ANMELDELSE VEDRØRENDE OVERFØRSEL AF PERSONOPLYSNINGER TIL UDLANDET

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ANMELDELSE VEDRØRENDE OVERFØRSEL AF PERSONOPLYSNINGER TIL UDLANDET"

Transkript

1 ANMELDELSE VEDRØRENDE OVERFØRSEL AF PERSONOPLYSNINGER TIL UDLANDET Udfyld venligst formular på skærmen og send den til Dátueftirlitið ved at trykke på knappen Submit form. 1. DATAANSVARLIG Offentlig institution Privat virksomhed /institution/person Almenn lýsing av virkseminum hjá Postboks: Bygd/By: 3. Databehandler Databehandler anvendes - såfremt svaret er ja, skal skriftlig aftale vedlægges Såfremt svaret er ja, oplys navn, bopæl og databehandlers telefon nr I hvilken del af virksomheden/institutionen skal behandlingen foretages Generel beskrivelse af den dataansvarliges virksomhed. (Forklar om den dataansvarliges virksomhed) 5. Hvad er formålet med behandlingen? 2. Hvem har det daglige ansvar for behandlingen 6. Behandlingens titel og beskrivelse Erhverv: ANMELDELSE VEDRØRENDE OVERFØRSEL AF PERSONOPLYSNINGER TIL UDLANDET 1

2 7. Behandlingen starter 8. Behandlingen slutter 12. Oplysninger om adfærd o.l.: Logning af adfærd, herunder tid og sted for adfærd Præferencer (ønsker, behov o.l.) Oplysninger knyttet til varer eller tjenester 9. Oplysningens art. Behandlingen omfatter oplysninger om disse: Ansatte i egen virksomhed/institution Adgangskontrol Elever/børn i daginstitution Patienter Medlemmer Kunder/brugere Tilfældigt udvalgte Særligt udvalgte 10. Behandlingen omfatter disse former for oplysninger, der ikke er følsomme. Identitetsoplysninger: Navn, bopæl, fødselsdag og -år Personnummer Fingreaftryk, iris 11. Tv-overvågning o.l.: Tv-overvågning Fotooptagelse Lydoptagelse 13. Oplysninger om tredjepersoner Navn, bopæl, fødselsdag og -år Personnummer 14. Er der tale om følsomme oplysninger i henhold til 2, nr Hvordan behandles følsomme oplysninger (Skal kun udfyldes, såmfremt De har svaret JA til punkt 15) Kun eller delvis med elektroniske hjælpemidler Er eller skal være del af manuelt register 16. Hvilke følsomme oplysninger behandles (Skal kun udfyldes, såfremt De har svaret JA til punkt 15) Hudfarve og slægtskab Religiøs, filosofisk eller politisk overbevisning Straffemæssige forhold Kønslige forhold Helbredsmæssige forhold Fagforeningsmæssig tilknytning Væsentlige sociale vanskeligheder Andre helt private forhold Nøjagtigere beskrivelse af følsomme oplysninger ANMELDELSE VEDRØRENDE OVERFØRSEL AF PERSONOPLYSNINGER TIL UDLANDET 2

3 17. OPLYSNINGERNE HIDRØRER FRA. Hvordan bliver personoplysninger indsamlet? Manuelt Elektronisk Videooptagelse Lydoptagelse 18. Personoplysningerne bliver tilvejebragt fra Den registrerede Andre Andre - Hvorfra? 19. Hvordan skal oplysningerne benyttes? Indsamles eller registreres Gemmes Videregives eller afhændes Til hvem? 20. Hvilket land skal oplysningerne overføres til? 21. Modtagers navn og bopæl i udlandet Bygd/By: 22. Modtageren er:: Databehandler, som skal behandle oplysninger på vegne ansvarshaver på Færøerne Dataansvarshaver, som overfører oplysninger til selvstændig behandling i udlandet 23. Begrundelse i henhold til 17 for at overføre oplysningerne. (Skal ikke ydfyldes, såfremt oplysningerne overføres til EU-lande, Island, Norge, Schweiz, Argentina, Guernsey eller Isle of Man) Den registrerede har givet sit samtykke til overførslen Overførslen er påkrævet i henhold til international overenskomst eller er begrundet i medlemskab i internationalt fællesskab For at overholde en aftale med den registrerede eller anmodning fra vedkommende om at gøre det, som er nødvendigt for at indgå sådan en aftale Overførsel er nødvendig for at pleje registreredes altafgørende interesser Overførsel er nødvendig for at retskrav kan bekræftes, gøres gældende eller beskyttes Overførsel har hjemmel i lov Overførsel er nødvendig for at beskytte betydningsfulde samfundsmæssige interesser Lovhjemmel foreligger til at kræve oplysninger fra et offentligt register Overførsel er nødvendig for at lave eller holde aftale med tredjeperson i registreredes interesse 24. Bliver personoplysningerne lagt på internettet? SIKKERHENDSFORANSTALTNINGER: Herved bekræftes at følgende sikkerhedsforanstaltninger følges: 25. Har virksomheden/institutionen forretningsgange vedrørende intern kontrol? (D.v.s. har virksomheden/institutionen interne regler vedrørende sikkerhed?) ANMELDELSE VEDRØRENDE OVERFØRSEL AF PERSONOPLYSNINGER TIL UDLANDET 3

4 26. Har virksomheden/institutionen forretningsgange, der sikrer, at oplysningerne er vedkommende og fyldestgørende i henhold til 8, nr. 3? 27. Er der forretningsgange, der sikrer, at oplysningerne kun benyttes til nøje anførte formål, sagligt begrundet i arbejdet i henhold til 8, nr. 2? 28. Har virksomheden/institutionen for retnings gange, der sikrer at oplysningerne er rigtige og opdaterede i henhold til 8, nr. 6? 29. Har virksomheden/institutionen for retnings gange for slettelse i henhold til 8, nr. 6? 30. Følger virksomheden/institutionen 31 om sikkerhedsordninger 31. Har virksomheden/institutionen andre regler om sikkerhed? 32. Forklar, hvordan overførsel til udlandet skal foregå: RETSLIGT GRUNDLAG FOR BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER 33. KRAV TL BEHANDLING I HENHOLD TIL 9 I PERSON- OPLYSNINGSLOVEN. (Der er her tale om behandling af ikke følsomme oplysninger, og mindst et af kravene skal opfyldes) Den registrerede har givet sit samtykke Er hjemlet i lov At overholde aftale med den registrerede eller for at gøre det, som er nødvendigt for at sådan aftale efter anmodning fra registrerede, kan opnås At overholde en retslig forpligtelse, som påligger den dataansvarlige At beskytte altafgørende interesse hos registrerede At pleje en samfundsinteresse At udføre en offentlig myndighed, som er pålagt den dataansvarlige eller tredjeperson, som har fået personoplysningerne udleveret At behandlingen er nødvendig for, at den dataansvarlige eller den tredjemand, til hvem oplysningerne videregives, kan forfølge en berettiget interesse, og hensynet til den registrerede ikke overstiger denne interesse 34. Krav til behandling af følsomme personoplysninger i henhold til 10 i personoplysningsloven. (Mindst et af disse krav skal opfyldes) Den registrerede har givet sit samtykke Er hjemlet i lov Er nødvendig for at beskytte den registreredes altafgørende interesser i situationer, hvor vedkommende hverken kropsligt eller juridisk kan give samtykke Vedrører personoplysninger, som den registrerede har offernliggjort Er nødvendig for at retskrav kan bekræftes, gøres gældende eller beskyttes Er nødvendig for at udføre offentlig myndighed, som er pålagt den dataansvarlige eller tredjeperson, som har fået personoplysningerne Er nødvendigt for sygdomsforebyggende behandling o.lign. og oplysningerne bliver behandlet af helsepersonale med tavshedspligt Behandlingen om fagforeningens tilknytning er nødvendig for at databehandleren kan overholde sin ansættelsesretslige pligt eller anførte rettigheder Behandlingen er nødvendig historisk, statistisk og videnskabeligt, og ulemper for den enkelte skal vige for den samfundsmæssige betydning af behandlingen ANMELDELSE VEDRØRENDE OVERFØRSEL AF PERSONOPLYSNINGER TIL UDLANDET 4

5 35. Sletning - Bliver oplysningerne gemt efter at behandlingen er afsluttet? Såfremt svaret er bekræftende, med hvilket grundlag? Til historiske eller statistiske formål Videnskabelige formål I henhold til lov om Føroya Landsskjalasavn (Færøernes Landsarkiv) Anden lovgivning Såfremt oplysninger bliver gemt til historiske, statistiske eller videnskabelige formål, belys så samfundsinteresserne, der er større end hensynet til personbeskyttelse 36. Sted og datering 37. Underskrift Såfremt anmeldelsen sendes Dátueftirlitið via hjemmesiden, skal erklæring (váttanarskriv) underskrives og sendes pr. post. Erklæring ligger på hjemmesiden, se loyvir, oyðubløð og váttanarskriv. VURDERER DET FÆRØSKE DATATILSYN AT DET ER NØDVENDIGT, KAN DET ANMODE OM FLERE OPLYSNINGER ANMELDELSE VEDRØRENDE OVERFØRSEL AF PERSONOPLYSNINGER TIL UDLANDET 5

Der søges samtidig om Datatilsynets tilladelse. 1.Dataansvarlig Navn* (projektleder) Stilling*

Der søges samtidig om Datatilsynets tilladelse. 1.Dataansvarlig Navn* (projektleder) Stilling* Blankettype: Privat forskning Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger om rent private forhold der foreta- ges for en privat dataansvarlig, og som udelukkende

Læs mere

TAVSHEDSPLIGT OG VIDEREGIVELSE AF OPLYSNINGER

TAVSHEDSPLIGT OG VIDEREGIVELSE AF OPLYSNINGER TAVSHEDSPLIGT OG VIDEREGIVELSE AF OPLYSNINGER Reglerne om tavshedspligt og videregivelse af fortrolige oplysninger har stor praktisk betydning, da vi som medarbejdere i kommunen behandler mange personfølsomme

Læs mere

Sag 61828-mho Udkast 06.05.2015. Cookiepolitik. 1. Politik for brug af HC Containers onlinetjenester

Sag 61828-mho Udkast 06.05.2015. Cookiepolitik. 1. Politik for brug af HC Containers onlinetjenester Sag 61828-mho Udkast 06.05.2015 Cookiepolitik 1. Politik for brug af HC Containers onlinetjenester På denne side oplyses om de nærmere vilkår for brugen af www.hccontainer.dk og eventuelle andre hjemmesider,

Læs mere

Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen 1 Digitaliseringsstyrelsen Vejledning til kommunerne om bekendtgørelse nr. 1553 af 18. december 2013 om fritagelse af fysiske personer fra tilslutning til Offentlig Digital Post m.v. Indledning Denne vejledning

Læs mere

Samtykke og erklæring om faderskab eller medmoderskab ved assisteret reproduktion (børnelovens 27 a, stk. 1 og 2)

Samtykke og erklæring om faderskab eller medmoderskab ved assisteret reproduktion (børnelovens 27 a, stk. 1 og 2) Samtykke og erklæring om faderskab eller medmoderskab ved assisteret reproduktion (børnelovens 27 a, stk. 1 og 2) blanket 9 Med denne blanket giver du som kvindelig ægtefælle, registreret partner eller

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. Som hovedregel kan du tilgå vores hjemmeside uden at fortælle os, hvem du er eller give personlige oplysninger om dig selv.

PERSONDATAPOLITIK. Som hovedregel kan du tilgå vores hjemmeside uden at fortælle os, hvem du er eller give personlige oplysninger om dig selv. PERSONDATAPOLITIK Ved at benytte dig af Forælder Fondens hjemmeside, www.foraelderfonden.dk, og funktionerne derpå samt ansøge Forælder Fonden om hjælp og rådgivning accepterer du, at vi behandler dine

Læs mere

Tv-overvågning. Marts 2008

Tv-overvågning. Marts 2008 Tv-overvågning Marts 2008 Indholdsfortegnelse Om pjecen Hvilke love gælder for tv-overvågning?... 4 Hvem fører tilsyn med tv-overvågning?... 4 Kort om tv-overvågningsloven og persondataloven Hvad omfatter

Læs mere

Kontrol med udbetaling af sociale ydelser

Kontrol med udbetaling af sociale ydelser Kontrol med udbetaling af sociale ydelser Helhedsorienteret sagsbehandling Revideret september 2008 1. Indholdsfortegnelse Indledning 1. Hvilke problemstillinger beskrives i pjecen 1. 1 Hvad er problemet

Læs mere

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgningen indgives til Justitsministeriet (hvis De bor i Danmark) eller nærmeste danske repræsentation (hvis De bor

Læs mere

Brug af kundeoplysninger

Brug af kundeoplysninger fremtiden starter her... Gode råd om... Brug af kundeoplysninger INDHOLD Hvilke oplysninger må du registrere? 3 Hvordan skal oplysningerne opbevares? 4 Hvordan må oplysningerne bruges? 4 Adresseret post

Læs mere

Det Fælles Medicinkort

Det Fælles Medicinkort Det Fælles Medicinkort Fortrolighed og tilgængelighed i sundhedssektoren DET ETISKE RÅD - DET FÆLLES MEDICINKORT 1 1 Det Fælles Medicinkort Fortrolighed og tilgængelighed i sundhedssektoren Det er med

Læs mere

KOM GODT I GANG MED KLINISK FORSKNING VEJLEDNING OM FORBEREDELSE OG GODKENDELSE AF KLINISKE FORSØG

KOM GODT I GANG MED KLINISK FORSKNING VEJLEDNING OM FORBEREDELSE OG GODKENDELSE AF KLINISKE FORSØG KOM GODT I GANG MED KLINISK FORSKNING VEJLEDNING OM FORBEREDELSE OG GODKENDELSE AF KLINISKE FORSØG 0 Kolofon Kom godt i gang med klinisk forskning - Vejledning om forberedelse og godkendelse af kliniske

Læs mere

God behandling i det offentlige

God behandling i det offentlige Indledning Større kvalitet i den offentlige forvaltning God behandling i det offentlige - om god forvaltningsskik i stat og kommune I disse år er de offentlige ydelser og den offentlige sagsbehandling

Læs mere

God adfærd i det offentlige. Juni 2007

God adfærd i det offentlige. Juni 2007 God adfærd i det offentlige Juni 2007 God adfærd i det offentlige Juni 2007 Personalestyrelsen KL Danske Regioner God adfærd i det offentlige Udgivet Juni 2007 Udgivet af Personalestyrelsen, KL og Danske

Læs mere

Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2015

Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2015 Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2015 ~ 1 ~ Indhold Indhold... 2 A-kassens vejledningspligt... 3 www.bf-a.dk.... 3 G-dage

Læs mere

CHARTER VEDRØRENDE GRUNDPRINCIPPER FOR DEN EUROPÆISKE ADVOKATSTAND REGLER OM GOD ADVOKATSKIK INDEN FOR DET EUROPÆISKE FÆLLESSKAB

CHARTER VEDRØRENDE GRUNDPRINCIPPER FOR DEN EUROPÆISKE ADVOKATSTAND REGLER OM GOD ADVOKATSKIK INDEN FOR DET EUROPÆISKE FÆLLESSKAB CHARTER VEDRØRENDE GRUNDPRINCIPPER FOR DEN EUROPÆISKE ADVOKATSTAND OG REGLER OM GOD ADVOKATSKIK INDEN FOR DET EUROPÆISKE FÆLLESSKAB 1 Udgave 2008 CCBE Ansvarshavende redaktør: Jonathan Goldsmith Avenue

Læs mere

VEJLEDNING OM OFFENTLIGT UDBUD VED SALG AF KOMMUNENS FASTE EJENDOMME (Til samtlige kommunalbestyrelser, amtsråd og tilsynsførende statsamtmænd)

VEJLEDNING OM OFFENTLIGT UDBUD VED SALG AF KOMMUNENS FASTE EJENDOMME (Til samtlige kommunalbestyrelser, amtsråd og tilsynsførende statsamtmænd) Vejledning nr. 60 af 28. juni 2004 VEJLEDNING OM OFFENTLIGT UDBUD VED SALG AF KOMMUNENS FASTE EJENDOMME (Til samtlige kommunalbestyrelser, amtsråd og tilsynsførende statsamtmænd) Indenrigs- og Sundhedsmin.,

Læs mere

Advokat (H) Finn Altschuler. Indholdsfortegnelse

Advokat (H) Finn Altschuler. Indholdsfortegnelse Juridiske forhold i forbindelse med lægefaglig virksomhed med focus på praktiserende speciallæger herunder såvel speciallæger i almen medicin som øvrige speciallæger Advokat (H) Finn Altschuler Indholdsfortegnelse

Læs mere

Regler for udstedere af investeringsbeviser NASDAQ OMX Copenhagen A/S 01-07-2009

Regler for udstedere af investeringsbeviser NASDAQ OMX Copenhagen A/S 01-07-2009 Regler for udstedere af investeringsbeviser NASDAQ OMX Copenhagen A/S 01-07-2009 Regler for udstedere af investeringsbeviser 1 Indholdsfortegnelse Ordliste... 6 1 Betingelser for investeringsbevisers optagelse

Læs mere

Indhold. Digital post. Digital Post

Indhold. Digital post. Digital Post Indhold Digital Post Hvad modtager jeg i min digitale postkasse? Hvem er det, der står bag den digitale postkasse? Hvilke oplysninger registrerer vi om dig? Kan jeg sende digital post til det offentlige?

Læs mere

Bilag 1: Oversigt over videregivelsesreglerne

Bilag 1: Oversigt over videregivelsesreglerne Bilag 1: Oversigt over videregivelsesreglerne Side 2 af 6 Oversigt over videregivelsesreglerne De registre, der videregives oplysninger fra gennem OIS, indeholder i vidt omfang personoplysninger. Ved personoplysninger

Læs mere

Det Socialt-Kiropraktiske samarbejde

Det Socialt-Kiropraktiske samarbejde Det Socialt-Kiropraktiske samarbejde Indhold Det Socialt-Kiropraktiske samarbejde Dansk Kiropraktor Forening, KL, Københavns og Frederiksberg kommuner November 2004 Sats og tilrettelægning Folkmann Design

Læs mere

Regler for hjemmesider (web)

Regler for hjemmesider (web) Regler for hjemmesider (web) Der er nogle generelle krav, som din virksomheds hjemmeside altid skal opfylde. Dem kan du læse om her. Som det fremgår, er det ikke helt ligetil, og derfor må jeg anbefale,

Læs mere

Helbredskontrol ved natarbejde

Helbredskontrol ved natarbejde VEJLEDNING VEDR. Helbredskontrol ved natarbejde Bliv inspireret til den lokale aftale! Indholdsfortegnelse Formålet med helbredskontrollen 4 Målgruppen for helbredskontrol 4 Ansatte på det private område

Læs mere

Procedure for Novozymes Whistleblower Hotline.

Procedure for Novozymes Whistleblower Hotline. Procedure for Novozymes Whistleblower Hotline. Novozymes Whistleblower Hotline er oprettet for at understøtte Novozymes forpligtelse til at sikre en ansvarlig og etisk korrekt virksomhedsadfærd. Ved at

Læs mere

Hvad må du sige? Udveksling af fortrolige oplysninger i forebyggende tværfagligt samarbejde om børn og unge

Hvad må du sige? Udveksling af fortrolige oplysninger i forebyggende tværfagligt samarbejde om børn og unge Hvad må du sige? Udveksling af fortrolige oplysninger i forebyggende tværfagligt samarbejde om børn og unge Hvad må du sige? September 2005 Socialministeriet J.nr. 32-15 Layout og sats: paprika Fotograf:

Læs mere

Udløbet af Downloads. En hentet version af eschool udløber samtidig med, at et abonnement for eschool udløber.

Udløbet af Downloads. En hentet version af eschool udløber samtidig med, at et abonnement for eschool udløber. Betingelser for brug af eschool Brug af eschool service og dit abonnement til vores eschool er underlagt følgende vilkår og betingelser. Læs venligst disse vilkår og betingelser omhyggeligt. 1. Aftalen.

Læs mere

Sådan klager du til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol

Sådan klager du til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol Sådan klager du til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol Justitsministeriet 2007 Sådan klager du til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol Justitsministeriet 2007 Sådan klager du til Den Europæiske

Læs mere

VÆR MED TIL AT BEKÆMPE SOCIAL DUMPING

VÆR MED TIL AT BEKÆMPE SOCIAL DUMPING VÆR MED TIL AT BEKÆMPE SOCIAL DUMPING Sæt arbejdsklausuler og sociale klausuler på dagsordenen Indhold Indledning... 2 Forhandlingsfællesskabet anbefaler... 2 Fakta om social dumping, arbejdsklausuler

Læs mere

AFTALEVILKÅR FOR BRUG AF TESTR.NU

AFTALEVILKÅR FOR BRUG AF TESTR.NU AFTALEVILKÅR FOR BRUG AF TESTR.NU Testr er en internetbaseret tjeneste ( Tjenesten ), hvor du kan købe abonnement, så du via Tjenesten kan få adgang til at ansøge om at deltage i tests af forskellige typer

Læs mere