Indholdsfortegnelse. Tunnel i Helsinge. Gribvand Spildevand A/S. Jordhåndteringsplan. 1 Indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse. Tunnel i Helsinge. Gribvand Spildevand A/S. Jordhåndteringsplan. 1 Indledning"

Transkript

1 Gribvand Spildevand A/S Tunnel i Helsinge Jordhåndteringsplan COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby Telefon Telefax Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Beskrivelse af projektet 2 3 Dokumentation og jordbortskaffelse Miler og prøvetagning Bortskaffelse af jord 5 4 Genanvendelse 6 5 Uforudset forurening 6 6 Tilsyn og dokumentation 7 Bilag: 1 Oversigtkort 2 Forklassificering af jord ved bygværk B3 på renseanlæg 3 Forklassificering af jord ved bygværk B1 og undersøgelse af regnvandsbassin 4 Oversigt kortlagte grunde 1 Indledning Gribvand Spildevand A/S planlægger at etablere en underjordisk spildevandsledning fra VP-torvet direkte til Helsinge Renseanlæg. Tunnelledningen skal dels fungere som transportledning for spildevandet, dels som forsinkelsesbassin for spildevandet når der er behov for dette. Med denne løsning bliver det muligt at nedlægge det åbne regnvandsbassin ved VP-torvet, som har været anledning til en del gener. Forløbet af ledningen og placering af bygværker mv. er vist på oversigtskort i bilag 1. COWI fungerer som rådgiver for Gribvand Spildevand. Der skal håndteres ca t jord i projektet, hvoraf størstedelen må bortskaffes. En mindre jordmængde kan genanvendes i ledningsgrave, og en større mængde jord ønskes anvendt til at opfylde regnvandsbassinet ved VP-torvet. Det forventes ikke, at der findes forurenet jord i større mængde, primært fordi størstedelen af jorden stammer fra intakte aflejringer i relativt stor dybde. Projektnr. P Dokumentnr. Version 1.0 Udgivelsesdato 11. oktober 2011 C:\Documents and Settings\khn\My Documents\P a-7\Jordhåndteringsplan Tunnel i Helsinge.DOCX Udarbejdet Kontrolleret Godkendt khn avh macn

2 Tunnel i Helsinge, jordhåndteringsplan 2 / 7 Arbejdet starter 1. november 2011 og er planlagt at slutte i Nærværende jordhåndteringsplan fastlægger rammerne for al håndtering og bortskaffelse af jord ved projektet. Formålet er bl.a. at jordhåndteringen kan foregå så smidigt, økonomisk rentabelt og miljømæssigt fornuftigt som muligt. Der er en række hovedelementer i planen: Fastlæggelse af omfanget dokumentation af jordens forureningsgrad ved analyser. Aftale en smidig og hurtig procedure for bortskaffelse af jord. Muliggøre genanvendelse af opgravet jord. Aftale en procedure, der begrænser omfanget af stop i arbejdet af miljømæssige årsager. De overordnede regler for jordhåndtering er fastlagt da størstedelen af projektet skal udføres i områdeklassificeret område eller på/under kortlagt grund. Selve tunnelledningen forløber under/gennem flere grunde, der er kortlagt efter jordforureningslovens bestemmelser som forurenede grunde. Der er både grunde kortlagt som mistænkt forurenede (V1) og grunde kortlagt som erkendt forurenede (V2). Det er kun selve tunnelledningen, der kommer i berøring med kortlagte grunde. Bygværkerne B3 og B4 på selve renseanlægget udføres udenfor de kortlagte dele af renseanlægget. Det områdeklassificerede område afgrænses mod syd af Kildevej (omfartsvejen). En væsentlig del af projektet med arbejderne på renseanlægget inkl. bygværk B3 og B4 udføres således udenfor områdeklassificeret eller kortlagt areal. Jordhåndteringsplanen berører ikke spørgsmålet om 8 tilladelse til arbejderne på/under kortlagte grunde. Dette spørgsmål er afgjort efter behandling i Gribskov Kommune med høring i Region Hovedstaden. Grundlaget for behandlingen er en ansøgning om 8 tilladelse fremsendt af COWI til kommunen 12. maj Kommunen har ved mail den 25. august 2011 svaret, at tilladelse ikke er fornøden. 2 Beskrivelse af projektet Ledningen udføres i en boret tunnel i hele sin længde på ca m. Det projekterede anlæg består af følgende hovedkomponenter: Tilslutningsbygværk ved VP-Torvet med overløbsfunktion og skyllesystem for tunnelledningen. Bygværket er benævnt B1 i projektet. Tunnelledning fra tilslutningsbygværket ved VP-Torvet til bygværk ved Helsinge Renseanlæg. C:\Documents and Settings\khn\My Documents\P a-7\Jordhåndteringsplan Tunnel i Helsinge.DOCX.

3 Tunnel i Helsinge, jordhåndteringsplan 3 / 7 Bygværk nord for Nørretoftevej med tilslutning af overløb fra Bymosevej/Nørretoftevej. Bygværket er benævnt B2 i projektet. Bygværk ved Helsinge Renseanlæg med bl.a. automatisk renholdelsessystem for tunnel og bygværk. Bygværket er benævnt B3 i projektet. Overløbsbygværk i sydøstligt hjørne af Helsinge Renseanlæg med tilhørende ledningsanlæg fra B3 og overløbsledning til Ammendrup Å. Bygværket er benævnt B4 i projektet. Tunnelledningen udføres som rørtunnelering uden opgravning på hele strækningen mellem B1 og B3, bortset fra punktvis opgravning til B2, som er nødvendig af hensyn til tilslutning af overløbsledningen fra Bymosevej/Nørretoftevej. Tunnelen, som har en udvendig diameter på 3,0 m, falder med 2 o/oo fra B1 mod B3 og ligger i varierende dybde under terræn fra 10 til 18 m. Tunneleringsarbejdet udføres fra en ca. 11 m dyb startgrube, også kaldet pressegrube placeret, hvor B3 skal ligge - dvs. på renseanlægget. Startgruben udføres med stålspuns og stræk som en cirkulær grube med indvendig diameter på 11m, der efterfølgende bruges til byggegrube for B3. Jord fra tunnelen vil komme op i pressegruben. Modtagegruben ved bassinet er placeret, hvor bygværk B1 skal ligge. Dybden er ca. 10 m. Den opborede jord vil have karakter af relativt våd jord. Den vil være skovlbar. Der er nærmere redegjort for tunnelarbejdet i ansøgningen om 8 tilladelse fra 12. maj Bygværker og tilslutningskloakker udføres ved traditionel gravning. 3 Dokumentation og jordbortskaffelse Der må i forhold til dokumentation og jordbortskaffelse skelnes mellem jord fra de forskellige dele af projektet. Jord fra tunnellen skal oplægges i miler, hvorfra der udtages jordprøver til dokumentation af jordens forureningsgrad (kartering). Dette vil ske på et areal på renseanlægget. Antallet af prøver er som udgangspunkt 1 prøve pr. 200 t svarende til 100 m 3, men et andet prøveantal kan aftales i løbet af projektet. Jorden bortskaffes på baggrund af disse prøver. Jord fra bygværkerne B1 og B3 er blevet forklassificeret inden projektopstart. Forklassificeringerne er vedlagt som bilag 2 og 3. De øverste 1,5 m er forklassificeret med 1 prøve pr. 30 t udtaget fra lag på 0,5 m. Denne jord bortskaffes på baggrund af disse prøver. Under de 1,5 m er der intaktjord, og da der ikke er konstateret forurening i de øverste prøver fra intaktjord ønskes den resterende intaktjord bortskaffet direkte fra gravning uden yderligere prøvetagning. C:\Documents and Settings\khn\My Documents\P a-7\Jordhåndteringsplan Tunnel i Helsinge.DOCX.

4 Tunnel i Helsinge, jordhåndteringsplan 4 / 7 Jord fra ledningsarbejder og bygværkerne B2 og B4 skal enten genindbygges i ledningsgrav og i mindre grad omkring bygværk eller bortskaffes. Hvis jorden skal genindbygges, kan dette ske direkte ved ledningsgraven, evt. med kortvarigt mellemoplag på kanten af graven. Større mængder jord til genindbygning og jord til bortskaffelse køres til oplagspladsen på renseanlægget. Fyldjord fra disse arbejder vil ved bortskaffelse blive karteret med 1 prøve pr. 30 t, mens intaktjord til bortskaffelse vil blive karteret med 1 prøve pr. 200 t som jord fra tunnellen. Jord til genanvendelse i ledningsgrav vil ikke blive karteret. 3.1 Miler og prøvetagning Som udgangspunkt skal jorden ikke sorteres før oplæg i miler eller ved gravning bortset fra den forklassificerede jord. Dog skal jord fra kortlagte grunde oplægges i miler adskilt fra anden jord. Desuden skal jord fra traditionelle ledningsarbejder og bygværkerne B2 og B4 sorteres i fyldjord og intaktjord. Særlig forurenet jord skal tilsvarende, som beskrevet nedenfor, håndteres særskilt. I bilag 4 ses en tabel over de kortlagte grunde. Der henvises til ansøgningen om 8 tilladelse fra 12. maj 2011 for en nærmere gennemgang af forureningssituationen på de kortlagte grunde. Jorden skal oplægges i miler, hvorfra der udtages jordprøver til analyse. Prøverne skal udtages samme dag, som milen er oplagt. Milerne til kartering oplægges indenfor det anviste arbejdspladsområde på renseanlægget. Miler skal oplægges som karteringsmiler, dvs. med en bundbredde på max. 5 m og en højde på max. 2,5 m. Længden af milerne afgøres af de praktiske forhold, men milerne skal afsluttes hver dag. Jord fra kortlagte grunde oplægges i miler adskilt fra anden jord. Milerne kan oplægges direkte på terræn. Milerne skal overdækkes med presenninger inden fyraften. Entreprenøren skal udtage jordprøver fra milerne. Prøverne skal udtages som blandeprøver, hver bestående af 5 delprøver udtaget jævnt fordelt over det pågældende prøveafsnit. Milen opdeles i prøveafsnit svarende til den krævede jordmængde pr. prøve. Udgangspunktet vil som nævnt ovenfor være 1 prøve pr. 200 t svarende til 100 m 3. Entreprenøren skal foretage en geometrisk opmåling af hver mile inden prøvetagning med henblik på at beregne jordmængden i milen og opdelingen af milen i prøvetagningsafsnit, hvorfra der udtages prøver. Der anvendes en vægtfylde på 2 t/m 3 ved omregning fra volumen til vægt. Byggeledelsen skal godkende opmåling og beregning inden prøvetagning. En anden vægtfylde kan aftales anvendt med byggeledelsen efter erfaringer fra bortskaffelsen. C:\Documents and Settings\khn\My Documents\P a-7\Jordhåndteringsplan Tunnel i Helsinge.DOCX.

5 Tunnel i Helsinge, jordhåndteringsplan 5 / 7 Der anvendes prøveemballage fra det analyselaboratorium, som entreprenøren har valgt. Jordprøverne skal generelt udtages og håndteres efter de gældende regler for dette og god praksis for sådant arbejde. Jordprøverne skal analyseres ved akkrediteret laboratorieanalyse for total kulbrinter, PAH'er og tungmetallerne bly, cadmium, nikkel, kobber, chrom og zink. Kulbrinterne skal opdeles i fraktioner som normalt ved kartering. Der skal anvendes reflab 1 analysemetode ved kulbrinteanalyserne og reflab 4 ved PAHanalyserne. Entreprenøren udvælger laboratorium. På baggrund af analyseresultaterne udarbejder entreprenøren en mileplan, der viser de forureningsmæssige forhold i den pågældende mile. Milerne og mileplanerne nummereres fortløbende. Analyserapporterne vedlægges mileplanen, der udleveres til bygherren. De digitale analyserapporter udleveres også til bygherren, der skal anvende dem ved jordbortskaffelsen. 3.2 Bortskaffelse af jord På baggrund af analyseresultaterne vil jorden blive bortskaffet til godkendt modtager, som bygherren udvælger. Det forventes, at størstedelen af jorden er uforurenet. Der er endnu ikke valgt modtager. Gribvand Spildevand har p.t. en udbudsrunde vedrørende bortskaffelse af den rene jord. Det forventes, at modtagere vil ligge i Gribskov Kommune. For den forurenede jord forventes det, at anvende de nærmeste modtagere, hvilket formentlig vil sige modtagere i København. Bortskaffelse af jorden vil blive anmeldt til kommunen af bygherren. Det vil være nødvendigt at bortskaffe jorden relativt hurtigt, således at jordmilerne ikke sinker projektets videre fremdrift. Problemet er i første række, at pladsforholdene på renseanlægget ikke tillader oplag jord ud over 4-5 dages produktion af jord fra tunnellen. Dette er særlig vigtigt i forhold til de forventede store mængder ren jord, idet forurenet jord jo kan bortskaffes umiddelbart efter anmeldelse til godkendt modtager, når der foreligger en godkendt jordhåndteringsplan, som bestemt i Bekendtgørelse om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord (nr af 12. dec. 2007). For intaktjorden fra bygværkerne B1 og B3 ønskes der på baggrund af forklassificeringen indgået en aftale om, at jorden med baggrund i reglerne i bilag 1 i Bekendtgørelse 1479 kan bortskaffes uden yderligere prøvetagning. Denne regel kan desværre ikke direkte anvendes, når det gælder jord fra tunnellen. Det synes imidlertid rimeligt at anvende reglen på intaktjorden fra tunnellen, og derfor ønskes en generel tilladelse (en rammeanvisning) fra kommunen til at bortskaffe opboret jord fra tunnellen, idet der udtages 1 prøve pr. 200 t til kontrol af at jorden er ren. Det vigtige er, at der ikke løbende skal ske anmel- C:\Documents and Settings\khn\My Documents\P a-7\Jordhåndteringsplan Tunnel i Helsinge.DOCX.

6 Tunnel i Helsinge, jordhåndteringsplan 6 / 7 delse af bortskaffelse af jord fra tunnellen hver gang en mile er karteret, men at dette kan ske samlet i form af denne aftale. Det skal nævnes, at der ved forundersøgelserne er udtaget en række jordprøver fra de jordlag, som tunnellen vil løbe gennem. Der er i ingen af disse prøver fundet spor af forurening. Resultaterne er beskrevet i ansøgningen om 8 tilladelse fra 12. maj For forurenet jord følges den almindelige procedure med anmeldelse osv. 4 Genanvendelse Der ønskes tilladelse til, at jord fra de almindelige ledningsarbejder og arbejderne med bygværkerne B2 og B4 kan genindbygges uden prøvetagning, hvis jorden ikke fremtræder som forurenet. Dokumenteret uforurenet jord og intaktjord fra bygværkerne B1 og B3 kan tilsvarende genindbygges. Generelt ønskes det at indbygge en større mængde ren jord i regnvandsbassinet ved B1. Umiddelbart kan dette lade sig gøre uden egentlig tilladelse fra Gribskov kommune, men spørgsmålet om mulig forurening af bassinet har været rejst af kommunen, bl.a. i forhold til muligheden for at indbygge jord (risikoen for at hindre oprensning af en kraftig forurening osv.). Der er derfor udført en forundersøgelse af jorden under bassinets belægninger, og der er i en af 10 prøver fundet forurening med benz(a)pyren på 19 mg/kg TS, de øvrige prøver var rene. Undersøgelsen ses i bilag 3. Jord til indbygning i bassinet vil dels blive mellemdeponeret ved bassinet, dels på et særligt areal på renseanlægget. På baggrund af denne undersøgelse ønskes kommunens stillingtagen til mulighederne for at indbygge ren jord i bassinet. 5 Uforudset forurening Efter reglerne skal arbejdet standses, hvis der stødes på uforudset forurenet jord ved et arbejdet. Arbejdet må først genoptages, når kommunen har givet tilladelse til dette. Stop af tunnelboremaskinen er imidlertid yderst kostbar, og der ønskes derfor aftalt en procedure som muliggør fortsat arbejde selvom, der mødes forurenet jord. Det vurderes, at man formentlig ikke vil støde på forurenet jord, men alligevel ønskes en aftale. Vurderingen er bl.a. baseret på resultaterne fra forprojektets undersøgelser af jord i tunnelniveau, som refereret til ovenfor i afsnit 3.2. Aftalen ønskes i øvrigt at være gældende for hele projektet. Proceduren er følgende: C:\Documents and Settings\khn\My Documents\P a-7\Jordhåndteringsplan Tunnel i Helsinge.DOCX.

7 Tunnel i Helsinge, jordhåndteringsplan 7 / 7 Hvis der stødes på (uforudset) forurenet jord, som adskiller sig markant fra den øvrige jord vil sådan jord blive håndteret adskilt fra anden jord. Det kan f.eks. være tilfældet, hvis der findes mindre jordpartier med kraftig olieforurening. Sådan jord vil som udgangspunkt blive opgravet og oplagt adskilt fra anden jord, og om nødvendigt i tætte containere, der overdækkes med presenning, hvis jorden ikke kan bortskaffes med det samme. Der vil inden bortskaffelse blive udtaget en prøve fra partiet, med mindre tilsynet beslutter at prøven kan udtages på modtageanlægget. Forurenet jord vil blive bortskaffet til godkendt modtager efter bygherrens valg. Kommunen vil per mail blive orienteret om, at der er fundet særlig forurening. Med denne procedure er det håbet, at det ikke er nødvendigt at standse arbejdet, hvis der findes særlig forurening. 6 Tilsyn og dokumentation Byggeledelsen fører tilsyn med jordhåndteringen og bortskaffelse og sikrer, at arbejdet foregår efter de retningslinjer, som den aftalte jordhåndteringsplan og kommunens godkendelse af denne indebærer. Entreprenøren skal medvirke til at overholde retningslinjerne. Entreprenøren skal føre en dagsjournal, hvor alle forhold af betydning i forhold til håndtering og bortskaffelse af jord indføres. Journalen opbevares på arbejdspladsen og skal udleveres til bygherren, hvis dette ønskes. Journalen fremsendes efter arbejdets afslutning sammen med andet ks-materiale til bygherren, der udarbejder en samlet oversigtlig beskrivelse af jordhåndteringen ved projektet. Dette notat sendes til kommunen. C:\Documents and Settings\khn\My Documents\P a-7\Jordhåndteringsplan Tunnel i Helsinge.DOCX.

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Jordflytningsbekendtgørelse bilag 1, 2 og 3 (1479 af 12/ Bek. om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord)

Jordflytningsbekendtgørelse bilag 1, 2 og 3 (1479 af 12/ Bek. om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord) Jordflytningsbekendtgørelse bilag 1, 2 og 3 (1479 af 12/12 2007. Bek. om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord) Bilag 1 Udtagning af prøver Prøverne skal enten udtages på opgravningsstedet

Læs mere

4. Jorden, som lægges op i miler, skal analyseres med 1 prøve pr. 30 ton. Milerne må være max. 5 meter brede og 2,5 meter høje.

4. Jorden, som lægges op i miler, skal analyseres med 1 prøve pr. 30 ton. Milerne må være max. 5 meter brede og 2,5 meter høje. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Jord og affald A. Enggaard A/S Egsagervej 16 8230 Åbyhøj Sendt til: Nicolaj.b@enggaard.dk 22-11-2016 Sagsnr. 2016-0389198 Dokumentnr. 2016-0389198-3 Tilladelse

Læs mere

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE Eksempler på jordflytninger i Viborg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 2 1. FORMÅL. 2 2. LOVGRUNDLAG 3 3. GYLDIGHEDS- OG ANVENDELSESOMRÅDE

Læs mere

Miljøteknisk rapport. Sag: J M2 Bakkegårdsvej 8, Allingåbro. Jordhåndteringsplan. Horsens, den 10. marts 2015

Miljøteknisk rapport. Sag: J M2 Bakkegårdsvej 8, Allingåbro. Jordhåndteringsplan. Horsens, den 10. marts 2015 Miljøteknisk rapport Sag: J14.0898M2 Bakkegårdsvej 8, Allingåbro Jordhåndteringsplan Horsens, den 10. marts 2015 Rekvirent: Norddjurs Kommune Att. Søren Taastrup-Leth sptl@norddjurs.dk FRANCK GEOTEKNIK

Læs mere

Regulativ for anmeldelse og dokumentation af jordflytning i Høje- Taastrup Kommune

Regulativ for anmeldelse og dokumentation af jordflytning i Høje- Taastrup Kommune Regulativ for anmeldelse og dokumentation af jordflytning i Høje- Taastrup Kommune Sags nr. 81346 Dokument nr. 1815136 Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4.

Læs mere

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Dato Sagsbehandler J.nr. 1. oktober 2012 saril 016997-2012 Tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Sweco A/S Granskoven Glostrup Att. Jacob Birch Wolff 24. oktober Sagsnr

Sweco A/S Granskoven Glostrup Att. Jacob Birch Wolff 24. oktober Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Sweco A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Att. Jacob Birch Wolff jacobbirch.wolff@sweco.dk 24. oktober 2017 Sagsnr. 2017-0331876 Dokumentnr.

Læs mere

6. Håndtering af jorden i praksis

6. Håndtering af jorden i praksis 6. Håndtering af jorden i praksis 6.1 Sortering Allerede ved opgravning af forurenet jord, og om muligt inden, i forbindelse med undersøgelser, bør jorden sorteres med henblik på genanvendelse. Det er

Læs mere

Jordhåndtering ifb. ledningsomlægninger ved Letbanen gennem Glostrup - Miljømæssige krav og anbefalinger Version 2

Jordhåndtering ifb. ledningsomlægninger ved Letbanen gennem Glostrup - Miljømæssige krav og anbefalinger Version 2 Rådhusparken 2 2600 Glostrup Ledningsejere og deres entreprenører www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 Jordhåndtering ifb. ledningsomlægninger ved Letbanen gennem Glostrup - Miljømæssige

Læs mere

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Dato Sagsbehandler J.nr. 1. oktober 2012 saril 014991-2012 Tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Udført/kontrol: PSJ/LTJ Nr.: 2 Dato: Rev.:

Udført/kontrol: PSJ/LTJ Nr.: 2 Dato: Rev.: NOTAT Sagsnavn: E300X Åmarksvej bro nr. 17614 Sag nr.: 14-0134 Emne: Ansøgning om tilladelse til midlertidigt jorddepoter Udført/kontrol: PSJ/LTJ Nr.: 2 Dato: 2017-11-07 Rev.: 2018-01-25 Ansøgning om 19

Læs mere

Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune

Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune 1. Formål Regulativets formål er, at sikre at styring af forurenet jord i Nordfyns Kommune sker efter gældende regler. Samt at definere og udpege områder, hvor

Læs mere

Supplerende miljøundersøgelse, nord for klubhuset, Hekla Boldklub, Artillerivej 181, København S

Supplerende miljøundersøgelse, nord for klubhuset, Hekla Boldklub, Artillerivej 181, København S Sag nr.: 113026/HB Dato: 12. august 2013 NOTAT Supplerende miljøundersøgelse, nord for klubhuset, Hekla Boldklub, Artillerivej 181, København S 1. Indledning I forbindelse med mulig udlægning af kunstgræsbaner

Læs mere

Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder. Udkast 17.1.2014. Silkeborg Kommune Region Midtjylland

Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder. Udkast 17.1.2014. Silkeborg Kommune Region Midtjylland Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder Udkast 17.1.2014 Silkeborg Kommune Region Midtjylland INDLEDNING: Formål: Formålet med udarbejdelse af retningslinjerne for håndtering

Læs mere

HVAD BETYDER DE ÆNDREDE JORDHÅNDTERINGSREGLER I PRAKSIS FOR BYGHERRE OG ENTREPRENØR?

HVAD BETYDER DE ÆNDREDE JORDHÅNDTERINGSREGLER I PRAKSIS FOR BYGHERRE OG ENTREPRENØR? HVAD BETYDER DE ÆNDREDE JORDHÅNDTERINGSREGLER I PRAKSIS FOR BYGHERRE OG ENTREPRENØR? Cand.scient. Morten Kjærgaard GEO ATV JORD OG GRUNDVAND VINTERMØDE OM JORD- OG GRUNDVANDSFORURENING VINGSTEDCENTRET

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT marts 2018 KHN MTLN JIBS

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT marts 2018 KHN MTLN JIBS METROSELSKABET I/S JORDHÅNDTERINGSPLAN GÅSEBÆK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning 2 2 Forurening 3

Læs mere

Jordflytning. 1. januar 2008 trådte nye regler om jordflytning i kraft. Grunden til ændringen var indførelsen af områdeklassificering,

Jordflytning. 1. januar 2008 trådte nye regler om jordflytning i kraft. Grunden til ændringen var indførelsen af områdeklassificering, Jordflytning flytning Jordflytning 1. januar 2008 trådte nye regler om jordflytning i kraft. Grunden til ændringen var indførelsen af områdeklassificering, som medførte en udvidelse af anmeldepligten ved

Læs mere

2. Jord, der ved syn eller lugt konstateres forurenet, skal bortskaffes til godkendt modtageanlæg.

2. Jord, der ved syn eller lugt konstateres forurenet, skal bortskaffes til godkendt modtageanlæg. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse PER AARSLEFF A/S Relevante underentreprenører 19 tilladelse til genanvendelse af overskudsjord over og omkring Kulbanetunnelen i forbindelse

Læs mere

lettere forurenet jord med immobile forureningskomponenter, Da den ønskede midlertidige mellemdeponering samt genanvendelse

lettere forurenet jord med immobile forureningskomponenter, Da den ønskede midlertidige mellemdeponering samt genanvendelse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Amager Ressourcecenter Kraftværksvej 31 2300 København S Att. Theis Rasmussen thr@a-r-c.dk 08-05-2017 Sagsnr. 2017-0204585 Dokumentnr.

Læs mere

Kolding Kommune e MILJØTEKNISK STATUS FOR JORD

Kolding Kommune e MILJØTEKNISK STATUS FOR JORD Kolding Kommune e MILJØTEKNISK STATUS FOR JORD Indsæt billede i det grå felt Kløvkærvej 4, Kolding Prøvetagning af tilkørt sand- og grusmaterialer Sagsnr.: 30.6387.01 April / 2008 Kløvkærvej 4, Kolding

Læs mere

2. Jorden, der kan mellemdeponeres, må ikke ved lugt eller visuelt være forurenet.

2. Jorden, der kan mellemdeponeres, må ikke ved lugt eller visuelt være forurenet. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljøbeskyttelse By og Havn I/S Nordre Toldbod 7 1013 København 31-03-2014 Sagsnr. 2014-0064211 Dokumentnr. 2014-0064211-1 IKO/JAN Tilladelse

Læs mere

JORDBUNDSUNDERSØGELSER

JORDBUNDSUNDERSØGELSER JORDBUNDSUNDERSØGELSER KOMPETENT RÅDGIVNING GEOTEKNIK OG MILJØ KOMPRIMERINGSKONTROL Entreprenørfirmaet Poul Erik Nielsen A/S Halsvej 190 9310 Vodskov Email: hn@penielsen.dk 20170220 Sag nr. 170026 Att.:

Læs mere

Jordhåndteringsplan Solrød Kommune, TP40

Jordhåndteringsplan Solrød Kommune, TP40 Jordhåndteringsplan Solrød Kommune, TP40 Godkendt dato: Godkendt af: 11. juli 2014 Theis Vangsted Senest revideret dato: Senest revideret af: 11. juli 2014 Kasper Anias Møller Jordhåndteringsplan Den nye

Læs mere

KLAR FORSYNING A/S Revlen Køge

KLAR FORSYNING A/S Revlen Køge KLAR FORSYNING A/S Revlen 2 4600 Køge 26. AUGUST 2016 JOURNALNUMMER 09.08.26-G01--16 KS SANNEPET TILLADELSE TIL MIDLERTIDIGT JORDDEPOT UD FOR HAUBJERGVEJ 13-15/ STEVNHØJVEJ 13, MATR. NR. 129A, ST. HEDDINGE

Læs mere

Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord

Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord Notat SAG: Om- og tilbygning af St. Magleby Skole SAG NR.: 12161M VEDR.: Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord DATO: 2013.03.14 INIT.: BB Indledning I forbindelse

Læs mere

Miljønotat. - Orienterende Dam Holme 101, 3660 Stenløse

Miljønotat. - Orienterende Dam Holme 101, 3660 Stenløse Miljønotat DJ MILJØ & GEOTEKNIK P/S RÅDGIVENDE INGENIØRER F.R.I. Miljøundersøgelse - Orienterende Dam Holme, 366 Stenløse Sag nr. B24449. Baggrund: DJ Miljø & Geoteknik P/S blev af Egedal kommune anmodet

Læs mere

CONDOR ISLANDS BRYGGE P/S Langelinie Allé København Ø. Sagsnr Dokumentnr

CONDOR ISLANDS BRYGGE P/S Langelinie Allé København Ø. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse CONDOR ISLANDS BRYGGE P/S Langelinie Allé 43 2100 København Ø Att.: Thomas Jacobsen, (tja@pension.dk) 04-05-2017 Sagsnr. 2017-0201655 Dokumentnr.

Læs mere

Screening for forurening i jord, der er oplagt på Københavnsvej 326, 4000 Roskilde, matr. 6a St. Hede, Roskilde Jorder. GeoMiljø Miljørådgivning ApS.

Screening for forurening i jord, der er oplagt på Københavnsvej 326, 4000 Roskilde, matr. 6a St. Hede, Roskilde Jorder. GeoMiljø Miljørådgivning ApS. Roskilde Kommune Miljøteknisk Notat Screening for forurening i jord, der er oplagt på Københavnsvej 326, 4000 Roskilde, matr. 6a St. Hede, Roskilde Jorder. 14. november 2017 Sag: 17-07-01 / CBS GeoMiljø

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR PRØVETAGNING VED AFHÆNDELSE AF VEJAREALER

RETNINGSLINJER FOR PRØVETAGNING VED AFHÆNDELSE AF VEJAREALER RETNINGSLINJER FOR PRØVETAGNING VED AFHÆNDELSE AF VEJAREALER R7 Ved nedlæggelse af et vejareal vil alle vejmaterialer over råjordsplanum oftest skulle fjernes, både asfaltbelægning, vejkasse og rabatjord.

Læs mere

Regulativ for jord. Skive Kommune. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK

Regulativ for jord. Skive Kommune. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK Regulativ for jord Skive Kommune 2018 Skive det er RENT LIV SKIVE.DK Resume Dette regulativ er lavet med henblik på at forebygge forurening, ved at sikre at flytning og transport af forurenet og lettere

Læs mere

Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 23-10-2014 Sags id.: 14/10213 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik Aagaard Jørgensen

Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 23-10-2014 Sags id.: 14/10213 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik Aagaard Jørgensen DONG Energy A/S, Skærbækværket Klippehagevej 22, Skærbæk 7000 Fredericia Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 23-10-2014 Sags id.: 14/10213 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik

Læs mere

Odder Kommune. Odder, Vesterhåb. Afgravning af forurenet jord på parcel 31

Odder Kommune. Odder, Vesterhåb. Afgravning af forurenet jord på parcel 31 Odder Kommune Odder, Vesterhåb Afgravning af forurenet jord på parcel 31 Projektnr.: 24.0980.83 Maj / 2011 Notat Grontmij A/S Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk

Læs mere

2. Der må mellemdeponeres ca tons jord i forbindelse med oplægningen af ikke forklassificeret jord i miler.

2. Der må mellemdeponeres ca tons jord i forbindelse med oplægningen af ikke forklassificeret jord i miler. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse København Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik Center for Udførelse af Anlæg Islands Brygge 37, 2300 København S Sendt til:

Læs mere

JORDBUNDSUNDERSØGELSER

JORDBUNDSUNDERSØGELSER JORDBUNDSUNDERSØGELSER KOMPETENT RÅDGIVNING GEOTEKNIK OG MILJØ KOMPRIMERINGSKONTROL Skanderborg Kommune Vej og Trafik Knudsvej 34 8680 Ry Email: herdis.jensen@skanderborg.dk 20161012 Sag nr. 15514 Miljøteknisk

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til midlertidigt oplag af jord samt genanvendelse af jord på Frederiks Brygge INDHOLD. Baggrund 2

Ansøgning om tilladelse til midlertidigt oplag af jord samt genanvendelse af jord på Frederiks Brygge INDHOLD. Baggrund 2 NORDEA EJENDOMME Ansøgning om tilladelse til midlertidigt oplag af jord samt genanvendelse af jord på Frederiks Brygge ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

I forbindelse med ombygning af spildevandsledning, har HOFOR A/S søgt om tilladelse til mellemdeponering og genanvendelse af forurenet jord.

I forbindelse med ombygning af spildevandsledning, har HOFOR A/S søgt om tilladelse til mellemdeponering og genanvendelse af forurenet jord. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Ørestads Boulevard 35 2300 København S Kasper Mirsbach Henkel (kmhe@hofor.dk) Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19 til mellemdeponering

Læs mere

Baggrund. Nærværende rapport er rekvireret af Ejendomsmæglerfirmaet Home i Rønne på vegne af ejeren, Kuhre Autodele, Sandemandsvej 8, 3700 Rønne.

Baggrund. Nærværende rapport er rekvireret af Ejendomsmæglerfirmaet Home i Rønne på vegne af ejeren, Kuhre Autodele, Sandemandsvej 8, 3700 Rønne. Baggrund I forbindelse med overvejelse om salg af bygninger på grunden Sandemandsvej 8 i Rønne er der foretaget en undersøgelse af eventuelle forureninger på grunden. Formålet med nærværende rapport er

Læs mere

Regulativ for jordstyring. af 28. juni Holstebro Kommune

Regulativ for jordstyring. af 28. juni Holstebro Kommune af 28. juni 2008 Holstebro Kommune Indholdsfortegnelse... 1 af 28. juni 2008... 1 Holstebro Kommune... 1 1 Formål... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Gyldigheds- og anvendelsesområde... 3 4 Anmeldelse af jordflytninger...

Læs mere

Regulativ for jordstyring

Regulativ for jordstyring Regulativ for jordstyring Februar 2012 Regulativ for jordstyring i Nyborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4. Områder omfattet af områdeklassificeringen

Læs mere

Afrapportering af jordhåndteringsplan Solrød Kommune, Strækning 7 og 8 i TP40

Afrapportering af jordhåndteringsplan Solrød Kommune, Strækning 7 og 8 i TP40 Afrapportering af jordhåndteringsplan Solrød Kommune, Strækning 7 og 8 i TP40 Godkendt dato: Godkendt af: 08. april 2019 Lars Bennedsen Senest revideret dato: Senest revideret af: Kvalitetssikret af: 08.

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Banedanmark Amerikas Plads 15 2100 København Ø Sendt med mail til Thomas Bentsen (tbtn@bane.dk) Tilladelse til midlertidigt oplag og genindbygning af lettere forurenet jord ved

Læs mere

Sags navn: Sags nr.: 180308 E1 Køge N Næstved Udskiftning af 4 vejbærende broer, E1 Side 1 af 9

Sags navn: Sags nr.: 180308 E1 Køge N Næstved Udskiftning af 4 vejbærende broer, E1 Side 1 af 9 Udskiftning af 4 vejbærende broer, E1 Side 1 af 9 1. Formål Formålet med nærværende jordhåndteringsplan er at få godkendt jordhåndteringsplanen således at opgravet materialer kan mellemdeponeres for genindbygning

Læs mere

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD 1. Formål Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejer og virksomheder i Tønder Kommune. Regulativet

Læs mere

FORURENINGSUNDERSØGELSE, JORD

FORURENINGSUNDERSØGELSE, JORD FORURENINGSUNDERSØGELSE, JORD Ryttermarksvej 1, 6000 Kolding Rekvirent: Kolding Kommune Dato: 15. marts 2013 DMR-sagsnr.: 2013-0126 Din rådgiver gør en forskel Industrivej 10A, 8680 Ry Tlf. 86 95 06 55

Læs mere

Bekendtgørelse om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord

Bekendtgørelse om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-783-00006 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1346 af 21/12/2011 BEK nr 874

Læs mere

2. Der må mellemdeponeres ca ton muld og jord samt knust beton i de udpegede områder fordelt således:

2. Der må mellemdeponeres ca ton muld og jord samt knust beton i de udpegede områder fordelt således: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Aarsleff A/S Industriholmen 2 2650 Hvidovre Jesper Iserhorst (jise@aarsleff.com) Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19 til mellemdeponering

Læs mere

Arbejder du med jord fra Københavns Kommune

Arbejder du med jord fra Københavns Kommune Arbejder du med jord fra Københavns Kommune Københavns Kommune Teknik- og miljøforvaltningen Center for Miljø 2008 ARBEJDER DU MED JORD Forord Læsevejledning Graver du i jord Anmelder du jord Kører du

Læs mere

Notat. Sag : Åvænget Bassiner. Tekst start Rev A: Emne : Prøvetagning og analyse af sediment

Notat. Sag : Åvænget Bassiner. Tekst start Rev A: Emne : Prøvetagning og analyse af sediment M:\14811\11_MILJO\1103, Sedimentprøver\20180110, Åvænget bassiner, Notat vedr analyse af sediment.docx Notat Sag : Åvænget Kunde : Tekst start Notat nr. : Rev A: Herning Kommune Miljønotat 1 Emne : Prøvetagning

Læs mere

Anmeldelse af jordflytning

Anmeldelse af jordflytning Ringkøbing-Skjern Kommune Land, og Kultur Smed Sørensens Vej 1 6950 Ringkøbing Udfyldes af kommunen Dato Sagsidentifikation - KLE 09.08.15P19 5 708410 032288 Anmeldelse af jordflytning Løbenummer Løbenummer

Læs mere

Vi er ikke nærmere bekendt med projektet på den enkelte parcel. Ejendommen har matrikel nr.: 22CH Stenløse By, Stenløse.

Vi er ikke nærmere bekendt med projektet på den enkelte parcel. Ejendommen har matrikel nr.: 22CH Stenløse By, Stenløse. Miljønotat DJ MILJØ & GEOTEKNIK P/S RÅDGIVENDE INGENIØRER F.R.I. Miljøteknisk undersøgelse - Orienterende Matrikelnummer 22CH Stenløse By Sag nr. B24278. Baggrund: DJ Miljø & Geoteknik P/S blev af Dines

Læs mere

Administration af dispensationer fra jordforureningslovens 52 i Bornholms Regionskommune.

Administration af dispensationer fra jordforureningslovens 52 i Bornholms Regionskommune. Administration af dispensationer fra jordforureningslovens 52 i Bornholms Regionskommune. Baggrund. Lovgivning Lov om forurenet jord af 04/12 2009 (Jordforureningsloven) 52 fastsætter at: Tilførsel af

Læs mere

Jordhåndteringsplan Solrød og Køge Kommune, Strækning 7 og 8 i TP40

Jordhåndteringsplan Solrød og Køge Kommune, Strækning 7 og 8 i TP40 Jordhåndteringsplan Solrød og Køge Kommune, Strækning 7 og 8 i TP40 Godkendt dato: Godkendt af: 25. juni 2014 Theis Vangsted Senest revideret dato: Senest revideret af: 25. juni 2014 Grethe Jensen Jordhåndteringsplan

Læs mere

Ansager, Horne, Lunde, Nr. Nebel, Outrup og Ølgod skoler. Screening af forureningsforhold i topjorden af ubefæstede arealer

Ansager, Horne, Lunde, Nr. Nebel, Outrup og Ølgod skoler. Screening af forureningsforhold i topjorden af ubefæstede arealer Notat Ansager, Horne, Lunde, Nr. Nebel, Outrup og Ølgod skoler Screening af forureningsforhold i topjorden af ubefæstede arealer Kogsgaard Miljø Fabriksvej 13 6980 Tim Tlf. 9734 1177 Fax 9734 1277 www.kogsgaard.dk

Læs mere

H. C. ØRSTEDSVÆRKET, JORDHÅNDTERING VED ANLÆG AF NYE OG EKSISTERENDE GASLEDNINGER

H. C. ØRSTEDSVÆRKET, JORDHÅNDTERING VED ANLÆG AF NYE OG EKSISTERENDE GASLEDNINGER KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse DONG Energy Thermal Power A/S Kraftværksvej 53 7000 Fredericia Att. Katrine Bech Andersen mband@dongenergy.dk H. C. ØRSTEDSVÆRKET, JORDHÅNDTERING

Læs mere

INTENTIONER OG PRINCIPPER MED JORDFLYTNINGSBEKENDTGØRELSEN

INTENTIONER OG PRINCIPPER MED JORDFLYTNINGSBEKENDTGØRELSEN INTENTIONER OG PRINCIPPER MED JORDFLYTNINGSBEKENDTGØRELSEN Funktionsleder, cand.pharm. Irene Edelgaard Miljøstyrelsen ATV JORD OG GRUNDVAND VINTERMØDE OM JORD- OG GRUNDVANDSFORURENING VINGSTEDCENTRET 4.

Læs mere

Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Afdeling: Byg og Miljø Dato: MÅNED ÅÅÅÅ TEKNIK OG MILJØ Regulativ for områdeklassificering og jordstyring i Norddjurs Kommune Ændringer skrevet med rødt. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89

Læs mere

Bropakke 2, Jordhåndteringsplan for Rødby Station - midlertidig perron

Bropakke 2, Jordhåndteringsplan for Rødby Station - midlertidig perron Ringsted Femern Banen Trin 4 Projekt / Udbud Rambøll & NIRAS Notat Dato 11-06-2014 E8004 RFB_05c_03_03_Nr0016_Rødby Station_ Jordhåndteringsplan Bropakke 2, Jordhåndteringsplan for Rødby Station - midlertidig

Læs mere

2. Bygherre skal oplyse Center for Miljøbeskyttelse om navnet på den til enhver tid udførende entreprenør.

2. Bygherre skal oplyse Center for Miljøbeskyttelse om navnet på den til enhver tid udførende entreprenør. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej 31 2300 København S Per Brask (peb@a-r-c.dk) Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19 tilladelse

Læs mere

Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen

Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Tilladelse efter jordforureningsloven til at anlægge en facilitetsplads ved Sønder Bjerge Station

Tilladelse efter jordforureningsloven til at anlægge en facilitetsplads ved Sønder Bjerge Station Naturstyrelsen Hannenovvej 22, Raaderup 4800 Nykøbing F Att.: Sara Lindholt sxl@nst.dk Miljø- og Naturkontoret Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Tilladelse efter

Læs mere

Nyborg Forsyning & Service A/S Gasværksvej 2. 5800 Nyborg. Att. Søren V. Christensen, e-post: svc@nfs.as

Nyborg Forsyning & Service A/S Gasværksvej 2. 5800 Nyborg. Att. Søren V. Christensen, e-post: svc@nfs.as Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Nyborg Forsyning & Service A/S Gasværksvej 2 5800 Nyborg Att. Søren V. Christensen, e-post: svc@nfs.as Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk

Læs mere

Omfattende forureningsundersøgelse

Omfattende forureningsundersøgelse Omfattende forureningsundersøgelse Kirkebjerg Allé 4-6, 2600 Glostrup Matr. nr. 8 az og 8 aæ, Glostrup By, Glostrup Udført af: DMR Rådgivende Ingeniørfirma Dansk Miljørådgivning A/S For: Glostrup Kommune

Læs mere

SMEDEFABRIKKEN ApS P. Holm ApS Vesterbrogade 124 B 1620 København V 18. maj 2015

SMEDEFABRIKKEN ApS P. Holm ApS Vesterbrogade 124 B 1620 København V 18. maj 2015 k Miljøafdelingen Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 7, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 25 E-mail: miljo@gladsaxe.dk SMEDEFABRIKKEN ApS P. Holm ApS Vesterbrogade 124 B 1620 København V 18. maj 2015 8 tilladelse

Læs mere

Hjørring Kommune. HJØRRING VANDSELSKAB A/S Åstrupvej 9. Sendt på mail: Hjørring den

Hjørring Kommune. HJØRRING VANDSELSKAB A/S Åstrupvej 9. Sendt på mail: Hjørring den Hjørring Kommune HJØRRING VANDSELSKAB A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring Sendt på mail: rrj@hjvand.dk Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk

Læs mere

DET GODE PROJEKT BENSPÆND FRA DEN VIRKELIGE VERDEN

DET GODE PROJEKT BENSPÆND FRA DEN VIRKELIGE VERDEN DET GODE PROJEKT BENSPÆND FRA DEN VIRKELIGE VERDEN Hans Bengtsson Tidligere renseanlæg etableret i 1930 erne og i drift frem til ca. 1980. Åbent flisebelagt fælles overløbsbassin i drift. Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Tjørnehoved, Præstø Kommune Matrikel 3b Tjørnehoved By, Allerslev Journalnr. 04-000156 Dokumentnr. 246198 23. marts 2006 MMY 1 Der er d. 1. juli 2004 søgt

Læs mere

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE BILAG 1 TIL KMU 06.10.11 REGULATIV FOR JORDSTYRING FORSLAG TIL: REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE Eksempler på jordflytninger i Viborg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD

Læs mere

Tilladelse til midlertidigt oplag af forurenet jord og indbygning af forurenet jord langs kældervægge på Østre Stationsvej 39A og 39B, 5000 Odense C

Tilladelse til midlertidigt oplag af forurenet jord og indbygning af forurenet jord langs kældervægge på Østre Stationsvej 39A og 39B, 5000 Odense C By- og Kulturforvaltningen Odense Projektudviklingsselskab A/S Fynsvej 9 5500 Middelfart Erhverv og Bæredygtighed Landbrug og Natur Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

Udkast til REGULATIV FOR JORD. Generel del. Gældende fra d. xxxxxx

Udkast til REGULATIV FOR JORD. Generel del. Gældende fra d. xxxxxx Udkast til REGULATIV FOR JORD Gældende fra d. xxxxxx Generel del 1 Formål Formålet med dette regulativ er: At fastsætte regler om kommunale ordninger for jord, der er affald At sikre, at jord bortskaffes

Læs mere

HJØRNET AF SØLYSTGADE/ BORGERGADE, SILKEBORG

HJØRNET AF SØLYSTGADE/ BORGERGADE, SILKEBORG Til Silkeborg Kommune Ejendomme, Team Køb/Salg Østergade 1, 8600 Silkeborg Att.: Ulla Jung Dokumenttype Rapport Dato December 2014 HJØRNET AF SØLYSTGADE/ BORGERGADE, SILKEBORG FORURENINGSUNDERSØGELSE,

Læs mere

Regulativ for flytning af overskudsjord. i Esbjerg Kommune. Regulativ gældende pr. 19.09.2012 - 1 -

Regulativ for flytning af overskudsjord. i Esbjerg Kommune. Regulativ gældende pr. 19.09.2012 - 1 - Regulativ for flytning af overskudsjord i Esbjerg Kommune - 1 - Regulativ for flytning af overskudsjord i Esbjerg Kommune 1. Formål Formålet med regulativet er at sikre, at håndtering og flytning af overskudsjord

Læs mere

En kommunal synsvinkel på jordbørs - og genanvendelse af jord

En kommunal synsvinkel på jordbørs - og genanvendelse af jord ATV Projekter med forurenet jord 8. maj 2013 En kommunal synsvinkel på jordbørs - og genanvendelse af jord Claus Frydenlund, akademiingeniør Gladsaxe Kommunes Miljøafdeling Gladsaxe Kommune er som udgangspunkt

Læs mere

Genanvendelse af overskudsjord. ENVINA 30. september 2015. Markedschef Søren Helt Jessen

Genanvendelse af overskudsjord. ENVINA 30. september 2015. Markedschef Søren Helt Jessen Genanvendelse af overskudsjord ENVINA 30. september 2015 Markedschef Søren Helt Jessen Genanvendelse af overskudsjord Dagsorden -Lovgivning - Hvad er vigtigt ved genanvendelse af jorden? - Hvad skal der

Læs mere

Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 19-01-2015 Sags id.: 14/11848 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik Jørgensen

Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 19-01-2015 Sags id.: 14/11848 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik Jørgensen DONG Energy A/S, Skærbækværket Klippehagevej 22, Skærbæk 7000 Fredericia Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 19-01-2015 Sags id.: 14/11848 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik

Læs mere

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD 1. Formål Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejer og virksomheder i Tønder Kommune. Regulativet

Læs mere

Tilladelsen gives efter 19 i miljøbeskyttelsesloven, på følgende vilkår:

Tilladelsen gives efter 19 i miljøbeskyttelsesloven, på følgende vilkår: Returadresse: Køge Kommune, Miljø Torvet 1, 4600 Køge Køge Kyst P/S Havnen 39 4600 Køge Att.: Fleming Lynge (fly@kogekyst.dk) Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljø Tilladelse til midlertidigt oplag

Læs mere

Roskilde. Trekroner Alle - Universitetsparken Miljøteknisk undersøgelse af den øvre halve meter overjord. Sammenfatning. Geo projekt nr.

Roskilde. Trekroner Alle - Universitetsparken Miljøteknisk undersøgelse af den øvre halve meter overjord. Sammenfatning. Geo projekt nr. Roskilde. Trekroner Alle - Universitetsparken Miljøteknisk undersøgelse af den øvre halve meter overjord Geo projekt nr. 39126 Rapport 2, 2015-12-22 Sammenfatning I forbindelse med en planlagt udstykning

Læs mere

Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen

Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Nyborg Kommune. Regulativ for jordflytning i Nyborg

Nyborg Kommune. Regulativ for jordflytning i Nyborg Nyborg Kommune Regulativ for jordflytning i Nyborg Kommune Februar 2008 Nyborg Kommune Regulativ for jordflytning i Nyborg Kommune Februar 2008 Ref 07727085 J00004-4-KATN(4) Version 4 Dato 2008-01-21 Udarbejdet

Læs mere

DAKOFA seminar juni 2019

DAKOFA seminar juni 2019 DAKOFA seminar - 26. juni 2019 Den virkelige verden efter HP-14 reglerne er trådt i kraft Lars Baltzer Overgaard Projektchef, kemiingeniør Agenda Jordhåndtering efter HP14 reglerne trådte i kraft 1 Case

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 Indledning 1 2 Undersøgelser 2 3 Resultater 2 4 Konklusion/vurderinger 3

Indholdsfortegnelse. 1 Indledning 1 2 Undersøgelser 2 3 Resultater 2 4 Konklusion/vurderinger 3 Aalborg Kommune, Teknisk Forvaltning Stamspor til Østhavnen, Sporrenovering Miljøundersøgelser af sidespor ved stationering km 13,5 COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77

Læs mere

Kortlægning af forurenet jord

Kortlægning af forurenet jord Center for Regional Udvikling Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Kortlægning af forurenet jord Matr.nr. 40as Stenløse By, Stenløse Beliggende: Mosekæret 11, 3660 Stenløse Lokalitetsnummer:

Læs mere

MUSICON, BASGANGEN MV. INDHOLD BILAG. 1 Indledning 2. 2 Projektets omfang 2. 3 Geologi og grundvand 2. 4 Forklassifikation 3

MUSICON, BASGANGEN MV. INDHOLD BILAG. 1 Indledning 2. 2 Projektets omfang 2. 3 Geologi og grundvand 2. 4 Forklassifikation 3 ROSKILDE KOMMUNE, VEJE OG GRØNNE OMRÅDER SAMT ROSKILDE FORSYNING MUSICON, BASGANGEN MV. JORDHÅNDTERINGSPLAN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Situationsplan med boringer. Analyseresultater VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

Situationsplan med boringer. Analyseresultater VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT MUSICONSEKRETARIATET HAL 1 OMRÅDET STATUSNOTAT - TERRÆNNÆRE JORDPRØVER TILLÆG TIL RAPPORT FRA 2017 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Kalundborg Kommune REGULATIV FOR OPGRAVET JORD, DER ER AFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende

Kalundborg Kommune REGULATIV FOR OPGRAVET JORD, DER ER AFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende FORSLAG Kalundborg Kommune REGULATIV FOR OPGRAVET JORD, DER ER AFFALD Gældende fra d. Endnu ikke gældende 1. Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering

Læs mere

Tilladelsen meddeles til Banekonsortiet I/S, Jegstrupvej 80, 8361 Hasselager, og tidsbegrænses til og med udgangen af oktober 2009.

Tilladelsen meddeles til Banekonsortiet I/S, Jegstrupvej 80, 8361 Hasselager, og tidsbegrænses til og med udgangen af oktober 2009. Banekonsortiet I/S Jegstrupvej 80 8361 Hasselager Byggeri og miljø Nørregade 4, 5600 Faaborg Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@faaborgmidtfyn.dk www.faaborgmidtfyn.dk Tilladelse til etablering af midlertidig

Læs mere

Jordflytningsregulativ

Jordflytningsregulativ Indholdsfortegnelse Lovgrundlag 3 Formål 4 Gyldigheds- og anvendelsesområde 5 Gebyr 6 Klage 7 Straf 8 Ikrafttrædelse 9 Relevant lovgivning 10 Jordflytning 12 Grundejers pligter 13 Anmelders pligter 14

Læs mere

Lovbekendtgørelse om forurenet jord nr. 282 af 22. marts 2007.

Lovbekendtgørelse om forurenet jord nr. 282 af 22. marts 2007. Regulativ for Jordstyring I Halsnæs Kommune Januar 2008 Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4. Anmeldelser af jordflytninger/anmeldepligt

Læs mere

MILJØBESKYTTELSE VED HÅNDTERING AF OVERSKUDSJORD RISIKOBEREGNINGER/- VURDERINGER? 25 JANUAR 2018

MILJØBESKYTTELSE VED HÅNDTERING AF OVERSKUDSJORD RISIKOBEREGNINGER/- VURDERINGER? 25 JANUAR 2018 MILJØBESKYTTELSE VED HÅNDTERING AF OVERSKUDSJORD RISIKOBEREGNINGER/- VURDERINGER? 25 JANUAR 2018 Risikovurdering og udfordringer Principper for håndtering af overskudsjord Enhver, der flytter jord uden

Læs mere

Lagergårdsvej, vejudvidelse, jordkartering

Lagergårdsvej, vejudvidelse, jordkartering MEMO TITEL Lagergårdsvej, vejudvidelse, jordkartering DATO 19. oktober 2012 TIL COWI, hwj FRA COWI, ndr PROJEKTNR A028003-017 ADRESSE 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FA +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Miljøteknisk rapport Miljøscreening

Miljøteknisk rapport Miljøscreening Miljøteknisk rapport Miljøscreening GST Sag: J16.1405 Mylius Erichsensvej 32, Brande Salg af parcelhusgrund Horsens, den 14. december 2016 Rekvirent: Ikast-Brande Kommune post@ikast-brande.dk Rådhusstrædet

Læs mere

Placeringen fremgår af bilag 2 og 3. - Region Sjælland, Alleen 15, 4180 Sorø naturmiljo@regionsjaelland.dk

Placeringen fremgår af bilag 2 og 3. - Region Sjælland, Alleen 15, 4180 Sorø naturmiljo@regionsjaelland.dk Harboes Bryggeri A/S Spegerborgvej 34 4230 Skælskør Att: Søren Malling sendt pr. mail sm@harboes.dk Teknik og Miljø Miljøafdelingen Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk

Læs mere

Fasanvej Byggefelt VI, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport

Fasanvej Byggefelt VI, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport Fasanvej Byggefelt VI, Næstved Miljø- og geoteknisk rapport Adresse: Matr. nr.: Rekvirent: Fasanvej, 4700 Næstved 229r, 146a og 146b Næstved Markjorder Næstved Kommune, Center for Politik og Udvikling,

Læs mere

Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder

Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder Viborg Kommune Region Midtjylland April 2014 INDLEDNING: Formål: Formålet med udarbejdelse af retningslinjerne for håndtering

Læs mere

Undersøgelse af boldbaner og nedsivningsareal

Undersøgelse af boldbaner og nedsivningsareal 28.06.2017 17-0436 Ina Ibro/ Sven Ulrich Bertelsen Undersøgelse af boldbaner og nedsivningsareal SAG : Skolevej 1D, 9574 Bælum, matr. nr. 1bx Bælum By, Bælum. EMNE : Undersøgelse af jorden i forbindelse

Læs mere

Regulativ for områdeklassificering og jordflytning i Norddjurs Kommune

Regulativ for områdeklassificering og jordflytning i Norddjurs Kommune Regulativ for områdeklassificering og jordflytning i Norddjurs Kommune Maj? 2010 Indholdsfortegnelse 1. Formål 1 2. Lovgrundlag 1 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 1 4. Anmeldelse af jordflytninger 1

Læs mere

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNISK OG MILJØ Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune Januar 2012 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Gyldighed og anvendelsesområde... 3 3 Lovgrundlag og definitioner... 3 4 Områdeklassificering...

Læs mere

8. Fyns Amts praksis ved behandlingen af udvalgte sagstyper

8. Fyns Amts praksis ved behandlingen af udvalgte sagstyper 8. Fyns Amts praksis ved behandlingen af udvalgte sagstyper edenfor er beskrevet Fyns Amts praksis ved behandling af udvalgte sagstyper, enten fordi de afviger fra de generelle principper, eller fordi

Læs mere

Miljøteknisk notat. Franck Miljø- & Geoteknik. - Screening Børnehave Allé 3 m.fl Havdrup Matr. nr.: 38g, 38p, 38o, 38n, 38m Ulvemose

Miljøteknisk notat. Franck Miljø- & Geoteknik. - Screening Børnehave Allé 3 m.fl Havdrup Matr. nr.: 38g, 38p, 38o, 38n, 38m Ulvemose Franck Miljø- & Geoteknik Miljøteknisk notat - Screening Børnehave Allé 3 m.fl. 4622 Havdrup Matr. nr.: 38g, 38p, 38o, 38n, 38m Ulvemose 26. oktober 2018, version 1 Udført af: Julie Reventlow Rekvirent:

Læs mere