Indholdsplan for Temauge Fagfaglig Uge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsplan for Temauge Fagfaglig Uge"

Transkript

1 Indholdsplan for Temauge Fagfaglig Uge

2 Hold og undervisere Idræt for sjov Underviser: Karin Bang-Møller og Trine Birch Mortensen Formålet: Eleverne skal gennem forskellige idrætsaktiviteter, opleve at man gennem idrætssamvær med andre unge mærker at idræt kan være sjovt. Vi vil fokusere på både den individuelle præstation samt hold præstation. Vi vil præsentere eleverne for forskellige idræts discipliner, som vil være mulige både i den frie tid og i lokale foreningsmiljøer. Det primære fokus vil ligge på det sociale, men vi vil dog også komme omkring det sundhedsmæssige. Indhold: Følgende aktiviteter vil blive præsenteret for eleverne i uge 41: Bike & Run boldspil svømning opvarmningsprogrammer kajak spinning/fitness afspænding!

3 Reklameværkstedet Underviser: Ture Christoffersen Fag: Billedkunst kombineret med matematik og dansk. Formål: Formålet med værkstedet er, at give eleverne en forsmag på, hvordan der arbejdes med grafisk reklame i Danmark i Eleverne skal blandt andet lære at analysere reklamer, vi skal kigge på reklamens historie, se eksempler på både gode og usportslige reklame-tricks, og så skal vi selv prøve at producere digitale reklamer. Færdigheds- og vidensmål: Eleven skal lære at udtrykke sig digitalt i plane billeder, samt tilegne sig følgende færdighedsmål: - Eleven får viden om digitale værktøjer til billedbehandling. - Eleven kan fremstille og bearbejde digitale billeder. - Eleven har viden om lagdelt billedopbygning. - Eleven kan analysere multimodale produktioners fremstilling, og har viden om grafiske og layoutmæssige elementer. Indhold/ugeplan: Vi skal arbejde med temaet "Digitale reklamer". Dag 1) Første dag skal vi se på, og analysere reklamer, hvordan de taler til vores følelser, og ikke mindst på deres indvirkning på samfundet. Vi skal også introduceres til det gratis grafiske online-værktøj "Pixlr". Dag 2) Vi skal arbejde konkret i Pixlr, samt gennemføre planlagte 'tutorials'; øvelser som giver et større indblik i, hvad Pixlr egentlig kan, samt hvordan man bruger diverse grafiske virkemidler. Dag 3) Vi skal finde på et fiktivt produkt og/eller et fiktivt firma, som vi vil producere en reklame for, samt lægge en plan for produktets (firmaets) markedsstrategi, finde på et slogan, finde frem til produktets værdier og eventuelle "downsides", samt klarlægge produktets målgruppe. Dag 4) Vi skal i dag producere reklamer for vores valgte produkter. Dagen afsluttes med en snak om ugen og de grafisk fremstillede produktioner.

4 Nyhedsugen Undervisere: Christina og Dorthe Nyhedsugen er dagbladenes fælles tilbud til alle landets grundskoler ( klasse) og ungdomsuddannelser (AVU, EUD, HF, HHX, HTX, STX) klasse kan deltage i konkurrencen om at blive 'danmarksmestre' i at lave en avis og eller en webavis. Det foregår i de to alderskategorier klasse og klasse. Deltagende klasser bliver også tilbudt adgang til Avisportalen. Vi er tilmeldt ovenstående, og skal i uge 41 arbejde med avisen som genre, hvilket går ud på, at vi netop gennem arbejdet med at lave vores egen avis, vil få indblik i genren og stifte bekendtskab med de forskellige slags artikler, der findes i en avis. Årets tema PÅ er temaet for årets aviskonkurrence. Det lille ord har stor rækkevidde. Tag bare elevens synsvinkel: Du er på skolen og på røven, fordi du har ikke lavet tysk. Dine venner er på Facebook (og det er din mor desværre også), og læreren synes, at det er sjovt at sige på-fugl, på-læg og på-ske, når I brainstormer på årets avis-emne. Der er rodet på dit værelse, der er chips på tilbud i Kvickly, og på fødderne har du de nye sneaks. På vej. På fredag. På snapchat. På forsiden. Du er på.

5 !! Det lille ord på to bogstaver skal opfattes bredt og foldes ud til tusinder af ord, når eleverne med journalistiske redskaber formidler deres hverdag og virkelighed. I alle tænkelige medietyper - skrift, billeder, grafik, tegninger, video. Sløjd Emne: Opbygning af Gyngestativ Fag: Matematik og sløjd Lærer: Lars Mortensen Indledning: Eleverne på dette hold skal være med til opførelse af et gyngestativ på Klintebjerg Efterskole, da vi mangler legeredskaber til brug i den frie tid. Netop et gyngestativ kan være med til at øge balance, stabilitet og motorik hos de unge. Det er en aktivitet, der altid har pirret konkurrencegenet og legebarnet hos folk i alle aldre. Vi vil arbejde med matematiske discipliner indenfor, overslagsregning, pris, længde, rum og areal. I sløjd vil vi arbejde med opmåling, bore huller, sammenføjninger med gevindjern.

6 ! Materialer: Stolper i lærketræ, bildæksæde, gyngeophæng og kæder beklædt med plast. Faldunderlaget vil blive lavet af træflis. Biologiværkstedet. Formål: At give eleverne en viden om hvad der rør sig ude i naturen på denne tid af året og med særlig Focus på Ræven og kragen som er nogle af Danmarks mest snu og kloge rovdyr/rovfugle. Vi skal bla. arbejde med, hvad fødegrundlaget betyder for deres udbredelse og hvilken betydning Underviser: Marianne Jensen og Lars Chr. Boelslund Nielsen. Ræven og kragen har for hele økosystemet. Vi skal også finde ud af hvad de gør for at tilpasse sig det moderne samfund. Indhold: Mandag fortælles der om rævens historie gennem tiden og hvordan jagten har udviklet sig og der skal gøres klar til at strejfe/pelse ræveskind. Tirsdag: Vi skal strejfe/pelse ræveskind og arbejde med garvning af skind. Onsdag: vi starter dagen med at høre om kragen og hvordan den klarer sig rundt omkring i naturen og om jagten på den i Danmark, vi skal også i gang med at se om vi kan lærer at udstoppe en krage. Torsdag: Forsætte med udstopning af krage. Fredag: skolernes motionsdag.

7 !! Matematik Regn den ud! Fra tørre tal til brusebad Underviser: Kim Jørgensen Formål: Lær at regne den ud Fokus er på at gøre matematik anvendeligt og let at forstå. Derfor er ugens aktiviteter mest for dem, der gerne vil forstå noget mere om, hvad vi kan bruge matematik til i vores dagligdag. Matematik kan være mystisk og abstrakt. Det vil vi prøve at afmystificere i løbet af temaugen ved at bruge matematikken til noget konkret og brugbart. Indhold: - Matematiske begreber: Vi skal arbejde med forskellige matematiske begreber, der kommer til at gå igen i løbet af temaugen. Det er begreber indenfor mål og vægt samt begreber som gennemsnit og procenter. I løbet af ugen skal vi lave en lille spørgeskemaundersøgelse blandt skolens elever, så vi får prøvet at arbejde med statistik. -Penge og økonomi: Dagligdags ting som prisen på en mobiltelefon, prisen for at låne penge og prisen for forbrug af eksempelvis cigaretter kan være vanskelige at overskue. Derfor kommer vi til at regne på konkrete eksempler, som vi blandt andet kan finde i reklamer.

8 ! - Energi: Vi aflæser skolens el-målere og skal finde ud af, hvad strømmen bliver brugt til. Vi skal også finde ud af, hvordan skolen er opvarmet, og hvor meget energi vi bruger på at tage brusebad. Vand er ligeledes en ressource, og vi skal forsøge at finde ud af, hvad vi bruger vandet til, og hvor der bruges meget vand. Vi skal undersøge muligheder for, hvordan vi kan spare ressourcer og penge. - Afstande og hastighed Vi skal også bevæge os, og vi kommer til at regne på hastigheder, afstande og gennemsnit i forbindelse med en løbetur baseret på Coopers test. Der bliver sandsynligvis også mulighed for at afholde Drag-race på en indendørs racerbane, hvor vi skal regne på bilernes hastigheder, tilbagelagt afstand med meget mere. De fleste opgaver skal løses i 4 grupper på hver 2-3 personer. Køkkentjans for elever: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Morgen Grøn hold 1 Rød hold 1 Rød hold 1 Dorthe B`s elever Dorthe B`s elever Middag Grøn hold 1 Rød hold 1 Rød hold 1 Dorthe B`s elever Aften Lars elever Trines elever Rød hold 3 Esbens elever Dorthe B`s elever Vagtplaner for personale: Morgenvæknin g Mdag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dorthe R Dorthe R Dorthe R Dorthe R Dorthe R Middagsvagt Alle Alle Alle Alle Alle Aftenvagt Lars M., Per, Nicolaj Dorthe B., Trine, Casper Marianne, Karin, Nicolaj Oliver, Kim Dorthe K, Thure

9 Nattevagt Dagsprogram: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vækning og morgenmad Rengøring i husene Morgensang og beskeder på hold inlc.30 min. pause Vækning og morgenmad Rengøring i husene Morgensang og beskeder på hold inlc. 30 min. pause Vækning og morgenmad Rengøring i husene Morgensang og beskeder på hold inlc. 30 min. pause Vækning og morgenmad Rengøring i husene Morgensang og beskeder på hold inlc. 30 min. pause Vækning og morgenmad Rengøring i husene Morgensang og beskeder Skolernes Motionsdag MINI OL Middagsmad Middagsmad Middagsmad Middagsmad Middagsmad på hold på hold på hold på hold Afslutning Morgentjans på boafdelinger: Lokalefordeling Skolekøkkenet: Matematik med Kim Hytten m. køkken: Biologiværkstedet med Lars N og Marianne Tekstil/hallen: Idræt for sjov med Karin og Trine Medie: Reklameværkstedet med Ture Barak 2: Avis med Dorthe og Christina Træværkstedet: Sløjd med Lars Mortensen

10

Grafisk Design HOVEDFORLØB 02/ ELISABETH GÅRDBO NIELSEN

Grafisk Design HOVEDFORLØB 02/ ELISABETH GÅRDBO NIELSEN Grafisk Design HOVEDFORLØB 02/ ELISABETH GÅRDBO NIELSEN Avisen I Undervisningen OPGAVE Design af kampagnemateriale for Nyhedsugen, udfra et forudbestemt emne. MÅLGRUPPE Folkeskoleelever fra 6-10 klasse.

Læs mere

ÅRSPLAN BILLEDKUNST. Vi vil lægger os op af Fælles Mål der omfatter tre kompetenceområder:

ÅRSPLAN BILLEDKUNST. Vi vil lægger os op af Fælles Mål der omfatter tre kompetenceområder: ÅRSPLAN BILLEDKUNST Vi vil lægger os op af Fælles Mål der omfatter tre kompetenceområder: Da vi på Thy Privatskole har billedkunst som en temauge, skal nedenstående læses med en forståelse for at målene

Læs mere

Billedkunst. Kompetencemål. Kompetenceområde Efter 2. klassetrin Efter 5. klassetrin

Billedkunst. Kompetencemål. Kompetenceområde Efter 2. klassetrin Efter 5. klassetrin Kompetencemål Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 5. klassetrin Billedfremstilling Billedanalyse Billedkommunikation sig i plane, rumlige og digitale Eleven kan samtale om egne og andres Eleven kan

Læs mere

Billedkunst Fælles Mål

Billedkunst Fælles Mål Billedkunst Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter klassetrin Efter 2. klassetrin 5 Efter 5. klassetrin 6 Fælles Mål efter kompetenceområde Billedfremstilling

Læs mere

Praktisk-musiske fag. Billedkomposition. Fase 1. Billedfremstilling. Billedkommunikation. Planlægning af tema Fag: Billedkunst Klasse: 2.

Praktisk-musiske fag. Billedkomposition. Fase 1. Billedfremstilling. Billedkommunikation. Planlægning af tema Fag: Billedkunst Klasse: 2. Praktisk-musiske fag Planlægning af tema Fag: Billedkunst Klasse: 2.c Mål: Billedanalyse Eleven kan samtale om egne og andres billeder Billedkomposition Vis mere Vis mindre Eleverne sætter ord på det,

Læs mere

Tilbud til skolerne i Solrød efterår 2017

Tilbud til skolerne i Solrød efterår 2017 Tilbud til skolerne i Solrød efterår 2017...Sammen skaber vi læring og læselyst solbib.dk Kære lærer, Vi vil gerne invitere dig og dine elever indenfor på biblioteket og har her samlet vores Åben Skole

Læs mere

Billedkunst. Måloversigt

Billedkunst. Måloversigt Billedkunst Måloversigt Fagformål Eleverne skal i faget billedkunst udvikle kompetencer til at opleve, producere og analysere. Eleverne skal blive i stand til at iagttage, reflektere og bruge billedsprog

Læs mere

INTROKURSUS i 8. klasse

INTROKURSUS i 8. klasse INTROKURSUS i 8. klasse Ta' et kig på skolens fysiske miljø Oplev undervisningen og de opgaver eleverne arbejder med Kom tæt på virkeligheden og mærk dagligdagen på skolen Se værksteder Hør om videreuddannelses

Læs mere

Billedkunst. Fagformål for faget billedkunst. Kompetencemål

Billedkunst. Fagformål for faget billedkunst. Kompetencemål Fagformål for faget billedkunst Eleverne skal i faget billedkunst udvikle kompetencer til at opleve, producere og analysere. Eleverne skal blive i stand til at iagttage, reflektere og bruge billedsprog

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Grenå, Vid Gymnasier, Videndjurs HTX

Læs mere

INDHOLDSPLAN Temauge 6-2015 Minisamfund

INDHOLDSPLAN Temauge 6-2015 Minisamfund INDHOLDSPLAN Temauge 6-2015 Minisamfund Indholdsplan Temauge 6-2015: Minisamfund Side 1 af 5 Overordnet omkring arbejdskendskab og samfundsfag i temaugen Undervisningen i temaugen tager udgangspunkt i

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Temauge 6. Elev fordeling. Hermed liste over hvor de enkelte elever er ansat: Byg med bras: 16 elever.

Temauge 6. Elev fordeling. Hermed liste over hvor de enkelte elever er ansat: Byg med bras: 16 elever. Temauge 6. Elev fordeling. Hermed liste over hvor de enkelte elever er ansat: Byg med bras: 16 elever. Mathilde J Camilla J Maja Sandie Patrick B Patrick S Hans Henrik Nina Bjarke Katrine Dennis Mads T

Læs mere

I N D H O L D S P L A N

I N D H O L D S P L A N I N D H O L D S P L A N Temauge 6-2016 Minisamfund Indholdsplan Temauge 6-2016: Minisamfund Side 1 af 5 Overordnet omkring arbejdskendskab og samfundsfag i temaugen Undervisningen i temaugen tager udgangspunkt

Læs mere

Mål for børnehaveklassen

Mål for børnehaveklassen Mål for børnehaveklassen At lægge et fundament for skolens arbejde med elevernes alsidige udvikling ved at give det enkelte barn udfordringer, der udvikler barnets nysgerrighed, videbegær og lyst til at

Læs mere

10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE

10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

10.klasse. Vinderup Realskole. bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse. Side 1

10.klasse. Vinderup Realskole. bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse. Side 1 10.klasse Vinderup Realskole bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse Jeg har valgt denne skole, fordi jeg synes lærerne er gode, og at man fokuserer meget på trivsel. Emma 10.E Jeg valgte

Læs mere

Indholdsplan. Temauge 6 - Minisamfund

Indholdsplan. Temauge 6 - Minisamfund Indholdsplan Temauge 6 - Minisamfund - 2018 Overordnet tema i minisamfund er undervisningsparathed, arbejdskendskab og samfundsfag. Undervisningen i temaugen tager udgangspunkt i etableringen af et minisamfund,

Læs mere

Blågård Skole Fokus på kommunikation og medier

Blågård Skole Fokus på kommunikation og medier Blågård Skole Fokus på kommunikation og medier Velkommen til en perle med plads, lys og grønt på indre Nørrebro Denne folder er til forældre på Blågård Skole. Her kan du blandt andet læse om det vi tror

Læs mere

Indholdsplan Den Rytmiske Efterskole. 2014/2015 Henrik Vejsig

Indholdsplan Den Rytmiske Efterskole. 2014/2015 Henrik Vejsig Indholdsplan Den Rytmiske Efterskole 2014/2015 Henrik Vejsig Indhold Fag og timetal Fællesskabet Studievejledning Skema Boglige fag Dansk Matematik Engelsk Tysk Fransk Fysik/kemi Naturfag(9.kl.) Medborgerskab(9.kl.)

Læs mere

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv Linjens formål: At eleven får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. At give eleven forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

Årsplan for skoleåret

Årsplan for skoleåret Årsplan for skoleåret 2018-2019 Matematik i 2. - 4. klasse Lærer: Kirsten Staal Denne årsplan er sidst revideret d. 4. august 2018 Generelt Der er afsat 4 x 45 min. til matematik i 2. - 4. klasse om ugen.

Læs mere

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 58 uge 02 UGEBREV nr. 58 uge 02 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Det var rigtig rart at se alle børn og voksne igen efter en god lang juleferie. Alle er mødt op med godt humør, så vi har haft en fin første uge

Læs mere

EMMERSKE EFTERSKOLE.

EMMERSKE EFTERSKOLE. EMMERSKE EFTERSKOLE. Emmerske Efterskole er en skole for normaltbegavede unge, der har svært ved at læse og stave. Skolen ligger 3 km øst for Tønder. Der er gode tog og busforbindelser. ee@emmerskeefterskole.dk

Læs mere

I Haderslev kommune har vi, i samarbejde med de 3 andre sønderjyske UUér, designet en pakkeløsning af én uges varighed.

I Haderslev kommune har vi, i samarbejde med de 3 andre sønderjyske UUér, designet en pakkeløsning af én uges varighed. Introduktionskurser i 8. klasse I Haderslev kommune har vi, i samarbejde med de 3 andre sønderjyske UUér, designet en pakkeløsning af én uges varighed. Eleverne vælger så i samråd med vejleder, forældre

Læs mere

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever!

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever! Gåsetårnskolen Krop og bevægelse Vil du vide mere om kroppen og dens funktioner? På linjen arbejder eleverne med at øge deres viden om kroppen og dens funktioner, med fokus på at vi bruger denne viden

Læs mere

EMMERSKE EFTERSKOLE.

EMMERSKE EFTERSKOLE. EMMERSKE EFTERSKOLE. Emmerske Efterskole er en skole for unge, der har svært ved at læse og stave. Skolen ligger 3 km øst for Tønder. Der er gode tog og busforbindelser. E MAIL: ee@emmerskeefterskole.dk

Læs mere

KulTUR for alle efterår 2016

KulTUR for alle efterår 2016 KulTUR for alle efterår 2016 Undervisningstilbud ifm. KulTUR for alle, efteråret 2016 Bussen kører tirsdage, onsdage og torsdage i ugerne 45-48. HEART og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum tilbyder

Læs mere

Indskoling. Børn i verden

Indskoling. Børn i verden Indskoling Børn i verden Børn i verden Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Verdensdele og lande Ulande og Ilande Børn i Malawi Skole og Fritid Børn i verden 1. modul Introduktion til ugen.

Læs mere

Kreativ Cafe en anden måde at bruge sine forældretimer, og samtidig være sociale

Kreativ Cafe en anden måde at bruge sine forældretimer, og samtidig være sociale Kreativ Cafe en anden måde at bruge sine forældretimer, og samtidig være sociale Noget nyt, under opsejling, og det kræver Jeres støtte! En ny måde at bruge sine forældretimer, være kreative, social hygge

Læs mere

Få styr på Forenklede fælles mål i historie & samfundsfag

Få styr på Forenklede fælles mål i historie & samfundsfag Få styr på Forenklede fælles mål i historie & samfundsfag Kursusbeskrivelse Er de forenklede fællesmål en hjælp eller forhindring til at give historie- og samfundsfaget mening? Eller ligger sandheden et

Læs mere

Billedkunst. Måloversigt

Billedkunst. Måloversigt Billedkunst Måloversigt Denne side er helt bevidst uden indhold. Fagformål Eleverne skal i faget billedkunst udvikle kompetencer til at opleve, producere og analysere. Eleverne skal blive i stand til at

Læs mere

Indholdsplan. Bernstorffsminde Efterskole 13/14. Anderledes dage og uger

Indholdsplan. Bernstorffsminde Efterskole 13/14. Anderledes dage og uger Indholdsplan Bernstorffsminde Efterskole 13/14 Anderledes dage og uger Indhold ANDERLEDES DAGE OG UGER... 3 Introdage... 3 DOSO... 3 Efterårs- og vintermøde... 4 Gallafest... 4 Musicaluge... 5 Skitur...

Læs mere

Lyseguls uge 3 med Morten

Lyseguls uge 3 med Morten Lyseguls uge 3 med Morten 7. klasse skal i matematik i uge 3 starte op på at arbejde med brøker, hvor vi skal have lært, hvordan man regner med brøker i forskellig sammenhæng og få et fyldestgørende indblik

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere

Klintebjerg City, februar 2015

Klintebjerg City, februar 2015 Klintebjerg City, februar 2015 Løn: udbetales dagligt af din arbejdsgiver. Valuta: Pengene i Klintebjerg City følger kursen på Danske Kroner. Pengene er kun gyldige i uge 6, og kan kun anvendes i særlige

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag 23/2-2015

Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag 23/2-2015 Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag 23/2-2015 Deltagere: Kim, Rene, Casper, Mikkel og Maybritt Referent: Maybritt Dagsorden: 1. Gennemgang af de sidste referater 2. Nye medlemmer udmeldte

Læs mere

Fritidsaktiviteter på Tingbjerg Heldagsskole. Det meste er gratis. Program EFTERår 2015

Fritidsaktiviteter på Tingbjerg Heldagsskole. Det meste er gratis. Program EFTERår 2015 Fritidsaktiviteter på Tingbjerg Heldagsskole Det meste er gratis Program EFTERår 2015 Nu går ISA i gang igen! ISA er et projekt, hvor skolens ældste elever sammen med lærere og foreninger arrangerer forskellige

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR IDRÆT 2017 Fokus på balance, samarbejde og forskellige udtryksformer

UNDERVISNINGSPLAN FOR IDRÆT 2017 Fokus på balance, samarbejde og forskellige udtryksformer UNDERVISNINGSPLAN FOR IDRÆT 2017 Fokus på balance, samarbejde og forskellige udtryksformer Undervisningen følger trin- og slutmål som beskrevet i Undervisningsministeriets faghæfte: Forenklede Fælles Mål

Læs mere

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen 1 Tre overordnede nationale mål! Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold

Læs mere

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014.

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Programmet starter mandag d. 30. december (uge 1.) og slutter med konkurrencen søndag d. 16. august (uge 33). Programmet består altså af i alt 33 uger.

Læs mere

Oversigt over Svanninge skoles beredskab i en konfliktsituation v. lockout af de overenskomstansatte lærere (Version 1 uge 15 og frem)

Oversigt over Svanninge skoles beredskab i en konfliktsituation v. lockout af de overenskomstansatte lærere (Version 1 uge 15 og frem) Svanninge skole firkløveret i landsbyen 19. marts 2012 Oversigt over Svanninge skoles beredskab i en konfliktsituation v. lockout af de overenskomstansatte lærere (Version 1 uge 15 og frem) Kære forældre

Læs mere

Det didaktiske projekt BILLEDER SOM SALGSTEKNIK

Det didaktiske projekt BILLEDER SOM SALGSTEKNIK Det didaktiske projekt BILLEDER SOM SALGSTEKNIK Jeg har her udarbejdet et undervisningsforløb, der henvender sig til en 5. Klasse i Billedkunst. I dette forløb har 5. klasse to samlede lektioner om ugen.

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2018-2019 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

...10. klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C

...10. klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C ...10. klasse Vinderup Realskole 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C Man får et godt sammenhold og venner for livet. Undervisningen er i top og lærerne

Læs mere

Årsplan og skema gr. 2

Årsplan og skema gr. 2 Årsplan og skema gr. 2 Skema 2014-15 Mandag CE/MJ/OR Tirsdag MJ/CE Onsdag Torsdag CE/OR Fredag OR/SL 9.00-9.55 Morgensang Engelsk Fællestime (IJ) Samfundsfag Matematik Nyheder Pause 10.20-11.00 Pause 11.10-11.50

Læs mere

UU Aarhus-Samsø Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus og Samsø Kommuner Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2018

UU Aarhus-Samsø Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus og Samsø Kommuner Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2018 Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus og Samsø Kommuner Uddannelses pr. 15. marts 2018 Folkeskoler, privatskoler og frie grundskoler Uddannelses pr. 15. marts 2018 er en opgørelse over de unges tilmeldinger

Læs mere

Linjens formål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv

Linjens formål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv Linjens formål: At eleven får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. At give eleven forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab

Læs mere

INFORMATIONSMØDE STEP 10. Onsdag den 18. januar 2017

INFORMATIONSMØDE STEP 10. Onsdag den 18. januar 2017 INFORMATIONSMØDE STEP 10 Onsdag den 18. januar 2017 Dagsorden 1. Politiske proces omkring udliciteringen 2. Formålet med 10.klasse generelt 3. Fælles for profilerne på Step 10 4. Profiler på Step 10 5.

Læs mere

Her kan du få et spændende, aktivt og afvekslende skoleår med faglige udfordringer, praktik og fællesskab. Et fedt ungemiljø!!

Her kan du få et spændende, aktivt og afvekslende skoleår med faglige udfordringer, praktik og fællesskab. Et fedt ungemiljø!! 10. KLASSE? Her kan du få et spændende, aktivt og afvekslende skoleår med faglige udfordringer, praktik og fællesskab. Et fedt ungemiljø!! IKAST - BRANDE UNGDOMSCENTER INTRODUKTION OM OS Søger du et anderledes

Læs mere

Indskoling. Arbejdsmarkedet

Indskoling. Arbejdsmarkedet Indskoling Arbejdsmarkedet Arbejdsmarkedet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Forskellige jobtyper på arbejdsmarkedet Forberede besøg på en arbejdsplads Besøg på en arbejdsplads Evaluering

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Kære forældre Som skrevet ud til jer tidligere har vi fået et par nye ansigter i SFO. Shannon er vores nye studerende, som er her ½ år. Kristian er medhjælper og er her

Læs mere

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Vi ved, du har travlt, og derfor lancerer vi nu en række af korte kurser, hvor du kan tilegne dig komprimeret viden på kort tid!. Kurserne

Læs mere

Uddannelse & Job klasse

Uddannelse & Job klasse Uddannelse & Job 7. 9. klasse UU Bornholm har i dette kompendie et forslag til undervisningsforløb i det obligatoriske emne uddannelse og job til brug i udskolingen Uddannelse og job i indskolingen På

Læs mere

Årsplan/ arbejdsområder for børnehaveklassen på Friskolen for Hundelev og Omegn

Årsplan/ arbejdsområder for børnehaveklassen på Friskolen for Hundelev og Omegn Årsplan/ arbejdsområder for børnehaveklassen på Friskolen for Hundelev og Omegn 2017-2018. Årsplanen er en beskrivelse af hvilke mål, sociale og faglige, som vi gennem året vil arbejde med. Målene står

Læs mere

For dig der vil tænke VÆLG 10. KLASSE PÅ HERNINGSHOLM

For dig der vil tænke VÆLG 10. KLASSE PÅ HERNINGSHOLM For dig der vil tænke VÆLG 10. KLASSE PÅ HERNINGSHOLM 10. klasse på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier For dig der vil have et år til at blive afklaret med valget af ungdomsuddannelse, hvad enten du

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

50 års jubilæum. Hårup Skole 1960 2010. Hårup Skole 1964

50 års jubilæum. Hårup Skole 1960 2010. Hårup Skole 1964 50 års jubilæum Hårup Skole 1960 2010 Hårup Skole 1964 Hårup Skole 2010 Hårup skole anno 2010 Hårup skole er, som den altid har været, en skole, der sætter fællesskabet højt. Vi satser lige som før i

Læs mere

Indholdsplan Musik og teater

Indholdsplan Musik og teater Linjens formål: at eleven uanset forudsætninger og evner oplever musik og teater som et vedkommende og skabende fællesskab. at eleverne erkender værdien af samarbejde. at eleven bidrager til egen og andres

Læs mere

Aktuelt. Rengøring i den kommende periode er skånsom overfor forældre: 3. maj Betalt rengøring. 10. maj Betalt rengøring

Aktuelt. Rengøring i den kommende periode er skånsom overfor forældre: 3. maj Betalt rengøring. 10. maj Betalt rengøring Uge 18 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt I denne uge udkommer ugebrevet

Læs mere

Årsplan og skema gr. 2

Årsplan og skema gr. 2 Årsplan og skema gr. 2 Skema 2015-16 Mandag CE/MJ/OR Tirsdag MJ/CE Onsdag Torsdag CE/OR Fredag OR/SL 9.00-9.55 Morgensang Engelsk Fællestime (IJ) Natur/Teknik Matematik Dansk Pause 10.20-11.00 Pause 11.10-11.50

Læs mere

Faglig fordybelse i indskolingen

Faglig fordybelse i indskolingen Faglig fordybelse i indskolingen Ifølge den nye skolereform skal alle elever i skoleåret 2014-15 have tilbud om lektiecafe eller faglig fordybelse. Elever i 0. -3 klasse skal have tilbud om lektiecafe

Læs mere

HVAD STÅR DER I DE NYE FÆLLES MÅL OM DEN MATEMATISKE KOMPETENCE, KOMMUNIKATION? KØBENHAVN 29. SEPTEMBER 2015

HVAD STÅR DER I DE NYE FÆLLES MÅL OM DEN MATEMATISKE KOMPETENCE, KOMMUNIKATION? KØBENHAVN 29. SEPTEMBER 2015 HVAD STÅR DER I DE NYE FÆLLES MÅL OM DEN MATEMATISKE KOMPETENCE, KOMMUNIKATION? KØBENHAVN 29. SEPTEMBER 2015 BINDENDE/VEJLEDENDE BINDENDE MÅL OG TEKSTER: FAGETS FORMÅL KOMPETENCEMÅL (12 STK.) FÆRDIGHEDS-

Læs mere

Oversigt over Svanninge skoles beredskab i en konfliktsituation v. lockout af de overenskomstansatte lærere (version 2 uge 14)

Oversigt over Svanninge skoles beredskab i en konfliktsituation v. lockout af de overenskomstansatte lærere (version 2 uge 14) Svanninge skole firkløveret i landsbyen19. marts 2012 Oversigt over Svanninge skoles beredskab i en konfliktsituation v. lockout af de overenskomstansatte lærere (version 2 uge 14) Kære forældre Hermed

Læs mere

Mariagerfjord 10. klassecenter Kirketoften 5, Hobro

Mariagerfjord 10. klassecenter Kirketoften 5, Hobro Mariagerfjord 10. klassecenter Kirketoften 5, Hobro Mariagerfjord 10. klassecenter Kirketoften 5, Hobro Efterskolen uden senge 10. klasse er ikke afslutning på folkeskolen, men et skridt ind i ungdomsuddannelserne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indledning...1. Grundskolen...2. Hvor mange elever har entreprenørskabsundervisning?...2

Indholdsfortegnelse. Indledning...1. Grundskolen...2. Hvor mange elever har entreprenørskabsundervisning?...2 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Grundskolen...2 Hvor mange elever har entreprenørskabsundervisning?...2 Hvor mange skoler har entreprenørskabsundervisning?...3 Ungdomsuddannelserne...4 Hvor mange elever

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR IDRÆT 2012

UNDERVISNINGSPLAN FOR IDRÆT 2012 UNDERVISNINGSPLAN FOR IDRÆT 2012 Undervisningen følger trin- og slutmål som beskrevet i Undervisningsministeriets faghæfte: Fællesmål 2009 idræt. Formål 1.At eleverne gennem alsidige idrætslige læringsforløb,

Læs mere

1 Går du på 0 Intet svar 0 0,0% 1 Blå linie (Auto) 68 51,5% 2 Grøn linie 64 48,5% 2 Er du 0 Intet svar 0 0,0% 1 En pige 22 16,7% 2 En dreng 110 83,3%

1 Går du på 0 Intet svar 0 0,0% 1 Blå linie (Auto) 68 51,5% 2 Grøn linie 64 48,5% 2 Er du 0 Intet svar 0 0,0% 1 En pige 22 16,7% 2 En dreng 110 83,3% Spørgeskemaundersøgelse December 23. Elever 1 Går du på,% 1 Blå linie (Auto) 68 51,5% 2 Grøn linie 64 48,5% 2 Er du,% 1 En pige 22 16,7% 2 En dreng 11 83,3% 3 Er du,% 1 1. års elev 82 62,1% 2 2. års elev

Læs mere

Karrierelæring AARHUS TECH Tradium Randers Spocial- og Sundhedsskole Den jyske Håndværkerskole UGE 40

Karrierelæring AARHUS TECH Tradium Randers Spocial- og Sundhedsskole Den jyske Håndværkerskole UGE 40 Karrierelæring 2018 AARHUS TECH Tradium Randers Spocial- og Sundhedsskole Den jyske Håndværkerskole UGE 40 Karrierelæring 2018 7. årgang på Østervangskolen og 8. årgang på Haldum-Hinnerup Skolen UGE 40

Læs mere

UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8

UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8 UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8 Kære forældre Tak for i år, og på gensyn næste år til et nyt spændende år. Vi starter 13. august kl. 8.00, med at mødes ved flagstangen og synge, inden der laves opdeling

Læs mere

Årsplan i billedkunst for 1. og 2. Klasse 2017/2018

Årsplan i billedkunst for 1. og 2. Klasse 2017/2018 Årsplan i billedkunst for 1. og 2. Klasse 2017/2018 Vi arbejder hen imod Fælles Mål efter 2. klassetrin: Billedfremstilling Eleven kan udtrykke sig i plane, rumlige og digitale billeder Billedanalyse Eleven

Læs mere

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer HVEM ER VI? Et energisk team af engagerede lærere, som har en helt speciel interesse i at arbejde med og undervise unge mennesker Et personale, der udfordrer dig fagligt og personligt En undervisning præget

Læs mere

Valgfagsfolder skoleåret 18/19

Valgfagsfolder skoleåret 18/19 Kære elever og forældre på 7. årg. I det kommende skoleår 18/19 skal der vælges Temafag. Der er udarbejdet en liste over de forskellige tilbud. Nogle af tilbuddene er sammen med 8. og 9. årg. (se info

Læs mere

Projekt beskrivelse. Indledning. Målgruppeanalyse. Metoder til research. Kampagne indhold

Projekt beskrivelse. Indledning. Målgruppeanalyse. Metoder til research. Kampagne indhold Projekt beskrivelse Indledning Vi vil gerne lave en kampagne hvor vi har RTG som kunde. Målet med kampagnen er at få flere elever på RTG og finde ud af hvilke fordomme der er omkring RTG iblandt vores

Læs mere

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 27. juni 2015

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 27. juni 2015 Program for Kvart Jernmand lørdag d. 27. juni 2015 Programmet starter mandag d. 12. januar (uge 3.) og slutter med konkurrencen lørdag d. 27. juni (uge 23). Programmet består altså af i alt 24 uger. Man

Læs mere

ÅRSPLAN FOR 0 KLASSE

ÅRSPLAN FOR 0 KLASSE ÅRSPLAN FOR 0 KLASSE 2016-2017. At lægge et fundament for skolens arbejde med elevernes alsidige udvikling ved at give det enkelte barn udfordringer, der udvikler barnets nysgerrighed, videbegær og lyst

Læs mere

2. klasse. Børn i verden

2. klasse. Børn i verden 2. klasse Børn i verden Børn i verden Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Verdensdele og lande Ulande og Ilande Børn i Malawi Skole og Fritid Børn i verden 1. modul Introduktion til ugen.

Læs mere

UPCOMING LÆRERVEJLEDNING GRUNDSKOLE

UPCOMING LÆRERVEJLEDNING GRUNDSKOLE UPCOMING LÆRERVEJLEDNING GRUNDSKOLE 1 UPCOMING Klassetrin Varighed Fag Pris 8.-10. klasse. 2½ time Dansk, men med engelsk som supplement. Forløbet kan dog varieres efter de enkelte fag, så klassen udelukkende

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration og animation nu bliver en del af flere fritidshold.

Læs mere

Nedenfor finder du beskrivelse af en række af de vigtigste elementer i 10. klasse i skoleåret 2019/20

Nedenfor finder du beskrivelse af en række af de vigtigste elementer i 10. klasse i skoleåret 2019/20 ÅRET I 10. KLASSE 2019/20 Vi har på Marstal Skole en god 10. klasse som vi er stolte af. Vi har de seneste år ændret vores tilbud, og arbejder løbende på at blive endnu bedre. Med vores erfaringer fra

Læs mere

Læringsmateriale til pædagoger og lærere FOLD LUNGERNE UD. Bevægelse, leg og idræt for Klasse

Læringsmateriale til pædagoger og lærere FOLD LUNGERNE UD. Bevægelse, leg og idræt for Klasse Læringsmateriale til pædagoger og lærere FOLD LUNGERNE UD Bevægelse, leg og idræt for 0.-7. Udviklet i samarbejde med Michael Lykke, Øverst Oppe December 2016 Ha det sjovt med vores kæmpe Flip-flap Astma-Allergi

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum Læs om top Sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Klemmenstrupgård. Produktionshøjskole - PBE - STU - EGU - KUU - Campus. Klemmenstrupvej Køge Tlf.: klemmenstrupgaard.

Klemmenstrupgård. Produktionshøjskole - PBE - STU - EGU - KUU - Campus. Klemmenstrupvej Køge Tlf.: klemmenstrupgaard. Klemmenstrupgård Produktionshøjskole - PBE - STU - EGU - KUU - Campus Klemmenstrupvej 25 4600 Køge Tlf.: 5663 3700 klemmenstrupgaard.dk Velkommen til vores værksteder Gartneri/Friland & Binderi v/ Egon

Læs mere

Årsplan Dansk klasse Færdigheds- og Læringsmål

Årsplan Dansk klasse Færdigheds- og Læringsmål 32 Introuge 33 Det er nice at være nice Nicelines 34 Forfatterskabslæsning Kim Fupz At kunne agere i et fællesskab uden mobberi og udelukkelse. At kunne søge aktivt og finde fyldestgørende resultater på

Læs mere

Årsplan for dansk 0. klasse Herborg Friskole

Årsplan for dansk 0. klasse Herborg Friskole Uge Emne Læringsmål Aktiviteter og materialer Evaluering af forløb Øvrige oplysninger 32 1.-8.kl. overnatning torsdag-fredag 33-34 Velkommen i skole. Sociale spilleregler og sammenhold i klassen. Venskaber.

Læs mere

Eleven kan eksperimentere med og udtrykke sig i billeder med vægt på tematisering

Eleven kan eksperimentere med og udtrykke sig i billeder med vægt på tematisering Fag: Kompetencemål Billedkunst Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 4. klassetrin Efter 6. klassetrin Efter 10. klassetrin Eleven kan eksperimentere med og udtrykke sig i plane, rumlige og digitale

Læs mere

BYGGEBOXEN LÆR OM BYGGERI

BYGGEBOXEN LÆR OM BYGGERI Forberedelsesmateriale til skolelærer LÆRERVEJLEDNING BYGGEBOXEN LÆR OM BYGGERI TVÆRFAGLIGT PROJEKT FOR 4. -7. KLASSETRIN Byggeboxen lær om byggeri er et undervisningsforløb, der sætter fokus på byggeriets

Læs mere

Velkommen til Gymnastikkens Hus!

Velkommen til Gymnastikkens Hus! Velkommen til Gymnastikkens Hus! Gymnastikkens Hus er Fredensborg Kommunes kommende gymnastik- og motorikhal. Her er der mulighed for at lege, lære og dyrke motion og socialt samvær uanset alder og niveau.

Læs mere

Januar I dag er der drengeklub på programmet for 4 klasses drengene. Vi starter kl Ridning kl 15.00

Januar I dag er der drengeklub på programmet for 4 klasses drengene. Vi starter kl Ridning kl 15.00 Januar 2019 Tirsdag 1-1 Onsdag 2-1 Torsdag 3-1 Fredag 4-1 LUKKET. Rigtig godt nytår og velkommen tilbage. Vi åbner klubben kl 9.00 til 17.00. Vi tager i skøjtehallen kl 12.og er tilbage igen ca 16.30.

Læs mere

For dig der vil tænke

For dig der vil tænke For dig der vil tænke VÆLG 10. KLASSE PÅ HERNINGSHOLM FRA 2019 10. klasse på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier For dig der vil have et år til at blive afklaret med valget af ungdomsuddannelse, hvad

Læs mere

FVU OG ORDBLINDEUNDERVISNING 2019/2020

FVU OG ORDBLINDEUNDERVISNING 2019/2020 FVU OG ORDBLINDEUNDERVISNING 2019/2020 Version: 17. juni 2019 FVU - et tilbud til alle Er dit arbejde og din hverdag besværlig, fordi du ikke læser, staver, skriver eller regner godt nok? Så er du ikke

Læs mere

Hobro - Kirketoften 5 Hadsund - Tempovej 3

Hobro - Kirketoften 5 Hadsund - Tempovej 3 Hobro - Kirketoften 5 Hadsund - Tempovej 3 Design dit eget år i 10. klasse Valg af studieretning (gym./ erhverv/ afklarende/eud10) Valgfag (brobygningslinjer tømrer, elektriker, handelsskole, kok, sosu,

Læs mere

Skriv til en målgruppe

Skriv til en målgruppe Opgaveark Dansk, 3.-5.- klasse Omfang: 1-2 lektioner Skriv til en målgruppe Målgruppeøvelserne handler om at finde ud af, hvad en målgruppe er og om at gøre eleverne dygtigere til at målrette deres emnevalg

Læs mere

Helle Rostgaard Sonne

Helle Rostgaard Sonne Breakout session 17/9 2014 Helle Rostgaard Sonne Praksisrelateret undervisning fra grundskole til erhvervsskole Odsherred kommune: Ca. 32 500 indbyggere heraf ca. 5700 0-17-årige Sommerhuskommune Lav uddannelsesfrekvens

Læs mere

Værkstedet Søndervang Stenager 9, Ulkebøl 6400 Sønderborg Tlf. 8872 4471

Værkstedet Søndervang Stenager 9, Ulkebøl 6400 Sønderborg Tlf. 8872 4471 Værkstedet Søndervang er et beskyttet værksted under Sønderborg Kommune, Social og Senior, beliggende i Sønderborg. Der arbejder 80 borgere med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, og senhjerneskadede

Læs mere