Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM. Lokale , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM. Lokale , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet"

Transkript

1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 2. NOVEMBER 2017 Forum Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM Møde afholdt 11. oktober 2017 BLEGDAMSVEJ 3B, 2200 KØBENHAVN Sted Lokale , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet N Referent Natasja Ekström Larsen DIR MOB Til stede Jesper Hastrup Svendsen, Christian von Buchwald, Bo Feldt-Rasmussen, Peter Garred, Lone Skov, Lars Vedel Kessing, Birger Thorsteinsson, Lena Specht, Michael Kjær, Sven Olaf Skouby, Torben Lykke Sørensen natasja.larsen@sund.ku.dk REF: NEL IKM institutledelse og administration Jesper Hastrup Svendsen, Ruth Frikke-Schmidt, Peter Mikael Bytzer, Eve Charlotte Frisenborg, Dorte Hørlück Lundsager, Cecilie Skaarup, Natasja Ekström Larsen (ref.) Gæster Frederik Voetmann Christiansen Ikke til stede Flemming Bendtsen, Anders Juul, Gunhild Waldemar, Thor Brygge, Thomas Andersen Schmidt, Jørgen Sander Koch, Erik Simonsen Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen Dagsordenen blev godkendt.

2 2. Godkendelse af referat fra mødet 29. marts 2017 Referatet fra mødet 29. marts 2017 blev godkendt. SIDE 2 AF 7 3. Undervisningsportfolioen v. lektor Frederik Voetmann Christiansen Lektor v. Institut for Naturfagenes Didaktik, Frederik Voetmann Christiansen, holdt oplæg om implementeringen af undervisningsportfolioen i IKM-regi. Undervisningsportfolioen har baggrund i KU's strategi 2016, hvor der blev tildelt midler til styrkelse af den universitetspædagogiske indsats (KUUPI). Tiltaget indebærer, at alle undervisere på KU ved deres MUS skal anvende en pædagogisk kompetenceprofil og en undervisningsportfolio. Sidstnævnte skal udformes og løbende vedligeholdes af den enkelte underviser. SUNDs kliniske ansatte har meget forskellige timeantal og ikke alle deltager i MUS-samtale i IKM-regi. Det har derfor været nødvendigt at finde et format for undervisningsportfolioen, som er tilpasset disse forhold. IKM implementerer således to forskellige modeller for hhv. kliniske professorer og kliniske forskningslektorer samt kliniske lektorer. Tanken bag modellerne er at hægte undervisningsportfolioens elementer op på allerede eksisterende strukturer. Undervisningsportfolioen for kliniske forskningslektorer og kliniske professorer er derfor implementeret gennem justering af den årlige GRUSsamtale, som denne gruppe af ansatte har med instituttets koordinerende professorer og gennem justering af selvdeklarationsskemaet. Ved implementeringen af undervisningsportfolioen for kliniske lektorer har fokus været på en justering af ansættelsesskemaet. 4. GRUS for koordinerende professorer Jesper Hastrup Svendsen afholdt den årlige GRUS, som institutlederen i IKM har med de koordinerende professorer og lektorer. Jesper Hastrup Svendsen indledte samtalen med at spørge de koordinerende professorer om, hvordan de synes, at deres GRUS med de kliniske forskningslektorer og kliniske professorer forløber. Deadline for de koordinerende professorers afholdelse af GRUS på hospitalerne var i år 30. juni 2017 og deadline for indlevering af referater til IKM var 1. september I alt har IKM i år modtaget 13 referater ud af 15. En af udfordringerne ved GRUS er ifølge flere af de koordinerende professorer fremmødet. En udfordring, som man på nogle af geografierne forsøger at imødekomme ved at lægge samtalen i forbindelse med et fagligt tema.

3 a. Rammesætning Jesper Hastrup Svendsen fortalte, at denne GRUS er bygget op i henhold til den officielle GRUS-skabelon med en række orienteringspunkter inkluderet. SIDE 3 AF 7 b. Forskning Orientering om forskningsevaluering Ved sidste møde blev de koordinerende professorer og lektorer orienteret om processen for den forskningsevaluering, som instituttet er i afslutningsfasen af. Jesper Hastrup Svendsen kunne nu fortælle, at selvevalueringsrapporten er blevet færdiggjort. De koordinerende professorer og lektorer fik selvevalueringsrapporten tilsendt i uge 40. Instituttets ordførende professorer har været inddraget i processen op til, og det har i denne forbindelse været meget forskelligt, om de ordførende professorer har inddraget de koordinerende professorer og lektorer. Selvevalueringsrapporten er på nuværende tidspunkt sendt til bedømmelse hos et panel af internationale bedømmere bestående af professor Ivar Prydz Gladhaug (Oslo, N), professor Sir Robert Lechler (Kings College, UK) og professor Li Felländer-Tsai (Stockholm, S). Den 30. november til den 1. december 2017 kommer panelet til Site visit, og Jesper orienterede om programmet for disse tre dage. Jesper gennemgik desuden væsentlige pointer fra selvevalueringsrapporten og nævnte i denne forbindelse, at IKM som led i rektors besøgsrunde hos alle institutter på KU har holdt møde med rektor. Mødet med rektor gav anledning til, at institutledelsen i IKM kunne gøre opmærksom på to steder, som ifølge IKM kræver fokus. Dels KUs udkast til strategi, som beskriver fokus på excellent grundforskning. IKM bidrager til næsten 30 % af KUs publikationer, men dette er overvejende klinisk forskning. Dels fremdriftsreformen, som skaber udfordringer med forringede muligheder for forskning for studerende på trods af forskningsspor på 5. semester på kandidatuddannelsen. Herudover er det en udfordring, at ph.d.- hovedvejlederfunktionen kræver fast KU-ansættelse. Orientering om KUs strategi i IKM-regi Jesper Hastrup Svendsen orienterede om udkastet til KU-strategi , som i IKM-regi har været i høring hos instituttets ordførende professorer og i institutrådet. Med afsæt i materiale til høringsprocessen udsendt af rektor Henrik C. Wegener, gennemgik Jesper Hastrup Svendsen strategiens overordnede indsatsområder: 1. Tiltrækning og udvikling af talent 2. Tættere kobling mellem forskning og uddannelse 3. Samarbejde på tværs

4 4. Samfundsengagement 5. Ét samlet og fokuseret universitet På baggrund af høringssvarene fra universitetets formelle ledelses- og samarbejdsfora formuleres og behandles 2. udkast til strategien. SIDE 4 AF 7 Orientering om søgekomitéer Jesper Hastrup Svendsen orienterede om de søgekomitéer, som oprettes forud for besættelsen af stillinger på KU og som er en del af handlingsplanen for karriere, køn og kvalitet vedtaget af KUs bestyrelse. For IKM indebærer handlingsplanen i praksis, at der til alle stillinger som klinisk professor og klinisk forskningslektor skal være minimum én ansøger af hvert køn, før stillingen kan besættes. Dette sikres gennem søgekomitéernes arbejde, hvor de koordinerende professorer er fødte formænd for søgekomitéerne. Formålet med søgekomitéernes arbejde er at sikre ansøgere af begge køn og hvis dette ikke kan lade sig gøre at kunne skrive en velargumenteret dispensationsansøgning til rektor på baggrund af søgekomitéens arbejde og afrapportering. Tidsforløbet for søgekomitéernes arbejde kan skitseres således: Søgekomitéen nedsættes ifm. anmodning om etablering af et professorat og beskrives på etableringsskemaet Den koordinerende professor er født formand for søgekomitéen og sikrer sig, at søgekomitémedlemmerne har accepteret at deltage IKMs sekretariat sender ved opstart af professoratet en mail til søgekomitéens medlemmer om at påbegynde søgekomitéarbejdet ved at identificere de mulige kandidater, som man vil kontakte, når stillingen er slået op IKMs sekretariat sender en mail til søgekomitéen om, at stillingen er opslået, og at potentielle kandidater kan kontaktes herom Søgekomitéen skal kunne beskrive, hvilke kandidater den har kontaktet, og hvordan kandidaterne blev orienteret om stillingen Når stillingsopslaget er udløbet sender formanden for søgekomitéen et søgekomitéskema med afrapportering på søgekomitéens arbejde til ikm@sund.ku.dk Jesper pointerede ud fra en opgørelse af ansættelse af professorer og kliniske forskningslektorer i IKM i , at søgekomitéerne med meget stor sandsynlighed virker efter hensigten. På baggrund af spørgsmål om processen for søgekomitéarbejdet, blev det aftalt, at institutadministrationen i IKM udsender en procesplan for søgekomitéarbejdet til de koordinerende professorer.

5 Orientering om professoraftalen Gyldigheden af professoraftalen i regi af KUH udløber med udgangen af 2017, og det vil i denne forbindelse være nyttigt for IKM at vide, om professoraftalen overholdes. Jesper Hastrup Svendsen orienterede derfor om, at IKM vil udarbejde et skema til afdækning af dette. De koordinerende professorer og lektorer vil være tovholdere for indsamling af denne information og returnering til IKM. I forlængelse heraf blev ordningen omkring kravet om 50 % TAP, som står i professoraftalen diskuteret. Der er muligvis grobund for en ændring af ordlyden i professoraftalen, så krav ikke kan gradbøjes m.v. SIDE 5 AF 7 c. Undervisning Orientering om de specialefokuserede kurser Det nye 5. semester på kandidaten i medicin er i gang nu. For første gang er der i medicinstudiet mulighed for valgfrihed. Femte semester på kandidatdelen i den nye studieplan indeholder mulighed for at vælge mellem tre perspektiver: et forskningsperspektiv, et specialistperspektiv og et internationalt perspektiv. Det har været overraskende, at kun 34 studerende i alt i efterårssemestret 2017 har valgt specialistperspektivet. Dette har medført, at der i flere fag er gennemført specialefokuserede kurser med kun en enkelt studerende. Vi forventer, at der i forårssemestret 2018 vil være et større antal studerende, som vælger forskningssporet. d. Samarbejde og trivsel Dette punkt gav anledning til en diskussion af de udfordringer, som er forbundet med indhentning af persondata til forskningsmæssige formål med indførelsen af Sundhedsplatformen. e. Rammer og vilkår Der var ingen kommentarer til dette punkt. f. Opsamling på samtalen Opsamlingen på samtalen lå implicit i dette specifikke mødeformat for koordinerende professorer og lektorer. 5. Funktionsbeskrivelse og genudpegning af koordinerende professorer Ved sidste møde den 29. marts 2017 blev der nedsat en arbejdsgruppe med ansvar for at komme med forslag til ændringer af funktionsbeskrivelsen for koordinerende professorer, da der her var bred enighed om, at den er mangelfuld. Bo Feldt-Rasmussen fra denne arbejdsgruppe præsenterede derfor et udkast til revidering af funktionsbeskrivelsen udarbejdet af gruppen af koordinerende professorer ved Rigshospitalet. Han gjorde opmærksom på, at man i dette udkast har tilstræbt at gøre

6 funktionsbeskrivelsen mere tidssvarende. Dette førte til en drøftelse af arbejdsmængden i funktionen som koordinerende professor. Det blev aftalt, at arbejdsgruppen bestående af Bo Feldt-Rasmussen, Lone Skov og Torben Lykke Sørensen inden to uger fra mødet sender et tilrettet udkast til funktionsbeskrivelsen, som i højere grad tager højde for lokale forhold til IKM. Herudover orienterede Jesper Hastrup Svendsen om, at IKM sender et skema ud til de koordinerende professorer og lektorer mhp. afdækning af, om de i praksis får det, som de har krav på iht. funktionsbeskrivelsen. SIDE 6 AF 7 Dobbeltfunktion Jesper Hastrup Svendsen lagde op til en drøftelse af, om det er en god struktur, at man som klinisk professor i IKM har mulighed for at være både koordinerende professor og ordførende professorer på samme tid. På nogle områder er det ikke optimalt. På andre områder giver det mening, og i nogle tilfælde kan det være en nødvendighed grundet størrelsen på et speciale og en geografi. 6. Dialogmøder med koordinerende professorer Jesper orienterede om, at IKM i forbindelse med den forestående genudpegning af koordinerende professorer og lektorer til foråret forinden ønsker at afholde dialogmøder med de koordinerende professorer og lektorer. Det er planen, at deltagere ved disse møder vil være den enkelte koordinerende professor/lektor, konst. institutleder Jesper Hastrup Svendsen og en hospitalsrepræsentant. 7. Materiale til dialogmøder med professorer og kliniske forskningslektorer inkl. opfølgningsreferat På IKMs hjemmeside kan man nu finde en side med information og materiale til de dialogmøder med eksternt finansierede professorer og kliniske forskningslektorer, som skal afholdes af de koordinerende professorer og lektorer. Dialogmødet skal afholdes i det tredje år af ansættelsen for både den kliniske forskningslektor og den eksternt finansierede professor. Senest 14 dage efter dialogmødet skal den koordinerende professor/lektor sende opfølgningsreferat og øvrigt materiale til IKM. Link til siden på IKMs hjemmeside 8. Evt. Jesper Hastrup Svendsen spurgte de koordinerende professorer og lektorer om deres holdninger til funktionen som ph.d.-koordinator.

7 Herudover bad han de koordinerende professorer og lektorer om at sende deres telefonnumre (inkl. mobiltelefonnummer) til snarest muligt, da instituttet ikke ligger inde med en opdateret liste. SIDE 7 AF 7

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 17. APRIL 2018 Forum Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM Møde afholdt 11.

Læs mere

Møde med koordinerende professorer og lektorer

Møde med koordinerende professorer og lektorer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Koordinerende professorer og lektorer ved IKM M Ø D E R E F E R A T 26. OKTOBER 2015 Forum Møde med koordinerende

Læs mere

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 30. OKTOBER 2018 Forum Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM Møde afholdt

Læs mere

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt 9. november 2017, kl Sted Mærsk Tårnet, lokale Cecilie Skaarup.

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt 9. november 2017, kl Sted Mærsk Tårnet, lokale Cecilie Skaarup. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 16. NOVEMBER 2017 Forum Ordførende professorer ved IKM Møde afholdt 9. november 2017, kl.

Læs mere

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 18. MARTS 2019 Forum Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM Møde afholdt 6.

Læs mere

Ordførende professorer IKM. Forum. Møde afholdt: 22. august 2013 kl Faculty Club, Panum. Sted:

Ordførende professorer IKM. Forum. Møde afholdt: 22. august 2013 kl Faculty Club, Panum. Sted: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 23. AUGUST 2013 Forum Ordførende professorer IKM Møde afholdt: 22. august

Læs mere

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt: 21. september Faculty Club. Sted: Cecilie Skaarup. Referent:

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt: 21. september Faculty Club. Sted: Cecilie Skaarup. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 21. SEPTEMBER 2015 Forum Ordførende professorer ved IKM DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE Møde

Læs mere

Ordførende professorer og lektorer. Forum. Møde afholdt 7. november Panum. Sted. Cecilie Skaarup. Referent

Ordførende professorer og lektorer. Forum. Møde afholdt 7. november Panum. Sted. Cecilie Skaarup. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 7. NOVEMBER 2018 Forum Ordførende professorer og lektorer Møde afholdt 7. november 2018

Læs mere

Ordførende professorer og lektorer. Forum. Møde afholdt 18. april Sted Faculty Club, lokale Cecilie Skaarup.

Ordførende professorer og lektorer. Forum. Møde afholdt 18. april Sted Faculty Club, lokale Cecilie Skaarup. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2018 Forum Ordførende professorer og lektorer Møde afholdt 18. april 2018 Sted

Læs mere

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Torsdag den 1. marts, kl Faculty club, Panum.

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Torsdag den 1. marts, kl Faculty club, Panum. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Undervisningsudvalget ved IKM M Ø D E R E F E R A T 6. MARTS 2018 Forum Undervisningsudvalget ved IKM Møde afholdt

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KUH s bestyrelse MØDEREFERAT 21. SEPTEMBER 2017 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag den

Læs mere

Undervisningsudvalgsmøde IKM. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2014, kl Sted: Dorte Lundsager.

Undervisningsudvalgsmøde IKM. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2014, kl Sted: Dorte Lundsager. I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2014 Forum Undervisningsudvalgsmøde IKM INSTITUT FOR KLINISK MEDICIN Møde

Læs mere

Ordførende professorer og lektorer. Forum. Møde afholdt 24. april Sted Mærsk Tårnet, lokale Cecilie Skaarup.

Ordførende professorer og lektorer. Forum. Møde afholdt 24. april Sted Mærsk Tårnet, lokale Cecilie Skaarup. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 8. MAJ 2019 Forum Ordførende professorer og lektorer Møde afholdt 24. april 2019 Sted Mærsk

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse M ØD ER EF ER AT G O DK E N DT 20. DECEMBER 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 15. DECEMBER 2015 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag den

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse M ØD ER EF ER AT 24. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag den

Læs mere

Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM

Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM M Ø D E R E F E R A T 29. MAJ 2018 Forum Forretningsudvalg

Læs mere

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Vejledning - Indmelding af idéer til specialefokuserede kurser 5. NOVEMBER 2015 På baggrund

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 10. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Onsdag den 8. marts 2017, kl Faculty club, Panum.

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Onsdag den 8. marts 2017, kl Faculty club, Panum. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Undervisningsudvalget ved IKM M Ø D E R E F E R A T 9. MARTS 2017 Forum Undervisningsudvalget ved IKM Møde afholdt

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. september kl Sted: Panum, lokale 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. september kl Sted: Panum, lokale 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - GODKENDT 25. SEPTEMBER 2013 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Strategi og handleplaner for Institut for Klinisk Medicin

Strategi og handleplaner for Institut for Klinisk Medicin Strategi og handleplaner for Institut for Klinisk Medicin 2019 2022 Indledning Institut for Klinisk Medicin (IKM) er det største institut ved Health og har i kraft af sin størrelse en meget markant position

Læs mere

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Mandag den 11. september, kl Faculty Club, Panum.

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Mandag den 11. september, kl Faculty Club, Panum. Undervisningsudvalget ved IKM M Ø D E R E F E R A T 15. SEPTEMBER 2017 Forum Undervisningsudvalget ved IKM Møde afholdt Mandag den 11. september, kl. 15.30-17.30 INSTITUT FOR KLINISK MEDICIN Sted Faculty

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. marts kl. 8 9.30. Sted: Panum, lokale 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. marts kl. 8 9.30. Sted: Panum, lokale 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - GODKENDT 20. MARTS 2015 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KUH s bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 14. OKTOBER 2016 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 14. december 2012 kl Sted: 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 14. december 2012 kl Sted: 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 21. DECEMBER 2012 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag den

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 11. MAJ 2016 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag den 29.

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse M ØD ER EF ER AT 19. MARTS 2018 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse

Københavns Universitetshospitals bestyrelse DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET KUH s bestyrelse MØDEREFERAT GODKENDT 11. JUNI 2015 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET. Panum, lokale (Mærsk Tårnet, 15. sal)

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET. Panum, lokale (Mærsk Tårnet, 15. sal) KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - FORELØBIGT GODKENDT 21. DECEMBER 2018 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 8. marts 2013 kl Sted: Panum, lokale 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 8. marts 2013 kl Sted: Panum, lokale 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 14. MARTS 2013 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag den 8.

Læs mere

Forretningsudvalget for Undervisningsudvalget ved - Ekstra møde vedr. COBL-bevilling

Forretningsudvalget for Undervisningsudvalget ved - Ekstra møde vedr. COBL-bevilling I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Forretningsudvalget for Undervisningsudvalget ved Institut for Klinisk Medicin M Ø D E R E F E R A T 3. MARTS

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KUH s bestyrelse MØDEREFERAT - FORELØBIGT GODKENDT 20. JUNI 2018 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde

Læs mere

Undervisningsportfolio og kompetenceprofil. Maja Bødtcher-Hansen, TEACH

Undervisningsportfolio og kompetenceprofil. Maja Bødtcher-Hansen, TEACH Undervisningsportfolio og kompetenceprofil Maja Bødtcher-Hansen, TEACH Pædagogisk kompetenceprofil Et udkast udarbejdet af en projektgruppe i KUUPI-regi (refererer til KUUR). I udvalget sidder repræsentanter

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET

HEALTH AARHUS UNIVERSITET Møde den: 30. juni 2016 kl. 13.00-16.00 Frokoststuen 1260 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Charlotte

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 11.10.2017 Institutledelsen i MBG Inano 1590-231 Gustav Wieds Vej, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen (BOT), Claus Oxvig (CO),

Læs mere

Status på udrulning af ny studieordning

Status på udrulning af ny studieordning Institut for klinisk medicin Status på udrulning af ny studieordning Viceinstitutleder Jesper Hastrup Svendsen Dias 1 Ny studieplan her er vi nu IKM stormøde 26.01.16 Dias 2 Nyt 6. semester BA er udrullet

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse af handlingsplanen

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - FORELØBIG GODKENDT 30. SEPTEMBER 2019 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse

Københavns Universitetshospitals bestyrelse DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - GODKENDT 20. JUNI 2012 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T

M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - GODKENDT 3. NOVEMBER 2014 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Indhold. Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser

Indhold. Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser Projektleder Jens Dolin, Institutleder, Institut for Naturfagenes Didaktik, SCIENCE Øster Voldgade 3 1350 København K Telefon: +45 353-20420 Telefon

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B M Ø D E R E F E R A T 19. MARTS 2017 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS Møde

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til MØDEINDKALDELSE 22. OKTOBER 2008 Forum Mødedato: Tirsdag d. 28. oktober 2008, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 25. SEPTEMBER 2017 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

4) Til drøftelse og beslutning: Ekstern finansiering Indsats område: Styrkelse af Ekstern finansiering. Forslag om indsats vedhæftet.

4) Til drøftelse og beslutning: Ekstern finansiering Indsats område: Styrkelse af Ekstern finansiering. Forslag om indsats vedhæftet. Møde den: 15. september 2016 kl. 13.00-16.00, Bygning 1264, lokale 220 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Ask Vest Christiansen,

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT GODKENDT 28. JUNI 2016 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 5. november 2014 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 3014 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Akademisk Råd. Medlemmer

Akademisk Råd. Medlemmer Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Tlf. 9635 9608 Fax 9815 8311 Akademisk Råd Sagsbehandler: Dorthe Bach/dob dob@adm.aau.dk Dato: 24. januar 2008 Ref.: DOB J.nr.:

Læs mere

Referat fra møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 15. maj 2007, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat fra møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 15. maj 2007, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat fra møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 15. maj 2007, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel.

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2017) Stud.theol. Thomas Neergaard (næstformand) Stud.theol. Søren Frank Jensen Stud.theol. Maria Snejbjerg Louring

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015 Referat af 4. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 13. maj 2015 kl 13.15-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 247 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Lektor Hanne Søndergaard Birkmose

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 11. MAJ 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Baggrund de syv normer, evaluering af ansættelsesprocedurer samt audit Aarhus Universitet ønsker at blive et endnu stærkere internationalt og forskningsintensivt

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Gruppeudviklingssamtaler på Københavns Universitet

Gruppeudviklingssamtaler på Københavns Universitet Gruppeudviklingssamtaler på Københavns Universitet HR & Organisation September 2009 GRUS-koncept GRUS er en organiseret gruppesamtale af nogle timers varighed, der kan sikre sammenhæng mellem enhedens

Læs mere

2. Besættelse af stillingen som beredskabsdirektør (FOR LUKKEDE

2. Besættelse af stillingen som beredskabsdirektør (FOR LUKKEDE Forum: Fælles beredskab Politisk Forberedelsesgruppe Dato: 25. juni 2015 Tid: kl. 15.00 16.00 Sted: Glostrup Rådhus, møderum Landskrona Mødedeltagere: Steen Christiansen (Albertslund), Ib Terp (Brøndby),

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 14-11-2012 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Dagsorden. Møde den: 7. september 2017, kl Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum

Dagsorden. Møde den: 7. september 2017, kl Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS Møde den: 7. september 2017, kl 9.15-12.00 Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum Dagsorden Deltagere: Medlemmer

Læs mere

Afbud: Bjarne Simmelkjær S. Hansen, Bente Rosenbeck, Preben Dømler

Afbud: Bjarne Simmelkjær S. Hansen, Bente Rosenbeck, Preben Dømler INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 29. DECEMBER 2012 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Møde afholdt: 6. december

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 28. marts kl. 8 9.25. Sted: Panum, lokale 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 28. marts kl. 8 9.25. Sted: Panum, lokale 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT GODKENDT 15. APRIL 2014 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 Side 1 af 4 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olsen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob Brask.

Læs mere

Rapport vedrørende arbejdsgruppe om organisering af sekretær- eller fuldmægtigbistanden til kliniske professorer

Rapport vedrørende arbejdsgruppe om organisering af sekretær- eller fuldmægtigbistanden til kliniske professorer Rapport Rapport vedrørende arbejdsgruppe om organisering af sekretær- eller fuldmægtigbistanden til kliniske professorer Det fremgår af den nye aftale mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland om

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

19. januar 2011 Ref.: AKS J.nr.:

19. januar 2011 Ref.: AKS J.nr.: Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fax 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 23. JULI 2015 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

Uddannelseskvalitet. KU s fempunktsplan. Uddannelsesservice Dias 1

Uddannelseskvalitet. KU s fempunktsplan. Uddannelsesservice Dias 1 Uddannelseskvalitet KU s fempunktsplan Uddannelsesservice Dias 1 Københavns Universitets position i diskussionen om uddannelseskvalitet Københavns Universitet: Er et forskningsintensivt universitet, der

Læs mere

Nej Ja, leder af ledere Ja, leder af ledere og medarbejdere Ja, leder af medarbejdere

Nej Ja, leder af ledere Ja, leder af ledere og medarbejdere Ja, leder af medarbejdere BILAG 2 VIP SPØRGESKEMA ÅRLIG MÅLING AF TRIVSEL OG TILFREDSHED KU ønsker at være en arbejdsplads, hvor medarbejderne trives og hvor den administrative understøttelse fungerer godt. I forlængelse af strategi

Læs mere

som ikke lever op til relevanskriterierne i akkrediteringsbe-

som ikke lever op til relevanskriterierne i akkrediteringsbe- I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T LSU-IKK M Ø D E R E F E R A T 19. FEBRUAR 2014 Forum LSU-IKK Møde afholdt: 19. februar 2014

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere