Pas på, på Letbanen. Aarhus Letbane I/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pas på, på Letbanen. Aarhus Letbane I/S"

Transkript

1 Pas på, på Letbanen Aarhus Letbane I/S

2 Formål med Pas på, på Letbanen-kurset og pjecen Formålet med kurset og denne pjece, er at sikre: at du har de fornødne kompetencer til at færdes sikkert inden for sikkerhedsafstanden for personer. at du er instrueret i vigtigheden af at have den fulde opmærksomhed på letbanekøretøjernes kørsel. at du ikke medbringer genstande, som hæmmer dig i at bevæge dig. at forhindre dig og din kollega mod ulykker. at beskytte letbanekøretøjer mod uheld og trafikale gener. at du kan vurdere, hvornår arbejdsopgaver ikke kan udføres som færden, men kræver skriftlig instruktion. Når du har gennemgået pjecen på et kursus og bestået prøven, får du udstedt et legitimationskort, der giver adgang til de af Aarhus Letbanes områder, hvor der normalt ikke er offentlig adgang. Yderligere oplysninger Yderligere oplysninger om udstedelse af legitimationskort og arbejde i nærheden af trafikeret spor findes på Eller ved direkte henvendelse til: Aarhus Letbane P. Hiort Lorenzens Vej 71-95, 8000 Aarhus C.

3 Sikkerhed og helbred på arbejdet Du skal altid være sund og rask, når du færdes i og ved trafikerede spor. Du må ikke være påvirket af alkohol og andre rusmidler. Ved mistanke om påvirkning af alkohol eller andre rusmidler, kan der kræves en test. Er den positiv, vil du blive bortvist, og dit legitimationskort vil blive inddraget. Hvor gælder bestemmelserne? På letbanens områder, tættere end 4 meter på nærmeste skinne, hvor der normalt ikke er offentlig adgang. I sikkerhedsbærende anlæg uanset om Letbanen selv er bygherre, eller bygherren er en anden virksomhed eller privatperson. Færdsel på sporarealer Når du færdes på sporarealer, skal du så vidt muligt benytte de anlagte stier, riste og gangplader. Det er forbundet med fare at gå på eller langs med sporet indenfor sikkerhedsafstanden, både mellem de to skinnestrenge og mellem to spor. Et letbanekøretøj kan overraske dig bagfra. Du må aldrig bruge signalerne langs banestrækningen til at sikre dig, om der kommer letbanekøretøjer: Et letbanekøretøj kan få tilladelse til at passere et signal, der viser stop. Når du ser et letbanekøretøj komme mod dig, skal du straks træde så langt væk fra sporet, at du overholder sikkerhedsafstandene. Du skal give tegn til letbaneføreren, at du har set letbanekøretøjet komme ved at række en arm i vejret. Når du færdes på sporarealer, skal du udover letbanekøretøjer være særligt opmærksom på følgende: Der findes en række genstande langs sporet, som du kan snuble over, for eksempel kabelrender, kabeldåser og skilte. Skinner, sveller, fliser, kabelrender og andre belægninger kan være meget glatte på grund af regn, sne, is, ukrudt, nedfaldne blade og olie. Undgå at træde i sporskifter. Du kan let få en fod i klemme i de bevægelige dele. Færden i spor med dårlige oversigtsforhold og/eller dårlige flugtmuligheder må kun ske, når sporet er spærret for kørsel med letkøretøjer. Vær opmærksom på, at flugtmulighederne især er begrænsede på eller ved broer, tunneller, perroner og støjskærme. Du må aldrig opholde dig tættere på noget spor end sikkerhedsafstanden for personer.

4 Områder uden for offentlig adgang Det er kun tilladt for personer at færdes indenfor 4 meter fra nærmeste skinne, i et område uden offentlig adgang hvis: det er nødvendigt for at udføre en specifik opgave. når de nødvendige instruktioner omkring personlig sikkerhed er modtaget. når kompetencekravet til den pågældende arbejdsopgave er opfyldt. når personerne er i besiddelse af et gyldigt ID kort eller certifikat. Sikkerhedsafstande for personer Sikkerhedsafstande til trafikerede spor målt fra nærmeste skinne er følgende: 1,75 meter ved strækningshastighed op til 100 km/t. Personer, der færdes i nærheden af trafikerede spor, skal ved letbanekøretøjer eller rangertræks passage opholde sig uden for sikkerhedsafstand. På stationsområder, hvor der er anlagt stier for færden, er det tilladt at opholde sig på eller rømme til disse. Hvis flere personer færdes sammen i en gruppe, har den enkelte person det fulde ansvar for sin egen sikkerhed. Områder med offentlig adgang Ved arbejde i områder, hvor der normalt er offentlig adgang eller private områder, der ligger op til letbanens område, fastsætter OR-koordinatoren i samarbejde med bygherre og entreprenør de sikkerhedsmæssige foranstaltninger for det pågældende arbejde. Myndigheder som f.eks. politi og brandfolk har i forbindelse med deres arbejde tilladelse til at befinde sig i og ved sporet uden ID kort udstedt af Aarhus Letbane. På perroner gælder særlige sikkerheds- og opholdszoner.

5 Gæster Personer uden ID kort udstedt af Aarhus Letbane, skal ledsages af en person med en sikkerhedsuddannelse. Personen med den sikkerhedsmæssige uddannelse har ansvaret for at instruere alle de besøgende. Reflekstøj Ved arbejde og færden skal der altid anvendes reflekstøj, således: Ved færden skal der anvendes Klasse 2 reflekstøj Ved arbejde skal der anvendes Klasse 3 reflekstøj Reflekstøj skal være CE-mærket DS/EN ISO ( DS/EN 471 ) Klasse 2 Reflekstøj er et personligt værnemiddel, der er lavet af et stærkt farvet materiale i fluorescerende gul, orange eller rød, samt af et materiale, som reflekterer lys fra fx billygter. Reflekstøj er inddelt i tre klasser afhængigt af, hvor meget farvet materiale og refleksmateriale tøjet er lavet af. Klasse 1-reflekstøj har den laveste synlighed, og klasse 3-reflekstøj har den højeste synlighed. Fælles krav til de tre klasser af reflekstøj er: Klasse 3 At tøjet er synligt både om dagen og om natten. At tøjet er synligt fra alle sider. At reflekserne er placeret på tøjet på en sådan måde, at de fremhæver personens omrids, så føreren af et køretøj umiddelbart registrerer, at der står et menneske og ikke fx et vejskilt. Klasse 3-reflekstøj skal dække overkroppen og desuden have ærmer og/eller lange bukser med refleksbånd.

6 Arbejde i og ved trafikeret spor Ved arbejde forstås, at der i eller ved trafikerede spor udføres opgaver, hvor: Sikkerhedsafstanden for personer overskrides, og den fulde opmærksomhed ikke er henledt på køretøjernes kørsel og respektafstande til spændingsførende køreledningsanlæg, som beskrevet i LKI, overskrides. Passage af spor ved færden Du skal altid: Se dig godt for. Gå vinkelret over sporet. Passere alle spor på en gang. Bruge evt. anlagte stier, gangbroer osv. Du må aldrig: Standse op mellem skinner eller spor. Regne med at køretøjerne kommer fra en bestemt side. Bruge signalerne til at orientere dig. Fritrumsprofiler og sikkerhedsafstande overskrides med materiel, værktøj eller maskiner. Funktionen eller stabiliteten af infrastrukturen, herunder tekniske anlæg, kan påvirkes. Sikkerhedskoordinatoren vurderer, om arbejdet kun kan udføres i en sporspærring. Infrastrukturarbejde uden ID-kort Personer uden gyldigt ID-kort udstedt af Aarhus Letbane, der tilkaldes til at assistere ved akut fejlretningsarbejde eller ved uheldssituationer, skal modtage særlig sikkerhedsinstruktion vedrørende den konkrete arbejdsopgave samt geografiske arbejdssted. Den person, der tilkalder det pågældende personale, har ansvaret for at give dem de krævede sikkerhedsinstruktioner, før arbejdet påbegyndes. Hvis personale tilkaldes i forbindelse med infrastrukturarbejde, der udføres under ledelse af en OR-arbejdsleder, er det OR-arbejdsleders ansvar at give de sikkerhedsinstruktioner, som er forbundet med arbejdets omfang.

7 Alt udstyr skal placeres udenfor sikkerhedsafstanden med sikkerhed for, at det ikke med vilje eller ved uheld kan vælte eller glide og derved forårsage skade på infrastrukturen, tog, hegn eller afskærmning. Sikkerhedsafstand for arbejdende maskiner: Sikkerhedsafstanden for ikke sporsatte maskiner til den nærmeste skinne på et tilstødende trafikeret spor, er: 2,0 meter Sikkerhedsafstand for personer: Sikkerhedsafstanden for personer til det trafikerede spor på Aarhus Letbane målt fra nærmeste skinne er: 1,75 meter. Hvis arbejdsretningen undtagelsesvis ikke kan styres, skal der i stedet skaffes sikkerhed for, at maskinen holder stille i god tid før passage af trafik på det trafikerede spor. Sikkerhedsafstanden for sporsatte maskiner til den nærmeste skinne på et tilstødende trafikeret spor, er: 1,6 meter. Personer, der færdes i og ved et trafikeret spor, skal opholde sig uden for sikkerhedsafstanden for personer når køretøj forbi passerer. Hvis arbejdet finder sted tættere end 1 meter fra sikkerhedsafstanden for personer til et trafikeret spor, skal der opsættes et hegn til at markere den fysiske grænse. Sikkerhedsafstand for materialer og værktøj: Sikkerhedsafstanden til trafikerede spor må kun overskrides, hvis der er etableret en sporspærring på det pågældende spor. Dette krav er altid gældende, også ved blot kortvarig overskridelse, f.eks. ved sving med en lift eller kran.

8 Krøjestop Det skal sikres med aktivt krøjestop eller anden teknisk anordning, at ingen del af arbejdende maskiner utilsigtet kan overskride sikkerhedsafstandene under arbejdet, heller ikke som følge af en fejlbetjening. Ikke sporsatte maskiners arbejdsretning skal af hensyn til krøjestoppets funktion styres, således at selve maskinen ikke utilsigtet kan dreje og dermed overskride sikkerhedsafstanden. Instruktion ved ikke-planlagt arbejde Trafikoperatøren skal sikre instruktion af personer, der skal færdes i eller krydse sporet. Instruktionen skal i nødvendigt omfang indeholde oplysninger om: Hvornår færdsel i eller over sporet må finde sted. og fortælle, hvor du er, og hvad der er sket. Kan du ikke opnå kontakt til trafikoperatøren i OCC og der er brug for hjælp, kan hjælp rekvireres via alarmcentralen på 112. Her skal du oplyse: Hvad der er sket. At trafikoperatøren i OCC ikke er underrettet. Hvor det er sket (oplys så nøjagtig som muligt hvilken station, evt. overkørsel eller andre oplysninger som alarmcentralen beder om. Hvordan du kan kontaktes f.eks. dit mobiltelefonnummer. Hvis du umiddelbart kan se eller høre, at et køretøj er på vej, skal du løbe mod køretøjet og afgive håndsignal stop: Hvordan man forholder sig til eventuel stedlig dækning. Hvordan nødvendig kontakt bibeholdes. Andre relevante forhold i forbindelse med opgaven, herunder betingelser for ophævelse af sporspærringen. Alarmering Ved uheld eller faresituationer skal du straks alarmere trafikoperatøren i OCC på: Telefonnummer I mørke bevæges hvidt eller rødt lys i cirkel.

9 Kørestrøm Generelt om kørestrømsanlægget ved Aarhus Letbane Letbanen forsynes med 750 volt jævnspænding. Køreledningsanlæggets master er i modsætning til andre højspændingsmaster ikke alle steder forsynet med advarselsmærker for højspænding. Køreledningens højde over skinneoverkant (SO) er normalt 5,5 meter. Laveste højde er 4,92 meter f.eks. under broer. Respektafstande må aldrig overskrides, medmindre: kørestrømsteknisk personale har sikret, at køreledningerne er spændingsløse og arbejdsjordet. der er udleveret en arbejdsordre. Det er forbudt og forbundet med livsfare at komme alle spændingsførende konstruktioner og strømaftagere på køretøjer nærmere end 1,75 meter. Kan respektafstandene til spændingsførende konstruktioner ikke overholdes, skal kørestrømmen afbrydes og der foretages arbejdsjording på begge sider af arbejdsstedet. Der må kun arbejdes mellem skiltene Arbejdsgrænse. Personer og maskiner må, når der arbejdes med kørestrømmen afbrudt, ikke komme nærmere end 30 centimeter til kørestrømsanlægget, medmindre der udføres kørestrømsarbejde. For at sikre, at returstrømmen kan løbe tilbage i returledningen, er der til skinnerne forbundet forskellige kabler. I forbindelse med kørestrømsanlæggene findes kabler, der fører returstrøm og kabler, der potentialudligner genstande i nærheden af strømførende konstruktioner. Kabler er placeret synligt oven på sveller og ballast. På perroner og andre gangarealer er kabler dog lagt i rør. Ved beskadigelse af kabler for returstrøm eller potentialudligninger skal kørestrømsoperatøren eller kørestrømsteknisk personale på stedet straks underrettes.

10 Brug af vandslanger og højtryksspulere Det er forbudt at komme tættere end 10 meter på spændingsførende konstruktioner ved arbejder med vandslanger eller højtryksspuler, medmindre der er foretaget kørestrømsafbrydelse og arbejdsjording, eller der foreligger en konkret arbejdsprocedure godkendt af driftslederen. Nedfaldne og nedhængende køreledninger Respektafstand altid 5 meter Kørestrømsafbrydelse ved brand, uheld eller fejl på køreledningsanlægget Indsats ved uheld, der kræver kørestrømsafbrydelse, herunder evakuering af personer, må ikke påbegyndes, før der er arbejdsjordet på begge sider af skadestedet. Før køreledningerne er gjort spændingsløse og er arbejdsjordet af kørestrømsteknisk personale, er det livsfarligt: At komme tættere på nedfaldne og nedhængende køreledninger end 5 meter. At berøre ting eller redskaber, der har forbindelse med køreledningen. At forlade letbanekøretøjer der holder i nærheden af nedfaldne eller nedhængende køreledninger.

11 2018 Aarhus Letbane I/S, P. Hiort Lorenzens Vej 71-95, 8000 Aarhus C

Denne pjece beskriver sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede jernbanespor.

Denne pjece beskriver sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede jernbanespor. Denne pjece beskriver sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede jernbanespor. Formålet med pjecen er at sikre - dig og din kollega mod ulykker. - togene mod uheld og trafikale gener. Når du har

Læs mere

Denne pjece beskriver sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede spor. Sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede spor

Denne pjece beskriver sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede spor. Sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede spor Denne pjece beskriver sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede spor. Formålet med pjecen er at sikre - dig og din kollega mod ulykker. - togene mod uheld og trafikale gener. Når du har fået gennemgået

Læs mere

37 og 75 - Kørestrøm. AIS I 37 og 75 - Kørestrøm I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

37 og 75 - Kørestrøm. AIS I 37 og 75 - Kørestrøm I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 5 5 5 37 og 75 - Kørestrøm AIS I 37 og 75 - Kørestrøm I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 5 37 og 75 - Kørestrøm AIS I 37 og 75 - Kørestrøm I 5. januar 2010 I version1.00 I 2 I 5 37 og 75 - Kørestrøm

Læs mere

Pas på, på banen for maskinførere

Pas på, på banen for maskinførere INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe / kompetence... Målbeskrivelse... Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset....1 Uddannelse.... Helbredskrav... Beskrivelse af uddannelsen....1 Generelt....

Læs mere

Ledsagelse. AIS I Ledsagelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

Ledsagelse. AIS I Ledsagelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 5 5 5 5 5 5 Ledsagelse AIS I Ledsagelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I En præcisering af, i hvilke områder der må færdes. ƒ En præcisering af i hvilke områder der må færdes ƒ Sikkerhedsafstanden

Læs mere

Arbejde i og ved spor. AIS I Arbejde i og ved spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

Arbejde i og ved spor. AIS I Arbejde i og ved spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 Arbejde i og ved spor AIS I Arbejde i og ved spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I Sikkerhedsafstande for maskiner.

Læs mere

Program Jernbanesikkerhedskursus

Program Jernbanesikkerhedskursus Program Jernbanesikkerhedskursus Baggrund for sikkerhedskurset Sund & Bælts arbejdsmiljøpolitik hovedpunkter Et godt arbejdsmiljø hvordan? Udvalgte punkter fra lovgivning Sikkerhedshåndbog for Storebælts

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 12/09 2016 19-09-2016 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på apteringen så som venterum. Arbejde med vand med tryk og der i øvrigt er risiko

Læs mere

Målbeskrivelse AIS arbejdsleder.

Målbeskrivelse AIS arbejdsleder. Målbeskrivelse AIS arbejdsleder. 5 5 5 5 5 AIS I Målbeskrivelse AIS Arbejdsleder I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I Dag 1 Lektion 1 Kl. 08.00 08.45 Byd kursisterne velkommen. At kursisterne lærer hinanden

Læs mere

SIKKERHEDS- HÅNDBOG JERNBANE

SIKKERHEDS- HÅNDBOG JERNBANE SIKKERHEDS- HÅNDBOG JERNBANE Sikkerhed på jernbanen Øresundsbro Konsortiet er en dansk-svensk virk somhed, som ejes ligeligt af den danske og svenske stat. Øresundsbro Konsortiet ejer og driver Øresunds

Læs mere

SR-information. »Arbejde i spor«bliver en del af SR. Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. 3, december 2007

SR-information. »Arbejde i spor«bliver en del af SR. Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. 3, december 2007 SR-information Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. 3, december 2007»Arbejde i spor«bliver en del af SR Den 21. januar 2008 bortfalder»arbejde i spor«som selvstændigt reglement, og reglerne for infrastrukturarbejder

Læs mere

SR-information. Banedanmark. Indførelse af daglig La. Gyldighed. Indmelding af La-forhold m.v. Udsendelse. Udgivet af Trafiksikkerhed

SR-information. Banedanmark. Indførelse af daglig La. Gyldighed. Indmelding af La-forhold m.v. Udsendelse. Udgivet af Trafiksikkerhed Banedanmark SR-information I Udgivet af Trafiksikkerhed Indførelse af daglig La Gyldighed Fra den 15.01.2007 vil La kun have gyldighed i ét døgn ad gangen fra kl. 00.00 til kl. 24.00. Redaktionen afsluttes

Læs mere

Jernbanesikkerhedsplan

Jernbanesikkerhedsplan 1. Arbejdsopgave Optagning og ilægning af overgange/overkørsler, samt asfalttering ved disse. 2. Arbejdsområde Hele strækningen 3. Tidspunkt Om dagen i togfri interval, og om natten i togfrit tidsrum Fra:

Læs mere

Skilte til - Maj

Skilte til - Maj Skilte til - Maj 2019 1 FORORD / vejservice - Tanken er, at man i de fleste situationer kan bruge køretøjet, som en del af afspærringen., a, tiveret. v,, v,, da man ellers ikke opfylder det beskrevne sikkerhedsniveau.

Læs mere

86 - Spærring af spor. AIS I 86 og 73 Spærring af spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

86 - Spærring af spor. AIS I 86 og 73 Spærring af spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 86 - Spærring af spor AIS I 86 og 73 Spærring af spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I HUSK! Et spor er ikke spærret før, der er udvekslet en klar og tydelig melding om dette mellem SR arbejdsleder

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 01/11 2018 05.12.2018 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på bygninger og apteringen så som venterum. Arbejde med vand med tryk, på steder

Læs mere

Pas på ledningerne og livet. Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt

Pas på ledningerne og livet. Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt Pas på ledningerne og livet Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt Indledning Sikkerhedsstyrelsen har udarbejdet stærkstrømsbekendtgørelsen. Bekendtgørelsens afsnit 5A omhandler sikkerhedsforskrifter

Læs mere

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen o Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Katrine Jensen (KATJ) Version Dato Udarbejdet af Godkendt

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion for SR/ORF/ORS

Jernbanesikkerhedsinstruktion for SR/ORF/ORS Strækning: strkn.flere SR/ORF/ORS: SR Sted:Syd jylland-fyn Godkendt af: Brian Petersen (BPTS) Dato: 30-01-2019 Udfærdiget af: Ulrik Jensen Kompetence SR/ORF/ORS: SR-arbejdsleder 2 Firma: DSB Bygherre:DSB

Læs mere

Redning jernbane. Print selv version

Redning jernbane. Print selv version Redning jernbane Print selv version Arbejdsjording: Er der skader på køreledninger eller brand i eller omkring toget skal kørestrømmen afbrydes og ledningerne arbejdsjordes. Brug af vand til slukning nærmere

Læs mere

SR-arbejdsleder 2 Grunduddannelse

SR-arbejdsleder 2 Grunduddannelse INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe...2 2 Målbeskrivelse...2 2.1 Formål...2 2.2 Mål...2 Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset....1 Uddannelse....2 Personprofil.... Helbredskrav... Vurdering

Læs mere

PAS PÅ LEDNINGERNE OG LIVET

PAS PÅ LEDNINGERNE OG LIVET PAS PÅ LEDNINGERNE OG LIVET Arbejde i nærheden af strømførende kabler og luftledninger kan koste liv Vær opmærksom og kend respektafstandene OPMÆRKSOMHED Vær opmærksom Der skal kun ét øjebliks uopmærksomhed

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 15/2016 Fordeling: Som SR 24.11.2016 Gyldig fra: 28.11.2016 Gyldig til: 31.03.2018 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted Gentofte - Lyngby. Teknisk og reglementarisk grænse mellem HKT og CBTC

Læs mere

BANEDANMARK SPORFORNYELSE

BANEDANMARK SPORFORNYELSE BANEDANMARK SPORFORNYELSE INDLEDNING Nærværende notats formål er at udstikke retningslinjerne for jernbanesikkerhedsarbejdet i forbindelse med Banedanmarks projekter. Notatet beskriver ikke alle detailforhold

Læs mere

SR-arbejdsleder 2 Grunduddannelse

SR-arbejdsleder 2 Grunduddannelse SR-arbejdsleder INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe... Målbeskrivelse....1 Formål.... Mål... Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset....1 Uddannelse og erfaring.... Helbredskrav.... Personprofil....

Læs mere

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen o Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Sektionschef, Lauge Køcks Philipsen (LKPH) Version

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af ikke-elektrisk arbejde i nærheden af elektriske anlæg

Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af ikke-elektrisk arbejde i nærheden af elektriske anlæg BEK nr 1112 af 18/08/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 23. december 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 115-01-00007 Senere ændringer

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 21/09 2016 29-09-2016 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på apteringen så som venterum. Arbejde med vand med tryk og der i øvrigt er risiko

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 27/11 2013 Rev. 12/05 2015 7. januar 2016 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt reperationer. 2. Arbejdsområde Alle perroner på : Fjernbanestationer. TIB 33 Brande

Læs mere

PAS PÅ LEDNINGERNE OG LIVET

PAS PÅ LEDNINGERNE OG LIVET PAS PÅ LEDNINGERNE OG LIVET Arbejde i nærheden af strømførende kabler og luftledninger kan koste liv Vær opmærksom og kend respektafstandene OPMÆRKSOMHED Vær opmærksom Der skal kun ét øjebliks uopmærksomhed

Læs mere

73 - Udførelse af infrastrukturarbejder. AIS I 73 Udførelse af infrastrukturarbejder I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

73 - Udførelse af infrastrukturarbejder. AIS I 73 Udførelse af infrastrukturarbejder I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 73 - Udførelse af infrastrukturarbejder 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 AIS I 73 Udførelse

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 22/09 2016 29-09-2016 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på apteringen, så som venterum. 2. Arbejdsområde Alle perroner på følgende strækninger

Læs mere

En sikker arbejdsplads. - dit medansvar

En sikker arbejdsplads. - dit medansvar En sikker arbejdsplads - dit medansvar Retningslinjer for udførende November 2013 En sikker arbejdsplads - dit medansvar En sikker arbejdsplads - dit medansvar Nisgaard + Christoffersen A/S vil have et

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion for SR/ORF/ORS

Jernbanesikkerhedsinstruktion for SR/ORF/ORS Strækning: strkn.flere SR/ORF/ORS: SR/ORS Sted:S-banen Godkendt af: Brian Petersen (BPTS) Dato: 25-01-2019 Udfærdiget af: Ulrik Jensen Kompetence SR/ORF/ORS: SR-arbejdsleder 2 Firma: DSB Bygherre:DSB Arbejdsstedet

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 01/11 2018 05.12.18 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på bygninger, infoudstyr og apteringen, så som venterum. 2. Arbejdsområde Alle perroner

Læs mere

Regler for arbejde i spor (RAS)

Regler for arbejde i spor (RAS) Regler for arbejde i spor (RAS) 03.03.2014 Øresundsbro Konsortiet Jernbanedrift Regler for arbejde i spor (RAS) Nyt om Regler for arbejde i spor (RAS) København, den 10.02.2014 Tlf. +45 3341 6499 tla@oresundsbron.com

Læs mere

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser SR SSB 123-2019 Offentliggjort: 09.07.2019 Gyldig fra: 16.08.2019 Gyldig til: 31.12.2019 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog (ORF test) 1. Generelt 1.1. Formål For afprøvning af fjernbanens operationelle

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 20/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 31.08.2017 Gyldig fra: 05.09.2017 Gyldig til: 15.01.2018 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1. Formål og afgrænsninger 1.2.

Læs mere

banedanmark Nyt om ATC-instruks, SR og SIN-L pr Trafikale regler

banedanmark Nyt om ATC-instruks, SR og SIN-L pr Trafikale regler banedanmark Trafikale regler 22.01.2018 e-mail: jernbanesikkerhed@bane.dk Nyt om ATC-instruks, SR og SIN-L pr. 05.02.2018 ATC-instruks De første køretøjer med indbygget mobilt ETCS-anlæg og DK-STM er nu

Læs mere

Hi01. SSB ORS 03/2017 Supplerende Sikkerhedsbestemmelser til Operationelle regler S-banen. banedanmark. Side 1 af

Hi01. SSB ORS 03/2017 Supplerende Sikkerhedsbestemmelser til Operationelle regler S-banen. banedanmark. Side 1 af SB ORS 03/2017 Hi01 SSB ORS 03/2017 Supplerende til Operationelle regler S-banen Side 1 af Gyldighed SSB ORS 03/2017 19.01.2017 Fordeling: Som ORS Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted Gyldig

Læs mere

Færdselsloven gælder for alle også for dig. Ved at følge loven signalerer du ansvarlighed over for dine kunder og dine medtrafikanter.

Færdselsloven gælder for alle også for dig. Ved at følge loven signalerer du ansvarlighed over for dine kunder og dine medtrafikanter. guide 2014 2 København er cyklernes by At cykle er sundt, det er godt for miljøet og så giver cyklisterne København en unik identitet, som sætter vores hovedstad på verdenskortet. Vi er stolte af vores

Læs mere

Pas på ledningerne og livet. Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt

Pas på ledningerne og livet. Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt Pas på ledningerne og livet Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt Indledning Almindelige bestemmelser Planlægning Elektricitetsrådet har udarbejdet stærkstrømsbekendtgørelsen. Bekendtgørelsens

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 27/2018 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 01.11.2018 Gyldig fra: 02.12.2018 Gyldig til: 17.01.2019 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Generelt 1.1. Formål og afgrænsninger 1.2.

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion for SR/ORF/ORS

Jernbanesikkerhedsinstruktion for SR/ORF/ORS Strækning: strkn.flere SR/ORF/ORS: SR/ORF Sted:Fjernbanen Jylland Nord Godkendt af: Brian Petersen (BPTS) Dato: 30-01-2019 Udfærdiget af: Ulrik Jensen Kompetence SR/ORF/ORS: SR-arbejdsleder 2 Firma: DSB

Læs mere

F A X E K O M M VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER. Version Side 1 af 14

F A X E K O M M VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER. Version Side 1 af 14 F A X E K O M M U N E VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER Side 1 af 14 Version 2019-1 Indhold Vejlovens grundlag om valgplakater... 3 Valgplakater som er omfattet af vejloven og privatvejsloven...

Læs mere

banedanmark Nyt om SR og SIN pr Trafikale Regler

banedanmark Nyt om SR og SIN pr Trafikale Regler banedanmark Trafikale Regler 18.09.2017 e-mail: jernbanesikkerhed@bane.dk Nyt om SR og SIN pr. 01.10.2017 SR 64 Pr. 01.10.2017 tages et nyt system til håndtering af oplysninger om farligt gods (RID) i

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 01/11 2018 05.12.18 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på bygninger, infoudstyr samt apteringen så som venterum. Arbejde med vand med tryk,

Læs mere

Trafikcirkulærer ORS CBTC-strækninger

Trafikcirkulærer ORS CBTC-strækninger rafikcirkulærer ORS CBTC strækninger 13.11.2017 Hi03 Ly01 Trafikcirkulærer ORS CBTC-strækninger banedanmark Gyldige trafikcirkulærer ORS CBTC-strækninger Listen er opdateret pr. 13.11.2017 Gyldighedsområde

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 29/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 08.11.2017 Gyldig fra: 08.11.2017 Gyldig til: 30.09.2018 SSB 28/2017 ophæves TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1. Formål og

Læs mere

Banenorm BN1-105-1. FKI Fjernbanens Kørestrømsinstruks. Sikkerhedsinstruks for baner elektrificeret med 25kV, 50 Hz.

Banenorm BN1-105-1. FKI Fjernbanens Kørestrømsinstruks. Sikkerhedsinstruks for baner elektrificeret med 25kV, 50 Hz. Udgivet 01.10.2006 Overordnet ansvar: Marianne Lanzky Otto Godkendt 01.10.2006 Ansvar for indhold: Erik Skov Jnr.: 74-0015 Kvalitetskontrol: Jens Bjørn Nielsen Ansvar for fremstilling: Tom Rasmussen FKI

Læs mere

1. Generelt Gyldighedsområde Omfang.. 2

1. Generelt Gyldighedsområde Omfang.. 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 1. Generelt. 2 1.1 Gyldighedsområde. 2 1.2 Omfang.. 2 2. Svendborg Kommunes ydelser.. 2 2.1 Generelt 2 2.2 Driftsmøde/Organisation. 2 2.3 Arbejdets overdragelse 2 3. Entreprenørens

Læs mere

Besigtigelsesforretning Offentligt møde Glumsø Station

Besigtigelsesforretning Offentligt møde Glumsø Station Besigtigelsesforretning Offentligt møde Glumsø Station Ringsted-Femern Banen 08.11.2018 1 Dagsorden 1. Ringsted Femern Projekt v/ Anlægschef Pernille Palstrøm 2. Glumsø Station og Areal- og Rettighedserhvervelse

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 26/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 13.10.2017 Gyldig fra: 23.10.2017 Gyldig til: 05.11.2017 SSB 18/2017 ophæves TIB 25, Hjørring-Frederikshavn. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1.

Læs mere

Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi

Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi Aflæsning af affald Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi Information til chauffører om registrering, vejning og aflæsning af affald, parkering med mere Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi

Læs mere

Banenorm BN1-106-1. SKI S-banens Kørestrømsinstruks. Sikkerhedsinstruks for baner elektrificeret med 10 kv / 1650 V

Banenorm BN1-106-1. SKI S-banens Kørestrømsinstruks. Sikkerhedsinstruks for baner elektrificeret med 10 kv / 1650 V Udgivet 01.10.2006 Overordnet ansvar: melo Godkendt 01.10.2006 Ansvar for indhold: plf Jnr.: 74-0032 Kvalitetskontrol: jbn Ansvar for fremstilling: tmr SKI S-banens Kørestrømsinstruks Sikkerhedsinstruks

Læs mere

SR-information. Arbejde mellem stations og rangergrænse. Sikkerhedsafstand forsvinder. Udgivet af Trafiksikkerhed Nr.

SR-information. Arbejde mellem stations og rangergrænse. Sikkerhedsafstand forsvinder. Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. SR-information Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. 2, september 2007 Arbejde mellem stations og rangergrænse I dag står der i SR 86 pkt. 1 blandt andet: Hvis sporet mellem stationsgrænsen og rangergrænsen på

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER Side 1 af 14 Vejlovens grundlag om valgplakater Reglerne om ophængning af valgplakater på offentlige veje findes i Lov om offentlige veje 84

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1 Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 21 k, stk. 5, og 26, stk. 1, 1. pkt., og stk. 2, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249

Læs mere

City køreskolens lille teoribog

City køreskolens lille teoribog City køreskolens lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle

Læs mere

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune Trafik og Ejendomme Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28, 92, stk. 1, nr.1, bestemmes med samtykke af

Læs mere

Pas på ledningerne og livet. Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt

Pas på ledningerne og livet. Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt Pas på ledningerne og livet Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt Indledning Grønlands Elmyndighed har, jf. Fællesbestemmelser for stærkstrømsanlæg Grønland, indført stærkstrømsbekendtgørelsen

Læs mere

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Instruktørvejledning Køreteknik kat. C + D + C/E Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk Værksted: Esben Tlf. 20

Læs mere

Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi

Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi Aflæsning af importaffald Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi Information til chauffører om registrering, vejning og aflæsning af affald, parkering med mere Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi

Læs mere

Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved

Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved Ringsted-Femern Banen 3.maj 2018 1 Dagsorden 1. Velkommen 2. Generelt om Ringsted-Femern Banen 3. Arealerhvervelse 4. Eldrift og beplantning

Læs mere

Storebælt sikkerhedskursus 2011 Drift og vedligehold af vej, konstruktioner og betalingsanlæg

Storebælt sikkerhedskursus 2011 Drift og vedligehold af vej, konstruktioner og betalingsanlæg Storebælt sikkerhedskursus 2011 Drift og vedligehold af vej, konstruktioner og betalingsanlæg Arbejdsmiljøleder, auditor Thomas Berget Program 1. Baggrund for sikkerhedskurset 2. Sund & Bælts arbejdsmiljøpolitik

Læs mere

Valgplakater på vejarealer

Valgplakater på vejarealer Valgplakater på vejarealer Vejledning om opsætning af valgplakater September 2017 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater Dato: September 2017 Tryk: Vejdirektoratet Copyright:

Læs mere

SIN-L Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad

SIN-L Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad SIN-L Nummeret på sidste på indsatte sidste rettelsesblad indsatte rettelsesblad 1 19 20 31 32 45 46 50 51 53 54 61 62 63 64 65 67 68 69 71 72 75 76 77 78 81 82 83 86 87 89 90 98 99 100 101 102 105 106

Læs mere

Notat. Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge Boldklub i anlægsfasen

Notat. Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge Boldklub i anlægsfasen Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge

Læs mere

Driveteam s lille teoribog

Driveteam s lille teoribog Driveteam s lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål

Læs mere

Tilsyn med faren for at blive påkørt ved vejarbejde

Tilsyn med faren for at blive påkørt ved vejarbejde Tilsyn med faren for at blive påkørt ved vejarbejde Instruks IN-2-2 Arbejdsmiljøemne: Ulykkesrisici Ansvarlig enhed: AFC, SD, B/A og Teknik Ikrafttræden: 1. juli 2015 Senest revideret: 1. EMNE OG BAGGRUND

Læs mere

Valgplakater på vejarealer

Valgplakater på vejarealer Valgplakater på vejarealer Vejledning om opsætning af valgplakater Februar 2019 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater Dato: Februar 2019 Tryk: Vejdirektoratet Copyright: Vejdirektoratet,

Læs mere

Lokal rangerinstruks for infrastruktur depotområdet i Taastrup DSB S-tog a/s

Lokal rangerinstruks for infrastruktur depotområdet i Taastrup DSB S-tog a/s Lokal Rangerinstruks Taastrup 1-2 Lokal rangerinstruks for infrastruktur depotområdet i Taastrup DSB S-tog a/s 13.07.2007 1 Lokal Rangerinstruks Taastrup 2-1 Fordeling: DSB S-tog a/s Trafiksikkerhed DSB

Læs mere

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3 1.1 Fælles regler på pladsen Planen for byggepladsens Sikkerhed og Sundhed skal sammen med den enkelte entreprenørs arbejdspladsvurdering (APV) sikre, at alle, der er beskæftiget på byggepladsen, har et

Læs mere

Køreledningsanlæg og Stærkstrømsanlæg

Køreledningsanlæg og Stærkstrømsanlæg Køreledningsanlæg og Stærkstrømsanlæg SAB Særlige Potentialudligningsregler for SICAT ANLÆG Dokument: SAB Særlige Potentialudligningsregler for SICAT Anlæg Udgave: 01.00 Udgavedato: 31.01.2018 Udarbejdet

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 24/2018 27.09.2018 Gyldig fra: 06.10.2018 Gyldig til: 05.10.2019 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted SSB 20-2018 ophæves. TIB strækning 25. Stationer med transitionsområder. Bestemmelser for

Læs mere

Besigtigelsesforretning Offentligt møde - Næstved Nord

Besigtigelsesforretning Offentligt møde - Næstved Nord Besigtigelsesforretning Offentligt møde - Næstved Nord Ringsted-Femern Banen 30.10.2018 1 Dagsorden 1. Ringsted Femern Projekt v/ Anlægschef Pernille Palstrøm 2. Areal- og Rettighedserhvervelse v/ Landinspektørerne

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? 16 kajakker, 12 kanoer og 2 robåde 1. Identifikation af rederen Skriv navn

Læs mere

Vestforbrændings Produktionsanlæg i Glostrup

Vestforbrændings Produktionsanlæg i Glostrup Vestforbrændings Produktionsanlæg i Glostrup Navn Skriv tydeligt Arbejdsmiljø og miljø Jeg bekræfter hermed, at jeg vil overholde de givne regler, og jeg vil deltage aktivt i arbejdet med at skabe en sikker

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen I medfør af 78, stk. 5, og 117, stk. 1, i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27.maj. 2015, fastsættes

Læs mere

Strømmens virkning (L-aus) Line Goul 1

Strømmens virkning (L-aus) Line Goul 1 Strømmens virkning (L-aus) Line Goul 1 Strømmens virkning Line Goul 2 Strømmens virkning Line Goul 3 Ulykkes statistik Ulykkesregisterets data dækker ca. 22 procent af alle elulykker. Line Goul 4 Ulykkes

Læs mere

Når man kører på skateboard i trafikken, skal man køre på - Vejen - Cykelstien - Fortovet - Det er ikke tilladt at køre på skateboard i trafikken

Når man kører på skateboard i trafikken, skal man køre på - Vejen - Cykelstien - Fortovet - Det er ikke tilladt at køre på skateboard i trafikken Trafik Quiz De rigtige svar er markeret med fed. 1. 2. 3. 4. 5. Hvor meget reduceres fodgængeres risiko for at komme til skade i mørke, hvis de bærer reflekser? - 15 % - 25 % - 55 % - 85 % Når man kører

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1 Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1 I medfør af 56, 64, stk. 4, og 102 i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj

Læs mere

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen Besigtigelsesforretning Velkommen Hvem er vi: Projektleder Ditte Holst Nielsen dhsn@bane.dk Landinspektør Kenneth Vittrup kenvi@vd.dk Landinspektør Anja Holmgaard Graversen ahg@vd.dk Ingeniør Stine Kirkeskov

Læs mere

Driftsinstruks for kørestrømsanlægget på strækningen (Lunderskov)-Esbjerg

Driftsinstruks for kørestrømsanlægget på strækningen (Lunderskov)-Esbjerg Udgivet: 08.03.2017 Godkendt: 08.03.2017 Journalnr. EP_1_3_TRM_001 Antal sider i alt: 170 Overordnet ansvar: PLF Kontrolleret af: ESK Ansvar for indhold: HHVK Ansvar for fremstilling: PNEU Driftsinstruks

Læs mere

Det er gravalvorligt

Det er gravalvorligt Det er gravalvorligt Vejledning til gravearbejde i nærheden af forsyningsledninger Anvisning for arbejder i nærheden af Vestforsynings ledninger Inden du skal i gang med at grave har du pligt til, at indhente

Læs mere

Hi01. SSB ORS 02/2017 Supplerende Sikkerhedsbestemmelser til Operationelle regler S-banen. banedanmark. Side 1 af 8

Hi01. SSB ORS 02/2017 Supplerende Sikkerhedsbestemmelser til Operationelle regler S-banen. banedanmark. Side 1 af 8 SB ORS 02/2017 Hi01 SSB ORS 02/2017 Supplerende til Operationelle regler S-banen Side 1 af Gyldighed SSB ORS 02/2017 24.01.2017 Fordeling: Som ORS Gyldig fra 2.01.2017 Gyldig til: 30.01.2017 Gyldiggøres

Læs mere

Lokal rangerinstruks for depotområdet på Servicecenter Køge Bugt - SKB Hundige DSB S-tog a/s

Lokal rangerinstruks for depotområdet på Servicecenter Køge Bugt - SKB Hundige DSB S-tog a/s Lokal Rangerinstruks Servicecenter Køge bugt - SKB - Hundige 1-1 Lokal rangerinstruks for depotområdet på Servicecenter Køge Bugt - SKB Hundige DSB S-tog a/s 1 Lokal Rangerinstruks Servicecenter Køge bugt

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1) BEK nr 543 af 24/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 13. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen BEK nr 1181 af 22/09/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 7. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS10901-00016

Læs mere

Fører af arbejdskøretøj grundmodul

Fører af arbejdskøretøj grundmodul INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe...2 2 Målbeskrivelse...2 2.1 Formål...2 2.2 Mål...2 Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset...2.1 Uddannelse...2.2 Personprofil...2. Helbredskrav...2 Vurdering

Læs mere

Retningslinjer for eksterne entreprenører/håndværkere ved Tønder Forsyning

Retningslinjer for eksterne entreprenører/håndværkere ved Tønder Forsyning Retningslinjer for eksterne entreprenører/håndværkere ved Tønder Forsyning 1. udgave Juni 2017 Dette er relevant for alle entreprenører/håndværker, der udfører arbejde for Tønder Forsyning. Gældende for

Læs mere

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 1 Vejlovens grundlag om valgplakater Reglerne om ophængning af valgplakater på offentlige veje findes i vejlovens

Læs mere

Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør

Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør DSB Risk Management Uddannelsesstandard Sølvgade 40 Ustd nr. 9-02 1349 Kbh. K Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør 1. Indledning Denne standard er udarbejdet som

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af stærkstrømsbekendtgørelsen

Bekendtgørelse om ændring af stærkstrømsbekendtgørelsen BEK nr 309 af 27/04/2009 Gældende Offentliggørelsesdato: 28-04-2009 Økonomi- og Erhvervsministeriet Oversigt (indholdsfortegnelse) Bilag 1 Den fulde tekst Bekendtgørelse om ændring af stærkstrømsbekendtgørelsen

Læs mere

Notat vedr. beredskab i forbindelse med uheld ved vindmøller

Notat vedr. beredskab i forbindelse med uheld ved vindmøller 12. juli 2012 Peggy Friis Notat vedr. beredskab i forbindelse med uheld ved vindmøller Indhold Indledning... 2 Forhold i forbindelse med uheld ved vindmøller... 3 Arbejdsulykke & akut sygdom... 3 Løbskkørsel/havari

Læs mere

Instruktørvejledning

Instruktørvejledning Køreteknisk anlæg Fyn A/S Instruktørvejledning Køreteknik Efteruddannelse Kontaktpersoner på køreteknikken: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk

Læs mere

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen Besigtigelsesforretning Velkommen Hvem er vi: Projektleder Ditte Holst Nielsen dhsn@bane.dk Landinspektør Kenneth Vittrup kenvi@vd.dk Landinspektør Anja Holmgaard Graversen ahg@vd.dk Projektassistent Birgitte

Læs mere

Infrastrukturuddannelser

Infrastrukturuddannelser INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Modulopbygning af uddannelserne... 5 Kompetence oversigt... 6 Generelt vedrørende infratrukturuddannelser... 7.1 Helbredskrav... 7. Alder... 7. Undervisere... 7. Fravær... 7

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Udfærdiget af: Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt reperationer. 2. Arbejdsområde Alle perroner på : Fjernbanestationer. TIB 34 Struer Thisted. TIB 32 Struer

Læs mere