By- og Landskabsudvalget. 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "By- og Landskabsudvalget. 2017"

Transkript

1 By- og Landskabsudvalget. 2017

2 By- og Landskabsforvaltningens bæredygtighedsplan April 2018

3 Sofiendal Enge: Medfinansieringsaftalen skal gerne sikre, at projektet holdes inden for den aftalte ramme. Kommunen afholder udgifter til stier, beplantning, inventar mv. Klima Strategisk fokusområde 28, 32, 57-59, 64 Klimaprojekter skal modvirke oversvømmelser samtidig med at byens naturindhold og borgernes trivsel øges. Omkostninger Østerå: Skitseprojekt på deletaper. Musikkens Plads, Godsbanen, Karolinelund. Detailprojekt Musikkens Plads - etablering er påbegyndt færdiggøres i Sofiendal Enge: lokalplan vedtaget, detaljeret planlægning er i gang. Medfinansieringsaftalen afventer endelig godkendelse. Østerå: Medfinansiering fra Kloak a/s er undervejs i beslutningsprocesserne Delprojekt for Godsbanen er på anlægsbudgettet for Sofiendal Enge: LP som balancerer klimahåndtering og boligkvalitet/grønt. P&N, P&U, T&V, Vandmiljø, Kloak a/s, rådgivere, bygherrer, grundejere Østerå: 97 mio. kr. Sofiendal Enge: Samlet økonomi inkl. bidrag fra AK Arealer konkretiseres i Østerå: Lokalplanlægning, Forhandlinger med jordejere. Rådgiverudbud og påbegyndelse af projektering. MEU ændring af spildevandsplan. Ansøgning og forhåndsgodkendelse i Forsyningssekretariatet. Sofiendal Enge: Realisering påbegyndes med midlertidig spildevandsløsning som på sigt forventes at blive permanent + 1. etape af projektet. Generel proaktiv indsats: Udviklingsprojekt omkring klima/håndtering af vand i lokal-planlægning og byggesagsbehandling. Østerå: afsat midler til etapen på Godsbanen i budget ,etapen gennem Karolinelund kræver prioritering på budget 2022-

4 Anlægsprojekt (strækningslokalplan) er under forberedelse integreret i en anden planlægningsindsats for 500 m. zonen omkring strækningen. +BUS Strategisk fokusområde 8,10,13, 14,18, 23, 34 og 40 Intentionen er kommuneplanretningslinier for byudvikling, det grønne, byrum, forbindelser, reduceret bilparkeringsnorm, cykelparkering mm. På makroniveau udgør +BUSen en bæredygtig transportløsning i Aalborg. Der pågår løbende drøftelse af integration af det grønne, byrum, trivsel og mobilitet. +BUS skal være drivkraft for bæredygtig byudvikling i vækstaksen. Omkostninger +BUS organisationen. Aalborg Byråd Debat med borgerne ifbm. m. Midtbyplan Anlægsprojektet er finansieret via det kom-munale budget og 250 mio kr. i tilskud fra staten. Færdiggørelse af strækningslokalplan og retningslinje med offentlighedsfase sommer 2018 og godkendelse oktober. Her skal vigtige afvejninger mellem mobilitet og andre interesser i byudviklingsområder synliggøres. Udarbejdelse af visionskatalog med tilvalgsmuligheder mht. indsatser Sætte fokus på hvordan man modvirker stigning i CO2udledning som følge af omvejskørsler. Arbejde aktivt med at fastholde opbakning og fælles fodslaw i byrådet og byen bredt set. Tanker om fælles fundraising og løbende åbenhed overfor nye finansieringsmuligheder Der er ikke interesse i at projektet skal belaste det kommunale budget yderligere.

5 Byrum og landskab i oplandsbyer Strategisk fokusområde 8, 9, Bæredygtige investeringer i attraktive byrum skal øge borgernes trivsel i oplandsbyerne. Der er eller vil blive gennemført konkrete forbedrings-projekter i Nibe, Hals, Storvorde, Klarup, Vestbjerg, Frejlev og Vodskov. Typisk drejer det sig om forbedring af centralt placerede byrum/mødesteder eller forbindelser, som kan forbedre mobiliteten i byen Projekterne er udpeget i samarbejde med samråd/borgere. Dette er gjort for at skabe lokalt ejerskab, da det er borgerne, der efterfølgende skal bruge byrummet, stien etc. Desuden ønskes at forbedre byen de steder, hvor flest borgere får gavn af forbedringen. Koordinering med øvrige forvaltninger og forvaltningsgrene skal sikre helhedsorien-terede, robuste, driftssikre og økonomisk bæredygtige løsninger samt løsninger med en høj kvalitet. Byens forbedrede byrum giver mulighed for øget social bæredygtighed i og med der skabes nye attraktive mødesteder. Dette kan bidrage til at fremme tryghed/trivsel i den konkrete by. P&U, T&V, P&N, samråd, borgerforeninger ol. Der er i byrådsperioden afsat 28. mio. kr. til gennemførelse af konkrete projekter som opfølgning på byudviklingsplanerne indenfor de 11 oplandsbyer med særligt vækstpotentiale. Med afsæt i de gode erfaringer i de 11 oplandsbyer ønskes det at udarbejde byudvik-lingsplaner for andre byer/bydele. I 2018 opstartes derfor byudviklingsplaner for Nørre-sundby, Gistrup, Vejgaard og Aalborg Vestby. Der forventes at blive brugt xx mio. kr. i 2018 på oplandsbyerne. Der er ikke pt. afsat midler til forbedringsprojekter i øvrige byer/bydele.

6 Dialogværktøj Strategisk fokusområde 20 og 38 Dialogværktøj er færdigudviklet og præsenteret i P&U og direktionen. Det er bl.a. tænkt sammen med proces for miljøvurdering af planer. Spil er er udviklet og testet på Ungeworkshop Stigsborg samt intern workshop om Sygehus Nord. Direktionen bakker op om dialogredskabet. De gennemførte test har vist både styrker og svagheder ved spillet og har giver grundlag for at tilpasse/raffinere spillet inden endelig ibrugtagning. Planlæggere i P&U, Miljø, P&V, P&N, Projektudviklere/bygherrer, rådgivere Rummes inden for P&Us budget Ibrugtagning i større planprojekter Præsentation og drøftelse i afdelingslederforum + andre forvaltningsgrene. Interne workshops i BLF + Miljø Hvordan sikrer vi at vi er ordentligt klædt på alle fagområder i dialogen med eksterne? Rummes inden for P&Us budget Gennem videreudvikling af Blomsten som dialogværktøj i planlægning skal der skabes sammenhæng til DGNB.

7 Aalborg Cykelby Strategisk fokusområde 8, 17, 19, 34 og 84 Aalborg skal være en af de førende cykelbyer i Danmark - til gavn for miljø, samfundsøkonomi, trivsel og sundhed. I 2017 fokus på udviklingsprojekter, kommunikation/storytelling og cykelstiprojekt ved Limfjordsbroen. Cykling mod ensretningen er nu tilladt i 10 gader i midtbyen og der er etableret en cykellegebane i samarbejde med bla. Skoleforvaltningen med fokus på cykelglæde- og evner. Nordjyllands første cykelbibliotek indgår, vil fremadrettet også fungere som kommunikationsplatform. I øjeblikket hænger de økonomiske prioriteringer ikke sammen med målet om, at Aalborg skal være et af de førende cykelbyer. De hårde data indikerer, at bilismen er i fremgang og cyklismen svagt faldende. Cykelregnskab 2016 viser, at der generelt er relativ stor tilfredshed med forholdene for cyklister. Kommunen er særligt udfordret hvad angår cykelparkering, drift af stier og sammenhæng mellem offentlig transport og cyklisme. Byens aktører og dets brugere, Cyklistforbundet, mange af kommunens forvaltninger Der er i budget afsat 5 mio. kr. til Aalborg som cykelby og samlet knap 52 mio. kr. til cykelområdet i de kommende 4 år. Til sammenligning er der indsatser for knap 300 mio. kr. i Cykelhandlingsplan Beregninger fra Transportministeriet viser, at der er rigtig god samfundsøkonomi cyklisme. I det samlede budget for 2018 er der foruden Aalborg som Cykelby afsat økonomi til cykelparkering, +CYKEL-forbindelse, østhavnsruten, elladestationer, cykelbaner. Ønske om at cykelpuljen genopstår. Mulighederne for fundraising undersøges. Ønskelisten i BLFs bæredygtighedsplan er stadig relevant. Med ekstramidler kan mere af ovennævnte fremmes med henblik på at understøtte visionerne for Aalborg og Aalborg som cykelby.

8 Biodiversitet Strategisk fokusområde 8, 12, 13, 32, 33, 76-79, 87 Bedre vilkår for den vilde natur skal øge biodiversiteten og skabe attraktive byrum og landskaber. Omkostninger Biodiversitetsstrategi udarbejdet og distribueret til BLF, kommunens skoler og via Naturmødet og Bæredygtighedsfestival. Der er afholdt kurser for EBL. Andre initiativer: naturnær drift, bekæmpelse af invasive arter, udsået vilde urter, etableret temporære søer, forbedret gadekær, udviklingsplan for rigere natur ved Mou Skole, blomstrende grøftekanter ved indfaldsveje, frøkatal og retningslinjer for udsåning af lokale arter og retningslinjer for pleje af vejrabatter. Spredte bidrag til øget biodiversitet hvad angår både plante- og dyrelivet Park og Natur har udarbejdet strategien i samarbejde med en BLF arbejdsgruppe. EBL kommer til at implementere strategien på kommunens arealer. Lokale virksomheder, foreninger og grønne organisationer har været involveret i en workshop. Fremadrettet: EBL, fagforvaltninger, private lodsejere, foreninger, virksomheder m.m Afholdt inden for P&Ns budget Implementering af delelementer af strategien, bekæmpelse af bjørneklo, integreret LIFE projekt for tør habitatnatur, fredning af fire byparker naturnær drift m.m. Handlingerne kan rummes inden for eksisterende budget.

9 Stigsborg Havnefront bæredygtig bydel Strategisk fokusområde 12-19, 22, 23, 25, 27-29, 32-35, 37 og 38 Udviklingsplan udarbejdet. Udviklingsplanens ambition er, at Stigsborg Havnefront skal være et eksempelprojekt vedr. SMART og bæredygtig byudvikling. Bred politisk opbakning til udviklingsplanen Arealudviklingsselskab er under etablering. Der er reserveret areal og afsat økonomi til en skole på Stigsborg. Supplerende undersøgelser, forureningshåndtering og jordpåfyldning pågår. Arealudviklingsselskabet for Stigsborg Havnefront (AUS) med sekretariat og bestyrelse. Aalborg Kommunes forvaltninger bredt set. Håndteret inden for projektøkonomien. Stigsborg Havnefront skal være en konkret 1:1 udmøntning af Aalborgs bæredygtighedsstrategi på en bydel. Konkretisering af indsatser (herunder SMART-city strategi) i samarbejde mellem AK og AUS. Implementering i lokalplan og byggemodning. Ambitionen forventes løftet inden for AUS økonomien for så vidt angår 1. etape. Aalborg Kommune har sideløbende forpligtet sig til etablering af Stigsparken, skole mm.

Bilag 6 Status på Bæredygtighedsplan Forvaltning: By- og Landskabsforvaltningen Dato: Status pr. 1. marts 2018

Bilag 6 Status på Bæredygtighedsplan Forvaltning: By- og Landskabsforvaltningen Dato: Status pr. 1. marts 2018 Bilag 6 Status på Bæredygtighedsplan 2017-20 Forvaltning: By- og Landskabsforvaltningen Dato: Status pr. 1. marts 2018 Handlingsnumre refererer til Bæredygtighedsplan 2017-20 med tilhørende bilag Farvekoden

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningens bæredygtighedsplan

By- og Landskabsforvaltningens bæredygtighedsplan s bæredygtighedsplan 2017-20 Baggrund Bæredygtighedsstrategi 2016-20 blev godkendt i byrådet den 14. november 2016. Bæredygtighedsstrategien indeholder fælles mål, strategier og strategiske fokusområder

Læs mere

Bæredygtighedsstrategi

Bæredygtighedsstrategi Bæredygtighedsstrategi 2016-20 Bæredygtighedsstrategiens vision: Sammen skaber vi et grønt og stærkt Aalborg, hvor mennesker trives! Økonomi / Stærk Social / Trivsel Miljø / Grønt Bæredygtighedsstrategiens

Læs mere

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Vejgaard

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Vejgaard Punkt 6. Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Vejgaard 2019-020527 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender igangsætning af ovennævnte fordebat i perioden 26.

Læs mere

Godkendelse af overførsel af uforbrugte midler fra By- og Landskabsforvaltningen, anlæg. Tillægsbevilling 2019

Godkendelse af overførsel af uforbrugte midler fra By- og Landskabsforvaltningen, anlæg. Tillægsbevilling 2019 Punkt 5. Godkendelse af overførsel af uforbrugte midler fra 2018-2019 - By- og Landskabsforvaltningen, anlæg. Tillægsbevilling 2019 2019-025533 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender,

Læs mere

Opsamling på By- og Landskabsudvalgets budgetseminar 8. juni 2017

Opsamling på By- og Landskabsudvalgets budgetseminar 8. juni 2017 Til By- og Landskabsudvalget 9. juni 2017 Opsamling på By- og Landskabsudvalgets budgetseminar 8. juni 2017 Tak for budgetseminaret i går. Som aftalt får I i dette bilag en opsamling med oplæg til den

Læs mere

SAMARBEJDE MELLEM SKOLEFORVALTNINGEN OG BY- OG LANDSKABSFORVALTNINGEN

SAMARBEJDE MELLEM SKOLEFORVALTNINGEN OG BY- OG LANDSKABSFORVALTNINGEN SAMARBEJDE MELLEM SKOLEFORVALTNINGEN OG BY- OG LANDSKABSFORVALTNINGEN Byudvikling i skoledistrikter Skoleudvalget d. 21. marts 2017 BAGGRUND Formål: Skabe bedre sammenhæng mellem fysisk planlægning og

Læs mere

Byudvikling i Nørresundby

Byudvikling i Nørresundby Byudvikling i Nørresundby Borgermøde tirsdag d. 2. oktober 2018 kl. 16.30-18.30 på Gl. Lindholm Skole Dagsorden 16:30 Velkommen v/rådmand Hans Henrik Henriksen 16:40 Baggrund for mødet og intro til temaworkshops

Læs mere

Godkendelse af debat om Aalborg Midtby 2025, 'Liv i centrum'

Godkendelse af debat om Aalborg Midtby 2025, 'Liv i centrum' Punkt 13. Godkendelse af debat om Aalborg Midtby 2025, 'Liv i centrum' 2017-012738 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender igangsætning af ovennævnte debat på 9

Læs mere

Bæredygtighedsplan Implementering af Bæredygtighedsstrategi

Bæredygtighedsplan Implementering af Bæredygtighedsstrategi Bæredygtighedsplan 2017-2020 Implementering af Bæredygtighedsstrategi 2016-2020 1 Indledning Bæredygtighedsstrategi 2016-20, der blev vedtaget i Aalborg Byråd den 14. november 2016, angiver de visioner

Læs mere

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst.

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. oktober 2016 Cykelparkering ved cykelrute og Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti

Læs mere

Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen FBBB 24. marts 2014

Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen FBBB 24. marts 2014 Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen FBBB 24. marts 2014 HVAD GÅR GODT? HVAD GÅR SKIDT? Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen. Intentioner vs Rammer/begrænsninger

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

Temamøde for Samrådene i Aalborg Kommune. Onsdag den 19. november 2014

Temamøde for Samrådene i Aalborg Kommune. Onsdag den 19. november 2014 Temamøde for Samrådene i Aalborg Kommune Onsdag den 19. november 2014 Samrådenes Temamøde 19.00 Velkommen 19.05 Modtagelse af flygtninge i Aalborg Kommune v. Famile- og Beskæftigelsesforvaltningen 19.20

Læs mere

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Nørresundby

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Nørresundby Punkt 5. Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Nørresundby 2019-025285 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender igangsætning af ovennævnte fordebat i perioden

Læs mere

STRATEGISK MIDTBYPLAN

STRATEGISK MIDTBYPLAN STRATEGISK MIDTBYPLAN RANDERS MIDTBY INDSATSER RANDERS MIDTBY FORANDRER SIG DETAILHANDEL Detailhandel er med til at skabe byliv og grundlag for andre funktioner fx restauranter og service. Hvor vil vi

Læs mere

Byudvikling i det nordlige Nørresundby

Byudvikling i det nordlige Nørresundby Byudvikling i det nordlige Nørresundby Borgermøde tirsdag d. 27. november 2018 kl. 19.00 21.00 I Løvvanghallen Dagsorden 19:00 Velkommen v/rådmænd Hans Henrik Henriksen og Mads Duedahl 19:15 Baggrund og

Læs mere

Notat. Vedr. SMARTE løsninger

Notat. Vedr. SMARTE løsninger Notat Dato: 08.05.2016 Center for Teknik Team Plan horsholm.dk Vedr. SMARTE løsninger Vedlagte notat beskriver mulige spørgsmål og tilgange, der kan inspirere til hvordan parallelopdragets visioner og

Læs mere

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen 2012-11-01 Naturplan Danmark SIDE 1 Natur- og landbrugskommissionen Rapport april 2013 44

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 Punkt 12. Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 2015-061874 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at

Læs mere

Vi udvikler VEJGAARD. sammen. Borgermøde om byudvikling, 21. maj DEBAT 26. april maj 2019

Vi udvikler VEJGAARD. sammen. Borgermøde om byudvikling, 21. maj DEBAT 26. april maj 2019 Vi udvikler VEJGAARD sammen Borgermøde om byudvikling, 21. maj 2019 DEBAT 26. april - 29. maj 2019 19:00 Velkomst ved Rådmanden 19:10 Præsentation af temaer til debat 19:20 Oplæg, Samrådets arbejdsgrupper

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg Byudviklingsplan for Hals med miljørapport (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg Byudviklingsplan for Hals med miljørapport (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af kommuneplantillæg 9.015 Byudviklingsplan for Hals med miljørapport (1. forelæggelse) 2016-053895 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Byrådet Kopi til Direktionen i BLF og Direktørgruppen Fra Mette Kristoffersen Sagsnr./Dok.nr. 2017-028176 / 2017-028176-1 Oplandsbyer og

Læs mere

Den globale By. Alle vil vækst og bæredygtighed, men hvad er det særlig ved Aalborg? Peder Baltzer Nielsen, Stadsarkitekt / Aalborg

Den globale By. Alle vil vækst og bæredygtighed, men hvad er det særlig ved Aalborg? Peder Baltzer Nielsen, Stadsarkitekt / Aalborg Den globale By Alle vil vækst og bæredygtighed, men hvad er det særlig ved Aalborg? Peder Baltzer Nielsen, Stadsarkitekt / Aalborg MØDET MED AALBORG - 2010 Landsplanredegørelse 2006 STRATEGI FOR

Læs mere

Forskel på oprindelig proces med masterplan og ny proces med udviklingsplan og konkurrence

Forskel på oprindelig proces med masterplan og ny proces med udviklingsplan og konkurrence Ny Rosborg Forskel på oprindelig proces med masterplan og ny proces med udviklingsplan og konkurrence Den korte forklaring på forskellen I 2016 reserverede ØU 1,35 mio. kr. til udviklingen af bydelen Ny

Læs mere

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby Letbanen og Aarhus Midtby

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby Letbanen og Aarhus Midtby Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby Letbanen og Aarhus Midtby Program Centralværkstedet d. 30. november kl. 19.00-21.30 1. Velkomst og oplæg Bente Lykke Sørensen 2. Letbanens forløb igennem midtbyen

Læs mere

Nørresundby, Stigsborg Havnefront. Værdi- og Kvalitetskatalog

Nørresundby, Stigsborg Havnefront. Værdi- og Kvalitetskatalog Punkt 11. Nørresundby, Stigsborg Havnefront. Værdi- og Kvalitetskatalog 2012-5422 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender ovennævnte Værdi- og Kvalitetskatalog som

Læs mere

Godkendelse af Spildevandsplan Overordnede mål, fokusområder samt status på opgaver beskrevet i den gældende spildevandsplan

Godkendelse af Spildevandsplan Overordnede mål, fokusområder samt status på opgaver beskrevet i den gældende spildevandsplan Punkt 11. Godkendelse af Spildevandsplan 2020-2031 - Overordnede mål, fokusområder samt status på opgaver beskrevet i den gældende spildevandsplan 2019-020043 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller at

Læs mere

Program. 1. Velkomst og indledning ved rådmand Lasse P. N. Olsen. 2. Præsentation af forslag til Spildevandsplan

Program. 1. Velkomst og indledning ved rådmand Lasse P. N. Olsen. 2. Præsentation af forslag til Spildevandsplan Program 1. Velkomst og indledning ved rådmand Lasse P. N. Olsen 2. Præsentation af forslag til Spildevandsplan 2016-2027 Fra forslag til vedtagelse Mål/fokusområder/strategi og tiltag 3. Miljøvurdering

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Stigsborg Brygge 5,

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Stigsborg Brygge 5, Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Miljø- og Energiudvalget Mødet den 09.06.2016 kl. 10.00-11.50 Stigsborg Brygge 5, Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Drøftelse af Planstrategi 2016

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup.

Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup. Punkt 6. Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup. 2018-024168 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes et forslag til en

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen. Virksomhedsrapport pr. 31. marts 2017

By- og Landskabsforvaltningen. Virksomhedsrapport pr. 31. marts 2017 By- og Landskabsforvaltningen Virksomhedsrapport pr. 31. marts By- og Landskabsforvaltningen Virksomhedsrapport pr. 31. marts Indholdsfortegnelse Side Ordforklaring 1 Samlet overblik 2 Drift - Politik

Læs mere

Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017

Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Center for Miljø og Teknik August 2015 Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Ballerups Kommunalbestyrelse godkendte i 2014 en Klimatilpasningsplan. Klimatilpasningsplanen

Læs mere

Orientering om forslag til Mobilitet 2040

Orientering om forslag til Mobilitet 2040 Punkt 7. Orientering om forslag til Mobilitet 2040 2019-007658 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til s orientering, forslag til Mobilitetsplan 2040, fremsendt til byrådet af By- og Landskabsforvaltningen.

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) Punkt 6. Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) 2015-013222 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

10. Udviklingsudvalget Anlæg

10. Udviklingsudvalget Anlæg 10. Udviklingsudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 10. Udviklingsudvalget Skattefinansieret anlæg Byen til Vandet... 3 C2C CC Klimabåndet... 5 Byen til Vandet opsparing til Klimabro... 7 Udvalg Udviklingsudvalget

Læs mere

Bilag 4: Politiske beslutninger om områdefornyelserne i Nordvest samt oversigt over projekter i Kvarterplanen

Bilag 4: Politiske beslutninger om områdefornyelserne i Nordvest samt oversigt over projekter i Kvarterplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 4: Politiske beslutninger om områdefornyelserne i samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske beslutninger

Læs mere

Planlovsdage Kortere høringsfrister - Borgerinddragelse og interne processer

Planlovsdage Kortere høringsfrister - Borgerinddragelse og interne processer Planlovsdage 2016 Kortere høringsfrister - Borgerinddragelse og interne processer v/ Mette Kristoffersen, By- og Landskabsforvaltningen, Aalborg Kommune Jeg skal snakke om: Aalborg Kommunes aktive borgerinddragelsesmetoder

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen. Virksomhedsrapport pr. 31. marts 2018

By- og Landskabsforvaltningen. Virksomhedsrapport pr. 31. marts 2018 By- og Landskabsforvaltningen Virksomhedsrapport pr. 31. marts By- og Landskabsforvaltningen Virksomhedsrapport pr. 31. marts Indholdsfortegnelse Side Ordforklaring 2 Samlet overblik 3 Drift - Politik

Læs mere

OPSAMLING PÅ BYRÅDETS TEMADRØFTELSE 3 ROBUSTE GRØNNE MILJØER

OPSAMLING PÅ BYRÅDETS TEMADRØFTELSE 3 ROBUSTE GRØNNE MILJØER OPSAMLING PÅ BYRÅDETS TEMADRØFTELSE 3 ROBUSTE GRØNNE MILJØER 31.10.18 - Arbejde med ny planstrategi - Roskilde Kommune 2018 PLANTEMA #3 ROBUSTE GRØNNE MILJØER I det følgende præsenteres en opsamling på

Læs mere

Borgermøde Byudviklingsplan for Gistrup. 23. maj kl. 18:30 Gistrup Hal 1

Borgermøde Byudviklingsplan for Gistrup. 23. maj kl. 18:30 Gistrup Hal 1 Borgermøde Byudviklingsplan for Gistrup 23. maj kl. 18:30 Gistrup Hal 1 Baggrund Med afsæt i Vision 2025 er formålet med byudviklingsplanen for Gistrup at få defineret identitet, struktur og sammenhængskraft

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Godkendelse af indstillinger til støtte til frivilligt socialt arbejde 2018

Godkendelse af indstillinger til støtte til frivilligt socialt arbejde 2018 Punkt 6. Godkendelse af indstillinger til støtte til frivilligt socialt arbejde 2018 2017-024195 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at foreningsansøgninger

Læs mere

Sagsnr. xx.xx.xx-p20-xx-xx Godkendt dato xx-xx-xxxx Dato xx-xx-xxxx Revideret dato Sagsbehandler Xxxx Xxxxxxx

Sagsnr. xx.xx.xx-p20-xx-xx Godkendt dato xx-xx-xxxx Dato xx-xx-xxxx Revideret dato Sagsbehandler Xxxx Xxxxxxx Sagsnr. xx.xx.xx-p20-xx-xx Godkendt dato xx-xx-xxxx Dato xx-xx-xxxx Revideret dato Sagsbehandler Xxxx Xxxxxxx Projektaftale Projekt Udvikling af Næstved Bymidte 2025 Ansvarlig enhed Projektejer Projektleder

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

Godkendelse af Liv i Centrum, Strategi - udvikling af Aalborg Midtby 2025

Godkendelse af Liv i Centrum, Strategi - udvikling af Aalborg Midtby 2025 Punkt 8. Godkendelse af Liv i Centrum, Strategi - udvikling af Aalborg Midtby 2025 2018-060931 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Liv i Centrum, Strategi - udvikling af Aalborg

Læs mere

BYNATUR I KØBENHAVN. Rikke Hedegaard Christensen, Teknik- og Miljøforvaltningen Planlovsdage marts 2019

BYNATUR I KØBENHAVN. Rikke Hedegaard Christensen, Teknik- og Miljøforvaltningen Planlovsdage marts 2019 BYNATUR I KØBENHAVN Rikke Hedegaard Christensen, Teknik- og Miljøforvaltningen Planlovsdage 2019 14. marts 2019 BYNATUR I KØBENHAVN Mål for 2025: 75 % af københavnerne oplever København som en grøn by

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET Udvalgspolitik for plan og boligudvalget 2014 Baggrund Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af politikere, samarbejdspartnere

Læs mere

Danmarks grønne fremtid

Danmarks grønne fremtid Danmarks grønne fremtid Udfordringer og muligheder i byudviklingsprocesser v/mette Lis Andersen, direktør for Realdania By Danske Parkdage, Aalborg, 14. september 2012 På vej mod 2050 Partnerskaber Grøn

Læs mere

Håndværkerkvarteret. debatoplæg. april 2015

Håndværkerkvarteret. debatoplæg. april 2015 Håndværkerkvarteret debatoplæg april 2015 Baggrunden for dette debatoplæg Byen udvikler sig, og byomdannelsen nærmer sig Håndværkerkvarteret fra flere sider. Godsbanearealet vest for og Eternitten sydøst

Læs mere

Budget 2012 Udvalget for Kultur og Planlægning

Budget 2012 Udvalget for Kultur og Planlægning Plan og Erhverv TANKEFULD, ETAPE 2 1.000 kr. Projektering og arkæologi 8.000 Byggemodning - grunde, interne veje 20.000 14.000 Byggemodning - grøn og salgsfremme 500 3.500 3.100 Afdrag lån 1.200 4.500

Læs mere

Introduktion til Bæredygtighedsstrategi 2013-2016

Introduktion til Bæredygtighedsstrategi 2013-2016 Introduktion til Bæredygtighedsstrategi 2013-2016 2 Forord Aalborg Kommune vil være en bæredygtig kommune. Med underskrivelsen af Aalborg Charteret i 1994 og Aalborg Commitments i 2004, har Byrådet fastlagt

Læs mere

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 16. juni 2015 Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby En ny Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby skal understøtte byens

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Evaluering af udviklingsmål 2017

Miljø- og Teknikudvalget. Evaluering af udviklingsmål 2017 Evaluering af udviklingsmål 2017 Februar 2018 Indhold...3 MTU 1 Mangfoldig natur...3 MTU 2 Færre uheld i trafikken...4 MTU 3 Flere buspassagerer på det samlede busnet...5 MTU 4 Klimaforebyggelse CO2...6

Læs mere

Finansieres gennem rammen til cykelstiprojekter. Der er. indtil 2019 er ca. 1,06 mio. kr. pr. år. indtil 2019 afsat omkring 1,06 mio. kr. pr. år.

Finansieres gennem rammen til cykelstiprojekter. Der er. indtil 2019 er ca. 1,06 mio. kr. pr. år. indtil 2019 afsat omkring 1,06 mio. kr. pr. år. Projekt 2016 2017 2018 2019 Finansiering Cykelparkering Der vil løbende blive foretaget vurderinger af hvor der er behov for etablering af yderligere cykelparkering i Randers centrum, centerbyerne og lokalbyerne,

Læs mere

Udvikling af levende byer

Udvikling af levende byer Udvikling af levende byer Estate Media konference den 25. marts 2015 om udvikling af byområder Chefkonsulent Claus Ravn, Realdania By, cra@realdaniaby.dk Hvem er Realdania By Vores byudviklingsprojekter

Læs mere

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender:

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender: 6. "Fremtidens Vollsmose" - Byudvikling og Infrastrukturplan Åbent - 2014/133021 Sagsresumé Landsbyggefonden har afsat en ramme på 220 millioner kr. til ny infrastruktur i Vollsmose under den forudsætning,

Læs mere

Byudvikling og skoledistrikter. Juli 2018

Byudvikling og skoledistrikter. Juli 2018 Byudvikling og skoledistrikter Juli 2018 Boligbyggeri Sofiendal Enge juni 2018 Indhold Intro om skoler og byudvikling Fysisk Vision 2025 er grundlag for byudviklingen By- og boligudvikling Skoledistrikter

Læs mere

Virksomhedsplan for Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 2017

Virksomhedsplan for Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 2017 Virksomhedsplan for Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 2017 Intro I virksomhedsplanen for 2017 klargør og synliggør vi, hvad Ledelsessekretariatet har fokus på i 2017. Vi følger løbende

Læs mere

Planstrategier og strategisk byudvikling i Roskilde

Planstrategier og strategisk byudvikling i Roskilde Planstrategier og strategisk byudvikling i Roskilde Esben Haarder Paludan, Planchef Seminar i Køge den 20. marts Det vil jeg fortælle.. Planstrategi 2011 - hvad ville vi - hvordan gik det Planstrategi

Læs mere

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts Cykelpolitik

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts Cykelpolitik Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011 Cykelpolitik 2011-2020 INDHOLD 1. Forord....3 2. Indledning...4 3. Vision for 2020...5 4. Målsætninger....6 5. Indsatsområder.....................................

Læs mere

Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder

Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen Tillæg til Planstrategi 2016 Den moderniserede planlov giver nye muligheder for udpegning af udviklingsområder

Læs mere

Borgermøde 15. januar :00 21:00 Vodskov Kultur & Idrætscenter, Brorsonsvej 3B, Vodskov

Borgermøde 15. januar :00 21:00 Vodskov Kultur & Idrætscenter, Brorsonsvej 3B, Vodskov Borgermøde 15. januar 2018 19:00 21:00 Vodskov Kultur & Idrætscenter, Brorsonsvej 3B, Vodskov 19:00 Velkomst v/rådmand Hans Henrik Henriksen 19:10 Vodskov Samråd v/ Peter Lindholt 19:20 Byudviklingsplan

Læs mere

Fremtidens Skalborg. styrke områdets profil. 4. at styrke sammenhænge og forbindelser i bydelen med fokus på bløde trafikanter

Fremtidens Skalborg. styrke områdets profil. 4. at styrke sammenhænge og forbindelser i bydelen med fokus på bløde trafikanter Fremtidens Skalborg Byudviklingsplanen for Skalborg skal skabe en fælles vision og rammen for en helhedsorienteret udvikling af Skalborg som bydel. Byudviklingsplanen har til formål at skabe rammerne for

Læs mere

S T R AT E G I 2016-2019

S T R AT E G I 2016-2019 STRATEGI 2016-2019 INDHOLD 03 HVEM ER VI? HVAD VIL VI? 04 STRATEGI LANGSIGTEDE SIGTELINJER 06 STRATEGI PRIORITERINGER FOR 2016-2019 08 ÅBENHED. SAMARBEJDE. DIALOG 10 NATURFONDEN OM 10 ÅR 12 FAKTA 14 FONDENS

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen Aftenens forløb 19.00 Velkomst v/ Herning Kommune Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen 19.45 Kaffe/kort pause 20.00 Spørgsmål og svar 21.00 Afrunding og tak for i aften!

Læs mere

Plan09 og plankulturen til debat!

Plan09 og plankulturen til debat! Plan09 og plankulturen til debat! På programmet Plan09 og Fornyelse af planlægningen Hvad er plankultur? Værdier og kompetencer Eksempler Redskaber til udvikling af den lokale plankultur Et første bud

Læs mere

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune Mere liv på landet Mere liv på landet Haderslev Kommune ønsker en helhedsorienteret sammenhæng mellem visioner og strategier, kommuneplan, politikker,

Læs mere

Indstilling. Supercykelsti mellem Midtbyen og Lisbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Supercykelsti mellem Midtbyen og Lisbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 22. oktober 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Godkendelse af projekt og indtægtsbevilling for en supercykelsti mellem Midtbyen og Lisbjerg.

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder i 2014 På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2014: Vand- og Natura 2000 planer Gennemførelsen af den kommunale del af de statslige Vand- og Natura 2000

Læs mere

Orientering om udbud af bygherrerådgiveropgaven vedr. Børne- og Ungeunivers Stigsborg

Orientering om udbud af bygherrerådgiveropgaven vedr. Børne- og Ungeunivers Stigsborg Punkt 2. Orientering om udbud af bygherrerådgiveropgaven vedr. Børne- og Ungeunivers Stigsborg 2018-004010 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, udbud af bygherrerådgiveropgaven

Læs mere

MERE GANG I AARHUS HVORFOR EN FODGÆNGERSTRATEGI OG HVEM EJER DEN?

MERE GANG I AARHUS HVORFOR EN FODGÆNGERSTRATEGI OG HVEM EJER DEN? MERE GANG I AARHUS HVORFOR EN FODGÆNGERSTRATEGI OG HVEM EJER DEN? DISPOSITION Hvad er en fodgænger Overordnet målsætning Processen Strategiens indhold Next step HVAD ER EN FODGÆNGER? ARBEJDSGRUPPENS SAMMENSÆTNING:

Læs mere

Et eksempel på planlægning for naturen mm.

Et eksempel på planlægning for naturen mm. Natur og Miljø 2013 Session 1: Borgeren og naturen Et eksempel på planlægning for naturen mm. Jørgen Jørgensen Chef for Natur og Vand, Viborg Kommune Grønne Sammenhænge Natur- og Parkpolitik for Viborg

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere

Godkendelse af høringssvar om Mobilitet 2040

Godkendelse af høringssvar om Mobilitet 2040 Punkt 2. Godkendelse af høringssvar om Mobilitet 2040 2018-098739 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller at Sundheds- og Kulturudvalget godkender udkast til høringssvar til By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Naturpolitik Handleplan

Naturpolitik Handleplan Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Udgivet af Nyborg Kommune 2018 WEB: Find og download handleplanen som pdf på Fotos: Nyborg Kommune Udgivelsestidspunkt August 2018 2

Læs mere

Teknisk Anlæg. Nr Igangværende projekter Ring Syd - betaling vedr. aftale med Banedanmark 14.

Teknisk Anlæg. Nr Igangværende projekter Ring Syd - betaling vedr. aftale med Banedanmark 14. Teknisk Anlæg Nr. 2019 2020 2021 2022 2023 2024 17-1 Igangværende projekter Ring Syd - betaling vedr. aftale med Banedanmark 14.100 17-2 Ny Glumsø Station 3.100 17-3 Nyanlæg af Teatergade i forbindelse

Læs mere

Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm

Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm OMRÅDET I NUVÆRENDE STRUKTUR Anlægget Harboe Arena Slagelse Sports College Stadionområdet Tenniscenter UV hallen Frederikshøj Slagelse Svømmehal Spar Nord

Læs mere

Plan for det fortsatte arbejde med de fem byudviklingsområder i Kommuneplan 2014 og udviklingen i byggesagsbehandlingen

Plan for det fortsatte arbejde med de fem byudviklingsområder i Kommuneplan 2014 og udviklingen i byggesagsbehandlingen HCO/24. august 2015 Plan for det fortsatte arbejde med de fem byudviklingsområder i Kommuneplan 2014 og udviklingen i byggesagsbehandlingen Kort status for de fem udviklingsområder pr. juni 2015 Rødovre

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget Holder møde torsdage kl ca. 1 gang om måneden. I alt 11 gange på et år.

Miljø- og Planlægningsudvalget Holder møde torsdage kl ca. 1 gang om måneden. I alt 11 gange på et år. Miljø- og Planlægningsudvalget Holder møde torsdage kl. 08.00. ca. 1 gang om måneden. I alt 11 gange på et år. 31-01-2018 Basisopgaver Realisere kommuneplanens vision: Vi vil skabe inspirerende og grønne

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Aktuel status 2019 og budgetoplæg for Byog Landskabsforvaltningen

Aktuel status 2019 og budgetoplæg for Byog Landskabsforvaltningen Til Fra Borgmesterens Forvaltning By- og Landskabsforvaltningen 28. august 2019 Aktuel status 2019 og budgetoplæg 2020-2023 for Byog Landskabsforvaltningen Til Magistratens og Byrådets budgetdrøftelser

Læs mere

Handlingsplan til Legepladsstrategi - Åben sag

Handlingsplan til Legepladsstrategi - Åben sag Handlingsplan til Legepladsstrategi - Åben sag Sagnr.: 18/982 Sagsansvarlig: MERETE VINDUM SCHAFBUCH J.nr.: 01.00.05 P20 Sagen afgøres i: Teknik- og Miljøudvalget Anledning Teknik- og Miljøudvalget blev

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Landsbyerne Pulje til landsbyerne 0,5 0,5 Forslag til landsbyerne 0,5 0,5 Forskønnelsespuljen og Kommunes landsbyer Mange landsbyer har en

Læs mere

Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015

Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015 Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015 Udarbejdet pba af Forretningsudvalgets anbefaling til Regionsrådets møde 28/4-15 En ny regional vækst- og udviklingsstrategi

Læs mere

Cykelstikort. Aalborg Kommune

Cykelstikort. Aalborg Kommune Cykelstikort Aalborg Kommune Aalborg Kommune forbedrer løbende forholdene for cyklister. Derfor udkommer dette cykelstikort nu med de nyeste ændringer. Tag kortet med på råd, når du overvejer at bruge

Læs mere

Anlægspolitikken. Godkendt i Byrådet den [skriv dato]

Anlægspolitikken. Godkendt i Byrådet den [skriv dato] l Anlægspolitikken 1 Godkendt i Byrådet den [skriv dato] Forord Fredensborg Kommune skal være en kommune i fortsat udvikling, og hvor eksisterende kvaliteter fastholdes. Det forudsætter en robust økonomi,

Læs mere

De første to år med. V/ Lars Mortensen

De første to år med. V/ Lars Mortensen De første to år med V/ Lars Mortensen Disposition 1. Strategiens indhold 2. Hvordan har vi anvendt strategien? 3. Hvilke samarbejder har strategien medført? 4. Reaktioner fra omverdenen 5. Forbedret kommunikation

Læs mere

Indstilling. Grønne/rekreative områder i byen Tre pilotprojekter for perioden Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Grønne/rekreative områder i byen Tre pilotprojekter for perioden Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 16. juni 2010 Grønne/rekreative områder i byen Tre pilotprojekter for perioden 2011-2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune 1.

Læs mere

Effektivisering af lokalplanprocedurer og af plansager

Effektivisering af lokalplanprocedurer og af plansager Effektivisering af lokalplanprocedurer og af plansager Projektet med at effektivisere lokalplanprocedurer og plansager begyndte i 2011. type: Fagområde For at opnå et flow i arbejdet, så skal implementeringen

Læs mere

Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune.

Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune. Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune. Aalborg Kommune har i en årrække fokuseret på at fremme den bæredygtige transport - herunder forholdene for

Læs mere

Ringbysamarbejdets arbejdsprogram

Ringbysamarbejdets arbejdsprogram Ringbysamarbejdets arbejdsprogram Med arbejdsprogrammet igangsætter vi mange nye projekter Som tilsammen skal realisere by- og erhvervsudviklingspotentialet Hovedtemaerne Internationalt demonstrationsprojekt

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan boliger ved Digmannsvej, Stigsborg Havnefront, Nørresundby Midtby (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan boliger ved Digmannsvej, Stigsborg Havnefront, Nørresundby Midtby (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.043 og Lokalplan 1-2-116 boliger ved Digmannsvej, Stigsborg Havnefront, Nørresundby Midtby (2. forelæggelse) 2017-032709 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Forslag til prioritering af infrastruktur i hovedstadsregionen i samarbejde med KKR Hovedstaden

Forslag til prioritering af infrastruktur i hovedstadsregionen i samarbejde med KKR Hovedstaden Center for Regional Udvikling Forslag til prioritering af infrastruktur i hovedstadsregionen i samarbejde med KKR Hovedstaden Møde i miljø- og trafikudvalget 1. november 2016 En stærk international infrastruktur

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel?

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? Projekt Social balance i Værebro Park 30. april 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? eventuelle udfordringer

Læs mere