Følgende er et forsøg på at sammenskrive de forslag, vi har modtaget med hensyn til indretningen af den fremtidige Even Statsskov.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Følgende er et forsøg på at sammenskrive de forslag, vi har modtaget med hensyn til indretningen af den fremtidige Even Statsskov."

Transkript

1 Indkomne forslag til Skovrejsningsplan ved Even Følgende er et forsøg på at sammenskrive de forslag, vi har modtaget med hensyn til indretningen af den fremtidige Even Statsskov. Ud over sammenskrivningen af forslagene, finder man de forskellige forslag samt et kort hvorpå vi har prøvet at tegne de forskellige konkrete forslag, hvor dette har været muligt. Man kan med fordel have kortet foran sig under gennemlæsningen af sammenskrivningen. Sammenskrivningen er inddelt i følgende emner: Natur og Miljø Kultur Landskab Friluftsliv Drift Desuden er der i notatet en oversigt over anlægsomkostningerne forbundet med diverse anlæg. Endelig er de indkomne forslag vedlagt i deres oprindelige form. Vi har modtaget forslag fra følgende: Lille Næstved Lokalråd Skoler Dagsinstitutioner Rytterforeningen Baunehøj (De ovennævnte har sendt ét samlet forslag, i det følgende benævnet Lille Næstved Lokalråd m.fl.) Danmarks Naturfredningsforening Hjerteforeningen Næstved Produktionsskole Natur og Miljø Vådarealer Forslagene indeholder alle anbefalinger som vedrører Evegøften og ådalen. Både Hjerteforeningen og Danmarks Naturfredningsforening har foreslået, at man nedlægger pumpen for derved at etablere vådområder langs grøften. Derudover foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at man genslynger grøften og at man inkluderer engarealet vest for bækken (uden for det nuværende projektområde). Lille Næstved lokalråd m.fl. foreslår at man fastholder den nuværende vandstand i grøften, kombineret med etablering af en ny sø for at bevare de nuværende engarealer og for at gøre det mulig for nyt dyreliv at etablere sig. Danmarks Naturfredningsforening fremsætter forslag om, at man udvider den kommende statsskov til at omfatte både ådalen og Evegrøften fra udspringet ved Bøssevænget. Der er generelt enighed om, at ådalen ikke skal tilplantes med skov. Årsagerne til dette er både landskabelige og naturmæssige. Danmarks Naturfredningsforening kommer dog med forslag om at der kan etableres holme af Rødel langs grøften, dette kan være med til at fremhæve forløbet af grøften i de falde engareal. Hjerteforeningen fremsætter forslag om at der etableres vandhuller inden for projektarealet.

2 Skov- og andre tørre naturarealer Der er både forslag på overordnet plan og mere specifikke forslag som også er geografisk bestemt. De overordnede forslag går blandt andet på inddeling af området i henhold til forskellige brugergruppers interesser og hvilken type natur der skal findes. De mere specifikke forslag går blandt andet på placering af forskellige friluftsfaciliteter, undervisningsmidler, stiforløb, parkeringspladser med mere. Af de mere direkte skovrelaterede tiltag, foreslår Lille Næstved Lokalråd m.fl., at Falster Statsskovdistrikt kommer med et forslag, gerne ud fra et tema, eksempelvis nøddeskoven, urskoven eller andet i det område, de benævner delområde 2. Hjerteforeningen fremhæver behovet for, at alle beplantninger skal udføres med nænsom hånd og at skovbryn og skelhegn skal retableres/etableres. Med hensyn til læhegn forslår Danmarks Naturfredningsforening, at man ikke anvender Poppel for at undgår rodskud fra denne træsort. Danmarks Naturfredningsforening foreslår, at man holder sig til hjemmehørende arter af træer og buske og af hjemmehørende proveniens og laver en artssammensætning som er karakteristisk for Østdanmark både i skoven og i brynene. Herunder henvises der til Herlufsholmskovene som eksempel. Der må ikke anvendes monokulturer. Specifikt foreslås der arter som bøg, stilkeg, ask, Rødel (på fugtige områder), spidsløn, navr, lind, fuglekirsebær og avnbøg. Hvis der er områder, som er sandede og tørre, kan der evt. plantes skovfyr. Birk, pil og røn kommer sædvanligvis af sig selv (vindspredte frø). Det samme gælder hindbær og brombær og røn (fuglespredte frø). I brynene foreslår Danmarks Naturfredningsforening fx. hassel, æble, pære, og vilde roser til gavn for både dyr og mennesker. Der kan eventuelt udlægges områder til fri succession, men kun hvor der er en rimelig forsyning af frøkilder i området. Næstved Produktionsskole foreslår, at man opretter et lille skolearboret med de lokale træarter. Danmarks Naturfredningsforening forespørger om / foreslår at man opsætter fugle/redekasser i projektområdet. Der er generelt enighed om, at ikke hele området skal plantes til med skov. Udover engarealet ved Evegrøften, er der enighed om at slugten ved Gedebjerggård ikke plantes til og at gravhøjen ved Karrebækvej holdes fri. Ligeledes nævner Danmarks Naturfredningsforening, at lysåbne stendiger og vandhuller skal holdes fri for tilplantning.. Kultur Både Danmarks Naturfredningsforening og Lille Næstved Lokalråd m.fl. nævner, at området ved fortidsmindet ved Karrebæksvej skal holdes frit for beplantning. Ligeledes nævner Danmarks Naturfredningsforening, at stendigerne skal holdes frie for beplantning.

3 Landskab Hjerteforeningen nævner at alle beplantninger skal udføres med nænsom hånd, at alle udsigter skal bevares og at man skal prioritere åbne sletter og arealer højt. Der er enighed om at højdepunktet ved Gedebjergvej skal anvendes som udsigtspunkt. Lille Næstved Lokalråd m.fl. foreslår at man eventuelt bygger en afsats/tårn på stedet. Der er også enighed om at slugten ved Gedebjerggård skal holdes fri for tilplantning Desuden er der enighed om at området ved gravhøjene og stendigerne skal holdes frit. Der er flere gode udsigtspunkter og kiler i området, som bør udnyttes. Blandt andet nævnes toppen af bakken ved Gedebjergvej, slugten ved Gedebjerggården, fortidsminderne med mere. Også her nævnes at engarealerne selvfølgelig ikke skal tilplantes. Friluftsliv, inddeling af området, brugergrupperinger Hovedstien er anlagt så den sammen med den Geddebjergvej, Edith Rodes Vej og Digterruten giver mulighed for en rundtur. Vejen bør være dimensioneret så området også er tilgængelig for handicappede med kørestol og personer med barnevogn. Af hensyn til små børn, daginstitutioner, ryttere med hestetrailere og handicappede mv. etableres viste parkeringsplads. Der etableres tillige en trappe ved bro over rute 22, hvor der i dag er en selvskabt sti. Lille Næstved Lokalråd m.fl. har i deres forslag opdelt området i fem delområder, hvert delområde detailplanlægges i et samspil, mellem de forskellige kompetencer mht. skovbeplantning, natur, miljø, pædagogik og heste. Således ønsker Lille Næstved Lokalråd m.fl., at: Delområde 1 designes efter små børns behov. Delområde 2 får fokus på et skovteknisk tema Delområde 3 og 4 efter skolebørns behov Delområde 5 efter behovene hos rytterne. Delområde 1 de små børns behov Afstanden er kort fra parkeringspladsen. Behovene (se bilag 1 i forslaget)for aktivitetstilbud er på et overordnet niveau formuleret i et samarbejde mellem 5 daginstitutioner. Delområde 2 skovteknisk tema Falster Statsskovdistrikt skal komme med et forslag til, gerne ud fra et tema, eksempelvis nøddeskoven, urskoven eller andet. Delområde 3 og 4 skolebørns behov Temaerne er motion og udeskole. Forslag vist på bilag 2 i forslaget til detailplan og aktivitetstilbud er udarbejdet af Lille Næstved Skole. Delområde 5 ridning Det primære er mulighed for at kunne ride en rundtur. Ridestiens placering er planlagt i sammen med Rytterforeningen Baunehøj. Udover ridestien vil det evt. være et ønske at der på delområde 5 blev etableret en overnatningsfold for heste og et shelter til rytterne.

4 Hjerteforeningen har en række specifikke forslag til placeringen af forskellige anlæg, som kan opsummeres som følger: P- Pladser skal placeres ved Digterskolen, Ålestokbro / eller Kolonihaverne, Gedebjerggård Borde, bænke, grill, bålpladser placeres Øst for Gedebjerggård, ved Ålestoksbakken og ved Højdepunktet syd for Gedebjerggård Bænke placeres rundt om langs stierne, og især på udsigtspunkterne. Stier. Alle stier for gående, cyklister skal være grusstier ca. 2 m bredde. Der kan være stier med slået græs i skovområderne. Stier for ridende skal etableres særskilt. Stierne skal mærkes med farvede ruter. Der skal være km. angivelser. Der skal desuden være kort over området ved hovedstierne. Stisystemet skal være sammenhængende med Sjællandsleden / Sydsjællandsleden, Lagunestien, Digterruten, Cykelture i Næstved og Omegn og Tur 6 Herlufsholm Kalbyris Forbindelsesveje skal etableres fra cykelsti til Gedebjergvej, Over omfartsvej (Tunnel/bro) og Hjem fra Gedebjerg gennem udstykningsområdet. Fra Grimstrup. Af behov for skolerne nævner Hjerteforeningen en række konkrete emner der skal berøres: Naturen som undervisningsrum, Boldbane, Skoleskov, Børneplantning, Shelters, Udmåle ruter og aktivitetsbaner Hjerteforeningen nævner i den forbindelse at Næstved Kommune gerne må komme med et tilskud. Danmarks Naturfredningsforening nævner, at der skal etableres stiforløb og forbindelse til eksisterende forløb i landskabet og den omgivne natur/kultur. Det er vigtigt at få forbundet nye stier, med stier der allerede er i området. Det er vigtigt at tænke de forskellige stityper ind, det være sig cykel- gang- ride, handicapstier, der interessemæssigt indbyder til konflikter. Således er et veltilrettelagt stisystem at foretrække, hvor alle har en reel adgangsmulighed. Drift Danmarks Naturfredningsforening nævner, at der bør laves naturpleje med græsning af de lave engarealer ned mod bækken, så området holdes lysåbent. Det foreslås, at store dele af skoven skal være urørt naturskov, dvs. at der ikke skal ske forstlig drift, men at naturen skal have lov at passe sig selv. Der skal være naturlig hydrologi i skoven, dvs. at der ikke må være drængrøfter eller drænrør og at eksisterende grøfter og rør stoppes. Herved kan der skabes sumpskove. Danmarks Naturfredningsforening nævner at der er behov for drift af de åbne arealer (sletter, enge og ved kulturminder), så disse områder kan få overdrevslignende karakter. Ligeledes er det en overvejelse værd at huske de særlige grupper, som vil bruge visse dele af skoven (mountainbike, hundeluftning, ridning), mens andre områder bør være forbeholdt den stille naturoplevelse. Bemærkning SNS og Næstved Kommune: Aftalen mellem SNS og Næstved Kommune udstikker en ramme på ca kr/ha projektet inklusive såvel plantnings-, pleje-, og hegningsomkostninger og diverse anlæg (fx stier, shelters, borde, bænke med mere). I tabellen nedenfor er en omkostningerne forbundet med en række ankæg gengivet. Det skal bemærkes, at vi ikke ligger inde med oplysninger om omkostningsniveau en del af de forslag der er kommet fra skovbrugerrådets medlemmer.

5 Faciliteter Antal I alt Kommentarer Picnicpladser (3 borde/bænke + grillplads) kr kr ,00 Bænke m. ryg kr kr 6.000,00 Fugletårn/fugleskjul alt inkl. kr kr - Pris for simpelt fugletårn. Pris varierer fra Sheltere alt inkl. kr kr ,00 Bålplads kr kr 4.000,00 Bom og kæder kr kr 6.000,00 Skraldespand kr kr ,00 Skilte (grundbeløb 8000+) kr kr 5.000,00 Muldtoilet kr kr ,00 Naturlegeplads kr ,00 1 kr ,00 Platform kr ,00 1 kr ,00 Trappe kr ,00 1 kr ,00 Aktivitetsbane kr ,00 1 kr ,00 Ved fem aktiviteter på banen Ved 2 P-pladser på hver 400 m2 - P-plads (kr/m2) kr 250, kr ,00 (20x20m) Befæstede stier (kr/m2) kr 150, kr ,00 2 m brede stier - distance jf Lille Næstved lokalråds forslag Pris for indhegning af hele de tilplantede Hegning (kr/lbm) kr 25, kr ,00 Gns pris tilplantning (kr/ha) kr 8.000,00 26,4 kr ,00 kr - kr - I alt kr ,00 Gns pris pr. ha kr ,55 arealer Vægtet gns.pris for skov og skovbryn. Antagelse om at 60% tilplantes

Til. Morten Rolsted Falster Statsskovdistrikt, Skov- og Naturstyrelsen Hannenovvej 22, 4800 Nykøbing F

Til. Morten Rolsted Falster Statsskovdistrikt, Skov- og Naturstyrelsen Hannenovvej 22, 4800 Nykøbing F Til Morten Rolsted Falster Statsskovdistrikt, Skov- og Naturstyrelsen Hannenovvej 22, 4800 Nykøbing F E-mail: mro@sns.dk August 2007 Forslag og ideer til etablering af Even Statsskoven: Et attraktivt bynært

Læs mere

Naturstyrelsen har overtaget arealer ved Fælleseje ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov og natur (se kort 1).

Naturstyrelsen har overtaget arealer ved Fælleseje ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov og natur (se kort 1). Storstrøm J.nr. NST-4161-00037 Ref. MRO Den 27. juni 2013 SKOVREJSNINGSPLAN - FÆLLESEJESKOVEN Indledning Naturstyrelsen har overtaget arealer ved Fælleseje ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov

Læs mere

Naturstyrelsen har købt et areal ved Ladby ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov og natur (se kort 1).

Naturstyrelsen har købt et areal ved Ladby ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov og natur (se kort 1). Storstrøm J.nr. NST-4161-00037 Ref. MRO Den 17. juni 2013 SKOVREJSNINGSPLAN - LADBYSKOVEN Indledning Naturstyrelsen har købt et areal ved Ladby ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov og natur (se

Læs mere

Skovrejsningsplan. Even Statsskov, Næstved

Skovrejsningsplan. Even Statsskov, Næstved Skovrejsningsplan Even Statsskov, Næstved November 2007 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund for projektet...1 2 Overdragelse...2 3 Borgerinddragelse...2 4 Beskrivelse af arealet...5 4.1 Størrelse, geografisk

Læs mere

Naturstyrelsen har overtaget arealer ved Fælleseje ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov og natur (se kort 1).

Naturstyrelsen har overtaget arealer ved Fælleseje ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov og natur (se kort 1). Storstrøm J.nr. NST-4161-00037 Ref. MRO Den 27. juni 2013 SKOVREJSNINGSPLAN - FÆLLESEJESKOVEN Indledning Naturstyrelsen har overtaget arealer ved Fælleseje ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov

Læs mere

Skovrejsningsplan. Even Statsskov, Næstved

Skovrejsningsplan. Even Statsskov, Næstved Skovrejsningsplan Even Statsskov, Næstved Januar 2008 Forord Dette er planen for etableringen af skov- og naturområdet Even Statsskov ved Næstved. Projektet er første fase af det samlede skovrejsningsprojekt

Læs mere

Notat. Referat fra møde den 28.10 2014 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled

Notat. Referat fra møde den 28.10 2014 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Notat Referat fra møde den 28.10 2014 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Østsjælland J.nr. NST-203-00035 Mødedeltagere: Vibeke Heskjær, Høje-Taastrup Kommune Kristel H.J. Hansen, Høje-Taastrup Kommune

Læs mere

Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov

Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov 12. juni 2019 Endeligt udkast til høring Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov Udarbejdet af Naturstyrelsen Fyn Juni 2019 1 Indledning Naturstyrelsen har i 2018 opkøbt 2 mindre arealer på til

Læs mere

Notat. Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov

Notat. Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Notat Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00004 Deltagere: BA Bjarke Abel, Greve Kommune HJ Heidi Evy Jørgensen, Greve Kommune PB Per Breddam, Danmarks

Læs mere

NST Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Tune Skov

NST Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Tune Skov NST-210-00014 Referat fra møde den 20.11 2018 i skovrejsningsrådet for Tune Skov Mødedeltagere: Jesper Kuhre, Greve Kommune Benedict Moos, Greve Kommune Tommy Kofoed, Greve Kommune Morten Vincents, Roskilde

Læs mere

Referat fra mødet den 28. oktober 2008 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov

Referat fra mødet den 28. oktober 2008 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-202-00015 Referat fra mødet den 28. oktober 2008 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Mødedeltagere: FH Flemming Hansen, Roskilde Kommune JØ Jens Erik Ørum, Roskilde

Læs mere

1 Hvordan så skoven ud før stormfaldet. 2 Hvordan vil ejer tilplante sin skov. 3 Gentilplantningen:

1 Hvordan så skoven ud før stormfaldet. 2 Hvordan vil ejer tilplante sin skov. 3 Gentilplantningen: 1 Hvordan så skoven ud før stormfaldet En skov på 100 ha bestod inden stormfaldet af 30 løvtræbevoksninger og 70 nåletræbevoksninger. I skoven er der sket fladefald på 65 ha. Heraf var 45 ha nåletræ og

Læs mere

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Greve Skov

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Greve Skov Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland Referat fra møde den 21.9 2010 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Mødedeltagere: BA Bjarke Abel, Greve Kommune HJ Heidi Evy Jørgensen, Greve Kommune SLJ Søren Leth-Jacobsen,

Læs mere

Plan for friluftsliv i Kollund Skov. - nye naturoplevelser i Aabenraa Kommune

Plan for friluftsliv i Kollund Skov. - nye naturoplevelser i Aabenraa Kommune Plan for friluftsliv i Kollund Skov - nye naturoplevelser i Aabenraa Kommune Januar 2018 Baggrund Den Danske Naturfond har netop købt Kollund Skov. Skoven er og bliver ikke hvilken som helst dansk højstammet

Læs mere

1.Status for projekt: Greve Skov

1.Status for projekt: Greve Skov NST-203-00004 Referat fra møde den 8.11 2017 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Mødedeltagere: Alice Petersen, Greve Kommune Maria Skytt Burr, Greve Kommune Tommy Koefoed, Greve Kommune Anne-Mette Jansen

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/2-15 Version: 2 Projektejer Projektleder Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning

Læs mere

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE:

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: Områder hvor Friluftsrådet har været aktivt med: 1: NATURRASTEPLADSEN VED HALSSKOV: Efter bygning af broen, var der et museum om byggeriet og spændende

Læs mere

Gødningsbeholdere i landskabet. - placering og beplantning

Gødningsbeholdere i landskabet. - placering og beplantning Gødningsbeholdere i landskabet - placering og beplantning 2 Titel: Gødningsbeholdere i landskabet - placering og beplantning Udgave: 1. udgave august 2002 Oplag: 4.000 stk. Layout: Gitte Bomholt, Landbrugets

Læs mere

Hvor skal stien føre hen og hvem skal bruge den? V/ Casper Lindemann, Friluftsrådet

Hvor skal stien føre hen og hvem skal bruge den? V/ Casper Lindemann, Friluftsrådet Hvor skal stien føre hen og hvem skal bruge den? V/ Casper Lindemann, Friluftsrådet 1 Disposition Formål Stiens forløb Analyser Stityper og valg af underlag Stiens dimensioner Faciliteter og støttepunkter

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/9-14 Version: 1 Projektejer Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf: 9628

Læs mere

Bavn Plantage (Areal nr. 44)

Bavn Plantage (Areal nr. 44) Bavn Plantage (Areal nr. 44) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Baun Plantage ligger ved Skinnerup, omkring 4 km vest for Thisted. Mod vest er der et stykke privat plantage. På alle andre sider er plantagen omgivet

Læs mere

Lokalplan HL10 for et nyt boligområde i Hvissinge Øst. Glostrup Kommune OXBJERGVEJ SORTEVEJ SKOVSLETTEN SORTEVEJ R DOVRE MOTORRING 3 BYSTIEN

Lokalplan HL10 for et nyt boligområde i Hvissinge Øst. Glostrup Kommune OXBJERGVEJ SORTEVEJ SKOVSLETTEN SORTEVEJ R DOVRE MOTORRING 3 BYSTIEN Glostrup Kommune OXBJERGVEJ SORTEVEJ SKOVSLETTEN SORTEVEJ BYSTIEN MOTORRING 3 R DOVRE BIRKESKOVEN BYSTIEN FRALIGSVEJ PAUL BERGS ES VEJ MOTORRING 3 Lokalplan HL10 for et nyt boligområde i Hvissinge Øst

Læs mere

Lisbjerg Skov Status 2005

Lisbjerg Skov Status 2005 Bilag 2 Eksempel på status og skovudviklingsplan for Lisbjerg Skov og Havreballe Skov Lisbjerg Skov Status 2005 Bevoksede er (ha) (%) Ubevoksede er (ha) (%) Bøg 45,43 29,16 Krat, hegn 1,19 0,76 Eg 52,01

Læs mere

Kim Søderlund og Jens Nielsen gennemgik styrelsens forslag til arealanvendelse mv. som var udsendt sammen med dagsordenen.

Kim Søderlund og Jens Nielsen gennemgik styrelsens forslag til arealanvendelse mv. som var udsendt sammen med dagsordenen. NST-203-00044 Referat fra møde den 2.11 2016 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Mødedeltagere: Vibeke Heskjær, Høje-Taastrup Kommune Kristel H.J. Hansen, Høje-Taastrup Kommune Nicolai Reinhold Christensen,

Læs mere

JUUL & FROST. arkitekter

JUUL & FROST. arkitekter JUUL & FROST arkitekter ORIENTERINGSMØDE OM FLYVESTATION VÆRLØSE 12. MARTS 2005 HUR Regionplan 2005 Fingerplanen Offentlig høring 02. februar 27. april HUR Regionplan 2005 Nye udlæg Kileforlængelse Forslag

Læs mere

Ny beplantnings- & driftsplan for Grundejerforeningen Skovbakkens randbeplantning

Ny beplantnings- & driftsplan for Grundejerforeningen Skovbakkens randbeplantning Ny beplantnings- & driftsplan for Grundejerforeningen Skovbakkens randbeplantning Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 2 Problemformulering:... 2 Løsningsforslag overordnet:... 3 Områdedefinitioner

Læs mere

Skævinge Skov. Grundvandsbeskyttelse og ny afgrænsning for Skævinge Skov. v/hofor. Skovrejsning ønsket/uønsket i kommuneplanen v/hillerød Kommune

Skævinge Skov. Grundvandsbeskyttelse og ny afgrænsning for Skævinge Skov. v/hofor. Skovrejsning ønsket/uønsket i kommuneplanen v/hillerød Kommune Skævinge Skov Borgermøde den 9. april 2018 Dagsorden for mødet: Velkomst v/naturstyrelsen Grundvandsbeskyttelse og ny afgrænsning for Skævinge Skov. v/hofor Skovrejsning ønsket/uønsket i kommuneplanen

Læs mere

skovlandskabet ved Ishøj Landsby - udformning, arter, stisystem mm. landforce - Landscape and Forest Consult v. Prof. MDL Anders Busse Nielsen

skovlandskabet ved Ishøj Landsby - udformning, arter, stisystem mm. landforce - Landscape and Forest Consult v. Prof. MDL Anders Busse Nielsen skovlandskabet ved Ishøj Landsby - udformning, arter, stisystem mm. landforce - Landscape and Forest Consult v. Prof. MDL Anders Busse ielsen Landskabsarkitekt MDL ané Køllgaard Pedersen .. -. -. -.......

Læs mere

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Ref. KSL Den 9. oktober 2015. Referat fra møde den 7.10 2015 i skovrejsningsrådet for Tune Skov

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Ref. KSL Den 9. oktober 2015. Referat fra møde den 7.10 2015 i skovrejsningsrådet for Tune Skov NOTAT Referat fra møde den 7.10 2015 i skovrejsningsrådet for Tune Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Ref. KSL Den 9. oktober 2015 Mødedeltagere: Björn E.H. Jensen,Greve Kommune Morten Vincents, Roskilde

Læs mere

Thy Statsskovdistrikt

Thy Statsskovdistrikt Udkast til driftsplan Thy Statsskovdistrikt Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen Thy Statsskovdistrikt 2 Indledning Skov- og Naturstyrelsens arealer er omfattet af 15-årige driftsplaner. Driftsplanerne

Læs mere

Referat af møde den i skovrådet for den nye skov ved Aabybro

Referat af møde den i skovrådet for den nye skov ved Aabybro Notat Medlemmer af skovrådet for den nye skov ved Aabybro Thy Statsskovdistrikt J.nr. Ref. TNM Den 28. februar 2007 Referat af møde den 27.2. 2007 i skovrådet for den nye skov ved Aabybro Til stede: Alle

Læs mere

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ejendommen har indtil 1. oktober i år bestået af en privat bolig på 1.salen og restaurationen

Læs mere

Notat. Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Tune Skov

Notat. Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Tune Skov Notat Referat fra møde den 14.9 2011 i skovrejsningsrådet for Tune Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Mødedeltagere: HJ Heidi Evy Jørgensen, Greve Kommune EHP Esben Haarder Paludan, Roskilde Kommune

Læs mere

Notat om belægningstyper på Fodsporet

Notat om belægningstyper på Fodsporet Notat om belægningstyper på Fodsporet Indledning I dette notat gennemgås 11 forskellige løsningsmodeller, som enten er fremkommet i den offentlige debat og/eller er foreslået af projektgruppen. Modellerne

Læs mere

Derudover er der på udsendelsesliste også nedenstående personer. Hvis du ønsker at blive slettet fra listen så send en mail til

Derudover er der på udsendelsesliste også nedenstående personer. Hvis du ønsker at blive slettet fra listen så send en mail til Nordsjælland J.nr. NST 229-00027 Ref. iddni Den 14. juli 2014 Mødereferat fra møde i Skovrejsningsrådet for Gørløse Skov. Mødet blev holdt den 2. juni 2014 i Nordsjællands Svæveflyveklubs mødelokale Deltagere:

Læs mere

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Kredsbestyrelsesseminar 30. marts 2019 Indhold 1. Baggrund om biodiversitetsskov 2. Hvad er urørt skov og anden biodiversitetsskov

Læs mere

TRÆPOLITIK STEVNS KOMMUNE

TRÆPOLITIK STEVNS KOMMUNE TRÆPOLITIK STEVNS KOMMUNE 1 Indholdsfortegnelse 1. FORORD... 3 2. INDLEDNING... 3 2.1 Formål... 3 2.2 De overordnede mål... 3 2.3 Afgrænsning... 4 3. TRÆETS FYSIOLOGI... 4 3.1 Introduktion til træets fysiologi...

Læs mere

Naturplan. Skovlygård, januar 2011. V. Michael Bang. Udarbejdet af skovrider Søren Paludan, Paludan Skov og Naturkonsulent

Naturplan. Skovlygård, januar 2011. V. Michael Bang. Udarbejdet af skovrider Søren Paludan, Paludan Skov og Naturkonsulent 1 Naturplan Skovlygård, januar 2011 V. Michael Bang Udarbejdet af skovrider Søren Paludan, Paludan Skov og Naturkonsulent Landbrug Landskab Natur Jagt Park 2 Indhold Sammendrag... 3 Målsætning og beskrivelse

Læs mere

Opsamling og inspiration. Fra dialogmødet om fælledens fremtid

Opsamling og inspiration. Fra dialogmødet om fælledens fremtid Opsamling og inspiration Fra dialogmødet om fælledens fremtid at skabe et fælles billede af fælledens fremtidige udvikling Intro Synpunkter fra dialogmødet 12. november 2012 Den 12. november 2012 blev

Læs mere

Naturplan Granhøjgaard marts 2012

Naturplan Granhøjgaard marts 2012 1 Naturplan Granhøjgaard marts 2012 Jørgen & Kirsten Andersen Udarbejdet af skovrider Søren Paludan, Paludan Skov og Naturkonsulent Landbrug Landskab Natur Jagt Park 2 Indhold Sammendrag... 3 Rydning af

Læs mere

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for ny statsskov ved Skibby

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for ny statsskov ved Skibby NST-203-00091 Referat fra møde den 11.10 2017 i skovrejsningsrådet for ny statsskov ved Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning, Frederikssund Byråd Jørgen Bech, Frederikssund Byråd Troels Karlog, Frederikssund

Læs mere

Skove og naturarealer. Areal ha kulturminder. Faciliteter/anlæg og stier. Rekreativ brug

Skove og naturarealer. Areal ha kulturminder. Faciliteter/anlæg og stier. Rekreativ brug Skove og naturarealer Areal ha Naturindhold Fortids- og kulturminder Faciliteter/anlæg og stier Rekreativ brug Bak Royel - plantage ved Ulbjerg Birkesø -sø og hede tæt ved Stoholm 53 Nåleskov Indlandsklitter

Læs mere

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST Ref. KSL Den 29. oktober Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Hørup Skov

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST Ref. KSL Den 29. oktober Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Hørup Skov NOTAT Referat fra møde den 21.10 2015 i skovrejsningsrådet for Hørup Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00022 Ref. KSL Den 29. oktober 2015 Mødedeltagere: Bent Kjær Hansen, Frederikssund Kommune Jan Petersen,

Læs mere

På kanten mellem by og land. Belægning på stierne

På kanten mellem by og land. Belægning på stierne På kanten mellem by og land Belægning på stierne Indhold Fonden Ryslinge Skulpturpark Vision og mål 3 Projektbeskrivelse Ryslinge Skulpturpark 4 Stiforløb Siddepladser Budget Hovedstier 5 Bistier 6 Trædestier

Læs mere

Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov

Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov NST-203-00006 Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Mødedeltagere: Morten Vincents, Roskilde Kommune Gert Salbæk Gundsømagle Vandværk Søren Dupont Dall, Pileparkens

Læs mere

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Oplevelsen af Nationalpark Mols Bjerge til fods og på cykel giver den besøgende en helt unik og stærk oplevelse af områdets særegne landskab

Læs mere

Velkommen til infomøde om Hylkedalen

Velkommen til infomøde om Hylkedalen Velkommen til infomøde om Hylkedalen Projektområde og Den Grønne Ring Areal: 250 ha Den Grønne Ring: 17 km Baggrund for udviklingsplanen Outdoorstrategien Synergieffekter i klimaprojektet Kommende Trailcenter

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forord. 3. Indledning. 4. Grøn Helhedsplan 6. Ringe skov har vokseværk Plan for udvidelse af skoven. 8

Indholdsfortegnelse. Forord. 3. Indledning. 4. Grøn Helhedsplan 6. Ringe skov har vokseværk Plan for udvidelse af skoven. 8 1 Indholdsfortegnelse Forord. 3 Indledning. 4 Grøn Helhedsplan 6 Ringe skov har vokseværk Plan for udvidelse af skoven. 8 Tilgængelighed og friluftsliv. 9 Mere skov. 11 Mere natur og vand.. 13 Landskab

Læs mere

Ny rekreativ bynærskov i Ringsted Kommune

Ny rekreativ bynærskov i Ringsted Kommune Ny rekreativ bynærskov i Ringsted Kommune Projektbeskrivelse for etablering af rekreativ skov på Jordmodervej, Kærehave og ved Nordrup Revideret maj 2018 Ringsted Kommune rejser bynær skov. 4 Område 1

Læs mere

STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE. Staurby Skov

STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE. Staurby Skov STAURBY SKOV MASTERPLAN - PIXIUDGAVE Staurby Skov STAURBY SKOV PIXIUDGAVE - DEN KORTE VERSION AF MASTERPLANEN Middelfart Kommune har overtaget Staurby Skov i 2016. Skoven er en tidligere produktionsskov,

Læs mere

Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72)

Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Hjardemål Klitplantage ligger ved Jammerbugten, øst for Hanstholm. Plantagen ligger syd og vest for Hjardemål Klit og har sin største udstrækning

Læs mere

NyebyskoveiNæstved. Natur og skovrejsningsplan for Næstved kommune Fase 1

NyebyskoveiNæstved. Natur og skovrejsningsplan for Næstved kommune Fase 1 Natur og skovrejsningsplan for Næstved kommune Fase 1 Næstved kommune teknisk forvaltning September 2006 Indledning Denne plan indeholder 3 nye byskove i Næstved, og er første fase af en omfattende satsning

Læs mere

Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes Tekniske Forvaltning i Slangerup

Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes Tekniske Forvaltning i Slangerup Skovrejsningsråd Hørup Skov Nordsjælland J.nr. NST -210-00007 Ref. iddni Den 9. april 2019 Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes

Læs mere

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune Friluftsliv i sø-landskabet Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune 1 Antal Spørgeskema om friluftsliv Respondenter 43 personer, 29 mænd,

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Version 1.0 Udarbedjet

Læs mere

Gødningsbeholdere i landskabet

Gødningsbeholdere i landskabet Gødningsbeholdere i landskabet - placering og beplantning Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af projektet Titel: Gødningsbeholdere

Læs mere

DISPENSATION fra åbeskyttelseslinjen

DISPENSATION fra åbeskyttelseslinjen Per Flindt og Mette Flindt Dato: 27.10.2015 Strædet 5 Sagsb.: Michael Leth-Espensen 4420 Regstrup Sagsnr.: 15/15908 Dir. tlf.: 72 36 41 50 E-mail: landzone@holb.dk DISPENSATION fra åbeskyttelseslinjen

Læs mere

Natura 2000 Basisanalyse

Natura 2000 Basisanalyse J.nr. SNS 303-00028 Den 20. marts 2007 Natura 2000 Basisanalyse Udarbejdet af Landsdelscenter Midtjylland for skovbevoksede fredskovsarealer i: Habitatområde nr. H228 Stenholt Skov og Stenholt Mose INDHOLD

Læs mere

Materiale til fondsøgning

Materiale til fondsøgning Materiale til fondsøgning Indhold Vision/Mål 3 Oversigtskort 4 Beplantning 5 Skoven Hegnet mod nord Hvidtjørnssavanne Mod Ellehavevej Skulpturerne 10 Stierne 11 Belægning på hovedstierne Indgang 13 Belægning

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Vejledning til ansøgning om tilskud til private natur og friluftsprojekter i Middelfart Kommune 2016 Søg tilskud

Læs mere

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING arbejder for at beskytte vilde dyr, natur og landskaber, for at bevare naturoplevelser for alle og for

Læs mere

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Vejledning og ansøgningsskema Har du en god idé? I 2016 er det igen muligt af få tilskud til naturpleje, naturgenopretning og friluftsprojekter i Hedensted Kommune.

Læs mere

Faaborg - tættere på hav og natur

Faaborg - tættere på hav og natur Faaborg - tættere på hav og natur Faaborg Faaborg er omgivet af større naturområder og sammen med byens kystnære beliggenhed giver det et særdeles godt udgangspunkt for mange rekreative aktiviteter. Faaborgs

Læs mere

På kanten mellem by og land

På kanten mellem by og land På kanten mellem by og land Indhold Diagrammer Ryslinge Skulpturpark 3 Inddeling af områder 4 Indgang 5 Stisystem 6 Beplantning 7 Indkig 8 Udsigt 9 Ophold 10 Beplantning Generelt 11 Indgang 12 Hegn 13

Læs mere

Teknik og Miljø Nordskoven. (Revideret august 2016) Skovrejsning nord for Slagelse. Et samarbejde mellem Naturstyrelsen og Slagelse Kommune

Teknik og Miljø Nordskoven. (Revideret august 2016) Skovrejsning nord for Slagelse. Et samarbejde mellem Naturstyrelsen og Slagelse Kommune Teknik og Miljø 2015 (Revideret august 2016) Nordskoven Skovrejsning nord for Slagelse Et samarbejde mellem Naturstyrelsen og Slagelse Kommune 2 Skovrejsning Skov- og naturområder opfordrer til leg og

Læs mere

Fodsporet mellem Sdr. Bjerge og Skælskør. En økologisk korridor. En økologisk korridor!

Fodsporet mellem Sdr. Bjerge og Skælskør. En økologisk korridor. En økologisk korridor! Fodsporet mellem Sdr. Bjerge og Skælskør. En økologisk korridor En økologisk korridor! Små 8 km Økologisk korridor Beskyttede jord og stendiger Skovbyggelinie Mulighed for skovrejsning på strækningen i

Læs mere

Dispositionsplan for ByUdvikling HØJE STØVRING

Dispositionsplan for ByUdvikling HØJE STØVRING Dispositionsplan for ByUdvikling 11. december 2014 1 Støvrings Historiske Udvikling 1842-1899 1900-1960 1957-1976 1977-1992 1983-1997 I dag 2 Mod Nibe Støvrings Struktur Motorvej og Jegnbane Hovedveje

Læs mere

Gennemgang af indsigelser kommuneplantillæg 12 og lokalplan for Ølsted Grusgrav

Gennemgang af indsigelser kommuneplantillæg 12 og lokalplan for Ølsted Grusgrav Gennemgang af indsigelser kommuneplantillæg 12 og lokalplan 07.36 for Ølsted Grusgrav Sagsbehandler: mesv Dato: April 2013 Sagsnr: 2012/0009619 Nr. Navn Resumé af 1a Styregruppen for Ønske om at veje kan

Læs mere

Ny beplantnings- & driftsplan for Grundejerforeningen Skovbakkens randbeplantning

Ny beplantnings- & driftsplan for Grundejerforeningen Skovbakkens randbeplantning Ny beplantnings- & driftsplan for Grundejerforeningen Skovbakkens randbeplantning Side 1 Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 2 Problemformulering:... 2 Løsningsforslag overordnet:... 3 Områdedefinitioner

Læs mere

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013 Frederikssund Kommune har stort fokus på natur og sundhed. Vi vil derfor i samarbejde med en række foreninger skabe et unikt bynært multifunktions naturområde til gavn for borgere i alle aldre. Samtidig

Læs mere

Natur- og Stipuljen 2019

Natur- og Stipuljen 2019 Vejledning til ansøgning Natur- og Stipuljen 2019 Støtteordning til naturgenopretning, naturpleje og friluftslivsprojekter i Vejle Kommune Nu kan du igen søge om støtte til at genoprette og pleje naturen

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter VEJLEDNING TIL ANSØGNING Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter Fredericia Kommune afsætter årligt en pulje, hvorfra private, organisationer og interessegrupper kan søge om tilskud til

Læs mere

Søhøjlandet. Driftsplan Målsætninger og Borgerinddragelse

Søhøjlandet. Driftsplan Målsætninger og Borgerinddragelse Søhøjlandet Driftsplan 2018-2032 Målsætninger og Borgerinddragelse Formål med driftsplaner Omsætte Naturstyrelsens overordnede politikker og retningslinjer til arealdrift. Styringsredskab Afvejning af

Læs mere

Overgangszone 4-2. Overgangszone 3-2. Overgangszone 4-2

Overgangszone 4-2. Overgangszone 3-2. Overgangszone 4-2 Overgangszone 4-2 Overgangszone 3-2 Overgangszone 4-2 Vurdering, prioritering og beslutning af fremtidig drift af overgangszonearealer: Område 3-2. Hvidbjerg landskabelige værdier biologiske værdier friluftsmæssige

Læs mere

DANSK ISLANDSHESTEFORENING GUIDE. - til gode ridespor NATURUDVALGET. www.islandshest.dk

DANSK ISLANDSHESTEFORENING GUIDE. - til gode ridespor NATURUDVALGET. www.islandshest.dk DANSK ISLANDSHESTEFORENING GUIDE - til gode ridespor NATURUDVALGET Guide til gode ridespor Dansk Islandshesteforening (DI) er opmærksom på, at mange kommuner arbejder med friluftsstrategier, der blandt

Læs mere

Frivillighed i naturen

Frivillighed i naturen Frivillighed i naturen Nordre Fælled Nuværende brug: -Gåture x9 - Løbeture x6 - Orienteringsløb - Hunde luftning x4 - Foto- naturbilleder - er glad for 5 km ruten - Teltlager - Bord og bænke - Ser på rådyr

Læs mere

Pleje og vedligeholdelsesplan for Vesthegnet mellem Dambakken og parkarealet ved Langedam nu og fremover

Pleje og vedligeholdelsesplan for Vesthegnet mellem Dambakken og parkarealet ved Langedam nu og fremover Pleje og vedligeholdelsesplan for Vesthegnet mellem Dambakken og parkarealet ved Langedam nu og fremover Udarbejdet på baggrund af vurderingsrapporten; Dambakken, 3 og 6. aug. 2009 ved Marianne Lyhne.

Læs mere

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013 Frederikssund Kommune har stort fokus på natur og sundhed. Vi vil derfor i samarbejde med en række foreninger skabe et unikt bynært multifunktions naturområde til gavn for borgere i alle aldre. Samtidig

Læs mere

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Hørup Skov

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Hørup Skov Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 23.8 2006 i skovrejsningsrådet for Hørup Skov Mødedeltagere: CC BH CD HV SS RP KS JN Carsten Cederholm, Slangerup Kommune Anker

Læs mere

Plejeplan for moser ved Gulstav (delprojekt nr. 10)

Plejeplan for moser ved Gulstav (delprojekt nr. 10) Plejeplan for moser ved Gulstav 2018-2028 (delprojekt nr. 10) Indhold 1. Indledning... 3 2. Beskyttelsesmæssig status... 3 3. Beskrivelse af området og potentiale... 4 4. Målsætning for moserne ved Gulstav...

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen, Midtjylland

Skov- og Naturstyrelsen, Midtjylland Skov- og Naturstyrelsen, Midtjylland UDKAST NOTAT 3. april 2009 Fjederholt Å ejendomsmæssig forundersøgelse resultater og projektforslag 1. Undersøgelsen 1.1 Sammenstilling Bilag 1. Opgørelse af den ejendomsmæssige

Læs mere

STRATEGI for øget adgang til naturoplevelser. Udkast til politisk behandling

STRATEGI for øget adgang til naturoplevelser. Udkast til politisk behandling STRATEGI for øget adgang til naturoplevelser 1 Udkast til politisk behandling - 2019 Baggrund for strategien Faxe Kommune er beriget med en spændende og forskelligartet natur, som alle skal have mulighed

Læs mere

Bilag 1. - Hårlev Byskov, historik Hårlev Byskov - det oprindelige

Bilag 1. - Hårlev Byskov, historik Hårlev Byskov - det oprindelige Bilag 1. - Hårlev Byskov, historik Hårlev Byskov - det oprindelige Hårlev Byskov blev plantet i 1977. Oprindeligt var skoven delt op i 3 store beplantningsområder med forskellige arts sammensætninger og

Læs mere

Lundbyportalen Situationskort

Lundbyportalen Situationskort Lundbyportalen Situationskort 4 sæt Infotavle 4 sæt 5 sæt Tulipbod 3 sæt Lundbyportalen Projektforslag 2) MOtorik og oplevelsessti Etableres 3) Bålplads Etableres 6) Infotavle Opdateres 5) Fodhegn Genetableres

Læs mere

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Dette er stormfaldsplanen for Stråsøkomplekset i Vestjylland. Stråsøkomplekset er et stort sammenhængende naturområde på ca. 5.200 ha. Udover Stråsø Plantage består området

Læs mere

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen En sikker vej til gode naturoplevelser hvad du kan og må i naturen Gode råd om færdsel Naturen skal opleves! Og det er der heldigvis rigtig gode muligheder for i Danmark. Både fordi vi har en masse spændende

Læs mere

Gode råd og inspiration til stiprojekter. V/ Casper Lindemann, DIF

Gode råd og inspiration til stiprojekter. V/ Casper Lindemann, DIF Gode råd og inspiration til stiprojekter V/ Casper Lindemann, DIF Der er behov for flere stier og ruter Andelen af stier og markvejsstrækninger i jordbrugslandskabet er blevet reduceret med 40% siden 1950

Læs mere

Århus Kommune Borgerpanelundersøgelse: Borgernes holdning til det åbne land og grønne områder

Århus Kommune Borgerpanelundersøgelse: Borgernes holdning til det åbne land og grønne områder Århus Kommune Borgerpanelundersøgelse: Borgernes holdning til det åbne land og grønne områder Bilagsrapport - Epinion A/S 12. marts 2007 Indholdsfortegnelse 1 Kort om Epinion A/S...3 2 Baggrund...4 3 Frekvenstabeller...5

Læs mere

Fårup Klit (skov nr. 76)

Fårup Klit (skov nr. 76) Fårup Klit (skov nr. 76) Beskrivelse Generelt Fårup Klit kaldes lokalt for læplantagerne. Administrativt kalder vi de sammenhængende områder for sti 100. Skoven er et smalt bånd af træbevoksning, der strækker

Læs mere

Friluftsstrategi

Friluftsstrategi Friluftsstrategi 2017-2024 3 5 6 8 9 10 11 Vision for friluftslivet Mål for friluftslivet Handlinger for friluftslivet Tilgængelighed og sammenhænge Regionale ruter og muligheder Friluftsliv i byen Formidling

Læs mere

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nødebo den 8. maj 2018 Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nationalpark Thy hvor og hvorfor. Nationalparkens betydning for Thyboerne, gæsterne og for investeringslysten. Hvad vi satser på fremadrettet

Læs mere

Indhold. Forvaltningsplan for stier i Knudmosen

Indhold. Forvaltningsplan for stier i Knudmosen Forvaltningsplan for stier i Knudmosen Indhold 1. Baggrund...2 2. Formål...2 3. Brugergrupper...2 Den almindelige skovgæst...2 Nærtliggende foreninger...2 4. Kategorisering af stier...3 Oplæg til kategorisering...3

Læs mere

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015 Vejledning til ansøgning Vejle Kommune afsætter igen i 2015 en pulje, hvor private, organisationer og interessegrupper

Læs mere

Skovrejsningsplan. Vridsløse Statsskov, Næstved

Skovrejsningsplan. Vridsløse Statsskov, Næstved Skovrejsningsplan Vridsløse Statsskov, Næstved Januar 2009 Forord Dette er planen for etableringen af skov- og naturområdet Vridsløse Statsskov ved Næstved. Projektet er anden fase af det samlede skovrejsningsprojekt

Læs mere

Natura Status og proces

Natura Status og proces Natura 2000 - Status og proces Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Natura 2000 Områder i EU med særlig værdifuld natur Fuglebeskyttelsesområder og habitatområder Målet er at standse tilbagegangen

Læs mere

Natur- og Friluftspolitik Et sundt liv i en sund kommwune

Natur- og Friluftspolitik Et sundt liv i en sund kommwune Natur- og Friluftspolitik 2018-2022 Et sundt liv i en sund kommwune 1 Forsidefotos: Højris Mølle, Frendrup Nihøje, bakke-gøgeurt, hjertegræs, odder, Borremose, fruesko. Foto af odder: Colourbox. Fotos:

Læs mere

Nybæk Plantage (skov nr. 73)

Nybæk Plantage (skov nr. 73) Nybæk Plantage (skov nr. 73) Beskrivelse Generelt Skoven, som ligger syd øst for Løkken, består hovedsagelig af sitkagran plantet i firkantede lodder. Jordbunden er meget blød og derfor meget præget af

Læs mere

Ansøgning - Stier i Videbæk

Ansøgning - Stier i Videbæk 23. marts 2015 Videbæk Borgerforening Ansøgning - Stier i Videbæk Videbæk Borgerforening ønsker flere borgere på byens stier Ringkøbing-Skjern kommune søges om: Etablering af nogle nye stistrækninger i

Læs mere

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Aftale mellem: Kommunernes Landsforening Danmarks Naturfredningsforening Friluftsrådet Miljøministeriet Formål: Støtte frivillige lokalt forankrede frilufts- og

Læs mere

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Oversigtskort Forhistorie om plejen og områdets udvikling Området for fældning- og plejeplanen illustreres af kortudsnittet herover og omfatter

Læs mere