Afslutningsrapport. Projektoplysninger. Baggrund

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afslutningsrapport. Projektoplysninger. Baggrund"

Transkript

1 Projektoplysninger Projekttitel: FrøLab - et bibliotek med jord under neglene. Projektejer: Valby Bibliotek (108) Projektleder: Nicolas Breschel Vollerup. Projektnummer: BUP Projekttid: 1. april april Baggrund Ved at tænke biblioteket ind i en af de helt store trends, urban gardening, forsøgte vi at skabe en platform for fællesskaber, social innovation og en vidensplatform på tværs af faglige fællesskaber, hvor det at skabe og opdage sammen, var det grundlæggende element. Projektet repræsenterede en nytænkning og udvidelse af forståelsen af bibliotekets formål. Tanken var også at tænke plantefrøet som et nyt "medie", der kunne udlånes. Det var en helt ny platform for viden og formidling af bæredygtighed, en bro mellem dele af befolkningen, der ellers ikke vil mødes og et borger til borger -projekt, der ikke var set før. Frøbiblioteket skulle blive en del af det eksisterende bibliotek med udlån og aflevering af frø deling af viden derom og ind imellem. I kombination med FrøLab, hvor eksperimenter, workshops og historisk viden om frø skulle genereres og stilles til rådighed, skulle alle borgere understøttes i den aktuelle globale trend, urban gardening. Projektet skulle også have en kobling til makerkulturen. Hvert udlån betyder udvidelse af viden om hvert enkelt frø idet de tilbageleveres med opnået viden. I en borger til borger -kontekst er biblioteket en platform for tværfaglige fællesskaber, social innovation og ny viden.

2 Formål Der er en stigning af borgere som interesserer sig for byøkologi og urban gardening og har fokus på fra-jord til-bord og lokal produktion af fødevarer. Dette projekt ville sikre, at den viden der opstår i miljøet er for alle, og at social innovation inkluderer alle. Målgruppe Som udgangspunkt gik vi efter to målgrupper: Byhave-nørder, der ligger inde med forhåndsviden og storbymennesker, der mangler viden, forudsætninger og muligheder for at gå i gang. Herunder at borgere i almennyttige boligområder får mulighed for at indgå i nye interessefællesskaber. Deltagere Vi samlede en ekspertgruppe på interessenter, der i forvejen arbejdede med frøsamling, byhaver, workshops etc. og det gav et godt startnetværk til at vende idéer med, men det gav også adgang til nogle af de nørder, der kunne give viden videre. Da vi etablerede frøbiblioteket mødtes folk i alderen år omkring det og udvekslede viden om frø, planter og havedyrkning, men specielt til vores workshops opstod der videndeling og små fællesskaber mellem de fremmødte. Man kan dele deltagerne op i to grupper: De synlige og de deltagere, der var mere anonyme. De synlige dukkede op til workshops ene. Der var gengangere, men til hver workshop var der nye deltagere. De anonyme deltagere deltog ved at donere og låne frø og man kan antage, at de jo nok også har været med til at sprede ordet omkring projektet. En workshop havde gennemsnitligt ca. 15 deltagere og spontant opstod der også små grupper af mennesker, der talte sammen og udvekslede viden i området omkring frøbiblioteket. Demografisk bestod deltagerne af byhavenørder, nybegyndere, haveejere, lejlighedsbeboere, pensionister, skolebørn og andre nysgerrige folk.

3 Spredte frø Projektet var nyt i biblioteksverdenen og det inspirerede endnu flere biblioteker til at komme i gang med at søsætte frøbiblioteker og grønne fællesskaber. Bl.a. var biblioteker i Ishøj, Ballerup, Helsingør forbi for at blive inspireret og en kommunal renovationsafdeling fra Göteborg lagde en studietur forbi. I starten var frøbiblioteket på Valby Bibliotek, men ifølge borgernes donationsnoter, kom frøene fra hele landet. Det var fx fra Vestjylland, Østjylland, Fyn, Sjælland og selvfølgelig hovedstadsområdet. FrøLab udvidede til Sydhavnens Bibliotek, der efter projektets afslutning har fortsat de samme tanker og nu har udvidet med plantebytte, bibliotekshave, grønne aktiviteter og en frivilliggruppe ved navn Sydhavnsplanterne. Metoder Interessentgruppen var med til at skabe et fundament af viden og erfaring, som var essentielt til at bygge projektet op på. Deres mange års erfaring bar projektet til at starte med og FrøLab blev hurtigt et projekt, man i grønne kredse talte om. Det kan være svært at skaffe frivillige, men heldigvis tilbød forskellige mennesker deres assistance til forskellige opgaver. Det kunne fx være at holde foredrag og workshops eller bygge hele den grafiske identitet op, som en grafiker fx gjorde. Vi tog fx også kontakt til institutioner og byggede en byhave med en fritidsklub i Valby. På Facebook lavede vi en gruppe, der online kunne samle folk og dele viden. Den nåede op på over 600 følgere.

4 Aktiviteter Internt blev der holdt møder med styregruppen og ekspertgruppen. Styregruppen bestod af projektlederen og chefer fra Kultur Valby og havde til opgave at støtte projektet strategisk. Ekspertgruppen bestod af forskellige interessenter med forkundskab til området. Det var repræsentanter fra Frøsamlerne, Praktisk Økologi, en materialespecialist fra Københavns Biblioteker, Valby Lokaludvalg og TagTomat. De havde til formål at bistå med deres mangeårige viden og erfaring. Eksternt blev der afholdt møder med forskellige samarbejdspartnere. Det kunne være institutioner, grønne foreninger, foredragsholdere og systemudviklere. Borgeraktiviteter bestod af workshops, hvor der fx blev bygget byhaver, plantekasser og teknologiske plantemøbler. Der var også foredrag om alskens frø og planter og bæredygtighed generelt og hvordan man bygger plantekasser. Nogle gange blev aktiviteterne blandet sammen med andre biblioteksarrangementer eller fx Valby Kulturdage, hvor vi et år lavede krydderurtequiz for flere hundreder af unge Valbyborgere. Løbende har selve frøbiblioteket været med til at skabe en platform, hvor borgere byttede frø og viden. Vurdering af projektets succes Projektet lykkedes med at samle folk, som delte viden i mindre fællesskaber. Det kunne sagtens have vokset sig større, men til gengæld spredte idéen sig ud til andre biblioteker, der førte tankerne og eksperimenterne videre. Vi satte os for at skabe et frøbibliotek, hvor fri og lige adgang til frø kunne lånes og afleveres af borgere og det lykkedes. Vi satte os for at skabe nogle rum, hvor grøn viden deles og formidles mellem borgere og det lykkedes i sidste ende at gøre det nogenlunde borgerdrevet. FrøLab måtte selv købe frø til at starte op med og projektlederen stod løbende for vedligeholdelse af frøbiblioteket. På Valby Bibliotek har de lukket ned for frøbiblioteket, men det lever videre på Sydhavnens Bibliotek, hvor det varetages af både medarbejdere og frivillige.

5 Vurdering af projektets succes (fortsat...) Vi satte os for at skabe et ambassadørkorps af frivillige og det lykkedes med etableringen af den frivillige gruppe, Sydhavnplanterne til at fortsætte FrøLabs grundtanker om grøn videndeling og aktiviteter i Sydhavnen. Vi satte os også for at koble frøbiblioteket på bibliotekssystemerne; man skulle kunne søge på frøene i biblioteksdatabasen. I nogle måneder arbejdede vi derfor på en digital løsning på at kunne udlåne frø. Normalt registrerer man et materiale i databasen og sætter en chip på, så borgerne selv kan foretage udlånet og afleveringen ved selvbetjeningsmaskinerne, men med et organisk materiale og materialestørrelser på højst et par centimeter, ville man ikke kunne sætte en chip på. Og når borgeren ville komme tilbage med nye frø fra den plante, der er plantet med de første frø, ville chippen derfor også gå tabt i det gamle frø. Vi overvejede derfor, om man kunne oprette de forskellige slags frø i databasen, så man fx kunne søge på oregano. Men hvis man skulle vide, at frøene var hjemme på biblioteket og ikke udlånt, vurderede vi, at det ville det kræve en kæmpe indsats. Prisen ville simpelthen blive langt højere end udbyttet. Dertil kommer hele registreringen af borgerne. Vi ville ikke kunne koble det på borgernes normale bibliotekskonto, da det ville kræve adgangstilladelse til folks CPR-numre og det er ikke ligetil. Hvis vi lavede vores eget system med medlemsregistreringer, profiler, udlån, aflevering, tekstuel og visuel interaktion, ville det blive virkelig dyrt. Vi valgte derfor at holde frøbiblioteket analogt og brugte midlerne til endnu flere aktiviteter. Et af vores succeskriterier var også at slutte projektet af med at have et stort antal frøsorter og det er lykkes, da vi i øjeblikket har næsten tre gange så meget som det, vi startede med.

6 Selvevaluering Da der for tiden stadig opleves en stigende interesse i miljøet, bæredygtighed og DIY-havedyrkning, har interessen været stor og har derfor været meget relevant for målgrupperne. Undervejs stødte vi dog på forskellige forhindringer. I starten var vi nødt til at bremse projektet i nogle måneder, da en EU-lov som udgangspunkt så ud til at forbyde almindelige mennesker at bytte frø. Argumenterne var bl.a. at der ville være en forhøjet chance for spredning af plantesygdomme. NaturErhvervstyrelsen modtog et rekordhøjt antal af høringssvar og endte med at tydeliggøre, at det ikke er ulovligt, hvis man bytter frø til ikke-kommercielt brug. Senere blev der af nogle politikere stillet spørgsmål om, hvorfor der blev afsat så mange midler til et frøbibliotek. På Facebook blev der af nogle mennesker også stillet spørgsmål om, hvorfor deres skattekroner skulle gå til sådan et projekt. Der var også mange positive holdninger og heldigvis blev der også forklaret, at midlerne går til meget mere end et frøbibliotek. Erfaringer Alt i alt har projektet været inspirationskilde for andre institutioner og det har givet borgerne en platform til at udveksle grøn viden og deltage i fællesskaber. Biblioteket har vist, at det følger med tiden og er åben overfor nye slags materialer, der sagtens kan deles mellem borgerne uden at blive registreret digitalt. At frøbiblioteket skulle digitaliseres skulle vi måske have indset tidligere, så vi ikke havde brugt tid på det, men tankeeksperimentet om at afprøve nye slags materialer i databasen, har helt sikkert været spændende og givende. Vores ekspertgruppe havde forskellige forudsætninger for at indgå i gruppen og det var nok ikke alle deres forventninger, der blev indfriet. Frøsamlerne var fx interesserede i at den viden, som en borger delte med de næste arvtagere af frøene, skulle samles i en større database. Vi havde tanker om at lave nogle digitale stamtræer, så man kunne følge frøenes vandring fra en borgers have til en andens potteplante, men det blev desværre ikke indfriet pga. mangel af tid og ressourcer.

Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver

Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver Projekt POESIMASKINEN KOMMER Projekttitel: Projektejer: Poesimaskinen Kommer Roskilde Bibliotekerne (Roskilde Centralbibliotek) CBV.2016-0008

Læs mere

Høringssvar til Biblioteksplanen

Høringssvar til Biblioteksplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Brønshøj-Husum Lokaludvalg 22. august 2019 Høringssvar til Biblioteksplanen 2019-2023 Sagsbehandler Katrine Dilling Holst Brønshøj-Husum Lokaludvalg

Læs mere

RAPPORT Bilag 1. Den musikalske kuffert. Bilag 2. Historiefortælling v. Stine Michel. Bilag 3. Oversigt over arrangementer

RAPPORT Bilag 1. Den musikalske kuffert. Bilag 2. Historiefortælling v. Stine Michel. Bilag 3. Oversigt over arrangementer RAPPORT 2018-2019 Bilag 1. Den musikalske kuffert Bilag 2. Historiefortælling v. Stine Michel Bilag 3. Oversigt over arrangementer 1 Projekt Lyt lige den musikalske kuffert. Afsluttende rapport 1. Projektnavn

Læs mere

5. Hvordan spørger du? Ved at undersøge trenden som den er nu og lave analyser af markedet og den målgruppe der skal rammes af min løsning.

5. Hvordan spørger du? Ved at undersøge trenden som den er nu og lave analyser af markedet og den målgruppe der skal rammes af min løsning. BILAG 4.1 Opgavepentagonen 5. Hvordan spørger du? Ved at undersøge trenden som den er nu og lave analyser af markedet og den målgruppe der skal rammes af min løsning. 4. Hvad spørger du med? Med teorier

Læs mere

Lån bæredygtighed...på biblioteket! Nina Thorsted Petersen, Odense Bibliotekerne

Lån bæredygtighed...på biblioteket! Nina Thorsted Petersen, Odense Bibliotekerne Lån bæredygtighed...på biblioteket! Nina Thorsted Petersen, Odense Bibliotekerne En del af bibliotekets grundtanke 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet

Læs mere

Vi støtter dit projekt - Vejledning

Vi støtter dit projekt - Vejledning Vi støtter dit projekt - Vejledning 1. Råd om ansøgning Hjælp til ansøgning For at Det lokale beskæftigelsesråd kan udvælge de bedste projekter er det vigtigt, at projektansøgningerne er så præcise og

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes.

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2018 Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Skemaet udarbejdes i samarbejde med sekretariatet og afleveres senest 2 uger før det ordinære møde, hvorpå

Læs mere

Evalueringsskema for projekter støttet af lokaludvalgets puljemidler

Evalueringsskema for projekter støttet af lokaludvalgets puljemidler Projekttitel fra ansøgningen Amager Byttemarked i Prismen Dato for projektets afholdelse? 9.6.2013 Ansøgt beløb: 9000 kr. Kort beskrivelse af udførte aktiviteter: Bevilget beløb: 9000 kr. Forbrug på event:

Læs mere

FORMIDLINGSSTRATEGI

FORMIDLINGSSTRATEGI FORMIDLINGSSTRATEGI 2016-2018 Formidlingsstrategien understøtter Naturhistorisk Museums ide og mission. På Naturhistorisk Museum tror vi på, at NATUR BETYDER NOGET FOR MENNESKER, og at DEN ER LIVSVIGTIG

Læs mere

Viden og inspiration til en fælles indsats for at sikre børn og unge gode oplevelser på sociale medier

Viden og inspiration til en fælles indsats for at sikre børn og unge gode oplevelser på sociale medier Viden og inspiration til en fælles indsats for at sikre børn og unge gode oplevelser på sociale medier Gratis & uafhængig platform Hvad er SoMe-Right, og hvordan arbejder vi? HVAD ER SOME-RIGHT? SoMe-Right

Læs mere

Projekt Boghuse // Slutrapport. Ta 1 Gi 1

Projekt Boghuse // Slutrapport. Ta 1 Gi 1 Projekt Boghuse // Slutrapport Ta 1 Gi 1 Projekt Boghuse / Ta 1 Gi 1 Projekt Boghuse er et 1-årigt projekt, hvor Lokalbibliotekerne i Aarhus har ladet sig inspirere af Little Free Library, der har søsat

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

Fremmedsprog i gymnasiet: Innovation, didaktik og digitale medier. Projekttitel

Fremmedsprog i gymnasiet: Innovation, didaktik og digitale medier. Projekttitel Afrapportering for projekter, der deltager i netværks-, analyse- og formidlingsprojekt vedr. fremmedsprogenes profil, faglige identitet og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser. Runde 2 /

Læs mere

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Med udgangspunkt i Verdensbiblioteket har projektet udviklet og afprøvet forskellige formidlingskoncepter ved hjælp af metoden

Læs mere

Ansøgningsskema til Forebyggelsespuljen 2011.

Ansøgningsskema til Forebyggelsespuljen 2011. Koncern Plan og Udvikling Enhed for Kommunesamarbejde Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 48 20 50 00 Direkte 4820 5411 Web www.regionh.dk Ref.: Line Sønderby Christensen Ansøgningsskema

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Etniske Piger Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 27 Indhold 1. Introduktion...... 28 2. Projektets aktiviteter......... 29 3. Projektets resultater.... 29 4. Projektets virkning........ 31 5. Læring

Læs mere

Mine Værdifulde Ressourcer hvad sker der lige nu?

Mine Værdifulde Ressourcer hvad sker der lige nu? Mine Værdifulde Ressourcer hvad sker der lige nu? Fundamentet for et godt kommunalt og frivilligt samarbejde er skabt i styregruppen s. 1 Sommerens arbejde i følgegruppen er veloverstået s. 2 Arbejdsgrupperne

Læs mere

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011.

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Region Hovedstaden Årsberetning 2011. Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Regionsårsmødet i kreds Vestegnen fredag den 23. marts 2012. Så har Region Hovedstaden været i gang

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Sæt turbo på spredningsarbejdet. Majken Præstbro, Nyborg Strand, 22. juni 2018

Sæt turbo på spredningsarbejdet. Majken Præstbro, Nyborg Strand, 22. juni 2018 Sæt turbo på spredningsarbejdet Majken Præstbro, mmp@coi.dk Nyborg Strand, 22. juni 2018 Vi skal lære af hinanden! 22.06.2018 2 Program Oplæg 30 min. Gruppearbejde 45 min. Lynopsamling i plenum 15 min.

Læs mere

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Side 1 af 7 Samlinger Indledning Den store indsamling af institutioner og skolearkiver i hele Frederikshavn kommune i 2012, har givet Stadsarkivet mulighed for

Læs mere

Co-creation giver relevans Co-creation med studerende ved Aalborg Universitetsbibliotek

Co-creation giver relevans Co-creation med studerende ved Aalborg Universitetsbibliotek Co-creation giver relevans Co-creation med studerende ved Aalborg Universitetsbibliotek Formål: At udvikle e-læringsprodukter, som øger kendskabet til bibliotekets kernedatabaser, kilder, copyright samt

Læs mere

1 Bilag. 1.1 Observationer

1 Bilag. 1.1 Observationer 1 Bilag 1.1 Observationer Workshoppene havde ofte en ensformig rutine. Derfor er det fravalgt, at gentage de forskellige handlinger og fremgangsmåder, som de øvede slægtsforskere tog i brug, når de skulle

Læs mere

Projekt- og teambaseret videndeling. Lise Marie Steinmüller Det Nationale Videncenter for e-læring 6. april 2016

Projekt- og teambaseret videndeling. Lise Marie Steinmüller Det Nationale Videncenter for e-læring 6. april 2016 Projekt- og teambaseret videndeling Lise Marie Steinmüller Det Nationale Videncenter for e-læring 6. april 2016 list@aabc.dk Workshoppens mål At bidrage med input om hvad videndeling er eller kan være

Læs mere

BRFkredit. Afsluttende statusrapport for projekt Flere praktikpladser

BRFkredit. Afsluttende statusrapport for projekt Flere praktikpladser 2011 BRFkredit Afsluttende statusrapport for projekt Flere praktikpladser Afsluttende statusrapport for projekt Flere praktikpladser Oprindeligt kaldt Erhvervsadoption og senere Projekt sociale klausuler

Læs mere

Strategiske trædesten: På vej mod en national læsestrategi for børn og unge

Strategiske trædesten: På vej mod en national læsestrategi for børn og unge Strategiske trædesten: På vej mod en national læsestrategi for børn og unge Møde i Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg, 26. november 2018 Vartov, København Dagsorden Fem pointer

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE IMPLEMENTERING AF MAKERSPACE

PROJEKTBESKRIVELSE IMPLEMENTERING AF MAKERSPACE PROJEKTBESKRIVELSE IMPLEMENTERING AF MAKERSPACE DAGTILBUD OG UNDERVISNING NOVEMBER 2016 Projekttype: Implementeringsprojekt. Baggrund og kort beskrivelse af projektet: Projektet udspringer af en ansøgning

Læs mere

Kursus i PR & Markedsføring K U R S U S

Kursus i PR & Markedsføring K U R S U S Kursus i PR & Markedsføring Om PR & Markedsføring Hvad er PR? PR er en forkortelse for Public Relations. Public Relations handler om afdelingens relationer, som eksempelvis medlemmer eller samarbejdspartnere.

Læs mere

Ansøgningsskema til Ud over KANten Puljen Udgave marts 2013

Ansøgningsskema til Ud over KANten Puljen Udgave marts 2013 Ansøgningsskema til Ud over KANten Puljen Udgave marts 2013 Ansøgningen mailes til sine.dam.moeller@hjoerring.dk Titel på projektet PRINT YOUR LIFE - 3D-printer festival 2013 Beløb, der ansøges om i Ud-over-KANten-puljen

Læs mere

ÅRSBERETNING VANDSPEJLET

ÅRSBERETNING VANDSPEJLET ÅRSBERETNING 2013 VANDSPEJLET Udgivet april 2014 Forsyning Ballerup Vandspejlet Brydegårdsvej 41 2760 Måløv CVR-nr. 32 659 543 Telefon: 44 83 60 00 mail@forsyningballerup.dk www.forsyningballerup.dk Grafik/design:

Læs mere

Evaluering af UNICEF By 2017

Evaluering af UNICEF By 2017 Evaluering af UNICEF By 2017 1 1. Forord I august 2015 kontaktede UNICEF Danmark Ballerups borgmester med henblik på, at Ballerup Kommune skulle være UNICEF By i 2017. I januar 2016 gav Kommunalbestyrelsen

Læs mere

The Independent Air 497.000. Landsforeningen Levende Hav. Odense Centralbibliotek 461.200. Landsforeningen Praktisk Økologi (LPØ)

The Independent Air 497.000. Landsforeningen Levende Hav. Odense Centralbibliotek 461.200. Landsforeningen Praktisk Økologi (LPØ) NOTAT Miljøteknologi J.nr. MST-115-00746 Ref. sukro Den 20. november 2015 Oversigt over støttede projekter i 2015 fra Puljen til Grønne Ildsjæle Projekt Titel Projektholder Tilsagn (DKK) The Independent

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Evaluering af projektet

Evaluering af projektet Evaluering af projektet Sprogstimulering af tosprogede småbørn med fokus på inddragelse af etniske minoritetsforældre - om inddragelse af etniske minoritetsforældre og deres ressourcer i børnehaven 1 Indhold

Læs mere

Esbjerg Kommune Biblioteker

Esbjerg Kommune Biblioteker 1 Esbjerg Kommune Biblioteker Virksomhedsplan 2016 Virksomhedsplanen omfatter ekstraordinære tiltag. Almindelig hverdagsopgaver med åbningstid, udlånsvagter, brugerkurser m.v. er naturligvis fundamentet

Læs mere

Oplæg til Haveselskabet 2010

Oplæg til Haveselskabet 2010 Oplæg til Haveselskabet 2010 Dagsorden: 19:00 19:05 Velkomst (v. Thorvald) 19:05 19:50 Værdien af medlemmer og Haveselskabets ambition 19:50 20:05 Kaffepause 20:05 20:45 Dialog og interaktion 20:45 20:55

Læs mere

Skema til evaluering af specifik indsats i et tema i henhold til lov om læreplaner

Skema til evaluering af specifik indsats i et tema i henhold til lov om læreplaner Institutionens navn: Slotsgårdens Naturinstitution Målgruppe: Antal børn: 14 Tema: (Gør det tema der skrives om fed) Personlig udvikling Sociale kompetencer Sprog Krop og bevægelse Natur Kulturelle udtryksformer

Læs mere

Afslutningsrapport vedr. skolenetværk vedr. formativ evaluering og udvikling af skriftlighed

Afslutningsrapport vedr. skolenetværk vedr. formativ evaluering og udvikling af skriftlighed Afslutningsrapport vedr. skolenetværk vedr. formativ evaluering og udvikling af skriftlighed Projektnummer: 135866 Projektets titel: Skolenetværk formativ evaluering og udvikling af skriftlighed Projektansvarlig:

Læs mere

Vi søger en praktikant der brænder for byudvikling

Vi søger en praktikant der brænder for byudvikling København den 15. november 2011 Vi søger en praktikant der brænder for byudvikling Har du lyst til at omsætte din teoretiske viden om byudvikling til analyser og konkrete løsninger i et ungt og tværfagligt

Læs mere

Læsekompasset. Kick off 3. maj 2017

Læsekompasset. Kick off 3. maj 2017 Læsekompasset Kick off 3. maj 2017 Dagsorden 10.30-12.15: Introduktion til Læsekompasset Check-in Velkomst v/thomas Angermann (CB Gentofte & styregruppens formand) Rammesætning af dagen v/sarah E. Hvidberg

Læs mere

Evalueringsresultater og inspiration

Evalueringsresultater og inspiration Evalueringsresultater og inspiration Introduktion Billund Bibliotekerne råder i dag over en ny type udlånsmateriale Maker Kits hedder materialerne og findes i forskellige versioner. Disse transportable

Læs mere

Aabenraa i Bevægelse. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Aabenraa i Bevægelse. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Aabenraa i Bevægelse Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 2 Indhold 1. Introduktion........ 3 2. Projektets aktiviteter........ 4 3. Projektets resultater....... 4 4. Projektets virkning.........

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

Revideret projektbeskrivelse

Revideret projektbeskrivelse Revideret projektbeskrivelse Udviklingspuljen for Folke - og Pædagogiske Læringscentre Institutionens navn Nota - Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder Projekttitel (Max. 50 tegn og ingen

Læs mere

Perspektiver på samskabelse - en ny rolle for bibliotekerne? Annika Agger, Ph.D. Lektor, Roskilde Universitet

Perspektiver på samskabelse - en ny rolle for bibliotekerne? Annika Agger, Ph.D. Lektor, Roskilde Universitet Perspektiver på samskabelse - en ny rolle for bibliotekerne? Annika Agger, Ph.D. Lektor, Roskilde Universitet Mit forskningsfelt Politikere og forvalteres rolle Institutionelle rammers betydning for deltagelsen

Læs mere

Mål Forløbet blev iværksat som en videreudvikling af konsulentuddannelsen med flersidede mål:

Mål Forløbet blev iværksat som en videreudvikling af konsulentuddannelsen med flersidede mål: Notat Forvaltning: Personale og HR Dato: 4. december 2012 Dokumentnr.: Afsender: Vedrørende: Innovationskraft... et praksisforløb for konsulenter - evalueringsnotat Notat sendes/sendt til: Direktionen

Læs mere

Rapport og regnskab for efteruddannelse i USA

Rapport og regnskab for efteruddannelse i USA Rapport og regnskab for efteruddannelse i USA Lad mig bare slå fast med det samme, at kurset ikke var, hvad jeg havde regnet med. Det stod rimelig klart allerede den første dag i lufthavnen efter en snak

Læs mere

Vidensmedier på nettet

Vidensmedier på nettet Vidensmedier på nettet En sociokulturel forståelse af læring kan bringe os til at se bibliotekernes samlinger som læringsressourcer og til at rette blikket mod anvendelsespotentialerne. fra Aarhus Universitet

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Små skridt i retning af tættere samarbejde mellem kommune og psykiatri

Små skridt i retning af tættere samarbejde mellem kommune og psykiatri STOF nr. 28, 2017 Misbrugsbehandling: Små skridt i retning af tættere samarbejde mellem kommune og psykiatri En samlet behandling af patienter med misbrug og psykisk sygdom giver ofte mest mening. Det

Læs mere

Seismonaut er en strategisk og digital rådgivningsvirksomhed grundlagt i Vi skaber dyb indsigt, stærke strategier og innovative løsninger i en

Seismonaut er en strategisk og digital rådgivningsvirksomhed grundlagt i Vi skaber dyb indsigt, stærke strategier og innovative løsninger i en Seismonaut er en strategisk og digital rådgivningsvirksomhed grundlagt i 2007. Vi skaber dyb indsigt, stærke strategier og innovative løsninger i en digital tidsalder - med mennesket i centrum. Maria Schwarz

Læs mere

SEO- og Kommunikationspraktikant Lær om SEO samt resultatskabende online kommunikation og markedsføring.

SEO- og Kommunikationspraktikant Lær om SEO samt resultatskabende online kommunikation og markedsføring. AWM Network ApS Høffdingsvej 34 2500 Valby SEO- og Kommunikationspraktikant Lær om SEO samt resultatskabende online kommunikation og markedsføring. AWM Network søger praktikanter med talent for kommunikation

Læs mere

Handlinger formuleret på seks workshops

Handlinger formuleret på seks workshops Handlinger formuleret på seks workshops Forklarende tekst: I venstre kolonne ses det nummer som refererer til hver indsats(se link på siden Politikkens indhold for info om indsatserne). I højre kolonne

Læs mere

CISUs STRATEGI 2014 2017

CISUs STRATEGI 2014 2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26. april 2014. Vores strategi for 2014-17 beskriver, hvordan CISU sammen med medlemsorganisationerne

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Makers. Business. Afrapportering på kompetence- og netværksforløb for kreative og kulturelle virksomheder Foråret 2016 MANTO

Makers. Business. Afrapportering på kompetence- og netværksforløb for kreative og kulturelle virksomheder Foråret 2016 MANTO Makers + Business Afrapportering på kompetence- og netværksforløb for kreative og kulturelle virksomheder Foråret 2016 MANTO KULTURRING ØSTJYLLAND FREMMER TVÆRKOMMUNALT NETVÆRK OG FORRETNINGSUDVIKLING

Læs mere

Cafe for den lokale debat

Cafe for den lokale debat Cafe for den lokale debat Afsluttende rapport Projektet er støttet af udviklingspuljen for Folkebiblioteker og Pædagogiske Læringscentre Silkeborg bibliotekerne Projektoplysninger Projekttitel: Cafe for

Læs mere

UDFYLDES OG AFLEVERES SAMMEN MED DINE LØSNINGER

UDFYLDES OG AFLEVERES SAMMEN MED DINE LØSNINGER Opgavesæt UDFYLDES OG AFLEVERES SAMMEN MED DINE LØSNINGER Navn: Alder: Adresse: By: Postnr: Email: Telefonnr: Evt hjemmeside: Rettigheder på alt indsendt materiale tilfalder Nørgård Mikkelsen ODENSE KØBENHAVN

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

Projektbeskrivelse Digital opslagstavle og kontaktforum

Projektbeskrivelse Digital opslagstavle og kontaktforum Projektbeskrivelse Digital opslagstavle og kontaktforum 1 Indholdsfortegnelse Side Forord.. 3 Baggrund 4 Projekt-idé 5 Projektets ophavsmænd, ansvar og roller. 6 Præsentation af platformen 7 Navn og logo

Læs mere

FORBRUGERTRENDS INDENFOR HOLDNING TIL BIL, MOBILITET OG MODERNE STORBY

FORBRUGERTRENDS INDENFOR HOLDNING TIL BIL, MOBILITET OG MODERNE STORBY FORBRUGERTRENDS INDENFOR HOLDNING TIL BIL, MOBILITET OG MODERNE STORBY STATUSMARKØRER: FØR: Bil, hus, taske og tv IDAG: Tid, sundhed, motion, børn, fritid. 1. BILENS ROLLE 4 BILEN ER = MOBILITET OG BILPRODUCENTERNE

Læs mere

Reformationsjubilæet 2017

Reformationsjubilæet 2017 Navn: Efterskolefestival 2017: Individ og fællesskab Fra Luther til 2017 v. Peter Sørensen KFUM/KFUK Emne: Læringsfestival for efterskoleelever. Målgruppe: Efterskoleelever i 8. til 10. klasse. Tid, sted

Læs mere

Vejen til en troværdig virksomhedsprofil. Kontakt Bettina Skindstad Tlf: web:

Vejen til en troværdig virksomhedsprofil. Kontakt Bettina Skindstad Tlf: web: Vejen til en troværdig virksomhedsprofil GÅ FREMTIDEN TRYGT I MØDE MED EN TROVÆRIDG VIRKSOMHEDSPROFIL Mit navn er Bettina Skindstad, og jeg arbejder for, at kunderne har kendskab til og køber af de virksomheder,

Læs mere

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE v.26.02.18 1: Stamdata 1.1: Projekttitel Frilæsning med ereolen Go en styrkelse af samarbejde mellem skole og

Læs mere

OPNÅ VÆRDI MED SAMFUNDSANSVAR. - Corporate Social Responsibility (CSR) og kommunikation

OPNÅ VÆRDI MED SAMFUNDSANSVAR. - Corporate Social Responsibility (CSR) og kommunikation OPNÅ VÆRDI MED SAMFUNDSANSVAR - Corporate Social Responsibility (CSR) og kommunikation CSR ER AFGØRENDE FOR FORRETNINGEN Forretningsdrevet CSR handler om at tage ansvar og bidrage positivt til samfundsudviklingen

Læs mere

GRØNNE PLETTER. Kampagnemanual til medlemmerne af Danske Planteskoler. grønne pletter.dk. 1. udgave, marts 2011

GRØNNE PLETTER. Kampagnemanual til medlemmerne af Danske Planteskoler. grønne pletter.dk. 1. udgave, marts 2011 GRØNNE PLETTER Kampagnemanual til medlemmerne af Danske Planteskoler 1. udgave, marts 2011 grønne pletter.dk 1 Nu får Danmark snart Grønne Pletter vær med til at gøre den nye kampagne fra Danske Planteskoler

Læs mere

Projektbeskrivelse Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre 2018 De nedenfor angivne antal max tegn er inkl. mellemrum.

Projektbeskrivelse Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre 2018 De nedenfor angivne antal max tegn er inkl. mellemrum. Side 1 af 6 Projektbeskrivelse Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre 2018 De nedenfor angivne antal max tegn er inkl. mellemrum. Institutionens navn: Ringsted Bibliotek og

Læs mere

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for.

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for. Vejledning til ansøgning i Videncenter for Velfærdsledelse Dette er en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet. For yderligere information henvises til www.velfaerdsledelse.dk. Mulige ansøgere opfordres

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Ansøgningsskema til CISUs Oplysningspulje

Ansøgningsskema til CISUs Oplysningspulje J.nr. (udfyldes af CISU) Ansøgningsskema til CISUs Oplysningspulje A. Basale informationer om ansøger og aktivitet Navn på den ansøgende organisation Adresse Foreningen Retro Knabrostræde 26, 1210 København

Læs mere

SPREDNINGS GUIDEN GØR DET NEMT AT DELE OG GENBRUGE INNOVATION

SPREDNINGS GUIDEN GØR DET NEMT AT DELE OG GENBRUGE INNOVATION SPREDNINGS GUIDEN GØR DET NEMT AT DELE OG GENBRUGE INNOVATION SPREDNINGSGUIDEN 2016 Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse COI Center for Offentlig Innovation Købmagergade 22 1150

Læs mere

Afrapportering af HvidovreBibliotekernes markedsføringsprojekt

Afrapportering af HvidovreBibliotekernes markedsføringsprojekt 1 Afrapportering af HvidovreBibliotekernes markedsføringsprojekt Indholdsfortegnelse Indledende research... 2 Projektforslagets mål... 3 Målgruppe... 3 Målgruppebeskrivelse... 3 Kendskabsgrad hos målgruppen...

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud s kommunikationsstrategi forberedt på skybrud Januar2014 Indhold Hvad går KLIKOVAND ud på?... 3 Målsætninger for kommunikationen... 3 Hvad vil vi sige?... 4 Hvem vil vi sige det til? (Målgrupperne)...

Læs mere

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle.

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. 1 Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. DUS står for det udvidede samarbejde, for vi er optaget af at skabe helheder i børns liv og sikre sammenhæng mellem undervisning og fritiden.

Læs mere

Projektplan. Selvarkivering

Projektplan. Selvarkivering Projektplan Selvarkivering Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice Borgerservice og Biblioteker. Sekretariatet Claus Juhl Knudsen mars 2012 Indhold Indhold... 2 1. Generelle

Læs mere

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE v.26.02.18 1: Stamdata 1.1: Projekttitel Podcast som åben og demokratisk platform 1.2: Hovedleverance En analyse

Læs mere

Formandsberetning 2016

Formandsberetning 2016 Formandsberetning 2016 Endnu et år er gået, og vi har markeret afslutningen på vores satspuljeprojekt. Alle de mål vi har sat og ønsker for udvikling af nye strategier og værktøjer, der kan forbedre og

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2022

Kommunikationsstrategi 2022 Dansk Firmaidrætsforbund Kommunikationsstrategi 2022 Sådan vil vi skabe Et sjovere Danmark i bevægelse. I KOMMUNIKATIONSSTRATEGIEN KAN DU LÆSE: 1 Introduktion 2 2 Formål med vores kommunikationsstrategi

Læs mere

Fra model til effekt metodisk konceptudvikling af det nye bibliotek

Fra model til effekt metodisk konceptudvikling af det nye bibliotek Fra model til effekt metodisk konceptudvikling af det nye bibliotek Indledning I 2010 udgav Styrelsen for Bibliotek og Medier rapporten Folkebibliotekerne i vidensamfundet (FIVS). Rapporten præsenterer

Læs mere

Rummelig. Mangfoldighed. Innovation. novation. Professionalisme. ssionalisme. Dialog. Empowerment. på Vollsmose Bibliotek

Rummelig. Mangfoldighed. Innovation. novation. Professionalisme. ssionalisme. Dialog. Empowerment. på Vollsmose Bibliotek Rummelig Rummelighed Mangfoldighed novation Innovation ssionalisme Professionalisme Dialog Empowerment Vollsmose Medborgercenter på Vollsmose Bibliotek Vollsmose Medborgercenter er et tilbud til borgerne

Læs mere

Lærestreger fra organisering af en flerårig proces 2l udvikling af en kommunal strategi og implementeringsplan

Lærestreger fra organisering af en flerårig proces 2l udvikling af en kommunal strategi og implementeringsplan Lærestreger fra organisering af en flerårig proces 2l udvikling af en kommunal strategi og implementeringsplan Anne Bach Nielsen, Center for Dag2lbud og Skole, Næstved HVAD ER GRØN GENERATION? Målet er

Læs mere

Udkast til Nye læreplaner i tysk Bente Hansen Side 1

Udkast til Nye læreplaner i tysk Bente Hansen Side 1 Udkast til Nye læreplaner i tysk Bente Hansen Side 1 Velkommen Dagens program 10.00-10.45 Fremmedsprogsdidaktik Interkulturel kommunikativ kompetence og progression (ved Petra Daryai-Hansen, Phd, lektor

Læs mere

Brugerinddragelse med tagdel.dk - Om værdiskabelse, tænkning, organisering og dig

Brugerinddragelse med tagdel.dk - Om værdiskabelse, tænkning, organisering og dig Brugerinddragelse med tagdel.dk - Om værdiskabelse, tænkning, organisering og dig INDHOLD INTRODUKTION NY MÅDE AT TÆNKE OG HANDLE 2 2 VÆRDISKABELSE UDVIKLING OPMÆRKSOMHED SAMLINGSPUNKT PARTNERSKABER VIDEN

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE DIGITALE TILBUDSLISTER

PROJEKTBESKRIVELSE DIGITALE TILBUDSLISTER PROJEKTBESKRIVELSE DIGITALE TILBUDSLISTER cuneco en del af bips Dato 20. marts 2012 Projektnr. 14 021 Sign. SSP 1 Indledning cuneco gennemfører et projekt, der skal udvikle en standardiseret struktur og

Læs mere

Hej! Mit navn er Mads Balslev Pedersen

Hej! Mit navn er Mads Balslev Pedersen Hej! Mit navn er Mads Balslev Pedersen CV Professionel profil Jeg er en passioneret, entusiastisk og ansvarsfuld kommende multimediedesigner, der har gåpåmod og er ivrig efter at gøre min hobby og uddannelse

Læs mere

Take Away Biblioteket

Take Away Biblioteket Take Away Biblioteket Herning Bibliotekerne er også DIT bibliotek! Vi er hele kommunens bibliotek også selvom du bor langt fra et fysisk bibliotek. Derfor har vi samlet de bedste af vores tilbud, som vi

Læs mere

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen 2016-2019 1 Indholdsfortegnelse Organisationsdiagram... 3 Kulturmetropolens politikere KMP (politisk styregruppe)... 4 Kulturmetropolens kulturchefer KMK

Læs mere

FORMÅL OG KRAV AFKLAR: PRIORITER FORMÅLENE MED DIN EVALUERING

FORMÅL OG KRAV AFKLAR: PRIORITER FORMÅLENE MED DIN EVALUERING AFKLAR: FORMÅL OG KRAV PRIORITER FORMÅLENE MED DIN EVALUERING Forventningsafstem med samarbejdspartnere og ledelse om, hvad der er formålet med din evaluering. Skriv 1 ved det primære formål, 2 ved det

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE - KOMPETENCEUDVIKLING TIL FREMTIDENS BORGERSERVICE

PROJEKTBESKRIVELSE - KOMPETENCEUDVIKLING TIL FREMTIDENS BORGERSERVICE PROJEKTBESKRIVELSE - KOMPETENCEUDVIKLING TIL FREMTIDENS BORGERSERVICE Målgruppe Projektets primære målgruppe er front personale, der møder, betjener og servicerer de borgere, der henvender sig til kommunen

Læs mere

Hvorfor er mitassist.dk blevet en succes? Ineva Viden til udvikling ineva.dk

Hvorfor er mitassist.dk blevet en succes? Ineva Viden til udvikling ineva.dk Hvorfor er mitassist.dk blevet en succes? Hvad har Inevas opgave været i forhold til mitassist.dk? Løbende evaluering og opsamling på resultater Afrapportering på opstillede mål, indikatorer og succeskriterier

Læs mere

Dorthe Riget. Tina Lindstam

Dorthe Riget. Tina Lindstam Dorthe Riget Tina Lindstam Vi har forenet vores kræfter og tilbyder nu vores kompetencer som en samlet pakke, når det gælder markedsføring og kommunikation. Det fælles samarbejde kalder vi... RIGET Marketing

Læs mere

Skriftlighed i studieretningerne

Skriftlighed i studieretningerne Skriftlighed i studieretningerne Indholdsfortegnelse 1. Projektets formål 2. Projektets organisering 3. Projektets proces og produkter 4. Evaluering af projektet 5. Hovedresultater og erfaringer ift. projektet

Læs mere

Nyt blik på bibliotekets rum WORKSHOP 31. 10.2012

Nyt blik på bibliotekets rum WORKSHOP 31. 10.2012 Nyt blik på bibliotekets rum WORKSHOP 31. 10.2012 1 Aktuelle udfordringer for bibliotekerne set fra Michel SteenHansen, Danmarks Biblioteksforening www.db.dk 2 Er biblioteket Bogens hellige hal? 3 Er biblioteket

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Rethink Business REuse WAste Ressources Aarhus (REWARA)

Resultatkontrakt. Vedrørende. Rethink Business REuse WAste Ressources Aarhus (REWARA) Resultatkontrakt Vedrørende Rethink Business REuse WAste Ressources Aarhus (REWARA) Region: Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Ean-nr: 5 798 002 763 850 Kontaktperson: Christian

Læs mere

Bilag 3.b. Afsluttende rapport for initiativ 9.1: Digital dannelse for børn og unge. Ultimo 2017

Bilag 3.b. Afsluttende rapport for initiativ 9.1: Digital dannelse for børn og unge. Ultimo 2017 Bilag 3.b Afsluttende rapport for initiativ 9.1: Digital dannelse for børn og unge Stamdata Tabel 1: Stamdata for initiativ 9.1 Digital dannelse for børn og unge Ministerium Institution Styregruppe Projektejer

Læs mere

bedre kommunikation Til gavn for hele samfundet Strategi

bedre kommunikation Til gavn for hele samfundet Strategi bedre kommunikation Til gavn for hele samfundet Strategi 2016-19 indhold 3 4 6 8 10 12 14 Hvorfor? Hvordan? Hvorhen? Vejen til hvorhen Sammenhæng Værdi Markant hvorfor? Bedre kommunikation er med til at

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Denne politik udgør fundamentet for al kommunikation, og suppleres med en strategi, der inddeles i intern og ekstern kommunikation. Desuden findes der en række konkrete arbejdsredskaber.

Læs mere

Podcastanmeldelse produceret i GarageBand

Podcastanmeldelse produceret i GarageBand Indledning Podcastanmeldelse produceret i GarageBand Her følger en lærervejledning, et undervisningsforløb og en beskrivelse af kriterier for undervisningsforløbet. Afsnittene skal forklare, hvordan lærer

Læs mere