Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Mandag den 11. september, kl Faculty Club, Panum.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Mandag den 11. september, kl Faculty Club, Panum."

Transkript

1 Undervisningsudvalget ved IKM M Ø D E R E F E R A T 15. SEPTEMBER 2017 Forum Undervisningsudvalget ved IKM Møde afholdt Mandag den 11. september, kl INSTITUT FOR KLINISK MEDICIN Sted Faculty Club, Panum Referent Dorte Lundsager TLF DIR Til stede Peter Bytzer (formand), Dan Lou Isby, Kerstin Plessen, Mikael Bitsch, Marianne Benn, Jakob Seidelin, Betina Ristorp Andersen, Nina Weis, Frederik Helgstrand, Dina Cortes, Jørgen Kurtzhals, Lise Lotte Gluud og Preben Homøe, Lars Simonsen. MOB dohl@sund.ku.dk REF: DOHL Dagsorden Kl : 1. Præsentationsrunde 2. Godkendelse af dagsorden Kl (med deltagelse af AC fuldmægtig Helga Brak Nielsen og sektionsleder Birgit Thomsen fra eksamensadministrationen) 3. Oplæg om eksamensbekendtgørelsen og eksamensklager 4. Drøftelse af de eksamensansvarliges ønske om stærkere sekretariatsbetjening fra fakultets side (opfølgning på undervisningsudvalgsmøde 8. marts 2017)

2 5. Drøftelse med Birgit af de eksamensansvarliges behov for feed back på, hvor mange der er dumpet ved eksamen og hvordan det er gået de studerende (opfølgning på undervisningsudvalgsmøde 8. marts 2017) SIDE 2 AF 8 Kl (med deltagelse af lektor Frederik Voetmann Christiansen fra Naturfagenes Didaktik ) 6. Præsentation og høring af undervisningsportfolio for kliniske undervisere Kl (med deltagelse af stud. med. Signe Wisbech Vange og studieleder Jørgen Kurtzhals) 7. Hvor skal lægeuddannelsen hen? Skal den kliniske undervisning lægge vægt på det grundlæggende eller detaljen? Kl Status på klinisk ambassadør og kliniske konsulenter 9. Eventuelt Ad. 1) Da Peter Bytzer er ny formand for undervisningsudvalget, startede vi med en præsentationsrunde. Ad. 2) Dagsordenen blev godkendt. Ad. 3) Eksamenskoordinator Helga Brask Thomsen gennemgik håndtering af eksamensklager i relation til eksamensbekendtgørelsen. Eksaminators opgave ifm. eksamensklager Eksaminators opgave i forbindelse med eksamensklager er at læse klagen, forholde sig til klagens punkter og forholde sig til om der skal ske: 1. tilbud om ny bedømmelse (ombedømmelse), dog ikke ved mundtlige prøver 2. tilbud om ny prøve (omprøve) 3. at klageren ikke får medhold i klagen

3 Den studerende partshøres om eksaminators svar på klagen, og eksaminator partshøres efterfølgende om den studerendes eventuelle svar på eksaminators svar på klagen. SIDE 3 AF 8 Der findes en udførlig eksamensklagevejledning til bedømmere og censorer (vedhæftet referatet) Antallet af klager Ved sommereksamen 2017 klagede 50 medicinstuderende over deres eksamen, mens 65 studerende klagede ved vintereksamen 2015/2016. Tallet er faldet, fordi de studerende er blevet oplyst bedre om, hvad de kan klage over. Antallet af klager er lavt, da studenterpopulationen er på studerende. Der klages oftest over skriftlige eksaminer og bedømmelsen. Desuden klager mange studerende, der er dumpet ved et 3. eksamensforsøg. Eksamensbekendtgørelsen En klage skal altid besvares iht. retningslinjerne i eksamensbekendtgørelsen: 9. Bedømmelse af præstationer skal ske på grundlag af de faglige mål, der er opstillet for det pågældende fag, fag- eller uddannelseselement (absolut karaktergivning). Der må ikke tilstræbes nogen bestemt fordeling af karaktererne (relativ karaktergivning). 10. Bedømmelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen opfylder de mål for faget, fag- eller uddannelseselementet, som er fastsat i bekendtgørelsen for den enkelte uddannelse, studieordningen m.v. Det betyder konkret, at Karakteren og den eventuelle efterfølgende vurdering af klagen aldrig må ske pba. en procentfordeling af de rigtigt besvarede eksamensspørgsmål. Karakteren og den eventuelle efterfølgende vurdering af klagen altid skal ske på baggrund af en samlet helhedsvurdering af opfyldelsen af de faglige mål, der er beskrevet i studieordningens målbeskrivelse for den konkrete eksamen. Der skal ske en konkret vurdering af, hvilke fejl den studerende laver, og disse fejls betydning for det samlede indtryk. Dette gælder også, når man skal besvare en klage over en multiple choice eksamen.

4 Hvis det ikke er muligt at give karakter pba. studieordningens målbeskrivelse for den pågældende eksamen, bør den eksamensansvarlige gå i dialog med studienævnet for at sikre sig, at målbeskrivelsen bliver lavet om. SIDE 4 AF 8 Dialog med Undervisningsudvalget Man efterlyser en skabelon til at besvare eksamensklager i, der sikrer, at man får besvaret alle punkter Det er en god idé at gå i dialog med den studerende om eksamensbesvarelsen, inden det ender med en eksamensklage Man har afskaffet censur ved den skriftlige eksamen på 1. semester KA, hvilket gør eksaminatorerne mere usikre på bedømmelserne særligt i grænsetilfælde. Vi har fra sommeren 2017 implementeret, at eksaminatorer ved skriftlig eksamen på 1. semester KA også stiller sig til rådighed for en second opinion på de opgaver, som andre eksaminatorer er i tvivl om. Kontaktinformation Har du spørgsmål om eksamensklager, er du velkommen til at skrive til klager@sund.ku.dk Ad. 4) Undervisningsudvalget kunne ikke konkretisere behovet hos de eksamensansvarlige om en stærkere sekretariatsbetjening fra fakultets side (drøftet kort på undervisningsudvalgsmødet 8. marts). Det var derfor ikke muligt at drøfte punktet med sektionsleder for eksamensadministrationen Birgit Thomsen. Ad. 5) Birgit Thomsen viste, hvordan man kan finde karakterstatistik for de enkelte eksamener på Undervisningsudvalget havde et stort ønske om også at få registreret karakterstatistik for mundtlige eksamener på de enkelte geografier, så man kan sikre sig, at det ene hospital ikke giver væsentligt højere karakterer end det andet. Birgit mente ikke umiddelbart, at dette kunne systemunderstøttes, men undersøger det gerne.

5 Ad. 6) Lektor ved Naturfagenes Didaktik Frederik V. Christiansen fremlagde koncept for implementering af undervisningsportfolio for kliniske undervisere. SIDE 5 AF 8 Overordnede beslutninger om undervisningsportfolio KU har besluttet, at alle undervisere skal udarbejde og vedligeholde en undervisningsportfolio for at styrke undervisningskvaliteten og fremme en mere ligelig vægtning af undervisning og forskning. Undervisningsportfolio skal indgå i MUS-samtaler fra Læs mere på ndervisningsportfolio.aspx (link til KUnet) Samtidig skal der findes et passende format for undervisningsportfolio for de kliniske undervisere på SUND, som kan bidrage meningsfuldt til kvalitetsudvikling af undervisning samt udviklingen og dokumentationen af den enkeltes undervisningskompetence. Formatet skal tage højde for, at kliniske undervisere har meget forskellige timeantal og ansættelser og ikke går til MUS-samtale i institutregi. Konkret implementering af undervisningsportfolio på IKM Konkret betyder det, at refleksion over undervisning er implementeret i Nyt ansættelsesskema til ansættelse af kliniske lektorer. Ansøgere med tidligere ansættelse kan reflektere over deres nuværende undervisning, mens ansøgere uden tidligere ansættelse kan reflektere over deres planer for undervisningen Nyt selvdeklarationsskema for kliniske forskningslektorer og professorer til brug ved dialogsamtaler med de koordinerende professorer halvvejs i forløbet samt eventuelle forlængelser udvides med hvordan du planlægger at udvikle din undervisning i de kommende år (typisk 1 side). Frederik V. Christiansen har på baggrund af sin erfaring med området foreslået, at besvarelsen skal fylde 1-2 sider og absolut ikke mindre end 1 side. Undervisningsmæssige ambitioner og specifikke mål indgår i GRUSsamtaler for kliniske forskningslektorer og professorer ved de koordinerende professorer. Desuden er der udviklet et nyt koncept for GRUS for undervisning, som er fælles for hele KU. Det kan bruges efter behov, f.eks. ved drøftelser af udviklingen af undervisningen i en specifik undervisergruppe. Der var enighed om, at det vil kræve en lang proces at få sidestillet de pædagogiske kompetencer med de forskningsmæssige ifm. ansættelser.

6 Samtidig er der ikke altid konkurrence mellem flere ansøgere, hvis det pædagogiske fokus er begrænset. SIDE 6 AF 8 Udvalget efterspurgte, at ansøgere til nyetablerede professorater også udfylder selvevalueringsskemaet, idet det bliver nemmere for bedømmelsesudvalget at sammenligne dem på alle punkter. Ad. 7) Signe Wisbech Vange debatterede sin kronik fra ugeskriftet Hvor skal medicinuddannelsen hen? med undervisningsudvalget og studieleder Jørgen Kurtzhals. En af Signes pointer er, at medicinstudiet har et meget stort pensum med en høj detaljeringsgrad inden for de enkelte specialer, og at det som medicinstuderende er svært at prioritere i stoffet pga. tidspres. Hun savner mere tid og fokus på at blive rustet til at fungere som basislæge. Der er for meget udenadslære og for meget reproduktion pga. konstant fokus på eksamen, og hun savner overblik over, hvordan hun bruger sine ressourcer rigtigt. Den nye studieordning er endnu mere komprimeret end den gamle, f.eks. på temakurserne. Hun ønsker en bedre kobling mellem det, der aldrig kommer til at ændre sig (f.eks.fysiologi, anatomi), og det kliniske. Jørgen Kurtzhals svarede: At man i den kommende 3-årige dimittendundersøgelse spørger Har du oplevet, at du har lært det, du skal bruge i KBU? for at få bedre viden om problemstillingen At aftagerne mener, at de nye læger aldrig har været så gode, som de er nu At vi skal se på, om vi kan gøre undervisningen på kursus i grundlæggende klinik bedre At vi måske kan lade os inspirere af professionssporet på medicinuddannelsen ved AU med fokus på teamwork og kommunikation At det fortsat er vigtigt, at vi sikrer, at de studerende får en bred faglig ekspert profil At der måske er mange teknologiske løsninger på vej, der kræver, at lægeuddannelsen har en stærk akademisk forankring for at være fremtidsbevidst At vi fortsat skal samarbejde med KBU en, da det er under KBU, at man for alvor bliver køreklar som læge At han ikke kan genkende uddannelsen i Signes beskrivelse. Det, der efterspørges, er det vi forsøger at give. At FADL s studieundersøgelse viser, at de medicinstuderende ikke arbejder mere 37 timer om ugen i gennemsnit på årsbasis

7 At FADL s studieundersøgelse også viser, at der er god læring i lægevikariater. Det er spændende at følge læringsudbyttet af de specialefokuserede kurser. At evalueringerne af nye 1. og 2. semester KA er bedre end evalueringerne af det tidligere 2. og 3. semester. At vi også skal se de studerende som forandringsagenter og ruste dem til at håndtere uheldige forløb som patienter og pårørende, f.eks. ift. dårlig hygiejne og dårlig kommunikation SIDE 7 AF 8 Undervisningsudvalgets og Frederik V. Christiansens øvrige kommentarer: Ros til Signe for kronikken At unge læger er bedre nu end for 30 år siden, fordi de evner at bruge deres faglighed bedre At det er vigtigt, at vi holder fast i de basale ting: Anamnese, objektiv undersøgelse og kommunikation med patienten At undervisningen skal give plads til, at der kan være forskellige svar på et spørgsmål At vi skal holde fokus på, at undervisningen ikke bliver alt for detaljeret og ikke primært tager udgangspunkt i underviserens egne forskningsresultater frem for det overordnede Kan flytningen af fokus fra diagnosebaseret læring til symptombaseret læring på kursus i akut patient tænkes mere ind i andre kurser? Hvordan kan vi få de studerende til at fokusere på klinikken under deres kliniske ophold frem for at fokusere på eksamenslæsning og ekstracurriculære aktiviteter? Den eksamensform vi lægger, er styrende for den måde, de studerende lærer på Bagsiden af det store fokus på målbaseret læring er, at det bliver en tjekliste frem at skabe fokus på at være i klinikken og få noget ud af det At det er svært at få de studerende til at skrive journaler til klinikundervisningen At det giver bedre udbytte at lade de studerende arbejde i par i klinikken At der er mere af den efterspurgte type undervisning senere i studiet, f.eks. på kurserne i sansefagene og kursus i akut patient At der kan være mange undervisere ind over det enkelte kursus, og at den enkelte underviser mangler overblik over det samlede undervisningsforløb At bagsiden af at omlægge til problembaseret undervisning er, at det er svært at vedligeholde cases At vi skal holde fast i at uddanne generalister

8 Ad. 8) Thomas Engstrøm har været ansat som klinisk ambassadør siden 1. oktober 2016 og er netop forlænget i 1 år. Formålet er at forbedre integrationen mellem basale og kliniske fag. Der er pt. fundet 18 kliniske konsulenter. Der er planlagt opstartsmøde mellem de kliniske konsulenter og de kursusansvarlige på basalfagene 11. oktober. SIDE 8 AF 8 Ad. 9) Kerstin Plessen spurgte, hvad konsekvenserne kan være for de medicinstuderende, hvis de slår patienter op i SP, som de ikke har behandlingsansvaret for. Skal der lægges et notat på sagen, om hvorfor de slår patienten op? Jørgen Kurtzhals følger op.

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Onsdag den 8. marts 2017, kl Faculty club, Panum.

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Onsdag den 8. marts 2017, kl Faculty club, Panum. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Undervisningsudvalget ved IKM M Ø D E R E F E R A T 9. MARTS 2017 Forum Undervisningsudvalget ved IKM Møde afholdt

Læs mere

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Torsdag den 1. marts, kl Faculty club, Panum.

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Torsdag den 1. marts, kl Faculty club, Panum. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Undervisningsudvalget ved IKM M Ø D E R E F E R A T 6. MARTS 2018 Forum Undervisningsudvalget ved IKM Møde afholdt

Læs mere

Undervisningsudvalgsmøde IKM. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2014, kl Sted: Dorte Lundsager.

Undervisningsudvalgsmøde IKM. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2014, kl Sted: Dorte Lundsager. I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2014 Forum Undervisningsudvalgsmøde IKM INSTITUT FOR KLINISK MEDICIN Møde

Læs mere

Undervisningsudvalget IKM. Undervisningsudvalget IKM. Forum. Møde afholdt Onsdag den 27. februar 2019, kl

Undervisningsudvalget IKM. Undervisningsudvalget IKM. Forum. Møde afholdt Onsdag den 27. februar 2019, kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Undervisningsudvalget IKM M Ø D E R E F E R A T 1. MARTS 2019 Forum Undervisningsudvalget IKM

Læs mere

Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM

Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM M Ø D E R E F E R A T 29. MAJ 2018 Forum Forretningsudvalg

Læs mere

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Vejledning - Indmelding af idéer til specialefokuserede kurser 5. NOVEMBER 2015 På baggrund

Læs mere

Forretningsudvalget for Undervisningsudvalget ved - Ekstra møde vedr. COBL-bevilling

Forretningsudvalget for Undervisningsudvalget ved - Ekstra møde vedr. COBL-bevilling I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Forretningsudvalget for Undervisningsudvalget ved Institut for Klinisk Medicin M Ø D E R E F E R A T 3. MARTS

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (2019)... 2 Første del Resume... 2

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (2019)... 2 Første del Resume... 2 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (209)... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2 2. Årets

Læs mere

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM. Lokale , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM. Lokale , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 2. NOVEMBER 2017 Forum Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM Møde afholdt

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 2014-15

Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 2014-15 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 24-5... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 28. marts 2011 kl

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 28. marts 2011 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 28.APRIL 2011 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 13. FEBRUAR

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 11. MAJ 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

Evalueringsmøde ift. klinisk undervisning på odontologiuddannelsen, Pia Lassen, Sektion for Uddannelseskvalitet og Ledelsesinformation

Evalueringsmøde ift. klinisk undervisning på odontologiuddannelsen, Pia Lassen, Sektion for Uddannelseskvalitet og Ledelsesinformation D E P A R T M E N T O F E D U C A T I O N A N D S T U D E N T S E R V I C E S K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 28. MAJ 2015 Forum Evalueringsmøde ift. klinisk undervisning

Læs mere

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for medicin EVALUERINGSRAPPORT 7. OKTOBER 2013 Vedr.: Rapport ved Evalueringsrapport

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse...

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse... Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for {uddannelse(r) + år}... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2 2. Årets

Læs mere

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt 9. november 2017, kl Sted Mærsk Tårnet, lokale Cecilie Skaarup.

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt 9. november 2017, kl Sted Mærsk Tårnet, lokale Cecilie Skaarup. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 16. NOVEMBER 2017 Forum Ordførende professorer ved IKM Møde afholdt 9. november 2017, kl.

Læs mere

Lokale 181, bygning 1610, Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard, Aarhus Universitet

Lokale 181, bygning 1610, Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard, Aarhus Universitet D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. NOVEMBER 8 Forum: Møde i censorformandskabet Møde afholdt: Onsdag den.

Læs mere

Projektbaserede eksamener Cand.merc. (økonomistyring)

Projektbaserede eksamener Cand.merc. (økonomistyring) November 2012 Projektbaserede eksamener Cand.merc. (økonomistyring) Professor Per Nikolaj Bukh & Lektor Christian Nielsen Dette notat har til formål at give nogle generelle retningslinjer for, hvorledes

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Innovation og entrepreneurship 2018

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Innovation og entrepreneurship 2018 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Innovation og entrepreneurship 28... Første del... Resume.... Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:...

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 26. marts 2012 kl

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 26. marts 2012 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 15.MAJ 2012 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG. Dorte Lundsager TLF

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG. Dorte Lundsager TLF D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 5. APRIL 2013 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING FOR

Læs mere

Forretningsgang for censorarbejde på KVU, AU samt PBA

Forretningsgang for censorarbejde på KVU, AU samt PBA Forretningsgang for censorarbejde på KVU, AU samt PBA Formål Denne forretningsgang har til formål at identificere og beskrive arbejdsprocesser i forbindelse med censur på de merkantile korte videregående

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 23. JULI 2015 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale).

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale). D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 26. APRIL 2013 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt: 21. september Faculty Club. Sted: Cecilie Skaarup. Referent:

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt: 21. september Faculty Club. Sted: Cecilie Skaarup. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 21. SEPTEMBER 2015 Forum Ordførende professorer ved IKM DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE Møde

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Lokale Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Lokale Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 9. NOVEMBER 2009 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Rolle- og ansvarsfordeling på uddannelsesområdet på Institut for Folkesundhed

Rolle- og ansvarsfordeling på uddannelsesområdet på Institut for Folkesundhed Modtager(e): Dekanatet, Health Notat Rolle- og ansvarsfordeling på uddannelsesområdet på Institut for Folkesundhed Institut for Folkesundhed står for en række uddannelser: Bachelor og kandidatuddannelsen

Læs mere

Udkast til retningslinjer for undervisningsportfolio ved besættelse af videnskabelige stillinger på Københavns Universitet

Udkast til retningslinjer for undervisningsportfolio ved besættelse af videnskabelige stillinger på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT 21. JANUAR 2010 Vedr.: Sagsbehandler: Gitte Duemose Udkast til retningslinjer for undervisningsportfolio ved besættelse af videnskabelige stillinger på Københavns Universitet

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, (mødelokale 402)

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, (mødelokale 402) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 2. JUNI 2015 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse...

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse... Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Multiplatform, Storytelling and Production 2016/2017... 2 Første del... 2 Resume... 2 1. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28,

Læs mere

Status på udrulning af ny studieordning

Status på udrulning af ny studieordning Institut for klinisk medicin Status på udrulning af ny studieordning Viceinstitutleder Jesper Hastrup Svendsen Dias 1 Ny studieplan her er vi nu IKM stormøde 26.01.16 Dias 2 Nyt 6. semester BA er udrullet

Læs mere

Temadag torsdag den 30 november 2017

Temadag torsdag den 30 november 2017 Gør tanke til handling VIA University College Temadag torsdag den 30 november 2017 Karakterskala / 7- trins skala Bekendtgørelse om karakterskala og anden bedømmelse ved uddannelser på Uddannelses- og

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. maj, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. maj, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 9. MAJ 2016 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. AUGUST 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. september 2013, kl Sted: Møderum 2, lokale 42.0.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. september 2013, kl Sted: Møderum 2, lokale 42.0. A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E, S E K T I O N F O R L E G A L I T E T O G S T U D I E N Æ V N S B E T J E N I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Jordbrugsteknolog 205 Censorformandskabet på Jordbrugsteknolog Kenneth B. Lokind Censorkorpsets sammensætning - 22 Antal Evt. sidehenvisning i årsberetningen. Antal mænd i censorkorpset 80.2 Antal kvinder

Læs mere

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Jon Johnsen 5. september 2014 Perioden Denne beretning for Censorkorps i matematik vedrører det akademiske år 2012/13, hvori korpset betjente 5 af landets

Læs mere

Undervisningsportfolio og kompetenceprofil. Maja Bødtcher-Hansen, TEACH

Undervisningsportfolio og kompetenceprofil. Maja Bødtcher-Hansen, TEACH Undervisningsportfolio og kompetenceprofil Maja Bødtcher-Hansen, TEACH Pædagogisk kompetenceprofil Et udkast udarbejdet af en projektgruppe i KUUPI-regi (refererer til KUUR). I udvalget sidder repræsentanter

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 10. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Møde afholdt: Torsdag den 28. april 2016 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Ålborg Universitet NOVI, mødelokale 7. Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst

Møde afholdt: Torsdag den 28. april 2016 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Ålborg Universitet NOVI, mødelokale 7. Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 13. JUNI 2016 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE

Læs mere

Aarhus Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Odontologisk Studienævn

Aarhus Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Odontologisk Studienævn Referat fra møde i Studienævnet Mandag den 04. september 2006 kl. 14.15 Til stede: Afbud fra: Desuden deltog: Eigil Kirkegaard (formand), Dorte Haubek (medlem) Elizabeth Riber (medlem), Jes H. Nielsen

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 1. december, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 1. december, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 16. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Medicin

Læs mere

Møde i Censorformandskabet. Møde afholdt: Onsdag den 6. november 2012 kl

Møde i Censorformandskabet. Møde afholdt: Onsdag den 6. november 2012 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 16. DECEMBER 2013 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 10. FEBRUAR 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 15. DECEMBER 2016 22. DECEMBER 2017 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk

Læs mere

Ordførende professorer IKM. Forum. Møde afholdt: 22. august 2013 kl Faculty Club, Panum. Sted:

Ordførende professorer IKM. Forum. Møde afholdt: 22. august 2013 kl Faculty Club, Panum. Sted: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 23. AUGUST 2013 Forum Ordførende professorer IKM Møde afholdt: 22. august

Læs mere

Møde med koordinerende professorer og lektorer

Møde med koordinerende professorer og lektorer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Koordinerende professorer og lektorer ved IKM M Ø D E R E F E R A T 26. OKTOBER 2015 Forum Møde med koordinerende

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 25. september 2008, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 25. september 2008, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 25. september 2008, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

Censormøde MILJØ- OG LABORATORIETEKNIK SAMT JORDBRUGSVIRKSOMHED ÅRHUS D. 24. OKTOBER 2018

Censormøde MILJØ- OG LABORATORIETEKNIK SAMT JORDBRUGSVIRKSOMHED ÅRHUS D. 24. OKTOBER 2018 Censormøde MILJØ- OG LABORATORIETEKNIK SAMT JORDBRUGSVIRKSOMHED ÅRHUS D. 24. OKTOBER 2018 Dagsorden 1. Velkomst 2. Præsentation af censorformandsskabet 3. Præsentationsrunde 4. Årsrapporten 2018 5. Den

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Møde den: 24. marts 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt REFERAT Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 23. NOVEMBER 2014 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE Møde afholdt:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 6 Bilag et faktaark pr. Uddannelse...

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 6 Bilag et faktaark pr. Uddannelse... Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Produktion og design 27-28... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 4

Læs mere

Til stede: Holdrepræsentanter: Farah Abdulkader (hold 5), Annelie Bolldén (hold 7), Christian (hold 9)

Til stede: Holdrepræsentanter: Farah Abdulkader (hold 5), Annelie Bolldén (hold 7), Christian (hold 9) D E P A R T M EN T O F E D U C A T I O N A N D S T U D E N T S E R V I C E S K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 6. JUNI 2014 Forum Semestermøde for 4. sem. KA AFDELING FOR Møde

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag... 5 faktaark... 5

Indholdsfortegnelse. Bilag... 5 faktaark... 5 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Psykomotorikuddannelsenuddannelsen 6... Første del... Resume.... Censorkorpset sammensætning.... Årets arbejde i Censorformandskabet (jf.

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Til censorberetning 2017 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret

Til censorberetning 2017 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret Til censorberetning 2017 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret 2017-18 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet

Læs mere

Referat af 8. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 2. oktober 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 8. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 2. oktober 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 8. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 2. oktober 2017, kl. 13-14.30 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Det bemærkes at dagsordens punkter i toppen ikke stemmer overens med punkterne nede i dagsorden. Det skal rettes fremadrettet.

Det bemærkes at dagsordens punkter i toppen ikke stemmer overens med punkterne nede i dagsorden. Det skal rettes fremadrettet. Side 1/5 Mødedato: 8. marts kl. 15.00-17.00 Mødested: Det pædagogiske værksted Mødeemne: Møde i Studienævnet for oral sundhed Deltagere: Medlemmer: Gunver Madsen, Lotte Andersen, Jensa Ottosdottir, Uwe

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSA August 2018

Ramme for afsluttende prøve SSA August 2018 Ramme for afsluttende prøve SSA August 2018 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 755 af 08/06/2018 bekendtgørelse om social- og sundhedsassistentuddannelsen. BEK. nr. 41 af 16/01/2014 bekendtgørelse

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 25. SEPTEMBER 2017 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn mandag den 22. september kl i lokale U103

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn mandag den 22. september kl i lokale U103 Dato: 29. oktober 2014 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn mandag den 22. september kl. 10.15 i lokale U103 I mødet deltog: Formand professor Poul Nielsen (IFK), professor

Læs mere

Det juridiske Studienævn 11. juni 2009

Det juridiske Studienævn 11. juni 2009 Referat af 3. møde 2009/2010 i Det juridiske Studienævn tirsdag den 5. maj 2009 kl. 13.00 i instituttets gavlværelse, bygning 1340/425: Til stede: Studieleder, Anne-Dorte Bruun Nielsen, professor Torsten

Læs mere

Projektbaserede eksamener Cand.merc. i økonomistyring og informatik *

Projektbaserede eksamener Cand.merc. i økonomistyring og informatik * Februar 2007 / PNB Projektbaserede eksamener Cand.merc. i økonomistyring og informatik * Dette notat har til formål at give nogle generelle retningslinjer for, hvorledes eksamener med udgangspunkt i skriftlige

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 19. maj Sted Panum Instituttet, Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 19. maj Sted Panum Instituttet, Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 19. MAJ 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING FOR

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 30. OKTOBER 2018 Forum Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM Møde afholdt

Læs mere

Lektor/professor netværks møde

Lektor/professor netværks møde Lektor/professor netværks møde Dagsorden til møde i Charlottehaven den 3. oktober 2017 fra kl. 8.30 15.30 Kl. 08.30 09.00 MORGENMAD SAMT KAFFE/TE Kl. 09.00 09.30 Kl. 09.30 10.00 Velkomst med præsentation

Læs mere

Herudover indgår Aarhus Universitets notat af 7. oktober 2005 om undervisningsportfolio (http://www.au.dk/da/politik/portfolio) i regelgrundlaget.

Herudover indgår Aarhus Universitets notat af 7. oktober 2005 om undervisningsportfolio (http://www.au.dk/da/politik/portfolio) i regelgrundlaget. AARHUS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Maj 2005 VEJLEDNING VEDRØRENDE UDARBEJDELSE AF ANSØGNING TIL STILLING SOM ADJUNKT, LEKTOR ELLER PROFESSOR VED DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Aarhus Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Odontologisk Studienævn

Aarhus Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Odontologisk Studienævn Referat fra møde i Studienævnet Mandag den 09. oktober 2006 kl. 14.15 Til stede: Afbud fra: Desuden deltog: Eigil Kirkegaard (formand), Elizabeth Riber (medlem), Jes H. Nielsen (medlem), Brian Møller Andersen

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 9. november

Referat af studienævnsmøde den 9. november Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat af studienævnsmøde den 9. november 2018 Til stede: Niels Illum (NI), Rune Wiig Nielsen (RWN), Jørgen Nexøe (JN), Martin Wirenfeldt Nielsen (MWN, Sujiga

Læs mere

Beretning fra censorformandskabet for Digital kommunikation og Multimedie

Beretning fra censorformandskabet for Digital kommunikation og Multimedie Beretning fra censorformandskabet for Digital kommunikation og Multimedie 27-8 Generelt Det overordnede billede, der kan tegnes for det akademiske år 27-8 er, at sammenlægningen af områderne AU Merkantil,

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 19. juni 2018 Varighed: 13.00 15.30 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), Kirstine Helboe,

Læs mere

Administration: Gitte Birkbøll, Maria Louise Gaston-Andresen (vedr. punkt 3), kontorelev Camilla Hawthorn Jensen

Administration: Gitte Birkbøll, Maria Louise Gaston-Andresen (vedr. punkt 3), kontorelev Camilla Hawthorn Jensen D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 7. MARTS 2013 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING FOR

Læs mere

Dorte Lundsager TLF

Dorte Lundsager TLF D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 10. JANUAR 2013 Forum Møde afholdt: Studienævnet for Medicin

Læs mere

Til dekanatet. Vedr.:

Til dekanatet. Vedr.: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til dekanatet SAGSNOTAT 1. JULI 2010 Vedr.: Anvendelse af vejledere og eksaminatorer på bachelorkandidat-

Læs mere

D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Klage over eksamen

D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Klage over eksamen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Klage over eksamen Fakultetssekretariatet Maj 2013 Indhold Regler om klage over eksamen 3 1.

Læs mere

Studienævnet for Medicin Studienævnsmøde tirsdag d. 3. januar Studienævnet for Medicin. Forum

Studienævnet for Medicin Studienævnsmøde tirsdag d. 3. januar Studienævnet for Medicin. Forum K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin Studienævnsmøde tirsdag d. 3. januar 2017 M Ø D E R E F E R A T 3. JANUAR

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 13. MARTS 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

Procedure for planlægning og afholdelse af eksamen

Procedure for planlægning og afholdelse af eksamen Procedure for planlægning og afholdelse af eksamen Procedureansvarlig sektion SKT (Skolechef, uddannelsesleder, studieadministrator) Formål Resume af proceduren Proceduren sikrer, at eksaminer planlægges

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (matematik)

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (matematik) Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (matematik) Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Intern, klinisk mundtlig prøve. Selvstændig professionsudøvelse 6. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Intern, klinisk mundtlig prøve. Selvstændig professionsudøvelse 6. semester VIA Sygeplejerskeuddannelsen Intern, klinisk mundtlig prøve Selvstændig professionsudøvelse 6. semester 1. Klinisk prøve Prøven er en intern individuel mundtlig prøve. Prøven afvikles ved slutningen af

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder. Professionsbachelor i sygepleje Modulbeskrivelse Modul 14 Bachelorprojekt Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder Professionsbachelor i sygepleje 1 Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 14 beskrivelsen... 3 Modul 14 -

Læs mere

Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015

Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015 Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 298 af 24/03/2015 bekendtgørelse

Læs mere

Studieguide FORELØBIG UDGAVE

Studieguide FORELØBIG UDGAVE Studieguide FORELØBIG UDGAVE Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse 3. semester Brugerinddragelse i praksis og forskning Tidsmæssig placering af undervisning: Oktober december 2016 Tidspunkt for prøve:

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017

Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017 Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1638 af 15/12/2016 bekendtgørelse om den pædagogiske assistentuddannelse. BEK. nr. 41 af 16/01/2014 bekendtgørelse

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET,

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 10. JUNI 2009 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2.

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. APRIL 2017 Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læs mere