Bekendtgørelse om registrering af ejerlejligheder og notering af bygning på fremmed grund i matriklen. Kapitel 1.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bekendtgørelse om registrering af ejerlejligheder og notering af bygning på fremmed grund i matriklen. Kapitel 1."

Transkript

1 Bekendtgørelse om registrering af ejerlejligheder og notering af bygning på fremmed grund i matriklen I medfør af 11, stk. 4, 47, stk. 1 og 3, og 47a i lov om udstykning og anden registrering i matriklen samt registrering af bygninger på forstranden eller på søterritoriet i øvrigt jf. lovbekendtgørelse nr. 769 af 7. juni 2018, som ændret ved lov nr. 80 af 24. januar 2017, 4a, stk. 5, i lov om ejerlejligheder, jf. lovbekendtgørelse 1713 af 16. december 2010, som ændret ved lov nr. 80 af 24. januar 2017, fastsættes efter bemyndigelse i 7 i bekendtgørelse nr. XXXX af 25. februar 2019 om henlæggelse af opgaver og beføjelser til Geodatastyrelsen: Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Denne bekendtgørelse fastsætter krav til dokumentation m.v. og om anvendelse af digital kommunikation ved anmodning om registrering af en ejendoms opdeling i ejerlejligheder, registrering af ændring af ejerlejligheder eller videreopdeling i ejerlejligheder. 2. Ved en landinspektør med beskikkelse forstås i denne bekendtgørelse praktiserende landinspektører og deres assistenter med landinspektørbeskikkelse. Kapitel 2 Registrering af ejerlejligheder 3. Anmodning om registrering af en ejendoms opdeling i ejerlejligheder, videreopdeling af ejerlejligheder og ændring af ejerlejligheder skal indgives til Geodatastyrelsen. 4. Anmodning om registrering af en ejendoms opdeling i ejerlejligheder skal indeholde 1) kort over hver ejerlejlighed udarbejdet af en landinspektør med beskikkelse og i formater godkendt af Geodatastyrelsen, 2) en fortegnelse over ejerlejlighederne i ejendommen efter den ønskede forandring, 3) oplysning om de forandringer, der ønskes registreret, 4) erklæring fra en landinspektør med beskikkelse om, at de i ejerlejlighedsfortegnelsen indeholdte oplysninger om beliggenhed og numre er korrekte, og at det angivne areal for ejerlejlighederne er i overensstemmelse med den af landinspektøren foretagne opmåling, 5) erklæring fra en landinspektør med beskikkelse om, at opdelingen ikke kan ske ved matrikulær udstykning, og at ejendommen ikke er en landbrugsejendom. 6) erklæring fra ejendommens ejer om, hvorvidt ejendommen inden for de seneste 5 år har tilhørt en privat andelsboligforening, 7) de erklæringer og dokumenter, der fremgår af bilag 1, som dokumentation for, at betingelserne i lov om ejerlejligheder er opfyldt. Stk. 2. Geodatastyrelsen kan anmode om og betinge registrering af, at der foreligger fornøden dokumentation for, at oplysninger om sagens faktiske grundlag i fremsendte erklæringer og dokumenter er korrekte, hvis oplysninger, der foreligger for Geodatastyrelsen efterlader tvivl herom.

2 Stk. 3. Fortegnelsen over ejerlejlighederne kan angive ejerlejlighedernes anvendelse og skal angive 1) oplysning om navn på den landinspektør med beskikkelse, som er ansvarlig for udarbejdelse af fortegnelsen, 2) dato for udarbejdelse, 3) beliggenhed for den opdelte ejendom, angivet med beliggenhedsadressen og matrikelbetegnelse, med mindre ejendommen ligger på søterritoriet, 4) identifikationsnummer (BFE-nummer) for ejerlejlighederne og for den opdelte ejendom, 5) beliggenhedsadresse for hver ejerlejlighed, og når flere bolig-, erhvervs- eller brugsenheder er tilknyttet ejerlejligheden, adresse for enheder angivet med gadenavn, husnummer, etage mv., hvis særskilt adresse er tildelt, 6) ejerlejlighedsnumre og litra-nummerering, når en ejerlejlighed består af flere fysisk adskilte delarealer, 7) ejerlejlighedernes areal og delarealer opmålt i overensstemmelse med bilag 2, og 8) fordelingstal angivet som brøk. Stk. 4. Ejerlejlighedskortet skal indeholde 1) oplysning om navn på den landinspektør med beskikkelse, at der har udarbejdet kortet, 2) dato for opmålingen, 3) oplysning om beliggenhedsadressen, 4) en situationsplan, der viser placering af den opdelte ejendoms bygninger på matrikelkortet, medmindre ejendommen ligger på søterritoriet, 5) en oversigt, der tydeligt viser fysisk afgrænsning og beliggenhed af ejerlejlighedens areal eller arealer i ejendommen, 6) ejerlejlighedens identifikationsnummer (BFE-nummer), 7) ejerlejlighedsnummer, 8) oplysning om ejerlejlighedens areal i m 2 og om delarealer i m 2, 9) målestoksforhold og 10) angivelse af nordretning. 5. Ved anmodning om registrering af en ejendoms opdeling i ejerlejligheder skal data med geometri for hver ejerlejlighed være overført fra digitalt format godkendt af Geodatastyrelsen. Data med geometri skal indeholde oplysning om identifikationsnummer (BFE-nummer), og koordinater, der forbinder linjer, skal være fundet ved en opmåling på stedet, hvor UTM32/ETRS89 er referencesystem. Koordinaterne skal være yderpunkter i ejerlejlighedens areal, som dette er opmålt i overensstemmelse med bilag Før registrering af en ejendoms opdeling i ejerlejligheder, skal hver ejerlejlighed tilknyttes de bolig-, erhvervs- og brugsenheder, der hører til ejerlejligheden. Stk. 2. En ejerlejlighed kan med Geodatastyrelsens godkendelse oprettes, selvom der ikke er tilknyttet nogen bolig-, erhvervs eller brugsenhed til ejerlejligheden. 7. Ved anmodning om registrering af videreopdeling af ejerlejligheder, skal foreligge 1) oplysning om de forandringer, der ønskes registreret,

3 2) en fortegnelse over ejerlejlighederne efter den ønskede forandring, der omfatter de nye ejerlejligheder og den ejerlejlighed, hvorfra videreopdeling sker, 3) kort over hver ejerlejlighed, der opstår ved videreopdelingen og kort over den ejerlejlighed, hvorfra videreopdeling sker, 4) en erklæring fra en beskikket landinspektør i overensstemmelse med 4, stk. 1, nr. 4, og 5) de erklæringer og dokumenter, der fremgår af bilag 1, som dokumentation for, at betingelserne i lov om ejerlejligheder er opfyldt. Stk. 2. Ved udarbejdelse af fortegnelse over ejerlejlighederne og ejerlejlighedskort finder 4, stk. 3 og 4, tilsvarende anvendelse. Stk. 3. Er ejerlejligheden, hvorfra videreopdeling sker, registreret af Geodatastyrelsen, skal data med geometri for hver ejerlejlighed, der dannes ved videreopdelingen og data med geometri for den ejerlejlighed, hvorfra videreopdeling sker, være overført til Ejendomsregistreringsportalen, idet 5 finder tilsvarende anvendelse. 8. Ved anmodning om registrering af andre ændringer af ejerlejligheder end videreopdeling, skal der foreligge 1) oplysning om de forandringer, der ønskes registreret, 2) en fortegnelse over ejerlejlighederne efter den ønskede forandring, der omfatter de ejerlejligheder i ejendommen, hvor en eller flere af de angivelser, der er nævnt i 4, stk. 3, nr. 3-8, ændres, 3) kort over hver ejerlejlighed, hvor korrektion af ejerlejlighedskortet må ske som følge af ændringen, og 4) en erklæring fra en beskikket landinspektør i overensstemmelse med 4, stk. 1, nr. 4, når der sker ændring i en eller flere af de angivelser, der er nævnt i 4, stk. 3, nr Stk. 2. Ved udarbejdelse af fortegnelse over ejerlejlighederne og ejerlejlighedskort finder 4, stk. 3 og 4, tilsvarende anvendelse. Stk. 3. Ved anmodning om registrering af ændring efter stk. 1 af en ejerlejlighed registreret af Geodatastyrelsen, skal der overføres geometri for hver lejlighed, hvor geometrien ændres, idet 5, finder tilsvarende anvendelse. Stk. 4. Stk. 1-3, gælder ikke ved opløsning af ejerlejlighedsfællesskabet. 9. Før registrering af opdeling eller ændring, herunder videreopdeling, skal Geodatastyrelsen have modtaget meddelelse fra Tinglysningsretten om, at opdelingen eller ændringen kan tinglyses. Kapitel 3 Notering af bygning på fremmed grund i matriklen. 11. Kommunalbestyrelsen skal indberette i Bygnings- og Boligregistret, når en bygning er ejet af en anden end ejeren af den samlede faste ejendom samt indberette en koordinat inden for bygningens ydre

4 afgrænsning, hvorefter noterer Geodatastyrelsen ejendommen i matriklen og tildeler den et identifikationsnummer (BFE-nummer). Kapitel 4 Digital kommunikation 18. Registreringsanmodningen med tilhørende dokumenter og data skal indsendes elektronisk til Geodatastyrelsen via Ejendomsregistreringsportalen på adressen Stk. 2. Registreringsanmodning skal være forsynet med en digital signatur. Stk. 3. Ejerlejlighedsfortegnelse, ejerlejlighedskort og erklæringer afgivet af en beskikket landinspektør, skal være forsynet med en digital signatur afgivet af en landinspektør med beskikkelse. Stk. 4. Indsendelse af supplerende dokumenter til en sag er også omfattet stk. 2 og 3. Kapitel 5 Ekspeditionsgebyr 19. For registrering af sager om ejerlejligheder betales gebyr med de anførte beløb: 1) Opdeling af ejendom i ejerlejligheder: kr. for hver ejerlejlighed, der oprettes. 2) Videreopdeling af ejerlejlighed: kr. for hver ejerlejlighed, der oprettes. 3) Sammenlægning af ejerlejligheder: 680 kr. for hver ejerlejlighed, der videreføres. 4) Arealoverførsel til ejerlejlighed: 680 kr. for hver ejerlejlighed, hvortil der overføres areal. 5) Arealoverførsel fra en eller flere ejerlejligheder til fællesareal: 680 kr. 6) Ændring af fordelingstal: 340 kr. for hver ejerlejlighedsejendom, uanset antallet af fordelingstal, der ændres i sagen. 20. Gebyr efter denne bekendtgørelse forfalder til betaling samtidigt med, at opdeling i ejerlejligheder eller ændring af ejerlejligheder, herunder videreopdeling, registreres. Stk. 2. Betalingsfristen er 30 dage fra forfaldsdato. Stk. 3. Gebyrer opkræves af den person, der har signeret registreringsanmodningen. Stk. 4. Overstiger det samlede gebyr beløb kr. opkræver Geodatastyrelsen beløbet forud. Stk. 5. Geodatastyrelsen kan i andre tilfælde, hvor det skønnes nødvendigt for at afværge risiko for tab, kræve forudbetaling af gebyrer. Stk. 6. For udskrivning af rykker for betaling opkræves et gebyr på 100 kr.

5 Kapitel 6. Ikrafttrædelses- og overgangsregler 21. Bekendtgørelsen træder i kraft den 25. februar Stk. 2. Bekendtgørelsen finder ikke anvendelse på sager, som er under behandling ved Tinglysningsretten ved bekendtgørelsens ikrafttræden. For sådanne sager finder de hidtil gældende regler anvendelse. Geodatastyrelsen, den februar 2019 Pia Dahl Højgaard /Jess Svendsen

6 Bilag 1 Opdelingshjemmel i ejerlejlighedsloven Generel ejererklæring Ejerlejlighedsloven 10 og 10 a (Medtages i alle sager undtagen sager om videreopdeling og ændring af ejerlejligheder samt sager omfattet af 10, stk. 13) Dokumentation, der skal foreligge for Geodatastyrelsen forinden registrering af opdelingen. - at ejendommen er en ejerlejlighedsejendom, - at ejerlejlighedsopdelingen foretages som vist på ejerlejlighedskort og tilhørende fortegnelse over ejerlejlighederne, og at - at ejerlejlighedernes fordelingstal fastsættes som anført i fortegnelsen over ejerlejlighederne. 10, stk. 1, nr. 1 (Bygning efter 1. juli 1966) 10, stk. 1, nr. 2 (Bygning med alene 2 lejligheder) 10, stk. 1, nr. 3 (Fredet bygning) 10 stk. 1, nr. 4 (Udelukkende anvendelse til andet end beboelse) 10, stk. 1, nr. 6 (Ældreboliger og almene ældreboliger) at bygningen med ejerlejlighederne #-## er påbegyndt opført efter 1. juli at bygningen med ejerlejlighederne #-## ikke indeholder andre lejligheder eller rum end 2 beboelseslejligheder med tilhørende sædvanlige udenomsrum. Erklæring fra en beskikket landinspektør, om at begge ejerlejligheder opfylder kravene i lov om ejerlejligheder 10, stk. 1, nr. 2, litra a-e, og at bygningen ifølge erklæring fra bygningsmyndigheden opfylder kravene i 10, litra f-i. at bygningen med ejerlejlighederne #-## er fredet i henhold til lov om bygningsfredning. Samtykke fra kulturministeren. at bygningen med ejerlejlighederne #-## udelukkende anvendes til andet end beboelse. at en del af bygningen med ejerlejlighederne #-## skal indrettes til ældreboliger eller almene ældreboliger. Attest fra kommunalbestyrelsen om, at samme del af bygningen indrettes til boliger, der får eller har fået tilsagn om støtte efter den tidligere lov om boliger for ældre og personer med handicap, jf. lovbekendtgørelse nr. 316 af 24. april 1996, eller lov om almene boliger mv.

7 10, stk. 1, nr. 7 (Visse ungdomsboliger) 10, Stk. 2 (Beboelseslejlighed tilført bygningen efter 1.juli 2004 i uudnyttet tagetage eller i en/flere nye etager) 10, stk. 2, 4. pkt. (Bygninger tilhørende Private andelsboligforeninger og uanset om bygningerne er påbegyndt opført før eller efter den 1. juli Beboelseslejlighed tilført Erklæring fra en beskikket landinspektør om, at hele den del af bygningen, der skal indeholde ældreboligerne eller de almene ældreboliger, opdeles som en samlet ejerlejlighed. at bygningerne med ejerlejlighederne #-## er kondemneret i henhold til lov om byfornyelse og udvikling af byer, lov om byfornyelse, lov om byfornyelse og boligforbedring eller den tidligere lov om boligtilsyn. Attest fra kommunalbestyrelsen om, at mindst halvdelen af bygningernes bruttoetageareal efter bygnings- og boligregistret indrettes til ungdomsboliger, der har fået tilsagn om statsstøtte til indretning eller opførelse efter den tidligere byggestøtte-, kollegiestøtte eller boligbyggerilovgivning eller til almene boliger mv., og den resterende del af bruttoetagearealet indrettes til andet end beboelse. Erklæring fra en beskikket landinspektør om, at ungdomsboligerne eller de almene ungdomsboliger opdeles som en samlet ejerlejlighed. - at bygningen med ejerlejlighederne #-## er påbegyndt opført den 1. juli 1966 eller tidligere, - at bygningen efter 1. juli 2004 er blevet tilført en eller flere beboelseslejligheder i bygningens uudnyttede tagetage eller i en eller flere nye etager, - at de nye beboelseslejligheder er tilført i henhold til byggetilladelse udstedt efter den 1. juli 2004, - at alle beboelseslejligheder i bygningen anvendes til helårsbeboelse, og at der med prioritet og påtaleret som bestemt i ejerlejlighedslovens 10b tinglyses en deklaration herom senest ved første ibrugtagning af en nyetableret beboelseslejlighed efter opdelingens gennemførelse. Erklæring fra en landinspektør med beskikkelse om, at alle eksisterende boliger og eventuelle lokaler til andet end beboelse i bygningen pr. 1. juli 2004 opdeles som en ejerlejlighed, der ikke kan videreopdeles, med mindre bygningen er omfattet af lov om ejerlejligheder 1o, stk. 1, nr. 2 eller 3. - at ejendommen tilhører en privat andelsboligforening, - at bygningen med ejerlejlighederne #-## efter 1. juli 2004 er blevet tilført en eller flere beboelseslejligheder i bygningens uudnyttede tagetage eller i en eller flere nye etager,

8 bygningen efter i uudnyttet tagetage eller i en/flere nye etager) 10, stk. 3 (Almene boliger i privat udlejningsejendom etableret i uudnyttet tagetage eller i en/flere nye etager) 10, stk. 4 (Almene boligorganisationer) 10, Stk. 5 (Salg af bolig efter kap. 5a i lov om almene boliger mv.) - at de nye beboelseslejligheder er tilført i henhold til byggetilladelse udstedt efter den 1. juli 2004, - at alle beboelseslejligheder i bygningen anvendes til helårsbeboelse, og at der med prioritet og påtaleret som bestemt i ejerlejlighedslovens 10b tinglyses en deklaration herom senest ved første ibrugtagning af en nyetableret beboelseslejlighed efter opdelingens gennemførelse. Erklæring fra en landinspektør med beskikkelse om, at alle eksisterende boliger og eventuelle lokaler til andet end beboelse i bygningen pr. 1. juli 2004 opdeles som en ejerlejlighed, der ikke kan videreopdeles, med mindre bygningen er omfattet af lov om ejerlejligheder 1o, stk. 1, nr. 2 eller 3. - at bygningen med ejerlejlighederne #-## efter den 1. juli 2004 tilføres nye tagboliger som almene boliger i bygningens uudnyttede tagetage eller i en eller flere nye etager, - at bygningen anvendes helt eller delvist til privat udlejning til beboelse, og - at ejerlejligheden bestående af boligerne og eventuelle lokaler til andet end beboelse i den eksisterende bygning pr. 1. juli 2004 ikke kan videreopdeles. Erklæring fra en landinspektør med beskikkelse om, at boligerne og eventuelle lokaler til andet end beboelse i den eksisterende bygning pr. 1. juli 2004 og det almene beboelsesareal med alle sædvanlige fællesfaciliteter til brug for boligtagerne opdeles, så de hver for sig udgør en ejerlejlighed. - at ejendommen tilhører en almenboligorganisation, - at ejendommen indeholder boliger og sædvanlige fællesfaciliteter til brug for lejerne, og - at ejendommen ikke er omfattet af ejerlejlighedslovens 10, stk Erklæring fra en landinspektør med beskikkelse om, at hele beboelsesarealet og alle sædvanlige fællesfaciliteter til brug for lejerne efter opdelingen udgør én ejerlejlighed. - at ejendommen tilhørende en almen boligorganisation, - at der er indgået aftale om salg af en eller flere boliger efter kapital 5 a i lov om almene boliger m.v. - at opdelingen sker løbende på den måde boligorganisationen vurderer er mest hensigtsmæssig.

9 10, stk. 6 (Almen boligorganisation. Almene boliger tilføres uudnyttet tagetage eller i en/flere nye etager.) 10, stk. 7 (Almen boligorganisation. Almene boliger tilføres uudnyttet tagetage eller i en/flere nye etager til privat udlejning) 10, stk. 8 (Almen boligorganisation. Boliger tilføres uudnyttet tagetage eller i en/flere nye etager som særskilte ejerlejligheder) 10, stk. 9 (Almen boligorganisation. Boliger til brug for en privat andelsboligforening tilføres uudnyttet tagetage eller i en/flere nye etager) kommunalbestyrelsens godkendelse af ejerlejlighedsopdelingen og de fastsatte fordelingstal. Godkendelse fra transport-, bygnings- og boligministeren til salg efter almenboligloven kap. 5a. - at ejendommen tilhører en almen boligorganisation, - at der tilføres almene boliger ved indretning af uudnyttede tagetager eller ved påbygning af yderligere etager. Erklæring fra en landinspektør med beskikkelse om, at hele beboelsesarealet med alle sædvanlige fællesfaciliteter til brug for lejerne i den eksisterende ejendom og tagboligernes beboelsesareal med alle sædvanlige fællesfaciliteter til brug for lejerne efter opdelingen hver for sig udgør én ejerlejlighed. - at ejendommen tilhører en almen boligorganisation, - at der tilføres almene boliger ved indretning af uudnyttet tagetage eller i en eller flere nye etager etableres tagboliger til privat udlejning, - at boligerne udlejes til helårsbeboelse. Erklæring fra en landinspektør med beskikkelse om, at at hele beboelsesarealet med alle sædvanlige fællesfaciliteter til brug for lejerne i den eksisterende ejendom og tagboligernes beboelsesareal med alle sædvanlige fællesfaciliteter til brug for lejerne efter opdelingen hver for sig udgør én ejerlejlighed. - at ejendommen tilhører en almen boligorganisation, - at der etableres boliger i ejendommens uudnyttede tagetage eller i en eller flere nye etager, - at hver bolig udgør én ejerlejlighed, - at boligerne skal benyttes til helårsbeboelse. Erklæring fra en landinspektør med beskikkelse om, at hele beboelsesarealet med alle sædvanlige fællesfaciliteter til brug for lejerne i den eksisterende ejendom efter opdelingen udgør én ejerlejlighed. - at ejendommen tilhører en almen boligorganisation, - at der i ejendommens uudnyttede tagetage eller i en eller flere nye etager etableres boliger til brug for en privat andelsboligforening, - at disse boliger skal benyttes til helårsbeboelse.

10 10, stk. 10 (Friplejeboliger) 10, stk. 13 (Nye almene tagboliger etableres som én ejerlejlighed i enhver eksisterende ejerlejlighedsejendom) 10a, stk. 1 og 2 (Opdeling af blandede beboelses- og erhvervsejendomme med ledigt erhvervsareal) Erklæring fra en landinspektør med beskikkelse om, at hele beboelsesarealet med sædvanlige fællesfaciliteter til brug for lejerne i den eksisterende ejendom og tagboligernes beboelsesareal med alle sædvanlige fællesfaciliteter til brug for andelshaverne efter opdelingen hver for sig udgør én ejerlejlighed. at der af transport-, bygnings- og boligministeren er meddelt godkendelse til etablering af friplejeboliger i en del af ejendommens bygninger. Erklæring fra en landinspektør med beskikkelse om, - at friplejeboligerne med sædvanlige fællesfaciliteter til brug for lejerne og det til boligerne knyttede serviceareal efter opdelingen enten udgør én ejerlejlighed eller hver for sig udgør én ejerlejlighed, og - at andre boliger eller lokaler til andet end beboelse i ejendommen efter opdelingen udgør én ejerlejlighed, som kun kan videreopdeles, såfremt bygningen enten er omfattet af stk. 1, nr. 1 eller 3 eller tilføres nye tagboliger, som kun kan videreopdeles, såfremt bygningen er omfattet af stk. 1, nr. 1 eller nr. 3 eller tilføres nye tagboliger. Erklæring fra ejerforeningens bestyrelse om, - at der etableres én ny ejerlejlighed indeholdende tagboliger som almene boliger ved indretning af en eller flere uudnyttede tagboliger eller ved påbygning af yderligere etager, - at ejerlejlighedsopdelingen foretages som vist på ejerlejlighedskort og tilhørende fortegnelse over ejerlejlighederne, - at ejerlejlighedernes fordelingstal fastsættes som anført i fortegnelsen over ejerlejlighederne. Den almene boligorganisations tiltræden af erklæring fra ejerforeningens bestyrelse. Erklæring fra en landinspektør med beskikkelse om, at hele beboelsesarealet med alle sædvanlige fællesfaciliteter til brug for lejerne i de nye tagboliger opdeles som én ny ejerlejlighed. Erklæring fra ejer(ne) af ejendommen om - at der i ejendommen er ledige erhvervslokaler, som ikke er blevet ledige som følge af opsigelse fra

11 udlejerens side, eller er blevet ledige på grund af lejerens misligholdelse af lejeaftalen, - at ejer(ne) har en gældende byggetilladelse til at indrette nye helårsboliger i de ledige erhvervslokaler, - at alle eksisterende og fremtidige beboelseslejligheder i ejendommen skal benyttes til helårsbeboelse, og at der med prioritet og påtaleret som bestemt i ejerlejlighedslovens 10b tinglyses en deklaration herom senest ved første ibrugtagning af ejerlejlighederne efter opdelingens gennemførelse. - at ejerlejlighed(erne) nr. ## med de beboelseslejligheder, som var registreret i BBR den 31. december 2003, ikke vil blive overdraget som selvstændige ejerlejligheder, før kommunalbestyrelsen har givet ibrugtagningstilladelse til mindst det samme antal nye beboelseslejligheder opført på det ledige erhvervsareal. Erklæring fra en beskikket landinspektør om, - at de på ejendommen beliggende bygningers samlede erhvervsareal udgør mere end 80 pct. af bygningernes samlede erhvervs- og boligareal, som det var registreret i Bygnings- og Boligregistret (BBR) den 31. december 2003, - at der i de ledige erhvervslokaler ifølge gyldig byggetilladelse kan etableres mindst det samme antal beboelseslejligheder, som var registreret i BBR i samtlige bygninger på ejendommen den 31. december 2003, - at disse nye beboelseslejligheder hver får et areal på mindst 75 m² opmålt efter reglerne i bilag 2 og et bruttoetageareal på mindst 85 m² beregnet efter reglerne i bekendtgørelse nr. 311 af om beregning af arealet af boliger og erhvervslokaler. Videreopdeling. Hjemmel i ejerlejlighedsloven 10, stk. 12. (videreopdeling af ejerlejlighed i bygning opført efter den. 1. juli 1966) Dokumentation, der skal foreligge for Geodatastyrelsen forinden registrering af opdelingen. Erklæring fra ejer(ne) af ejerlejligheden om, at ejerlejlighederne kan videreopdeles, idet ejendommen er opført efter den 1. juli 1966 og ikke er undergivet bestemmelser, der hindrer videreopdeling. 10, stk. 12. (videreopdeling af ejerlejlighed i ikke fredede bygninger opført den. 1. juli 1966 eller tidligere) Erklæring fra ejer(ne) af ejerlejligheden om, - at ejerlejligheden kan videreopdeles, idet ejendommen ikke er undergivet bestemmelser, der hindrer videreopdeling, og - at ejerlejligheden ikke ligger i fredede bygninger.

12 10, stk. 12. (videreopdeling af ejerlejlighed i ikke fredede bygninger opført den 1. juli 1966 eller tidligere, når ejerlejligheden indeholder ændreboliger etableret efter den tidligere lov om boliger for ældre og personer med handicap, jf. lovbekendtgørelse nr. 316 af 24. april 1996, eller ungdomsboliger etableret efter den tidligere byggestøtte-, kollegiestøtteog boligbyggerilovgivning eller almene boliger) 10, stk. 12. (videreopdeling af ejerlejlighed i fredede bygninger opført den. 1. juli 1966 eller tidligere) 10a, stk. 3. (Videreopdeling af blandede beboelses- og erhvervsejendomme med yderligere ledigbleven erhvervsareal) Erklæring fra en beskikket landinspektør om, at hver ejerlejlighed til beboelse opfylder kravene i lov om ejerlejligheder 10, stk. 1, nr. 2, litra a-e. Erklæring fra ejer(ne) af ejerlejligheden om, - at ejerlejligheden kan videreopdeles, idet ejendommen ikke er undergivet bestemmelser, der hindrer videreopdeling, - at ejerlejligheden ikke ligger i fredede bygninger, og - at ejerlejligheden indeholder ændreboliger etableret efter den tidligere lov om boliger for ældre og personer med handicap, jf. lovbekendtgørelse nr. 316 af 24. april 1996, eller ungdomsboliger etableret efter den tidligere byggestøtte-, kollegiestøtte- og boligbyggerilovgivning eller almene boliger. Erklæring fra ejer(ne) af ejerlejligheden om, at ejerlejlighederne kan videreopdeles, idet ejendommen ikke er undergivet bestemmelser, der hindrer videreopdeling. Enten samtykke til videreopdelingen fra kulturministeren eller erklæring fra ejer(ne) af ejerlejligheden om, at ejerlejligheden ikke er i fredede bygninger, hvor førstegangsopdelingen er sket efter den 1. januar 1980 og foretaget med hjemmel i lov om ejerlejligheder 10, stk. 1, nr. 3. Erklæring fra ejer(ne) af ejendommen om - at ejendommen oprindeligt er opdelt i ejerlejligheder i medfør af lov om ejerlejligheder 10a, stk. 1-2, - at der i ejendommen senere er blevet flere ledige erhvervslokaler, som enten ikke er blevet ledige som følge af opsigelse fra udlejerens side, eller er blevet ledige på grund af lejerens misligholdelse af lejeaftalen, og - at der er indrettet nye helårsboliger i disse ledige erhvervslokaler, som videreopdeles i medfør af lov om ejerlejligheder 10a, stk. 3. Erklæring fra en beskikket landinspektør om, at de nye beboelseslejligheder hver har et areal på mindst 75 m² opmålt efter reglerne i bilag 2 og et bruttoetageareal på mindst 85 m² beregnet efter reglerne i bekendtgørelse nr. 311 af om beregning af arealet af boliger og erhvervslokaler.

13 Bilag 2 Opmålingen af en ejerlejlighedens areal A. Opmåling skalforetages med en sådan nøjagtighed, at arealet med sikkerhed kan angives i et helt antal kvadratmeter. B. Ved beregning af arealet følges den udvendige side af lodrette ydermure. C. Vægge, som danner skel imellem ejerlejligheder, medregnes med halvdelen af vægtykkelsen til hver lejlighed. D. Vægge, som danner skel mellem lejligheder og fællesrum, medregnes til ejerlejligheden med hele vægtykkelsen. E. Arealer i tagetage el.lign. måles i et vandret plan 1,5 meter over færdigt gulv. Hvis der findes begrænsende lodrette vægge (skunkvægge), og disse er 1,5 meter eller højere, måles fra planets skæring med væggenes yderside, medens der ellers måles fra planets skæring med de skrå vægges yderside (overflade af tagdækning). Arealer, der er beliggende i planet 1,5 meter overfærdigt gulv, men mellem yderside af lodrette vægge og tagfladen, kan dog medregnes, hvis der er tale om indbyggede skabe, garderoberum og lign., der med hensyn til udførelse og indretning må betegnes som en del af ejerlejligheden. Ved videreopdeling af eksisterende ejerlejligheder eller ændringer i arealet for eksisterende ejerlejligheder, hvor opmåling af arealer i tagetage el. lign. er målt i et vandret plan til 1 meter over færdigt gulv i henhold til opmålingsanvisninger gældende inden den 25. august 1977, skal opmåling af arealet efter ændringen også ske i et vandret plan 1 meter over færdigt gulv. Det skal med tekst på ejerlejlighedskortet oplyses, hvis opmåling af arealer i tagetage el. lign. er målt i et vandret plan til 1 meter over færdigt gulv. F. Ved andre lodrette vægge i tagetage (f.eks. vægge mellem to ejerlejligheder) samt lodrette ydermure (f.eks. gavle, kviste) følges reglerne under punkterne B-D.

Nye bestemmelser i ejerlejlighedsloven

Nye bestemmelser i ejerlejlighedsloven Regelstof EMNER: Bekendtgørelse om registrering af ejerlejligheder Nye bestemmelser i ejerlejlighedsloven GSTs rolle og formålet med reglerne Betingelserne for opdeling af en ejendom i ejerlejligheder

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om ejerlejligheder

Bekendtgørelse af lov om ejerlejligheder LBK nr 1713 af 16/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 10/20635

Læs mere

# # # % )*+, - ,5 7-3-"*"!

# # # % )*+, - ,5 7-3-*! !"!"""!$! %"% % )*+, -.!*-0! 123"!45*+6,,55 23"!4,*+5-*",5 7-3-"*"! 32"!0!"%3"!$!*+ 3-"%343+*"3-+ *2-+!*+!%3"*+*%* %3%38 1. EndeligtSkøde 2. EndeligtSkødeMageskifte 3. BetingetSkødeKøbesum 4. BetingetSkødeAndet

Læs mere

Fremsat den [ ] af boligministeren (Kaare Dybvad Bek) Udkast. til. Forslag. til

Fremsat den [ ] af boligministeren (Kaare Dybvad Bek) Udkast. til. Forslag. til Fremsat den [ ] af boligministeren (Kaare Dybvad Bek) Udkast til Forslag til Lov om ejerlejligheder Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner 1. Lovens 3-11 og 13 finder anvendelse på ejerlejligheder

Læs mere

Forberedelse til salg / udlejning. v/ Stefan Overby, LE34 Aalborg

Forberedelse til salg / udlejning. v/ Stefan Overby, LE34 Aalborg Forberedelse til salg / udlejning v/ Stefan Overby, LE34 Aalborg Forberedelse til salg / udlejning Lejemålsberegning Beregning af BBR-arealer Ejerlejlighedsarealer Deklarationer og vedtægter Lejemålsberegning

Læs mere

Lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov om Geodatastyrelsen, lov om tinglysning og forskellige andre love

Lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov om Geodatastyrelsen, lov om tinglysning og forskellige andre love LOV nr 80 af 24/01/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., j.nr. KMS-620-00049 Senere ændringer

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark. Sammenlægning, udstykning, ejerlejlighedsopdeling

Ejendomsforeningen Danmark. Sammenlægning, udstykning, ejerlejlighedsopdeling Ejendomsforeningen Danmark Sammenlægning, udstykning, ejerlejlighedsopdeling Baggrund Lars Astrup-Hansen 35 år Landinspektør fra Aalborg Universitet 2005, beskikkelse 2008 Ansat i privat praksis i Hørsholm

Læs mere

Rapport fra udvalg om ejerlejlighedsloven

Rapport fra udvalg om ejerlejlighedsloven Rapport fra udvalg om ejerlejlighedsloven Bilag Titel: ISBN: Udgivet: Udgiver: Rapport fra udvalg om ejerlejlighedsloven, Bilag 9788790774875 Marts 2018 Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København

Læs mere

Anmeldelse af og fortegnelse over ejerlejligheder

Anmeldelse af og fortegnelse over ejerlejligheder Valby, Paradisæblevej 2500 Valby LE34 +45 9244 8230 cph@le34.dk Projekt 1690022 Dokument D18-207533 21-03-2018 Anmeldelse af og fortegnelse over ejerlejligheder Undertegnede ejer af ejendommen matr.nr.

Læs mere

Ejerlejligheder v. Thomas Hammer. Status på Matriklens udvidelse v. Morten Ørtved

Ejerlejligheder v. Thomas Hammer. Status på Matriklens udvidelse v. Morten Ørtved Program Ejerlejligheder v. Opgaver Tinglysning v. Pia Nygaard Status på Matriklens udvidelse v. Morten Ørtved Deltagerliste Kurset Tinglysning og ejerlejligheder for landinspektørassistenter 1. - 2. december

Læs mere

Opdeling af fredede bygninger i ejerlejligheder

Opdeling af fredede bygninger i ejerlejligheder Opdeling af fredede bygninger i ejerlejligheder Indledning Opdeling af fredede bygninger i ejerlejligheder Udgivet af Kulturarvsstyrelsen, Kulturministeriet 2004 Foto Ole Akhøj Redaktion Lone Møller, Kulturarvsstyrelsen

Læs mere

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden SIDE 3 l 12 Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Indberetning, registrering og administration

Læs mere

Landstingsforordning nr. 1 af 7. maj 2007 om boligfinansiering. Kapitel 1 Anvendelsesområde

Landstingsforordning nr. 1 af 7. maj 2007 om boligfinansiering. Kapitel 1 Anvendelsesområde Landstingsforordning nr. 1 af 7. maj 2007 om boligfinansiering I medfør af 1 i lov for Grønland nr. 944 af 23. december 1986 om boligforsyning, boligstøtte, leje af boliger mv. fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde

Læs mere

Bekendtgørelse om omdannelse af tidssvarende plejehjem og beskyttede boliger til ustøttede almene eller private plejeboliger

Bekendtgørelse om omdannelse af tidssvarende plejehjem og beskyttede boliger til ustøttede almene eller private plejeboliger Bekendtgørelse nr. 644 af 15. juni 2006 Bekendtgørelse om omdannelse af tidssvarende plejehjem og beskyttede boliger til ustøttede almene eller private plejeboliger I medfør af 143 t i lov om almene boliger

Læs mere

Bolig- og ejerformer. Poul Moesgaard. PLF - Byggeprojekter - maj 2015

Bolig- og ejerformer. Poul Moesgaard. PLF - Byggeprojekter - maj 2015 Bolig- og ejerformer Poul Moesgaard Ejendom - ejerformer/begreber Samlet fast ejendom Matriklens definition - 1,9 mio Bestemt fast ejendom Tingbogen, 13 ejendomstyper - 2,1 mio Matriklens SFE plus bl.a.

Læs mere

UNDERBLAD. ANMODER: LANDINSPEKTØRKONTORET BAATRUP OG THOMSEN A/S Ole Rømers Vej Helsingør CVR:

UNDERBLAD. ANMODER: LANDINSPEKTØRKONTORET BAATRUP OG THOMSEN A/S Ole Rømers Vej Helsingør CVR: UNDERBLAD ANMODER: LANDINSPEKTØRKONTORET BAATRUP OG THOMSEN A/S Ole Rømers Vej 3 3000 Helsingør CVR: 18389398 EJER: Bybolig Projektudvikling ApS Åsvejen 34 4330 Hvalsø CVR: 35823026 Underskrevet i henhold

Læs mere

Foreløbig Anmeldelse og fortegnelse over ejerlejligheder i ejendommen matr. nr. 25x Frederiksberg

Foreløbig Anmeldelse og fortegnelse over ejerlejligheder i ejendommen matr. nr. 25x Frederiksberg Matr. nr. 25x Frederiksberg J. nr. 1702264 Ref. sj/xx Dato: 5. januar 2018 Vers. 01d Foreløbig Anmeldelse og fortegnelse over ejerlejligheder i ejendommen matr. nr. 25x Frederiksberg Undertegnede ejer

Læs mere

Geodatastyrelsen. Vejledning om anvendelse af uskadelighedsattest 1

Geodatastyrelsen. Vejledning om anvendelse af uskadelighedsattest 1 Geodatastyrelsen Vejledning om anvendelse af uskadelighedsattest 1 1. Generelle regler Denne vejledning knytter sig til reglerne i 20, stk. 1, 1. pkt., i udstykningsloven (lovbekendtgørelse nr. 494 af

Læs mere

Arealer & ejendomsomdannelse

Arealer & ejendomsomdannelse Arealer & ejendomsomdannelse Baggrund Mikkel Aaen Uddannet Landinspektør fra Aalborg Universitet fra 2008, beskikket i 2012. Ansat hos Hvenegaard, nu Geopartner Landinspektører A/S i Odense fra 2008 Arbejde

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. 1. Overskriften til kapitel 11 b affattes således: "Straffe- og forvaltningsbestemmelser"

UDKAST. Forslag. til. 1. Overskriften til kapitel 11 b affattes således: Straffe- og forvaltningsbestemmelser UDKAST Dato J. nr. 26. januar 2017 2016-11609 Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om friplejeboliger, lov om leje af almene boliger, lov om tvungen administration af udlejningsejendomme

Læs mere

Bekendtgørelse om salg af almene familieboliger

Bekendtgørelse om salg af almene familieboliger BEK nr 227 af 01/03/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2011-3761 Senere

Læs mere

Statsforvaltningen udtaler, at Køge Kommune ikke har handlet i strid med reglerne i forbindelse med fastsættelse af leje i plejeboligerne Møllebo.

Statsforvaltningen udtaler, at Køge Kommune ikke har handlet i strid med reglerne i forbindelse med fastsættelse af leje i plejeboligerne Møllebo. Statsforvaltningen udtaler, at Køge Kommune ikke har handlet i strid med reglerne i forbindelse med fastsættelse af leje i plejeboligerne Møllebo. 07-08- 2008 De har rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Det lejeretlige ejendomsbegreb

Det lejeretlige ejendomsbegreb Dansk Selskab for Boligret den 13. november 2013 Det lejeretlige ejendomsbegreb v/advokat Katja Paludan og advokat Anne Louise Husen Udstykningslovens 2 Ved en samlet fast ejendom forstås i denne lov 1)

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 143 Folketinget Fremsat den 22. februar 2017 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 143 Folketinget Fremsat den 22. februar 2017 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) til Lovforslag nr. L 143 Folketinget 2016-17 Fremsat den 22. februar 2017 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om friplejeboliger,

Læs mere

Forslag. Fremsat den 22. februar 2017 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) til

Forslag. Fremsat den 22. februar 2017 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) til 2016/1 LSF 143 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, j.nr. 2016-5352 Fremsat den 22.

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr I medfør af 4, 5, stk. 3, 6 og 7, stk. 2, i lov nr. 129 af 25. februar 1998 om statstilskud til produktrettede

Læs mere

Anmeldelse om ændring af opdeling i ejerlejlighed

Anmeldelse om ændring af opdeling i ejerlejlighed Anmelder: Matr.nr. 477 Sankt Annæ Vester Kvarter, København Rigensgade 7, 9, 9A, 9B, 9C, 9D, 9E, 9F, 9G og 11A, 1316 København K Geopartner Landinspektører A/S Sankt Nikolaj Vej 8, 1. sal 1953 Frederiksberg

Læs mere

Anmelder: Foreløbig. På ejendommen er opført en 8-etages bygning inkl. kælder. Bygningen anvendes til beboelse og hotel.

Anmelder: Foreløbig. På ejendommen er opført en 8-etages bygning inkl. kælder. Bygningen anvendes til beboelse og hotel. Matr. nr. 421ez Randers Markjorder Randers Kommune Anmelder: Bjørn Christiansen er Jordsmonnet 2 8900 Randers J.nr.: 20-252 Der gøres opmærksom på, at nærværende anmeldelse og fortegnelse samt tilhørende

Læs mere

Bekendtgørelse om individuel måling af el, gas, vand, varme og køling 1

Bekendtgørelse om individuel måling af el, gas, vand, varme og køling 1 Forslag til ændring af bekendtgørelse nr. 891 af 9. oktober 1996 om individuel måling af el, gas, vand og varme Bekendtgørelse om individuel måling af el, gas, vand, varme og køling 1 I medfør af 4 A,

Læs mere

xx xx 2600 Glostrup Dato Sagsnr. Beboelsesejendom på adressen

xx xx 2600 Glostrup Dato Sagsnr. Beboelsesejendom på adressen xx xx 2600 Glostrup Center for HR og Politik Rådhusparken 2 2600 Glostrup HR.Politik@glostrup.dk www.glostrup.dk Tlf: 4323 61 00 Beboelsesejendom på adressen Dato Sagsnr. Da vi ikke har modtaget svar på

Læs mere

Ministeriet for By, Boliger og Landdistrikter Almene boliger J.nr lni 15. december 2011

Ministeriet for By, Boliger og Landdistrikter Almene boliger J.nr lni 15. december 2011 Ministeriet for By, Boliger og Landdistrikter Almene boliger J.nr. 2009-903 lni 15. december 2011 Notat om etablering af fælleslokaler og beboerhuse på tværs af afdelinger/ejerformer 1. Indledning Dette

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen

Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen Herved bekendtgøres lov om udstykning og anden registrering i

Læs mere

Byens Ejendom. Videnscenter for Byudvikling. Juridiske udfordringer i forbindelse med tagboliger

Byens Ejendom. Videnscenter for Byudvikling. Juridiske udfordringer i forbindelse med tagboliger Byens Ejendom Videnscenter for Byudvikling Juridiske udfordringer i forbindelse med tagboliger Århus Sønder Allé 9 8000 Århus C Tlf: +45 89 31 90 00 Etablering af tagboliger Beboelse- og erhvervsejendomme

Læs mere

Regulativ vedr. vej- og gadenavne samt husnumre

Regulativ vedr. vej- og gadenavne samt husnumre Regulativ vedr. vej- og gadenavne samt husnumre Indholdsfortegnelse 1 Hjemmel og gyldighedsområde... 3 2 Navngivning af veje og gader... 3 3 Anbringelse og vedligeholdelse af vej- og gadenavnsskilte...

Læs mere

Lov om midlertidig regulering af boligforholdene 11-12-2013

Lov om midlertidig regulering af boligforholdene 11-12-2013 Titel Lov om midlertidig regulering af boligforholdene Status Gældende Ikrafttrådt 01-01-1980 Type Lov Nummer 238 Publiceret 08-06-1979 Udgiver By- og Boligministeriet Udskrevet af Bjørn Søeborg Dato 11-12-2013

Læs mere

Bekendtgørelse om vedligeholdelse og istandsættelse af almene boliger

Bekendtgørelse om vedligeholdelse og istandsættelse af almene boliger Bekendtgørelse om vedligeholdelse og istandsættelse af almene boliger I medfør af 14, 31 og 95 i lov om leje af almene boliger, jf. lovbekendtgørelse nr. 394 af 2. maj 2006, samt 44 og 75 i lov om almene

Læs mere

BILAG 1 Bemærkninger til høring vedrørende bekendtgørelse om tinglysning i tingbogen (fast ejendom)

BILAG 1 Bemærkninger til høring vedrørende bekendtgørelse om tinglysning i tingbogen (fast ejendom) Eksisterende bekendtgørelse (uddrag) Ny bekendtgørelse udkast 22.03.2018 (uddrag) Bemærkning Kapitel 1 - Tingbogen 1. Rettigheder over fast ejendom tinglyses i tingbogen. Digitale dokumenter, der anmeldes

Læs mere

Korsør Sygehus Møllebjergvej 11, 4225 Korsør (Matr.nr. 92x Korsør Markjorder)

Korsør Sygehus Møllebjergvej 11, 4225 Korsør (Matr.nr. 92x Korsør Markjorder) Korsør Sygehus Møllebjergvej 11, 4225 Korsør (Matr.nr. 92x Korsør Markjorder) Bygningsarealer (på bygningsniveau med angivelse af Trappe- og /adgangsarealer) Opmålt september 2015 Rapport Udarbejdet: 22.09.2015

Læs mere

Ajourføringsdato: FAQ Relation mellem matriklen og BBR i matrikulære sager

Ajourføringsdato: FAQ Relation mellem matriklen og BBR i matrikulære sager Ajourføringsdato: 12.10.2018 FAQ Relation mellem matriklen og BBR i matrikulære sager Denne FAQ har til hensigt at samle og besvare ofte stillede spørgsmål i relation til ny 41 i bekendtgørelse om matrikulære

Læs mere

BBR OPMÅLINGSVEJLEDNING

BBR OPMÅLINGSVEJLEDNING BBR OPMÅLINGSVEJLEDNING Vejledningen giver overblik over, hvordan man som ejendomsejer kan undersøge, om det er de rigtige oplysninger, der er registreret på BBR-ejermeddelelsen, og hvordan eventuelle

Læs mere

Nr. Spørgsmål Krav om sikker geografisk stedbestemmelse hovedregel

Nr. Spørgsmål Krav om sikker geografisk stedbestemmelse hovedregel Ajourføringsdato: 12.03.2019 FAQ Relation mellem matriklen og BBR i matrikulære sager Denne FAQ har til hensigt at samle og besvare ofte stillede spørgsmål i relation til 41 i bekendtgørelse om matrikulære

Læs mere

Kapitel VII Benyttelse af boliger

Kapitel VII Benyttelse af boliger Kapitel VII Benyttelse af boliger 45. Reglerne i dette kapitel gælder for boliger med køkken, der er eller har været benyttet til helårsbeboelse i de i 2 anførte kommuner, jf. dog 46, stk. 1, 3. pkt.,

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner

Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet I medfør af 8 a og 8 b, 28, stk. 3, 85 a, 88, stk. 1, 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 279 af 21. marts 2012, som

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber

Bekendtgørelse af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber Andelsboligloven Andelsboligloven - Læs hele andelsboligloven her Kapitel I - Lovens område Kapitel II - Andelsboligforeninger Kapitel III - Boligaktieselskaber o.lign. Kapitel IV - Boligsamejer Kapitel

Læs mere

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet I medfør af 8 a og 8 b, 28, stk. 3, 85 a, 88, stk. 1, og 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016, fastsættes

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer BEK nr 252 af 21/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

I medfør af 54, stk. 2, og 56, stk. 2, i ejendomsvurderingsloven, lov nr. 654 af 8. juni 2017, fastsættes: Anvendelsesområde

I medfør af 54, stk. 2, og 56, stk. 2, i ejendomsvurderingsloven, lov nr. 654 af 8. juni 2017, fastsættes: Anvendelsesområde Skatteministeriet J.nr. 2017-7370 Bekendtgørelse om indberetning efter ejendomsvurderingslovens 54 I medfør af 54, stk. 2, og 56, stk. 2, i ejendomsvurderingsloven, lov nr. 654 af 8. juni 2017, fastsættes:

Læs mere

Notat. Vejledning til ændringer i bekendtgørelse om matrikulære arbejder, der træder i kraft den 1. juni 2018

Notat. Vejledning til ændringer i bekendtgørelse om matrikulære arbejder, der træder i kraft den 1. juni 2018 Notat Område Ejendomme og Jura Dato 4. juni 2018 J nr. 121-0111 / MAENG/JSTEE Vejledning til ændringer i bekendtgørelse om matrikulære arbejder, der træder i kraft den 1. juni 2018 Geodatastyrelsen har

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen

Bekendtgørelse af lov om udstykning og anden registrering i matriklen LBK nr 1213 af 07/10/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Geodatastyrelsen, j.nr. KMS-201-00019 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om individuel måling af el, gas, vand, varme og køling 1)

Bekendtgørelse om individuel måling af el, gas, vand, varme og køling 1) BEK nr 563 af 02/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 3002/3004-0001

Læs mere

Lov om fremme af energibesparelser i bygninger 1)

Lov om fremme af energibesparelser i bygninger 1) LOV nr 585 af 24/06/2005 Gældende Offentliggørelsesdato: 25-06-2005 Transport- og Energiministeriet Senere ændringer til forskriften LBK nr 394 af 02/05/2006 LBK nr 395 af 02/05/2006 LBK nr 1142 af 28/09/2007

Læs mere

RAPPORT FRA UDVALG OM EJERLEJLIGHEDSLOVEN

RAPPORT FRA UDVALG OM EJERLEJLIGHEDSLOVEN RAPPORT FRA UDVALG OM EJERLEJLIGHEDSLOVEN DANSK SELSKAB FOR BOLIGRET 16. REVISIONSARBEJDE q Et udvalgsarbejde om revision af ejerlejlighedsloven blev igangsat sommeren 2016 q Udvalgets rapport, der indeholder

Læs mere

Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om boligbyggeri

Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om boligbyggeri LOV nr 273 af 19/03/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2012-2652 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om arbejderboliger på landet

Bekendtgørelse af lov om arbejderboliger på landet LBK nr 1747 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 15. juni 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin. NaturErhvervstyrelsen, j.nr.15-0122-000014 Senere ændringer

Læs mere

Retningslinjer for administration af tomme boliger

Retningslinjer for administration af tomme boliger Retningslinjer for administration af tomme boliger Indledning Glostrup Kommune er forpligtet til at sikre, at ledige boliger i kommunen ikke gennem længere tid står tomme. Forholdet er reguleret i Boligreguleringslovens

Læs mere

Notat omkring afstemning på generalforsamling i E/F Teglholmen Waterfront

Notat omkring afstemning på generalforsamling i E/F Teglholmen Waterfront Frederiksberg 1. august 2014 Notat omkring afstemning på generalforsamling i E/F Teglholmen Waterfront Nærværende notat er udarbejdet efter henvendelse fra ejerforeningens bestyrelse. Bestyrelsen har ønsket

Læs mere

Bekendtgørelse om matrikulære arbejder

Bekendtgørelse om matrikulære arbejder BEK nr 1676 af 20/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Geodatastyrelsen, j.nr. KMS-202-00073 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Arealvejledning til BBR

Arealvejledning til BBR Arealvejledning til BBR Er du i tvivl om arealerne på BBR-meddelelsen for dit hus er korrekte, kan arealerne kontrolleres ved hjælp af denne arealvejledning for enfamiliehuse. Vejledningen er vejledende

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om tvungen administration af udlejningsejendomme

Bekendtgørelse af lov om tvungen administration af udlejningsejendomme LBK nr 884 af 17/09/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 2. august 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Indenrigs- og Socialmin., j.nr. 2006-71 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Anmeldelse og fortegnelse over ejerlejligheder i ejendommen matr. nr. 718a Sankt Annæ Vester Kvarter, København

Anmeldelse og fortegnelse over ejerlejligheder i ejendommen matr. nr. 718a Sankt Annæ Vester Kvarter, København J. nr. 143119 Ref. rj/svj Dato: 2. oktober 2014 Vers. 01 Anmeldelse og fortegnelse over ejerlejligheder i ejendommen matr. nr. 718a Sankt Annæ Vester Kvarter, København Undertegnede ejer af ejendommen

Læs mere

Obligatorisk byggeskadeforsikring

Obligatorisk byggeskadeforsikring 17. april 2008 Sag 07/05004 /anl Obligatorisk byggeskadeforsikring Fra den 1. april 2008 har professionelle bygherrer pligt til at tegne og betale for en byggeskadeforsikring, når de opfører nybyggeri

Læs mere

Aktuelt tinglyst dokument

Aktuelt tinglyst dokument Aktuelt tinglyst dokument Dokument: Dato/løbenummer: 02.12.2016-1007852341 : Dokument type: Senest påtegnet: Adresse: Gernersgade 42 Hovedejendom opdelt i ejerlejligheder Adresse: Gernersgade 44 Nummer:

Læs mere

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg nettilsluttet den 20. november 2012 eller senere

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg nettilsluttet den 20. november 2012 eller senere BEK nr 125 af 06/02/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 8. marts 2015 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi-og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2006/2012-0011

Læs mere

REGULATIV FOR KOLDING KOMMUNES PARKERINGSFOND (P-FOND)

REGULATIV FOR KOLDING KOMMUNES PARKERINGSFOND (P-FOND) REGULATIV FOR KOLDING KOMMUNES PARKERINGSFOND (P-FOND) 1. Lovgrundlag og område. 1.1 Dette regulativ er udfærdiget i overensstemmelse med Byggeog Boligstyrelsens cirkulære nr. 10 af 17. januar 1994 om

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 4. september 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 4. september 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 4. september 2010 1. september 2010. Nr. 1040. Bekendtgørelse af lov om almene boliger m.v. Herved bekendtgøres lov om almene boliger m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 1204

Læs mere

Administrationsgrundlag for. Flexboliger

Administrationsgrundlag for. Flexboliger Administrationsgrundlag for Flexboliger oktober 2018 Baggrund En flexboligtilladelse er en tilladelse efter boligreguleringslovens 50, hvor Byrådet giver samtykke til benyttelse af helårsboliger til midlertidige

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark Lejefastsættelse og lejeregulering

Ejendomsforeningen Danmark Lejefastsættelse og lejeregulering Ejendomsforeningen Danmark Lejefastsættelse og lejeregulering Juridisk konsulent Pernille Lind Husen Ejendomsforeningen Danmark Skatter og afgifter LL 50 52 Hvilke ejendomme Alle ejendomme uanset beliggenhed,

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opdeling af ejendom i sommerhusområde i 3 lejligheder i Halsnæs Kommune

AFGØRELSE i sag om opdeling af ejendom i sommerhusområde i 3 lejligheder i Halsnæs Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 7. juli 2011 J.nr.: NMK-33-00002 (tidl. NKN-33-03184) Ref.: macos AFGØRELSE i sag om opdeling af ejendom i sommerhusområde

Læs mere

FAKTAARK - EJERLEJLIGHEDSUDVALGETS KONKLUSIONER

FAKTAARK - EJERLEJLIGHEDSUDVALGETS KONKLUSIONER FAKTAARK - EJERLEJLIGHEDSUDVALGETS KONKLUSIONER Ejerlejlighedsloven blev vedtaget i 1966 for at sikre retsanvendelsen bedst muligt og for at skabe tryghed for belåning via realkreditinstitutterne. Der

Læs mere

Tillæg 2 til Bygningsreglement for småhuse 1998. By- og Boligministeriet

Tillæg 2 til Bygningsreglement for småhuse 1998. By- og Boligministeriet 12 1 Tillæg 2 til Bygningsreglement for småhuse 1998 By- og Boligministeriet Tillæg 2 til Bygningsreglement for småhuse 1998 2 11 I Bygningsreglement for småhuse, der trådte i kraft den 15. september 1998,

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen Mobilnummer 21 53 36 50 E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat Vejledning ift. Alment Nybyggeri Indhold Grundkapital:...2

Læs mere

Om en landinspektørs adfærd i forbindelse med en ændring af vejareal på matrikelkortet

Om en landinspektørs adfærd i forbindelse med en ændring af vejareal på matrikelkortet Om en landinspektørs adfærd i forbindelse med en ændring af vejareal på matrikelkortet En vejberettiget til en privat fællesvej blev opmærksom på, at landinspektør L havde forsøgt en indsnævring af vejen

Læs mere

Samtidig foretages tilpasning til ændringer i anden lovgivning og redaktionelle ændringer.

Samtidig foretages tilpasning til ændringer i anden lovgivning og redaktionelle ændringer. Til høringsparterne Område Ejendomme og Jura Dato 1. februar 2018 J nr. 121-0090 / JSTEE Høring over 1) Udkast til bekendtgørelse om matrikulære arbejder. 2) Udkast til bekendtgørelse om udstykningskontrollen

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Seniorforsker, civilingeniør, Kirsten Engelund Thomsen Chef for forretningsudvikling, ingeniør Bjarne Spiegelhauer

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Seniorforsker, civilingeniør, Kirsten Engelund Thomsen Chef for forretningsudvikling, ingeniør Bjarne Spiegelhauer (Energi- og vandbesparelser i bygninger) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager]over Energistyrelsen af 13. juli 2006 Afslag på dispensation fra pligten til at stille gyldig energimærkning

Læs mere

Høringsudkast

Høringsudkast Høringsudkast 12-03-14 Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg nettilsluttet den 20. november 2012 eller senere I medfør af 47, stk. 8, 50, stk. 2 og 5, 53, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om opfyldelse af boligkravet i familiesammenføringssager og om kommunalbestyrelsens udtalelse om referencens boligforhold

Bekendtgørelse om opfyldelse af boligkravet i familiesammenføringssager og om kommunalbestyrelsens udtalelse om referencens boligforhold BEK nr 721 af 13/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 27. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-960-0025. Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder UDKAST 19.10.2018 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder Notat BO0103-00020 19-10-2018 I

Læs mere

Bekendtgørelse om tinglysning i tingbogen (fast ejendom)

Bekendtgørelse om tinglysning i tingbogen (fast ejendom) BEK nr 834 af 03/09/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 2. januar 2018 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2009-7010-0109 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1039 af 02/09/2010

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet - Målarkitektur - Bilag B: Begrebsmodel Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2012-2015

Ejendomsdataprogrammet - Målarkitektur - Bilag B: Begrebsmodel Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2012-2015 3. Begrebsmodel 3.1 Begrebsmodel Fast ejendom Nedenstående begrebsmodel illustrerer de væsentligste begreber inden for scope af Fast ejendom med de vigtigste relationer mellem disse begreber: Brugsenhed

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 1.6 stk. 1 nr. 2-3 Uden byggetilladelse eller anmeldelse Uden byggetilladelse eller anmeldelse (Visse betingelser) Garager (ej integrerede), carporte, udhuse,

Læs mere

Bekendtgørelse om tinglysning i tingbogen (fast ejendom)

Bekendtgørelse om tinglysning i tingbogen (fast ejendom) BEK nr 834 af 03/09/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2009-7010-0109 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1039 af 02/09/2010

Læs mere

Aftale om grøn byfornyelse efter kapitel 6 a i lov om byfornyelse og udvikling af byer

Aftale om grøn byfornyelse efter kapitel 6 a i lov om byfornyelse og udvikling af byer 1 Aftale om grøn byfornyelse efter kapitel 6 a i lov om byfornyelse og udvikling af byer Aftaleblanket udarbejdet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter juni 2014. Denne blanket skal anvendes ved

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1)

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1) Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som indsamlingsvirksomhed 1) I medfør af 7 b, 44, stk. 1, 4 og 5, 45 d, 73, 79 b, stk. 1, 80, stk. 1 og 2, 88, 89 b, 92 og 110, stk. 3, i

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om almene boliger m.v.

Bekendtgørelse af lov om almene boliger m.v. Lovbekendtgørelse nr. 341 af 13. april 2007 Bekendtgørelse af lov om almene boliger m.v. Herved bekendtgøres lov om almene boliger m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 857 af 8. august 2006, med de ændringer,

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til udlejning af arealer til campering og om indretning og benyttelse af campingpladser

Bekendtgørelse om tilladelse til udlejning af arealer til campering og om indretning og benyttelse af campingpladser Retsinfo: Bekendtgørelse om tilladelse til udlejning af arealer til campering og om indretning og benyttelse af campingpladser Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde

Læs mere

Parcelhusreglen afståelse forud for endelig approbation af udstykning TfS

Parcelhusreglen afståelse forud for endelig approbation af udstykning TfS 1 Parcelhusreglen afståelse forud for endelig approbation af udstykning TfS 39423 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Vestre Landsret fandt ved en dom af 16/12 2009, at et sommerhus, der var

Læs mere

2008/1 LSF 208 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016. Forslag. til. (Styring og finansiering af den almene boligsektor)

2008/1 LSF 208 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016. Forslag. til. (Styring og finansiering af den almene boligsektor) 2008/1 LSF 208 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Indenrigs- og Socialministeriet Journalnummer: Indenrigs- og Socialministeriet, j.nr. 2009-2697 Fremsat den 22. april 2009 af indenrigs

Læs mere

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om registrerede socialøkonomiske virksomheder

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om registrerede socialøkonomiske virksomheder xx. xxx 2019 EM 2019/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om registrerede socialøkonomiske virksomheder Kapitel 1 Godkendelse af registrering som socialøkonomisk virksomhed Ansøgning

Læs mere

I medfør af 1 i Lov for Grønland nr. 944 af 23. december 1986 om boligforsyning, boligstøtte, leje af boliger m.v. fastsættes:

I medfør af 1 i Lov for Grønland nr. 944 af 23. december 1986 om boligforsyning, boligstøtte, leje af boliger m.v. fastsættes: Landstingsforordning nr. 12 af 19. november 2007 om overtagelse af Hjemmestyrets og kommunernes udlejningsejendomme som ejerlejlighed eller ejerbolig I medfør af 1 i Lov for Grønland nr. 944 af 23. december

Læs mere

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver Sammenskrivning af Lov om kolonihaver Dette er en sammenskrivning af Lovbekendtgørelse nr. 790 af 21. juni 2007 med følgende ændringslove indarbejdet i teksten: Lov nr. 1571 af 20. december 2006 Lov nr.

Læs mere

SERVITUT Vedr. Grundfond m.m.

SERVITUT Vedr. Grundfond m.m. Tinglysningsafgift kr. 1.660,00 Matr. nr. 718a Sankt Annæ Vester Kvarter, København J. nr. 143119 Ref. rj/svj Dato: 2. oktober 2014 Vers. 01 SERVITUT Vedr. Grundfond m.m. Undertegnede der er ejer af den,

Læs mere

Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner

Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner I medfør af 2, stk. 4, 15 A, stk. 2 og 3, og 30, stk. 2, 1. pkt., i byggeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1178 af 23. september

Læs mere

Boligudvalget 2008-09 BOU alm. del Bilag 74 Offentligt

Boligudvalget 2008-09 BOU alm. del Bilag 74 Offentligt Boligudvalget 2008-09 BOU alm. del Bilag 74 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af Karen Jespersen HØRINGSUDKAST 3. APRIL 2009 Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene

Læs mere

VEDTÆGTER FOR POSTBUDENES ALDERDOMSHJEMS SELVEJENDE BYGGEVIRKSOMHED

VEDTÆGTER FOR POSTBUDENES ALDERDOMSHJEMS SELVEJENDE BYGGEVIRKSOMHED 1 VEDTÆGTER FOR POSTBUDENES ALDERDOMSHJEMS SELVEJENDE BYGGEVIRKSOMHED Navn, Hjemsted og formål Boligorganisationens navn er Postbudenes Alderdomshjems Selvejende Byggevirksomhed. Stk. 2. Boligforeningen

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til erhvervsrettede jordfordelinger mellem landbrugsejendomme

Bekendtgørelse om tilskud til erhvervsrettede jordfordelinger mellem landbrugsejendomme Bekendtgørelse om tilskud til erhvervsrettede jordfordelinger mellem landbrugsejendomme I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad konto 24.21.02.15 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes følgende efter

Læs mere

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Arbejdernes Boligforening Odense Stk. 2. Organisationen

Læs mere

3. gebyrer og afgifter i forbindelse med

3. gebyrer og afgifter i forbindelse med REGULATIV om salg af almene familieboliger SIDE 3 l 8 Regulativ om SALG AF ALMENE FAMILIEBOLIGER I medfør af lov om almene boliger m.v., 96 j, har bestyrelsen for Landsbyggefonden med godkendelse fra

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om individuel boligstøtte

Bekendtgørelse af lov om individuel boligstøtte LBK nr 158 af 18/02/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration

Læs mere

Boligregulerings lovens 18 b

Boligregulerings lovens 18 b Boligregulerings lovens 18 b Boligreguleringslovens 18 b Formål I denne pjece kan du læse om bindingspligten efter boligreguleringslovens 18 b. Du kan læse mere om reglerne på gi.dk. Her kan du også få

Læs mere

Obligatorisk byggeskadeforsikring

Obligatorisk byggeskadeforsikring 22. februar 2008 Sag 07/05004 /anl Obligatorisk byggeskadeforsikring Fra den 1. april 2008 har professionelle bygherrer pligt til at tegne og betale for en byggeskadeforsikring, når de opfører nybyggeri

Læs mere