Smågruppe workshop om traditionerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Smågruppe workshop om traditionerne"

Transkript

1 Smågruppe workshop om traditionerne Traditionsbog-projekt - indsamling af bidrag fra mindre grupper Traditionsbog-projektet blev godkendt på Verdens Service Konferencen i 2012 som et tocyklus-projekt kørende fra 2012 til Ifølge projektplanen der blev godkendt, skulle der i perioden fokuseres på at samle råmateriale, input og idéer til, hvad Fællesskabet ville anse for mest brugbart i en guide til traditionsarbejde, og i skulle der fokuseres på at skabe et udkast af bogen, ledet af fællesskabets vurdering og input, og derefter udvikle et udkast til godkendelse på WSC2016. Vi er overvældede over at vi har fået input fra mange område- og regionsworkshops allerede. For at gøre det lettere for endnu flere medlemmer at blive involverede og dele deres idéer, synes en kortere workshop, som NA-grupper kunne udføre - før et møde, efter et møde, som del i gruppesamvittighedsmøder - at være en fin nyskabelse. Og det er her dette materiale kommer ind i billedet. Disse gruppefokuserede diskussionsoplæg kan sætte gang i interessante snakke og give gruppemedlemmer en chance for at deltage og dele deres erfaring, styrke og håb. Spørgsmålene vil hjælpe diskussionen i gang, og hvis din gruppe har idéer, der rækker ud over spørgsmålene, hilser vi dette velkomment og opmuntrer til det. Ok - hvor begynder vi? Vælg evt. en betroet tjener eller to til at styre diskussionen. Det vil hjælpe at læse dette materiale først og planlægge forløbet ordentligt for at få det til at glide. Da dette materiale blev lavet, var det med tanke på 20 minutters gruppediskussioner, men det står jer frit for at tilpasse det til det, der passer bedst til jeres gruppe. Lav så mange eller så få workshops som I vil - lav dem før eller efter et møde, med dine sponsees, eller i forbindelse med OSK- eller RSK-møder.

2 Hver workshop fokuserer på en Tradition - gruppen kan vælge hvilken Tradition, den vil arbejde med, eller lade en tovholder vælge. Materialerne til hver Tradition indeholder: En kort forklarende tekst baseret på vores litteratur og diskussionsspørgsmål. Hvis andre spørgsmål eller idéer opstår under arbejdet, så tag dem med! Læs traditionen og forklaringen højt og vælg så det eller de spørgsmål, I vil have en snak omkring. I kan vælge at have et medlem af gruppen som skriver noter undervejs, hvorved al tid kan bruges til diskussion, eller I kan snakke noget af tiden og bruge lidt tid til sidst hvor hver enkelt skriver sine egne tanker ned. Det vil være nyttigt at have eksemplarer af Basis Tekst og Hvordan og Hvorfor til rådighed, så medlemmerne kan henvise til dem. Send eventuelle input som gruppe eller individuelt. I kan gøre det enkelt ved at tage et billede af jeres håndskrevne noter og sende billedet til worldboard@na.org (prøv at gøre det læseligt, tak!) Tak for I vil deltage! Måder at gøre det Disse workshops er udformet til at kunne bruges som 20 minutters diskussioner, men I kan selvfølgelig bruge kortere eller længere tid afhængigt af, hvad gruppen ønsker. Spørgsmålene skal opfattes som et udgangspunkt - vi håber at jeres diskussioner bliver levende og inspirerende, og at I udfordrer hinanden til at anskue traditionerne på måder, I ikke har gjort det hidtil. Vælg hvilken tradition I vil diskutere Begynd med et øjebliks stilhed og en Sindsrobøn Betro et medlem at tage noter, og få denne til at fange de unikke erfaringer og ideer medlemmerne deler, ikke bare en opremsning af åndelige principper eller citater fra litteraturen Få et medlem til at oplæse traditionen Få et andet medlem til at oplæse den ekstra omtale heri og vælg det eller de spørgsmål I vil diskutere. Eller drop spørgsmålene og lad snakken flyde frit! Forsøg at få så mange medlemmer som muligt til at dele deres erfaringer og idéer som svar på spørgsmålene. Tovholderen kan bede medlemmer om at forklare eller uddybe tanker, men forsøg at lade alle dele før I begynder at fortolke Forsøg at holde jer indenfor tidsrammen. Hvis medlemmerne mod på mere diskussion, kan tiden udvides, I kan fortsætte til et nyt spørgsmål, eller snakken fortsættes ved "mødet efter mødet" Gem jeres noter, som fil eller billede, og send dem til worldboard@na.org eller gå ind på og udfyld spørgeskemaet der. I kan også sende noterne med post til NA World Service, PO Box 9999, Van Nuys, CA 91409

3 Tradition Et En måde at anskue dét at sætte vores fælles velfærd først, er at sige, at vi alle er lige ansvarlige for NA's velfærd. Som hvert enkelt medlem stoler på støtten fra fællesskabet for at overleve, således afhænger NA's overlevelse af medlemmerne. Hvordan afhænger min personlige bedring af NA-sammenhold/enhed? Hvordan praktiserer vi enhed, når vi er uenige om noget, der er vigtigt? Hvad er mit ansvar, som medlem, overfor NA? Hvad er en gruppes eller en serviceenheds ansvar overfor NA? Hvad ser jeg som det centrale i Tradition Et? Tradition To Hvis vi skal modtage vejledning fra en ultimativ autoritet, må vi søge måder hvorpå vi kan høre den vejledning i fællesskab. Mekanismen vi bruger til det er gruppesamvittighed. Gruppesamvittighed kan forstås på næsten samme måde som personlig samvittighed. Gruppesamvittighed afspejler en kollektiv opmærksomhed på, forståelse af, og overgivelse til åndelige principper. Hvad er gruppesamvittighed? Hvad er forskellen mellem lederskab og styring? Hvordan inviterer vi den ultimative autoritet ind i vores proces, og hvordan genkender vi den, når den er der? Hvad ser jeg som det centrale i Tradition To?

4 Tradition Tre Tredje Tradition hjælper os med at vokse ved at tilskynde os til at byde andre velkommen. Medlemskab er en personlig beslutning, som hver enkelt når frem til. Vores opgave er at nære flammen af det brændende ønske, ikke hæmme den. Ordlyden af Tredje Tradition afspejler Første Trins brede fokus. Hvordan har min gruppe fået medlemmer til at føle sig mere velkomne? Mindre velkomne? Hvordan har jeg personligt bidraget til dette? Kan en gruppe beslutte, hvem der kan blive medlem? Hvordan understøtter denne tradition vores fælles velfærd? Hvad ser jeg som det centrale i Tradition Tre? Tradition Fire Selvstyre giver grupper den kreative frihed til at finde individuelle måder at bringe budskabet og hver gruppe har en niche at udfylde, både i fællesskabet som sådan og i lokaleområdet. Men selvstyre fritager ikke grupperne for forpligtigelsen til at være opmærksomme på og at anvende de åndelige principper udtrykt i Traditionerne. Hvordan ved vi, hvad der påvirker NA som helhed? Hvordan opnår vi balancen mellem selvstyre og ansvarlighed? Hvorfor er selvstyre og kreativ frihed så vigtigt i Narcotics Anonymous? Hvad ser jeg som det centrale i Tradition Fire?

5 Tradition Fem Femte Tradition beder os praktisere integritet ved at sætte vores formål først. Når alt er sagt og gjort, kan vores hovedformål kun være, at bringe budskabet til den addict der stadig lider, fordi det er det eneste vi har at give. Hvad kan vi gøre for at fremme vores hovedformål - som individer, grupper, serviceenheder? Hvad er en atmosfære af bedring, og hvordan kan vi nære den? Hvad kan aflede os fra vores hovedformål? Hvordan bliver vi opmærksomme på, at vi er afledt? Hvad ser jeg som det centrale i Tradition Fem? Tradition Seks Ved at udstikke grænser, hjælper Sjette Tradition grupper med at undgå nogle af de problemer, som almindeligvis opstår mellem organisationer. Ved at hjælpe vores grupper med at undgå sådanne problemer, giver Tradition Seks os mulighed for at vie al vores energi på at bringe et klart NA-budskab til addicts, der søger bedring. Hvad er forskellen mellem samarbejde og anbefaling eller tilknytning? Hvornår kan et samarbejdsforhold begynde at glide over i tilknytning eller anbefaling? Hvilke former for konflikter kan vi rende ind i med udenforstående foretagender, og hvordan kan vi behandle disse? Hvad ser jeg som det centrale i Tradition Seks?

6 Tradition Syv Princippet om selvforsyning inkluderer penge, men rækker langt ud over de midler vi bidrager med. Uanset hvad en gruppe behøver for at kunne opfylde sit hovedformål, bør det komme fra gruppen selv. Gruppeservice og aktive gruppemedlemmer er to centrale bidrag til gruppeselvforsyning og koster ikke en krone. Hvorfor er forpligtigelsen til selvforsyning så vigtig? Hvordan bidrager vores stræben efter selvforsyning til enhed/sammenhold? Når skillelinjen mellem selvforsyning og udefrakommende bidrag bliver uklar, hvor finder vi så løsningen på det? Hvad ser jeg som det centrale i Tradition Syv? Tradition Otte Tradition Otte minder os om at vores medlemmer ikke behøver at have en uddannelse for at bringe NA-budskabet. Hjertet i NA-måden til bedring fra addiction, er én addict, der hjælper en anden. Vi sælger ikke bedring, vi deler den frit med hinanden i en ånd af kærlighed og taknemmelighed. Ikke desto mindre kan NA-grupper, serviceenheder og områder have behov for professionel hjælp til at udføre deres ansvar. Hvad er forskellen på en professionel og ikke-professionel tilgang til behandling af addiction? Hvis vi i vores professionelle arbejde kommer i kontakt med addicts, hvordan behandler vi dem så som medlemmer, snarere end klienter, hvis/når vi støder på dem til møder? Hvad er relationen mellem denne Tradition og anonymitet? Hvad ser jeg som det centrale i Tradition Otte?

7 Tradition Ni Denne Tradition handler op at holde det enkelt, ikke at vi er uorganiserede, men at vi nedsætter serviceenheder og komitéer til at tjene grupperne, så "NA som sådan kan bevare sin rene, direkte måde at bringe budskabet". Nøglen til at få dette til at virke er kommunikation - kombineret med en fælles følelse af ansvarlighed overfor vores hovedformål. Hvad behøver vi serviceenheder eller komitéer til? Hvordan opretholder vi effektiv kommunikation mellem grupper og enheder/komitéer? Diskuter forholdet mellem denne Tradition og vores hovedformål? Hvad ser jeg som det centrale i Tradition Ni? Tradition Ti NA-medlemmer opfordres til at tænke selv, udvikle egne holdninger, og at udtrykke disse, som det passer dem... Men uanset dette, ved vi alle, at kontroversielle personlige holdninger kan aflede vores møder fra hovedformålet... Så længe vi holder fokus på vores fælles velfærd og hovedformål, vil vi undgå den slags uoverensstemmelser, der afleder os fra bedringen. Når vi deler på møder, hvordan kan vi så tale om ting udenfor NA, som har indflydelse på vores bedring, uden at aflede mødet fra NA's hovedformål? Hvilke synspunkter har NA på måden at opnå stoffrihed? Når vi udtaler os offentligt, hvordan kan vi så beskrive NA uden at blive rodet ind i kontroverser? Hvad ser jeg som det centrale i Tradition Ti?

8 Tradition Elleve Tradition Elleve er hjørnestenen i NA's forhold til offentligheden. Offentlig informationsarbejde, når det bliver gjort rigtigt, er ikke reklame, derimod søger det at vise NA som attraktivt for de, der kunne have brug for os. Hvad vi siger og hvad vi gør afspejler vores NA-bedring og NA-fællesskabet. Som ansvarlige NA-medlemmer ønsker vi, at dette billede skal være en kilde til tiltrækning, frem for et der stiller os i dårligt lys. Hvordan beskytter vi NA's omdømme, når vi udfører offentlig informationsarbejde? Eller når vi deltager i eller på sociale medier? Eller når vi går i byen iført en NA t-shirt? Hvordan forvalter vi vores personlige anonymitet, når vi optræder i eller på sociale medier? Hvorfor er min personlige anonymitet i forhold til presse, radio og film vigtig for NA som helhed? Hvad ser jeg som det centrale i Tradition Elleve? Tradition Tolv De Tolv Traditioner beskriver et fællesskab, der får sin kollektive vejledning fra åndelige principper frem for fra enkeltpersoner. Den form for uselviskhed er dét Tolvte Tradition mener med ordet "anonymitet" og det er det åndelige grundlag som Narcotics Anonymous er bygget på. Hvis vi sætter "principper før personligheder", hvor passer vores personligheder så ind i rollen som NA-medlemmer? Hvad er et "åndeligt grundlag" og hvordan bygger vi på det? Hvad er forholdet mellem anonymitet og "vores fælles velfærd"? Hvad ser jeg som det centrale i Tradition Tolv?

Smågruppe workshop om traditionerne

Smågruppe workshop om traditionerne Tradition Tolv De Tolv Traditioner beskriver et fællesskab, der får sin kollektive vejledning fra åndelige principper frem for fra enkeltpersoner. Den form for uselviskhed er dét Tolvte Tradition mener

Læs mere

NA-grupper og medicin

NA-grupper og medicin DK Service pamflet 2205 NA-grupper og medicin Dette er oversat World Board godkendt Service materiale Copyright 2010 Narcotics Anonymous Alle rettigheder forbeholdes Som beskrevet i I perioder med sygdom,

Læs mere

DK IP 27 Til forældre og værger for unge i NA

DK IP 27 Til forældre og værger for unge i NA DK IP 27 Til forældre og værger for unge i NA Dette er en oversættelse af litteratur, godkendt af NA Fællesskabet Copyright 2013 Narcotics Anonymous Alle rettigheder forbeholdes. Denne pamflet søger at

Læs mere

IP Nr. 24. Penge har betydning. Selvforsyning i NA

IP Nr. 24. Penge har betydning. Selvforsyning i NA IP Nr. 24 Penge har betydning Selvforsyning i NA Enhver NA-gruppe bør være fuldstændig selvforsynende og afslå bidrag udefra. Syvende Tradition Der fortælles en historie fra Narcotics Anonymous tidlige

Læs mere

Narcotics Anonymous. IP Nr. 2-DK Gruppen

Narcotics Anonymous. IP Nr. 2-DK Gruppen Narcotics Anonymous IP Nr. 2-DK Gruppen Gruppen Definition og formål Et Narcotics Anonymous-møde er et møde mellem to eller flere addicts i bedring, som jævnligt mødes på et bestemt sted og tidspunkt,

Læs mere

Service. i og udenfor AA-gruppen

Service. i og udenfor AA-gruppen Service i og udenfor AA-gruppen Hvordan det var Hvad der skete Hvordan det er nu Min erfaring Selv om jeg har det elendigt efter mange års ædruelighed behøver jeg ikke at drikke. Jeg skal (blot) begynde

Læs mere

Vedr. afstemning om implementering af AA` s nyoversættelse af de 12 trin

Vedr. afstemning om implementering af AA` s nyoversættelse af de 12 trin Side 1 af 6 Til Al-Anon Familiegrupperne v. grupperepræsentanterne Al-Anons litteraturudvalg Den 6. januar 2013 Vedr. afstemning om implementering af AA` s nyoversættelse af de 12 trin I litteraturudvalget

Læs mere

En introduktion til NA-møder. IP nr. 29-DK

En introduktion til NA-møder. IP nr. 29-DK En introduktion til NA-møder IP nr. 29-DK Hvis du er ny i NA eller tænker på at tage til dit første Narcotics Anonymous-møde, vil det måske være rart for dig at vide lidt om, hvad der foregår på vores

Læs mere

Det lille hæfte om gruppen

Det lille hæfte om gruppen Det lille hæfte om gruppen "The Group Booklet, revised" oversat og godkendt af OU NADanmark 2012 (må ikke distribueres udenfor NA) Indhold Introduktion... 2 Hvad er en NA-gruppe?... 2 Hvad er en "hjemmegruppe"?...

Læs mere

Narcotics Anonymous. Det lille hæfte om Gruppen. Ikke W.S.O. godkendt. Må ikke distribueres udenfor NA

Narcotics Anonymous. Det lille hæfte om Gruppen. Ikke W.S.O. godkendt. Må ikke distribueres udenfor NA Narcotics Anonymous Det lille hæfte om Gruppen Ikke W.S.O. godkendt. Må ikke distribueres udenfor NA - 2 - Det lille hæfte om gruppen Indhold Introduktion...3 Hvad er en N.A. gruppe?...3 Hvad er en "hjemmegruppe"?...3

Læs mere

RDS Rapport fra NA s Vinter EDM i Warszawa i 26 februar 1. marts. Torsdag d. 26 februar 2015

RDS Rapport fra NA s Vinter EDM i Warszawa i 26 februar 1. marts. Torsdag d. 26 februar 2015 RDS Rapport fra NA s Vinter EDM i Warszawa i 26 februar 1. marts Torsdag d. 26 februar 2015 1. Præsentationsrunde. 2. Dagsorden (godkendt) 3. Koncepterne 4. Bare for i dag 5. To medlemmer deler 6. Kassere

Læs mere

Introduktion til OSK

Introduktion til OSK Narcotics Anonymous OSK Mappe Introduktion til OSK OSK består af repræsentanter; Gruppe Service Repræsentanter- (herefter ), fra grupper indenfor et bestemt område, som mødes månedligt m. det besternte

Læs mere

Dr. Bob og Bill W. grundlagde AA 1935

Dr. Bob og Bill W. grundlagde AA 1935 Dr. Bob og Bill W. grundlagde AA 1935 A A Enhed Service 12 Traditioner 1950 12 Koncepter 1962 Helbredelse 12 Trin 1939 Ovenstående er vor arv. De er hver for sig og tilsammen vor historie. Tre Arvestykker,

Læs mere

Første Tradition: Vort fælles velfærd bør komme først; personlig helbredelse afhænger af sammenholdet i AA.

Første Tradition: Vort fælles velfærd bør komme først; personlig helbredelse afhænger af sammenholdet i AA. Tjekliste omkring Traditionerne fra AA Grapevine (oversættelse ukendt) Disse spørgsmål blev udgivet første gang i AA Grapevine i forbindelse med en serie om de Tolv Traditioner, som startede i november

Læs mere

fra AA Grapevine. (oversættelse ukendt)

fra AA Grapevine. (oversættelse ukendt) ANONYME ALKOHOLIKERE" er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaring, styrke og håb for at kunne løse deres fælles problem og derigennem hjælpe andre til at genvinde helbredet efter misbrug af

Læs mere

Narcotics Anonymous. Det lille hæfte om gruppen

Narcotics Anonymous. Det lille hæfte om gruppen Narcotics Anonymous Det lille hæfte om gruppen Narcotics Anonymous Tolv Trin 1. Vi indrømmede, at vi var magtesløse overfor vores addiction, at vores liv var blevet uhåndterlige. 2. Vi kom til at tro på,

Læs mere

Narcotics Anonymous TIL JER I BEHANDLING

Narcotics Anonymous TIL JER I BEHANDLING Narcotics Anonymous TIL JER I BEHANDLING F EL L O W SH IP Copyright 2012 by Narcotics Anonymous World Services, Inc. Alle rettigheder forbeholdes World Service Office PO Box 9999 Van Nuys, CA 91409 USA

Læs mere

Referat. Konvent møde den 1. december 2014. Konvent & camp 2015. Mirakler sker

Referat. Konvent møde den 1. december 2014. Konvent & camp 2015. Mirakler sker Referat Konvent møde den 1. december 2014 Konvent & camp 2015 Mirakler sker www.nakonvent.dk (konventsiden for NA) www.namidtjylland.dk (se link: konvent og camp) www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn

Læs mere

Referat. Konvent møde den 6. februar Konvent & camp Vi blev frie

Referat. Konvent møde den 6. februar Konvent & camp Vi blev frie Referat Konvent møde den 6. februar 2012 Konvent & camp 2012 Vi blev frie Hjemmeside www.nakonvent.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde side 2 3. Valg af referat & ordstyrer side 2 4. Oplæsning

Læs mere

Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland

Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland 5.1.2017 1. Sindsrobøn og oplæsning af koncepter 2. Præsentationsrunde Helene Næstformand Andy Kasserer Carsten Sekretær GSR Jimmy Friheden GSS Anne-Dorte Friheden

Læs mere

Narcotics Anonymous. og personer i behandling med substitutionsmedicin

Narcotics Anonymous. og personer i behandling med substitutionsmedicin Narcotics Anonymous og personer i behandling med substitutionsmedicin 2 Denne pjece er beregnet til professionelle, der ordinerer medicin til behandling af stofafhængighed. Servicepamfletten NA-grupper

Læs mere

Referat. Konvent møde den 11. juli Konvent & camp 2016

Referat. Konvent møde den 11. juli Konvent & camp 2016 Referat Konvent møde den 11. juli 2016 Konvent & camp 2016 www.namidtjylland.dk www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde 3. Valg af referat & ordstyrer 4. Oplæsning af NA`s 12 koncepter

Læs mere

Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland

Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland 05.11.2018 1. Sindsrobøn og oplæsning af koncepter 2. Præsentationsrunde Helene Formand Thomas Kasserer og Litteratur formand Carsten Sekretær / Mødeleder OSR Peter

Læs mere

Referat. Konvent møde den 4. marts 2013. Konvent & camp 2013. At dele fra hjertet

Referat. Konvent møde den 4. marts 2013. Konvent & camp 2013. At dele fra hjertet Referat Konvent møde den 4. marts 2013 Konvent & camp 2013 At dele fra hjertet Hjemmeside www.nakonvent.dk www.namidtjylland.dk www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde 3. Valg af

Læs mere

NA kapital skal bruges til at fremme vores væsentligste formål og skal styres ansvarligt.

NA kapital skal bruges til at fremme vores væsentligste formål og skal styres ansvarligt. 11 koncept NA kapital skal bruges til at fremme vores væsentligste formål og skal styres ansvarligt. NA medlemmer i hele verden skænker penge til at opfylde vort fællesskabs hoved formål. Det er forpligtende

Læs mere

SOCIALE MEDIER OG VORES VEJLEDENDE PRINCIPPER

SOCIALE MEDIER OG VORES VEJLEDENDE PRINCIPPER Dette er World Board godkendt service materiale - oversat af OU/RSK-Danmark Servicemateriale bør bruges af medlemmer, grupper og servicekomiteer som en ressource frem for at blive læst og brugt på NA-møder.

Læs mere

De 12 koncepter for Verdensservice

De 12 koncepter for Verdensservice De 12 koncepter for Verdensservice Hvordan Bill W. forklarede de åndelige principper, som A.A. s struktur gennemgik, og hvordan delene virker sammen. Dette er en pjece om de 12 koncepter, det er IKKE selve

Læs mere

Onsdagsgruppen Sammen Kan Vi

Onsdagsgruppen Sammen Kan Vi Onsdagsgruppen Sammen Kan Vi Forretningsmøde onsdag den 5. oktober 2016 Dagsorden: 1. Sindsro 2. Referent & ordstyrer 3. Præsentation 4. Kasserer rapport 5. GSR/GSS rapport 6. Valg af betroede tjenere

Læs mere

Retningslinjerne er delt op i følgende afsnit: 1. Navn. 2. Afholdelse af OSK møder. 3. Beslutninger. 4. Valg af betroede tjenere i OSK (admin).

Retningslinjerne er delt op i følgende afsnit: 1. Navn. 2. Afholdelse af OSK møder. 3. Beslutninger. 4. Valg af betroede tjenere i OSK (admin). Godkendt 7. april 2019 Retningslinjerne er delt op i følgende afsnit: 1. Navn. 2. Afholdelse af OSK møder. 3. Beslutninger. 4. Valg af betroede tjenere i OSK (admin). 5. Admin medlemmernes service opgaver

Læs mere

Ordstyrerens køreplan

Ordstyrerens køreplan Ordstyrerens køreplan KORT DIALOG Forberedelse I denne køreplan bliver du som ordstyrer guidet i at styre dialogen frem mod resultater, der fungerer hos jer og kan skabe større trivsel fremover. Køreplanen

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

SOCIALE MEDIER OG VORES VEJLEDENDE PRINCIPPER

SOCIALE MEDIER OG VORES VEJLEDENDE PRINCIPPER SOCIALE MEDIER OG VORES VEJLEDENDE PRINCIPPER Servicerelateret materiale ikke tiltænkt til oplæsning på bedringsmøder 2 SOCIALE MEDIER OG VORES VEJLEDENDE PRINCIPPER Opblomstringen af sociale medier og

Læs mere

12. koncepter for NA service.

12. koncepter for NA service. 12. koncepter for NA service. Samt studie materiale Oversættelsen er ikke godkendt af WCNA Introduktion. Narcotics Anonymous er som fællesskab defineret ved dets principper. Vore 12 Trin detaljere vort

Læs mere

Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland

Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland 6.5.2019 1. Sindsrobøn og oplæsning af koncepter 2. Præsentationsrunde Frederik formand Thomas Kasserer og Litteratur formand Carsten Sekretær OSR Peter OSS Mia GSR

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke. konflikthåndtering. Velkommen! B3_1_Dias side 1/14

Konflikthåndtering mødepakke. konflikthåndtering. Velkommen! B3_1_Dias side 1/14 konflikthåndtering Velkommen! _1_Dias side 1/14 Formålet med mødet At lære om konflikter At få nogle redskaber til at håndtere konflikter At prøve at bruge redskaberne til at håndtere nogle forskellige

Læs mere

OSK Midtjylland: Referat den 8. oktober 2017

OSK Midtjylland: Referat den 8. oktober 2017 OSK Midtjylland: Referat den 8. oktober 2017 www.namidtjylland.dk 1. Sindsrobøn. 2. Præsentationsrunde herunder afbud. 3. Oplæsning af de 12 koncepter. 4. Oplæsning af Bare for i dag. 5. 7. tradition 6.

Læs mere

Side 1. Hermed tilsender vi Jer lidt oplysninger om, hvad vi AA ere i Nuuk går og laver af AA arbejde.

Side 1. Hermed tilsender vi Jer lidt oplysninger om, hvad vi AA ere i Nuuk går og laver af AA arbejde. Side 1 Kære AA-venner i Grønland Hermed tilsender vi Jer lidt oplysninger om, hvad vi AA ere i Nuuk går og laver af AA arbejde. Da disse oplysninger helst skal nå ud til så mange AA ere som muligt vil

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

VELKOMMEN I OMRÅDE SERVICE KOMITEEN FOR KØBENHAVN

VELKOMMEN I OMRÅDE SERVICE KOMITEEN FOR KØBENHAVN 1 VELKOMMEN I OMRÅDE SERVICE KOMITEEN FOR KØBENHAVN Indhold af GSR mappe Forside 1 Indholdsfortegnelse 2 Velkomst 3 Forkortelser i NA service 4 Oversigt over NA struktur 5 Oversigt over donationer i NA

Læs mere

Omfang af beføjelser til at træffe beslutninger (for eksempel anbefaling eller implementering)

Omfang af beføjelser til at træffe beslutninger (for eksempel anbefaling eller implementering) Skema til brug ved oprettelse af et team Formålet med teamet Forventede aktiviteter Tilsigtede resultater Tilgængelige ressourcer Begrænsninger Nødvendige færdigheder og kvaliteter Forventede teammedlemmer

Læs mere

Vort eneste mål er at holde os ædru og hjælpe andre til at opnå ædruelighed

Vort eneste mål er at holde os ædru og hjælpe andre til at opnå ædruelighed Kontrolliste omkring Traditionerne fra AA Grapevine. (oversættelse ukendt) Disse spørgsmål blev udgivet første gang i AA Grapevine i forbindelse med en serie om de Tolv Traditioner, som startede i november

Læs mere

Referat OSK-Nordjylland Torsdag den 1. september 18.30-21.30. Multihuset, Skelagervej 136. 9000 Aalborg.

Referat OSK-Nordjylland Torsdag den 1. september 18.30-21.30. Multihuset, Skelagervej 136. 9000 Aalborg. Referat OSK-Nordjylland Torsdag den 1. september 18.30-21.30. Multihuset, Skelagervej 136. 9000 Aalborg. 1. Sindsrobøn og oplæsning af NA s koncepter. Foretaget og oplæst 2. Præsentationsrunde og afbud.

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

GODE RÅD TIL MØDELEDER

GODE RÅD TIL MØDELEDER GODE RÅD TIL MØDELEDER Dette dokument er beregnet til dig som mødeleder. Dokumentet giver dig alle de nødvendige oplysninger og gode råd, så du bedst muligt kan forberede og afholde mødet. Det forventes

Læs mere

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Introduktion og læsevejledning Børnepanelet var samlet for fjerde og sidste gang både i København og i Jylland i april/maj 2017. I alt deltog 23 børn og

Læs mere

MØDEREFERAT Region : Mødested : Mødetidspunkt : OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 12 September 2010 kl

MØDEREFERAT Region : Mødested : Mødetidspunkt : OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 12 September 2010 kl MØDEREFERAT Region : Mødested : Mødetidspunkt : OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 12 September 2010 kl.12.15 16.00 Pkt. 01: Sindsrobøn Gennemført Pkt. 04: Præsentationsrunde Christian Sekretær,

Læs mere

Referat. Konvent møde den 13. juli 2015. Konvent & camp 2015

Referat. Konvent møde den 13. juli 2015. Konvent & camp 2015 Referat Konvent møde den 13. juli 2015 Konvent & camp 2015 www.namidtjylland.dk www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde 3. Valg af referat & ordstyrer 4. Oplæsning af NA`s 12 koncepter

Læs mere

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 8 til afdelingsbestyrelserne: Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse

Læs mere

OSR rapport Region Danmark www.nadanmark.dk Til RSK mødet den 4. & 5.april 2009

OSR rapport Region Danmark www.nadanmark.dk Til RSK mødet den 4. & 5.april 2009 OSR rapport Region Danmark www.nadanmark.dk Til RSK mødet den 4. & 5.april 2009 Område: Midtjylland Hjemmeside: www.namidtjylland.dk Post adresse: OSK.NA Midtjylland Postboks 430 8100 Århus C. Danmark

Læs mere

Al-Anon-vejledninger

Al-Anon-vejledninger At foretage en gruppeselvransagelse (G-8a) Al-Anon-vejledninger En gruppeselvransagelse fra tid til anden styrker gruppen og medvirker til at holde den sund. Medlemmer kan bruge selvransagelsen som et

Læs mere

Referat. Konvent møde den 5. august 2012. Konvent & camp 2012. Vi blev frie

Referat. Konvent møde den 5. august 2012. Konvent & camp 2012. Vi blev frie Referat Konvent møde den 5. august 2012 Konvent & camp 2012 Vi blev frie Hjemmeside www.nakonvent.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde 3. Runde, hvad gik godt og hvad gik mindre godt? 4. Sindsrobøn

Læs mere

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 2. november 2014.

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 2. november 2014. Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 2. november 2014. Dagsorden Formalia: Sindsrobøn Præsentationsrunde og afbud Velkommen til nye Oplæsning af Koncepter og Traditioner Bemærkninger/godkendelse af referat

Læs mere

KLOG MED SPROG Vejledning til forældre

KLOG MED SPROG Vejledning til forældre KLOG MED SPROG Vejledning til forældre Side 1 Side 2 Introduktion I børnehusene Nivå er vi to sprogpædagoger ansat Lotte og Camilla. Dette hæfte, er en hjælp til, hvordan vi i samarbejde, kan styrke dit

Læs mere

2006-2008 Fællesskabets temadebatter og diskussionsemner

2006-2008 Fællesskabets temadebatter og diskussionsemner 2006-2008 Fællesskabets temadebatter og diskussionsemner Sidste gang vi distribuerede Temadebatternes Højdepunkter i The NA Way Magazine, så det ud til, at flere medlemmer havde hørt om og diskuterede

Læs mere

Religion & Samfund (Resam) er en civilsamfundsorganisation, som faciliterer det positive indbyrdes møde mellem religiøse ledere i Danmark.

Religion & Samfund (Resam) er en civilsamfundsorganisation, som faciliterer det positive indbyrdes møde mellem religiøse ledere i Danmark. Q&A Religion & Samfund (Resam) er en civilsamfundsorganisation, som faciliterer det positive indbyrdes møde mellem religiøse ledere i Danmark. Resam tilvejebringer herudover fakta og viden samt understøtter

Læs mere

klassetrin Vejledning til elev-nøglen.

klassetrin Vejledning til elev-nøglen. 6.- 10. klassetrin Vejledning til elev-nøglen. I denne vejledning vil du til nøglen Kollaboration finde følgende: Elev-nøgler forklaret i elevsprog. En uddybende forklaring og en vejledning til hvordan

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: omsorg for andre. at lyve. forskellen på at sladre og hjælpe. Formål Når man er sammen hver dag, er det naturligt, at der indimellem opstår konflikter og uenigheder. Heldigvis

Læs mere

REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup

REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup 01 Velkomst. Formanden bød velkommen, formålsparagraffen blev læst og der blev holdt et øjebliks

Læs mere

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold TRÆNERHÆFTE 1 Målgruppe 5 Indhold Mål 5 Hvad skal vi lære om? 6 Viden børn, trivsel og fodbold 8 Børn, trivsel og fodbold 11 Refleksion noter 12 Samspil og sammenhæng 13 Refleksion noter 14 Din betydning

Læs mere

12. koncepter for NA service.

12. koncepter for NA service. 12. koncepter for NA service. Samt studie materiale Oversættelsen er ikke godkendt af WCNA Introduktion. Narcotics Anonymous er som fællesskab defineret ved dets principper. Vore 12 Trin detaljere vort

Læs mere

Er jeg en addict? Copyright 2004 by Narcotics Anonymous World Services, Inc. Alle rettigheder forbeholdes.

Er jeg en addict? Copyright 2004 by Narcotics Anonymous World Services, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Er jeg en addict? Dette er en oversættelse af litteratur, godkendt at NA Fællesskabet. Copyright 2004 by Narcotics Anonymous World Services, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Kun du kan svare på dette

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

Referat. Konvent møde den 4. marts Konvent & camp Imod alle odds tak NA

Referat. Konvent møde den 4. marts Konvent & camp Imod alle odds tak NA Referat Konvent møde den 4. marts 2019 Konvent & camp 2019 Imod alle odds tak NA www.namidtjylland.dk (se link: konvent og camp) www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde 3. Valg

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1 4 Fokusgruppeinterview Gruppe 1 1 2 3 4 Hvorfor? Formålet med et fokusgruppeinterview er at belyse et bestemt emne eller problemfelt på en grundig og nuanceret måde. Man vælger derfor denne metode hvis

Læs mere

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 6. januar 2013.

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 6. januar 2013. Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 6. januar 2013. 1 Contents Formalia... 4 Sindsrobøn... 4 Oplæsning af De Tolv Traditioner og De Tolv Koncepter for NA-Service... 4 Præsentationsrunde og afbud... 4

Læs mere

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 12. oktober 2014.

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 12. oktober 2014. Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 12. oktober 2014. Dagsorden Formalia: Sindsrobøn Præsentationsrunde og afbud Velkommen til nye Oplæsning af Koncepter og Traditioner Bemærkninger/godkendelse af referat

Læs mere

Note fra forfatteren

Note fra forfatteren Note fra forfatteren Vejen til oplysning Denne bog er baseret på uddrag af forskellige kurser jeg har undervist, samt informationer jeg har modtaget fra Mestrene, for at tilvejebringe instruktion i selv-oplysningsprocessen.

Læs mere

Indholdsfortegnelse FLERSPROGET F.W.S. WEBSIDE-INFORMATION... 2

Indholdsfortegnelse FLERSPROGET F.W.S. WEBSIDE-INFORMATION... 2 Indholdsfortegnelse FLERSPROGET F.W.S. WEBSIDE-INFORMATION... 2 SLAA s Tolv Trin*... 3 SLAA s Tolv Traditioner **... 5 Formålsparagraf for SLAA... 7 Karakteristika ved afhængighed af sex og kærlighed...

Læs mere

DILEMMASPIL FOR UNGE SPORTSUDØVERE

DILEMMASPIL FOR UNGE SPORTSUDØVERE Dette er et dilemmaspil, hvor I skal gætte hinandens svar på spørgsmål og dilemmaer om pengespil. Gennem diskussioner og gæt, får de unge fokus på deres egne og kammeraternes spillevaner og holdninger.

Læs mere

Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland

Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland 5.8.2019 1. Sindsrobøn og oplæsning af koncepter 2. Præsentationsrunde Frederik formand Thomas Kasserer og Litteratur formand Carsten Sekretær OSR Mia GSR Lars VI

Læs mere

Referat. Konvent møde den 7. marts Konvent & camp At bringe budskabet

Referat. Konvent møde den 7. marts Konvent & camp At bringe budskabet Referat Konvent møde den 7. marts 2016 Konvent & camp 2016 At bringe budskabet www.namidtjylland.dk www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde 3. Valg af referat & ordstyrer 4. Oplæsning

Læs mere

FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE

FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE Retningslinjer FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE NA København Godkendt den 31-07-2011 1. Navn: Komitéens navn er: Område Service Komité Narcotics Anonymous København i det følgende kaldet OSK. 2. Formål: A) Komitéens

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere

Retningslinjer for RSK Internetudvalg

Retningslinjer for RSK Internetudvalg Retningslinjer for RSK Internetudvalg Udarbejdet af Internetudvalget d 21. august 2016 Indholdsfortegnelse 1. Navn og adresse 2 2. FORMÅL: 2 3. Betroede tjenere & valg 3 4. SERVICEPOSTERNE: 4 5. ØKONOMI:

Læs mere

Referat. Konvent møde den 2. marts 2015. Konvent & camp 2015. Mirakler sker

Referat. Konvent møde den 2. marts 2015. Konvent & camp 2015. Mirakler sker Referat Konvent møde den 2. marts 2015 Konvent & camp 2015 Mirakler sker www.namidtjylland.dk www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde 3. Valg af referat & ordstyrer 4. Oplæsning

Læs mere

MØDEREFERAT Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 12 Oktober 2008 kl

MØDEREFERAT Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 12 Oktober 2008 kl MØDEREFERAT Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 12 Oktober 2008 kl.13.15 16.15 Pkt. 01: Sindsrobøn Gennemført Pkt. 02: Oplæsning af NA s 12 koncepter samt én retningslinieparagraf

Læs mere

Farvel til kedelige møder

Farvel til kedelige møder Workshop om effektive og lærende møder v/ Nanna Munk Summemøde to og to Tre minutter til hver Spørg hinanden: Hvorfor har du valgt denne workshop? Hvad forventer du at blive klogere på? 1 Det kedelige

Læs mere

Opstart af ACA gruppe

Opstart af ACA gruppe Voksne Børn af Alkoholikere og andre dysfunktionelle familier Opstart af ACA gruppe ACA Danmark 30.04.2017 www.aca-danmark.dk Kære ACA ere! Dette hæfte er lavet for at gøre det enkelt og overskueligt at

Læs mere

Referat. Konvent møde den 4. december Konvent & camp Blive clean, forblive clean og leve clean

Referat. Konvent møde den 4. december Konvent & camp Blive clean, forblive clean og leve clean Referat Konvent møde den 4. december 2017 Konvent & camp 2018 Blive clean, forblive clean og leve clean www.namidtjylland.dk (se link: konvent og camp) www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde

Læs mere

RETNINGSLINJER O.S.K NA-MIDTJYLLAND

RETNINGSLINJER O.S.K NA-MIDTJYLLAND RETNINGSLINJER O.S.K NA-MIDTJYLLAND 1 Navn: Denne komités navn er: Narcotics Anonymous Midtjyllands Område Service Komité 2 Formål: Denne komités formål er at administrere og koordinere aktiviteter der

Læs mere

Onsdagsgruppen Sammen Kan Vi

Onsdagsgruppen Sammen Kan Vi Onsdagsgruppen Sammen Kan Vi Forretningsmøde onsdag den 24. september 2014 1. Sindsrobøn: 2. Valg af referent og ordstyrer: Referent Gert og ordstyrer Gert 3. Præsentationsrunde: Gert, webmaster & Indkøber

Læs mere

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 03. april 2016.

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 03. april 2016. Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 03. april 2016. Dagsorden OSK møde i SoV, d. 03.4.16 kl. 10:00 på Kornbakken. Formalia: Servicebøn: Præsentationsrunde og afbud: Velkommen til nye: Oplæsning af Koncepter

Læs mere

Thomas oplæste traditionerne og Peter oplæste koncepterne.

Thomas oplæste traditionerne og Peter oplæste koncepterne. Referat fra OI-regionsmøde søndag d. 25. maj 2008 Tilstede: Thomas (Midtjylland), Peter/Kim/Sofie (Nordjylland), Anita (Syddanmark) og Karsten (OIK). Afbud: Louise (SOV) og Johnny (KBH). Ad.1. Karsten

Læs mere

At leve med ædruelighed - en ny begyndelse. Pris: kr. 35,00. Vare nr. 22. Produktkode: P-49. Alkoholisme en karrusel ved navn.

At leve med ædruelighed - en ny begyndelse. Pris: kr. 35,00. Vare nr. 22. Produktkode: P-49. Alkoholisme en karrusel ved navn. Hæfter på dansk At leve med ædruelighed - en ny begyndelse Vores bekymringer holder ikke op, blot fordi drikkeriet holder op. Læs om de nye udfordringer vi møder, når vores kære bliver ædru. Hvordan vi

Læs mere

Nej. Sponsorskab er en vigtig og værdifuld hjælp til bedring, men det er ikke obligatorisk.

Nej. Sponsorskab er en vigtig og værdifuld hjælp til bedring, men det er ikke obligatorisk. Hvad er sponsorskab? Sponsorskab er en misbruger/afhængig person i bedring, der sakker med en anden misbruger/afhængig person i bedring. Gennem dele får begge individer beriget deres liv. Sponsoren og

Læs mere

Velkommen til SLP i P2 Søren Hansen og Jonna Langeland

Velkommen til SLP i P2 Søren Hansen og Jonna Langeland Velkommen til SLP i P2 Søren Hansen og Jonna Langeland I kommer til at arbejde med en del øvelser i jeres egen gruppe. Derfor skal I opstille bordene så I kan sidde sammen gruppevis og så alle kan se tavlen

Læs mere

Ret smart - men det er jo svært at planlægge hvis du har et firma, hvor kunden henvender sig uden varsel.

Ret smart - men det er jo svært at planlægge hvis du har et firma, hvor kunden henvender sig uden varsel. Det jeg mener er, at du ofte kan kombinere mersalg med god service, ved at informere ud fra de informationer du har. Det vil oftest medføre at kunden enten takker og køber eller blot takker nej. Men han

Læs mere

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 13. marts 2016.

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 13. marts 2016. Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 13. marts 2016. Dagsorden OSK møde i SoV, d. 13.03.16 kl. 10:00 på Kornbakken. Formalia: Servicebøn: Præsentationsrunde og afbud: Velkommen til nye: Oplæsning af Koncepter

Læs mere

Dagsorden OSK mødet 6. januar 2019.

Dagsorden OSK mødet 6. januar 2019. Dagsorden OSK mødet 6. januar 2019. 1. Sindsrobøn. 2. Koncepterne oplæses af; Ellen. 3. Visionerne oplæses af; Christina. 4. Retningslinje nr. 8 oplæses af; Tricia. 5. Oplæsning af 1. konsept. Torben.

Læs mere

Sådan slipper du stress. 4 vig&ge trin, der lærer dig at slippe stress. For al&d

Sådan slipper du stress. 4 vig&ge trin, der lærer dig at slippe stress. For al&d Velkommen )l workshoppen Sådan slipper du stress. 4 vig&ge trin, der lærer dig at slippe stress. For al&d Cand. negot. og Coach Mor )l Sebas)an og Oliver Gi= med Morten Specialist i stresshåndtering siden

Læs mere

» Jeg kan godt lide at være ude. Jeg er i sandkassen eller cykler på legepladsen« Delpolitik Børn og unge med handicap Vejle Kommune

» Jeg kan godt lide at være ude. Jeg er i sandkassen eller cykler på legepladsen« Delpolitik Børn og unge med handicap Vejle Kommune » Jeg kan godt lide at være ude. Jeg er i sandkassen eller cykler på legepladsen«delpolitik Børn og unge med handicap Vejle Kommune Delpolitik børn og unge med handicap Denne delpolitik er den fælles ramme

Læs mere

Spørgsmål til forældrene samt forældrenes svar til forældremødet d. 28/10.-2015

Spørgsmål til forældrene samt forældrenes svar til forældremødet d. 28/10.-2015 1. Spørgsmål til forældrene samt forældrenes svar til forældremødet d. 28/10.-2015 Konflikter er en del af det at være forældre og barn altså menneske Det er OK at sige: NEJ! Det er OK at sige: det bestemmer

Læs mere

Referat. Konvent møde den 8. juli 2013. Konvent & camp 2013. At dele fra hjertet

Referat. Konvent møde den 8. juli 2013. Konvent & camp 2013. At dele fra hjertet Referat Konvent møde den 8. juli 2013 Konvent & camp 2013 At dele fra hjertet Hjemmeside www.nakonvent.dk www.namidtjylland.dk www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde 3. Valg af

Læs mere

Guide. Vores butiksbestyrelse Vores opgaver. Hvilke opgaver har butiksbestyrelser og hvordan synes jeg, vi bør arbejde med opgaverne?

Guide. Vores butiksbestyrelse Vores opgaver. Hvilke opgaver har butiksbestyrelser og hvordan synes jeg, vi bør arbejde med opgaverne? Guide Vores butiksbestyrelse Vores opgaver Hvilke opgaver har butiksbestyrelser og hvordan synes jeg, vi bør arbejde med opgaverne? Butiksbestyrelsen Denne guide giver et kort overblik over opgaver, som

Læs mere

Referat. Konvent møde den 9 juli Konvent & camp Blive clean, forblive clean og leve clean

Referat. Konvent møde den 9 juli Konvent & camp Blive clean, forblive clean og leve clean Referat Konvent møde den 9 juli 2018 Konvent & camp 2018 Blive clean, forblive clean og leve clean www.namidtjylland.dk www.nadanmark.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde 3. Valg af referat

Læs mere

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 5. april 2015.

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 5. april 2015. Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 5. april 2015. Dagsorden Formalia: Sindsrobøn Præsentationsrunde og afbud Velkommen til nye Oplæsning af Koncepter og Traditioner Bemærkninger/godkendelse af referat

Læs mere

[ Af unge. til ADDICTS. unge

[ Af unge. til ADDICTS. unge [ Af unge ] ADDICTS til unge ADDICTS [ lev] skulle bruge stoffer. Vores venner og familie vil ikke altid kunne forstå vores grunde til at forblive clean, især i situationer hvor det er almindeligt at drikke

Læs mere

Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Sydjylland Vind Møllen, Fredericia 10. februar kl.12.00

Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Sydjylland Vind Møllen, Fredericia 10. februar kl.12.00 MØDEREFERAT Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Sydjylland Vind Møllen, Fredericia 10. februar. 2008 kl.12.00 Pkt. 01: Sindsrobøn Gennemført Pkt. 02: Oplæsning af NA s 12 koncepter samt én retningslinieparagraf

Læs mere

Tolv koncepter for NA service.

Tolv koncepter for NA service. Tolv koncepter for NA service. Samt studie materiale Oversættelsen er ikke godkendt af WCNA Introduktion. Narcotics Anonymous er som fællesskab defineret ved dets principper. Vore 12 Trin detaljere vort

Læs mere

Områdeservicekomité Nordjylland. Referat OSK-møde 5. januar 2012

Områdeservicekomité Nordjylland. Referat OSK-møde 5. januar 2012 Områdeservicekomité Nordjylland Referat OSK-møde 5. januar 2012 1. Sindsrobøn og oplæsning af NA s koncepter. Afholdt og oplæst. 2. Præsentationsrunde og afbud. GSR & GSS: GSR Serenity, Naja GSS Serenity,

Læs mere