W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K"

Transkript

1 Odense, 7. March 2017 Beretning 2016 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen havde 311 medlemmer i januar 2017 og kun 261 medlemmer i januar Stjernegruppen er i 2016 vokset med 50 medlemmer og har et yderligere vækstpotentiale på maksimalt 50 medlemmer. Medlemmerne fordeler sig på 36/31 familiespejdere, 47/34 mikro, 64/42 mini, 35/37 junior, 42/48 trop, 20/19 klan og 62/50 ledere. Der er kun begrænsede ventelister i alle grene. Ventelisten er faldet til 46 potentielle spejdere, heraf 17 mikroer, 9 minier, 13 juniorer og 7 der først er gammel nok i 2018 eller senere mod 101 på venteliste i januar 2016 og 73 i januar Ledere Stjernegruppen har 62 ledere i januar 2016 mod 50 ledere i januar Vi er ved at bygge et systematisk lederrekrutteringsprogram, fordi vi ønsker at styrke ledelsen i enkelte grene og er ved at oprette to spor i de fleste grene. Der er generelt en flaskehals med at få ledere, der vil tage det overordnede ansvar for en gren. Vi har budt velkommen til Renné, Per, Nicolai, Sanne, Christina, Maria og Marianne i Mikro; Eskil, Dyveke og Imad i Mini; Dennis, Freja og Ulrik i Junior samt Per, Katrine og Christine i gruppeassistenterne. Rigtig hjertelig velkommen til jer! Vi har sagt farvel til Pia i troppen, Frederik i Junior, Nick og Imad i Mini. Hjertelig tak for en stor indsats. Vi anslår, at de frivillige ledere i Stjernegruppen har brugt cirka timer på spejderarbejde i Det svarer til næsten 12 fuldtidsårsværk med en værdi på 4-5 millioner kroner.

2 Side 2 af 13 Økonomi Stjernegruppen havde indtægter i 2016 på cirka kroner mod et budget på cirka kroner. Stjernegruppen havde omkostninger i 2016 på cirka kroner mod et budget på cirka kroner. Stjernegruppen kom derfor ud af 2016 med et driftsoverskud på cirka kr. mod et budgetteret driftsunderskud på Overskuddet skyldes primært finansieringen af vor midlertidigt ansatte medarbejder i Medarbejderen finansieres af ekstra indtægter og sponsorater, som i et vist omfang altså er indkommet til Stjernegruppen, før selve udgiften er afholdt. Derudover har vi i 2016 været heldige at modtage fondsstøtte til ekstra spejderudstyr. Stjernegruppens formue er ved udgangen af 2016 på cirka 3,75 millioner kroner. Stjernegruppen har to større langfristede gældsposter: Et realkreditlån i DLR på cirka kroner og et boliglån i Sparekassen Fåborg på cirka kroner. Det samlede afdrag var i 2016 på cirka kr. Kommunikation Stjernegruppen kommunikerer i dag gennem mange medier: hjemmeside, flere Facebook-sider, mail og SMS. Hjemmesiden ( mangler dog stadig at blive lagt en del information ind på siden. Stjernegruppen har i dag et aktivt Facebook-fællesskab ( samt en aktiv Facebook-gruppe ( samt grenspecifikke Facebooksider for Mini (åben), Junior (lukket), Trop (lukket) og Klan (lukket). Handlingsplan 2016 Handlingsplanen består af 37 arbejdsopgaver, heraf de tre fede : Skovsommerlejr 2016, Ansættelse af frivilligkoordinator/lederudvikler samt oprettelse af to spor i de mindre grene. Status blev at Skovsommerlejren blev afviklet flot og nytænkende med vejret imod sig, Joan Hestbæk blev ansat per 1. november 2016 og der er to spor i mikro og mini mens junior følger per 1. august Af alle 37 opgaver gennemførte vi de 29 opgaver, mens 8 ikke blev gennemført. Alle planlagte spejderaktiviteter blev gennemført i flyvende stil, dog blev Special Scout Service 2016 udsat. De planlagte motorsavskursus og førstehjælpskursus bliver afviklet i skrivende stund.

3 Side 3 af 13 Bestyrelsen Bestyrelsen består af formand Ole Strøm, kasserer John Reib, gruppeleder Claus Kastberg, gruppeleder Troels Rossen, forældrerepræsentanterne Jeppe Bæk, Pia Hansen, Eva Becher og Niels Ejskjær, søkyndig Rikke Molin og ung Ruben Zwisler. Gruppeudviklingsprojekt Vi er kommet langt med vores gruppeudviklingsprojekt. 1. november 2016 startede Joan Hestbæk i stillingen som ledertræner m.m. hos Stjernegruppen. Alle har heldigvis taget godt i mod Joan, tak for det. Joan har fået mange opgaver såsom lederrekruttering, at øge samarbejdet med lokale skoler/institutioner, skaffe flere arrangementer til Hindemosen og understøtte lederne i deres daglige arbejde. Mit indtryk er, at Joan klør på, og tak for det. Der kører nu 2 spor i mikro- og minigrenen. Vi forventer, at der kommer 2 spor i juniorgrenen efter sommerferien. Juletræer Alting får en ende, det gælder også for Stjernegruppens juletræssalg blev året hvor vi valgte at stoppe med juletræssalget på vores tre standpladser. Juletræssalget blev afløst af Julestjernedag på Hindemosen. I bestyrelsens beretning skrev jeg i 2015: Her kunne man hente sit juletræ, eller blot komme forbi til leg, julehygge eller spisning. Jeg synes vi kom godt fra start, men erkender, at der også er plads til udvikling. Men vi er på vej. Tak til alle der kom forbi på premieredagen. Bestyrelsen lavede ændringer i Vi indkøbte 100 stk. juletræer, således kunne man selv kunne vælge sit juletræ. I 2015 skulle man bestilte et juletræ og der var således ikke noget at vælge i mellem. Ellers var konceptet næsten det samme, bortset fra SNEKANONEN Vi fik ikke solgt alle træerne, men havde på forhånd lavet en aftale med Rema 1000 om at de købte resten. Vi har fat i det rigtige, 1000 tak til alle der kom forbi. Vandredag Vanen tro var der igen i år Store Vandredag på Hindemosen, stadig i oktober og i kombination med årets sidste arbejdsdag på Hindemosen. Bestyrelsen har ambitioner om, at gøre vores vandredag til noget større, en dag hvor hele Skibhuskvarteret går sammen, måske bliver det i 2017.

4 Side 4 af 13 Sct. Georgsdag Sct. Georgsdag er en traditionsrig dag, hvor spejdere over hele kloden markerer spejdernes idégrundlag, illustreret ved Sct. Georg og hans modige og dygtige kamp mod dragen. Spejderne var først rundt på et løb i Sandhusskoven, der bød på mange udfordrende øvelser, inden alle samledes foran bålpladsen overværet af de sædvanlige par hundrede forældre. Gruppeleder Claus Kastberg holdt Sct. Georgstale og alle fremmødte spejdere og ledere aflagde derefter spejderløftet og fik overrakt årsmærker. Arbejdsdage Hindemosen blev forskønnet hele to gange i Stor succes og jeg bliver oprigtig glad når jeg ser, hvor gange der gerne giver en hånd med, når der skal udrettes ting og sager på Hindemosen. Udlån Hindemosen bliver stadig brugt som udeskole for skoler og institutioner i vores lokalområde. Dog i mindre grad end tidligere. Vi har til gengæld haft besøg af mange andre på Hindemosen i løbet af Friluftslagerets gårdsalg Sidste weekend i maj dannede Hindemosen igen rammen om Friluftslagerets gårdsalg. Stjernegruppen sørgede for god mad hen over hele weekenden, noget som vi stadig får stor ros for. Det er heldigvis efterhånden ved, at være kendt, at der kan købes mad m.m. under gårdsalget. Kelstrupskov Som sidste år vil jeg gerne opfordre alle til at bruge hytten i Kelstrupskov noget mere. Det er blevet en rigtig god lille hytte efter renoveringen tidligere. Husk området omkring hytten er fantastisk. Sct. Hans Det bliver blot en gentagelse: Aldrig er der set så mange mennesker på Hindemosen og aldrig har omsætningen være så stor. Jeg er fuld af beundring år jeg tænker på, hvordan Hindemosen forandrer sig i løbet af den 23. juni hvert år. Ved middagstid er der mennesketomt, så begynder opbygningen, der kommer flere hjælpere til, det begynder at dufte af mad, der kommer en scene, pølserne begynder at blive brune, der kommer endnu flere mennesker, det lille blå bliver tændt, musikken spiller, det store blå tændes, oprydningen begynder og til sidst samles alle til en godnat bajer. Uden hjælp ville det aldrig kunne lade sig gøre, 1000 tak til alle.

5 Side 5 af 13 I 2016 havde vi som noget nyt besøg af H.C. Andersen paraden, som gik rundt i deres festlige kostumer. Paraden var med til at afvikle det mindste bål for de mindste. Musikken blev leveret af Muddi og Torben Iversen holdt båltalen. I 2017 falder Sct. Hans på en fredag, så mon ikke det bliver ekstra festlig? I hvert fald kommer H.C. Andersen Paraden igen. Borgmester Peter Rahbek Juul kommer og holder båltalen. Madklub Madklubben trives vi har i årets løb haft en positiv tilvækst i madklubben, således er vi nu over 40 medlemmer. Der er stadig plads til flere, kom blot frisk. Vi mødes stadig 1. og 3. søndag hver måned på Hindemosen, hvor vi spiser sund hverdagsmad i hyggeligt selskab. Gruppeledelse Gruppeledelsen består af gruppeledere Claus Kastberg Nielsen og Troels Rossen samt gruppeassistenterne Klaus Nørregaard, Katrine Rav, Michael Mørk, Morten Askholm, Per Wille, Christine Wille, Kirsten Zwisler, Carsten Moldt, Roar Hylleberg, Morten Clausen, Anders Floridon og Rolf Møller Nielsen. Gruppeledelsen har i 2016 med stor hjælp fra ledergruppen gennemført: Ledermøder: Fire ledermøder i årets løb, 10. februar, 13. april, 15. juni og 27. september Spejderture og -møder: Sct. Georgsdag 2016, Skovsommerlejr 2016 til Stenderup Skov, Oprykningstur 2016 til Øghaven, Store Vandredag 2016, Juletur 2016 til Skovbrynet Træning: FAC og BTTC klatrekurser i samarbejde med Carsten Moldt Andet: Korpsrådsmøde, divisionsmøder. Gruppeledelsen har i 2016 fordelt ansvaret mellem sig på følgende vis: Claus prioriterer gruppesommerlejre, store ture, 3S og udmøntningen af Vision Troels Rosen prioriterer Sct. Georgsdag, Store Vandredag, Oprykningstur, Juletur, bestyrelsesarbejde og den løbende grenkontakt. Familiespejd Koordinator: Morten Smith Familier januar 2016: 28 familier Familier mar 2017: 30 familier Tur(e): 2 ture

6 Side 6 af Sov ude arrangement i maj. Hyggelig aften hvor vi mødtes på Hindemosen, slog telte op, og spiste den medbragte mad. Så blev børnene puttet og de voksne hyggede. Til trods for voldsomt regnvejr havde vi en rigtig hyggelig aften. 2. Skovsommerlejr Vi havde en rigtig god tur i forbindelse med Skovsommerlejren. Bålhytten var super til formålet, og børnene var eksemplariske. Vi deltog dog ikke rigtig i de fælles aktiviteter, men det passede os nok egentligt meget godt. Der er fortsat en fin interesse for familiespejd hele tiden. Selvom der er familier der smutter, enten grundet for gamle børn eller mistet interesse, så træder nye til. Vi har haft et par med forældre der er trådt til, når jeg ikke har kunne arrangere noget. Der er allerede planlagt et par gange op mod sommerferien omkring insekter, som jeg glæder mig meget til. Efter en smule udskiftning har vi fået en ny fast kerne der kommer hver gang, og som er gode til at hjælpe og lege med børnene. Vi er normalt en familier. Med kun et møde om måneden når børnene ikke rigtigt at lære hinanden at kende. Vi arbejder fortsat mod at afholde møde to gange om måneden, og der er fundet en leder til at hjælpe med dette. De mange deltagende familier stiller lidt krav til vores omgivelser - at der er nok pandekagepander, at bænkene er til rådighed o.lign. Det er noget vi har fokus på. Vi har lige fået nye popcornsnet, men får nok et par ønsker til, når vi får tænkt os om. Vi arbejder på at gentage Sov ude arrangementet, og så have endnu en tur i juni med overnatning og lidt længere tid sammen end til Sov ude arrangementet. Mikro Ledere: Marlene Onsdagsmikro: Lone Østergaard (sporleder), Anne, Morten, Kåre, Roar, Marianne, Nicolaj & vi har ligeledes god hjælp af Tone fra troppen & Emma fra klanen. Mandagsmikro: Brian Vangsgaard (sporleder), Sanne, Per, Renné, Christina & Maria. Mikrogrenen i januar 2016: 35 spejdere Mikrogrenen i januar 2017: 46 spejdere

7 Side 7 af 13 Der har i 2016 været 6 weekendture + sommerlejr for mikroerne besøg i Domkirken, besøg hos Marius Pedersen, mikrodag, overnatningstur til Kelstrup Skov, sommerlejr ved Stenderupskoven sammen med resten af gruppen, oprykningstur på Øghaven, efterårstur/rystesammentur og hyttetur/juletur til Hylkedam v/gelsted. Mikroerne har i det forgangne år snust til mange forskellige spejderfærdigheder, såsom båltænding, snitning, pionerarbejde, førstehjælp, orientering, krop og sundhed, knob og klatring. Mange af disse færdigheder er øvet i forbindelse med mikroernes mærkeforløb, hvor man over 3 møders varighed øver sig inden for et specifikt emne. Det er nogle meget populære aktiviteter, da de også udløser et mærke til uniformen, og de derved har meget snak omkring, hvad man kan og har lært, når man har et bestemt mærke. Vi er som regel altid ude og bruger både det store gode areal på Hindemosen, men også skoven omkring, samt vandhullerne i nabolaget. Der er blevet fanget og studeret mange småkravl, frøer og dyrespor, samt klatret i træer og leget i huler. Af særlige aktiviteter i årets løb kan nævnes: Januar: April: Maj: Juni: Vi startede året ud med et besøg i domkirken, hvor vi hørte om Kong Knud og hans skæbne. Kong Knud har lagt navn til vores division og derved var det med udgangspunkt i det og mærket på vores uniform, at denne dag tog sit afsæt. Vi var et par weekender senere på virksomhedsbesøg hos Marius Pedersen, hvor vi hørte om affald, sortering af affald, samt hvad der var godt og skidt ifm. genbrug af materialer. Mikrodag, hvor vi sammen med ca. 100 andre mikroer fra Kong Knuds division tog til Hole Skov. Det blev en dag, hvor en god fantasi og opfindsomhed kom til nytte en god tur i Phineas og Ferb s univers. Årets første overnatningstur, hvor vi skulle sove i telt. Vi skulle løse et vaskeægte mysterium, da vores lejrbålsslik var blevet stjålet. Det viste sig, at vi blev bragt en tur til Villa Villekulla, efter vi havde søgt efter dyrespor, bagt pandekager, matchet strømper mv. Vi fandt heldigvis tyven Pippi Langstrømpe er en rigtig drillepind! Det var en rigtig god tur til Kelstrup Skov, Vi tog til Stenderupskovene ved Kolding sammen med resten af gruppen. Her boede vi i huler i skoven, samt blev bekendte med strand og vand. Vi filetterede fisk, bagte brød, lavede pomfritter mv. på gruppens stor maddag. Vi fandt som mikroer ud af, hvor vigtigt, det var at have bygget en god tør hule, at sove i (hvilket ikke helt var tilfældet for mange af de

8 Side 8 af 13 andre ). Den danske sommer var alsidig, men vi havde trods en del regn en god tur under de store træers kroner. August: Oprykningstur, hvor vi havde en god sommerweekend. Vi legede på forhindringsbane, samt tumlede i store net. Vi udforskede ligeledes den rige småkravlsliv, der kan være på sådan en lejrplads. Vi sendte 20 mikroer op til minigrenen og modtog den efterfølgende onsdag en flok nye mikroer. September: Efterårs/rystesammentur, hvor vi tog til Neder Holluf. Vi bagte snobrød og lavede kæmpe vendespil og menneske-kryds-og-bolle. Den dejlig efterårsdag, hvor vi lærte de nye at kende. Oktober: Kilometerfræs, hvor en del gæve mikroer gik 5 km, samt nogle enkelte seje fordoblede distancen og gik 10 km. Samme weekend var de gamle mikroer på Skt. Georgsgilde-løb ved Davinde, som stod i Olympiadens tegn. Vi startede efter efterårsferien i oktober op med 2 mikrospor så nu er der mikroer både mandag og onsdag. November: Traditionen tro, tog vi på sæsonens første hyttetur, hvor vi i år indlogerede os hos nisserne i Hylkedam v/gelsted. Vi var på jagt efter Stjernegruppens forsvundne nisse. En fantastisk god og sjov tur i julens tegn, hvor der blev julet igennem. December. En gruppe tropsspejdere havde arrangeret et rigtig godt juleløb ved Hindemosen julemandens nisser var gået i strejke, så han havde seriøst brug for hjælp af en flok dygtige mikroer. Dagen sluttede traditionen tro af med risengrød er startet ud med en god hulebygningsdag på Hindemosen sammen med forældrene. Et par uger efter tog vi på virksomhedsbesøg ved Vandcenter Syd. Vi kom rundt på rensningsanlægget, hvor vi alle blev belært om, at hårtotter fra børsten og vatpinde under ingen omstændigheder hører til i toilettet, da det giver nogle udfordringer ifm. rensning af vandet. Vi er i februar igen startet op med ugentlige møder efter vores vinterpause. Vi kan se frem til Mikrodagen i april, samt glæde os til årets sommerlejr som i år går til Thurøbund Spejdercenter i weekenden maj Mini Leder: Karin (grenleder) Tirsdagsholdet: Marianne, Hanne, Annette, Dyveke, Lars, Aagaard, Natasja (trop), Morten G (orlov) Torsdagsholdet Anders, Jesper, Ulrik, Rene, Eskil, Laila (orlov), Freja og Matilde (Trop)

9 Side 9 af 13 Minigrenen i januar 2017: to afdelinger med i alt 64 spejdere og 15 ledere, heraf 3 tropsspejdere (plus to på orlov) Minigrenen i januar 2016: en afdeling med 42 spejdere og 10 ledere (plus en på orlov) og en hjælper. Ture: Hylkedam med vikingerne (weekend i marts), Miniskæg med en tur i rummet på Hylkedam (weekend i maj), gruppesommerlejr i Stenderupskovene (5 dage i juli), oprykningstur til Øghaven (weekend i august), Jungletur - lørdag på Kelstrupskov (september), Juletur (weekend i november). Forårets hyttetur til Hylkedam, hvor der om søndagen er forældredag med forældre-spejderløb var igen en stor succes. Meget flot opbakning fra forældre og familier og en rigtig fin og hyggelig dag, som vi er meget glade for. Miniskæg er den årlige weekendtur sammen med de andre spejdere fra Odense. I år var temaet En tur i rummet med den danske astronaut. Minierne byggede bl.a. nogle flotte rumskibe. Alle vores patruljer klarede sig rigtig godt i dagløbet. Så godt at én af dem vandt dagløbet. Skovsommerlejeren var en stor oplevelse sejltur, hobbithytter (som vi er meget stolte over) og ikke mindst en uforglemmelig grævlingejagt. Vejret glemmer vi. I januar og februar legede vi Gønger og sluttede af med et fantastisk besøg på Nyborg Slot, hvor borgfrue Eva (Eiks mor) tog imod. Ellers blev der trænet færdigheder til Miniskæg og forberedt ting til skovsommerlejren. I efteråret har vi trænet udeliv og været tilbage i tiden omkring Peters Jul leget børn i gamle dage. Og så var vi alle i Odense Teater og se teaterforestillingen Peters Jul. Flot forestilling og en fornøjelse at have minierne med i byen. Efter sommerferien oprettede vi to afdelinger i minigrenen med et tirsdags og et torsdagshold. De to dage kører helt parallelt med samme program og fælles ture. Karin fungerer som samlet koordinator og deltager lidt på skift i møderne i de to afdelinger. I forbindelse med opdelingen fordelte den gamle lederflok sig efter eget ønske på de to dage, og det blev meget dejligt næsten med lige mange gamle per afdeling. Vi har også kunnet sige goddag til et par nye ledere og hjælpere. Dejligt! Vi har i minigrenen besluttet at prioritere, at lederne i de to afdelinger kender hinanden godt. Derfor de fælles ture, samt fælles planlægnings-middage. Vi har også holdt en fælles lørdag formiddag med undervisning og planlægning samt god frokost. Det er en model, vi vil bruge igen. Ventelisten er nu (februar 2017) på 8 stk. efter at vi tog en stor flok ind i august.

10 Side 10 af 13 Junior Ledere: Lene Strøm, Karen Eltang, Kristine Beich-Frandsen Øe, Dennis Olsen, Anja Nielsen, Heidi Thorsen, Ulrik Bonde og Freja Pelck Hansen. Juniorgrenen januar 2016: 36 spejdere og 7 ledere Juniorer januar 2017: 34 spejdere og 8 ledere Fremmødeprocent: 85% Vi startede år 2016 med at afslutte vores knivprojekt. Det er efterhånden en tradition, at vi hvert andet år laver knive helt fra bunden, så alle når at få lavet en personlig kniv i løbet af sin juniortid. Det er et omfattende og tidskrævende projekt, hvor der skal saves, bores, snittes, pudses og syes i timevis, men det er altid dejligt at se de stolte ansigtsudtryk, når hver spejder står med produktet af sine anstrengelser i hænderne. I februar var vi på vintertur til Thurøbund, hvor temaet var kokos. Vi lavede kokossmykker, bagte bountybarer og lavede selvfølgelig også kokos-krus, som blev brugt til at drikke Pina Colada af. Foråret brugte vi traditionen tro på at lære at bygge spisebord, slå telt op, grave bålplads og alt det andet man skal kunne inden divisionsturnering. Selve divi var en rigtig god weekend, hvor vi deltog med 5 patruljer, der alle gjorde sig meget umage for at vise, hvad de havde lært. For første gang i årevis var vinderen af juniordivi en patrulje fra Stjernegruppen så sejt! Gruppesommerlejren i Stenderup var en uge fyldt med hulebygning, træklatring, rapelling, orienteringsløb og en masse andet skov-sjov. Juniorspejderne syntes, det var rigtig spændende at få mulighed for at sove på mange forskellige måder i hjemmebyggede huler, lavuer, i hængekøjer og flyvende telte men for nogle var det også hårdt at mangle trygheden ved en fast base det har vi ledere måtte tage til efterretning. Efter sommerferien kom oprykningstur, hvor vi fik sagt farvel til de gamle og goddag til de nye juniorspejdere. I september var vi på ryste-sammen-tur på Hindemosen. Temaet for weekenden var handicap-ol, og vi lærte hinanden at kende igennem discipliner som f.eks. fodbold for folk med tunnelsyn og orienteringsløb for mennesker uden stedsans. I løbet af efteråret havde vi tema om båltænding og brandslukning det var spændende og røgfyldte (!!) møder. Efterfølgende arbejdede vi igennem en længere periode med et patruljeprojekt, hvor hver patrulje fik til opgave at lave en stop-motion-film, som de selv skulle skrive manuskript til og efterfølgende filme. Det blev til 6 sjove og fantasifulde film om spejderlivet fortolket af kreative juniorhjerner

11 Side 11 af 13 Årets sidste tur var juletur hvor juniorspejderne var afsted på aftenløb fredag og hyggede sig med resten af gruppen lørdag til dagsløb, flæskesteg og casino. Trop Ledere: Lars Odgaard (tropsleder), Tommy Johansen, Kent Skov Jessen, Mads Leth, Mikkel Højlund (pt. orlov dog tilknyttet perifert), Kim Østergaard og Marie Moldt Tropsgrenen januar 2016: 41 spejdere og 7 ledere Tropsgrenen januar 2017: 43 spejdere og 6 ledere Spejderture og spejderløb Spejderture / spejderløb: 6 tropsture og diverse spejderløb Vintertørn Hindsholm, Divisionsturnering Kong Knud Division Odense, Gruppesommerlejr Stenderup skovene, Oprykningstur Øghaven, Introtur for nye tropsspejdere, Juletur Skovbrynet. Spejderdeltagelse i diverse spejderløb rundt omkring i Danmark. Ugentlige møder Til de ugentlige spejdermøder er der pæn stor deltagelse - ca % af spejderne. Spejderne deltager aktivt både som ledere patruljeledere og patruljeassistenter og som almindelige tropsspejdere. Der er motiverede og glæder sig over medindragelsen og udførelsen på egen hånd. Møderne har præg af involvering i den grad som spejderne kan og tropslederne arbejder som både vejledere og instruktører. Der er en stor gruppe af spejdere, som får og tager ansvar for planlægningen og afholdelse af ugemøderne. Dette medvirker til at spejderne får ansvar for egen læring og ansvar for vigtigheden af de handlinger, der gør at et team fungerer. Lever op til mottoet i troppen: Fælles før eget. En gang om måneden har PL/PA spejderne et separat møde, hvor især ledelse er i fokus. De andre spejdere har Basic Skills træning hvor de basale spejderfærdigheder som kort og kompas, knob, førstehjælp m.m. bliver trænet Spejderløb Spejderne har på eget initiativ og efter motivering fra lederne deltaget i spejderløb rundt omkring i Danmark. Der er ca spejdere, der tager med på disse spejderløb. De planlægger og udfører selv alt omkring deltagelsen i spejderløbene. Spejderne lærer og oplever rigtigt meget ved at deltage i spejderløb og især lærer de at stå på egne ben uden vokseninvolvering. Det er ikke et must at være deltagende på spejderløb som tropsspejder, men der hersker ingen tvivl om, at læringspotentialet er stort, når de selv står for alt learning by doing er i højsædet.

12 Side 12 af 13 Der er blandt spejderne og lederne en stor accept af de forskellige måder, hvorpå den enkelte spejder ønsker at dyrke fritidsinteressen på. Nogle er løbsspejder andre er ikke. Lederne vil dog til stadighed forsøge at motivere så mange spejdere som muligt til deltagelse på løbene jvnf. den gode læring i ledelse og organisering dette arbejde fortsætter kontinuerligt. Gruppesommerlejr Stenderup Skovene Gruppesommerlejren var for spejderne en ny og meget anderledes måde at afholde sommerlejr på, da omgivelserne var helt nye. Ingen havde prøvet konceptet med at lave en lejr i en skov. Der var anderledes udfordringer bl.a. blev overnatningen en blandet landhandel med overnatning i et fisketravl, et svævende telt, i hængekøjer og i en stor bivuak. Da regnen var en flittig gæst, blev det at finde et tørt leje, en daglig udfordring og det lykkedes næsten optimalt. En anden udfordring var, at flis skulle udlægges i store mængder, men det lykkedes og spejderne umiddelbare vurdering var, at det havde været en god og anderledes lejr med sammenhold både i grene og på tværs af grenene. Håbet til den kommende sommerlejr, Spejdernes Lejr i Sønderborg, er at mindst 30 tropsspejdere, vælger at deltage i en lejr med ca deltagere fra hele verden. Tropsspejdere Tropsgrenen er vokset en anelse i antal det sidste år og derfor er der ingen udfordringer i forhold til antallet af spejdere i øjeblikket. I de kommende år vil der forventes en stigning af spejdere og derfor kan der forudsiges et behov for tilgang af nye tropsledere, da sidste års formodning om, at den nuværende lederkapacitet kan rumme 60 spejdere, ikke kommer til at holde stik. Tropsgrenen kan ikke blive meget større før behovet for yderligere lederkræfter melder sig. Derfor er der et fokus på, at tiltrække nye tropsledere, der kan indgå i lederteamet. En af udfordringerne med en stor tropsgren er, at den enkelte spejder kan have svært ved at overskue så mange spejderkammerater. Der har været et frafald af tropsspejdere, der dog er blevet kompenseret af tilgang af nye spejdere. Årsagerne til frafaldet er ukendte, men det kan formodes at det er mere end en årsag til de enkelte frafald. Den nuværende ledergruppe er stabil og der er kommet tilgang af Marie Moldt, som tidligere var juniorleder. Pia Rasmussen er stoppet, da hun er fraflyttet Odense. Det forventes ikke, at lederteamet bliver mindre. En god håndfuld tropsspejdere er blevet tilknyttet mikro - og minigrenen som lederassistenter og det er til alles tilfredsstillelse Generelt set fungerer tropsgrenen tilfredsstillende - både med hensyn til lederne og spejderne.

13 Side 13 af 13 Klanen Ledere: Astrid Lang og Casper Ruth - I januar 2016: 11 spejdere herunder 2 ledere - I januar 2017: 20 spejdere herunder 2 ledere I spejderåret har vores fokus været at forberede og byde velkommen til det store ryk af klanspejdere som rykkede op i sommers. Vi er 11 aktive klanspejdere, hvoraf mødedeltagelsen ligger mellem 6-9 klanspejdere på hvert møde. Vi har fastholdt mødestrukturen, som vi indførte sidste år: Vi mødes tirsdag hver anden uge, hvilket giver plads til at holde ekstra møder, hvis nødvendigt, samtidig med at det er overskueligt at gå til spejder, ved siden af uddannelse. I det forløbne år har klanen haft fokus på at finde en balance mellem egne aktiviteter og udadrettede aktiviteter. Vi arbejder videre på samarbejdet mellem Trop og Klan med formålet at mindske springet, idet vi oplever, at det er i denne fase mange falder fra. Vi har holdt tre åbne møder, hvor vi har kontaktet den ældste årgang i Troppen og inviteret dem til at komme og opleve et klanmøde samt møde de nuværende klanspejdere. Vi har planer om at fortsætte med projektet for at sikre, at tropsspejderne føler sig velkomne i Klanen. Klanen har i det forgangne år haft støre fokus på fællesskabet med andre klaner i Odense. Der er blevet afholdt flere møder og sociale arrangementer. Klanen har også forsøgt sig med at afholde møder, med aktiviteter som ikke har så meget med spejderarbejde at gøre. Det har været til stor tilfredshed for klanen. Klanens store projekt i år har været at opføre et sted at bo og sove under gruppens skovsommerlejr. Det endte med at blive til én stor og tre små platforme sat op i træerne i forskellige højder, og forbundet med hængebroer. Det var en stor succes. Ellers har klanen også stået for at planlægge aktiviteterne på gruppens årlige juletur, som i år var anderledes, fordi casinoet i år skulle afholdes i et stort telt. Hele arrangement forløb alt i alt som planlagt.

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 1. March 2016 Beretning 2015 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 16. February 2015 Beretning 2014 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 2. marts 2014 Beretning 2013 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Grupperådsmøde 2015. Søndag 8. marts 2015

Grupperådsmøde 2015. Søndag 8. marts 2015 Grupperådsmøde 2015 Søndag 8. marts 2015 www.stjernespejder.dk/grupperaad2015 Stjernegruppens vision Stjernegruppen er et attraktivt og vidtfavnende mødested for alle med interesse i spejder- og friluftsliv.

Læs mere

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013 Grupperådsmøde 2013 Søndag 10. marts 2013 Det er Stjernegruppen Vi er altid ude Vi driver et alsidigt friluftsliv, altid udendørs, på alle tider af døgnet, året rundt, i hele verden. Vi præsterer Vi udfordrer

Læs mere

Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense.

Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Odense, 12. March 2019 Beretning 2018 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Formanden og gruppelederens beretning 2018.

Formanden og gruppelederens beretning 2018. Formanden og gruppelederens beretning 2018. I foråret pillede vi et brændeskur ned på naturskolen, denne ligger desværre stadig ned, men vi håber at finde tid til at få den sat op. Vi var alle på fælles

Læs mere

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder. Mikro spejder 2014 I foråret 2015 havde vi besøg fra Waingunga stammen og havde et forlænget spejdermøde sammen med dem. Her lavede vi fælles aftenmad og havde mulighed på at hilse på hinanden. På årets

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, teltene er lagt på plads, og vi kan se tilbage på de mange gode oplevelser fra sommerens lejre på Næsbycentret og i Østrig. Se billeder på hjemmesiden

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 7. marts 2012 Beretning 2011 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 10. marts 2013 Beretning 2012 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 2018 Vi har haft endnu et godt spejder år igen i år med julelejren som højdepunkt for spejderne i gruppen. Dette år var ikke alt som

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 14. marts 2010 Beretning 2009 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Møder, ture og lejre Gruppearrangementer Ledergruppen Medlemsudvikling Billede: Gruppetur 2015 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Medlemsudvikling Antal medlemmer

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde

Velkommen til Grupperådsmøde Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, tirsdag d. 27. februar, 2018 2017 Vi har haft et fantastisk spejderår med SL2017 og julelejren som højdepunkter for spejderne i gruppen. Derudover har der været

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 1. marts 2009 Beretning 2008 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med alle de blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Trelleborg Spejdernes bestyrelse:

Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Forældre Formand : Steen Badsberg steen.badsberg@stofanet.dk 5850 5088 Kasserer : Niels Madsen nielsvm@live.dk 2083 4171 : Brian Esmann 3010 1047 : Anja Aarestrup 5192

Læs mere

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere)

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) A. Valg af dirigent og referent. Dirigent: Jannie Karlsen Referent: Dagmar

Læs mere

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe Valg af dirigent og referent Dirigent Uffe Beck Referent Lene Beck Mødet konstateres lovligt varslet og indkaldt. Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Efteråret er kommet med kulde, blæst og flotte farver i naturen, alle afdelinger er kommet godt i gang efter sommerferien, og alle har været på tur eller løb her i efteråret. Siden

Læs mere

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe 2014 har været endnu et godt spejderår i gruppen, hvor vi gerne vil sige tak for lån af jeres dejlige børn, som vi har trænet til at blive gode spejdere uanset deres

Læs mere

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret.

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret. Nyt fra gruppelederen Efter mange oplevelser på sommerens lejre, er vi klar til at starte på et nyt spejderår. Se billeder fra sommerlejrene her: www.trelleborg-spejderne.dk Vi siger farvel og mange tak

Læs mere

BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE

BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE Beretning fra formanden Det var så 2015 for spejderne, lederne og os forældre og jeg syntes året er gået stærkt. Vi har ikke været ramt af mangel på ledere i 2015,

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Siden sidst har vi haft Grupperådsmøde. Mødet startede med fællesspisning, mange tak for mad til René Timm. Derefter arrangerede troppen aktiviteter for de øvrige spejdere og søskende,

Læs mere

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING UNIVERSET 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING OPRYKNING SOMMERLEjR ÅBENT HUS GRUPPEN Kære spejdere og forældre! Velkommen tilbage efter sommerferien. I år var vi jo alle på

Læs mere

KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE KNUDEN Januar 2016 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formanden har ordet 2015 har været præget af en usikker start på året, hvor det var vanskeligt at finde en ny formand.

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 2 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 2 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 2 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Forår = friluftsliv = Spejderliv Hej kære spejdere og forældre Sikke en Vinterlejr vi havde i

Læs mere

I deltager allerede på mange områder, og det er vi rigtig glade for.

I deltager allerede på mange områder, og det er vi rigtig glade for. Kære spejdere og jeres forældre I Trelleborg Spejderne har vi rigtig dygtige og engagerede ledere, som gør et stort arbejde for, at vores spejdergruppe fungerer godt. For at kunne prioritere ledernes tid

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 2. marts 2008 Beretning 2007 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med alle de blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Aalborghus Gruppes udviklingsplan 2015

Aalborghus Gruppes udviklingsplan 2015 Aalborghus Gruppes udviklingsplan 2015 Mål: I Aalborghus gruppe vil vi arbejde hen imod disse mål: Vi vil have flere indmeldelser end udmeldelser Vi vil bibeholde flere af de større spejdere Vi vil have

Læs mere

Årsberetning gruppelederne 2016

Årsberetning gruppelederne 2016 Årsberetning gruppelederne 2016 2016 har været et godt spejderår. Vi har set forældre hjælpe på en helt ny måde, og det er noget der virkelig betyder noget for os. Det har betydet at nogle børn, som ellers

Læs mere

Divisionschefernes beretning

Divisionschefernes beretning Divisionschefernes beretning DIV ledelsen Det lykkedes jo at få valgt en kvindelig DC, Malene. Det kneb lidt med en kasserer, så Nopper tilbød at fortsætte indtil vi fandt en anden, mange tak for det.

Læs mere

KNUDEN januar 2018 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION

KNUDEN januar 2018 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN januar 2018 BROAGER DRENGEGRUPPE Januar 2018 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formanden har ordet Året er ved at gå på hæld og det er tid til et tilbageblik på året der er gået. Den altoverskyggende aktivitet

Læs mere

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

Bestyrelse- og ledelses beretning

Bestyrelse- og ledelses beretning Bestyrelse- og ledelses beretning 2018-19 Året startede med vores arbejdsdag i hytten i april måned, hvor vi fik ryddet op og gjort rent inde i hytten og udenfor fik vi startet på at bygge vores overdækning

Læs mere

Referat. Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps

Referat. Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Referat Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Grupperådsmødet blev afholdt den 27. februar 2011 i Ravnsøhytten. a) Valg af dirigent og referent Joe Schubert blev valgt som dirigent.

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S S T E N L I L L E S P E J D E R N E Gruppelederberetning for 2005 L A U R E N T I U S Gruppeleder Torben Poulsen Lårupvej 45 4293 Dianalund 58260124/28408530 info@naturplejecenter.dk

Læs mere

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DOBBELTHAGEN http://2hag.dk/ Morgensamlig på InterSpejd Nr. 3 2014 AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS Side Indlæg sendes til : Leif Toft Jakobsen E-mail: leif@toftjakobsen.dk Velkommen

Læs mere

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år.

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de 18 21 årige og Rovere for dem over 21 år. Pionererne er inddelt i sjak og styrer selvstændigt deres arbejde. De har ikke nogen

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Generelt Året 2014 i n Fastelavnstur 1. -2. februar Årsberetningen er udformet således, at den forhåbentligt giver et indtryk af det arbejde, der sker såvel blandt spejderne som

Læs mere

Åbent hus. Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby

Åbent hus. Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby Åbent hus Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl. 12 15 hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby Vi holder åbent hus for alle interesserede børn og forældre i alle aldre i vores

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. 1. Birkerød Gruppe

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. 1. Birkerød Gruppe 1. Birkerød Gruppe Få venner for livet Få spændende oplevelser i Danmark og udland Lær at løse mysterier, lave bål, bygge labyrinter, tage ansvar - nutidens spejdere har andet i hovedet end snobrød! En

Læs mere

kongvolmer.spejder.dk

kongvolmer.spejder.dk Nr. 2 august 2015 65. ÅRGANG Velkommer tilbage efter sommerferien til efterårets aktiviteter. Til jer der var på sommerlejr på Møn kan i se videoklip og billeder på divisionens hjemmeside sgdspejder.dk

Læs mere

November 2017 Nr årgang DDS. Sjølund Koks. Glædelig jul og godt nytår

November 2017 Nr årgang DDS. Sjølund Koks. Glædelig jul og godt nytår November 2017 Nr. 123 23. årgang DDS Sjølund Koks Glædelig jul og godt nytår Indholdsfortegnelse: Fælles siden - side 3 Familiespejd side 4 Mikro/minispejd side 5 Junior side 6 Trop side 7 Adresser side

Læs mere

September. Deadline for næste Laksemål er den 15. oktober Indlæg afleveres i elektronisk form til Alex.

September. Deadline for næste Laksemål er den 15. oktober Indlæg afleveres i elektronisk form til Alex. Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Gl Lene Carlsen (for tiden) 29802193 lcarlsen@post.cybercity.dk Ga Alex Weinreich 86428424 61616498 alexweinreich@mail.dk Ga Christine Weinreich86428424 25383022

Læs mere

Referat af grupperådsmøde i Reden 5. Aalborg den 10. februar 2014

Referat af grupperådsmøde i Reden 5. Aalborg den 10. februar 2014 Referat af grupperådsmøde i Reden 5. Aalborg den 10. februar 2014 1. Valg af dirigent og referent Dirigent: Kalle Referent: Laura 2. Beretninger a. Formanden: Jakob brugte sin beretning på at fortælle

Læs mere

Kære spejdere, forældre og ledere

Kære spejdere, forældre og ledere Kære spejdere, forældre og ledere Så er det blevet tid til et nyt EKKO. Redaktionen har desværre ligget lidt stille her efter jul, men nu er den klar igen. Bladet gælder frem til og med sommerferien. Vi

Læs mere

Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013

Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013 Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013 Formanden Annette Heydenreich byder velkommen til grupperådsmødet, og til det efterfølgende fødselsdags arrangement, hvor Mjølners 35 års fødselsdag,

Læs mere

JUNIOR. August december 2019

JUNIOR. August december 2019 JUNIOR August 2019 - december 2019 Juniormøder er onsdag klokken 18.30-20.30 på. Hvis det er andre steder, fremgår det af programmet. Vi starter til tiden - så kom gerne i god tid og husk tøj og fodtøj

Læs mere

Stjernegruppens handlingsplan 2000-02. Indhold: Stjernekasteren, særnummer janur 2000. Stjernegruppens handling... page 1

Stjernegruppens handlingsplan 2000-02. Indhold: Stjernekasteren, særnummer janur 2000. Stjernegruppens handling... page 1 Stjernekasteren, særnummer janur 2000 Indhold: Stjernegruppens handlingsplan 2000-02 page 1 Odense Fjord Division, Det Danske Spejderkorps Spejderarbejde for børn og unge i Skibhus og Risingekvarteret

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3, 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 3, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Friluftsliv = Spejderliv Hej kære spejdere og forældre Sommerlejre Velkommen tilbage efter sommerlejrene!

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Spejderne har en facebook-side DDS Klarup Gruppe hvor der deles billeder fra ture og nyttig information. Bestil et benzinkort til

Læs mere

KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE KNUDEN April 2015 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formandens beretning Broager Drengegruppe er i den situation, at vi mangler en formand til bestyrelsen. Tirsdag den 17. april,

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS

DET DANSKE SPEJDERKORPS Afbud fra: Lone S. Lone J. Lars Ole, Kurt, Hørning d. 24-3-11 Dagsorden: 1. Valg af referent og ordstyrer Thomas valgt til referent og ordstyre 2. Godkendelse af referat fra sidste gang. John nævnte at

Læs mere

DDS Skjoldhøj Referat Grupperådsmødet 09-03-2014 (Lisbjerg hytten)

DDS Skjoldhøj Referat Grupperådsmødet 09-03-2014 (Lisbjerg hytten) DDS Skjoldhøj Referat Grupperådsmødet 09-03-2014 (Lisbjerg hytten) Tilstede var: Formand, Gruppeledere, Kasserer, Bestyrelsesmedlemmer, Ledere og Forældre. Gruppeleder Preben Larsen bød fremmødte velkommen

Læs mere

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE:

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: 12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: Vores gruppeleder Thomas bød velkommen til mødet og gav en kort præsentation af Det Danske Spejderkorps: 12. Århus Gruppe er en del af Aros Division, der består

Læs mere

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00 Grevespejderne Indhold Invitation..3 Dagsorden.4 Giv en hånd.......5 Datoplan.6 Udviklingsplan...7 Grevespejderne 2 Bøgehegnet 103 kld. DK-2670 Greve mail@grevespejderne.dk

Læs mere

Årsrapport. Beretning Udviklingsplaner Regnskab Budget. Ullerslevgruppe.dk

Årsrapport. Beretning Udviklingsplaner Regnskab Budget. Ullerslevgruppe.dk Årsrapport 2016 Beretning Udviklingsplaner Regnskab Budget 1 Årsrapporten 2016 Ullerslev spejdergruppe alle børn skal opleve succes...side 3 Beretning fra bestyrelse og ledelse...side 4 Referat af grupperåds

Læs mere

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012 KNUDEN august 2012 KNUDEN August 2012 1 Sikken en grisefest! Sommerferien og Spejdernes Lejr er nu veloverstået og Broager Drenge trækker igen i arbejdstøjet klar til en spændende efterårssæson. Grisefesten

Læs mere

December 2013 nr årgang. Sjølund Koks

December 2013 nr årgang. Sjølund Koks December 2013 nr. 107 19. årgang DDS Sjølund Koks Til Sjølund Koks læsere Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår! Tak for i år! Vi glæder os til at se jer igen mandag den 6. januar

Læs mere

TRANERNE. Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder.

TRANERNE. Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder. Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder. Møderne starter med flaghejsning Møderne slutter med mikroråb, håndtryk og spejderbror Alle møder i uniform og tørklæde på møder og ture Sange: Flagsangen,

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 14. 16. juni MUS-lejr, Thorup Hede Mikro, mini & junior 23. juni Sct. Hans på Volden i Klarup

Læs mere

TUPLA. GråstenSpejderne Juni-juli-august GraastenSpejderne DDS

TUPLA. GråstenSpejderne Juni-juli-august GraastenSpejderne DDS TUPLA GråstenSpejderne Juni-juli-august 2015 GraastenSpejderne DDS 1 Oprykningen 2015 er den 22. 23. august Information om selve arrangementet følger! 2 Gruppen Det føles ikke længe siden, at jeg skrev

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL

UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL Sidst revideret januar 2014 MÅL FOR HELE GRUPPEN Vi fremstår som én samlet gruppe med en stærk fælles holdånd Kammeratskab er for os den vigtigste værdi i De Blå Værdier (KAFSU)

Læs mere

Vi håber alle har haft en god sommerferie og er klar til at starte igen. Vi starter lige på og hårdt med at gøre klar til Høstmarkedet.

Vi håber alle har haft en god sommerferie og er klar til at starte igen. Vi starter lige på og hårdt med at gøre klar til Høstmarkedet. RY SKOVMUS Hej Skovmus og forældre Vi håber alle har haft en god sommerferie og er klar til at starte igen. Vi starter lige på og hårdt med at gøre klar til Høstmarkedet. Vi skal have gjort klar til vores

Læs mere

STILLINGE GRUPPE SPIDS ØRE. Maj Juni Juli - August 2011 www.spejdernet.dk/stillinge

STILLINGE GRUPPE SPIDS ØRE. Maj Juni Juli - August 2011 www.spejdernet.dk/stillinge STILLINGE GRUPPE SPIDS ØRE Maj Juni Juli - August 2011 www.spejdernet.dk/stillinge Mødeprogram for Mowgli s brødre og søstre Maj: Onsdag d. 4. Ulvemøde. Lør- Søndag d. 7.-8. Weekend tur. Onsdag d. 11.

Læs mere

I udviklingsplanen for 2013 havde vi tre indsatsområder:

I udviklingsplanen for 2013 havde vi tre indsatsområder: Divisionschefernes beretning 2013 I udviklingsplanen for 2013 havde vi tre indsatsområder: Styrke patruljearbejdet og børn leder børn Styrke ledertræningen i divisionen Gøre samarbejdet i divisionsledelsen

Læs mere

Januar Februar Marts Sundby Det Danske Spejderkorps

Januar Februar Marts Sundby Det Danske Spejderkorps Januar Februar Marts 2010 1. Sundby Det Danske Spejderkorps Side: 1 Adresseliste 1. Sundby Mikrogrenen Mikl Berit Carlsen Offenbachvej 31, 2. mf 2450 SV 21 47 10 37 Berit@kadnet.dk Mika Martin Jørgensen

Læs mere

Program for August september 2019

Program for August september 2019 Program for August september 2019 Mikro 6-7 år grenfarve Børnehaveklasse og 1. klasse Mini 8 10 år grenfarve 2. og 3. klasse Junior 10 12 år grenfarve 4. og 5. klasse Trop 6. 9. klasse 12 16 år grenfarve

Læs mere

Program for Minierne - Kong Skjold Gruppe. Vinter/forå r 2015

Program for Minierne - Kong Skjold Gruppe. Vinter/forå r 2015 Program for Minierne - Kong Skjold Gruppe Vinter/forå r 2015 Dage Aktivitet Bemærkning el. mærke: 5. januar 17-18.30 Koder knob spejderloven/kammeratskab Kommunikation + pioner Vi slutter kl. 18.30, da

Læs mere

SFO Bakkeskolen. 1 S ide

SFO Bakkeskolen. 1 S ide 1 S ide Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Katrine og Christina, som har været studerende. Vi ønsker Katrine og Christina stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Samtidig

Læs mere

Udkast. Stjernegruppen

Udkast. Stjernegruppen as t dk U Foto: Tropspatrulje på hike i Apuseni bjergene i Transsylvanien, sommer 2010 Stjernegruppen Stjernegruppen er en del af Det Danske Spejderkorps, de blå spejdere i Danmark. Stjernegruppen er en

Læs mere

Leder og adresseoversigt: Nr. 1 januar 2015 65. ÅRGANG

Leder og adresseoversigt: Nr. 1 januar 2015 65. ÅRGANG Leder og adresseoversigt: Gruppeledelse: Gruppeleder: Lasse Christensen, 5534 3194, Gruppeassistent: Ebbe Brintow, 5537 1947, Senoirerklanen (16-23 år): Tobias Tønnesen Troppen (Storspejdere) (12-16 år):

Læs mere

Mødetid på Poulholm 17:15 19:00

Mødetid på Poulholm 17:15 19:00 Mødetid på Poulholm 17:15 19:00 Hej Mini spejdere. Efter en lang sommer ferie og en fantastisk sommerlejr, er vi mere end klar til at tage fat på et nyt spejder år. Vi starter med at tage afsked med dem

Læs mere

Nyt fra gruppelederne

Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne VELKOMMEN til Mille, der er ny leder hos mikroerne. Troppen har ændret deres mødetid, og vi har fået mange nye medlemmer Derfor bilkaos ved spejderhuset kl.20 om tirsdagen! Kære mini-,

Læs mere

Årsberetning 2011 Øresund Division

Årsberetning 2011 Øresund Division Årsberetning 2011 Øresund Division Divisionsledelsen Det har været et spændende år i Øresund Division. Med ny DC og flere nye medlemmer i divisionsledelsen. Vi har fastholdt gamle traditioner og nye idéer

Læs mere

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07 26 Årgang 2010 Maj Juni Juli Fødselsdage: Maj Heidi Kasper Nicholai Anders D 0605 1305 1405 2405 Juni Jørn Christian Anders R Tobias Sebastian 1206 1406 1606 2306 2706 Juli Kristian 1207 Anne Sofie 1407

Læs mere

Grupperådsmøde (generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 16. februar 2015 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup.

Grupperådsmøde (generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 16. februar 2015 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup. Referat af: Grupperådsmøde (generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 16. februar 2015 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup. a) Valg af dirigent og referent Alex valgt til dirigent og Bettina valgt

Læs mere

Nyt fra gruppelederne

Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne VELKOMMEN til Charlotte, der er ny leder i troppen. Det er mørkt, koldt og vådt udenfor, men foråret er på vej. Planlægning af årets SOMMERLEJRE er i gang: Minierne

Læs mere

KNUDEN april 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

KNUDEN april 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN KNUDEN april 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE KNUDEN April 2016 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formanden har ordet Produktion og salg af påskedekorationer gik igen i år over al forventning. Der blev fremstillet 600 dekorationer

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og vi vil være i det Gl. Hus hele ferien. Med mindre andet er aftalt skal børnene være her senest klokken 9.30. Hvis tilmeldte børn ikke møder i

Læs mere

Ole har set til containeren mandag, men der var ikke meget at tømme. Der var mere til udsmidning.

Ole har set til containeren mandag, men der var ikke meget at tømme. Der var mere til udsmidning. Referat af ledermøde Sted / tid: Rudelen, tirsdag 6. september 2011 kl. 19.00 21.30 Tilstede: Jacob, Anders Pingo, Elmer, Janus, Drejer, Ane, Ole, Bo Fraværende:.. Referat baseret på noter fra Drejer og

Læs mere

GUDENÅ DIVISION D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

GUDENÅ DIVISION D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Referat fra divisionsrådsmøde d. 16-04-2015 Dagsorden: a. Valg af dirigent og referent b. Beretning fra divisionsledelsen c. fremlæggelse af årsregnskabet for det foregående år til godkendelse d. behandling

Læs mere

46. årgang juli - september 2017

46. årgang juli - september 2017 WWW.NAKSKOVSPEJDERNE.DK 46. årgang juli - september 2017 Alle spejdere og forældre ønskes en rigtig lang og solrig. Alle spejdere, ledere og hjælpere ønskes en SUPER GOD sommerlejr i forbindelse med: Leder

Læs mere

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams:

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams: Nyt fra de forskellige teams: Juni 2013 Team 00. klasse: Om mandagen og torsdagen har børnene lavet førskole-opgaver, hvor deres kommende børnehaveklasselærere har deltaget. Mange af børnene har været

Læs mere

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18-

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Velkommen i Palnatoke Trop Denne folder er en introduktion til Palnatoke Trop for forældre og spejdere. Troppen er for spejdere i alderen 12-16 år og

Læs mere

Arrangementskalender. Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø www.langesoe-spejderne.dk 2-2011

Arrangementskalender. Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø www.langesoe-spejderne.dk 2-2011 Arrangementskalender Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø www.langesoe-spejderne.dk Efterårslejr 19. - 22. oktober Julehygge 21. november Fredslys 23. november Juletur til Troldhøj 2. - 4. december 24.

Læs mere

Årsrapport. Beretning Udviklingsplaner Regnskab Budget. Ullerslevgruppe.dk

Årsrapport. Beretning Udviklingsplaner Regnskab Budget. Ullerslevgruppe.dk Årsrapport 2018 Beretning Udviklingsplaner Regnskab Budget 1 Årsrapporten 2019 Ullerslev spejdergruppe alle børn skal opleve succes...side 3 Beretning fra bestyrelse og ledelse...side 4 Referat af grupperådsmødet

Læs mere

3 udgave; 45. Årgang August, September, Oktober 2009

3 udgave; 45. Årgang August, September, Oktober 2009 3 udgave; 45. Årgang August, September, Oktober 2009 Oplag 25. Udgives af KFUM og K Spejderne Stevns-Nord 1 Indhold Side Indhold + Fra redaktøren 2 Fra kasseren 3 Sommerlejren 4 Sommerlejren 5 Sommerlejren

Læs mere

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter.

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter. SPEJDERNES ORDBOG Adventurespejd Udfordrende løb for tropsspejdere findes over hele landet, året rundt. Afbud Man skal melde afbud, når man ikke kan deltage på møder, ture og arrangementer. Besnøring Knob

Læs mere

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016 PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016 Torsdag 07 jan Vi rytter op ude. Vi flytter resten af juletræerne ned til raftestatviet. Torsdag 14 jan Vi rytter op ude. Vi pakker stilladset væk. Valg af PL/PA.

Læs mere

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013)

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Afdelingerne og deres ledere arbejder på baggrund af korpsets love og regler samt værdigrundlag. Spejdermetodens otte elementer, Aktiviteter

Læs mere

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers.

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers. SPEJDERNYT Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe September 2012 Årgang. 02 NR. 07 www.spejdernet.dk/esb Spejdernes Lejr 2012 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte

Læs mere

Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven

Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven S K O V F O L K E T - D E B L Å I H A D E R S L E V Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven DET DANSKE SPEJDERKORPS Grupperådsmøde Vi vil gerne invitere spejdere, forældre

Læs mere

Sjølund Koks. nr årgang august BRYLLUPSNUMMER, se fotoreportage på side 10 og 11 og på www. vordingborgspejderne.dk

Sjølund Koks. nr årgang august BRYLLUPSNUMMER, se fotoreportage på side 10 og 11 og på www. vordingborgspejderne.dk 1 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Sjølund Koks nr. 95 17. årgang august 2011 BRYLLUPSNUMMER, se fotoreportage på side 10 og 11 og på www. vordingborgspejderne.dk 2 Indholdsfortegnelse 13 Troppen

Læs mere

51. ÅRGANG NR. 1 DEC. 2014 JAN. - FEB. 2015

51. ÅRGANG NR. 1 DEC. 2014 JAN. - FEB. 2015 51. ÅRGANG NR. 1 DEC. 2014 JAN. - FEB. 2015 Indhold: Side 03 Nyt fra gruppen Side 04 Vølsungerne, Junior Side 05 Vølsungerne, Junior Side 06 Troppen Side 07 Troppen ILDBORET: Udkommer fast 4 gange årligt:

Læs mere

Deadline næste Blad 15. oktober 2008 Redaktøren

Deadline næste Blad 15. oktober 2008 Redaktøren Indhold: Side 3 Rockfest i Rødovre, Næstved og Ringsted 4 Korpslejr/Blå Sommer 2009 5 Mikro-/Miniprogram 6 Mikrogrenen 7 Minigrenen 8 Nyt fra Styrelsen 9 Juniorsommerlejr på Bornholm 10 Juniorprogram 11

Læs mere

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2015

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2015 PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2015 Torsdag 08-jan Vi rytter op ude. Vi flytter resten af juletræerne væk fra græsset og tager stilladset ned. Vi starter på at øve knob og besnøringer. Torsdag

Læs mere