Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010"

Transkript

1 Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010

2 INDHOLD Side Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kulturpolitikkens overordnede målsætninger og værdier Formålet med kulturaftaler 4 Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Fyn Kulturregionen Kulturregionens kulturpolitiske målsætninger og værdier Samarbejdsorganisation Økonomi 7 Kapitel 3: Opgaver, mål og resultatkrav for de enkelte kulturområder og temaer Musik Teater og dans Museer Billedkunst Film og medier Børn og unge 11 Kapitel 4: Faglig rådgivning 12 Kapitel 5: Bevillinger knyttet til aftalen Den kulturelle rammebevilling Bevilling fra overgangsordning for faste amtslige tilskud uden for lov Projektbevillinger 14 Kapitel 6: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen 15 Kapitel 7: Evaluering og afrapportering Evaluering Regnskabsoplysninger Administrativ og politisk følgegruppe 16 Kapitel 8: Underskrift af aftalen 18 Bilag 1: Kulturregionens egenfinansiering 19 Bilag 2: Statens rammebevilling 20 Bilag 3: Bevilling fra overgangsordning for faste amtslige tilskud uden for lov 22

3 Kapitel 1 Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Kulturpolitikkens overordnede målsætninger og værdier Kulturpolitikkens overordnede målsætning er at skabe frie rammer for, at kulturinstitutioner, -organisationer, -initiativer, og -personligheder kan skabe og formidle kultur med kvalitet. Kulturpolitikken udstikker frie rammer for drift, udvikling og samspil i kulturlivet samt for kultursektorens samarbejde med øvrige sektorer. Kulturpolitikken i Danmark hviler på de tre grundlæggende værdier: frihed, forskellighed og fællesskab. Frihed fordi kultur kun trives med frie rammer Forskellighed fordi mennesker har forskellige kulturelle traditioner og behov Fællesskab fordi kultur kan bidrage til at skabe gensidig forståelse, dialog og sammenhæng. Kulturpolitikken skal på en gang være traditionsbevidst og fremadrettet. Det skal den, fordi frie kulturaktiviteter fra kunst til idræt er tilbud om udfordringer, oplysning, dannelse og identitet, der kan bidrage til individers, gruppers og samfundets udvikling, og fordi kultur har værdi i sig selv. Derfor er det målet for den nationale kulturpolitik at sikre, udvikle og udbrede kulturlivet over hele landet. Det er et gennemgående tema i kulturpolitikken, at kulturlivet søger nye partnerskaber. I samarbejdet mellem kunstnere og erhvervsliv skabes innovation, kvaliteten øges, og erhvervslivets økonomiske engagement i kulturen styrkes. En stærk kulturel profil og gode kulturtilbud tiltrækker og fastholder videnstunge virksomheder og gør et område til et attraktivt sted at bo. Idræt højner folkesundheden og integrerer nye borgere i Danmark. Også det offentlige Danmark søger nye og utraditionelle partnerskaber. Nye fællesskaber på det kulturelle område skal også tænkes ud over de lokale og nationale grænser. Globaliseringen skaber mulighed for at danne nye netværk, nå ud til nye kulturforbrugere og hente inspiration internationalt. Lokale projekter med internationalt perspektiv kan være med til at markere Danmark på det kulturelle landkort.

4 1.2. Formålet med kulturaftaler Kulturpolitikken stiler mod at styrke kvaliteten af de kulturelle tilbud over hele landet gennem øget arbejdsdeling, koordinering og ligeværdig dialog. Hovedformålet med kulturaftaler er således at fastholde og udbygge den kulturpolitiske dialog og værdidebat mellem de forskellige geografiske niveauer i kulturpolitikken. Et rigt kulturliv i hele landet kan fremmes ved at skabe og styrke kulturelle fyrtårne. Formålet er endvidere: At understøtte kommunernes engagement på kulturområdet At styrke samarbejdet på tværs af kommunegrænser At give større dispositionsfrihed på det lokale niveau og derved forbedre ressourceudnyttelsen og fremme den kulturelle udvikling på det lokale niveau At sætte fokus på mål og resultater i den lokale kulturpolitik At fremme og videreudvikle de kulturelle institutioner, produktionsmiljøer og aktiviteter i regionen med vægt på kvalitet At opsamle og videregive særlig viden og erfaringer på kulturområdet til gavn for det samlede kulturliv i hele landet. Kapitel 2 Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Fyn 2.1. Kulturregionen Kulturregion Fyn er et samarbejde mellem de 10 nye fynske kommuner med henblik på at fastholde og fremme samarbejdet mellem de fynske kommuner på det kulturelle område samt sikre udviklingen af en målrettet kulturel satsning gennem et øget samarbejde på alle niveauer mellem alle aktører med interesse i den kulturelle udvikling i området samt en forstærket dialog mellem Kulturministeriet og de 10 kommuner. De nye fynske kommuner er Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Middelfart, Nordfyns, Nyborg, Odense, Svendborg og Ærø. Kulturregion Fyn har i 2007 et samlet indbyggertal på indbyggere Kulturregionens kulturpolitiske målsætninger og værdier Kulturregion Fyn er et nyt tiltag, der har til hensigt at øge kulturforbruget, erhvervsudviklingen og bosætningen for det samlede fynske kulturområde gennem fælles satsninger og ved at understøtte på udvalgte felter. I aftalen angives en ræk-

5 ke fælles mål for de fynske partnere, og der åbnes mulighed for fremadrettede konkrete samarbejdsopgaver. Kulturregionen vil i det videre arbejde med udvikling af visioner for udvikling af de fynske kulturinstitutioner orientere sig imod andre sektorer, herunder uddannelses- og forskningsinstitutioner og erhvervs- og turismebranchen i området. Samarbejdet vil blive konkretiseret yderligere i løbet af aftaleperioden ved gennemførelse af konkrete handlingsplaner for de enkelte samarbejdsfelter, jf. kapitel 3. Det er gennem samarbejdet kommunerne imellem og med det nedsatte kunstfaglige råd, at der skal udarbejdes handlingsplaner og opstilles mål og resultatkrav for disse. En bedre udnyttelse af potentialerne i områdets kulturelle institutioner og netværk skal sikres gennem koordinering, arbejdsdeling og synergi. Den fælles aftale skal derved bidrage til at styrke kvaliteten og fagligheden i områdets kulturelle udbud. I aftaleperioden overtager kulturregion Fyn en række af statens hidtidige opgaver på kulturområdet og forpligter sig til at søge følgende målsætninger opfyldt: Styrke kvaliteten og synligheden i det samlede kulturtilbud på Fyn Understøtte vækst og sammenhæng for de fynske kommuner gennem en fælles fynsk kulturpolitik inden for kulturaftalens rammer Skabe sammenhæng i kulturpolitikken på udvalgte områder med udgangspunkt i samspillet mellem de fynske områder og lokalsamfundene med henblik på udvikling og fastholdelse af kulturelle fyrtårne Fremme udvikling og udnyttelse af potentialerne i områdets kulturelle institutioner, vækstlag og netværk gennem øget fokus, arbejdsdeling, samarbejde og koordinering Planlægge, gennemføre og evaluere satsninger inden for udvalgte kulturelle temaer Sikre at kulturaftalen fastholder de initiativer, der hidtil har været understøttet af Fyns Amt: Fyns Amts Instrumentbank, Fyns Amts Ungdomssymfoniorkester, Fyns Amts Ungdoms BigBand, Fyns Amts Blokfløjteorkester og Den Fynske Talentskole, Den Fynske Konserveringsordning og Fyns Kunstfond.

6 2.3. Samarbejdsorganisation Den fynske kulturaftale udspringer af gensidig respekt for parternes eksisterende beslutningssystemer og er samtidig en fælles vision om at styrke det fynske kulturliv. Med det formål at skabe et fælles forum for de opgaver, som denne aftale gør til fælles satsningsområder, etablerer Kulturregion Fyn en fælles politisk styregruppe med en repræsentant (udvalgsformand) fra hver af de 10 kommunale parter. Den politiske styregruppe træffer beslutning om overordnede strategier og iværksættelse af fælles opgaver. Endvidere udpeger Kulturregion Fyn et kunstfagligt råd bestående af et antal personligt udpegede medlemmer, udpeget efter armslængdeprincippet via faglig repræsentation. Dette råd vil være en betydelig ressource i udviklingen af kulturområderne og vil blive brugt som inspirationskanal samt til rådgivning og vejledning af de forskellige samarbejdsorganer. Herudover vil der kunne nedsættes ad hoc-udvalg i forbindelse med planlægning og gennemførelse af særlige projekter mv. Til den politiske styregruppe knyttes en administrativ styregruppe bestående af en repræsentant på chefniveau fra hver af de lokale aftaleparter. Sekretariatsfunktionen løses af en af disse parter efter nærmere aftale. Såfremt aftalen betyder iværksættelse af konkrete projekter, kan der i de enkelte tilfælde udpeges projektledelse med reference til ovenstående ledelsessystem.

7 Samarbejdsorganisation: 2.4. Økonomi Den fælles pulje Udgangspunktet for det fynske samarbejde er, at de fynske kommuner forpligter sig til at indbetale det aftalte årlige rammebeløb (i ,50 kr. pr. indbygger) til den fælles pulje. Den fælles pulje dækker grundfinansieringen af alle fælles tiltag, eksempelvis grundudgifterne til de kulturaktiviteter, der ønskes igangsat. Den fælles pulje kan forøges med f.eks. eksterne fondstilskud eller betaling fra private sponsorer. Den fælles pulje vil ligeledes kunne finansiere permanente fælles tiltag. Kulturregionen overtager i aftaleperioden ansvaret for de amtslige ikkelovbestemte tilskud i den 4-årige overgangsordning, jf. kapitel 5.2. Ud over ovennævnte økonomi vil den fynske kulturaftale udgøre platformen for driftstilskuddet fra Kulturministeriet til den konkrete fynske kommune omkring specifikke lokalt baserede kulturinstitutioner. Det er eksempelvis museer, teatre og særlige projektbevillinger. Den enkelte kommune modtager disse tilskud ubeskåret og har dispositionsfrihed inden for den samlede ramme til den enkelte kommune.

8 Kapitel 3 Opgaver, mål og resultatkrav for de enkelte kulturområder/temaer Samarbejdet omfatter såvel delområder inden for kulturlivet, hvortil der er knyttet en statslig kulturel rammebevilling, som områder, hvor samarbejdet alene baseres på de fynske parters egne netværk og ressourcer Musik Mål: Kulturregion Fyn ønsker at tilbyde alle borgere på Fyn adgang til musikoplevelser af høj kvalitet samt at fastholde talentudviklingen på Fyn, så den musikalske fødekæde sikres. Resultatkrav: Kulturregion Fyn vil medvirke til at organisere klassiske såvel som rytmiske musikturneer rundt på Fyn, som ved udgangen af aftaleperioden skal have dækket min. 6 af de 10 fynske kommuner. 2008: Kulturregionen gennemfører en evaluering af de allerede eksisterende tiltag, der har til hensigt at sikre den musikalske fødekæde og dermed skabe grundlag for en politisk beslutning i de enkelte kommuner om tiltag til sikring af fødekæden. 2008: Kulturregion Fyn udarbejder på baggrund af evalueringsresultatet en handlingsplan på musikområdet med mål, konkrete initiativer og succeskriterier, der har til hensigt at fastholde talentudviklingen, så den musikalske fødekæde sikres. Oplæg til handlingsplan forelægges Kulturministeriet i forbindelse med kulturregionens midtvejsevaluering af kulturaftalen senest 1. marts : Andel af konkrete initiativer fra handlingsplanen, der er igangsat eller gennemført ved udgangen af aftaleperioden, fastlægges i forbindelse med midtvejsevaluering af kulturaftalen på baggrund af oplæg til handlingsplan Teater og dans Mål: Overordnet set vil Kulturregion Fyn i aftaleperioden aktivt søge at fremme forholdene for teaterlivet i kulturregionen ved at samarbejde på flere fronter inden for områderne teater og dans. Resultatkrav: 2007: Odense Kommune har i dialog med Kunstrådets Scenekunstudvalg udarbejdet oplæg til vision og strategi for de små storbyteatre i Odense forud for valg af storbyteatre i Oplæg til vision og strategi forelægges Kulturministeriet forud for valg af storbyteatre.

9 2007: Odense Kommune vil i dialog med Scenekunstudvalget vælge en evalueringsmodel for de Små Storbyteatre i Odense. Heri vil indgå, at teatrene hvert 4. år fremover vil blive evalueret på deres kunstneriske mål, midler og resultater. Kulturregion Fyn vil medvirke til en forøgelse af teater- og danseturneer rundt på Fyn, som ved udgangen af aftaleperioden skal have dækket min. 6 af de 10 fynske kommuner, idet der vil være fokus på udkantsområderne. 2008: Kulturregionen har i dialog med Kunstrådets Scenekunstudvalg udarbejdet en handlingsplan med mål, konkrete initiativer og succeskriterier, der har til hensigt, at kulturregionens parter kommer i en langsigtet og fælles dialog om vilkår og muligheder for teater og dans på Fyn: Såvel områdets professionelle teaterliv som øvrige sceniske produktioner, herunder musikdramatik og dans både ballet og moderne dans. Vægtningen mellem aktiviteterne på de faste scener, turnerende gæstespil, teatereksperimenter med både form og indhold, lokale teaterforeninger og arbejdet med dramatik og dans i grænselandet mellem professionelle og amatører, mellem tradition og nye publikumsgrupper vil blive afdækket og prioriteret nøje. Oplæg til handlingsplan forelægges Kulturministeriet i forbindelse med kulturregionens midtvejsevaluering af kulturaftalen senest 1. marts : Andel af konkrete initiativer fra handlingsplanen, der er igangsat eller gennemført ved udgangen af aftaleperioden fastlægges i forbindelse med midtvejsevaluering af kulturaftalen på baggrund af oplæg til handlingsplan Museer Mål: Kulturregion Fyn ønsker at styrke samarbejdet mellem museerne på Fyn til gavn for borgerrettede aktiviteter. Resultatkrav: 2007: Handlingsplan for museumssamarbejdet på Fyn med mål, konkrete initiativer og succeskriterier er udarbejdet i dialog med Kulturarvsstyrelsen. Handlingsplanen skal bl.a. omfatte relationer til undervisningssektoren, formidlings initiativer, museernes magasinforhold, konserveringsopgaver og Historisk Atlas Fyn. Oplæg til handlingsplan forelægges Kulturministeriet. 2010: Andel af konkrete initiativer fra handlingsplanen, der er igangsat eller gennemført ved udgangen af aftaleperioden, fastlægges i forbindelse med midtvejsevaluering af kulturaftalen på baggrund af oplæg til handlingsplan.

10 !" 3.4. Billedkunst Mål: Kulturregion Fyn vil videreføre Fyns Kunstfond samt igangsætte initiativer for en styrkelse af billedkunsten i forbindelse med offentlige byggerier på Fyn. Resultatkrav: Kulturregion Fyn vil i løbet af aftaleperioden sikre, at Fyns Kunstfonds samling, der nu er på 235 sæt af billeder, øges med min. 25 %, og at udlånet til de fynske undervisningsinstitutioner øges fra 530 udlån til min. 700 udlån til den fynske kulturregion. Kulturregion Fyn vil i løbet af aftaleperioden sikre, at der ved nybygning og større anlægsprojekter i den fynske kulturregion afsættes som min. 5 promille af byggesummen til kunstnerisk udsmykning. Kulturregion Fyn vil i aftaleperioden konsolidere og videreudvikle Kunstportalen i et fortsat samarbejde mellem bibliotekerne på Fyn, Fyn.dk og TV 2. Hensigten er, at alle kommuners biblioteker deltager med henblik på at opnå en dækning på 100 % i formidlingen af det fynske kunstliv. Sideløbende etableres konkrete borgerrettede formidlingsinitiativer til sikring af et større kendskab til portalen Film og medier Mål: Kulturregion Fyn ønsker en styrkelse af filmprofilen for Fyn gennem forskellige tiltag. Kulturregionen ønsker at skabe vækst i oplevelsesindustrien og afledte erhverv, at fastholde talent inden for filmbranchen på Fyn samt skabe en platform for fremvisning af film, der normalt ikke er tilgængelige for publikum. Resultatkrav: 2007: Kulturregion Fyn tager initiativ til etablering af et netværk mellem forskellige filmtiltag. Netværket udarbejder en handlingsplan for en fælles strategi for filmområdet på Fyn. 2008: Handlingsplan for en fælles fynsk filmstrategi med mål, konkrete initiativer og succeskriterier er udarbejdet. Oplæg til handlingsplan forelægges Kulturministeriet i forbindelse med kulturregionens midtvejsevaluering af kulturaftalen senest 1. marts : Andel af konkrete initiativer fra handlingsplanen, der er igangsat eller gennemført ved udgangen af aftaleperioden, fastlægges i forbindelse med midtvejsevalueringen af kulturaftalen på baggrund af oplæg til handlingsplan.

11 !! 3.6. Børn og unge Mål: Kulturregion Fyn ønsker at styrke, udvikle og kvalificere arbejdet med børneog ungdomskultur på Fyn. Resultatkrav: 2007: Kulturregion Fyn udarbejder en handlingsplan på børne- og kulturområdet i samarbejde med Børnekulturens Netværk. I planen skal indgå en beskrivelse af de mål, konkrete initiativer og succeskriterier, som ønskes i aftaleperioden. Børnekulturens Netværk indgår i arbejdet med ideer og erfaringer. Oplæg til handlingsplan forelægges Kulturministeriet. 2010: Andel af konkrete initiativer fra handlingsplanen, der er igangsat eller gennemført ved udgangen af aftaleperioden, fastlægges i forbindelse med midtvejsevaluering af kulturaftalen på baggrund af oplæg til handlingsplan. Overførte tilskud: I aftaleperioden overtager kulturregionen statens forpligtelser vedrørende: Tilskud til statsanerkendte museer med almindelig tilskudsordning Tilskud til små storbyteatre Tilskud til egnsteater Baggårdsteatret Refusion af kommunernes køb af børneteaterforestillinger og opsøgende teater. Tilskud til egnsteatre vil blive genberegnet, hvis der indføres ny lovgivning på området, jf. regeringens planer om en ændring af egnsteaterordningen. Refusion af udgifter i forbindelse med afholdelse af børneteaterfestivaler indgår ikke i de børneteaterrefusionsmidler, der lægges ud til kommunerne. Der kan således i aftaleperioden søges om støtte til dette formål. Midler fra den 4-årige overgangsperiode for de amtslige ikke-lovbestemte tilskud, der eventuelt frigøres fra den oprindelige binding, vil i aftaleperioden overgå til kulturregionens pulje af midler til projekter. I løbet af 2007 vil kulturregionen præsentere oplæg til projekter for Kulturministeriet med henblik på forhandling om tilskud til udviklingsprojekter fra ministeriets Pulje til kultur i hele landet. Derudover vil der være mulighed for en senere midtvejsforhandling i aftaleperioden om udviklingsstøtte.

12 ! Kapitel 4 Faglig rådgivning Kulturregion Fyn nedsætter et tværkommunalt kunstfagligt rådgivende råd efter armslængdeprincippet og ved personligt udpegede medlemmer. Medlemmerne udpeges grundet deres specifikke kunstfaglighed. Det er det faglige råds opgave at sikre kunstfagligheden i de projekter, der bestemmes iværksat af den politiske styregruppe, samt at yde generel kunst- og kulturfaglig vejledning til de forskellige samarbejdsorganer mv. Kapitel 5 Bevillinger knyttet til aftalen 5.1. Den kulturelle rammebevilling Til medfinansiering af visse af de i kapitel 3 nævnte opgaver og målsætninger modtager Kulturregion Fyn i aftaleperioden en årlig kulturel rammebevilling. Det forudsættes, at den kulturelle rammebevilling modsvares af kulturregionens egenfinansiering i mindst det omfang, der fremgår af bilag 1. Der er tale om en samlet rammebevilling til kulturformål, og der er ikke inden for rammen i aftalen øremærket beløb til bestemte opgaver. Rammebevillingen skal disponeres på en sådan måde, at de opgaver og mål, som er beskrevet i kapitel 3, kan gennemføres. Kulturregionen forpligter sig samtidig til at overholde de formål og kvalitetskrav, som er indeholdt i lovgivningen på kulturområdet i forhold til de tilskud, der er overført i rammebevillingen. For eksempel skal det fortsat være professionelle teatre og anerkendte børneteaterforestillinger, der støttes. Rammebevillingens størrelse er beregnet på baggrund af rammebevillingen i den forudgående aftaleperiode og ud fra Kulturministeriets forventede tilskud til de omfattede aktiviteter i aftaleperioden på grundlag af de love og tilskudsregler, der er gældende ved aftaleindgåelsen. Beregningen af rammebevillingen fremgår af bilag 2. Den kulturelle rammebevilling har følgende størrelse i 2007-prisniveau: 2007: kr. 2008: kr. 2009: kr. 2010: kr.

13 ! Bevillingerne for indgår i finansloven for Bevillingen i 2010 vil indgå på finansloven med virkning fra finansloven for 2008 under forudsætning af Folketingets vedtagelse af de årlige finanslove. Bevillingerne for vil blive opregnet årligt med det af Finansministeriet fastsatte indeks til brug for regulering af reservationsbevillinger. Bevillingen udbetales forud i månedsvise rater. Hvis der med virkning for aftaleperioden sker ændringer i Kulturministeriets lovgivning, som indebærer en ændring af de statslige tilskud på områder, der er omfattet af aftalen, vil rammebevillingen blive reguleret tilsvarende. Se bestemmelserne i kapitel 6. I de tilfælde, hvor der i forbindelse med de årlige forhandlinger om rammerne for finansloven gennemføres generelle besparelser i kulturbudgettet, vil der ske en tilsvarende reduktion af den kulturelle rammebevilling. Reduktionen vil ske med de procentsatser, der gælder for kulturbudgettets øvrige tilskudsbevillinger. Hvis Kulturministeriet foretager en reduktion af rammebevillingen, har kulturregionen mulighed for at reducere sin egenfinansiering proportionalt hermed. Hvis kulturregionen i aftaleperioden i et enkelt eller flere år reducerer den samlede lokale egenfinansiering i forhold til, hvad der er angivet i bilag 1, vil den kulturelle rammebevilling for det/de pågældende år ligeledes blive reduceret. Reduktionen af den kulturelle rammebevilling vil ske med samme procentsats, som den samlede lokale egenfinansiering nedsættes med. Den pågældende andel af den forudbetalte rammebevilling vil således, når regnskabsoplysningerne om kulturregionens egenfinansiering foreligger, kunne kræves tilbagebetalt. Tilsagn om tilskud kan tilbagekaldes helt eller delvist, og der kan ske tilbageholdelse af nye månedsrater, hvis en kulturregion misligholder aftalen ved ikke at opfylde de forpligtelser, som fremgår af aftalen. Såfremt der i aftalen er indlagt dele af puljer, der administreres af Kulturministeriets råd og styrelser, kan det ikke forventes, at der vil blive bevilget yderligere tilskud til den pågældende type aktiviteter i aftaleperioden. Tilskudspuljer, som ikke indgår i den kulturelle rammebevilling, og nye puljer, som oprettes i aftaleperioden, vil frit kunne søges til aktiviteter i kulturregionen.

14 ! Rammebevillingen kan disponeres frit inden for aftaleperioden, og ikke-forbrugte bevillinger kan overføres fra et år til et andet. Ved aftalens udløb kan ikkeanvendte beløb dog kræves tilbagebetalt Bevilling fra overgangsordning for faste amtslige tilskud uden for lov Kulturregionen overtager i aftaleperioden ansvaret for de faste amtslige tilskud uden for lov i den 4-årige overgangsordning. Forudsætningerne for bevillingen er som angivet på finanslovens hovedkonto Overgangsordning for faste amtslige tilskud uden for lov. Bevillingen har følgende størrelse i 2007-prisniveau: 2007: kr. 2008: kr. 2009: kr. 2010: kr. Bevillingerne for vil blive opregnet årligt med det af Finansministeriet fastsatte indeks til brug for regulering af tilskudsbevillinger. Bevillingen udbetales forud i månedsvise rater. Hvis der med virkning for aftaleperioden sker ændringer i Kulturministeriets lovgivning, som indebærer en ændring af tilskuddet, vil rammebevillingen vedr. de faste amtslige tilskud blive reguleret tilsvarende. Se bestemmelserne i kapitel 6. I de tilfælde, hvor der i forbindelse med de årlige forhandlinger om rammerne for finansloven gennemføres generelle besparelser i kulturbudgettet, vil der ske en tilsvarende reduktion af den kulturelle rammebevilling. Reduktionen vil ske med de procentsatser, der gælder for kulturbudgettets øvrige tilskudsbevillinger Projektbevillinger Til særlige udviklings- og forsøgsprojekter, som styringsmæssigt er forankret inden for kulturaftale Fyn, forventer Kulturministeriet at kunne yde tilskud af de kulturelle tipsmidler. Kulturregionen fremlægger forslag til udviklingsprojekter i 2007 og med mulighed for en senere midtvejsforhandling i aftaleperioden.

15 ! Kapitel 6 Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Aftalen har virkning for perioden 1. januar 2007 til 31. december Genforhandling eller justering af aftalen kan finde sted ved væsentlige ændringer af det grundlag, hvorpå aftalen er indgået, og i øvrigt når parterne er enige herom. Ved væsentlige ændringer af grundlaget forstås ændringer i Kulturministeriets lovgivning, som har virkning for de bevillinger, der indgår i rammebevillingen, og ændringer i kulturregionens egenfinansiering, som indebærer, at rammebevillingen skal reguleres. Kan der ikke opnås enighed mellem parterne om justering af aftalen, kan de vælge at lade den eksisterende aftale fortsætte uændret. Hvis der heller ikke kan opnås enighed om en uændret fortsættelse af den eksisterende aftale, bortfalder aftalen for den resterende del af aftaleperioden. Hvis en kommune, der indgår i aftalen, ønsker at trække sig ud, eller hvis en ny ønsker at tilslutte sig, kan der forhandles om en opsigelse af aftalen eller en ændring af sammensætningen af parterne bag aftalen. Kapitel 7 Evaluering og afrapportering 7.1. Evaluering Evaluering og afrapportering af kulturaftalen er vigtige redskaber for at fremme den kulturpolitiske dialog og værdidebat mellem parterne, som kulturaftalen skal medvirke til at fastholde og udbygge. Kulturaftalens overordnede målsætninger og værdier samt dens opgaver og mål på de enkelte kulturområder skal danne fundamentet for evalueringen af aktiviteter som led i kulturaftalen. Kulturregion Fyn skal den 1. marts 2008 gøre kortfattet skriftlig status over målog resultatopfyldelse med henblik på erfaringsudveksling med de øvrige regioner og med henblik på dialog med Kulturministeriet. Senest den 1. marts 2010 skal kulturregionen indsende en skriftlig evaluering, som skal have en sådan kvalitet, at den kan danne grundlag for forhandlinger om en eventuel ny aftale. Kulturministeriet udsender forud for de nævnte evalueringer en overordnet model til brug for kulturregionens afrapportering, så der sikres en vis ensartethed i kul-

16 ! turregionernes afrapportering til brug for tværgående sammenligning og erfaringsopsamling kulturregionerne imellem Regnskabsoplysninger Kulturregion Fyn skal for hvert af aftaleårene indsende regnskabsoplysninger for forbruget af den kulturelle rammebevilling. Oplysningerne skal vise, hvor stort et tilskud de enkelte institutioner og aktiviteter har modtaget fra rammebevillingen. Kulturregionen skal endvidere for hvert af aftaleårene indsende regnskabsoplysninger for den regionale egenfinansiering. Oplysningerne skal opgøre den samlede egenfinansiering, jf. bilag 1, og vise, hvor stort et tilskud de enkelte institutioner og aktiviteter har modtaget i regional egenfinansiering. Regnskabsoplysningerne skal være reviderede, og Kulturministeriet skal modtage oplysninger om den udførte revision. Regnskabsoplysningerne skal være Kulturministeriet i hænde senest den 1. juni det efterfølgende år. For eventuelle projektbevillinger finansieret af de kulturelle tipsmidler skal der i forbindelse med indsendelse af regnskabsoplysningerne for 2010 afgives et særskilt afsluttende regnskab for det samlede projektforløb. Projektforløbet skal løbende afrapporteres i forbindelse med kulturregionens indsendelse af de årlige regnskabsoplysninger. Kulturregionens kulturinstitutioner skal endvidere indsende statistiske oplysninger og årsregnskaber m.v. til de statslige råd og styrelser i samme omfang som kulturinstitutioner, der ikke indgår i en kulturaftale Administrativ og politisk følgegruppe. I tilknytning til kulturaftalerne er der etableret en administrativ følgegruppe bestående af en repræsentant for hver af kulturregionernes administrationer og Kommunernes Landsforening. Desuden vil Kulturministeriets råd og styrelser samt ministeriet selv være repræsenteret. Gruppen mødes to gange årligt eller efter behov for at diskutere spørgsmål af fælles interesse, herunder evalueringsprocessen.

17 ! Kulturministeren vil to gange i løbet af aftaleperioden invitere politiske repræsentanter for aftaleregionerne til møde med henblik på at drøfte erfaringerne med aftalerne. Det vil ske, inden forhandlingerne om en eventuelt ny aftaleperiode påbegyndes.

18 ! Kapitel 8 Underskrift af aftalen Svendborg 13. april 2007 Sted og dato. Assens Kommune Kulturministeren. Faaborg-Midtfyn Kommune. Kerteminde Kommune. Langeland Kommune. Middelfart Kommune. Nordfyns Kommune.. Nyborg Kommune.. Odense Kommune.. Svendborg Kommune... Ærø Kommune

19 ! BILAG 1 Regionens egenfinansiering: 2007-prisniveau Teater Små storbyteatre Egnsteater Børneteater og opsøgende teater Teater i alt Museer 15 museer Museer i alt I alt

20 " BILAG 2 Statens kulturelle rammebevilling: 2007-prisniveau Tilskud/kr Teater Små storbyteatre Egnsteater Børneteaterrefusion Teater i alt Museer 15 museer Museer i alt I alt De oplyste statslige tilskud i 2010 vil først indgå i den kulturelle rammebevilling på de årlige finanslove med virkning fra Beregning af tilskud: Små storbyteatre: En videreførelse af det nuværende tilskud i den kulturelle rammebevilling opregnet til prisniveau Egnsteater: Tilskud til egnsteatret Baggårdsteatret. Ved beregning af tilskuddet er der taget udgangspunkt i det tilskud, som ministeriet under den gældende tilskudsordning forventer, at kulturregionen ville få udbetalt under ordinære vilkår i årene Tilskud til egnsteatre vil blive genberegnet hvis der indføres ny lovgivning på området, jf. regeringens planer om en ændring af egnsteaterordningen. Børneteaterrefusion: Tilskuddet er beregnet som et gennemsnit af de tilskud, kommunerne har fået tildelt i 2002, 2003 og Gennemsnittet er opregnet til PL-

21 ! Tilskuddet genberegnes, når refusionsbeløbet for 2005 foreligger, idet tilskuddet for 2005 herefter medregnes i gennemsnittet. Museer: Det samlede tilskud til 15 museer består af: En videreførelse af det nuværende tilskud i den kulturelle rammebevilling til 15 museer opregnet til prisniveau 2007 Tilskud til de 15 museer i kulturregionen, der ikke hidtil har indgået i den kulturelle rammebevilling Det amtslige tilskud til alle 15 museer i kulturregionen, som staten overtager pr. 1. januar 2007 Fra 2008 overføres Marstal Søfartsmuseum og Ærø Museum til den kulturelle rammebevilling.

22 BILAG 3 Faste amtslige tilskud uden for lov: 2007-prisniveau Kulturregionen overtager statens ansvar for følgende faste amtslige tilskud uden for lov i den 4-årige overgangsordning. Kommune Institution Tilskud inkl. moms Assens Helnæs Kultur- og Musikforening Assens Sambaudvalget i Assens Assens Frydenlund Fuglepark Assens Fyns Amts Blokfløjteorkester Assens Vestfyns Musiske Selskab Assens Fyns Amts Ungdomssymfoniorkester Assens Terrariet Vissenbjerg Faaborg Film Fyn Faaborg Sammenslutningen af lokalarkiver i Fyns Amt Faaborg Fyns Amts Talentskole Faaborg Musik- og Kultur-foreningen Foderstoffen Faaborg Musik på Midtfyn Faaborg Folkemusiklauget Fynboerne Kerteminde Johannes Larsen Museet Langeland Langelands Jazzklub Middelfart Tåsinge Skipperhjem Middelfart Strib Vinter Festival Middelfart GUF Middelfart Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus Nordfyns Instrumentbanken v. Søndersø Musikskole Nordfyns Samrådet for Musikskoler i Fyns Amt Nordfyns Otterup Friluftsspil Nordfyns Nordfyns Amatørsymfoniorkester Nordfyns FOD (Folkemusik og Dans) Nyborg Nyborg Slotskoncerter Nyborg Eventgruppen Spektakel Odense TipToe Bigband

23 Odense H.C. Andersens Festspillene i Den Fynske Odense Odense ASF-Dansk Folkehjælp til teaterture for Handicappede Arbejdsudvalget vedr. Børne- og Ungdomsteateraktiviteter Odense Den Fynske Opera Odense Det Kgl. Teaters Balletskole i Odense Odense Fyns Amts Musikpris Odense Fyns Amts Musiknavn Odense Odense Rytme Center Odense Pro Musica Odense Odense Musikforening Odense Odense Folk Festival Odense Odense Bach-uge Odense Folk Klub Fyn Odense Odense Blues Cirkel Odense Musikhøst Odense Odense Jazzens Venner Fyn Odense Morten Øberg Odense Carl Nielsen International Music Competitions Odense Studenterhus Odense Odense Fyns Amatørsymfoniorkester Odense Dansk Skoleidræt, Fyns Amt Odense Drift af Idrættens hus Odense Fyns Amts Idrætspolitik Odense Sports Event Fyn Odense Tilskud til amtsorganisationer Odense Fyns Grafiske Værksted Odense Gæsteatelier Hollufgård Odense Befordringstilskud til Odense Teaters skolesceneforestillinger Odense Børnekulturhuset Fyrtøjet Odense Fyns Amts Kulturpris Odense Sanseudstillingen på Brandts Klædefabrik Odense Danmarks Samfundet Odense Foreningen Den Fynske Dag Odense Foreningen Days of Art And Love

24 Odense H.C. Andersen Priskomite Odense Formidling Brandts Odense Med skolen i biografen Odense Fyns Amts Kunstudvalg Odense Fyns Kunstfond Odense Fyns Kunstfond's kunstnerbesøg Odense Odense Symfoniorkester Odense Tidens Samling Odense Cirkus Flik-Flak Odense Odense Musical Teater Odense Støtte til Fyns Tennis Union Odense Støtte til Talentkraftcenter Fyn Odense Fonden til opretholdelse af mindesmærket på Skamlingsbanken Svendborg Dansk Klovne Forbund til klovnefest i Svendborg Svendborg Svendborg Kammermusikforening Svendborg Rytmisk Råstof, harmonien Svendborg Rytmisk Musikforening Giant Steps Svendborg Svendborg Handicapfestival Svendborg Svendborg Børne- og Ungdomsteaterforening Svendborg Fyns Amts Ungdoms Bigband Svendborg Sydfynsk Idrætsklynge Svendborg Lille Sydfynsk Orgelfestival Svendborg Svendborg Fritidsteater Ærø Søbygårds Venner Ærø Marstal Kirke I alt

Tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn

Tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn Tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn - 2019 1/6 Indhold Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale... 3 Baggrund... 3 Aftaleperiode... 3 Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken

Læs mere

Indstilling. Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december

Indstilling. Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 4. maj 2009 Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus

Læs mere

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3:

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Uddybende beskrivelse af indsatsområder Bilag 1 Kulturaftalens

Læs mere

Tillægsaftale for perioden 1. januar 31. december 2008 til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus

Tillægsaftale for perioden 1. januar 31. december 2008 til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus Tillægsaftale for perioden 1. januar 31. december 2008 til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus J.Nr.2004-12223-66 Side 2 INDHOLD Side Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale 3 1.1

Læs mere

Status juni 2008 juni 2009 for Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn for perioden 1. januar 2007 til 31.

Status juni 2008 juni 2009 for Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn for perioden 1. januar 2007 til 31. Status juni 2008 juni 2009 for Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 Udarbejdet primo maj 2009 Indhold Om denne status...1 Status på

Læs mere

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Formateret: Skrifttype: (Standard) Arial, Kontroller ikke stavning eller grammatik KulturKANten Kulturaftale 2013-2016 Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden

Læs mere

Udkast til tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn

Udkast til tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn Udkast til tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn - 2019 1/5 Indhold Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale... 3 Baggrund... 3 Aftaleperiode... 3 Kapitel 2: Beskrivelse

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 17. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 4888 /

Læs mere

INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet

INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet Ud INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet 2.1. Kulturregionen 2.2. Kulturregionens kulturpolitiske

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg Kommuner) for perioden 01.01.

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg Kommuner) for perioden 01.01. Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg Kommuner) for perioden 01.01.09 til 31.12.11 Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010

Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 INDHOLD Side Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 2 1.1 Kulturpolitikkens

Læs mere

Tillægsaftale til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (2018)

Tillægsaftale til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (2018) Tillægsaftale til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (2018) Dok. nr. 2744249 Side 2 INDHOLD Side Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale 3 1.1 Baggrund 1.2 Aftaleperiode

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat af ekstraordinært møde Fredag den 21. september 2007 kl. 15:30 i Biblioteket Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2006 til 31. december 2006

Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2006 til 31. december 2006 Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2006 til 31. december 2006 Side 2 INDHOLD Side Indledning 3 Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 3 1.1

Læs mere

Afsluttende evaluering 2010 for Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn for perioden 1. januar 2007 til 31.

Afsluttende evaluering 2010 for Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn for perioden 1. januar 2007 til 31. Afsluttende evaluering 2010 for Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 Udarbejdet januar 2010 Godkendt af den politiske styregruppe den

Læs mere

Regional kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjylland bestående af Århus Amt for perioden 1. januar 2004 til 31.

Regional kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjylland bestående af Århus Amt for perioden 1. januar 2004 til 31. Regional kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjylland bestående af Århus Amt for perioden 1. januar 2004 til 31. december 2007 INDHOLD Kapitel 1: Kapitel 2: Kapitel 3: Kapitel 4: Kapitel

Læs mere

Kulturministeriet, mindre sektoranalyse

Kulturministeriet, mindre sektoranalyse STRUKTURKOMMISSIONEN Sekretariatet Dato: J. nr.: Fil-navn: Kulturministeriet, mindre sektoranalyse Der er gode grunde til, at visse opgaver på Kulturministeriets område er lagt ud til amter og kommuner.

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturring Østjylland for perioden 1. januar 2009 til 31. december 2012

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturring Østjylland for perioden 1. januar 2009 til 31. december 2012 bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbilagbbbbbh:\kultur- og Udviklingsudvalget\2008\Møde nr. 06 den 9. juni 2008\Punkt 04 Kulturaftale for Kulturring Østjylland.doc Bilag 1 til punkt 4 Regional kulturaftale mellem kulturministeren

Læs mere

Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund

Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund Resume XX skal tage stilling til, om XX Kommune skal indgå i en 4-årig regional kulturaftale (KulturMetropolØresund) for 2012-2015,

Læs mere

Der er i det fremlagte forslag lagt op til, at politikerne involveres aktivt i alle tre trin.

Der er i det fremlagte forslag lagt op til, at politikerne involveres aktivt i alle tre trin. Odense Kommune, Nørregade 36, 5000 Odense C Referat af møde i den politiske styregruppe 24. februar 2017 Til stede: Lene Høsthaab (Faaborg-Midtfyn), Ena Nørgaard (Assens), Erik Rosengaard (Nyborg),), Tine

Læs mere

Kulturregion Fyn. Ni fynske kommuner: Assens Faaborg-Midtfyn Kerteminde Langeland Nordfyns Nyborg Odense Svendborg Ærø

Kulturregion Fyn. Ni fynske kommuner: Assens Faaborg-Midtfyn Kerteminde Langeland Nordfyns Nyborg Odense Svendborg Ærø Kulturregion Fyn Ni fynske kommuner: Assens Faaborg-Midtfyn Kerteminde Langeland Nordfyns Nyborg Odense Svendborg Ærø Om kulturaftalerne Vision Fynsk kultur skal ses, høres og mærkes. Alle skal have mulighed

Læs mere

Egnsteateraftale

Egnsteateraftale UDKAST Egnsteateraftale 2015-16 Mellem Randers Kommune og Randers EgnsTeater indgås egnsteateraftale for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2016. Aftalen er indgået i henhold til bekendtgørelse om

Læs mere

Forord. Indledning. Kulturregion Storstrøm havde som primære mål:

Forord. Indledning. Kulturregion Storstrøm havde som primære mål: Forord I denne rapport præsenteres resultater af evalueringen af Kulturaftalen mellem kulturministeren og Kulturregion Storstrøm bestående af Faxe, Guldborgsund, Lolland, Næstved, Stevns og Vordingborg

Læs mere

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland KulturKANten 2013-2016 Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden som en kombination af idéen om at videreudvikle den gamle kulturaftale (KulturAftale

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 mellem Helsingør Kommune og den selvejende institution HamletScenen Aftalen er indgået i henhold til lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som

Læs mere

INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet

INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet Ud INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet 2.1. Kulturregionen 2.2. Kulturregionens kulturpolitiske

Læs mere

31. musikdramatik - eller

31. musikdramatik - eller eller primært for p 2007. Aftalen gælder for perioden 1. januar 2012 december 2015. 31. Aftaleperiode, aftaleformål og lovgrundlag Den Ny Opera og Esbjerg Kommune. Egnsteateraftale mellem det musikdramatiske

Læs mere

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordvest for perioden til

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordvest for perioden til Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordvest for perioden 01.01.09 til 31.12.12 J.Nr.2004-13826 Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel

Læs mere

Kulturstrategi for Odense / Visioner

Kulturstrategi for Odense / Visioner Kulturstrategi for Odense / Visioner OKTOBER 2004 Kulturstrategi for Odense / ER Kulturstrategi for Odense er en sammenfatning af de mange idéer og forslag der er opstillet i Udkast til kulturstrategi

Læs mere

Egnsteateraftale mellem

Egnsteateraftale mellem Egnsteateraftale mellem Carte Blanche, Egnsteater i Viborg (herefter teatret) Og Viborg Kommune (herefter kommunen) For perioden 01.01.2014 31.12.2017 Aftalen er indgået i henhold til Bekendtgørelse om

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftalen er indgået den 3. november 2015. Det Kongelige Teater og Kapel er Danmarks nationalscene. Teatret producerer et alsidigt repertoire af høj kunstnerisk kvalitet

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010

Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 Kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Midt- og Vestjylland for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 Side 2 INDHOLD SIDE Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 3 1.1 Kulturpolitikkens

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

kulturaftale 2011 2014 mellem kulturministeren og kulturregion FYN

kulturaftale 2011 2014 mellem kulturministeren og kulturregion FYN kulturaftale 2011-2014 www.kum.dk kulturaftale 2011 2014 mellem kulturministeren og kulturregion FYN KULTURAFTALE MELLEM KULTURMINISTEREN OG KULTURREGION FYN 1. januar 2011 31. december 2014 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008 Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008 -2- INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og regionale kulturaftaler 1.1 Kulturpolitikkens

Læs mere

Bekendtgørelse om egnsteatre

Bekendtgørelse om egnsteatre Bekendtgørelse om egnsteatre I medfør af 15 a, stk. 9, 15 b, stk. 2, og 15 c, stk. 3, i lov om teater, jf. lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som senest ændret ved lov nr. 460 af 23. maj

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 8. december 1999 via Magistraten Tlf. nr.:8940

Læs mere

Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen

Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Fyn INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1 Formål med kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Fyn 2.1.

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Midt- og Vestsjælland for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Midt- og Vestsjælland for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Midt- og Vestsjælland for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 Side 2 INDHOLD Side Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 3 1.1 Kulturpolitikkens

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Egnsteateraftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen)

Egnsteateraftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen) Egnsteateraftale 1.1.2017 31.12.2020 mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen) Og Den selvejende institution Teater Vestvolden Høvedstensvej 49 2650 Hvidovre

Læs mere

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008

Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008 Regional kulturaftale mellem kulturministeren og kommuner i Nordjylland for perioden 1. januar 2005 til 31. december 2008 J. NR.2004-5099- 28 LIB -2- -3- INDHOLD Side Kapitel 1: Kulturpolitik og regionale

Læs mere

6. Henvendelse fra Byregion Fyn 7. Gensidig orientering om relevante initiativer i de respektive kommuner 8. Sekretariatet orienterer om:

6. Henvendelse fra Byregion Fyn 7. Gensidig orientering om relevante initiativer i de respektive kommuner 8. Sekretariatet orienterer om: Odense Kommune, Nørregade 36, 5000 Odense C Dagsorden til møde i den politiske styregruppe for Kulturregion Fyn 4. april 2019 Mødet afholdes kl. 13-15.30 i mødelokalet Giraffen, Odense ZOO, Sdr. Boulevard

Læs mere

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen 2016-2019 1 Indholdsfortegnelse Organisationsdiagram... 3 Kulturmetropolens politikere KMP (politisk styregruppe)... 4 Kulturmetropolens kulturchefer KMK

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune og Foreningen Fermaten. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Dagsorden til møde i den politiske styregruppe 28. april 2016 kl Mødet afholdes på Kulturhuset Byskolen, Grønnegade 40, 5600 Faaborg

Dagsorden til møde i den politiske styregruppe 28. april 2016 kl Mødet afholdes på Kulturhuset Byskolen, Grønnegade 40, 5600 Faaborg Odense Kommune, Nørregade 36, 5000 Odense C Dagsorden til møde i den politiske styregruppe 28. april 2016 kl. 13-15.30. Mødet afholdes på Kulturhuset Byskolen, Grønnegade 40, 5600 Faaborg Indkaldt: Lene

Læs mere

7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland

7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland Ringkøbing-Skjern Kommune Kultur- og Fritidsudvalget 10. november 2015 7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland 2015-2018 15-027162 Sagsfremstilling Forslag til ny kulturaftale mellem Kulturministeren

Læs mere

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Storstrøms Kammerensemble 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Guldborgsund

Læs mere

2009/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 15. marts Fremsat den 11. november 2009 af kulturministeren (Carina Christensen) Forslag.

2009/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 15. marts Fremsat den 11. november 2009 af kulturministeren (Carina Christensen) Forslag. 2009/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 15. marts 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturministeriet, j.nr. 2004-24647-22. Fremsat den 11. november 2009 af kulturministeren (Carina Christensen)

Læs mere

Dagsorden til møde i den politiske styregruppe 19. februar 2018

Dagsorden til møde i den politiske styregruppe 19. februar 2018 Odense Kommune, Nørregade 36, 5000 Odense C Dagsorden til møde i den politiske styregruppe 19. februar 2018 Mødet afholdes kl. 13 16.30 i mødelokalet Salen på Odense Slot, Nørregade 36, 5100 Odense C.

Læs mere

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014).

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014). AFTALE OM MÅL UDKAST Version 20170208 Til parternes endelige godkendelse Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Aftale om mål

Læs mere

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Nordjylland for perioden 01.01.09 til 31.12.12

Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Nordjylland for perioden 01.01.09 til 31.12.12 Kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Nordjylland for perioden 01.01.09 til 31.12.12 J.Nr.2004-12257 Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater 1. Aftaleparter Den selvejende institution Bornholms Teater (herefter kaldt teatret) Teaterstræde 2 3700 Rønne CVR: 28179669 og Bornholms Regionskommune (herefter

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken 0. Aftalens parter Partnerskabsaftalens parter udgør følgende Syddjurs

Læs mere

Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011

Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011 Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011 Indholdsfortegnelse Principper for deltagelse... 3 Organisationsmodel... 4 Økonomi... 6 Tidsplan... 7 Tilslutning:... 8 2 Principper

Læs mere

Kulturmetropol Copenhagen 2016-2019

Kulturmetropol Copenhagen 2016-2019 Kulturmetropol Copenhagen 2016-2019 D o k. nr. 541810 Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturmetropol

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets liv. Rebild

Læs mere

2012 KULTURAFTALE 2012 2015 KULTURAFTALE 2012 2015 MELLEM KULTURMINISTEREN OG KULTURREGION TREKANTSOMRÅDET

2012 KULTURAFTALE 2012 2015 KULTURAFTALE 2012 2015 MELLEM KULTURMINISTEREN OG KULTURREGION TREKANTSOMRÅDET 2012 KULTURAFTALE 2012 2015 KULTURAFTALE 2012 2015 MELLEM KULTURMINISTEREN OG KULTURREGION TREKANTSOMRÅDET KULTURAFTALE MELLEM KULTURMINISTEREN OG KULTURREGION TREKANTOMRÅDET 1. JANUAR 2012 31. DECEMBER

Læs mere

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling Handlingsplan 2009-2011 Kunststyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3374 4500 Telefax 3374 4545 ks@kunst.dk

Læs mere

Kulturmetropolen 2016-2019

Kulturmetropolen 2016-2019 Kulturmetropolen 2016-2019 D o k. nr. 541810 Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturmetropolen 2.1. Kulturmetropolen

Læs mere

UDVIKLINGSAFTALE. Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

UDVIKLINGSAFTALE. Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag UDVIKLINGSAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen.

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Randers Kammerorkester 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Randers Kammerorkester er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Randers

Læs mere

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 26. oktober 2017 Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i 2017 1. Aftalens

Læs mere

Bilag 2: Nøgletal og indikatorer I tilknytning til strategien og målene opstiller Det Københavnske Teatersamarbejde (KbhT) her en række nøgletal og in

Bilag 2: Nøgletal og indikatorer I tilknytning til strategien og målene opstiller Det Københavnske Teatersamarbejde (KbhT) her en række nøgletal og in Bilag 2: Nøgletal og indikatorer I tilknytning til strategien og målene opstiller Det Københavnske Teatersamarbejde (KbhT) her en række nøgletal og indikatorer, som illustrerer den ønskede udvikling. Disse

Læs mere

Filmaftale 2011-2014

Filmaftale 2011-2014 Filmaftale 2011-2014 Oktober 2010 Hovedoverskrifterne i regeringens udspil til filmaftalen er: 1. Et sundt og bæredygtigt filmproduktionsmiljø 2. Et fleksibelt og tilpasningsdygtigt støttesystem, der fremmer

Læs mere

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Samrådet for Musikskoler på Fyn v/ formand Anders Richard Pedersen arp@nyborg.dk Tlf. 21 335 206 Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Den lokale medfinansiering, som Fyns 11. Musikskole

Læs mere

Charlottenborg, nationalejendom (Anlægsbev.) Budgetspecifikation:

Charlottenborg, nationalejendom (Anlægsbev.) Budgetspecifikation: 21.21.47. 63 30. Musikformål 44. Tilskud til personer... -0,1 - - - - - - investeringstilskud... 0,1 - - - - - - 50. Scenekunstformål 22. Andre ordinære driftsomkostninger 0,3 - - - - - - 44. Tilskud til

Læs mere

Egnsteateraftale 1. januar december 2015

Egnsteateraftale 1. januar december 2015 Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 mellem Helsingør Kommune og den selvejende institution HamletScenen Aftalen er indgået i henhold til lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som

Læs mere

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD:

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD: Sagsnr. 20.00.00-G01-37-15 UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 KULTURPOLITIK Næstved Kommune 2018-2022 INDHOLD: 1. Sammen om et stærkt kulturliv 2. Fokusområder 3. Næstved som regional

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund Kultur og Fritidscenter NOTAT 4. oktober 2011 Sagsbehandler: John Romlund Telefon: 43 57 71 10 Email: jrk@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: 201101872 Dokument 1 - jrk Kulturaftale for KulturMetropolØresund

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser 10. oktober 2012 Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 529 af 4. juni 2012, fastsættes:

Læs mere

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development 1. Parterne mellem Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø EAN-nr.: 5798002040609 Telefon: 70 15 50 00 E-mail: vaekstforum@regionsjaelland.dk

Læs mere

Kolding. Egnsteateraftale mellem By- og. Mungo Park Kolding. Kolding Kommune 6000 Kolding

Kolding. Egnsteateraftale mellem By- og. Mungo Park Kolding. Kolding Kommune 6000 Kolding og studieby. Telefon 75 50 15 00 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005337003 Kommune 6000 Mungo Park Udviklingsforvaitningen og Nytorv 11 Egnsteateraftale mellem By- og Ko mm un Aftalen omhandler Kommunes tilskud

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 Aftale af 16. november 2011 Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 1. Indledning Der er enighed mellem regeringen og Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse

Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Fonden Copenhagen JazzHouse. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Godset

Rammeaftale om det regionale spillested Godset Rammeaftale om det regionale spillested Godset 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Kolding Kommune og Kulturinstitutionen Godset ved Kolding Kommune. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31.

Læs mere

Tillæ saftale. for perioden 1. januar - 31.december til

Tillæ saftale. for perioden 1. januar - 31.december til Tillæ saftale for perioden 1. januar - 31.december 2018 til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Bornholm 2014-2017 Indholdsfortegnelse Indholdsforte nelse 2 1 Ba rund for tillægsaftale

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Klaverfabrikken Live

Rammeaftale om det regionale spillested Klaverfabrikken Live Rammeaftale om det regionale spillested Klaverfabrikken Live 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Hillerød Kommune og Klaverfabrikken Live. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

Baggrund Havørred Fyn er startet op og udviklet af Fyns Amt fra 1990 til 2006. Projektet bygger på tre hovedaktiviteter:

Baggrund Havørred Fyn er startet op og udviklet af Fyns Amt fra 1990 til 2006. Projektet bygger på tre hovedaktiviteter: 02-07-2007 BBL Organisering af Havørred Fyn Dette notat beskriver organisering af Havørred Fyn diagram ses i bilag 1. Målet er, at sikre at de tre dele af projektet arbejder sammen, og at der sker en udvikling

Læs mere

Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune

Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune Gældende for perioden 1/1 2019 31/12 2022 Indhold Samarbejdsaftale mellem Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune... 1 Kolding Kommunes forventninger...

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\535603\dokumenter\akt106a.fm 07-04-05 13:24:44 k03 pz. Kulturministeriet. København, den 30. marts 2005.

O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\535603\dokumenter\akt106a.fm 07-04-05 13:24:44 k03 pz. Kulturministeriet. København, den 30. marts 2005. 1 Kulturministeriet. København, den 30. marts 2005. 106 a. Kulturministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at anvende ministeriets andel af tips- og lottomidlerne til kulturelle formål som

Læs mere

kulturaftale 2011 2014

kulturaftale 2011 2014 januar 2011 kulturaftale 2011 2014 kulturaftale 2011 2014 mellem kulturministeren og kulturregion MIDT OG VESTJYLLAND KULTURAFTALE MELLEM KULTURMINISTEREN OG KULTURREGION MIDT- OG VESTJYLLAND 1. JANUAR

Læs mere

kulturaftale 2011 2014 mellem kulturministeren og

kulturaftale 2011 2014 mellem kulturministeren og kulturaftale 2011-2014 www.kum.dk kulturaftale 2011 2014 mellem kulturministeren og kulturregion MIDT OG VESTSJÆLLAND KULTURAFTALE MELLEM KULTURMINISTEREN OG KULTURREGION MIDT- OG VESTSJÆLLAND 1. JANUAR

Læs mere

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes:

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Bekendtgørelse om tilskud til grønne ildsjæle I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Kapitel 1 Formål og område 1. Tilskud til fremme af grønne ildsjæle har til formål

Læs mere

Version 0.0. Kulturaftale Nordjylland

Version 0.0. Kulturaftale Nordjylland Version 0.0 kulturkanten Kulturaftale Nordjylland 2013 2016 Indhold 3 Introduktion 5 Den store satsning 6 Nye Indsatser 7 Talentudvikling 8 Det overraskende møde 9 Alternative arenaer 11 Det etablerede

Læs mere

Tillægsaftale til Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Midt- og Vestjylland (2019)

Tillægsaftale til Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Midt- og Vestjylland (2019) Sagsnr. 20.20.00-G01-2-18 Tillægsaftale for 2019 til Kulturaftalen Midt-og Vestjylland 2015-2018 Tillægsaftale 1.1. - 31.12. 2019 til Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Midt- og Vestjylland

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater

Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater 2017-20 1. Aftaleparter Randers EgnsTeater og Randers Kommune, Favrskov Kommune og Lemvig Kommune. 2. Aftaleperiode 01.01.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Svendborg Teater

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Svendborg Teater Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Svendborg Teater Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation 6. Hjemsted

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere