Tandplejen. Børn og unge. for. Greve Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tandplejen. Børn og unge. for. Greve Kommune"

Transkript

1 10 Tandplejens Administration Dønnergårds Allé Greve Tlf mandag-torsdag kl. 8-15, fredag e- mail: Tandplejen for Børn og unge Hedely Tandklinik Dønnergårds Allé Greve Tlf mandag og onsdag kl tirsdag og torsdag 8-15, fredag kl Hundige Tandklinik og Tandreguleringsklinikken Hundige Allé Greve Tlf mandag, onsdag og torsdag kl tirsdag kl og fredag kl Tune Tandklinik Skolegade Tune Tlf mandag, tirsdag og onsdag kl torsdag kl og fredag kl Tidsbestilling: Kontorerne har åbent mandag-torsdag kl til 15.00, samt fredag kl Greve Kommune Tandplejens hjemmeside: Maj 2009

2 9 Praktiske oplysninger: Indholdsfortegnelse: Vi lægger vægt på side 1 Vi tilbyder side 2 Tandretning side 3 Samarbejde med forældrene side 3 I kan forvente side 4 Vi forventer side 5 Greve Kommunes Tandpleje består af: 1. Tandplejen for børn og unge, som omfatter ca børn og unge i alderen 0 til 18 år. 2. Omsorgstandplejen, som omfatter ca. 285 patienter. 3. Specialtandpleje, som omfatter ca. 80 patienter. Læs mere om Greve Kommunes Tandpleje på Ferieåbning: I skolernes sommer-, efterårs- og vinterferie er der åbent på Hundige Tandklinik Hverdage klokken 8 til 15, tlf Nødbehandling, tandskader og forsikring side 6 Frit valg side 7 Vores mål side 8 Praktiske oplysninger side 9 Adresser og telefonnumre side 10 Tandplejen bruger moderne teknologi. Vi har digitale røntgenbilleder og elektroniske journaler.

3 8 1 Vores mål er: At lære dig og dit barn at passe tænder og tandkød, så der ikke kommer huller i tænderne eller opstår andre sygdomme i munden. Det gør vi ved: At instruere det enkelte barn og forældre At undervise børnene i skolerne At samarbejde med andre personer og institutioner, der har med børnene at gøre. Vi lægger vægt på: Et samarbejde med børn, unge og forældre, der skaber tillid og tryghed Respekt for barnet og den unge Smertefri behandling At forældrene har ansvaret for at passe børnenes tænder At de unge selv tager ansvar for deres tandsundhed At give dit barn og de unge en god tandbehandling. Det gør vi ved: At skabe en tryg atmosfære At bruge de nyeste godkendte materialer og metoder At efteruddanne os At give de unge viden og metoder, så de resten af livet kan passe på deres tænder. Det gør vi ved: At undervise de unge i tandsundhed At motivere de unge til at fortsætte regelmæssige besøg hos tandlæge, også når de forlader Tandplejen. Til forældrene: Vi har erfaring for, at tillid og tryghed er vigtig for et barns oplevelse af at gå til tandlæge, både nu og resten af livet. Derfor er det vigtigt, at aftaler med barnet om behandlinger overholdes både af os og barnet. I starten kan det være nødvendigt, at barnet kommer flere gange uden at få lavet egentlig behandling, men hvor vi blandt andet viser hvilke instrumenter, vi bruger og i øvrigt lærer hinanden at kende.

4 2 7 Vi tilbyder: Et veluddannet personale, der har erfaring i og lyst til at arbejde med børn og unge. Både forebyggelse og behandling Vores arbejde består både af forebyggelse og behandling. Udover almindelige tandfyldninger (plomber) og tandudtrækninger, laver vi behandlinger i forbindelse med tandskader, rodbehandlinger, operationer, kroner, facader og andre specialbehandlinger. Forebyggelse: Introduktionsmøde i 5 mdr. s alderen Deltagelse i forældremøder i institutioner og på skoler. Daginstitutionerne besøger os på klinikken, så børnene kan vænne sig til at gå til tandlæge. Undervisning i skolerne på forskellige klassetrin. Individuel forebyggelse på klinikken i form af tandbørsteinstruktion, afpudsninger, fluorbehandlinger og lakering af tænder. Frit valg: Der er frit valg mellem Tandplejens 3 klinikker og alle behandlerne i Tune, Hundige og Greve. Børn og unge fra 0 til 15 år kan vælge at gå til privat tandlæge med dækning af 65 % af udgiften fra kommunen. Børn og unge fra 0 til 18 år kan vælge at gå til tandlæge i en anden kommunal tandpleje og få refunderet en udgift svarende til gennemsnitsprisen i egen kommune. De årige kan stadig frit vælge at gå til privat tandlæge med 100% refusion af udgiften. Hvis I ønsker at gå til privat tandlæge eller en anden kommunal tandpleje, skal I henvende jer til Greve Kommunes Tandpleje, da vi skal lave en aftale med tandlægen, inden I starter.

5 6 3 Nødbehandling og tandskader: Sker der en tandskade, eller har jeres barn tandpine uden for Tandplejens åbningstid, eller mens I er på ferie et andet sted, kan I kontakte en anden tandlæge, Tandlægevagten, eller en skadestue. Tandplejen refunderer regningen for nødvendig nødbehandling. Se også på hvordan I skal forholde jer. Vi behandler alle tandskader, indtil den unge fylder 18 år. Tandretning: Det er fastlagt ved lov, hvilke typer tandstillingsfejl, vi kan tilbyde at rette. Vi tilbyder behandling af de tandstillingsfejl, der har betydning for børnenes bid og funktion på længere sigt. Vi kan ikke tilbyde at rette tandstillingsfejl, der ikke har betydning for tandsættets eller børnenes normale funktion. Tandretningen påbegyndes først efter grundig information og aftale med barn og forældre. Det kan se slemt ud, når skaden er sket, men sådan ser det ud, når du har fået det lavet hos tandlægen. Forsikring: I nogle tilfælde kan man først foretage den endelige behandling af tandskaden i års alderen. Derfor er det vigtigt, at familiens forsikring dækker tandskader, og at tandskaden anmeldes til forsikringsselskabet. Vi hjælper med at udfylde skadeserklæringen. Samarbejde med forældrene: Vi vil gerne have et godt samarbejde mellem Tandplejen og forældrene. Det er Tandplejens erfaring, at det er en fordel for barnets tandsundhed, at forældrene er med til undersøgelsen indtil barnet er ca. 10 år, hvor de er store nok til selv at overtage tandbørstningen. Seddel med hjem: Alle børn til og med 5. klasse, som ikke har forældre med til undersøgelsen, får en seddel med hjem, hvor der står, hvad vi har fundet ved undersøgelsen. I informeres altid om væsentlige forhold vedrørende behandlingerne. Er der noget I gerne vil vide mere om eller er utilfredse med, er I altid velkomne til at ringe og tale med tandlægen. Vi modtager også meget gerne gode idéer.. Kritik eller klager kan rettes til overtandlægen eller Center for Sundhed.

6 4 5 I kan forvente: Indkaldelse: Børnene indkaldes første gang i 2 ½ års alderen. Fra 0 til 2 ½ år kan I ringe og bestille en tid, hvis I har behov for det. Alle børn og unge indkaldes automatisk til undersøgelse efter det enkelte barns behov. Nogle børn har i perioder behov for at komme hyppigere og indkaldes eksempelvis hver 3. eller hver 6. måned. Tidsbestilling: I kan altid henvende jer og få en tid. Det gælder både i akutte situationer, og hvis I har brug for råd og vejledning. Vi bestræber os på at give tider, der passer jer. I er altid velkomne til at ændre tiden. I er også velkomne til at bestille en samlet tid til søskende. Ventetid: Vi planlægger vores arbejdstid effektivt og bestræber os på, at der ikke er ventetider. Akut opståede situationer som f.eks. tandskader kan dog betyde ventetider for andre patienter. I vil få at vide, hvis der er ventetid og ca. hvor lang tid, det vil tage. Vi forventer: At I møder op til de aftalte tider og sender afbud, hvis I bliver forhindret. At I støtter jeres børn både med tandbørstning og i forbindelse med behandlinger. At I forsøger ikke at lade eventuel egen tandlægeskræk påvirke børnene. Transport: Det er vores erfaring, at det er en fordel for barnets tandsundhed, at forældrene er med til undersøgelsen både med hensyn til tandbørstning, forebyggelse af huller og syreskader. Børn på visse klassetrin kan få tilbud om, at blive transporteret med Tandplejens bus mellem skolen og Tandplejen. Ring og hør nærmere om denne ordning, hvis I ønsker det.

Logo white_gray_white Logo white_gray_white

Logo white_gray_white Logo white_gray_white Behandlingsfilosofi Vores filosofi er ganske enkel Bevar dine egne tænder hele livet!. Målet for tandklinikken er at hjælpe dig bedst muligt med at bevare dine egne tænder hele livet. Forebyggende behandling

Læs mere

TANDPLEJENS SUNDHEDSPLAN 2006-2010

TANDPLEJENS SUNDHEDSPLAN 2006-2010 TANDPLEJENS SUNDHEDSPLAN 2006-2010 Indholdsfortegnelse: Velkommen til tandplejens Sundhedsplan! 2 Lovgrundlag og rammer 2 Baggrund for tilrettelæggelsen af tandplejetilbuddet 2 Tandplejens Sundhedsplan:

Læs mere

Tandpleje til børn og unge

Tandpleje til børn og unge Tandpleje til børn og unge Sundhedsloven 127-134 Kvalitetsstandard Godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den 4. maj 2010 Sønderborg Kommune, Sundhed og Handicap Tandpleje til børn og unge 1. Overordnede

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

Alkoholbehandling. Velkommen til Center for Alkoholbehandling

Alkoholbehandling. Velkommen til Center for Alkoholbehandling Alkoholbehandling Velkommen til Center for Alkoholbehandling Alkoholbehandling i Aarhus Center for Alkoholbehandling er Aarhus Kommunes behandlingstilbud til borgere, som ønsker hjælp til at ændre alkoholvaner.

Læs mere

Med barnet i centrum. Med barnet i centrum

Med barnet i centrum. Med barnet i centrum Med barnet i centrum Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning Med barnet i centrum Pjece om forældremyndighed,

Læs mere

Dine rettigheder som patient

Dine rettigheder som patient Dine rettigheder som patient Vi er til for dig På Region Sjællands sygehuse er patienterne i fokus. Vi lægger stor vægt på at informere og vejlede dig om din sygdom og behandling i et klart og forståeligt

Læs mere

Information om tandbehandlingen

Information om tandbehandlingen N r. 2 7 Information om tandbehandlingen før du træffer dit valg Information om tandbehandlingen før du træffer dit valg Du bestemmer selv Som patient hos tandlægen vælger du selv, om du vil modtage den

Læs mere

Kvalitetsstandard for Rusmiddelcenter Skive

Kvalitetsstandard for Rusmiddelcenter Skive Januar 2015 Kvalitetsstandard for Rusmiddelcenter Skive Indledning Formålet med kvalitetsstandarden er at gøre det tydeligt, hvilke tilbud du kan få i Skive Kommune. Kvalitetsstandarden beskriver også

Læs mere

ENLIG ELLER SAMLEVENDE?

ENLIG ELLER SAMLEVENDE? ENLIG ELLER SAMLEVENDE? Vejledning til enlige forsørgere, der modtager børnetilskud eller økonomisk fripladstilskud HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE ENLIG SOM MOD- TAGER AF BØRNETILSKUD ELLER ØKONOMISK FRIPLADSTILSKUD?

Læs mere

Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning

Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning Med barnet i centrum Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning Pjecen er udarbejdet af Statsforvaltningerne i samarbejde

Læs mere

Informationspjece. - til forældre

Informationspjece. - til forældre Informationspjece - til forældre Indledning I denne pjece finder du information om Aflastningsordningen og din rolle som arbejdsgiver. Derudover finder du et alfabetisk opslagsværk, som indeholder svar

Læs mere

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Sfo v/ Virum Skole Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Velkommen til Virum Skoles Sfo Med denne pjece ønsker vi børn og forældre velkommen til vores skolefritidsordning. Vi håber,

Læs mere

Tandplejen. Årsrapport 2009

Tandplejen. Årsrapport 2009 Tandplejen Årsrapport 2009 Indholdsfortegnelse: Indledning s. 3 Nøgletal Antal patienter, økonomi, effektivitet og fagligt s. 5 Evaluering af Tandplejens Aftale 2009 Tværfagligt, forebyggende arbejde i

Læs mere

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte.

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte. Kvalitetsstandard Praktisk hjælp til borgere i eget hjem 1. januar 2015 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, stk.1 nr. 2. 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

Kommunen informerer. Serviceinformation om pleje og praktisk hjælp samt madservice

Kommunen informerer. Serviceinformation om pleje og praktisk hjælp samt madservice Kommunen informerer Serviceinformation om pleje og praktisk hjælp samt madservice Visitationsenheden Februar, 2015 Indholdsfortegnelse Forord side 4 Formål med Serviceloven side 5 Grundlag for bevilling

Læs mere

Tidsskrift om forebyggelse nr. 3 oktober 1999 SUNDHEDSSTYRELSEN VITAL TANDSUNDHED

Tidsskrift om forebyggelse nr. 3 oktober 1999 SUNDHEDSSTYRELSEN VITAL TANDSUNDHED Tidsskrift om forebyggelse nr. 3 oktober 1999 SUNDHEDSSTYRELSEN VITAL TANDSUNDHED I N D H O L D L E D E R Tema: Tandsundhed 24 Leder Tandplejen gennem tiden Forbedringen i danskernes tandsundhed har været

Læs mere

rettigheder for personer med handicap

rettigheder for personer med handicap FN s KONVENTION OM rettigheder for personer med handicap PÅ LET DANSK FN s KONVENTION OM RETTIGHEDER FOR PERSONER MED HANDICAP PÅ LET DANSK Udgivet af: Socialministeriet, 2010 Bearbejdning af FN s konvention

Læs mere

Hvordan er det at blive bedøvet?

Hvordan er det at blive bedøvet? Hvordan er det at blive bedøvet? Information til børn og forældre fra Anæstesiafsnittet Regionshospitalet Viborg Anæstesi- og Operationsafdelingen Anæstesiafsnittet ANÆSTESIAFSNITTET Det er hospitalets

Læs mere

Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader

Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader Tryg i livet når helbredet svigter Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader Du har været udsat for en arbejdsskade og har brug for hjælp. Ud over de fysiske

Læs mere

Kommunen informerer. Serviceinformation om pleje og praktisk hjælp samt madservice

Kommunen informerer. Serviceinformation om pleje og praktisk hjælp samt madservice Kommunen informerer Serviceinformation om pleje og praktisk hjælp samt madservice Visitationsenheden Juli 2013 Indholdsfortegnelse Forord side 4 Formål med Serviceloven side 5 Grundlag for bevilling side

Læs mere

Tandplejen. Årsrapport 2008

Tandplejen. Årsrapport 2008 Tandplejen Årsrapport 2008 Årsrapport 2008 Indledning s. 2 Nøgletal s. 3 Benchmarking Tandsundheden Intervaller Evaluering af Tandplejens Aftale 2008 Sundhedsfremme og forebyggelse i Specialtandplejen

Læs mere

TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE. - din nøgle til arbejdet med børn med særlige behov. Børne- og Ungeforvaltningen

TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE. - din nøgle til arbejdet med børn med særlige behov. Børne- og Ungeforvaltningen Børne- og Ungeforvaltningen Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE www.albertslund.dk boerneforvaltningen@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 34 - din nøgle til

Læs mere

Personalehåndbog. For Stenløse private skovbørnehave

Personalehåndbog. For Stenløse private skovbørnehave Personalehåndbog For Stenløse private skovbørnehave Forord. Denne håndbog tænkes som et arbejdsredskab som skal tages op 1 gang om året, for at sikre at det er en løbende proces. Brug denne håndbog, men

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have Gerlevvej 3 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 10 01 E-mail: 37344@buf.kk.dk 1 Inholdsfortegnelse Inholdsfortegnelse... 2 Kære forældre... 3 Børnehusets ansatte... 4 Børnehusets

Læs mere

Når dit barns sag skal behandles i Børn- og Ungeudvalget

Når dit barns sag skal behandles i Børn- og Ungeudvalget Denne folder er lavet til forældre med forældremyndigheden, der skal have deres barns sag behandlet i Børn- og Ungeudvalget. Folderen informerer om, hvad der konkret sker under og efter behandlingen, hvilke

Læs mere

Praktiske forhold. 1 Skolebestyrelse og skoleledelse

Praktiske forhold. 1 Skolebestyrelse og skoleledelse Praktiske forhold 1. Skolebestyrelse og skoleledelse 2. Klasseforældreråd 3. Sundhedspleje 4. Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) 5. Familiehus Nord 6. Specialundervisning og inklusion 7. Skolerejser

Læs mere

Sprogvurdering og sprogstimulering af børn med dansk som andetsprog fra 3 år og indtil skolestart. Forældrepjece

Sprogvurdering og sprogstimulering af børn med dansk som andetsprog fra 3 år og indtil skolestart. Forældrepjece Sprogvurdering og sprogstimulering af børn med dansk som andetsprog fra 3 år og indtil skolestart Forældrepjece 1 Dagtilbudslovens 11-12 Kommunalbestyrelsen har ansvaret for, at der gennemføres en sprogvurdering

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Tandplejen 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Tandplejen 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Tandplejen 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere