Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet"

Transkript

1 Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Ekstra Bladet har tilsidesat god presseskik ved at afvise at afpublicere, anonymisere eller afindeksere en artikel på ekstrabladet.dk fra 2010 og Artiklerne vedrører en straffesag, hvor [Klager] ved Københavns Byrets dom af 4. februar 2010 blev idømt en bøde på kr. for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. [Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi eller offentlig interesse. Artiklerne er derimod til skade for klager personligt og erhvervsmæssigt. [Klager] har videre klaget over, at Ekstra Bladet i artikler i den trykte udgave og på ekstrabladet.dk omtalte ovennævnte klage til Pressenævnet den 3. marts [Klager] har anført, at Ekstra Bladets omtale udgør en krænkelse af privatlivets fred, og at omtalen underminerer anmodningen om at hindre tilgængeligheden af artiklerne 2010 og Sagen er behandlet sammen med sagerne nr , [Klager] mod SE og HØR, nr , [Klager] mod Jyllands-Posten, nr , [Klager] mod JydskeVestkysten, nr , [Klager] mod Politiken, nr , [Klager] mod avisen.dk, nr , [Klager] mod Villabyerne/Gentofte Lokalavis, nr , [Klager] mod BT, nr , [Klager] mod Dagbladet Børsen, og nr , [Klager] mod TV 2, der alle vedrører spørgsmålet om sletning af ældre artikler. 1 Sagsfremstilling [Klager] blev ved Københavns Byrets dom af 4. februar 2010 fundet skyldig i ved seks forskellige tilfælde at have købt ét gram kokain til eget forbrug og idømt en bøde på kroner. Den 21. februar 2010 deltog hun i et tv-interview i nyhedsmagasinet 21 Søndag på DR1, hvor hun udtalte sig om retssagen.

2 2 I november 2010 udtalte [Klager] sig i magasinet Psykologi nr. 8/2010 i artiklen Jeg har været velsignet af modgang. Af artiklen fremgår bl.a. følgende: [ ] - Men selve sagen den vil jeg ikke kommentere. Og det må du gerne skrive. [ ] - Ja, jeg har prøvet at tage kokain og ryge joints, hvem har ikke det? Og jeg er ikke spor flov over det. For hvis jeg var, ville jeg aldrig have gjort det. [ ] Ekstra Bladets artikel fra 2010 og 2011 [Klager] har klaget over, at artiklen [Klager] indrømmer: Jeg har taget kokain af 4. november 2010 og artiklen [Faderen] støtter kokain-datter af 16. juni 2011 fortsat er tilgængelige på ekstrabladet.dk. Artiklen [Klager] indrømmer: Jeg har taget kokain handler om [Klager]s udtalelser i magasinet Psykologi nr. 8/2010 I artiklen på ekstrabladet.dk citeres flere af [Klager]s udtalelser fra interviewet, herunder: Ja, jeg har prøvet at tage kokain og ryge joints, hvem har ikke det? I artiklen oplyses endvidere, at [Klager] i februar 2010 blev idømt en bøde på kr. for at have købt seks gram kokain. I artiklen [Faderen] støtter kokain-datter af 16. juni 2011 refereres det, at [Faderen], [Klager]s far, i en artikel i ugebladet BilledBladet skulle have udtalt sig om datterens dom. [Faderen] fremsatte i den forbindelse blandt andet kritik af dele af pressens behandling af [Klager]. [Klager] anmodede den 6. februar 2017 Ekstra Bladet om at slette ovennævnte to artikler fra ekstrabladet.dk. Ekstra Bladet afslog samme dag anmodningen. Klagen over Ekstra Bladets afslag er modtaget i Pressenævnet den 16. februar Den 17. februar 2017 anmodede Pressenævnet Ekstra Bladet om avisens bemærkninger til klagen. Artiklerne i 2017 [Klager]s advokat skrev ved mail af 2. marts 2017 kl blandt andet følgende til Ekstra Bladets journalist: I kraft af [Klager]s anmodning om at få artikler vedr. den nu 7 år gamle sag afpubliceret, subsidiært anonymiseret, mere subsidiært afindekseret ønsker min klient i sagens natur ikke opmærksomhed om sagen, hvilket jeg kan forstå, at du nu forsøger at skabe. [ ] I modsat fald må du/i tillige forvente at en ny sag indbringes for Pressenævnet.

3 3 Yderligere kan jeg blot konstatere, at flere medier allerede har imødekommet min klients anmodning tillige uden at dette skal citeres eller anvendes af jer. Så venligst respekter privatlivets fred i denne sag. Journalisten besvarede samme dag kl mailen. Af svaret fremgår bl.a. følgende: [ ] Jeg citeret ikke [Faderen] for noget, da han ikke ønskede at kommentere sagen. Den 3. marts 2017 bragte Ekstra Bladet forsideteksten [Klager] vil være hvid som sne: Kræver kokainfortid slettet. Teksten var ledsaget af et billede af klager. Samme dag inde i avisen på side 6-7 omtalte Ekstra Bladet anmodningen om at slette artikler. Artiklen JETSET-DRONNING PRØVER AT SLETTE FORTIDEN havde følgende underrubrik: [KLAGER] VIL SE REN UD: Hun har klaget over en lang række medier, fordi hun vil have slettet adskillige artikler om kokain-skandalen i Af artiklen fremgår: - Ja, jeg har prøvet at tage kokain og ryge joints, hvem har ikke det? Og jeg er ikke spor flov over det. For hvis jeg var, ville jeg aldrig have gjort det. Sådan lød det fra bramfrit fra [Klager] i et interview med magasinet Psykologi i november under et år efter at hun i Københavns Byret blev dømt for at have modtaget et gram kokain ved seks lejligheder og idømt en bøde på kroner. Ekstra Bladet viderebragte historien under overskriften: ' [Klager] indrømmer: Jeg har taget kokain'. Sagen begyndte 31. juli 2009, hvor [Klager], der grundet navneforbud blev omtalt som 'Jetset-dronningen', blev tiltalt for modtagelse og opbevaring af mindst 140 gram kokain med henblik på videresalg. Det har en strafferamme på op til ti års fængsel. Den prekære sag fik store konsekvenser for [Klager], der trak sig fra flere bestyrelsesposter og såkaldte 'advisory boards'. Og nu - syv år efter domfældelsen - vil den 47-årige [Klager] have renset sin plettede fortid. Således at citater som ovenstående ikke længere vil dukke op, når man googler hende. Derfor har hendes advokat, Brian Werner Larsen, taget kontakt til en lang række medier - heriblandt Ekstra Bladet - for at få slettet artikler om kokain-skandalen. 'Ekstra Bladets artikler bringer min klient i aldeles unødig personlig og professionel forlegenhed, og min klient ønsker af respekt for sin person, familie og øvrige omgivelser, herunder særligt de arbejdsmæssige relationer som advokat, ikke offentlighedens bevågenhed på denne sag', skrev han i en mail til avisen i sidste måned. Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen afviste at fjerne artiklerne og er nu - ligesom mange andre chefredaktører - blevet meldt til Pressenævnet.

4 4 - Som kendt dansker skal man naturligvis ikke kunne få slettet sin fortid, bare fordi man ikke synes, det er sjovt mere. Sagen her er endnu mere grotesk, fordi [Klager] selv har fortalt om sit kokainforbrug. Men det må offentligheden ikke mere få at vide. Nu må vi kun kende de pæne, smarte jetset-sider af hendes liv, siger Poul Madsen, der tilføjer, at Ekstra Bladet jævnligt 'af-indekserer' artikler om almindelige danskere. - Jo ældre sagen er, og des mindre 'forbrydelsen' er, des større er chancen for, at vi vil efterkomme ønsket om at blive glemt. Men når en kendt dansker, der oven i købet er advokat, vil glemmes for at have fået en kokain-dom og selv udtalt sig om kokain-forbruget, så ville det være ren og skær historieforfalskning at slette artiklerne. Pressenævnet kan ikke oplyse, hvornår Jetset-dronningens klage bliver behandlet, men oplyser, at sagsbehandlingstiden ligger på omkring 75 dage. Hverken [Klager] eller hendes advokat har ønsket at kommentere deres klage. Her er hun i dag I april fortalte [Klager] Billed-Bladet, at hun sammen med sin mand, [Ægtefællen], der har et it-firma, og parrets to børn for nylig var flyttet til [Bynavn 2] i Schweiz. Her er [Klager] udstationeret som advokat for firmaet [Firmaet]. Ifølge Linkedin har [Klager] arbejdet i firmaet siden december Vi har det så dejligt i [Bynavn 2], og børnene trives rigtig godt på deres nye skole, fortalte hun til ugebladet. Indtil flytningen til Schweiz boede [Klager] og co. i [Bynavn] nord for København. Fakta: Farligt selskab: To venner skudt [Klager]s tætte forbindelser til flere mænd med kontakt til bande- og narkotikamiljøet kom frem under retssagen mod hende. Vennen [Person A] kaldte hun 'sin sjælesørger' i retten. I juni 2010 blev han idømt otte års fængsel for salg og besiddelse af henholdsvis 140 og 855 gram kokain. Værre stod det til for den hash-dømte [Person B] og kendis-pusheren [Person C], som begge havde kontakt til [Klager]. '[Person B]' blev skudt på klos hold i 2010 og er i dag stærkt hjerneskadet, mens [Person C], som [Klager] indrømmede at have et 'crush' på, blev likvideret i sit hjem i marts Artikel på eb.dk 4. november Nu som Snehvide syv år efter domfældelsen vil den 47-årige [Klager] have renset sin plettede fortid. På side 7 bragte Ekstra Bladet artiklen Mediechefer afviser at slette artikler, hvoraf følgende fremgår: Adskillige medier har modtaget en klage fra [Klager]s advokat over artikler af ældre dato, der omtaler kokain-sagen. Niels Pinborg, chefredaktør på Se og Hør

5 5 - Vi har afvist at begynde at redigere i virkeligheden, bare fordi det ikke passer ind i [Klager]s verdensbillede, at hun har været involveret i en narkotika-sag. Og jeg tror heller ikke, andre medier vil være med til den form for historieforvanskning. Når en kendt erhvervsleder bryder loven, hører det med til danmarkshistorien, og så ville det være imod vores trods alt publicistiske udgangspunkt at slette det. Tom Jensen, chefredaktør på Berlingske - Vi har fået en hel liste over artikler, som [Klager] ønsker at få fjernet, men det har vi sagt nej til. Jeg har endnu ikke hørt noget om, at hun skulle have klaget over os til Pressenævnet. Der er jo nogle presseetiske regler for, hvornår man skal fjerne artikler, og her har vi at gøre med en højtprofileret person, som er blevet dømt i en narkotika-sag. Vi vil ikke berøve offentligheden muligheden for at orientere sig om det - også efterfølgende. Og hun har jo selv stillet sig frem og talt om det. Det kan man ikke gøre for næste dag at bede om at få artiklerne afpubliceret. Peter Orry, chefredaktør på JydskeVestkysten - Vi ønsker ikke at slette artiklerne, fordi vi helt grundlæggende betragter Jydske Vestkystens indhold som daglig historieskrivning, som ikke kan ændres, fordi de omtalte aktører efterfølgende ikke bryder sig om deres rolle i den. Derudover har [Klager] ikke påvist faktuelle fejl i artiklerne, men har tværtimod selv medvirket til indholdet i artiklerne ved at stå åbent frem og fortælle om sit kokain-misbrug. Og endelig er indholdet i artiklerne stadig relevant for offentligheden i kraft af [Klager]s virke som erhvervsadvokat, forklarer Peter Orry. Af artiklen REGLERNE: 'Man kan ikke bare kræve faktuelle oplysninger fjernet' fremgik følgende: 'Meddelelser offentliggjort i digitale medier vil ofte være tilgængelige, længe efter at de er publiceret. Efter anmodning til mediet kan tilgængeligheden af sådanne tidligere offentliggjorte, følsomme eller private oplysninger hindres, i det omfang det er muligt og skønnes rimeligt', lyder det i paragraf B8 i De Presseetiske Regler. - B8 blev indsat i 2013, fordi helt almindelige mennesker efter fremkomsten af internet og søgemaskiner oplevede en uheldig virkning af tidligere at have været omtalt eller stået frem i medierne. Reglen blev diskuteret meget indgående, så den ikke førte til, at alle kunne kræve at få oplysninger fjernet, men på den anden side hjælper i tilfælde, hvor gamle oplysninger f.eks. gør det svært at søge et nyt job, forklarer Holger Rosendal, der er chefjurist hos Danske Medier. - Bør den efter din mening kunne bruges af [Klager]? - Jeg ønsker principielt ikke at udtale mig om en sag, hvor Pressenævnet skal træffe afgørelse. Jeg mener, det er meget vigtigt at holde sig for øje, at kendte mennesker også har ret til et privatliv. Men samtidig er det vigtigt, at personer, der har en of-

6 6 fentlig rolle i samfundet, ikke kan kræve faktuelle oplysninger fjernet, blot fordi de er ubekvemme. Det er ikke formålet med B8, slår Rosendal fast. Ekstrabladet.dk bragte den 3. marts 2017 lignende omtale i artiklerne Chefredaktører afviser: Vil ikke hvidvaske [Klager]s fortid og Jetset-dronningen vil have slettet sin fortid. [Klager] klagede den 8. marts 2017 til Pressenævnet over Ekstra Bladets artikler 3. marts Parternes synspunkter 2.1 [Klager]s synspunkter Artiklen fra 2010 og 2011 [Klager] har anført, at de påklagede artikler drejer sig om en gammel bøde fra 2009 på kroner. Artiklerne har ingen nyhedsværdi knap otte år efter deres offentliggørelse, ligesom deres indhold ikke er i offentlighedens interesse. [Klager] gav et interview til DR, da sagen endnu var aktuel tilbage i Hun er ikke længere en offentlig person, men har blot enkelte gange kommenteret på balancen mellem mænd og kvinder i erhvervslivet. [Klager] har videre anført, at artiklerne er til skade for hende personligt såvel som fagligt i hendes virke som advokat. [Klager] har de seneste fem år arbejdet som henholdsvis advokatfuldmægtig og som advokat. Da det er så længe siden, at artiklerne var aktuelle, er det rimeligt, at de slettes eller tilgængeligheden til de påklagede artikler hindres. Ifølge [Klager] har hun krav på at kunne lægge sagen bag sig og komme videre med sit liv. Hun har betalt den idømte bøde og derved udstået sin straf. [Klager] har henvist til nævnets pressemeddelelse Pressenævnets årsberetning for 2013 af 18. juli 2014, hvoraf det fremgår, at Sletning kommer især på tale, hvis de offentliggjorte oplysninger er skadelige for dem, de vedrører. Hun har videre henvist til princippet om the right to be forgotten, jf. EU-domstolens dom af 13. maj 2014 i sagen C-131/12, Google Spain SL og Google Inc. mod Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) og Mario Costeja González. [Klager] har anført, at både de erhvervsfaglige medier (dagbladet Børsen), formiddagsaviserne (BT) og ugebladene (BilledBladet) har anerkendt, at artiklerne om klagers bøde fra 2010 ikke længere har nyhedsværdi og imødekommet klagers anmodning. Dagbladet Børsen, BT og BilledBladet har henholdsvis anonymiseret, afindekseret og slettet nogle artikler. Artiklerne fra 2017 For så vidt angår artiklerne i Ekstra Bladet og på ekstrabladet.dk den 3. marts 2017 har [Klager] anført, at Ekstra Bladet har misbrugt den i sagen fremsatte anmodning om at hindre tilgængeligheden til artiklerne fra 2010 og 2011.

7 7 Formålet med punkt B.8 i de vejledende regler for god presseskik er, at en person kan blive glemt ved en anmodning herom. Ved at bringe artikler om den verserende Pressenævnssag underminerer Ekstra Bladet dette formål, idet Pressenævnets kendelse vedrørende hendes anmodning om at hindre tilgængeligheden bliver overflødig uanset udfaldet. [Klager] har videre anført, at artiklerne ligeledes udgør en krænkelse af privatlivets fred. [Klager] gjorde via sin advokat udtrykkeligt Ekstra Bladet opmærksom på, at hun ikke ønskede omtale af den verserende Pressenævnssag. Emnet i artiklerne fra 2017 er hverken principielt eller har almen interesse. Artiklerne fra 2010 og 2011 har ikke længere nyhedsværdi mere end syv år efter sagens afslutning. Klager har i den forbindelse henvist til Østre Landsrets dom af 11. januar 2016 i straffesagen, Anklagemyndigheden mod en pressefotograf (gengivet i Tidsskrift for Kriminalret, TfK ). Klager har endelig oplyst, at hun ikke ønsker en eventuel kritik offentliggjort. 2.2 Ekstra Bladets synspunkter Artiklen fra 2010 og 2011 Ekstra Bladet har anført, at [Klager] efter en langvarig hovedforhandling ved retten i februar 2010 med afhøring af et stort antal vidner mv. blev dømt for at have købt seks gram kokain under seks af ti møder med nogle pushere. Både før og efter straffesagen har [Klager] været en særdeles kendt person i offentligheden. Hun har således været massivt og vedvarende i danske medier. Ekstra Bladet har vedlagt et uddrag af Googles oversigt over links til artikler, der er offentliggjort. Google-søgningen på [Klager] viser ca søgeresultater. En søgning på klagers navn for 2009 viser resultater, og en søgning for året 2010 viser resultater. Straffesagen blev i sin tid omtalt massivt i alle medier. Ekstra Bladet har anført, at [Klager] i utallige sammenhænge er stået frem med udtalelser om sit liv, herunder privatliv. [Klager] har kommenteret straffesagen mod hende og dommen, herunder har hun deltaget i interviews i DR og på TV 2. Den påklagede artikel af 4. november 2010 er blot et blandt mange eksempler på klagers kommentering af sagen. Ifølge Ekstra Bladet må det indgå i vurderingen, at artiklerne [Klager] indrømmer: Jeg har taget kokain og [Faderen] støtter kokaindatter er artikler, hvor [Klager], henholdsvis hendes fader, [Faderen], selv er stået frem og har valgt at kommentere straffesagen og [Klager]s personlige forhold, ligesom det i øvrigt er sket i adskillige andre medier. Herudover har Ekstra Bladet bemærket, at det generelt er avisens opfattelse, at medierne af helt principielle grunde skal være varsomme med at ændre historien og adgangen til historiske kendsgerninger og oplysninger ved at redigere eller fjerne historiske artikler. Dette bør kun ske, hvis der foreligger tungtvejende grunde hertil, og nærværende sag er ikke et af de tilfælde, hvor det efter omstændighederne kan være rimeligt at imødekomme et ønske om afindeksering.

8 8 Det er derudover et grundlæggende princip, at retsplejen er offentlig, og at medierne kan og skal omtale straffesager, som er undergivet den offentlige retspleje. Principielt er og bør det være sådan, at pressen ikke løbende efter nogle år skal tilpligtes at revidere og fjerne historiske og korrekte artikler om tidligere afgjorte straffesager. Det anførte må alt andet lige i særlig grad gælde for kendte personer, der ikke har haft noget imod, at deres jetsetliv i overklassen er blevet omtalt i medierne, hvorimod bagsiden af medaljen i form af en dom, for eksempel for køb af narkotika, skal slettes. Ifølge Ekstra Bladet er det ikke formålet med punkt B.8 i de presseetiske regler, at kendte og ressourcestærke personer skal kunne kræve sådanne artikler fjernet efter nogle år (hvorimod omtalen af deres glamourøse liv i øvrigt gerne må blive på internettet). Det har heller ikke været hensigten med reglerne, at medierne løbende som en fast rutine skal ændre og fjerne artikler, som vedrører tidligere afgjorte straffesager, blot fordi tiltalte og dømte personer finder det ubelejligt, generende eller ubehageligt, at oplysninger om tidligere straffesager kan findes på internettet. Ekstra Bladet har anført, at en afindeksering eller anonymisering af artiklerne ikke giver nogen mening. Straffesagen mod [Klager] og dommen over hende var omtalt indgående i samtlige medier i landet. En afindeksering af artiklerne på ekstrabladet.dk vil således ikke ændre på, at oplysningerne om [Klager]s dom naturligvis fortsat vil være tilgængelige på internettet. En afindeksering vil ikke have nogen reel betydning. Ekstra Bladet har henvist til en udskrift af Wikipedia, hvor [Klager]s liv kort beskrives. [Klager] praktiserer efter det oplyste i dag som advokat, og hun deltager efter det oplyste ligeledes i bestyrelsesarbejde og forskellige forretningsmæssige aktiviteter. Retsplejelovens bestemmelser om advokater og de advokatetiske regler har alle til formål at sikre, at advokater nyder den fornødne tillid i offentligheden og i forhold til klienter mv. Advokater bestrider et offentligt tillidshverv. Oplysninger om, at en advokat er dømt i en straffesag, er generelt af offentlig interesse. Ekstra Bladet har anført, at det fremgår af forarbejderne til punkt B.8 og for så vidt af ordlyden af bestemmelsen, at det er den ansvarshavende chefredaktør, der skal træffe bestemmelserne om, hvorvidt en anmodning om afpublicering mv. skal imødekommes. Der er i den forbindelse overladt et betydeligt skøn til den ansvarshavende chefredaktør. Pressenævnet har hidtil fulgt den linje, at medierne ikke skal ændre eller afindeksere artikler vedrørende tidligere domfældelser indenfor strafferetsplejen. Der er særdeles gode og tungtvejende grunde til, at denne linje bør opretholdes. I klagen til Pressenævnet er der henvist til EU-dommen vedrørende Google. Sagen vedrørte en ukendt almindelig borger, som var utilfreds med, at man på Google kunne søge oplysninger om, at hans hus i sin tid var blevet solgt på tvangsauktion. Sagen har ingen relevans for nærværende klage, der alene skal afgøres efter de presseetiske regler. Artiklerne fra 2017

9 9 Til Ekstra Bladets omtale i marts 2017 har avisen anført, at det er en principiel sag af offentlig interesse, når kendte personer systematisk ønsker at slettet tidligere artikler om dem i samtlige landets medier og dermed faktisk kræver, at medierne skal redigere historien og arkivmateriale i medierne. Ekstra Bladet er ikke bekendt med fortilfælde, hvor det er sket. Såfremt [Klager] får medhold i, at alle medier skal fjerne alle artikler om hende og hendes narkosag, vil det have vidtgående og kontroversielle konsekvenser for fremtidige sager. Det er relevant, at offentligheden får mulighed for at debattere de presseetiske regler, punkt B.8, der som noget nyt indebærer, at enkeltpersoner kan fremsætte krav om fjernelse af historiske avisartikler og som indebærer, at offentligheden i givet fald ikke længere kan få et retvisende og troværdigt billede af, hvad der tidligere har været omtalt i medierne i en given periode. Ekstra Bladet har anført, at de påklagede artikler fra marts 2017 ganske enkelt omtaler en nyhed af betydelig offentlig interesse. En sådan principiel sag og det faktum, at en lang række medier her i landet ifølge [Klager] systematisk skal tilpligtes at ændre og redigere avisudgaver kan og skal omtales og debatteres. Ekstra Bladet har videre anført, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og de danske domstole for længst har stadfæstet det princip, at aviser alene redigeres af redaktøren. Det er således hverken advokater eller Pressenævnet, der træffer afgørelse om, hvad eller hvilke nyheder, der skal kunne omtales i medierne. Ekstra Bladet har endelig henvist til, at det fremgår af de vejledende regler for god presseskik, at det er massemediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information. Ekstra Bladet kan eksempelvis omtale retssager, hvor en part føler sig krænket, uden at selve Ekstra Bladets omtale af en sådan retssag skal anses for en krænkelse. På samme måde kan og skal Ekstra Bladet naturligvis omtale en sag som den foreliggende, der vedrører spørgsmålet om anvendelsen af relativt nye presseetiske regler regler som rejser principielle spørgsmål om ytringsfrihed og forvanskning af kildemateriale. 3 Pressenævnets begrundelse og afgørelse: I sagens behandling har følgende nævnsmedlemmer deltaget: Hanne Schmidt, Inger Bach, Lars Lindskov og Marlene Borst Hansen. God presseskik [Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har afvist at slette to artikler fra 2010 og 2011, der beskriver hændelser før og efter Københavns Byrets dom af 4. februar 2010 i sagen, Anklagemyndigheden mod [Klager]. [Klager] har videre klaget over Ekstra Bladets omtale i 2017 af, at hun ønsker artiklerne slettet. I artiklerne er klager omtalt ved navn. Generelt artiklen fra 2010 og 2011

10 10 Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at meddelelser, som er offentliggjort i digitale medier, ofte vil være tilgængelige længe efter, at de er publiceret. Efter anmodning til mediet kan tilgængeligheden af sådanne tidligere offentliggjorte, følsomme eller private oplysninger hindres, i det omfang det er muligt og skønnes rimeligt, jf. punkt B.8. Medier kan afindeksere, dvs. ændre instruksen til søgemaskiner, så søgemaskiner ophører med at henvise til artiklen, anonymisere, dvs. ændre i artikelteksten så eksempelvis et personnavn anonymiseres, eller helt afpublicere en artikel, dvs. fjerne artiklen fra hjemmesiden. Det er nævnets opfattelse, at anvendelse af B.8 i de vejledende regler og muligheden for at meddele et medie kritik for ikke at imødekomme en anmodning om afindeksering, anonymisering eller afpublicering som udgangspunkt kun bør anvendes, når der er tale om oplysninger, som er særligt belastende for den person, der er omtalt. Den konkrete sag [Klager] blev ved Københavns Byrets dom af 4. februar 2010 idømt en bøde på kroner for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. På baggrund af parternes oplysninger lægger Pressenævnet til grund, at [Klager] i forlængelse af dommen i 2010 selv udtalte sig offentligt om bøden på DR1 i nyhedsmagasinet 21 Søndag den 21. februar I magasinet Psykologi nr. 8 i november 2010 udtalte hun sig om at have indtaget kokain og om andre private forhold i artiklen Jeg har været velsignet af modgang. Efter det oplyste har hun ikke siden 2010 udtalt sig offentligt om dommen, men optrådt offentligt i andre sammenhænge. På den ene side har [Klager] tidligere deltaget i offentlige begivenheder og været offentligt omtalt i forbindelse hermed. Endvidere har hun udtalt sig som beskrevet i nyhedsmagasinet 21 Søndag og i artiklen i magasinet Psykologi. Hun må derfor tåle en mere nærgående omtale i relation til forhold, som hun i offentligheden er kendt for, og herunder i forbindelse med oplysninger, som hun har givet til offentligheden. Herudover har hun haft en række bestyrelsesposter og arbejder i dag som advokat. På den anden side vedrører artiklerne et strafbart forhold og klagers øvrige private forhold, og dermed oplysninger, der er følsomme. Lovovertrædelsen er endvidere uden forbindelse til hendes erhvervsmæssige virke og af forholdsvis beskeden karakter. Efter en samlet afvejning af disse forhold finder nævnet, at der ikke er tale om oplysninger af en sådan belastende karakter, at det skønnes rimeligt at hindre tilgængeligheden. Nævnet har navnlig lagt vægt på, at klager dengang selv har udtalte sig om dommen offentligt, og at hun i øvrigt også herefter har optrådt i medierne og må anses for en offentlig kendt person. Pressenævnet udtaler derfor ikke kritik af Ekstra Bladet for ikke at imødekomme anmodningen om at slette, afindeksere eller anonymisere de påklagede artikler fra 2010 og Artiklerne fra 2017

11 11 [Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet den 3. marts 2017 omtalte den verserende sag hos Pressenævnet vedrørende sletningen af de ældre artikler fra 2010 og 2011, selvom hendes advokat havde gjort opmærksom på, at hun ikke ønskede sagen omtalt. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at meddelelser, der kan krænke privatlivets fred, skal undgås, medmindre klar almen interesse kræver offentlig omtale. Det enkelte menneske har krav på beskyttelse af sin personlige anseelse, jf. punkt B.1. En sigtet, tiltalt eller domfældt person bør forskånes for at få fremdraget en ham tidligere overgået straffedom, hvis den er uden betydning for de forhold, han nu er sigtet, tiltalt eller dømt for. I anden nyhedssammenhæng bør de mod en person tidligere rejste straffesager som regel ikke omtales, jf. punkt C.8. Det er samtidig Pressenævnets opfattelse, at offentlige personer må tåle en mere nærgående omtale end andre. [Klager] må som en offentlig kendt person tåle en pressedækning, der går tættere på i forhold til andre personer, der ikke er kendte i offentligheden. Indledningsvis bemærkes, at det efter Pressenævnets opfattelse har almen interesse at omtale spørgsmålet om anvendelsen af bestemmelsen i punkt B.8. i de presseetiske regler om afindeksering, anonymisering og sletning af tidligere offentliggjorte følsomme eller private oplysninger. To medlemmer formand Hanne Schmidt og Marlene Borst Hansen udtaler herefter: Omtalen i Ekstra Bladet den 3. marts 2017 af [Klager]s anmodning til Ekstra Bladet og andre medier om sletning af oplysninger indeholdt udførlige oplysninger om straffesagen fra Omtalen skete i øvrigt på et tidspunkt, hvor Ekstra Bladet var bekendt med [Klager]s klage til Pressenævnet over Ekstra Bladets afslag på at imødekomme hendes anmodning om sletning, og hvor avisen endvidere udtrykkeligt af [Klager]s advokat den 2. marts 2017 var gjort opmærksom på, at klager ikke ønskede offentlig omtale af sagen. Vi finder herefter, at offentliggørelse af oplysningerne om straffesagen må anses for at være i strid med de presseetiske reglers punkt B.1. og C.8. Også formålet med reglen i pkt. B.8. og hensynet til den, der ønsker gamle oplysninger slettet, taler imod, at en anmodning om sletning eller en klage til Pressenævnet medfører en fornyet offentliggørelse af de oplysninger, sagen drejer sig om. Det kan efter vores opfattelse ikke føre til en anden vurdering, at [Klager] må anses for en offentlig kendt person. Vi udtaler derfor kritik af omtalen af [Klager] i artiklerne af 3. marts To medlemmer Inger Bach og Lars Lindskov udtaler herefter: Ekstra Bladet har omtalt en verserende sagsbehandling i Pressenævnet, og der bør altid være en forsigtighed med hensyn til at omtale klagesager, inden Pressenævnet har truffet afgørelse. Da internettet, søgetjenester og de sociale medier udenfor Pressenævnets virke har stor indflydelse på de etablerede medier under nævnets virke, finder vi imidlertid, at det er vig-

12 12 tigt, at danske medier kan beskrive de faktiske forhold. Det er også forholdsvis nyt, at man kan anmode medier om ændringer i de oprindelige artikler. Ekstra Bladet har beskrevet de faktiske forhold og beskrevet problematikken via interview med en række andre medier og udtalelse fra Danske Medier på en måde, som efter gældende regler ifølge vores opfattelse ikke kan give anledning til kritik. Vi udtaler derfor ikke kritik af Ekstra Bladets omtale i Da der er stemmelighed, er formandens stemme afgørende, og Pressenævnet udtaler kritik af Ekstra Bladet for omtalen i Da klager ikke har ønsket kendelsen offentliggjort i Ekstra Bladet, pålægger nævnet ikke den ansvarshavende redaktør af avisen at offentliggøre kritikken i medfør af medieansvarsloven 49.

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01095 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, BT har tilsidesat god presseskik ved at afvise

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01092 [Klager] mod Avisen.dk [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, avisen.dk har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01090 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, JydskeVestkysten har tilsidesat

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01089 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Jyllands-Posten har tilsidesat

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01119 [Klager] mod Berlingske [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Berlingske har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01094 [Klager] mod Villabyerne/Gentofte Lokalavis [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Politikens Lokalaviser

Læs mere

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt.

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01091 [Klager] mod Politiken [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Politiken har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Artiklen Firmaer fyrer kendt erhvervskvinde af 5. august 2009 omtalte, at flere firmaet havde ophørt samarbejdet med [Klager].

Artiklen Firmaer fyrer kendt erhvervskvinde af 5. august 2009 omtalte, at flere firmaet havde ophørt samarbejdet med [Klager]. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01098 [Klager] mod TV 2 [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, TV 2 har tilsidesat god presseskik ved at

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod SE OG HØR

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod SE OG HØR Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01072 [Klager] mod SE OG HØR [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet over en artikel bragt den 18. januar 2017 i ugebladet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01071 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten har afvist at fjerne et link med hendes navn og adresse til

Læs mere

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0178 [Klager] mod Nykøbing Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Indehaver af Statoil erklæret konkurs og Nyt selskab rykket ind på

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0063 [Klager] mod Rudersdal Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Rudersdal Avis har afvist at slette artiklen Kendt Birkerød-erhvervsmand

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01151 [Moren] og [Faren] mod Ekstra Bladet [Moren] og [Faren] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets omtale i den trykte avis, på ekstrabladet.dk

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01121 Foreningen Far mod Midtjyllands Avis Foreningen Far har klaget til Pressenævnet over læserbrevet Et bredere perspektiv af vold i familien bragt af Midtjyllands

Læs mere

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op.

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01105 [Klager 1] og [Klager 2] mod Sjællandske Medier [Klager 1] og [Klager 2] har klaget til Pressenævnet over artiklen Kunstnerpar tvunget til at rejse,

Læs mere

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0224 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A]s datter sigtet: Håndværker bortført, som blev

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren]

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren] Kendelse afsagt den 10. august 2017 Sag nr. 17-70-01170 Ekstra Bladet mod [Moren] og [Stedsøsteren] Ekstra Bladet har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01059, [Moren] og [Stedsøsteren]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01062 [Klager] mod Berlingske [Klager] har klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Berlingske har tilsidesat god presseskik ved at afvise at slette

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 Sag nr. 55-18-04 [Klager] Mod KNR [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at KNR har afvist at afindeksere følgende to artikler: -

Læs mere

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk.

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0263 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Horsens Folkeblad har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen Krigsskibskaptajn

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen.

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0084 [Klager] mod Fredericia Avisen [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen: Kenny Bruun Olsen: Velkommen tilbage DanmarkC TV, I har gjort det

Læs mere

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet:

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 5. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0064 [Klager] mod Politiken [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0017, [Klager] mod Politiken, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Spørgsmål nr. 1130 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg: Ministeren bedes kommentere artiklen på TV2 s hjemmeside den 30. maj

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

1 Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 10. april 2018 i sag nr fremgår blandt andet:

1 Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 10. april 2018 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 22. maj 2018 Sag nr. 2018-80-0118 [Klager] mod Rudersdal Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0063, [Klager] mod Rudersdal Avis, som nævnet traf

Læs mere

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold:

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold: Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0143 [Klager] mod Researchkollektivet Redox [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Svensk terrororganisation etablerer sig i Danmark

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0017 [Klager] mod Politiken [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Politiken har afvist at slette artiklen Kreditorer anklager Sundown-arrangør

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]:

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]: Kendelse afsagt den 23. oktober 2018 Sag nr. 2018-80-0117 [Klager] mod TV 2 [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Nyt datingprogram rykker grænser sådan ser du bedst ud nøgen, som blev bragt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 17. februar 2010

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 17. februar 2010 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 17. februar 2010 Det forbydes ved offentlig gengivelse af kendelsen at gengive navn, stilling eller bopæl eller på anden måde offentliggøre pågældendes identitet.

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2019-80-0251 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstranter kastede med æg: Kontroversiel politiker eskorteret væk

Læs mere

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende: Kendelse afsagt den 6. november 2018 Sag nr. 2018-80-0191 [Klager] mod NORDJYSKE Medier [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0106, [Klager] mod NORDJYSKE Medier, som nævnet

Læs mere

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på.

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på. Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01063 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri

Læs mere

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017.

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0074 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0275 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Fyens Stiftstidende har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0204 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Klimafejde: Pressenævnet kritiserer FOR- SKERforum, som blev bragt på

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham.

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham. Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0197 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ville dræbe tidligere tv-vært, der blev bragt på Ekstra Bladets hjemmeside

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013 Sag 105/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Bjørn Elmquist, beskikket) T har indbragt Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitets

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge.

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge. Kendelse afsagt den 24. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0221 [Klager] mod Gråsten Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0147, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet traf

Læs mere

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt.

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0009 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Politiaktion: Mistanke om produktion af piller bragt af Sjællandske

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

1 Sagsfremstilling Redox.dk bragte den 22. februar 2014 artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen. Af artiklen fremgår:

1 Sagsfremstilling Redox.dk bragte den 22. februar 2014 artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen. Af artiklen fremgår: Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01130 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen bragt på redox.dk den

Læs mere

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika.

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0214 [Motorcykelklubben] mod BT [Motorcykelklubben] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen Rockere står bag salg af narko i

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 26. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 26. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 26. februar 2015 Sag 230/2014 Journalist Niels Northroup og DR (advokat Tyge Trier) kærer Østre Landsrets kendelse om navneforbud i sagen Anklagemyndigheden mod

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016 Sag 233/2016 A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N og O kærer Østre Landsrets kendelse om afslag på beskikkelse af bistandsadvokat (advokat Brian

Læs mere

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert.

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0010 [Klager] mod Vandposten [Klager] har klaget til Pressenævnet over en artikel bragt i Danske Vandværkers medlemsblad, Vandposten, udgave nr. 209

Læs mere

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel.

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel. Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01077 Foreningen for Danske Kræftramte Børn mod TV2 Nord Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ved advokat Mads K. Jensen klaget til Pressenævnet over

Læs mere

Det var ombudsmandens opfattelse at retsplejelovens regler om aktindsigt i straffesager eller i hvert fald principperne heri skulle bruges.

Det var ombudsmandens opfattelse at retsplejelovens regler om aktindsigt i straffesager eller i hvert fald principperne heri skulle bruges. 2012-2. Aktindsigt i sag om udlevering til udenlandsk myndighed afgøres efter retsplejelovens regler En journalist klagede til ombudsmanden over Justitsministeriets afslag på aktindsigt i ministeriets

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01110 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01113 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290.

Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290. Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290. Finanstilsynets udtalelse til advokat til brug under verserende retssag om, hvorvidt bestemte dokumenter var fortrolige, jf. bank- og sparekasselovens 54, stk. 2,

Læs mere

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2018-80-0232 [Klager] mod B.T. [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konfrontation med Udlændingenævnet: Det er måske bare mig, der er dum?, bragt

Læs mere

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle.

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0172 [Klager] ved [Talsperson 1] mod Dagbladet Holstebro-Struer [Klager] ved [Talsperson 1] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ny flok ulvehvalpe

Læs mere

Ved afgørelsen afslog nævnet at behandle sagen, fordi klagerne ikke havde retlig interesse.

Ved afgørelsen afslog nævnet at behandle sagen, fordi klagerne ikke havde retlig interesse. Kendelse afsagt den 22. marts 2019 Sag nr. 2019-80-0281 [Klager 1] [Klager 2] og [Klager 3] mod Politiken [Klager 1], [Klager 2] og [Klager 3] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0165,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0132 [Klager] mod Dagbladet Arbejderen [Klager] (herefter [Klager]) har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over Dagbladet Arbejderens

Læs mere

Retten til at blive glemt - og medierne. Søren Sandfeld Jakobsen Professor, ph.d., cand.jur et merc.jur Juridisk Institut

Retten til at blive glemt - og medierne. Søren Sandfeld Jakobsen Professor, ph.d., cand.jur et merc.jur Juridisk Institut Retten til at blive glemt - og medierne Søren Sandfeld Jakobsen Professor, ph.d., cand.jur et merc.jur Juridisk Institut Agenda Begrebet Retten til at blive glemt EU-Domstolens dom i Googlesagen og rækkevidden

Læs mere

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren.

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0140 [Klager] mod Lolland-Falster Folketidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Polemik om regnskabet for Nakskovs skøjtebane, bragt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01083 [Klager] mod Søfart [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Maritime Danmark bortviser salgschef og Maritime Danmark indgår forlig med

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 11. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 11. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 11. marts 2015 Sag 256/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Tage Siboni, beskikket) I påkendelsen har deltaget tre dommere: Michael Rekling, Lars Hjortnæs og Oliver

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0238 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen En strid om ord på Skovgårdsvej bragt af JydskeVestkysten den 7.

Læs mere

Kendelse. afsagt den 9. april Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 9. april Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0182 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Min søster slog vores mor ihjel: Jeg tilgiver hende aldrig, som blev

Læs mere

Kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen

Kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen Kontakt med pressen Denne vejledning og den række værktøjer, der er knyttet til den, har til formål at støtte dig, når du er i kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen Vejledningen gælder, når

Læs mere

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers.

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers. Kendelse afsagt den 21.marts 2017 Sag nr. 17-70-01085 [Faderen] mod Dagbladet Struer [Faderen] har klaget over artiklen Nu har de også seksualundervisning i matematiktimerne bragt i Dagbladet Struer den

Læs mere

Udlændings lovlige ophold her i landet

Udlændings lovlige ophold her i landet Udlændings lovlige ophold her i landet En udlænding, der - efter at være blevet meddelt en udrejsefrist - var blevet løsladt til sin bopæl efter fristens udløb, havde efterfølgende indgivet ansøgning om

Læs mere

[Klager] har klaget over, at SE og HØR mod bedre vidende har bragt ukorrekte oplysninger om hendes livsforhold.

[Klager] har klaget over, at SE og HØR mod bedre vidende har bragt ukorrekte oplysninger om hendes livsforhold. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0159 [Klager] mod SE og HØR [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen De unge mødre -[Klager] truer radiovært bragt af SE og HØR på hjemmesiden

Læs mere

Af interviewet med [Klager 2] med overskriften: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, fremgik følgende:

Af interviewet med [Klager 2] med overskriften: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, fremgik følgende: Kendelse afsagt den 21. februar 2019 Sag nr. 2018-80-0169 [Klager 1] [Klager 2] [Klager 3] mod Politiken [Klager 1 og 2s mor] har på vegne af [Klager 1], [Klager 2] og [Klager 3] klaget til Pressenævnet

Læs mere

1 Sagsfremstilling Morgenavisen Jyllands-Posten bragte den 4. marts 2000 artiklen Blæst om Helsingøradvokat. Af artiklen fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling Morgenavisen Jyllands-Posten bragte den 4. marts 2000 artiklen Blæst om Helsingøradvokat. Af artiklen fremgår følgende: Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01073 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten både har afvist at afpublicere, anonymisere og afindeksere

Læs mere

Presseetikken i den lokale ugeavis

Presseetikken i den lokale ugeavis Presseetikken i den lokale ugeavis 25. september 2013 Ugeavisernes efterårsseminar Holger Rosendal, Danske Medier Nye presseetiske regler Politisk fokus på området Beretning om medieansvar 29. februar

Læs mere

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information.

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0316 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over en foromtale til radioprogrammet Det Røde Felt, som blev bragt på Radio24syvs Facebook-side

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen krænker hans privatliv, samt at overskriften er misvisende.

[Klager] har klaget over, at artiklen krænker hans privatliv, samt at overskriften er misvisende. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0071 [Klager] mod Jysk Fynske Medier [Klagers bror] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Konkurskongens topstråmand er politiassistent

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M S025000A- CNI UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 25. april 2012 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne Michael Kistrup, M. Stassen og Christina Breinstrup (kst.) med domsmænd).

Læs mere

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt 2015-5 Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt Ved dom af 1. juni 2012 kendte Højesteret udlændingemyndighedernes afgørelser om opholds- og meldepligt i forhold til en konkret udlænding

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 Sag 98/2018 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 (for begge advokat Morten Knoth Knudsen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Odense den

Læs mere

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken: Kendelse afsagt den 12. marts 2019. Sag nr. 2018-80-0179 [Klager] mod Berlingske [Person 1] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde, som blev

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. august Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 18. august Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 18. august 2017 Sag nr. 17-70-01134 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] (tidligere [Klagers tidligere navn]) har ved advokat Peter Secher Schmidt klaget til Pressenævnet over artiklerne

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. oktober 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. oktober 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. oktober 2015 Sag 201/2015 LIP Regnskab & Consult ved Lisbeth Irene Vedel Pedersen, Advokat Lisbeth Pedersen ApS og Lipsen Holding ApS (advokat Lisbeth Pedersen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 9. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 9. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 9. marts 2015 Sag 198/2014 Journalist Jan Lauridtsen (advokat Asger Bagge-Jørgensen) kærer Østre Landsrets kendelse om navneforbud i sagen Anklagemyndigheden mod

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. juni 2019

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. juni 2019 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. juni 2019 Sag 23/2019 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Harms, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 31. maj

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. september 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. september 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. september 2017 Sag 101/2017 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 A/S (advokat Jesper Baungaard, beskikket for begge) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9643 af 21/08/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 14-70-00667 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 14-70-00667

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0080 [Klager] mod Fredericia Dagblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Sag mod [Politiker A] og [Politiker C] afvist bragt den 8. januar

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 12. december 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 12. december 2017 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 12. december 2017 Sag 237/2016 (2. afdeling) Advokatnævnet (advokat Martin Simonsen) mod A (advokat Claus Bonnez) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Horsens

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M S3888009- RC UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 19. afdeling (landsdommerne Peter Thønnings, Hedegaard Madsen og Gunst Andersen med domsmænd). 19.

Læs mere