Bilag 1 Høringssvar og borgernes adresse vist på kort

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1 Høringssvar og borgernes adresse vist på kort"

Transkript

1 Bilag 1 Høringssvar og borgernes adresse vist på kort I forbindelse med høring af dispensation fra Forskrift for midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter i Gladsaxe Kommune er der indkommet seks svar, der geografisk er placeret cirka som angivet på oversigtskort 1. Oversigtskort 1: Farvede prikker viser cirka placering af borgere, der har kommenteret på dispensationen til HL (den røde streg viser den kommende linjeføring af Letbanen). Høringssvar 1 svarende til lysegrøn prik på kortet I Gladsaxe Bladet den på side 5, giver I en meget udvidet dispensation til nødvendigt weekend-, aften- og natarbejde til den nye letbane, der skal gå igennem kommunen.

2 Da vi har bopæl meget tæt på Buddinge rundkørsel og har udsigt dertil, er vi meget uenige i den udvidede dispensation, specielt hvad angår et evt. kommende natarbejde i vort område. Da vi er noget lydfølsomme og meget gerne vil kunne sove roligt om natten i tidsrummet mellem klokken 23 og 07. Derfor ønsker vi IKKE at acceptere, denne af Miljøudvalget, udvidede dispensation. Med hensyn til det vibrerende arbejde m.v., tager vi forbehold overfor evt. kommende revner i vores andelsbolig både udvendigt og indvendigt på vægge og lofter, samt evt. punkterede og revnede vinduesruder i vores andelslejlighed og går ud fra, at sådanne evt. fejl vil blive udbedret og repareret af Kommunen / Hovedstadens Letbane og uden omkostninger for os. Jeres eventuelle bemærkninger imødeses. Høringssvar 2 svarende til turkis prik Jeg mener helt klart, at arbejdet skal foregå på hverdage i dagtimerne ml. kl Min bopæls- og arbejdsplads er Gladsaxe Kommune og jeg forventer naturligvis, at kommunen tager hånd om mine evt. søvngener, forringede livskvalitet og sygemeldinger til min arbejdsgiver grundet førnævnte. En økonomisk kompensation, som det kendes fra Metrobyggeriet, vil være på sin plads som følge af de voldsomme gener letbanebyggeriet vil medføre. Miljøudvalget skal trække dispensationen tilbage, så vi som skattebetalende borgere i Gladsaxe Kommune kan opretholde et nogenlunde rimeligt liv. Der er i øvrigt rigeligt med larm ved Søborg Hovedgade/Rådhusparken bl.a. grundet gymnasieelevers uhæmmede drukfester, der bare får lov at passere, Rådhuscafeen, samt Gladsaxe-dagen, der nærmest beslaglægger hele weekenden og ikke levner borgerne megen ro og nattesøvn. Vi skal have fred og ro og fortsat bevare Rådhusparken i dens nuværende grønne udseende. Dette gælder hele kommunen. Da jeg ikke tidligere har fremsendt høringssvar, vil jeg gerne udbede mig en kvittering for jeres modtagelse af denne mail. På forhånd tak. Høringssvar 3 svarende til mørkeblå prik I forbindelse med Letbane byggeriet vil der forekomme støj. Dette var forventet ved så stort et byggeri. Men en udvidelse af arbejdstiden vil medfører flere væsentlige gener for andelsboligforeningen AB Birketoften. Det ene er støj. Det andet er vibrationer og muligvis lugtgener, luftforurening m.m. Vi vil i den forbindelse gøre opmærksom på, at vi ligger klods op ad byggeriet. Der er tilmed tale om at etablerer en byggeplads lige ved ejendommen på Ring III. Ligesom med metrobyggeriet er vi ikke et øjeblik i tvivl om, at byggeriet vil medfører væsentlige gener for AB Birketoften. Vi er derfor ikke interesseret i en udvidelse af arbejdstiden. Børn skal sove, vi skal på arbejde og tidligt op, vi kan ikke benytte haverne om sommeren, og støjes og forurenes der med lastbilkørsel, gravearbejde m.m. stort set hele døgnet alle ugens 7 dage, er det en væsentlig ændring i forhold til nuværende forhold.

3 Byggeriet forventes at tage flere år 6-8? Og kommunen skriver, at der fra letbaneselskabet ønskes dispensation til at arbejde på stort alle tider af døgnet. Går man ind på den anviste hjemmeside, står der at dispensationen allerede er giver, så muligheden for at ændre på dette er formodentligt meget ringe: Miljøudvalget har givet dispensation til Hovedstadens Letbane I/S til at arbejde udenfor normal arbejdstid, der er angivet i kommunens Forskrift for midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter i Gladsaxe Kommune. Arbejdstid: Normal arbejdstid Med dispensation Hverdage Lørdage Søn- og helligdage Ingen Derudover kan der i øvrige tidsrum i aften- og nattetimer foretages mindre støjende arbejder. I særlige tilfælde kan der foretages stærkt støjende, støjende, støvende og vibrerende arbejde udenfor ovenstående tidsrum (aften og nat) hvis: Det ikke er muligt at udføre arbejdet af hensynet til trafikafviklingen i dagtimerne (såsom arbejder i vejbane, togspor, broarbejde eller lignende) Arbejdet af tekniske årsager kun er muligt at udføre i en arbejdsgang (såsom støbning af betondæk) Du kan se vilkår i dispensation til at udføre støjende, støvende og vibrerende arbejde udenfor normal arbejdstid. Miljøudvalget har vedtaget at give dispensation til Hovedstandes Letbane I/S til at arbejde udenfor normal arbejdstid i forbindelse med etableringen af Letbane på Ring 3. Miljøudvalget har vedtaget at sende dispensationen i høring i 4 uger frem til tirsdag 11. april Vi er ikke i tvivl om at ovenstående dispensation vil medfører væsentlige gener for foreningen. Der er planlagt støj, støv og lugtgener m.m. stort set hele døgnet. Det er påviseligt at folks livskvalitet falder med disse gener og alene, at der f.eks. må støjes hele weekenden tvinger beboerne i foreningen til at finde ro andre steder, eller flytte i de perioder, hvor lugt og støvgener bliver for generende. Selvfølgelig har vi i dag støjen fra ringvejen, men generne fra byggeriet bliver af en helt anden karakter og langt værre end det vi er vant til, så vi er klart imod en udvidelse af arbejdstiden.

4 Høringssvar 4 svarende til orange prik Indsigelse mod dispensation weekend-, aften- natarbejde, letbane 1. Jeg har et job som dagplejer, og har børn der kommer ca 7.10 og bliver hentet igen ca Jeg kan simpelthen ikke fungere i mit job 48 timer ugentligt som dagplejer, hvis I har planer om aften og natarbejde, da jeg har svært ved at sove, ved blot lidt støj udefra. Og har stort behov for ro til at lade op til dagen efter. 2. Det er meningen at folk skal lade op til jobbet i weekenderne, det bliver nærmest umuligt med konstant støj. Det giver stress og stor irritabilitet. Ihvertfald for mit vedkommende. 3. Letbanen burde have været til afstemning for de berørte kommuner. Mange føler, at det er et prestigeprojekt som er trukket ned over folk, og at vi kommer til at betale dyrt både i form af økonomien omkring projektet, men ekstra påvirkning af elektriske udladninger fra ledningerne og kommede elstationer, øget stråling? Høringssvar 5 svarende til rød prik VEDR.: DISPENSATION TIL AT UDFØRETØJENDE ARBEJDE IFM. ETABLERING AF HOVEDTADN LETBANE PÅ RING 3 I GLADSAXE Miljøudvalget har valgt at give Hovedstadens Letbane dispensation fra Forskrift for midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter i Gladsaxe Kommune til at udføre stærk støjende arbejde udenfor normal arbejdstid. Miljøudvalget har valgt at sende dispensationen i høring, idet de vilkår man vil give til Hovedstadens Letbane er offentliggjort på Gladsaxe kommunes hjemmeside. På hjemmesiden er der ikke angivet noget som helst om den ansøgning som Miljøudvalget har modtaget fra Hovedstaden Letbane, og det er derfor som borger ikke muligt at vurdere konsekvenserne for dispensationen. På hjemmesiden henvises der dog til Miljøstyrelsens Støjkortlægning, måske med den begrundelse at dem der bor langs det kommende tracé for letbanen allerede har en støjbelastning der er høj, så man kan vel sagtens klare lidt mere støj. Jeg bor Lyngen 3A ca. 50 m fra Buddingevej, og er derfor bange for at denne dispensation vil påvirke mig. I Gladsaxe Kommune er Forskrift for midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter i Gladsaxe Kommune glædende. I forskriftet er angivet at Gladsaxe Kommune kan dispensere for forskriftet, men at dispensationen gives for en begrænset periode, af hensyn til de omkringboende. Hvordan kan tidsrummet mellem 2017 og 2024 være en begrænset periode? Vilkårene dokument der er offentliggjort tager kun hensyn til stærk tøjende arbejder. Hvad med støjende arbejder? Skal dispensationen forstås således at Gladsaxe Kommune tillader at der arbejdes på letbanen på hverdage mellem 7-22 lørdage mellem 7-18 og sønog helligdage mellem 8-18? Jeg er meget uforstående over at Miljøudvalget giver denne dispensation, uden egentlig at kende konsekvenserne for den enkelte borger der bliver belastet af støj. Det ser ud som om at Gladsaxe Kommune er i færd med at give Hovedstaden Letbane en blanco check til at støje udenfor normal arbejdstid.

5 Jeg vil anbefale Miljøudvalget at trækker denne dispensation tilbage, og at entreprenøren der skal udføre Letbanen må ansøge hver enkelte gang der er behov for at dispensere fra Forskrift for midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter i Gladsaxe Kommune. Ansøgningen skal udarbejde på baggrund af foreskriftet, idet der dog bør kræves at udarbejde detaljerede kort der viser støjens udbredelse og størrelse. Det bør ligeledes sikres/kræves at krav til støj overholdes dels ved egenkontrol og dels ved stikprøvekontrol udført af Gladsaxe Kommune. I Miljøudvalgets vilkår lægges der vægt på hensynet til trafikafviklingen, opmærksomheden henledes på at trafikken kan afvikles på andre vej, bl.a. Motorring 3. De borger der bliver belastet af støj på grund af denne dispensation har ikke mulighed for at flytte væk i byggeperioden. Eller vil Gladsaxe Kommune sikre at de støjplagede kan få kompensation som ved Metro Byggeriet i København? I tilfælde af at dispensationen gives som angivet i vilkårene, hvilke klagemuligheder har den enkelte borger så? Er det jf, 9 stk. 1 i Forskrift for midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter i Gladsaxe Kommune eller 9 Stk. 2 i foreskriftet. Høringssvar 6 svarende til gul prik Hej Gladsaxe kommune/miljøafdeling - Jeg ønsker ikke at støtte/ give dispensation til aften/nat og weekendarbejde i forbindelse med anlæggelse af letbanen. Jeg bor i Vadgårdsparken - dvs. Ret tæt på. Venlig hilsen

Metroselskabet I/S Metrovej København S

Metroselskabet I/S Metrovej København S Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 42 til højere støjgrænse i aftentimerne, i forbindelse med fase 5 og 6 armering og støbning af bundplade samt armering

Læs mere

Metroselskabet I/S Metrovej København S

Metroselskabet I/S Metrovej København S Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S UDKAST TIL Påbud efter miljølovens 42 til højere støjgrænser i aftentimerne, i forbindelse med fase 6 armering og støbning af vægge i stationsskakten, Aksel

Læs mere

- VVM-redegørelse og miljørapport - Udvidet åbningstid for indlevering af sukkerroer til Nordic Sugar A/S Nakskov

- VVM-redegørelse og miljørapport - Udvidet åbningstid for indlevering af sukkerroer til Nordic Sugar A/S Nakskov Resume af høringssvar fra foroffentlighedsfase - VVM-redegørelse og miljørapport - Udvidet åbningstid for indlevering af sukkerroer til Nordic Sugar A/S Der har været gennemført foroffentlighedsfase fra

Læs mere

Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S

Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S Dispensation til udvidet arbejdstid i forbindelse med udgravning af stationsboks under topplade, samt etablering af jordankre og tværbjælker på Frederiksberg

Læs mere

Metroselskabet I/S Metrovej København S

Metroselskabet I/S Metrovej København S Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S Påbud i henhold til miljøbeskyttelseslovens 42 vedr. støjende aktiviteter på byggepladsen, Frederiksberg Allé Station, fase 3 og 4. I forbindelse med etablering

Læs mere

Metroselskabet I/S Metrovej København S

Metroselskabet I/S Metrovej København S Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S UDKAST til Dispensation til udvidet arbejdstid i forbindelse med udgravning af stationsboks under topplade, samt etablering af jordankre og tværbjælker på

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 3. 1

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 3. 1 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. august 2013 J.nr.: NMK-34-00281 og NMK-34-00272 Ref.: Hanne Marie Motzfeldt, HAMMO-NMKN AFVISNING af klage over Københavns

Læs mere

1. Støjende arbejder jfr. beskrivelsen under oplysninger fra ansøger indenfor perioden uge uge i tidsrummet kl alle dage.

1. Støjende arbejder jfr. beskrivelsen under oplysninger fra ansøger indenfor perioden uge uge i tidsrummet kl alle dage. Returadresse: Køge Kommune, Miljø Torvet 1, 4600 Køge Aarsleff-Siemens A/S, Att: Karin Elmquist, kae@aarsleffrail.com Banedanmark A/S, Christian Diget, cdgt@bane.dk Teknik- og Miljøforvaltningen Miljø

Læs mere

Forskrift for midlertidige nedrivnings-, bygge- og anlægsaktiviteter i Fredensborg Kommune

Forskrift for midlertidige nedrivnings-, bygge- og anlægsaktiviteter i Fredensborg Kommune Forskrift for midlertidige nedrivnings-, bygge- og anlægsaktiviteter i Fredensborg Kommune Vedtaget af byrådet i Fredensborg Kommune d. 30. oktober 2017. Formål Formålet med denne forskrift er at begrænse

Læs mere

Forskrift for miljøhensyn ved anlæg af Letbanen i Herlev Kommune

Forskrift for miljøhensyn ved anlæg af Letbanen i Herlev Kommune Forskrift for miljøhensyn ved anlæg af Letbanen i Herlev Kommune April 2017 Letbanen er et omfattende anlægsarbejde, der foregår i tæt bebyggede dele af byen, og skaber mange og komplekse nabogener. Miljølovgivningen

Læs mere

Forskrift for miljøhensyn ved anlæg af Letbanen i Glostrup Kommune

Forskrift for miljøhensyn ved anlæg af Letbanen i Glostrup Kommune Forskrift for miljøhensyn ved anlæg af Letbanen i Glostrup Kommune Dato 27/1 2017 1. Formål Denne forskrift fastsætter regler for støj, støv og vibrationer i forbindelse med anlæg af letbanen i Glostrup

Læs mere

Bilag 2 Rammer for udmøntning af BR-beslutning om fremskyndelse af anlægsarbejderne i Cityringen

Bilag 2 Rammer for udmøntning af BR-beslutning om fremskyndelse af anlægsarbejderne i Cityringen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT 15-05-2013 Sagsnr. 2013-80972 Bilag 2 Rammer for udmøntning af BR-beslutning om fremskyndelse af anlægsarbejderne i Cityringen Dokumentnr.

Læs mere

Afgørelse om ikke-opsættende virkning af påbud til regulering af. af støj for metrobyggepladsen ved Københavns Hovedbanegård

Afgørelse om ikke-opsættende virkning af påbud til regulering af. af støj for metrobyggepladsen ved Københavns Hovedbanegård KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljøbeskyttelse COPENHAGEN METRO TEAM I/S Metrovej 11 2300 KØBENHAVN S Afgørelse om ikke-opsættende virkning af påbud til regulering af støj

Læs mere

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder

Læs mere

Sortedamgruppens forslag til myndighedskrav til udvidede arbejdstider for støjende arbejder i forbindelse med etablering af metroens cityring

Sortedamgruppens forslag til myndighedskrav til udvidede arbejdstider for støjende arbejder i forbindelse med etablering af metroens cityring SORTEDAMGRUPPEN www.sortedamgruppen.dk Formand : Christian Alsted Øster Søgade 100 2.tv 2100 København Ø cvalsted@mail.dk Sortedamgruppens forslag til myndighedskrav til udvidede arbejdstider for støjende

Læs mere

Natspærringer, alle spor, ca. 1 uges varighed i april/maj 2017, kl : Søgegravninger og opbrydninger i baneoverkørslen.

Natspærringer, alle spor, ca. 1 uges varighed i april/maj 2017, kl : Søgegravninger og opbrydninger i baneoverkørslen. Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Køge Kyst; lj@koegekyst.dk Arkil A/S; ksn@arkil.dk Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Dispensation fra forskriftens krav

Læs mere

ESBJERG 2A - Thulevej - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sdr. Tobølvej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK

ESBJERG 2A - Thulevej - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sdr. Tobølvej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK 5. 5.21 5. 5.25 5.26 5.28 5.29 5. 5.31 5. 5.38 5.40 5.47 5.53 5.58 6.01 6.03 6.07 6.12 5. 5.52 5.58 5.59 6.01 6.08 6. 6. 6.23 6.28 6. 6.39 6.42 6. 6. 6.26 6.28 6.29 6.38 6.40 6.47 6.51 6.53 7.01 7.03 7.05

Læs mere

ESBJERG 1A - Umanakparken - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sanatorievej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK

ESBJERG 1A - Umanakparken - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sanatorievej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK 5. 5. 5.37 5. 5. 5. 5.44 5. 5. 5. 5. 5. 6.02 6.08 6.21 6.26 6.27 6. 6. 6. 6. 6.37 6.44 7.02 7.08 7. 7.21 7. 7.26 7.27 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7.37 7. 7.44 7. 7. 8.02 8. 8.08 8. 8. 8. 8. 8. 8.21 8. 8.

Læs mere

Forskrift for bygge- og anlægsprojekter, samt nedrivningsarbejder (støj og vibrationer) i Sønderborg Kommune

Forskrift for bygge- og anlægsprojekter, samt nedrivningsarbejder (støj og vibrationer) i Sønderborg Kommune Forskrift for bygge- og anlægsprojekter, samt nedrivningsarbejder (støj og vibrationer) i Sønderborg Kommune 2008 Indhold Generelle bestemmelser...3 1. FORMÅL...3 2. LOVGRUNDLAG...3 3. FORSKRIFTENS OMRÅDE...3

Læs mere

Hvidbog - behandling af høringssvar

Hvidbog - behandling af høringssvar Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning A. A 1. A 1.1. A 1.1.1. Linette Jensen Lundeparken 4 Linette Jensen er utilfreds med, at der bygges så høje huse så centralt. Mener, at

Læs mere

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder

Læs mere

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Grafisk produktion: Kommunikation Fotos: Torben Meyer, Byhistorisk Arkiv Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune 5. udgave, november 2014 Teknik

Læs mere

Metrobyggeri i Krauseparken

Metrobyggeri i Krauseparken 1 METROSELSKABET Metrobyggeri i Krauseparken Informationsmøde i Østerbrohuset Den 16. juni 2016 kl. 18.30-20.00 2 Dagsorden 1. Velkommen Metroselskabet 2. Cityringen og Metro til Nordhavn Metroselskabet

Læs mere

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN. Oktober 2012

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN. Oktober 2012 BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN Oktober 2012 1 FORSKRIFT FOR VISSE MILJØFORHOLD VED MIDLERTIDIGE BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I KØBENHAVNS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 20, stk.

Læs mere

Forskrift midlertidige støjende, støvende og vibrerende aktiviteter ved bygge- og anlægsarbejde

Forskrift midlertidige støjende, støvende og vibrerende aktiviteter ved bygge- og anlægsarbejde Forskrift midlertidige støjende, støvende og vibrerende aktiviteter ved bygge- og anlægsarbejde Rute 21, Foto fra 29. april 2013. (Foto: Peter Haugaard) Denne forskrift betyder at, man ikke længere skal

Læs mere

MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune

MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune Regulativ for visse MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 1 REGULATIV FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I HORSENS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet

Læs mere

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter April 2013 Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Formål Formålet med denne forskrift er at begrænse gener

Læs mere

NOTAT. Indholdet af nabopakken (ændring af cityringsloven) 1 Indledning

NOTAT. Indholdet af nabopakken (ændring af cityringsloven) 1 Indledning NOTAT Dato J. nr. 20. februar 2014 2014-795 Indholdet af nabopakken (ændring af cityringsloven) 1 Indledning Efter naboretlige regler skal naboer til fast ejendom have erstatning, hvis de udsættes for

Læs mere

Mads Johansen Byggeleder SWECO Danmark A/S Banedanmark: Bjørn Lykke Jensen; Kristian Hoffmann

Mads Johansen Byggeleder SWECO Danmark A/S Banedanmark: Bjørn Lykke Jensen; Kristian Hoffmann Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Mads Johansen Byggeleder SWECO Danmark A/S Banedanmark: Bjørn Lykke Jensen; TP49-KhRg@BANE.dk; Kristian Hoffmann Dato Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

CENTER FOR BYENS ANVENDELSE KOMMUNIKATIONSMANUAL FOR ANLÆGSPROJEKTER MED SMÅ GENER

CENTER FOR BYENS ANVENDELSE KOMMUNIKATIONSMANUAL FOR ANLÆGSPROJEKTER MED SMÅ GENER CENTER FOR BYENS ANVENDELSE KOMMUNIKATIONSMANUAL FOR ANLÆGSPROJEKTER MED SMÅ GENER Denne kommunikationsmanual er en vejledning til anlægsprojekter med små gener, som Center for Byens Anvendelse anbefaler

Læs mere

Vedr. bygningsnedrivning og støvfrembringende eller støjende nedrivningsaktiviteter på adressen Kastanieallé, 8680 Ry

Vedr. bygningsnedrivning og støvfrembringende eller støjende nedrivningsaktiviteter på adressen Kastanieallé, 8680 Ry KM Maskiner A/S Att. Morten Holl Sendt til: info@kmmaskiner.dk Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 8794 7000 www.skanderborg.dk Natur og Miljø Knudsvej 34 8680 Ry Dato: 1. maj 2014 Sagsbehandler

Læs mere

Status på letbanen og trafikale investeringer i Gladsaxe Erhvervsby

Status på letbanen og trafikale investeringer i Gladsaxe Erhvervsby Status på letbanen og trafikale investeringer i Gladsaxe Erhvervsby Nikolai K. Hansen, Trafikplanlægger, Veje og Trafik, Gladsaxe Kommune nikhan@gladsaxe.dk Tlf. 39 57 58 72 Status på letbanen og tidsplan

Læs mere

Regulativ for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende bygge- og anlægsarbejder i Tønder Kommune

Regulativ for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende bygge- og anlægsarbejder i Tønder Kommune Regulativ for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende bygge- og anlægsarbejder i Tønder Kommune Lovgrundlag Dette regulativ er udarbejdet i henhold til 20 stk. 2 i bekendtgørelse nr.

Læs mere

Sidste etape af klimasikringen i Studsdal og Taulov

Sidste etape af klimasikringen i Studsdal og Taulov Sidste etape af klimasikringen i Studsdal og Taulov Fredericia Spildevand og Energi A/S foretager nu sidste etape af klimatilpasningsprojektet i Studsdal og Taulov. I løbet af oktober måned vil entreprenør

Læs mere

VANDCENTER SYD A/S (vand) Vandværksvej Odense C Att.: Carsten Hammer Jørgensen. Erhverv og Bæredygtighed Byggesag

VANDCENTER SYD A/S (vand) Vandværksvej Odense C Att.: Carsten Hammer Jørgensen. Erhverv og Bæredygtighed Byggesag Odense Kommune, Nørregade 36, 5000 Odense C VANDCENTER SYD A/S (vand) Vandværksvej 7 5000 Odense C Att.: Carsten Hammer Jørgensen By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Byggesag Nørregade

Læs mere

Beboermøde omhandlende skakten ved Sønder Boulevard

Beboermøde omhandlende skakten ved Sønder Boulevard Mødereferat Titel Dato 1 december 2010 Beboermøde omhandlende skakten ved Sønder Boulevard Sted Oehlenschlægersgades Skole, Oehlenschlægersgade 55-57, 1663 København V Deltagere Referent 70 beboere omkring

Læs mere

Regulativ for begrænsning af støj-, støv- og vibrationsgener fra erhvervsmæssige bygge- og anlægsarbejder. i Lejre Kommune

Regulativ for begrænsning af støj-, støv- og vibrationsgener fra erhvervsmæssige bygge- og anlægsarbejder. i Lejre Kommune Regulativ for begrænsning af støj-, støv- og vibrationsgener fra erhvervsmæssige bygge- og anlægsarbejder i Lejre Kommune Baggrund og lovgrundlag: Bygge- og anlægsarbejder kan give anledning til gener

Læs mere

Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K. Udkast til Høringssvar over forslag til lov om ændring af lov om en Cityring.

Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K. Udkast til Høringssvar over forslag til lov om ændring af lov om en Cityring. Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Udkast til Høringssvar over forslag til lov om ændring af lov om en Cityring. Transportministeriet har 27. februar 2014 sendt forslag om

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Sønderborg Kommune

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Sønderborg Kommune Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Sønderborg Kommune Virksomheden har ansøgt om ændringer i forhold til driftstider. Genbrugspladsen skal være døgnåbent,

Læs mere

Bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune

Bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune Bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune Forskrift Forskrift for bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune Formål og administration 1. Formålet

Læs mere

Claus Juul Nielsen Projektleder hos DCM Øst Aps Tlf: /

Claus Juul Nielsen Projektleder hos DCM Øst Aps Tlf: / Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Orbicon A/S Att.: Britt Tang Pedersen Claus Juul Nielsen Projektleder hos DCM Øst Aps Tlf: 31 90 75 31 / cjn@dcm.dk Dato

Læs mere

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN DECEMBER 2016

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN DECEMBER 2016 BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN DECEMBER 2016 1 2 FORSKRIFT FOR VISSE MILJØFORHOLD VED MIDLERTIDIGE BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I KØBENHAVNS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 20

Læs mere

16 Pålæg - Overholdelse af gældende støjgrænser, og fremsendelse af redegørelse for byggepladsen Kongens Nytorv

16 Pålæg - Overholdelse af gældende støjgrænser, og fremsendelse af redegørelse for byggepladsen Kongens Nytorv COPENHAGEN METRO TEAM I/S Metrovej 11 2300 KØBENHAVN S 16 Pålæg - Overholdelse af gældende støjgrænser, og fremsendelse af redegørelse for byggepladsen Kongens Nytorv 22-03-2016 Sagsnr. 2016-0002562 Dokumentnr.

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 3. 1

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 3. 1 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. august 2013 J.nr.: NMK-34-00280 Ref.: Hanne Marie Motzfeldt, HAMMO-NMKN AFVISNING af klage over Københavns Kommunes

Læs mere

Landzonetilladelse til hundepension, samt dispensation fra husdyrgødningsbekendtgørelsen, Vestre Kobbelvej 11, 7000 Fredericia

Landzonetilladelse til hundepension, samt dispensation fra husdyrgødningsbekendtgørelsen, Vestre Kobbelvej 11, 7000 Fredericia Vibeke Jakobsen Vestre Kobbelvej 11 7000 Fredericia Landzonetilladelse til hundepension, samt dispensation fra husdyrgødningsbekendtgørelsen, Vestre Kobbelvej 11, 7000 Fredericia Du har ansøgt om landzonetilladelse

Læs mere

Torveparkering. med indkørsel fra Rådhusgade. Velkommen. til møde for naboer i Rådhusgade. Medborgerhuset 24. marts 2015 Kl. 15.00 17.

Torveparkering. med indkørsel fra Rådhusgade. Velkommen. til møde for naboer i Rådhusgade. Medborgerhuset 24. marts 2015 Kl. 15.00 17. Torveparkering med indkørsel fra Rådhusgade Velkommen til møde for naboer i Rådhusgade Medborgerhuset 24. marts 2015 Kl. 15.00 17.30 Torveparkering med indkørsel fra Rådhusgade Program Velkomst Hvad har

Læs mere

Se venligst følgeskrivelse til ansøgning.

Se venligst følgeskrivelse til ansøgning. Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Se venligst følgeskrivelse til ansøgning. Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre

Læs mere

Til rette vedkommende

Til rette vedkommende Nørrebro 26-3-2011 Til rette vedkommende I forbindelse med etableringen af metrobyggepladsen i Nørrebroparken har E/F Nordbanegade/Vedbækgade sammensat en arbejdsgruppe bestående af frivillige, som har

Læs mere

Støjforureningen på Nørrebro

Støjforureningen på Nørrebro Støjforureningen på Nørrebro Kåre Press-Kristensen Civilingeniør, Ph.D. Det Økologiske Råd Baggrund Ca. 700.000 danske boliger er belastet med vejstøj over grænseværdien (58 db). Heraf er ca. 150.000 boliger

Læs mere

Ændring af vilkår for indvinding af råstoffer

Ændring af vilkår for indvinding af råstoffer Regional Udvikling Jordforurening og råstoffer Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Region Nordjylland, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Øst Randers Tegl A/S Mineralvej 4 9220 Aalborg Øst Att.: Finn Besser

Læs mere

Samlede indsigelser i forbindelse med offentlig høring af Forslag til Lokalplan 03.10.L01 Skydebaneanlæg ved Ansager

Samlede indsigelser i forbindelse med offentlig høring af Forslag til Lokalplan 03.10.L01 Skydebaneanlæg ved Ansager Samlede indsigelser i forbindelse med offentlig høring af Forslag til Lokalplan 03.10.L01 Skydebaneanlæg ved Ansager Indhold Finn Christensen m.fl....2 Ejner Frost m.fl....3 Bente Bak m.fl....5 Frederik

Læs mere

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar.

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. Høringssvar Høringsnotat vedrørende lokalplan 095 og kommuneplantillæg nr. 10. I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. 1. Til Næstved Kommune Miljøstyrelsen

Læs mere

Bilag 1 Statistik over klagesager i Natur & Miljø

Bilag 1 Statistik over klagesager i Natur & Miljø Bilag 1 Statistik over klagesager i Natur & Miljø Figuren nedenfor viser antallet af klager og tidsforbruget til behandling af klagerne i Natur & Miljø for perioden 214-218. Klager vedr. Bridgewalking

Læs mere

Ledningsomlægninger på Østre Stationsvej, 5000 Odense C, i perioden 1. september december 2017, CVR-nr

Ledningsomlægninger på Østre Stationsvej, 5000 Odense C, i perioden 1. september december 2017, CVR-nr Odense Kommune, Nørregade 36, 5000 Odense C Stofa A/S, Middelfart Fynsvej 9 5500 Middelfart Att.: Vibeke Frederiksen By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Byggesag Nørregade 36 5000 Odense

Læs mere

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 138 Offentligt

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 138 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 138 Offentligt Memo Subject: Notat om udvidet arbejdstid og udbetaling af erstatning til naboer ved Marmorkirken From: Date: 2014-01-22 Politiken bragte lørdag

Læs mere

Indsigelse vedr. forslag til tillæg nr. 10 til kommuneplan 2013 og forslag til lokalplan nr. 284 Blenstrup By

Indsigelse vedr. forslag til tillæg nr. 10 til kommuneplan 2013 og forslag til lokalplan nr. 284 Blenstrup By Rebild Kommune Center Plan, Byg og Vej Hobrovej 88 9530 Støvring Blenstrup den 23. juli 2014 Indsigelse vedr. forslag til tillæg nr. 10 til kommuneplan 2013 og forslag til lokalplan nr. 284 Blenstrup By

Læs mere

Høringssvar: Forslag til lokalplan HL4.1 - Børneinstitution på Skovesletten

Høringssvar: Forslag til lokalplan HL4.1 - Børneinstitution på Skovesletten Høringssvar: Forslag til lokalplan HL4.1 - Børneinstitution på Skovesletten Center for Miljø og Teknik Februar 2016 Susanne Nørgaard Fra: Center for Miljø og Teknik Sendt: 11. november 2015 11:37 Til:

Læs mere

Indsigelse vedr lokalplan 211..docx.docx; Underskrift indsamling Byggesag Buddingvej pdf; Indsigelse angående byggesag B

Indsigelse vedr lokalplan 211..docx.docx; Underskrift indsamling Byggesag Buddingvej pdf; Indsigelse angående byggesag B Jacob Franch Christensen Fra: Casper Idrizovic Sendt: 29. januar 2016 08:48 Emne: Indsigelse til sagsnr. : B2016/00037 Vedhæftede filer: Indsigelse vedr lokalplan 211..docx.docx; Underskrift

Læs mere

Til brug for ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig indvinding af råstoffer

Til brug for ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig indvinding af råstoffer BEK nr. 1832 af 16/12/2015 VVM-anmeldeskema Til brug for ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig indvinding af råstoffer Indsendes til Bornholms Regionskommune på e-mail til: tm@brk.dk Basisoplysninger

Læs mere

Ændringsforslag: Fugletårnet må maksimalt være 6,5 m høje og må ikke placeres tættere på et boligområde end 50 meter.

Ændringsforslag: Fugletårnet må maksimalt være 6,5 m høje og må ikke placeres tættere på et boligområde end 50 meter. (Funktionspostkasse) Sendt:. maj 202 0:46 Emne: VS: Bemærkninger til -Forslag til Lokalplan 045 m.v. http://esdh/sj07/dok278273 SJ: - Kongensgade 8, 3550 Slangerup 47 35 24 3 Benny Juul Neis [mailto:benny@juul-neis.dk]

Læs mere

Kolding 2 | Ankerhus - Agtrupvej - Busterminalen - Munkevænget | Gyldig 30~06~19 | SYDTRAFIK

Kolding 2 | Ankerhus - Agtrupvej - Busterminalen - Munkevænget | Gyldig 30~06~19 | SYDTRAFIK af 5. 5.04 5. 5. 5. 5.11 5. 5.17 5.19 5.21 5.23 5.24 5.25 5.26 5.28 5. 5. 5. 5.35 5. 5. 5.41 5. 5. 5.47 5.49 5. 5. 5. 5.56 5. 6. 6. 6.05 6.07 6. 6.11 6. 6.16 6.17 6.19 6.21 6. 6.23 6.26 6. 6. 6. 6.34 6.

Læs mere

Dispensation fra støjgrænser og arbejdstider i forbindelse med etablering af dækmoler i perioden fra den 1. oktober 2014 til den 1.

Dispensation fra støjgrænser og arbejdstider i forbindelse med etablering af dækmoler i perioden fra den 1. oktober 2014 til den 1. Returadresse: Køge Kommune, Miljø Torvet 1, 4600 Køge Køge Havn Baltic Kaj 1 4600 Køge Att.: Thomas Elm Kampmann, tek@stc-koege.dk Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Dokumentnummer Sagsnummer Miljø 23-09-2014

Læs mere

I udkastet bruger forvaltningen udtrykket "afspilles musik". Det kan forstås som musik, der ikke spilles live - og dermed vil

I udkastet bruger forvaltningen udtrykket afspilles musik. Det kan forstås som musik, der ikke spilles live - og dermed vil Teknik- og Miljøforvaltningen Det er med behersket glæde, at Indre By Lokaludvalg har læst udkastet til revision af "Forskrift for udendørs musikarrangementer i Københavns Kommune". Vi læser udkastet som

Læs mere

15-11-2013 13/42599 KS: tdah. ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals

15-11-2013 13/42599 KS: tdah. ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals 15-11-2013 13/42599 KS: tdah ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals Tillæg til miljøgodkendelse - udvidelse af produktionstid og påbud om ændring af støjgrænser Sønderborg Kommune har den 22. oktober

Læs mere

Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed på Bornholm.

Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed på Bornholm. Forskrift udarbejdet i henhold til 18 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 944 af 16. september 2004 om miljøregulering af visse virksomheder. Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed

Læs mere

Til Herning Kommune. Vedr.: Indsigelse mod Kommuneplantillæg 40 og lokalplan 89.T29.1

Til Herning Kommune. Vedr.: Indsigelse mod Kommuneplantillæg 40 og lokalplan 89.T29.1 1 Til Herning Kommune Vedr.: Indsigelse mod Kommuneplantillæg 40 og lokalplan 89.T29.1 Som ejere af Vildbjergvej 7 fremsendes hermed vores indsigelse imod den påtænkte opførelse af en solcellepark jf.

Læs mere

Det skal du vide om renoveringen Januar 2018

Det skal du vide om renoveringen Januar 2018 Fælledgården Det skal du vide om renoveringen Januar 2018 Indhold Ventilationsanlæg i alle rum... 4 Nye elinstallationer i lejligheden... 5 Entrédørene skiftes på én dag... 5 Nøgleboks når håndværkeren

Læs mere

Sådan har vi gjort! - Et eksempel på håndtering af støj ved miljøgodkendelse af et kvægbrug

Sådan har vi gjort! - Et eksempel på håndtering af støj ved miljøgodkendelse af et kvægbrug Sådan har vi gjort! - Et eksempel på håndtering af støj ved miljøgodkendelse af et kvægbrug EnviNa kursus - Støj på landbrug Baggrund Vi stiller i miljøgodkendelserne vilkår om overholdelse af støjkrav,

Læs mere

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre. Tekst

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre. Tekst Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere

Letbanen, forstærkning af midlertidig vejbane på Rismarksvej i forbindelse med ombygning af bro over Langesøstien.

Letbanen, forstærkning af midlertidig vejbane på Rismarksvej i forbindelse med ombygning af bro over Langesøstien. Odense Kommune, Nørregade 36, 5000 Odense C Odense Letbane P/S Thomas B. Thriges Gade 32 5000 Odense C Att.: Claus Nielsen By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Industri & Klima Nørregade

Læs mere

Bilag 5. Målestok angives: Forholdet til VVM reglerne Ja Nej Er projektet opført på bilag 1 til denne bekendtgørelse

Bilag 5. Målestok angives: Forholdet til VVM reglerne Ja Nej Er projektet opført på bilag 1 til denne bekendtgørelse Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav

Læs mere

Dispensation til hundekennel

Dispensation til hundekennel Ulla Zinn Hvidberg og Jan Zinn Bertelsen Gammelmosevej 171 A 2800 Lyngby 6. juli 2016 Sags id: 16/11847 Dispensation til hundekennel Midlertidig tilladelse til et hundehold med 5 eller flere voksne hunde

Læs mere

Notat. Resumé og vurdering af høringssvar ved offentlig høring af forslag til lokalplan 178

Notat. Resumé og vurdering af høringssvar ved offentlig høring af forslag til lokalplan 178 Notat Resumé og vurdering af høringssvar ved offentlig høring af forslag til lokalplan 178 Forslag til lokalplan 178 for en erhvervsbebyggelse til kontor- og serviceerhverv i Flintholm har været sendt

Læs mere

Information om letbanebyggeriet nu og i anlægsfasen. 21. marts 2017 / Rebekka Nymark

Information om letbanebyggeriet nu og i anlægsfasen. 21. marts 2017 / Rebekka Nymark Information om letbanebyggeriet nu og i anlægsfasen 21. marts 2017 / Rebekka Nymark 2 Letbanen binder hovedstadsområdet sammen På tværs af fingerplanen Kører gennem 8 kommuner: 28 km og 28 stationer fra

Læs mere

Påbud efter miljøbeskyttelsesloven, dispensation til de ansøgte overskridelser af støjgrænserne

Påbud efter miljøbeskyttelsesloven, dispensation til de ansøgte overskridelser af støjgrænserne Odense Kommune, Nørregade 36, 5000 Odense C VANDCENTER SYD A/S Vandværksvej 7 5000 Odense C Att.: Helle Thorenfeldt Jensen By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Byggesag Nørregade 36 5000

Læs mere

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1. Basisoplysninger. (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen)

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1. Basisoplysninger. (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Tekst Ansøgning om regulering af drænledning fra bassin A27610B til Frisholm Bæk, Frisholm. Projektbeskrivelse

Læs mere

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link.

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Lokaludvalgene i de tidsbegrænsede zoner 13. december 2018 Ændring af tidsbegrænsede zoner - tidsrum og/eller tidsbegrænsningens

Læs mere

Forskrift for midlertidig bygge- og anlægsaktivitet

Forskrift for midlertidig bygge- og anlægsaktivitet Forskrift for midlertidig bygge- og anlægsaktivitet Indhold Bestemmelser... 2 Formål... 3 Gyldigheds- og anvendelsesområde... 3 Arbejdstider... 3 Forureningsbegrænsende foranstaltninger... 3 Naboorientering...

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 326/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 326/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 326/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Korsika, Frankrig, 13.07-28.07.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt 25.616,00 kr. Utilfredsstillende indkvartering,

Læs mere

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune om, at opføre tre vindmøller syd for Låsby.

Læs mere

VVM-anmeldeskema. Jammerbugt Kommune Toftevej Aabybro Tlf:

VVM-anmeldeskema. Jammerbugt Kommune Toftevej Aabybro Tlf: Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro raadhus@jammerbugt.dk Tlf: 7257 7777 VVM-anmeldeskema Bygherren skal, før etablering, udvidelse eller ændring af anlæg på bilag 2 til VVM-bekendtgørelsen*, udfylde

Læs mere

DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. De indkomne bemærkninger til debatoplæg for DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest.

DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. De indkomne bemærkninger til debatoplæg for DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest De indkomne bemærkninger til debatoplæg for DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. BILAG 3 Debat DNV - 1 - Viborg Stiftsøvrighed Side 1 af 3 VIBORG STIFTSØVRIGHED

Læs mere

Sejr Westen Jensen Dalgårdsvej 61 Resen 7600 Struer LANDZONETILLADELSE

Sejr Westen Jensen Dalgårdsvej 61 Resen 7600 Struer LANDZONETILLADELSE Sejr Westen Jensen Dalgårdsvej 61 Resen 7600 Struer LANDZONETILLADELSE Struer Kommune har den 01-08-2018 modtaget en ansøgning om landzonetilladelse til lovliggørelse af en carport, brændeskur, hesteskur,

Læs mere

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 213) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Fortsættelse og en

Læs mere

1 - Profilskitse. Hører til journalnummer: 01.16.04-P19-59-15 Udskrevet den 10-07-2015

1 - Profilskitse. Hører til journalnummer: 01.16.04-P19-59-15 Udskrevet den 10-07-2015 1 - Profilskitse Hører til journalnummer: 1.16.4-P19-59-15 Udskrevet den 1-7-215 1 2 - Anmeldeskema efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5, S Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 624 Løgumkloster

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Midlertidig grundvandssænkning langs en strækning af Indkildevej. Grundet etablering af Egnsplanvej skal eksisterende vandledninger på Indkildevej

Læs mere

Teknisk bilag vedrørende byggepladsen ved Marmorkirken - redegørelse for behovet for og konsekvenserne af døgnarbejde

Teknisk bilag vedrørende byggepladsen ved Marmorkirken - redegørelse for behovet for og konsekvenserne af døgnarbejde 20/09/13 Teknisk bilag vedrørende byggepladsen ved Marmorkirken - redegørelse for behovet for og konsekvenserne af døgnarbejde Indledning I forbindelse med klagesagen over døgnarbejdet på Marmorkirken

Læs mere

Forskrift for midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter SKANDERBORG KOMMUNE

Forskrift for midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter SKANDERBORG KOMMUNE Forskrift for midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter SKANDERBORG KOMMUNE OKTOBER 2014 1 Indhold Formål 3 Gyldigheds- og anvendelsesområde 3 Anmeldelse 3 Arbejdstider 4 Støj-, støv- og vibrationsbegrænsning

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Postbox 447 1505 København V email: bydesign@tmf.kk.dk

Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Postbox 447 1505 København V email: bydesign@tmf.kk.dk Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Postbox 447 1505 København V email: bydesign@tmf.kk.dk Andelsboligforeningen, Jagtvej 167 / Teglværksgade 2-12 gør hermed fortsat indsigelse og kommer

Læs mere

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Telefon: 74 92 92 92 E-mail: teknisk@toender.dk ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes

Læs mere

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger

ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger ANMELDELSESSKEMA Screening for VVM-pligt iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.:1654 af 27. december 2013) VVM-bekendtgørelsens Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr.

Læs mere

NABOFORUM 17. JANUAR 2013 FREDERIKSSUNDMOTORVEJEN MELLEM MOTORRING 4 OG TVÆRVEJEN

NABOFORUM 17. JANUAR 2013 FREDERIKSSUNDMOTORVEJEN MELLEM MOTORRING 4 OG TVÆRVEJEN NABOFORUM 17. JANUAR 2013 FREDERIKSSUNDMOTORVEJEN MELLEM MOTORRING 4 OG TVÆRVEJEN TIDLIGERE MØDER 2010 Orienteringsmøde i Ledøje 16.09.2010 Naboforum 25.11.2010 Linjebesigtigelse 06.12.2010 2011 Orienteringsmøde

Læs mere

Dispensation fra forskriftens krav til støj og arbejdstider ved sporarbejder i det ny sportrace til København-Ringsted banen

Dispensation fra forskriftens krav til støj og arbejdstider ved sporarbejder i det ny sportrace til København-Ringsted banen Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Banedanmark Ringager 4B 2605 Brøndby Strukton Torveporten 2 2500 Valby Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Dispensation fra

Læs mere

Ejerforeningen Godthåbs Have

Ejerforeningen Godthåbs Have Ejerforeningen Godthåbs Have Aksel Møllers Have 2-30, Godthåbsvej 35-41 www.godthaabshave.dk E-mail: ghh@live.dk Frederiksberg, 17.1. 2014 Til Ekspropriationskommissionen Att: Helle Andersen Kopi til Miljø-

Læs mere

918X Aarhus - Randers - Mariager - Hadsund & Midttrafik Gyldig 2018/19

918X Aarhus - Randers - Mariager - Hadsund & Midttrafik Gyldig 2018/19 Gjerlev/Hadsundvej Kastbjerg/Landevejen 5.37 5.41 5.43 5.54 5.58 6.06 6.08 6.17 6.23 6.27 6.15 6.28 6.35 6.30 6.33 6.34 6.36 6.39 6.47 7.17 7.22 7.24 6.46 6.49 6.55 7.20 7.24 7.27 7.40 6.54 6.56 6.59 7.05

Læs mere

Regulativ for visse. MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune KORREKTUR TEKNIK OG MILJØ

Regulativ for visse. MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune KORREKTUR TEKNIK OG MILJØ Regulativ for visse MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 1 2 REGULATIV FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I HORSENS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet

Læs mere

Miljø og Natur Screeningsafgørelse efter VVM-loven, Rybergsvej 1, 5631 Ebberup 11. marts 2019

Miljø og Natur Screeningsafgørelse efter VVM-loven, Rybergsvej 1, 5631 Ebberup 11. marts 2019 Screeningsafgørelse efter VVM-loven, Rybergsvej 1, 5631 Ebberup 11. marts 2019 VVM-screeningsafgørelse om at der ikke er krav om miljøvurdering i forbindelse med udvidelse af Fipros produktion og opførelse

Læs mere

KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-37 April 2012

KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-37 April 2012 KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-37 April 2012 BYGGERIET NU SKER DER NOGET! Byggeriet udføres som hovedentreprise af NCC Construction Danmark A/S. NCC har sat deres skurby op over garageanlægget og afspærret

Læs mere