OPSAMLING PRÆKVALIFIKATIONSTILBUD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPSAMLING PRÆKVALIFIKATIONSTILBUD"

Transkript

1 OPSAMLING PRÆKVALIFIKATIONSTILBUD Høje-Taastrup Kommune, Grundkapitaludbud af 30 ældreboliger Valg af byggegrund Nærheden delområde 3.1 Forhåndstilsagn om erhvervelse af grundstykke i området, som ligger tæt på Lejerbos afdeling Teglstenen med 32 ældreboliger. Ældreboligerne vil sandsynligvis blive opført som tæt-lav bebyggelse. Skjeberg Allé Boligselskabet har tiltrådt en hensigtserklæring med MT Højgaard A/S, der er ejer af byggegrunden. Projektudvikling og gennemførelse af byggeriet sker efter en delegeret bygherremodel med MTH som developer. Ældreboligerne vil sandsynligvis blive opført som tæt-lav bebyggelse. Taastrup Stationscenter Boligselskabet har indgået aftale med Nordicom A/S om mulig erhvervelse af ca m 2 etageareal som placeres i boligtårn oven på butikscenter med taghave, som evt. er delt med private ungdomsboliger som indrettes i eksisterende bygning. Gadehavegaard Kan blive element i igangværende helhedsplan, som forventer skema A ultimo Eksakt placering findes sammen med kommunen og bestyrelse. Nærheden Har forhåndsaftale på grund i nærheden af Hedehusene Station. Grund ligger tæt ved Charlottehaven. Har aftale med developer om opførelse af almene og private boliger efter den delegerede bygherremodel. Mulighed for opførelse af seniorboliger og/ eller familieboliger i samme bebyggelse. Er i gang med at undersøge flere mulige grunde. På dialogmødet oplyste 3B at der arbejdes med mulig placering i Nærheden, ved Kongsgården og ved Handicaporganisationernes Hus. 300 m. til Hedehusene station, hvor indkøbsmuligheder også forefindes. Boligområde med blandede ejerformer og aldersgrupper. Ca. 800 m. til Høje- Taastrup Station. Indkøbsmuligheder f.eks. Føtex i CITY2 ca. 550 meter. Boligområde med blandende ejerformer og aldersgrupper. Placeret umiddelbart ved Taastrup Station. Indkøbsmuligheder i stueetage og indenfor umidelbart nærområde. Gadehavegaard: ca. 500 meter til Høje-Taastrup Station. Afhænger dog af eksakt placering. Med tiden skal der etableres indkøb i Gadehavegaard. Nærheden: Se Lejerbo. Domea oplyste på dialogmødet, at deres byggefelt ligger i umiddelbar nærhed til stationen. Nærheden: Se Lejerbo i det afstanden dog kan variere byggefelterne i mellem. Kongsgården: Ca. 1,5 km. fra Taastrup Station. Ved HC Org. Hus: Ca. 600 meter fra Høje-Taastrup Station.

2 Organisation og ressourcepersoner Projektleder Per Rosbjørn Jensen Samarbejdsaftale med Arkitema Arkitekter v. Søren Haugsted Seniorprojektleder Lars Vind Scheerer Projektleder Iben Lehm Bygherrerådgiver Henrik Skov Projekleder Vida Christeller drift af ældreboliger inden for de seneste 10 år Driver over 7000 ældreboliger/plejeboliger, heraf 3400 egne boliger. KAB administrerer 21 plejecentre for kommuner på Sjælland I Høje-Taastrup administerer KAB små 2000 boliger fordelt på to boligorganisationer Driver over 5000 boliger, herunder omkring 10 afdelinger med ældreboliger har relevent erfaring og Administerer 4000 boliger til ældre, både plejeboliger og ældreboliger. Driver knap 300 ældreboliger fx Kongsgården og Tranehavegård. opførelse af lignende byggerier inden for de seneste 10 år. Herunder med tilgængeligt byggeri og velfærdsteknologi ske løsninger. Lejerbo har nyopført 668 ældreboliger siden 2007 seniorbofælleskaber. KAB har siden 2000 opført m 2 nybygget boligareal. De sidste 10 år har de opført 15 plejecentre.. Vibo har erfaringer med opførelse af ældreboliger indenfor de seneste 10 år senest fra Har i løbet af de seneste 10 år opført 10 ældreboligbebyggelser i byer i området omkring Høje Taastrup Kommune.. 3B har stor erfaring med at udvikle og opføre tilgængeligt byggeri, herunder ældreboliger og boliger til udsatte grupper og seniorbofælleskaber.

3 Tilgang til fremtidssikring af boligerne og hvordan der arbejdes med, at boligerne forbliver akktrative over tid. - Tilgængelige boliger, 100 % niveaufri. - Fleksible boligplaner med et stort stuerum, der let kan opdeles. - Gennemtænkt og helstøbt arkitektur, med anvendelse af sunde og holdbare materialer, der patinerer smukt over tid og har et lavt vedligehold. - Haveanlæg med træningsområder og maskiner. - Bebyggelsen knyttes socialt og arkitektonisk sammen med Loop et i den samlede udviklingsplan. - Aktiv bæredygtighedspolitik afspejlet i DGNB certificering. - Der skabes rammer og muligheder for at dyrke naboskabet uden at skulle sidde lårene af hinanden. - fremtidssikret planløsning gennem fokus på funktionalitet, tilgængelighed og fleksibel rumdisponering. - Fleksibiliteten er med til at sikre, at afdelingen kan bevare sin konkurrenceevne og sikre tidsvarende lejligheder i en attraktiv afdeling. - Brug af indlejret teknologi og digitale løsninger til at skabe mere konkurrencedygtige boliger. - Indtænke og forberede til fremtidens teknologi. Udfordringerne på plejeboligområdet er både mange og forskelligartede. Fremtidens gruppe ældre er en uhomogen gruppe og skal derfor rumme ældre med højt funktionsniveau og en stor gruppe med livstilssygdomme og demens. Vibo er via rådgivere involveret i projekt Fremtidens plejeboliger hvis formål er, at boligerne indrettes så de imødegår de forskellige udfordringer. Eksempelvis tilstrækkelig plads i baderum og fysiske rammer, der tilgodeser beboernes behov og et godt arbejdsmiljø for personalet. - Boligerne bliver designet, så de rummer en fleksibilitet i sig, der muliggør at fremtidige boligbehov enkelt kan indarbejdes og tilpasses boligen. En smidig transformationsmulighed fra f.eks. to-personer bolig til singlebolig, er et eksempel på dette. - opførelse af demensplejecentre bruges til fremtidssikring af boligerne. - Driftsmæssigt sørges der for løbende vedligehold og at tænke bæredygtighed allerede fra start. - Attaktivitet handler også om, at ens bolig ligger i et eftertragtet område, hvor udearealer og socialt liv udenfor boligen bidrager til bokvaliteten. - Allerede fra overgangen fra byggeri til idriftsætning arbejdes med et Living Lap mind-set., for at sikre at idriftsætning og indflytning sker så gnidningsfrit som muligt. 3B har med tegnestuen LETH & GORI udviklet en bolig, som indfrier drømmen om hus og have med fokus på robusthed og fleksibilitet. Målet er at skabe gode og sunde hjem til alle. - Konceptet er ved at blive videreudviklet fra étplansboliger til etageboliger. Afhængigt af grunde vil der skulle arbejdes videre med grundværdierne i konceptet. at kunne understøtte at boligerne fremtidssikres og forbliver at kunne understøtte at boligerne fremtidssikres og forbliver grundlag vurderes tilgangen at kunne understøtte at boligerne grundlag understøtte, at boligerne grundlag understøtte at boligerne

4 Tilgang til det boligsociale aspekt i afdelingen herunder beboerdemokrati, godt naboskab, driftsforhold mv. - Lejerbo har etableret en organisation, der hjælper til med alt fra afdelingsmøder til bestyrelsesværktøjer. - Kursusafdeling, der tilbyder bestyrelsesuddannelse. - Skabe faciliteter, der sætter rammer for et godt naboskab - Målrettet byggeri, der tager højde for beboernes behov og brug af boligerne er afgørende for, at boligafdelingen kan drives effektivt med det serviceniveau, beboerne ønsker. - Det nye boligområde på Skjeberg Allé vil i fremtiden blive et bykvarter for flere generationer.der vil være blandede boligtyper som genskaber kvaliteterne fra landsbyens nærhed, hvor generationer levede tættere på hinanden i hverdagen. - De boligsociale tiltag og arrangementer, der iværksættes i afdelingen skal give beboerne mulighed for at tage ejerskab for livet i boligområdet - KAB tænker driftsøkonomien ind som et parameter, allerede når byggeriet planlægges bl.a. ved brug af livscyklusberegninger. - Opførelsen af boligerne skal indgå som en del af den strategiske udviklingsplan i de tre udsatte boligområder, herunder frigivelse af boliger i Charlotteager. - Beplantningen i udearealerne skal bidrage til et trygt og overskueligt miljø. - Beboerinvolvering i planlægning og pleje af udearealerne. - Brug af erfaringer fra VIBO s ældreboliger. Gadehavegaard - Ældreboligerne vil blive en del af boligafdelingen DFB/ Gadehavegaard og vil derved blive repræsenteret igennem det lokale beboerdemokrati i afdelingen. Nærheden - Ældreboligerne vil blive en del af afdeling Charlottegården og vil derved blive repræsenteret igennem det lokale beboerdemokrati i afdelingen. Boligsociale tiltag, fælles - Oprettelse af et ældreboligudvalg/råd, hvor ældreboligbeboernes indflydelse, medbestemmelse og trivsel vil være på dagsordenen. - Naboskab, tryghed og trivsel står højt på dagsordenen. - Det er vigtigt at inddrage alle vores beboere i beslutninger, der vedrører deres dagligdag - Beboerdeltagelse i pasning af haver. - Tilbud om uddannelse for bestyrelsesmedlemmer samt deltagelse i bestyrelsesnetværk, beboerdemokratiske udvalg og fokusgrupper. - Hvis beboerne har indflydelse på deres boliger og udearealer højner det livskvaliteten. - I det daglige vil de 30 nye ældreboliger kunne driftes i sammenhæng med de 96 familieboliger, som AKB Taastrup opfører i samme udviklingsområde. - Trygheds- og netværksskabende indsatser rettet mod eksisterende kommunale tilbud. Det er tryghedsog netværksskabende indsatser, hvor beboerne lærer deres naboer at kende. at kunne understøtte at kunne understøtte grundlag vurderes tilgangen at kunne understøtte - Ældreboligerne vil nyde godt af andre boligsociale indsatser, hvor kvarterets unge fx hjælper naboer med it, havehjælp eller indkøb. - Selve driften vil være tænkt og grundlag understøtte

5 naboskab, driftsforhold mv. organiseret således, at f.eks. serviceniveau tilrettes det konkrete byggeri. grundlag understøtte beboerdemokrati, godt Giver mulighed for udendørs aktivitet f.eks. at boligen har tilknyttet have eller brugbar altan. Mulighed for altaner og eller Mulighed for altaner og eller terrasse / taghave.

Sag: Høje- Taastrup Kommune, grundkapitaludbud for 30 ældreboliger

Sag: Høje- Taastrup Kommune, grundkapitaludbud for 30 ældreboliger Dialogmøder med boligselskaber ifbm. prækvalifikation Sag: Høje- Taastrup Kommune, grundkapitaludbud for 30 ældreboliger Dato:27. september 2017 Jumo Referat Emne: Dialogmøder med boligselskaber Mødedato:

Læs mere

Målsætningsprogram for Herlev Boligselskab

Målsætningsprogram for Herlev Boligselskab Målsætningsprogram for 2017 2021 Herlev Boligselskab Herlev Boligselskab www.herlev boligselskab.dk v/kab Vester Voldgade 17 1552 København V Målsætningsprogram 2016 2020 1 Indledning Herlev Boligselskab

Læs mere

maj 2016 Version 9/ 15/5/16 Fremtidens boliger for ældre borgere strategi

maj 2016 Version 9/ 15/5/16 Fremtidens boliger for ældre borgere strategi maj 2016 Version 9/ 15/5/16 Fremtidens boliger for ældre borgere strategi Forord Denne strategi er resultatet af en proces, som Seniorudvalget igangsatte i slutningen af 2014 om, hvordan fremtidens boliger

Læs mere

Fremtidens Sølund - principper for og funktionelle krav til plejecenter, ungdomsboliger, seniorbofællesskab og daginstitution.

Fremtidens Sølund - principper for og funktionelle krav til plejecenter, ungdomsboliger, seniorbofællesskab og daginstitution. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 18-08-2015 Fremtidens Sølund - principper for og funktionelle krav til plejecenter, ungdomsboliger, seniorbofællesskab og

Læs mere

BILAG 2 FÆLLESSKABETS HUS UNGDOMSBOLIGER PÅ APOLLOVEJ

BILAG 2 FÆLLESSKABETS HUS UNGDOMSBOLIGER PÅ APOLLOVEJ BILAG 2 FÆLLESSKABETS HUS UNGDOMSBOLIGER PÅ JUNI 2019 Indhold: OVERSIGT s. 2 s. 3-4 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 5 Foto: Fællesskabets hus på Apollovej Illustration: Zeso Architects OVERSIGT Intro I dette bilag

Læs mere

bilag 9: Almene boliger i kvarteret ved bella center

bilag 9: Almene boliger i kvarteret ved bella center bilag 9: Almene boliger i kvarteret ved bella center indhold: OVERSIGT og placering s. 2 baggrund s. 3 individuel proces s. 4 126 almene familieboliger s. 5 171 almene ungdomsboliger s. 6 1 oversigt og

Læs mere

Udviklingstendenser i beboernes krav til almene boliger. Lars Vind Scheerer Seniorprojektleder, arkitekt MAA BO-VEST

Udviklingstendenser i beboernes krav til almene boliger. Lars Vind Scheerer Seniorprojektleder, arkitekt MAA BO-VEST Udviklingstendenser i beboernes krav til almene boliger Lars Vind Scheerer Seniorprojektleder, arkitekt MAA BO-VEST SBI s Rådgivende Forum, 9. november 2016 BO-VEST Administrationsselskab for 3 boligselskaber

Læs mere

Informationsmøde. Egeskovvænge 18. juni 2018 ver oktober 2018

Informationsmøde. Egeskovvænge 18. juni 2018 ver oktober 2018 Informationsmøde Egeskovvænge 18. juni 2018 ver 4-23. oktober 2018 Egeskovvænge - Program for informationsmødet 1. Velkomst v/claus Bjørton - Kundechef 2. Kort om Egeskovvænge v/claus Bjørton - Kundechef

Læs mere

BILAG 1 10 SKÆVE BOLIGER

BILAG 1 10 SKÆVE BOLIGER BILAG 1 10 SKÆVE BOLIGER DECEMBER 2016 Indhold: OVERSIGT OG PLACERING s. 2 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 3 10 SKÆVE BOLIGER s. 4-5 10 skæve boliger ved 3B, Leth og Gori Arkitekter OVERSIGT - PLACERING SKÆVE BOLIGER

Læs mere

Skjeberg Allé Dispensationsøgning

Skjeberg Allé Dispensationsøgning Side 1/5 Høje-Tåstrup Kommune, Byggesagsbehandling. Skjeberg Allé Dispensationsøgning MT Højgaard har i samarbejde med Høje-Tåstrup Kommune udarbejdet helhedsplan for området ved Skjeberg Allé, omfattet

Læs mere

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP Danske FunktionæresBoligafdelings afdelinger i Høje-Taastrup Charlottegården Gadehavegård Sportorno Charlottegården Opførelsesår: 1975 405

Læs mere

BILAG 1 12 SKÆVE HUSE

BILAG 1 12 SKÆVE HUSE BILAG 1 MARTS 2016 Indhold: OVERSIGT OG PLACERING s. 2 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 3 s. 4-5 12 skæve huse ved 3B, Leth og Gori Arkitekter OVERSIGT - PLACERING SKÆVE HUSE 12 Skæve huse ved 3B Projekt Boligselskab

Læs mere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Almene boliger Almene boliger omfatter: Familieboliger Ældreboliger Ungdomsboliger Den historiske baggrund Købehavn vokser 1902: ca. 500.000 indbyggere

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger maj 2019 Indhold: OVERSIGT s. 2 engvej s. 3 baggrund OG ØKONOMI s. 5 Illustration: Engvej, AAB AI Arkitekter oversigt Intro I dette bilag præsenteres de 75 almene ungdomsboliger

Læs mere

INDHOLD. Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning. Redaktion Østjysk Bolig

INDHOLD. Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning. Redaktion Østjysk Bolig 02 MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2015 ØSTJYSK BOLIG INDHOLD 4 5 6 8 9 11 12 13 14 15 Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning Udgiver Organisationsbestyrelsen

Læs mere

BYGHERRESTRATEGI LEJERBO KØBENHAVN

BYGHERRESTRATEGI LEJERBO KØBENHAVN BYGHERRESTRATEGI LEJERBO KØBENHAVN LEJERBO KØBENHAVN BYGHERRESTRATEGI Godkendt af Organisationsbestyrelsen for Lejerbo København 24.06.2010 Indledning og baggrund Bygherrestrategien for Lejerbo København

Læs mere

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 4. august 2015 Sagsbehandler Mette Albrandt Telefon direkte 76 16 13 09 Sagsid 15/11910 Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune 1. Forord... - 2-2. Strategien i

Læs mere

Værløse almennyttige Boligselskab

Værløse almennyttige Boligselskab Værløse almennyttige Boligselskab Furesø Kommune Hørmarken 2, 3520 Farum bme@furesoe.dk DAB mrk. ASG-2016-2000 2900 SEJ/NOJ E-mail noj@dabbolig.dk Direkte tlf. 77 32 04 33 Dato 9. december 2016 Sendt pr.

Læs mere

BEBOERNE I CENTRUM. fordi det handler om menneskers hjem. Målsætningsprogram frem mod 2015

BEBOERNE I CENTRUM. fordi det handler om menneskers hjem. Målsætningsprogram frem mod 2015 BEBOERNE I CENTRUM fordi det handler om menneskers hjem Målsætningsprogram frem mod 2015 BEBOERNE I CENTRUM fordi det handler om menneskers hjem Fordi vores boligområder handler om menneskers hjem, skal

Læs mere

Plejeboligforligskredsmøde

Plejeboligforligskredsmøde Plejeboligforligskredsmøde Generationernes By: Nye byrum og nyt plejecenter på Betty Nansens Allé Mandag den 5. februar 2018, kl. 18-18.30, Udvalgsværelse 1 Dagsorden 1. Gennemgang af samlet program for

Læs mere

BILAG 2: PROJEKTER PRÆKVALIFICERET TIL PARTNERSKABER

BILAG 2: PROJEKTER PRÆKVALIFICERET TIL PARTNERSKABER BILAG 2: PROJEKTER PRÆKVALIFICERET TIL PARTNERSKABER OFFENTLIGT INDHOLD: PARTNERSKABSPROJEKTER GENERELT S. 2 SENIORBOFÆLLESSKAB I TIKØBSGADE S. 3 A.C. MEYERS VÆNGE S. 4 STRANDLODSVEJ S. 5 GÅRDHAVEHUSE

Læs mere

forbedringer Udvikle områdets profil/identitet Forbedret omdømme Omdanne boliger til ejerboliger Helhedsorienteret familieindsats

forbedringer Udvikle områdets profil/identitet Forbedret omdømme Omdanne boliger til ejerboliger Helhedsorienteret familieindsats Rådgivende politisk udvalg ( 17.4) Økonomiudvalget og Socialudvalgsformanden Politiske repræsentanter fra AKB, DFB og VIBO Programstyregruppe Direktion i HTK Direktører i KAB, DOMEA og VIBO Programsekretariat

Læs mere

BILAG 1 partnerskaber

BILAG 1 partnerskaber BILAG 1 partnerskaber indhold: Kort beskrivelse af fem konceptoplæg fra de almene boligorganisationer 1/ Generationernes Byhus KAB / 3B 2/ Småt og Smart - Almene Storbyboliger Lejerbo / fsb / AAB 3/ Blandede

Læs mere

Mennesker før mursten. Domea.dks byggepolitik

Mennesker før mursten. Domea.dks byggepolitik Mennesker før mursten Domea.dks byggepolitik Forord I hånden står du med Domea.dks byggepolitik. Byggepolitikken er vores udgangspunkt for samarbejdet mellem byggeriets parter. Derfor henvender denne pixibog

Læs mere

MÅLSÆTNINGSPROGRAM

MÅLSÆTNINGSPROGRAM SAB s vision er at realisere brugbare, bekvemmelige og betalelige boliger til familien og singlen. I SAB tager vi fælles ansvar for, at det er en kvalitet at bo sammen. Repræsentantskabet 2014 Vester Voldgade

Læs mere

BILAG 1: SKYTTEHUSENE

BILAG 1: SKYTTEHUSENE BILAG 1: SKYTTEHUSENE ALMENE FAMILIE- OG UNGDOMS- BOLIGER I KVARTERET VED BELLA CENTER - BYGGEFELT 15 OG 17 INDHOLD: OVERSIGT s. 2 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 3 KVARTERET VED BELLA CENTER - BYGGEFELT 15 OG

Læs mere

Generalforsamling i VA d. 23. maj 2017 Bilag til punkt 12 Forslag til byggepolitik for nybyggeri i VA. Forslag til byggepolitik for nybyggeri i VA

Generalforsamling i VA d. 23. maj 2017 Bilag til punkt 12 Forslag til byggepolitik for nybyggeri i VA. Forslag til byggepolitik for nybyggeri i VA Generelt: Grundlæggende skal vores nybyggeri altid bygges med størst mulige fokus på miljø og bæredygtighed, og hvor husenes levetidsforbrug af ressourcer, energi og vand minimeres. Vi vil bygge i en høj

Læs mere

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds København vokser kraftigt, og i 2030 vil der være ca. 100.000 flere indbyggere end i 2019. Københavns Kommune og BL 1. kreds har set, hvordan

Læs mere

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø 1 Punkt 5.3: Styrket boligsocial indsats 2 Afrapportering på arbejdsprogrammets punkt 5.3 Styrket boligsocial indsats

Læs mere

Almen Boligforum 5. oktober 2017

Almen Boligforum 5. oktober 2017 Almen Boligforum 5. oktober 2017 HØJE-TAASTRUP KOMMUNE Omdømme Beliggenhed Erhvervsklima BYUDVIKLING NÆRHEDEN 3000 nye boliger HØJE-TAASTRUP C 1200 nye boliger UDSATTE BOLIGOMRÅDER Den almene sektor 28%

Læs mere

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB Indhold AAB s sociale ansvar - principielt... 1 Respekt for beboerdemokratiet... 2 Fremtidssikring... 2 Nybyggeri... 2 AAB s sociale ansvar - konkrete

Læs mere

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Udlejningsaftale 2015 2018 Informationsmøde 8. oktober 2014 Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Agenda Afsættet Virker det? Har parterne leveret hidtil? Ny udlejningsaftale Trappetrinsmodel

Læs mere

bilag 1 nybyggeri af almene boliger

bilag 1 nybyggeri af almene boliger bilag 1 nybyggeri af almene boliger Maj 2017 Danske Funktionærers boligselskab afd. svanen, 37 ungdomsboliger og 7 familieboliger Indhold: oversigt s. 2 baggrund OG Økonomi s. 3 projektet, bebyggelsen

Læs mere

LEV DRØMMEN. - skab rammerne

LEV DRØMMEN. - skab rammerne LEV DRØMMEN - skab rammerne NYE BOLIGER TIL DEN NYE GENERATION I disse år tales der meget om de nye ældre og den grå revolution. De ressource stærke og velfungerende mennesker, der trækker sig tilbage

Læs mere

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Poppelhaven III Opførelsesår: 1960 54 boliger, rækkehuse Ole Rømers Vej Opførelsesår: 1990 9 boliger, rækkehuse Poppelhaven Opførelsesår:

Læs mere

LEV DRØMMEN. - skab rammerne for aktive bofællesskaber

LEV DRØMMEN. - skab rammerne for aktive bofællesskaber LEV DRØMMEN - skab rammerne for aktive bofællesskaber NYE BOLIGER TIL DEN NYE GENERATION I disse år tales der meget om de nye ældre og den grå revolution. De ressource stærke og velfungerende mennesker,

Læs mere

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE 1 Odense Kommune Bystrategisk Stab Oktober 2014 Indledning De almene boliger

Læs mere

VIBOs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

VIBOs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP VIBOs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Charlotteager I Opførelsesår: 1979 182 boliger, etagebyggeri Charlotteager II Opførelsesår: 1981 186 boliger, etagebyggeri Charlottegårdshave Opførelsesår: 1982 71 boliger,

Læs mere

Velkommen til Vallensbæk Boligselskab et godt og trygt sted at bo

Velkommen til Vallensbæk Boligselskab et godt og trygt sted at bo Velkommen til Vallensbæk Boligselskab et godt og trygt sted at bo Vi glæder os til at byde dig indenfor i vores boligselskab FÆLLESSKAB, TRYGHED OG RESPEKT VELKOMMEN TIL VALLENSBÆK BOLIGSELSKAB. VI ER

Læs mere

Tendenser på boligmarkedet

Tendenser på boligmarkedet Tendenser på boligmarkedet Erfaringer med billige boliger, skæve boliger og ungdomsboliger Vejle Kommune, 29. marts 2016 P r o f e s s o r, a r k i t e k t, C l a u s B e c h - D a n i e l s e n, S b i,

Læs mere

3Bs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

3Bs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP 3Bs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP 1031 Taastrup Torv I og II 1032 Taastrup Torv Plejeboliger Opførelsesår: 2014 33 boliger 1029 Møllegården Opførelsesår: 1975 10 boliger 1028 Kongsgården Opførelsesår: 1975

Læs mere

Almene boliger i Aarhus

Almene boliger i Aarhus 13. NOVEMBER 2018 Almene boliger i Aarhus - Aftale mellem BL s 5. kreds og Aarhus Kommune om genhusning og nybyggeri 1. Den blandede by er en fælles opgave BL s 5. kreds og Aarhus Kommune har tradition

Læs mere

renovering af almene Boliger 2015 bilag 1 Indhold

renovering af almene Boliger 2015 bilag 1 Indhold renovering af almene Boliger 2015 bilag 1 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 TOFTEN VIBO (AFD. 137) S. 3-4 VESTERGÅRDSVEJ 3B (AFD. 6067) S. 5-6 1 PLACERING OG PROJEKTINDHOLD vestergårdsvej, 3b afd.

Læs mere

MÅLSÆTNINGS PROGRAM 2017

MÅLSÆTNINGS PROGRAM 2017 MÅLSÆTNINGS PROGRAM 2017 ØSTJYSK BOLIG Søren Frichs Vej 25 8000 Aarhus C østjyskbolig.dk 86 15 66 88 info@ojba.dk Målsætningsprogrammet udgives af Østjysk Boligs Organisationsbestyrelse INDHOLD INDLEDNING

Læs mere

BILAG 1 12 SKÆVE BOLIGER

BILAG 1 12 SKÆVE BOLIGER BILAG 1 12 SKÆVE BOLIGER NOVEMBER 2017 Indhold: OVERSIGT OG PLACERING s. 2 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 3 12 SKÆVE BOLIGER s. 4-5 12 skæve boliger ved 3B, Leth og Gori Arkitekter OVERSIGT - PLACERING SKÆVE BOLIGER

Læs mere

Budget 2008-2011. Boligsocialt udvalgs budget:

Budget 2008-2011. Boligsocialt udvalgs budget: Budget 2008-2011 Boligsocialt udvalgs budget: Indeholder Bevilling nr. 81 Boligsociale aktiviteter 82 Integration 81 Boligsociale aktiviteter Bevillingens indhold Drift Driftssikring af boligbyggeri 1.690

Læs mere

Temaaften Albertslund Kommune, 4. april Omdannelse af boliger i BO-VESTs afdelinger Fokus på seniorboliger

Temaaften Albertslund Kommune, 4. april Omdannelse af boliger i BO-VESTs afdelinger Fokus på seniorboliger Temaaften Albertslund Kommune, 4. april 2017 Omdannelse af boliger i BO-VESTs afdelinger Fokus på seniorboliger Fælles administrationsselskab for tre boligselskaber på Vestegnen: Albertslund Boligselskab

Læs mere

Lokalplaner på vej. 08. Maj 2017

Lokalplaner på vej. 08. Maj 2017 Lokalplaner på vej 08. Maj 2017 1020 Malling syd - Forslag 1060 Idrætsanlæg på Vidtskuevej, Viby - Forslag 1061 Generationernes Hus. Aarhus Ø Forslag 1066 Erhvervsområde ved Søren Frichsvej - Forslag Lokalplan

Læs mere

Offentligt referat. Jackie Lauridsen, Peter Schneider, Kurt Steenfeldt Hansen, Lisa Andersen

Offentligt referat. Jackie Lauridsen, Peter Schneider, Kurt Steenfeldt Hansen, Lisa Andersen REFERAT af ordinært bestyrelsesmøde nr. 2016-11, torsdag, den 28. januar 2016 i Boligforeningen VIBO, Sankt Peders Stræde 49 A, 5. sal Til stede: Fra foreningsbestyrelsen: Fra administrationen: Afbud:

Læs mere

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE INDHOLD: PLACERING OG BAGGRUND S. 2-3 FALKEVEJ S. 4-5 LERSØ PARKALLÉ S. 6-7 ØKONOMI OG STATUS FOR UDMØNTNING S. 8 1 PLACERING FALKEVEJ

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger NOVEMBER 2018 Indhold: OVERSIGT s. 2 STORE SOLVÆNGET s. 3 baggrund OG ØKonomi s. 4 Illustration: Store Solvænget, 3B ONV Arkitekter / JAJA Architects oversigt Intro

Læs mere

Bilag 3. Anbefalinger vedrørende det fremtidige bygningskompleks

Bilag 3. Anbefalinger vedrørende det fremtidige bygningskompleks Bilag 3 Anbefalinger vedrørende det fremtidige bygningskompleks Udgangspunktet for den kommende arkitektkonkurrence er at der stilles krav til opførelse af et indretnings- og driftsmæssigt velfungerende

Læs mere

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde!

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde! Velkommen til beboerinformationsmøde! Aftenens program 19.00 Velkomst v/ afdelingsbestyrelsen 19.10 Høje Tåstrup Kommune orienterer om status på Kvartersparken + spørgsmål 19.40 Præsentation af Arkitema

Læs mere

Lokal case v. FAB. BL og Almennet ERFA møde 19. marts 2019, Middelfart

Lokal case v. FAB. BL og Almennet ERFA møde 19. marts 2019, Middelfart Lokal case v. FAB BL og Almennet ERFA møde 19. marts 2019, Middelfart FAB Fyns Almennyttige Boligselskab, etableret i 1946 FAB har 95 boligafdelinger med 8.950 boliger 136 411 554 Ca. 110 ansatte: 45 administration,

Læs mere

Opstart Har I brug for rådgivere, der kender alt til helhedsplaner og selv har arbejdet i det almene?

Opstart Har I brug for rådgivere, der kender alt til helhedsplaner og selv har arbejdet i det almene? Helhedsplaner Afklaring Hvordan kan jeres boliger og afdeling udvikles? ALECTIA tilbyder både individuelle og standardiserede løsninger. Ideer og/eller en strategi Gennem dialog og samarbejde med beboerne,

Læs mere

DE TRE STRATEGIER FOR VOLLSMOSE UDVIKLINGEN FRA BOLIGOMRÅDE TIL BYDEL I ODENSE I VOLLSMOSE VOLLSMOSE SEKRETARIATET 2016

DE TRE STRATEGIER FOR VOLLSMOSE UDVIKLINGEN FRA BOLIGOMRÅDE TIL BYDEL I ODENSE I VOLLSMOSE VOLLSMOSE SEKRETARIATET 2016 LOKALT ENGAGEMENT DE TRE ER FOR UDVIKLINGEN I SEKRETARIATET 2016 VÆKST I FYSISK SOCIAL Odense Byråds otte politiske mål for Vollsmoses fremtid fra byrådsbeslutning den 12.12.2012: Vollsmose skal gå fra

Læs mere

Årsmøde Lean Construction Hvordan får vi mest værdi for renoveringsmilliarderne?

Årsmøde Lean Construction Hvordan får vi mest værdi for renoveringsmilliarderne? Årsmøde Lean Construction - 2012 Hvordan får vi mest værdi for renoveringsmilliarderne? Årsmøde Lean Construction - 2012 Policy værdier Sektor og branche værdier Bygherreværdier Projektværdier Brugerværdier

Læs mere

Social Partnerskabsaftale

Social Partnerskabsaftale Social Partnerskabsaftale Social Partnerskabsaftale Aftalen er gældende fra 1. maj 2013 aftalen genforhandles i 2017 Aftalens parter: Viborg Kommune (Socialudvalget) Prinsens Alle 5 og Boligselskabet Sct.

Læs mere

Frivillighedspolitik. Bo42

Frivillighedspolitik. Bo42 Frivillighedspolitik Bo42 Vedtaget på repræsentantskabsmøde afholdt den 4. juni 2013 Forord En af Bo42 s bestyrelses fornemste opgaver er at være med til at skabe og udvikle gode rammer og muligheder for

Læs mere

Hovedaftale mellem Boligselskabernes Landsforenings 1. kreds og Københavns Kommune for perioden 2011-2014

Hovedaftale mellem Boligselskabernes Landsforenings 1. kreds og Københavns Kommune for perioden 2011-2014 24-09-2010 Hovedaftale mellem Boligselskabernes Landsforenings 1. kreds og Københavns Kommune for perioden 2011-2014 Sagsnr. 2010-134295 Dokumentnr. 2010-619375 Parterne er enige om, at de københavnske

Læs mere

Små og billige boliger med perspektiv. Attraktive boliger til flygtninge og andre med lav betalingsevne

Små og billige boliger med perspektiv. Attraktive boliger til flygtninge og andre med lav betalingsevne Små og billige boliger med perspektiv Attraktive boliger til flygtninge og andre med lav betalingsevne SMÅ OG BILLIGE BOLIGER MED PERSPEKTIV Attraktive boliger til flygtninge og andre med lav betalingsevne

Læs mere

MÅLSÆTNINGSPROGRAM Mission - vision - værdier for Boligforeningen VIBO

MÅLSÆTNINGSPROGRAM Mission - vision - værdier for Boligforeningen VIBO MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2016-2020 Mission - vision - værdier for Boligforeningen VIBO INDHOLD Mission - Vision - Værdier Mission.... 3 Vision... 3 Værdier.... 3 VIBOs værdier Rummelighed.... 4 Tryghed.... 4

Læs mere

FAB - Fyns Almennyttige Boligselskab. Netværkskonference, 5. december 2017 Building Network & Fynsk Erhverv

FAB - Fyns Almennyttige Boligselskab. Netværkskonference, 5. december 2017 Building Network & Fynsk Erhverv FAB - Fyns Almennyttige Boligselskab Netværkskonference, 5. december 2017 Building Network & Fynsk Erhverv FAB Fyns Almennyttige Boligselskab. FAB har boliger fra alle årtier i vores historie fra 1946

Læs mere

- UDVIKLING AF EN NY DRIFTMODEL FOR GRØNDALSVÆNGE

- UDVIKLING AF EN NY DRIFTMODEL FOR GRØNDALSVÆNGE CASE 4 - UDVIKLING AF EN NY DRIFTMODEL FOR GRØNDALSVÆNGE FORMÅL OG MÅLOPFYLDELSEN Du skal som studerende i samarbejde med andre nordiske studerende komme med en række af løsningsforslag, der har en indflydelse

Læs mere

Notat. KAB s trivselsstrategi Baggrund. Hvad er god trivsel i boligområderne? DIR 2015/05 #6.01. Notat til: Direktionen

Notat. KAB s trivselsstrategi Baggrund. Hvad er god trivsel i boligområderne? DIR 2015/05 #6.01. Notat til: Direktionen Notat DIR 2015/05 #6.01 Notat til: Direktionen Kontaktoplysninger Per Faurby Boligsocial koordinator T 38 38 18 86 F 33 63 10 11 @kab bolig.dk KAB s trivselsstrategi 2015 2018 Baggrund I KAB s målsætningsprogram

Læs mere

BILAG 1: FASTE BATTERI

BILAG 1: FASTE BATTERI BILAG 1: FASTE BATTERI ALMENE UNDGDOMSBOLIGER I EN BLANDET BEBYGGELSE INDHOLD: PLACERING I BYEN OG BAGGRUND S. 2-3 PROJEKTBESKRIVELSE BYGGEFELT J S. 4-5 ALMENE UNGDOMSBOLIGER ØKONOMI S. 6 1 PLACERING I

Læs mere

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg Indledning Esbjerg Kommune ønsker at tilbyde ældre medborgere pleje i velfungerende plejefaciliteter, der yder respekt

Læs mere

BO-VESTs Frivillighedspolitik

BO-VESTs Frivillighedspolitik BO-VESTs Frivillighedspolitik Indhold BO-VESTs frivillighedspolitik................................................................... 3 Formålet med det frivillige arbejde i BO-VEST.............................................

Læs mere

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Fyrværkeriparken Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Afdeling 955-0 Lejerbo Kolding Pakhustorvet 4 35 lækre boliger i skønne omgivelser med gode fællesarealer og fælleshus 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

ALMENE BOLIGER PÅ VEJ I KØBENHAVN

ALMENE BOLIGER PÅ VEJ I KØBENHAVN ALMENE BOLIGER PÅ VEJ I KØBENHAVN INDHOLD: BAGGRUND S. 2 ALMENE BOLIGER BESLUTTET I 2009 S. 3 ALMENE BOLIGER BESLUTTET I 2010 S. 4 ALMENE BOLIGER BESLUTTET I 2011 S. 5 ALMENE BOLIGER I BUDGET 2012 S. 6-7

Læs mere

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

PLUMS GÅRD. Moderne boliger midt i Assens BOLIGER VI LEVER I

PLUMS GÅRD. Moderne boliger midt i Assens BOLIGER VI LEVER I PLUMS BOLIGER VI LEVER I GÅRD Moderne boliger midt i Assens Nyt spændende boligområde midt i Assens FAB bygger 55 moderne lejligheder ved træ laden i Plums Gård. Tæt på gågade / sivegade og i gåafstand

Læs mere

Bygherrestrategi STRATEGI FOR NYBYGGERI OG RENOVERINGER, LEJERBO KØBENHAVN, 2014 SIDE 1

Bygherrestrategi STRATEGI FOR NYBYGGERI OG RENOVERINGER, LEJERBO KØBENHAVN, 2014 SIDE 1 AF T Bygherrestrategi 20 14 0- -1 FI 03 NA L DR STRATEGI FOR NYBYGGERI OG RENOVERINGER, LEJERBO KØBENHAVN, 2014 SIDE 1 Lejerbo vil bygge rum for liv Rum for liv Flere flytter til København i disse år,

Læs mere

Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. Handleplan

Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. Handleplan Fremtidssikring af Herlevgårdsvej Handleplan Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. September 2007 Indhold side Hvad er fremtidssikring? 4 Introduktion til handleplanen 6 Afdelingens vision 7 Handleplanen:

Læs mere

Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup

Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup Parterne aftaler herved Målrettet at arbejde for at opfylde aftalens indhold. Aftaleholderen er ansvarlig for at levere det aftalte indhold samt at opfylde de vedtagne

Læs mere

Midlertidig etapevis lukning af det kommunale Plejecenter Sølund med henblik på ombygning og modernisering til velfærdsteknologisk

Midlertidig etapevis lukning af det kommunale Plejecenter Sølund med henblik på ombygning og modernisering til velfærdsteknologisk KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT Bilag 4 Sølund Midlertidig etapevis lukning af det kommunale Plejecenter Sølund med henblik på ombygning og modernisering til velfærdsteknologisk

Læs mere

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP AKB Taastrups afdelinger i Høje-Taastrup Taastrupgård Blåkildegård Taastrup Valhøj Taastrupgård Opførelsesår: 1972 913 boliger, etagebyggeri Blåkildegård Opførelsesår:

Læs mere

Himmelev Gl. Præstegård. Forslag til 12 seniorboliger mod nord

Himmelev Gl. Præstegård. Forslag til 12 seniorboliger mod nord Forslag til 12 seniorboliger mod nord 17.04.2019 Forslag til 12 seniorboliger ved Himmelev Gl. Præstegård Vedlagte forslag til opførsel af 12 seniorboliger på den nordlige del af grunden ved på baggrund

Læs mere

LO Faglige seniorer. Jesper Nygård, KAB, den 23. januar 2012. Min baggrund. Bred baggrund i det byggede miljø, byer og boliger gennem ca.

LO Faglige seniorer. Jesper Nygård, KAB, den 23. januar 2012. Min baggrund. Bred baggrund i det byggede miljø, byer og boliger gennem ca. LO Faglige seniorer Jesper Nygård, KAB, den 23. januar 2012 Min baggrund Bred baggrund i det byggede miljø, byer og boliger gennem ca. 30 år Administrerende direktør i KAB Bestyrelsesformand i Landsbyggefonden

Læs mere

BILAG 2 UNGDOMS- OG FAMILIE- BOLIGER I CARLSBERG BYEN

BILAG 2 UNGDOMS- OG FAMILIE- BOLIGER I CARLSBERG BYEN BILAG 2 UNGDOMS- OG FAMILIE- BOLIGER I CARLSBERG BYEN JUNI 2019 Indhold: OVERSIGT s. 2 UNGDOMS- OG FAMILIEBOLIGER I CARLSBERG BYEN s. 3-4 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 5 Ungdomsboliger ved AAB Illustration: JJW

Læs mere

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Center for Byplanlægning Indledning Lykkes de så i Danmark? Hvad er vores udfordringer? Københavnske tendenser.

Læs mere

Dansk byplan laboratorium. den 10. marts 2015

Dansk byplan laboratorium. den 10. marts 2015 Dansk byplan laboratorium den 10. marts 2015 1 Kilde: Kontur, Svendborg, 2013 Vi er blevet færre befolkningsudvikling i procentvis ændring, 2008-13 Kilde: kontur, Svendborg, 2013 og vi bliver ældre: procentvis

Læs mere

HØJE-TAASTRUP BOLIGSELSKABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

HØJE-TAASTRUP BOLIGSELSKABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP HØJE-TAASTRUP BOLIGSELSKABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Rådhushaven Opførelsesår: 1946 41 boliger, række- og parcelhuse Thorsgård Opførelsesår: 1949 30 boliger, etagehuse Engvadgård Opførelsesår: 1973 71

Læs mere

MÅLSÆTNINGSPROGRAM

MÅLSÆTNINGSPROGRAM MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2016 2020 Mission vision - værdier for Klik her! - og indsæt forsidefoto 1 INDHOLD Mission - Vision - Værdier MISSION... 3 VISION... 3 VÆRDIER... 3 VIBOs værdier RUMMELIGHED... 4 TRYGHED...

Læs mere

Bilag 1: Hovedaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds

Bilag 1: Hovedaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 14-10-2014 Bilag 1: Hovedaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds 2015-2018 Københavns almene boliger har spillet og vil

Læs mere

AALBORG KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN

AALBORG KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN AALBORG KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN Borgmester Henning G. Jensen, Aalborg Kommune Indhold: INDLEDNING...2 AALBORG KOMMUNE SOM BYGHERRE...2 DET ALMENE BOLIGBYGGERI...3 DEN PROFESSIONELLE BYGHERRE...3

Læs mere

Samspil sociale og fysiske indsatser

Samspil sociale og fysiske indsatser Samspil sociale og fysiske indsatser Indhold 1. Opsamlet Viden på området 2. De formelle rammer/helhedsplanskrav 3. Udfordringer 4. Samarbejdsområder beboerhåndtering, tryghed 5. Organisering 2016 Almennet/Himmerland

Læs mere

BYENS NETVÆRK STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura

BYENS NETVÆRK STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura BYENS NETVÆRK 22.01.2019 STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura 1 TINGBJERG kort præsentation Planlagt mønsterby opført 1956-75 Steen Eiler Rasmussen og C. TH.

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI I ESBJERG KOMMUNE Teknik & Miljø Esbjerg Kommune INDHOLD 1. Forord.................................. 3 2. Strategien i en sammenhæng................ 3 3. Bæredygtighed i strategien..................

Læs mere

STYRINGSDIALOG VIBO, HØJE-TAASTRUP

STYRINGSDIALOG VIBO, HØJE-TAASTRUP STYRINGSDIALOG VIBO, HØJE-TAASTRUP VIBOS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Charlotteager I og II, Charlottengårdshaven Engelholm Alle Charlotteager I Opførelsesår: 1979 182 boliger, etagebyggeri Charlotteager

Læs mere

Strategi. Version 2017

Strategi. Version 2017 Strategi 2020 Version 2017 Boligselskabet Sjælland vil være det bedste boligselskab i landet Det betyder at vi skal være: - Et boligselskab der sikrer trivsel og de bedst tænkelig rammer for beboerne -

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Projektudvikling Beboergrupper og boligafdelinger kan søge om støtte til at udvikle et projektforslag, så det senere kan føres ud i livet. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen

Læs mere

Fremtidsanalyse 11. november 2013. Ved kundechef Jonas M. Cohen

Fremtidsanalyse 11. november 2013. Ved kundechef Jonas M. Cohen Fremtidsanalyse 11. november 2013 Ved kundechef Jonas M. Cohen Program Introduktion hvad gør et boligområde attraktivt? Udfordringer og tendenser Et eksempel på hvad en fremtidssikringsanalyse kan indeholde

Læs mere

I forbindelse med renoveringer i almene boligafdelinger stiller AlmenNet nærværende evalueringsredskab til rådighed.

I forbindelse med renoveringer i almene boligafdelinger stiller AlmenNet nærværende evalueringsredskab til rådighed. AlmenNet - Evalueringsredskab Page 1 EVALUERINGSREDSKAB FOR ALMENE RENOVERINGER FØRSTE EVALUERING I forbindelse med renoveringer i almene boligafdelinger stiller AlmenNet nærværende evalueringsredskab

Læs mere

Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV

Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen 71-108 m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV Læs mere om boligerne på www.domea.dk/falbe-parken Boligselskabet Domea Randers

Læs mere

Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE

Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE Indhold Forord 3 Balanceret vækst og bæredygtig udvikling 4 Blandede boliger 7 Kvalitet 10 Byrum og grønne områder 13 Lokal identitet 14 Boligpolitikken sætter

Læs mere

AlmenBolig + et forsøgsprojekt. v Rolf Andersson, byggechef

AlmenBolig + et forsøgsprojekt. v Rolf Andersson, byggechef AlmenBolig + et forsøgsprojekt v Rolf Andersson, byggechef Vi mangler i høj grad børnefamilien med lav eller mellem indkomster i den almene boligsektor De flytter fordi de ikke kan finde en passende bolig

Læs mere

Boligsocial profil for AKB, København

Boligsocial profil for AKB, København Boligsocial profil for AKB, København 2015-2020 Vision Formål Vores vision som boligselskab er ikke kun at sikre gode og sunde boliger til rimelige priser. Det er også at være med til at skabe gode rammer

Læs mere

KAB tilbyder rådgivning om seniorbofællesskaber

KAB tilbyder rådgivning om seniorbofællesskaber Sammen - og alligevel sig selv KAB tilbyder rådgivning om seniorbofællesskaber Forleden sad jeg og talte med en af de andre beboere. Vi kom til at tale om, hvad vi skulle spise om aftenen. Vejret var godt,

Læs mere