EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EKSPROPRIATIONSPROTOKOL"

Transkript

1 EKSPROPRIATIONSPROTOKOL vedr. Ny dobbeltrettet cykelsti langs Nibevej mellem Volstrupvej og Gl. Viborgvej, Ø. Hornum Åstedsforretning afholdt mandag og tirsdag d. 28. og 29. maj 2018 I anledning af påtænkt ekspropriation vedrørende ny dobbeltrettet cykelsti langs Nibevej mellem Volstrupvej og Gl. Viborgvej, Ø. Hornum blev der afholdt åstedsforretning med henblik på ved ekspropriation at gennemføre de arealerhvervelser og øvrige foranstaltninger, der vil være nødvendige for projektet. Ekspropriationen påtænkes gennemført med hjemmel i kapitel 10 i vejloven (lov nr om offentlige veje m.v. af 27. december 2014). Tid og sted for åstedsforretningens afholdelse blev offentliggjort den 25. april De i Arealfortegnelse anførte ejere og brugere, der er omfattet af ekspropriationen, var indvarslet til åstedsforretningen. De under åstedsforretningen trufne aftaler i forbindelse med den påtænkte ekspropriation blev indgået under forbehold af ekspropriationens fremme på det under åstedsforretningen foreliggende grundlag og under forbehold af vejbestyrelsens tiltræden. Fremlagt ved åstedsforretningen var Arealfortegnelse og Ekspropriationsplan. For kommunen mødte: Morten Lem, medlem af kommunalbestyrelsen for Rebild Kommune Lea Liv Pedersen, Rebild Kommune Maiken Lyngsø Kristensen, Niras A/S Heidi Hedegaard Jørgensen, Landinspektørfirmaet LE34 A/S Jonathan Markmann, Landinspektørfirmaet LE34 A/S Malene Schøsler Christensen, Landinspektørfirmaet LE34 A/S Under forretningen passerede følgende:

2 Lb.nr. 1: Ejer[e]: Matr.nr. 3s Moldbjerg By, Ø. Hornum Volstrupvej 76 (9240) Ejnar Lyngby Volstrupvej 72, Moldbjerg 9240 Nibe Åstedsforretning den 28 maj: For ejeren mødte Ejnar Lyngby selv, der blev gjort bekendt med projektet og den påtænkte ekspropriations nærmere omfang, herunder klagefrister m.m. Der blev udleveret ny arealfortegnelse og ekspropriationsplan. Ejeren fortalte, at der ikke er nogle dræn ved cykelsti. Marken er drænet, men det virker ikke så godt. Kommunen fortalte, at forud åstedsforretningen var der opsat flag for at afmærke arealet. Røde flag markerer arealafståelsen, grønne flag det midlertidige arbejdsareal. at der bliver tinglyst en midlertidig deklaration om, at arealet er under ekspropriation på ejendommen, så man f.eks. i tilfælde af salg kan se det. at skellet kan blive rykket lidt når anlægsarbejdet starter. Men at man efterfølgende foretager en berigtigelse og man vil i tilfælde hvor foranstående er sket, få erstatningen suppleret op. Erstatningsbeløbet vil aldrig blive mindre end det fremsat her til Åstedsforretningen, selvom det eksproprierede areal skulle blive mindre end antaget. Spørgsmål og svar under åstedsforretningen - Ejnar Lyngby spurgte hvor cykelstien er i forhold til det nye skel, hvorefter Maiken Kristensen fra Niras viste det på medbragte kortplaner. - Ejer spurgte hvor cykelstien slutter. Maiken Kristensen viste på kortplaner at den slutter i kant af vejen. - Ejer spurgte hvor cykelstien krydser vejen. Hvor Maiken Kristensen svarede, at det gør den ved Frendrup Skov og cykelstien deler sig i byporten. Dette blev besluttet efter borgermødet, hvor mange foreslog at den krydsede ved skoven. - Ejer spurgte hvordan det foregår mht. belåning og panthaver. Heidi Hedegaard forklarede at erstatningsbeløbet og den eksproprierede del af ejendommen udgør en mindre andel, og at det derfor vurderes at det ikke er nødvendigt at spørge panthaver. Det er kommunen som står for at håndtere panthavere. - Ejer spurgte hvornår anlægsarbejdet starter. Maiken Kristensen svarede at man starter i september i år, og gerne skal være færdig midt maj Man påtænker at starte med strækningen syd for Øster Hornum by. Kommunen fremsatte følgende erstatningstilbud: 16 kr. pr. m² er taksten for landbrugsjord. 3 kr. pr. m² er taksten for midlertidigt eksproprieret areal. For arealafståelse: 95 m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr ,- For midlertidig arealafståelse og for ulemper i øvrigt: 300 m² á 3,00 kr. pr. m² = kr. 900,- Samlet erstatning: kr ,- Ejnar Lyngby underskrev erstatningstilbud, samt en accept på at anlægsarbejdet kan igangsættes før klagefristen udløber, dvs. umiddelbart efter ekspropriationsbeslutningen meddelelse.

3 For spørgsmål til ekspropriationen kontakt da Lea Liv Pedersen, Rebild Kommune på mail: eller på telefon nr.: Tlf.: Mobil:

4 Lb.nr. 2: Ejer: Matr.nr. 1ab og 1ad Moldbjerg By, Ø. Hornum Nibevej 213 Rasmus Højfeldt Nielsen Nibevej 213, Moldbjerg 9530 Støvring Åstedsforretning den 28 maj: For ejeren mødte Rasmus og Maria Højfeldt Nielsen selv, der blev gjort bekendt med projektet og den påtænkte ekspropriations nærmere omfang, herunder klagefrister m.m. Der blev udleveret ny arealfortegnelse og ekspropriationsplan. Ejeren fortalte, at de havde flyttet de opsatte afmærkningsflag fordi de skulle høste, så de havde set afmærkningen. at de er interesseret i at der kommer en cykelsti. at de har 3 eksisterende overkørsler, og de vil gerne beholde alle 3 Hvis en af dem skal sløjfes bør det være den nordligste det er også herfra det er sværest, at orienterer sig om trafikken. De bruger den i midten mest. at der er dræn ved indkørslen længst væk fra gården viser på kortplaner medbragt af Maiken Kristensen fra Niras, at det er lige før stationering (Maiken Kristensen afmærker på kortet) at der er dræn fra grøften overfor indkørslen til gården lige efter stationering (Maiken Kristensen afmærker på kortet) Kommunen fortalte, at forud åstedsforretningen var der opsat flag for at afmærke arealet. Røde flag markerer arealafståelsen, grønne flag det midlertidige arbejdsareal. at der bliver tinglyst en midlertidig deklaration om, at arealet er under ekspropriation på ejendommen, så man f.eks. i tilfælde af salg kan se det. at skellet kan blive rykket lidt når anlægsarbejdet starter. Men at man efterfølgende foretager en berigtigelse og man vil i tilfælde hvor foranstående er sket, få erstatningen suppleret op. Erstatningsbeløbet vil aldrig blive mindre end det tilbud fremsat på åstedsforretningen, selvom det eksproprierede areal skulle blive mindre end antaget. at Heidi Hedegaard undersøger, mht. om panthaver skal have del i erstatning, det afhænger af størrelsen på erstatningen og andelen af ejendommen, som afstås. Det er kommunen som står for håndtering af panthavere. at sløjfe en overkørsel vil være godt for trafiksikkerheden for de bløde trafikanter Spørgsmål og svar under åstedsforretningen - Ejer spørger hvortil vandet afledes. Maiken Kristensen viser på medbragt kortplaner vandbassin længere henne af vejen mod nord en del af det eksproprieret areal fra ejendommen. - Ejer spurgte hvornår anlægsarbejdet starter. Maiken Kristensen svarede at man starter i september i år, og gerne skal være færdig midt maj Man påtænker at starte med strækningen syd for Øster Hornum by. Heidi Hedegaard Jørgensen fremsatte følgende erstatningstilbud: 16 kr. pr. m² er taksten for landbrugsjord. 1,32 kr. pr. m² i afgrødetab for græs. 6 kr. pr. m² er taksten for midlertidigt eksproprieret areal. For arealafståelse: Afgrødetab m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr , m² á 1,32 kr. pr. m² = kr.3.451,80,- For midlertidig arealafståelse og for m² á 6,00 kr. pr. = kr

5 ulemper i øvrigt: m² Samlet erstatning: kr ,80 Rasmus Højfeldt Nielsen underskrev erstatningstilbud, samt en accept på at anlægsarbejdet kan igangsættes før klagefristen udløber, dvs. umiddelbart efter ekspropriationsbeslutningen meddeles. Rasmus Højfeldt Nielsen indgik aftale om at overkørslen over for deres indkørsel bliver sløjfet. For spørgsmål til ekspropriationen kontakt da Lea Liv Pedersen, Rebild Kommune på mail: llip@rebild.dk eller på telefon nr.: Tlf.: Mobil:

6 Lb.nr. 3: Ejer[e]: Matr.nr. 1ø Moldbjerg By, Ø. Hornum Volstrupvej 59 (9240) Ole Dalum Volstrupvej 59, Moldbjerg 9240 Nibe Åstedsforretning den 28 maj: For ejeren mødte Ole Dalum selv, der blev gjort bekendt med projektet og den påtænkte ekspropriations nærmere omfang, herunder klagefrister m.m. Ejeren fortalte, at han selv har siddet i en gruppe og kæmpet for en cykelsti. Dejligt at den nu kommer. Håber at den vil blive brugt. Har kæmpet for at den skulle komme helt op til kommunegrænsen. Fra Rold skov og til Aalborg. at der er ingen dræn er i denne ende ved mødestedet. Heller ikke under vejen. At der ved stationering 4050 er et rør til overfladevand under vejen som løber ud på marken. Der kommer aldrig noget vand fra den. Men sørg for at bibeholde den. Kender ikke til nogen aftale om den. At han ikke har problemer med vand heroppe. At vi skal passe på lysleder kabel At vi skal huske kompensation for EU-tilskud for de midlertidige arbejdsarealer som skal tages ud af EU-tilskuddet At på oplagspladsen hvor der vil blive kørt meget, vil jorden blive meget hård. Kommunen fortalte, at forud åstedsforretningen var der opsat flag for at afmærke arealet. Røde flag markerer arealafståelsen, grønne flag det midlertidige arbejdsareal. at der bliver tinglyst en midlertidig deklaration om, at arealet er under ekspropriation på ejendommen, så man f.eks. i tilfælde af salg kan se det. at skellet kan blive rykket lidt når anlægsarbejdet starter. Men at man efterfølgende foretager en berigtigelse og man vil i tilfælde hvor foranstående er sket, få erstatningen suppleret op. Erstatningsbeløbet vil aldrig blive mindre end det tilbud fremsat på åstedsforretningen, selvom det eksproprierede areal skulle blive mindre end antaget. Spørgsmål og svar under åstedsforretningen - Kan fartens dæmpes, for der køres stærkt her. Kommunen oplyser at stien krydser vejen ved skoven hvor fartbegrænsning bliver 60 km/t. Krydsningen blev flyttet til 60km/t-zonen på baggrund af forslag ved borgermødet. - Kommunen spørger hvor der er overkørsler og om der er nogle som kan sløjfes. Overkørsel ved mødested skal bevares den nordligste på matriklen. I den anden ende er det en kløversti. Men overkørslen ud for blodbøg kan sløjfes. Heidi Hedegaard Jørgensen fremsatte følgende erstatningstilbud: 16 kr. pr. m² er taksten for landbrugsjord. Ejer tilføjer at de passer godt med markedsprisen i øjeblikket. 0,74 kr. pr. m² i afgrødetab for havre. Ejer fortæller at der nu er vinterhvede, som bliver høstet i august, så bliver der sået en efterafgrøde og som vårafgrøde i foråret 2019 bliver det sikkert havre. 6 kr. pr. m² er taksten for midlertidigt eksproprieret areal. 4 kr. pr. m² for midlertidig defigurering omkring det midlertidige arbejdsareal som skal bruges til oplagsplads. For arealafståelse: m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr ,-

7 Afgrødetab For midlertidig arealafståelse og for ulemper i øvrigt: Midlertidig defigurering incl. afgrødetab 1475 m² á 0,74 kr. pr. m² = kr.1.091,50, m² á 6,00 kr. pr. m² m² á 4,00 kr. pr. m² = kr ,- = kr ,- Samlet erstatning: kr ,50 Ole Dalum underskrev erstatningstilbud, samt en accept på at anlægsarbejdet kan igangsættes før klagefristen udløber, dvs. umiddelbart efter ekspropriationsbeslutningen meddelelse. Ole Dalum indgik aftale om at overkørslen over for blodbøg bliver sløjfet. For spørgsmål til ekspropriationen kontakt da Lea Liv Pedersen, Rebild Kommune på mail: llip@rebild.dk eller på telefon nr.: Tlf.: Mobil:

8 Lb.nr. 4: Ejer[e]: Matr.nr. 1aa Moldbjerg By, Ø. Hornum Nibevej 209 Mona Christiansen Nibevej 209, Moldbjerg 9530 Støvring Åstedsforretningen den 28 maj: For ejeren mødte Preben Brøsted, som er Mona Christensens mand, der blev gjort bekendt med projektet og den påtænkte ekspropriations nærmere omfang. Der blev udleveret ny arealfortegnelse og ekspropriationsplan. Ejeren fortalte, at de er for projektet, men forstår ikke hvorfor der ikke skal være cykelsti på begge sider af vejen. at der går kvier på arealet indtil efteråret. Kvierne er Olav Nielsens fra Nihøjevej Far til ejer af lb.nr. 2 Rasmus Højfeldt Nielsen. Det bliver aftalt at forpagteren skal have besked i god tid inden anlægsprojektet går i gang på matriklen. at der er vandledning til køerne fra den anden side af vejen. Underføring ved vejen ml. stationering 3750 og på marken ligger vandledningen ovenpå jorden ned til køerne. Stort betonrør under vejen og 40mm pælerør videre. Det bliver aftalt, at det bliver retableret at der er overkørsel ved siden af vejen, som bliver brugt aftaler at den bibeholdes. At man kan nedlægge overkørsel ved stationering 3500, da den aldrig bliver brugt. at der er dræn, men ved ikke hvor de er. at vand fra markerne løber ned i brønden. Ved ikke om der er en sammenhæng mellem udløb og brønd. Kommunen fortalte, at forud åstedsforretningen var der opsat flag for at afmærke arealet. Røde flag markerer arealafståelsen, grønne flag det midlertidige arbejdsareal. at der bliver tinglyst en midlertidig deklaration om, at arealet er under ekspropriation på ejendommen, så man f.eks. i tilfælde af salg kan se det. at skellet kan blive rykket lidt når anlægsarbejdet starter. Men at man efterfølgende foretager en berigtigelse og man vil i tilfælde hvor foranstående er sket, få erstatningen suppleret op. Erstatningsbeløbet vil aldrig blive mindre end det tilbud fremsat på åstedsforretningen, selvom det eksproprierede areal skulle blive mindre end antaget. at det er pga. ændringer i planen pga. af vejafvanding og fredet arealer, at der udleveres nye planer at der ikke er budget til at lave cykelsti på begge sider af vejen at sløjfe en overkørsel vil være godt for trafiksikkerheden for de bløde trafikanter Spørgsmål og svar under åstedsforretningen - Ejer spurgte hvornår man startede. Start sept slut midt maj Forventer at vi kommer hertil i vinterhalvåret og at strækningen syd for Øster Hornum er færdig inden nytår. Heidi Hedegaard Jørgensen fremsatte følgende erstatningstilbud: 16 kr. pr. m² er taksten for landbrugsjord. 3 kr. pr. m² er taksten for midlertidigt eksproprieret areal. 75,00 kr. pr. lb. m. for hegn. For arealafståelse: m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr ,- For midlertidig arealafståelse og for m² á 3,00 kr. pr. = kr ,-

9 ulemper i øvrigt: m² Øvrig ulempe - hegn 300m á 75,00 kr.pr.lb. m. = kr ,- Samlet erstatning: kr ,00 Erstatningstilbud samt en accept af igangsætning af anlægsarbejde før klagefrist udløber fremsendes sammen med protokol til gennemsyn og evt. underskrift. Hvis dokumenterne underskrives er det fint med et scan eller billede med mobiltelefonen og sende det retur. For spørgsmål til ekspropriationen kontakt da Lea Liv Pedersen, Rebild Kommune på mail: llip@rebild.dk eller på telefon nr.: Tlf.: Mobil:

10 Lb.nr. 5: Ejer[e]: Matr.nr. 4i og 4a Ø. Hornum By, Ø. Hornum Nibevej 206 Herman Kristen Jensen Nibevej 206, Øster Hornum 9530 Støvring Åstedsforretning den 28 maj: For ejeren mødte Herman Kristen Jensen selv, der blev gjort bekendt med projektet og den påtænkte ekspropriations nærmere omfang. Der blev udleveret ny arealfortegnelse og ekspropriationsplan. Ejeren fortalte, at overkørslen ikke må blive stejlere. Det er allerede svært om vinteren. Herman viste overkørsler på matriklerne på kortplan medbragt af Maiken Kristensen. Overkørsler beholdes. at han ikke kender til nogle dræn ud over det på lb.nr. 4. Røret har altid været der og regnvand kommer ind gennem dem. at han har 650 juletræer i alt i hele det afmærkede område ( både grønne og røde flag). Han ved at elselskabet har givet 45 kr. pr. stk. for juletræer, som var op til knæhøjde Kommunen fortalte, at forud åstedsforretningen var der opsat flag for at afmærke arealet. Røde flag markerer arealafståelsen, grønne flag det midlertidige arbejdsareal. at der bliver tinglyst en midlertidig deklaration om, at arealet er under ekspropriation på ejendommen, så man f.eks. i tilfælde af salg kan se det. at skellet kan blive rykket lidt når anlægsarbejdet starter. Men at man efterfølgende foretager en berigtigelse og man vil i tilfælde hvor foranstående er sket, få erstatningen suppleret op. Erstatningsbeløbet vil aldrig blive mindre end det tilbud fremsat på åstedsforretningen, selvom det eksproprierede areal skulle blive mindre end antaget. at det er pga. ændringer i planen pga. af vejafvanding (bassiner) og fredet arealer, at der udleveres nye planer at grusvejen ikke bliver spærret højst et par timer, men det får man besked om på forhånd. Spørgsmål og svar under åstedsforretningen - Ejer spurgte hvornår man startede. Start sept slut midt maj Forventer at man starter syd for Øster Hornum. Heidi Hedegaard Jørgensen fremsatte følgende erstatningstilbud: 16 kr. pr. m² er taksten for landbrugsjord. 3 kr. pr. m² er taksten for midlertidigt eksproprieret areal. Heidi Hedegaard vil undersøge erstatning for juletræer og fremsender erstatningstilbud senere. Hvis tilbuddet kan underskrives er det fint med et scan eller billede med mobiltelefonen og sende det retur. Mht. afgrødetab for juletræerne, har kommunen været i kontakt med Skovdyrkerforeningen i Nordøstjylland. De har oplyst at prisen på at anskaffe og plante nye juletræer er ca. 7,- kr. hertil kommer bearbejdning af jorden mm. For arealafståelse: m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr ,- For midlertidig arealafståelse og for ulemper i øvrigt: m² á 3,00 kr. pr. m² = kr ,- Afgrødetab - juletræer 650 stk. á 15,- kr. pr. stk = kr ,- Samlet erstatning: kr ,-

11 Herman Kristen Jensen underskrev dokument om accept af igangsætning af anlægsarbejde før klagefrist udløber. Såfremt erstatningstilbuddet kan accepteres, bør det underskrives og returneres til Rebild Kommune. For spørgsmål til ekspropriationen kontakt da Lea Liv Pedersen, Rebild Kommune på mail: eller på telefon nr.: Tlf.: Mobil: Protokoltilføjelse den Ejer har fremsat erstatningskrav på 45 kr. pr. juletræ og har medsendt dokumentation for alder på træerne samt udgifter til plantning (se bilag). Ejeren oplyser han har talt med Dansk juletræsforening de siger man beregner en værditilvækst på 8 kr. pr. år. og det tal komme man frem til ved at sige salgsprisen på et juletræ er 100 kr. (de billigste) og det koster 20 kr. at plante, gøde, sprøjte og fælde. Derefter er der 80 kr. igen. Da det tager siger 10 år for et færdig juletræ vil det sige at der er en værditilvækst på ca. 8 kr. pr. år og da det er 5 år siden, træerne blev plantet vil 45 kr. ikke være for meget.

12 Lb.nr. 6: Ejer[e]: Matr.nr. 8c Ø. Hornum By, Ø. Hornum Nibevej 203 Michael Havbro Nielsen Linda Nikolai Nielsen Nibevej 203, Øster Hornum 9530 Støvring Åstedsforretning den 28 maj: For ejeren mødte Michael Havbro Nielsen selv, der blev gjort bekendt med projektet og den påtænkte ekspropriations nærmere omfang, herunder klagefrister m.m. Ejeren fortalte, at de er interesseret i at der kommer en cykelsti, men synes det er synd vi ikke kan lave den uden krydsninger. at indkaldelsen er første gang han får besked om at cykelstien er flyttet over på hans side af vejen. På borgermødet var cykelstien på modsatte side af vejen. Ejer foreslog til borgermødet, at cykelstien blev flyttet til hans side af vejen, så man undgik krydsning af vejen. Nu kan han se på projektet, at man alligevel krydser vejen længere henne, på trods af at cykelstien ligger på hans side. At de ikke har problemer med vand og ikke kender til dræn på ejendommen. Kommunen fortalte, at forud åstedsforretningen var der opsat flag for at afmærke arealet. Røde flag markerer arealafståelsen, grønne flag det midlertidige arbejdsareal. at der bliver tinglyst en midlertidig deklaration om, at arealet er under ekspropriation på ejendommen, så man f.eks. i tilfælde af salg kan se det. at skellet kan blive rykket lidt når anlægsarbejdet starter. Men at man efterfølgende foretager en berigtigelse og man vil i tilfælde hvor foranstående er sket, få erstatningen suppleret op. Erstatningsbeløbet vil aldrig blive mindre end det tilbud fremsat på åstedsforretningen, selvom det eksproprierede areal skulle blive mindre end antaget. at der er fredskov længere nede, derfor krydser cykelstien vejen. Der skal meget til, for at man får dispensation fra fredskov. at porten er opført indenfor vejbyggelinien uden dispensation fra denne og ejer har derfor ikke krav på at porten bevares eller at der udbetales erstatning. at vi har modtaget din mail og forslår en ny løsning hvor porten bliver stående, men det er nødvendigt at fjerne den yderste række af træer på sydsiden af porten. Der er risiko for at rødder fra træerne i anden række bliver beskadiget. Træerne fra porten og mod nord bevares. Vi laver en afvandingsledning i stedet for en grøft. Maiken Kristensen viste hvordan dette vil forløbe på medbragte kortplaner. Arbejdsarealet som fremgår af fremsendte plan bliver ikke eksproprieret, da vi bibeholder træerne. Det midlertidige arbejdsareal etableres på en del af kørebanen. At det nye vejskel efter ekspropriationen bliver ca. 6 m fra nuværende asfaltkant. Spørgsmål og svar under åstedsforretningen - Om varslingen er korrekt, når projektet er anderledes en fremvist på borgermødet. Heidi Hedegaard forklarer at borgermødet ikke er en varsling, det er blot en god måde at informerer alle borgere. At korrekt varsel er 4 uger inden åstedsforretningen, som også er overholdt inden denne åstedsforretning. - Ejer spørger om 60 km fartbegrænset strækning ikke skal være længere, da folk kører stærkt. Lea Pedersen forklarer, at det er politiet som fastlægger dette, men at politiet må inddrages så meget de kan, for at begrænse at folk kører for hurtigt. - Heidi Hedegaard fortalte at porten ligger indenfor vejbyggelinjen, og spurgte om ejer har søgt dispensation herfor. Ejer har købt hus for 1,5 år siden og ved ikke om der er søgt dispensation. - Ejer mener at da den næste række træer syd for porten ingen nåle har og ikke kommer til at skyde igen, kommer det til at se forfærdeligt ud og kommer til at skæmme ganske alvorligt. Ejer spurgte om kommunen

13 kan beskære træerne i 2,5 meter og plante nyt som så kan gro op. Heidi Hedegaard forklarer at kommunen ikke kan betale for at beskære de resterende træer, da det vil være at forskelsbehandle. Kommune har valgt en dyrere løsning for at beholde træerne nord for porten, hvilket ejer er glad for. Evt. kan ejer selv lave aftale med entreprenøren, såfremt ejer gerne vil have at beskåret de træer, som får lov at blive stående og måske derved opnå en god pris, da entreprenøren jo er i gang i forvejen på vegne af kommunen. - Ejer spurgte om han så skulle kræve erstatning for det kommer til at skæmme meget og er værdiforringede. Heidi Hedegaard oplyser at der skal meget til for at han kan få en sådan erstatning. - Ejer spurgte hvad der sker med de fældede træer. De bliver enten bortskaffet eller så kan ejer beholde dem. Ejer vil gerne have alt træ som fældes. Han forklarede, at han gerne ville have hele stammer, og vi gerne måtte tage resten med. Maiken Kristensen forklarer at der ikke kommer en skovningsmaskine, men at det bliver fældet i hånden, og at det hele træet og ikke kun stammer, som bliver efterladt til ham i opkørslen. - Ejer spurgte hvornår anlægsarbejdet starter. Maiken Kristensen svarede at man starter i september i år, og gerne skal være færdig midt maj Man starter med strækningen syd for Øster Hornum by. Rydningen sker efter aftale og med tilsyn. Niras tager kontakt til ham på forhånd. Regner med at anlægsarbejdet på hans ejendom bliver sidst på efteråret Ejer mener at dette er godt, for så er saften ude af træerne. - Ejer spørger om der er risiko ved at søge om dispensation til porten. Heidi Hedegaard forklarer at det er sandsynligt at man vil give en lovliggørelse, efter at porten er undgået i dette projekt, og at en evt. udvidelse af vejen vil være på den modsatte side, nu der kommer en cykelsti i hans side af vejen. Men at han risikerer et nej til dispensation. Heidi Hedegaard oplyser endvidere at nuværende ejer kan gøre krav gældende overfor sælger vedr. lovliggørelse af port. - Heidi Hedegaard forklarer at der vil blive fjernet træer i stykket længere mod syd, som også markeret på ekspropriationsplan. Men det gør ikke ejer noget, da det ikke skaber indblik. Heidi Hedegaard Jørgensen forklarede at nu arealet er ændret, bliver erstatningstilbud fremsendt senere når projektet er tilrettet. Hvis ejer accepterer erstatningstilbud er det fint at sende et scan eller billede taget med mobiltelefon af underskrevet tilbud retur. Dokumentet skal også underskrives af medejer Linda Nikolai Nielsen. Ejer underskrev en accept på at anlægsarbejdet kan igangsættes før klagefristen udløber, dvs. umiddelbart efter ekspropriationsbeslutningen meddelelse. Kommunen vil gerne i gang så hurtigt som muligt for at have flest gode måneder at arbejde i. For spørgsmål til ekspropriationen kontakt da Lea Liv Pedersen, Rebild Kommune på mail: llip@rebild.dk eller på telefon nr.: Tlf.: Mobil: Protokoltilføjelse den Modtaget mail fra lodsejer d ang. Rettelser/bemærkninger til protokollen. Disse er indarbejdet. Projektet er tilrettet, således at ejer ikke skal fjerne porten, samtidig bliver der ikke etableret grøft langs cykelstien, der er i stedet valgt en løsning med et trug, som ikke kræver så meget plads som grøften. Der arbejdes inden for fremtidigt vejskel. Det vil være nødvendigt at fjerne træerne i første og anden række syd for porten. Så vidt det er muligt vil den bagerste række træer blive stående.

14 Buske og træer nord for porten forsøges bibeholdt under anlægsarbejdet, men vil blive beskåret i nødvendigt omfang. Arbejdsareal i forbindelse med anlæggelse af cykelsti etableres på kørebanen og ikke på lodsejers ejendom, som først planlagt. Der fremsendes ny ekspropriationsplan, arealfortegnelse, erstatningstilbud samt protokol. Erstatningstilbud: For arealafståelse: 45 m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr. 720,- Til plantning af afskærmende træer = kr ,- Samlet erstatning: kr ,- Såfremt erstatningstilbuddet kan accepteres, bør det underskrives og returneres til Rebild Kommune.

15 Lb.nr. 7: Ejer[e]: Matr.nr. 8s Ø. Hornum By, Ø. Hornum Nibevej 201 Rasmus Overby Lybech Camilla Overby Lybech Nibevej 201, Øster Hornum 9530 Støvring Åstedsforretning den 28 maj: For ejeren mødte Rasmus og Camilla Overby Lybech selv, der blev gjort bekendt med projektet og den påtænkte ekspropriations nærmere omfang. Ejeren fortalte, at det bliver godt at få en cykelsti. De har en pige på 1,5 år, og når de går ind til byen så kører bilerne altså meget hurtigt. At de gerne vil beholde det træ som bliver fældet, da de har brændeovn. Det aftales at træet bliver lagt på ejendommen. At grus og sten fra deres opkørsel på nuværende tidspunkt løber ned på vejen når det regner. Så de frygter at hele deres indkørsel vil ende på cykelstien, hvis opkørslen bliver stejlere. At de ikke kender til dræn i arealet. Der er en brønd længere oppe i skoven. Kommunen fortalte, at forud åstedsforretningen var der opsat flag for at afmærke arealet. Røde flag markerer arealafståelsen, grønne flag det midlertidige arbejdsareal. at der bliver tinglyst en midlertidig deklaration om, at arealet er under ekspropriation på ejendommen, så man f.eks. i tilfælde af salg kan se det. at skellet kan blive rykket lidt når anlægsarbejdet starter. Men at man efterfølgende foretager en berigtigelse og man vil i tilfælde hvor foranstående er sket, få erstatningen suppleret op. Erstatningsbeløbet vil aldrig blive mindre end det tilbud fremsat på åstedsforretningen, selvom det eksproprierede areal skulle blive mindre end antaget. at opkørslen bliver skubbet pga. 5 meter i bagkant med asfalt, så den kan blive lidt stejlere. Vi regulerer vejen op automatisk når vi skal grave ned til asfalt. Det aftales at vi aftaler hvad der gøres mht. at grus og sand ikke løber ud på cykelstien, når vi kommer til dette stykke Heidi Hedegaard Jørgensen fremsatte følgende erstatningstilbud: 16 kr. pr. m² er taksten for landbrugsjord. Ejer vil bare gerne have en cykelsti og har ingen bemærkninger til tilbuddet. For arealafståelse: 115 m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr ,- Samlet erstatning: = kr ,- Rasmus og Camilla Overby Lybech underskrev erstatningstilbud, samt en accept på at anlægsarbejdet kan igangsættes før klagefristen udløber, dvs. umiddelbart efter ekspropriationsbeslutningen meddelelse. For spørgsmål til ekspropriationen kontakt da Lea Liv Pedersen, Rebild Kommune på mail: llip@rebild.dk eller på telefon nr.: Tlf.: Mobil:

16 Lb.nr. 8: Ejer[e]: Matr.nr. 3h Ø. Hornum By, Ø. Hornum Nihøjevej 22 Tage Christensen Nihøjevej 22, Øster Hornum 9530 Støvring Åstedsforretning den 28 maj: For ejeren mødte Tage Christensen, hans søn Nikolaj og forpagter Olav Nielsen, der blev gjort bekendt med projektet og den påtænkte ekspropriations nærmere omfang, herunder klagefrister m.m. Ejeren fortalte, at der er dræn under vejen ml. stationering 2900 og 2950 (rørunderføring) at han ikke kender til dræn mod syd. at der er rør for at forbinde grøfter langs læbælte at der er 2 overkørsler. Det aftales at de bliver genetableret. Kommunen fortalte, at forud åstedsforretningen var der opsat flag for at afmærke arealet. Røde flag markerer arealafståelsen, grønne flag det midlertidige arbejdsareal. at der bliver tinglyst en midlertidig deklaration om, at arealet er under ekspropriation på ejendommen, så man f.eks. i tilfælde af salg kan se det. at skellet kan blive rykket lidt når anlægsarbejdet starter. Men at man efterfølgende foretager en berigtigelse og man vil i tilfælde hvor foranstående er sket, få erstatningen suppleret op. Erstatningsbeløbet vil aldrig blive mindre end det tilbud fremsat på åstedsforretningen, selvom det eksproprierede areal skulle blive mindre end antaget. Spørgsmål og svar under åstedsforretningen - Ejer spurgte hvornår man startede. Start sept slut midt maj Forventer at man starter syd for Øster Hornum. Der kan nok nå at blive høstet i efteråret. Indtil videre har alle i denne ende nord for Øster Hornum sagt ja, så måske vi starter her i stedet. Heidi Hedegaard Jørgensen fremsatte følgende erstatningstilbud: 16 kr. pr. m² er taksten for landbrugsjord. 6 kr. pr. m² er taksten for midlertidigt eksproprieret areal. 1,32 kr. m² i afgrødetab. Hvis der er afgrødetab over 2 perioder, så supplerer vi op. Forpagter siger ok til beløbet. For arealafståelse: m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr ,- Afgrødetab For midlertidig arealafståelse og for ulemper i øvrigt: m² á 1,32 kr. pr. m² m² á 6,00 kr. pr. m² = kr.1.940,40,- = kr ,- Tab af læbælte 150 kr. pr. lb. m² = kr ,- Samlet erstatning: kr ,40 Ejer vil gerne have fremsendt erstatningstilbud og se det igennem, men synes det ser fornuftigt ud.

17 Heidi Hedegaard forklarer at hvis de accepterer tilbuddet, så er et scan eller et billede taget med mobiltelefonen nok at sende retur. Tage Christensen underskrev en accept på at anlægsarbejdet kan igangsættes før klagefristen udløber, dvs. umiddelbart efter ekspropriationsbeslutningen meddelelse. For spørgsmål til ekspropriationen kontakt da Lea Liv Pedersen, Rebild Kommune på mail: eller på telefon nr.: Tlf.: Mobil: Protokoltilføjelse d : Mail modtaget d fra lodsejer angående tvivl om beregning af arealernes størrelse. Ekspropriationsmaterialet er udarbejdet på baggrund af det digitale matrikelkort, som ikke er helt nøjagtigt alle steder. I forbindelse med den endelige berigtigelse af ekspropriationen, når cykelstien er etableret, bliver der foretaget en opmåling hvorefter arealerne beregnes bl.a. på baggrund af gamle måleblad mm. Protokoltilføjelse d : Mail modtaget d fra lodsejer, hvor lodsejer vedhæfter accept af erstatningstilbud.

18 Lb.nr. 9: Ejere: Matr.nr. 8dt Ø. Hornum By, Ø. Hornum Nihøjevej 4 Rikke Hansen Morten Hejlesen Nihøjevej 2, Øster Hornum 9530 Støvring Åstedsforretning den 29 maj: For ejeren mødte Rikke Hansen og Morten Hejlesen, der blev gjort bekendt med projektet og den påtænkte ekspropriations nærmere omfang. Der blev udleveret ny arealfortegnelse og ekspropriationsplan. Kommunen fortalte, at forud for åstedsforretningen var der opsat flag for at afmærke arealet. Røde flag markerer arealafståelsen, grønne flag det midlertidige arbejdsareal. at der bliver tinglyst en midlertidig deklaration om, at arealet er under ekspropriation på ejendommen, så man f.eks. i tilfælde af salg kan se det. at skellet kan blive rykket lidt når anlægsarbejdet starter. Men at man efterfølgende foretager en berigtigelse og man vil i tilfælde hvor foranstående er sket, få erstatningen suppleret op. Erstatningsbeløbet vil aldrig blive mindre end det tilbud fremsat på åstedsforretningen, selvom det eksproprierede areal skulle blive mindre end antaget. Spørgsmål og svar under åstedsforretningen - Der var en dialog om forsinkelsesbassinet og dets udformning: o Til overfladevand. Der kommer ikke til at være vand hele tiden. Det bliver en lavning, hvor der kan sive vand ned i og så videre til en grøft på modsatte side af vejen, udenom forsyningen o Bassinet bliver 0,5 m dyb. Ny grøftebund. o Der fyldes jord på arealet, så cykelsti flugter vejen og derfra trapper man ned med 1 meter ned og 3 meter ud. Maiken Kristensen vil undersøge koten og vende tilbage. o Arealet bliver reguleret, så der kommer en skråning på den anden side af bassinet, ind mod ejers areal. Det kommer til at ramme eksisterende terræn. o Der bliver ikke plantet noget omkring bassinet. o Forsyningen vil ikke tillade at man bruger vandområdet på den anden side af vejen. Da de ikke vil blande overfladevand med vejafvandingsvand. o Arealet her er det dybeste punkt, så vi er nødt til at sikre det med et bassin, mod vand fra cykelsti, vej og marker o Der dimensioneres for en gentagelsesperiode på 5 år dvs. at hændelsen statistisk set kun vil finde stede én gang hvert 5. år o Det er et lovkrav at vi skal håndtere overfladevand. Der bliver i anlægsprojektet etableret 7 bassiner i alt. Man har fået lavet en cykelsti på Grynderupvej uden bassiner hvor marker og vej er oversvømmet, som man nu skal rette op på. Man vil undgå det i dette projekt. o Kommunen vedligeholder arealet. Lea Pedersen kender ikke til hyppigheden af hvor ofte de kommer. Går vandet ud over, så kontakt Kommunen for vedligehold. o Det er en forbedring af eksisterende forhold. - Ejer spørger hvorfor vi ikke bruger deres mose, hvor der er en kilde. Det er et 3 fredet området. Det var ejer ikke vidende om. - Ejer havde tænkt at de måske ville bebygge denne grund. - Ejer siger at grunden bliver for lille til at holde hest. - Ejer sætter spørgsmålstegn ved hvad de skal gøre med den stimmel jord der bliver tilbage bagved bassinet o Det bliver aftalt at man undersøger, om man kan flytte bassin længere ned i bunden af grunden, eller om man kan medekspropriere det bagvedliggende område, som bliver afskåret lidt (ca. 250m²),

19 - Ejer spørger hvad der sker med arbejdsarealet efter anlægget er færdigt. Ejer ønsker det reetableret. - Ejer føler at cykelstien kommer meget tæt på den halvmur og gangareal de har fra stalddøren. De plejer at have meget privatliv herude bagved. Arealet bliver mindre brugbart. Kan vi flytte cykelsti starten længere ud, så de ikke føler sig så klemt. o Vi forsøger at begrænse os mest muligt. Når vi berigtiger skellet efterfølgende kan det være at skellet bliver tilpasset, at det ikke er så tæt op ved jer. o Heidi Hedegaard vil undersøge om man kan give erstatning til beplantning, som kan dække for synet til cykelstien, og skærme for grøft, så man ikke går ned i den. o Maiken Kristensen vil undersøge om man kan flytte cykelstien/krydset, så cykelstien ikke starter ud for deres halvmur/gangareal. Vi har allerede forsøgt at flytte den så langt ud vi kan. Måske den kan starte på den anden side af krydset. Men det vil politiet kommer til at afgøre i sidste ende. o De skråninger der er langs vejen tilhører vejarealet. Ejer har haft opmålt skellet fordi de følte at arealet var deres, og derfor ville vide hvad er deres og hvad der er vejareal. - Maiken Kristensen orienterer om at byporten bliver flyttet et stykke mod nord, så farten bliver ekstra nedsat. - Ejer spøger om de får erstatning for de træer som er på arealet. Og bliver oplyst at det ikke er tilfældet, da træerne er en del af arealet som erhverves. Ejeren fortalte, at de ikke har haft meget vand i arealet nu der står aldrig blank vand dernede. at de mener at anlægget ikke just bliver kønt, og ikke bliver værdiforøgende for deres grund. Det aftales at vi undersøger: - Kan bassin flyttes længere ned mod enden, alternativt kan vi medekspropriere arealet bagved bassinet. - Koten for nedtrapningen til bassinet. - Kan cykelsti flyttes så den starter længere ude. - Erstatning til brug for beplantning af grøft og laver et samlet erstatningstilbud. Det aftales at vi vender hurtigt tilbage omkring ovenstående. Hvis ikke indenfor en uge, så vil ejer have den 4 ugers frist flyttet. Ejer kan ikke træffe beslutning før projektet er fastsat. Erstatningstilbud fremsendes først når projektet er endelig fastlagt. Ejere underskrev ikke en accept på at anlægsarbejdet kan igangsættes før klagefristen udløber, dvs. umiddelbart efter ekspropriationsbeslutningen meddelelse. De vil ikke fraskrive sig rettigheder før de ved hvad det ender med. Man forventer at starte anlægsprojektet op i september i år, og gerne skal være færdig midt maj Man forventer at starte med strækningen syd for Øster Hornum by. For spørgsmål til ekspropriationen kontakt da Lea Liv Pedersen, Rebild Kommune på mail: llip@rebild.dk eller på telefon nr.: Tlf.: Mobil: Protokoltilføjelse den Projektet er tilrettet således at krydsningen er flyttet lidt længere mod nord. Samtidig er udformningen af bassinet ændret, så det følger skellet mod nord, og derved undgås en afskæring af arealer. Der fremsendes ny ekspropriationsplan, arealfortegnelse, erstatningstilbud samt protokol.

20 Erstatningstilbud: For arealafståelse: For midlertidig arealafståelse og for ulemper i øvrigt: 1.060m 2 á 72,00 kr./m 2 = kr , m² á 6,00 kr. pr. m² = kr ,- Samlet erstatning: kr ,- Såfremt erstatningstilbuddet kan accepteres, bør det underskrives og returneres til Rebild Kommune. Såfremt I vil give lov til at anlægsarbejdet kan påbegyndes når byrådsbeslutningen er truffet, bør denne erklæring ligeledes underskrives og returneres til Rebild Kommune. Protokoltilføjelse den (vedr. henvendelse fra grundejer d ) Grundejere fremsender d mail til Rebild Kommune med kommentarer til åstedsprotokollen: 1) Hvorfor arealerstatningen er ændret fra 72 kr./m² til 70 kr./m². 2) Hvorfor erstatningstilbuddet ikke indeholder erstatning til hæk, som der ellers blev stillet til udsigt ved åstedsforretningen. 3) Grundejer ønsker præciseret, hvor cykelstien starter. 4) Grundejer ønsker præciseret, hvad der i protokollen menes med Det er en forbedring af eksisterende forhold.. Rebild kommunes besvarer ovenstående opklarende spørgsmål pr. mail d : Ad 1) Arealerstatningen er ved en fejl blevet ændret fra 72 kr./m² til 70 kr./m² i det seneste fremsendte erstatningstilbud. Vi beklager fejlen og takker for jeres opmærksomhed. Ad 2) og 3) På baggrund af drøftelserne på åstedsforretningen er starten af cykelstien flyttet længere mod nord og dermed længere væk fra jeres bebyggelse og have. Som det ses af vedhæftede udsnit af teknisk projekttegning er grøften nu projekteret til at starte omtrentligt ved brugsgrænsen, hvor græsset slutter. Dette svarer til en afstand på ca. 4,5 5,5 meter fra skellet mellem jeres to matrikelnumre. På baggrund af flytningen vurderer Rebild Kommune ikke længere, at der er grundlag for erstatning til afskærmende beplantning. Ad 4) Under afsnittet Der var en dialog om forsinkelsesbassinet og dets udformning er følgende formuleret i protokollen: Det er en forbedring af eksisterende forhold.. Hermed menes, at håndteringen af overfladevand fremover forbedres i forhold til de eksisterende forhold i området. Grundejerne afviser det fremsendte erstatningstilbud på baggrund af følgende: Vedr. midlertidig arealafståelse - Grundejer mener på baggrund af udtalelse fra entreprenør, at den tilbudte erstatning ikke tilstrækkeligt dækker strukturskader. Grundejer forslår at Rebild Kommune udbetaler det tilbudte beløb og efter anlægsarbejder besigtiger arealet og vurderer om erstatningen har været korrekt. Vedr. arealafståelsen - På baggrund af vurdering fra en lokal ejendomsmægler mener grundejer, at den tilbudte arealerstatning er alt for lav. - Efter grundejers opfattelse er følgende ikke indgået i vurderingen o Arealafståelsen udgør en byggegrund. o Dele af deres ejendom bliver uegnet til udstykning grundet forsinkelsesbassinnet. o Restarealet får udsigt til forsinkelsesbassinet og bliver mindre attraktivt.

21 o Fjernelse af 80 m. piletræer disse suger både store mængder vand, fungerer som læbælte og skåner for indkig til Nihøjevej 2 og 4. Grundejer oplyser, at de har fået tilbud fra en anlægsgartner til etablering af et lignende læbælte i samme højde på kr. Grundejer foreslår, at de sammen med Rebild Kommune udpeger en uvildig mægler, der kan vurdere ejendommens reelle tab og dermed erstatningens størrelse.

22 Lb.nr. 10: Matr.nr. 9aa Ø. Hornum By, Ø. Hornum Ny Kærvej 2 m.fl. Pumpestationer Ejer: REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Sverriggårdsvej Skørping Åstedsforretning den 29 maj: For ejeren mødte Bjarne Vestby Jensen, der blev gjort bekendt med projektet og den påtænkte ekspropriations nærmere omfang, herunder klagefrister m.m. Kommunen fortalte, at forud åstedsforretningen var der opsat flag for at afmærke arealet. Røde flag markerer arealafståelsen, grønne flag det midlertidige arbejdsareal. at der bliver tinglyst en midlertidig deklaration om, at arealet er under ekspropriation på ejendommen, så man f.eks. i tilfælde af salg kan se det. at skellet kan blive rykket lidt når anlægsarbejdet starter. Men at man efterfølgende foretager en berigtigelse og man vil i tilfælde hvor foranstående er sket, få erstatningen suppleret op. Erstatningsbeløbet vil aldrig blive mindre end det tilbud fremsat på åstedsforretningen, selvom det eksproprierede areal skulle blive mindre end antaget. at vi har undersøgt og har kendskab til ledninger i arealet at vi håndterer det vand der er krav om Ejeren fortalte, at der ikke er kendskab til dræn i arealet Ejeren fremsatte ønske om, at vi skal undersøge om projektet kommer i karambolage med volden. Kan volden holde til det? Har oplevet flere bassiner med dæmningsbrud. Statikken på volden ud mod vej og mark. Ved ikke hvor meget kapacitet der er i deres bassin. at de overvejer om de skal udvide med forsinkelsesbassin nedsivningsbassin. Ved sådan en udvidelse vil vores bassin evt. være imellem deres. Hvis vi skulle flytte vores bassin længere hen mod gården, så de kan placeret deres bassiner sammen, skal vi tage højde for mulig byudvikling, herunder en sti til skolen mm. at vi skal have byudvikling og byggemodning med i vores overvejelser. at vi skal have tingene på plads inden man låser arealet alt for meget. at vi har overvejelser om klimasikringer, i den udstrækning man kan. Klimafaktor for vejen. Man inviterer vandet ind, men har ingen løsninger for sikring ved tøbrud eller lignende. Maiken Kristensen sender forudsætningsnotat for afvanding til Bjarne Vestby Jensen. Bjarne Vestby Jensen vil undersøge nærmere, og derefter mødes, så vi kan blive enige om hvordan det skal udformes, så de har plads til at udvide deres bassin. Heidi Hedegaard Jørgensen fremsatte følgende erstatningstilbud: 16 kr. pr. m² er taksten for landbrugsjord. 150 kr. pr. lb. m. for afskærmende beplantning. Bjarne Vestby Jensen havde ingen bemærkninger til det fremsatte erstatningstilbud. Erstatningstilbud fremsendes så det kan underskrives af tegningsberettiget.

23 Bjarne Vestby Jensen mener, at vi skal have forholdene på plads, inden de kan give en accept på at anlægsarbejdet kan igangsættes før klagefristen udløber, dvs. umiddelbart efter ekspropriationsbeslutningen meddelelse. Det aftales at vi ikke gør yderligere før vi hører fra Bjarne Vestby Jensen. For spørgsmål til ekspropriationen kontakt da Lea Liv Pedersen, Rebild Kommune på mail: eller på telefon nr.: Tlf.: Mobil: Protokoltilføjelse den Projektet er tilrettet, således at volden ind mod bassinet bevares. I stedet for grøft langs cykelstien anlægges et trug. Det kræver mindre plads. Bassinet er flyttet længere mod syd dels af hensyn til Rebild Vand og Spildevand A/S, men også for at kommunen har mulighed for kørsel rundt om bassinet ift. driften af det. Der fremsendes ny ekspropriationsplan, arealfortegnelse, erstatningstilbud samt protokol. Erstatningstilbud: For arealafståelse: 120 m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr ,00,- Samlet erstatning: kr ,00,- Såfremt erstatningstilbuddet kan accepteres, bør det underskrives og returneres til Rebild Kommune. Såfremt I vil give lov til at anlægsarbejdet kan påbegyndes når byrådsbeslutningen er truffet, bør denne erklæring ligeledes underskrives og returneres til Rebild Kommune.

24 Lb.nr. 11: Matr.nr. 9f Ø. Hornum By, Ø. Hornum Nibevej 146 Ejer[e]: Michael Sondrup Vinther Pedersen Abildgårdsvej 7, Øster Hornum 9530 Støvring Køber af del af matr.nr. 9f og 9al: Maria Hansen og Kristian O. Jensen Nygade 15, 2.th, 9400 Nørresundby Ejer mødte ikke op til åstedsforretning. Ejer får tilsendt materiale: protokol, ny arealfortegnelse og ekspropriationsplan (grundet nyt matr.nr. 9al Ø. Hornum By, Ø. Hornum) samt erstatningstilbud og dokument om accept på at anlægsarbejdet kan igangsættes før klagefristen udløber, dvs. umiddelbart efter ekspropriationsbeslutningen meddelelse. Protokoltilføjelse d : Rebild Kommune blev d kontaktet af Maria Hansen og Kristian O. Jensen, som oplyste at de har købt del af matr.nr. 9f og 9al i starten af maj og undrede sig over, hvad flagene betød. D blev der hos LE34 afholdt et møde mellem Maria Hansen, Kristian O. Jensen, Niras og Rebild Kommune, hvor det blev besluttet at Niras undersøger muligheden for at ændre på afvandingsforholdene. Skellet langs cykelstien på den sydlige del af ejendommen besværliggør indplacering af nyt hus for de nye ejere. Niras har efterfølgende udarbejdet nye planer, som er vedlagt protokollen. Efter aftale med de nye ejere af del af matr.nr. 9f og 9al, føres grøften igennem på matr.nr. 9f, og man undlader at anvende løsningen med dræn/trug foran stuehuset, da det alligevel skal nedrives. Bassinet mod nord udvides en smule. Nedenstående erstatningsopgørelse er udført på baggrund af måleblad modtaget fra Landinspektør Anders Dalum, Hansen, Nibe d

25 For arealafståelse matr.nr. 9al: m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr ,00,- For arealafståelse delnr. 2 af matr.nr. 9f: 59 m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr. 944,00,- For midlertidig arealafståelse og for ulemper i øvrigt matr.nr. 9al: m² á 6,00 kr. pr. m² = kr ,00,- Samlet erstatning: kr ,00,- For arealafståelse delnr. 3 af matr.nr. 9al: 0 m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr. 0,00,- For arealafståelse matr.nr. 9f: 230 m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr ,00,- For midlertidig arealafståelse og for ulemper i øvrigt delnr. 3 og matr.nr. 9f: 560 m² á 3,00 kr. pr. m² = kr ,00,- Samlet erstatning: kr ,00,- Såfremt erstatningstilbuddet kan accepteres, bør det underskrives og returneres til Rebild Kommune. Såfremt I vil give lov til at anlægsarbejdet kan påbegyndes når byrådsbeslutningen er truffet, bør denne erklæring ligeledes underskrives og returneres til Rebild Kommune. Kopi af protokol sendes til Maria Hansen og Kristian O. Jensen pr. mail. Maria Hansen og Kristian O. Jensen har underskrevet erstatningstilbud samt en accept på at anlægsarbejdet kan igangsættes før klagefristen udløber, dvs. umiddelbart efter ekspropriationsbeslutningen meddelelse. Protokoltilføjelse Martin Bang (udvikler) sender nedenstående mail: Indsigelsen fremsendes på vegne af Michael Sondrup Vinther Pedersen (Jordejer) samt undertegnet Martin Bang (Udvikler) Indsigelsen grunder i projektets udformning og placering, den tilbudte jordpris, samt indsigelsesfristen. Udformning og placering: Projektets placering vil begrænse byens udvikling omkring hallen, samt skabe et utiltalende miljø lige inden for byskiltet, da vedligeholdelse af jeres arealer syntes nedprioriteret. Tilbuddet jordpris: Jorden er som nævnt købt med henblik på udstykning og ikke landbrugsdrift, de ca m2 I påtænker at benytte til bassin repræsenter herfor en salgspris på ca. 250,- DKR per m2 og ikke 16,- DKR som fremsendte tilbud om jordkøb indeholder. Indsigelses frist: Grundet rod i det fremsendte tegnings materiale syntes vi os misinformerede, og anmoder hermed om en ny indsigelsesperiode til gavn for os og byens udvikling. Løsningsforslag: Vi forslår at bassin udebliver i sin helhed og at vandet ledes til bassinet ejet af Rebild vand og spildevand.

26 Dette bassin synes at have rigeligt med kapacitet til at løse opgaven. Vandet fra vores matrikel og nye udstykning kan med fordel ledes sammen med vandet fra Ølandsparken (byens seneste udstykning) i et bassin etableret over det eks. som nedenstående. Med det skrånende terræn vil der værre rig mulighed for at skabe et naturligt miljø som kan appellere til leg og gavn for byens beboere.

27 Kommunens svar: Indsigelsesfristen: Indsigelsesperioden forlænges ikke, men det vælges at medtage den sendte mail med indsigelser i protokollen og vil derfor indgå i det materiale som politikerne skal træffe endelig beslutning ud fra. Den officielle indsigelsesperiode forlænges ikke, da lodsejer i sin e-boks af to omgange har modtaget protokol fra åstedsforretning ( ), som han endvidere valgte ikke at møde op til samt opdateret protokol ( ). I protokollerne blev lodsejer gjort bekendt med, at såfremt der var bemærkninger, skulle lodsejer sende besked til afsender, hvilket ikke blev gjort rettidigt. Projektets udformning og placering og løsningsforslag: Der er kommet et løsningsforslag fra Martin Bang om at vi kan lede vandet i bassinet ejet af Rebild Vand og Spildevand. Igennem projekteringsfasen har rådgiver været i løbende dialog med forsyningen for at undersøge om der var muligheder for at aflede vand til deres bassin og helt generelt med henblik på at begrænse omfanget af den nødvendige ekspropriation. Det færdigprojekterede projekt som omfatter bassin syd for forsyningens er blandt andet et resultat af denne dialog. Bassinet er placeret i dybdepunktet og hvor der er mulighed for nedsivning. Bassinet har en dybde på 0,5m, hvor det er tættest på vejen og som følge af at terrænet stiger mod øst, så er der skråninger, som gør at dybden af bassinet er større mod øst. Det skyldes at bassinet er et nedsivningsbassin og der skal være en så stor nedsivningsflade som muligt for at sikre tilstrækkelig nedsivning. Bassinet tilsås med græs. Lige syd for bassinet er der friholdt areal til en eventuel fremtidig vej ind til arealerne beliggende øst for bassinet. Der er således mulighed for en eventuel senere udbygning af arealerne. Placeringen i dybdepunktet er endvidere valgt fordi vandet naturligt vil lede hertil. Såfremt vi havde valgt at placere bassinet et andet sted, fx længere mod øst hvor terrænet stiger, ville det have medført et dybere bassin, med større indgriben i landskabet. Bassinet kan heller ikke gøres mindre ved placering af to bassiner, et nord og syd for Nibevej 138, som det først var projekteret, idet der er taget hensyn til lodsejers, Michael Sondrup, salg af Nibevej 138. Her var det sydlige bassin i vejen for de nye køberes nye placering af hus og det sydlige bassin blev derfor sløjfet. Hvis der igen skulle laves to bassiner ville det kunne have betydning for Michael Sondrups salg. Cykelstien er færdigprojekteret og der har været afholdt åstedsforretning på baggrund af det foreliggende projekt. Såfremt udvikler senere ønsker at gøre området mere rekreativt eventuel med en ændret placering af bassin og afholde alle udgifter hertil, vil kommunen være åben for at behandle denne ansøgning. Den tilbudte jordpris: Rebild Kommune er i gang med planlægning for den nordlige og østlige del af matrikel nr. 9al Ø. Hornum. Planlægningen er 1. etape af en større udstykningsplan. Der er dog på nuværende tidspunkt ingen planer for planlægning til boliger for den del af matrikel nr. 9al, som støder op til Nibevej. Lokalplan og kommuneplantillæg for den nordlige og østlige del forventes sendt i offentlig høring ultimo oktober. Forventet anvendelseskort i lokalplanen:

28 Udtalelse fra Rebild Vand & Spildevand A/S: Overfladevand (vejvand) fra Øster Hornum-stiprojektet, som ligger udenfor kloakopland, skal Rebild Kommune selv håndtere.

29 Lb.nr. 12: Matr.nr. 10o og 12q Ø. Hornum By, Ø. Hornum Hornumgårdvej 2 Ejer: Allan Laursen Kvist Hornumgårdvej 2, Tranten 9530 Støvring Åstedsforretning den 29 maj: Ved åstedsforretningen mødte både ejer for lb.nr. 12 og 14 op (som er far og søn), der blev gjort bekendt med projektet og den påtænkte ekspropriations nærmere omfang, herunder klagefrister m.m. For ejeren af lb.nr. 12 mødte Allan Lauersen Kvist selv. For ejeren af lb.nr. 14 mødte Søren Ole Vinther Kvist selv. Ejerne fortalte, at de for lb.nr. 12 ikke kendte til dræn. Vand kommer ud i rabatten. at de for for lb.nr. 14 har et drænrør ml. stationering 500 og 550 et stort rør under vejen. Kender ikke til dræn på matr.nr. 1b. at de gerne vil nå at høste inden, måske afgrøderne stadig har en værdi selvom det evt. ikke er færdigt. at afgrøde for lb.nr. 12 er græs og byg at afgrøde for lb.nr. 14 er byg Kommunen fortalte, at forud åstedsforretningen var der opsat flag for at afmærke arealet. Røde flag markerer arealafståelsen, grønne flag det midlertidige arbejdsareal. at der bliver tinglyst en midlertidig deklaration om, at arealet er under ekspropriation på ejendommen, så man f.eks. i tilfælde af salg kan se det. at skellet kan blive rykket lidt når anlægsarbejdet starter. Men at man efterfølgende foretager en berigtigelse og man vil i tilfælde hvor foranstående er sket, få erstatningen suppleret op. Erstatningsbeløbet vil aldrig blive mindre end det tilbud fremsat på åstedsforretningen, selvom det eksproprierede areal skulle blive mindre end antaget. at bliver der yderligere afgrødetab end det i erstatningstilbud bliver det suppleret op senere. at sløjfe en overkørsler eller evt. flytte vil være godt for trafiksikkerheden for de bløde trafikanter pga. oversigt. Spørgsmål og svar under åstedsforretningen - Ejer spurgte hvornår anlægsarbejdet starter. Maiken Kristensen svarede at man starter i september i år, og gerne skal være færdig midt maj Man forventer at starte med strækningen syd for Øster Hornum by. Projektet er i licitation nu, så når der i august træffes endelig afgørelse om ekspropriation, så kendes tidsplanen for entreprenøren. Vi aftaler at det meldes ud i god tid hvornår vi starter arbejdet hos dem, så de evt. kan nå at høste m.v. - Aftaler om overkørsler (indtegnet sammen med ejere på Maiken Kristensens medbragte kortplaner): o Overkørsel fra stationering 1600 flyttes til stationering 1500 af hensyn til oversigt (lb.nr. 12) o Overkørsel ved stationering 1050 bibeholdes (lb.nr. 14) o Overkørsel ml. stationering 800 og 850 (lb.nr. 14) o Overkørsel ml. stationering 500 og 450 flyttes til stationering 300 (lb.nr. 14) o Overkørsel ml. stationering 600 og 650 flyttes til stationering 550 (lb.nr. 14) Heidi Hedegaard Jørgensen fremsatte følgende erstatningstilbud for lb.nr. 12: 16 kr. pr. m² er taksten for landbrugsjord. 1,32 kr. pr. m² i afgrødetab for græs.

30 1,02 kr. pr. m² i afgrødetab for byg. 6 kr. pr. m² er taksten for midlertidigt eksproprieret areal. For arealafståelse: m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr ,00,- Afgrødetab - græs Afgrødetab byg For midlertidig arealafståelse og for ulemper i øvrigt: m² á 1,32 kr. pr. m² m² á 1,02 kr. pr. m² m² á 6,00 kr. pr. m² = kr ,00,- = kr ,20 = kr ,00,- Samlet erstatning: kr ,20 Allan Lauersen Kvist underskrev erstatningstilbud, samt en accept på at anlægsarbejdet kan igangsættes før klagefristen udløber, dvs. umiddelbart efter ekspropriationsbeslutningen meddelelse. For spørgsmål til ekspropriationen kontakt da Lea Liv Pedersen, Rebild Kommune på mail: llip@rebild.dk eller på telefon nr.: Tlf.: Mobil:

31 Lb.nr. 13: Matr.nr. 11a Ø. Hornum By, Ø. Hornum Nibevej 142 Ejer: Gregers Thorup Erling Gregersen Nibevej 142, Øster Hornum 9530 Støvring Åstedsforretning den 28 maj: For ejeren mødte Lis og Gregers Thorup Erling Gregersen selv, der blev gjort bekendt med projektet og den påtænkte ekspropriations nærmere omfang, herunder klagefrister m.m. Ejeren fortalte, at der bliver kørt meget stærkt i dag. Deres egne børn kørte på cykel ude på vejen da de var små, det ville de ikke have fået lov til i dag. at der er en stor gul telefonledning, som løber op langs vejen og ind under Nibevej. Maiken Kristensen tegner den ind på medbragt kortplan. at der er vandledning i den anden side af vejen op til dem. at de ikke kender til nogen dræn Kommunen fortalte, at forud åstedsforretningen var der opsat flag for at afmærke arealet. Røde flag markerer arealafståelsen, grønne flag det midlertidige arbejdsareal. at der bliver tinglyst en midlertidig deklaration om, at arealet er under ekspropriation på ejendommen, så man f.eks. i tilfælde af salg kan se det. at skellet kan blive rykket lidt når anlægsarbejdet starter. Men at man efterfølgende foretager en berigtigelse og man vil i tilfælde hvor foranstående er sket, få erstatningen suppleret op. Erstatningsbeløbet vil aldrig blive mindre end det tilbud fremsat på åstedsforretningen, selvom det eksproprierede areal skulle blive mindre end antaget. at sløjfe en overkørsel vil være godt for trafiksikkerheden for de bløde trafikanter at der bliver afholdt ledningsejermøde inden opstart, så man er opmærksom på alle ledninger og rør i jorden. Spørgsmål og svar under åstedsforretningen - Ejer spørger hvorfor vi er bagud tidsplanen præsenteret til borgermødet. Det er pga. afvanding af vejen så projektet er ændret med bassiner og ansøgning om div. tilladelser. - Ejer spørger om vejen ind til dem bliver spærret. Nej der skal opretholdes tilkørsel. Måske den kan blive spærret i 2 timer, men det vil de få besked om inden. - Hvor langt asfalteres der op i indkørslen. Asfalt kører over i grus. Asfalt og grus kommer til at være pænt jævnt. - Ejer spurgte hvornår anlægsarbejdet starter. Maiken Kristensen svarede at man starter i september i år, og gerne skal være færdig midt maj Man starter med strækningen syd for Øster Hornum by. Heidi Hedegaard Jørgensen fremsatte følgende erstatningstilbud: 16 kr. pr. m² er taksten for landbrugsjord. 1,02 kr. pr. m² i afgrødetab for byg. (Vi skal udbetale til beløbet til ejer - ejer skal videreudbetale til forpagter) 6 kr. pr. m² er taksten for midlertidigt eksproprieret areal. For arealafståelse: 150 m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr ,00,- Afgrødetab 150 m² á 1,02 kr. pr. m² = kr. 153,00,-

32 For midlertidig arealafståelse og for ulemper i øvrigt: 200 m² á 6,00 kr. pr. m² = kr Samlet erstatning: kr ,00,- Gregers Thorup Erling Gregersen underskrev erstatningstilbud, samt en accept på at anlægsarbejdet kan igangsættes før klagefristen udløber, dvs. umiddelbart efter ekspropriationsbeslutningen meddelelse. For spørgsmål til ekspropriationen kontakt da Lea Liv Pedersen, Rebild Kommune på mail: llip@rebild.dk eller på telefon nr.: Tlf.: Mobil:

33 Lb.nr. 14: Matr.nr. 1b Hornumgård, Ø. Hornum Estrupvej 55 Ejer[e]: Søren Ole Vinther Kvist Estrupvej 55, Estrup, 9530 Støvring 9530 Støvring Åstedsforretning den 29 maj: Ved åstedsforretningen mødte både ejer for lb.nr. 12 og 14 op (som er far og søn), der blev gjort bekendt med projektet og den påtænkte ekspropriations nærmere omfang, herunder klagefrister m.m. For ejeren af lb.nr. 12 mødte Allan Lauersen Kvist selv. For ejeren af lb.nr. 14 mødte Søren Ole Vinther Kvist selv. Ejerne fortalte, at de for lb.nr. 12 ikke kendte til dræn. Vand kommer ud i rabatten. at de for for lb.nr. 14 har et drænrør ml. stationering 500 og 550 et stort rør under vejen. Kender ikke til dræn på matr.nr. 1b. at de gerne vil nå at høste inden, måske afgrøderne stadig har en værdi selvom det evt. ikke er færdigt. at afgrøde for lb.nr. 12 er græs og byg at afgrøde for lb.nr. 14 er byg Kommunen fortalte, at forud åstedsforretningen var der opsat flag for at afmærke arealet. Røde flag markerer arealafståelsen, grønne flag det midlertidige arbejdsareal. at der bliver tinglyst en midlertidig deklaration om, at arealet er under ekspropriation på ejendommen, så man f.eks. i tilfælde af salg kan se det. at skellet kan blive rykket lidt når anlægsarbejdet starter. Men at man efterfølgende foretager en berigtigelse og man vil i tilfælde hvor foranstående er sket, få erstatningen suppleret op. Erstatningsbeløbet vil aldrig blive mindre end det tilbud fremsat på åstedsforretningen, selvom det eksproprierede areal skulle blive mindre end antaget. at bliver der yderligere afgrødetab end det i erstatningstilbud bliver det suppleret op senere. at sløjfe en overkørsler eller evt. flytte vil være godt for trafiksikkerheden for de bløde trafikanter pga. oversigt. Spørgsmål og svar under åstedsforretningen - Ejer spurgte hvornår anlægsarbejdet starter. Maiken Kristensen svarede at man starter i september i år, og gerne skal være færdig midt maj Man forventer at starte med strækningen syd for Øster Hornum by. Projektet er i licitation nu, så når der i august træffes endelig afgørelse om ekspropriation, så kendes tidsplanen for entreprenøren. Vi aftaler at det meldes ud i god tid hvornår vi starter arbejdet hos dem, så de evt. kan nå at høste m.v. - Aftaler om overkørsler (indtegnet sammen med ejere på Maiken Kristensens medbragte kortplaner): o Overkørsel fra stationering 1600 flyttes til stationering 1500 af hensyn til oversigt (lb.nr. 12) o Overkørsel ved stationering 1050 bibeholdes (lb.nr. 14) o Overkørsel ml. stationering 800 og 850 (lb.nr. 14) o Overkørsel ml. stationering 500 og 450 flyttes til stationering 300 (lb.nr. 14) o Overkørsel ml. stationering 600 og 650 flyttes til stationering 550 (lb.nr. 14) Heidi Hedegaard Jørgensen fremsatte følgende erstatningstilbud for lb.nr. 14: 16 kr. pr. m² er taksten for landbrugsjord.

34 1,02 kr. pr. m² i afgrødetab for byg. 6 kr. pr. m² er taksten for midlertidigt eksproprieret areal. For arealafståelse: m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr ,00,- Afgrødetab byg For midlertidig arealafståelse og for ulemper i øvrigt: m² á 1,02 kr. pr. m² m² á 6,00 kr. pr. m² = kr ,90 = kr ,00 Samlet erstatning: kr ,90 Søren Ole Vinther Kvist underskrev erstatningstilbud, samt en accept på at anlægsarbejdet kan igangsættes før klagefristen udløber, dvs. umiddelbart efter ekspropriationsbeslutningen meddelelse. For spørgsmål til ekspropriationen kontakt da Lea Liv Pedersen, Rebild Kommune på mail: llip@rebild.dk eller på telefon nr.: Tlf.: Mobil:

35 Lb.nr. 15: Matr.nr. 1h Hornumgård, Ø. Hornum Nibevej 138 Ejere: Michael Bendt Nielsen Gitte Bendt Nielsen Nibevej 138, Tranten 9530 Støvring Åstedsforretning den 29 maj 2018 For ejeren mødte Michael Bendt Nielsen og Gitte Bendt Nielsen selv, der blev gjort bekendt med projektet og den påtænkte ekspropriations nærmere omfang. Kommunen fortalte, at forud åstedsforretningen var der opsat flag for at afmærke arealet. Røde flag markerer arealafståelsen, grønne flag det midlertidige arbejdsareal. at der bliver tinglyst en midlertidig deklaration om, at arealet er under ekspropriation på ejendommen, så man f.eks. i tilfælde af salg kan se det. at skellet kan blive rykket lidt når anlægsarbejdet starter. Men at man efterfølgende foretager en berigtigelse og man vil i tilfælde hvor foranstående er sket, få erstatningen suppleret op. Erstatningsbeløbet vil aldrig blive mindre end det tilbud fremsat på åstedsforretningen, selvom det eksproprierede areal skulle blive mindre end antaget. at vi forstår at det er et stort indgreb. Ejeren fortalte, at de er vant til at der kan holde 2 biler i indkørslen inden deres port. at der bliver taget et pænt stort stykke af haven Spørgsmål og svar under åstedsforretningen - Ejere spørger hvorfor cykelstien skal være på deres side? når der er en vej ind til Hornum Sø på den anden side, og mange cyklister kommer til at krydse vejen her hos dem, og bilerne kører meget stærkt. Bliver der ikke taget højde for de mange familier, som skal til Hornum sø? Den dobbeltrettede cykelsti er planlagt efter minimalt antal af krydsninger, antallet af huse, den samlede trafiksikkerhed m.m. Vi har gjort os mange overvejelser. - Farten sænkes ved skilt om 60km/t og ved hjælp af politi. Vi kan ikke lave fartbump. - Der røg et skilt i sidste uge, det sker ofte pga. dårlig oversigtsforhold. Kommunen har fokus på at det er et skarpt sving. Men politiet har vurderet at oversigtsforholdene er ok. Ejer siger at det jo heller ikke er politiet som kører her hver dag. Lea Pedersen spørger om der kan laves en aftale om at fjerne træer mod syd for at give større udsyn. - I må meget gerne kontakte Lea Pedersen ved kommunen hvis der bliver kørt for stærkt, så tager hun fat i politiet. Politiet har været med ud og planlægge cykelstien. - Fra det røde flag ved bygningen er der 1,6 m. græsrabat som vejareal før cykelsti starter. Der kommer en afvandingsledning i stedet for grøft, ved bygning og havestykke, for at minimere arealafståelse mest muligt. Kommunen står for vedligehold af græsrabatten. Ejer tilføjer at kommunen jo ikke kommer og slår det hver uge, som det bliver nu. - Ejer spurgte hvornår anlægsarbejdet starter. Maiken Kristensen svarede at man starter i september i år, og gerne skal være færdig midt maj Man starter med strækningen syd for Øster Hornum by. - Ejer fortæller der er behov for at der kan komme en lastbil, som læsser af med truck, der kan holde ind på cykelsti og aflæsse mellem de 2 indkørsler. Ejer spørger hvordan det fungerer med oversigt, forhold, skiltning. Maiken siger at stykket skal forstærkes, men er i tvivl om det kan gå i forhold til skillerabat, og reglerne. Hvis

36 politiet kommer kan de risikere at få en bøde. Ejer fortæller at behovet er 1 gang om måneden i 15 min. Lea vil vende vejreglerne med politiet. - Ejer spørger om trafikspejl. Lea Pedersen vil undersøge det nærmere, hun ved at politiet ikke altid er glade for at sætte dem op, da de kan give en falsk tryghed. - Ejer er bekymret for de hurtige cyklister, som dem på el-cykel. Lea Pedersen siger at man ikke kan gøre noget ved cyklisternes fart. Det blev aftalt at følgende undersøges: Vejregler Forstærkning af belægning Om den 4 ugers frist skal flyttes, da byrådsmødet først er i august, og ejer kan først vurdere projektet når vi har svar fra politi Erstatningstilbud fremsendes når projektet er endelig på plads. For spørgsmål til ekspropriationen kontakt da Lea Liv Pedersen, Rebild Kommune på mail: llip@rebild.dk eller på telefon nr.: Tlf.: Mobil: Protokoltilføjelse den Lea Pedersen har efter henvendelse ved Nordjyllands Politi fået følgende svar: Nordjyllands politi nævner at rent juridisk så må der ikke transporteres gods på cykelstien eller vejen fra en lastvogn, som vi måske kan anvise plads til bagved cykelstien. Og lastvognen må ikke stå på cykelstien. Vi må derfor se på hvilke andre løsninger vi har her. Angående udkørsel så skal vi sikre at der er oversigt til cykelstien efter vejreglerne. Hvis der er det så må ejer trille ud til asfaltkanten og orientere sig videre. Hvis der kommer en cyklist må ejer trille tilbage. Når anlægget er lavet så kan vi tage ud på en besigtigelse med politiet, hvor vi kan se på behovet for et spejl og eventuelle andre tiltag i forhold til hastigheden (tælling). Som projektet er udformet nu har politiet ingen sanktionsmuligheder for hastigheden. Helt generelt så placeres dobbeltrettede cykelstier gerne i den side hvor der er flest ejendomme for at minimere antallet af krydsninger. Andre hensyn spiller også ind fx antallet af krydsninger af vejen, hvis stien skal forlægges fra den ene side af vejen til den anden. På den aktuelle strækning er cykelstien lagt i den østlige side, fordi der ikke er plads til en dobbeltrettet cykelsti forbi ejendommen tæt ved Abildgårdsvej. Protokoltilføjelse den Kommunen vil indenfor vejareal etablere en holdeplads til lastbiler lige nord for bygningerne. Der anlægges belægning fra p-pladsen til porten, således varer kan transporteres fra lastbilerne til porten. Der vedlægges plan fra Niras som viser situationen. Protokoltilføjelse den Der pålægges ejendommen en deklaration om oversigt, som tinglyses ved endelig ekspropriationsbeslutning.

37 Vedlagt er deklaration samt tilrettet ekspropriationsplan, både i sædvanlig udgave og en i et størrelsesforhold hvor oversigtsarealet tydeligt kan ses. Erstatningstilbud: For arealafståelse: m 2 á 16,00 kr./m 2 = kr ,- For midlertidig arealafståelse og for ulemper i øvrigt: m² á 6,00 kr. pr. m² = kr ,00 Hegn 110m á 75,00,- kr. lb. m. = kr ,00 Oversigtsareal: Fjernelse af træer + indblik = kr Samlet erstatning: kr ,00,- Såfremt erstatningstilbuddet kan accepteres, bør det underskrives og returneres til Rebild Kommune. Såfremt I vil give lov til at anlægsarbejdet kan påbegyndes når byrådsbeslutningen er truffet, bør denne erklæring ligeledes underskrives og returneres til Rebild Kommune. Protokoltilføjelse den Lea Liv Pedersen får følgende bemærkning pr. telefon fra Michael Nielsen: Om det fremsendte tilbud er det vi har tænkt os at tilbyde i erstatning? Hvad med værditabet? Og gener i at der skal bakkes frem og tilbage såfremt der er en cyklist på cykelstien Han fortæller mig at der også skal sikres oversigt når han kører ud fra laden og mellem de to bygninger. Han fortalte til åstedsforretning, at en lastvogn kommer og kører ind mellem de to bygninger. (jeg mener han nævnte en almindelig lastvogn til container) Lea Liv Pedersen aftaler med Michael Nielsen at han skal sende hende en mail og at vi fører hans bemærkninger til protokollen. Protokoltilføjelse den Lea Liv Pedersen får følgende besked da hun pr. telefon taler med politiet omkring oversigt fra de to nordligste overkørsler: Der er oversigt til cykelsti mod nord fra de to nordligste overkørsler svarende til vejreglernes vejledende længder for vejkryds - mod syd er dette ikke tilfældet. Der vil ikke blive stillet krav til sikring af yderligere oversigt til cykelsti mod syd fra de to nordligste overkørsler, idet det vil kræve fjernelse af en bygning sammenholdt med at det ikke er et vejkryds men en privat overkørsel, hvor trafikmængden fra overkørslen er begrænset set i forhold til et regulært vejkryds. Oversigtsforholdene til selve vejen er uændret når der køres frem til vejen. Protokoltilføjelse den Lea Liv Pedersen modtager nedenstående mail fra Hans Ole Kristensen, Landboretskonsulent som er rådgiver for Michael Nielsen: Kære Lea Liv Pedersen Jeg rådgiver Michael Bendt Nielsen i ovenstående sag.

38 Kort før min sommerferie talte jeg med Michael om ekspropriationen, og han har i ferien undersøgt mulighederne for at lave om på sin ejendom, så han kan undgå at benytte cykelstien til adgang til stald/lade. Jeg har aftalt at tale med ham en af de nærmeste dage. Jeg håber, Rebild kommune kan modtage et ændringsforslag og lade det indgå i sagen, og selvom det måtte komme senere på ugen. På forhånd tak. Med venlig hilsen Hans Ole Kristensen Landboretskonsulent Protokoltilføjelse Hans Ole Kristensen sender nedenstående mail: De (Gitte og Michael) mener samstemmende, at mødet med jer ved åstedsforretningen stoppede, inden man var kommet rundt om problemerne. Der blev diskuteret alternativer, men på den måde kom den aktuelle løsning lidt ud af samtalen, og der er flere af de neden for omhandlede problemer, der ikke blev behandlet på mødet. Det bedste ville være, at man genoptog mødet ved en snarlig lejlighed og udsatte ekspropriationsbeslutningen, indtil kommunalbestyrelsens repræsentanter havde set og hørt det hele. Ofte ville jeg ved en cykelsti-ekspropriation mene, at åstedsforretningen ikke var så vigtig som besigtigelse, for det er stribeekspropriationer med nogle emner, der gentager sig. I dette tilfælde mener jeg, at forhandlingen på stedet er ganske vigtig, for den planlagte cykelsti tager al forarealet i forhold til bygningerne, og haven berøres også meget, så der er mange konkrete problemer at tage stilling til. Rebild kommune har foreslået en plads ved vejen til aflæsning af varer og lign., fordi cykelstien går helt tæt op til driftsbygningerne, og der er ikke nogen naturlige steder for en lastbil at svinge ind på bygningslodden. Ejerne er enige med kommunen i, at denne plads er en god afhjælpning af nogle alvorlige gener. Der er til gengæld ikke truffet nogen beslutning om ændring af porten i driftsbygningens gavl, selvom cykelstien anlægges 1,6 m fra gavlen. Jeg mener, det er nødvendigt, at porten flyttes, for når ejerne skal benytte porten, inddrager de cykelstien som arbejdsareal det er nødvendigt, selvom oversigten er meget dårlig. Når porten bruges, vil cykelstien være inddraget som arbejdsareal. Hvis man forestillede sig, at vejmyndigheden i fremtiden ville håndhæve, at der var en overkørsel på stedet og ikke mere, ville driftsbygningens brug blive meget reduceret. Så skulle minilæsser og traktor ud på asfaltvejen, hvor oversigten også er meget dårlig, og der ville blive tilbagelagt meget kørsel på Nibevej i selve svinget til fare både for ejerne og øvrige trafikanter.

39 Det drejer sig om en 3 m bred letvægtsport, der kan hæves og sænkes. Michael Bendt Nielsen kan bruge driftsbygningen uden større ændringer, hvis porten placeres på siden af huset og borte fra vejen. Vores forslag er, at porten flyttes. Arbejdet foreslås udført efter regning med Rebild kommune til at betale over ekspropriationen. Nuværende port i gavlen blændes af. Indkørslen til ejendommens gårdsplads er også problematisk. Ejerne har brug for en port til gårdspladsen, for ellers kan den ikke bruges frit atter fordi der ikke er oversigt ude ved vejen, og børn eller hunde risikerer på den måde at blive kørt over, hvis porten ikke er der. Porten åbner udad mod vejen, så når en bil skal ind, bliver den nødt til at holde en god meter fra porten. Dermed er indkørslen fuld ud til cykelstien hvis der er en trailer på bilen, er cykelstien næsten spærret, hvilket vi ikke kan gøre noget ved; men der bør være mulighed for at en ekstra bil kan svinge ind til ejendommen. Derfor foreslår vi, at græsset ved gavlen af beboelsen erstattes med fliser til et opmarch-felt ved siden af indkørslen. En bil, som kører mod syd, vil kunne svinge ind på fliserne, hvis en anden holder i indkørslen. Ellers må bilen helt hen til indkørslen og konstatere, at den kan ikke komme ind nu, og så må den køre videre eller blive sat på cykelstien. Det vil være en overskuelig udgift til at afhjælpe et stort problem. Det sidste praktiske problem er indblikket i haven. Ejerne har for selv at få oversigt ved indkørslen fjernet beplantningen yderst mod Nibevejen, og de har hidtil levet med indblikket fra vejen, som det har skabt. Nu kommer (udover bilerne) cyklisterne tættere på haven. Der skal afstås areal, og der skal lægges oversigtsservitut på den næste del af haven, så der er ikke meget tilbage bagefter, og resten er der fuldt indblik i. Jeg mener, at der bliver brug for dels et hegn til at lukke af for indblik, og derudover en alvorlig omlægning af den resterende have, for den nuværende indretning giver kun en lille plet op ad huset. I forhold til det økonomiske tilbud, undrer det mig, at der ikke indgår en takst på f.eks. 30,- kr/m2 for boliglodden. Den foreslåede erstatning går på 16, kr./m2, og det mener jeg er forkert. Der eksproprieres have og jorden op til boligen, og jeg mener også, at arealet foran driftsbygningen bør behandles efter en sådan takst. Ændring af port og fliselægning ved gavlen af boligen ønsker vi foretaget af kommunen eller efter regning, så der ikke er nogen risiko for at det bliver for dyrt i forhold til udmålt erstatning. Til haven og ejendommens forringelse ønsker vi kr. Så kan haven ændres, og der kan lukkes for indblik, og endelig vil der være en generel forringelse af ejendomsværdien. Kommunens svar: Ønsket om at genoptage mødet: Lodsejerne var blevet indkaldt til åstedsforretningen med en frist på 4 uger som loven foreskriver. Lodsejerne fik mulighed for flere gange undervejs i mødet at fremkomme med bemærkninger og ændringsforslag. Kommunen kan ikke til selve åstedsforretning træffe beslutning om ændring af projektet, hvorfor disse noteres og behandles efterfølgende. Samtidig er der en frist på 4 uger efter åstedsforretningen til at fremkomme med yderligere bemærkninger og ændringsforslag, som ligeledes medtages i protokollen, som danner baggrund for byrådets beslutning om ekspropriation. Port i driftsbygningen: Der hvor porten er i driftsbygningen, er der en projekteret afstand på 2m fra bygning og ud til yderkant af cykelsti, se nedenstående detaljetegning. Afstanden er ikke 1,6m som nævnt i indsigelsen. Der er sikret plads bag cykelstien til at materialer kan flyttes frem og tilbage ved udlægning af fliser i arealet. I indsigelsen omkring porten nævnes det også at oversigten er meget dårlig. Oversigten fra de to nordligste overkørsler er sikret mod nord, men ikke mod syd. Politiet har tidligere udtrykt, at der ikke vil blive stillet yderligere krav til sikring af oversigt, da det vil kræve fjernelse af en bygning sammenholdt med at det ikke er et vejkryds, men en privat overkørsel.

40 Indkørslen til ejendommens gårdsplads: Med hensyn til oversigten ved denne overkørsel henvises til protokoltilføjelse af Der er sikret oversigt til cykelstien ved sikring af oversigtsservitut. Oversigten til selve vejen er uændret, da det tolereres at bilisterne kører ud til asfaltkanten. Der laves ikke en plads til yderligere biler foran stuehuset. Der er vejadgang til beboelsen i dag og det vil der også være når cykelstien er etableret. Lodsejer kan eventuelt overveje at vende lågen så den åbner op ind imod gårdspladsen. Indblikket i haven: Indblikket i haven bliver ikke betydelig større ved pålæggelse af oversigtsareal. Der skal meget til før tålegrænsen er overskredet. Der er i forvejen indblik i haven fra vejen. Det økonomiske tilbud: Arealet som eksproprieres er arealet langs med vejen, som i forvejen ikke kan anvendes til byggeri mm. Samtidig har det ikke nævneværdig betydning for byggeretten på ejendommen. Derfor er det praksis at give en erstatning svarende til prisen på landbrugsjord for sådanne ekspropriationer til cykelstier. Kommunen kan ikke bekoste ændring af port og flisebelægning, da det efter kommunens opfattelse er muligt at lave en billigere løsning, som tidligere nævnt.

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL -------------------------------------------------------- Cykelsti Allingåbro - Ørsted: Side 1-8 -------------------------------------------------------- Norddjurs Kommune påtænker

Læs mere

Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By, Kregme

Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By, Kregme Trafik og Veje Rådhuspladsen 1 DK 3300 Frederiksværk 3. september 2015 Side 1 af 4 Sagsnr 2014/0010182 CPR/CVR Bent Brønnum Rygårds Alle 34, Tibirke Sand 3300 Frederiksværk Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By,

Læs mere

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje.

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for ekspropriation i henhold til lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. Ekspropriation til regnvandsbassin ved Birkelse Med henblik på

Læs mere

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 Side 1 Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 I anledning af anlæg af dobbeltrettet cykelsti langs Faxevejs og Rønnedevejs sydside fra Rønnede til Faxe, afholdtes

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL --------------------------------------------------------------------------- Sti mellem Sdr. Højrup kirke og Årslev Kirke: Side 1-5 ---------------------------------------------------------------------------

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTBESKRIVELSE VEDR. NY OFFENTLIG VEJ, STØVRING ÅDALE

PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTBESKRIVELSE VEDR. NY OFFENTLIG VEJ, STØVRING ÅDALE PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTBESKRIVELSE VEDR. NY OFFENTLIG VEJ, STØVRING ÅDALE Projektets formål Formålet med projektet er at forlænge den eksisterende nyetablerede offentlige vej, Støvring Ådale, knap 700

Læs mere

Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109.

Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109. Bjergvej 109 Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109. Det nødvendige anlægsarbejde vil berøre privat ejendom. Byrådet har derfor vedtaget, at såfremt det

Læs mere

INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING

INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING Per Hansen Maglesøvej 4 4300 Holbæk Dato: 13. december 2018 Sagsnr.: 18/33908 Sagsb.: milee Lsp. j.nr. 49682 Sagsb.: hø/kef INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING Ang. : Rettigheder til arealerhvervelse til

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL vedr. Ekspropriation til rådighedsret over spildevandsledning i Fårup Åstedsforretning afholdt den 21. marts 2017 I anledning af påtænkt ekspropriation vedrørende erhvervelse af

Læs mere

Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall

Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall Dato 2. oktober 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 15/07542-23 Side 1/5 Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall I brev af 5. maj 2015 har du klaget over

Læs mere

AREALFORTEGNELSE TIL ÅSTEDS- OG FORLIGSFORRETNING. dato xx STI MELLEM DANSTRUP OG DAVIDSVÆNGE

AREALFORTEGNELSE TIL ÅSTEDS- OG FORLIGSFORRETNING. dato xx STI MELLEM DANSTRUP OG DAVIDSVÆNGE AREALFORTEGNELSE TIL ÅSTEDS- OG FORLIGSFORRETNING dato xx STI MELLEM DANSTRUP OG DAVIDSVÆNGE Ved forretningen den xx mødte: For Fredensborg Kommune: Dato: xx Sagsnr.: Indvarsling til åsteds- og forligsforretning

Læs mere

Kloakprojekt Trykledning Jordrup

Kloakprojekt Trykledning Jordrup By- og Udviklingsforvaltningen Køb og Salg Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk Protokol over Dato 26. juni 2015

Læs mere

Allerød Kommune. Ekspropriationsprotokol Kirkeltevej: Side

Allerød Kommune. Ekspropriationsprotokol Kirkeltevej: Side 5. juli 2011/jess Allerød Kommune Ekspropriationsprotokol -------------------------------- Kirkeltevej: Side 1-8 -------------------------------- Allerød Kommune påtænker at etablere en ny cykelsti på

Læs mere

Åstedsforretning. Ekspropriation til anlæg af cykelsti langs Vildbjergvej og Ejsingkærvej.

Åstedsforretning. Ekspropriation til anlæg af cykelsti langs Vildbjergvej og Ejsingkærvej. Herning kommune Åstedsforretning Ekspropriation til anlæg af cykelsti langs Vildbjergvej og Ejsingkærvej. Udskrift af protokollen fra åstedsforretningen 3. og 4. april 2013 Geopartner Landinspektørgården

Læs mere

Ekspropriationsprotokol

Ekspropriationsprotokol Dato: 08-09-2016 Reference: Henrik Bjerring Poulsen Journalnr.: 15/13563 Ekspropriationsprotokol Åstedsforretning 10. august 2016 og efterfølgende forhandlinger I forbindelse med ekspropriation som Norddjurs

Læs mere

Else Helene Nielsen. Udsigtsvangen Nykøbing Sj. Den 11. juli Meddelelse om ekspropriationsbeslutning

Else Helene Nielsen. Udsigtsvangen Nykøbing Sj. Den 11. juli Meddelelse om ekspropriationsbeslutning Else Helene Nielsen Udsigtsvangen 16 4500 Nykøbing Sj Den 11. juli 2018 Meddelelse om ekspropriationsbeslutning Under henvisning til åstedsforretningen 30. november 2017 på din ejendom matr. nr. 6b og

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL. Side 1-3

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL. Side 1-3 Bilag 5 KØBENHAVNS KOMMUNE EKSPROPRIATIONSPROTOKOL Side 1-3 Københavns Kommune, Center for Anlæg og Udbud, påtænker at gennemføre krydsombygning på Sjællandsbroen ved Sluseholmen. Der blev derfor afholdt

Læs mere

Fortegnelse over ejer af ejendomme m.v., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Herning Kommune agter at gennemføre i anledning af

Fortegnelse over ejer af ejendomme m.v., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Herning Kommune agter at gennemføre i anledning af Herning kommune Arealfortegnelse Version 1.1 (2017-09-13) Fortegnelse over ejer af ejendomme m.v., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Herning Kommune agter at gennemføre i anledning af Byudvikling

Læs mere

Vasevej cykelsti og vejregulering

Vasevej cykelsti og vejregulering Vasevej cykelsti og vejregulering Tegningen viser, hvordan Vasevej ændres - med dobbeltrettet cykel- og gangsti. De røde linjer viser henholdsvis ny kørebane og cykelsti, den hvide det eksisterende vejforløb.

Læs mere

Protokol til åstedsforretning.

Protokol til åstedsforretning. Protokol til åstedsforretning. Randers kommune har planlagt en ombygning af krydset Hadsundvej/Glentevej/Gråpilevej til lyssignalreguleret kryds. Der blev derfor afholdt åstedsforretning den 12. august

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL ------------------------------------------------------ Krydsombygning Viborgvej/Anelystvej pag. 1-6 ------------------------------------------------------ Aarhus Kommune agter at

Læs mere

Orientering om etablering af cykelsti

Orientering om etablering af cykelsti 1 of 5 Orientering om etablering af cykelsti Langs Toftevej og Løgtenvej Syddjurs Kommune etablerer cykelsti støttet af statens Cykelpulje Projektet skal få flere til at cykle ved at forbedrede de fysiske

Læs mere

Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisk notat, Gl. Viborgvej - Kommunegrænsen T: D: Vestre Havnepromenade 9

Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisk notat, Gl. Viborgvej - Kommunegrænsen T: D: Vestre Havnepromenade 9 Notat Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisk notat, Gl. Viborgvej - Kommunegrænsen INDHOLD 27. november 2015 Projekt nr. 221991 Dokument nr. 1217831540 Version 3 Udarbejdet af SKJ/GULD

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL vedr. Ekspropriation til rådighedsret over spildevandsledning i Fårup Åstedsforretning afholdt den 21. marts 2017 I anledning af påtænkt ekspropriation vedrørende erhvervelse af

Læs mere

Deltagerne på mødet blev opfordret til at tage diskussionen lokalt, men de skal ikke presse nogen til noget. Kun informerer.

Deltagerne på mødet blev opfordret til at tage diskussionen lokalt, men de skal ikke presse nogen til noget. Kun informerer. Aalborg Kommune Anlæg BLF By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 DK-9400 Nørresundby Att: Gitte Fogedgaard Gitte.fogedgaard@aalborg.dk Mette Halgaard Mette.halgaard@aalborg.dk Jakob Nielsen Jakob.nielsen@aalborg.dk

Læs mere

Vejledning og almindelige vilkår vedr. ekspropriation til vandledningsanlæg i Aabenraa Kommune

Vejledning og almindelige vilkår vedr. ekspropriation til vandledningsanlæg i Aabenraa Kommune Vejledning og almindelige vilkår vedr. ekspropriation til vandledningsanlæg i Aabenraa Kommune 1. INDLEDNING 1.1 ORIENTERING Denne vejledning er udarbejdet med det formål at orientere om den procedure,

Læs mere

CYKELSTI THISTED HILLERSLEV. Borgermøde den 15. juni 2017

CYKELSTI THISTED HILLERSLEV. Borgermøde den 15. juni 2017 CYKELSTI THISTED HILLERSLEV Borgermøde den 15. juni 2017 DAGSORDEN Baggrunden for cykelstien Projektet Tidsplan Arealerhvervelse Spørgsmål BAGGRUNDEN FOR CYKELSTIEN Trafiksikkerhed og tryghed Vejens bredde

Læs mere

Protokol. Ekspropriationer i medfør af lov om offentlige veje samt lov om planlægning

Protokol. Ekspropriationer i medfør af lov om offentlige veje samt lov om planlægning Protokol Ekspropriationer i medfør af lov om offentlige veje samt lov om planlægning Ekspropriation til nyt Aalborg Universitetshospital etape II Med henblik på ekspropriation til sikring af ovennævnte

Læs mere

Cykelstier på Gladsaxevej

Cykelstier på Gladsaxevej Gladsaxe Kommune Cykelstier på Gladsaxevej Protokol til åsteds- og forligsforretning December 2004 Gladsaxe Kommune Cykelstier på Gladsaxevej Protokol til åsteds- og forligsforretning December 2004 Dokument

Læs mere

&ItemId=

&ItemId= Niels Martin Schreiner Andersen Egebakken 2 A Skt Klemens 5260 Odense S Den 4. maj 2018 Meddelelse om ekspropriationsbeslutning - kloakering af Vig Lyng Syd Under henvisning til åstedsforretningen på din

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 1

Arealfortegnelse nr. 1 nr. 1 Vedrørende ekspropriation til forlægning af Herredsvejen Udarbejdet den 26. april 2019. Fortegnelse over ejere og brugere af ejendomme mv., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Skanderborg

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/9 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Den 26. september 2018 afholdtes møde på ejendommen Maglesøvej 46, 4300 Holbæk.

Den 26. september 2018 afholdtes møde på ejendommen Maglesøvej 46, 4300 Holbæk. VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Dato: 02-10-2018 Sagsb.: Michael Leth-Espensen Sagsnr.: 18/33908 Dir.tlf.: 72364139 E-mail: milee@holb.dk Mødenotat Den 26. september 2018 afholdtes møde på ejendommen Maglesøvej

Læs mere

Forundersøgelser af dobbeltrettet cykelsti langs Nordrupvej i Ringsted

Forundersøgelser af dobbeltrettet cykelsti langs Nordrupvej i Ringsted Forundersøgelser af dobbeltrettet cykelsti langs Nordrupvej i Ringsted Borgermøde i Nordrup 18. maj 2016 1 08-07-2016 Program Ca. tidspunkt Program 19.00 Velkomst og kort introduktion ved udvalgsformand

Læs mere

Protokol for TAKSATIONSKOMMISSIONEN I VESTSJÆLLAND *****

Protokol for TAKSATIONSKOMMISSIONEN I VESTSJÆLLAND ***** Protokol for TAKSATIONSKOMMISSIONEN I VESTSJÆLLAND ***** TK 8/2015: Fastsættelse af erstatning til boet efter Kurt Larsen v/erik Larsen og Otto Larsen i anledning af ekspropriation af et areal på i alt

Læs mere

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti.

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. februar 2013 12/10831 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF STI I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni 2012 1 om ekspropriation

Læs mere

Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti

Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti Dato 10. november 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/08278-16 Side 1/7 Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

I N T R O D U K T I O N

I N T R O D U K T I O N I N T R O D U K T I O N Det er amtsrådets ansvar at skabe sikre og hensigtsmæssige vej- og trafikforhold til gavn for den nordjyske befolkning. Til dette formål kan amtsrådet blandt andet ved ekspropriation

Læs mere

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Lov nr. 1520 om offentlige veje m.v. af 27. december 2014 Kapitel 10 Ekspropriation og taksation Ekspropriationsmyndigheder 94. Ekspropriation til kommunale

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 1

Arealfortegnelse nr. 1 nr. 1 Vedrørende ekspropriation til forlængelse af Jøncksvej i Rødby Udarbejdet den 19. september 2018. Fortegnelse over ejere og brugere af ejendomme mv., der vil blive berørt af en ekspropriation, som

Læs mere

Protokol fra vejsyn på den private fællesvej Fuglsigvej i Årre, afholdt onsdag den 24. april 2013 kl. 13.00.

Protokol fra vejsyn på den private fællesvej Fuglsigvej i Årre, afholdt onsdag den 24. april 2013 kl. 13.00. Protokol fra vejsyn på den private fællesvej i Årre, afholdt onsdag den 24. april 2013 kl. 13.00. Den 24. april 2013 afholdt Varde Kommunes vejafdeling vejsyn på den private fællesvej i Årre, i medfør

Læs mere

Den 26. september 2018 afholdtes møde på ejendommen Maglesøvej 46, 4300 Holbæk.

Den 26. september 2018 afholdtes møde på ejendommen Maglesøvej 46, 4300 Holbæk. VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Dato: 02-10-2018 Sagsb.: Michael Leth-Espensen Sagsnr.: 18/33908 Dir.tlf.: 72364139 E-mail: milee@holb.dk Mødenotat Den 26. september 2018 afholdtes møde på ejendommen Maglesøvej

Læs mere

Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 25. april 2013

Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 25. april 2013 Side 1 Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 25. april 2013 I anledning af anlæg af dobbeltrettet cykelsti fra Lundevej ved Hårlev til Hellested, afholdtes der i Stevns Kommune

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende jernbaneanlæg på Øerne Anlæg af Den nye bane København-Ringsted 198. hæfte Møde den 17. december 2018 Solrød Kommune Mandag

Læs mere

SERVITUT. EJENDOM: Adresse: Surlykke 5 6400 Sønderborg. Matrikelnummer: 0052. EJER: MØLLEBUGTEN ApS Pilene 10 6470 Sydals CVR: 35402012

SERVITUT. EJENDOM: Adresse: Surlykke 5 6400 Sønderborg. Matrikelnummer: 0052. EJER: MØLLEBUGTEN ApS Pilene 10 6470 Sydals CVR: 35402012 SERVITUT EJENDOM: Adresse: Surlykke 5 Landsejerlav: Stovgård, Dybbøl Matrikelnummer: 0052 EJER: MØLLEBUGTEN ApS Pilene 10 6470 Sydals CVR: 35402012 Underskrevet i henhold til fuldmagt af: Fuldmagtsordning

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen Oversigt over høringssvar til lokalplan 36 Boligområde ved Dyvelåsen Januar 2016 Jr. nr. 15/15668 Hørings ringssvar nr. Afsender: Navn og adresse 1. Dyvelåsen 20 2765 Smørum På vegne af 50 beboere i seniorbofællesskaberne

Læs mere

Hjørring Kommune. Tillæg til Hjørring Kommunes Spildevandsplan. Tillæg 3 af 2019 Separatkloakering af Højene enge -1. etape Hjørring Nordøst.

Hjørring Kommune. Tillæg til Hjørring Kommunes Spildevandsplan. Tillæg 3 af 2019 Separatkloakering af Højene enge -1. etape Hjørring Nordøst. Hjørring Kommune Tillæg til Hjørring Kommunes Spildevandsplan Tillæg 3 af 2019 Separatkloakering af Højene enge -1. etape Hjørring Nordøst. Udarbejdet den 4. marts 2019 Tillæg 4 af 2017 Separatkloakering.

Læs mere

Vej- og Trafikudvalget

Vej- og Trafikudvalget Vej- og Trafikudvalget Beslutningsprotokol 29-01-2016 08:30 Mødelokale C127A, Silkeborg Rådhus Afbud fra: Lars Faarup, Erling Prang. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk

Læs mere

VS: Kvitteringsmail til Jannie vangkilde for modtag... - Anders Ebsen Jellesen https://webmail.rebild.dk/owa/ Side 2 af 2 23-01-2019 Name: Jannie vangkilde Address: Søndervænget 3 Postnr: 9530 By: Øster

Læs mere

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Til Allerød Kommune Dokumenttype Notat Dato August, 2012 SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Revision Dato 2012-08-16 Udarbejdet af Jan Villumsen Kontrolleret af cw Godkendt af Beskrivelse

Læs mere

Spildevands- og vandforsyningsanlæg i privatejede arealer ekskl. landbrugsarealer.

Spildevands- og vandforsyningsanlæg i privatejede arealer ekskl. landbrugsarealer. Spildevands- og vandforsyningsanlæg i privatejede arealer ekskl. landbrugsarealer. Regulativ for erstatninger ved etablering af vandforsynings- og spildevandsanlæg. 2008. Regulativ for erstatning for anlæg

Læs mere

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej.

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. april 2013 12/06000-25 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF CYKELSTI I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens

Læs mere

Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling.

Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling. Punkt 18. Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling. 2014-7290. indstiller, at byrådet godkender, at der træffes beslutning om ekspropriation ifølge lov om offentlige

Læs mere

Lov om offentlige veje m.v.

Lov om offentlige veje m.v. Lov om offentlige veje m.v. Nr. 1520 af 27. december 2014 Transportministeriet LF 20 14/15 Kapitel 10 Ekspropriation og taksation Ekspropriationsmyndigheder 94. Ekspropriation til kommunale vejanlæg sker

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

EKSPROPRIATION OG TAKSATION

EKSPROPRIATION OG TAKSATION L 2014-12-27 nr 1520 Offentlige veje m.v. Kapitel 10 EKSPROPRIATION OG TAKSATION Ekspropriationsmyndigheder 94 Ekspropriation til kommunale vejanlæg sker efter reglerne i dette kapitel. Transportministeren

Læs mere

CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE

CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Notat Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Dobbeltrettet cykelsti contra enkeltrettet 28. februar 2017 Projekt nr. 221991 Dokument nr. 1222916847 Version 6 Udarbejdet af EJH Kontrolleret af

Læs mere

Udfordringer ved Vindinge Nord Der er stor forståelse for, at Vindinge betragtes som en eftertragtet landsby, som mange gerne vil bosætte sig i, hvorv

Udfordringer ved Vindinge Nord Der er stor forståelse for, at Vindinge betragtes som en eftertragtet landsby, som mange gerne vil bosætte sig i, hvorv Udfordringer ved Vindinge Nord Der er stor forståelse for, at Vindinge betragtes som en eftertragtet landsby, som mange gerne vil bosætte sig i, hvorved flere boliger efterspørges. Der ses derfor som udgangspunkt

Læs mere

NOTAT. 1. Deltagerne på mødet blev præsenteret. 2. Gennemgang af planlovens rammer for hvad der kan optages bestemmelser for i en lokalplan.

NOTAT. 1. Deltagerne på mødet blev præsenteret. 2. Gennemgang af planlovens rammer for hvad der kan optages bestemmelser for i en lokalplan. NOTAT Deltagere: Martin Løbel, Skibsegen 102 Sigurd Nielsen, Skibsegen 77, repræsentant Grundejerforeningen Skibsegen Helene Kreutzfeldt, P. W. Tegners Vej, repræsentant Grundejerforeningen Borupgård Vest

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 1

Arealfortegnelse nr. 1 nr. 1 Vedrørende ekspropriation til udvidelse af Grenevej og etablering af dobbeltrettet cykelsti Udarbejdet den 24. oktober 2018 Fortegnelse over ejere og brugere af ejendomme mv., der vil blive berørt

Læs mere

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning.

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. III. IV. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. Beplantningsanlæg. V. Kloakforsyning. VI. VII. VIII.

Læs mere

Ansøgning om nedsivning af vejvand

Ansøgning om nedsivning af vejvand Rebild Kommune Ansøgning om nedsivning af Rekvirent Anders Rye-Andersen Hobrovej 160 9530 Støvring Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej 4 9000 Aalborg Udgivet 28-04-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Placering og

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 1

Arealfortegnelse nr. 1 Udarbejdet den 11. juli 2017 Fortegnelse vedrørende arealer, der vil blive berørt af en ekspropriation, som Thisted Kommune påtænker at gennemføre i forbindelse med etablering af cykelsti langs Ballerumvej.

Læs mere

Om en landinspektørs orientering i forbindelse med afsætning af skel mod et jordstykke der er noteret som byens gade

Om en landinspektørs orientering i forbindelse med afsætning af skel mod et jordstykke der er noteret som byens gade Om en landinspektørs orientering i forbindelse med afsætning af skel mod et jordstykke der er noteret som byens gade A, der ejer matr.nr. 76c, klagede over den skelafsætning, som landinspektør L havde

Læs mere

Brønderslev Jammerbugt Aalborg EKSPROPRIATIONSPROTOKOL. over. åstedsforretning. vedr. Ekspropriation til

Brønderslev Jammerbugt Aalborg EKSPROPRIATIONSPROTOKOL. over. åstedsforretning. vedr. Ekspropriation til EKSPROPRIATIONSPROTOKOL over åstedsforretning vedr. Ekspropriation til erhvervelse af arealer til enkeltrettede cykelstier langs Pirupvejen fra Hune til Fårupvej. Jammerbugt Kommune Åstedsforretningen

Læs mere

Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde.

Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde. Notat Vurdering af beplantningsbælte/hegn omkring Helnæs Campingplads Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde. Revideret

Læs mere

Afgørelse af klage over ekspropriation til sti samt pålæg af offentlig sti på privat fællesvej klage fra ejerne af Rungsted Strandvej 100

Afgørelse af klage over ekspropriation til sti samt pålæg af offentlig sti på privat fællesvej klage fra ejerne af Rungsted Strandvej 100 Dato 11. maj 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/15971-26 Side 1/5 Afgørelse af klage over ekspropriation til sti samt pålæg af offentlig sti på privat

Læs mere

Tilladelse til at forlænge rørbro i Skibsted-Lyngby Å ved Tvorupvej 7

Tilladelse til at forlænge rørbro i Skibsted-Lyngby Å ved Tvorupvej 7 Center Natur og Miljø Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Via mail: jeha@rebildforsyning.dk Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

EJENDOMMEN TEGLVÆRKET ApS Frydenborgvej 27 K 3400 Hillerød. Sendt til: jm@hhmejendomme.dk L A N D Z O N E T I L L A D E L S E

EJENDOMMEN TEGLVÆRKET ApS Frydenborgvej 27 K 3400 Hillerød. Sendt til: jm@hhmejendomme.dk L A N D Z O N E T I L L A D E L S E EJENDOMMEN TEGLVÆRKET ApS Frydenborgvej 27 K 3400 Hillerød Sendt til: jm@hhmejendomme.dk L A N D Z O N E T I L L A D E L S E By og Miljø Til MTB teknikbane på ejendommen Frydenborgvej 27 P, 3400 Hillerød,

Læs mere

3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012. Plejecenter ved Snorrebakken

3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012. Plejecenter ved Snorrebakken 3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012 Plejecenter ved Snorrebakken Teknik & Miljø, December 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Lovgrundlag...3 3. Eksisterende forhold...3 4. Fremtidige

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 17 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 29. januar 2014 kl. 16.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen Ole Frederiksen Allan Busk (afbud) Klaus Anker Hansen

Læs mere

Landzonetilladelse, samt dispensation fra Lokalplan nr. 333

Landzonetilladelse, samt dispensation fra Lokalplan nr. 333 Postadresse: Favrskov Kommune Plan & Byg Skovvej 20 8382 Hinnerup Landzonetilladelse, samt dispensation fra Lokalplan nr. 333 Afgørelse Favrskov Kommune meddeler hermed landzonetilladelse efter planlovens

Læs mere

Spildevandsplanlægning - Ændring af spildevandsplanen for Halkær, Djørup og Bislev.

Spildevandsplanlægning - Ændring af spildevandsplanen for Halkær, Djørup og Bislev. Punkt 1. Spildevandsplanlægning - Ændring af spildevandsplanen for Halkær, Djørup og Bislev. 2011-14066. Forsyningsudvalget indstiller til byrådet, at kommunens spildevandsplan vedrørende ændret ledningstracé

Læs mere

De ved forretningen berørte lodsejere og brugere var indvarslet ved rekommanderede breve, samt almindelig post, den 18. april 2016.

De ved forretningen berørte lodsejere og brugere var indvarslet ved rekommanderede breve, samt almindelig post, den 18. april 2016. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 17. maj 2016 I anledning af anlæg af højresvingsbane i krydset Faxevej Vordingborgvej samt anlæg af rundkørsel i krydset Vordingborg

Læs mere

Til Herning Kommune. Vedr.: Indsigelse mod Kommuneplantillæg 40 og lokalplan 89.T29.1

Til Herning Kommune. Vedr.: Indsigelse mod Kommuneplantillæg 40 og lokalplan 89.T29.1 1 Til Herning Kommune Vedr.: Indsigelse mod Kommuneplantillæg 40 og lokalplan 89.T29.1 Som ejere af Vildbjergvej 7 fremsendes hermed vores indsigelse imod den påtænkte opførelse af en solcellepark jf.

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg 21-08-2019 Sags id: 2019-0517 Landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin nr. 11 Assens Kommune giver landzonetilladelse

Læs mere

Vedlagt sendes brev med bilag i forbindelse med den offentlige høring om Nord-Syd vejen.

Vedlagt sendes brev med bilag i forbindelse med den offentlige høring om Nord-Syd vejen. From: Sent: 27 Feb 2017 17:57:32 +0100 To: Hanne Henriksen;Henrik Scharling Bernberg Cc: 'Ole Jensen' Subject: Nord-Syd vejen vest om Nimtofte. Forslag i forbindelse med VVM og kommuneplantillæg Attachments:

Læs mere

Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisk notat, Gl. Viborgvej - Kommunegrænsen T: D: Vestre Havnepromenade 9

Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisk notat, Gl. Viborgvej - Kommunegrænsen T: D: Vestre Havnepromenade 9 Notat Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisk notat, Gl. Viborgvej - Kommunegrænsen INDHOLD 27. november 2015 Projekt nr. 221991 Dokument nr. 1217831540 Version 4 Udarbejdet af SKJ/GULD

Læs mere

VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE

VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE - 1 - Indhold 1. Lovhjemmel... 3 2. Åstedsforretning... 3 3. Ekspropriationsbeslutning... 3 4. Klagemuligheder...

Læs mere

Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling.

Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling. Punkt 18. Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling. Etape 1. 2014-7290. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender, at der træffes beslutning

Læs mere

Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder.

Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder. Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder. Indledning: I hvidbogen behandles de kommentarer, som Svendborg Kommune har modtaget i forbindelse med at offentligheden er inviteret til at indsende

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0092 UL/bib. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler Ole S. Jensen Munkholmvej 151 4300 Holbæk

Klagerne. J.nr. 2012-0092 UL/bib. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler Ole S. Jensen Munkholmvej 151 4300 Holbæk 1 København, den 3. januar 2013 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler Ole S. Jensen Munkholmvej 151 4300 Holbæk Nævnet har modtaget klagen den 9. maj 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL Side 1-4 Københavns Kommune, Center for Anlæg og Udbud, påtænker etablere en stibro over Inderhavnen fra Havnegade til Grønlandske Handels Plads. Der blev derfor afholdt åstedsforretning,

Læs mere

Udkast til tilladelse til at rørlægge ca. 40 meter af det offentlige vandløb Moseagregrøften.

Udkast til tilladelse til at rørlægge ca. 40 meter af det offentlige vandløb Moseagregrøften. Carl Åge Nielsen Høybergvej 26 Visby 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-10-16 KS: KK dd. mm. 2017 Udkast til tilladelse til at rørlægge ca.

Læs mere

Teknik og Miljø 2012. Tillæg nr. 3 til Slagelse Kommunes digitale Spildevandsplan 2010-2020. Omø Renseanlæg

Teknik og Miljø 2012. Tillæg nr. 3 til Slagelse Kommunes digitale Spildevandsplan 2010-2020. Omø Renseanlæg Teknik og Miljø 2012 Tillæg nr. 3 til Slagelse Kommunes digitale Spildevandsplan 2010-2020 Omø Renseanlæg INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund...3 2 Tillæggets omfang...3 2.1 Erhvervelse af rettigheder...3 2.2

Læs mere

Høringssvar vedr. Rudersdal Kommunes forslag til kommuneplan 2017.

Høringssvar vedr. Rudersdal Kommunes forslag til kommuneplan 2017. Høringssvar vedr. Rudersdal Kommunes forslag til kommuneplan 2017. Vi har med interesse læst forslag til Kommuneplan 2017, og vi er glade for, at Rudersdal kommune lægger vægt på, at ændringen af området

Læs mere

Cykelsti Bælum Terndrup

Cykelsti Bælum Terndrup Notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.00.00-P20-20-18 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: 07-01-2019 Cykelsti Bælum Terndrup Med baggrund i budgetaftale 2018-21 er mulighederne for at etablere cykelsti

Læs mere

Høring i.f.m. ansøgning om omlægning af privat fællesvej over Vesterled 6, Kvorning.

Høring i.f.m. ansøgning om omlægning af privat fællesvej over Vesterled 6, Kvorning. Teknik & Miljø Trafik og Veje Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 trafikogveje@viborg.dk www.viborg.dk Høring i.f.m. ansøgning om omlægning af privat fællesvej over Vesterled 6, Kvorning. Ejerene

Læs mere

Orientering om planlægning

Orientering om planlægning 26. juni 2018 - Sagsnr. 18/14881 - Løbenr. 159765/18 Orientering om planlægning Planafdelingen i Kolding Kommune er begyndt at udarbejde forslag til tillæg 21 til Kommuneplan 2017-2029. Formålet med planforslaget

Læs mere

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark.

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Nærværende notat er udarbejdet til Miljøstyrelsen ifm. de ændringer til VVM-anmeldelsen fremsendt 14. oktober 2016, der er besluttet

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH Dato: 19. november 2013 Rebild Kommune (e-mail) Lokalplanforslag nr. 277 med tilhørende kommuneplantillæg nr. 5 Aalborg Stiftsøvrighed har modtaget

Læs mere

Kære Finn. Jeg har som nævnt rykket Peter Serup for svar i dag. Med venlig hilsen

Kære Finn. Jeg har som nævnt rykket Peter Serup for svar i dag. Med venlig hilsen Hej Finn Først og fremmest skal jeg beklage den sene tilbagemelding på jeres mail. I den aktindsigt I har søgt, har I fået de dokumenter, der er i sagen. Der er således ikke noget vi har undtaget fra aktindsigten.

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Knud Pedersen Jernbanegade 20 4690 Haslev Nævnet har modtaget klagen den 28. januar 2010. Klagen angår spørgsmålet,

Læs mere

HØJGÅRDSPARKEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE

HØJGÅRDSPARKEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE HØJGÅRDSPARKEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. III. Vejanlæg inkl. belysning. IV. Beplantningsanlæg.

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Ca. 55 grundejere inkl. bestyrelsen var fremmødt Velkomst v. formanden og præsentation af bestyrelsen v. de enkelte medlemmer

Læs mere

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 28. februar 2017 Sagsb.: Erik Knudsen Sagsnr.: 17/4400 Dir.tlf.: 72365616 E-mail: erknu@holb.dk Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød I forbindelse med linjeføringen

Læs mere

Tillæg nr. 3 til spildevandsplanen for Odsherred Kommune. Ændringer af tracéer for afskærende ledninger til Tengslemark Renseanlæg

Tillæg nr. 3 til spildevandsplanen for Odsherred Kommune. Ændringer af tracéer for afskærende ledninger til Tengslemark Renseanlæg Forslag til Tillæg nr. 3 til spildevandsplanen 2014-18 for Odsherred Kommune Ændringer af tracéer for afskærende ledninger til Tengslemark Renseanlæg Juni 2016 Offentliggørelse og vedtagelse Forslag til

Læs mere

I Landinspektørnævnets sag nr. 274a: A og B mod landinspektør L afsagde nævnet den 15. april 2005 følgende KENDELSE:

I Landinspektørnævnets sag nr. 274a: A og B mod landinspektør L afsagde nævnet den 15. april 2005 følgende KENDELSE: Landinspektørnævnet fandt, at landinspektør L ikke havde fulgt reglerne i 4 i bekendtgørelse om matrikulære arbejder ved at afsætte et skel, der ikke fremtrådte synligt på stedet, efter matriklens oplysninger

Læs mere

Thøger Reinholdt Ved Geopartner Via 14. december 2016

Thøger Reinholdt Ved Geopartner Via 14. december 2016 Thøger Reinholdt Ved Geopartner Via ltr@geopartner.dk 14. december 2016 Landzonetilladelse til udstykning af areal fra matr.nr. 3ao Østerris By, Højslev Teknisk Forvaltning har den 19.10.2016 modtaget

Læs mere