v/borgmester Steffen Jensen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "v/borgmester Steffen Jensen"

Transkript

1 Dialogforummøde 2018 Tid: Mandag d. 12. marts 2018, kl Sted: Aktivitetshuset i Maglehøj, Ildtornvej 25, 3300 Frederiksværk Husk at hente p-billet i aktivitetshuset! Dagsorden Kl Kl Kl Velkomst v/borgmester Steffen Jensen Hvad er der sket siden sidste dialogforummøde og hvor er på vej hen? v/borgmester Steffen Jensen og Emilie Falk Barkved Status på årets gang i de almene boligorganisationer v/ Boligorganisationerne Hver boligorganisation har ca. ti minutter til at fortælle om status på effektivisering samt projekter/helhedsplaner. Kl Kl Kl Pause med lidt at spise Hvordan ser behovet for nybyggeri og boliger i Halsnæs Kommune ud? v/ Kommunaldirektør Anders Mørk Hansen Dialog om nybyggeri og boligbehov i Halsnæs kommune Dialog i plenum Spørgsmål til boligselskaberne Hvordan er boligbehovet/efterspørgslen på boliger i Halsnæs? Hvilke typer af boliger bliver der efterspurgt? Og hvor? Hvad er fordelene ved at bygge almene boliger? Hvordan arbejder vi bedst sammen i forbindelse med fysiske helhedsplaner? Hvordan arbejder I, i boligselskaberne med vedligeholdelse af afdelingerne? Hvor ser I, at der er udfordringer på det almene boligområde? Hvad er jeres ønsker til samarbejdet med? Kl Opsamling og tak for i aften v/ Borgmester Steffen Jensen

2 Deltagerliste 2018 Organisation KAB/Arresø Boligselskab Arresø Boligselskab Arresø Boligselskab Arresø Boligselskab Lejerbo Lejerbo DAB/HAB HAB HAB Halsnæs Ny Boligselskab Halsnæs Ny Boligselskab Halsnæs Ny Boligselskab Boligkontoret DK Boligselskabet Nordsjælland Navn Steffen Jensen Anders Mørk Hansen Emilie Falk Barkved Helle Seerup Sune Impgaard Schou Merete Hedegaard Normand Flemming Byrgesen Tilde Larsen Olsen Anja Rosengreen Lisbeth Møller Thomas Møller Nielsen Lise Fomsgaard Nielsen Susan Egede Finn Larsen Tonni Munkberg Lars Schmidt Jytte Larsen Andreas Lyduch Alice Jarndorf Ole Lorentzen Trine Feldsted Jesper Kristensen Mona Jensen Per Lykke Randi Braarup Position Borgmester og formand for Økonomiudvalget Kommunaldirektør Byplanlægger, Miljø og Teknik Chef for Borgerservice og Beskæftigelse(BB) Chef for Miljø og Teknik Afdelingsleder for Borgerservice(BB) Specialkonsulent, økonomi(køi) Administrativ medarbejder(kide) Økonomiudvalget, F Økonomiudvalget, Ø Økonomiudvalget, V Kundechef Organisationsbestyrelsesformand Chefkonsulent Forretningsfører Organisationsbestyrelsesformand Bestyrelseskonsulent Organisationsbestyrelsesformand Organisationsbestyrelseformand Driftschef Forretningsfører Referat

3 Tid: Mandag d. 12. marts 2018, kl Sted: Aktivitetshuset i Maglehøj, Ildtornvej 25, 3300 Frederiksværk 1. Velkomst v/borgmester Steffen Jensen 2. Hvad er der sket siden sidste dialogforummøde og hvor er på vej hen? v/borgmester Steffen Jensen og Emilie Falk Barkved Der henvises til vedlagte PowerPoint præsentation, side Status på årets gang i de almene boligorganisationer v/ Boligorganisationerne Lejerbo: For 5 år siden havde afdeling Maglehøj store problemer. Efter flere bolig sociale helhedsplaner og en fysisk helhedsplan, hvor bl.a. en blok blev revet ned og samtlige lejemål blev renoveret udvikler afdelingen sig en positiv retning. Der blev bygget et aktivitetshus, hvor der gøres en stor indsats for at holde det i gang med mange projekter. Ligesom der ses positiv tendens med tilbud af frivillig økonomisk rådgivning, hvilket har været en stor succes på fx rykkerlisten. Der har været et overskud fra den fysiske helhedsplan på 24 mio. kr. som Landsbyggefonden har givet tilsagn til afdelingen om yderligere udvikling og forbedring af udearealerne i Maglehøj. Derudover er der en helhedsplan på vej i afdeling 24, som vi forventer en igangsættelse i 2020, som inkluderer 16 nye ungdomsboliger. Af effektiviseringstiltag ses der bl.a. på centraliseret drift centeret som sørger for, at klare driften fra et samlet sted fx græsslåning og snerydning. Arresø Boligselskab: Effektiviseringstiltagene har været i gang med besparelser i mange år. Hos Arresø Boligselskab skal der spares 1,7 mio. kr. Det er bl.a. effektiviseringstiltag, hvor hårde hvidevare ikke længere er en del af det lejede, men at beboerne selv skal tage det med ved indflytning. Derudover er 3 ejendomskontorer slået sammen, men yderligere skal ejendomskontoret lægges sammen med administrationen, som er ved at blive renoveret. Der er fokus på skæve boliger til skæve eksistenser, da det er en stor del af vores fælles opgave. Frede Wagner er gået på pension. Lisa Fomsgaard er ny kundechef og Brian Schnell er ny driftsleder. Frede Wagner varetog begge opgaver tidligere. Afdelingerne i Ølsted er slået sammen til 2 i stedet for 5. Organisationsbestyrelsen er også gået ned fra 9 til 5 også som en del af effektiviseringerne i boligselskabet. Der er et ønske om at blive involveret i nybyggeriet i Ølsted samt Kregme.

4 Halsnæs Ny Boligselskab: Der er sket større sammenlægning af afdelingerne i boligselskabet, hvor 9 boligafdelinger er blevet lagt sammen til 2, hvilket også styrker afdelingsbestyrelserne. De gamle afdelinger fungere nu som matrikler, så der stadig er et tilhørsforhold til lokalområdet gennem et matrikelråd. Matrikelrådene er noget beboerne kan tilmelde sig helt ned på sags niveau. Beboerne vælges ikke til matrikelrådet. Sammenlægningerne har biddraget til huslejenedsættelser for beboerne i afdelingerne. Det gælder også for de borgere, som bor i boliger, der fungerer som botilbud i. For ældreafdelingen har der været en huslejenedsættelse på 8,5% og 1,15% i familieafdelingen. Fællesdrift har været en fast del i 9 år, derfor er der mange effektiviseringstiltag som er implementeret herunder udlicitering af drift og vedligehold. Hundested alm. Boligselskab: I Høje Tøpholm og Degnebakken har frasalg og nedrivning været på dagsordenen i de seneste år. Det forsætter. Selvom det er en svær sag, så tager afdelingsbestyrelsen i Høje Tøpholm forsat godt fat i deres arbejde. Det skaber godt stabilitet i afdelingen. Der er desværre ingen afdelingsbestyrelse i Degnebakken. I forbindelse med den seneste fysiske helhedsplan i Høje Tøpholm er der nu endelig blevet etableret et fælleshus, som beboerne glæder sig til at tage i brug. På den sociale side har der været en udfordring i Høje Tøpholm og Degnebakken. Før haft begge områder haft en social helhedsplan i samarbejde med Landsbyggefonden. Nu er der kommet en social vicevært som kan give en en-tilen kontakt til beboerne. Dette har givet positive resultater. Ullerupvænge som er rækkehusbebyggelse ved indgangen til Hundested, skal i gang med en fysisk helhedsplan ift. indvendig renovering. Bl.a. er flere af boligerne er uden bad, da de oprindeligt er opført uden. I forhold til effektivisering kan det være svært for mindre boligselskaber, da man er lidt mere fastlåst og flere driftstiltag er gennemført for mange år siden. Dog bliver der set på digitalisering som et af de nye effektiviseringstiltag. Herunder e-syn. Med hensyn til beboerdemokratiet opleves der en manglende deltagelse. Beboerdemokratiet er en noget unikt, som gerne skulle fastholdes, og derfor er der også fokus på det. Halsnæs Boligselskab/boligselskabet Danmark/boligselskabet Nordsjælland: Boligselskabet har i flere år haft projektet Hav Råd til Husleje, hvilket er en stor succes, som er med til at holde huslejerestancer nede. Dertil har E-Syn også vist en stor besparelse og som en succes. Der er i mange år kørt fællesdrift i mange af afdelingerne. Dertil er der også stort fokus på, at holde huslejen lav samt tilgængelighed i boligerne.

5 4. Hvordan ser behovet for nybyggeri og boliger i ud? v/ Kommunaldirektør Anders Mørk Hansen Der henvises til vedlagte PowerPoint præsentation, side Pause med lidt at spise 5. Dialog om nybyggeri og boligbehov i Halsnæs kommune Dialog i plenum Spørgsmål til boligselskaberne Hvordan er boligbehovet/efterspørgslen på boliger i Halsnæs? Hvilke typer af boliger bliver der efterspurgt? Og hvor? Efterspørgsel på seniorboliger med et enkelt værelse mere eller +boliger, med godt nabosammenhold. Gerne med mindre have tilknyttet. Faldende efterspørgsel i etagebyggeri. En stigning i den ældre befolkning søges der bynært etplans beboelse. Forspørgelse på tæt/lav bebyggelse. Tendens med livsforløb i samme afdeling, område og selskab. Ift. etageboliger er det ofte efterspurgt med elevator dertil også altaner. Dog skal man være opmærksom på, at det ofte ikke kan lade sig gøre i mindre ejendomme, da vedligeholdelsesudgifterne skal forledes på huslejen, hvilket vil fordyre boligudgiften betragteligt. Stor interesse for at flytte mellem boliger inde for samme lokalområde alt efter, hvor og tilpasse lejeboligen til livsforholdet. Seniorbofællesskaber i tæt/lav i grønne områder er populære pga. det sociale og økonomiske aspekt samt en form for service som boligselskaberne tilbyder. Hertil også tilflyttere. Hvis boligerne er bynært og har nem adgang til transportmuligheder vil det også tiltrække flere familier. Variation til boligmasse ved at bygge forskellige steder. Visitationsprocessen skal kommunen nogle gange revurdere Der arbejdes på et bedre løsningsforslag omkring visitering, og der ses hvordan vi bedst muligt løser det for både selskaberne og borgerne. Overordnet set ses samarbejdet med, og indgangen til kommunen som positivt. Dog opleves det også at der findes meget kompliceret sager. Hvad er fordelene ved at bygge almene boliger? Fordelene er at de almene boligselskaber, påtager sig et ansvar socialt såvel som driftsmæssigt. Noget private har ofte udfordringer ved at påtage sig alt det som de almene boligselskaber gør. Fordelene er også, at de almene boliger kan skubbe gang i et område, og de private investorer kan derefter se interessen. Lavere husleje. Område inddeling, som kan give fællesskab og en god beboersammensætning. Kommunalt bliver der stillet mange krav til at bygge nyt i bokse. Nogle gange kan de bygning så ikke holde husleje priserne tilgængelige for alle.

6 Hvordan arbejder vi bedst sammen i forbindelse med fysiske helhedsplaner? Der findes almene boliger hvor man sagtens kan få mulighed for, at indrette sig og gøre det unikt. Man kan sagtens bygge flot og godt byggeri, som giver stor interesse. Hvordan arbejder I, i boligselskaberne med vedligeholdelse af afdelingerne? Samdriftsmøde, hvor budgettet kigges igennem, beboerne høres og ideer tages op. Derefter holdes det op mod hinanden. Det fungerer også økonomisk. Møderne afholdes hver 3. måned og bidrager til at man ikke kommer bagud med de lovede opgaver. Vedligeholdelsesplaner skal fra 2020 være 30-årige i stedet for 10-årige. Flere boligselskaber er i gang med. o Der er en del krav i forholdt drift og vedligeholdelsesplaner f.eks. skal der tilkøbes en ekstern byggeteknikker til udvikling af planerne, hvilket kan kræve mange ressourcer. Der skal gerne kunne ske en jævn udligning ift. vedligeholdelsesplanerne, henlæggelserne og huslejestigningen. Dilemmaet er, at hvis en evt. forøgelse af henlæggelserne stemmes ned af beboerne, og der pludselig opstår et behov for f.eks. renovering, så kan der opstå en situation, hvor huslejen skal stige meget over en kort periode og det er meget sårbart for de fleste afdelinger. Alt vedligeholdelse kan ikke forudses, men 30 års planerne kan være med til at forudse mere. Som afdeling vil man gerne fremstå transparent, men undgå en bureaukratisering af driften, derfor er der ikke et ønske om at skulle gå i detaljen omkring drift og vedligeholdelsesplanerne for de enkelte afdelinger. Samarbejdet om helhedsplaner, både de fysiske og sociale helhedsplaner, og det tætte samarbejde generelt, er meget positivt, men ikke nødvendigvis ift. driften. Spørgsmål eller kommentarer til sidst: Bøn om at forsætte den snævre, men effektive indgang til kommunen. Erfaringen er at en omfordeler er vejen frem. Opsamling og tak for i aften v/ Borgmester Steffen Jensen

Temperaturmåling i boligorganisationerne

Temperaturmåling i boligorganisationerne Notat Sagsnr.: 2015/0015915 Dato: 28. oktober 2015 Titel: Referat af dialogforummøde d. 22. oktober 2015 Sagsbehandler: Tenna Arevad Larsen Analysekonsulent Temperaturmåling i boligorganisationerne Arresø

Læs mere

Velkommen! Årsmøde i Dialogforum Den 27. oktober 2016

Velkommen! Årsmøde i Dialogforum Den 27. oktober 2016 Velkommen! Årsmøde i Dialogforum Den 27. oktober 2016 Hvem er hvem? Kort præsentation Hvad skal vi nå? 17.00 17.30 Velkommen og præsentation 17.30 17.45 Administrationen af plejecentre Ved borgmester Steen

Læs mere

Hundested almennyttige Boligselskab REFERAT

Hundested almennyttige Boligselskab REFERAT den 8. marts 2016 MDR-2015-01073 Side 1 af 10 Initialer 2800 / Lejer 08-03-2016 13:00 08-03-2016 16:00 Referat af bestyrelsesmøde i Hundested almennyttige Boligselskab 8. marts 2016 kl. 13:00 på Hundested

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Dok. nr. 340-2012-53589 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Dato: Den 14. marts 2012 Kl.: 10.00-13.00 Sted: Sorø Rådhus, lokale 304 Deltagere: Boligforeningen Dianalund:

Læs mere

Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej

Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej Referat fra ordinært afdelingsmøde onsdag den 20. februar 2013 kl. 19.00 i Prøvehallen v/spinderiet. Til stede var: 50 husstande repræsenteret Endvidere

Læs mere

Sagsnr.: 2010/13540 Dato: Boligselskabernes svar på bemærkninger til deres regnskaber Sagsbehandler: Flemming Byrgesen

Sagsnr.: 2010/13540 Dato: Boligselskabernes svar på bemærkninger til deres regnskaber Sagsbehandler: Flemming Byrgesen Sagsnr.: 2010/13540 Dato: 16-03-2011 Sag: Boligselskabernes svar på bemærkninger til deres regnskaber Sagsbehandler: Flemming Byrgesen Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens

Læs mere

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP Danske FunktionæresBoligafdelings afdelinger i Høje-Taastrup Charlottegården Gadehavegård Sportorno Charlottegården Opførelsesår: 1975 405

Læs mere

Referat fra Dialogforummøde

Referat fra Dialogforummøde Referat fra Dialogforummøde 7.2.2013 Punkt 1) Velkomst Borgmester Helge Friis bød velkommen, og takkede for den store tilslutning til mødet. Han udtrykte sin glæde ved Dialogforummødet, som han ser som

Læs mere

Referat fra ordinært afdelingsmøde afd Kildemoseparken, 2016

Referat fra ordinært afdelingsmøde afd Kildemoseparken, 2016 Referat fra ordinært afdelingsmøde afd. 2003-9 Kildemoseparken, 2016 Mødet blev afholdt den 6. september 2016 kl. 18.00 i fælleshuset, Kildemoseparken 1. Der deltog i alt 25 lejemål. 35,7 % af lejemålene

Læs mere

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd FYNS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB Afdeling Fyrreparken (01 15) Til beboerne i Fyrreparken Den 20. september 2017 Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd. 01 15. Som oplyst i det tidligere omdelte

Læs mere

RENOVERING AF RYHAVEN INFORMATIONSMØDE 8. OKTOBER 2013

RENOVERING AF RYHAVEN INFORMATIONSMØDE 8. OKTOBER 2013 RENOVERING AF RYHAVEN INFORMATIONSMØDE 8. OKTOBER 2013 VELKOMMEN - Vi håber, I har fået noget ud af folderen, I har modtaget i aften vil vi gennemgå overskrifterne i den mere grundigt. - I er meget velkomne

Læs mere

Fra markvandring til budget

Fra markvandring til budget I denne præsentation fortæller vi hvordan afdelingens budget hænger sammen med markvandringen. Markvandring Markvandringen er det første skridt afdelingen tager, når næste års budget skal påbegyndes. HVAD

Læs mere

Susanne Axelsen, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. Lenette Andersen, Teknik- og Miljøforvaltningen (referent)

Susanne Axelsen, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. Lenette Andersen, Teknik- og Miljøforvaltningen (referent) Møde Styringsdialogmøde Vivabolig Tid 02-10-2013, kl. 13.00-15.00 Sted Stigsborg Brygge 5 160 Deltagere Lotte Bang, Direktør Vivabolig Søren Røge, Driftsmedarbejder Vivabolig Susanne Axelsen, Familie-

Læs mere

Velkomst ved formanden og optælling af fremmødte repræsentantskabs medlemmer. Der deltog 41 repræsentantskabsmedlemmer.

Velkomst ved formanden og optælling af fremmødte repræsentantskabs medlemmer. Der deltog 41 repræsentantskabsmedlemmer. REPRÆSENTANTSKABSMEDLEMMERNE I VEJEN BOLIGFORENING Vejen Boligforening Banegårdspladsen 2 6600 Vejen Tlf. 75360555 post@vejenbolig.dk www.vejenbolig.dk CVR-nr. 57306513 Referat af ordinært repræsentantskabsmøde

Læs mere

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT?

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT? RENOVERING AFD. 3 NR. 1 AUGUST 2015 04 TEKNIKERNES DOM Dårligt isolerede ydervægge er årsagen til fugt- og kuldeproblemer. VIADUKTVEJ - RINGHOLMSVEJ - FRANK RYGÅRDS VEJ STATIONSVEJ - BAKKEVEJ - LINDHOLM

Læs mere

Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl et lidt bedre liv

Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl et lidt bedre liv Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl 19-21 - et lidt bedre liv Program 19:00 Velkommen v. Jesper Behrensdorff, formand for Plan- og Miljøudvalget 19:10 Lokalplanens indhold v. Stine Tveden, Gribskov Kommune

Læs mere

Fremtidssikring 11. juni 2012 Ved teknisk chef Torben Trampe

Fremtidssikring 11. juni 2012 Ved teknisk chef Torben Trampe Fremtidssikring 11. juni 2012 Ved teknisk chef Torben Trampe Program Introduktion hvad gør et boligområde attraktivt? Udfordringer og tendenser Et eksempel på hvad en fremtidssikringsanalyse kan indeholde

Læs mere

Referat for styringsdialogmøde den 20. november 2017

Referat for styringsdialogmøde den 20. november 2017 Dato: 20.11.2017 Tid: 09:30 Sted: Allingåbro Ansvarlig: Anthony Le Journalnr.: 17/18804 Deltagere: Lars Kirstein Pedersen (forretningsfører, Grenaa Andelsboligforening) Jens Holt Poulsen (Driftschef, Grenaa

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Inge-Lise Rasmussen, formand Ulla Torp, næstformand Jørgen Rønnebech Mona Jensen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Inge-Lise Rasmussen, formand Ulla Torp, næstformand Jørgen Rønnebech Mona Jensen Halsnæs Ny Boligselskab Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde Mandag den 27. januar 2014 kl. 17.00 I festlokalet, Vognmandsgade 16, kælderen, Frederiksværk Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Dato: Den 13. november 2013 Kl.: 0900-1300 Sted: Sorø Rådhus, lokale 273 Deltagere: Boligforeningen

Læs mere

Boligselskabet Viborg. Grethe Hassing. 10. Maj Fremtidens familie- og boformer

Boligselskabet Viborg. Grethe Hassing. 10. Maj Fremtidens familie- og boformer Boligselskabet Viborg - Fremtidens familie- og boformer Grethe Hassing 10. Maj 2017 1 Hvad er Boligselskabet Viborg 3250 boliger Viborg, Karup, Frederiks, Kølvrå og Bruunshåb Selvstændigt selskab, som

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 9. JANUAR 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 9. JANUAR 2012 1 Deltagere Domea København v/ Domea Pia Christiansen (Domea) Jytte Jensen (Domea) Mona Bojko (Domea) Rikke Tobiesen (Domea) Jannie Larsen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Københavns Kommune Ole Bjerregaard

Læs mere

Referat af styregruppemøde d. 23/2 2015

Referat af styregruppemøde d. 23/2 2015 Referat af styregruppemøde d. 23/2 2015 Til stede: Hanne Heilmann, bestyrelsesmedlem i Nivåhøj III Peter Vilain, afdelingsformand i Nivåhøj III Helge From, afdelingsformand i Kvartererne Ole Månsson, souschef

Læs mere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Almene boliger Almene boliger omfatter: Familieboliger Ældreboliger Ungdomsboliger Den historiske baggrund Købehavn vokser 1902: ca. 500.000 indbyggere

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Orientering

Læs mere

Kvarterprofilerne blev gennemgået. Der er ikke væsentlige ændringer i forhold til tidligere.

Kvarterprofilerne blev gennemgået. Der er ikke væsentlige ændringer i forhold til tidligere. Kurt Rytter Finn Larsen Marianne Vittrup Ballerup Ejendomsselskab Kim Pasternak, Boligkontoret Lone Schock Malene Aagaard Kristensen Hanne Nygård Jensen Center for By, Kultur og Erhverv BY, KULTUR OG ERHVERV

Læs mere

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE Møde BL s 3. kreds 30. Januar 2016 2016: Lov om effektivisering Der er aftalt, at driften af den almene boligsektor frem mod 2020 skal effektiviseres med 1,5 mia. kr.

Læs mere

Fremtidsanalyse 11. november 2013. Ved kundechef Jonas M. Cohen

Fremtidsanalyse 11. november 2013. Ved kundechef Jonas M. Cohen Fremtidsanalyse 11. november 2013 Ved kundechef Jonas M. Cohen Program Introduktion hvad gør et boligområde attraktivt? Udfordringer og tendenser Et eksempel på hvad en fremtidssikringsanalyse kan indeholde

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Dagsorden 1. Velkomst og valg af dirigent 2. Valg af referent og stemmeudvalg 3. Hvad er en helhedsplan? 4. Bygningernes tilstand

Læs mere

Pas på huslejen gennem mere effektiv drift. Margrete Pump, kundedirektør

Pas på huslejen gennem mere effektiv drift. Margrete Pump, kundedirektør . Pas på huslejen gennem mere effektiv drift Margrete Pump, kundedirektør Program - med cirka tidspunkter 17.00 Velkommen og lidt om det videre program v/kundechef Marie-Louise Bruun 17.10 Hvorfor har

Læs mere

Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup

Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup Parterne aftaler herved Målrettet at arbejde for at opfylde aftalens indhold. Aftaleholderen er ansvarlig for at levere det aftalte indhold samt at opfylde de vedtagne

Læs mere

Der bliver udleveret plastposer til biospand samt vejledning om sortering og tasker til at transportere de forskellige typer affald.

Der bliver udleveret plastposer til biospand samt vejledning om sortering og tasker til at transportere de forskellige typer affald. BY, ERHVERV OG MILJØ Almene Boliger Marianne Wittrup Finn Larsen John Petersen Inge Støvring Ballerup Ejendomsselskab Dato: 31. januar 2019 Tlf. dir.: 72 30 95 45 E-mail: almeneboliger@balk.dk Kontakt:

Læs mere

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017 Dato: 20.11.2017 Tid: 13:00 Sted: Allingåbro Ansvarlig: Anthony Le Journalnr.: 17/14985 Deltagere: Tommy E. Hansen (Formand for bestyrelsen) Kenneth T. Hansen (Direktør for Randers bolig) Mogens T. Clingman

Læs mere

Afd Bjerggården

Afd Bjerggården Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent 1. b. Valg af referent 2.a Kort opfølgning på mødet fra d.23 maj 2.b Gennemgang af projektet for tagboliger: - Gennemgang af skitseoplæg. - Hvad kommer det

Læs mere

BoligBarometret. Februar Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. Februar Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune Februar 211 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der samlet seks almene boligorganisationer AAB, Østerbo, Lejerbo,

Læs mere

Fremtidsanalyse 9. marts 2015. Ved kundechef Jonas M. Cohen

Fremtidsanalyse 9. marts 2015. Ved kundechef Jonas M. Cohen Fremtidsanalyse 9. marts 2015 Ved kundechef Jonas M. Cohen Program Introduktion hvad gør et boligområde attraktivt? Udfordringer og tendenser Et eksempel på hvad en fremtidssikringsanalyse kan indeholde

Læs mere

Organisationsmøde den 31. maj 2016, kl. Kl Skovbakkevej 92 B, 3300 Frederiksværk

Organisationsmøde den 31. maj 2016, kl. Kl Skovbakkevej 92 B, 3300 Frederiksværk Referat Organisationsmøde den 31. maj 2016, kl. Kl. 16.00 Skovbakkevej 92 B, 3300 Frederiksværk Bestyrelsen: Susan Egede, Tonni Munkberg, Bente Pedersen, Lene Johansen, Merete Kjær, Tommy Hjuler, Inge

Læs mere

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde for Padborg Boligforening og Aabenraa Almene Boligselskab

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde for Padborg Boligforening og Aabenraa Almene Boligselskab Referat fra fælles afdelingsbestyrelsesmøde på Stubbæk Forsamlingshus, torsdag den 14. november 2013 kl. 19.00. Tilmeldt var fra Padborg Boligforening (Padbo) 31 medlemmer af afdelingsbestyrelser og organisationsbestyrelsen,

Læs mere

BoligBarometret. November 2010. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. November 2010. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune November 21 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der seks almene boligorganisationer AAB, Østerbo, Lejerbo, Boligselskaber

Læs mere

Referat fra informationsmøde om renovering i afd. 3 Ryhaven 8. oktober 2013 kl. 19.00

Referat fra informationsmøde om renovering i afd. 3 Ryhaven 8. oktober 2013 kl. 19.00 Referat fra informationsmøde om renovering i afd. 3 Ryhaven 8. oktober 2013 kl. 19.00 Læses sammen med PowerPoint-showet fra mødet. Fremmødt: ca. 90 beboere, to Bascon-medarbejdere og medarbejdere fra

Læs mere

360 GRADERS EFTERSYN. Sundby-Hvorup Boligselskab Nr. Uttrup Afdeling 8

360 GRADERS EFTERSYN. Sundby-Hvorup Boligselskab Nr. Uttrup Afdeling 8 360 GRADERS EFTERSYN Sundby-Hvorup Boligselskab Nr. Uttrup Afdeling 8 360 GRADERS EFTERSYNET HVAD ER ET 360 GRADERS EFTERSYN? TILSTANDEN I AFDELING 8 Sundby-Hvorup Boligselskab har i løbet af de sidste

Læs mere

Kan sociale viceværter bygge bro mellem særligt udsatte beboere og. De konkrete mål for indsatsen har været: AT NÅ DE SÆRLIGT UDSATTE BEBOERE

Kan sociale viceværter bygge bro mellem særligt udsatte beboere og. De konkrete mål for indsatsen har været: AT NÅ DE SÆRLIGT UDSATTE BEBOERE / Almen boligafdeling opført af Boligselskabet AKB, København i 1970 / Opført som højhuse i 12 etager og etagehuse i 5 etager / Beliggende ved Bispeengbuen, en af de mest befærdede indfaldsveje til København

Læs mere

Østjysk Bolig, afdeling 3, Ryhaven - anmodning om garanti for lån til renovering

Østjysk Bolig, afdeling 3, Ryhaven - anmodning om garanti for lån til renovering Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra MTM Dato 25. november 201425. november 2014 anmodning om garanti for lån til Der ydes kommunal garanti til Østjysk Boligs afdeling 3, Ryhaven, så afdelingen

Læs mere

Markedsanalyse i den almene sektor

Markedsanalyse i den almene sektor Markedsanalyse i den almene sektor Himmerland Boligforening, udviklingschef Sven Buch Boligkontoret Danmark, marketingchef Karina Lauridsen, Boligselskabet Sct. Jørgen, Viborg den 13. maj 2015 Deltagere

Læs mere

Referat til offentliggørelse Fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Kommune og Ballerup Boligselskab Onsdag den 5. december 2012

Referat til offentliggørelse Fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Kommune og Ballerup Boligselskab Onsdag den 5. december 2012 Referat til offentliggørelse Fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Kommune og Ballerup Boligselskab Onsdag den 5. december 2012 Deltagere: Mona Bojko, Ballerup Boligselskab Lone Thomsen, Ballerup Boligselskab

Læs mere

BSM_S1 MÅLSÆTNINGSPROGRAM

BSM_S1 MÅLSÆTNINGSPROGRAM MÅLSÆTNINGSPROGRAM MÅLSÆTNINGSPROGRAM INDHOLD VÆRDIGRUNDLAG FOR BOMIDTVEST MÅLSÆTNING, OVERORDNET MÅLSÆTNING, NYBYGGERI MÅLSÆTNING, RENOVERING OG OMBYGNING MÅLSÆTNING, AFDELINGENS DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

Temaaften Albertslund Kommune, 4. april Omdannelse af boliger i BO-VESTs afdelinger Fokus på seniorboliger

Temaaften Albertslund Kommune, 4. april Omdannelse af boliger i BO-VESTs afdelinger Fokus på seniorboliger Temaaften Albertslund Kommune, 4. april 2017 Omdannelse af boliger i BO-VESTs afdelinger Fokus på seniorboliger Fælles administrationsselskab for tre boligselskaber på Vestegnen: Albertslund Boligselskab

Læs mere

Fremtidens mål for SAB

Fremtidens mål for SAB . Fremtidens mål for SAB Første overordnede bud fra konferencen på BLOX 10. juni et godt afsæt der skal tilpasses, udbygges, nuanceres og kvalificeres hen over efteråret Konsulenter: Christian Berg Larsen

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Ulla Torp, formand Povl Povlsen Trine Feldstedt Ole Stolberg Inge-Lise R. Rasmussen Kirsten Madsen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Ulla Torp, formand Povl Povlsen Trine Feldstedt Ole Stolberg Inge-Lise R. Rasmussen Kirsten Madsen Halsnæs Ny Boligselskab Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde Mandag den 8. september 2014 kl. 18.00 i fælleshuset beliggende Melby Stationsvej 12 B, 3370 Melby Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget Forstå dit budget Budgettet - det handler om huslejen Et budget indeholder en boligafdelings forventede udgifter og indtægter i det næste år. De to

Læs mere

Domea Boligcenter Frederikssund, den 4. Juli 2011

Domea Boligcenter Frederikssund, den 4. Juli 2011 Boligselskabet Rosenvænget Referat af organisationsbestyrelsesmøde tirsdag den 07. juni 2011 kl. 17.00 i Fælleshuset, Rosenfeldt 33, 3600 Frederikssund Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden...2 2 Godkendelse

Læs mere

Referat fra ordinært afdelingsmøde.

Referat fra ordinært afdelingsmøde. Referat fra ordinært afdelingsmøde. AAB - afdeling 36 Afholdt tirsdag den 4. marts 2014. Formand for afdelingsbestyrelsen Paul Erik Holmgaard indledte mødet med at byde velkommen til direktør Aage Kristoffersen,

Læs mere

PAB Afd. 8. Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2

PAB Afd. 8. Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2 PAB Afd. 8 Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2 Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2 Som I ved, har vi længe forsøgt at finde en løsning på at komme af med

Læs mere

Forslag, der ønskes behandlet på mødet, sendes til det lokale servicecenter: og skal være servicecenteret i hænde senest 14 dage før mødet afholdes.

Forslag, der ønskes behandlet på mødet, sendes til det lokale servicecenter: og skal være servicecenteret i hænde senest 14 dage før mødet afholdes. Skanderborg Ældreboligselskab Indkaldelse til repræsentantskabsmøde Onsdag den 16. september 2015 kl. 9.30 efter organisationsmødet. Mødet holdes i Fælleshuset, Rytterparken, Stilling, 8660 Skanderborg

Læs mere

Møde i Boligsamarbejdet den 2. december 2015 fra 17:00 til 19:00, med efterfølgende juleafslutning og spisning

Møde i Boligsamarbejdet den 2. december 2015 fra 17:00 til 19:00, med efterfølgende juleafslutning og spisning Referat Møde i Boligsamarbejdet den 2. december 2015 fra 17:00 til 19:00, med efterfølgende juleafslutning og spisning I bestyrelseslokalet hos FAB, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense C. 1. Diskussion af

Læs mere

Journal nr G Fra Nynne Holmegaard

Journal nr G Fra Nynne Holmegaard Referat Den 16-01-2019 Journal nr. 82.00.00G01-4-19 Fra Nynne Holmegaard Deltagere Hans Jørgen Larsen, Steffen Morild, Jonas Cohen, Iris Gausbo, Solvejg von Barm og Anne Mette Svendsen fra 3B Nynne Holmegaard,

Læs mere

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsåret Tinghuset, Torvet 2, Dianalundstuen, Sorø

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsåret Tinghuset, Torvet 2, Dianalundstuen, Sorø Sorø Kommune Sidenr. 1 Referat Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsåret 2017 Dato: 14. december 2018 Lokale: Tidspunkt: Tinghuset, Torvet 2, Dianalundstuen, Sorø Kl.

Læs mere

Dirigenten udpegede et stemmeudvalg bestående af: Flemming Rasmussen(afd.16), Britt Nielsen(afd.8) og Erling Weber Jensen Adm.

Dirigenten udpegede et stemmeudvalg bestående af: Flemming Rasmussen(afd.16), Britt Nielsen(afd.8) og Erling Weber Jensen Adm. REFERAT AF ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE FREDAG DEN 24. maj 2013 KL. 18.00 PÅ SKANDERBORG KURSUS- OG KONFERENCECENTER. Formand Finn Thomsen bød de fremmødte velkommen. På bestyrelsens vegne foreslog Finn

Læs mere

Referat fra ordinært afdelingsmøde afd Bavndysseparken, 2016

Referat fra ordinært afdelingsmøde afd Bavndysseparken, 2016 Referat fra ordinært afdelingsmøde afd. 2004-6 Bavndysseparken, 2016 Mødet blev afholdt den 8. september 2016 kl. 14.00 i fælleshuset, Bavnager 3. Der deltog i alt 9 hustande. 40,9 % af lejemålene deltog.

Læs mere

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært repræsentantskabsmøde, torsdag den 1. marts 2012 Kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe.

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært repræsentantskabsmøde, torsdag den 1. marts 2012 Kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært repræsentantskabsmøde, torsdag den 1. marts 2012 Kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Dagsorden: Side 1 Valg af dirigent... 2 2 Aflæggelse af bestyrelsens

Læs mere

Notat. 2. maj 2013. Referat

Notat. 2. maj 2013. Referat Notat Kultur, Erhverv og Udvikling Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg 2. maj 2013 Referat Forum: Styringsdialogmøde med BSB Svendborg Dato: 1. marts 2013 Sted: Svendborg Rådhus Deltagere: Svend Erik

Læs mere

Energirenovering af Fjordvænge. Hundested almennyttige Boligselskab. Temaavis. September 2015

Energirenovering af Fjordvænge. Hundested almennyttige Boligselskab. Temaavis. September 2015 Energirenovering af Fjordvænge Hundested almennyttige Boligselskab Temaavis September 2015 Bygherre: Hundested almennyttige Boligselskab Administrator: DAB Arkitekt: Bjerg Arkitektur Kære beboere Efter

Læs mere

Referat. Mødepunkter. Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO. Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til Treschowsgade 4, 7100 Vejle

Referat. Mødepunkter. Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO. Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til Treschowsgade 4, 7100 Vejle Referat Tema: Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til 15.30 Sted: Deltagere Treschowsgade 4, 7100 Vejle Ulrik Faarup Sørensen (Administrationschef), Søren Ahle Hansen (Direktør),

Læs mere

Fremtidsikring 17. marts Ved teknisk chef Torben Trampe

Fremtidsikring 17. marts Ved teknisk chef Torben Trampe Fremtidsikring 17. marts 2011 Ved teknisk chef Torben Trampe Program Introduktion hvad gør et boligområde attraktivt? Udfordringer og tendenser Et eksempel på hvad en fremtidssikringsanalyse kan indeholde

Læs mere

Halsnæs Ny Boligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde Mandag den 9. maj 2016 kl i fælleslokalet i Møllehaven

Halsnæs Ny Boligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde Mandag den 9. maj 2016 kl i fælleslokalet i Møllehaven Halsnæs Ny Boligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde Mandag den 9. maj 2016 kl. 17.00 i fælleslokalet i Møllehaven Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse af referat... 2 3

Læs mere

Redegørelse/indstilling

Redegørelse/indstilling Sagsnr.: 2010/13540 Dato: 15-11-2010 Sag: Tilsyn med boligselskabsregnskaber 2008/ samt Sagsbehandler: Flemming Byrgesen Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens kerne Der foreligger

Læs mere

Beretning omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt

Beretning omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt 1 Beretning for året 2011/2012 Beretning omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt den 12. maj 2011 til og med i dag. Generalforsamlingen var godt besøgt. Ved sidste års generalforsamling

Læs mere

Ramsø Ældreboligselskab (Toftehøjen) Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes Mandag, den 2. juni 2014 kl. 14.

Ramsø Ældreboligselskab (Toftehøjen) Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes Mandag, den 2. juni 2014 kl. 14. Ramsø Ældreboligselskab (Toftehøjen) Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes Mandag, den 2. juni 2014 kl. 14.00 På Toftehøjen Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse af

Læs mere

Gæst. Niels Andersen fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen.

Gæst. Niels Andersen fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen. Side 1/7 Afdeling 22. Referat fra afdelingsmødet den 30. august 2016 kl. 19.00. I mødet deltog: Beboere: 12 inkl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Tom Nielsen Tommy Gyrithholm Annemette

Læs mere

Boligselskabet Sæbjørnshuse i Gladsaxe

Boligselskabet Sæbjørnshuse i Gladsaxe Boligselskabet Sæbjørnshuse i Gladsaxe Referat af organisationsbestyrelsesmøde, som blev afholdt torsdag den 14. juni 2016, kl. 17.00, i selskabslokalet, Sæbjørnsvej 9, 2880 Bagsværd. Fra Boligkontoret

Læs mere

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen mandag den 13. februar 2017, kl. 17.00, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

Målsætningsprogram 2005-2007

Målsætningsprogram 2005-2007 Målsætningsprogram 2005-2007 KAB bygger på fællesskab Forord 3 KAB s mission 5 KAB s vision 6 Grundlaget for indsatsen 7 Profil 1: Samfundsmæssige og politiske målsætninger 9 Profil 2: Byggemålsætninger

Læs mere

Referat af dialogmøde mellem Boligselskabet Baldersbo og Ballerup Kommune onsdag 20. juni 2018

Referat af dialogmøde mellem Boligselskabet Baldersbo og Ballerup Kommune onsdag 20. juni 2018 Deltagere: Michael Hesselberg Jens Villads Jensen Annette Eriksen Søren B. Christiansen Boligselskabet Baldersbo Torben Bille Hanne Nygård Jensen Gül Aydin Anette Nielsen Kollits Center for By, Erhverv

Læs mere

Referat styringsdialogmøde

Referat styringsdialogmøde Referat styringsdialogmøde Med Gentofte Ejendomsselskab Onsdag den 19. december 2018 kl. 9 mødelokale 258 Deltagere For Gentofte Ejendomsselskab (herefter Boligselskabet ) - Ole Lund Petersen, formand

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 22. december 2014 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT fra ordinært møde torsdag den 18. december 2014 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

Afdeling 1 har således været et målepunkt for fremtidige renoveringer på baggrund af helhedsplaner.

Afdeling 1 har således været et målepunkt for fremtidige renoveringer på baggrund af helhedsplaner. SEKRETARIATET Ullasvej 23, Rønne CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Dagsorden/referat Styringsdialogmøde med Bo42 den 4. novmeber 2016 Deltagere: Fra Bo42: Direktør Ebbe Frank og formand Per Carlo Nilsson Fra

Læs mere

Udviklingstendenser i beboernes krav til almene boliger. Lars Vind Scheerer Seniorprojektleder, arkitekt MAA BO-VEST

Udviklingstendenser i beboernes krav til almene boliger. Lars Vind Scheerer Seniorprojektleder, arkitekt MAA BO-VEST Udviklingstendenser i beboernes krav til almene boliger Lars Vind Scheerer Seniorprojektleder, arkitekt MAA BO-VEST SBI s Rådgivende Forum, 9. november 2016 BO-VEST Administrationsselskab for 3 boligselskaber

Læs mere

Gensidig forventningsafstemning At mødes og tale sammen er ikke nyt. Det er den strukturerede form, der er ny.

Gensidig forventningsafstemning At mødes og tale sammen er ikke nyt. Det er den strukturerede form, der er ny. By- og Udviklingsforvaltningen Sekretariat Mødereferat Møde mellem/i Møde nr. Dato 19. marts 2012 Sagsnr. 11/31804 Løbenr. 50201/12 Referent Susanne Jensen Direkte telefon 79 79 13 67 E-mail jesu@kolding.dk

Læs mere

Orienteringsmøde om de kommunale beboelsesejendomme. Møde med beboerne i de kommunale beboelsesejendomme den 27. juni 2018

Orienteringsmøde om de kommunale beboelsesejendomme. Møde med beboerne i de kommunale beboelsesejendomme den 27. juni 2018 Orienteringsmøde om de kommunale beboelsesejendomme Møde med beboerne i de kommunale beboelsesejendomme den 27. juni 2018 1 Orienteringsmøde den 27. juni kl. 17-19 Velkomst v. Udvalgsformand Nikolaj Bøgh

Læs mere

Renovering af almene boliger via en helhedsplan

Renovering af almene boliger via en helhedsplan Renovering af almene boliger via en helhedsplan Denne folder beskriver de ting, der er ens for alle renoveringer via en helhedsplan. Vi tager dog altid udgangspunkt i den enkelte boligafdeling og de behov,

Læs mere

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015 Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse 1 Bagrund Heldigvis synes de fleste beboere, at Saltværkshuse er et dejligt sted at bo. Det skal det også være i fremtiden. Derfor er der siden

Læs mere

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 DAGSORDEN 1. Velkomst v/ afdelingsformand 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Afdelingens tilstand 5. Helhedsplan generelt 6. Helhedsplan Fælledgårdene

Læs mere

Referat. Den 7. maj 2014

Referat. Den 7. maj 2014 Den 7. maj 2014 Referat Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. maj 2014 Mødetidspunkt:

Læs mere

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Ejendomsselskab og Ballerup kommune tirsdag den 3. januar 2012.

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Ejendomsselskab og Ballerup kommune tirsdag den 3. januar 2012. Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Ejendomsselskab og Ballerup kommune tirsdag den 3. januar 2012. Deltagere: Kurt Rytter, Ballerup Ejendomsselskab Lone Skriver, Ballerup

Læs mere

Rødding Andelsboligforening

Rødding Andelsboligforening Rødding Andelsboligforening Områdeoversigt Velkommen... til Rødding Andelsboligforening Boligorganisationen Rødding Andelsboligforening er en lokal boligforening i det gamle Rødding Kommunes område. Der

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 9. marts 2017 kl i beboerlokalet, Stutterivænget 3, kld. Hillerød

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 9. marts 2017 kl i beboerlokalet, Stutterivænget 3, kld. Hillerød Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 9. marts 2017 kl. 17.00 i beboerlokalet, Stutterivænget 3, kld. Hillerød Til stede: Anette Fogh, Niels B. Schmidt, Karen-Lis Mohr, Klaus O. Larsen,

Læs mere

BL og Driftsnet den 25. marts Tema om bygningsdrift

BL og Driftsnet den 25. marts Tema om bygningsdrift BL og Driftsnet den 25. marts 2019 - Tema om bygningsdrift fsb blev oprettet i 1933 Første afdeling er Nordhavnsgården, på Østerbro, bygget i 1934 (295 lejemål) Seneste afdeling er Skyttehusene, i Ørestad,

Læs mere

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011 Bregnegårdshaven 7-5700 Svendborg - telefon 62 21 19 76 - fax 6220 1010 Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011 Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af

Læs mere

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus Regnskabsårene 2014 og Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus Regnskabsårene 2014 og Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø Sorø Kommune Sidenr. 1 Referat Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus Regnskabsårene 2014 og 2015 Dato: 3. januar 2017 Lokale: Tidspunkt: Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø

Læs mere

REFERAT STYRINGSDIALOG KØGE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB (DAB)

REFERAT STYRINGSDIALOG KØGE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB (DAB) REFERAT STYRINGSDIALOG KØGE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB (DAB) Dato Byrådssekretariatet 7. januar 2016 2017-000691-1 Tidspunkt Den 4. februar 2016, kl. 15.00 Deltagere Kontorleder Steen Hingebjerg Jensen,

Læs mere

FYSISK HELHEDSPLAN FOR HØJE TØPHOLM UDARBEJDET AF DAB

FYSISK HELHEDSPLAN FOR HØJE TØPHOLM UDARBEJDET AF DAB FYSISK HELHEDSPLAN FOR HØJE TØPHOLM UDARBEJDET AF DAB (Med specifikation af hvilke boliger der foreslås solgt og nedrevet) 1 Hundested almennyttige Boligselskab v. DAB (fremover benævnt H.a.B) og Halsnæs

Læs mere

Styringsdialog med kommunen

Styringsdialog med kommunen Styringsdialog med kommunen Boligkontorets boligkonference 2015 Program for workshoppen Velkommen Hvad er styringsdialog? Før, under og efter styringsdialogmødet Inspiration til den gode dialog Eksempler

Læs mere

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP AKB Taastrups afdelinger i Høje-Taastrup Taastrupgård Blåkildegård Taastrup Valhøj Taastrupgård Opførelsesår: 1972 913 boliger, etagebyggeri Blåkildegård Opførelsesår:

Læs mere

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender.

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender. Aftaledokument for styringsdialog mellem Humlebæk Boligselskab og Fredensborg Kommune for driftsåret 2015/2016 Aftaledokumentet er udarbejdet i forlængelse af styringsdialogmøde d. 7. oktober 2015 kl.

Læs mere

Bedre boliger for alle

Bedre boliger for alle Indflytning 2015 Bedre boliger for alle KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 08 udlejningen@kab-bolig.dk Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Åbningstider for telefonisk betjening:

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Boligforeningen VIBO Kaare Vestermann (Boligforeningen VIBO) Anne Merethe Bryder (Boligforeningen VIBO) Tina Kastberg (Boligforeningen VIBO) Henrik Nielsen (Boligforeningen VIBO) Tine Pedersen

Læs mere

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Dagsorden: 1 A Valg af dirigent 1 B Valg af referent 2 Behandling af forslag 1 Stemmeudvalg: Forslag 1. Det

Læs mere

STYRINGSDIALOG HØJE-TAASTRUP BOLIGSELSKAB

STYRINGSDIALOG HØJE-TAASTRUP BOLIGSELSKAB STYRINGSDIALOG HØJE-TAASTRUP BOLIGSELSKAB HØJE-TAASTRUP BOLIGSELSKABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Rådhushaven Thorsgård Engvadgård Fløngvangen Kallerupvang Rådhushaven Opførelsesår: 1946 41 boliger, række-

Læs mere