11 Something is rotten... side 12 Budgetmøde i august... side 13 Mestringsforløb... side 14 Nyt fra kredsformanden... side 15 Kalenderen... side 18 Arbejdsgrupper... side 18 A-gruppen... side 19 Partiforeningens bestyrelse... side 20 Lay-out: Britta S. Jørgensen Britta.Schneider.Joergensen@skolekom.dk Navn: Adresse: Jeg vil gerne være medlem af Socialdemokratiet Postnr.: Ønsker nedsat kontingent By: På grund af at være fyldt 62 år Tlf.: Dato: / 2014 Underskrift: Sendes til: Socialdemokraterne i Albertslund, v/ Else Boel, Stjernens Kvt. 5 C, Albertslund

3 S-posten Formanden skriver! Side 3 Valgsejr til S kræver mere end Løkkes skandaler Vi skal bruge det sidste år inden valget til at føre socialdemokratisk politik Af Gert Nielsen Lars Løkkes groteske indkøb af habitter, underbukser og slips og Venstres håbløse forsøg på at forsvare den groteske sag har for alvor rykket på styrkeforholdet i meningsmålingerne. Rød blok har haft flertal i en enkelt måling, og de fleste målinger dømmer nærmest dødt løb. Men vi så efter GGGI sagen, at disse svingninger kan være af en meget flygtig karakter. Det vil være meget forkert, hvis vi tror, at Løkkes dumheder nok skal sikre os fortsat regeringsmagt. Andres fejl og dumheder er ikke at foragte, men sejren skal først og fremmest skabes på baggrund af vores egen politik, som får sympati hos vælgerne. Vi har et år til at skabe en forståelse for, at vi også mener det, når vi siger, at vi vil føre socialdemokratisk politik. Det kræver, at der kommer tydeligere socialdemokratiske fingeraftryk på lovgivningsarbejdet det kommende år. De aktuelle forhandlinger om beskæftigelsesreform og vækstplan skal ikke landes med indrømmelser til Venstre. SF s nye formand har tænkt frække tanker om flertalsmuligheder bestående af regeringen, SF og DF. Det kunne være en interessant kombination, hvis DF tør, når det for alvor kommer til en prøve på partiets reelle sociale sindelag. Efterårets finanslovsforhandlinger skal også sikre et klart forlig, der helt afviser Venstres nul vækst på de offentlige budgetter. Der skal være plads til reelle forbedringer. Det er der også økonomisk råderum til. Et af de vigtigste emner for at vise viljen til at føre socialdemokratisk politik er en opretning af nogle af de værste problemer i forbindelse med dagpengesagen. Gennemførelse af den borgerlige dagpengereform på baggrund af de radikales

4 Side 4 deltagelse i regeringen har nok været vores allerstørste vælgermæssige udfordring. De 4.000, som viste sig at blive til , der faldt ud af ordningen, har skabt vores største troværdighedsproblem. Her er virkelig behov for at rette op, og en af vejene kan være en afkortning igen af genoptjeningsperioden kombineret med, at en række beskæftigelser med tilskud m.v. indgår i opgørelsen af den optjente arbejdstid. S-posten Hvis det skal lykkes, skal de radikale forstå, at de også har et medansvar for, at dette regeringsprojekt ikke skal ende som en kort parentes. Med dette fromme ønske ønsker jeg alle vores medlemmer en god sommerferie. Vi mødes efter ferien med nye kræfter til det politiske arbejde. Har du en kommentar til dette, eller har du i øvrigt forslag og ideer, så skriv til mig på gn@bl.dk Følgende møder forventes afholdt i 2014: 26. august kl Birkelundgård Budgetmøde 24. september kl , Rådhusets kantine Lykketoft og Hummelgaard: Vejen frem for partiet 29. oktober kl Rådhusets kantine Byens udvikling: Fængselsgrunden, Hyldagergrunden Hedemarken m.v. 25. november kl Birkelundgård Frivilligt arbejde. Hvordan støtter vi op?

5 S-posten Side 5 Alle skal med - om indsatsen mod negativ social arv Ved Benny Blom- Jensen Under partiets kongres i september 2014 skal der fremlægges og vedtages et arbejdsprogram som skal bringe os videre i kampen mod negativ social arv. "Alle skal med" er et oplæg, der danner grundlag for debat og vedtagelse af arbejdsprogrammet. En kommission har udarbejdet oplægget med følgende indsatsområder: 1. Alle skal med - før de starter i skolen 2. Alle skal med - også de ufaglærte 3. Alle skal med - uanset hvor man bor 4. Alle skal med - også i for eningslivet og demokrati et. I kommissionens oplæg opfordres til at deltage i debatten og komme med konkrete forslag. Derfor var en gruppe socialdemokrater fra Albertslund og Høje-Taastrup den 2. juni samlet til en debat om de fire hovedpunkter. Der vil efterfølgende ske en sammenskrivning af de bemærkninger og forslag, som fremkom på mødet. Forhåbentlig vil vores forslag/ bemærkninger kunne spejles i det kommende arbejdsprogram. Mine egne tanker... - specielt om "arven" på Vestegnen: Det er jo ikke noget ukendt for os der bor her i området, at vi halter efter de rige kommuner nord for København og andre områder i Danmark med velbjergede borgere. Det gælder indtægtsmæssigt, boligmæssigt og uddannelsesmæssigt. Selv om der ER sket fremskridt for fx Albertslunds vedkommende, er der dog stadig voldsomme forskelle. Forskellene vil jo desværre give et negativt præg på de børn/ unge der vokser op i Albertslund. Det viser alle undersøgelser.

6 Side 6 Hvis ikke børn og unge i Albertslund får en særlig mulighed for et uddannelsesløft, er det indlysende, at de senere i livet, altid vil komme til at befinde sig i lavtlønsområdet, ligesom de på andre områder vil h ø r e t i l s a m f u n d e t s "underklasse". Ulighederne vil vokse i forhold til de velbjergede kommuner. Arbejdsprogrammets indhold bør derfor i højere grad end oplægget viser, give tilsagn om, at partiet har vilje til, at landets svage områder får tilført ekstra ressourcer, så uligheder bliver mindre. S-posten Det skal også tydeligere fremgå af det ny arbejdsprogram, at mennesker, der ikke har lyst til boglig uddannelse, skal have langt bedre muligheder end nu, for at få godkendt tillærte kompetencer og få håndværksmæssige uddannelser. Vi behøver ikke at fremme tanker om, at vejen til succes i arbejdslivet alene går gennem en højere boglig skolegang! Programmet bør derfor klart udtale, at børn/unge langt tidligere end nu, får indsigt i, at adgang til en god fremtid - med mulighed for videreuddannelse - også kan ske gennem en håndværksuddannelse eller lignende. For at øge muligheder for uddannelse kræves naturligvis, at man gør alle beslutningstagere og dem der igangsætter arbejder, medansvarlige for, at uddannelse rent faktisk er muligt. Der skal stilles krav om, at alle virksomheder medvirker - måske med en tvungen fælles puljeordning!

7 S-posten Side 7 Gruppens hjørne Af borgmester Steen Christiansen S-gruppen og bestyrelsen har en fælles mission om at styrke den politiske debat blandt medlemmerne. Derfor vil jeg fremover i S-posten skrive om nogle af de sager, som gruppen arbejder med. Har du mod på mere, finder du sagerne på albertslund.dk. Du er også meget velkommen til at skrive til mig på Steen.Christiansen@albertslund.dk. eller ringe på KB-mødet i juni Budgettet Sommeren nærmer sig og det gør så også årets faste, store begivenhed, nemlig budgetforhandlingerne og vedtagelsen af kommunens budget for I sidste valgperiode vedtog vi en økonomisk strategi for kommunen. Formålet var at udvikle en ansvarlig økonomisk linje, der gav mulighed for at investere i byens fornyelse. Tilsvarende skal vi også have en økonomisk strategi for denne valgperiode. Vi øger formentlig overskudsmålsætningen fra 60 mill til 90 mill indfaset over 3 år og en forhøjelse af lånemuligheden pr borger fra til Byens fornyelse over de næste 6-8 år hel centralt, og der skal fortsat investeres i anlæg. Nogle er mere spændende end andre. Renoveringen af Kanalgaden og istandsættelse af laden på Birkelundgård hører måske til i den mere spændende afdeling, hvorimod trangfølgeplanen for de kommunale tage hører til i den kedelig ende, med sit budskab om et investeringsbehov på 250 mill. I skrivende stund har vi i gruppen ikke lagt os fast på, hvor den økonomiske strategi skal lande endeligt. Som en del af budgetprocessen har forvaltningen udarbejdet et Budgetkatalog 2015, der indeholder forslag til budgetreduktioner og investeringer, der medfører færre udgifter på sigt.

8 Side 8 Samlet er der tale om forslag til budgetreduktioner på ca. 50 mill kr. Forslagene rammer bredt i den kommunale service, idet nogle af forslagene er effektiviseringer. Hele børne- og skoleområdet er fritaget denne gang, så der bliver ro til at arbejde med skolereformen. Fra d.19. juni kan du se budgetkataloget på kommunens hjemmeside, hvor det er i høring frem til starten af august. På medlemsmødet d.26. august skal vi diskutere budgettet og vores linie i forhandlingerne. S-posten Byens fornyelse Busholdepladsen er som bekendt midlertidig blevet flyttet til nord for stationen. Det er blevet en succes og borgerne er glade for placeringen. Der er dog problemer med tilgængeligheden til og fra pladsen, hvis man er dårlig gående eller handicappet. Succesen med den nye placering taler for at busholdepladsen skal være permanent nord for stationen. Det er til principiel afgørelse på KB-mødet i juni. Hvis det bliver beslutningen, vil vi efter sommerferien beslutte at etablere en elevator, så pladsen mere venlig for dårligt gående og handicappede. To nye byggerier er på vej. På Teglmosegrunden er 72 almenbolig+- boliger på vej. Byggeriet går i gang efter sommerferien. I Albertslund Vest skal gårdhavehusene renoveres de næste fire år. BO-VEST har rigtig svært ved at finde genhusning. Derfor vil vi formentlig sige ja til at VA køber det sidste ledige areal på Herstedlund af kommunen. VA får mulighed for at opføre ca. 50 almenbolig+boliger, der så bruges til genhusning af familierne fra gårdhavehusene i vest. Hver familie har brug for genhusning i nogle måneder. Alternativet er en stor skurby på Grønningen de næste fire år. Nu får vi også 50 nye familievenlige boliger, når renoveringen i vest er overstået. Ifølge med den omfattende renovering, der snart går i gang i Blokland har KB sagt ja til at beboerne i Blokland får mulighed for at opføre et nyt beboerhus, der blandt andet skal være rammen om mange beboeraktiviteter Så der er altså fortsat fuld gang i byens fornyelse! God sommer til jer alle.

9 S-posten Side 9 Skolemad med gevinst for beskæftigelse, sundhed og miljø Af Jens Mikkelsen Formand for Børne og skoleudvalget, formand for Handicaprådet. Vi er helt på det rigtige spor, når vi kommunalt kan få en bevilling til skolemad til at gå hånd i hånd med en socialøkonomisk beskæftigelsesindsat, sundhed og miljø, og hvordan kan det så lade sig gøre? I budget 2014 vedtog vi i kommunalbestyrelsen, at der varigt skal afsættes 2,3 mio. kr. årligt til skolemad i Albertslund Kommune. Dette skal have til formål at give en sundere skolemad, bedre spisemiljøer og sidst men ikke mindst sikre at flere af vore skoleelever vil benytte sig af ordningen. Det førte blandt andet til en udbudskonkurrence af skolemad, som den socialøkonomiske virksomhed Grennessminde vandt i januar måned. Egelundsskolen og Herstedøster Skole er de to skoler, som fra august måned vil samarbejde med Grennessminde. Grennessminde er både et boog uddannelsessted for unge med særlige behov og samtidig en økologisk produktionsvirksomhed. Grennessminde har et køkken med sølvmærke i økologi, samt et bageri og et gartneri, som allerede leverer grøn og lækker mad ud af huset. Og så laver de al muligt andet; grøn transport, skolehaver, erhvervsafklaring, beskyttet beskæftigelse og meget, meget mere. Det er nyt for Grennessminde at levere skolemad, og det betyder, at den kommende skolemadsordning i Albertslund ikke er en færdigstøbt model, men et relativt åbent koncept, der kan udvikles undervejs. Det kan fx være, når det gælder funktionalitet. Hvad kan vi gøre i forhold til skolemadsbestilling via mobiltelefon og

10 Side 10 apps? Kan vi sikre vi, at forældre nemt kan bestille skolemad også i sidste øjeblik? Så i Albertslund Kommune lægger vi op til, at det kommende samarbejde med Grennessminde skal indlede en ny epoke i skolemadshistorie. Der arbejdes i øjeblikket på at finde et nyt navn og et nyt brand for skolemad, som skoleelevernes fælles elevråd vil komme med bud på inden sommerferien. Set fra min formandsstol i handicaprådet er det håbet, at vi i et fremadrettet perspektiv kan finde andre lignende sager, hvor unge med særlige behov kan finde beskæftigelse på baggrund af sager, vi politisk sætter i verden. Kan vi som her oven i købet kombinere det med sundhed og miljø ja så får vi det ikke meget bedre. Vi glæder os til at følge projektet, og håber selvfølgelig at det bliver en succes. S-posten Fakta om Skolemad i Albertslund Kommune Skolerne i Albertslund har og vil få forskellige skolemadsordninger På Herstedlund og Herstedvester Skole laves skolemaden fra bunden i et storkøkken sammen med elever eller ledige borgere På Herstedøster Skole og Egelundskolen leveres skolemaden fra en ekstern leverandør efter sommerferien bliver det Grennessminde Det nye Ungecenter vil få en sund og økologisk madordning med elevinddragelse Det er et fælles mål, at al skolemad skal være minimum 75 % økologisk I 2015 undersøges muligheden for skolehaver, der producerer grøntsager til skolemad. Læs mere om Grennessminde på: - og skoleudvalget. Sildemøde Der er ikke noget sildemøde i juni. Næste møde er 6. september

11 S-posten Set fra sidelinjen Side 11 Af Jette Kammer Jensen Den er gang er Set fra sidelinjen falsk varebetegnelse, jeg så ikke en snus, da jeg ikke nåede frem til mødet af arbejdsmæssige årsager. Så set er et kig i referatet. Det er ikke alt, hvad der besluttes i Folketinget, som jeg synes om, men som bekendt er ingen ved siden af Folketinget, og det respekterer vel alle øh, dog ikke Enhedslisten lokalt. Denne gang handlede det så om bl.a. nyttejob, som blev en mulighed i forbindelse med kontanthjælpsreformen. Forenklet sagt, så er der mulighed for, at et jobcenter kan sætte kontanthjælpsmodtagere i arbejde for den ydelser, som de modtager. Enhedslisten forslag var forenklet at anvendelse af nyttejob skulle begrænses mest muligt, men deres forslag blev ikke vedtaget. En ildsjæl holder op. Utroligt mange børn og unge har været på Naturskolen og mødt en passioneret leder Uffe Bruun som de vil huske resten af deres liv. Men nu har Uffe opsagt sin stilling, og han vil blive savnet af mange. Men Naturskolen f o r s æ t - ter. Er brugerne tilfredse? det skal undersøges Forældre og elever i SFO og skoler, og forældre i dagsinstitutioner, får nu mulighed for at give deres mening om de tilbud via en brugertilfredshedsundersøgelse. Kommunernes Landsforening har udarbejdet et koncept, som Albertslund også vil bruge, og som gør det muligt at sammenligne Albertslund med andre kommuner. Det var alle enige om, var en god sag. Det var ikke meget, jeg fik ud af at læse et referat, men husk, at du selv kan høre/se debatten på kommunens hjemmeside.

12 Side 12 Something is rotten in the state of Denmark. S-posten Citat: Shakespeares Hamlet Når jeg vælger et citat fra et skuespil, så skyldes det, at jeg kom gratis i teatret, da Venstre holdt sit landsmøde. Hovedpersonen hed ikke Hamlet men Løkke Rasmussen. Som Gert Nielsen skriver på side 3, så vinder vi ikke næste valg på grund af Løkkes boxershorts, men på den politik, vi fører. Men jeg vil nu alligevel dvæle lidt ved Løkke Rasmussens moral, for Ikke desto mindre er hans adfærd en fare for demokratiet. Løkke får iflg. medierne 1,4 mio. kr. i løn om året, det er sådan i store træk 6 gange som meget, som de fleste danskere. Løkke er så verdensmester i, at få andre til at betale for eget forbrug: cigaretter, boxershorts forklaringen er, at det var nødvendigt, fordi han skulle fremtræde præsentabelt har I set billedet, af Løkke i boxershorts! Løkke flyver på 1. klasse, også til Paris, og minsandten er det ikke for klimapenge. Ryger han på et ikke-ryger hotelværelse, så får han betalt for den ekstra rengøring, det samme hvis han tager sin vovse med, og man kan jo blive ved. Alle Løkkes løjtnanten råbte højt om, at Thorning skulle fremlægge sin skattesag, men Løkke skal ikke, for det hører til privatlivet! Løkkes adfærd er en direkte trussel mod demokratiet. Mens han flotter sig på andres bekostning, så stiller han krav om, at de svageste i vores samfund skal have færre midler, i den offentlige sektor skal medarbejderne køre mere på litteren, som han så smukt siger det. Mantraet: det skal kunne betale sig at arbejde må man sige Løkke lever til fulde op til, det betaler sig godt både på lønnen og på de reelt private udgifter han får betalt af andre. Hvem tør dog give ham nøglerne til statsministeriet. JKJ

13 S-posten Side 13 Medlemsmøde Hvad skal vi bruge pengene til i 2015? Og hvor skal vi spare? Det handler om kommunens budget og borgernes hverdag. Din hverdag! Kom til medlemsmøde og deltag i debatten om budgettet. Tirsdag d.26. august kl på Birkelundgård. Du kan læse budgetkataloget på kommunens hjemmeside: albertslund.dk. eller sende en mail til Steen.Christiansen@albertslund.dk.

14 Side 14 Mestringsforløb S-posten Før mestringsforløb blev indført foregik visitationen mht. hjemmehjælp ved, at man bl.a. ud fra lægeerklæringer m.m. fastlagde behovet for hjemmehjælp og personlig pleje. Nu foregår visitationen ved, at den borger, der henvises til praktisk hjælp og personlig pleje, indgår i et mestringsforløb, der skal afklare borgerens egne ressourcer for herigennem at skabe grobund for større livskvalitet ved helt eller delvist at klare sig selv. Praktisk hjemmehjælp Et mestringsforløb, der har fokus på at gøre borgeren selvhjulpen i forhold til praktiske opgaver, strækker sig over en periode på op til 10 uger, hvor borgeren træner 5 gange med egen hjælper. Mestringsterapeut (det vil sige en ergoterapeut eller fysioterapeut fra genoptræningen) deltager ved 1. besøg og ved midtvejsevaluering. Borgeren og hjælperen kan efter behov kontakte mestringsterapeuten for råd og vejledning. Personlig pleje Når det handler om personlig pleje foregår træningen med fokus på delmål, f.eks. trænes borgeren først i at udføre øvre toilette for derefter at træne i den øvrige personlige pleje. Et sådant forløb kan tage 3-5 uger, hvor borgeren trænes i forbindelse med, at hjælpen udføres. Mestringsterapeuten deltager ved 1. besøg og ved midtvejsevluering. Borgeren og hjælperen kan efter behov kontakte mestringsterapeuten for råd og vejledning. For såvel praktisk hjælp som personlig pleje vurderes borgerens samlede ressourcer efterfølgende i forhold til kommunens kvalitetsstandarder. Målet med mestringsforløbet er, at man gennem forløbet evt. opdager, at borgeren kan klare mere, end man troede. Grundet hjælpen til at håndtere forskellige gøremål, opleves glæden ved, at man selv kan samt den frihed og den livskvalitet, som det medfører. Det skal understreges, at der naturligvis er borgere, der grundet deres sygdom ikke er i stand til at følge et mestringsforløb, og disse får naturligvis den hjælp, der skal til uden at mestres. Nils Jensen formand for velfærdsudvalget

15 S-posten Nyt fra kredsformanden Side 15 Danmark er opdelt i et antal valgkredse. Vores valgkreds hedder Taastrup-kredsen. Kredsbestyrelsen er et samarbejdsforum som sikrer samarbejdet mellem de forskellige partiforeninger i valgkredsen. Taastrup-kredsen består af Albertslund og Høje Taastrup partiforeninger. På det første kredsbestyrelsesmøde blev man enige om, at man på næste kredsbestyrelsesmøde gennemgår vedtægterne for kredsen med henblik på at aftale arbejdsopgaver og grænseflader til partiforeningernes arbejde. Ligesom uddannelsesplan samt valgplan for det kommende folketingsvalg sættes på dagsordenen. Kredsbestyrelsen ønskede, at regionsrådmedlemmer, som Maja Holt Højgaard samt Sophie Hæstorp Andersen inviteres med til kredsbestyrelsesmøderne et par gange om året, så bestyrelsen orienteres om arbejdet i regionen samt får mulighed for at præge vestegnens interesser. Som formand deltager jeg i regionsbestyrelsen, som består af alle 28 kredsformænd i Region Per Gravgaard Hansen Hovedstaden. Herudover holdes der minimum et udvidet hovedbestyrelsesmøde om året med deltagelse af alle kredsformænd. Som nyvalgt deltog jeg i det netop holdte udvidede hovedbestyrelsesmøde i Svendborg. Det var på dette møde, at Helle Thorning Schmidt skulle forholde sig til de lave meningsmålinger og den interne uro, der var på dette tidspunkt. Helle gav en flot redegørelse for situationen og fik beroliget kredsformændene om, at regeringen, til trods for kritikken, er på rette spor. På det seneste møde i regionsbestyrelsen var der en enkelt sag, som for os alle sammen kan virke interessant. Over de sidste mange år har socialdemokraterne i Region Hovedstaden, sammen med resten af landet oplevet et faldende medlemstal og derigennem en løbende svækkelse af vores organisation. Gennem årene er flere og flere aktiviteter lukket ned, der er færre lokalt aktive

16 Side 16 og vi ser flere af vores lokale foreninger være inaktive. Denne udvikling er vi nødt til at vende. Skal dette ske er vi nødt til at lave en massiv satsning på uddannelse og udvikling af vores organisation lokalt, så hovedstadsregionen styrkes som et stærkt socialdemokratisk område. Der opstilles mål for et 4-årigt projekt, der både skal styrke partiet og dets medlemmer organisatorisk og politisk, og hvor der tilbydes alle medlemmer en bred uddannelse, der har til formål: * Styrke kredsene og parti foreningerne organisato risk * Styrke kredsene og parti foreningerne politisk * Søge at sikre medlems fremgang i kredsene og partiforeningerne * Sikre alle medlemmerne en adgang og et tilbud om en uddannelse i Socialde m o k r a t i e t s p o l i t i s k e grundholdninger * Sikre medlemmerne en organisatorisk ballast * Ruste alle medlemmer til at kunne påtage sig et pol itisk hverv på Socialdemo kratiets vegne * Styrke alle medlemmer til S-posten at kunne indgå i en social demokratisk medlems hverve og valgskamps mæssig indsats * Sikre at man som medlem føler sig rustet til at indgå i samfundsdebatten med socialdemokratiske grund holdninger. Det er op til det enkelte medlem at vælge om, man vil deltage i de forskellige uddannelsestilbud. Med forslaget blev der samtidig stillet forslag om, at der nedsættes en projektgruppe samt at der bevilges en ramme på ca kr. Forslaget blev positivt modtaget af regionsbestyrelsen og det blev derfor besluttet, at der på næste møde i juni måned nedsættes en bredtfavnende projektgruppe, som skal udmønte forslaget i nogle konkrete beslutningsforslag. På regionsbestyrelsesmødet var Morten Bødsgaard indbudt til at give en politisk situationsrapport. Ud over at der også blev talt om Lars Løkkes underbukser og sokker oplyste Morten om, at Regeringens nye beskæftigelsesreform og vækstplan er blevet godt modtaget af især Dansk Folkeparti. Regeringen håber på, at Dansk Folkepartis udmeldinger, sammen-

17 S-posten holdt med Lars Løkkes krise, gør at der kan landes en bred aftale. Hvis Venstre ikke går med og der landes en aftale med Dansk Folkeparti får vi pludselig den situation, at en eventuel borgerlig regering ikke har indflydelse på beskæftigelsesområdet. Morten Bødsgaard gav også udtryk for, at man regner med at lave en finanslov med Enhedslisten, hvis de er parate hertil. Man er opmærksomme på, at prisen denne gang er højere end sidst, hvorfor han Side 17 manede til besindighed til øvrige krav fra kommunerne og regionerne i deres ønske om ekstra bevillinger. Sidst, men ikke mindst blev der på regionsbestyrelsesmødet givet en status på EPvalgkampen. Per Gravgaard Hansen Kredsformand Taastrup-kredsen Kredsbestyrelsen for Taastrupkredsen

18 Side 18 KALENDER: S-posten Juli Bestyrelsen holder sommerferie August 18. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl Deadline for s-posten 26. Budgetmøde, Birkelundgård kl S-posten udsendes, Birkelundgård kl September 15. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl Deadline for s-posten 24. Lykketoft og Hummelgaard: Vejen frem for partiet Rådhusets kantine, kl S-posten udsendes, Birkelundgård kl ARBEJDSGRUPPER Børnepolitisk gruppe: Steen Poulsen, Rytterhusene 50, IT-koordinator (Hjemmeside) Jan Kristensen, Miravænget 45, Byudvikling og miljø Gert Nielsen Galgebakken Vester 1 8A Tlf.: gn@bl.dk

19 S-posten Side 19 Kommunalbestyrelsesmedlemmer: Borgmester, Økonomiudvalg (F) Miljø- og byudvalg Børne og skoleudvalg Beskæftigelsesudvalg 17,4 Innovation og velfærd Steen Christiansen Præstehusene 59 Dogan Polat Topperne 20,2. dør 23 (F) Tlf.: Tlf.: Folkeoplysningsudvalg (F) Kulturudvalg Børne og skoleudvalg (F), Økonomiudvalg Kulturudvalg Folkeoplysningsudvalg Velfærdsudvalg Susanne Storm Lind Randager 100 Jens Mikkelsen Porsager 89 Paw Østergaard Jensen Kærgården th Tlf.: Tlf.: Tlf.: Velfærdsudvalg (F) Velfærdsudvalg Miljø og byudvalg 17,4 Innovation i byen (F) Kulturudvalg (F) Miljø og byudvalg Børne og ungeudvalget 1. Suppleant Nils Jensen Rytterhusene 25 Flemming Jørgensen Snebærhaven 48 Lars Toft Simonsen Pilehusene Glostrup Qasir Mirza Blokland th Hakima Lasham Lakhrissi Krebsens Kvt. 2A Tlf.: nilsulla@yahoo.dk Tlf.: Fj@miljoeogklima.dk Tlf.: toftsimonsen@hotmail.com Tlf..: Qasir@Blokland.dk Tlf.: Hakima-l@hotmail.com (F) henviser til, at pågældende besætter formandsposten i udvalget. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen Folketingsmedlem: Mogens Lykketoft, Trepilevej 1 B, 2930 Klampenborg, Telefon i Folketinget: smoly@ft.dk

20 Partiforeningens bestyrelse Formand Gert Nielsen (f) Galgebakken Vester 1 8A Tlf.: gn@bl.dk Næstformand Kasserer: Sekretær: (F) betyder medlem af forretningsudvalget Bestyrelsesmedlemmer: Suppleanter: Karin Kring Jensen (f) Præstehusene 56 Tlf.: Else Boel (f) Stjernens Kvt. 5 C Tlf.: Steen Poulsen (f) Rytterhusene 50 Tlf.: Britta S. Jørgensen Snebærhaven 48 Tlf.: Claus Heje Pilehusene 104 Tlf.: Nikolaj K. Carlsen Morbærhaven 5-88 Tlf.: Jane Nannberg Svanens Kvt. 3 B Tlf.: Hakima Lakhrissi Krebsens Kvt. 2.A Tlf.: Aage B. Jensen Nyvej mf Tlf.: Mohammad Arif Bjørnens kvt 15B Tlf.: Per Sheye, Lodager 32, Tlf.: Karin.Kring@mail.dk elseboel@stofanet.dk sp@steenpoulsen.dk Ch_dk@hotmail.com Nikolajkristiancarlsen@gmail.com jnannberg@yahoo.dk Hakima-l@hotmail.com aage_bj@hotmail.com mahmad_chak@live.dk prs@webspeed.dk (label)

Smidt ud og hvad så!! Læs borgmesterens kommentar

Smidt ud og hvad så!! Læs borgmesterens kommentar Nr. 2 februar 2014 Februar Kalenderen 1. Sildemøde, Foyeren, kl. 11-13 7. Kredsens nytårskur i Taastrup, Taastrup Ungdomsskole, Taastrupgårdsvej 12, Kl. 18.30 10. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30

Læs mere

Generalforsamling d. 22. april I Rådhusets kantine OBS Kl. 19.00. Marts

Generalforsamling d. 22. april I Rådhusets kantine OBS Kl. 19.00. Marts Nr. 3 Marts 2013 Marts 2. Sildemøde, Foyeren, kl. 11 4. Optælling af stemmesedler fra urafstemningen, Birkelundgård. kl. 21.30 12. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 13. Møde for nye medlemmer,

Læs mere

Til lykke til det nye hold. Kalenderen. December. 7. Sildemøde, Foyeren kl. 11 10. Kommunalbestyrelsesmøde,

Til lykke til det nye hold. Kalenderen. December. 7. Sildemøde, Foyeren kl. 11 10. Kommunalbestyrelsesmøde, Nr. 11 december 2013 34. årgang Til lykke til det nye hold Kalenderen. December 7. Sildemøde, Foyeren kl. 11 10. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 13. Deadline for s-posten 16 Bestyrelsesmøde,

Læs mere

Kalenderen. Med dette nummer af s-posten får vore læsere en god mulighed for at holde sig informeret om, hvad der foregår politisk i vores kommune

Kalenderen. Med dette nummer af s-posten får vore læsere en god mulighed for at holde sig informeret om, hvad der foregår politisk i vores kommune Nr. 6 juni 2014 Kalenderen Juni 2. Møde om Negativ Social Arv, Høje Taastrup Rådhus, kl. 18.30 5. Grundlovsfest, Højerup gård Vallensbæk landsby, kl. 12.00 11. Arbejdsgruppe om byudvikling, Galgebakken

Læs mere

Så skydes valgkampen i gang

Så skydes valgkampen i gang Nr. 8 september 2013 Kalenderen September 7. Sildemøde, Foyeren kl. 11 7. Foreningernes dag, Centeret, kl. 10-15 10. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 11. Medlemsmøde om budgettet, Rådhusets kantine

Læs mere

Generalforsamling d. 22. april I Rådhusets kantine OBS Kl. 19.00. April. Sildemøde d. 6. april Vi ses!!!!!!

Generalforsamling d. 22. april I Rådhusets kantine OBS Kl. 19.00. April. Sildemøde d. 6. april Vi ses!!!!!! Nr. 4 april 2013 34. årgang April 6. Sildemøde, Foyeren, kl. 11 7. Visning af Olof Palme-filmen, Biografen kl. 11 (billetter se s. 13) 9. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 15. Bestyrelsesmøde,

Læs mere

Sammen om Albertslund. Gør en god investering NU! Køb A aktier. Bestyrelsen og redaktionen. ønsker alle medlemmer. en rigtig god sommer.

Sammen om Albertslund. Gør en god investering NU! Køb A aktier. Bestyrelsen og redaktionen. ønsker alle medlemmer. en rigtig god sommer. Nr. 7 juli august 2013 Kalenderen August 19. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30 19. Deadline for s-posten 27 S-posten udsendes, Birkelundgård, kl. 17.30 September 7. Sildemøde, Foyeren kl. 11 10.

Læs mere

Generalforsamling D. 20 oktober Kl. 19.00 Rådhuskantinen

Generalforsamling D. 20 oktober Kl. 19.00 Rådhuskantinen Nr. 8 september 2014 Kalenderen September 6. Foreningernes dag i centeret kl. 10 14 6. Sildemøde, Foyeren, kl. 10-13 8. Medlemsmøde om Kongres forberedelse, Birkelundgård kl. 19.30 10. Kommunalbestyrelsesmøde,

Læs mere

Nytårskur. Arrangementer i januar. Husk. I denne måned kan du læse:

Nytårskur. Arrangementer i januar. Husk. I denne måned kan du læse: Nr. 1. Januar 2010 Arrangementer i januar 18. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.30 18. Deadline for S-Posten 22. Nytårskur i Taastrup. Kl. 18 26. S-posten udsendes, Birkelundgård kl. 17.30 31. årgang

Læs mere

Skab bedre forhold for folkeoplysningen

Skab bedre forhold for folkeoplysningen Skab bedre forhold for folkeoplysningen Sådan varetager du folkeoplysningens interesser i din kommune Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS) Gammel Kongevej 39 E, 2. tv. DK-1610 København V +45 3315 1466 dfs@dfs.dk

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Kongressen. Medlemsmøde om. Der er god aktivitet i arbejdet med at udforme det nye kommunalpolitiske program

Kongressen. Medlemsmøde om. Der er god aktivitet i arbejdet med at udforme det nye kommunalpolitiske program Nr. 8 september 2012 33. årgang 1. Sildemøde i Foyeren, kl. 11 3. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.00 8. Foreningernes dag, Albertslund centrum, kl. 10-15 10. Kongresforberedende medlemsmøde, Birkelundgård,

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

S-posten. Socialdemokraterne i Albertslund. Velkommen til et nyt arbejdsår S-posten udkommer på 37. år med 10 numre om året God læselyst

S-posten. Socialdemokraterne i Albertslund. Velkommen til et nyt arbejdsår S-posten udkommer på 37. år med 10 numre om året God læselyst S-posten Socialdemokraterne i Albertslund Nr. 1 januar 2016 Januar 6. Ekstraordinær generalforsamling, Kantinen 19.30 11. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.30 16. Besøg i seniorbofællesskab Kløvermarken,

Læs mere

S-posten. Socialdemokraterne i Albertslund. Redaktionen og bestyrelsen ønsker alle vore læsere en rigtig god og forhåbentlig varm sommer.

S-posten. Socialdemokraterne i Albertslund. Redaktionen og bestyrelsen ønsker alle vore læsere en rigtig god og forhåbentlig varm sommer. S-posten Socialdemokraterne i Albertslund Nr. 7 juli-august 2015 Kalenderen August 17. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.30 17. Deadline for s-posten 24 Medlemsmøde om budgettet, Birkelundgård, kl.

Læs mere

Kalenderen. Generalforsamling 20. oktober Kl. 19.00 Rådhuskantinen

Kalenderen. Generalforsamling 20. oktober Kl. 19.00 Rådhuskantinen Nr. 9 oktober 2014 Kalenderen Oktober 4. Sildemøde, Foyeren, kl. 10-13 6. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30 6. Deadline for s-posten 8. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18.00 20. Generalforsamling,

Læs mere

Ø-posten, december 2014

Ø-posten, december 2014 Indholdsfortegnelse: Om Ø-posten 1 Træffetid og telefontid 1 VAR DET NOGET FOR DIG? (Førtidspensionistnetværk) 2 Tur går til Christiansborg 2 Sidste Torsdagscafe inden jul 2 Det er sket: - Medlesmøde om

Læs mere

Aarhus Byråd onsdag den 26. april Sag 9: Opfølgning på investeringsmodeller. Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på afskriften

Aarhus Byråd onsdag den 26. april Sag 9: Opfølgning på investeringsmodeller. Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på afskriften Sag 9: Opfølgning på investeringsmodeller Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på afskriften Så går vi videre til næste sag på dagsordenen, det er sag nummer 9, som er opfølgning på investeringsmodeller.

Læs mere

S-posten. Vi ses Grundlovsdag I Vallensbæk Kl. 12. Socialdemokraterne i Albertslund. Læs mindeord om

S-posten. Vi ses Grundlovsdag I Vallensbæk Kl. 12. Socialdemokraterne i Albertslund. Læs mindeord om S-posten Socialdemokraterne i Albertslund Nr. 6 juni 2015 Kalenderen juni 3. Medlemsmøde om det kommende kommunale budget, Birkelundgård, kl. 19.30 5. Grundlovsmøde, Højerupgård Vallensbæk, kl. 12 9. Kommunalbestyrelsesmøde,

Læs mere

Se lyset. Kalenderen. Medlemsarrangement i Hersted Industripark. 14.januar Læs nærmere s. 8

Se lyset. Kalenderen. Medlemsarrangement i Hersted Industripark. 14.januar Læs nærmere s. 8 Nr. 1 Januar 2015 36. årgang Kalenderen 14. Besøg på Doll lysprojekt, Gl. Landevej /Højhuset kl. 19.30 19. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30 19. Deadline for s-posten 27. S-posten udsendes, Birkelundgård

Læs mere

[Invitere til bredt samarbejde] Kære partier i Borgerrepræsentationen. Nu starter forhandlingerne om budgettet for Og jeg glæder mig.

[Invitere til bredt samarbejde] Kære partier i Borgerrepræsentationen. Nu starter forhandlingerne om budgettet for Og jeg glæder mig. Overborgmesteren TALE (Det talte ord gælder) Tale til Overborgmesteren Anledning 1. behandling af budget 2016 Sted BR salen Dato 27. august 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet 10 min. Mikrofon,

Læs mere

Brug din stemmeret!!! Tag naboen under armen og mød op d. 19. november

Brug din stemmeret!!! Tag naboen under armen og mød op d. 19. november Nr. 10 november 2013 Kalenderen November 2. Sildemøde, Foyeren kl. 11 11. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30 12. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 18. Deadline for s-posten 19. Kommunal regions

Læs mere

Mette Reissmann. December 2014. Indhold

Mette Reissmann. December 2014. Indhold Mette Reissmann Jeg ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår! De bedste julehilsner fra Mette Reissmann (MF) udlændinge og integrationsordfører samt formand for by og boligudvalget December 2014 Indhold

Læs mere

2011 bliver et spændende og meget afgørende år for vores parti. På partikontoret glæder vi os til at lave valgkamp sammen med Jer.

2011 bliver et spændende og meget afgørende år for vores parti. På partikontoret glæder vi os til at lave valgkamp sammen med Jer. December 2010 Kære ven Året er ved at rinde ud, og jeg vil gerne sige tak til alle Jer i organisationen for jeres store arbejde. Uden en velkørende organisation kunne vi ikke køre kampagner og sprede de

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Generalforsamling d. 20 april kl. 19.00 i Rådhuskantinen. Kalenderen Marts

Generalforsamling d. 20 april kl. 19.00 i Rådhuskantinen. Kalenderen Marts Nr. 3 Marts 2015 36. årgang Kalenderen Marts 7. Sildemøde, Alrummet, kl. 11-13 10. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18.00 16. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.30 16. Deadline for s-posten 23.

Læs mere

S-posten. Vi ses på Birkelundgård kl. 8. Glædelig 1. maj. Socialdemokraterne i Albertslund. Kalenderen. Igen Igen Igen Igen

S-posten. Vi ses på Birkelundgård kl. 8. Glædelig 1. maj. Socialdemokraterne i Albertslund. Kalenderen. Igen Igen Igen Igen S-posten Socialdemokraterne i Albertslund Nr. 5 maj 2015 Kalenderen 1. 1.maj møde, Birkelundgård, kl. 8 OBS - det er Bededag derfor det sene tidspunkt 2. Sildemøde, Alrummet kl. 11-13 12. Kommunalbestyrelsesmøde,

Læs mere

Kryds i kalenderen. Generalforsamling. 22. april. Kalenderen. Temaer i dette nummer. Marts. Nye boliger til Albertslund

Kryds i kalenderen. Generalforsamling. 22. april. Kalenderen. Temaer i dette nummer. Marts. Nye boliger til Albertslund Nr. 3 marts 2014 Marts Kalenderen 11. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18.00 17. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30 17 Deadline for s-posten 24. Kredsrepræsentantskabsmøde med valg af ny kredsformand.

Læs mere

Velkommen til endnu et år med s-posten.

Velkommen til endnu et år med s-posten. Nr. 1 januar 2013 34. årgang Januar 8. Hovedstadsregionens nytårskur, HK.bygningen på Svend Aukens Plads 21. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30 21. Deadline for s-posten 25. Nytårskur i Albertslund

Læs mere

2019 LÆS I DENNE UDGAVE:

2019 LÆS I DENNE UDGAVE: V-Mail juli 209 LÆS I DENNE UDGAVE: NYT FRA: KF-formanden NYT FRA KOMMUNEFORENINGEN Karsten Schøn formand Folketingsvalget et godt valg for Venstre og vores kandidat Folketingsvalget den 5. juni blev et

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 320 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Anledning Samråd i Transport-, bygnings-

Læs mere

Vi ses til sildemøde. Kalenderen. I dette blad kan du bl.a. læse: 1. november Foyeren Kl. 11-13. Formandens tanker om flygtningepolitikken

Vi ses til sildemøde. Kalenderen. I dette blad kan du bl.a. læse: 1. november Foyeren Kl. 11-13. Formandens tanker om flygtningepolitikken Nr. 10 November 2014 Kalenderen 1. Sildemøde, Foyeren, kl. 11-13 4. Byens udvikling: Fængselsgrunden, Hyldagergrunden Hedemarken m.v. Rådhusets kantine, kl. 19.30 5. Reception for Mogens Lykketoft, Taastrup

Læs mere

Aarhus byrådsmøde onsdag 6. maj 2015. Sag 1: Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015

Aarhus byrådsmøde onsdag 6. maj 2015. Sag 1: Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015 Sag 1: Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015 Vi starter med sag nummer 1 fra borgmesterens afdeling, Aarhus Vand A/S, generalforsamling 2015. Nogle korte bemærkninger? Ja, jeg beder jer undertegne under

Læs mere

Kan vi måle værdien? Et kommunalt perspektiv på effektmåling. når dét vi forsøger at måle, er hverdagens fællesskaber

Kan vi måle værdien? Et kommunalt perspektiv på effektmåling. når dét vi forsøger at måle, er hverdagens fællesskaber Kan vi måle værdien? Et kommunalt perspektiv på effektmåling når dét vi forsøger at måle, er hverdagens fællesskaber WORKSHOP?? Program for de næste 45 minutter: Præsentation Kort om Center for Civilsamfund

Læs mere

Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017

Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017 Tale 12. januar 2017 Det talte ord gælder. Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017 Jammer. Jeg hører jammer. Men ikke fra jer kommuner. Faktisk oplever

Læs mere

Har du en mening om valgkampen op til kommunalvalget. Kalenderen. Aktuel politik: Mød op til evalueringen på Birkelundgård d. 4. marts Kl. 19.

Har du en mening om valgkampen op til kommunalvalget. Kalenderen. Aktuel politik: Mød op til evalueringen på Birkelundgård d. 4. marts Kl. 19. Nr. 3. Marts 2010 31. årgang Kalenderen 4. Evalueringsmøde, Birkelundgård, 6. Sildemøde, Foyeren, 11-13 9. Kommunalbestyrelsesmøde, kl. 18 11. Møde i sundheds- og socialpolitisk (SUSA) arbejdsgruppe Snebærhaven

Læs mere

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Så går vi tilbage til sag 1 på dagsordenen, som er et forslag fra Liberal Alliance: Ændring i Feriekalenderen. Og der skal jeg bede om indtegnet under Lotte Cederskjold,

Læs mere

S-posten. Socialdemokraterne i Albertslund. Kalenderen November. Stor artikel hvor Borgmesteren fortæller om det kommunale budget for 2016

S-posten. Socialdemokraterne i Albertslund. Kalenderen November. Stor artikel hvor Borgmesteren fortæller om det kommunale budget for 2016 S-posten Socialdemokraterne i Albertslund Nr. 10 november 2015 Kalenderen November 4. Offentlig høring om dagpengeproblematikken, Rådhuset, kl. 19.30 7. Politisk Forum om visionsplanen Alrummet, kl. 11-13

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) +HOOH7KRUQLQJ6FKPLGWVWDOHWLO/2 6NRQJUHVGHQRNWREHU (Det talte ord gælder) Kære kongres Tak fordi jeg måtte lægge vejen forbi jer i dag. Det er en af de aftaler, jeg virkelig har glædet mig til. Både før

Læs mere

Generalforsamling d. 20 april kl. 19.00 i Rådhuskantinen. Kalenderen Februar. Sundhedspolitik 18. februar Kl. 19.00 på rådhuset

Generalforsamling d. 20 april kl. 19.00 i Rådhuskantinen. Kalenderen Februar. Sundhedspolitik 18. februar Kl. 19.00 på rådhuset Nr. 2 Februar 2015 Kalenderen Februar 7. Sildemøde, Alrummet, kl. 11-13 10. Bestyrelsesmøde, Præstehusene 56, kl. 19.30 10. Deadline for s-posten 10. Kommunalbestyrelsesmøde, Råd - huset, kl. 18.00 18.

Læs mere

Generalforsamling. 23. april. Kl. 19.30 Rådhusets kantine. Kalenderen 1. Medlemsmøde om Betalingsringen, Kommunalbestyrelsessalen,

Generalforsamling. 23. april. Kl. 19.30 Rådhusets kantine. Kalenderen 1. Medlemsmøde om Betalingsringen, Kommunalbestyrelsessalen, Nr. 3 marts 2012 Kalenderen 1. Medlemsmøde om Betalingsringen, Kommunalbestyrelsessalen, kl. 19.30 3. Sildemøde, Foyeren, kl. 10.30-13 13. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18.00 14. Ind i Politik,

Læs mere

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland.

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland. MØDEREFERAT Mødedato og tid 28. August 2013 Sted Rødekro-kro Mødedeltagere Fra Emne Ole O. Madsen Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Bestyrelsen afholdte et lille

Læs mere

Kalenderen November 1. Møde i SUS-A, Skyttehusene 64, Læs borgmesterens og Jette Kammers kommentarer til Budget 2011 DSU/GAV

Kalenderen November 1. Møde i SUS-A, Skyttehusene 64, Læs borgmesterens og Jette Kammers kommentarer til Budget 2011 DSU/GAV Nr. 10 november 2011 Kalenderen November 1. Møde i SUS-A, Skyttehusene 64, kl. 19.00. 3. Møde om behandling af langtidsfanger, DSU GAV, Jernbanevej 22 2620 Glostrup, kl. 19.00 5. Sildemøde, Foyeren, kl.

Læs mere

S-posten. Socialdemokraterne i Albertslund. Nr. 6 juni, juli, august 2016

S-posten. Socialdemokraterne i Albertslund. Nr. 6 juni, juli, august 2016 S-posten Socialdemokraterne i Albertslund Nr. 6 juni, juli, august 2016 37. årgang Juni 4. Sildemøde i Sundhedshuset, kl. 12-14 (Mathias Tesfaye) 5. Grundlovsmøde, Højerupgårdsvej, Vallensbæk kl. 12 15

Læs mere

Husk nytårskuren her i Albertslund d. 21. januar. Januar. Masser af nytårshilsener i dette nummer

Husk nytårskuren her i Albertslund d. 21. januar. Januar. Masser af nytårshilsener i dette nummer Nr. 1 januar 2011 Januar 6. Rød Nytårskur, HK København, Artellerivej 30, kl. 17.30 10. Møde i børnepolitisk gruppe, Sydstjernen, Hjortens kvarter 9, kl.19.00 11. Møde i kampagneudvalget, Robinievej 117.

Læs mere

Velkommen til en ny forening. Louise Høst - Slagkraft i Folketinget. Urafstemning. Nyhedsbrev, december 2006

Velkommen til en ny forening. Louise Høst - Slagkraft i Folketinget. Urafstemning. Nyhedsbrev, december 2006 Velkommen til en ny forening På en stiftende generalforsamling den 2. november blev foreningerne Gug-Visse og Gistrup-Nøvling slået sammen til den nye partiforening Socialdemokraterne Gug- Gistrup. Du

Læs mere

Nye standpunkter og 2020-forlig

Nye standpunkter og 2020-forlig En kommentar fra Kritisk Debat Nye standpunkter og 2020-forlig Skrevet af: Bent Gravesen Offentliggjort: 15. april 2011 Man kan ikke tage patent på bevingede ord. Det gælder også politikere. Derfor behøver

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse om EU-parlamentsvalget 2014

Spørgeskemaundersøgelse om EU-parlamentsvalget 2014 Spørgeskemaundersøgelse om EU-parlamentsvalget 2014 Om undersøgelsen Artiklen er skrevet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse, som Enhedslisten har fået foretaget af analysebureauet &Tal. Ønsket er

Læs mere

Til lykke til de socialdemokratiske medlemmer af kommunalbestyrelsen 2010-2014

Til lykke til de socialdemokratiske medlemmer af kommunalbestyrelsen 2010-2014 Nr. 11 december 2009 December 5. Sildemøde Musikteatret, Alrummet kl. 11.00-13.00 8. Kommunalbestyrelsesmøde, kl. 18.00 14. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, 19.30 15. Konstituerende kommunalbestyrelsesmøde

Læs mere

Den Socialdemokratiske partiforening i Fredensborg Møde Dato Sider Bestyrelsesmøde tirsdag 16. august 2016 Medborgerhuset Egedal kl. 19.

Den Socialdemokratiske partiforening i Fredensborg Møde Dato Sider Bestyrelsesmøde tirsdag 16. august 2016 Medborgerhuset Egedal kl. 19. 1 af 5 Deltagere: Benn, Lasse, Dorte L., Christian, Jacob, Jan, Annett, Kirsten, Dorte B. og Merete (referent) Afbud fra Lars Helge har sygeorlov og Suzan D. har grundet sygdom trukket sig fra sin suppleantpost.

Læs mere

TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN. Det talte ord gælder

TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN. Det talte ord gælder TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN Det talte ord gælder Der er partier, som gerne vil fremtiden, og som arbejder for at gøre Danmark til et bedre samfund at bo og leve i partier som vil

Læs mere

Socialdemokratiet i Rudersdal

Socialdemokratiet i Rudersdal Socialdemokratiet i Rudersdal Bestyrelsens beretning 2019 Tak til alle for et godt år i Socialdemokratiet Rudersdal. Ved kommunalvalget i november 2017 gik Socialdemokratiet i Rudersdal fra tre til fire

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder)

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) De stod der, danskerne. I lange køer fra morgen til aften.

Læs mere

Socialdemokratiet i Rudersdal

Socialdemokratiet i Rudersdal Socialdemokratiet i Rudersdal A -Nyt 19. maj 2019 Valg Hvor mange mandater får Socialdemokratiet ved valget d. 5. juni? Morten Østergaard (R) en sand Lars Løkke ven 2 Stem personligt på Miki Dam Larsen

Læs mere

Bestyrelsens forslag til dagsorden følger partiforeningens vedtægter og kan ses nedenfor.

Bestyrelsens forslag til dagsorden følger partiforeningens vedtægter og kan ses nedenfor. Vi indkalder hermed til generalforsamling i SF-Brønshøj/Husum mandag den 16. marts 2015 kl. 19.00 i beboerlokalerne, Frederikssundsvej 118A (på hjørnet). Kære medlemmer af SF-Brønshøj/Husum, Hermed indkaldes

Læs mere

TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER

TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER NOTAT 24. november 2015 TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER Kontakt: Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 19 15 bjm@thinkeuropa.dk Kommunikationschef, Malte Kjems +45 39 56 57 mkj@thinkeuropa.dk

Læs mere

Medlemsbrev. Kære Radikale medlem. Tema: Herning Kommunes økonomi og Budget 2009

Medlemsbrev. Kære Radikale medlem. Tema: Herning Kommunes økonomi og Budget 2009 Medlemsbrev RADIKALE VENSTRE v/torben Ringsø Jensen Børglumvej 87 st. th. 7400 Herning Tlf.: 22 73 11 58 22. oktober 2008 Kære Radikale medlem Temamøde om Herning Kommunes økonomi Orientering og drøftelse

Læs mere

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem:

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: Budgetforlig 2020-2023 i Brøndby Kommune - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: A. Socialdemokratiet O. Dansk Folkeparti V. Venstre F. Socialistisk Folkeparti Ø. Enhedslisten

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Bestyrelsens beretning ved formanden. Fra bestyrelsens side vil vi gerne byde jer rigtig hjertelig velkommen her til årets generalforsamling

Læs mere

Invitation. Nyhedsbreve fra Mogens Lykketoft Britta Thomsen Henrik Sass Larsen Torben Hansen Carsten Hansen. Kalenderen

Invitation. Nyhedsbreve fra Mogens Lykketoft Britta Thomsen Henrik Sass Larsen Torben Hansen Carsten Hansen. Kalenderen Nr. 4. april 2010 Kalenderen 12. Bestyrelsesmøde, Snebærhaven 48, kl. 19.30 13. Kommunalbestyrelsesmøde, kl. 18 19. Deadline for S-Posten 19. Generalforsamling, Rådhusets kantine, kl. 19.30 21. Møde i

Læs mere

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017 Folkehøring Christiansborg 25.-26. februar 2017 Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg Derfor holder Folketinget Folkehøringen Hvad er en folkehøring? Hvordan er deltagerne

Læs mere

Samfundsfag, niveau C Appendix

Samfundsfag, niveau C Appendix Samfundsfag, niveau C Appendix SAMFUNDSFAG, NIVEAU C APPENDIX 1 Den politiske situation i Danmark efter valget i juni 2015 I maj 2015 udskrev den daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt folketingsvalg

Læs mere

Barack Obama indsat som præsident

Barack Obama indsat som præsident Nr. 2 februar 2009 Arrangementer i Februar 7. Sildemøde Musikteatret, Alrummet kl. 11.00-13.00 10. Kommunalbestyrelsesmøde, kl. 18.00 16. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.30 16. Deadline for S-Posten

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Intro Alle vil udvikling ingen vil forandring. Ordene er Søren Kierkegaards, men jeg

Læs mere

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtaget på kredsgeneralforsamlingen Den. 16. februar 2015 1 Kredsrådet Kredsrådets medlemmer er de enkelte lokalforeninger i kredsen. Kredsrådets opgave er at - samle

Læs mere

Regionsrådets 2. behandling af budget Budgettale. v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne

Regionsrådets 2. behandling af budget Budgettale. v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne Regionsrådets 2. behandling af budget 2011 Budgettale v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne Vi tager lige nu hul på 2. behandlingen af budget 2011. Reelt set er det imidlertid næsten

Læs mere

Jeg er rigtig glad for her på samrådet at få mulighed for igen at tilkendegive min holdning til vakuumpakket mad til ældre.

Jeg er rigtig glad for her på samrådet at få mulighed for igen at tilkendegive min holdning til vakuumpakket mad til ældre. Socialudvalget 2014-15 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 59 Offentligt Samrådstale om ældremad og ældremilliarden Den 4. november 2014 Jeg er rigtig glad for her på samrådet at få mulighed for igen

Læs mere

LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup

LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup Terndrupcentrets torv var næsten ikke stort nok, så mange var mødt frem, da formanden for LO Rebild, Allan Busk, bød velkommen til de mange fremmødte. Men der

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

Vi ses. Generalforsamling 23. april. Kl. 19.30 Rådhusets kantine. Se dagsorden s. 8-9. Kalenderen

Vi ses. Generalforsamling 23. april. Kl. 19.30 Rådhusets kantine. Se dagsorden s. 8-9. Kalenderen Nr. 4 april 2012 Kalenderen 16. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18.00 16. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.30 16. Deadline for S-posten 23. Generalforsamling, Rådhusets kantine, kl. 19.30

Læs mere

Sag 12 og 13 hhv. Styrkelse af handicapområdet for børn samt forslag fra Venstre om styrkelse af handicapområdet i Aarhus Kommune

Sag 12 og 13 hhv. Styrkelse af handicapområdet for børn samt forslag fra Venstre om styrkelse af handicapområdet i Aarhus Kommune Sag 12 og 13 hhv. Styrkelse af handicapområdet for børn samt forslag fra Venstre om styrkelse af handicapområdet i Aarhus Kommune Vi går videre til sag nummer 12 og 13, henholdsvis styrkelse af handicapområdet

Læs mere

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Indholdsfortegnelse Leder... 1 Regionsrådsvalg... 2 Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Deltag i næste folketingsvalgkamp med Enhedslisten Aalborg... 4 Bliv kandidat til kommunalvalget... 4 Kalenderen...

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

Flere hjemmehjælpstimer, bedre bemanding på plejehjem og hurtigere genoptræning?

Flere hjemmehjælpstimer, bedre bemanding på plejehjem og hurtigere genoptræning? Kære PR-frivillig og ældrepolitisk frivillig 7. juni indgik Kommunernes Landsforening og regeringen en aftale om kommunernes økonomi. Så er rammen lagt. Det interessante bliver at se og mærke, hvordan

Læs mere

evaluering studiedemokrati kommunikation udvikling ansvar faglighe idaktik viden politik indlevels teori edindflydelse initiativ lationer praktik

evaluering studiedemokrati kommunikation udvikling ansvar faglighe idaktik viden politik indlevels teori edindflydelse initiativ lationer praktik aktiviteter studiedemokrati edindflydelse læring engagement initiativ politik kommunikation marbejde dialog indlevels lationer teori ksibilitet ansvar evaluering sammenhold udvikling nye kompetencer pædagogik

Læs mere

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte.

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte. Samrådsspørgsmål Ø Vil ministeren redegøre for de væsentligste resultater på de seneste højniveaumøder på udviklingsområdet i forbindelse med FN's generalforsamling i New York? Herunder blandt andet om

Læs mere

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData Håndbog for vælgere Jens Baunsgaard SejsData 1. udgave 2012 EAN 9788789052007 ISBN-13 978-87-89052-00-7 E-mail sejsdata@hotmail.com 2 Indhold Indledning... 4 Oversigt over valgsystemet... 5 Valgkampen

Læs mere

Grundejerforeningen Bæveren II Støvring Ådale

Grundejerforeningen Bæveren II Støvring Ådale Grundejerforeningen Bæveren II Støvring Ådale Regnskab for perioden fra 14. december 2012 til 31. december 2013 1. regnskabsår Indholdsfortegnelse Foreningsoplysninger... 3 Formandens beretning... 4 Bestyrelsens

Læs mere

B. Folkemøde: der orienteres om status på folkemødet Jf. bilag 1 og 2

B. Folkemøde: der orienteres om status på folkemødet Jf. bilag 1 og 2 Referat 1. Godkendelse af dagsorden Bemærk at mødet er berammet fra kl 10.00-13.30, hvorefter en del af bestyrelsen deltager i Uddannelsesforbundets høring i Fællessalen om ekspertgruppens anbefalinger.

Læs mere

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Regnskabet er opdelt i 3. Den første er selve regnskabet, hvor udgifter og indtægter, bankkonto og saldo

Læs mere

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde.

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2016 Indledning 2016 var det tredje år, hvor vi har været repræsenteret i såvel Handicapråd, Centerrådet for Handicapcenter København

Læs mere

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, Juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Så kom varmen skyllende hen over Rødovre, og

Læs mere

Ifølge Indenrigsministeriets hjemmeside er udgifterne Lejre steget med 19,9 % siden 2007

Ifølge Indenrigsministeriets hjemmeside er udgifterne Lejre steget med 19,9 % siden 2007 Der er langt fra Lejre til Grækenland Men både politikere i Grækenland og Lejre kan godt lide at bruge penge og så lade de andre betale. I bund og grund er det jo det vi politikere gør. Vi kræver ind,

Læs mere

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 v/næstformand Trine Marqvard Nymann Jensen I har formentlig allerede set vores organisatoriske beretning måske har I ikke lige fået tygget jer igennem

Læs mere

Fair løsning 2020. Kalenderen. Masser af læsestof i dette nummer af vores partiblad: 1. maj taler. Beretninger fra Generalforsamlingen

Fair løsning 2020. Kalenderen. Masser af læsestof i dette nummer af vores partiblad: 1. maj taler. Beretninger fra Generalforsamlingen Nr. 6 juni 2011 Kalenderen 5. Grundlovsarrangement, Højerupgård Vallensbæk kl. 12 14 Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset kl. 18 20. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.30 20 Deadline for S-Posten 28.

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus.

Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus. Talepapir Aarhus Kommune Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus. Jeg har set frem til mødet i dag. Det er afgørende for mig, at vi får givet jer en omhyggelig orientering

Læs mere

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R)

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) 1 Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) Indledning Det går godt i Odense. Vi kan glæde os over, at flotte arrangementer som Tinderbox og HCA-festivals har ryddet avisernes forsider med megen

Læs mere

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling)

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Side 1 Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Indledende bemærkninger * Vi skal i dag endeligt vedtage budgettet for 2013. * I forhold til førstebehandlingen er der kun sket

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

Det er både med lidt vemod og en masse forventnings-glæde, at jeg skal aflægge denne beretning.

Det er både med lidt vemod og en masse forventnings-glæde, at jeg skal aflægge denne beretning. Beretning 2019 Det er både med lidt vemod og en masse forventnings-glæde, at jeg skal aflægge denne beretning. Lidt vemod, fordi det bliver den sidste i Idom-Råsted regi, hvis bestyrelsens forslag om at

Læs mere

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft,

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 300 Offentligt T A L E 29. januar 2018 Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, 225-timersregel og integrationsydelse

Læs mere

GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN

GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN Vises e-mailen ikke ordentligt? Se onlineversion. NYHEDSBREV: 18. FEBRUAR 2014 ANNI MATTHIESENS NYHEDSBREV Vær social - hold dig opdateret og deltag i debatten GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN Traditionen

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Albertslund Palle Larsen F58 blev valgt. Han konstateret at generalforsamlingen er lovlig indvarslet.

Albertslund Palle Larsen F58 blev valgt. Han konstateret at generalforsamlingen er lovlig indvarslet. Albertslund. 14-03-2005 Referat af ordinær generalforsamling 28. februar 2005 1. Valg af dirigent Palle Larsen F58 blev valgt. Han konstateret at generalforsamlingen er lovlig indvarslet. Fremmødt: 37

Læs mere