Få kontrakt med forlag i udlandet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Få kontrakt med forlag i udlandet"

Transkript

1 2. udgave Få kontrakt med forlag i udlandet - en guide til forfattere og forlag Ilse Sand

2 Få kontrakt med forlag i udlandet - en guide til forfattere og forlag (2. udgave, januar 2017) Siden begyndelsen af 2015 har jeg været dybt engageret i at sælge mine bøger til udenlandske forlag. Det har resulteret i, at min første bog Elsk dig selv en guide til særligt sensitive og andre følsomme sjæle nu er udgivet på 17 sprog. Det har været et meget stort arbejde, og jeg har gjort mig mange erfaringer i, hvad der virker, når man vil i kontakt med udenlandske forlag. Nedenfor følger en række gode råd og tips. Få din bog oversat til engelsk I Norge og Sverige kan de godt læse din bog på dansk, men hvis du vil videre ud i verden, må du nødvendigvis have den på engelsk. Oversættelse koster fra 60 øre til 2 kr. pr. ord. Der er stor konkurrence på oversættelsesmarkedet, og priserne varierer meget. Hvis din oversættelse kun skal bruges til ikke-engelsksprogede lande, som i sidste ende oversætter din bog fra dansk, behøver oversættelsen ikke at være helt perfekt. Hvis du ikke kan sælge din bog til udenlandske forlag, kan du selv udgive den fx på Amazon og i det mindste få nogle af pengene hjem igen ad den vej. Nogle oversættere vil godt være med til at oversætte en bog mod at få procenter af overskud eller royalty. Den ordning lavede jeg med to oversættere i begyndelsen, da jeg endnu ikke turde investere i projektet. Begge gange var der tale om oversættere, som havde en relation til mig eller til én i mit netværk. For mig viste denne ordning sig at være betydeligt dyrere, end hvis jeg havde tilbudt et engangsbeløb forud. Til gengæld løb jeg ingen risiko for tab, og efterfølgende har jeg haft stor glæde af at have en oversætter til rådighed i markedsføringen af bogen. Det blev særlig relevant i Sverige, hvor jeg selv udgav min bog som papirbog. Personen, der oversatte min bog til svensk mod at få ca. 30% af mit overskud, oversætter nu alle mine nyhedsbreve og Facebook-opslag til svensk uden beregning.

3 2 Find relevante forlag i det pågældende land Det første, jeg gjorde, var at kontakte agenter i Danmark og Sverige, men ingen ville have min bog i kommission. En selvudgivet selvhjælpsbog lyder måske heller ikke umiddelbart som en bestseller. De ville end ikke læse den igennem. Længere henne i processen, da den var udkommet på flere sprog, begyndte udenlandske agenter at kontakte mig. Mere om det i slutningen af denne guide. I første omgang måtte jeg selv være agent for mine bøger. At finde forlag i udlandet var for mig meget tidskrævende, indtil jeg fandt en smart måde at gøre det på. Nedenfor kommer forskellige tips. Skriv først til landets danske ambassades eksportrådgivning. Du kan godt skrive på dansk, men svarraten bliver højere, hvis du skriver på engelsk. Fortæl hvilken genre, du skriver i, og bed dem oplyse om forlag og gerne en oversætter, der kan oversætte fra dansk eller engelsk til landets sprog. I ambassadernes arbejdsbeskrivelse står der, at de gerne må hjælpe gratis i op til en time. Det fortolker de meget forskelligt. Nogle ambassader er meget hjælpsomme. Det var de fx i Tjekkiet og i Portugal, hvor de sendte mig lister ad to omgange. Andre svarer slet ikke eller vil kun hjælpe mod at få 945 kr. i timen (de beregner typisk 5-6 timer til at løse opgaven) og så er det meget billigere at få en lokal oversætter til at gøre arbejdet. Hvis ambassaden ikke vil sende en liste over relevante forlag, kan du finde forlag via Amazonhjemmesiden, hvis Amazon har en side med landets sprog. Via Google Oversæt kan du slå emneord som fx psykologi op på landets sprog. Så søger du på ordet på landets Amazon-side og finder forlag ad den vej. Det er dog besværligt og tidskrævende. Du kan også finde forlag her: Det er dog også tidskrævende, da forlagenes mailadresser ikke umiddelbart fremgår. Men du kan finde deres navn og google videre. Listen indeholder langt fra alle forlag i landene. En hurtig og enkel måde, hvis ambassaden ikke vil hjælpe, er at få en lokal oversætter til at lave en liste over relevante forlag og samtidig oversætte din mail. Det har jeg i de fleste lande fået gjort for 50. Og så har du en kontaktperson i landet. Vedkommende vil sandsynligvis godt assistere dig, mod at du anbefaler vedkommende som oversætter til evt. interesserede forlag. Hvis du ikke kan finde en lokal oversætter, kan du finde en

4 3 herboende fra landet ved at søge på fx dansk ungarsk forening. Så finder du nogle, som kan landets sprog men det er typisk fem gange så dyrt og ikke nær så godt, som hvis du finder en oversætter, der bor i det pågældende land. I de lande, hvor jeg havde svært ved at finde en oversætter og få brugbare lister, var jeg en overgang gået i stå. Jeg havde henvendt mig til et stort oversætterfirma, men de ville kun oversætte ikke lave forlagslister. Heldigvis tog jeg chancen og spurgte endnu et stort oversætterfirma og det gav resultat. Hurtigoversætter.dk er også en mulighed. For ca. kr moms oversætter de mailen til det pågældende sprog og laver en liste over forlag, der udgiver bøger indenfor ens genre - i mit tilfælde psykologi. Prisen varierer fra land til land og ligeså gør kvaliteten af listerne. Der var fx et forlag på listen, som svarede, at de kun udgav kogebøger. Men ind imellem er der til gengæld andre forlag, der er hjælpsomme og giver mig navnene på relevante forlag. Siden første udgave af denne guide har Hurtigoversætter.dk dog ændret både pris og strategi på dette område. Prisen er steget til ca. det dobbelte, og processen er blevet mere besværlig. Til gengæld har jeg fundet ud af, at det godt kan betale sig at skrive igen til nogle af de ambassader, som i første omgang ikke var ret hjælpsomme. I Spanien sad der i anden omgang en praktikant, og hun ville gerne bruge tid på at hjælpe. Jeg har i nogle tilfælde tilbudt procenter af min royalty til en person, der bor i landet eller kan landets sprog, hvis han eller hun til gengæld kan skaffe mig en kontrakt. En sådan person har jeg typisk fundet via mit netværk eller mødt i anden sammenhæng. Når man er på udkig efter mennesker fra andre lande og kulturer, kan man møde dem mange steder. Jeg har fx kontaktet udlændinge ved busstoppesteder, i badmintonklubben og på kurser. Det har været meget nyttigt at have en lokalkendt at trække på. Men det viste sig, at forlagene ikke var særlig villige til at svare på mine agenters henvendelser. Til sidst skrev jeg selv til forlagene og så kom der svar.

5 4 Skriv til forlagene Send en mail, hvor du kort præsenterer dig selv og bogen. Vedhæft et kapitel af bogen og evt. en anmeldelse og tilbyd at sende hele bogen på engelsk. Du kan godt skrive det hele på engelsk. Du kan også få mailen oversat til landets sprog og sende resten på engelsk, eller du kan vælge at få både mail, anmeldelse og kapitel oversat. Det giver en klart forbedret svarrate, hvis man får sin mail oversat til det pågældende sprog fremfor at sende det hele på engelsk. Om det giver yderligere forbedring også at få anmeldelse og kapitel oversat har jeg en formodning om, men er ikke sikker. Du kan evt. gøre det i trin fx 1. Begynde med at sende det hele på engelsk. 2. En måned efter kan du godt skrive til de samme forlag igen, men nu med mailen oversat til lokalsprog eller evt. det hele oversat. 3. Hvis der stadig ikke kommer svar, så prøv at sende det hele med posten. Det forbedrer svarraten væsentligt i flere lande fx Frankrig. Hvis du har fået din mail oversat til et sprog, du ikke selv forstår, er det godt at have denne formulering med: Hvis I har mulighed for at svare på denne mail på engelsk, sparer jeg omkostninger til oversættelse. Jeg forstår ikke selv hebræisk (eller hvilket sprog, det nu er). En anden formulering, som jeg også altid har med, er følgende: Hvis I ikke ønsker at udgive bogen, vil jeg være meget taknemmelig, hvis I kan anbefale mig et andet forlag. Der er kun få, der reagerer på denne opfordring, men de få, der gør, er guld værd. Skriv til flere forlag ad gangen. De fleste svarer ikke, hvis de ikke er interesserede. Selv hvis de har bedt om at få hele bogen til gennemsyn, kan de sagtens være et halvt år eller mere om at svare. Og måske tager de sig først sammen til at give et afslag, når du har rykket dem mange gange, og så svarer de måske, at de gerne vil udgive din bog, hvis du selv betaler alle omkostninger. Der sker ikke noget ved at lade flere forlag få din bog til gennemsyn samtidig. De forlag, der ikke svarer, giver jeg en chance til efter et stykke tid. Så skriver jeg fx: Jeg tillader mig at skrive til jer igen, da jeg ikke har fået svar.

6 5 Hvis jeg i mellemtiden har skrevet kontrakt med forlag i andre lande, oplyser jeg samtidig om det. Hvis du vil gøre det samme, er det vigtigt at vedhæfte både kapitel og anmeldelse igen, da din første mail måske er blevet væk. Hvis du skriver kontrakt med andre lande, især store lande eller nabolande, betaler det sig at vende tilbage med denne information til de forlag, der ikke har svaret. Hvilke lande skal man vælge? Det kan være en fordel at begynde med små lande som fx Norge, Letland, Litauen og Estland. Her er konkurrencen ikke så hård, og det er lettere at få en kontrakt. Efterfølgende er der større chance for at blive taget alvorligt i de store lande, hvis man kan skrive, at man allerede har kontrakter i udlandet. Jeg fik først hul igennem til den engelsksprogede verden, da jeg kunne skrive, at jeg havde kontrakt med adskillige andre lande blandt andet Tysklands førende forlag indenfor faglitteratur. Forhandling Når et udenlandsk forlag henvender sig og gerne vil forhandle kontrakt, tjekker jeg, om der er andre forlag i samme sprogområde, som har min bog til gennemsyn. Hvis der er, undersøger jeg dem nærmere og sammenligner. Hvis det forlag, der har henvendt sig, er det mest attraktive, går jeg straks i gang med at forhandle. Ellers skriver jeg til de andre forlag og fortæller, at jeg er blevet tilbudt en kontrakt, så hvis de også gerne vil tilbyde mig en kontrakt, skal det være meget snart. Resultatet har været, at jeg i flere lande har stået med to kontrakttilbud samtidig, hvilket har givet mig mod til at forlange lidt mere for min bog, end jeg ellers ville have turdet. Når jeg får tilbudt en kontrakt, forsøger jeg at få den mere eller mindre forbedret. Det vigtigste for mig er at få bogen oversat fra dansk og ikke fra engelsk. Det bliver der let kamp om, for det er meget billigere for forlagene at få oversat fra engelsk, og de kender typisk ikke nogen oversættere, der kan oversætte fra dansk. Jeg har flere gange hjulpet udenlandske forlag med at finde en oversætter og i et enkelt land selv tilbudt at betale prisdifferencen. Hvis kronen er meget værd i det

7 6 pågældende land, er det ikke så dyrt. Vær opmærksom på, at i nogle lande beregnes royalty altid af salgsprisen ( retail less VAT (moms) ). Det gør de eksempelvis i Tyskland, hvilket betyder, at royaltyen er 40% mere værd, end hvis den blev beregnet af engrosprisen ( wholesale eller net- receipts ). Forskud og royalty varierer fra land til land. I alle lande får jeg en royalty, som stiger med antal solgte bøger. Den begynder typisk på 7% af salgsprisen eller 10% af engrosprisen og slutter ved 10% af salgsprisen eller 16% af engrosprisen. I forskud får jeg fra kr Størst fra store forlag i store lande. I England begyndte de selv med at tilbyde mig = ca. kr , som jeg deler med oversætter. I Tyskland tilbød de mig Til gengæld gik jeg med til en meget lav begyndelsesroyalty på kun 5% af salgsprisen. Det var vigtigt for mig at få kontrakt med netop dette forlag, som var Tysklands førende indenfor faglitteratur. Jeg forestillede mig, at en sådan kontrakt ville lette min adgang til andre udenlandske forlag. Det viste sig at være rigtigt. I to lande, hvor der har været tale om fattige forlag, som knap havde råd til at betale for oversættelsen, har jeg accepteret ikke at få noget forskud, men har så til gengæld forlangt, at bogen skulle være udgivet indenfor maks. 12 mdr. Jeg beder altid om at få indført, at kontrakten kan genforhandles efter fem år, hvis en af parterne ønsker det. Det går de næsten altid med til uden indsigelser. Jeg får også altid indført, hvis det ikke allerede fremgår af kontrakten, at bogen skal udgives indenfor maks. 18 måneder, at der ikke må laves ændringer i den uden mit skriftlige samtykke, og at oversættelsen skal laves af en kompetent oversætter og være af høj kvalitet. Ting tager tid Selv hvis du takker ja til kontrakten helt uden indsigelser eller forbedringsforslag, kan der godt gå nogle uger, inden du hører fra forlaget igen. Der er mange forhold, de lige skal undersøge, og i mange lande går tingene ikke så hurtigt, som vi er vant til her i Danmark. Hvis du siger, at et andet forlag er interesseret, skynder de sig. Og så kan kontrakten i nogle tilfælde være helt på plads i løbet af 4-14 dage, hvor det andre gange godt kan tage et halvt til et helt år.

8 7 Udenlandske agenter Undervejs i processen forsøgte jeg flere gange at få kontakt med udenlandske agenter. I England skrev jeg til en del. De fleste svarede ikke og nogle takkede pænt nej. En enkelt meldte positivt tilbage efter 4 måneder, men da havde jeg allerede selv fået kontrakt med et engelsk forlag. Synes dog, han fortjener at få flere manuskripter fra Danmark, så her kommer hans data: Michael Alcock Johnson & Alcock Ltd Clerkenwell House Clerkenwell Green London EC1R 0HT Da min bog var kommet med i mit engelske forlag JKP s forårskatalog, begyndte der at komme henvendelser fra udlandet af sig selv. Først fik jeg mail fra en koreansk agent, der gerne ville sælge min bog i Sydkorea. Han forhandlede mig et forskud hjem på USD. Det største jeg nogensinde har fået. Så gjorde det ikke så meget, at han skulle have 10%. Til gengæld havde han ingen forståelse for, at jeg gerne ville have min bog oversat fra dansk. Senere blev jeg kontaktet af en fransk agent. Hun solgte hurtigt min bog til et spansk forlag. Igen var det et problem, at jeg gerne vil have min bog oversat fra dansk. Når jeg selv forhandler, får jeg stort set altid det krav igennem. Det er langt sværere at lave individuelle aftaler, når man forhandler via en agent, som er irriteret over, at man besværliggør processen ved at stille kvalitetskrav. Hvis den franske agent skulle gå videre med min bog, ville hun have eneret på at sælge bogen i hele verden på ubestemt tid. Det har jeg sagt nej til. Jeg vil hellere selv forhandle med forlagene og bruge lokale agenter fx en kinesisk agent i Kina. Måske kommer jeg til at fortryde denne beslutning. Det vil tiden vise. Er der økonomi i at sælge en bog til udlandet? Jeg har faktisk mere eller mindre levet af forskuddene i to år suppleret med dansk og svensk bogsalg og lidt kursus, terapi- og foredragsvirksomhed. Jeg har fulgt H. Steins råd: Hav høje mål, begrænsede forventninger og små behov.

9 8 Indtjeningen er meget forskellig. Det tog få timer at underskrive kontrakt med forlaget i Korea, hvor jeg tjente USD. Fratrukket agentsalær og lidt skat i Korea, som jeg vist nok får tilbage, blev det til ca DKK, som gik ind på min konto. Et eksempel, hvor min timeløn til gengæld var minimal, var et forlag i Grækenland. Her brugte jeg nok 80 timer på at skrive mails på engelsk og forhandle gennem et helt år og endte med et forskud på 100 (750 kr.) - og dem har jeg endnu ikke fået her et år efter. Til gengæld bliver bogen oversat fra dansk til græsk af en oversætter, som jeg selv har fundet via Dansk Forfatterforening. Det er den slags aftaler, man bedst kan lave, når man selv forhandler direkte med forlagene og det er på en måde forståeligt nok, at agenter ikke vil bruge tid på den slags finforhandling. Til gengæld sørger en agent for, at man får sine penge til tiden og forhåbentlig, at man ikke bliver snydt. Hvis min bog sælger mere end forskuddene dækker, får jeg royalty og det er meget spændende, om jeg også kommer til at tjene noget ad den vej. Det ved jeg endnu ikke og må vente på de forskellige udenlandske forlags opgørelser, som jeg vil modtage i begyndelsen af dette år. Jeg håber, at denne guide har været en hjælp. Hvis du har yderligere spørgsmål eller ønsker personlig rådgivning, kan du fx købe en halv times skype-rådgivning. Kontakt mig på info@ilsesand.dk og forhør dig om priser. Venlig hilsen Ilse Sand

2. Hvor meget får jeg maksimalt som betaling? Samme beregning som oven for, men af hele første oplag.

2. Hvor meget får jeg maksimalt som betaling? Samme beregning som oven for, men af hele første oplag. Tjekliste til forlagskontrakter Tjeklisten kan skabe et hurtigt overblik over, hvilke rettigheder og pligter man som forfatter er i gang med at aftale i forhold til forlaget - enten ved at man vurderer

Læs mere

FÅ STYR PÅ DIN INDBAKKE I 5 NEMME TRIN

FÅ STYR PÅ DIN INDBAKKE I 5 NEMME TRIN FÅ STYR PÅ DIN INDBAKKE I 5 NEMME TRIN Indledning Tak fordi du har valg at downloade guiden Få styr på din indbakke i 5 nemme trin Jeg går ud fra, at du har downloadet denne guide, fordi du har et ønske

Læs mere

Kenneth Bøgh Andersen

Kenneth Bøgh Andersen Kenneth Bøgh Andersen Kenneth er født d. 29 november 1976, han blev født i Henne og nu bord han i Valby. Han er en dansk børne- og ungdomsforfatter. Hans første bog er Nidhugs Slaver. Han skrev den i 10

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

familieliv Coach dig selv til et

familieliv Coach dig selv til et Coach dig selv til et fantastisk familieliv At have børn fylder dit liv med mening og kærlighed men det kan være sin sag at bevare overskuddet og lykkefølelsen midt i en hektisk hverdag med job, alt for

Læs mere

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Denmark

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Denmark ZA8 Flash Eurobarometer (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Denmark FL - Companies engaged in online activities DK A Sælger jeres virksomhed via nettet og/eller benytter automatiseret

Læs mere

6 STJERNER Udlev din bogdrøm Fra bogdrøm til bestseller del 3

6 STJERNER Udlev din bogdrøm Fra bogdrøm til bestseller del 3 6 STJERNER Udlev din bogdrøm Fra bogdrøm til bestseller del 3 Forlaget Linje H Tekst: Heidi Korsgaard & Mette de Fine Licht Redaktion: Christine Seedorff, Signatur Layout og design: Mette Schou Omslagsbilleder:

Læs mere

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb E-handlens nøgletal FAKTA Dansk e-handel 2018 142 mia. kr. danskernes samlede e-handel af varer og services 47 mia. kr. svarende til en tredjedel af danskernes e-handel af varer og services, bliver foretaget

Læs mere

DK_faa_momsen_100_210.qxp 16-01-2008 16:54 Side 1. Få momsen tilbage. hvis du er turist i Danmark og bor uden for EU

DK_faa_momsen_100_210.qxp 16-01-2008 16:54 Side 1. Få momsen tilbage. hvis du er turist i Danmark og bor uden for EU DK_faa_momsen_100_210.qxp 16-01-2008 16:54 Side 1 Få momsen tilbage hvis du er turist i Danmark og bor uden for EU JANUAR 2008 DK_faa_momsen_100_210.qxp 16-01-2008 16:54 Side 2 Hvem kan få momsen tilbage

Læs mere

Efterløn med til udlandet

Efterløn med til udlandet Efterløn med til udlandet A-kassen LH 5. udgave, juni 2018 Indhold Side 1. Forord 3 2. Hvad er EØS-området? 3 3. Efterløn ved bopæl og ophold i andet EØS-land 4 4. Efterløn i det øvrige udland 5 5. Lønarbejde

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Om efterløn til personer, der bor eller arbejder i udlandet

Om efterløn til personer, der bor eller arbejder i udlandet Om efterløn til personer, der bor eller arbejder i udlandet A-kassen LH 4. udgave, december 2015 Indhold Side 1. Forord 3 2. Lande og områder i EØS 3 3. Efterløn ved bopæl og ophold i andet EØS-land 3

Læs mere

Statistik om udlandspensionister 2011

Statistik om udlandspensionister 2011 N O T A T Statistik om udlandspensionister 2011 22. juni 2012 J.nr. 91-00024-10 Sekretariatet Indledning Den samlede udbetalte danske pension til pensionister i udlandet udgjorde ca. 2 mia. kroner i 2011.

Læs mere

RETSFORBEHOLD GØR DET SVÆRT AT FÅ PENGE RETUR

RETSFORBEHOLD GØR DET SVÆRT AT FÅ PENGE RETUR BRIEF RETSFORBEHOLD GØR DET SVÆRT AT FÅ PENGE RETUR Kontakt: Analytiker, Eva Maria Gram +45 26 14 36 38 emg@thinkeuropa.dk RESUME EU- borgere handler som aldrig før på tværs af grænserne, og det kræver

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Uanset om man vil i dyrepark, på museum, ud at stå på skøjter eller noget helt fjerde, er der inspiration at hente på gratisgoder.dk.

Uanset om man vil i dyrepark, på museum, ud at stå på skøjter eller noget helt fjerde, er der inspiration at hente på gratisgoder.dk. 2 Krise eller ej Jeg begyndte som vært på DR1 s forbrugerprogram Rabatten i januar 2008. Halvandet år forinden var programmet blevet relanceret. Hvor der før havde været udbredt fokus på at få alting billigst

Læs mere

Uden for EU/EØS ligger konventionslandene Australien, Canada og USA i top.

Uden for EU/EØS ligger konventionslandene Australien, Canada og USA i top. NOTAT Statistik om udlandspensionister 2010 7. juli 2011 J.nr. 91-00024-10 Sekretariatet Indledning Den samlede udbetalte danske pension til pensionister i udlandet udgjorde ca. 1,9 mia. kroner i 2010.

Læs mere

Elselskab for første gang

Elselskab for første gang Elselskab for første gang En guide til at træffe den rigtige beslutning, når du skal vælge elleverandør for første gang Super nyttig guide #2 Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor skal jeg skifte elselskab? 2.

Læs mere

Skabelon til din bogmarketingplan

Skabelon til din bogmarketingplan Skabelon til din bogmarketingplan Bogsucces 2012 Kære forfatterspire Tak for din tilmelding til Bogsucces nyhedsbrev. Her er din gratis skabelon til en bogmarkedsføringsplan. Jeg håber, du finder planen

Læs mere

INTERNATIONALE BØRNEBORTFØRELSER

INTERNATIONALE BØRNEBORTFØRELSER INTERNATIONALE BØRNEBORTFØRELSER OM HAAGERKONVENTIONEN - REGLER OG PROCEDURER NÅR ET BARN BLIVER BRAGT UD AF DANMARK AF DEN ENE FORÆLDER UDEN DEN ANDEN FORÆLDERS SAMTYKKE Denne folder I denne folder kan

Læs mere

I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2015.

I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2015. NOTAT 3. juni 2016 Statistik om udlandspensionister 2015 Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2015. International Pension, Udbetaling Danmark,

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Statistik om udlandspensionister 2013

Statistik om udlandspensionister 2013 Statistik om udlandspensionister 2013 Indledning Den samlede udbetalte danske pension til pensionister i udlandet udgjorde 2,4 mia. kroner i 2013. I 2013 udbetalte IPOS (International Pension & Social

Læs mere

Efterløn og udland Side 0. EFTERLØN OG UDLAND - ophold bopæl arbejde, i andet EØS-land m.v.

Efterløn og udland Side 0. EFTERLØN OG UDLAND - ophold bopæl arbejde, i andet EØS-land m.v. Efterløn og udland Side 0 EFTERLØN OG UDLAND - ophold bopæl arbejde, i andet EØS-land m.v. Efterløn og udland Side 1 Indhold 1. Indledning... 2 2. EØS-området... 2 3. Hvad er forskellen på at få efterløn

Læs mere

L.I.F.E. Et fantastisk projekt. Indhold. Information om projektet. Comeniusprojekt 2013-2015. Local Identity Forming Europe

L.I.F.E. Et fantastisk projekt. Indhold. Information om projektet. Comeniusprojekt 2013-2015. Local Identity Forming Europe Local Identity Forming Europe L.I.F.E. Information om projektet Comeniusprojekt 2013-2015 Et fantastisk projekt For knap et halvt år siden var to af skolens lærere i Tyskland for at søsætte et nyt internationalt

Læs mere

Indhold. Forord 11. Indledning 13. Kapitel 1: Hvorfor udgive en bog? 17. Kapitel 2: Den gode idé sådan puster du liv i den 29

Indhold. Forord 11. Indledning 13. Kapitel 1: Hvorfor udgive en bog? 17. Kapitel 2: Den gode idé sådan puster du liv i den 29 Indhold Forord 11 Indledning 13 Hvad gør en bog succesfuld? 15 Myter om at udgive bøger 15 Kapitel 1: Hvorfor udgive en bog? 17 11 gode grunde til at udgive en bog 19 Man de dårlige undskyldninger i jorden!

Læs mere

WTC advokaterne og Ken Torpe Christoffersen

WTC advokaterne og Ken Torpe Christoffersen WTC advokaterne og Ken Torpe Christoffersen 12 advokater - ligger i Hillerød og Helsingør - etableret helt tilbage i 1869, KTC har speciale indenfor fast ejendom og erhvervsret - 25 års erfaring med køb

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere

De fleste kommer hurtigt i gang

De fleste kommer hurtigt i gang De fleste kommer hurtigt i gang skrevet af redaktionschef Anne Guldager - 22.09.2015 Ledigheden blandt nyuddannede er stigende, men en ny undersøgelse viser, at langt de fleste trods alt kommer hurtigt

Læs mere

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater Statistisk oversigt Spørgeskema resultater 1 Vi har lavet to forskellige spørgeskemaer. Et spørgeskema til Biibo.dks eksisterende brugere, hvor vi fik lov til at bruge Biibo.dks brugerdatabase og et til

Læs mere

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen,

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Trinity Skolen: Kære Venner af og Trinity Skolen, Så står sommeren så småt for døren, og dermed er det også tid til årets 2. nyhedsbrev fra os. Juli 203 Der sker hele tiden nyt i takt med at tiden går.

Læs mere

Analyse 19. marts 2014

Analyse 19. marts 2014 19. marts 2014 Børnepenge til personer, hvor børnene ikke opholder sig i Danmark Af Kristian Thor Jakobsen I dette notat ses nærmere på omfanget af udbetalte børnepenge til statsborgere fra andre EU/EØS-lande

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Juli 2008 Turismen i Århus Kommune og Østjylland, 2007 I 2007 var der i Århus Kommune og i Østjylland henholdsvis 15 og 53 hoteller o.l. med mindst 40

Læs mere

Efterløn til personer, der bor eller arbejder i udlandet

Efterløn til personer, der bor eller arbejder i udlandet Om Efterløn til personer, der bor eller arbejder i udlandet Ledernes arbejdsløshedskasse 3. udgave marts 2014 Indhold Side 1. Forord 3 2. Lande og områder i EØS 3 3. Efterløn ved bopæl og ophold i andet

Læs mere

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige 6. s. e. Trin. - 27. juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken 10.00 754 691 392 / 385 472 655 Christian de Fine Licht Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (19, 16 26): Og

Læs mere

Saldo på betalingsbalancens. løbende poster (% af BNP) Danmark 2002 2,2*) 2,5 4,3 2,4 2010-4,5 5,5 7,4 2,2. Sverige 2002 3,8*) 4,8 5,0 1,9

Saldo på betalingsbalancens. løbende poster (% af BNP) Danmark 2002 2,2*) 2,5 4,3 2,4 2010-4,5 5,5 7,4 2,2. Sverige 2002 3,8*) 4,8 5,0 1,9 Side 37 Tabel 1.1 Økonomiske nøgletal Saldo på statsfinanser (% af BNP) Saldo på betalingsbalancens løbende poster (% af BNP) Arbejdsløshed (% af arbejdsstyrke) Inflation (årlig stigning i forbrugerprisindeks

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Kom i gang med Adwords

Kom i gang med Adwords Kom i gang med Adwords Guide fra AdwordsForum skrevet af Jan P. Olsen Er du parat til at få del i alle de fordele Google Adwords kan give? Googles søgemaskine er i dag en af de mest besøgte websites overhovedet

Læs mere

Samrådsspørgsmål L 125, A:

Samrådsspørgsmål L 125, A: Skatteudvalget L 125 - Bilag 53 Offentligt Side 1 af 12 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål L 125, A, B, C vedrørende overgangsreglerne for Frankrig/Spanien i Skatteudvalget den 1. april 2009

Læs mere

Analyse 29. januar 2014

Analyse 29. januar 2014 29. januar 2014 Ledighedsunderstøttelse af indvandrere fra nye EU-lande Af Neil Gallagher og Andreas Højbjerre Der har været en diskussion af, hvorvidt indvandrere fra de nye østeuropæiske EU-lande oftere

Læs mere

Figur 1 Bruttoerstatningsprocent, bruttoomkostningsprocenter og combined ratio i forsikringsbranchen, 1994-2012

Figur 1 Bruttoerstatningsprocent, bruttoomkostningsprocenter og combined ratio i forsikringsbranchen, 1994-2012 Nordisk Forsikringstidskrift 3/213 Færre skader og et godt finansielt resultat førte til et pænt overskud i de danske skadesforsikringsselskaber 212 Resultatet i de danske skadesforsikringsselskaber blev

Læs mere

Internationale sponseringspolitikker. 1. april 2015 Amway

Internationale sponseringspolitikker. 1. april 2015 Amway Internationale sponseringspolitikker 1. april 2015 Amway Internationale sponseringspolitikker Denne politik er gældende for alle europæiske markeder (Belgien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrig,

Læs mere

Mersalg til eksisterende kunder. Flemming Dufke Mercuri International

Mersalg til eksisterende kunder. Flemming Dufke Mercuri International 1 Mersalg til eksisterende kunder Flemming Dufke Mercuri International En kort introduktion Ansat i Mercuri International siden 1993 Administrerende Direktør/Partner Sælger, Konsulent, Træner, Salgsleder

Læs mere

AgeForce MINI vejledning

AgeForce MINI vejledning AgeForce MINI vejledning Velkommen til AgeForce et enkelt og sikkert netværk for dig over 50 I denne korte guide fortæller vi dig hvordan du: - Opretter en gratis profil på www.ageforce.dk. - Redigerer

Læs mere

FORFATTER-PAKKER. Vi har ideerne til at hjælpe dig videre, og vi har udarbejdet nogle tilbud. Din bog er færdig

FORFATTER-PAKKER. Vi har ideerne til at hjælpe dig videre, og vi har udarbejdet nogle tilbud. Din bog er færdig FORFATTER-PAKKER Vi har ideerne til at hjælpe dig videre, og vi har udarbejdet nogle tilbud Din bog er færdig men HVORDAN vil du sælge den? Din bog fortjener at blive læst - hvordan vil du vise, at den

Læs mere

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK Marts 2014 INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK AF KONSULENT MATHIAS SECHER, MASE@DI.DK Det er mere attraktivt at investere i udlandet end i Danmark. Danske virksomheders direkte investeringer

Læs mere

OPDRAGELSE UDEN SKÆLDUD

OPDRAGELSE UDEN SKÆLDUD Ross W. Greene OPDRAGELSE UDEN SKÆLDUD En praktisk guide til dig, der ønsker at få det bedste frem i dit barn Oversat af Susanne Ove Indhold Forord til den danske udgave af Bo Hejlskov... 9 En note om

Læs mere

Det går godt for dansk modeeksport

Det går godt for dansk modeeksport ANALYSE Det går godt for dansk modeeksport Modeeksporten bidrager positivt til den samlede danske vækst Den danske modeeksport bestående af beklædningsgenstande og -tilbehør samt fodtøj beløb sig på 32,9

Læs mere

SPOT PÅ SPILLERAGENTER

SPOT PÅ SPILLERAGENTER SPOT PÅ SPILLERAGENTER Af Martin Bager & Lean Bach - bragt i Spillernyt, marts 2011 Agenter fylder mere og mere på den danske håndboldscene på godt og ondt. Martin Bager og Lean Bach er suppleanter i Håndbold

Læs mere

SUPERLET FORFATTERBESØG I 10 TRIN

SUPERLET FORFATTERBESØG I 10 TRIN SUPERLET FORFATTERBESØG I 10 TRIN TRIN 1. BOOK TID I KALENDEREN I GOD TID Afsæt en måned i din planlægning til et 4ugers forfatterforløb, der skal kulminere med et besøg af en forfatter. Mange vælger at

Læs mere

PATENT PROSECUTION HIGHWAY. Effektiv sagsbehandling af patentansøgning

PATENT PROSECUTION HIGHWAY. Effektiv sagsbehandling af patentansøgning PROSECUTION HIGHWAY Effektiv sagsbehandling af patentansøgning Effektiv sagsbehandling af din patentansøgning med Patent Prosecution Highway (PPH) PPH kan være en genvej til patent, hvis du fx ønsker Hvilke

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Status 2018 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: April 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: December

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Til stede: Hanne, Patricia, Michael, Bente Fraværende: Allan og Pia skulle have været med på Skype, men internettet fungerede ikke. Linda blev i København,

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Smykkerne og urene færdigproduceres i Danmark, men de fleste af materialerne købes i udlandet.

Smykkerne og urene færdigproduceres i Danmark, men de fleste af materialerne købes i udlandet. BA. ØKONOMI-STUDERENDE Sommereksamen 2013 Ordinær eksamen Skriftlig prøve: 4621010083 International Handelsret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle Den anførte vægtning af opgaverne er vejledende Baggrund

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 3, 1. januar. januar 1 Indhold: Ugens analyse Ugens tema Ugens tendenser Internationalt Tal om konjunktur og arbejdsmarked Ugens analyse: Fald i jobomsætningen i 3. kvartal

Læs mere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere Faglighed, Fællesskab, Fremtid Midtfyns Gymnasium Sammen bliver vi klogere liv en del af os En helt ny verden åbner sig, når du træder ind ad døren hos os. Med masser af venner, faglige udfordringer og

Læs mere

navigationssystemet i din Renault Opdater www.renault.dk *Inden 90 dage efter levering af din bil.

navigationssystemet i din Renault Opdater www.renault.dk *Inden 90 dage efter levering af din bil. OPDATERINGS- GUIDE TIL MEDIA NAV navigationssystemet i din Renault Opdater GRATIS! * www.renault.dk *Inden 90 dage efter levering af din bil. Velkommen til MEdia Nav! Tak for at du netop har anskaffet

Læs mere

Dansk Forfatterforening

Dansk Forfatterforening Dansk Forfatterforening NYHEDSBREV MAJ 2018 Den faglitterære gruppe F-gruppen DEN NYE, FAGLITTERÆRE STYRELSE SER SÅDAN UD Frank Egholm, formand egholm@postmesteren.dk Kaare Øster, næstformand kaos@kaareoester.dk

Læs mere

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23 tiger En på spring TIGER * Som en rigtig købmand startede Lennart Lajboschitz med at sælge paraplyer på et kræmmermarked. Siden blev det til en rigtig butik og så til flere. I dag står han bag den ekspanderende

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Marts 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

[Click here and insert picture from image library] SIKKERHEDS GUIDE

[Click here and insert picture from image library] SIKKERHEDS GUIDE [Click here and insert picture from image library] SIKKERHEDS GUIDE INDHOLDSFORTEGNELSE Phishing 3 Hvad er Phishing? 3 Sådan skal du gøre, hvis du modtager et mistænkeligt opkald eller en telefonsvarerbesked

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Juli 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Maj

Læs mere

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale 3 sikre steps til din virksomheds vækst Hvis du er iværksætter, selvstændig eller virksomhedsejer har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med en forretningsplan. En del interessenter som banken, potentielle

Læs mere

BOGEN OM LEGATSØGNING FOR ENLIGE MØDRE. - søg støtte til dig selv og dine børn

BOGEN OM LEGATSØGNING FOR ENLIGE MØDRE. - søg støtte til dig selv og dine børn Pretty Page BOGEN OM LEGATSØGNING FOR ENLIGE MØDRE - søg støtte til dig selv og dine børn Trine Toft, 2015 2 Indholdsfortegnelse 4 Forord Legatsøgning De fleste enlige mødre har hørt om den julehjælp,

Læs mere

En svensk version af dette dokument kan hentes her: http://itu.dk/ people/hagerman/riktlinjer.pdf (500 kb)

En svensk version af dette dokument kan hentes her: http://itu.dk/ people/hagerman/riktlinjer.pdf (500 kb) Denne guide er skrevet til folk, som laver hjemmesider med Øresundsregionen som målgruppe. Hvilket sprog skal man skrive på dansk eller svensk, eller måske engelsk? Hvordan kommunikerer man mest effektivt

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juni

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: juli 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: maj 2017

Læs mere

Dansk velstand overhales af asien i løbet af 10 år

Dansk velstand overhales af asien i løbet af 10 år Organisation for erhvervslivet Februar 2010 Dansk velstand overhales af asien i løbet af 10 år AF CHEFKONSULENT MORTEN GRANZAU NIELSEN, MOGR@DI.DK var det 7. rigeste land i verden for 40 år siden. I dag

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2019 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Marts 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar

Læs mere

Om efterløn og overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land

Om efterløn og overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land Om efterløn og overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen August 2000 Hvis du får efterløn eller overgangsydelse, kan du fra 1. juli 2000 opholde

Læs mere

6.s.e.trin. II 2016 Strellev 9.00, Ølgod

6.s.e.trin. II 2016 Strellev 9.00, Ølgod En gang i mellem kan man som præst opleve at skulle skrive en begravelsestale over et menneske, der har levet sit liv, som om han eller hun var lige der, hvor han eller hun skulle være. Set ude fra kan

Læs mere

Hjertetræning. Så dån holder du dit hjerte å bent. Birgitte Hånsen. Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights reserved

Hjertetræning. Så dån holder du dit hjerte å bent. Birgitte Hånsen. Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights reserved Hjertetræning Så dån holder du dit hjerte å bent Birgitte Hånsen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights reserved 1 Indledning Når vi føler os sårede og forurettede, er det en instinktiv reaktion at

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

A-kassemedlemmer bliver ramt af bureaukrati omkring opholdskravet

A-kassemedlemmer bliver ramt af bureaukrati omkring opholdskravet Dato: 23. august 19 A-kassemedlemmer bliver ramt af bureaukrati omkring opholdskravet Dette notat viser følgende: Opholdskravet for ret til dagpenge fører til en lang sagsbehandlingstid for en række a-

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Oktober 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Guide: Sådan undgår du at ansætte ulovlig udenlandsk arbejdskraft. Information til arbejdsgivere

Guide: Sådan undgår du at ansætte ulovlig udenlandsk arbejdskraft. Information til arbejdsgivere Guide: Sådan undgår du at ansætte ulovlig udenlandsk arbejdskraft Information til arbejdsgivere Indhold Dit ansvar 3 Sådan starter du 4 Hvilke udlændinge kan arbejde med det samme? 4 Hvilke udlændinge

Læs mere

Generelle oplysninger AARH Hjælp og vejledning

Generelle oplysninger AARH Hjælp og vejledning US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Antropologi Navn på universitet i udlandet: Université libre de Bruxelles Land: Belgien Periode: Fra: Januar 2013 Til: Juni 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Patr PATENT BRUGSMODEL VAREMÆRKE DESIGN DOMÆNENAVNE OUTSOURCING JURIDISK RÅDGIVNING IPR-KONFLIKTER IPR MANAGEMENT. Protecting IPR

Patr PATENT BRUGSMODEL VAREMÆRKE DESIGN DOMÆNENAVNE OUTSOURCING JURIDISK RÅDGIVNING IPR-KONFLIKTER IPR MANAGEMENT. Protecting IPR EU-patent og EU-patentdomstolen Nej, man kan ikke få patent på et varemærke! Patentbranchen oplever ofte, at medierne mangler viden om patenter og varemærker. Hos Patrade kan vi sagtens forstå, at misforståelser

Læs mere

Arbejde I UDLANDET 10-2014

Arbejde I UDLANDET 10-2014 Arbejde I UDLANDET 10-2014 Indholdsfortegnelse: Hvor skal du socialt sikres, når du arbejder 3 2 Arbejdsløshedsforsikring ved arbejde udenfor EØS 3 Arbejdsløshedsforsikring ved arbejde indenfor EØS 4 Udstationeret

Læs mere

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Ny bog fyldt med præcise vejledninger giver tip til, hvordan virksomheder kan få noget kommercielt ud af LinkedIn. Af Ulla Bechsgaard, Ledersucces.dk Arbejd professionelt

Læs mere

Skriv din egen fagbog!

Skriv din egen fagbog! Skriv din egen fagbog! Hvad skal der ske? Gå efter bogdrømmen 7 ting der bremser dig i at skrive din fagbog Forlagsforfatter eller selvudgiver? Bestsellerpotentiale hvad skal der til? Succesformlen der

Læs mere

TJEN PENGE PÅ NETTET

TJEN PENGE PÅ NETTET TJEN PENGE PÅ NETTET [Skriv tekst] Side 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Hvilke fordele er der ved at tjene penge på nettet?... 1 Måder du kan tjene penge på nettet... 2 Din egen blog... 2 Produktanmeldelser...

Læs mere

Udgivet af Forlæggerforeningen Børsen 1217 København K Tlf. +45 33 15 66 88 danskeforlag@danskeforlag.dk

Udgivet af Forlæggerforeningen Børsen 1217 København K Tlf. +45 33 15 66 88 danskeforlag@danskeforlag.dk 2014 Udgivet af Forlæggerforeningen Børsen 1217 København K Tlf. +45 33 15 66 88 danskeforlag@danskeforlag.dk Forlagenes omsætning 2014 Bogbranchen - en gradvis digital udvikling Forlagenes omsætning i

Læs mere

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step Af Gitte Winter Graugaard Nov. 2013, Sigil version 0.7.2 1 Her følger en intro skridt for skridt til at oprette en e- bog i SIGIL og publicere den på SAXO

Læs mere

Virksomheder med e-handel og eksport tjener mest

Virksomheder med e-handel og eksport tjener mest Joachim N. Strikert, konsulent og Thomas M. Klintefelt, chefkosulent jons@di.dk, 3377 4844 - thok@di.dk, 3377 3367 JUNI 217 Virksomheder med e- og eksport tjener mest En ny analyse fra DI Handel viser,

Læs mere

Analyse. Integrationen i Danmark set i et europæisk. 22. september 2015. Af Kristian Thor Jakobsen og Laurids Münier

Analyse. Integrationen i Danmark set i et europæisk. 22. september 2015. Af Kristian Thor Jakobsen og Laurids Münier Analyse 22. september 21 Integrationen i Danmark set i et europæisk perspektiv Af Kristian Thor Jakobsen og Laurids Münier I den seneste tid har der været stor fokus på asyl- og integrationspolitikken

Læs mere

Udbetalte børnepenge til statsborgere fra andre EU/EØS-lande

Udbetalte børnepenge til statsborgere fra andre EU/EØS-lande 9. juli 213 Udbetalte børnepenge til statsborgere fra andre EU/EØS-lande Af Esben Anton Schultz I dette notat ses nærmere på omfanget af udbetalte børnepenge til statsborgere fra andre EU/EØS-lande. Desuden

Læs mere

Bella får hjælp til at gå i skole

Bella får hjælp til at gå i skole Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Titelblad Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet af : Rikke og Jan Have Odgaard Forlag : JHOconsult 997731 ISBN: 978-87-997731-2-1

Læs mere

Nyhedsbrev nr 11 fra Rådighedslønsforeningen..

Nyhedsbrev nr 11 fra Rådighedslønsforeningen.. Nyhedsbrev nr 11 fra Rådighedslønsforeningen.. Kære alle. GODT NYTÅR, med ønsket om et rigtigt godt og spændende år med mange glæder både privat og for dig som rådighedslønner.. Bestyrelsen er klar med

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: August 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Vi er ansvarlig for det vi gør og det vi ikke gør!

Vi er ansvarlig for det vi gør og det vi ikke gør! Vi er ansvarlig for det vi gør og det vi ikke gør! R e a d a R å d g i v n i n g Livet består af valg og konsekvenser. Du tog et aktivt valg da du tilmeldte dig mit nyhedsbrev og det er jeg glad for du

Læs mere

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 Spørgsmål: Hvorfor er din krop (form, vægt, udseende, almen sundhed

Læs mere

Betydning af fødselsmåneden for chancen for at blive professionel

Betydning af fødselsmåneden for chancen for at blive professionel PROFESSIONEL FODBOLDSPILLER? Betydning af fødselsmåneden for chancen for at blive professionel [Skriv et resume af dokumentet her. Resumeet er normalt en kort beskrivelse af dokumentets indhold. Skriv

Læs mere

Udenlandsk arbejdskraft i Danmark stiger fortsat

Udenlandsk arbejdskraft i Danmark stiger fortsat ØKONOMISK ANALYSE 1. februar 219 Udenlandsk arbejdskraft i Danmark stiger fortsat I Danmark var der 21.314 udenlandske beskæftigede omregnet til fuldtidspersoner i 218. Det er en ny rekord. Antallet steg

Læs mere