Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 8. marts 2013 kl Sted: Panum, lokale 33.5.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 8. marts 2013 kl Sted: Panum, lokale 33.5."

Transkript

1 DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 14. MARTS 2013 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag den 8. marts 2013 kl Sted: Panum, lokale BLEGDAMSVEJ 3B 2200 KØBENHAVN N Referent: Kirsten Breddam BESØGSADRESSE: NØRRE ALLE 20 Til stede: Ulla Wewer, Birthe Høgh, Hans Henrik Saxild, Niels Borregaard, Kim Høgh, Svend Hartling, Jannik Hilsted, Peter Treufeldt, Hans Okkels Birk, Teis Andersen, Peter Rossing. Afbud: Sven Frøkjær, Arnold Boon, Kristian Johnsen, Lars Onsberg Henriksen TLF DIR MOB Kirsten.Breddam@sund.ku.dk Dagsorden: 1) Godkendelse af dagsorden 2) Godkendelse af referat af møde den 14. december ) Udpegning af KUH-bestyrelsens medlemmer fra Akademisk Råd på SUND efter ny sammensætning af Akademisk Råd 4) Status for organiseringen af Institut for Klinisk Medicin, mundtlig orientering ved institutleder Lars Bo Nielsen 5) Funktionsbeskrivelse for koordinerende professorer 6) Angivelse af tilhørsforhold til hhv. universitetet og hospitalerne (cobranding), afklaring af fremtidig praksis 7) Status for GCP-enheden, ved prodekan Birthe Høgh REF: DLG356 SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv.

2 8) Status for oprettelse af de besluttede lærestolsprofessorater, ved prodekan Birthe Høgh Professoraterne er slået op den 27. februar med frist 1. april. 9) Status for etablering af kliniske forskningslektorater, ved prodekan Birthe Høgh Kl. 9: 10) Oplæg fra professor Henrik Semb, Managing Director for Danish Stem Cell Center, DanStem: "Stem cells in research and therapy" 11) Orienteringspunkter a) Begrænsning af optag på kandidatuddannelsen i medicin fra ) Eventuelt SIDE 2 AF 7 1) Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. 2) Godkendelse af referat af møde den 14. december 2012 Referatet blev godkendt. 3) Udpegning af KUH-bestyrelsens medlemmer fra Akademisk Råd på SUND efter ny sammensætning af Akademisk Råd Bestyrelsen godkendte indstillingen om, at vedtægten for bestyrelsen omformuleres, så der i stedet for 2 medlemmer af Akademisk Råd står 2 medlemmer udpeget af Akademisk Råd. Der tilføjes en kommentar om dette på KUH s hjemmeside. Vedtægten forventes taget op til revision inden for kortere tid. Ulla Wewer nævnte, at de studerende i Akademisk Råd havde spurgt, om de kunne få en observatørplads i KUH s bestyrelse. Det vil blive drøftet, når vedtægten revideres. 4) Status for organiseringen af Institut for Klinisk Medicin, mundtlig orientering ved institutleder Lars Bo Nielsen Lars Bo Nielsen gav en status for arbejdet med at etablere en struktur for det nye institut. Det gælder varetagelsen af såvel undervisningssom forskningsopgaverne.

3 Der etableres en matrix-struktur for de kliniske professorer. Man er langt fremme med at finde kandidater til koordinerende professorer. I Region Hovedstaden er man tæt ved målet, og på Righospitalet planlægges én koordinerende professor pr. center. For Region Sjælland mangler der et afklarende møde om strukturen. Der blev spurgt til antallet af koordinerende professorer, idet én pr. center på Rigshospitalet er mere end tidligere forventet. Det er afhandlet med den lægelige ledelse, hvilket bestyrelsen tog til efterretning. Lars Bo Nielsen vil herefter indstille til dekanen, der formelt udpeger de koordinerende professorer. Instituttet er ved at etablere fagsøjler svarende til de lægelige specialer. Fagsøjlen udpeger en ordførende professor på tværs af regionerne (som tillidshverv for en 3-årig periode) for at skabe kontaktlinjer til de faglige områder. Institut for Klinisk Medicin har planlagt møder i foråret for de ca. 30 kursusansvarlige for det kliniske område med henblik på at drøfte og organisere undervisningen Ulla Wewer spurgte til skriftlig information om den nye struktur, og det blev aftalt, at referenten sender en power point fra IKM s stormøde i januar ud med referatet. SIDE 3 AF 7 5) Funktionsbeskrivelse for koordinerende professorer Funktionsbeskrivelsen blev ikke endelig godkendt på sidste møde og blev derfor forelagt igen. Der er tilføjet en pind om, at de koordinerende opgaver udføres i universitetsdelen af stillingen. Ulla Wewer præciserede, at det ikke kan resultere i et krav om ansættelse af nye kliniske lektorer, men at de koordinerende professorer fortsat deltager i undervisningen, hvilket der var konsensus om. Man drøftede de koordinerende professorers kontakt til ph.d.- koordinatorer og kontakt til Institut for Klinisk Medicin. Der er behov for i klinikken at få systematiseret forholdene for karrierevejledning mm. for de ph.d.-studerende. Der var enighed om, at den aftalte funktionsbeskrivelse handler om funktionerne, hvorimod den praktiske organisering af dem håndteres efter de lokale forhold. Dette skrives ind i funktionsbeskrivelsen som en tilføjelse i indledningen: Den koordinerende professor har, på de tildelte hospitaler/sygehuse ansvar for at koordinere og lokalt organisere samarbejdet mellem hospitals- og afdelingsledelser og IKM.

4 Hermed er funktionsbeskrivelsen godkendt. Der blev tilkendegivet tilfredshed med funktionen, som regionerne er tilfredse med at betale til, da man forventer bedre koordinering. SIDE 4 AF 7 6) Angivelse af tilhørsforhold til hhv. universitetet og hospitalerne (cobranding), afklaring af fremtidig praksis På baggrund af den udsendte indstilling besluttede bestyrelsen følgende: Brevpapir med regionslogo og et supplerende SUND-logo bruges af lektorer og professorer i relevant akademisk og især international korrespondance. Det vil være op til den enkelte at vurdere, hvornår man bruger brevpapir med supplerende logo. Det kan også være relevant i korrespondance mellem direktionen og universiteter i udlandet. Det supplerende logo på regionernes brevpapir lyder: x Hospital, Københavns Universitet / x Hospital, University of Copenhagen. Til næste møde forelægges to tilsvarende brevskabeloner til kontrol. Det samme logo bruges til resten af regionernes designskabeloner, f.eks. til power point. I -signaturer skrives samme ordlyd som i det supplerende logo. Ved præsentation i medierne bruges: [Navn], professor ved Københavns Universitet, overlæge i xx ved Hvidovre Hospital ved skriftlig præsentation. I radioen bruges og i stedet for kommaet. Det aftaltes at lave en kommunikationskampagne om skabelonerne, når de er klar. Ved powerpoint bruges kun skabeloner med supplerende logo, hvor det er relevant dvs. ikke til rent universitære formål (f.eks. præsentation af en doktordisputats), hvor man kun bruger universitetets power point, eller i rene hospitalsanliggender (f.eks. præsentation for en hospitalsafdeling), hvor man kun bruger regionens skabelon. 7) Status for GCP-enheden, ved prodekan Birthe Høgh I januar holdtes der 10-års jubilæumsmøde, som var et velbesøgt arrangement. Ved samme lejlighed blev der holdt styregruppemøde, hvor man drøftede samarbejdsaftalen om GCP-enheden, som skulle ændres efter universitetsfusionen. Aftalen er rettet til juridisk og er ved at blive behandlet i styregruppen. Flere af bestyrelsens medlemmer havde aftalen (som ikke var på dagsordenen) ved hånden og drøftede formuleringen af 6, Finansiering, hvor stk. 7 handlede om overførsel af evt. underskud eller overskud.

5 Der var enighed om, at evt. under/overskud kun overføres efter beslutning i styregruppen og ikke automatisk. Aftalen blev hermed godkendt og kan sendes til underskrift. SIDE 5 AF 7 8) Status for oprettelse af de besluttede lærestolsprofessorater, ved prodekan Birthe Høgh De to aftalte lærestolsprofessorater for 2013 i medicinsk gastroenterologi og hepatologi er opslået med ansøgningsfrist den 1. april. Med hensyn til processen for 2014 planlægges det at indkalde det forberedende udvalg til udarbejdelse af oplæg til klinisk professorplan til møde i juni og igen ultimo august. Birthe Høgh forventer her at fastlægge arbejdsprocessen for udvalget med henblik på at forelægge en plan for besættelse af både forskningslektorater og lærestolsprofessorater for bestyrelsen i september. Ulla Wewer nævnte, at universitetets ledelse netop har fået forelagt en liste over stillinger med kun 1 ansøger inden for de seneste år, og her er de kliniske professoransættelser overrepræsenteret. Ulla Wewer foreslog bestyrelsen at overveje at drøfte rekrutteringsstrategier på et kommende møde. 9) Status for etablering af kliniske forskningslektorater, ved prodekan Birthe Høgh De 20 forskningslektorater i Region Hovedstaden (finansieret af undervisningskvalitetspuljen) er slået op med frist den 7. april. Herudover er der 10 kliniske forskningslektorater, som udløber i Birthe Høgh foreslog, at det forberedende udvalg også forbereder en proces for besættelsen af disse lektorater. Der var enighed om at fastholde, at ansvaret for denne proces ligger i det forberedende udvalg. Svend Hartling kommenterede opslagsteksten. Formuleringen om, at ansøgere er ansat ved en af de hospitalsafdelinger, der varetager undervisningen er for snæver, da det ville ekskludere ansatte ved DIMS (Dansk Institut for Medicinsk simulation) og CEKU (Center for Klinisk Uddannelse), der også varetager prægraduat klinisk undervisning. Det aftaltes at præcisere fortolkningen på IKM s hjemmeside.

6 10) Oplæg fra professor Henrik Semb, Managing Director for Danish Stem Cell Center, DanStem: "Stem cells in research and therapy" Ulla Wewer bød velkommen til Henrik Semb, der ville præsentere et overblik over forskningsområdet og organiseringen af det. Henrik Semb kom til SUND for at lede DanStem. Det består af Basic- Stem, finansieret af Novo Nordisk Fonden i 10 år og TransStem, financieret af Det Strategiske Forskningsråd. Henrik Semb har brugt sine kontakter fra mange års stamcelleforskning, senest som leder af centret ved Lunds Universitet, til at rekruttere fremragende forskere fra hele verden for at realisere sin vision om et stærkt forskningsmiljø på internationalt niveau. Hans tese er, at det kræver nære forskningsrelationer at udvikle fundamentalt nye spørgsmål i forskningen, og han fortalte, at centeret har 7 forskningsgrupper, som har et tæt internt samarbejde, der er meget stimulerende. Det er unikt i verden, at en fond har bevilget penge til basal forskning i 10 år. Centret forsker bl.a. i stamcellernes forhold til det omgivende væv og arbejder med grundlæggende spørgsmål om stamceller, som endnu ikke kan besvares - om processer som man stadig ikke forstår. Henrik Semb fortalte om nogle af forskningstemaerne. Centret har state-of- the-art core faciliteter, som er åbne, i det omfang det er muligt for centrets egen forskning. Der samarbejdes med fakultetets faste core faciliteter, og centret vil gerne have gæsteforskere tilknyttet. Målet er også at kunne levere teknologier til andre forskere. I den sammenhæng nævnte Henrik Semb også sit samarbejde med Ole Korssgren i Uppsala og at centret satser på at skabe et stærkt samarbejde med business partners i den kommercielle verden. Centret er på vej til at etablere et ph.d.-program og er også interesseret i at tilknytte studerende (fra såvel medicin som naturvidenskabelige fag), men formen er ikke fundet. Der var stor interesse for orienteringen om centret, og Ulla Wewer takkede Henrik Semb for hans meget engagerede oplæg. SIDE 6 AF 7 11) Orienteringspunkter a) Begrænsning af optag på kandidatuddannelsen i medicin fra 2014 Hans Henrik Saxild introducerede den mulighed der er for, at SUND bliver nødt til at indføre begrænsning i optaget på kandidatuddannelsen i medicin. Hidtil har en musketéred mellem universiteterne betydet, at bachelorstuderende fra ét universitet kan tage kandidatdelen et andet

7 sted. Det tyder nu på, at tilstrømningen til KU fra 2014 vil blive større end den kvote, KU har for kandidatstuderende. Derfor har KU annonceret en mulig ændring i adgangskravene (som skal annonceres 1 år før). Den vil kun blive effektueret, hvis der er for mange ansøgere til forårssemestret Det vil i løbet af foråret 2013 blive aftalt, hvilket adgangskriterium der vil blive valgt, hvorefter dette vil blive offentliggjort inden 1. oktober. P.t. har bachelorer fra KU et retskrav på også at kunne tage kandidatuddannelsen her. Bestyrelsen drøftede kort implikationerne af dette retskrav og ønskede at drøfte emnet på et senere møde. Man ønskede også en strategisk diskussion om modeller for adgangskriterier. SIDE 7 AF 7 12) Eventuelt Professoraftalen blev godkendt på bestyrelsens sidste møde, men skulle sendes til konsultation i universitetets Tech-trans-enheden. Enheden har godkendt ændringerne bortset fra en enkelt detalje, hvor administrationen venter på svar.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 14. december 2012 kl Sted: 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 14. december 2012 kl Sted: 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 21. DECEMBER 2012 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag den

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. marts kl. 8 9.30. Sted: Panum, lokale 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. marts kl. 8 9.30. Sted: Panum, lokale 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - GODKENDT 20. MARTS 2015 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. september kl Sted: Panum, lokale 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. september kl Sted: Panum, lokale 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - GODKENDT 25. SEPTEMBER 2013 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 15. DECEMBER 2015 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag den

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T

M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - GODKENDT 3. NOVEMBER 2014 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 10. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse M ØD ER EF ER AT 24. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag den

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse

Københavns Universitetshospitals bestyrelse DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - GODKENDT 20. JUNI 2012 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KUH s bestyrelse MØDEREFERAT - FORELØBIGT GODKENDT 20. JUNI 2018 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 11. MAJ 2016 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag den 29.

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 28. marts kl. 8 9.25. Sted: Panum, lokale 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 28. marts kl. 8 9.25. Sted: Panum, lokale 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT GODKENDT 15. APRIL 2014 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse

Københavns Universitetshospitals bestyrelse DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET KUH s bestyrelse MØDEREFERAT GODKENDT 11. JUNI 2015 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KUH s bestyrelse MØDEREFERAT 21. SEPTEMBER 2017 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag den

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse M ØD ER EF ER AT 19. MARTS 2018 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Mandag den 16. juni 2014 kl Sted: Panum, 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Mandag den 16. juni 2014 kl Sted: Panum, 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 28. JULI 2014 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Mandag den 16.

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KUH s bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 14. OKTOBER 2016 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET. Panum, lokale (Mærsk Tårnet, 15. sal)

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET. Panum, lokale (Mærsk Tårnet, 15. sal) KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - FORELØBIGT GODKENDT 21. DECEMBER 2018 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT GODKENDT 28. JUNI 2016 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - FORELØBIG GODKENDT 30. SEPTEMBER 2019 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse M ØD ER EF ER AT G O DK E N DT 20. DECEMBER 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Ordførende professorer IKM. Forum. Møde afholdt: 22. august 2013 kl Faculty Club, Panum. Sted:

Ordførende professorer IKM. Forum. Møde afholdt: 22. august 2013 kl Faculty Club, Panum. Sted: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 23. AUGUST 2013 Forum Ordførende professorer IKM Møde afholdt: 22. august

Læs mere

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt: 21. september Faculty Club. Sted: Cecilie Skaarup. Referent:

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt: 21. september Faculty Club. Sted: Cecilie Skaarup. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 21. SEPTEMBER 2015 Forum Ordførende professorer ved IKM DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE Møde

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T REG L E R V E D R Ø R E N D E F O R S K N I N G S - B E V I L L I N G E R O G D E L E S T I L

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - FORELØBIG GODKENDT 27. MAJ 2019 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Tirsdag 15. august 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Til FSU medlemmer. Referat:

Til FSU medlemmer. Referat: Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 17-03-2016

Læs mere

29. maj 2015. Årsrapport 2014

29. maj 2015. Årsrapport 2014 29. maj 215 Årsrapport 214 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale... 4 Aktiviteter...

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Møde med koordinerende professorer og lektorer

Møde med koordinerende professorer og lektorer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Koordinerende professorer og lektorer ved IKM M Ø D E R E F E R A T 26. OKTOBER 2015 Forum Møde med koordinerende

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM

Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM M Ø D E R E F E R A T 29. MAJ 2018 Forum Forretningsudvalg

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Professorer ved Aarhus-hospitalerne i Aarhus Universitetshospital (AUH, Aarhus): Ansættelsesforhold, ansvar og opgaver

Professorer ved Aarhus-hospitalerne i Aarhus Universitetshospital (AUH, Aarhus): Ansættelsesforhold, ansvar og opgaver Bilag til aftalen: Professorer ved Aarhus-hospitalerne i Aarhus Universitetshospital (AUH, Aarhus): Ansættelsesforhold, ansvar og opgaver Indhold Side Funktionsbeskrivelse for koordinerende klinisk lærestolsprofessor

Læs mere

Aftale om professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet

Aftale om professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet Den 25. maj 2018 Gældende fra dato for sidste underskrift Aftale om professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland Aftalen er indgået mellem Aarhus Universitet, Health

Læs mere

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Baggrund de syv normer, evaluering af ansættelsesprocedurer samt audit Aarhus Universitet ønsker at blive et endnu stærkere internationalt og forskningsintensivt

Læs mere

Godkendt 7. juni Årsrapport 2017

Godkendt 7. juni Årsrapport 2017 Godkendt 7. juni 2018 Årsrapport 2017 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale...

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for koordinerende klinikprofessor ved Aalborg Universitetshospital... 2

Funktionsbeskrivelse for koordinerende klinikprofessor ved Aalborg Universitetshospital... 2 Funktionsbeskrivelse for professorer Indhold Funktionsbeskrivelse for koordinerende klinikprofessor ved Aalborg Universitetshospital... 2 Funktionsbeskrivelse for klinisk lærestolsprofessor ved Klinisk

Læs mere

19. januar 2011 Ref.: AKS J.nr.:

19. januar 2011 Ref.: AKS J.nr.: Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fax 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 17. APRIL 2018 Forum Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM Møde afholdt 11.

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl

Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 14. DECEMBER 2011 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl. 13 14.45 Sted: Referent:

Læs mere

Indhold... 2 GCP-enhedens mission GCP-enhedens vision Organisation... 4 Aktiviteter... 5 Intern Kvalitetssikring...

Indhold... 2 GCP-enhedens mission GCP-enhedens vision Organisation... 4 Aktiviteter... 5 Intern Kvalitetssikring... Årsrapport 2016 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale... 4 Aktiviteter...

Læs mere

Principnotat om universitetsklinikker

Principnotat om universitetsklinikker Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Principnotat om universitetsklinikker Med indgåelsen af et nyt aftalekompleks

Læs mere

Region Hovedstaden Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Region Sjælland Københavns Universitet

Region Hovedstaden Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Region Sjælland Københavns Universitet Region Hovedstaden Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Region Sjælland Københavns Universitet Vedtægt for Københavns Universitetshospital (KUH) den organisatoriske ramme om det universitetsbaserede samarbejde

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Delaftale om professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland (interim-aftale)

Delaftale om professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland (interim-aftale) Den 24. februar 2017 Gældende fra dato for sidste underskrift Delaftale om professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland (interim-aftale) Aftalen er en delaftale under

Læs mere

Stipendier efterår Et antal stillinger som lønnet ph.d.-stipendiat er ledige til besættelse pr. 1. januar 2010 eller snarest herefter.

Stipendier efterår Et antal stillinger som lønnet ph.d.-stipendiat er ledige til besættelse pr. 1. januar 2010 eller snarest herefter. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Stipendier efterår 2009 Et antal stillinger som lønnet ph.d.-stipendiat er ledige til besættelse pr. 1. januar 2010 eller snarest herefter. Nedenfor er nævnt de typer

Læs mere

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtægter for forskerskolen Danish Cardiovascular Research Academy (DaCRA) ved Københavns Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Med deltagelse af De Sundhedsvidenskabelige Fakulteter ved Aarhus

Læs mere

Bilag 1: Stillings- og funktionsbeskrivelser for professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland

Bilag 1: Stillings- og funktionsbeskrivelser for professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland 22. maj 2015 Bilag 1: Stillings- og funktionsbeskrivelser for professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland Bilag til aftalen: Aftale om professorer og akademiske koordinatorer

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig 1 Referat fra 21. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 28. april, 2014 kl. 10.00 16.00 Mødeleder Referent Afbud: Tove Lindhardt Elizabeth (ER) Ole Dagsorden 1. Godkendelse af

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Aftalegrundlaget er dynamisk og et udtryk for det aktuelle samarbejde og skal som sådan løbende ajourføres.

AARHUS UNIVERSITET. Aftalegrundlaget er dynamisk og et udtryk for det aktuelle samarbejde og skal som sådan løbende ajourføres. Aftale vedrørende samarbejde om forskning og undervisning mellem Health, Aarhus Universitet og regionshospitalerne, inkl. regionspsykiatrien og Præhospitalet i Region Midtjylland 1. Indledning Blandt andet

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Indhold... 2 GCP-enhedens mission GCP-enhedens vision Organisation... 4 Aktiviteter... 5 Intern Kvalitetssikring...

Indhold... 2 GCP-enhedens mission GCP-enhedens vision Organisation... 4 Aktiviteter... 5 Intern Kvalitetssikring... Årsrapport 2015 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale... 4 Aktiviteter...

Læs mere

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Vejledning - Indmelding af idéer til specialefokuserede kurser 5. NOVEMBER 2015 På baggrund

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin

1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin Dato og sted Onsdag 4. oktober 2017 kl. 10.00 12.45 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København K., Lokale S.27 Dagsorden Punkt Ca.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HØRINGSOPLÆG

AARHUS UNIVERSITET HØRINGSOPLÆG AARHUS UNIVERSITET HØRINGSOPLÆG Vedr. samarbejdet mellem Health, Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, Risskov, Region Midtjylland om psykiatrisk forskning og registrering Dato: 14.06.2012

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE 2017-2018 Baggrund I Region Sjælland blev i foråret 2017 gennemført en større evaluering af forskningsområdets udvikling siden

Læs mere

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET JURIDISKE FAKULTET Retningslinjer for etablering, forlængelse og nedlæggelse af Forskningscentre og forskningsgrupper 1 ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet Fastsat

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET

HEALTH AARHUS UNIVERSITET Møde den: 30. juni 2016 kl. 13.00-16.00 Frokoststuen 1260 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Charlotte

Læs mere

Strategi og handleplaner for Institut for Klinisk Medicin

Strategi og handleplaner for Institut for Klinisk Medicin Strategi og handleplaner for Institut for Klinisk Medicin 2019 2022 Indledning Institut for Klinisk Medicin (IKM) er det største institut ved Health og har i kraft af sin størrelse en meget markant position

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Referat. Akademisk Råd Akademisk råd 09/20/ :00-09/20/ : Sky Lounge (fysik)

Referat. Akademisk Råd Akademisk råd 09/20/ :00-09/20/ : Sky Lounge (fysik) Referat Akademisk Råd Akademisk råd 09/20/2018 14:00-09/20/2018 17:00 1520-737 Sky Lounge (fysik) Punkt 2: Temadrøftelse. Campus 2.0. Fremtidens universitet. Chef for byggeri og planlægning Charlotte Lyngholm

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 30. OKTOBER 2018 Forum Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM Møde afholdt

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad.

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 9. FEBRUAR 2016 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Stillingsstruktur for medarbejdere med forsknings- og specialistopgaver (ikke læger)

Stillingsstruktur for medarbejdere med forsknings- og specialistopgaver (ikke læger) Personaleafdelingen Afsnit 5212 Blegdamsvej 9 2100 København Ø Direkte 35 45 64 61 Ref.: Risak Dato: 1. november 2012 Stillingsstruktur for medarbejdere med forsknings- og specialistopgaver (ikke læger)

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok.

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2013 /KRIDRE Refer fra møde i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. F3 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012.

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012. Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning Sekretariatet SFR Klinisk Onkologi REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt Råd Klinisk Onkologi Dato: Mandag den 9. december 2013 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Nordsjællands Hospital, Hillerød, Indgang 50 A, Det Grønne

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 18. MARTS 2019 Forum Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM Møde afholdt 6.

Læs mere

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt 9. november 2017, kl Sted Mærsk Tårnet, lokale Cecilie Skaarup.

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt 9. november 2017, kl Sted Mærsk Tårnet, lokale Cecilie Skaarup. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 16. NOVEMBER 2017 Forum Ordførende professorer ved IKM Møde afholdt 9. november 2017, kl.

Læs mere

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM. Lokale , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM. Lokale , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 2. NOVEMBER 2017 Forum Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM Møde afholdt

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 11. MAJ 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Akademisk Råd. Medlemmer

Akademisk Råd. Medlemmer Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Tlf. 9635 9608 Fax 9815 8311 Akademisk Råd Sagsbehandler: Dorthe Bach/dob dob@adm.aau.dk Dato: 24. januar 2008 Ref.: DOB J.nr.:

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter (ansættelsesbekendtgørelsen) 13. marts Nr. 242.

Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter (ansættelsesbekendtgørelsen) 13. marts Nr. 242. Senest opdateret af HR&O 15. maj 2012 I forbindelse med ikrafttrædelse af ny ansættelsesbekendtgørelse pr. 1. april 2012 har Københavns Universitet fastlagt nedenstående supplerende bemærkninger til bekendtgørelsen.

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 23. NOVEMBER 2014 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE Møde afholdt:

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

Afbud: Bjarne Simmelkjær S. Hansen, Bente Rosenbeck, Preben Dømler

Afbud: Bjarne Simmelkjær S. Hansen, Bente Rosenbeck, Preben Dømler INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 29. DECEMBER 2012 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Møde afholdt: 6. december

Læs mere

Til dekanatet. Vedr.:

Til dekanatet. Vedr.: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til dekanatet SAGSNOTAT 1. JULI 2010 Vedr.: Anvendelse af vejledere og eksaminatorer på bachelorkandidat-

Læs mere

Møde afholdt: Torsdag den 3. maj 2018 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Mødelokale 5, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst

Møde afholdt: Torsdag den 3. maj 2018 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Mødelokale 5, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 7. JULI 2018 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG STUDERENDE

Læs mere

5. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin

5. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin REFERAT 5. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin Dato og sted Torsdag den. 13. september 2018 kl. 10.00 14.10 Sundheds- og, Holbergsgade 6, 1057 København K., Lokale 1.24 Dagsorden Punkt Ca. tid Aktivitet

Læs mere

Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank

Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank N O T A T UDKAST 13-12-2012 Sag nr. 09/880 Dokumentnr. 53925/12 Maj-Britt Juhl Poulsen/Kristian Koch Enstrøm Tel. 35 29 81 17 E-mail: mjp@regioner.dk Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank Tidspunkt:

Læs mere

Det Danske Universitetscenter ved Graduate University of Chinese Academy of Sciences

Det Danske Universitetscenter ved Graduate University of Chinese Academy of Sciences Aftale mellem Københavns Universitet Aarhus Universitet Syddansk Universitet Aalborg Universitet Roskilde Universitet Danmarks Tekniske Universitet Handelshøjskolen i København IT-Universitetet i København

Læs mere