Høringssvar fra kontanthjælpsteam, Ydelses og socialcenter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar fra kontanthjælpsteam, Ydelses og socialcenter"

Transkript

1 Høringssvar fra kontanthjælpsteam, Ydelses og socialcenter Mak. 100 Vi i 100 har lige haft en lille snak omkring vores tanker vedr. omorganiseringen og sender dem hermed til dig som opfordret. - Hvad er deres tanker omkring normeringen? (de 10 fra 3.sal plus os tre). Vi tænker, det er få personer. - Hvordan de forestiller sig, at opdelingen af servicelovssagerne skal være. - Tidsplanen. Hvornår ved vi hvad? F.eks. hvor vi skal flyttes hen rent fysisk. - Skal Lars Lykke være centerleder det nye sted? Og kommer der så teamledere på også? - Hvis posen skal rystes ift. servicelovssagerne, så har vi et ønske om, at posen først rystes efter og at det sker i dialog med ny leder og os. Vi tænker, det bliver for meget, hvis vi på samme tid både skal lære nye kolleger at kende, lære nye arbejdsopgaver OG formentligt tage os af en lovændring efter 100 pr Mak. A. Hermed som aftalt - på vegne af Makkerskab A: Ydelsesområdet: Nærmere præcisering af Backoffice betegnelsen som bruges for Ydelsesafdelingen i Kennedyarkaden. Bekymret for at vi blive det nye UDK, manglende borgerkontakt mv. Hvad er tanken med enhederne i Integration/Uddannelseshuset hvordan bliver det i praksis.

2 Hvordan bliver opdelingen i den nye afdeling hvor mange teamledere, teams/makkerskaber og hvilke opgaver. Opdeling af opgaver og målgrupper, så området ikke bliver for bredt. Hvordan har man tænkt sig at integrere de 3 huse sammen, så man undgår kultursammenstød både fagligt og personligt. Vi har brug for snarest en beskrivelse af organisering samt opgavefordeling. Jobcentret har en anden forhåndsaftale ift. lønindplacering hvad har man tænkt sig ift. de rådgivere der forbliver i Ydelsesafdelingen. Varsling/deadline for hvor man bliver placeret, så man i god tid har noget konkret at forholde sig til. Servicelovsområdet: Vi er bekymret for foreløbig afsat antal normeringer til Servicelovssager. Vi har brug for snarest en beskrivelse af organisering samt opgavefordeling. Familiegruppen har en anden forhåndsaftale ift. lønindplacering hvad har man tænkt sig ift. de rådgiver der flyttes til Servicelovsområdet. Varsling/deadline for hvor man bliver placeret, så man i god tid har noget konkret at forholde sig til. Øvrige tilføjelser: Åbenhed og synlighed. Fokus på alle medarbejderne ift. processen. Dannelse af nyt LMU på tværs af de 3 huse evt. allerede i efteråret Den nye strukturændring er bl.a. begrundet med økonomisk besparelse er der en skjult dagsorden ift. besparelse af medarbejdere. Strukturændringen er endvidere begrundet med, at Job og Ydelse bliver én afdeling. Men man tager rådgivere fra Integration og Uddannelseshuset væk fra jobcenterindsatsen i de pågældende huse, hvilket forringer den helhedsorienteret indsats særligt på Integrationsområdet. Vi er bekymret for, at der bliver et lavere serviceniveau for borgeren særligt på Integrationsområdet. Vi kan være bekymret for at forringelsen kan bl.a. medføre forringelse af de integrationsmæssige indsatser i kommunen. Hvordan har man tænkt sig, at Socialområdet skal være repræsenteret ved Rehabiliteringsteammøder. Hvad skal der ske med den koordinerende rådgiverfunktion (Ressourceforløbssager).

3 Borgeren får flere rådgivere, hvilket forringer serviceniveauet og den helhedsorienteret indsats. Mak B. - Hvad er tanker i forhold til løn? Der vides at jc får højere løn ligesom de også gør i specialcenter for børn og unge. Så de medarbejder der bliver flyttet under jc og specialcenter skal vel stige i løn. - Hvad er tankerne i forhold til koordinerende rådgiver på ressourceforløb. Denne rolle vil blive svært at ligge i specialcenteret i de tilfælde hvor der kun er indsats i forhold til bostøtte, som i dag er placeret i ved rådgiver i YSC. - Antal rådgiver til servicelov. Vi har svært ved at se hvordan 13 rådgiver, hvor 3 går til 100 skal kunne vare tage samtlige 85, 85/105, 104, 107, 108 og 110. Derudover skal der også tænkes tid til div handleplaner og beregning af opkrævning på egenbetaling såfremt de to ting skal blive ved SEL sagerne. - Frist på hvornår ung stopper med at oversende bostøtte sager. Når vi når til juni/juli måned vil det virke ulogisk at oversende bostøtte sager fra ung til YSC, da YSC ikke vil kunne nå at afholde en opfølgning. - Frist på hvornår sidste dato for oversendelse af ydelsessager mellem husene - Hvornår skal vi afholde sidste opfølgning på bostøtte? Nov eller dec måned. Vi har i makkerskabet mange opfølgninger i den periode og vil kunne have svært ved at nå dem, såfremt der tænkes at der skal gøres klar til flytning. - Hvornår stopper vi med at booke opfølgninger på bostøtte? De samtaler vi har i juli/aug skal have en ny tid i januar Dem kan vi ikke så godt booke. - Hvad bliver snitfladerne på ydelsesområdet. Hvad kan en rådgiver her forvente at komme til at sidde med? Er det kun ydelse eller vil der også komme noget lab ind over.

4 - Har man noget at sige i forhold til hvor man ønsker at komme til at sidde efter omplaceringen? Herunder om man bliver hørt i forhold til ønsker i nye makkerskaber. - Hvad bliver snitfladerne i SEL. Hvad kan en rådgiver her forvente at komme til at sidde med? Er det kun voksen SEL eller vil der komme børn/unge ind over? - Hvornår vil medarbejderne senest komme til at kende til sin placering? - Hvornår vil medarbejderne senest blive orienteret om afskedigelse hvis dette kommer på tale? - Kan optjent flex videreføres til ny stilling? - Der ønskes en plan for dec og jan i forhold til hvordan vi kommer til at skulle nå alle opgaver og samtidig være klar til en flytning/ afholde ferie. - Hvor kommer varetagelsen af rehabiliteringsteammøder til at ligge? - Vil der fremadrettet være en visitation som vi kender fra YSC i dag? - Placering af rådgiver på ydelsesdelen. Ud fra indstillingen er der beskrevet at der skal være to indgange og et backoffice. Vil man kunne risikere at skulle pendle mellem front og back eller er man kun tilknyttet et sted? Mak. C. Omorganisering kommentarer fra makkerskab C - Der bliver brugt meget tid og energi på at overveje om man helst vil sidde med ydelse eller servicelov og hvad de forskellige afdelinger kommer til at indeholde. - Vi oplever at være frustreret over, at det er meget diffust, man bliver usikker, man ved ikke hvad man skal vælge. Helhedssynet vi har nu forsvinder/belastet idet man bliver opdelt mere end vi er nu.

5 - Det hele bliver specialiseret i mindre afdelinger dette betyder også mindre afveksling i sit arbejde og for borgerne betyder det flere rådgivere at skulle forholde sig til. - Underen over normeringen omkring serviceloven på 13. Det virker usandsynligt, at så få skal kunne dække hele servicelovsområdet. - Er bange for at det bliver meget overfladisk at sidde med så mange servicelovssager idet der er betydeligt få normeringer til et stort arbejdsområde. Vi frygter, at der ikke er tid til sagerne og at medarbejderne bliver presset i en sådan grad, at de risikerer at få stress. - Kommer til at mangle variation i arbejdet. Det tiltalende ved ydelses- og socialcentret er netop afvekslingen i de mange forskellige arbejdsopgaver. - Mangler en klar beskrivelse af hvilke arbejdsopgaver de forskellige områder kommer til at indeholde. - Hvordan skal ydelsescentret opdeles? Under 30, over 30, integrationsmæssige udfordringer mv. Ingen visitation? - Bekymringer omkring om man kommer i nye makkerskaber og hvem man kommer i makkerskab med. - Orientering omkring hvorvidt lønnen ændres tilsvarende med at ydelse kommer til at høre under jobcentret og serviceloven kommer til at høre under specialcentret. - Markante ændringer ift. besparelsens størrelse. Har svært ved at gennemskue at de store og markante ændringer er besparelsen værd. - Jo hurtigere der kommer afklaring på arbejdsopgaverne og fremtidige makkerskaber jo hurtigere kan man finde ro i denne proces. - Frygter at ydelsesafdelingen bliver som Udbetaling Danmark og at man bliver administrativ medarbejder med meget begrænset kontakt til borgere.

6 - Man bliver en anelse demotiveret i sit arbejde pt. Mak. E. I forbindelse med den påtænkte sammenlægning af Social Afdelingerne i Aalborg Kommune vil vi gerne komme med vores input. Kan se en fordel i at afdelingerne bliver lagt sammen, idet det kan medføre en ensartet sagsbehandling i hele kommunen Vi er bekymrede for at igen at skulle igennem en omorganisering. Mange mennesker bliver berørt af det i deres hverdag. For nogle vil dette betyde nye arbejdsopgaver, nye kollegaer, ny ledelse. I 2012 og 2014 var vi igennem en omorganisering, som berørte mange medarbejdere. Er bekymrede for om ovenstående kan betyde medarbejderflugt, da man som medarbejder kan opleve det som en utryg arbejdsplads, når der sker så mange forandringer på så få år. Vores ønske er ro i vores organisation. Makkerskab E ønsker stadig at varetage samme specialiserede funktion som p.t. Makkerskab E står for alle enkeltydelser i forbindelse med ansøgning om LAS 82 A/82 og 83, samt borgerbetjening, telefonpasning af hele huset m.m. Makkerskabet har bred viden i forhold til henvendelser fra borgere, samarbejdspartnere, snitflader i kommunen m.m. I forhold til vores kerneopgave med at varetage borgerens behov kan vi frygte, at det vil få negative konsekvenser for vores borgere. I forvejen er det meget svært for vores borgere at finde rundt i systemet. Nu skal vores borgere igen til at finde rundt i en ny organisering. Det være sig ny rådgiver og ny fysisk pladering i den forvaltning de er tilknyttet

7 Visitationen har følgende til omorganiseringen og planlægning i forbindelse med omorganiseringen i Ydelsesog Socialcenteret: Vi vil gerne opretholde Visitationen og dette begrunder vi med, at hvis der kommer flere, der skal arbejde med kontanthjælp, så vil ekspertisen forsvinde. Ved at opretholde visitationen understøtte også leentankegangen, idet der kommer et naturligt og ensartet flow i ansøgningerne og ukendte borgeres problemstillinger. Det vil sige, at hvis man har en opgave sjældent og især de mere svære sager, så vil det betyde, at det tager betydeligt længere tid at træffe afgørelse om kontanthjælpsydelser. Fejlprocenterne kan også forventes at stige betydeligt. Det er også mere gennemskueligt, hvor langt vi er i forhold til behandling og afgørelse på kontanthjælpssagerne. Det er derfor for os vigtigt, at Visitationen opretholdes, da vi er og bliver og er rutinerede eksperter på bevillingsdelen. Den ekspertise og rutine kan kun opretholdes, hvis vi som nu har mange og forskelligartede ansøgninger mellem hænderne. Vi vil derfor ønske, at Visitationens ekspertise og rutine i opstart af sager og modtagelse af ukendte borgerer med forskellige problemstillinger opretholdes, hvor de løbende sager så overleveres til rådgiverne, som så får ekspertise i disse sager f.eks. sanktionering osv. Endvidere har vi nu en modtagelse/forkontor, som betjenes af en garvet rådgiver. Det betyder, at borgerne for en god oplevelse ved henvendelse om ansøgninger og der er ensartethed og igen en ekspertise, som betyder, at de borgerne er vel orienteret om sagsgang og aflevering af dokumenter o.l. mange af vores svageste borgere har svært ved at gennemskue, det at ansøge om ydelser, derfor er det vigtigt, at der en/to gennemgående rådgivere i forkontoret. Flere af vores borgere kommer igen flere gange i forbindelse med deres ansøgning. Forkontoret er med til at give borgerne trykhed og ensartethed. Det er også forebyggende i forhold til afværgning og optrapning af konflikter, når det er garvende og gennemgående rådgivere, der er på forkontoret. Vi ser det også som optimalt, hvis de "forposter" der skal være på Integrationcenteret og i Ung er tilknyttet Visitationen, idet vi har og derved bibeholder den brede faglige viden, erfaring og helhedsorienterede synsvinkel på et ensartet niveau. Vedrørende lokaleforhold, så er det vores ønske, at det overvejes, hvis vi fremover skal være ca. 150 medarbejdere i Ydelsescenteret, at de tilstødende lokaler på 3 sal lejes. Dette på baggrund af, at der ikke umiddelbart er proportion mellem dem, der skal flytte ud og dem, der kommer ind og at vi allerede i dag mangler kontorer til alle. Vi anbefaler, at der kommer en hurtig udmelding af, hvor vi skal placeres fremover og hvad vores evt. nye arbejdsområder bliver, da det er med til at skabe trykhed. En medarbejder fra Mak. D. andre har ikke nået Jeg kan have en bekymring for arbejdsgangen omkring servicelov og økonomi ved bostøtte, som i dag hvor rådgiver har stort indblik i borgerens økonomi. Hvis området bliver delt, vil rådgiver på servicelovområdet skulle have fat i rådgiver på ydelse for at lave aftaler om økonomi, dette en længere arbejdsgang end i dag.

8 Til gengæld fortjener området med servicelov mere opmærksomhed end det får i dag. Det er ofte der, hvor vi har mulighed for at udsætte opgaver når der er travlt. Og administrativ opfølgning er heller ikke tilfredsstillende, hverken for borgeren eller rent fagligt for rådgiver. Jeg kan frygte, at ydelse bliver en talafdeling, hvor man i et noget mindre omfang har borgerkontakt, hvor opgaverne kommer til at blive meget rutinepræget kun brudt af 81, 85 og fogedsager, hvor de ukendte allerede er hos udvalgte rådgivere. Samtidigt er det bekymrende, hvis der ikke gives den nødvendige tid til SEL 85 for så bliver det faglige arbejde jo ikke bedre end i dag. Det er tidskrævende og for at arbejdet kan blive tilfredsstillende for både borger og rådgiver bør sagsstammen ikke være for stor.

Bilag til udvalgsindstilling omkring forslag til ændret organisering af Socialafdeling og Jobcenter Aalborg.

Bilag til udvalgsindstilling omkring forslag til ændret organisering af Socialafdeling og Jobcenter Aalborg. Bilag til udvalgsindstilling omkring forslag til ændret organisering af Socialafdeling og Jobcenter Aalborg. Der er samlet udkommet 22 høringssvar, som samlet løber op i ca. 66 sider. I høringssvarene

Læs mere

Indstilling vedr. ændret organisering af Jobcenter og Socialafdeling 1. behandling

Indstilling vedr. ændret organisering af Jobcenter og Socialafdeling 1. behandling Indstilling vedr. ændret organisering af Jobcenter og Socialafdeling 1. behandling Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget godkender,

Læs mere

Høringssvar. Forslag vedrørende ændret organisering i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen af d. 26. marts Uddannelseshuset Socialcenter

Høringssvar. Forslag vedrørende ændret organisering i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen af d. 26. marts Uddannelseshuset Socialcenter Høringssvar Forslag vedrørende ændret organisering i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen af d. 26. marts 2017 Uddannelseshuset Socialcenter I nedenstående fremgår svar på forslag om omorganisering

Læs mere

Godkendelse af ændret organisering af Jobcenter Aalborg og Socialafdelingen - 2. behandling

Godkendelse af ændret organisering af Jobcenter Aalborg og Socialafdelingen - 2. behandling Punkt 8. Godkendelse af ændret organisering af Jobcenter Aalborg og Socialafdelingen - 2. behandling 2017-021856 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

FB - FMU. Mødet den 14. juni 2017, kl Hjulmagervej 22, mødelokale 1-3

FB - FMU. Mødet den 14. juni 2017, kl Hjulmagervej 22, mødelokale 1-3 FB - FMU Mødet den 14. juni 2017, kl. 13.00-15.15 Hjulmagervej 22, mødelokale 1-3 Åben 2. Høring vedr. indstilling om ændring i organiseringen i Jobcenter Aalborg og 1 FB - FMU Tid Mødet den 14. juni 2017,

Læs mere

PRÆSENTATION. Ydelsescentret

PRÆSENTATION. Ydelsescentret PRÆSENTATION Ydelsescentret Beliggenhed og henvendelse Ydelsescentret er centralt placeret i Kennedyarkaden i Aalborgs midtby tæt på busterminal og togstation Ydelsescentret har kontorer i Kennedyarkaden

Læs mere

Høringssvar fra Myndighed for Handicap

Høringssvar fra Myndighed for Handicap Høringssvar Vedrørende: Ny bostøttemodel på socialområdet 2016 Skrevet af: Myndighed for handicap Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Høringssvar fra Myndighed for Handicap Som udgangspunkt har det været

Læs mere

Orientering om Status på Servicelovens Voksenbestemmelser

Orientering om Status på Servicelovens Voksenbestemmelser Punkt 7. Orientering om Status på Servicelovens Voksenbestemmelser 217-45128 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering at sagsbeskrivelsen udgør status

Læs mere

Orientering om årsresultatet for 2018 for Kontrolteamet

Orientering om årsresultatet for 2018 for Kontrolteamet Punkt 2. Orientering om årsresultatet for 2018 for Kontrolteamet 2018-023517 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering årsresultatet for 2018 for Kontrolteamet. Leder af Kontrolteamet

Læs mere

Orientering om årsresultatet for 2017 for Kontrolteamet

Orientering om årsresultatet for 2017 for Kontrolteamet Punkt 8. Orientering om årsresultatet for 2017 for Kontrolteamet 2018-023517 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering årsresultatet for 2017 for Kontrolteamet.

Læs mere

UngeCenter Brønderslev 29. januar 2014

UngeCenter Brønderslev 29. januar 2014 UngeCenter Brønderslev 29. januar 2014 Brønderslev Kommunes vision for unge August 2011 vedtog Brønderslev Kommune en Ungestrategi med visionen om: At sikre en helhedsorienteret, koordineret og prioriteret

Læs mere

Kontanthjælpsreformen den fremtidige organisering

Kontanthjælpsreformen den fremtidige organisering Kontanthjælpsreformen den fremtidige organisering Familie- og Socialudvalget, Beskæftigelsesudvalget og Skole- og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der oprettes et fælles Uddannelseshus

Læs mere

Forslag vedrørende ændret organisering i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, der sendes i høring.

Forslag vedrørende ændret organisering i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, der sendes i høring. Forslag vedrørende ændret organisering i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, der sendes i høring. Side Jobcenter Aalborg og Socialafdelingen 2 Tilbud til børn, unge og familier med særlige behov og

Læs mere

Kvalitetsstandard vedr. sagsbehandling i forhold til borgere, der søger ydelser i Psykiatri og Handicap.

Kvalitetsstandard vedr. sagsbehandling i forhold til borgere, der søger ydelser i Psykiatri og Handicap. Kvalitetsstandard vedr. sagsbehandling i forhold til borgere, der søger ydelser i Psykiatri og Handicap. Målgruppe: Sagsbehandlere i Rådgivning og Bevilling. Formål med ydelsen: Formålet med ydelsen er,

Læs mere

Orientering om aftale om sanktioner og styrket kontrol

Orientering om aftale om sanktioner og styrket kontrol Punkt 8. Orientering om aftale om sanktioner og styrket kontrol 2018-089839 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering den politiske aftale om sanktioner og styrket kontrol. Beslutning:

Læs mere

Godkendelse af ændring af serviceniveauet på voksenhandicapområdet - 2. behandling

Godkendelse af ændring af serviceniveauet på voksenhandicapområdet - 2. behandling Punkt 3. Godkendelse af ændring af serviceniveauet på voksenhandicapområdet - 2. behandling 2019-022847 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender, at de vejledende serviceniveauer

Læs mere

Ansøgningsskema vedr. pulje til etablering af unge-/uddannelsescentre

Ansøgningsskema vedr. pulje til etablering af unge-/uddannelsescentre Ansøgningsskema vedr. pulje til etablering af unge-/uddannelsescentre 1) Placering på en uddannelsesinstitution a) Adresse for den nye enhed Ungecenter (arbejdstitel), Campus Haslev, Skolegade 21, 4690

Læs mere

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar Økonomiudvalget Resume og høringssvar Budget 2014-2017 Resume: Fra ledelsesområdet Visitation Handicap og psykiatri og Ydelsen, kontanthjælp, MED udvalget på sygedagpenge/fleksjob området og centerstaben

Læs mere

Tilsyn Uanmeldt tilsyn. 5. december Hjemløseteamet Leder Tina Ladefoged Hansen

Tilsyn Uanmeldt tilsyn. 5. december Hjemløseteamet Leder Tina Ladefoged Hansen Tilsyn Uanmeldt tilsyn 5. december 2014 Hjemløseteamet Leder Tina Ladefoged Hansen Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Hanne Vesterbæk Fogdal Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet

Læs mere

Serviceniveau. for Voksen / Handicap

Serviceniveau. for Voksen / Handicap Serviceniveau for Voksen / Handicap Ældre- og Handicapforvaltningen 2012 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 PRINCIPPER FOR INDSATSEN... 3 STØTTE TIL MESTRING AF EGET LIV 3 EN SAMMENHÆNGENDE

Læs mere

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats.

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats. Tilsyn Uanmeldt tilsyn 29. oktober 2014 Bostøtte korpset Leder Mette Raabjerg Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Hanne Vesterbæk Fogdal Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet 2014

Læs mere

Rekrutteringsstrategi for Udbetaling Danmark

Rekrutteringsstrategi for Udbetaling Danmark Rekrutteringsstrategi for Udbetaling Danmark ATP ønsker at informere eksterne interessenter om vores strategi for rekruttering af nyansatte medarbejdere, som tilknyttes den nye myndighed Udbetaling Danmark.

Læs mere

Ansøgningsskema for. Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto

Ansøgningsskema for. Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto 17.59.21.10 Ansøgningen skal sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering via e-mail adresse star@star.dk

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag til organisationsændring

Høringssvar vedr. forslag til organisationsændring 14. september 2016 Høringssvar vedr. forslag til organisationsændring i Roskilde Kommune FMU er og OMU er, jf. tidsplan besluttet i HMU s møde d. 23. juni, inviteret til afgivelse af høringssvar vedr.

Læs mere

Notat til OmrådeMED Ny organisation i Beskæftigelse

Notat til OmrådeMED Ny organisation i Beskæftigelse Notat til OmrådeMED Ny organisation i Beskæftigelse Dette notat beskriver direktionens forslag til Økonomiudvalget om, at Beskæftigelse og skal organiseres i en ny struktur i kommunen med virkning fra

Læs mere

Notat: Ny støttemodel på socialområdet Kvalitetsstandard for bostøtte og åben råd og vejledningsforløb til borgere i eget hjem.

Notat: Ny støttemodel på socialområdet Kvalitetsstandard for bostøtte og åben råd og vejledningsforløb til borgere i eget hjem. 24. januar 2017 Høringssvar fra Myndighed, Center for særlig social indsats Notat: Ny støttemodel på socialområdet 2016. Kvalitetsstandard for bostøtte og åben råd og vejledningsforløb til borgere i eget

Læs mere

Administrativ opfølgning på handleplan på Servicelovens voksenområde. Samlet forventet besparelse kr.

Administrativ opfølgning på handleplan på Servicelovens voksenområde. Samlet forventet besparelse kr. Administrativ opfølgning på handleplan på Servicelovens voksenområde. Samlet forventet besparelse 6.500.000 kr. Opdateret 11/1 2018 1. Gennemgang og tæt opfølgning på alle botilbud (SEL 107, 108 og 85/ABL

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Orientering om status for projekt Udvidet Økonomisk Rådgivning

Orientering om status for projekt Udvidet Økonomisk Rådgivning Punkt 9. Orientering om status for projekt Udvidet Økonomisk Rådgivning 2018-054442 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering om status for projekt Udvidet

Læs mere

Opsamling på årsrapportering vedrørende ledelses- og kvalitetstilsyn for 2017

Opsamling på årsrapportering vedrørende ledelses- og kvalitetstilsyn for 2017 Center for Familie, Social & Beskæftigelse Opsamling på årsrapportering vedrørende ledelses- og kvalitetstilsyn for 2017 April 2018 Denne rapport giver en opsummering af ledelses- og kvalitetstilsyn i

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl AKKC, Latinerstuen, Aalborg

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl AKKC, Latinerstuen, Aalborg Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Beskæftigelsesudvalget Mødet den 23.06.2017 kl. 11.00-14.00 AKKC, Latinerstuen, Aalborg Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Godkendelse af ændret

Læs mere

Jobcentret Besparelse Konsekvenser internt Konsekvenser for borgerne 890.000 kr.

Jobcentret Besparelse Konsekvenser internt Konsekvenser for borgerne 890.000 kr. Afdeling Antal årsværk Konsekvens internt Faglig konsulent 1 ikke samme faglige opdatering som hidtil. begrænset mulighed for at deltage i fællesløsninger på tværs af kommunen Frontmedarbejder 1 større

Læs mere

I det følgende gengives Enhedslistens forslag et for et, og Sociale Forhold, og Beskæftigelses bemærkninger knyttes til.

I det følgende gengives Enhedslistens forslag et for et, og Sociale Forhold, og Beskæftigelses bemærkninger knyttes til. Udtalelse Side 1 af 6 Til Aarhus Byråd via Magistraten Kontanthjælpsloft, 225 timers reglen og integrationsydelse 1. Konklusion Sociale forhold og beskæftigelse har igangsat en række indsatser for at opnå

Læs mere

Godkendelse af jurstering af tolkeopgaven

Godkendelse af jurstering af tolkeopgaven Punkt 5. Godkendelse af jurstering af tolkeopgaven 2017-043224 Familie og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget godkender at Det interne Tolkekorps reduceres at Tolkekontoret

Læs mere

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case Business Case Gruppe: Job- og SocialCenteret Innovationsudfordring (vision): Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Ved at erstatte midlertidige ansatte vikarer med fastansat,

Læs mere

Kontanthjælpsreformen den fremtidige organisering - Ældrerådet.

Kontanthjælpsreformen den fremtidige organisering - Ældrerådet. Punkt 6. Kontanthjælpsreformen den fremtidige organisering - Ældrerådet. 2013-14340. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget godkender

Læs mere

Orientering - Status på Projekt Exit Prostitution nov. 2014

Orientering - Status på Projekt Exit Prostitution nov. 2014 Punkt 3. Orientering - Status på Projekt Exit Prostitution nov. 2014 2012-29258 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering, nedenstående status vedr.

Læs mere

Høringssvar til Budget fra medarbejdersiden i SMU administration

Høringssvar til Budget fra medarbejdersiden i SMU administration Administration 15. september 2016 Høringssvar til Budget 2016-2019 fra medarbejdersiden i MU administration MU administration tager baggrunden for budgettet og de nuværende og kommende økonomiske udfordringer

Læs mere

Aalborg Kommune. Serviceniveau på handicapkompenserende ydelser indenfor servicelovsområdet 1. behandling Samlet høringssvar

Aalborg Kommune. Serviceniveau på handicapkompenserende ydelser indenfor servicelovsområdet 1. behandling Samlet høringssvar Aalborg Kommune Serviceniveau på handicapkompenserende ydelser indenfor servicelovsområdet 1. behandling Samlet høringssvar Socialchef Hanne Manata 29-04-2015 Indhold AMU-SA... 3 Handicaprådet... 4 2 AMU-SA

Læs mere

Case 1: Overgangen fra barn til voksen (18 år) for unge med særlige

Case 1: Overgangen fra barn til voksen (18 år) for unge med særlige KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Struktursekretariatet NOTAT Til Strukturudvalget Baggrundsnotat om tema 2 Overgange i borgenes liv og parallelitet i ydelser Temaet tager udgangspunkt i det skifte

Læs mere

Job- og Integrationshuset

Job- og Integrationshuset Job- og Integrationshuset Kerneopgaver Job- og Integrationshuset varetager den beskæftigelsesrettede indsats for: alle nye flygtninge familiesammenførte ægtefæller til flygtninge, der modtager ydelse kontanthjælpsmodtagere,

Læs mere

Introduktion til Familiegruppearbejdet. Familiegruppen Centrum Badehusvej

Introduktion til Familiegruppearbejdet. Familiegruppen Centrum Badehusvej Introduktion til Familiegruppearbejdet Familiegruppen Centrum Badehusvej 11 16.02.18 Familiegruppernes rammer De politiske fastsatte mål og rammer: o Lovgivning (primært Serviceloven) instruktion (en myndighedsafdeling)

Læs mere

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister.

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. NOTAT Dato: 20.08.2018 Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. Beskrivelse af afdelingen Afdelingen løser opgaver

Læs mere

Udarbejde standard for samlivserklæring til borger Udarbejde standardbrev der kan medsendes til borger sammen med folder og samlivserklæring

Udarbejde standard for samlivserklæring til borger Udarbejde standardbrev der kan medsendes til borger sammen med folder og samlivserklæring Jørgen Harbøll har løbende kontakt til KMD i hele perioden for at sikre færrest manuelle Udgangspunktet for arbejdsgruppens tids- og handleplan er Kontanthjælpsreformens lovtekst. Den fastslår, at kommunerne

Læs mere

Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Høringen er udsendt til: KLF, BUPL, FOA, Socialrådgiverforeningen, Psykolog Foreningen, institutioner, skoler,

Læs mere

Anvendelse af ressourceforløb i Østdanmark

Anvendelse af ressourceforløb i Østdanmark Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato 23. maj 2013 J.nr.: 2013-0006947 Anvendelse af ressourceforløb i Østdanmark Ressourceforløbet er et centralt element i den reform af førtidspension og fleksjob,

Læs mere

Klar til kontanthjælpsreformen Ungeenhed og ungeindsats i Jobcenter Brønderslev 8. oktober 2013

Klar til kontanthjælpsreformen Ungeenhed og ungeindsats i Jobcenter Brønderslev 8. oktober 2013 Klar til kontanthjælpsreformen Ungeenhed og ungeindsats i Jobcenter Brønderslev 8. oktober 2013 Brønderslev Kommunes indsats for unge I Brønderslev Kommune arbejder vi målrettet hen imod etableringen af

Læs mere

Orientering om JobFirst

Orientering om JobFirst Punkt 4. Orientering om JobFirst 2018-010106 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering status på JobFirst efter endt projektperiode Beslutning: Til orientering. Møde den 20.03.2018

Læs mere

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Et ressourceforløb er Et længerevarende, helhedsorienteret, tværfagligt og individuelt tilrettelagt forløb for personer med sammensatte komplekse

Læs mere

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume Indstilling Til Aarhus byråd via Magistraten Den 1. juni 2011 Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse.

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Lovgrundlag: Ydelser inden for b e s k y t t e t 103 i Lov om Social Service (LSS). Ydelser i relation til beskyttet beskæftigelse kan omfatte: Beskæftigelse

Læs mere

Godkendelse af omstillingsplan på voksenservicelovsområdet 2018/2019

Godkendelse af omstillingsplan på voksenservicelovsområdet 2018/2019 Punkt 4. Godkendelse af omstillingsplan på voksenservicelovsområdet 2018/2019 2018-069435 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender at sagsbeskrivelsen

Læs mere

Serviceniveau på mentoropgaverne i Jobcenter Aalborg.

Serviceniveau på mentoropgaverne i Jobcenter Aalborg. Punkt 3. Serviceniveau på mentoropgaverne i Jobcenter Aalborg. 2013-45024. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget godkender, At At At At At der i særlige tilfælde

Læs mere

Godkendelse af ændring af styrelsesvedtægt (1. behandling)

Godkendelse af ændring af styrelsesvedtægt (1. behandling) Punkt 3. Godkendelse af ændring af styrelsesvedtægt (1. behandling) 2017-046487 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommunes styrelsesvedtægt pr. 1. januar 2018 ændres

Læs mere

Beskæftigelsesregion Syddanmark

Beskæftigelsesregion Syddanmark Beskæftigelsesregion Syddanmark Netværksmøde om implementering af føp/fleksreformen 13.dec. 2012 Beskæftigelsesregion Syddanmark Program for workshops 13.00-13.30: Drøftelse af opgaver og opmærksomhedspunkter

Læs mere

Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 1. behandling

Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 1. behandling Punkt 2. Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 1. behandling 2019-019361 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen indstiller til Beskæftigelsesudvalget,

Læs mere

Når målgruppen er alle lejere, er det alene boligorganisationerne, der kan implementere forslaget evt. efter aftale med kommunen.

Når målgruppen er alle lejere, er det alene boligorganisationerne, der kan implementere forslaget evt. efter aftale med kommunen. Tema Forslag Formål Afsnit Boligstøtte til I tilfælde af restance, bliver borgeren overføres den mindre og dermed mere direkte til udlejer, overskuelig frem for til lejer 3.1.1 Umiddelbart gennemførligt/

Læs mere

fejludbetalinger af sociale ydelser

fejludbetalinger af sociale ydelser Punkt 6. Fejludbetalinger af sociale ydelser. 2014-19434. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering, At fejludbetalinger af sociale ydelser kan skyldes

Læs mere

Vejledende serviceniveau for socialpædagogisk støtte Lov om social service 85

Vejledende serviceniveau for socialpædagogisk støtte Lov om social service 85 Vejledende serviceniveau for socialpædagogisk støtte Lov om social service 85 Indhold 1. Formålet med støtten... 3 2. Kerneopgaven... 3 3. Målgruppen og indsatsen... 3 4. Den rehabiliterende tilgang...

Læs mere

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 11. september Åben dagsorden

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 11. september Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Mødedato: Til: Referat af møde i Handicaprådet 11. september Kl.: 17.00-19.00 Sted: Lokale 1B 2017 Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

Udvidelse af målgruppen for integrationsydelse

Udvidelse af målgruppen for integrationsydelse Notat Dato 1. februar 2017 MEB Side 1 af 5 Inspiration til TR/AMiR: Hvordan håndterer vi konsekvenserne af de nye lave ydelser? Udvidelse af målgruppen for integrationsydelse Loven om udvidelse af målgruppen

Læs mere

- Ønsker klare kommandoveje ift. serviceringen af Røntgenafdelingen på DSS

- Ønsker klare kommandoveje ift. serviceringen af Røntgenafdelingen på DSS 17. oktober 2006 Høring vedr. den medicotekniske organisation Høringspart De sønderjyske Sygehuse: Teknisk Center De sønderjyske Sygehuse: Røntgenafdelingen Resumé af sygehusets bemærkninger - Utilfredshed

Læs mere

Det Centrale Handicapråd og Center for Ligebehandling af Handicappede har med tak modtaget ovennævnte lovforslag til høring.

Det Centrale Handicapråd og Center for Ligebehandling af Handicappede har med tak modtaget ovennævnte lovforslag til høring. Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Offentlig Arbejdsmarkedsstyrelsen Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K. København den 07-01-2005 J.nr.: 70-022 Lene Maj Pedersen Høringssvar vedrørende

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015 3 Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

Godkendelse af ændring af serviceniveauet på voksenhandicapområdet - 1. behandling

Godkendelse af ændring af serviceniveauet på voksenhandicapområdet - 1. behandling Punkt 2. Godkendelse af ændring af serviceniveauet på voksenhandicapområdet - 1. behandling 2019-022847 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender, at sagsbeskrivelsen med tilhørende

Læs mere

Høringssvar vedr. budget HØRINGSSVAR: Budget Budget Høringssvar. Vedrørende følgende forslag (kan udfyldes):

Høringssvar vedr. budget HØRINGSSVAR: Budget Budget Høringssvar. Vedrørende følgende forslag (kan udfyldes): Vedrørende følgende forslag (kan udfyldes): 661-01 Dato: 18.09.14 Dok. Id. 214706/14 661-01 Indsatser på anbringelsesområdet Prioriteringsbidraget opstiller følgende mål: Færre børn og unge anbringes udenfor

Læs mere

Sundhed og omsorg 2012

Sundhed og omsorg 2012 Evaluering af Sundhed og omsorg 2012 Denne rapport er udarbejdet i samarbejde mellem: HR og Kvalitet Udviklingsafdelingen Innovationscentret i Sundhed og Omsorg Indledning/formål Sundhed og Omsorg iværksatte

Læs mere

Sygedagpenge-området Jobcenter Nordfyn

Sygedagpenge-området Jobcenter Nordfyn Sygedagpenge-området Jobcenter Nordfyn Målformulering: Målet er at leve op til budgetforudsætningerne for 2008 på sygedagpengeområdet samt at overholde opfølgningsreglerne for udbetaling af sygedagpenge.

Læs mere

Godkend: Serviceniveau på handicapkompenserende ydelser indenfor servicelovsområdet 2. behandling

Godkend: Serviceniveau på handicapkompenserende ydelser indenfor servicelovsområdet 2. behandling Punkt 11. Godkend: Serviceniveau på handicapkompenserende ydelser indenfor servicelovsområdet 2. behandling 2014-19434 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender At de skitserede

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud - beskyttet beskæftigelse. Høringsmateriale juni 2015

Kvalitetsstandard for dagtilbud - beskyttet beskæftigelse. Høringsmateriale juni 2015 9 Kvalitetsstandard for dagtilbud - beskyttet beskæftigelse Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

Notat vedr. håndtering af snitflader mellem Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på hjemmeplejeområdet

Notat vedr. håndtering af snitflader mellem Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på hjemmeplejeområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT Notat vedr. håndtering af snitflader mellem Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på hjemmeplejeområdet

Læs mere

Afrapportering 2017 Helhedsorienteret Kontrol

Afrapportering 2017 Helhedsorienteret Kontrol Fællescenter Økonomi og IT Indledning Årsrapporten 2017 indeholder oplysninger om kontrolmedarbejderens resultater og indsatser i 2017 Årets arbejde i kontrolgruppen har genereret en fremadrettet besparelse

Læs mere

Indstilling til Sundheds- og Omsorgsudvalget d. 10. december Fremtidens hjemmehjælp udrednings- og rehabiliteringsforløb

Indstilling til Sundheds- og Omsorgsudvalget d. 10. december Fremtidens hjemmehjælp udrednings- og rehabiliteringsforløb KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen INDSTILLING Indstilling til Sundheds- og Omsorgsudvalget d. 10. december 2015 Fremtidens hjemmehjælp udrednings- og rehabiliteringsforløb Sundheds-

Læs mere

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Nedenfor beskrives kort baggrund, formål, målgruppe, nye indsatser og organisering af den sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune.

Læs mere

Kommentarer fra administrationen

Kommentarer fra administrationen vedr. eventuelt udbud på visiteret indkøb af dagligvarer Høringssvar Område Vest Vi har følgende kommentarer til model 1: Set ud fra et borgerperspektiv er vores holdning, at der ved dette udbud vil kunne

Læs mere

** De afviste afgørelser fra Ankestyrelsen tæller ikke med i omgørelsesprocenten, da Ankestyrelsen ikke har behandlet disse sager.

** De afviste afgørelser fra Ankestyrelsen tæller ikke med i omgørelsesprocenten, da Ankestyrelsen ikke har behandlet disse sager. Sagsbeskrivelse Job- og Ydelsessekretariatet og Socialsekretariatet har modtaget Ankestyrelsens statistik på Social- og Beskæftigelsesområdet for 2018. Af tabellen nedenfor fremgår udfaldet af Ankestyrelsens

Læs mere

Evaluering af ressourcepædagoger

Evaluering af ressourcepædagoger Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Evaluering af ressourcepædagoger Evalueringen tager udgangspunkt i den politiske

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT. Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang. Gentofte Kommune

FRIKOMMUNEVEDTÆGT. Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang. Gentofte Kommune FRIKOMMUNEVEDTÆGT Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang Gentofte Kommune 2012-2015 Forsøgsbeskrivelser Beskæftigelsesområdet... 3 Borgerens eget kontaktforløb mulighed for at vælge form og indhold

Læs mere

Kontanthjælpsreformen den fremtidige organisering 2. behandling.

Kontanthjælpsreformen den fremtidige organisering 2. behandling. Punkt 1. Kontanthjælpsreformen den fremtidige organisering 2. behandling. 2013-14340. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget godkender

Læs mere

Handleplan til implementering af taskforcen til førtidspension og fleksjob. 2. kontor 11. juni 2018

Handleplan til implementering af taskforcen til førtidspension og fleksjob. 2. kontor 11. juni 2018 / Handleplan til implementering af taskforcen til førtidspension og fleksjob 2. kontor 11. juni 2018 Baggrund for handleplanen Handleplan til implementering af anbefalingerne fra taskforcen til førtidspension

Læs mere

Business Case nr. I 309/02

Business Case nr. I 309/02 Business Case nr. I 309/02 Forslagets overskrift: Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Forslagsstiller: Job- og SocialCenteret sudfordring (vision): Ved at erstatte midlertidige

Læs mere

Stresspolitik. 11. marts 2013

Stresspolitik. 11. marts 2013 Rougsøvej 168 8950 Ørsted Ørsted, den 14. marts 2013 Stresspolitik 11. marts 2013 Overordnet mål: Ørsted Børneby ønsker at være en arbejdsplads, hvor alle medarbejdere trives, og hvor alle former for

Læs mere

Hjemløsekoordinationsskemaet

Hjemløsekoordinationsskemaet Projekt Bedre kvalitet i arbejdet med hjemløse Hjemløsekoordinationsskemaet Denne udgave af hjemløsekoordinationsskemaet blev udviklet under projektet, men blev ikke taget i brug, da det blev besluttet

Læs mere

Temadrøftelse. / En forenklet beskæftigelsesindsats. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Temadrøftelse. / En forenklet beskæftigelsesindsats. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Temadrøftelse / En forenklet beskæftigelsesindsats Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 16.04.2018 Formål På udvalgsmødet d. 12. marts bad Socialdemokratiet om at få en gennemgang af regeringsudspillet

Læs mere

Job- og Ydelsesafdelingen

Job- og Ydelsesafdelingen Job- og Ydelsesafdelingen Fokusområder i 2018 Konteksten og situationen Udnytte opsvinget! Fusion mellem jobcenter og ydelsesafdeling Afbureaukratisering af lovgivningen og arbejdsgange på beskæftigelsesområdet

Læs mere

MED-udvalgets udtalelser, Skoler

MED-udvalgets udtalelser, Skoler MED-udvalgets udtalelser, r n ved Tuse Næs Hvad vurderer MED udvalget, at forslaget kommer til at betyde for løsning af kerneopgaven læring og trivsel for alle børn og unge? Når den pædagogiske leder får

Læs mere

Ændringerne af integrationsloven. Hvad betyder ændringerne? Hvordan går det med implementeringen?

Ændringerne af integrationsloven. Hvad betyder ændringerne? Hvordan går det med implementeringen? Ændringerne af integrationsloven Hvad betyder ændringerne? Hvordan går det med implementeringen? PROGRAM 1. Baggrund 2. Lovændringen De overordnede rammer Integrationsplan Helbredsmæssig vurdering Den

Læs mere

CENTER ARBEJDSMARKED ETABLERET 1. JANUAR 2011

CENTER ARBEJDSMARKED ETABLERET 1. JANUAR 2011 CENTER ARBEJDSMARKED ETABLERET 1. JANUAR 2011 CENTER ARBEJDSMARKED INDEHOLDER: JOBCENTER HØRSHOLM RÅDGIVNING OG YDELSER FLYGTNINGE & INTEGRATIONSOMRÅDET EKSTERNE ENHEDER: TEAM JOBSØGNING & JOBHUSET Center

Læs mere

SAPA BRUGERREJSE // Ansøgning om førtidspension

SAPA BRUGERREJSE // Ansøgning om førtidspension BRUGERREJSE // Ansøgning om førtidspension FØR Situation: Lotte arbejder i et jobteam, hvor hun bl.a. modtager ansøgninger om førtidspension. Hendes job handler i høj grad om indsamling af data, der gør

Læs mere

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for ældre og Handicap

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for ældre og Handicap Oversigt over udviklingsmål i aftalen for ældre og Handicap 1. Processen for formulering af målene i aftalen Kontrakt og aftaleprocessen på ældre og handicapområdet har haft følgende forløb og deltagere:

Læs mere

Forslag til effektivisering eller omlægning, budget

Forslag til effektivisering eller omlægning, budget Forslag til effektivisering eller omlægning, budget 2017 2020 Budgetområde Titel Udskiftning af KMS-sygedagpenge med KSD (Kommunernes SygeDagpengesystem) Beskrivelse af effektiviseringsforslaget (herunder

Læs mere

Førtidspensions- og fleksjobreformen I kraft 1. januar 2013. Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune

Førtidspensions- og fleksjobreformen I kraft 1. januar 2013. Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Førtidspensions- og fleksjobreformen I kraft 1. januar 2013 Reformens mål- og sigtelinier Flest muligt i arbejde og forsørge sig selv Udviklingen vendes; flere får tilknytning til arbejdsmarkedet og færrest

Læs mere

Undersøgelse af socialrådgiveres sagstal på beskæftigelsesområdet i kommunerne

Undersøgelse af socialrådgiveres sagstal på beskæftigelsesområdet i kommunerne Undersøgelse af socialrådgiveres sagstal på beskæftigelsesområdet i kommunerne Dansk Socialrådgiverforening April 2016 Side 2 af 16 Undersøgelse af socialrådgiveres sagstal på beskæftigelsesområdet i kommunerne

Læs mere

Syn & Hjerne den 6. og 7. september 2017

Syn & Hjerne den 6. og 7. september 2017 Syn & Hjerne den 6. og 7. september 2017 Baggrund for National koordination Evalueringen af kommunalreformen påpegede en bekymring for uhensigtsmæssig afspecialisering af det mest specialiserede socialområde

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. maj Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 2A, Støvring Rådhus. Møde slut: 13:45.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. maj Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 2A, Støvring Rådhus. Møde slut: 13:45. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Mødelokale 2A, Støvring Rådhus Møde slut: 13:45 Fraværende: Christian Hjørne Henny Fogde Larsen Poul Larsen fra og med punkt 81 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift

Læs mere

Nedenstående er der lavet en besvarelse eller kommentering på de væsentligste spørgsmål og opmærksomhedspunkter

Nedenstående er der lavet en besvarelse eller kommentering på de væsentligste spørgsmål og opmærksomhedspunkter Bilag til udvalgsindstilling omkring forslag til ændret organisering af tilbud til børn, unge og familier med særlige behov og af netværkskoordinatorerne Der er indkommet 30 høringssvar. I høringssvarene

Læs mere

Orientering om status på Flere Skal Med

Orientering om status på Flere Skal Med Punkt 5. Orientering om status på Flere Skal Med 2018-011471 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på Flere Skal Med Beslutning: Til orientering.

Læs mere

Afrapportering 2016 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi og IT

Afrapportering 2016 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi og IT Fællescenter Økonomi og IT Indledning Årsrapporten 2016 indeholder oplysninger om kontrolmedarbejderens resultater og indsatser i 2016 Årets arbejde i kontrolgruppen har genereret en fremadrettet besparelse

Læs mere

$!!#! %%&'%() "%#! + #,,#"! $#!!-! #.%!!!! "'! "/0 10 1 2 3! %%%!%! # "!, "!% "! #!! 6 # " %, # 7%, 7% # %(, " 8, %%" 5%,!!/ 8 % 5!"!

$!!#! %%&'%() %#! + #,,#! $#!!-! #.%!!!! '! /0 10 1 2 3! %%%!%! # !, !% ! #!! 6 #  %, # 7%, 7% # %(,  8, %% 5%,!!/ 8 % 5!! !" $!!! %%&'%() $!"%!*+ "%! + "! $!!-! "% " '!.%!!!! "'! "/0 10 1 % 2 3! %%%!%! "! "!% %0 &""4! 5%/ 5% 0()$ "!!! 6 " " &!/ 7% % 7% 7% %( " 8 %%" 5%!!/ 8 % 5!"!% % 5%!%" *" % " % 9 ()$ %:" & "!/ ' " " ;'

Læs mere