Oversigt over de vigtigste emner for revisionen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oversigt over de vigtigste emner for revisionen"

Transkript

1 Oversigt over de vigtigste emner for revisionen Hovedstrukturen I temaafsnittene i kommuneplanens hovedstruktur er det med enkelte undtagelser, kun det mest nødvendige der er revideret. Afsnittene er opdateret, i forhold til forældede oplysninger, data, love mv., de er ajourført i overensstemmelse med de statslige krav og interesser, det er blevet tjekket at indholdet ikke strider mod kommunens politikker, og en række initiativer er taget ud af temaafsnittene. Sidst i hvert temaafsnit under Ændringer, er de væsentligste ændringer i de enkelte afsnit beskrevet kort. I forhold til den tidligere kommuneplan, er afsnittene vedrørende den offentlige service; Børn og familie, Ældre, sundhed, undervisning mv. taget ud af planen. Se eventuelt bilag 1 oversigt over ændringer i kommuneplanens hovedstruktur temaafsnit, hvor ændringerne er beskrevet nærmere. Detailhandel Detailhandelsanalysens anbefalinger er indarbejdet primært i afsnittet Detailhandel der er revideret gennemgribende. Se eventuelt bilag 1 oversigt over ændringer i kommuneplanens hovedstruktur temaafsnit, hvor ændringerne er beskrevet nærmere i afsnittet detailhandel. Klimatilpasning Den revideret klimahandleplan er indarbejdet i kommuneplanen. Se eventuelt bilag 1 oversigt over ændringer i kommuneplanens hovedstruktur temaafsnit, hvor ændringerne er beskrevet nærmere i afsnittet klimatilpasning. Grønt Danmarkskort Som en del af Regeringsaftalen fra juni 2016 samt planloven skal Kommunerne udarbejde et Grønt Danmarkskort som en del af Kommuneplanen. Grønt Danmarkskort er en plan over den eksisterende natur og den potentielle natur, som den kommunale indsats fremover fokuserer på. Grønt Danmarkskort er indarbejdet i naturafsnittet. Se eventuelt bilag 1 oversigt over ændringer i kommuneplanens hovedstruktur temaafsnit, hvor ændringerne er beskrevet nærmere i afsnittet natur. Udtagning af vindmølleområde og interesseområder Der er udtaget vindmølleområde og vindmølleinteresseområder. Se eventuelt bilag 1 Oversigt over ændringer i kommuneplanens hovedstruktur temaafsnit, hvor ændringerne er beskrevet nærmere i afsnittet vindmøller.

2 Revidering af rammer Kommuneplanens ca rammeområder er gennemgået og ensrettet. Derudover er de generelle rammer ajourført. Se eventuelt bilag 2 oversigt over ændringer i kommuneplanrammer. Opfølgning på jordforsyningsstrategien og udtagning af rammeområder Som led i handlingsplanen for jordforsyningsstrategi er de kommunale arealer, der er udlagt til enten bolig- eller erhvervsområder i Kommuneplan gennemgået for at vurdere relevansen af de rammelagte arealudlæg, som ikke er lokalplanlagt. Det har resulteret i en gennemgang af 11 af kommunens byer for at undersøge om de rammelagte kommunale arealer (som ikke er lokalplanlagt) fortsat bør indgå i Kommuneplan Det har resulteret i, at der er ændret og udtaget arealer i følgende to byer: Hee Hoven Se eventuelt bilag 3 opfølgning på jordforsyningsstrategien og udtagning af rammeområder, for en nærmere redegørelse.

3 Bilag 1 Oversigt over ændringer i kommuneplanens hovedstruktur temaafsnit Byer, landsbyer og landdistrikter Byvækst og byudvikling Følgende punkter tilføjet under mål: At der satses på bymidterne i hovedcenterbyerne og skabes attraktive, koncentrerede og levende bymidter. At større dagligvarebutikker lokaliseres tæt på hovedstrøgene i bymidterne. At styrke bymidterne ved målrettet at indarbejde flexibilitet og rummelighed i de fremtidige arealudlæg. At lokalcentre og dagligvarebutikker til et områdes lokale forsyning ikke etableres uden, at der er redegjort for behovet og konsekvenserne for bymidterne. At etablere flere og nye oplevelser i forbindelse med shopping i bymidterne, herunder fremme attraktive og levende bymidter, bl.a. ved placering af offentlige funktioner i tilknytning til disse. At opretholde den eksisterende dagligvaredetailhandel i lokalcenterbyerne og i landsbyerne. Afsnit med Initiativer ved udvikling af hovedcenterbyer og landsbyer er slettet. Afsnit under Baggrund om boligbyggeri i landdistrikter og byudvikling under hensyn til klimaforandringer slettes. Afsnit om klimatilpasningsplanen er tilføjet. Bymønster Under Retningslinjer, punkt 8 er Søndervig tilføjet som lokalcenterby og fjernet som landsby med bymidte under punkt 11. Afsnit under Initiativer om at gøre Borris til byzone- og lokalcenterby, samt overførsel af landzonearealer til byzone i Søndervig er slettet. Afsnit under Baggrund om styrke-, potentiale- og rolleafklaring i og mellem byerne er slettet. Afsnit under Baggrund om samarbejde mellem byerne og kommunen, samt udpegning af landsbyer med henblik på udarbejdelses af udviklingsplaner er slettet. Arealer til byvækst og byudvikling Afsnit under Baggrund om forenkling af arealberegning er slettet. Der er tilføjet et mindre afsnit om klimatilpasningsplanen. Byvækst og byudvikling i konfliktfyldte områder Mindre afsnit om klimatilpasningsplanen er tilføjet. Der er ikke foretaget væsentlige ændringer i afsnittet, blot almindelig ajourføring og opdatering. Helårsbeboelse og ferie- og fritidsboliger i kystbyer Afsnittets punkter med intro og baggrund er omskrevet. Punkterne mål og retningslinier er uændrede i forhold til Kommuneplan 2013 bortset fra enkelte mindre omformuleringer uden ændring af indholdets betydning. Grønne og blå strukturer i byerne Under Retningslinjer er overført to punkter til kommuneplanens generelle. Punkterne omhandler at grønne og rekreative områder skal udgøre mindst 10 % af det samlede areal ved etablering af nye bolig- og erhvervsområder, samt områder til offentligt formål. Under Baggrund er afsnit om idéoplæg til naturgenopretning i Ganer Ådal slettet. Under Baggrund er tilføjet et kort afsnit om Ringkøbing K. Der er tilføjet et mindre afsnit om klimatilpasningsplanen.

4 Lokalisering af boliger Afsnit med initiativer slettes. Der er tilføjet et mindre afsnit om klimatilpasningsplanen. Ellers ingen væsentlige ændringer, foruden almindelig ajourføring af afsnittet. Lokalisering af offentlig service Afsnit med initiativer er slettet. Hovedanbefalinger fra detailhandelsundersøgelsen er indarbejdet, herunder er afsnittet bearbejdet så mål og retningslinjer ikke kun omfatter offentlig service men også privat service. I retningslinjen om, at det ved placering af offentlig og privat service skal afklares, hvordan bosætning og erhvervsmæssig vækst bedst fremmes, er det præciseret, at ved placering af offentlige og private servicefunktioner skal mulighederne for placering i bymidten undersøges. Desuden er det blevet præciseret, at der ved placering udenfor bymidten skal redegøres for, hvorfor placering udenfor bymidten er nødvendig og, hvordan placeringen vil påvirke handelslivet og bymiljøet i bymidten. Der er tilføjet et mindre afsnit om klimatilpasningsplanen. Boliger i landsbyer og landdistrikter Afsnit under Intro, Baggrund og Initiativer om helhedsplaner og udviklingsplaner for landsbyer, med udgangspunkt i en kortlægning af styrker og potentialer, er slettet. Afsnit under Baggrund om en generel stagnation i landsbyernes befolkningstal er slettet. Mindre afsnit om klimatilpasningsplanen er tilføjet. Initiativ vedrørende erstatningsbyggeri er fjernet, og indarbejdet i baggrundsafsnitet. Kolonihaver Der er ikke foretaget væsentlige ændringer i afsnittet, blot almindelig ajourføring og opdatering. Byfornyelse, boligforbedring byomdannelse og fortætning Afsnit under Baggrund om kvalitetsforøgelse ved byfornyelse og en dertil knyttet minimering af behovet for inddragelse af landbrugsarealer til byformål er slettet. Kulturhistorie Kulturarv og kulturmiljøer Link til bilag er tilføjet, med liste over bevaringsværdige bygninger i kommunen. Ellers ingen væsentlige ændringer, foruden almindelig ajourføring af afsnittet. Bevaringsværdige bygninger Afsnit med initiativer slettes. Der tilføjes et link til bilag med liste over kommunens bevaringsværdige bygninger. Ellers ingen væsentlige ændringer, foruden almindelig ajourføring af afsnittet. Erhverv Vækst og udvikling Afsnittet i Kommuneplan er blevet erstattet af dette temaafsnit om vækst og udvikling, der bygger på og præsenterer byrådets nye vækstpolitik. Initiativerne er fjernet. Erhverv i byerne I forhold til Kommuneplan er der foretaget enkelte mindre justeringer af afsnittet blandt andet som følge af byrådets nye Vækst- og Udviklingspolitik Mulige byomdannelsesområder mv. er uændrede. Mål vedr. kommunens jordforsyningspolitik og tematiseret planlægning for udvalgte brancher er udgået. Der er ikke ændret nævneværdigt i retningslinjerne. Initiativer er udgået. Erhverv i det åbne land I forhold til Kommuneplan er afsnittet ikke ændret på væsentlige punkter lidt mere information indføjet omkring Landdistriktsbestemmelsen. Initiativer er fjernet.

5 Detailhandel Med udgangspunkt i detailhandelsanalysens hovedanbefalinger er mål for detailhandlen opdateret. Konkret er der indarbejdet syv af detailhandelsanalysens hovedanbefalinger i målsætningerne for detailhandel. De tidligere fem målsætninger er videreført, dog er to af målsætninger skrevet sammen med anbefalingerne fra detailhandelsanalysen og målsætningen om kobling til bymønstret er erstattet med et par nye målsætninger fra detailhandelsanalysens anbefalinger. Overordnet er retningslinjeafsnittet kortet ned, så der alene henvises til det aktive kort og så der ikke er redegørelsestekst ind i mellem. Derudover er retningslinjerne opdelt, så der er retningslinjer for detailhandelsstrukturen og placering af butikker samt retningslinjer om butiksstørrelser. Der henvises aktivt til tabel med rummelighed. Derudover er tilføjet en retningslinje om butikker i det åbne land samt retningslinje om minimums butiksstørrelse i aflastningscentre. Retningslinjer om nye lokalcentre i hovedbyerne og i lokalcenterbyerne udgår, da sådanne retningslinjer vil blive udarbejdet, såfremt det skulle vise sig nødvendigt ved en konkret planlægning. I forhold til detailhandelsstrukturen er bymidteafgrænsningerne reduceret generelt og der er tilføjet 13 enkeltstående Derudover er antal og størrelsen af områder til butikker med særlig pladskrævende varer generelt reduceret fra 54 områder til 29. Dog enkelte nye arealer udpeget. Der er sket mindre ændringer i forhold til det samlede bruttoetageareal til butiksformål samt enkelte ændringer hvad angår den maksimale butiksstørrelse. Afsnittet om initiativer er slettet. Landbrug Afsnittet er opdateret, idet lov om randzoner er ophævet. Afsnit vedrørende Grøn vækst er udgået fordi det ikke er gældende efter Herudover er foretaget enkle opdateringer og redaktionelle ændringer. Initiativet er fjernet. Lokalisering af store husdyrbrug Kortet med udpegning til store husdyrbrug er tilrettet på matr. nr. 21h Tarm By, Egvad, så udpegningen alene ligger øst for en ny naturgasledning. Herudover er der ikke foretaget ændringer. Vandindvinding Der er fjernet et afsnit der specificerer, hvor der er mulighed for tilladelse til havevanding, da dette i stedet fastlægges i vandforsyningsplanen. Herudover er der foretaget mindre opdateringer af afsnittet. Råstofindvinding Siden sidste revision af kommuneplanen er myndighedsansvaret for udarbejdelsen af tilladelser til råstofindvinding inklusiv krav til efterbehandling overgået fra kommunerne til regionerne. Afsnittet er derfor konsekvensrettet hele vejen igennem. Region Midtjyllands Råstofplan 2012 er under revision. Offentlighedsfasen sluttede 15. april Initiativ er fjernet. Akvakultur Ringkøbing-Skjern Kommune har haft udarbejdet en masterplan for udvikling af akvakultur i Ringkøbing-Skjern Kommune for perioden Afsnit om masterplanen er fjernet. Der er lavet opdateringer i henhold til vandplaner og vandområdeplaner, og afsnittet omkring dambrugsbekendtgørelsen er skåret væk. Virksomheder med særlige beliggenhedskrav I forbindelse med ensretning af rammer er der planlagt konsekvenszoner om alle erhverv og her er erhverv i miljøklasse 6 og 7 udpeget som virksomhed med særlige beliggenhedskrav. Virksomheder med særlige beliggenhedskrav og tilhørende konsekvenszoner er tilføjet kortet. Retningslinjerne er

6 omformuleret og der er henvist til afsnittet Støjbelastede arealer og øvrige konsekvenszoner. Initiativ er fjernet. Natur og landskab Natur Der er tilføjet et afsnit om Grønt Danmarkskort med tillhørende retningslinjer. Ringkøbing-skjern kommunes forslag til Grønt Danmarkskort er udarbejdet ud fra temaerne: dele af statens biodiversitetskort, alle Natura 2000 områder, dele af 3 områderne, fredskov, dele af vandindvindingsoplandene, dele af positive skovrejsningsområder samt eksisterende økologiske forbindelser. I kommuneplanener der fastlagt følgende retningslinjer for udpegningerne i det Grønne Danmarkskort: Kommunen vil arbejde for at skabe mere og bedre natur og sikre, at uforstyrrede natursammenhænge bevares og om muligt forbedres. Inden for grønt Danmarkskort skal indsatsen for at sikre optimale levesteder for vilde planter og dyr have en særlig prioritet. Inden for Grønt Danmarkskort vil naturforbedringer, der kan understøtte klimahensyn og vandmiljøet blive prioriteret højt. Landskab Der er foretaget mindre redaktionelle ændringer. Større sammenhængende landskaber Der er ikke sket ændringer siden seneste kommuneplan. Kystnærhedszonen Afsnittet baggrund er opdateret i forhold til nuværende lovgivning. Der er henvist til at Ringkøbing- Skjern Kommune i 2014 har udarbejdet en kystturismeredegørelse. Der er endvidere henvist til, at Ringkøbing-Skjern Kommune har fået tilladelse til at planlægge for udvidelse af Søndervig Feriepark. Vandområder I forhold til Kommuneplan er der foretaget ændringer, da vandplan afløses af vandområdeplan Lavbundsarealer I forhold til den tidligere kommuneplan er der kun få ændringer og mindre justeringer. Beskyttelse af grundvand og drikkevand Nitratfølsomme Indvindingsområder hedder nu Følsomme Indvindingsområder, da det ikke kun er områder der er følsomme overfor nitrat, men også overfor andre stoffer. Dette er ændret gennem hele teksten. Derudover er opdateret i forhold til nye myndighedsnavne og vandområdeplaner. Skovrejsning Nyt skovrejsningsområde Siden sidste kommuneplan er der sket en tilpasning og udvidelse af et positivt skovrejsningsområde øst for Ringkøbing. Ændringen består i udpegning af et positivt skovrejsningsområde i et område nord for Femhøjesande Plantage. Udpegningen er sket med henblik på at fremme nærrekreativ skovrejsning øst for Ringkøbing i et område med særlige drikkevandsinteresser og i sammenhæng med eksisterende fredskov. Nye uønskede skovrejsningsområder Siden seneste kommuneplan er der sket en mindre forøgelse af uønsket skovrejsningsområde på to geografiske placeringer tæt ved Tarm, hvor konkrete sager har henledt opmærksomheden på at friholde områderne fra vedvarende skovbeplantning og skabe sammenhæng med eksisterende uøn-sket skovrejsningsområde. Initiativer er fjernet. Geologi Initiativ er fjernet.

7 Natur og kulturoplevelser Initiativerne er fjernet Nationalpark Skjern å Iniativerne er udgået, men budskaberne er indarbejdet under baggrundsafsnittet Stier Der er foretaget mindre ændringer omkring aktiviteter. Initiativer er fjernet. Tilgængelighed Under strategi er der taget et punkt ud om at undersøge mulighederne for en mærkningsordning for bygninger og lokaler i det offentlige rum. Herudover kun mindre ændringer af årstal. Initiativ er fjernet. Renseanlæg og kloak Kun tekniske tilretninger. Master I forhold til Kommuneplan er der ændret i mål og initiativer, og retningslinjerne er juste-ret let. Initiativ er fjernet. Forsyning fra vandværker Der er ikke foretaget ændringer. IT og digitalisering I forhold til Kommuneplan er afsnittet ændret gennemgribende, i overensstemmelse med: Processen frem mod den ny strategi for digitaliserings- og velfærdsteknologi. Service- og kanalstrategi i Ringkøbing-Skjern Kommune. Initiativer er fjernet, men indarbejdet i baggrundsafsnittet som fokuspunkter. Forsvarets øvelsesområder Militære anlæg er tilføjet kortet og kortet er opdateret, så alle støjkonsekvensområder, skydeterræner og øvelsesområder vises. Retningslinjer og baggrund er tilrettet og præciseret i henhold til gældende regler og i dialog med Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. El-, naturgas- og biogasledninger Afsnittet er opdateret i forhold til energi2020-strategi Energiforsyningsstrukturen er en del af Energi2020-strategien og er som sådan ikke udfoldet yderligere i den seneste Energi2020-Strategi fra De to strategier supplerer altså hinanden. Initiativet er fjernet. Affald Affaldsvirksomheder Afsnittet Intro er tilrettet. Benævnelser af styringsdokumenter og ændrede kommunale begreber er ajourført. Herudover er der ikke foretaget væsentlige ændringer i forhold til kommuneplanen Forurenede arealer Der er foretaget redaktionel ændringer i forhold til Kommuneplan Genanvendelse af forurenet jord og restprodukter Redaktionelle ændringer i forhold til Kommuneplan

8 Miljø VVM-pligtige anlæg Afsnittet er opdateret. Agenda 21 I forhold til Kommuneplan er indholdet i afsnittet Strategi blevet slettet, og erstattet af hovedpunkterne i Byrådets nye Agenda 21-strategi, der fremgår i Planstrategi 2015 Naturens Rige (link). Herudover er afsnittet kun let ajourført. Initiativet er udgået. Støjbelastede arealer Afsnittets titel er ændre fra Støjbelastede arealer til Støjbelastede arealer og øvrige konsekvenszoner. Afsnittet er ændret så den ud over støjkonsekvenszoner også omhandler andre konsekvenszoner. Der er ryddet op i retningslinjerne og kortet er opdateret, så alle støjzoner og andre konsekvenszoner er vist på kortet. Bl.a. er der nu vist støjkonsekvenszoner omkring alle vindmølleområder, kortet over konsekvenszoner omkring militære anlæg er vist. Der er tilføjet sammenhæng til kommunerammernes maximale miljøklassekategorier, hvad angår erhvervsområder og områder til blandet bolig og erhverv. Retningslinjer om støjkonsekvenszoner vedr. vindmøller og biogasanlæg er flyttet til dette afsnit. Retningslinjer vedrørende støjzoner omkring veje og jernbaner er slettet, idet de vurderes overflødige. Dette skyldes, at der i kommunen ikke findes veje og jernbaner, hvor der er udlagt støjzoner, eller krav om udlægning af støjzoner. Retningslinjer om udlæg af arealer til lufthavne er flyttet til afsnittet Transport. Klima og energi Klimatilpasning I forhold til Kommuneplan er byrådets klimatilpasningspolitik afløst af klimaafsnittet i Natur- og Ressourcepolitikken. Målene i nærværende afsnit i kommuneplanen er ændret i henhold til ændringerne af målene i denne politik. Initiativet er fjernet. Der er i klimahandleplanen lagt op til følgende ændringer: Der er udarbejdet 3 kort til klimahandleplanen: et værdikort, der i 100x100 meter celler viser omkostningerne ved en oversvømmelse for hele kommunen, et oversvømmelseskort der viser oversvømmelserne forårsaget af regn i de 8 største byer (Hvide Sande, Lem, Ringkøbing, Skjern, Tarm, Spjald, Videbæk og Vorgod-Barde) samt et risikokort der kombinerer de to foregående kort og derved viser omkostningen ved de forventede oversvømmelser såfremt der ikke iværksættes projekter for at håndtere nedbørsmængderne. Derudover indeholder denne klimahandleplan også de vandløb, der giver de største udfordringer når de går over deres breder. Det drejer sig om Venner Å-systemet, Skelbæk, Ganer Å, Kirke Å, Stampe Bæk, Tarm Bybæk, Egeris Mølleå-systemet med Videbæk bæk og Sandbæk, Brejninggård Bæk og Vorgod Å. Energi 2020 Afsnittene er opdateret i forhold til seneste strategiske energiplan, dvs. Energi2020-Strategi Initiativer er fjernet. Bioenergi I forhold til den tidligere kommuneplan er afsnittets mål ændret, så det stemmer overens med den nye version af Energi2020- strategien Derudover er beskrivelsen af Grøn Vækst aftalen 2011 taget ud sammen med kortmaterialet. Der er tilføjet tekst til afsnittet om RKSK-biogasmodellen. Billedet er skiftet ud. Det viser nu en visualisering af det kommende biogasanlæg ved Arla (Videbæk Biogas A/S). Der er lavet et nyt kortbilag. Konkrete retningslinjer fra de vedtagne kommuneplantillæg 37 og 38 er indarbejdet. Initiativer er fjernet.

9 Varmeforsyning Afsnittet er opdateret i forhold til den nye Energi2020 politik. Derudover er der sket en opdatering af de faktuelle baggrundsdata og der er foretaget en generel ajourføring af afsnittet. Eventuelle initiativer er fjernet. Vindmøller Der er foretaget mindre opdateringer af teksten. I de generelle retningslinjer er det tilføjet, at vindmøllerne skal placeres med tilnærmelsesvis lige stor afstand mellem vindmøllerne i den enkelte række. Støjkonsekvensområder omkring vindmøller er i kortet opdateret. Rammeområde 00ta070 vindmølleområde Lyngsmose (J2-II) og rammeområde 00ta071 vindmølleområde Lyngsmose (J2-III) udtages. Udvidelse af vindmølleområdet ved Lyngsmose vil være betænkelig ud fra et landskabeligt perspektiv. Både pga. nærheden til det større uforstyrrede landskabsområde og vindmølleprojektet Nørhede-Hjortmose. Afsnittet vedrørende Interesseområder og demonstrationsområde er udtaget. De to interesseområder for vindmøller ligger tæt ved militære skydeterræn på Borris Sønderland. Demonstrationsområdet ligger indenfor Natura2000 område. Der er ikke udsigt til, at der bliver mulighed for at rejse vindmøller indenfor interesseområderne eller demonstrationsområdet. Initiativer er fjernet. Andre vedvarende energikilder Afsnittet er opdateret i henhold til Energi2020-Strategi Der indsættes kort, der viser planlagte og eksisterende solcelleanlæg. Initiativer er fjernet. Transport I forhold til Kommuneplan er afsnittet opdateret i henhold til Energi2020-Strategi Initiativer er fjernet. Bygninger I forhold til Kommuneplan er afsnittet opdateret i henhold til Energi2020-Strategi Initiativer er fjernet. Turisme og friluftsliv Turisme I forhold til Kommuneplan er der foretaget en mindre ajourføring blandt andet på grundlag af byrådets Erhvervs- og turismepolitik. Der er ikke foretaget ændringer i retningslinjer eller arealdisponeringer i forhold til Kommuneplan Initiativer er fjernet. Ældre- og handicapturisme Initiativer er fjernet. Friluftsliv Der er foretaget enkelte redaktionelle ændringer. Initiativer er fjernet. Serviceafsnit Følgende serviceafsnit er udtaget jvf. Byrådets beslutning den 17. maj 2016, dagsordens punkt 5: Offentlig service, Børn og familie, Dagtilbud, Undervisning, Fritid, Fysiske rammer for idræt og motion, Biblioteker, Musikskolen, Museum, Kultur, beskæftigelse, Handicap og psykiatri, Ældre og Sundhed. serviceafsnittene udtages grundet: 1. Kommuneplanens kadence følger ikke politikkernes indsatser. Meget af tiden er indsatserne i kommuneplanen forældet ift. politikkernes indsatser. 2. Fokus på en mere fysisk og enkel kommuneplan

10 Bilag 2 Oversigt over ændringer i kommuneplanrammer Ændringer i de generelle rammer for lokalplanlægningen: Følgende afsnit er udgået: Administrationspraksis for bebyggelsesprocent og etageantal i boligområder (bebyggelsesprocent og etageantal er præciseret i ne) Energikrav til byggeri (udgår grundet ændring i planloven) Trafikstøj (afsnittet udgår reguleres via planloven samt miljølovgivningen og diverse vejledninger). Sommerhusområder bebyggelsens omfang (er indarbejdet i rammerne for de enkelte områder) Følgende afsnit er tilføjet: Sikring mod vandstandsstigning Sommerhusområder ubebyggede arealer og stråtage Parkeringskrav (flyttes fra en parkeringsvedtægt og til de generelle rammer) Miljøklasseforklaring (flyttes fra de specifikke rammer og til de generelle rammer) Afsnittet om grundvandssikring er revideret en smule. Ensretning af alle de specifikke kommuneplanrammer. Ensretningen har betydet følgende. Generelt: de generelle rammer mht. parkering og opholdsarealer. Oplysninger om lokalplaner er udtaget fra bestemmelserne. Det samme gælder oplysninger om varmeplanlægning. Bebyggelsesprocenten er generelt hævet til at følge bygningsreglement og er ellers fastholdt. Der er tilstræbt, at bebyggelsesprocenten skal gælde for de enkelte ejendomme snarere end for de enkelte områder som helhed. For alle erhvervsområder samt områder til blandet bolig- og erhvervsformål er der tilføjet min. og max. miljøklasser. Der er generelt tilføjet minimum grundstørrelser for alle boligområder, erhvervsområder samt blandet bolig- og erhvervsområder. Boligområder: Det er præciseret hvilke boligtyper, at området er udlagt til. Mulighed for blandet anvendelse er udtaget og der gælder bygningsreglementet muligheder for liberalt erhverv mv. I områder indenfor kystnærhedszonen tilføjet, at det skal overvejes og der skal stilles krav om helårsbeboelse. Bygningshøjden er generelt hævet til 2 etager, undtaget dog i områder der ikke er lokalplanlagte og hvor det er vurderet, at 2 etager vil ødelægge et karakteristik bymiljø. Offentligt formål: Det er forsøgt præciseret, at der alene er mulighed for områder til offentligt formål i disse områder, jf. planloven. Blandet bolig- og erhvervsområder: 1

11 Der er fastsat forskellige bebyggelsesprocenter alt efter anvendelsen af den enkelte ejendom. Centerformål: Det er præciseret om der er mulighed for butikker eller ej i disse områder, der har en blandet anvendelse. Rekreative områder - Campingpladser: Antal campingenheder er udtaget, idet dette reguleres via retningslinjer samt campingreglementet. Sommerhusområder: Bestemmelserne er ensrettet, så antal boliger pr. grund, bygnings- og grundstørrelse er præciseret sammen med etageantal. De tidligere generelle rammer er indskrevet som der stod, at de skulle. Tekniske anlæg: Tekniske anlæg som renseanlæg og lignende er forsøgt udskilt til særskilte områder til tekniske anlæg. Rammerne for vindmøller ensrettet, så max antal vindmøller fremgår sammen med, hvorvidt der kan tillades andre bygningselementer. 2

12 ne 00 Åbent land (flere distrikter) 00la066 Geografiændring+ Rammeområde 00la066 udvides med arealerne fra Lokalplan la066 Rammeteksten skal ændres, så der ikke henvises til registreringsregistranten. 00ta049 00ta049 Tekst om nye forhold udgår, kun eksisterende forhold må bibeholdes 00ta071 Rammeområdet udgår Rammeområde 00ta071 udgår af kommuneplanen (Vindmølleområde Lyngsmose (J2-III)). 00ta071 00ta097 00ta097 Tekst om kystnærhedszonen og byggeri er slettet. 00ta136 00ta136 Tilføjet samspil med andet rammeområde. 01 Astrup 01be001 01be001 butikker (udpegningen ændret) 01bo004 01bo004 01bo005 01bo005 01bo006 01bo006 01er003 01er003 Der tilføjes max miljøklasse Bjerregård 02cexxx Nyt område Matr. 156cf Søgård Hgd., Holmsland Klit udlægges som et nyt selvstændigt rammeområde til centerformål med en enkeltstående butik. Bibeholdes i landzonen. 02ce007 Detailhandel (ny udpegning). 3

13 ne 02rf004 02rf004 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. 02so002 02so002 02so005 02so005 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. 02taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 37 rammelægges 02taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 37 rammelægges 02taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 37 rammelægges 02taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 37 rammelægges 02ta007 02ta008 02ta009 02ta Bork Havn 03ce005 03ce005 03ce006 03ce006 03rf003 03rf003 03rf008 03rf008 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. 03taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 42 rammelægges 03ta Borris 04be007 04be007 4

14 ne 04be013 04be013 04be017 04be017 04ce008 04ce008 04er002 04er002 04er003 04er003 04er006 Geografiændring + Rammeområdet udvides med et mindre trekantsareal mod nord. 04er006 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. 05 Bundsbæk Mølle 05rf003 generel anvendelse ændres fra rekreativt formål til offentligt formål. 05of003 ændres fra rekreativt formål til offentligt formål. 06 Bølling 06be001 06be001 06of006 Geografiændring Rammeområde 06of006 udvides med matr. 1f Den sydlige Del, Bølling. 06of Dejbjerg 07be002 07be002 07bo001 rammebestemmelse 07bo001 5

15 ne 07bo003 07bo003 07bo004 07bo Egeris 00er038 Geografiændring + Rammeområde 00er038 udvides mod øst med matr. 1c Egeris Gde. Nr. Vium. 00er038 Der tilføjes grundvandsbeskyttende tiltag. Erhvervsperspektivområde ved Nr. Vium Nyt område Der udpeges et nyt erhvervsperspektivareal ved mejeriklyngen i Nr. Vium på ca. 10,5 ha. Arealet placeres syd for de eksisterende erhvervsområder. Erhvervsperspektivområde 09 Faster 09be002 09be002 Geografiændring Det potentielt fremtidige boligområde i Faster mod nord flyttes til en placering mellem Præstevejen og Egerisvej op mod det eksisterende boligområde. Arealets størrelse forbliver uændret. Boligperspektivområde Boligperspektivområde 10 Finderup 10be001 og 10of006 Geografiændring + generel anvendelse + Rammeområde 10be001 reduceres med efterskolens areal, der flyttes til rammeområde 10of006. Derudover udvides rammeområde 10be001 med et mindre vejareal. 10be001 10of006 Detailhandel udgår i rammeområde 10be001. Arealet til efterskolen ændrer generel anvendelse fra blandet bolig- og erhvervsformål til offentligt formål. 11 Fiskbæk 11bo001 Geografiændring Rammeområde 11bo001, der består af to polygoner, opdeles i hvert sit rammeområde, dvs. 11bo001 og 11bo bo001 11bo002 6

16 ne 11taxxx Nyt område Matr. 1hc Fiskbæk By, Nr. Vium udlægges som et nyt selvstændigt rammeområde til teknisk anlæg (11ta003). 11ta Fjelstervang 12bo002 12bo002 Detailhandel (ny udpegning) 13 Grønbjerg 00rf007 Rammeområdet udgår Rammeområdet udgår af kommuneplanen (Skydebane ved Omme Bakker). Det samme gælder det tilhørende støjkonsekvensområde, jf. aftale med Forsvaret. Rammenr. udgår Rammeteksten er slettet 00ta008 00ta008 Tekst om nye forhold udgår, kun eksisterende forhold må bibeholdes 13bo001 og 13er008 Geografiændring + generel anvendelse + Rammeområde 13er008 inkluderes i 13bo001. Den generelle anvendelse af rammeområde 13bo001 ændres fra boligformål til blandet boligog erhvervsformål. 13be001 Detailhandel (ny udpegning). ændres fra boligformål til blandet bolig- og erhvervsformål. Den eksisterende zonestatus ændres til blandet by- og landzone. 13er007 generel anvendelse ændres fra erhvervsformål til blandet bolig- og erhvervsformål 13be007 ændres fra erhvervsformål til blandet bolig- og erhvervsformål 13taxxx Nyt område Matr. 6cp Hovedejerlavet, Nr. Omme udlægges som et nyt selvstændigt rammeområde til teknisk anlæg (13ta009). 13ta Hanning 14be001 14be Haurvig - Skodbjerge 7

17 ne 15rf005 Geografiændring Rammeområde 15rf005 reduceres med matr. 163ab Søgard Hgd., Holmsland Klit, der udgår af kommuneplanen. (Et privat sommerhus. Kan ikke inkluderes i sommerhusområdet, da udlagte sommerhusområder i kystnærhedszonen ikke må udvides, jf. planloven). 15taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 37 rammelægges 15taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 37 rammelægges 15taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 37 rammelægges 15rf005 15ta011 15ta012 15ta Hee 16be001 Geografiændring + generel anvendelse + Rammeområde 16be001 udvides med resten af matr. 38t Den mellemste Del, Hee og der sker en tilretning af rammeområdets nordlige grænse så matrikelskellet ved matr. 7e Den mellemste Del, Hee følges. Derudover reduceres rammeområde 16be001 med et areal (matr. 1z, 1æ samt dele af matr. 1a Den mellemste Del, Hee), der udtages og udlægges som et nyt selvstændigt rammeområde til rekreativt formål (16rf005). Endelig reduceres rammeområde 16be001 med den sydvestlige del af matr. 35v Den mellemste Del, Hee, der udtages af kommuneplanen. 16be001 16rf005 Detailhandel udgår af rammeområde 16be001. Den generelle anvendelse ændres fra blandet bolig- og erhvervsformål og til rekreativt formål for den del af området, der udskilles som et nyt selvstændigt rammeområde (16rf005). 16rf003 16rf003 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. 17 Hemmet 8

18 ne 00ta084 Geografiændring + generel anvendelse + Rammeområde 00ta084 reduceres med et areal til biogasanlæg (del af matr. 3c Hemmet Præstegård, Hemmet), der udlægges som et nyt selvstændigt rammeområde til teknisk formål - biogasanlæg og transformatorstation (00ta131). 00ta084 00ta131 Del af matr. 3c Hemmet Præstegård, Hemmet udpeges som nyt rammeområde (00ta0131) til teknisk formål - biogasanlæg og 60kV transformatorstation 00ta085 Sikring mod vandstandsstigning 00ta085 Der er tilføjet bestemmelse om, at indenfor et pumpe- og landvindingslag skal der sikres areal til vandstandsstigning (VS), at møllerne mv kan tåle VS, eller at der etableres foranstaltninger mod VS af vindmøller i forhold til mulighed for vådlæggelse af området. 17be002 17be002 Detailhandel (ny udpegning) 17ta001 Geografiændring + Rammeområde 17ta001 udvides med et areal til solfangeranlæg (del af matr. 6a Hemmet Præstegård, Hemmet) 17ta001 Der tilføjes mulighed for solfangeranlæg i ne. 18 Herborg 18bo001 Geografiændring Rammeområde 18bo001 reduceres med et areal under stærkstrømsledningen samt et vandlidende areal (del af matr. 2fn Herborg By, Herborg). Disse areal udgår af kommuneplanen. 18boxxx Nyt område Matr. 2ff Herborg By, Herborg udlægges som et nyt selvstændigt rammeområde til boligformål. 18boxxx Nyt område Den del af matr. 2fn Herborg By, Herborg, der ligger vest for Skolevej, udlægges som et nyt selvstændigt rammeområde til boligformål. 18bo001 18bo005 18bo006 9

19 ne 19 Holmsborg 20 Hoven 00of055 generel anvendelsesbestemmelse + Hele området ændrer anvendelse fra offentligt til rekreativt formål. 00rf055 Ny mulighed for detailhandel via retningslinje. Området fastlægges til: Rekreativt område til kursus- og konferencecenter samt ferieog fritidsformål med mulighed for overnatning. Der må etableres 2 helårsboliger indenfor området. Derudover må der i eksisterende bygninger etableres destilleri, lager og kontorformål samt én mindre butik til salg af egne producerede varer og/eller kiosk. 20be007 og 20of009 Geografiændring + generel anvendelse + Rammeområde 20be007 udvides med rammeområde 20of009, hvorved dette nr. udgår. Derudover reduceres rammeområde 20be007 mod nordvest med dele af matr. 1cm Nr. Grene, Hoven. Disse arealer udgår af kommuneplanen. 20be007 Den generelle anvendelse af rammeområde 20of009 ændres fra offentligt formål til blandet bolig- og erhvervsformål ved inddragelse af arealet i rammeområde 20be bo002 Geografiændring Rammeområde 20bo002 reduceres med matr. 3c Nr. Grene, Hoven, der udgår af kommuneplanen. 20bo002 20rf012 20rf012 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. 20rf015 Rammeområdet udgår Rammeområde 20rf015 udgår af kommuneplanen (Hoven Golfbane, pay and play). Rammenr. udgår 20rf016 og 20rf017 Geografiændring + Rammeområde 20rf016 udvides med rammeområde 20rf017, hvorved dette nr. udgår. 20rf016 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. 21 Hover 10

20 ne 21be004 21be Houvig 22so001 22so001 Detailhandel (ny udpegning) 23 Hvide Sande 23be017 23be017 23be073 23be073 23ce025 23ce025 23ce048 23ce048 23ce053 Geografiændring + Den del af 23ce053, der ligger øst for Søndergade, udskilles som nyt selvstændigt centerområde uden mulighed for butikker (23ce089). 23ce053 23ce089 butikker hvad angår rammeområde 23ce053. Der er ikke mulighed for butikker i rammeområde 23ce089 (ej heller muligt tidligere). 23ce080 23ce080 23ce089 23ce089 Detailhandel udgår 23er003 23er003 23er033 Geografiændring + generel anvendelse Rammeområde 23er033 reduceres med et areal til varmeværk (matr. 11ou Søgård Hgd., Holmsland Klit), der udlægges som et nyt selvstændigt rammeområde til teknisk anlæg (23ta087). 23er033 23ta087 for den del af rammeområde 23er033, der udskilles som et nyt selvstændigt rammeområde (23ta087), ændres fra erhvervsformål til teknisk anlæg. 11

21 ne 23er039 23er039 23er046 23er046 23of045 generel anvendelse ændres fra offentligt formål til teknisk anlæg (23ta045). 23ta045 ændres fra offentligt formål til teknisk anlæg (indeholder et renseanlæg samt vindmølle) 23rf047 23rf047 Fremtidig zonestatus ændres fra by- og landzone til byzone. 23rf051 23rf051 Fremtidig zonestatus ændres fra by- og landzone til byzone. 23rf063 23rf063 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. 23taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 32 rammelægges 23taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 91 rammelægges 23taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 37 rammelægges 23ta084 23ta085 23ta Højmark 00er026 00er026 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. 00ta037 00ta037 Tekst om nye forhold udgår, kun eksisterende forhold må bibeholdes 24be001 24be001 24be002 24be Klegod 12

22 ne 25taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 32 rammelægges 25taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 32 rammelægges 25taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 32 rammelægges 25ta007 25ta008 25ta Kloster 00rf021 00rf021 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. 00ta010 00ta010 Tilladt teknikbygninger. Tilføjet samspil med andet rammeområde. 26be005 26be005 26be018 26be018 26er003 Geografiændring + generel anvendelse + Rammeområde 26er003 reduceres med et areal til varmeværk (Matr. 30an Søgård Hgh, Nysogn), der udtages og udlægges til et nyt selvstændigt rammeområde til teknisk anlæg (26ta020). 26er003 26ta020 Den generelle anvendelse for den del af rammeområde 26er033, der udskilles som et nyt selvstændigt rammeområde (26ta020), ændres fra erhvervsformål til teknisk anlæg. 26er019 26er019 26of004 Geografiændring Rammeområde 26of004 reduceres, så områdets nordvestlige afgrænsning følger matrikelskellet mellem matr. 34 t og 31ad Søgård Hgd., Nysogn. 26taxxx Nyt område Matr. 38x Søgård Hgd., Nysogn udlægges som et nyt selvstændigt rammeområde til teknisk anlæg (26ta021). 26of004 26ta021 13

23 ne 27 Lem 27be017 generelt anvendelse + ændret fra blandet bolig- og erhvervsformål til centerformål. 27ce017 ændret fra blandet bolig- og erhvervsformål til centerformål. 27be018 generel anvendelse + ændret fra blandet bolig- og erhvervsformål til centerformål. 27ce018 ændret fra blandet bolig- og erhvervsformål til centerformål. 27be025 27be025 27bo002 27bo002 27bo004 27bo004 27bo006, 27of005 og 27bo010 Geografiændring + anvendelse + Rammeområde 27bo006 udvides med byzoneareal fra rammeområde 27of005. Ligeledes udvides rammeområde 27bo010 udvides med et areal (matr. 39dæ Ø. Lem By, Sdr. Lem), der overføres fra 27of bo006 27of005 27bo010 Detailhandel udgår af rammeområde 27bo006. De dele af rammeområde 27of005, der overføres til hhv. 27bo006 og 27bo010 ændrer generel anvendelse til boligformål. 27bo007 27bo007 27bo016 27bo016 27bo020 27bo020 27ce018 27ce018 27er019 27er019 14

24 ne 27er021 27er021 27er022 Geografiændring + generel anvendelse + Rammeområdet reduceres med et areal til varmeværk (matr. 41fø Lem By, Sdr. Lem), der udtages og udlægges som et nyt selvstændigt rammeområde til teknisk anlæg (27ta029). 27er022 27ta029 Den generelle anvendelse for den del af rammeområde 27er022, der udskilles som et nyt selvstændigt rammeområde (27ta029), ændres fra erhvervsformål til teknisk anlæg. 27er024 27er024 27er026 27er026 27of003 generel anvendelse ændres fra offentligt formål til rekreativt formål (27rf003). 27rf003. ændres fra offentligt formål til rekreativt formål 27ta023 27ta023 27taxxx Nyt område Matr. 40 cæ Ø. Lem By, Sdr. Lem udlægges som et nyt selvstændigt rammeområde til teknisk anlæg (27ta030). 27ta Lodbjerg Hede 29 Lyne 00rf065 Rammeområdet udgår Rammeområdet udgår af kommuneplanen. (Campingplads ved Lyne) Rammenr. udgår Rammeteksten er slettet 29be004 29be004 Detailhandel (ny udpegning) 29bo001, 29bo002 og 29bo003 Geografiændring Rammeområde 29bo001 udvides med 29bo002 og 29bo bo Lønborg 30be003 30be Muldbjerg 15

25 ne 32 No 00er011 00rf023 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. 00ta070 Rammeområdet udgår Rammeområde 00ta070 udgår af kommuneplanen (Vindmølleområde Lyngsmose (J2-II)). 32be001 generel anvendelse + ændret fra blandet bolig- og erhvervsformål til centerformål (32ce001). 32ce001 ændret fra blandet bolig- og erhvervsformål til centerformål. Detailhandel udgår. 32er004 32er004 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. 33 Nørre Bork 33be005 og 33er006 Geografiændring + generel anvendelse + Rammeområde 33be005 udvides med rammeområde 33er006 samt så hus beliggende på matr. 71b Nr. Bork By, Nr. Bork medtages helt. 33be005 Den generelle anvendelse af rammeområde 33er006 ændres fra erhvervsformål til blandet bolig- og erhvervsformål. 33bo003 og 33bo004 Geografiændring Rammeområde 33bo003 udvides med 33bo bo003 33of008 Geografiændring + Rammeområdet udvides med matr. 17k Nr. Bork By, Nr. Bork. 33of008 Til ne tilføjes "Byggeri indenfor kirkezonerne skal afklares med stiftet". 34 Nørre Lyngvig 34rf004 34rf004 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. 34taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 32 rammelægges 34ta006 16

26 ne 34taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 32 rammelægges 34ta Rimmerhus 35bo001 generel anvendelse ændres fra boligformål til blandet bolig- og erhvervsformål. 35be001 ændres fra boligformål til blandet bolig- og erhvervsformål. 35taxxx Nyt område Matr. 1 dp Abildtrup By, Vorgod udlægges som et nyt selvstændigt rammeområde til teknisk anlæg (35ta002). 35ta Ringkøbing 36ce004 generel anvendelse + ændres fra centerformål til blandet bolig- og erhvervsformål. 36be004 ændres fra centerformål til blandet bolig- og erhvervsformål. Detailhandel udgår 36be024 36be024 Detailhandel udgår 36be041 36be041 36be042 36be042 36be045 36be045 36be055 36be055 Detailhandel (ny udpegning) 36be059 36be059 36be060 36be060 36bo003 36bo003 17

27 ne 36bo008 36bo008 36bo009 36bo009 36bo024 generel anvendelse ændres fra boligformål til erhvervsformål. 36be024 ændres fra boligformål til erhvervsformål. 36bo026 36bo026 36bo031 36bo031 36bo035 36bo035 36bo037 36bo037 36bo046 36bo046 36bo053 36bo053 36bo054 36bo054 36bo068 36bo068 36bo071 Geografiændring + Rammeområde 36bo071 reduceres med et areal til et varmeværk (matr. 137g, 141t og 141u Ringkøbing Markjorder), der udtages og udlægges til et nyt selvstændigt rammeområde til teknisk anlæg (36ta139) 36bo071 36ta139 Den generelle anvendelse for den del af rammeområde 36bo071, der udskilles som et nyt selvstændigt rammeområde (36ta139), ændres fra boligformål til teknisk anlæg. 36bo074 36bo074 18

28 ne 36bo080 36bo080 36bo084 36bo084 36bo085 36bo085 36bo087 36bo087 36bo092 36bo092 36bo093 36bo093 36bo096 36bo096 36bo097 36bo097 36bo098 36bo098 36bo101 36bo101 36bo102 36bo102 36bo103 36bo103 36bo105 36bo105 36bo120 36bo120 36bo121 Geografiændring + Rammeområde 36bo121 reduceres med det areal, der ligger indenfor matr. 104, Den nordlige Del, Velling og som også ligger indenfor rammeområde 36bo097. Rammeafgrænsningen følger afgrænsningen af Lokalplan bo121 19

29 ne 36ce040 36ce040 36ce048 36ce048 36ce050 36ce050 36ce051 36ce051 36ce052 36ce052 36ce056 36ce056 36ce058 36ce058 36ce061 36ce061 36ce066 36ce066 36ce073 36ce073 36ce081 36ce081 36ce099 36ce099 36ce130 36ce130 20

30 ne 36ce136 36ce136 36er019 36er019 36er020 36er020 36er023 36er023 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. 36er029 generel anvendelse ændres fra erhvervsformål til teknisk anlæg (36ta029). 36ta029 ændres fra erhvervsformål til tekniske anlæg. 36er033 36er033 36er036 36er036 36er062 36er062 36er064 36er064 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. Anvendelsen ændres fra havneerhverv og offentlig formål og til erhvervsområde. 36er065 36er065 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. Anvendelsen ændres fra havneerhverv og offentlig formål og til erhvervsområde. 36er079 36er079 21

31 ne 36er082 36er082 36er106 Geografiændring Rammeområde 36er106 udvides med matr. nr. 15s, 15r, 16l og 16n samt resten af matr. nr. 16s Nørby, Ringkøbing Jorder. 36er106 36er107 36er107 36er111 36er111 Anvendelse ændret fra lettere til tungere industri. 36er114 36er114 36er116 36er116 Anvendelse ændret fra lettere til tungere industri. 36er117 36er117 36er125 generel anvendelse + ændres fra erhvervsformål til teknisk anlæg. 36ta125 ændres fra erhvervsformål til teknisk anlæg. Max miljøklasse ændret fra 5 til 6. 36er135 36er135 butikker (udpegningen ændret) 36of001 generel anvendelse ændres fra offentlig formål til teknisk anlæg. 36ta001 ændres fra offentlig formål til teknisk anlæg. 36of017 generel anvendelse ændres fra offentligt formål til rekreativt formål. 36rf017 P ændres fra offentligt formål til rekreativt formål. 36of028 generel anvendelse ændres fra offentligt formål til centerformål. 36rf028 ændres fra offentligt formål til rekreativt formål. 36of038 36of038 22

32 ne 36of039 36of039 36of043 generel anvendelse ændres fra offentligt formål til teknisk anlæg. 36ta043 ændres fra offentligt formål til teknisk anlæg. 36of044 36of044 36of047 generel anvendelse ændres fra offentligt formål til teknisk anlæg. 36at047 ændres fra offentligt formål til teknisk anlæg. 36of049 36of049 36of057 generel anvendelse ændres fra offentligt formål til teknisk anlæg. 36ta057 ændres fra offentligt formål til teknisk anlæg. 36of063 generel anvendelse ændres fra offentlig formål til teknisk anlæg. 36ta063 ændres fra offentlig formål til teknisk anlæg. 36of066 generel anvendelse ændres fra offentligt formål til rekreativt formål. 36of066 ændres fra offentligt formål til centerformål. 36of067 36of067 36of069 generel anvendelse ændres fra offentlig formål til teknisk anlæg. 36ta069 ændres fra offentlig formål til teknisk anlæg. 36rf078 36rf078 Fremtidig zonestatus ændes fra landzone til byzone. 36rf122 36rf122 36rf137 36rf137 Nuværende og fremtidig zone ændres fra landzone til by- og landzone. 23

33 ne 36ta001 36ta001 Detailhandel udgår 36ta043 36ta043 36ta047 36ta047 36ta057 36ta057 Boligperspektivområde Geografiændring Placering af et potentiel område til boligformål i det østlige Ringkøbing ændres. Dette foranlediger ændring i et potentiel område til rekreativt område samt ændringer i kortet med ønsket og uønsket skovrejsningsområder. Potentielt boligperspektivområde og rekreativtperspektivområde 37 Rækker Mølle 37be003 37be003 37be004 37be004 Detailhandel (ny udpegning) 37bo005 og 37bo006 Geografiændring Rammeområde 37bo005 udvides med 37bo bo005 37er007 37er007 37rf009 37rf Skaven 24

34 ne 38rf002 38rf002 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. Den eksisterende zonestatus ændres fra sommerhusområde og landzone til by- og landzone og sommerhusområde. Den fremtidig zonestatus ændres fra sommerhusområde til byog landzone og sommerhusområde. 38rf009 38rf013 Områdets omdøbes fra 38rf009 til 38rf taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 42 rammelægges 38taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 42 rammelægges 38taxxx Nyt område Nyt område grundet at sti i lokalplan 42 rammelægges 38ta010 38ta011 38ta Skjern 39be011 39be011 39be017 39be017 Detailhandel (udpegning udgår, men mulig via retningslinje) 39be024 39be024 Detailhandel (udpegning udgår, men mulig via retningslinje) 39be030 39be030 39be031 39be031 Detailhandel udgår 39bo020 39bo020 Detailhandel udgår 39bo021 39bo021 Detailhandel udgår 25

35 ne 39bo022 39bo022 Detailhandel udgår 39bo023 39bo023 Detailhandel udgår 39bo027 39bo027 Detailhandel udgår 39bo028 39bo028 39bo029 39bo029 39bo046 39bo046 39bo047 39bo047 39bo054 39bo054 39bo055 39bo055 39bo058 39bo058 39bo059 39bo059 39bo062 39bo062 39bo064 39bo064 39bo066 39bo066 26

36 ne 39bo067 Sikring mod vandstandsstigning 39bo067 Der tilføjes til sikring mod vandstandsstigning: Der skal stilles krav om min. sokkelkote og evt. konstruktioner. Krav skal tage udgangspkt. i konkrete undersøgelse af vandstandsstigningen." 39bo069 39bo069 39bo070 39bo070 39bo072 39bo072 39bo074 39bo074 39bo075 39bo075 39bo076 39bo076 39bo077 39bo077 39bo081 39bo081 39bo084 39bo084 39bo085 39bo085 39bo086 39bo086 39bo087 39bo087 39bo088 39bo088 27

37 ne 39bo097 39bo097 39bo098 39bo098 39bo101 39bo101 39bo113 Sikring mod vandstandsstigning 39bo113 Der skal tilføjes om vandstandsstigning: Der skal stilles krav om min. sokkelkote og evt. konstruktioner. Krav skal tage udgangspkt. i konkrete undersøgelse af vandstandsstigningen. 39ce025 generel anvendelse + ændres fra centerformål til erhvervsformål. 39er025 ændres fra centerformål til erhvervsformål. Detailhandel udgår 39ce032 39ce032 39ce033 39ce033 39ce034 39ce034 39ce035 39ce035 39ce036 39ce036 39ce037 39ce037 39ce038 39ce038 28

38 ne 39ce039 39ce039 39ce040 39ce040 39ce041 39ce041 39ce042 39ce042 39ce044 39ce044 39ce045 39ce045 39ce099 generel anvendelse + ændres fra centerformål til erhvervsformål. 39er099 ændres fra centerformål til erhvervsformål. Detailhandel udgår 39er003 39er003 Detailhandel udgår af ne. Reguleres via retningslinje. 39er004 39er004 39er005 39er005 39er007 39er007 39er008 39er008 39er010 39er010 29

39 ne 39er012 39er012 39er015 39er015 39er048 Geografiændring + generel anvendelse + Rammeområdet reduceres med et areal til varme- og elværk (matr. 2k, 2æ og 2z Engsig, Skjern Jorder), der udtages og udlægges til et nyt selvstændigt rammeområde til teknisk anlæg (39ta122) 39er048 39ta122 Den generelle anvendelse for den del af rammeområde 39er048, der udskilles som et nyt selvstændigt rammeområde (39ta122), ændres fra erhvervsformål til teknisk anlæg. 39er049 39er049 39er050 39er050 39er100 39er100 39of043 39of043 39of083 generel anvendelse ændres fra offentligt formål til centerformål (uden mulighed for butikker). 39ce083. ændres fra offentligt formål til centerformål (uden mulighed for butikker). 39rf080 39rf080 Fremtidig zonestatus ændres fra landzone til byzone. 39rf094 39rf094 Fremtidig zonestatus ændres fra landzone til byzone. 39rf112 39rf112 Fremtidig zonestatus ændres fra by- og landzone til byzone. 39rf115 39rf115 Fremtidig zonestatus ændres fra landzone til byzone. 30

N O T A T. Intro. Indholdsfortegnelse

N O T A T. Intro. Indholdsfortegnelse N O T A T Til Økonomi- og Erhvervsudvalget Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Land, By, Kultur - Planlægning Emne Forslag til tilretning af kommuneplanens detailhandelsstruktur for de enkelte byer

Læs mere

BILAG 2 TIL MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN , RINGKØ- BING-SKJERN KOMMUNE ENDELIG MILJØSCOPING/-SCREENING AF RAMMERNE

BILAG 2 TIL MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN , RINGKØ- BING-SKJERN KOMMUNE ENDELIG MILJØSCOPING/-SCREENING AF RAMMERNE BILAG 2 TIL MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2013-2025, RINGKØ- BING-SKJERN KOMMUNE ENDELIG MILJØSCOPING/-SCREENING AF RAMMERNE BILAG 2 Liste over samtlige rammeændringer ved forslag til Kommuneplan 2013-2025

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Kapitel 1 Amt Regionplan-dokument Regionplan- retningslinje Regionplan-retningslinjens indhold

Kapitel 1 Amt Regionplan-dokument Regionplan- retningslinje Regionplan-retningslinjens indhold Indholdsfortegnelse (fra regionplan 2005) Indledning Kapitel 1 Byer og bebyggelse 1.1 Bymønster 1.2 Byvækst og erhvervsområder 1.3. Ferie og fritidsliv Kapitel 2 Det åbne land 2.1 Natur og landskab 2.2.

Læs mere

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 7. december 2016 Sag nr.: 2016-10545 /lismol + majbag Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 Herning Kommune har sendt forslag til kommuneplan nr. 2017

Læs mere

Oversigt over ændringerne til Kommuneplan

Oversigt over ændringerne til Kommuneplan Oversigt over ændringerne til Kommuneplan 2017-29 I Planstrategi 2015 for Kommune blev det besluttet, at der skulle foretages en delvis revision af kommuneplanen. Det betyder, at den samlede kommuneplan

Læs mere

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Plannavn Titel Undertitel Dato for offentliggørelse af forslag KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Havneomdannelse - Hvalpsund Havn 6. november 2013

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 8 Hovedstruktur 11 Vision 12 Overordnet struktur 13 Udvikling 21 Landskab 26 Bæredygtighed 28 Forudsætninger 32 Forhold til anden planlægning

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 er udarbejdet med henblik på: At foretage teknisk tilpasning af kortgrundlagene for retningslinjerne skovrejsning

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN 1 TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune Kommuneplantillægget omhandler rammeområde 15.07.01 ER i Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune. Rammeområde 15.07.01 ER er

Læs mere

Nyt indhold i forslag til Kommuneplan 13

Nyt indhold i forslag til Kommuneplan 13 Notat Nyt indhold i forslag til Kommuneplan 13 Forslag til Kommuneplan 13 viderefører i betydeligt omfang indholdet i den nuværende Kommuneplan 09. Det nye indhold i forslaget til Kommuneplan 13 bygger

Læs mere

Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan

Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan 2017-29 Nedenstående oversigt er en oversigt over ændringer i Forslag til Kommuneplan 2017-29. Oversigten følger kommuneplanens inddeling i: Hovedstruktur

Læs mere

Kommuneplan //

Kommuneplan // Kommuneplan // 2017-2029 Indholdsfortegnelse Detailhandel 3 2 Detailhandel + Ringkøbing-Skjern Kommune Intro Gode indkøbsmuligheder, attraktive bymidter og en stærk detailhandel har stor betydning for

Læs mere

Tillæg nr. 02. til Kommuneplan , større sommerhuse i ikke-lokalplanlagte sommerhusområder. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 02. til Kommuneplan , større sommerhuse i ikke-lokalplanlagte sommerhusområder. Ringkøbing-Skjern Kommune til, større sommerhuse i ikke-lokalplanlagte sommerhusområder Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune eller Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 10. oktober 2017 1 Forord

Læs mere

til Kommuneplan , Større sommerhuse i ikke-lokalplanlagte sommerhusområder

til Kommuneplan , Større sommerhuse i ikke-lokalplanlagte sommerhusområder Forslag til til, Større sommerhuse i ikke-lokalplanlagte sommerhusområder Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune eller Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2017 1 Forord

Læs mere

Odense Letbane 1. etape

Odense Letbane 1. etape 1 Forslag til tillæg nr. 18 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Letbane 1. etape 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

Planteavlskongres 2012

Planteavlskongres 2012 Planteavlskongres 2012 Plads til landbruget i planlægningen Indhold Fakta om Ringkøbing Skjern Kommune Planstrategi 2011 Revision af kommuneplanen iht. landbrug og biogasanlæg Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 Lokalcenter Kalundborgvej Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Lokalcenter Kalundborgvej - 15 Lokalcenter Kalundborgvej

Læs mere

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025, for to områder til centerformål i Søndervig

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025, for to områder til centerformål i Søndervig Revideret forslag til Tillæg nr. 34 til, for to områder til centerformål i Søndervig Ringkøbing-Skjern Kommune 12. maj 2014 1 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Forudgående offentlig høring... 3 Redegørelse...

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 21 Ikast-Brande Kommuneplan Centerområde, Smallegade og Thorsgade, Ikast

Kommuneplantillæg nr. 21 Ikast-Brande Kommuneplan Centerområde, Smallegade og Thorsgade, Ikast Centerområde, Smallegade og Thorsgade, Ikast Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Hvis byrådet

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 50 Erhvervsområde ved Lumbyvej Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

Kommuneplanlægning efter planloven

Kommuneplanlægning efter planloven Kommuneplanlægning efter planloven 12. September 2018 Pia Graabech Agenda Planloven Indsigelser Kommuneplanen Lovændringer Erhvervsstyrelsen 2 Planlovens formål 1, stk. 1: Loven skal sikre en sammenhængende

Læs mere

Dette notat opridser de emner som er ændret eller nye i Kommuneplan 2017 i forhold til Kommuneplan 2013.

Dette notat opridser de emner som er ændret eller nye i Kommuneplan 2017 i forhold til Kommuneplan 2013. NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen 20. april 2018 2016-013350-96 Forslag til kommuneplan 2017 - baggrundsnotat Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Dette notat opridser de emner som er ændret

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn FORSLAG Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan 2017-29 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Med nærværende kommuneplantillæg fastlægges rammer til offentlige formål på den nordlige del af Lemvig Østhavn. Forslag

Læs mere

Oversigtsskema over hvilke regionplanretningslinjer, Ikast-Brande Kommune ønsker ophævet

Oversigtsskema over hvilke regionplanretningslinjer, Ikast-Brande Kommune ønsker ophævet Oversigtsskema over hvilke regionplanretningslinjer, Ikast- Kommune ønsker ophævet Regionplan Regionplan Regionplan - Tekst Ny plan Ny retningslinje Planlov 11a 1knr Bymønster.1 Byområdernes nye roller

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 50 Erhvervsområde ved Lumbyvej Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 1

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 1 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 1 Centerområde ved Nyborgvej / Ejbygade Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I

Læs mere

Ikast-Brande Kommuneplan

Ikast-Brande Kommuneplan Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til offentligt formål, Vedersø Ortfoto Ringkøbing- o Ringkøbing- 18. december 2014 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

til Kommuneplan , udtagelse af et område til vindmøller ved Præstehøj

til Kommuneplan , udtagelse af et område til vindmøller ved Præstehøj Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2017-2029, udtagelse af et område til vindmøller ved Præstehøj Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune eller Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Tønder Kommune 22. juni 2009 Teknisk Forvaltning Jnr. 2001947 dl12bn Dok.nr. 2154820

Tønder Kommune 22. juni 2009 Teknisk Forvaltning Jnr. 2001947 dl12bn Dok.nr. 2154820 Tønder Kommune 22. juni 2009 Teknisk Forvaltning Jnr. 2001947 dl12bn Dok.nr. 2154820 N O T A T Emne: Oversigt over korttemaer Kilde: Baggrund: De eksisterende kort i kommune og regionplan Der gives her

Læs mere

Kommuneplantillæg 29 vedr. Svaneke

Kommuneplantillæg 29 vedr. Svaneke Kommuneplan 2013 Indholdsfortegnelse Kommuneplantillæg 29 3 208.B.06 - Område ved Nordskoven 8 208.BL.05 - Gl. byområde 9 208.C.02 - Bymidte 10 208.D.03 - Parken 11 208.E.03 - Svaneke Havn 12 208.R.08

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Tillæg nr. 13 til Kommuneplanen for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 0

Tillæg nr. 13 til Kommuneplanen for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 0 Tillæg nr. 13 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Rugårdsvej Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 17 Ikast-Brande Kommuneplan Centerområde, Jens Holdgaards Vej, Ikast FORSLAG

Kommuneplantillæg nr. 17 Ikast-Brande Kommuneplan Centerområde, Jens Holdgaards Vej, Ikast FORSLAG Centerområde, Jens Holdgaards Vej, Ikast FORSLAG Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Kommuneplan Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2017-2029 Rammebestemmelser for erhvervsområde BBRO.E2.08_T22 og BBRO.E2.03_T22 Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Tillæg nr. 22 2 Tillæg nr. 22 KOMMUNEPLANTILLÆG REDEGØRELSE

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 20 Ikast-Brande Kommuneplan Blandet bolig og erhverv, Anemonevej, Isenvad

Kommuneplantillæg nr. 20 Ikast-Brande Kommuneplan Blandet bolig og erhverv, Anemonevej, Isenvad Kommuneplantillæg nr. 20 Blandet bolig og erhverv, Anemonevej, Isenvad Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene

Læs mere

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur Påvirkning V = væsentlig M = mindre påvirkning I = ingen påvirkning Retningslinjer Arkitektur Geografisk ændring De nye retningslinjerne omfatter Hele Ringsted Kommue og specifikke områder som Ringsteds

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10 Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thorslundsvej Ændring af kommuneplanområde 10 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Forslag til til, for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 19. maj 2015 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden

Læs mere

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.5. og Rin.R.11.

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.5. og Rin.R.11. Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.5. og Rin.R.11. forslag 1 Tillæg nr. 30 - Forslag Offentlighedsperiode Tillægget er i offentlig høring fra den 19. juni til den 14. august 2018 Indsigelser, ændringsforslag

Læs mere

TIL VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012 VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012

TIL VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012 VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012 K O M M U N E P L A N T I L L Æ G N R.21 TIL PLAN PLAN2012 V E J L E K O M M U N E PLAN PLAN2012 Endelig godkendt d. 10.10.2007 Offentliggjort d. 20.10.2007 BAGGRUND PLAN 2012-TILLÆG NR.21 I LOKALPLAN

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Vejle Kommune Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Mål og rammer for lokalplanlægningen Januar 2009 Screening af ændrede rammer af Kommuneplan 2009 for Vejle Kommune Generelle rammer Emne Udvidelse

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Ændringer, der indarbejdes i den endelige Kommuneplan , som følge af Miljøministeriets bemærkninger

Ændringer, der indarbejdes i den endelige Kommuneplan , som følge af Miljøministeriets bemærkninger Side 1 Notat Bilag til ØK d. 17. juni 2009 Ændringer, der indarbejdes i den endelige Kommuneplan 2009 2021, som følge af Miljøministeriets bemærkninger Hovedstruktur Jordbrugsinteresser: Detailhandel:

Læs mere

034 Ved Fabriksvangen og Raasigvangen

034 Ved Fabriksvangen og Raasigvangen 034 Ved Fabriksvangen og Raasigvangen Kladde PlanID 3241146 Tillæg nr. 034 VVM Formål Ved Fabriksvangen og Raasigvangen Kommuneplantillæg uden VVM Kommuneplantillægget er udarbejdet i sammenhæng med lokalplan

Læs mere

Ramme nr. / redegørelse / hovedstruktur Ændring Henvisning til høringssvar Redegørelse Byer/Centerbyer. Der tilføjes et nyt afsnit:

Ramme nr. / redegørelse / hovedstruktur Ændring Henvisning til høringssvar Redegørelse Byer/Centerbyer. Der tilføjes et nyt afsnit: Ændringsnotat i forbindelse med endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 16-05 Nedenstående skema viser i oversigtsform hvorledes de foreslåede ændringer indarbejdes i det endelige kommuneplantillæg. Kommuneplantillæg

Læs mere

KOMMUNEPLAN OG DET ÅBNE LAND. DET ÅBNE LAND workshop, kommuneplanseminar 6. januar 2009

KOMMUNEPLAN OG DET ÅBNE LAND. DET ÅBNE LAND workshop, kommuneplanseminar 6. januar 2009 DET ÅBNE LAND workshop, kommuneplanseminar 6. januar 2009 Roller i det åbne lands planlægning: Kommunen: emner efter planlovens 11a (11b stk.2) Regionen: Regional råstofplan Regional udviklingsplan Staten:

Læs mere

SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017

SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017 HORSENS KOMMUNE SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Kommuneplanforslagets

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn

Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn Kommuneplantillæg Kommuneplantillæg Kommunalbestyrelsen har den 26. februar 2015 vedtaget kommuneplantillæg nr. 10. Vedtagelsen er offentliggjort på kommunens

Læs mere

Planlægningen og landbruget. Det åbne land, biogas og landbrugsbygninger

Planlægningen og landbruget. Det åbne land, biogas og landbrugsbygninger Planlægningen og landbruget Det åbne land, biogas og landbrugsbygninger Det åbne land Kommunerne varetager mange interesser i det åbne land Lovgrundlaget er Lov om Planlægning, specifikt beskrevet i 11a

Læs mere

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 54 til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork Ortofoto Ringkøbing- Ortofoto@Ringkøbing- Ringkøbing- 3. november 2015 FORORD TIL

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Centerområde, Støvring Ådale

Kommuneplantillæg nr Centerområde, Støvring Ådale Kommuneplantillæg nr. 16 - Centerområde, Støvring Ådale Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Rammer 6 Kommuneplanramme 09.C7 - Centerområde 7 2 Redegørelse Baggrund Støvring har de seneste år oplevet stor

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE KORUP BYDELSCENTER TILLÆG TIL HOVEDSTRUKTUR OG ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 9 KORUP HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Fynsk Naturråd. 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv.

Fynsk Naturråd. 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv. Fynsk Naturråd 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv. Dagsorden 15:00 Velkomst 15:15 Godkendelse af referat 15:30 Oplæg om fælleskommunalt forarbejde 16:15 Diskussion af kriterier for udpegning

Læs mere

2. Ændringsnotat til Forslag til Kommuneplan 2013

2. Ændringsnotat til Forslag til Kommuneplan 2013 Notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 01.02.03-P15-11448-11 Ref.: Joan Bak Korsholm Dato: 24-05-2013 2. Ændringsnotat til Forslag til Kommuneplan 2013 Med udgangspunkt i Notat om indsigelser har Forvaltningen

Læs mere

Starup - Tofterup 22. TOFTERUP KOMMUNEPLAN 2013

Starup - Tofterup 22. TOFTERUP KOMMUNEPLAN 2013 Starup - Tofterup 22. TOFTERUP KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 Ikast-Brande Kommuneplan Boligområde, Engtoften, Brande

Kommuneplantillæg nr. 4 Ikast-Brande Kommuneplan Boligområde, Engtoften, Brande Kommuneplantillæg nr. 4 Boligområde, Engtoften, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen.

Læs mere

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG Kommune 1 14. Næsbjerg 14.01 Næsbjerg by Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 5 7 Erhvervsområde med offentlige formål ved Soldalen Hører til lokalplan nr. 1245 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag

Læs mere

Rebild Kommune. Byer og byformål Veje og trafik. Dato: Målestoksforhold: 1:130000

Rebild Kommune. Byer og byformål Veje og trafik. Dato: Målestoksforhold: 1:130000 Rebild Kommune Kommuneplan 2013 Byer og byformål Veje og trafik Dato: 12-12-2012 Målestoksforhold: 1:130000 Byzoner og sommerhusområder Planlagt veje 1 Byzone Kommuneplanlagt Nye Veje 2 Potentiel fremtidig

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 22. Tofterup 22.01 Starup-Tofterup By Bevaringsværdige bygninger Rammer 22.01 Starup-Tofterup By Status Starup-Tofterup er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Byen ligger

Læs mere

Vækst og Plan. Maj 2015. Kommuneplantillæg nr. 13 til

Vækst og Plan. Maj 2015. Kommuneplantillæg nr. 13 til Vækst og Plan Maj 2015 Nykøbing Landevej Ndr.Ringgade Pilegårdsvej Sorøvej Skovsøviadukten Kommuneplantillæg nr. 13 til Slagelse Kommuneplan 2013 Redegørelse jf. planlovens 11e, stk. 4 Kommuneplantillæggets

Læs mere

FORSLAG. Esbønderup. Dagligvarebutik ved Gillelejevej og Vestvej Tillæg nr. 08 til Kommuneplan

FORSLAG. Esbønderup. Dagligvarebutik ved Gillelejevej og Vestvej Tillæg nr. 08 til Kommuneplan FORSLAG Esbønderup Dagligvarebutik ved Gillelejevej og Vestvej Tillæg nr. 08 til Kommuneplan 2013-25 August 2016 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Hovedstruktur...3 Retningslinjer...3 Rammebestemmelserne

Læs mere

Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger på baggrund af miljøvurdering og den offentlige høring

Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger på baggrund af miljøvurdering og den offentlige høring Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger på baggrund af miljøvurdering og den offentlige høring Sammenfattende redegørelse Kommuneplan 2013 består for kommunerne

Læs mere

Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget. til Solrød Kommuneplan Revideret forslag i høring:

Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget. til Solrød Kommuneplan Revideret forslag i høring: Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej til Solrød Kommuneplan 2017 Revideret forslag i høring: 13.06.2019-08.08.2019 Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej

Læs mere

Erhvervsområde Horsens Syd Erhvervsområde Horsens Syd

Erhvervsområde Horsens Syd Erhvervsområde Horsens Syd 10 2013 Horsens Syd Horsens Syd KOMPLAN_ID 1486324 Tillæg nummer 10 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Horsens Syd Nej Formålet med kommuneplantillægget er at mindske arealet for virksomheder

Læs mere

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der angiver

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 12, Kornmarksvej 25

Kommuneplantillæg nr. 12, Kornmarksvej 25 Kommuneplantillæg nr. 12, Kornmarksvej 25 Kommuneplantillæg nr. 12 for lokalcenter på Kornmarksvej medfører, at en del af rammeområde 213.1 erstattes af kommuneplanramme 213.1A Ændringer fra kommuneplanramme

Læs mere

Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan Forslag Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 11. juni - 6. juli 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 20 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 20 til Kommuneplan TILLÆG 20 Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 20 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har endeligt vedtaget tillæg nr. 20 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020 den 23. april 2012. Tillæg nr.

Læs mere

Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx.

Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx. KOMMUNEPLANTILLÆG 06 Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 20xx Kommuneplantillæg nr.8 til kommuneplan 2013-2025

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn Offentlig høring xx. xxx 2014 til xx. xxx 2014 Kommuneplantillæg Forslaget til Kommuneplantillæg Vordingborg Kommunalbestyrelse har den xxx

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt TANNISBUGTVEJ KLITROSEVEJ Offentlig fremlagt 28. sept. 2016-22. nov. 2016 Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21 - Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted TRANEBÆRVEJ ØSTERVEJ MARGUERITEVEJ

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13 Ikast-Brande Kommuneplan 2013-2025 Blandet bolig og erhverv, Sverigesgade, Ikast

Kommuneplantillæg nr. 13 Ikast-Brande Kommuneplan 2013-2025 Blandet bolig og erhverv, Sverigesgade, Ikast Blandet bolig og erhverv, Sverigesgade, Ikast Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast Brande

Læs mere

Med tillægget ophæves rammebestemmelserne for rammeområde 11-B-11 og erstattes af bestemmelserne for hhv. kommuneplanramme nr. 11-C-12 og 11-B-11.

Med tillægget ophæves rammebestemmelserne for rammeområde 11-B-11 og erstattes af bestemmelserne for hhv. kommuneplanramme nr. 11-C-12 og 11-B-11. VEDTAGET TILLÆG 20 Silkeborg Kommune offentliggør Tillæg 20 til Kommuneplan 2009-2020. Tillæg nr. 20 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020 er udarbejdet i overensstemmelse med planlovens 23c, i forbindelse

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 23. til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune

Forslag til tillæg nr. 23. til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 23 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Sukkerkogeriet Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Arvad Mølle. Elværkssøen 1:5.000 KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021

Arvad Mølle. Elværkssøen 1:5.000 KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Arvad Mølle vej Elværkssøen e ban Jern n r je Sk Å 1:5.000 KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE Tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 30. januar 2012 Offentliggjort den

Læs mere

KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE. FORSLAG til tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021. Arvad Møllevej. Elværkssøen. Skjern Å.

KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE. FORSLAG til tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021. Arvad Møllevej. Elværkssøen. Skjern Å. Arvad Møllevej Elværkssøen Jernbane Skjern Å 1:5.000 KURSUSCENTER, ARVAD MØLLEVEJ, BRANDE FORSLAG til tillæg nr. 24 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Høringsperiode: 21. september til 16. november 2011

Læs mere

Sammenfattende redegørelse vedr. miljøvurdering af Kommuneplan 2013 2025

Sammenfattende redegørelse vedr. miljøvurdering af Kommuneplan 2013 2025 Sammenfattende redegørelse vedr. miljøvurdering af Kommuneplan 2013 2025 Kolding Kommune December 2013 Trekantområdet Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger

Læs mere

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE STENFISKERKAJEN ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 1 SKIBHUSKVARTERET SKIBHUSENE VOLLSMOSE STIGE Ø HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

TILLÆG 13. VEDTAGET Silkeborg Byråd 17. december 2012

TILLÆG 13. VEDTAGET Silkeborg Byråd 17. december 2012 VEDTAGET Silkeborg Byråd 17. december 2012 TILLÆG 13 For rammeområde 35-E-54, 35-E-55, 35-E-50, 35-R-50, 35-E-51, 35-E-56, 35-E-57, 35-E-58, 35-E-59 og 35-T-50 i Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Endelig

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 12 for erhvervsområderne i Lejre Kommune

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 12 for erhvervsområderne i Lejre Kommune Forslag til Kommuneplantillæg nr. 12 for erhvervsområderne i Lejre Kommune Baggrund To virksomheder i Lejre Kommune ønsker mulighed for at udvide på steder, som i øjeblikket ikke er udlagt til erhvervsformål.

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR HORNE

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR HORNE KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR HORNE Kommune 1 09. Horne 09.01 Horne By Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer 19. Skovlund 19.01 Skovlund By 19.10 Åbent land Skovlund Rammer 19.01 Skovlund By Status Skovlund er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og erhverv. Byen ligger i det nordøstlige hjørne

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 Ikast-Brande Kommuneplan 2013-2025 Erhvervsområde, Fabriksvej, Bording

Kommuneplantillæg nr. 3 Ikast-Brande Kommuneplan 2013-2025 Erhvervsområde, Fabriksvej, Bording Kommuneplantillæg nr. 3 Erhvervsområde, Fabriksvej, Bording Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen.

Læs mere

Retningslinjerevision 2019

Retningslinjerevision 2019 Retningslinjerevision 2019 MiljøVurdering af projekter Redegørelse MiljøVurdering af planer og programmer Fysisk Planlægning i Aalborg Kommune EU-Direktiver Statslig planlægning Fx De statslige udmeldinger

Læs mere

Bydelscenter Nørrebrogade

Bydelscenter Nørrebrogade 35 2013 Bydelscenter Nørrebrogade Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 35 2013 Plannavn Dato for offentliggørelse af forslag Bydelscenter Nørrebrogade 31. maj 2016 Høring start 31. maj 2016 Høring slut

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Kommuneplan for Skovbo Kommune

Tillæg nr. 11 til Kommuneplan for Skovbo Kommune Tillæg nr. 11 til Kommuneplan 1997-2008 for Skovbo Kommune Formål Formålet med kommuneplantillægget er at ændre afgrænsningen af kommuneplanens rammeområder 1F1 og 1B14, for at den planlagte bebyggelse

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 22 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Skovbakken og Skolegade, Nørre Snede

Kommuneplantillæg nr. 22 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Skovbakken og Skolegade, Nørre Snede Område til offentlige formål, Skovbakken og Skolegade, Nørre Snede Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Erhvervs- og boligområde ved Kirkegyden og Strandholtvej i Stige Ændring af kommuneplanområde 11 Stige Søhus Anderup Lumby Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

Retningslinje og ramme for detailhandel, Erhvervsbyvej, Horsens Retningslinje og ramme for detailhandel, Erhvervsbyvej, Horsens

Retningslinje og ramme for detailhandel, Erhvervsbyvej, Horsens Retningslinje og ramme for detailhandel, Erhvervsbyvej, Horsens 2013 15 Retningslinje og ramme for detailhandel, Erhvervsbyvej, Horsens Retningslinje og ramme for detailhandel, Erhvervsbyvej, Horsens KOMPLAN_ID 1486324 Tillæg nummer 15 2013 Plannavn Gælder for hele

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 11 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Bygaden, Isenvad

Kommuneplantillæg nr. 11 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Bygaden, Isenvad Område til offentlige formål, Bygaden, Isenvad Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Hvis byrådet

Læs mere