UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM"

Transkript

1 B239700A-AAN UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 4. april 2005 af Østre Landsrets 1. afdeling (landsdonunerne A. F. Weimer, Engler og Merete Engholm (kst.)). 1. afd. nr. B : S (advokat Kim Rosenthai Hansen, besk.) mod Patientskadeankenævnet (Kammeradvokaten v/ advokat Bo Rasmussen). Under denne sag har sagsøgeren, S, der har fri proces, nedlagt endelig påstand om, at sagsøgte, Patientskadeankenævnet, tilpligtes at anerkende, at sagsøgeren er berettiget t i l erstatning efter lov om patientforsikring i anledning af den behandling, sora sagsøgeren modtog på H i forbindelse med en knæoperation den 17. februar Sagsøgte har påstået frifindelse. Sagens omstaendigheder:

2 - 2 - Patientskadeankenævnet stadfæstede den 25. januar 2002 Patientforsikringens afgørelse af 12. december 2000, meddelt ved skrivelse af 13. februar 2002, hvorefter sagsøgeren ikke var berettiget t i l erstatning. I skrivelseen af 13. februar 2002 fra Patientskade-ankenævnet t i l sagsøgeren er anført blandt andet følgende: Ved afgørelse af 12. december fandt Patientforsikringen, at De ikke var berettiget t i l erstatning efter lov om patientforsikring, j f. lovens 1, stk, 1, og 2, stk. 1, idet Patientforsikringen fandt, at De ikke var blevet påført en fysisk skade i forbindelse med Deres behandling på H-. Ved brev af 20. januar 2001 har De påklaget denne afgørelse. Patientskadeankenævnet har i n d h e n t e t en u d t a l e l s e f r a Patientforsikringen og tilsendt Dem en kopi heraf samt modtaget sagens akter. Deres klage har herefter været behandlet på et møde i Patientskadeankenævnet den 25. j a nuar 2002, hvor nævnet traf følgende A F G Ø R E L S E : Patientforsikringens afgørelse af 12. december 2000 t i l trædes. Begnondelse for afgørelsen: Efter patientforsikringsloven 1, stk. 1, og 2, stk. 1, ydes der erstatning, såfremt der ved behandling eller undersøgelse er blevet påført patienten en fysisk skade. Det er endvidere en betingelse for erstatning, at skaden med overvejende sandsynlighed er en følge af den foretagne behandling eller undersøgelse og ikke blot skyldes patientens grundsygdom eller andre forhold. Det er Patientskadeankenævnets vurdering, at De med overvejende sandsynlighed ikke er blevet påført en fysisk skade i forbindelse med behandlingen på H den 17. februar Nævnet finder, at Deres gener i venstre knæ efter kikkertundersøgelsen den 17. februar 1999 i stedet må tilskrives Deres grundsygdom, menisklæsioner i venstre knæ.

3 - 3 - Nævnet finder endvidere, at behandlingen på H har været i overensstemmelse med bedste specialiststandard. Der er herved lagt vægt på operationsbeskrivelsen fra den 17. februar 1999, hvoraf det fremgår, at kikkertundersøgelse blev foretaget efter anerkendte retningslinjer. Det er nævnets vurdering, at det er i overensstemmelse med bedste specialiststandard, at man i videst muligt omfang bevarer meniskerne, selv om dette medfører, at der v i l være en risiko for en fornyet meniskskade. Betingelserne for at yde erstatning efter lov om patientforsikring er således ikke opfyldt, j f. lovens 1, stk. 1, og 2, stk. 1. Sagsfremstilling: Det fremgår af oplysningerne i sagen, at De fik væske i begge knæ i 1980'erne. Væsken blev tappet flere gange. I 1986 fik De fjernet noget af den indvendige menisk i venstre knæ. På grund af fortsatte problemer med venstre knæ fik De fjernet yderligere menisk i Den 9. september 1996 blev De indlagt på H efter et mislykket faldskærmsudspring. Man konstaterede hælbensbrud, som blev gipsbandageret og efterfølgende helede godt op. Man konstaterede endvidere, at Deres venstre knæ var hævet. Røntgenundersøgelse viste, at der ikke var knoglebrud. De fik anlagt en gåbandage. I forbindelse med kontrolundersøgelse den 1. april 1997 på H konstaterede man, at De havde en del problemer med venstre knæ. De følte, at det kunne give et knæk eller smæld i knæet, når De bevægede i fodleddet. Man konstaterede videre, at knæet var uden hævelse eller ansamling. Der var normal muskelrelief og knæskallen sporede normalt. Endelig var der f r i bevægelighed og ingen ømhed langs ledlinjerne eller side- og skuffeløshed. Når De strakte og bøjede knæet mærkedes dog et l i l l e smæld på skinnebenet formentlig hidrørende fra en sene. Man havde ingen behandlingstilbud. Behandlingen blev herefter afsluttet. Den 17. juni 1998 blev De igen undersøgt på H. Man konstaterede, at Deres venstre knæ fortsat var uden hævelse eller ansamlinger, men der var ømhed ved berøring ved den forreste del af den mediale ledlinje. Der var endvidere lejlighedsvise smerter og skurren i knæet. Der blev anlagt blokade uden effekt. Man fandt indikation for kikkertundersøgelsé af knæet.

4 - 4 - Den 17. februar 1999 fik De foretaget en kikkertundersøgelse på H. Man klippede en menisklæsion af. De havde efterfølgende smerter i knæet. De blev tilbudt henvisning t i l andet sygehus med henblik på ny kikkertundersøgelse. Den 7. september 1999 fik De foretaget en MR-skanning på F MR-skanningen viste en tydelig læsion i den indvendige menisks baghorn. Den 6. oktober 1999 blev De opereret på privatklinik. Man fjernede den bagerste halvdel af den indvendige menisk. Ved kontrol den 20. oktober 1999 konstaterede man, at De havde det godt, og behandlingen blev afsluttet. Det fremgår af Deres klage af 20. januar 2001, at De er af den opfattelse, at De er blevet fejlopereret i venstre knæ på. " Retslægerådet har i en erklæring af 1. december 2003 nogle stillede spørgsmål således: besvaret "Spørgsmål 1: Retslægerådet bedea udtale sig om, hvorvidt de forhold, der konstateredes ved MR-scanningen den 7. september 1999 samt ved fomyet artoskopi den 6. oktober 1999 i det hele må betegnes som en følge af sagsøgerens grundlidelse. S 'S venstresidige knælidelse går tilbage til 1985, hvor det første traume mod knæet indtræder. Li delsen er beskadiget indvendig menisk, som er blevet opereret flere gange, og hvor der yderligere er et dokumenteret traume mod knæet i 1996, Fundene ved MR-scanning og ved operation den må henføres t i l disse traumer, og som sådan kan man godt sige, at læsionen er en følge af grundlidelsen om end et bedre udtryk er "en følge af tidligere indtrådte traumer mod knæet". Spørgsmål 2: Såfremt Retslægerådet helt eller delvist besvarer spørgsmål 1 benægtende, bedes Retslægerådet oplyse, hvorvidt de konstaterede forhold med overvejende sandsynlighed er opstået under indgrebet den 17. februar Bortfalder, j f. besvarelsen af spørgsmål 1. Spørgsmål 3:

5 - 5 - Såfremt Retslægreridet besvarer spørgsmål 1 bekræftende, bedes Retslægerådet oplyse, hvorvidt indgrebet den 17. februar 1999 er udført i overensstemmelse med god specialist praksis, herunder hvorvidt en specialist på området under indgrebet med overvejende sandsynlighed kunne have erkendt de forhold, der nødvendiggjorde reartoskopiering af sagsøgeren. Retslægerådet finder, at indgrebet den er udført i overensstemmelse med anerkendt praksis, og at det ikke er sandsynligt, at anden specialist ville have kunnet konstatere en læsion i meniskens baghorn, som 7 måneder senere førte t i l fornyet operation. Retslægerådet kan dog ikke udelukke, at der kan have været tale om et fejlskøn i vurderingen af den bageste del af menisken. Spørgsmål A: Blev der - vurderet efter forholdene på behandlingstidspunktet - begået egentlige lægelige fejl eller fejlskøn i forbindelse med behandlingen af sagsøger på H åen 17. februar 1999? Er besvaret, j f. spørgsmål 3. Spørgsmål B; Hvor ofte forekommer komplikationer af den type, som sagsøger oplevede efter den 17. februar 1999, i forbindelse med indgreb af den type, som sagsøger gennemgik? Retslasgerådet opfatter ikke tilstanden efter operation den som en komplikation. Retslægerådet kan anføre, at det forekommer med en vis hyppighed, at læsioner i meniskerne beskrevet ved 0-scanning ikke kan erkendes ved senere artroskopi, ligesom det modsatte kan være tilfældet. Spørgsmål C: Giver sagen i øvrigt Retslægerådet anledning til bemærkninger? Nej." Forklaringer: Der er under sagen afgivet forklaring af sagsøgeren, S, og J S' aftjent har forklaret, at han i 1986 efter at have sin værnepligt fik problemer med sit knæ. Det var.

6 - 6 - som om det låste sig fast. Efter den første operation fik han det godt igen. Der gik 5-8 år, så opstod der problemer på ny, men efter behandlingen i 1994 blev det igen godt. Han dyrkede en del sport, blandt andet fodbold og svømning. Efter at han var faldet i forbindelse med faldskærmsspring, havde han ondt i fødderne, og det viste sig, at hans ene hæl var brækket 3 steder. Han havde endvidere blå mærker på knæene, fordi de var slået mod hinanden. Fra begyndelsen af 1997 havde han ofte smerter, men han kunne dog passe sit arbejde. Dog måtte han sygemelde sig, hvis hans arbejde medførte, at han skulle ligge på knæ. Hvis han havde smerter i knæet i løbet af dagen, sov han med is på om natten, og så var smerterne væk næste dag. Han besluttede sig derfor for en ny operation. Denne blev foretaget i februar Straks efter at han vågnede op efter operationen, havde han en smerte i knæet. Han havde aldrig mærket noget lignende. Han fik derfor morfin. I den følgende uge var han på skadestuen 3 gange for at få smertestillende medicin. De oplyste ham om, at der kunne være koiranet en infektion i såret, og man undersøgte ham herfor. Man fandt imidlertid ingen. Den læge, der undersøgte ham, sagde, at der også kunne være tale om en fejloperation. Den 26. februar 1999 sagde man til ham, at smerterne nok skyldtes overanstrengelse. Det blev han overrasket over, idet han havde siddet stille siden operationen. Han kunne ikke genoptage sit arbejde, og han foretog sig kun noget, når han skulle på hospitalet. Han blev henvist t i l fysioterapi, men fysioterapeuten ville ikke behandle ham, da han mente, at der var noget galt med benet. Det var fysioterapeuten, der foreslog ham at henvende sig t i l specialloege A, Det er hans indtryk, at lægerne ikke troede på ham, når han klagede over smerter. Ved en undersøgelse den 29. april 1999 kom det t i l en ordveksling mellem ham og lægen. Lægen havde sagt til ham, at han bare kunne "smide ham op på operationsbordet" og så operere ham, men han måtte regne med, at han

7 - 7 - kom bagerst i køen. Han var blevet vred og frustreret over dette svar, og det var derfor, han sparkede ud efter sygeplejersken. Til sidst besluttede han sig for at henvende sig t i l A, som fysioterapeuten havde foreslået ham. A troede heller ikke på ham, før der var foretaget en MR-scanning. Efter operationen hos A den 6. oktober 1999 havde han ikke flere smerter. Det var, som om et tryk var fjernet. Han fik udleveret krykker, men det var ikke nødvendigt. Han var parat t i l at tage på arbejde dagen efter, men han havde fået at vide, at han skulle holde sig i ro i 14 dage. Han havde kun smerter i knæet, hvis han overanstrengte det. Han kurme igen dyrke sport. Jl har forklaret, at hun har været kæreste med sagsøgeren siden De har boet sammen fra 1998 t i l medio Straks efter at sagsøgeren vågnede efter operationen i februar 1999, havde han meget stærke smerter i knæet. Han var med i et forsøg, der gik ud på, at man skulle gå meget for hurtigere at blive rask. Sagsøgeren kunne imidlertid ikke. Han er ellers ikke "pivet". Han sagde hele tiden, at der var noget galt, og kunne intet foretage sig. Hospitalet sagde imidlertid, at det var helt normalt. Efter operationen den 6. oktober 1999 blev han helt rask igen og var på arbejde 3 uger efter operationen. Procedurer: Sagsøgeren har i det væsentlige procederet i overensstemmelse med sit påstandsdokument, hvoraf fremgår følgende: I forbindelse med behandlingen på H den 17. februar 1999 blev sagsøgeren påført fysisk skade, idet operationen ikke levede op t i l bedste specialiststandard. Sagsøgeren er derfor berettiget t i l erstatning i anledning af den påførte skade i medfør af lov om patientforsikring.

8 - 8 - Under artoskopien på den 17. februar 1999 blev sagsøgeren påført en skade, idet sagsøger efter indgrebet havde smerter og gener fra knæet, der gik ud over det påregnelige efter et sådant indgreb. _ har heller ikke efterfølgende handlet i overensstemmelse med bedste specialistpraksis, idet hospitalet overhørte sagsøgers beskrivelse af symptomerne, og lod blot sagsøgeren opnotere t i l fornyet artoskopi på et senere tidspunkt. Det bestrides, at sagsøgers gener efter indgrebet den 17. februar 1999 alene var en følge af sagsøgers forudgående lidelse. Det bestrides ligeledes, at sagsøger afslog et tilbud om fornyet artoskopi, idet det gøres gældende, at behandlingsforløbet var afsluttet af H Resultatet af MR-Scanningen viste, at skaderne, der udbedres ved den ny artoskopi den 6. oktober 1999, med overvejende sandsynlighed er påført sagsøger vinder artoskopien den 17. februar Sagsøgte har ligeledes i det væsentlige procederet i overensstemmelse med sit påstandsdokument, hvoraf fremgår følgende: Det gøres gældende, at der ikke er grundlag for at tilsidesætte sagsøgtes afgørelse af 25. januar Sagsøgte har med rette vurderet, at Sagsøgeren ikke er berettiget t i l erstatning efter lov om patientforsikring, idet betingelserne i lovens 1, stk. 1, og 2, stk. 1, ikke er opfyldt. Der skal foreligge et sikkert grundlag for at tilsidesætte sagsøgtes afgørelse. Sagsøgeren har bevisbyrden herfor, og denne er ikke løftet. Sagsøgte vurderede ved sin afgørelse med rette, at sagsøgeren ikke blev påført en fysisk skade i forbindelse med behandlingen på H den 17. februar 1999, men at

9 - 9 - sagsøgerens gener i venstre knæ efter kikkertundersøgelsen må tilskrives sagsøgerens grundsygdom, nemlig menisklæsioner i venstre knæ. Denne vurdering er i overensstemmelse med Retslægerådets svar på spørgsmål 1. Den omstændighed, at Retslægerådet har antydet muligheden af et fejlskøn, kan ikke føre t i l et andet resultat, j f. Retslægerådets besvarelse af spørgsmål B. Sagsøgte fandt endvidere med rette, at behandlingen på H var i overensstemmelse med bedste specialiststandard. Sagsøgte lagde i den forbindelse vægt på, at kikkertundersøgelsen den 17. februar 1999 blev foretaget efter anerkendte retningslinier og vurderede, at det var i overensstemmelse med bedste specialiststandard, at man i videst muligt omfang bevarede meniskerne, selv om dette kunne medføre, at der ville være risiko for fornyet meniskskade. Denne vurdering er i overensstemmelse med Retslægerådets svar på spørgsmål 3 og A-B. Det af sagsøgte foretagne sagkyndige skøn støttes af de i sagen foreliggende lægelige akter og af Retslægerådet. Retslægerådet besvarede spørgsmål 1 således, at det er Retslægerådet vurdering, at læsionen er en følge af t i d l i gere indtrådte traumer mod knæet. Retslægerådet besvarede endvidere spørgsmål 3 og A således, at indgrebet den 17. februar 1999 var udført i overensstemmelse med anerkendt praksis, at det ikke er sandsynligt, at en anden specialist ville have kunnet konstatere en læsion i meniskens baghorn, som 7 måneder senere førte t i l fornyet operation, og at det forekommer med en vis hyppighed, at meniskskader ikke kan erkendes ved artroskopi.

10 Det gøres endvidere gældende, at sagsøgers gener efter indgrebet ikke er udtryk for komplikationer, der oversteg, hvad der måtte påregnes, henset til omfanget og varigheden af sagsøgers grundlidelse. Til støtte herfor henvises særligt t i l Retslasgerådets besvarelse af spørgsmål B, hvoraf fremgår, at Retslægerådet ikke opfatter tilstanden efter operationen den 17. februar 1999 som en komplikation. Landsretten udtaler: Efter bevisførelsen, herunder navnlig Retslægerådets udtalelse af de stillede spørgsmål, kan det ikke anses for godtgjort, at sagsøgeren er påført fysisk skade i forbindelse med behandlingen på H i februar De komplikationer, der stødte t i l, må anses for at være en følge af sagsøgerens grundlidelse - tidligere traumer mod knæet - og der er derfor ikke grundlag for at anse sagsøgte erstatningsansvarlig over for sagsøgeren, j f. patientforsikringslovens 1, stk. 1, og stk. 2. Som følge heraf frifindes sagsøgeren. T h i k e n d e s f o r r e t Sagsøgte, Patientskadeankenævnet, frifindes. I sagsomkostninger betaler statskassen inden 14 dage kr. t i l sagsøgte, Patientskadeankenævnet. Det idømte betales inden 14 dage fra denne doms afsigelse. (Sign.) Udskriftensrigtighed bekræftes. Østre Landsrets kontor, den sektionsleder

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B255900X-HBJ/DG UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 31. maj 2007 af Østre Landsrets 7. afdeling (landsdommerne K. Wiingaard, Engler og Kim K. Gabriel (kst.)). 7. afd. nr. B-2559-05: K (advokat

Læs mere

Dommen er affattet uden en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2, men med forklaringer.

Dommen er affattet uden en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2, men med forklaringer. RETTEN I RNDERS Udskrift af dombogen DOM fsagt den 28. september 2018 i sag nr. BS 5-200/2016: 8900 Randers C mod nkenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B1248004 - DYI UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 9. februar 2018 af Østre Landsrets 7. afdeling (landsdommerne Karen Hald, Gitte Rubæk Pedersen og Lars Holm (kst.)). 7. afd. nr. B-1248-17:

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B2929002 - MPN UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 10. april 2006 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Bloch Andersen, Lone Kerrn-Jespersen og Harald Micklander (kst.)). 5. afd.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016 Sag 190/2016 Ankenævnet for Patienterstatningen (Kammeradvokaten ved advokat Flemming Orth) mod A (advokat Søren Kroer) I tidligere instans er

Læs mere

Sagsøgeren har til støtte for sin påstand i påstandsdokumentet anført følgende:

Sagsøgeren har til støtte for sin påstand i påstandsdokumentet anført følgende: RETTEN l HJØRRING Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 27. marts 2014 i sag nr. BS 10-1370/2010: A mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2. 1161 København K Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens 218 a, stk. 2.

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens 218 a, stk. 2. RETTEN I VIBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 3. september 2015 i sag nr. BS 1-758/2014: mod Pientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der

Læs mere

DOM. Retten på Frederiksberg. Udskrift af dombogen. Sagens baggrund og parternes påstande. Oplysningerne i sagen

DOM. Retten på Frederiksberg. Udskrift af dombogen. Sagens baggrund og parternes påstande. Oplysningerne i sagen Retten på Frederiksberg Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 31. januar 2014 i sag nr. BS H-1437/2008: mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2. sal 61 København K Denne dom indeholder ikke en fuldstændig

Læs mere

DOM. Sagens baggrund og parternes påstande. Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens

DOM. Sagens baggrund og parternes påstande. Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens DOM Afsagt den 27. maj 2014 i sag nr. BS 7-2960/2010: A mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43 1161 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører spørgsmålet om, hvorvidt de komplikationer,

Læs mere

Sagsøgte, Patientskadeankenævnet, har endeligt nedlagt påstand om frifindelse.

Sagsøgte, Patientskadeankenævnet, har endeligt nedlagt påstand om frifindelse. Retten i Helsingør- retsafdelingen Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 20. marts 2014 i sag nr. BS 1-2286/2009: mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43 1161 København K Påstande Under denne sag, der

Læs mere

Retten i Herning. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 22. marts 2010 i sag nr. BS /2008:

Retten i Herning. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 22. marts 2010 i sag nr. BS /2008: Retten i Herning Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 22. marts 2010 i sag nr. BS 3-1384/2008: N mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2. 1161 København K Sagens baggrund og parternes påstande Under

Læs mere

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET Kammeradvokaten v/adv. Benedicte Galbo Vimmelskaftet 47 1161 København K J. nr. 24-2276 UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 4. september 2003 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne

Læs mere

1778/2010: yderligere erstatning for erhvervsevnetab og og smerte.

1778/2010: yderligere erstatning for erhvervsevnetab og og smerte. E Udskrift af dombogen DOM den 12. maj 2014 i sag nr. BS 1778/2010: mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 er i anledning arbejdsfortjeneste, denne om, yderligere erstatning for erhvervsevnetab

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 10. februar 2012

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 10. februar 2012 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 10. februar 2012 Sag 39/2010 (1. afdeling) A (advokat Axel Grove) mod Patientskadeankenævnet (kammeradvokaten ved advokat Benedicte Galbo) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a.

Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a. " Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 6. februar 2013 i sag nr. BS A mod Ankestyrelsen Amaliegade 25 1022 København K Sagens baggrund og parternes påstande. Denne sag er anlagt den 23.

Læs mere

Retten på Frederiksberg

Retten på Frederiksberg Retten på Frederiksberg Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 21 august 2014 i sag nr. BS D-1434/20 12: A mod Patientskadeankenævnet Patientombuddet 15 2000 Frederiksberg og den 2012, har sagsøgeren, A Patientskadeankenævnet

Læs mere

Sagens økonomiske værdi er kr., svarende til den mengodtgørelse, var blevet tilkendt ved Patienterstatningens afgørelse.

Sagens økonomiske værdi er kr., svarende til den mengodtgørelse, var blevet tilkendt ved Patienterstatningens afgørelse. Udskrift af dombogen DOM afsagt den 31. oktober 2017 i sag nr. BS 150-671/2015: Boet efter (advokat mod Ankenævnet for Patienterstatningen (Kammeradvokaten ved advokat Flemming Orth ved advokatfuldmægtig

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B364400C - JRH UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 11. oktober 2013 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Lone Kerrn-Jespersen, B. O. Jespersen og Bodil Dalgaard Hammer). 14. afd.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. marts 2014

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. marts 2014 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. marts 2014 Sag 89/2012 (1. afdeling) A (advokat Birgitte Pedersen) mod Patientskadeankenævnet (kammeradvokaten ved advokat Søren Horsbøl Jensen) I tidligere instans

Læs mere

Ændring til skade for klager

Ændring til skade for klager Ændring til skade for klager (Årsberetning 2004) Der er den 10. februar 2005 afsagt en principiel dom, som tager stilling til spørgsmålet om, hvorvidt Patientskadeankenævnet kan ændre til skade for klager.

Læs mere

Sagen vedrører prøvelse af en afgørelse truffet den 22. maj 2015 af Ankenævnet for Patienterstatningen.

Sagen vedrører prøvelse af en afgørelse truffet den 22. maj 2015 af Ankenævnet for Patienterstatningen. Retten i Svendborg Udskrift af dombogen DOM fsagt den 2. januar 2019 i sag nr. BS R6-955/2015: mod nkenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Retten i Holbæk. 'SAN t2 ^f"^' 2011 Afsagt den 30. marts 2011 i sagnr. BS /2007: Udskrift af dombogen DOM

Retten i Holbæk. 'SAN t2 ^f^' 2011 Afsagt den 30. marts 2011 i sagnr. BS /2007: Udskrift af dombogen DOM Retten i Holbæk Udskrift af dombogen DOM 'SAN t2 ^f"^' 2011 Afsagt den 30. marts 2011 i sagnr. BS 4-2321/2007: mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2 1161 KøbenhavnK Sagens baggrund og parternes

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 12. april 2012

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 12. april 2012 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 12. april 2012 Sag 103/2010 (1. afdeling) A (advokat Joan Vollertsen) mod Patientskadeankenævnet (kammeradvokaten ved advokat Mikkel Holm Nielsen) I tidligere instans

Læs mere

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2. Sagen er ikke behandlet efter reglerne om småsager.

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2. Sagen er ikke behandlet efter reglerne om småsager. RETTEN l HJØRRING Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 27. maj 2014 i sag nr. BS 9-349/2013: Boet efter J, v/t mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Ankenævnet for Patienterstatningen har nedlagt påstand om frifindelse.

Ankenævnet for Patienterstatningen har nedlagt påstand om frifindelse. Retten i Nykøbing F. Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 8. november 2018 i sag nr. BS 11-573/2017: A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 4760 Vordingborg Sagens baggrund og parternes

Læs mere

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B3023007 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 4. december 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Helga Lund Laursen (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

Patientskadeankenævnets brug af Retslægerådet og Arbejdsskadestyrelsen.

Patientskadeankenævnets brug af Retslægerådet og Arbejdsskadestyrelsen. Patientskadeankenævnets brug af Retslægerådet og Arbejdsskadestyrelsen. (Årsberetning 2005) Patientskadeankenævnet kan vælge at forelægge en patientskadesag med særligt vanskelige problemstillinger for

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 21. april 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 21. april 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 21. april 2010 Sag 493/2007 (1. afdeling) A (advokat Rasmus Larsen, beskikket) mod Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Kristine Schmidt Usterud) I tidligere instans

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG

UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG Sagsøger havde fejlagtigt sagsøgt Patientforsikringen. Først efter udlflbet af - søgsmålsfristen i patientforsikringslovens 16, stk. 2 DOM sagsøgte sagsøger Patientskade-ankenævnet.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. august 2019

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. august 2019 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. august 2019 Sag 204/2018 (1. afdeling) Boet efter A (advokat Karsten Høj, beskikket) mod Ankenævnet for Patienterstatningen (advokat Sanne H. Christensen) I tidligere

Læs mere

D O M. afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst.

D O M. afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst. D O M afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst.)) i ankesag V.L. B 1985 15 3F Fagligt Fælles Forbund som mandatar for A

Læs mere

Retten i Glostrup. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 5. juli 2018 i sag nr. BS 10B-505/2016:

Retten i Glostrup. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 5. juli 2018 i sag nr. BS 10B-505/2016: Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM fsagt den 5. juli 2018 i sag nr. BS 10B-505/2016: mod nkenævnet for Patienterstatningen Patientombuddet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes

Læs mere

Retten i Helsingør DOM. Afsagt den 26. maj 2017 i sag nr. BS 1D-1179/2014: mod. Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej Frederiksberg

Retten i Helsingør DOM. Afsagt den 26. maj 2017 i sag nr. BS 1D-1179/2014: mod. Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej Frederiksberg Retten i Helsingør DOM Afsagt den 26. maj 2017 i sag nr. BS 1D-1179/2014: A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Sagens hovedspørgsmål

Læs mere

P\ var ansat som byggeleder hos i en projektansættelse fra den til den 3l. oktober Den 3. RETTEN i ESBJERG. Sagens

P\ var ansat som byggeleder hos i en projektansættelse fra den til den 3l. oktober Den 3. RETTEN i ESBJERG. Sagens RETTEN i ESBJERG Udskrift dornbogen DOM Afsagt den 25. marts 2014 i sag nr. BS l/2013: mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens Under denne sag der er anlagt medfør af retsplejelovens

Læs mere

Retten på Frederiksberg

Retten på Frederiksberg Retten på Frederiksberg Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 4. maj 2016 i sag nr. BS L-1677/2014: og A mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Sagsøgerens påstand er, at sagsøgte tilpligtes at genoptage sagsøgerens sag.

Sagsøgerens påstand er, at sagsøgte tilpligtes at genoptage sagsøgerens sag. RETTEN I SØNDERBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 19. januar 2018 i sag nr. BS C4-1093/2016: A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes

Læs mere

Sagen drejer sig om, hvorvidt skaden er sket ved et færdselsuheld forvoldt af et ukendt motorkøretøj.

Sagen drejer sig om, hvorvidt skaden er sket ved et færdselsuheld forvoldt af et ukendt motorkøretøj. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. november 2017 i sag nr. BS 10B-3127/2016: mod DFIM Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Sagens baggrund og parternes påstande Den 20. november 2013

Læs mere

RETTEN I NÆSTVED DOM

RETTEN I NÆSTVED DOM RETTEN I NÆSTVED DOM afsagt den 21. marts 2018 Sag BS-932/2016-NE (advokat Gitte Møller Iversen) mod nkenævnet for Patienterstatningen (advokatfuldmægtig Steffie Mortensen) Denne afgørelse er truffet af

Læs mere

RETTEN I ODENSE - 6.afdeling

RETTEN I ODENSE - 6.afdeling RETTEN I ODENSE - 6.afdeling Udskrift af dombogen DOM fsagt den 3. april 2018 i sag nr. BS 6-701/2016: mod nkenævnet for Patienterstatningen Patientombuddet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund

Læs mere

RETTEN I HJØRRING. Region~åstande er: Udskrift af dombogen DOM. mod

RETTEN I HJØRRING. Region~åstande er: Udskrift af dombogen DOM. mod RETTEN I HJØRRING Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 21. februar 2018 i sag nr. BS mod Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der er anla den 24. marts 2017, drejer sig om, hvorvidt sagsøgeren,

Læs mere

RETTEN l ESBJERG. Udskrift af dombogen DOM. Sagens baggrund og parternes påstande. Afsagt den 20. marts 2014 i sag nr.

RETTEN l ESBJERG. Udskrift af dombogen DOM. Sagens baggrund og parternes påstande. Afsagt den 20. marts 2014 i sag nr. RETTEN l ESBJERG Udskrift af dombogen DOM fsagt den 20. marts 2014 i sag nr. BS 4-1227/2011: mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Sagsøgeren,

Læs mere

11 HAJ RÉTTEN I ESBJERG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 7. maj 2010 i sag nr. BS /2008:

11 HAJ RÉTTEN I ESBJERG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 7. maj 2010 i sag nr. BS /2008: RÉTTEN I ESBJERG 11 HAJ 2010 Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 7. maj 2010 i sag nr. BS 4-1646/2008: A mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftt 43, 2 1161 København K Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

RETTEN I AARHUS DOM. afsagt den 13. marts 2019

RETTEN I AARHUS DOM. afsagt den 13. marts 2019 RETTEN I AARHUS DOM afsagt den 13. marts 2019 Sag BS- / -ARH S (advokat U ) mod Ankenævnet for Patienterstatningen (advokat K ) Denne afgørelse er truffet af dommer. Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B2854009 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 28. februar 2018 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Morten Juul Nielsen (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. juni 2011

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. juni 2011 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. juni 2011 Sag 201/2009 (2. afdeling) Patientskadeankenævnet (kammeradvokaten ved advokat Benedicte Galbo) mod A (advokat Lasse Dalberg) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld.

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 14. januar 2019 i sag nr. BS 10A- /2016: U mod Danske Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup Sagens baggrund og parternes påstande Den 27. juli 2013

Læs mere

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag D O M afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag V.L. B 0193 17 A (advokat Søren Kjær Jensen, København)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 10. februar 2011

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 10. februar 2011 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 10. februar 2011 Sag 36/2008 (2. afdeling) Boet efter A (advokat Bjarne Skøtt Jensen, beskikket) mod Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Mikkel Holm Nielsen) I

Læs mere

Sagsøgte, Ankenævnet for Patienterstatningen, har nedlagt påstand om frifindelse, subsidiært hjemvisning.

Sagsøgte, Ankenævnet for Patienterstatningen, har nedlagt påstand om frifindelse, subsidiært hjemvisning. RETTEN I ROSKILDE Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 8. februar 2018 i sag nr. BS 8A-1431/2013: A (advokat Svend Aage Helsinghoff) mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg (advokat

Læs mere

Sagen vedrører, om sagsøger er berettiget til forsikringsdækning efter reglerne om feriekompensation.

Sagen vedrører, om sagsøger er berettiget til forsikringsdækning efter reglerne om feriekompensation. Retten i Lyngby Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 10. juli 2017 i sag nr. BS 114-1726/2016: mod Popermo Forsikring g/s C.F. Tietgens Boulevard 38 5220 Odense SØ Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der er anlagt den 18. marts 2015, vedrører spørgsmålet, om sagsøgeren,

Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der er anlagt den 18. marts 2015, vedrører spørgsmålet, om sagsøgeren, RETTEN I HOLSTEBRO Udskrift af dombogen DOM fsagt den 7. april 2017 i sag nr. BS 7-185/2015: mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der

Læs mere

Sagen vedrører spørgsmålet om Hillerød Kommune har pådraget sit et erstatningsansvar

Sagen vedrører spørgsmålet om Hillerød Kommune har pådraget sit et erstatningsansvar Retten i Hillerød Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. juli 2018 i sag nr. BS 43-773/2017: 3F som mandatar for mod Hillerød Kommune Att.: juridisk konsulent Trollesmindeallé 27 3400 Hillerød Sagens baggrund

Læs mere

D O M. afsagt den 24. juni 2015 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Vogter og Anette Fogh (kst.

D O M. afsagt den 24. juni 2015 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Vogter og Anette Fogh (kst. D O M afsagt den 24. juni 2015 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Vogter og Anette Fogh (kst.)) i ankesag V.L. B 3026 13 Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Sanne Christensen,

Læs mere

Ø.L.D. af 30. januar 2006. Sag: 1. afd., nr. B-122-05. Østre Landsrets dom

Ø.L.D. af 30. januar 2006. Sag: 1. afd., nr. B-122-05. Østre Landsrets dom Ø.L.D. af 30. januar 2006. Sag: 1. afd., nr. B-122-05 (A. F. Wehner, Henrik Bitsch og Karen Hald (kst.)) A (adv. Henrik Ravnild) mod Patientskadeankenævnet (Kammeradv. v/ adv. Kim Holst) Erstatningsret:

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 7. juni 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 7. juni 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 7. juni 2017 Sag 61/2017 A (advokat Karsten Høj) mod Region Hovedstaden (advokat Tage Siboni) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 4.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. december 2017

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. december 2017 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. december 2017 Sag 185/2017 (2. afdeling) A (advokat Anni Nørgaard Clausen, beskikket) mod Region Syddanmark (advokat Mads Michael Brandt) I tidligere instanser er

Læs mere

Denne sag vedrører spørgsmålet om, hvorvidt der i forbindelse med hospitalsbehandling er påført en erstatningsberettiget patientskade.

Denne sag vedrører spørgsmålet om, hvorvidt der i forbindelse med hospitalsbehandling er påført en erstatningsberettiget patientskade. RETTEN I SØNDERBORG Udskrift af dombogen DOM fsagt den 30. oktober 2017 i sag nr. BS Cl-1097/2015 : mod nkenævnet for Patienterstatningen Styrelsen for Patientsikkerhed Finsensvej 15 2000 Frederiksberg

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B2740005 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 1. oktober 2018 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Lisbeth Walthersdorf Katafai (kst.)). 10.

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M 1930006 - PPM USKRFT F ØSTR LNSRTS OMOG O M fsagt den 9. marts 2018 af Østre Landsrets 8. afdeling (landsdommerne o Østergaard, Frosell og Lars Holm (kst.)). 8. afd. nr. - -16: værge v/ (advokat rian Pihl

Læs mere

Retten i Helsingør - retsafdelingen

Retten i Helsingør - retsafdelingen Retten i Helsingør - retsafdelingen Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 15. januar 2016 i sag nr. BS 2C-217/2015: mod Ankenævnet for Patienterstatningen (tidl. Patientskadeankenævnet) Finsensvej 15 2000

Læs mere

I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets 6. afdeling den 28. juni 2000.

I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets 6. afdeling den 28. juni 2000. UDSKRIFT AF HØJESTERETS DOMBOG DOM afsagt af Højesteret tirsdag den 19. november 2002 i sag 388/2000 2. afdeling (advokat Finn Altschuler, e.o.) mod Patientskadeankenævnet (kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. marts 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. marts 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. marts 2018 Sag 202/2017 (2. afdeling) Ankenævnet for Patienterstatningen (advokat Sanne H. Christensen) mod A (advokat Martin Laursen) I tidligere instanser

Læs mere

Ankenævnet for Patienterstatningen

Ankenævnet for Patienterstatningen Ankenævnet for Patienterstatningen Klage- og erstatningssystemet (2014) Denne artikel belyser de væsentligste forskelle mellem klage- og erstatningssystemet i sundhedsvæsenet. Den belyser også, hvorfor

Læs mere

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 3107 12 Sydøstjyllands Politi (Kammeradvokaten

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. marts 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. marts 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. marts 2011 Sag 174/2008 (1. afdeling) A (advokat Henrik Krebs) mod Patientskadeankenævnet (kammeradvokaten ved advokat Kristine Schmidt Usterud) I tidligere instans

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. maj 2012

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. maj 2012 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. maj 2012 Sag 361/2010 (1. afdeling) Fagligt Fælles Forbund som mandatar for A (advokat Christian Bentz) mod Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard

Læs mere

RETTEN I NYKØBING FALSTER DOM

RETTEN I NYKØBING FALSTER DOM RETTEN I NYKØBING FALSTER DOM afsagt den 11. juni 2018 Sag BS-5231/2017-NYK Mandatar Fagligt Fælles Forbund for (advokat Henrik Juel Halberg) mod Ankestyrelsen Denne afgørelse er truffet af dommer. Sagens

Læs mere

1 K S S f 2 3 fl 6 FEB.2014

1 K S S f 2 3 fl 6 FEB.2014 o 1 K S S f 2 3 fl 6 FEB.2014 J. nr. 750222-A Z- 0 ^ UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET OS-02-2014- KFM 1 VJ23 : i>es S- 1 - ZO-^^O DOM afsagt den 5. februar 2014 af Vestre Landsrets 4. afdeling

Læs mere

Sagsøger, Aernille Schwartz, har nedlagt påstand om, at sagsøgte skal betale ,50 kr. Kravet er opgjort således: 30% men ,50 kr.

Sagsøger, Aernille Schwartz, har nedlagt påstand om, at sagsøgte skal betale ,50 kr. Kravet er opgjort således: 30% men ,50 kr. Københavns Byret Udskrift af dombogen D O M Afsagt den 5. juli 2018 i sag nr. BS 26B-1585/2015: Aersille Schwartz Blågårdsgde 27, 5. tv. 2200 København N mod Bmager Deamons AFC Vestbirk Alle 62 2770 Kastrup

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse om arbejdsskade - ulykkesbegrebet - minimumskrav til personskadens omfang - U H

Ankestyrelsens principafgørelse om arbejdsskade - ulykkesbegrebet - minimumskrav til personskadens omfang - U H KEN nr 9377 af 12/06/2014 Udskriftsdato: 13. april 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2014-5012-15404 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 Sag 48/2009 (1. afdeling) Region Sjælland (tidligere Storstrøms Amt og Vestsjællands Amt) (advokat Svend Paludan-Müller) mod Dronning Ingrids Hospital

Læs mere

Aarhus Universitetshospital. Information vedrørende rekonstruktion af indvendige sideledbånd. Forundersøgelse

Aarhus Universitetshospital. Information vedrørende rekonstruktion af indvendige sideledbånd. Forundersøgelse Ved forvridning af knæleddet ses hyppigst beskadigelse af indvendige sideledbånd. Beskadigelsen kan være ledsaget af meniskskade eller læsion af øvrige ledbånd eller korsbånd. Skaden vil dog ofte være

Læs mere

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT 8276900A - SF UDSKRJFT AF østre LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. maj 2009 af Østre Landsrets 11, afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Karsten Bo Knudsen og Jesper Penegaard (kst.)). I L afd. a.s.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 Sag 275/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Peter Ølholm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup den 16. maj

Læs mere

ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B1983007 - AAN/hs ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 16. januar 2006 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Michael Dorn og Jacob Elverum (kst.)). 20. afd. nr. B-1983-04: H. (advokat

Læs mere

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager.

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager. DOM Afsagt den 11. maj 2016 i sag nr. BS 150-429/2015: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle mod A vej 19 X-by Sagens baggrund og parternes påstande Den 26. august 2013 traf (da) Pientforsikringen afgørelse

Læs mere

Aarhus Universitetshospital. Information vedrørende bageste korsbånds-rekonstruktion

Aarhus Universitetshospital. Information vedrørende bageste korsbånds-rekonstruktion Ved svær forvridning af knæleddet, f.eks. opstået ved trafikulykker eller mere voldsomme sportsskader, kan knæleddets bageste korsbånd beskadiges. I nogle tilfælde ser man bristning af bageste korsbånd

Læs mere

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst. D O M afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.)) i ankesag V.L. B 0756 16 A (advokatfuldmægtig Ida Grelk, Aarhus)

Læs mere

Kikkertoperation i knæet Patientinformation

Kikkertoperation i knæet Patientinformation Kikkertoperation i knæet Patientinformation Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Ortopædkirurgisk Ambulatorium/Idrætsklinikken Du har fået tilbudt eller har fået lavet en kikkertoperation

Læs mere

Kosmetiske operationer

Kosmetiske operationer Kosmetiske operationer 2010 Rent kosmetiske operationer (skønhedsoperationer) udføres som regel hos privatpraktiserende plastikkirurger. Behandlingen hos privatpraktiserende speciallæger blev først omfattet

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede].

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-1254/CHN 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: Advokat [A] har

Læs mere

RETTEN I ODENSE - 5.afdeling

RETTEN I ODENSE - 5.afdeling RETTEN I ODENSE - 5.afdeling Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 8. september 2015 i sag nr. BS 5- /2012: P mod GF Forsikring A/S Jernbanevej 65 5210 Odense NV Sagens baggrund og parternes påstande Sagen

Læs mere

D O M. A (advokat Mikkel Nøhr, København) mod Ankestyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen, København)

D O M. A (advokat Mikkel Nøhr, København) mod Ankestyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen, København) D O M afsagt den 27. juni 2014 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Henrik Twilhøj, Torben Geneser og Torben Sørensen (kst.)) i ankesag V.L. B 1516 13 A (advokat Mikkel Nøhr, København) mod Ankestyrelsen

Læs mere

HØJESTERETS DOM. afsagt mandag den 20. maj I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets 20. afdeling den 16. marts 2018.

HØJESTERETS DOM. afsagt mandag den 20. maj I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets 20. afdeling den 16. marts 2018. HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 20. maj 2019 Sag BS 36187/2018 HJR (2. afdeling) Boet efter A ved B (advokat Karsten Høj, beskikket) mod Ankenævnet for Patienterstatningen (advokat Sanne H. Christensen)

Læs mere

Bevisvurdering i patientforsikringsloven, Højesterets dom af 2. maj 2002.

Bevisvurdering i patientforsikringsloven, Højesterets dom af 2. maj 2002. Bevisvurdering i patientforsikringsloven, Højesterets dom af 2. maj 2002. (Årsberetning 2002) Højesterets dom af 2. maj 2002 (trykt i UfR 2002, side 1690). Skadelidte blev kl. 20.20 indbragt med ambulance

Læs mere

som følge af behandlingen på Privathospitalet Hamlet fra den 24. august 2010 og frem var forældet.

som følge af behandlingen på Privathospitalet Hamlet fra den 24. august 2010 og frem var forældet. Retten i Holbæk Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 21. september 2017 i sag nr. BS 6-1149/2016: 3F Fagligt Fælles Forbund som mandatar for A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg

Læs mere

DOM. L (advokat Carl-Sejr Jespersen, Nibe) mod Patientskadeankenævnet (Kammeradvokaten ved advokat Birthe Eskildsen, København).

DOM. L (advokat Carl-Sejr Jespersen, Nibe) mod Patientskadeankenævnet (Kammeradvokaten ved advokat Birthe Eskildsen, København). DOM afsagt den 7. januar 2009 af Vestre Landsrets 2. afdeling {dommerne Eva Staal, Torben Geneser og Martin Møller-Heuer (kst.)) i 1. instanssag V.L. B-1307-06 L (advokat Carl-Sejr Jespersen, Nibe) mod

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B405700C KWI/LCH/HJS UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 11. februar 2016 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Karen Hald). 5. afd. nr. B-4057-13:

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 5. september 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 5. september 2017 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 5. september 2017 Sag 285/2016 (2. afdeling) A (advokat Birgitte Pedersen, beskikket) mod Codan Forsikring A/S og Privatsikring A/S (advokat Michael S. Wiisbye for begge)

Læs mere

B3672006 - JJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

B3672006 - JJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B3672006 - JJ UDSKRIFT F ØSTRE LNDSRETS DOMBOG D O M fsagt den 30. juni 2014 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne nne Louise Bormann, Susanne Skotte Wied (kst.) og Thomas Verner Jørgensen (kst.)).

Læs mere

ACL rekonstruktion. Patientinformation. Forreste korsbåndsskade

ACL rekonstruktion. Patientinformation. Forreste korsbåndsskade ACL rekonstruktion Patientinformation Forreste korsbåndsskade En forreste korsbåndsskade er en meget almindelig idrætsskade. Årligt diagnosticeres ca. 4.500 nye korsbåndsskader i Danmark, hvoraf ca. 3.000

Læs mere

Kikkertundersøgelse af knæ (artroskopi)

Kikkertundersøgelse af knæ (artroskopi) Kikkertundersøgelse af knæ (artroskopi) 2 Indholdsfortegnelse 1. Kikkertundersøgelse af knæ...4 2. Medicin...6 3. Undersøgelsesdagen...7 3.1 Forberedelse...7 3.2 Kikkertundersøgelsen/operationen...7 4.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. januar 2010

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. januar 2010 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. januar 2010 Sag 523/2007 (1. afdeling) A (advokat Birgitte Pedersen, beskikket) mod Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Kristine Schmidt Usterud) I tidligere

Læs mere

Patient information vedr. forreste korsbåndsskader

Patient information vedr. forreste korsbåndsskader Sportsmedicin Region Midt Patient information vedr. forreste korsbåndsskader En forreste korsbåndsskade er en meget almindelig idrætsskade. Årligt diagnosticeres ca. 4.500 nye korsbåndsskader i Danmark,

Læs mere

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes.

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes. Retten i Svendborg DOM Afsagt den 23. oktober 2015 i sag nr. BS R5-425/2014: Advok A mod Advoknævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører, hvorvidt

Læs mere

NY DOM OM WHIPLASHSKADE VED LAVENERGITRAUME

NY DOM OM WHIPLASHSKADE VED LAVENERGITRAUME 20. JANUAR 2015 NY DOM OM WHIPLASHSKADE VED LAVENERGITRAUME Bilist, der blev påkørt bagfra med en hastighed på max. 12 km/t, mente, at en efterfølgende kronisk smertetilstand i skulder og overarm m.v.

Læs mere

D O M. afsagt den 19. november 2015 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Henrik Estrup og Lisbeth Kjærgaard (kst.)) i 1.

D O M. afsagt den 19. november 2015 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Henrik Estrup og Lisbeth Kjærgaard (kst.)) i 1. D O M afsagt den 19. november 2015 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Henrik Estrup og Lisbeth Kjærgaard (kst.)) i 1. instanssag V.L. B 1181 14 A (advokat Lars Sandager, Lyngby) mod Ankestyrelsen

Læs mere

Alm. Brand Forsikring A/S har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb.

Alm. Brand Forsikring A/S har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb. Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 1. juli 2016 i sag nr. BS 43C-7636/2015: Dansk Metalarbejderforbund som mandatar for Nyropsgade 38 1780 København V (advokat Mikkel Bensby Nøhr) mod

Læs mere

Funktionsattest AES 420 Knæled

Funktionsattest AES 420 Knæled Funktionsattest AES 420 Knæled afgivet i henhold til Lov om arbejdsskadesikring 35 og 37 Udfyldes af rekvirenten Navn på tilskadekomne:........ Cpr.nr.:.. -. Adresse:.. Postnr.: By:.. Stilling eller beskæftigelse:..

Læs mere

RETTEN I ESBJERG DOM

RETTEN I ESBJERG DOM RETTEN I ESBJERG DOM afsagt den 27. februar 2019 Sag BS-1541/2016-ESB (advokat Charlotte Gransøe) mod A Ankenævnet for Patienterstatningen (Kammeradvokaten v/ advokat Anders Bang Mønster Hansen v/ advokatfuldmægtig

Læs mere