Referat fra bestyrelsesmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra bestyrelsesmøde"

Transkript

1 Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1.th., 8200 Aarhus N Dato: 3. december 2015 Tid: kl Deltagere Vagn Nielsen (formand) Fra IKAS Jesper Gad Christensen Carsten Engel Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Olof Palmes Allé 13, 1. th Aarhus N Dampfærgevej København Ø T: Deltager på video Erik Jylling Søren Brostrøm Christian Worm (suppl.) Birthe Søndergaard Bent Wulff Jakobsen Anne-Sofiie Fanøe Andersen Afbud Christian Harsløf Jakob Krogh Svend Hartling Pkt. 563/15 Pkt. 564/15 Pkt. 565/15 Pkt. 566/15 Pkt. 567/15 Meddelelser ved bestyrelsesformanden Orientering om tilpasninger i standardsæt for apoteker Kriterier for udvælgelse af filialer, der skal besøges under survey på apoteker Gennemførelsen af pilottest i kiropraktorområdet samt fodterapeutområdet Akkreditering af praksisområder, hvor ikke alle har ydernummer Pkt. 568/15 Budget Pkt. 569/15 Pkt. 570/15 Pkt. 571/15 Kvartalsrapport fra Akkrediteringsnævnet Gensidig orientering Eventuelt Den Danske Kvalitetsmodel Referaat fra bestyrelsesmøde den 3. december 2015

2 Bilagsoversigt: side 2 af 17 Bilag til pkt. 564/15 Rettelsesblad - apoteksområdet - version 2 til version 2.1 Bilag til pkt. 566/15 Bilag 1 - Standardsæt for pilottest af DDKM for kiropraktorer Bilag 2 - Standardsæt for pilottest af DDKM for fodterapeuter Bilag til pkt. 568/15 Budgetforslag sammenholdt med budget 2015 Bilag til pkt. 569/15 Kvartalsrapport 3. kvartal fra Akkrediteringsnævnet

3 Punkt 563/15: side 3 af 17 Meddelelser ved bestyrelsesformanden Jens Elkjær har meddelt, at han udtræder af bestyrelsen. Danske Regioner vil snarest udpege nyt bestyrelsesmedlem. Formanden sender en hilsen til Jens Elkjær med tak for samarbejdet og hans indsats ifm. DDKM.

4 Punkt 564/15: side 4 af 17 Orientering om tilpasninger i standardsæt for apoteker På bestyrelsesmødet i september under pkt. 556/15 besluttede bestyrelsen at tilslutte sig de foreslåede justeringer i standarderne på apoteksområdet, begrundet i den nye apotekerlov. Danmarks Apoteke r- forening gjorde på mødet opmærksom på, at det kunne blive aktuelt at tilføje en standard, der omhandler apotekerens lovpligtige tilsyn med sine filialer. Der er nu foretaget de nødvendige tilretninger i standardsættet for apoteker. Der er tillige udarbejdet en standard omhandlende apotekerens tilsyn med filialer. Det tilrettede standardsæt vil blive offentliggjort på IKAS' hjemmeside, samt der vil blive udsendt et nyhedsbrev omkring dette. Rettelsesbladet, hvor ændringerne fremgår, er vedlagt som bilag. Ændringerne er med virkning pr. 1. januar Indstilling: Bestyrelsen tager orienteringen til efterretning Bilag: Rettelsesblad - apoteksområdet - version 2 til version 2.1 Beslutning: Taget til efterretning.

5 Punkt 565/15: side 5 af 17 Kriterier for udvælgelse af filialer, der skal besøges under survey på apoteker På bestyrelsesmødet i september under pkt. 556/15 besluttede bestyrelsen: "At udvælgelse af, hvilke enheder, der skal besøges under et survey, sker på baggrund af risikoovervejelser. En model for dette udarbejdes af IKAS i dialog med Ministeriet og DA, og den forelægges på næste bestyrelsesmøde ". Der er nu udarbejdet et forslag til kriterier for udvælgelse af, hvilke filialer, der skal besøges under et survey. Dette forslag er udarbejdet i et samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, Danmarks Apotekerforening og IKAS. Kriterier for udvælgelse af besøg på en filial under survey er baseret på en risikovurdering ud fra et patientsikkerhedsperspektiv. I forbindelse med planlægning af et survey foretager rådgiveren en individuel vurdering af, hvilke steder, der skal aflægges besøg under et survey. Rådgiveren anvender følgende data forud for beslutning om, hvilke filialer, der skal besøges: Apoteksfilialens andel af det samlede antal receptekspeditioner i apoteksvirksomheden, samt om der udføres kontrol af dosiskort* Bemærkninger og eventuelle tiltag med baggrund i apotekerens fire årlige tilsynsrapporter på apoteksfilialer* Bemærkninger fra midtvejsbesøget på apotek eller apoteksfilial, der giver anledning til opføl g- ning Apoteksfilialers evne til at efterleve apotekets servicemål* *Oplysningerne her skal apoteket sende frem til IKAS i form af baggrundsoplysninger forud for survey. Rådgiverne dokumenterer i sagen, hvordan de er kommet frem til, hvilke filialer, der skal besøges under survey. Indstilling: IKAS tilrettelægger udvælgelsen af, hvilke filialer, der skal besøges som ovenfor beskrevet. Bilag: Ingen Beslutning: Indst illingen blev godkendt. Det noteres, at den rådgiver, der omtales i dagsordenste k- sten er den medarbejder hos IKAS, der er ansvarlig for det pågældende akkrediteringsforløb.

6 Punkt 566/15: side 6 af 17 Gennemførelsen af pilottest på kiropraktorområdet samt fodterapeutområdet Der er igangværende pilottest af standardsæt for kiropraktorområdet med start juni 2015 med deltagelse af 14 klinikker. Standardsættet består af 13 standarder. Pilottest afsluttes med eksternt survey uge 1-5 i Der er udvalgt to kiropraktorsurveyors, som uddannes ultimo november Surveyrapporter behandles i nævnet, som er suppleret med en kiropraktor i pilotfasen. Der vil herefter ske en evaluering af pilottesten. Surveys på klinikker under tre kiropraktorer gennemføres på ca. tre timer. Dog afsættes mere tid til større klinikker. Der vil som et forsøg blive gennemført survey med kun en surveyor. Dette, da der er tale om små klinikker, hvor meget få har sekretærer eller andet personale. Standardsættet indeholder få standarder og det vurderes som værende meget ressourcetungt og unødvendigt, hvis to surveyors skulle aflægge besøg i klinik. Der er bevidsthed om, at dette bryder med vanlig praksis i IKAS. IKAS deltager med observatør på alle pilotsurveys for at drage læring af denne form for surveys samt generel erfaringsopsamling i forhold til standardsættet. Vedrørende kiropraktorområdet: Ressourcebehov i 2016 vedrørende pilottesten: Betaling af surveyors 14*7 timer + 7 timer til større klinkker af 900 kr. Transportudgifter Tablets samt it-support Nævnsbehandling Observatører fra IKAS (14 dage) Evaluering (14 dage) Opsamling og tilretning af standardsæt I alt kr kr kr kr kr kr kr kr Vedrørende fodterapiområdet: Der er igangværende pilottest af standardsæt for fodterapeutområdet med start i september 2015 med deltagelse af 10 klinikker. Standardsættet består af 10 standarder. Pilottest afsluttes med eksternt survey ultimo februar og primo marts Der er udvalgt to fodterapeutsurveyors, som uddannes sammen med kiropraktorer. Der følges samme plan som for kiropraktorområdet.

7 side 7 af 17 Surveys på klinikker gennemføres på ca. to timer. Der vil ligeledes inden for fodterapeutområdet kun være en surveyor under survey og der deltager ligeledes observatører fra IKAS ud fra de samme forudsætninger, som gør sig gældende for kiropraktorer vedrørende klinikstørrelse og omfang af standardsæt. Ressourcebehov i 2016 vedrørende pilottesten: Betaling af surveyors 10*6 timer af 365 kr. Transportudgifter Tablets samt it-support Nævnsbehandling Observatører fra IKAS (10 dage) Evaluering (14 dage) Opsamling og tilretning af standardsæt I alt kr kr kr kr kr kr kr kr. Indstilling: Det indstilles, at pilottesten godkendes som beskrevet, idet udgifterne er indarbejdet i budgetforslaget for 2016, jf. andet punkt på dagsordenen. Bilag: Bilag 1 - Standardsæt for pilottest af DDKM for kiropraktorer Bilag 2 - Standardsæt for pilottest af DDKM for fodterapeuter Beslutning: Indstillingen godkendt.

8 Punkt 567/15: side 8 af 17 Akkreditering af praksisområder, hvor ikke alle har ydernummer I de indgåede overenskomster for de praksisområder, som skal akkrediteres efter DDKM er udgangspunktet, at det er ydernumre, der akkrediteres. De praksisområder, der på nuværende tidspunkt i d e- res overenskomster med RLT N har indgået aftale om udvikling af DDKM for deres område (fodterape u- ter, kiropraktorer samt fysioterapeuter), har i flere tilfælde klinikkonstruktioner, der ikke tidligere har skullet tages højde for i forhold til standardudvikling og surveykoncepter. Udfordringen er primært, at der i disse kli nikkonstruktioner kan være ejere samt udførende fagpersoner, som ikke har selvstændigt ydernummer, og som kun delvist behandler patienter, som ikke er dækket af overenskomsten. Derved vil der med den nuværende konstruktion, hvor der akkrediteres i forhold til ydernumre, i forbindelse med surveyplanlægning og gennemførelse af survey, være udfordringer ved at kun dele af klinikkens personale skal akkrediteres, herunder tilfælde, hvor ejeren og lederen af klinikken ikke indgår i akkrediteringen. For fodterapeuter gælder: Typisk vil den enkelte fagperson leje sig ind og udføre undersøgelser og behandlinger i de lokaler, kl i- nikejeren ejer eller lejer. Fagpersonen kan eventuelt dele et ydernummer med klinikejeren, men klinikejeren er sjældent arbejdsgiver og har ingen ledelsesret i sædvanlig forstand. Arbejder den tilknyttede fagperson under klinikejerens ydernummer (fx som behandlende medhjælp hos en fodterapeut ( 16 i overenskomsten for ) eller hjælpepersonale hos en fysioterapeut ( 32 stk. 2 i overenskomsten for ) står indehaveren af ydernummeret til ansvar for de udførte undersøgelser og behandlinger, men der er heller ikke her tale om et sædvanligt ansættelsesforhold. Typiske klinikkonstruktioner vil være: a) En klinikejer med ydernummer og eneste fagperson i klinikken b) En klinikejer med ydernummer, hvor ydernummeret deles, eller der arbejdes under klinikej e- rens ydernummer. Der kan derudover være tilknyttet fagpersoner med eget ydernummer, som også kan deles/arbejdes under c) Som klinikkonstruktion b) men også med tilknyttede fagpersoner, der ikke arbejder under ydernummer d) En klinikejer uden ydernummer, hvor der er tilknyttet fagpersoner med eget ydernummer, som eventuelt deles mellem flere fagpersoner og eventuelt flere tilknyttede fagpersoner, der ikke arbejder under ydernummer e) En klinikejer uden ydernummer, hvor der eventuelt er tilknyttet flere fagpersoner uden ydernummer Hvis der akkrediteres pr. ydernummer, og fagpersoner uden ydernummer ikke kan blive akkrediteret, vil det give nogle udfordringer i forhold til klinikkonstruktionerne b), c) og d), hvor der kan være tilknyttet fagpersoner både med og uden ydernummer og fagpersoner, der er fx behandlende medhjælp eller hjælpepersonale.

9 side 9 af 17 Klinikejere, der vil være forpligtede til at blive akkrediteret via deres ydernummer har altså oftest ingen ledelsesmæssige beføjelser til at kunne kræve, at behandlende medhjælp/hjælpepersonale skal leve op til DDKM for det givne område. Heller ikke for fagpersoner uden ydernummer, der er tilknyttet klinikken, kan dette kræves. Fagpersoner, der er tilknyttet klinik med klinikejer uden ydernummer vil også opleve udfordringer i fo r- hold til at kunne implementere DDKM, hvis der er områder i standarderne, der er gældende for en klinik som helhed, men som man ikke har indflydelse på. Fortsættes med den nuværende model, hvor der alene er mulighed for akkreditering af fagpersoner med tilknytning til et ydernummer, vil det formentlig være svært gennemsigtigt for patienter, hvilke fagpersoner, der indgår i akkrediteringen, og hvilke, der ikke gør, i klinikkonstruktionerne c) og d). Den almindelige opfattelse hos patienter må formodes at være, at man henvender sig til en klinik og ser denne som et samlet hele og ikke skelner på enkeltpersoner. For fysioterapeuter gælder: Fysioterapiklinikker kan idealtypisk enten fungere under overenskomst, delvist under overenskomst e l- ler uden for overenskomst. I praksis vil de fleste klinikker både have indtjening under og uden for overenskomst. Nedenfor er der redegjort for de typiske organiserings- og ansættelsesforhold for fysioterapeuter og andet personale på en fysioterapiklinik. Ejer-/lejer- og ansættelsesforhold På klinikkerne kan der skelnes mellem tre overordnede organiserings-/ansættelsesforhold for fysioterapeuter, klinikejere(ejere), indlejere(lejere) og funktionæransatte(ansatte). Disse betegnelser dækker over den praktiserendes adgang/råderet over en given ydernumme-kapacitet. Klinikejerne kan både være administrativt fokuserede fysioterapeuter, som kun i begrænset omfang praktiserer eller fungerer som praktiserende fysioterapeuter under eller uden for overenskomsten. Typisk vil der være tale om en kombination af disse to roller. Det er en betingelse for at være ejer af en klinik, at man praktiserer på et ydernummer. Dette må gerne ske på deltid, hvor resten af kapaciteten således udfyldes af en lejer eller en ansat. På klinikkerne er der enten én e l- ler flere ejere Indlejere på klinikkerne er selvstændige fysioterapeuter, der lejer sig ind på ydernumre hos ejer(-ne). Ejere har ikke direkte ledelsesbeføjelser over for lejere, idet der juridisk set er tale om et samarbejde mellem to selvstædige virksomheder. Lejere kan enten råde helt eller delvist over et ydernummer Funktionæransatte ansættes af klinikejeren til at praktisere helt eller delvist på et ydernummer. Ejeren har i disse tilfælde formelle ledelsesbeføjelser over for den ansatte. I visse tilfælde kan den ansatte virke som vikar på et ydernummer, hvor lejeren i en periode ikke selv udnytter kapaciteten. Her vil ledelsesansvaret for den ansatte stadig være placeret hos ejeren. Ansvaret for omsætningen på ydernummeret i overenskomstmæssig sammenhæng (i praksis relation til regionen) vil stadig ligge hos lejeren, men uden at lejeren har ledelsesbeføjelser over for den ansatte.

10 side 10 af 17 Både ejere, lejere og ansatte kan ved siden af de timer, de praktiserer under overenskomsten, have patienter uden for overenskomsten. Derudover kan nogle klinikker have lejere eller ansatte, der ud e- lukkende praktiserer uden for overenskomsten og dermed primært behandler patienter, der enten selv har betalt eller som er betalt af et forsikringsselskab. Klinikpersonale De fleste klinikker har ansat sekretær og/eller anden administrativt personale samt rengøringspersonale. Mange klinikker, særligt de, der råder over træningsfaciliteter, har ofte andet personale end fysioterapeuter ansat til at varetage træningsopgaver uden for overenskomsten. Nogle store klinikker fungerer i praksis som deciderede sundhedshuse, hvor der kan være op til fle re andre sundhedsprofessioner med selvstændigt virke på matriklen. Dette vil typisk kunne dreje sig om læger, speciallæger, kiropraktorer, diætister m.fl. Disse fagpersoner vil oftest indgå i et partnerskabslignende forhold med klinikejeren/-erne med brugsret over klinikkens faciliteter. Derudover kan klinikkerne have ansat anden ikke-fysioterapifagligt personale som hjælpepersonale med virke under overenskomsten. Alle praktiserende fysioterapeuter, altså både ejere, lejere og ansa t- te, kan delegere opgaver til hjælpepersonale. Hjælpepersonale kan f.eks. være massører eller tr æ- ningsassistenter. For kiropraktorer gælder: Mange at de beskrevne problemstillinger ovenfor findes også inden for kiropraktorområdet dog i mindre grad. I forhold til kiropraktorer er der specielt en udfordring ved de ca. 20 klinikker, som ikke har et ydernummer, men alene har forsikringskunder. Forsikringsselskaber forlanger, at klinikker er akkrediteret, hvilket IKAS ikke kan honorere ud fra det nuværende opdrag. Derved er der risiko for, at disse klinikker må lukke. Konklusion Som det fremgår af ovenstående stiller de forskellige organisationsformer inden for fysioterapiområdet, fodterapeutområdet samt kiropraktorområdet store krav til gennemførelse af survey, håndtering af standarder gældende for den samlede klinik, antallet af rapporter samt ikke mindst, hvordan det håndteres under survey, når en klinikejer ikke har ledelsesmæssige beføjelser i forhold til fagpersoner, som praktiserer i klinikken. Ud fra et patientperspektiv må det formodes, at patienter ikke ser en klinik som enkelpersoner med eller uden ydernummer, men som et samlet hele. Ud over betaling bør der for patienten ikke være forskel på kvaliteten og patientsikkerheden i klinikker i forhold til, om det er offentligt finansierede sundhedsydelser eller ved egenbetaling. Eksempelvis har der i forhold til standardsæt for fysioterapeuter været diskuteret hygiejne, herunder opbevaring af akupunkturnåle. Akupunktur er ikke en del af overenskomsten, men der kan ikke skelnes mellem, om uhensigtsmæssig opbevaring af nåle udgør en patientsikkerhedsmæssig fare for overenskomstpatienter versus selvbetalere.

11 side 11 af 17 Derudover har bl.a. Danske Fodterapeuter, Danske Fysioterapeuter og Kiropraktorforeningen ytret ø n- ske om muligheden for at anvende akkreditering via DDKM som et middel til at hæve det faglige niveau hos samtlige medlemmer, ikke kun dem med ydernummer. De ønsker at undgå opdeling i et A - og B-hold, alt efter, om man har ydernummer og kan blive akkrediteret eller ej. I lyset af ovenstående foreslås det, at fagpersoner uden for overenskomst og ydernummer gives m u- lighed for at blive akkrediteret, således at der gennemføres en samlet akkreditering af hele klinikken. En vigtig forudsætning må være, at fagpersoner uden ydernummer og derved uden for offentlig overenskomst, selv skal afholde udgifter, der vedrører deres del af det samlede survey. Indstilling: Det indstilles, at det godkendes principielt, at fagpersoner inden for fodterapeut-, fysioterapeut- og kiropraktorområdet uden for offentlig overenskomst kan akkrediteres, idet en detaljeret model fremlægges i forbindelse med eventuel endelig godkendelse af akkreditering af de respektive praksisområder. Det forudsættes, at de pågældende fagpersoner dækker udgifterne til akkrediteringen. Bilag: Ingen Beslutning: Indstillingen blev godkendt. Skulle tilsvarende problem vise sig aktuelt i andre relevante sektorer, vil disse få samme tilbud.

12 Punkt 568/15: side 12 af 17 Budget Resumé Det foreliggende forslag til budget er blevet til i en proces, hvor fokus har været dels på at identificere de økonomiske og normeringsmæssige konsekvenser af udfasningen af DDKM for offentlige sygehuse, dels på en grundig gennemgang af samtlige udgifter og aktivitetsområder med henblik på at realisere de gevinster, som bl.a. it-investeringer og effektiviseringer af arbejdsgange har muliggjort. Samtidig har budgettet skulle sikre mulighed for at håndtere opgaver for nye kunder fra almen praksis og speciallægepraksis. I forslaget reduceres personaleforbruget således med 7 fuldtidsstillinger i 2016, voksende til 9,5 fuldtidsstillinger i Økonomisk indebærer forslaget, at grundbevillingerne fra Staten, regionerne og KL i kan reduceres med henholdsvis 7,2 mio. kr., 9,3 mio. kr. og 9,9 mio. kr. Der henvises i øvrigt til pkt. 557/15 på bestyrelsens møde i september 2015, hvor de besparelser, der direkte blev afledt af udfasningen af de offentlige sygehuse, blev identificeret. Sagsfremstilling IKAS har nu eksisteret i 10 år, og i den periode har organisationen gennemløbet flere faser spændende fra en opstartsfase, hvor organisationen blev skabt og voksede, og hvor fokus var på udvikling af de første standardsæt for apoteker og sygehuse og på modellen i det hele taget, en fase, hvor fokus var på videreudvikling af standarder i 2. version og videreudvikling af selve akkrediteringskonceptet i retning af DDKM's vision om fokus på hele sundhedsvæsenet, og endelig en ny fase, hvor et meget stort antal praksis skal indgå i modellen, der til gengæld udfaser offentlige sygehuse og dermed ændrer formål til primært at være en egentlig akkrediteringsvirksomhed. Rent organisatorisk har dette betydet, at fokus er skiftet fra i høj grad at være udviklingsorienteret og med relativt få store kunder til i meget høj grad at være produktionsfokuseret, hvor der dagligt hån d- teres seks akkrediteringsforløb. Tilsvarende er det overordnede formål vedrørende realisering af en model, der understøtter kvalitetsudvikling med fokus på forløb i hele det offentlige sundhedsvæsen ændret, idet sigtet nu er mod praksissektoren med dens mange, mindre klinikker samt apoteker og privathospitaler. Dette skift kræver et nyt set- up i IKAS, hvor sikker afvikling af mange samtidige, komplicerede processer er helt afgørende. Der kræves således en helt anden it-understøttelse, helt andre processer vedrørende kvalitetssikring og sagsforberedelse i forhold til Akkrediteringsnævn og en omfattende indsats vedrørende uddannelse og kompetenceudvikling af et stort surveyorkorps med forskelligartede forudsætninger. Nødvendigheden af sikre processer og høj kvalitet i opgaveløsningen er sål e- des endnu vigtigere, når det gælder små praksis, end når det gælder store organisationer med tilsvarende store kvalitetsorganisationer.

13 side 13 af 17 Dette skifte i fokus kan illustreres med følgende tal: Offentlige sygehuse Privathospitaler Apoteker Kommuner Præhospital Speciallæger (fra ) Almen praksis (fra ) Antal kunder Antal surveys pr. år Opfølgnings surveys (besøg) (est.) 100 (est.) Akkrediteringsnævnet: Antal møder årligt 48 Antal sager årligt ca sager 10 årlige surveys på offentlige sygehuse samt fem årlige præhospitale surveys erstattes således af over 900 årlige surveys i almen praksis/praktiserende speciallæger. De administrative processer i IKAS er i vid udstrækning de samme, uanset om det er et sygehus eller en speciallægeklinik, der skal akkredi teres, og kun en høj grad af it-understøttelse og organisatorisk tilpasning muliggør en sikker opgaveløsning uden ekstra ressourceforbrug. Disse omlægninger er på plads i løbet af 2016, hvorefter itudviklingsomkostningerne reduceres væsentligt, således som det ses af det vedlagte budgetforslag. IKAS' organisation er således i dag primært fokuseret på tre områder: it-understøttelse, rekruttering og uddannelse af surveyorkorps, samt kvalitetssikring og sagsforberedelse i forhold til Akkrediteringsnævnet. Den personalereduktion, der er en konsekvens af budgetforslaget, afspejler dette. Der er således tale om nedprioritering af opgaver på områderne: kommunikation, sekretariat, ledelse, rådgivning, standardudvikling og evaluering. I den vedlagte tabel sammenfattes forslag til budget for , sammenholdt med budgettet for Af tabellen fremgår personaleforbrug for målt i fuldtidsstillinger, sammenholdt med det budgetterede personaleforbrug i 2015 samt udgifter (inkl. løn- og personaleudgifter) for sammenholdt med den tilsvarende udgift for Tabellen er opdelt således, at de aktiviteter, hvortil der kan knyttes direkte "øremærkede" midler, er nævnt først i tabellen sammen med den finansiering, der kan henføres direkte til aktiviteten (linjerne 5-72), hvorefter de aktiviteter, der finansieres af grundbevillingerne er anført. (Personaleudgifter hos IKAS er anført som finansieret af grundbevillingerne). Budgetforslaget er udtryk for det kendte aktivitetsniveau som det er udtrykt i det gældende budget. Dette er korrigeret for beslutningen på bestyrelsens møde i september 2015 vedørende udfasningen af offentlige sygehuse (linjerne 62 og 151), og med resultatet af en kritisk gennemgang af de samlede aktiviteter med henblik på at indhøste rationaliserings- og effektiviseringsgevinster. Det fremgår således af linje 127, at personaleforbruget reduceres fra 40,5 fuldtidsstillinger i 2015 til 34,3 i 2016, 32 i 2017 og 31 fuldtidsstillinger i I disse tal er medregnet konsekvenserne af ud

14 side 14 af 17 fasning af offentlige sygehuse fra 2016 og fuld aktivitet vedrørende områderne almen praksis og praktiserende speciallæger fra Af øvrige ændringer i forhold til tidligere kan nævnes en halvering af budgetreserven, øgede udgifter til lønadministration hos Danske Regioner, besparelser på efteruddannelse/konferencer, udgifter som følge af negativ indlånsrente, øgede udgifter til nævnet på grund af udgifter til repræsentanter fra praksissektoren og besparelser på kommunikationsområdet. Endelig kan nævnes, at der i budgettet er indarbejdet lønudgifter svarende til 1,5 normering til fleksibilitetsformål, der eksempelvis vil omfatte udgifter som følge af, at vi pt har/får 4 medarbejdere på barselsorlov. Resultatet fremgår af linje 164, hvor det ses, at budgetoverskuddet ved uændrede grundbevillinger i 2016 vil være 7,2 mio. kr., i ,3 mio. kr. og i ,9 mio. kr. Grundbevillingerne fra Staten, regionerne og KL kan dermed reduceres med disse beløb. For 2016 må der dog forudses engangsudgifter som følge af, at opsigelsesperioder vil række ind i Også her gælder, at håndtering af ca. 900 ekstra årlige surveys i praksissektoren er indarbejdet. Budgetforslaget afspejler således konsekvenserne af udfasningen af offentlige sygehuse og det pr æ- hospitale område, ligesom rationaliserings- og effektiviseringsgevinster er indhøstet. Ændringer af grundlaget for den eksisterende aktivitet vil eventuelt kunne medføre yderligere udgiftsreduktioner. Således vil følgende emner eventuelt kunne overvejes: Akkrediteringsnævnet. Udgifterne er primært honorar og frikøb af nævnsmedlemmer. Disse udgifter vil kunne reduceres ved at afholde færre møder og/eller deltagelse a f færre nævnsmedlemmer pr. møde. Midlerne hertil kan eksempelvis være udelukkende at afholde videom ø- der, i højere grad at afgøre sager administrativt eller at overlade flere opgaver til formandsskabet. Det anbefales dog at fortsætte den godkendte model foreløbig i 2016, idet involvering af især praksissektoren i nævnsarbejdet må forventes at være af afgørende betydning. Det foreslås, at spørgsmålet tages op til fornyet vurdering i forbindelse med budgettet for 2017 Trykning af bøger (akkrediteringsstandarder, vejledninger mv.) Der bruges årligt kr. til dette formål. Da alt materiale er tilgængeligt på vores hjemmeside, kunne udgivelsen af try k- te materialer stoppes - selvom efterspørgslen fra især praksissektoren er stor Midtvejsbesøg på apoteker og privathospitaler. Det fysiske besøg vil eventuelt kunne erstattes af et telefon- eller videomøde. Da disse udgifter er direkte finansieret vil en reduktion dog ikke medføre besparelser i grundfinansieringen Det nyligt etablerede kontor i København medfører lokaleudgifter på kr. årligt. Etablering af afdelingen i København har været en succes for så vidt angår rekruttering og logistik i forbindelse med møder, rejser og i forbindelse med surveys i hovedstadsområdet, men det kan ikke afvises, at det vil være muligt at finde billigere løsninger Princippet om, at aktiviteter i DDKM skal være ISQua-akkrediterede, medfører årligt udgifter i størrelsesordenen kr. til licenser mv. I tider med negativ rente medfører den store kassebeholdning udgifter. For 2016 er budgetteret med en udgift på kr.

15 Budgetforslaget har været drøftet på møde i IKAS' samarbejdsudvalg den 24. november 2015, og medarbejdersiden tog orienteringen til efterretning. side 15 af 17 Indstilling: Det indstilles, at budgetforslaget drøftes og godkendes med de ændringer, drøftelserne måtte resultere i. Bilag: Budgetforslag sammenholdt med budget 2015 Beslutning: Budgetforslaget godkendtes. Grundbevillinger ne fra Danske Regioner, Staten samt KL r e- duceres forholdsvis, således at budgettet bringes i balance.

16 Punkt 569/15: side 16 af 17 Kvartalsrapport fra Akkrediteringsnævnet Ifølge Akkrediteringsnævnets vedtægter ( 10 stk. 2) orienteres bestyrelsen kvartalsvis om akkrediteringsnævnets afgørelser og indkomne indsigelser. Vedlagte kvartalsrapport dækker perioden 3. kvartal 2015 Indstilling: Til orientering Bilag: Kvartalsrapport 3. kvartal fra Akkrediteringsnævnet Beslutning: Taget til efterretning.

17 Pkt. 570/15 side 17 af 17 Gensidig orientering JGC henv iste til to publicerede artikler fra forskningsprojektet vedr. uvarslede surveys. A r- tiklerne er udsendt til bestyrelsesmedlemmerne. IKAS vil udsende mødekort mhp. at få fastlagt 4 bestyrelsesmøder i Vi går efter at få møder placeret i marts, juni, ultimo august og primo december. Pkt. 571/15: Eventuelt

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 29. november 2016 Tid: 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 28. november 2017 Tid: 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 21. juni 2016 Tid: Kl. 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand)

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1.th., 8200 Aarhus N Dato: 6. april 2016 Tid: Kl. 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand) Christian Boel Anne-Sofie Fanøe Andersen (suppl.)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 27. november 2018 Tid: 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 20. juni 2018 Tid: 10.00-11.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand)

Læs mere

1. Akkrediter ingsnæv nets tildeling af akkrediteringsstatus i forhold t il pilottest af akkrediteringsstandarder for speciallægepraksis

1. Akkrediter ingsnæv nets tildeling af akkrediteringsstatus i forhold t il pilottest af akkrediteringsstandarder for speciallægepraksis Hudklinikken ved Marmorkirken Frederiksgade 9, 2. tv. 1265 København K Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N T: 8745 0050 8. maj 2014 Vores ref.: TBJ 1. Akkrediter ingsnæv nets

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1.th., 8200 Aarhus N Dato: 10. september 2015 Tid: Kl. 9.00-12.00 Deltagere Jens Elkjær (næstformand) Birthe Søndergaard Bent Wulff Jakobsen

Læs mere

IKAS årsberetning Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet

IKAS årsberetning Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet IKAS årsberetning 2018 Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Forord 2018 har været endnu et spændende år med mange aktiviteter og surveys. Faktisk året med flest surveys nogensinde i

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 19. marts 2019 Tid: 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand)

Læs mere

Speciallæge Alexander Laschke. har opnået følgende status: Akkrediteret

Speciallæge Alexander Laschke. har opnået følgende status: Akkrediteret Speciallæge Alexander Laschke har opnået følgende status: Akkrediteret efter 1. version af DDKM for Praktiserende speciallæger og lever hermed op til det nationale niveau for kvalitet på de områder, der

Læs mere

Bilag til pkt. 329/10 Bilag 1 - Forventet regnskab 2010 og budgetrevision pr. 30.06.2010 Bilag 2 - Noter til forventet regnskab 2010

Bilag til pkt. 329/10 Bilag 1 - Forventet regnskab 2010 og budgetrevision pr. 30.06.2010 Bilag 2 - Noter til forventet regnskab 2010 R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: IKAS, mødelokale 1 Dato: 12. august 2010 Tid: Kl. 9.15-12.00 Deltagere Fra IKAS Else Smith (konst. formand) Jesper Gad Christensen Jens Elkjær (næstformand) Carsten

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 3. april 2018 Tid: 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 31. august 2016 Tid: Kl. 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen

Læs mere

Orientering om forløbet af overdragelse af sygehusstandarder til offentlige og private hospitaler

Orientering om forløbet af overdragelse af sygehusstandarder til offentlige og private hospitaler R E F E R A T Ekstraordinært bestyrelsesmøde Sted: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Slotsholmsgade 10, Mødelokale 1107 Dato: 19. august 2009 Tid: Kl. 10.00-11.30 Deltagere Jesper Fisker (formand)

Læs mere

Vurderingsprincipper i DDKM af 2017 for kiropraktorer Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn

Vurderingsprincipper i DDKM af 2017 for kiropraktorer Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Vurderingsprincipper i DDKM af 2017 for kiropraktorer Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Indholdsfortegnelse Vurderingsprincipper i

Læs mere

Status vedrørende udvikling af akkrediteringsstandarder på det præhospitale område

Status vedrørende udvikling af akkrediteringsstandarder på det præhospitale område R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: IKAS Dato: 24. marts 2009 Tid: Kl. 9.00 Deltagere Fra IKAS Jesper Fisker (formand) Karsten Hundborg Lone Christiansen Carsten Engel Lone de Neergaard Solveig Mortensen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: Mødet afholdes som videomøde Dato: 3. juni 2013 Tid: Kl. 13.00-14.00 Deltagere Fra IKAS Vagn Nielsen(formand) Jesper Gad Christensen Jens Elkjær (næstformand) Carsten

Læs mere

Midtvejsstatus på akkreditering, Forår 2019

Midtvejsstatus på akkreditering, Forår 2019 Midtvejsstatus på akkreditering, Forår 2019 1 Indhold Introduktion... 3 Baggrund... 3 Økonomi... 4 Status... 4 Akkreditering, status og resultater... 4 Tabel 2: Antal mangler pr. klinik... 6 Introkurser

Læs mere

Vurderingsprincipper i DDKM af 2018 for fodterapeuter Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn

Vurderingsprincipper i DDKM af 2018 for fodterapeuter Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Vurderingsprincipper i DDKM af 2018 for fodterapeuter Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Indholdsfortegnelse Vurderingsprincipper i

Læs mere

Vurderingsprincipper i DDKM af 2019 for fysioterapipraksis

Vurderingsprincipper i DDKM af 2019 for fysioterapipraksis Vurderingsprincipper i DDKM af 2019 for fysioterapipraksis Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Indholdsfortegnelse Vurderingsprincipper

Læs mere

DDKM i praksissektoren og parakliniske undersøgelser

DDKM i praksissektoren og parakliniske undersøgelser DDKM i praksissektoren og parakliniske undersøgelser Carsten Engel, vicedirektør IKAS DANAK s akkrediteringsdag 13.juni 2018 i Sundhedsvæsenet 1 IKAS Etableret 2005 for at udvikle og drive DDKM Første

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 6. maj 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager. Smerteteam. Afklarede sager

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager. Smerteteam. Afklarede sager REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 3. december 2014 kl. 9 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, Jette Dam-Hansen, praktiserende læge, Lægerne Skt.

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, Jette Dam-Hansen, praktiserende læge, Lægerne Skt. REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 14. oktober 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Det private hospital og 2. version af Den Danske Kvalitetsmodel, DDKM. IKAS, Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet

Det private hospital og 2. version af Den Danske Kvalitetsmodel, DDKM. IKAS, Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Det private hospital og 2. version af Den Danske Kvalitetsmodel, DDKM IKAS, Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Hvad er Den Danske Kvalitetsmodel, DDKM? DDKM er et kvalitetsudviklingssystem.

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel

Den Danske Kvalitetsmodel Den Danske Kvalitetsmodel Malmø 24.4.14 Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet 1 Chefkonsulent Henrik Kousholt IKAS Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet udvikler,

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 16. september 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Bilag til pkt. 170/09 Udkast til principnotat vedrørende akkrediteringsnævn af 20. januar 2009

Bilag til pkt. 170/09 Udkast til principnotat vedrørende akkrediteringsnævn af 20. januar 2009 R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: IKAS Dato: 28. januar 2009 Tid: Kl. 9.00 Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone Christiansen Lone de Neergaard Vagn Nielsen Erling Friis Poulsen

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel

Den Danske Kvalitetsmodel Den Danske Kvalitetsmodel Kiropraktorer Introduktionskursus i DDKM 11.09.2018 Sundhedsvæsenet 1 Formål med introduktionskurset At I går herfra med en idé om, hvad arbejdet med DDKM går ud på At I går herfra

Læs mere

Gennemgang af forhandlingsresultatet OK ridefysioterapi

Gennemgang af forhandlingsresultatet OK ridefysioterapi Notat Danske Fysioterapeuter Gennemgang af forhandlingsresultatet OK 2018 - ridefysioterapi Danske Fysioterapeuter og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) indgik den 7. september 2018 en aftale om

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, mødelokale 1 Dato: 13. marts 2014 Tid: Kl. 9.00-12.00 Deltagere Vagn Nielsen(formand) Bent Wulff Jakobsen Fra IKAS Jesper Gad Christensen Carsten Engel Institut

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S, mødelokale 502 Dato: 16. juni 2011 Tid: Kl. 9.30-12.00 Deltagere Else Smith (formand) Vagn Nielsen Louise Isager

Læs mere

Lægehuset i Mørkøv. har opnået følgende status: Akkrediteret

Lægehuset i Mørkøv. har opnået følgende status: Akkrediteret Lægehuset i Mørkøv har opnået følgende status: Akkrediteret efter 1. version af DDKM for Almen praksis og lever hermed op til det nationale niveau for kvalitet på de områder, der er omfattet af Den Danske

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel

Den Danske Kvalitetsmodel Den Danske Kvalitetsmodel Kiropraktorer Introduktionskursus i DDKM 06.02.2018 Sundhedsvæsenet 1 Formål med introduktionskurset At I går herfra med en idé om, hvad arbejdet med DDKM går ud på At I går herfra

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel

Den Danske Kvalitetsmodel Den Danske Kvalitetsmodel Kiropraktorer Introduktionskursus i DDKM 08.05.2018 Sundhedsvæsenet 1 Formål med introduktionskurset At I går herfra med en idé om, hvad arbejdet med DDKM går ud på At I går herfra

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, mødelokale 2 Dato: 14. marts 2013 Tid: Kl. 9.00-12.00 Deltagere Vagn Nielsen(formand) Bodil Bjerg (suppl.) Jens Elkjær (næstformand) Birthe

Læs mere

Steen Nielsen, apoteker, Løgstør Apotek og Farsø Apotek Troels Martin Hansen, overlæge MD, Akutlægebilen i Aarhus, Aarhus Universitetshospital

Steen Nielsen, apoteker, Løgstør Apotek og Farsø Apotek Troels Martin Hansen, overlæge MD, Akutlægebilen i Aarhus, Aarhus Universitetshospital REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 18. juni 2014 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé

Læs mere

Jørn Jepsen, ledende overlæge, Sygehus Lillebælt Henrik Nielsen, speciallæge i kardiologi og intern medicin, Holte

Jørn Jepsen, ledende overlæge, Sygehus Lillebælt Henrik Nielsen, speciallæge i kardiologi og intern medicin, Holte REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 25.11.2015, kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel

Den Danske Kvalitetsmodel Den Danske Kvalitetsmodel Kiropraktorer Introduktionskursus i DDKM 24.05.2018 Sundhedsvæsenet 1 Formål med introduktionskurset At I går herfra med en idé om, hvad arbejdet med DDKM går ud på At I går herfra

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 02.12.2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel. I Almen Praksis. Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet 1

Den Danske Kvalitetsmodel. I Almen Praksis. Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet 1 Den Danske Kvalitetsmodel I Almen Praksis 1 Hvad siger overenskomsten? Ved overenskomsten af 1. september 2014 fremgår, at almen praksis skal indgå i og akkrediteres efter DDKM. Det er ét ydernummer og

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel

Den Danske Kvalitetsmodel Den Danske Kvalitetsmodel 1 Dagens program Velkomst v. Anne Mette Villadsen Gennemgang af baggrund og ændret tænkning bag 3. version v. Anne Mette Villadsen Præsentation af ændringer fra 2. til 3. version

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 11-11-2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Vurderingsprincipper i DDKM af 2015 for det færøske sundhedsvæsen og Sørlandet sykehuss HF, Klinikk for psykisk helse

Vurderingsprincipper i DDKM af 2015 for det færøske sundhedsvæsen og Sørlandet sykehuss HF, Klinikk for psykisk helse Vurderingsprincipper i DDKM af 2015 for det færøske sundhedsvæsen og Sørlandet sykehuss HF, Klinikk for psykisk helse Vejledning til surveyors og akkrediteringsnævn Institut for Kvalitet og Akkreditering

Læs mere

1. april Copyright IKAS 1. Den Danske Kvalitetsmodel. Hvem er vi? Kort præsentation af deltagere. Simon Schytte-Hansen. Lone Staun Poulsen

1. april Copyright IKAS 1. Den Danske Kvalitetsmodel. Hvem er vi? Kort præsentation af deltagere. Simon Schytte-Hansen. Lone Staun Poulsen Den Danske Kvalitetsmodel 1 Hvem er vi? Simon Schytte-Hansen Lone Staun Poulsen 2 Kort præsentation af deltagere Navn Apotek Hvad er din funktion og erfaring på apoteket i forhold til kvalitetsarbejdet?

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS Dato: 19. marts 2015 Tid: Kl. 9.00 - kl. 12.00 Deltagere Vagn Nielsen(formand) Jens Elkjær (næstformand) Bent Wulff Jakobsen Fra IKAS Jesper Gad Christensen Carsten

Læs mere

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 15. oktober 2014 kl. 9 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 22, den 03-10-2018 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen, Nævnssekretær,

Læs mere

Marianne Kallesen, apoteker, Aarhus Viby Apotek Jesper Skov, speciallæge i oftalmologi, Øjenklinikken, Fredericia

Marianne Kallesen, apoteker, Aarhus Viby Apotek Jesper Skov, speciallæge i oftalmologi, Øjenklinikken, Fredericia REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 16.12.2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Vurderingsprincipper i DDKM af 2014 for almen praksis

Vurderingsprincipper i DDKM af 2014 for almen praksis Vurderingsprincipper i DDKM af 2014 for almen praksis Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet 1. Indledning... 3 1.1 Målet med vurderingen...

Læs mere

R E F E R A T. Bestyrelsesmøde. Sted: IKAS, mødelokale 1 Dato: 4. december 2009 Tid: Kl. 9.00-12.30

R E F E R A T. Bestyrelsesmøde. Sted: IKAS, mødelokale 1 Dato: 4. december 2009 Tid: Kl. 9.00-12.30 R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: IKAS, mødelokale 1 Dato: 4. december 2009 Tid: Kl. 9.00-12.30 Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Vagn Nielsen Lisbeth Nielsen (suppleant) Lotte

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel

Den Danske Kvalitetsmodel Den Danske Kvalitetsmodel 1 Hvem er vi? Zainab Al-Zergani Kvalitetskonsulent, København Rådgiver på apoteksområdet T: 20679451 E: zaz@ikas.dk Lone Staun Poulsen Seniorkonsulent, Aarhus Projektleder og

Læs mere

Akkrediteret. Marianne Bille Wegmann Kirurgi Jægersborg Allé 16, Charlottenlund. har opnået følgende status:

Akkrediteret. Marianne Bille Wegmann Kirurgi Jægersborg Allé 16, Charlottenlund. har opnået følgende status: Marianne Bille Wegmann 201111 Kirurgi Jægersborg Allé 16,1 2920 Charlottenlund har opnået følgende status: Akkrediteret efter 1. version af DDKM for Praktiserende speciallæger og lever hermed op til det

Læs mere

24. september 2015. Copyright IKAS 1. Den Danske Kvalitetsmodel. Formål med kurset. Dagens program

24. september 2015. Copyright IKAS 1. Den Danske Kvalitetsmodel. Formål med kurset. Dagens program Den Danske Kvalitetsmodel 1 Formål med kurset At introducere jer til DDKM og akkrediteringsprocessen 2 Dagens program Velkomst Præsentation af deltagere Introduktion til IKAS og DDKM Akkrediteringsstandarderne

Læs mere

Ikke fuldt afklarede sager Pkt. 1/15 Sygehussag MR Scanning Aalborg (MR Scanning Aarhus og MR Scanning Parken)

Ikke fuldt afklarede sager Pkt. 1/15 Sygehussag MR Scanning Aalborg (MR Scanning Aarhus og MR Scanning Parken) REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 10. juni 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Fysisk møde Aarhus

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Fysisk møde Aarhus Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 7, den 07-03-2018 10:00 Mødeform: Fysisk møde Aarhus Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde 18. december 2007 kl. 9.30-11.30 Mødet slutter med frokost Danske Regioner, Dampfærgevej 22 2100 København Deltagere: Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Vagn

Læs mere

Marstal Apotek. Standardsæt for Apotek Standardversion: 2 Standardudgave: 1 Gyldig fra: Gyldig til:

Marstal Apotek. Standardsæt for Apotek Standardversion: 2 Standardudgave: 1 Gyldig fra: Gyldig til: Offentlig, flettet surveyrapport - udskrevet den 08-04-2015 Marstal Apotek Standardsæt for Apotek Standardversion: 2 Standardudgave: 1 Gyldig fra: 12-11-2014 Gyldig til: 06-01-2018 Akkrediteringsstatus:

Læs mere

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Fredag den 18.12.2015 kl. 9 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær: Referent:

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 30.09.2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Kiropraktorhuset, Torvet 10D, 1, 8600 Silkeborg

Kiropraktorhuset, Torvet 10D, 1, 8600 Silkeborg Kiropraktorhuset, Torvet 10D, 1, 8600 Silkeborg Standardsæt for Kiropraktorer Standardversion: 1 Standardudgave: 4 Gyldig fra: 19-03-2019 Gyldig til: 13-05-2022 Akkrediteringsstatus: Akkrediteret Begrundelse

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 1. oktober 2014 kl. 9 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 28. marts 2017 Tid: 9.15-11.00 Deltagere i Aarhus Vagn Nielsen

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 14. januar 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 29, den 02-11-2016 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Tina Nygaard Madsen, Kvalitetskonsulent,

Læs mere

Organisationsændringer for apoteker

Organisationsændringer for apoteker Organisationsændringer for apoteker Indledning Her kan du læse om hvilke organisationsændringer, der har indflydelse på akkrediteringsprocessen, samt hvilke konsekvenser de kan have. Overordnet om organisationsændringer

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 18. marts 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 29. oktober 2014 kl. 10 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK Nyt Praksis nr. 023 2017 Ny aftale om fodterapi Ny aftale om fodterapi Regionernes

Læs mere

Pernille Slebsager Jesper Poulsen - deltager i pkt. 199/09-202/09 Vinni Breuning Lotte Fonnesbæk

Pernille Slebsager Jesper Poulsen - deltager i pkt. 199/09-202/09 Vinni Breuning Lotte Fonnesbæk R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 501 Dato: 22. september 2009 Tid: Kl. 9.00 Deltagere Fra IKAS Jesper Fisker (formand) Karsten Hundborg Jens Elkjær (næstformand) Carsten

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi

Vederlagsfri fysioterapi Indenrigs- og Sundhedsminister Bertel Haarder im@im.dk Vederlagsfri fysioterapi Kære Bertel Haarder Danske Fysioterapeuter deltog den 8. februar i en konstruktiv drøftelse om vederlagsfri fysioterapi med

Læs mere

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager. Afklarede sager. Apotek

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager. Afklarede sager. Apotek REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 5. november 2014 kl. 9 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé

Læs mere

Godkendelse af to ekstra akkrediteringsstandarder til dosisapoteker

Godkendelse af to ekstra akkrediteringsstandarder til dosisapoteker R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, Mødecenter - lokale E Dato: 9. juni 2009 Tid: Kl. 14.00 Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone de Neergaard (indtil kl.

Læs mere

Notat vedr. Ny Overenskomst for Fysioterapien

Notat vedr. Ny Overenskomst for Fysioterapien Område: Overenskomst Fysioterapi Afdeling: Praksisafdelingen Journal nr.: 14/28031 Dato: 2. september 2014 Udarbejdet af: Susanne Krysiak E mail: susanne.krysiak@rsyd.dk Telefon: Notat vedr. Ny Overenskomst

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 24. juni 2015, kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Fredag den 9. januar 2015, kl. 10.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes

Læs mere

NSH Konference Patientsikkerhed og kvalitet Oslo, 20. april Den Danske Kvalitetsmodel Direktør Karsten Hundborg IKAS.

NSH Konference Patientsikkerhed og kvalitet Oslo, 20. april Den Danske Kvalitetsmodel Direktør Karsten Hundborg IKAS. 1 2 NSH Konference Patientsikkerhed og kvalitet Oslo, 20. april 2009 Den Danske Kvalitetsmodel Direktør Karsten Hundborg IKAS. Den Danske Kvalitetsmodel en unik model en unik mulighed 3 Den Danske Kvalitetsmodel,

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Akkreditering af almen praksis i Danmark - resultater efter eksternt survey og efter opfølgning

Akkreditering af almen praksis i Danmark - resultater efter eksternt survey og efter opfølgning Akkreditering af almen praksis i Danmark - resultater efter eksternt survey og efter opfølgning Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet (IKAS) Telefon: +45 8745 0050 Email: info@ikas.dk

Læs mere

Svendborg Løve Apotek

Svendborg Løve Apotek Offentlig, flettet surveyrapport - udskrevet den 10-08-2016 Svendborg Løve Apotek Standardsæt for Apotek Standardversion: 2 Standardudgave: 2 Gyldig fra: 20-04-2016 Gyldig til: 15-06-2019 Akkrediteringsstatus:

Læs mere

FysioDanmark - Arkadens Fysioterapi

FysioDanmark - Arkadens Fysioterapi FysioDanmark - Arkadens Fysioterapi Standardsæt for Fysioterapeuter Standardversion: 1 Akkrediteringsstatus: Ekstern survey Surveyteamets sammenfattende konklusion efter ekstern survey Klinikken består

Læs mere

Jørn Jepsen, ledende overlæge, Sygehus Lillebælt Henrik Nielsen, speciallæge i kardiologi og intern medicin, Holte

Jørn Jepsen, ledende overlæge, Sygehus Lillebælt Henrik Nielsen, speciallæge i kardiologi og intern medicin, Holte REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 25.11.2015, kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Toftlund Apotek. Standardsæt for Apotek Standardversion: 2 Standardudgave: 3 Gyldig fra: Gyldig til:

Toftlund Apotek. Standardsæt for Apotek Standardversion: 2 Standardudgave: 3 Gyldig fra: Gyldig til: Toftlund Apotek Standardsæt for Apotek Standardversion: 2 Standardudgave: 3 Gyldig fra: 25-10-2016 Gyldig til: 20-12-2019 Akkrediteringsstatus: Akkrediteret Begrundelse for akkrediteringsstatus Alle indikatorer

Læs mere

Ikke fuldt afklarede sager Pkt. 1/15 Sygehussag, Kirurgisk Klinik Frichs v/ Speciallæge Lars Sømod ApS Pkt. 2/15 Apotekssag, Farum Apotek

Ikke fuldt afklarede sager Pkt. 1/15 Sygehussag, Kirurgisk Klinik Frichs v/ Speciallæge Lars Sømod ApS Pkt. 2/15 Apotekssag, Farum Apotek REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 28.10.2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Skal I akkrediteres? Januar 2015

Skal I akkrediteres? Januar 2015 Skal I akkrediteres? Januar 2015 Skal I akkrediteres? I Rudersdal Kommune er RusmiddelRådgivning pilotprojekt for akkreditering som kvalitetsmodel. Pjecen er en kort introduktion til akkreditering som

Læs mere

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager Pkt. 1/15 Apotekssag - Bogense Apotek

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager Pkt. 1/15 Apotekssag - Bogense Apotek REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 15. april kl. 10.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé 13,

Læs mere

Mette Clausen, souschef, Frederiksberg Dalgas Boulevard Apotek

Mette Clausen, souschef, Frederiksberg Dalgas Boulevard Apotek REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Webex møde Nævnssekretær: Mette Grove Hjort Andersen, it konsulent Referent:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, mødelokale 1 Dato: 22. september 2011 Tid: Kl. 9.15-12.00 Deltagere Fra IKAS Else Smith (formand) Jesper Gad Christensen Lone Christiansen Carsten Engel Vagn Nielsen

Læs mere

Samarbejdsudvalget vedrørende Fysioterapi i Region Hovedstaden

Samarbejdsudvalget vedrørende Fysioterapi i Region Hovedstaden BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende Fysioterapi i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende Fysioterapi i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 08.00-09.00 i mødelokale

Læs mere

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 REFERAT 2017 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 06-02-2017 10:15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 Deltagerfortegnelse...3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...4 1.1. Godkendelse af

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, mødelokale 2 Dato: 22. november 2012 Tid: kl. 9.00-12.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand) Lone Christiansen Jens Elkjær (næstformand) Erling

Læs mere

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, Team, opfølgningssag

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, Team, opfølgningssag REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 25. februar 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: Bondestuen, Aalborg Kongres & Kultur Center Europa Plads 4, 9000 Aalborg Dato: 15. april 2011 Tid: Kl. 9.30-12.00 Deltagere Fra IKAS Else Smith (formand) Jesper Gad Christensen

Læs mere

Vagn Bach, lægefaglig vicedirektør, Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse

Vagn Bach, lægefaglig vicedirektør, Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse DAGSORDEN Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: 9. april 2014, kl. 10.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé 13, 1.

Læs mere

Vurderingsprincipper i DDKM af 2016 for privathospitaler

Vurderingsprincipper i DDKM af 2016 for privathospitaler Vurderingsprincipper i DDKM af 2016 for privathospitaler Vejledning til surveyors og akkrediteringsnævn Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.

Læs mere

Fysioterapeuterne Esbjerg

Fysioterapeuterne Esbjerg Fysioterapeuterne Esbjerg Standardsæt for Fysioterapeuter Standardversion: 1 Standardudgave: ## Akkrediteringsstatus: Akkrediteret Begrundelse for akkrediteringsstatus: Alle indikatorer er helt opfyldt

Læs mere

Kiropraktisk Klinik/RygcenterHorsens, Åboulevarden 40, ST TH, 8700 Horsens

Kiropraktisk Klinik/RygcenterHorsens, Åboulevarden 40, ST TH, 8700 Horsens Kiropraktisk Klinik/RygcenterHorsens, Åboulevarden 40, ST TH, 8700 Horsens Standardsæt for Kiropraktorer Standardversion: 1 Standardudgave: 4 Gyldig fra: 05-02-2019 Gyldig til: 01-04-2022 Akkrediteringsstatus:

Læs mere