Det kunne f.eks. være disse, hvor du også selv kan gå en god sportsbonus:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det kunne f.eks. være disse, hvor du også selv kan gå en god sportsbonus:"

Transkript

1 Så er det ved at være tid til NBA sæsonen. I den anledning har vores tipper og NBA ekspert Buric, lavet dette fremragende 34 siders optaktsdokument selvfølgelig med masser af spilmuligheder! Vi håber at kunne udvide vores side med mange flere af disse artikler og endnu flere spilforslag! Jeg håber at i vil tage godt imod NBA optakten og håber at i vil støtte os ved at klikke på vores links, og åbne konto hos vores samarbejdspartnere. Det kunne f.eks. være disse, hvor du også selv kan gå en god sportsbonus: Tipico kroner til nye spillere. Den NY Betfair sportsbook kroner til nye spillere. Cashpoint kroner til nye spillere. Scandicbookmakers 750 kroner til nye spillere. Betsafe kroner til nye spillere. Skulle i have spørgsmål, ris/ros eller andet til os så kontakt os endelig pr. mail Held og lykke med jeres spil. På vegne af Team Tipperen Christian

2 NBA 2014/15 - En fantastisk sæson i vente! Sidste sæson i NBA var god. Virkelig god. Denne sæson kan ende med at være endnu bedre, da flere hold har fået sammensat fine og stabile trupper, og så er der nok ikke så mange hold der tanker i år. Der er sket ting og sager i off-season, hvor den største nyhed nok kom fra LeBron James, som bekendt valgte at forlade Miami og vende tilbage til Cleveland. Her har han fået Kevin Love med sig, så det har allerede gjort dem til forhåndsfavoritter til titlen. Der er dog masser af aspiranter til titlen i år, hvor de forsvarende mestre fra Spurs stadig har stort set samme trup og igen vil være at finde blandt de bedste. Det bliver også spændende at følge Chicago Bulls Rose er tilbage, hvor gode er de? Og skal man regne med dem i år. New York har beholdt Carmelo Anthony, men er det nok? Der er masser af spørgsmål forud for sæsonens start. jeg vil komme ind på nogle af holdende og deres styrker samt svagheder i denne artikel.

3 Hvem vinder Central Division? Cavaliers: Odds 1.62 Bulls: Odds: 2.60 Pacers: Odds: 25 Pistons: Odds: 70 Bucks: Odds: 210 Cleveland: LeBron James og Kevin Love er kommet til. Mange har allerede gjort dem til kæmpe forhåndsfavoritter, men kan deres forsvar følge kvaliteten af deres offensiv? Måske. Ligeså gode de ser ud offensivt, ja lige så sårbar ser deres defensiv ud. Tristan Thompson er ikke den bedste til beskytte under ringen, hvis coach Blatt kan få ham til det, ja så skal han nok blive en habil spiller for dem i defensiven. Anderson Varejao er heller ingen ringe spiller, dog har hans skadesfrekvens været alarmerende og selvom han netop har overstået et VM med Brasilien, så er hans fysik simpelthen en lottokupon. Cleveland skal nok nå langt, ingen tvivl om det. De bliver et top 2 hold i East og deres offensiv bliver intet mindre end underholdende at følge. Men det helt store spørgsmål bliver deres forsvar.

4 Den nye udgave af The Big 3 anført af LeBron som også består af Kyrie Irving og Kevin Love kan det blive bedre offensivt? Det bliver spændende at følge det nye Cleveland. Mange spår dem til at vinde det hele, men det er altid svært i 1. Sæson og man skal bruge mindst 1 sæson på at blive spillet helt sammen. LeBron ved hvad der skal til, men spørgsmålet er, om i år er lidt for tidligt for Cleveland? Det bliver seværdigt at følge i hvert fald. Chicago: Chicago havde en ret fornuftig sæson. Efter Derrick Rose endnu engang måtte se sin sæson gå tabt pga. ny skade, så voksede kollektivet hos Chicago sig stærkere og stærkere. Joakim Noah spillede fantastisk basketball, mens spillere som Jimmy Butler og Taj Gibson viste sig frem i lyset. Denne sæson bringer større forventninger til Bulls, idet Derrick Rose er tilbage han var aktiv under USA's VM deltagelse gennem sommeren selvom han ikke var på toppen, så er der ingen tvivl om, at han er vigtig for dette Bulls mandskab. Pau Gasol er kommet til, hvilket udfylder det tomrum som Carlos Boozer efterlod efter han tog til Lakers. En god udskiftning hvis du spørger mig. Udover Gasol, så er Nikola Mirotic kommet til en stor og stærk serber der sagtens kan skyde fra distancen. Aaron Brooks er også ny i truppen, en rigtig spændende pointguard som kan varme op på kort tid, men som dog mangler stabilitet i sit spil. Jeg tror på Chicago Bulls denne sæson. Ikke til at gå hele vejen, men de kan sagtens nå Conference Finals hvis de undgår skader til profiler. Rose er tilbage, og selvom han nok ikke bliver en øjeblikkelig succes, så

5 kan hans tilstedeværelse være af stor betydning for Bullsorganisationen. Gasol er en vinder, han ved hvordan man vinder ringe derfor tror jeg Bulls har gjort det helt rigtige ved at hente ham ind. Butler og Gibson skal bare forsætte deres udvikling, så er dette Chicago hold rigtig godt dækket ind denne sæson. Indiana: Paul Georges skade har vendt alt på hovedet for Indiana Pacers inden den kommende sæson. George er ude hele sæsonen, efter han blev skadet under en Team USA træning forud for VM. Dette er selvfølgelig fatalt for Indiana, som udover George, også må undvære Lance Stephenson som valgte at flytte til Charlotte Hornets. Ærgeligt for Indiana som sæson efter sæson havde udviklet sig mere og mere, nu er spørgsmålet om den kommende sæson blot skal overståes? Selv uden de 2 førnævnte profiler, så har Indiana stadig deres fantastiske forsvar. Ikke mange hold spiller forsvar som Pacers gør det, og det er takket være coach Frank Vogels system. Men ét er at dække forsvar, hvor skal pointene komme fra? Paul George og Lance Stephenson stod for størstedelen af pointene for Pacers, og uden dem kan det blive nogle kedelige kampe rent offensivt for Pacers fansene. Rodney Stuckey og C.J. Miles er kommet til, men det er ikke spillere man bygger et hold op omkring. De kan eksplodere i et par kampe med en masse points, og det er stort set det. En svær sæson i vente for sidste sæsons finalister i East Conference finalerne.

6 Detroit: Jeg er vild med det nye Detroit! Som det første er Stan Van Gundy kommet til som træner, en træner der virkelig kan få dette Pistons mandskab til at spille som et hold igen. Detroit råder også over nogle rigtige gode spillere, som dog har manglet den rette træner og system til at få det til at fungere. Blandt andet et monster som Andre Drummond som er ustoppelig under kurven. Også Josh Smith skal have den rette coaching for at han kan genfinde tidligere storform. Detroit Pistons råder altså over et ret fornuftigt hold både offensivt og defensivt hvor spændende offensive spillere som Brandon Jennings og Caldwell-Pope kan lave spændende ting i offensiven for Pistons. Ud er røget Rodney Stuckey og man har afløst ham med Jodie Meeks og Caron Butler meget fornuftigt! Jeg syntes Detroit har den perfekte dybde i truppen til at lave ravage denne sæson. De er i mine øjne et sikkert playoffs hold i Easteren Conference denne sæson. De kommer til at nyde godt af den nye coach og system.

7 Milwaukee: Sidste sæson var ikke en sæson Milwaukee vil huske. Der blev tanket i stor stil, og man led det ene nederlag efter det andet. Op til denne sæson har de fået ny coach, den tidligere Brooklyn Nets coach Jason Kidd skal nu styre dette Bucks mandskab til en bedre sæson end sidste. Af spillere har Milwaukee hentet Jared Dudley fra Clippers og Kendal Marshall fra Lakers. Fine navne, men intet at råbe hurra over. Mere spændende er deres draft-pick i Jabari Parker som jeg ser frem til at følge, da han er en utrolig spændende spiller. Giannis Antetokounmpo får måske også sit lille gennembrud i NBA denne sæson? Han bliver også værd at følge hos et profil-forladt Bucks mandskab. Mit bud på Central Division: 1. Chicago Bulls 2. Cleveland Cavaliers 3. Detroit Pistons 4. Indiana Pacers 5. Milwaukee Bucks

8 Hvem vinder Atlantic Divison? Raptors: Odds: 2.20 Nets: Odds: 3.40 Knicks: Odds: 4.50 Celtics: Odds: 50 Sixers: Odds: 201 Toronto: Stor sæson Toronto Raptors havde. Gennembrud for flere af deres profiler som: Lowry, DeRozan og Valenciunas. De har holdt deres trup intakt og derfor regner de fleste med, at de vil forsætte udviklingen fra sidste sæson. Presset vil uden tvivl være på de 3 førnævnte profiler, og de burde også kunne klare det. De har som sagt holdt truppen den samme som sidste sæson, samt tilføjet et par spillere til truppen og dybden. Den mest spændende er skytten Louis Williams, som er kommet til fra Hawks.

9 Jeg tror på endnu en god sæson fra Toronto, som har beholdt grundstenene i deres fundament og nu kan bygge videre på det. Kyle Lowry vil få lov at lede dette hold, mens DeRozan skal stå for pointsene, mens Valenciunas og Amir Johnson skal tage sig af de hårde fights under kurven. Terrence Ross kan måske forsætte hans flotte udvikling og blive endnu en større trussel denne sæson? Jeg håber det. Spændende sæson i vente for Raptors fans. Brooklyn: Brooklyn havde så mange forventninger sidste sæson, men de faldt ligesom til jorden. Man kom med nød og næppe med i playoffs, hvor man skuffede i den første halvdel af sæsonen. Man kom dog igen og slog Toronto ud i playoffs, hvorefter de blev høvlet ned af Miami Heat med 4-1 i den efterfølgende serie. Til denne sæson er der kommet ny head coach på hos Brooklyn, Lionel Hollins, som skal forsøge at indfri de store forventninger der er over dette Nets hold. Den mest fornuftige beslutning Nets har lavet denne off-season var, at skille sig af med Paul Pierce. Ingen tvivl Pierce The Truth var fantastisk men han er over det og færdig. Han var en løntung spiller, som ikke levede op forventningerne, mest på grund af hans fremskredne alder. Fornuftigt at lade ham gå til Wizards. Ind er kommet Bojan Bogdanovic og Jarret Jack begge kan tilføje enorm værdi og dybde til holdet. Bogdanovic havde en fin VM slutrunde i sommers, så det er en fornuftigt addition af Nets. Jack har enorm erfaring i NBA hvilket kan blive vigtigt i post-season.

10 Jeg forventer en mere stabil sæson af Brooklyn i år end sidste. New York: Så kommer vi til MIT hold. De vinder det hele denne sæson! Anthony MVP og sådan er det bare.. Gid det var sådan. Os New York fans skal værne os med tålmodighed det næste stykke tid. Den kommende sæson skal bruges til at spille det nye system ind, den nye head coach Derek Fischer skal sætte sit præg og Anthony skal score en masse points. Selvom Knicks fans har store forventninger, så er det blot realistisk at det skal være sådan. Truppen er ikke god nok til andet end en playoffs-plads og et 1. Runde exit af playoffs. Som sagt er truppen ikke noget at råbe hurra over. Anthony er der og så er der alle de andre. Tyson Chandler er væk, en spiller jeg var rigtig glad for ind er kommet Samuel Dalembert som ikke er på niveau med Chandler. Quincy Acy, Shane Larkin, Jason Smith og Jose Calderon er bare nogle af de andre navne der er kommet til. Det eneste positive jeg ser for Knicks i år er, at de 2 kometer i Hardaway JR og Imam Shumpert kan træde i karakter og vise deres kvaliteter frem for Knicks fansene. Knicks kommer med i playoffs, men opnår ikke mere end det denne sæson. Desværre.

11 Boston: Rajon Rondo er tilbage. Juhuuu! Ellers kan vi forvente en sæson hvor Boston igen ikke er i nærheden af fordomsstyrke. Jeg tror ikke de er så dårlige som eksperterne gør dem til. Rondo er som sagt tilbage, den spændende Marcus Smart er kommet til fra draften og Evan Turner, Marcus Thorton og Tyler Zeller er kommet til. Fine spillere som kan bidrage med meget og smide en del points på tavlen. Boston bliver spændende at følge. Det bliver ingen kanon sæson, men bare den bliver bedre end sidste så er det en stor forbedring. Deres head coach Brad Stevens er ung og spændende, og jeg glæder mig til at se hans nye ideer blive til realitet på banen. Jeg glæder mig til at følge Boston. De er langt fra fordomsstyrke, men de har nogle spændende unge spillere og veteraner samlet det kan blive sjovt at følge. Chancerne for playoffs er ikke store, og jeg tror heller ikke Celtics selv regner med det. De er i en opbygningsfase og dette hold kan på sigt blive godt, men for nu er ambitionerne ikke playoffs.

12 Philadelphia: Det dårligste hold i NBA? Ja! For mig at se er der ingen tvivl, Philly ender endnu en sæson som det dårligste hold i Easteren Conference. Det eneste lyspunkt jeg finder på deres hold er, de unge spillere der får frie tøjler til at spille deres spil og imponere NBA med deres talent. Her taler jeg naturligvis om: Michael Carter-Williams, Joel Embiid og Nerlens Noel. Iverson-dagene er langt væk for Philly og dens fans. De må endnu engang tage sig til takke med en bundplacering i East, men deres unge spillere giver håb om en lysere fremtid. Mit bud på Atlantic Division: 1. Toronto Raptors 2. Brooklyn Nets 3. New York Knicks 4. Boston Celtics 5. Philadelphia Sixers

13 Hvem vinder Southeast Division? Wizards: Odds: 2.88 Heat: Odds: 3.20 Hornets: Odds: 5.50 Hawks: Odds: 6 Magic Odds: 151 Washington: Dette er John Walls hold. Han havde en stor sæson i og han ønsker uden at tvivl at forsætte den fantastiske form. John Wall kommer endnu mere tændt til den kommende sæson, idet han blev vraget til sommerens VM-trup. Derfor er der en del motivation hos Wall for at vise, at han kan forsætte sin forrygende form og at han kan være kaptajn for Wizards igen i år. DeJuan Blair, Paul Pierce og Rasual Butler er nogle af de navne der er kommet til. Wizards havde nok kun brug for lidt dybde, idet de har et rigtigt spændende hold. Bradley Beal havde ligesom Wall en stor sæson, og de 2 skal styre det offensive mens Gortat og Nené ordner det defensive arbejde.

14 Wizards ønsker at forsætte takterne fra sidste sæson, og det tror jeg også de gør. De har formået at holde på profilerne, og der er derfor lagt op til endnu en god sæson for Wizards og dens fans. Miami: Miami er det store spørgsmålstegn denne sæson. Kan de klare sig uden LeBron James? Det bliver spændende at se. Miamis trup er fyldt med klassespillere og derfor burde de have kvalitet nok til at klare sig, selvom LeBron selvfølgelig efterlader et kæmpe hul der skal lappes. Miami har hentet Luol Deng og Danny Granger til at lappe noget af hullet. Chris Bosh og D. Wade er der stadig, så det er ikke helt håbløst for Miami som medierne gør det til. Shabazz Napier bliver spændende at følge, en komet der har vist sig frem i pre-season. Det bliver noget andet for Miami denne sæson. Ingen LeBron og derfor får vi et nyt Miami Heat at se. Jeg tror ikke de kommer til at kæmpe om mesterskabet, men deres hold er stadig stærkt og kan sagtens nå dybt i playoffs.

15 Charlotte: Al Jefferson og Kemba Walker lavede store ting for Charlotte Bobcats (Hornets nu.) sidste sæson. De overraskede alt og alle med deres spil, og det faktum at de kom med i playoffs var imponerende. Nu har organisationen skiftet navn fra Bobcats til Hornets, samtidigt har man hentet Lance Stephenson ind på holdet, så det hele køre i den rigtige retning for Charlotte. Lance Stephenson er en profil i ligaen, så han tilføjer naturligvis en masse til Charlottes hold. Kemba Walker er styrmanden på point guard pladsen, mens Al Jefferson er the man under kurven. Et minus Charlotte havde sidste sæson var, at de var ALT for afhængige af Al Jefferson var han ude af spillet, så var Charlottes spil hæmmet så meget og man havde ikke rigtige andre planer. Nu er Stephenson kommet til og kan Michael Kidd-Gilchrist udvikle sit spil endnu mere, ja så kan det blive endnu en god sæson for Charlotte Hornets.

16 Atlanta: Atlanta var ude i et sandt drama sidste sæson. De var 1-on-1 mod Knicks om den sidste playoffs plads i Easteren Conference Atlanta endte som vinder og kom med til playoffs, hvilket var fortjent i sidste ende. Atlanta mistede deres big man Al Horford som blev meldt ude resten af sæsonen, så det var op ad bakke derefter for Hawks. Holdet viste dog styrke og kom over tabet og formåede at drille Indiana i playoffs 1. Runde, men det var dog ikke nok i sidste ende. Al Horford er klar igen, Millsap er her stadig og ind er kommet Sefolosha fra Oklahoma samt offensive kræfter i Kent Bazermore fra Lakers. Atlanta har et godt mandskab, som skal have som mål at komme i playoffs om de gør det er en anden ting. Det kommer an på konkurrencen, men de har i hvert fald et stærkere mandskab end sidste år.

17 Orlando: Orlando er der ikke mange der forventer noget af. En lidt rodet trup med en masse unge spillere, som man ikke rigtig ved hvad de kan endnu. Victor Oladipo viste sit talent sidste sæson, og man forventer at han har udviklet sit spil endnu mere gennem sommeren. Vucevic er stadig at finde i Orlando og han skal nok dominere under kurven som han plejer, men det er bare ikke altid at resten af truppen følger hans niveau, desværre. De har hentet Seth Curry, Ben Gordon og Evan Fournier ind på holdet fine navne men stadig en lidt rodet trup som man ikke kan gøre sig klog på. De har mistet Arron Afflalo hvilket gør, at de skal til at finde en ny go-to-guy Vucevic er der, og han kan snitte masser af points, men hvem kan mere? Vi må se hvad der sker med Orlando den kommende sæson jeg tror ikke på trup. Mit bud på Southeast Division: 1. Washington Wizards 2. Miami Heat 3. Charlotte Hornets 4. Atlanta Hawks 5. Orlando Magic

18 Hvem vinder Southwest Division? Spurs: Odds: 1.80 Rockets: Odds: 4.2 Mavericks: Odds: 7 Grizzlies: Odds: 12 Pelicans: Odds: 67 San Antonio: De forsvarende mestre fra San Antonio lavede måske den bedste beslutning i sommers: Beholde Ginobilli og Parker hjemme fra VM. Godt nok blev det sagt at Ginobilli var skadet, men mon ikke Spurs har haft en finger ind over, så de undgår deres profil bliver endnu mere udmattet efter en hård NBA sæson. Hvad kan vi så forvente fra Spurs denne sæson? Leonard kommer til at dominere endnu mere end sidste sæson, i begge ender af banen.

19 Hans udvikling er kun lige begyndt og sky is the limit virkelig for dette beast af en spiller. Men for sidste sæons finals MVP og resten af Spurs truppen må det store spørgsmål være: Motivationen er den der? Det bliver spændende at se. Profilerne er oppe i alderen, og er man i bund og grund tilfreds med sidste sæson og kommer til at gå ned i gear denne sæson. Det er svært at tro med Popovich på sidelinjen, men alt er muligt. San Antonio har stortset behold samme trup som i sidste sæson, der er dog kommet et par unge spillere ind til at friske tingene lidt op. Hvis Spurs gider, så kan de nå langt igen i år. Dallas: Dallas Mavericks har virkelig et spændende hold denne sæson. Jeg er vild med deres signings i off-season, og dem de har hentet ind, kan gå direkte ind og gøre en forskel. Fantastisk af ledelsen. Man har hentet Tyson Chandler ind fra New York et sandt monster i forsvaret og en rigtig god rim protecter. En sikker starter på center-positionen for Dallas denne sæson. Yderligere har de opgraderet holdet med Chandler Parsons fra Houston Rockets, som virkelig er en god all-rounder og kan tilføje en masse til Mavericks hold. Mavericks havde allerede en fin trup, men de tilføjelser de har gjort sig inden den kommende sæson er til topkarakter. Jeg tror de kan få en

20 super sæson, og hvis head coach Rick Carlslie klør på med hans system, så er Dallas et sikkert playoffs plads og måske mere end det. Carlslie vil have masser af nye muligheder for at udvide hans system sidste sæson foregik en del gennem Ellis og Dirk, nu er der kommet nye dimensioner til deres spil. Dallas har også hentet Jameer Nelson fra Orlando, Raymond Felton fra New York og Al-Farouq Aminu fra New Orleans. God sæson i vente for Dallas! Houston: Houston Rockets har skilt sig af med spillere som Chandler Parsons, Omer Asik og Jeremy Lin. Altså en stor udrensning hos Rockets, som tilgengæld har hentet Trevor Ariza som sidste sæson optrådte for Wizards. Sidste sæson havde Houston slet ikke problemer med at score pointene, det var mere forsvaret der manglede noget. Netop Ariza skal tilføje lidt mere til forsvaret, da han er en rigtig god spiller både defensivt som offensivt. God signing af Houston. Så kan man begynde at håbe, at James Harden begynder at dække forsvar. En af ligaens bedste til at score points, skal også til at lære at dække bedre forsvar. Senest under VM slutrunden blev hans forsvarsspil udstillet flere gange, hvor han tit blev fanget i at stå og kigge basket.

21 Hakeem har været ude og udtale at Dwight Howard kan få en sæson på MVP-højde. Det må tiden vise, men Howard kan vel kun forbedre sig efter en mindre god sidste sæson. Houston kan få en god sæson hvis de er disciplineret gennem hele sæson, intet sløseri som i sidste sæson, så skal det nok give bonus. Memphis Grizzlies: Memphis har af mange fået navnet: Det kedeligste hold i ligaen Det kan godt være det ikke altid er spektakulært og pænt, men de kan spille basket kan de! De gør det ikke sværere end højst nødvendigt, og med et stærkt og robust forsvar så er de et helvede at spille i mod for et hvert hold. Kernen er der stadig hos Memphis. Randolph, Gasol, Allen og Conley. Det er deres opskrift på en god sæson. Holder deres profiler sig skadesfri gennem sæsonen, så er der gode muligheder for et langt playoffs run af Memphis. Sidste sæson var Gasol ude med forskellige skader, hvilket gjorde at Memphis næsten missede playoffs. Signings er det blevet til lidt, men kun til bredden. Earl Clark fra Cleveland, Vince Carter fra Dallas og Beno Udrih fra New York.

22 New Orleans: Jeg kan godt lide New Orleans. De har en rigtig god og talentfuld trup. Dog er deres spillere en del skadesramte, og det er nærmest hver sæson, dermed går deres planer og sæson tit og ofte i vasken grundet skader. Anthony Davis skal være den store leder på holdet denne sæson, og jeg spår ham da også til at få en monster sæson med en masse points og rebounds. Men hvad kan de andre? Tyreke Evans er en fantastisk basketballspiller, men han tilbringer mere tid på at pleje skader end på banen. Samme historie er med Eric Gordon der også er skadesramt en del. New Orleans har tilføjet Omer Asik fra Houston til holdet. Rigtig god signing i mine øjne. Hvis de holder sig skadesfrie så kan der ske ting og sager for New Orleans, men hvis skaderne igen havler ned over dem, så bliver det endnu en sæson der skal overståes. Mit bud på Southwest Division: 1. Dallas Mavericks 2. San Antonio Spurs 3. Memphis Grizzlies 4. Houston Rockets 5. New Orleans Pelicans

23 Hvem vinder Nortwest Division? Thunder: Odds: 1.35 Trailblazers: Odds: 4 Denver: Odds: 26 Timberwolves: Odds: 81 Jazz: Odds: 151 Oklahoma: Oklahoma må undvære sidste sæsons MVP, Kevin Durant, i de første 6-8 uger. Han blev skadet i foden i pre-season, hvilket er virkelig dårlig nyt for Oklahoma. Netop Durant var det der trak sig fra VM slutrunden med Team USA fordi han ville undgå skader forud for sæsonen, men nu blev han alligevel skadet, hvilket vel viser at man aldrig kan gardere

24 sig mod sådanne ting. Ærgeligt for Oklahoma, Durant og for os NBA fans! Det er nu op til Westbrook at styre Oklahoma mod sejr, noget man kan have sine tvivl ved. Forstå mig ret: Han er en rigtig god spiller, men han har det med at miste hovedet for meget. Dumme beslutninger som koster holdet i sidste ende. Der er ikke sket meget hos Oklahoma i off-season. De er uden Sefelosha, som er taget til Hawks. De har dog fået Anthony Morrow som er en ganske fin guard. OKC har beholdt fundamentet fra de sidste par sæsoner, og der er ingen tvivl om, at de igen i år er en af forhåndsfavoritterne til mesterskabet. Portland: Portland overraskede alt og alle sidste sæson. De toppede Westeren Conference i lang tid, og da det blev playoffs tid så slog de Houston ud! Vi så en ny stjerne blive født hos Rip City, Damian Lillard er navnet

25 og ham kommer til at høre meget til denne sæson. Hans udvikling er accelereret med høj far og den forsætter også denne sæson. Ved siden af sig har han LaMarcus Aldridge som også havde en fantastisk sæson, hvor han dominerede med points og rebounds. Portland har handlet klogt gennem sommeren. Ind er kommet bredde til truppen i Steve Blake og Chris Kaman, mens man ikke har mistet nogle af de vigtige spillere. Kun Mo Williams er væk, men han var backup for Lillard i sidste sæson og man har nu Blake til den position. Nicolas Batum imponerede mig under VM slutrunden for Frankrig, og med hans sidste sæson i NBA i mente, så tror jeg vi får endnu flere lækkerier fra den franske troldmand denne sæson. Jeg tror på endnu en positiv sæson fra Portland Trailblazers, som har modnet gennem sommeren og er klar til endnu en sæson, denne gang bare med mere erfaring. Denver: Denver Nuggets er der ikke mange der forventer noget af denne sæson. Måske fordi de skuffede mange sidste sæson, men truppen er

26 stort set skadesfri op til denne sæson så der kan med rette forventes bedre ting end sidste sæson af Denver. Denver har handlet klogt gennem sommeren. Ind er kommet Aron Afflalo en spiller der kan brænde igennem og få points på tavlen. Det samme kan man sige om Nate Robinson, ham kender de fleste vel: I dag score han 50 points, mens han går 1-18 i morgen Men underholdende er han! I forvejen har Denver en spændende trup med Kenneth Faried, som havde et godt VM med Team USA. Ty Lawson er også i truppen, han er en spiller der kan styre Denver mod bedre tider. Westeren Conference er svær igen i år, så at sætte penge på Denver til at nå playoffs er måske lidt for satset. Jeg tror det bliver en plads for dem i år desværre. Minnesota: Life after Kevin Love. Det er det virkelig for Minnesota. Kevin Love var deres maskine og ham spillet gik igennem. Ricky Rubio kan næppe stå for det hele selv, og faktisk må Rubios snor snart være ret kort, medmindre han begynder at udvikle et nogenlunde jumpshot.

27 Timberwolves har fået en masse nye ind på holdet. Den store draft hype Andrew Wiggins er kommet ind fra Cleveland, han bliver spændende at følge. Anthony Bennett, også fra Cleveland, er ligeledes kommet til mens Mo Williams og Thaddeus Young er kommet ind som spillere som allerede har bevist sig i NBA modsat de 2 førstenævnte. Jeg tror ikke på Minnesota denne sæson. Det er rebuilding season for dem. Der skal sammensættes og sammenspilles et nyt mandskab, og det kan tage tid. Pekovic ser jeg frem til at følge, et sand monster under kurven og han skal nok komme til at dominere for et profilforladt Minnesota-mandskab. Utah: hehe det er seriøst det første jeg tænker når jeg tænker på Utah. Det bliver en sjov sæson. En masse unge knægte der skal spille basket, uden så mange systemer eller setups, al respekt til head coach Quin Snyder. Jeg forventer ikke at Utah bliver en trussel denne sæson, det er de simpelthen for urutineret til endnu. Deres trup er proppet med talent og om nogle år glæder jeg mig til at følge Utah, da de uden tvivl vil være et stærkt mandskab i NBA.

28 Spillere som Favors, Burks, Burke, Exum, Kanter og Hayward er alle gode prospects til fremtiden. Hvis du vil se noget hurtigt basket med en masse offensivt spil, så tror jeg du skal tænde for et par Utah kampe den kommende sæson. Underholdning mere bliver det desværre ikke til for Utah i år. Too early! Mit bud på Nortwest Division: 1. Oklahoma Thunder 2. Portland Trailblazeers 3. Denver Nuggets 4. Minnesota Timberwovles 5. Utah Jazz

29 Hvem vinder Pacific Division? Clippers: Odds: 1.62 Warriors: Odds: 2.90 Suns: Odds: 12 Lakers: Odds: 67 Kings: Odds: 81 L.A. Clippers: Clippers havde faktisk en skuffende sidste sæson. De ville gerne have slået Oklahoma ud i playoffs, men efter en katastrofal kamp 5, måtte de lide den skæbne at pakke sammen tidligt. Det skal der rettes op på denne sæson, for der er jo rent faktisk ikke flere undskyldninger for Doc Rivers og Clippers mandskaber? Dette er den bedste chance de får for et mesterskab i lang tid. Alt er på plads. En mesterskabstræner i Doc Rivers som har haft 1 sæson for Clippers at finde sig til rette i. Holdet er som det skal være, fyldt med profiler og talentfulde basketballspillere. Chris Paul er sulten som aldrig før, Blake Griffin har løftet sit spil til nye højder og DeAndre og Jamal Crawford er klasse atleter.

30 Spencer Hawes er hentet til, hvilket er en rigtig god signing. Jordan Farmar også kommet ind, han kommer til at blive en god back-up for Chris Paul når han skal spares. Ellers er alt som det skal være hos Clippers ny ejer, ikke flere kontroverser. Nu handler det kun om basketball. Mit bud på en NBA vinder her inden sæsonstart er Clippers. Doc Rivers har haft tid, nu skal han i sin 2. sæson levere! Clippers får aldrig en bedre chance for et mesterskab end nu, og jeg tror også de vinder denne sæson. L.A. Lakers: Hvad skal man skrive om Lakers? De er ikke blevet bedre end sidste sæson, så intet nyt under solen her. Det mest positive er vel, at de har fået Kobe Bryant tilbage og det kan vel vække en smule glæde hos Lakers-fansene i disse hårde tider. Boozer er kommet til, men Pau Gasol er væk. Ingen forstærkning i mine øjne. Jeremy Lin er kommet til, hvilket ikke behøves yderligere kommentarer (overvurderet). Lakers og dens fans skal forberede sig på endnu en hård sæson. Der bliver ikke noget playoffs denne sæson heller, så man må vel bare nyde Kobe i Lakers kampe denne sæson.

31 Golden State: Golden State har fået ny head coach i Steve Kerr, hvilket bliver spændende at følge om han kan give dette Warriors hold det skub de har brug for. Kerr har været positiv overfor samarbejdet med Steph Curry især, en spiller han mener kan lede dette mandskab til nye og større højder. Kigger vi på Golden States trup, så er den stort set identisk med sidste sæsons. Shaun Livingston og Leandro Barbosa er kommet ind som back-ups på guard positionerne, hvilket er de eneste signings der er lavet af større karakter. Splash Brothers Stephen Curry og Klay Thompson er her stadig, og de er også nøglen til alt succes for Warriors i den kommende sæson. En anden faktor er Andrew Boguts helbred han skal kunne holde til flere kampe end han har gjort de seneste sæsoner. Desværre har skader været uheldige ved ham, så Warriors må håbe at han kan forblive skadesfri, da han er vital for holdet i defensiven. Spændende sæson i vente for Warriors som står med ny head coach, og forventningerne er store til Kerr om at levere fra start af.

32 Sacramento: Sacramento er vel sin egen værste fjende. De er ligaens bad boys men de har faktisk et ret habilt mandskab, men de får det bare ikke udnyttet. En spiller som DeMarcus Cousins er jo et bæst på banen, men han tænker bare på alt andet end basket nogle gange. Alt for mange tekniske fejl, alt for meget ballade internt det er ikke opskriften på succes i NBA. Synd, da jeg syntes Cousins er en fantastisk spiller når han gider. Personligt glæder jeg mig til at følge Ben McLemore den højtflyvende guard har imponeret mig i preseason og jeg tror han kan udvikle sit spil på dette Kings mandskab. Han vil få tid og plads til det i denne sæson, så det bliver spændende med ham. Kings har handlet Darren Collison ind fra Clippers, en positiv signing syntes jeg da Collison har meget at bidrage med. Et spændende hold fra Sacramento men man tører næsten ikke håbe på en god sæson, da man vel kun kan blive skuffet. Jeg tror ikke Kings laver noget specielt denne sæson.

33 Phoenix: Isiah Thomas, Goran Dragic og Eric Bledsoe Jeg ved ikke hvordan Phoenix head coach Hornacek får dette til at fungere, men jeg håber han får det til at funke, for det kan blive rigtig godt! Thomas fra Sacramento er kommet til, en spiller der er ret undervurderet og som kæmper for at bevise sin plads i NBA. Personligt er jeg vild med ham, men er i tvivl om det er ham Phoenix har brug for, men som sagt, hvis Hornacek kan få det til at fungere så bliver det rigtig godt for Phoenix! Der venter Phoenix endnu en positiv sæson, hvis de da kan forsætte den positive opblomstring fra sidste sæson, og det tror jeg de kan. Fundamentet fra sidste sæson er der stadig, og det skal nok blive godt. Goran Dragic var fantastisk sidste sæson, og vi kan vel sagtens sætte vores forventninger op til sloveneren endnu højere denne sæson. I øvrigt er hans bror Zoran Dragic kommet til, så det bliver sjovt at se brødrene i aktion. Phoenix bliver en del af den gruppe der skal kæmpe om 7-8 pladsen. Westeren Conference er rigtig stærk, så de skal håbe på lidt medvind og koldblodighed i de vigtige kampe hvis de skal til playoffs denne sæson.

34 Mit bud på Pacific Division: 1. L.A. Clippers 2. Golden State Warriors 3. Phoenix Suns 4. Sacramento Kings 5. L.A. Lakers

NB HISTORI A EN BAG 2 Mr. Sport Mr. Sport 3

NB HISTORI A EN BAG 2 Mr. Sport Mr. Sport 3 Mr. Sport 1 N BA HISTORIEN BAG 2 Mr. Sport Mr. Sport 3 ALT OM NBA HISTORIEN Du kender helt sikkert dine basket idoler og deres historie, men kender du også historien om NBA.? Spillet er blevet udviklet

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop har været og er til stadighed en stor udfordring for rigtigt mange danskere. Mænd og kvinder kæmper med at få bugt med vanen. Alle prøver

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Fremgang trods stort nederlag

Fremgang trods stort nederlag Fremgang trods stort nederlag Tilføjet af søndag 18. maj 2008 U12 drengene som jo i denne halvsæson har valgt at spille i U13, løb i dag ind i Bjæverskov hvor fysikken ved at spille mod en årgang ældre

Læs mere

4.løb/2 Sir Diamond: 5.løb/4 Sir William: 7.løb/2 Viktor B: 6.løb/5 Royal Dream: 7.løb/4:

4.løb/2 Sir Diamond: 5.løb/4 Sir William: 7.løb/2 Viktor B: 6.løb/5 Royal Dream: 7.løb/4: Løbsdag d 26.06.15 Kaj Westergaard seler 3 heste ud fra stalden og med et par spændende chancer: 4.løb/2 Sir Diamond: Gik et helt vildt topløb senest, hvor den sad i dødens hele vejen rundt i toptempo

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Straffekast. Jerôme Baltzersen jerome@falconbasket.dk. Indledning. Det tekniske aspekt. Hvordan bliver jeg en god (bedre) straffekastskytte?

Straffekast. Jerôme Baltzersen jerome@falconbasket.dk. Indledning. Det tekniske aspekt. Hvordan bliver jeg en god (bedre) straffekastskytte? Hvordan bliver jeg en god (bedre) straffekastskytte? jerome@falconbasket.dk 6. november 2006 Version 1.03 Indledning I løbet af den tid jeg har været træner, er det blevet klart, at utrolig mange ungdomsspillere

Læs mere

2.løb/5 Alleycat: Har gået 2 rigtigt gode løb og kan Christian få ham fejlfri rundt, så tror jeg faktisk at de har vinderchance.

2.løb/5 Alleycat: Har gået 2 rigtigt gode løb og kan Christian få ham fejlfri rundt, så tror jeg faktisk at de har vinderchance. Chancevurdering Lørdag d. 4.marts Stald Andersen har en del starter denne løb, som Kenneth Andersen udtaler sig på vegne af: 1.løb/1 Timo Lane: Har været undervejs et stykke tid grundet skader. Han er

Læs mere

Nokia har præstenteret sit nyeste skud på stammen i Lumia-serien med Windows Phone 8. Her er der alt om den nye Lumia 920.

Nokia har præstenteret sit nyeste skud på stammen i Lumia-serien med Windows Phone 8. Her er der alt om den nye Lumia 920. Nokia Lumia 920 Nokia har præstenteret sit nyeste skud på stammen i Lumia-serien med Windows Phone 8. Her er der alt om den nye Lumia 920. Finnerne har lanceret deres første model, der er baseret på Windows

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Guide. mental u-vending. Sådan laver du en. sider. Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil

Guide. mental u-vending. Sådan laver du en. sider. Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan laver du en mental u-vending 12 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil Mental u-vending

Læs mere

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans Interview med chefgreenkeeper Adam Evans v/mogens Damm Dette interview blev lavet d. 21.januar, 2016, nogle dage før Adam tiltræder sit nye arbejde som chefgreenkeeper i Frederikshavn Golf Klub. Adam Evans

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

10-En ting du ikke kan skjule.

10-En ting du ikke kan skjule. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 10-En ting du ikke kan skjule. Du vil sikkert give mig ret i at vi

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse.

Tilfredshedsundersøgelse. Tilfredshedsundersøgelse. Vi har i år valgt at lave undersøgelsen med vægt på en anderledes uge nemlig vores årlige skitur til Skt. Johann i Østrig. Du kan i det nedenstående se, hvad eleverne blev spurgt

Læs mere

Coaching og mental træning Vejen til succes og endnu mere af den!

Coaching og mental træning Vejen til succes og endnu mere af den! Coaching og mental træning Vejen til succes og endnu mere af den! Forældrerollen Vaner Hvis du ønsker dine børn holder begge ben på jorden, så kom noget ansvar på deres skuldre. Abigail Van Buren Sportspsykologi

Læs mere

Sådan holder du fast i forsætterne

Sådan holder du fast i forsætterne Sådan holder du fast i forsætterne Der skal en blanding af pessimisme og cheerleading til at få succes med nytårsforsættet Af Line Felholt i samarbejde med Chris MacDonald, 05. januar 2012 03 Sådan holder

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

Sports efteruddannelse New York City

Sports efteruddannelse New York City Sports efteruddannelse New York City Baggrund og formål Initiativet til turen kom fra Frits Nielsen, tidligere ishockeyspiller og medlem af Dansk Ishockeyunions Hall of Fame samt tidligere journalist hos

Læs mere

Waw for en weekend lige ved og langt fra

Waw for en weekend lige ved og langt fra Waw for en weekend lige ved og langt fra Her kommer der lidt ord omkring vores weekend på Rømø hvor vi spillet slutspil om DM i år Som i nok ved så måtte vi desværre nøjes med sølv i denne sæson men f

Læs mere

For at løse opgaverne herunder skal du bruge kopiark Basketballbane med mål samt en lineal, en passer, en lommeregner, blyanter og et par farver.

For at løse opgaverne herunder skal du bruge kopiark Basketballbane med mål samt en lineal, en passer, en lommeregner, blyanter og et par farver. Basketball er en holdsport, der blev opfundet af canadieren James Naismith i 1891. Naismith var i byen Springfield træner for skolens amerikanske fodboldhold og udviklede basketball for at holde spillerne

Læs mere

Aalborg træner Peter Jensen starter 3 spændende heste og de får følgende ord med på vejen:

Aalborg træner Peter Jensen starter 3 spændende heste og de får følgende ord med på vejen: 24.07.15 Aalborg træner Peter Jensen starter 3 spændende heste og de får følgende ord med på vejen: 1.løb/8 Thai Paycheck: Er en fin traver, som i dens debut løb lidt urutineret og ikke helt forstod kuskens

Læs mere

VI ER RØDE VI ER HVIDE

VI ER RØDE VI ER HVIDE VI ER RØDE VI ER HVIDE DANMARK SKAL MED TIL EM I FODBOLD 2016 På det nye landshold glimter fremtidens stjerner. Med 24 hold i slutrunden og en gunstig pulje i kvalifikationen har Danmark alle muligheder

Læs mere

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe.

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe. VM finder sted i Belek, Antalya i Tyrkiet i denne uge. Danmark stiller med dette hold: Compound Martin Damsbo Patrick Laursen Stephan Hansen Camilla Søemod Recurve Maja Jager Anne Marie Laursen Carina

Læs mere

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007 1 Indholdsfortegnelse Problemformulering...side 3 Problemfase...side 3 Analysefase.side 4 Løsningsfase side 4 Produktionsfase.side 5 Konklusionsfase...side 7 Logbog..side 8 Onsdag 24. oktober.side 8 Onsdag

Læs mere

Håndbold. Kampprogram 2010-2011

Håndbold. Kampprogram 2010-2011 Der er også en annonceplads til din virksomhed - pris 800 kr. Kontakt Bente A. Nielsen På tlf. 74 69 31 50 eller bente.nielsen@arvidnilsson.com Håndbold Hovedsponsorer for RIF håndbold: Kampprogram 2010-2011

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Tilpasset dansk mesterskab i 11-

Tilpasset dansk mesterskab i 11- Tiderne skifter og som ofte nævnt gennem det sidste halvandet år, er der sket mange store forandringer i den danske politisport. Det traditionsrige politifodboldmesterskab blev desværre, pga af et sent

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK.

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Der er gang i alle vores hold og vi er ret godt fyldt op. Der tegner sig en god klubånd som der plejer og vi håber at alle nye som gamle medlemmer

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Kampreferater - 2007 1. Senior

Kampreferater - 2007 1. Senior Kampreferater - 2007 1. Senior Ude mod AC Frederiksberg (4-0)... 2 Ude mod Bosna (2-3)... 2 Hjemme mod Gentofte (2-2)... 3 Ude mod Gentofte (2-2)... 3 Hjemme mod Volvox (4-0)... 4 Ude mod Firkanten (1-3)...

Læs mere

Her er et par tommelfinger-regler:

Her er et par tommelfinger-regler: Om taktik i IMP par Har du ikke ofte prøvet, med stort besvær og knagende hjerne, at vinde 10 stik i 4 ruder, og glædet dig over de 130 point du har vundet? Blot for - når parturneringsregnskabssedlen

Læs mere

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller I 1992, da jeg var 5 år gammel, startede jeg til fodbold. Jeg havde spillet lidt i haven

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Hvad skal der til, for at undervisningen bliver vellykket Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Hvad skal der til, for at undervisningen bliver vellykket Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Hvad skal der til, for at undervisningen bliver vellykket Af Henrik Johansen Det er vigtigt, at vi som trænere fuldstændig forstår vores opgave og således har de bedst mulige forudsætninger

Læs mere

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende)

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende) Årsberetning 2014 Så er endnu et år gået for THK. Som nuværende THK-dreng og med blå/hvidt blod i årene, så var det, at blive formand og træde ind i løvens hule noget, som man måske troede men kendte lidt

Læs mere

politimesterskaber i Danske Danske

politimesterskaber i Danske Danske politimesterskaber i Danske Danske politimesterskaber i 30 Politiidræt nr. 2 2012 håndbold Foto: Jesper A. Thau, Vejle Af Søren Damgaard, Håndboldudvalget og træner for håndbold Københavns damer samt damelandsholdet

Læs mere

Guide: Sådan lytter du med hjertet

Guide: Sådan lytter du med hjertet Guide: Sådan lytter du med hjertet Når du i dine kærlighedsrelationer er I stand til at lytte med dit hjerte, opnår du som oftest at kunne bevare det intense og mest dyrebare i et forhold. Når du lytter

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

I havde fejret Rickys 18 ars fødselsdag derhjernme i lørdags. Ricky er død. Ricky døde natten til søndag.

I havde fejret Rickys 18 ars fødselsdag derhjernme i lørdags. Ricky er død. Ricky døde natten til søndag. Ricky er død. Ricky døde natten til søndag. I havde fejret Rickys 18 ars fødselsdag derhjernme i lørdags. Om aftenen tog Ricky til fest sammen med sine venner. Festen endte i tragedie. En tragedie, I der

Læs mere

Kiss er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen!

Kiss er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen! Gjerulff a Bonus for blitzen aka er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen! Brun tricolor mootled, lige som sin mor, men alligevel helt anden farve! Hun har en lækker

Læs mere

Brøndby IF Vision 2013-2018

Brøndby IF Vision 2013-2018 Brøndby IF Vision 2013-2018 Strategi Knowhow Ressourcer Ledelse Agenda Ledelse Præstationskultur Talentudvikling Kommunikation Ledelse Min filosofi arbejdsgang Staben Topspillerne Krav Konsekvens - Kærlighed

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

Sig Gud tak for stort og småt livets rige gåde; bed ham bønlig, du må blot stole på hans nåde!

Sig Gud tak for stort og småt livets rige gåde; bed ham bønlig, du må blot stole på hans nåde! PRÆDIKEN TRINITATISSØNDAG 15.JUNI 2014 VESTER AABY KL. 9 (DÅB) AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es.49,1-6; Ef.1,3-14; Matth. 28,16-20 Salmer: 749,285, 674,364,355 Sig Gud tak for stort og småt livets rige gåde;

Læs mere

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen 1 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana'anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte:»forbarm dig over mig,

Læs mere

German Junior Open 2010

German Junior Open 2010 German Junior Open 2010 Day 1 Danmark var repræsenteret af Thomas, Lasse og Marcus fra henholdsvis Kolding, Kolding og Sport92 i U15 rækken ved dette års German Junior Open. Lasse og Marcus skulle spille

Læs mere

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8)

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Og nu står vi her på trappen på det øverste trin Nyorienteringsfasen, måske med den ene fod på trinnet lige under, nemlig i Bearbejdningsfasen.

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

KAMPREFERATER 2010/2011 1. SENIOR

KAMPREFERATER 2010/2011 1. SENIOR KAMPREFERATER 2010/2011 1. SENIOR Invensure A/S Frederiksborggade 1 DK 1360 Kbh. K Tlf +45 3332 0766 Fax +45 3332 0763 Website: www.invensure.dk Bispebjerg Torv 2 2400 København NV Dette dokument tilhører

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Human Performance Institute.dk. By Johan Munck Larholm. Unleash The. Champion. Within. 6 Hours Concept. Professional Business Advisor Human Resource

Human Performance Institute.dk. By Johan Munck Larholm. Unleash The. Champion. Within. 6 Hours Concept. Professional Business Advisor Human Resource Unleash The Champion Within 6 Hours Concept Titelbælte 2014 Hvad Human performance Institute har betydet for mig! Af Joachim Christensen Hvis man ser bort fra Johans og min relation fra de tidligere år

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser Dækker din Veteran-forsikring, skulle uheldet være ude?? Min gjorde ikke, i stedet blev den opsagt!!! En fortælling, blandet med synspunkter o.a., om en forsikrings-erklæret bastard-bil At ens bil, af

Læs mere

MÅL. Guide. Drøm om fremtiden og kom i. 1sid0er. Styrk dit liv med Chris MacDonald. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

MÅL. Guide. Drøm om fremtiden og kom i. 1sid0er. Styrk dit liv med Chris MacDonald. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Drøm om fremtiden og kom i 1sid0er MÅL Styrk dit liv med Chris MacDonald Drøm om fremtiden og kom i mål Vi er de eneste levende

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010 Følgende bønner blev læst op: Hey Maestro Hjælp mig til at finde tiden til andre... Yo J.K & Crew Tak for styrken til at gennemføre! Hjælp mig til at smide den kærlige kraft, du har begavet mig med, videre

Læs mere

DISTRICT 8-4A DIV. 1 ALL-DISTRICT SUPERLATIVE

DISTRICT 8-4A DIV. 1 ALL-DISTRICT SUPERLATIVE SUPERLATIVE DISTRICT MOST VALUABLE PLAYER Athens Travon Fuller Jr. RB/REC/CB 6'2" 165 OFFENSIVE PLAYER OF THE YEAR Van Matt Savis Sr. RB 5'10" 200 Athens Logen Fuller Jr. RB 5'8" 210 DEFENSIVE PLAYER OF

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

Da gymnasterne sammen med hjælpetrænerne havde leget nogle lege, kom Johnny og underviste i taekwondo.

Da gymnasterne sammen med hjælpetrænerne havde leget nogle lege, kom Johnny og underviste i taekwondo. I Vorbasse KFUM Idrætsforenings Gymnastikafdeling er Børneweekend blevet en dejlig tradition. En flok af glade gymnaster overnatter en nat inde i hallen, hvor der er gang i mange aktiviteter bl.a lege,

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

FREMAD AMAGER vs HIK KAMPPROGRAM. Torsdag d. 2. april 2015

FREMAD AMAGER vs HIK KAMPPROGRAM. Torsdag d. 2. april 2015 FREMAD AMAGER vs KAMPPROGRAM Torsdag d. 2. april 2015 HIK FREMAD AMAGER 2014/15 1 2 3 4 KIM DREJS ALLAN OLESEN KRISTIAN BO ANDERSEN MIKE MORTENSEN 5 6 7 8 JETMIR ASLANI CHRISTIAN MØLLER MARTIN JENSEN CEM

Læs mere

Reportage sponsorer. DM4 Vejle.

Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Vejret viste sig fra sin pæneste side ved DM4 i Vejle, den første weekend i August. Banen i Vejle har et godt layout og er en fornøjelse at køre på. Desværre har de ingen

Læs mere

CROSSOVER TONY PARKER FRANSKE TONY PARKER BLEV KÅRET SOM TURNERINGENS MVP BASKETBALL MAGASIN // SPURS VANDT DET 5. MESTERSKAB!

CROSSOVER TONY PARKER FRANSKE TONY PARKER BLEV KÅRET SOM TURNERINGENS MVP BASKETBALL MAGASIN // SPURS VANDT DET 5. MESTERSKAB! CROSSOVER 1 BASKETBALL MAGASIN // SPURS VANDT DET 5. MESTERSKAB! 4 GANG SIDEN 1999 // GLARBJERG TRÆKKER SIG FRA DRAFT EN SKADE AFHOLDER HAM FRA NBA // RYGTERNE OMKRING CARMELO ANTHONY MIAMI HEAT VIL FORSØGE

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Selvom du lever i et fast forhold kan ensomhed være en fast del af dit liv. I denne guide får du redskaber til at ændre ensomhed til samhørighed og få et bedre forhold

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Godt Nytår. Godt Nytår til alle!

Godt Nytår. Godt Nytår til alle! Nummer 4, Januar, 2015 Godt Nytår Godt Nytår til alle! Lidt om forside billedet: Der findes ikke noget bedre end en løbetur en frostkold dag, hvor solen står klart over landet. Billedet er taget af Jonatan

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Dagens kamp: 20/05-2006. Christiansbjerg IF vs. HOG Hinnerup

Dagens kamp: 20/05-2006. Christiansbjerg IF vs. HOG Hinnerup Dagens kamp: 20/05-2006 Christiansbjerg IF vs. HOG Hinnerup Århus CHRISTIANSBJERG I.F. BYDER VORE MODSTANDERE OG TILSKUERE VELKOMMEN TIL DAGENS HJEMMEKAMP Christiansbjerg IF PIPI Døgnkiosk VIDEOUDLEJNING

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic

Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic Interviewlængde: 40 min. Interviewer: Shillan Saifouri Interviewperson: Helen Torkashvand ejer af Indenta Clinic Interviewet er foretaget d. 18 maj,

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe.

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker eller folk Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker: - parenteserne betyder, at ordet mennesker kan droppes. Mennesker

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere